Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Κέρδισαν οι Τραπεζίτες και ... έρχεται ο Παπαδήμος !

Επιβεβλημένος και αναμενόμενος τα επόμενα εικοσιτετράωρα χαρακτηρίζεται ο ανασχηματισμός, από πολλά κυβερνητικά στελέχη.
Σύμφωνα με πληροφορίες αποχωρεί από τη Φρανκφούρτη ο Λουκάς Παπαδήμος και ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες του για την Ελλάδα καθώς ο Τρισέ θέλει να έχει τον έλεγχο για την ποιότητα του χαρτοφυλακίου των ομολόγων που ενεχυριάζει από τις ελληνικές τράπεζες. 
Όπως όλα δείχνουν , το κέντρο λήψης των πολιτικών αποφάσεων έχει ήδη μεταφερθεί στους τραπεζίτες με τους οποίους ο Παπανδρέου συνεργάζεται εδώ και 1,5 χρόνο.
Θυμίζουμε ότι τα εκδοτικά συγκροτήματα παρουσιάζοντας από τον Οκτώβριο του 2008 το οικονομικό επιτελείο του τότε προέδρου του ΠαΣοΚ, αναφέρονταν στους...
κ.κ. Σάλλα, Πανταλάκη, Παπαδήμο κτλ.
Οι Ευρωπαίοι ήθελαν να αποφύγουν μια τέτοια εξέλιξη, καθώς είναι γνωστή η διαμάχη μεταξύ πολιτικών και τραπεζικών παραγόντων.
Όμως ο Τρισέ την κατάλληλη στιγμή, τους πήρε τη μπουκιά από το στόμα και για ένα τουλάχιστον χρόνο, όσο θα διαρκέσουν ακόμη οι ευνοϊκοί όροι χρηματοδότησης των τραπεζών από την ΕΚΤ, οι τραπεζίτες θα κυριαρχήσουν στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: