Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Γκίκας Χαρδούβελης: Εκλεκτά έργα και λαμπρές μέρες.

O  Γκίκας  Χαρδούβελης, καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι  ο νέος  επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου!
Στο επιστημονικό και επαγγελματικό βιογραφικό του,  που παρουσίασαν τα πρόθυμα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, περισσεύουν τα πτυχία, οι διακρίσεις, τα φωτοστέφανα.
Εμείς από όλα αυτά θα ξεχωρίζαμε τρία πράγματα...

Η φανταστική σύλληψη των συλλήψεων




Στην αρένα θα ριχτούν τα μεγαλύτερα ονόματα. 
Κομμωτές, εκδότες, βιομήχανοι, επώνυμοι κουρευτές σκύλων, τα σαλόνια και τα κοκτέιλ πάρτι. 
Οι φοροφυγάδες που όλοι αγαπήσαμε. 
Σε λίγο, στα lifestyle περιοδικά θα μπορείς απλώς να αλλάξεις τις λεζάντες. Όπου γράφει η κυρία Προσφεροπούλου και ο κύριος Φιλανθρωπίδης, θα μπορείς να βάλεις “ο φοροφυγάς” και “ο κλέφτης”.
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. 
Είναι κλέφτες αν πραγματικά φοροδιαφεύγουν. Δεν είναι μάγκες επειδή εξαπατούν το Δημόσιο. Έχουν φεσώσει το κράτος, έχουν ίσως πτωχεύσει τις εταιρείες τους, αλλά οι ίδιοι είναι πλούσιοι. ..

" 1940-2011 φιλικά, Αλέξανδρος " : ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ !

Η Ελλάδα πρέπει να βρει τη δύναμη να προχωρήσει. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ.

Η σχέση του ΠΑΣΟΚ με την Ιστορία είναι βιωματική. Άλλοι θα την έλεγαν πάθους, η… άμεσα ενδιαφερόμενη όμως, μάλλον θα προτιμούσε να ξεχάσει αυτή τη μοιραία για την ίδια και την Ελλάδα γνωριμία.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακάλυψε ότι η Ιστορία είχε χρονοντούλαπο, και επιχείρησε να κλείσει μέσα την… κατ΄εκείνον «Δεξιά».  
Αυτό που μάλλον κατάφερε ήταν να μείνει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ξεχασμένη, μια Ελλάδα περήφανη, με αξιοπρέπεια και εθνικές προτεραιότητες οι οποίες ανανεώνονταν. 
Αντί αυτών, η εθνική προτεραιότητα που επέβαλε στην Ελλάδα το «όλον ΠΑΣΟΚ», ήταν η βουλιμία για την εξουσία. Και η διαρκής σύγκρουση με την πραγματικότητα, κάθε φορά που η πραγματικότητα έκανε το λάθος…

Σμιτ ΕΝΑΝΤΙΟΝ Μέρκελ

Λάβρος κατά της πολιτικής Μέρκελ στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους εμφανίστηκε ο πρώην Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος (1974-1982), Χέλμουτ Σμιτ, συγκρίνοντας τη στάση του Βερολίνου με την περίοδο πριν από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο που οδήγησε στην απομόνωση της χώρας.
Παράλληλα, εξέφρασε τη συμπάθειά του στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, τονίζοντας ότι έχει αναλάβει το δυσκολότερο έργο στην Ευρώπη.
Μιλώντας στο Γερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο και αναφερόμενος στη στάση της Μέρκελ έναντι της Ελλάδας, επισήμανε ότι θα μπορούσε σε ένα τουλάχιστον σημείο να διαχειριστεί καλύτερα την κρίση και εξήγησε:

422 δισ. ευρώ τοκοχρεωλύσια σε 15 χρόνια ( 1995 - 2010 )!

Η ομιλία του νέου πρωθυπουργού στη Βουλή σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν προκάλεσε καμία έκπληξη. 
Άλλωστε όλη η κοινωνία γνωρίζει πως η επιλογή ενός προσώπου σαν τον Λουκά Παπαδήμο προσιδιάζει στην επιλογή του κατάλληλου προσώπου για την αποτελεσματική διεκπεραίωση ενός project
Όμως η προγραμματική του ομιλία περιείχε διάφορα σημεία στα οποία αξίζει να επιστήσουμε την προσοχή. 
Ένα από αυτά είναι η επίκληση από τα χείλη του πρωθυπουργού της υποχρέωσης του ελληνικού λαού να ανταποκριθεί στην αλληλεγγύη που του επιδεικνύουν οι ...

Ο Γερμανός «Σαμοϊλης» που θα μας σώσει!

Τον λένε Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ*  και κατά κάποιο τρόπο θα συμμετέχει στην ευέλικτη νέα ελληνική κυβέρνηση. 
Για να γίνουμε σαφείς, ο κ. Φούχτελ είναι ο υφυπουργός που θα κάνει τα κουμάντα για την προώθηση και παρακολούθηση προγραμμάτων που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της Ε.Ε. στην χώρα μας καθώς, όπως αποδεικνύεται, τα 16 δις ευρώ του ΕΣΠΑ εμείς δεν μπορούμε να τα…μοιράσουμε και αποφασίσαμε να τα μοιράσει ο κ Φούχτελ.  
Με λίγα λόγια, η Μέρκελ αποφάσισε να βάλει ένα επιτηρητή για να προσφέρει τεχνογνωσία για την απορρόφηση των κονδυλίων. 
Όταν λέμε κονδύλια της Ε.Ε, μιλάμε για το ΕΣΠΑ το οποίο  για κάποιο λόγο έχει μπλοκάρει και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. 
Έτσι ο κ. Φούχτελ θα μπορέσει αυτό που δεν μπορούν οι Έλληνες διορισμένοι υπουργοί...

Η σπάνια περίπτωση Σπανουδάκη


Την Παρασκευή δικάζεται στο αυτόφορο ο συλληφθείς για χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πετζετάκις. 
Ο Γιώργος Πετζετάκις καλείται να ρυθμίσει τα χρέη ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο της θητείας του στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, προκειμένου να μην οδηγηθεί στη φυλακή. 
Την επίμαχη όμως περίοδο για την οποία συνελήφθη ο Γιώργος Πετζετάκης, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, βρισκόταν και ένα άλλο πρόσωπο, που σύμφωνα με το νόμο, θα έπρεπε να διωχθεί εξίσου ποινικά ως υπεύθυνος.
Ο Γιάννης Σπανουδάκης την περίοδο της συσσώρευσης χρεών της Πετζετάκις προς το Δημόσιο, κατείχε επίσης τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ...

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες... Κάποτε;

Αλλο ένα "νόμιμο" έγκλημα της κυβέρνησης Παπαδήμιου που σχολιάζει η κ. Κανέλλη (video)

Την είδηση που παραθέτουμε στο video που φτιάξαμε δεν την γνωρίζαμε αφού δεν την διαβάσαμε σε καμιά φυλλάδα, δεν την ακούσαμε σε κανένα τηλεοπτικό μέσο μαζικής εξαπάτησης. 
Αυτά δεν χαραμίζουν ούτε μονόστηλο, ούτε δευτερόλεπτα τηλεοπτικού χρόνου σε μια είδηση που για μας είναι συγκλονιστική.
Αφορά τα πεπραγμένα του «εγκληματία» -όπως αποκαλείται στο video- υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη.
Αισθανθήκαμε αδυναμία να σχολιάσουμε τα όσα ακούσαμε από το στόμα της Λιάνας Κανέλλη στην ραδιοφωνική της εκπομπή στον ρ/σ Real fm. 
Δείτε το video...

Τζιμάκος εφ' όλης της ύλης

Φτιάξαμε ένα video με αποσπάσματα από την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Τζίμη Πανούση
Με καυστικό λόγο, και καίριες επισημάνσεις –από το δικό του οπτικό πεδίο που δεν μας βρίσκει πάντα σύμφωνους- ο καλλιτέχνης σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα βάζοντας στο στόχαστρο του όλο το πολιτικό σκηνικό χωρίς εξαιρέσεις, καυτηριάζει τον λαό γιατί οι αντιδράσεις του σε όλη την επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου δεν είναι η πρέπουσα, κατά την άποψη του, ενώ κάνει «απολογισμό» για τα δυο χρόνια κυβέρνησης από τον ΓΑΠ. 
Από την κριτική του δεν ξεφεύγει και ο Ιερώνυμος.
Δείτε το video:

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Να στραφούμε σε “εθνικές εφεδρείες”


Το σενάριο της ιστορικής διαδρομής ενός έθνους, περιλαμβάνει πλείστους πρωταγωνιστές, διαφορετικές προσεγγίσεις, καθώς και… tipping points
Δηλαδή στιγμές στις οποίες δεν αρκεί η καλή διάθεση για να γίνει κάτι. 
Πρέπει να προκύψει αποτέλεσμα, απτό και με… ηχώ που ακούγεται στο μέλλον. Ακούγεται καθαρά και χωρίς παράσιτα ή υποβολείς.
Ένα τέτοιο tipping point θα έπρεπε να είναι για την Ελλάδα η βαθιά, πολυεπίπεδη και σύνθετη κρίση που βιώνουμε, με αφετηρία τα περί «Τιτανικού», σημείο αιχμής το διάγγελμα στο Καστελλόριζο, και κορύφωση το «κούρεμα» του χρέους, όπως περιγράφεται… ευγενικά η χρεοκοπία της οικονομίας.
Ενώ ωστόσο η κρίση βαθαίνει, η Ελλάδα δείχνει αδιόρθωτη...

Είναι διαγωνισμοί αυτό; Γυμνές οι υποψήφιες για το Λιμενικό...

Καταγγελία - σοκ για σεξιστική και εξευτελιστική μεταχείριση γυναικών υποψηφίων σε διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος, έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ευαγγελία Αμμανατίδου- Πασχαλίδου, ζητώντας την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης
Η ίδια επικαλούμενη καταγγελίες υποψήφιας στον διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος για κατάταξη αξιωματικών ελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού, υποστηρίζει ότι οι υποψήφιες αναγκάστηκαν χωρίς προηγουμένως να το γνωρίζουν από την προκήρυξη σε...

Φοιτητές αποδοκίμασαν τον Βενιζέλο - video

Δέκτης αποδοκιμασιών από φοιτητές έγινε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος  παραβρέθηκε στην ορκωμοσία της κόρης του στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης.
Φοιτητές γιουχάισαν έντονα τον κ. Βενιζέλο διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άκουσε από τους νεαρούς συνθήματα όπως: « Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ», «είστε ανεπιθύμητοι», «νεκροθάφτες».
Στη συνέχεια ανήρτησαν πανό και με συνθήματα απαίτησαν την αποχώρησή του.
Δείτε το σχετικό video:

Αχάριστοι Ελληνες.

Η τρικομματική - πολυεθνική κυβέρνηση υπό τον Papaδήμο, προσέλαβε νέο παίχτη.
Ακούει στο όνομα Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.
Δεν γνωρίζω αν είναι εβραίος. Αδερφή ή straight. Κομμουνιστής ή τσιγγάνος.
Γερμαναράς πάντως είναι.
Ανθρωπος της Μέρκελ και των βιομήχανων.
Ανέλαβε υψηλό πόστο...

Οι 30άρηδες κάνουν τις ανατροπές

Η 2α Δεκεμβρίου θα μπορούσε να είχε περάσει στην Ιστορία ως η μέρα του Μεγάλου Ναπολέοντα.  
Το 1804, στέφτηκε στο Παρίσι αυτοκράτορας της Γαλλίας, και έναν χρόνο αργότερα, το 1805, κατατρόπωσε στη Μάχη των Τριών Αυτοκρατόρων, τις συνασπισμένες δυνάμεις της Ρωσίας και της Αυστρίας, επιβάλλοντας τη δική του ηγεμονία στην Ευρώπη.
Η κατάληξη της διαδρομής του Ναπολέοντα βέβαια, εμπεριείχε την πτώση και εν συνεχεία της εξορία. 
«Γέννησε» ωστόσο την Ιερά Συμμαχία, από τον… Κίσινγκερ της εποχής του, τον Μέτερνιχ, ο οποίος κατάφερε να συνασπίσει όλες τις τότε γνωστές Μεγάλες Δυνάμεις, προκειμένου να αποτρέψουν τη μελλοντική εμφάνιση ενός...

Ο Καραμανλής πήγε στον Σουφλιά...

Μπορεί κάποτε να τον είχε διαγράψει από την Κ.Ο της ΝΔ, ωστόσο αργότερα τον καλοσώρισε με την ιστορική φράση "Γιώργο καλωσήρθες σπίτι σου"
Σήμερα ο πρώην Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον Γιώργο Σουφλιά στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, μετά την μεταμόσχευση νεφρού στην οποία υπεβλήθη με επιτυχία.
Σύμωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός έμεινε μαζί με τον άλλοτε στενό του συνεργάτη, γύρω στα 25 λεπτά, καθώς ο πρώην υπουργός είναι λογικό να...

Δικαίωση Σαμαρα για ΕΣΠΑ και καμποτάζ

Πλήρως δικαιωμένοι δηλώνουν στην Συγγρού με τις αποφάσεις για πλήρη άρση του καμποταζ αλλα και για τη μείωση της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ. Προκειται για δύο παλαιότερες προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά που γίνονται πράξη, παρότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα. 
Η ικανοποίηση της ΝΔ φάνηκε άλλωστε και από τη δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη :

Μερικές σκέψεις για την ευρωπαϊκή κρίση

Η χρηματοοικονομική κρίση που συντάραξε τον κόσμο το 2007 και 2008, δε φάνηκε να κλόνισε την κυριαρχία ενός τρόπου σκέψης ο οποίος διέπει και προσανατολίζει την οικονομική πολιτική που ασκείται τα τελευταία τριάντα χρόνια. 
Τα θεμέλια της χρηματοοικονομικής εξουσίας δεν αμφισβητήθηκαν. 
Αντιθέτως, τα ευρωπαϊκά κράτη, υπό την πίεση διεθνών οργανισμών και οίκων αξιολόγησης, εφαρμόζουν με ανανεωμένο ζήλο προγράμματα μεταρρυθμίσεων και δομικών αναπροσαρμογών που, αποδεδειγμένα στο παρελθόν, επέτειναν την αστάθεια και τις ανισότητες. Έτσι, θα επιδεινώσουν την ευρωπαϊκή κρίση[1]
Οι γερμανικές οικονομικές ελίτ επιδίωξαν τη νομισματική ένωση του ευρώ επειδή αυτό τις βοηθούσε σε μια μεγαλύτερη είσοδο στις νοτιοευρωπαϊκές αγορές...

Ο καναπές μου... η ζωή μου.


Είναι μπάσταρδος κοκκινάκιας...
Ανοίγει. Γίνεται κρεββάτι.
Τροχήλατος.
Τα καλοκαίρια τον έχω στο βορινό δωμάτιο.
Τους χειμώνες τον σέρνω ανατολικά.
Φτηνός. Πρακτικός. Ανθεκτικός. Αφράτος.
Απέναντί του σταθερά μιά 22άρα TV.
Ξέρεις... Ειδήσεις, τούρκικα, Ελένη, Κωστόπουλος, λίγο μπανιστήρι.
Mega, ANT1, SKY, MTV (!!), CNN κλπ....

Εγκύκλιος για τέλος ακινήτων: Έως τις 20/1 οι αιτήσεις για διορθώσεις

Αιτήσεις για διορθώσεις επί του τέλους ακινήτων σε ό,τι αφορά τα τετραγωνικά και την τιμή ζώνης θα μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες στους δήμους έως τις 20 Ιανουαρίου σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.
Εφόσον προκύπτει διαφορά από το ποσό που υπολογίστηκε αρχικά, αυτή, θα αφαιρείται από το τέλος του 2012.
Στην κατηγορία του χαμηλού συντελεστή τέλους, δηλαδή μισό ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, εντάσσονται όσοι παρουσιάζουν κάθε είδους αναπηρία από 80% και πάνω, ενώ προβλέπεται η αναστολή διακοπής ηλεκτροδότησης εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας.
Προϋπόθεση, η τιμή του ακινήτου να είναι κάτω από...

Τα «σώψυχά» τους βγάζουν στο ΠΑΣΟΚ

Τα «σώψυχά» τους θα βγάλουν στο ΠΑΣΟΚ τώρα που βλέπουν ότι «παίζει» θέμα αλλαγής ηγεσίας. 
Και ξεκινούν τον πολιτικό διάλογο με «όρους ΠΑΣΟΚ», δηλαδή με (πολιτικούς) εκβιασμούς. 

Η επιστολή των έξι βουλευτών (Κώστας Καρτάλης, Παναγιώτης Ρήγας, Σοφία Γιαννακά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Καρύδης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος) περιέχει πολλά μηνύματα:

Στο παράθυρο το διπλανό μου, φέρανε τον αδελφό μου

Ο Παντελής Καψής, πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα για πόσο ακόμα θα γλιτώνουν το λουκέτο;», αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, μετά από απόφαση του Σταύρου Ψυχάρη με την οποία συμφώνησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση δεν είχε επίσημο εκπρόσωπο αφού δεν χρειάζεται, μιας και η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα – για την ακρίβεια, κάνει ό,τι της λένε οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.
Επίσης, ο Λουκάς Παπαδήμος δεν βγάζει άχνα, οπότε τι να πει κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Ο Παπαδήμος δεν είναι άνθρωπος των λόγων αλλά άνθρωπος των έργων – σαν τον Μαυρογυαλούρο...

Le Figaro: Η Ευρώπη έχει χρέος απέναντι στην Ελλάδα

Σε ένα κοινό και ιδιαίτερα φιλελληνικό κείμενό τους στην εφημερίδα Le Figaro, οι Γάλλοι καθηγητές φιλοσοφίας Thierry Formet και Martin Steffens κάνουν λόγο για ένα χρέος ''2,500 ετών της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα''.
''Μιλάμε διαρκώς για το ελληνικό χρέος. Χωρίς καν να επισημαίνουμε ότι η Ευρώπη είναι αυτή που, εδώ και 2.500 χρόνια, έχει ένα χρέος προς την Ελλάδα''.
Οι δύο καθηγητές θυμίζουν ότι η χώρα μας έβαλε τα θεμέλια της Ευρώπης και αναρωτιούνται για το πως μπορεί η Ελλάδα να απειλείται από τις τράπεζες, τονίζοντας παράλληλα και την εγκατάλειψη από τους Ευρωπαίους εταίρους...

"Συμβουλευτική Επιτροπή" αντί Βουλής θέλουν οι τραπεζίτες!

Yπό συνθήκες εσωτερικής κατάρρευσης βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς το άκρως αναμενόμενο, δηλαδή η αδυναμία συνεργασίας μεταξύ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, έχει κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την εμφάνισή του. Δεδομένης και της εσωκομματικής διαμάχης στο ΠΑΣΟΚ που έχει το 80% των υπουργείων, οι ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. 
Υπουργοί του ιδίου κόμματος, αλληλοϋποβλέπονται (Παπουτσής vs Xρυσοχοϊδη),  
ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος έχει συγκρούσεις με το καθ'ύλην αρμόδιο για την Οικονομία Ε.Βενιζέλο, γιατί ο πρώτος θέλει να γλιτώσουν οι τράπεζες την αποκρατικοποίηση και ο δεύτερος θέλει να ακολουθήσει το νόμο, 
οι του ΛΑΟΣ (Βορίδης, Γεωργιάδης) συγκρούονται είτε με τον Χ.Παπουτσή (ο δεύτερος), είτε με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τα ταξί ο πρώτος και πάει λέγοντας...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δολάριο το νέο εθνικό νόμισμα της Ελλάδος!


Τα "Επίκαιρα" που κυκλοφόρησαν χθες Πέμτη 1η Δεκεμβρίου, στο 111 τεύχος τους, αποκαλύπτουν το Αμερικανικό σχέδιο για υιοθέτηση του... δολαρίου ως εθνικού νομίσματος από την Ελλάδα!
Το σχέδιο, όπως αναδεικνύεται στο άρθρο των Λεωνίδα Βατικιώτη και Λάμπρου Καλαρρύτη, το οποίο προβλέπει ως καταρχάς πεδίο εφαρμογής του την Ελλάδα, βασίζεται στην πιθανότητα να μην καταφέρει τελικά η Ζώνη του Ευρώ να βγει αλώβητη από την κρίση.
Για άλλη μια φορά... πειραματόζωο η Ελλάδα! 

Τι προβλέπει το σχέδιο. ...

Κατά της ΝΔ ο Καψής... Έπιασε αμέσως δουλειά!

Φωτιά παίρνει η μεταβατική κυβέρνηση μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις Μιχελάκη κατά Ρέππα για την εργασιακή εφεδρεία και την ανακοίνωση Νικολόπουλου κατά των εξαγγελιών Κουτρουμάνη.
Η Νέα Δημοκρατία έδειξε ότι διαφωνεί κάθετα με τον τρόπο εφαρμογής της εφεδρείας στηλιτεύοντας την εξαίρεση από αυτήν όσων εργαζόμενων ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ ενώ αντιστοίχως δεν συζητά μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και συγχώνευση επικουρικών ταμείων που εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας.
Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής πάντως έπιασε αμέσως δουλειά καθώς...

Σφίγγει ο "Γούνινος Κλοιός" στον Παπακωνσταντίνου

Όπως όλα δείχνουν στη Νέα Δημοκρατία, άναψε πράσινο φώς για να στηθεί Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενο τον κύριο Παπακωνσταντίνου, με την κατηγορία ότι επί δικής του θητείας στο υπουργείο Οικονομικών, παραποιήθηκαν τα στοιχεία του ελλείμματος για το 2009 με αποτέλεσμα να 'φουσκώσει' υπερβολικά και να κλείσουν οι αγορές για την Ελλάδα και η χώρα να μπει στην μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στην Γκιλοτίνα του Μνημονίου!
Η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γράφει σχετικά με το θέμα αυτό:

Απολαύστε το βίντεο από την υποδοχή που επιφυλάχτηκε από την ελληνική κοινότητα Βερολίνου σε εκπροσώπους της κυβέρνησης

Δελτίο τύπου 
Χτες, 30 Νοέμβρη 2011, επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα Βερολίνου επιτροπή βουλευτών της κυβέρνησης συνεργασίας και συνενοχής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με εκπροσώπους τους Μαγκούφη, Αντώναρο και Πλεύρη αντίστοιχα.  
Ενσαρκώνοντας την πραξικοπηματική κατάλυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, με την επιβολή «τεχνοκρατών» στη διακυβέρνηση σε συνεργασία με ακροδεξιά-ναζιστικά στοιχεία, η εν λόγω συμμορία δε δίστασε να επιστρατεύσει την τρομοκρατία της ακόμα και στο Βερολίνο:

Κάθε χώρα διαθέτει βαλβίδα ασφαλείας, όπως όλες οι καλές χύτρες

του Σωτήριου Καλαμίτση
Γράφτηκε πως η Ιταλία διαθέτει τον ιταλό Παπαδήμο της. Αντιστοίχως, η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να διαθέτει τον έλληνα Μόντι της. 
Οι «συνωμοσιολόγοι» επαληθεύθηκαν πλήρως, ενώ οι 157, 156, 155, 154, 153 εκπρόσωποι του νεοφιλελεύθερου δημοκρατικού σκοταδισμού δεν κρύβουν τη χαρά τους που διέσωσαν για μία ακόμη φορά την έδρα τους. 
Μεταφορικώς και κυριολεκτικώς. Είναι το μόνο που ..

Στο μυαλό του Σίλα: Η εκπομπή που θα λύσει το πρόβλημα της χώρας. - video

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η πιο... sexy διαφήμιση που ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ( video )

Η αυστριακή τηλεόραση λογόκρινε την διαφήμιση του περίφημου σχολείου του σεξ καθώς θεωρήθηκε όχι απλά αισθησιακή, αλλά ιδιαίτερα... sexy για να προβληθεί στα τηλεοπτικά δίκτυα. 
Δείτε το video

Όταν η αδικία γίνεται νόμος

Η κρίση χρέους της ευρωζώνης χτυπάει το κέντρο της, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα και η Γαλλία αναμένεται να χάσει την άριστη αξιολόγησή της. 
Η Ιταλία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, τα οικονομικά θεμέλια της Ισπανίας, της Αυστρίας και του Βελγίου τρίζουν, ενώ τα προγράμματα «διάσωσης» Ελλάδας και Πορτογαλίας έχουν ήδη αποτύχει.
Για την Ελλάδα ο «υπερπρωθυπουργός» Ράιχενμπαχ λέει ότι μας έριξαν στον Καιάδα της οικονομικής καταστροφής χωρίς να έχουν «τη συνταγή στην τσέπη», αλλά και χωρίς να είναι ορατός ο... «πάτος»!
Στην καλπάζουσα κρίση η Γερμανία απαντά με...

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ για τον ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ... και μια απάντηση!

Πως είναι δυνατόν να αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος, ένας δημοσιογράφος, ο οποίος ξέρει ότι σε ένα μήνα, άντε δύο το πολύ, θα αντικατασταθεί μόλις προκηρυχτούν οι εκλογές που έχουν συμφωνηθεί ότι θα γίνουν στις 19 Φλεβάρη;  
Για ποιον λόγο άφησε την ωραία του δουλειά για να μπει στην αβεβαιότητα της ηλεκτρικής καρέκλας του κυβερνητικού εκπροσώπου;  
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Ο Καραμανλής "μίλησε" σε Μηνιαίο Περιοδικό..!

Η πληροφορία είναι τσεκαρισμένη. 
Ο Καραμανλής έχει μιλήσει σε γνωστό δημοσιογράφο και πει διάφορα πράγματα. 
Η εξομολόγηση θα δημοσιευτεί σε μηνιαίο περιοδικό. 
Όπως, λένε, όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, πρόκειται για μια "κατάθεση ψυχής"
Ο πρώην πρωθυπουργός μιλάει για τον ρόλο που έπαιξαν οι Αμερικάνοι στην πτώση της κυβέρνησής του, για τον διάδοχό του στην ηγεσία της Ν.Δ. και φυσικά για τα προσωπικά του σχέδια.

Πάρε κόσμε - εδώ τα καλά δολάρια... Φρέσκα και φτηνά!

Ο Μπέρνακι, πρόεδρος της FED, στο ρόλο του Άτλαντα που στηρίζει την Ευρώπη πατώντας πάνω στον ανεξάντλητο εκτυπωτή δολαρίων του
Ανακοινώθηκε σήμερα ένα ακόμα "σωτήριο" σχέδιο για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, στο οποίο συμμετείχαν "από κοινού" (λέμε τώρα) όλες οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες της Δύσης. 
Την ίδια στιγμή, και η Κίνα ανακοίνωσε σχέδιο για "μεγαλύτερη παροχή ρευστότητας", αλλά αυτό θα το δούμε σε άλλο άρθρο, ειδικά για τις εξελίξεις στην Κίνα.
Εννοείται ότι οι τράπεζες καταχάρηκαν πάντως από την κίνηση των δυτικών κεντρικών τραπεζών, και οι δείκτες των διεθνών χρηματιστηρίων ανέβηκαν, όπως ανέβηκε βέβαια και η ισοτιμία του χρυσού...

Γροθιά, κουραδομαγκιά και κουστούμι φιγουρίνι

Η γροθιά σαν αξεσουάρ στο Ντόνα Καράν ή στο Αρμάνι κουστούμι σας είναι μια νέα εκδοχή της μαχόμενης, στρατευμένης κομψότητας!

Μετά από δυό χρόνια νεοφιλελεύθερου ακτιβισμού, που απαιτούσε σφιχτοδεμένη γραβάτα σε σινιέ κουστούμι, ο Παπανδρέου θυμήθηκε τα επικοινωνιακά αξεσουάρ των ηρωϊκών του χρόνων: σηκωμένα μανίκια και γροθιά 
(που κρύβει τα καλολιμαρισμένα του νύχια). 
Πρέπει λοιπόν το έργο που ζήσαμε σαν τραγωδία να το ξαναζήσουμε σώνει και καλά και σαν κωμωδία; 
Δεν γίνεται τέλος πάντων αυτό το έργο να κατέβει οριστικά και αμετάκλητα από τη σκηνή; 
Αφού δεν πουλάει εισιτήρια τέλος πάντων…

«Βόμβα» Φωτόπουλου για υπουργούς πληρωμένους απο επιχειρηματίες!

Μια απίστευτη καταγγελία για «πληρωμένους» βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ 
απο επιχειρηματίες  
έκανε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Φωτόπουλος
Μιλώντας στο περιοδικό informer υποστήριξε ότι:
«κάποιοι αποδεικνύεται ότι δεν είναι βουλευτές του ελληνικού λαού, αλλά βουλευτές των συμφερόντων.  
Είναι γραμμένοι στα payroll συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, καναλιών και λεσχών. Και υπουργοί και βουλευτές. Το είδαμε τι συνέβη. Όλος ο κόσμος έχει κρίση και βλέπει», δήλωσε...

Harry Klynn: Κι ακόμα είμαστε στην αρχή...


«Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Ηρακλείου μετά την αποκάλυψη ότι μαθητής σε Γυμνάσιο του νομού λιποθύμησε μέσα στην τάξη από την πείνα.  Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα "Νέα Κρήτη", η λιποθυμία του παιδιού έφερε στην επιφάνεια την εξαθλίωση που βίωνε ολόκληρη η οικογένεια!!!»
Θα γίνω λίγο πικρός και θα θυμίσω στον καλό μου φίλο Μ. Κ. από το Ηράκλειο  την επεισοδιακή κουβέντα που είχαμε πριν από χρόνια, τότε που πέσανε πάνω μου να με φάνε οι Πασόκοι της παρέας, όλοι δηλαδή, επειδή τόλμησα να  ειρωνευτώ την «πράσινη Κρήτη» για την τυφλή αφοσίωσή της στους σοσιαλιστές απατεώνες του ΠΑΣΟΚ…  
Θυμάσαι, ασφαλώς, φίλε τότε τι σου είπα…

ΠΑΣΟΚ-plus!


Το styling ανεβάζει τις κομμώτριες στην εξουσία και τις μοδίστρες - όπως και τις πελάτισσες τους άλλωστε, όπως καλή ώρα εδώ - αλλά σκοτώνει την πολιτική. 
Ρωτήστε και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο που την έπνιξε στο τζακούζι του.

Προσέχετε πώς διατυπώνετε τις κομψές “αλήθειες” σας κυρία μου:
το χαλασμένο σας στομάχι και η οιμωγή ενός, όχι και τόσο άρτιου αισθητικά, πόνου, μπορεί πολύ σύντομα να διαψεύσει το κύρος τους. 
Μην μεταχειρίζεστε τα λόγια σαν ταγιεράκι ντουμπλ φας αλλά δέστε τα καλύτερα
σαν δίκοπα μαχαίρια ή ακόμη-ακόμη και σαν δαμόκλεια σπαθιά.

Κάτι μεγάλο ετοιμάζει η Νέα Τάξη...


Η Νέα Τάξη επιδιώκει κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση κρατών προς εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης!

Γράφει ο ..(( Λ ))..
Θα συνεχίσουν να λαμβάνουν δυσβάσταχτα μέτρα μέχρι να δημιουργηθούν βίαιες κοινωνικές εκρήξεις..!
Εδώ και καιρό αρνούμαστε να καταγράψουμε τις σκέψεις μας για τα όσα τραγικά συμβαίνουν στην χώρα μας. Εδώ και καιρό, από τότε που οι Έλληνες άρχισαν να βγαίνουν στις πλατείες και να διαμαρτύρονται κατά της πράσινης χούντας, είχαμε την άποψη πως στην χώρα μας συμβαίνει κάτι πολύ περισσότερο από ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας.
Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και της κυριαρχίας σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο είναι πλέον δεδομένο. Το γνωρίζουμε όλοι. ..

Ο Σημίτης “επανιδρύει” το ΠΑΣΟΚ

Από «συνιδρυτής», στη… ζωή του «άλλου». 
Προφανώς και η παραπάνω πολιτική διαδρομή του Κώστα Σημίτη, δείχνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός «περπάτησε» χιλιόμετρα ψυχισμού, 
για να καταφέρει να βρει τις απαραίτητες ισορροπίες με το ΠΑΣΟΚ, 
να ηγηθεί του Κινήματος και να διατηρήσει επί οκτώ χρόνια το… δικαίωμα υπογραφής για λογαριασμό μιας ολόκληρης χώρας.
Την έννοια του «συνιδρυτή» την επικαλέστηκε ο ίδιος απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου, για να αντικρούσει το επιχείρημα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ περί των κληρονομικών δικαιωμάτων του...

Η χώρα χρειάζεται ηρεμία

Υπάρχουν λύσεις

Προσφέρουν κακή υπηρεσία στο τόπο, ενώ παράλληλα βλάπτουν τη Δημοκρατία, όσοι επιχειρούν προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη, να εκμεταλλευθούν την οργή και το θυμό του κόσμου. 
Δεν αντιλαμβάνονται προφανώς ότι, η αγανάκτηση του κόσμου, αργά ή γρήγορα, θα στραφεί εναντίον τους. 
Η χώρα χρειάζεται ηρεμία ώστε όλοι μαζί, με πρώτες τις υγιείς δυνάμεις της αγοράς, να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση και στη συνέχεια να δώσουμε τη μάχη ενάντια στις στρεβλώσεις και τις αγκυλώσεις του κράτους, ώστε να βάλουμε τις βάσεις για την αναγέννηση της Ελλάδας. 
Ο σκληρός κομματικός λόγος και η...

"Τίτλοι Τέλους" στο ΠΑΣΟΚ από τον κ. Πάγκαλο!

Με μία δήλώση που μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί ως προαναγγελία τίτλων τέλους στο ΠΑΣΟΚ, έκανε αισθητή την εμφάνισή του σε πρωινή εκπομπή ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
"Τα κόμματα δεν είναι αιώνια. Παλαιότερα υπήρχαν κόμματα όπως η ΕΡΕ, η Ενωση Κέντρου, η ΕΔΑ και η ΕΠΕΚ." είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Στην ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του ο κ. Πάγκαλος σημείωσε:

Η λύση στην κρίση χρέους: 1 ΔΡΧ = 1000 ευρώ

Η “ελληνική κρίση” έχει πολλές κρυφές πτυχές τις οποίες εντέχνως όσοι, λιγοστοί, πολιτικοί αξιωματούχοι γνωρίζουν έχουν κρατήσει στη σκιά, εμποδίζοντας τη Βουλή και τον ελληνικό λαό να τις πληροφορηθεί. 
Κάποιες από αυτές αφορούν στη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας απέναντι στην Τρόικα και τους ιδιώτες δανειστές της.
Στο πρώτο τμήμα της τρέχουσας σειράς άρθρων αποκάλυψης των μεγαλύτερων μυστικών της ελληνικής κρίσης αναφέρθηκα στο δίκαιο που διέπει τα ελληνικά ομόλογα, ένα θέμα το οποίο...

Σημειώσεις για την ημέρα της Γενικής Απεργίας...

Πως μου τη δίνει στα νεύρα να ακούω την έκφραση, "σήμερα παγώνει ο ιδιωτικός τομέας"
Δεν ξέρω τι είδους επικοινωνιακό τρυκ ή απόλυτη ηλιθιότητα είναι αυτή η φράση. Παγώνει ο ιδιωτικός τομέας. 
Σίγουρα παγώνει αλλά καμία σχέση με την απεργία.
Παγώνει από το φόβο. Με χιλιάδες εργαζόμενους ήδη πεταγμένους έξω από τις δουλειές τους. Με χιλιάδες άλλους να παλεύουν να κρατήσουν τον αστείο μισθό τους θεωρόντας τυχερό τον εαυτό τους που παίρνει επτακόσια ευρώ και κάτι ψιλά. 
Παγώνει από τις συνεχείς απειλές της...

Παραιτείται ο Παπαδήμος;

Ο μεγαλύτερος πολέμιος της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν είναι τα κόμματα της αριστεράς ή υπογείως η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, αλλά ο ίδιος ο Βενιζέλος.
Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι μέρα παρά μέρα κάνει διαρροές για νέες περικοπές σε μισθούς , συντάξεις και για νέους φόρους χωρίς να έχει συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό.
Κάτι τέτοια βλέπει ο Παπαδήμος και απαντά βάζοντας το κύκλωμα να διαρρεύσει ότι  σκέπτεται παραίτηση.
Πληροφορίες  κάνουν λόγο για εχθρικό κλίμα μεταξύ προέδρου και αντιπροέδρου της κυβέρνησης «που όσο πάει και επιδεινώνεται».

Παραμύθι χωρίς ... δράκο

Με ένα δημοσίευμα, προϊόν εγκεφαλικής κατασκευής, –το υπογράφει κάποια Μαρία Ψαρά- προσπαθεί το σημερινό «Εθνος» να αναβιώσει την τρομολαγνεία.
Δεν ξέρουμε –μπορεί να υποθέσουμε όμως- τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί αυτό το δημοσίευμα της φυλλάδας του Μπόμπολα δυο μέρες πριν απ’ την σημερινή απεργία αλλά από μακριά «φωνάζει» ότι προέρχεται από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και οι «αξιόπιστες πληροφορίες για σχεδιαζόμενο τρομοκρατικό χτύπημα» που επικαλείται δεν είναι παρά εγκεφαλικά εφευρήματα της συντάκτριας –και όσων είναι πίσω απ’ αυτήν.
Κι αυτό το...

Ο Μητσοτάκης τα είπε, αυτά που επικροτούν όλοι σήμερα, 18 χρόνια πριν!

5 βήματα για τη μείωση κόστους στις επιχειρήσεις

Σε περιόδους δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, όπως αυτή που διανύουμε, η εξοικονόμηση πόρων αποκτά κρίσιμη σημασία για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. 
Η μείωση κόστους, ωστόσο, μπορεί να κρύβει αρνητικές συνέπειες, αν δεν πραγματοποιηθεί με ορισμό προτεραιοτήτων και προγραμματισμό. 
Με τη χρήση συγκεκριμένων τεχνικών η επιχείρηση μπορεί να εντοπίσει τις δραστηριότητες στις οποίες ενδείκνυται η μείωση εξόδων.
Βασικός στόχος ενός προγράμματος μείωσης κόστους θα πρέπει να είναι η σημαντική μείωση των δαπανών, χωρίς αυτό να γίνει ορατό στον πελάτη και χωρίς να πληγεί η ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών. 
Καλό είναι το πρόγραμμα μείωσης κόστους να αντιμετωπιστεί ως...

Οι top5, δημοφιλείς αναρτήσεις του Ε Μ Π Ρ Ο Σ ..!

25 Νοε 2011
75 Προβολές σελίδας
25 Νοε 2011
68 Προβολές σελίδας

Να φορολογήσουμε τους υπέρ-πλούσιους

Του Paul Krugman
H «υπερεπιτροπή» ήταν μια υπέρ-φούσκα, και πρέπει να νιώθουμε ευτυχείς γι' αυτό. Ωστόσο, κάποια στιγμή πρέπει να ισοσκελίσουμε τα ελλείμματα του προϋπολογισμού μας. 
Και ιδού μια σκέψη για το πώς να το κάνουμε: γιατί να μην αυξήσουμε τα έσοδα μας;
Δεν εννοώ απλά να επιστρέψουμε στους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές της εποχής Κλίντον. 
Γιατί πρέπει η φορολογία της δεκαετίας του 1990 να θεωρείται σαν το «ταβάνι» της συλλογής εσόδων; 
Σκεφτείτε το: οι μακροπρόθεσμες δημοσιονομικές μας προοπτικές έχουν χειροτερέψει, γεγονός που σημαίνει πως πρέπει να ληφθούν ορισμένες σκληρές αποφάσεις
Γιατί όμως πρέπει αυτές οι σκληρές επιλογές να αφορούν μόνον περικοπές δαπανών; 
Γιατί να μην συνοδεύσουμε τις περικοπές με μια αύξηση ορισμένων φόρων πάνω και από τα επίπεδα της δεκαετίας του '90; ...

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πράσινες σχέσεις


Εν αρχή ήταν 2-3 εταιρίες που έψαχναν να βρουν σίγουρη και καλή δουλειά. 
Οι σίγουρες και καλές δουλειές είναι αυτές που κάποιος δέχεται να σε πληρώνει κερατιάτικα για αέρα κοπανιστό.
Βρήκαν μία ιδεολογία, την χτένισαν και την καλλιέργησαν, την σέρβιραν και την ενίσχυσαν, και την πέρασαν στην “Ευρώπη” που έφτιαξε σχετικούς νόμους. 
Βρήκαν κατά τόπους “ντόπιους” αντιπροσώπους με πρόσβαση σε ΜΜΕ, χρησιμοποίησαν “παγκοσμιοποιημένες” ΜΚΟ με οικολογικά πράσινα μπλουζάκια, 
έδειξαν σε ντόπιες τράπεζες πώς θα βγάλουν και αυτές λεφτά
έβαλαν τους ντόπιους πολιτικούς να περάσουν και τους απαραίτητους τοπικούς νόμους, 
όοοολα ευλογημένα από τον “κάποιο θεό” και εξηγημένο στην λεπτομέρειά του από “σημαίνοντα πρόσωπα” που όλως τυχαίως βρήκαν αναγνώριση και προβολή από τα ΜΜΕ. 
Να το το Πράσινο business plan...

10 μέρες ευρώ ακόμα;

O Wolfgang Mόnchau είναι από τους πιο ενδιαφέροντες αρθρογράφους των Financial Times
Καιρό τώρα προειδοποιεί ότι η ύπαρξη του ευρώ απειλείται. 
Όμως, στο τελευταίο του άρθρο, με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2011, δεν προειδοποιεί απλώς, αλλά «μετρά» την απόσταση από την… απειλή και την βρίσκει ν’ απέχει το πολύ 10 μέρες!
Όπως  λέει ο Mόnchau, η αγορά ομολόγων έχει πάψει να λειτουργεί, ο τραπεζικός τομέας έχει διαλυθεί, εμπιστοσύνη δεν υπάρχει, «αέρας» κι ο EFSF, καθώς αρχίζουν και χάνονται οι υψηλές αξιολογήσεις.  
Όμως, το πρόβλημα ακόμη και τώρα λύνεται -υποστηρίζει, ΑΝ ενισχυθεί πραγματικά ο EFSF, εκδοθεί ευρωομόλογο, προχωρήσει η δημοσιονομική ένωση. Αν δηλαδή (κι εδώ μπαίνει το 10ήμερο) συμφωνήσουν στα 3ΑΝ οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής στις 9 Δεκέμβρη… «Αν όχι, (η Σύνοδος) ρισκάρει βίαιη κατάρρευση (της Ευρωζώνης)»…