Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Πως θα βγούμε από το μνημόνιο


Πέρα από τις κομματικές αντιπαραθέσεις που οπωσδήποτε θα υπάρξουν και είναι απαραίτητες σε μια δημοκρατία, υπό την προϋπόθεση ότι γίνονται σ’ ένα πλαίσιο συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, τα πρώτα μηνύματα από τις Βρυξέλλες είναι προς τη θετική κατεύθυνση.

Ασφαλώς υπάρχουν πολλά αδιευκρίνιστα στοιχεία αλλά είναι σαφές ότι μέχρι την 25η Μαρτίου δημιουργείται ένα νέο πεδίο διαπραγμάτευσης το οποίο η ελληνική πλευρά θα πρέπει να ...

Ακόμα μία σύναξη νεοφιλελεύθερων...

Εκτακτη σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. χθες.
Σύνοδος κατ΄αρχήν αποφάσεων. Μένει η τακτική της 24-25/03/2011. "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας" το μείζον θέμα.
Εισηγητές: ο γαλλογερμανικός άξονας.
Περιεχόμενο: επιβολή πανευρωπαϊκής λιτότητας, αόριστης διάρκειας.
Στόχος: καθιέρωση κοινής πολιτικής μέσα σε σύντομο διάστημα.
Πεδία εφαρμογής του Συμφώνου: Μισθοί, συντάξεις, φορολογία, δημοσιονομικά κλπ.
Φάκα: 300 εκατ. άνθρωποι εν δυνάμει δεσμώτες νεοφασιστικής κατοχής.
Τυράκι: μικρή μεταβατική περίοδος, κατά την οποία κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ δια-
            τηρεί το "εθνικό της πλεονέκτημα", αντιπαροχή στις υποχωρήσεις της.
           (π.χ. Ελλάδα: η επιμήκυνση του χρέους των 110 δισ.
Πορτογαλία: η διατήρηση            αυτόματης προσαρμογής μισθών-ημερομισθίων
Αυστρία: η διατήρηση των            σημερινών ορίων συνταξιοδότησης κλπ).
Εκτελεστές: το σύνολο των ευρωπαίων "ηγετών", χριστανών και "σοσιαλιστών".
Συμπεράσματα:

Άγριο παρασκήνιο, και στρογγύλευμα από τα Ελληνικά μέσα

Άγριο παρασκήνιο, και στρογγύλευμα των γωνιών της Συνόδου από τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, που με αυτόν τον τρόπο εμφανίζουν «νικητή» τον κ. Παπανδρέου σε έναν αγώνα άνισο, που από την αρχή γνωρίζαμε την τραγική κατάληξη που θα είχε.
Η προσπάθεια να εμφανιστεί επιτυχημένη η διαπραγμάτευση που κατοχυρώνει την «εκποίηση» δημοσίας περιουσίας, και το σφίξιμο της ζώνης στα «παντελόνια» της μέσης Ελληνικής οικογένειας μας αφήνουν «άφωνους» και προβληματισμένους για όλα αυτά που θα έρθουν…

O «εκκεντρικός κυβερνήτης» (eccentricgovernor), που τραγουδάει (Video)

Στο Μόντρεαλ έφθασε o Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπου θα παρευρεθεί στον 47ο ετήσιο χορό του τοπικού Συλλόγου Ποντίων ως επίσημος προσκεκλημένος.
Μέχρι εδώ δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο φυσικά καθώς είναι γνωστό πως όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο περιφερειάρχης δηλώνει περήφανος για την ποντιακή καταγωγή του.
Μόνο που στη σελίδα του συλλόγου στο διαδίκτυο ο Πανίκας αναφέρεται σαν… κυβερνήτης (governor) της Κεντρικής Μακεδονίας.
Και όχι απλός «κυβερνήτης» αλλά και «εκκεντρικός κυβερνήτης» (eccentricgovernor) «που τραγουδάει με τους καλύτερους από αυτούς και που είναι γνωστός για την αφοσίωση που δείχνει στο Ποντιακό Ζήτημα».
Μαζί με τον Π. Ψωμιάδη άλλωστε στην εκδήλωση θα ...

Δήλωση του Α. Σαμαρά για τις αποφάσεις της Συνόδου

Δηλώσεις Σαμαρά για την Σύνοδο Κορυφής
Ως ανακούφιση για τη χώρα μας, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ωστόσο υπογράμμισε σε δήλωσή του πως η αληθινή ελάφρυνση θα ήταν το τρίτο αίτημα που προώθησε η Ν.Δ. δηλαδή το δικαίωμα επαναγοράς του χρέους σε μειωμένη τιμή.
Παράλληλα ο κ. Σαμαράς σχετικά με το πρόγραμμα ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που ...

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό» (Video)

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό»

Με αυτά τα λόγια και άλλα ακόμα πιο σκληρά υποδέχθηκε μια ομάδα πολιτών τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, χθες το βράδυ σε παρουσίαση βιβλίου στο Χαλάνδρι.
Συγκεκριμένα, ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη εισέβαλε μια ομάδα νεαρών, οι οποίοι αφού φώναξαν κάποια συνθήματα, στη συνέχεια προχώρησαν και σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς όπως: «Ξεφτιλισμένε Λοβέρδο», «Φύγε από δω ρε».
Αυτή η νέα επίθεση σε στέλεχος της κυβέρνησης, έρχεται σε συνέχεια αυτών που είχαν δεχθεί ο πρωθυπουργός στην Γερμανία, αλλά και ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο Παρίσι.
Η Κυβέρνηση τότε έκανε λόγο για...

"Πουλήστε τη ΔΕΗ στη Siemens!..", η οδηγία Μέρκελ στον Παπανδρέου

Την επιθυμία να πωληθεί η ΔΕΗ των κηφήνων εργατοπατέρων, στην Sienens, εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Δεν χρησιμοποιούμε τον όρο διαταγή-γιατί περί αυτού πρόκειται- το θέμα είναι ότι οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και θ αρχίσουν να ξεδιπλώνονται τους επόμενους μήνες.
Το ίδιο θα ισχύσει για τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ.

Αρχίζουν οι ιδιωτικοποιήσεις 8 δις ευρώ έως το τέλος του έτους

Η χθεσινή απόφαση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου που λαμβάνουμε από την τρόικα..
Σηματοδοτεί την έναρξη των ιδιωτικοποιήσεων και της πλήρους αποκρατικοποίησης οργανισμών όπως ο ΟΤΕ , η ΔΕΗ και οι κρατικές τράπεζες.
Σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να εκποιηθεί δημόσια περιουσία 8 δις ευρώ και ακόμη 42 δις ευρώ έως το 2015..
Ενώ τα μέτρα του Μνημονίου θα τα βιώνουμε στο σύνολο τους μέχρι το 2018 και βάλε.
Ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου ήταν εκείνοι που έλεγαν τον περασμένο Νοέμβριο ότι παράταση της αποπληρωμής δεν σημαίνει και παράταση του Μνημονίου αλλά ο πρωθυπουργός έσπευσε χθες να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του πάνω στην ταφόπλακα της...

Ο Σαμαράς του είχε πει: "Μην τολμήσεις να πανηγυρίσεις για την προειλημμένη αυτή απόφαση"

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια για τη δήθεν επιτυχία του Παπανδρέου
Καταρρίπτονται οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τη δήθεν επιτυχία στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.

Η μείωση του επιτοκίου κατά μία μονάδα και η εξασφάλιση 6 δις ευρώ στην αποπληρωμή του δανείου των 110 δις ευρώ είχε τεθεί ούτως ή άλλως στο τραπέζι από τους Ευρωπαίους οι οποίοι έβλεπαν ότι τα έσοδα έχουν βαλτώσει.
Όσον αφορά την επιμήκυνση, αυτή αποφασίστηκε όχι χθες αλλά στο Eurogroup του περασμένου Νοεμβρίου και μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει στον...

Ιδού η τεράστια νίκη του κ. Παπανδρέου


Τεράστια νίκη Γιώργου. Νέα υποδούλωση της χώρας στο διηνεκές!

Απίστευτο
Εμείς στο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. το είχαμε προβλέψει, από τις 3 Μαρτίου και σας λέγαμε ότι:  
Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό το οποίο ακριβώς είχαμε προβλέψει. 
Εξάλλου η προπαγάνδα τους έχει γίνει πολύ προβλέψιμη
Από μέρες λοιπόν τώρα, παρατηρούσαμε ότι  η κυβέρνηση και όλος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του καθεστώτος, παρουσίαζαν την όλη κατάσταση πολύ τραγική και τον πρωθυπουργό να δίνει τις «μάχες» του. Άλλωστε και ο ίδιος...

Επιμήκυνση των δανείων με δεσμεύσεις

Χθες στις Βρυξέλλες με συγκρατημένα χαμόγελα οι ηγέτες της Ευρωζώνης. Στη μέση η κα. Μέρκελ και από αριστερά οι κ.κ. Κάμερον, Μπαρόζο και Σαρκοζί.
Υιοθετώντας, χθες, καταρχήν το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», οι ηγέτες της Ευρωζώνης έκαναν το πρώτο βήμα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση δημόσιου χρέους.  
Ταυτόχρονα, άνοιξε ο δρόμος για τη δεύτερη σημαντική διαπραγμάτευση, δηλαδή τις αλλαγές στο Ταμείο Διάσωσης και την ικανοποίηση των επιμέρους αιτημάτων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας...

Υπό το κράτος του πανικού το κράτος του Γιωργάκη

Ντομινίκ Στρος-Καν (στο γαλλικό Canal+): «Οι Ελληνες είναι βουτηγμένοι στα σκατά. Και μάλιστα πολύ βαθειά!»- άρα θέμα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», που έλεγε ο Γιωργάκης, δεν τίθεται! έχουμε ήδη βουλιάξει «και μάλιστα πολύ βαθειά» στον πάτο των βεσπασιανών- εμείς οι «κοπρίτες», εμείς οι «τεμπελήδες», εμείς του Πάγκαλου οι εκδρομείς... 
Ο κυρ Νταβούτογλου, του ξίνισε ο τρόπος με τον οποίον μεγάλο μέρος του ελληνικού Τύπου περιέγραψε (και ανέλυσε) την επίσκεψή του- ε, να μας βάλει φυλακή! μαζί με τους εξήντα Τούρκους συναδέλφους δημοσιογράφους που έχουν αυτήν τη στιγμή κλεισμένους στα πολυπολιτισμικά νεο-οθωμανικά μπουντρούμια.
Ο,τι ήθελε έλεγε ο πολύς... σερασκέρης όσον πατούσε το πόδι του στη χώρα μας, για Τούρκους μειονοτικούς, casus belli, Καστελόριζα και δεν συμμαζεύεται, κιχ η κυβέρνηση! Μούγκα, σιωπή, σιλάνς! ...

Μανούβρες...αποτυχημένων.

- Με το διάγγελμά του προχτές Τρίτη, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ουσιαστικά
την
...αυριανή του αποτυχία στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.
Μετά τα τυπικά πυρά που έριξε, ήρθε η ώρα της προσγείωσης.
" Θα το παλέψω...αλλά μην περιμένετε και πολλά" μας είπε.
Οχι. Δεν περιμένουμε πολλά...έχουμε κρατήσει την δεκεμβριανή σου δέσμευση
πως η Ελλάδα έχει πάρει ήδη το 90-95% των δημοσιονομικών μέτρων που ζητάει
ο γαλλογερμανικός άξονας
.
 Απλά περιμένουμε να δούμε πόσο θα μας στοιχίσει το υπόλοιπο 5-10% !!
...καπετάνιε μου...

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

« Ο κατακτητής των Αιθέρων»

Ατέλειωτα πρωθυπουργικά ταξίδια, εκατοντάδες ώρες πτήσεις και χιλιάδες μίλια ανά τον πλανήτη!

Και ποιοι ήταν  οι προσπελάσιμοι σταθμοί- προορισμοί του;
Το τσαντίρι του Καντάφι στη λιβυκή έρημο.
Η σύναξη του Τουρκικού Διπλωματικού κατεστημένου στο Ερζερούμ.
Το Ουζμπεκιστάν κλπ.
 Ποια τ' αποτελέσματα;
 Ποιοι οι μη προσπελάσιμοι σταθμοί - προορισμοί:
Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες των χωρών-μελών της Ε.Ε. με κοινά με την Ελλάδα προβλήματα όπως  η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ιρλανδία κλπ
Έχει ανικανότητα σύλληψης και υλοποίησης ενός σχεδίου κοινής δράσης, με  τις αδύναμες οικονομικά χώρες της Ευρώπης;
Τότε δεν μας κάνει για πρωθυπουργός!
Ή συμβαίνει κάτι άλλο;
Η κοινή λογική λέει ότι, το σχέδιο αυτό θα ήταν ένα αντιστάθμισμα στη ΓερμανοΓαλλική επικυριαρχία – αυθαιρεσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Αλλά και κοινή αντιμετώπιση στις «επιθέσεις των Αγορών», των Οίκων αξιολόγησης, της Moodys, της Goldman Sachs, του Soros και των λοιπών Κερδοσκόπων!
Χρειάζεται πολύ μυαλό;

Ξεπουλούν τα πάντα σε ντόπια και ξένα αρπακτικά για ένα κομμάτι ψωμί

Όλγα Τρέμη: Η κα Μέρκελ είπε στους βουλευτές της πριν από λίγο, είναι και καλά και κακά αυτά που θα σας πω, ότι εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε μείωση του επιτοκίου δανεισμού της Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει σε πώληση κρατικής περιουσίας. 
Πως το σχολιάζετε αυτό;
Γ. Πεταλωτής: Αυτό δεν χρειάζεται να μας το πει κάποιος ξένος, εμείς βάλαμε έναν πήχη και μάλιστα ένα φιλόδοξο πήχη για τα 50 δισεκατομμύρια γιατί η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε..


Δελτίο ειδήσεων Mega 10/3

Πριν δυο μέρες είχαμε αναρτήσει ένα βίντεο με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις μεθοδεύσεις του Αμερικανοτσολιά Παπανδρέου να οδηγήσει τον εργαζόμενο λαό της χώρας μας στα νύχια του ΔΝΤ.  
Εκτός αυτού ας δούμε πώς κατόρθωσε να εξαρθρώσει κάθε παραγωγικό ιστό της χώρας οδηγώντας την Ελλάδα σε μια κατάσταση που θα αναφέρουμε παρακάτω.
Δείτε πρώτα το video:

Πως να κάνετε πετυχημένες πολιτικές "Κωλοτούμπες" και να μείνετε όρθιοι.

Σε ένα ρευστό πολιτικό τοπίο με υπαρξιακά προβλήματα πολλών κομματικών συνδυασμών μεσαίων και ανώτατων στελεχών της πολιτικής και αμφισβήτησης ιδεολογιών, η γοητεία της ακινησίας είναι οξύμωρο σχήμα με τις συμπεριφορές πολλών πολιτικών που νοιώθουν να βαλτώνουν και μοιρολατρικά να περιμένουν τον από μηχανής Θεό να τους δώσει την πολυπόθητη ώθηση προς την κορυφή της εξουσίας. 
Δεν λείπουν φυσικά και οι «καιροσκόποι» της πολιτικής.
Στη βιασύνη τους κάποιες φορές κόβουν το κλαδί του δέντρου που κάθονται, κάποιες άλλες με πολιτική οξυδέρκεια και στοχευμένο προσανατολισμό επιτυγχάνουν τον ...

Ετοιμάζεται χρεοκοπία ή επιστροφή στη δραχμή;



Μια παλιά παροιμία λέει πως ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. 
Μια κρίση, έστω και ελεγχόμενης, χρεοκοπίας, μοιάζει με αναμπουμπούλα…
Τι φοβάται η κοινή γνώμη στην Ελλάδα σήμερα;
Μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, την επιστροφή στη δραχμή, την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και την επιστροφή σε αυτή, τον Αρμαγεδδώνα ενόψει του 2012...
Όσο από τον τόπο θα απουσιάζει ηγεσία ικανή να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και να σχεδιάσει ένα χάρτη με την πορεία της εξόδου, οι καφετζούδες και οι απατεώνες έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τους αδαείς...

Τι ακριβώς περιμένει ο κόσμος;


Ειδικά η "χαμένη γενιά" όπως οι ίδιοι οι εκμεταλλευτές μας τους αποκαλούν, οι νέοι δηλαδή, πραγματικά δεν έχουν πλέον "στον ήλιο μοίρα" - τουλάχιστον όχι η πλειοψηφία τους.
Στην Τυνησία και στην Αίγυπτο και αλλού, είπαν "δεν πάει άλλο", βγήκαν στο δρόμο και "τάραξαν τα νερά", έδιωξαν και μερικούς δικτατορίσκους, και ξεκινούν να χτίσουν κάτι το καινούργιο. Άσχετα με το τι θα καταφέρουν ή όχι, τουλάχιστον προσπαθούν.
Το να σε ρημάξουν χωρίς εσύ να δώσεις έστω ένα χτύπημα "για την τιμή των όπλων", αυτό όμως είναι η απόλυτη ξεφτίλα.
Και απλά δεν είναι αποδεκτό...

Εμπρός λοιπόν να πτωχεύσουμε για να σωθούμε.

Ένας πολύ καλός οικονομικός αναλυτής, ο Γιώργος Καισάριος, λέει μερικές αλήθεις για το ζήτημα του χρέους

Και για όσους ανησυχούν για τη στάση πληρωμών, τρομοκρατημένοι καθώς είναι από τους Πρετεντάρηδες, τους Προβόπουλους και τους Πεταλωτήδες, ένα άρθρο...από το capital.gr, που προφανώς ουδεμία σχέση έχει με την κομμουνιστική αριστερά, και δεν προτείνει στάση πληρωμών, ωστόσο παραδέχεται μερικές σημαντικές αλήθειες που αξίζει να ακουστούν:

Άντε να χρεοκοπήσουμε να σωθούμε
Στην Ελλάδα δυστυχώς συνηθίζουμε να υπερβάλουμε και ακόμα χειρότερο, έχουμε μπλέξει τις ...

Ξεκινά το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Στήριξη της Εργασίας

Από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ξεκινά το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Στήριξη της Εργασίας που θα υλοποιηθεί μέσα στο 2011. 
Η εξαγγελία αφορά δύο νέες δράσεις συνολικού ύψους 845 εκατ. ευρώ και με 192.000 ωφελούμενους.
Οι δύο νέες καινοτόμες δράσεις που ενεργοποιούνται άμεσα και με τις οποίες το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρεμβαίνει στις τοπικές αγορές εργασίας, παρουσιάστηκαν χθες το βράδυ από την αρμόδια υπουργό Λούκα Κατσέλη, σε σύσκεψη φορέων που έγινε στο ...

Σαμαράς: Η κυβέρνηση βύθισε την χώρα σε έναν φαύλο κύκλο συνεχούς ύφεσης


«Δεν ζητάμε κάθε τόσο εκλογές» δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, όπου ανέπτυξε και τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση.
Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή του μνημονίου και γιατί με την πολιτική της «βύθισε την χώρα σε έναν φαύλο κύκλο συνεχούς ύφεσης» χωρίς διέξοδο.
Κατόπιν έδωσε το δικό του αδρό περίγραμμα, αυτό που το ονόμασε «διέξοδος από την κρίση με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη» λέγοντας ότι πρέπει:
«Πρώτον, να πολεμήσουμε την ύφεση με μέτρα μηχανικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους.
Δεύτερον, μέτρα που εξασφαλίζουν ρευστότητα. Πριν απ’ όλα, να δώσει το κράτος, κατά απόλυτη προτεραιότητα, αυτά που ...

«Σε δικό της κόσμο, έξω από την διεθνή έννομη τάξη, ζει η Τουρκία»

              Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
                «Τώρα που η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ολοκληρώνεται, θα ήθελα να κάνω ορισμένες αναγκαίες επισημάνσεις.
                Πρώτον: Είναι θετικό το ότι οι δυο κυβερνήσεις βρίσκονται σε συχνή επαφή, ακόμα και αν στις επαφές αυτές διαπιστώνονται διαφωνίες κάθε μορφής. 
Θετικές είναι επίσης οι διακηρύξεις για την ανάγκη ανάπτυξης στενών και αμοιβαίως επωφελών σχέσεων  για το προσπέρασμα των προκαταλήψεων, όπως αυτές...

Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή.  
Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. 
Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς...

Μουδιασμένος ο Παπανδρέου...

Δεν φαίνεται να απέσπασε τη στήριξη του Σαρκοζί, ο Παπανδρέου στη χθεσινή συνάντηση που είχε μαζί του, μια μέρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο των Βρυξελλών.
Άλλωστε ήταν μουδιασμένος και ο ίδιος στην  δήλωση που έκανε μετά τη συνάντηση.  
"Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται κι είναι δύσκολη και σκληρή είπε."
Το καταλάβαμε... 

Ο Αλαφούζος θέλει συγκυβέρνηση!

Τι κρύβεται πίσω από την έρευνα που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ;

Χρησιμοποιώντας ως όχημα τον γνωστό (από τις μονίμως ανεπιτυχείς του προβλέψεις) δημοσκόπο κ. Γιάννη Μαυρή, και πιστός στη γραμμή του Μνημονίου που έχει χαράξει, ο ΣΚΑΙ και η Καθημερινή του Ομίλου Αλαφούζου παρουσίασαν σήμερα το δημοσκοπικό βαρόμετρο της Public issue.
Τι μας λέει λοιπόν το σύστημα Αλαφούζου; 
Ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι κάλπικες.  
Ότι η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι στη 1 ή στις 2 μονάδες αλλά στις 6,5%!!!
Αυτό ίσως να έχει ...

Εμπρός χαλαρώστε με τις χθεσινές γελιογραφίες !

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο κ. Παπανδρέου πίεσε τον Στρος Kαν να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ

Σε ό,τι αφορά τις νέες αποκαλύψεις γα τις επαφές Παπανδρέου – Στρος Καν:
Όπως φαίνεται από δημοσίευμα του περιοδικού ‘Επίκαιρα’, ο κ. Παπανδρέου πίεσε τον Στρος καν να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα να κάμψει τις αντιρρήσεις των Ευρωπαίων.  
Έθεσα χθες το ερώτημα εάν έχει κάτι να μας πει ο πρωθυπουργός. 
Απάντηση δεν πήραμε.
Όπως δεν πήραμε ερωτήσεις για τα ερωτήματα που θέσαμε, για το ίδιο θέμα, όταν έγιναν οι πρώτες αποκαλύψεις από την εφημερίδα ‘Καθημερινή’. 
Το μόνο που είπε ο πρωθυπουργός είναι η παραδοχή που έκανε, μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα, στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Είπε συγκεκριμένα ότι «μόνο προδότη δεν τον είπαν, επειδή έψαχνε λεφτά για τον τόπο»
Δεν μας είπε, όμως, τίποτε συγκεκριμένο για τα συγκεκριμένα ερωτήματα:
Συνοψίζω και επαναλαμβάνω:

Χρεοκοπία στις 25 Μαρτίου 2011 ή....




Μια παλιά παροιμία λέει πως ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. 
Μια κρίση, έστω και ελεγχόμενης, χρεοκοπίας, μοιάζει με αναμπουμπούλα…
Τι φοβάται η κοινή γνώμη στην Ελλάδα σήμερα;
Μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, την επιστροφή στη δραχμή, την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και την επιστροφή σε αυτή, τον Αρμαγεδδώνα ενόψει του 2012...
Όσο από τον τόπο θα απουσιάζει ηγεσία ικανή να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και να σχεδιάσει ένα χάρτη με την πορεία της εξόδου, οι καφετζούδες και οι απατεώνες έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τους αδαείς...
Από δεκάδες πλευρές τις τελευταίες μέρες φτάνει ένα e-mail που αφορά μια επιστολή ενός δήθεν υψηλόβαθμου τραπεζικού που ανωνύμως μας μεταφέρει με λεπτομέρειες πως έχει υποπέσει στην αντίληψή του ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ με όλα τα τραγικά συμπαρομαρτούντα...

Γιατί ο Στρος-Καν (ξανα)”έδωσε” τον Γιώργο

Οι νεώτερες αποκαλύψεις γύρω από το παρασκήνιο που προηγήθηκε της προσφυγής της Ελλάδας στον μηχανισμό του Μνημονίου, και μάλιστα με αφηγητή τον ίδιο τον Ντομινίκ Στρος-Καν, προκαλούν στην Κυβέρνηση, και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, μακροπρόθεσμη πολιτική ζημιά, η οποία προσλαμβάνει βαθύτερα και εν πολλοίς μη αναστρέψιμα χαρακτηριστικά.

Στο ασυνείδητο της κοινωνίας καρφιτσώνεται η υποψία ότι «υπήρχε σχέδιο»
Και ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε το παιχνίδι της, προκειμένου το σχέδιο αυτό να υλοποιηθεί μέχρι κεραίας.
Το πραγματικό ζητούμενο λοιπόν, είναι οι λόγοι που ώθησαν τον Ντομινίκ Στρος-Καν στο να προχωρήσει σε τέτοιες αποκαλύψεις, στην παρούσα συγκυρία, «αδειάζοντας» τον Γιώργο Παπανδρέου, δηλαδή τον...

Να οδηγήσουμε εμείς τις εξελίξεις, η μόνη λύση!

Δεν είναι βιώσιμο το χρέος μας

Όταν το ΔΝΤ θεωρεί ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε αφού δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ώστε να γίνει αντιληπτό ότι, δεν μπορεί να είναι βιώσιμη η αποπληρωμή του όταν αναμένεται αύξηση επιτοκίων, ενώ η ύφεση εμποδίζει την ανάπτυξη. 
Επιπλέον οι εξελίξεις στη ...

Η πολιτική νίκη του Βενιζέλου


Η εικόνα του Γιάννη Ραγκούση να κατεβαίνει τα σκαλιά του Μεγάρου Υπατία, ακολουθούμενος από τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Άννα Νταλάρα, μετά τη λήξη της περιπέτειας της Κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας, αποτύπωσε μια θεμελιώδη πολιτική επικράτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η περιπέτεια κράτησε 44 ημέρες
Μονάχα όμως την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή, μετά την ηχηρή και δημόσια παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κινήθηκαν οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης με τους δέοντες ρυθμούς
Για να καταλήξει η ιστορία αυτή σε ένα...

Υποψίες γεννά η επίθεση Παπανδρέου σε Σαμαρά.

Μόλις 24 ώρες μετά τη συνάντησή τους, στα πλαίσια της πρόσκλησης που είχε απευθύνει ο κ. Παπανδρέου στους πολιτικούς αρχηγούς, παρακολουθήσαμε όλοι μια «ανεξήγητη» επίθεση του κ. Παπανδρέου προς τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο εξέθεσε ενώπιον του ελληνικού λαού κατηγορώντας τον για διγλωσσία.  
Δηλαδή του είπε ότι, ενώ στο εσωτερικό της χώρας είναι κατά του μνημονίου, όταν βρίσκεται στο εξωτερικό τάσσεται υπέρ του μνημονίου. 
Το έπραξε αυτό ενσυνείδητα και ενώ γνώριζε ότι....

Φορολογία και κρατισμός βουλιάζουν την χώρα


Δυο είναι τα κυρίαρχα ζητήματα στα οποία ο Πρωθυπουργός θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής στις 25 Μαρτίου.  
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να επιμηκυνθεί το χρέος αλλά ταυτόχρονα να μειωθεί το επιτόκιο δανεισμού
Δυο ζητήματα τα οποία άλλωστε έχει απαιτήσει και η Ιρλανδία και το γεγονός αυτό βοηθάει και τις δικές μας απαιτήσεις.
Η επικοινωνιακές κινήσεις της Κυβέρνησης η οποία καλλιεργεί κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας εν όψη της συνόδου κορυφής, έχουν βασικό στόχο να επικυρωθούν οι δυο βασικές απαιτήσεις ώστε ...

«Η Ελλάδα παλεύει με το αδιανόητο»

«Η Ελλάδα παλεύει με το «αδιανόητο», υποστηρίζει η γνωστή στήλη γνώμης «Lex Column» των «Financial Times» αναφερόμενη στην πρόσφατη υποβάθμιση της ελληνικής χρηματοπιστωτικής αξιοπιστίας από τον οίκο Moody's.
«Μέχρι τώρα, αξιωματικά, όλοι θεωρούσαν ότι η χρεοκοπία πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. 
Πώς θα φαινόταν, άλλωστε, μια τέτοια εξέλιξη; 
Η αιφνίδια δήλωση αδυναμίας πληρωμών είναι απίθανη. 
Η εξάρτηση της Ελλάδας από την εξωτερική χρηματοδότηση, εξάλλου, ήδη το υποδηλώνει. 
Η εκδοχή μιας συμφωνημένης διαδικασίας που θα περιλαμβάνει επενδυτές, πιστωτές και την κυβέρνηση είναι πιθανότερη και πιο αρμόζουσα», γράφει η γνωστή στήλη και καταλήγει:

Επιμένει για Αιγαίο και casus belli ο Νταβούτογλου

Θετική προσέγγιση των δύο χωρών με... ελληνικές υποχωρήσεις ευαγγελίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. 
Μιλώντας με δημοσιογράφους, λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα για τη Θράκη, εμφανίστηκε πιστός στις πάγιες θέσεις της τουρκικής διπλωματίας, παρά την επίθεση φιλίας στην Ελλάδα.
Ο Τούρκος υπουργός χαρακτήρισε μεγάλο λάθος το γεγονός ότι  πριν την επίσκεψη Καραμανλή, το 2008, Έλληνας πρωθυπουργός είχε να επισκεφθεί την Άγκυρα 49 χρόνια και αποκάλεσε «μεγάλη χειρονομία» και «σημείο καμπής», την...

Εν-στάσεις

Τα λερά «παιδιά» του Φρίντμαν...

Η πρώτη πλευρά της κρίσης είναι η κλοπή της γης, η αρπαγή των κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων, η μόνιμη ημιαπόλυση, η μόνιμη ημιπρόσληψη, ένα μόνιμα οριακό τρεμούλιασμα στα 200 ευρώ, ένα εργασιακό τίποτα, του νέου ενοχικού εργαζόμενου που πίνει το βράδυ -περίλυπος- εσάνς με ζάχαρη.
Οι Moody's και τα υπόλοιπα «παιδιά» του Μίλτον Φρίντμαν διαλύουν με οικονομικό τραμπουκισμό κάθε χώρα, κοινωνική μορφοποίηση, κόμμα, συνδικαλιστική ένωση, μικρές επιχειρήσεις, την ίδια την ιστορία, και πάνω στον πόνο και τον τρόμο χτίζουν αυτό το σπινθηροβόλο και μεθυσμένο σκοτάδι...

Λιβύη: Εκκληση για διεθνή βοήθεια

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λίγο αργότερα οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν σήμερα στις Βρυξέλλες σε μια προσπάθεια να υιοθετήσουν κοινή στάση στο θέμα της Λιβύης.

Ο ηγέτης των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη Μουστάφα Αμπντελ Τζαλίλ απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια, τονίζοντας πως στην αντίθετη περίπτωση, "ο Καντάφι θα καταστρέψει τη χώρα"...

Το παρασκήνιο της "παραίτησης" Γεωργακόπουλου.

Παραίτηση - αποπομπή του Δ. Γεωργακόπουλου

Στην επιστολή παραίτησής του, προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Γεωργακόπουλος εμφανίζεται φανερά ενοχλημένος και αφήνει αιχμές κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος -όπως λέγεται από το περιβάλλον του- όχι μόνο δεν τον αξιοποίησε στη μάχη για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, αλλά τον άφησε...

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Το πράσινο μίλι.

 1η εκδοχή (αμερικάνικη).
Γνωστή κινηματογραφική ταινία-παραμύθι.
Ειδική φυλακή για μελλοθάνατους.
Κυριαρχούν τα "θαύματα" και η "ανθρωπιά".
Εξοστρακίζονται η ανθρώπινη κακία, η ουρολοίμωξη και τα δαιμόνια.
Δίδαγμαοι μηχανισμοί βίας του κράτους έχουν και "ανθρώπινη" πλευρά.
2η εκδοχή (ευρωπαϊκή).
Στρατόπεδο συγκέντρωσης, γερμανικής αρχιτεκτονικής.
Παράγει ...

"Από το «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» στο «Μνημόνιο ίσον χρεοκοπία»"

Eίναι πια ορατό διά γυμνού οφθαλμού ότι η κυβέρνηση  έχει εισέλθει σε τροχιά αποσταθεροποίησης. 
Η πολιτική εμβέλεια του διλήμματος «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» συνεχώς συρρικνώνεται.  
Έχει περάσει ανεπιστρεπτί ο καιρός που οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους διαβεβαίωναν αλαζονικά ότι η ασκούμενη πολιτική είναι η λύση και χλεύαζαν όσους προειδοποιούσαν γι’ αυτό που ήδη συντελείται.  
Αποδεικνύεται ότι η συνταγή της τρόικας όχι μόνο δεν εγγυάται διέξοδο από την κρίση, αλλά βυθίζει την οικονομία στην ύφεση, οδηγώντας τη στη χρεοκοπία.
Η πρόσφατη ...

"Το νέο ψευδοδίλημμα λίγο πριν το... κομμωτήριο!"

Ακούγοντας την περασμένη εβδομάδα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εξηγεί τη θέση της κυβέρνησης για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου και για το μέλλον της ελληνικής Οικονομίας, η αγωνία μας μεγάλωσε επικίνδυνα: 
«Η κυβέρνηση είναι η πρώτη που λέει ότι καμία επιτυχία του Μνημονίου δεν είναι εγγυημένη, αν δεν τηρούμε τους στόχους μας, αν δεν καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου και δεν προτάσσουμε ρεαλιστικές προτάσεις», απεφάνθη ο Γιώργος Πεταλωτής.
Τι θέλει να πει ο... ποιητής Πεταλωτής και μας το φέρνει γύρω γύρω;
Αν δεν πιστεύει ούτε καν η ίδια η κυβέρνηση ότι το Μνημόνιο θα επιτύχει, ποιος απέμεινε να το πιστεύει;  
Ο Ντερούζ, ο Τόμσεν και ο Μαζούχ; 
Τα λόγια του Πεταλωτή, που για ...

Νέα πιο «Δυνατή Βόμβα» από δημοσιογράφο του Canal+ για Παπανδρέου - Στρος Καν

Δήλωση «βόμβα» φέρεται να πραγματοποιεί σε ελληνικό περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί αύριο ένας εκ των συντελεστών του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί από τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal+ την ερχόμενη Κυριακή με τίτλο: 
«Ένας χρόνος με τον Ντομινίκ Στρος Καν».

Ο συντελεστής του ντοκιμαντέρ Νικολά Εσκουλάν δηλώνει ότι:  
Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τον επικεφαλής του Ντομινίκ Στρος Καν από τον Οκτώβριο του 2009, αμέσως μετά την ανάληψη των κυβερνητικών του καθηκόντων και όχι από τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, όπως αρχικά είχε...

Ο Κούγιας "ξεγυμνώνει" αυτούς που λυμαίνονται τον χώρο του "ποδοσφαίρου". Ηχητικό ντοκουμέντο.!

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, τα δύο CD που είχε στη διάθεσή του για την υπόθεση που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όπως είπε από χθες το βράδυ ο γνωστός δικηγόρος, πήγε σήμερα στην εισαγελέα και κατέθεσε τελικά δύο cd αλλά και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.
Στη συνέχεια ο γνωστός ποινικολόγος κατέθεσε επί δύο ώρες σε εισαγγελέα όσα γνωρίζει για την υπόθεση και ακολούθως αναχώρησε από την Ευελπίδων δηλώνοντας:

Καραμανλής: "Βλέπω αποδόμηση Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ"

 «Αφήστε τον να τελειώσει» ...

 ... έλεγε πρόσφατα σε συνομιλητές του ο Καραμανλής πιστεύοντας ότι η πτώση του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ θα είναι ραγδαία.
Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι ο διάδοχος του πολύ σύντομα θα βρεθεί σε προσωπικό αδιέξοδο και δεν θα καταφέρει να διασώσει ούτε τον εαυτό του, ούτε το κόμμα του το οποίο θα διαλυθεί αφού άλλαξε πλήρως την πορεία του και από σοσιαλιστικό μεταβλήθηκε σε ακραία νεοφιλελεύθερο.
Βλέπει δε την εξέλιξη των εσωκομματικών στο κυβερνόν κόμμα και εκτιμά ότι ...

Η Ελλάδα είναι η Υπατία της Ευρώπης

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους ενημέρωσε, γιατί αυτοί δεν ξέρουν τι συμβαίνει – από τον Παπανδρέου περίμεναν να μάθουν τα νέα.  
Τώρα ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να δώσει τη μάχη για τη σωτηρία της Ελλάδας, της Ευρώπης αλλά και του πλανήτη.
Όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση στη χώρα μας γίνεται όλο και πιο αστεία...

Νέα αποστασία στο ΠΑΣΟΚ από Ρομπόπουλο


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΝέα βόμβα στο ΠΑΣΟΚ σκάει από ώρα σε ώρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες o βουλευτής Θεσσαλονίκης Θωμάς Ρομπόπουλος έχει στείλει επιστολή στο Μαξίμου ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Κατά τις ίδιες πηγές, ενημέρωσε και τον Παπακωνσταντίνου ο οποίος βλέποντας ότι δημιουργείται μείζον εσωκομματικό θέμα επικοινώνησε με τον Παπανδρέου.
Αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μεταπειστεί ο βουλευτής ο οποίος σκέπτεται ακόμη και την ανεξαρτητοποίησή του πριν από την...

Οι μουφτήδες, η Ξάνθη και η... ιδιωτική επίσκεψη Νταβούτογλου

Ολο το πρόγραμμα της επίσκεψης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών αλλά και το παρασκήνιο και οι επαφές του στην Θράκη.

Η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Ελλάδα, μόνο ιδιωτική δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. 
Οι μειονοτικοί τον περιμένουν πως και πως, ενώ από την Τρίτη και από τις επαφές του με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Νταβούτογλου τάραξε τα νερά.
Ως πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειµένου να θέσουν στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωµατίας τα µείζονα θέµατα της εκλογής των µουφτήδων και των διαχειριστικών επιτροπών των βακουφιών, αντιµετωπίζουν οι...