Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Χιλιάδες νέοι στρέφονται στον γεωργικό τομέα

Από όλη την Ελλάδα καταφθάνουν οι αιτήσεις των νέων έως 35 ετών που επιθυμούν να γίνουν επιχειρηματίες αγρότες με τη στήριξη της Τράπεζας Πειραιώς και την τεχνογνωσία της Αγροτικής Γη, χρήμα και συμβουλές από την Τράπεζα Πειραιώς

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται από πλευράς υποψηφίων η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο φιλόδοξο πρόγραμμα Αγροτικής Επιχειρηματικότητας για νέους που υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς. 
Η σχετική προθεσμία ήταν το Σάββατο 15 Ιουνίου και ήδη έχει συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων από ενδιαφερόμενους σε όλη τη χώρα.
Από όλη την Ελλάδα καταφθάνουν οι αιτήσεις των νέων έως 35 ετών που επιθυμούν να γίνουν επιχειρηματίες αγρότες με τη...

Η "Στρατηγική" των εταίρων της πρώην συγκυβέρνησης και οι προσδοκίες τους

Επειδή έχω την "αρρώστια" να αναλύω πολιτικά κάθε πράξη συνυπολογίζοντας κυρίως το ποια επίπτωση θα έχει στις μελλοντικές εξελίξεις, θα το πράξω και για το θέμα της ΕΡΤ
(όπως θεωρήθηκε αν και ξέρουμε όλοι ότι τα ζητήματα ξεπερνούν την ΕΡΤ που απλά αποτέλεσε αφορμή για ότι ζήσαμε την τελευταία εβδομάδα).

Πιστεύω λοιπόν πως η κυβερνητική (τουλάχιστον όπως γνωρίσαμε την κυβέρνηση μέσω της σύμπραξης των τριών) κρίση ήταν ως ένα βαθμό και αναμενόμενη, αλλά και ως ένα σημείο τεχνητή!
Εξηγούμαι...το σχήμα με τους τρεις εταίρους δεν μπορούσε να προχωρήσει πολύ από την στιγμή που έγινε η λανθασμένη εξ' αρχής προσέγγιση από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να συμμετέχουν, αλλά χωρίς πολιτική εκπροσώπηση, ώστε να κρατήσουν και τις όποιες δυνατότητες αντιπολίτευσης (!!!). Και αυτό το γνωρίζουν και οι τρεις.
Τι επιτυγχάνεται λοιπόν από την κρίση της ΕΡΤ για τον καθένα;

Νέο ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ! 4 στελέχη κάνουν λόγο για "άλμα στο κενό"

Η επιστολή! 
Τέσσερα ακόμα στελέχη της ΔΗΜΑΡ διαφωνούν με την απόφαση του Κυρ - Φώτη να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για άλμα στο κενό. 
Τα 4 στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας, λένε πως η τακτική του Κουβέλη θα έχει αυτοκτονικά αποτελέσματα.
Ολόκληρη η επιστολή :

Γ.Μπέζος: "Λάθος η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ. Δεν είναι καιρός για πολυτέλειες"

Τι είπε σε συνέντευξη του ο γνωστός ηθοποιός και πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ

Την Παρασκεύη ο ηθοποιός και πρώην υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Μπέζος μίλησε στην Αφροδίτη Γραμμέλη για την στάση της ΔΗΜΑΡ.
Για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση είπε:...

Πολύ γέλιο..! Μόλις απομακρύνθηκαν οι εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει... εκλογές!

Ανεβάζει τους... τόνους η αξιωματική αντιπολίτευση!

Είναι πραγματικά απίστευτος ο τρόπος που στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι μπορούν να παίζουν με τις εντυπώσεις και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, στα οποία δεν έχουν και καθόλου ταλέντο. 
Ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες που οι εκλογές έφτασαν στα παρά ...ένα, έκαναν κοινώς την πάπια και δεν ζητούσαν εκλογές, υπό το φόβο μήπως αυτές... γίνουν, σήμερα που απομακρύνθηκε οριστικά αυτό το ενδεχόμενο, ανέβασαν ξανά τους τόνους και ζητάνε από το λαό "να απαλλαγούμε μια και καλή από αυτούς" .
Ισχύει όμως αυτό που είχε πει κάποτε και ο Κώστας Καραμανλής στον Παπανδρέου:...

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Μετά την κυβέρνηση διαλύει και τη ΔΗΜΑΡ ο Κουβέλης

Έρχονται αποχωρήσεις-βόμβα από βουλευτές 

που διαφοροποιούνται και δηλώνουν τη στήριξή τους προς την κυβέρνηση

Την ώρα της μεγάλης, αλλά και αψυχολόγητης κολωτούμπας του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αποφάσισε να τραβήξει μέχρι τέλους το κομματικό του αλισβερίσι με την εξουσία, πολλά ήταν τα στελέχη και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που σήκωναν αντάρτικο.

Διαφωνία, δυσφορία και έντονες αντιδράσεις ...

Ο Κουβέλης σέρνει τη χώρα σε εκλογές για τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ

Με προκλητικές δηλώσεις έφερε ναυάγιο στην σύσκεψη και διάσπαση στην συγκυβέρνηση

Το ίδιο δράμα που ζήσαμε πριν από ένα χρόνο και που οι πολιτικοί αρχηγοί, μεταξύ των οποίων και ο Φώτης Κουβέλης, δεσμεύτηκαν να μην ξαναζήσει η χώρα, επαναλήφθηκε και χθες το βράδυ και μέχρι αυτές τις ώρες το πολιτικό τοπίο παραμένει ρευστό.

Η απρόβλεπτη και αδικαιολόγητη, όπως προέκυψε απόφαση του Φώτη Κουβέλη να διακόψει τη σύσκεψη και να δηλώσει ότι αποσύρει την στήριξή του στην κυβέρνηση, μέσα από μισόλογα και από δικαιολογίες που ξάφνιασαν ακόμη και τα ίδια τα στελέχη του, έφεραν την χώρα ένα βήμα πριν από τις εκλογές...

Σαμαράς: "Το μαύρο της ΕΡΤ θα φύγει. Αλλά δεν επιστρέφουμε στο αμαρτωλό καθεστώς"

Ο πρωθυπουργός, στη δήλωσή του από το μέγαρο Μαξίμου, κατέστησε σαφές πως δεν επιθυμεί εκλογές, ότι είναι ανοιχτός στο τρικομματικό σχήμα αλλά εάν αυτό δεν ευοδωθεί, τότε θα προχωρήσει μόνος του

Διάγγελμα Σαμαρά από allthewebnews
"Από όταν ανέλαβα την λειτουργία της την λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης, είχα πει πως ...

Άρχισαν τα όργανα στην ΔΗΜΑΡ

Σε εσωκομματικό πρόβλημα μετέτρεψε την κρίση στην κυβέρνηση ο Κουβέλης

Διαλυτικές τάσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στη ΔΗΜΑΡ

μετά την ακατανόητη στάση του Φώτη Κουβέλη. 
Είναι ενδεικτικό ότι κατά την απογευματινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία στην Αγίου Κωνσταντίνου στελέχη όπως ο κ. Σπύρος Λυκούδης, στενός συνεργάτης του προέδρου καθώς και ο κ. Βασιλης Οικονόμου επέλεξαν να μην τοποθετηθούν εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την δυσφορία τους για την τακτική ρήξης με τον Σαμαρά που ακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης...

Σαμαράς προς Κουβέλη: "Aσφαλώς θα αστειεύεστε!"

Αμετακίνητος εμφανίσθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. 
O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση φέρνοντας ξανά το σενάριο των εκλογών στο προσκήνιο. 
Ο Φώτης Κουβέλης εμφανίσθηκε αμετακίνητος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εμμένοντας στη θέση του για εξάμηνες συμβάσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, χωρίς αλλαγή του ονόματος της δημόσιας τηλεόρασης.
Ο Κουβέλης ζήτησε από τον Σαμαρά να δεχτεί στο σύνολό τους τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ ή θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αποσύροντας τους υπουργούς του
Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν άμεση:...

Όταν ο Κουβέλης πήγε να φύγει ο Σαμαράς του έδωσε τελεσίγραφο..

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΕνδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο διάλογος μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Φώτη Κουβέλη, πριν αποχωρήσει ο τελευταίος από τη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σηκώθηκε για να φύγει ο Πρωθυπουργός του απηύθυνε το λόγο.

Φώτη, πρεπει να ξέρω. Θα αποσύρεις τους υπουργούς σου από την κυβέρνηση; φέρεται να του είπε ο κ. Σαμαράς. 

Ο κ. Κουβέλης του απάντησε : Σου έδωσα σήμερα ένα ξεκαθαρο μήνυμα. Από εδώ και πέρα είναι στο χέρι σου να κρατήσεις την κυβερνητική συνοχή και τη σταθερότητα. ...

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται


Οι τρεις αρχηγοί (Τσώρτσιλ, Ρούζβελτ, Στάλιν) βρέθηκαν στην Γιάλτα με την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι υφιστάμενοί τους είχαν προετοιμάσει τα πάντα, είχαν ένα χάρτη μπροστά τους, κι ώσπου να πεις «κύμινο» είχαν χωρίσει τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής.
Δύο ερωτήματα με βασανίζουν, έχοντας κατά νου την γνωστή φωτογραφία τους: 

Πρώτον, αν στην θέση τους βρίσκονταν οι δικοί μας τρεις, θα είχαν ολοκληρώσει μέχρι σήμερα την συζήτηση; ...

Ποια λέξη δεν ανέφερε κανένας πολιτικός αρχηγός;

Τέλος η ΕΡΤ

Οριστικό τέλος εποχής έχουμε για την ΕΡΤ. 
Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης στις δηλώσεις τους δεν ανέφεραν καθόλου την λέξη ΕΡΤ, αλλά έκαναν λόγο για "δημόσια τηλεόραση"
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, που επανεμφανίστηκε δημόσια μετά την ανακοίνωση του λουκέτου και έκανε λόγο για συζήτηση για "δημόσια τηλεόραση". 
Μέχρι την σημερινή πάντως συνάντηση καλό είναι το "καλάθι" που κρατάμε να είναι μικρό, γιατί πολλά απρόοπτα μπορούν να συμβούν...

Συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί! - Πως θα ξαναανοίξει η ΕΡΤ!


Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης 

Σύμφωνα με πληροφορίες  χθες υπήρξε σχεδόν σε όλα τα ζητήματα συμφωνία των πολιτικών αρχηγών! 
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως ουσιαστικά υπήρξε μία συμβιβαστική λύση, με τους Βενιζέλο -Κουβέλη να κάνουν πίσω αφού ουσιαστικά δέχτηκαν πως η ΕΡΤ όπως την ξέραμε έχει τελειώσει! ...

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Bill Gates - Το πρόβλημα με το ΑΕΠ των φτωχών χωρών

cartoooΑκόμη και σε καλούς καιρούς, τα κονδύλια για αναπτυξιακή βοήθεια είναι κάθε άλλο παρά «φουσκωμένα». Οι κυβερνήσεις και άλλοι δωρητές πρέπει να λάβουν δύσκολες αποφάσεις για το πού θα κατευθύνουν τους περιορισμένους πόρους τους.
Πώς, όμως, αποφασίζει ποιες χώρες θα πρέπει να λάβουν δάνεια χαμηλού κόστους ή φθηνότερα εμβόλια και ποιες έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν μόνες τα αναπτυξιακά τους προγράμματα;...

Το ευρωπαϊκό αδιέξοδο: Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, πεθαίνει όμως κάθε μέρα περισσότερο.

Το δυναμικό αμφισβήτησης
Η βαθιά κρίση της ευρωζώνης ροκανίζει τις προσδοκίες που αφετηριακά επενδύθηκαν στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Όπως σημειώνει ο Claus Offe «η Ευρώπη καταναλώνει περισσότερη υποστήριξη απ” όση μπορεί να παράγει, την καταναλώνει αργά χωρίς να προμηθεύει νέα τροφή στους βαθύτερους λόγους που θα έπρεπε να στηρίζουν την ίδια την ιδέα της Ένωσης.»i.
Αυτός ο φαύλος κύκλος επιταχύνεται και κανείς δεν ξέρει πώς να τον σταματήσει...

Το μέλλον μοιάζει πιο κοντινό σε σχέση με το παρελθόν

clock-612x300Όσοι είστε γνώστες κάποιων βασικών εννοιών φυσικής πιθανόν γνωρίζετε το φαινόμενο Ντόπλερ, το οποίο εμφανίζεται στη φύση σε πολλές μορφές, κυρίως κατά τη μετάδοση του ήχου ή του φωτός. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το φαινόμενο αυτό, όσο πιο μακριά είναι η πηγή ενός σήματος (π.χ. ήχος) σε σχέση με τον παρατηρητή τόσο πιο ασθενές γίνεται αντιληπτό αυτό το σήμα. Καθώς η πηγή πλησιάζει τον παρατηρητή, το σήμα γίνεται όλο και πιο ισχυρό. Φανταστείτε ένα...

Διάγγελμα εκλογών ετοιμάζει για σήμερα το Μαξίμου!

Σε ναυάγιο οδηγείται η σημερινή σύσκεψη- Ξανά στο προσκήνιο οι εκλογές!

Δεν είναι καλό το κλίμα και επιβεβαιώνεται από όλες τις πλευρές. 

Η... προϋπόθεση των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να ανοίξει η ΕΡΤ, για να πάνε σήμερα στην συνάντηση των πολιτκών αρχηγών, έχει εξοργίζει το Μαξίμου,

που θεωρεί πως παίζουν επικοινωνιακό παιχνίδι εις βάρος της χώρας, με μόνο σκεπτικό το μικροκομματικό όφελος. ...

Η ιστορική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα για τον Κων/νο Καραμανλή! (VIDEO)

Αθώωσε τον Καραμανλη για την δολοφονία του Λαμπράκη

Ακόμα και οι Νεοδημοκράτες ένιωσαν ικανοποίηση πριν από λίγο στη Βουλή με την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην συνεδρίαση προς τιμήν της μνήμης του Γρηγόρη Λαμπράκη. 
Εκπλήσσοντας ακόμα και τους γαλάζιους βουλευτές η γραμματέας του ΚΚΕ αθώωσε και κατέρριψε κάθε ανιστόρητη μομφή που συντηρούσαν επί δεκαετίες αριστεροί κύκλοι και σύμφωνα με την οποία ο Καραμανλής και η ΕΡΕ συνδέονταν με τη δολοφονία του Γρήγορη Λαμπράκη.
"Για να λέμε την αλήθεια ποτέ δεν ...

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Μπάχαλο με την απόφαση του ΣτΕ

Τι λένε οι συνταγματολόγοι για τη λειτουργία της νέας δημόσιας τηλεόρασης

Αντικείμενο αντιπαραθέσων εξακολουθεί να αποτελεί η ΕΡΤ καθώς η απόφαση του ΣτΕ φαίνεται να προκαλεί εκ νέου διαφωνίες αφού κάποιοι επιχειρούν να την ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο. 
Παρά το γεγονός ότι στην απόφαση γίνεται σαφές ότι το ΣτΕ είναι υπέρ της διακοπής της λειτουργίας της ΕΡΤ, όχι όμως στο μαύρο, αλλά...

Με νίκη Σαμαρά τελείωσε το θρίλερ της ΕΡΤ

Τι λένε στο Μαξίμου για τη χθεσινή σύσκεψη - Εκτεθειμένοι οι εταίροι

Κλεισμένοι στο Μαξίμου για πολλές ώρες ήταν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί και παρά την αναταραχή και το αδιέξοδο που προκάλεσαν οι κυβερνητικοί εταίροι τελικά ... κατέβασαν τους τόνους και τις πολιτικές κορώνες τις οποίες για πολλές ημέρες ακούγαμε πριν περάσουν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και συμφώνησαν σε όλα με τον πρωθυπουργό.

Η κίνηση ματ του Αντώνη Σαμαρά, να καταθέσει την πρόταση με τα εννιά σημεία...

Διασύρθηκαν Βενιζέλος - Κουβέλης!

Κωλοτούμπα ολκής!

Σε διασυρμό του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη εξελίχθηκε η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι , που απειλούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω, αναλώθηκαν τελικά στις δηλώσεις τους στο πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο, κάνοντας ουσιαστικά γαργάρα το γεγονός ότι η ΕΡΤ κλείνει και τυπικά αφού η απόφαση του ΣτΕ, είναι σαφής. 
Σημειωτέον η ανακοίνωση δεν αναφέρει πουθενά την λέξη ΕΡΤ, γιατί πολύ απλά τέτοιος φορέας δεν υπάρχει πλέον. Λέτε να ήταν αλλού το διακύβευμα;...

Το συμπέρασμα από την 3.30 ωρών σύσκεψη των αρχηγών: "Δεν πάμε σε εκλογές"

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες

Όπως όλα δείχνουν, απομακρύνεται το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.Το γεγονός ότι η συνεδρίαση των τριών κυβερνητικών εταίρων κράτησε σχεδόν 3.30 ώρες, υποδηλώνει πως οι αρχηγοί δεν είχαν διάθεση να τα σπάσουν σε σημείο που να οδηγηθεί η χώρα σε κάλπες. 

Ουσιαστικά η ΕΡΤ ήταν η αφορμή για να τεθούν στο τραπέζει, όλα όσα έμπαιναν κάτω από το χαλί το τελευταίο διάστημα...

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ζητείται «Μέση Λύση» για να υπάρξει Κυβέρνηση!

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςH κρισιμότερη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση

 αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.30 το απόγευμα(από 6 μμ που ήταν αρχικά προγραμματισμένο. 
Κατά τη διάρκεια της θα ξεκαθαρίσει, εν πολλοίς, το αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει κυβέρνηση ή θα οδεύσει ολοταχώς προς πρόωρες εκλογές. 
Οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, «κατεβαίνουν» στον στίβο της πολιτικής διαμάχης με καλές προθέσεις...

Εκλογές στις 21 Ιουλίου

Ξεκίνησε ο εκλογικός σχεδιασμός στο Μέγαρο Μαξίμου

Η πληροφορία προέρχεται από αξιόπιστη πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει τους σχεδιασμούς του Αντώνη Σαμαρά. 
Από τα όσα συζητούνται τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, στην περίπτωση που κατά την διάρκεια της σημερινής σύσκεψης δεν επιτευχθεί συμφωνία. 
Όπως, αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο θα...

Ο Τράγκας αποκαλύπτει ποιος θα είναι ο επόμενος μεταβατικός πρωθυπουργός - Τι προβλέπει

Ο Γιώργος Τράγκας αποκαλύπτει ποιος θα είναι ο επόμενος μεταβατικός πρωθυπουργός - Τι προβλέπειΤο κείμενο που ακολουθεί είναι του Γιώργου Τράγκα και το ανάρτησε ο ίδιος στη σελίδα του στο facebook. Κάνει προβλέψεις για τις πολιτικές εξελίξεις που θα ξαφνιάσουν.
Πάμε σε πρόωρες εκλογές; 
Θα έχουμε προεκλογική περίοδο διαλύοντας την τουριστική περίοδο και κάποιες ελπίδες ότι θα πέσουν φέτος περισσότερα ευρώ στα ταμεία των τουριστικών επιχειρήσεων;
Θα βρεθεί μία μεταβατική περίοδος για την υπόθεση της ΕΡΤ; 
Ή μόλις τελειώσει η συνάντηση των τριών αρχηγών –τη Δευτέρα- ο Σαμαράς θα πάει στον πρόεδρο να υποβάλλει την παραίτησή του, πετώντας το...

Αποχώρηση - βόμβα από την ΔΗΜΑΡ

Σκηνικό διάλυσης στην Αγίου Κωνσταντίνου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει αποχώρηση βόμβα από την ΔΗΜΑΡ. 
Ένας απο τους κορυφαίους βουλευτές του κόμματος θα ανακοινώσει πως δεν θα είναι υποψήφιος ξανά στις επόμενες εκλογές. 
To κλίμα στην Αγίου Κωνσταντίνου, δεν είναι καλό τις τελευταίες ημέρες και υπάρχει έντονη γκρίνια για τους χειρισμούς του Φώτη Κουβέλη. 
Η αποχώρηση αυτή, αναμένεται να κάνει ακόμα πιο ομιχλώδες το τοπίο...

Νέο γκάλοπ - Προηγείται η ΝΔ - Μπροστά ο Σαμαράς - "Όχι" σε εκλογές

Πόσο αλλάζει το πολιτικό σκηνικό μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την λειτουργία της ΕΡΤ

Η έρευνα της Metrisi για το parapolitika.gr πραγματοποιήθηκε ακριβώς την περίοδο όπου εκδηλώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ προκειμένου να προχωρήσει στην αναδιάρθρωσή της. Καταγράφει συνεπώς το πολιτικό κλίμα όπως αυτό διαμορφώθηκε υπό το βάρος της παραπάνω απόφασης αλλά και από τις διαφωνίες που εκδηλώθηκαν στη συνέχεια, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ. Διαφωνίες που ενδεχομένως οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση....

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

New York Times: Ηρθε η ώρα το ΔΝΤ να διορθώσει τα λάθη του για την Ελλάδα

New York Times: Ηρθε η ώρα το ΔΝΤ να διορθώσει τα λάθη για την Ελλάδα

Ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «εξιλεωθεί» το Ταμείο για τα λάθη πολιτικής που έχουν γίνει πάνω στο ελληνικό ζήτημα, 

κρίνουν οι New York Times τις νέες συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα.
Η αμερικανική εφημερίδα, στο κεντρικό της άρθρο, τονίζει ότι η παραδοχή εκ μέρους του ΔΝΤ για τα λάθη του στο ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για την Τρόικα ώστε να δείξει κάποια σημάδια ευελιξίας.
Χαρακτηριστικά οι Times προτείνουν δύο πεδία πάνω στα οποία μπορεί να υπάρξει αλλαγή πορείας, όπως ...

Σαν δεν ντρέπεστε, υποκριτές...

Έλεος πια με τις μοιρολογίστρες της ΕΡΤ

Ποιοι είναι όλοι αυτοί που σήμερα ολοφύρονται συγκεντρωμένοι γύρω από το πτώμα της ΕΡΤ;

Ποιοι είναι όλοι αυτοί που μοιρολογούν τη δημόσια τηλεόραση;

Είναι σπουδαίοι υποκριτές και πρέπει να τους απονεμηθεί Όσκαρ. 

Πότε λένε αλήθεια; 
Όταν κατηγορούν την ΕΡΤ για μονομέρεια, για «φίμωση» πολιτικών απόψεων και για εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων; 
Ή μήπως τώρα που υποστηρίζουν ότι η ΕΡΤ...

Ποιος εισηγήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά το κλείσιμο της ΕΡΤ - Μια άποψη που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ποιος εισηγήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά το κλείσιμο της ΕΡΤ - Μια άποψη που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ. 

Η γκρίνια και τα παράπονα για την ελληνική ραδιοτηλεόραση εμφανίστηκαν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι τελευταίοι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου, γράφει η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη στην προσωπική της ιστοσελίδα και η άποψη αυτή κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Γράφει η Βασιλική Σιούτη:...

Ποιοι Μας Κυβερνούσαν Τόσα Χρόνια

liani1 Ποιοι μας κυβερνούσαν τόσα χρόνιαΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΝΗ Είναι η γυναίκα που μέσω Τηλέμαχου Χυτήρη παντρεύτηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου. 
Για να την παντρευτεί ο ΄κύριος έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ΄ έδωσε περισσότερα από 120 εκατ. δραχμές στη Μαργαρίτα, τη μαμά του μπούλη για να πάρει διαζύγιο. 
Σαν μέτρο σύγκρισης αρκεί να πούμε ότι ένα καλό διαμέρισμα 100 τ.μ. στη Κηφισιά κόστιζε εκείνη την εποχή 14 εκατ. δραχμές. Η φορολογική δήλωση του γαμπρού δεν ξεπερνούσε τα 10 εκ. δραχμές. 
Λίγο καιρό αργότερα έκανε δώρο στη μπέμπα – Λιάνη μία βίλα στην Εκάλη αναφέροντας στο Πόθεν ΄Εσχες ότι τα χρήματα του τα έδωσαν φίλοι. 
Μεταξύ αυτών αναφέρει και τον πασίγνωστο έμπορο όπλων Κασόγκι : είναι ο άνθρωπος που ως μεσάζοντας πουλούσε όπλα στην Ελλάδα θησαυρίζοντας αυτός αλλά και το κύκλωμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. ...

Η κεντροδεξιά αφύπνιση είναι γεγονός!

Ο Σαμαράς ξύπνησε τον "κοιμώμενο" γίγαντα! 

Αυτό το Σάββατο δεν ήταν σαν τα υπόλοιπα!  Δεν ήταν καν Σάββατο! 
Η ΕΡΤ της ψεύτικης μεταπολίτευσης και η λυσσαλέα αντίδραση ενός συστήματος που ουρλιάζει ενώ πεθαίνει, ξύπνησε συνειδήσεις, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν το μαύρο - άσπρο...