Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Αν έχει χρέη το δημόσιο, τότε να πληρώσει το δημόσιο...

Γιατί να διακινδυνεύει την θέση του ο Ιδιωτικός τομέας;
Τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησε ο ιδιωτικός τομέας της Ελλάδας.
Οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί   , γεμάτοι "ανελαστικές δαπάνες" κατατέθηκαν και εκτελέσθηκαν από τις κυβερνήσεις ανεβάζοντας συνεχώς το ΔΗΜΟΣΙΟ χρέος αφού  οι πολιτικοί , το μόνο που έκαναν ήταν να βλέπουν το κονδύλι που είχε εγγραφεί ανά κωδικό την προηγούμενη χρονιά και να το αυξάνουν στον επόμενο προϋπολογισμό , είτε στα επίπεδα του πληθωρισμού είτε λίγο παραπάνω για "κοινωνική πολιτική" όπως  έλεγαν... Στην πραγματικότητα όμως θα έπρεπε  να κατατεθεί αυτή την χρονιά ένας προϋπολογισμός από μηδενική βάση.
Οι μόνες ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ δαπάνες είναι οι λήξεις των δανείων (και των τόκων) που έχει πάρει η χώρα μας από το εξωτερικό και οφείλει να πληρώσει αν θέλει να μην κηρύξει πτώχευση και να μην διασυρθεί στις διεθνείς της σχέσεις.
ΟΛΑ τα άλλα κονδύλια ΔΕΝ είναι ανελαστικά.
Αν δεν έχει χρήματα το κράτος για να διατηρήσει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ και να πωληθούν ΟΛΑ στον ιδιωτικό τομέα.
Αν πάλι δεν θέλει να κλείσει και  δεν θέλει να απολήσει τους υπαλλήλους του , τότε να κάνει συμβάσεις μέχρι εκεί που αντέχει το ταμείο του ΧΩΡΙΣ δανεισμό.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να δανείζεται η χώρα με επαχθείς όρους και "ληστρικά" επιτόκια για να πληρώνονται οι μισθοί των καθηγητών , γιατρών , "κηπουρών" κλπ.
Στο τέλος γιατί να μην ερωτηθεί ο λαός με δημοψήφισμα αν επιθυμεί να συνεχίσει να ζεί με αυτό το δημόσιο η αν επιθυμεί αλλαγή.
Θα μου αντιτείνεται ίσως ότι έτσι η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 20% και βάλε , αλλά πρέπει να πάρουμε επιτέλους απόφαση.
 Ή θα αλλάξουμε η θα βουλιάξουμε .
Αυτή την προσφιλή έκφραση του Πρωθυπουργού πρέπει να την δούμε στην πράξη.
Αυτό που βλέπουμε με το φορολογικό , αλλά και με την μέχρι σήμερα προσπάθεια της κυβέρνησης , είναι ότι απεγνωσμένα προσπαθεί να δανειστεί για να συντηρήσει τις μαύρες τρύπες του δημοσίου καταστρέφοντας ότι ανάπτυξη μπορεί να προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας.
Με την κίνηση αυτή τα Spreads θα πέσουν κάθετα και τα επιτόκια δανεισμού  θα τείνουν να εξισωθούν με τα γερμανικά αφού από εκεί που θα απαιτούσε η διαχείριση του δανεισμού 50+ δισ. € δάνεια το ποσό θα πέσει κάτω από το μισό και για λίγο μόνο χρονικό διάστημα αφού την επόμενη χρονιά θα είναι πλεονασματικός ο προϋπολογισμός.
Θατσερικά ακούγονται αυτά έ;;;
Ναι αλλά οι εναλλακτικές ("Κοινωνικές")   πολιτικές  έφεραν την Ελλάδα εδώ.
Αμφιβάλω αν αυτό μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, ακόμα και σήμερα το κεφάλαιο βρίσκεται υπό διωγμό ενώ ο Πρωθυπουργός τονίζει στο συνέδριο της ΓΣΕΕ (που έγινε σε λουσάτο ξενοδοχείο στην κοσμική Χαλκιδική...) ότι "Νόμος είναι το δίκιο του Εργάτη"...
Antilogos

Δεν υπάρχουν σχόλια: