Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΕΓΚΛΗΜΑ Παπανδρέου: Κι όμως η Ιρλανδία τύπωσε 40 δις ευρώ από στην δική της Κεντρική Τράπεζα....

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από 4 χρόνια η Ιρλανδία τύπωσε 40 δις ευρώ από την δική της Κεντρική Τράπεζα και δεν τα δανείσθηκε από την ΕΚΤ, ΔΝΤ και ΕΕ!

Δηλαδή τύπωσε το 25% του ΑΕΠ της!

Εάν κάναμε και εμείς το ίδιο, σύμφωνα με το τότε ΑΕΠ μας, θα τυπώναμε 70 δις ευρώ! 

Άρα το "Μνημόνιο" που υπογράψαμε ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, όπως μας έλεγε ο ΓΑΠ και οι λοιποί!

Αυτή, η Ιρλανδία, βγήκε από το μνημόνιο της και εμείς θα εξαθλιωνόμαστε, πολίτες και Πατρίδα, για πολλές δεκαετίες ακόμη..! 

Αν αυτό δεν είναι "Εσχάτη Προδοσία" τότε τι είναι;


Ε Μ ΠΡΟ Σ  για Ανάπτυξη!

Διαβάστε την ανάρτηση μας στις 19 Ιανουαρίου 2011:

Ξεφάντωσε ο Καραμανλής σε μπαράκι της Θεσσαλονίκης, συντροφιά με νεολαίους (video)

_Media_Default_ArticleImage__karaman8Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Κώστα Καραμανλή τα μέλη της ΟΝΝΕΔ, που γλέντησαν μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό σε γνωστό μπαράκι της Θεσσαλονίκης.
Με συνθήματα υπέρ του Καραμανλή και της Ν.Δ,  παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες προς τον πρωήν αρχηγό τους οι ΟΝΝΕΔίτες έδειξαν τα συναισθήματα απέναντι στο πρόσωπο του.
Ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε εκεί με αφορμή το κόψιμο της πίτας της ΟΝΝΕΔ όπου μάλιστα παρέλαβε και το κομμάτι που έκοψαν οι οικοδεσπότες για την ΝΔ χωρίς ωστόσο να πει κάτι δημόσια όπως έκανε και σε όλες τις εκδηλώσεις που παραβρέθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Δείτε το video:

Νίκη του Αντώνη Σαμαρά προβλέπει η Goldman Sachs

Νέο δημοσκοπικό μοντέλο

Περισσότερες πιθανότητες νίκης δίνει στον Αντώνη Σαμαρά ένα δημοσκοπικό μοντέλο, που επινόησε οικονομολόγος της Goldman Sachs, για την πρόβλεψη εκλογικών αποτελεσμάτων με βάση τις οικονομικές επιδόσεις αντίθετα με τα ποσοστά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Το ίδιο προβλέπει η νέα αυτή δημοσκόπηση τόσο για τον Βρετανό Ντέιβιντ Κάμερον, όσο και για τον Ισπανό Μαριάνο Ραχόι...

Bloomberg και Reuters προειδοποιούν: Αν δεν υπογράψετε τρίτο μνημόνιο πάτε για «κραχ»

    Phil Ipparis / SOOC
  • Σοκαριστικές αναφορές από δύο κορυφαία διεθνή πρακτορεία
  • Προειδοποιούν την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές
  • Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, θα εξαντληθούν μέχρι τα μέσα του χρόνου
  • Κινδυνεύετε με οικονομική κατάρρευση αν δεν πάρετε νέο δάνειο
  • Η Κομισιόν μελετά τρίτο μνημόνιο μέσω εξάμηνης παράτασης

Ψυχρολουσία για την όποια ελληνική κυβέρνηση προκύψει στις 25 Ιανουαρίου, είναι οι προειδοποιήσεις που επιφυλάσσουν για το μέλλον δύο κορυφαία πρακτορεία ειδήσεων.
Σύμφωνα με τον Bloomberg αν η Ελλάδα δεν...

Στάσου μύγδαλα! - Δες πώς θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις...

Στάσου μύγδαλα! - Δες πώς θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις...

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τρώγοντας 42 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά, όχι μόνο μικραίνει η κοιλιά, αλλά απομακρύνονται και παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

«Η αντικατάσταση τροφών και σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες με αμύγδαλα, όχι μόνο μείωσε τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, αλλά αισθητά και το κοιλιακό λίπος», εξηγεί η ερευνήτρια, Κλερ Μπέριμαν από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια που έκανε την έρευνα...

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Γιατί ξαφνικά το βούτυρο στον καφέ έγινε μόδα; Κάνει καλό στην υγεία;

butter.jpg3
Σε όλους μας αρέσει να απολαμβάνουμε ένα φλιτζάνι καφέ. 
Ωστόσο, η τελευταία τάση της μόδας μπορεί να σας εκπλήξει. 
Αντί για κρέμα ή ζάχαρη, πολλοί προτιμούν να προσθέτουν βούτυρο και ισχυρίζονται ότι είναι το νοστιμότερο πράγμα που δοκίμασαν ποτέ. Άλλοι είναι επιφυλακτικοί, καθώς πιστεύουν ότι το βούτυρο δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινό προϊόν. Δεν είναι όμως όλες οι μάρκες βλαβερές για την υγεία μας. 
Για να είμαστε πιο ακριβείς, το βούτυρο που προέρχεται από ζώα που τρέφονται μόνο με χόρτο είναι το μόνο είδος που πρέπει να χρησιμοποιείτε. 
Όμως έχετε ποτέ σκεφτεί να χρησιμοποιήσετε βούτυρο από ζώα που τρέφονται με χόρτο;

Πως την «πάτησε» το ΠΑΣΟΚ .. αλλά όχι η Ελλάδα

venizelos-loverdos-pasok
Και το 2012 ..και λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2015,το πολιτικό σκηνικό εμφάνισε «έξυπνους» παίκτες.
Το 2012 η ΝΔ και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ που εκμεταλλευόμενοι τη λαϊκή αγανάκτηση των μέτρων του μνημονίου, εξέφρασαν ρητορική κατώτερη των περιστάσεων,υποσχέθηκαν στους πάντες τα πάντα και μετέτρεψαν τη λαϊκή δυσφορία σε κομματικό όφελος.
Όμως για τη ΝΔ ήρθε η ώρα του ταμείου το 2012 όταν τα ψέματα τελείωσαν και έπρεπε να προχωρήσει το καράβι σε ένα δρόμο ευθύνης.
Το ΠΑΣΟΚ, ήδη από το 2010 βρισκόταν στο δρόμο πολιτικού κόστους με την τότε αντιμνημονιακή ΝΔ να το λιθοβολεί και με μόνο σύμμαχο (σε ότι αφορά τον τρόπο χρηματοδότησης) την Ντόρα Μπακογιάννη...

Πρόκληση από ΗΠΑ: "Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα αναγνωρίσει την 'Μακεδονία' " (vid)


ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ 

Σε προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Σκόπια Paul Wohlers χαρακτηρίζοντας την χώρα "Μακεδονία" - έτσι και αλλιώς βέβαια οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τη χώρα "Μακεδονία" - αλλά κυρίως προβλέποντας με βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία"! 
Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ μετά τις εξελίξεις στην Α.Ευρώπη και ειδικότερα στην Ουκρανία βιάζονται για...

"Έρθεν η ώρα του Καραμανλή…" (ΦΩΤΟ-VIDEO)

  • Αποθέωσαν τον πρώην πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη
  • Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Καραμανλή - Τζιτζικώστα

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός ο Κώστας Καραμανλής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου είχε συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. 

Πλήθος κόσμου και υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας, συγκεντρώθηκαν προκειμένου να υποδεχτούν τον πρώην πρωθυπουργό, με τις εκδηλώσεις θαυμασμού απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό να είναι έντονες...

Ραγδαίες εξελίξεις - Δύο ελληνικές τράπεζες ζήτησαν ήδη χορήγηση ρευστότητας μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA*

Ραγδαίες εξελίξεις - Δύο ελληνικές τράπεζες ζήτησαν ήδη χορήγηση ρευστότητας μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA

- Οι δύο ελληνικές τράπεζες ζήτησαν από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητα πάνω από 5 δισ. ευρώ, ενώ θέμα χρόνου είναι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες

- Πολύ νωρίτερα από ότι αναμενόταν οι ελληνικές τράπεζες καταφεύγουν στον έκτακτο μηχανισμό

- Η κυριότερη αιτία είναι η συνεχόμενη μείωση των καταθέσεων ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε αιφνιδιαστικά από την κατάρρευση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου, που ματώνει δεκάδες χιλιάδες πολίτες με στεγαστικά δάνεια

Η ασταμάτητη εκροή καταθέσεων, που βέβαια σχετίζεται άμεσα με την πολιτική αστάθεια και τις πρόωρες εκλογές, επέφερε το πρώτο επώδυνο και χειροπιαστό πλήγμα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα...

Τι αποκαλύπτουν οι “κρυφές” δημοσκοπήσεις – Τα κόμματα και τα ποσοστά

“Καταιγίδα” δημοσκοπήσεων έχουμε μπροστά μας και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αλλά εκτός από τις δημοσκοπήσεις που έχουν παραγγείλει και θα δημοσιεύσουν οι εφημερίδες και τα κανάλια, τρέχουν και μετρήσεις κοινής γνώμης για κόμματα, ξένες κυβερνήσεις αλλά και εγχώριους επιχειρηματίες.
Αυτές λοιπόν οι δημοσκοπήσεις και οι μετρήσεις έχουν τα εξής κοινά δεδομένα και χαρακτηριστικά:

Κώστα Καραμανλή, ο Καιρός γαρ Εγγύς ….. της Μεγάλης Επιστροφής

karamanlis«Οι προβλέψεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών για το επόμενο διάστημα χειροτερεύουν. Δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για τη διάρκεια και την ένταση της κρίσης. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ήδη σε ύφεση. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας προβλέπει την απόλυση, μέσα στον χρόνο, 50 εκατ. εργαζόμενων, από τους οποίους 3,5 εκατ. στην Ευρώπη. Υπάρχει, σε όλες τις χώρες, έντονη ανησυχία και αίσθημα ανασφάλειας. 
Δεν περιμένω βέβαια να συμφωνήσουμε όλοι σε όλα. 
Δεν περιμένω να εγκαταλείψουν τα κόμματα τις θέσεις τους. 
Δεν περιμένω να παραμεριστούν όλες...

Ανοικτή Επιστολή προς Αντώνη Σαμαρά..!

Κύριε πρόεδρε 

Είμαι παλιός ψηφοφόρος και οπαδός της ΝΔ και αν μου επιτρέπεται
να κάνω κάποιες επισημάνσεις όσον αφορά τον προεκλογικό αγώνα

1 Διώξτε ΤΩΡΑ από δίπλα σας τους συμβουλάτορες της κακιάς ώρας
Αυτοί θα σας οδηγήσουν στην καταστροφή .
Άτομα που δεν μπόρεσαν ποτέ να βγουν βουλευτές τους έχετε να σας βοηθήσουν να ξαναγίνεται ( πράγμα πολύ δύσκολο με τον τρόπο που γίνεται ο αγώνας ) κυβέρνηση . 
Αφήσατε τον Βενιζέλο να σας παρασύρει , αλλά τέλος πάντων το λάθος έγινε 
2 Βγάλτε όσο είναι νωρίς ακόμα μπροστά στελέχη της πραγματικής ΝΔ , δυναμικά ,να κάνουν παιχνίδι . Υπάρχουν ακόμα , όσο και αν...

Το Βουνό του Χρέους

Στην δημόσια συζήτηση καθόλη την διάρκεια της οικονομικής κρίσης γίνεται πολύς λόγος για την βιωσιμότητα η μη του δημοσίου χρέους

Ωστόσο η συζήτηση αυτή τείνει να λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις απο ότι της αρμόζουν. 

Ως γνωστόν, το δημόσιο χρέος είναι ο δανεισμός στον οποίο καταφεύγει μια κυβέρνηση όταν τα τρέχοντα της έσοδα δεν επαρκούν για να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες της, δηλαδή τα έξοδα της. Με πολύ απλά λόγια, το δημόσιο χρέος συσσωρεύεται, αυξάνεται από έτος σε έτος κατά το ποσό που ο ετήσιος κρατικός προϋπολογισμός παρουσιάζει έλλειμμα, ή αντιστρόφως...

Με όλα όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει δημοσκοπικό ποσοστό 100%!

tsipras-makri
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στο τελικό στάδιο της προεκλογικής του καμπάνιας. Επιστρατεύονται τα πάντα. Ακόμη και η Ραχήλ Μακρή το βαρύ πυροβολικό στην περιφέρεια της Κοζάνης για το αριστερό κόμμα της Κουμονδούρου.
Κάποιοι την είχαν χαρακτηρίσει ψεκασμένη, κάποιοι άλλοι γραφική. Όμως η κυρία Μακρή αποδεικνύει πως πάνω απ΄ όλα είναι ΠΡΑΚΤΙΚΗ!
Η κυβερνητική πατέντα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, ξεδιπλώνεται καθημερινά.
Η πρόταση της Ραχήλ Μακρή να κόψει χρήμα το Ελληνικό κράτος ανάλογα με τις ανάγκες του και συγκεκριμένα 100 δις. ευρώ δεν είναι μακριά απ’ όσα υποστηρίζουν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.. δηλαδή...

Πόσο ΣΥΡΙΖΑ είσαι; - Η Επιτροπή!

Mια επαναστατική επιτροπή η οποία με ειδικά όργανα τελευταίας τεχνολογίας από το Πανεπιστήμιο του Καράκας-photo, θα μετράει "πόσο ΣΥΡΙΖΑ είσαι" , ετοιμάζει η Κουμουδούρου για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ.

Πρώην πράκτορες της Στάζι, οι οποίοι θα εξετάζουν το παρελθόν του κάθε υποψηφίου προς εργασία στο κρατικό κωλοχανείο-στην υγειά σας βρε παιδιά-θα έχουν υποβοηθητικό ρόλο στην επιτροπή....

Ισχυρό ρεύμα υπέρ του Κινήματος καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις

dimoskopisi-kinima-dimokraton-sosialiston-2
Ισχυρή τάση υπέρ του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου καταγράφουν όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις.
Ήδη η διαφοροποίηση των ποσοστών φάνηκε (έστω και ανεπαίσθητα) στις μετρήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, και αντίστοιχη αναμένεται να είναι η εικόνα και στις δημοσκοπήσεις των εφημερίδων του Σαββάτου και της Κυριακής...

«Εκτοξεύθηκε» το ελβετικό φράγκο έως και 41% έναντι του ευρώ (ανανεωμένο)

Wads of Swiss franc banknotes are stacked in piles at the GSA Au

Το ελβετικό φράγκο εκτοξεύθηκε έναντι του ευρώ έως και 41%, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας (SNB) να άρει το κατώτατο όριο των 1,20 φράγκων ανά ευρώ που είχε θεσπίσει από τον Σεπτέμβριο του 2011 για να προστατεύσει την οικονομία της χώρας από την ύφεση.


Στη συνέχεια, η ανατίμηση του φράγκου περιορίσθηκε και η ισοτιμία από 0,85 φράγκα ανά ευρώ διαμορφωνόταν πριν από λίγο στα 1,02 φράγκα ανά ευρώ....

Βαλκανική "εμπλοκή" στην επίθεση στο Παρίσι


Νεώτερα στοιχεία σχετικά με τον οπλισμό των δραστών της επιθέσεως στο Παρίσι, δείχνουν ότι η προέλευση του οπλισμού και συγκεκριμένα των φορητών όπλων, προέρχεται από τη Βοσνία. 

Καταρχάς, η αγορά των όπλων έγινε στο Βέλγιο, «Το Καλάσνικοφ και ο εκτοξευτήρας ρουκετών που χρησιμοποίησαν οι αδελφοί Κουασί αγοράστηκαν από τον Κουλιμπαλί στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Μιντί, στις Βρυξέλλες, για λιγότερα από 5.000 ευρώ» υποστηρίζει η εφημερίδα La Derniere Heure επικαλούμενη «καλά πληροφορημένες πηγές». 
Παραλλήλως ο υφυπουργός άμυνας...

Αυτός είναι ο γελωτοποιός των πλουσίων και Γκέμπελς της Κουμουνδούρου

1181828
Σφοδρή επίθεση στον Λάκη Λαζόπουλο εξαπέλυσε  ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού στη Β’ Αθήνας Πέτρος Τατσόπουλος, με αφορμή τα όσα είπε ο γνωστός ηθοποιός στο τελευταίο «Αλ τσαντίρι νιουζ».
«Έχει μια ειδοποιό διαφορά και αντίφαση, με την οποία δεν έχει συμφιλιωθεί ο Λαζόπουλος και αυτό αντικατοπτρίζεται στη δουλειά του. Έχει τη θεμελιώδη αντίφαση ανάμεσα στον ιδιωτικό και το δημόσιο. Όταν...

Η αυτοδυναμία που απομακρύνεται και τα κόμματα που θα περάσουν το 3% (τα πιθανά σενάρια)

i-aftodynamia-kai-o-rolos-ton-ektos-voulis-kommatonΘα βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση οι κάλπες της 25ης Ιανουαρίου ή όχι;
Όσο πλησιάζει η Κυριακή των εκλογών το συγκεκριμένο ερώτημα κυριαρχεί αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το ποιο κόμμα θα είναι πρώτο και ποιο δεύτερο. 

Το σύνολο των δημοσκοπήσεων εμφανίζουν σταθερά στην κορυφή της κούρσας τον ΣΥΡΙΖΑ με μια διαφορά περίπου 3% που τείνει να παγιωθεί.
Παράλληλα, προαναγγέλλουν το απόλυτο ντέρμπι για την τρίτη θέση, με «το Ποτάμι», την «Χρυσή Αυγή», το «ΚΚΕ» και σε ορισμένες περιπτώσεις...

Οι 15 λόγοι που…αποθεώνουμε τον ΓΑΠ !

Φαντάζομαι ότι οι περισσότερο Έλληνες ένιωσαν ρίγη συγκίνησης προχθές που ανακοινώθηκε τον νέο κόμμα του Γιώργου-Τζέφρυ Παπανδρέου «κίνημα δημοκρατών σοσιαλιστών» 
Και όχι άδικα αφού οι περισσότεροι Έλληνες υποκλινόμαστε στο πολιτικό του μεγαλείο και επί 3 χρόνια λαχταρούσαμε τη στιγμή που θα ξαναγυρίσει να ολοκληρώσει το έργο του που άφησε στη μέση ! 
Πιο κάτω παραθέτω 15 από τους λόγους για τους οποίους αποθεώνω κι’εγώ απ’την πλευρά μου-ως ένας ταπεινός Έλλην πολίτης μπλόγκερ-αυτόν τον ογκόλιθο της πολιτικής που ακούει στο όνομα Παπανδρέου (ΓΑΠ) !!....

Τρόμος στην Ευρώπη: 2 νεκροί από επιχείρηση κατά τζιχαντιστών στο Βέλγιο [εικόνες & βίντεο]

Τρόμος στην Ευρώπη: 2 νεκροί από επιχείρηση κατά τζιχαντιστών στο Βέλγιο [εικόνες & βίντεο]
  • Το φάντασμα της ισλαμικής τρομοκρατίας πάνω από την ήπειρο 
  • Αιματηρή επιχείρηση κατά τζιχαντιστών στο Βέλγιο με δύο νεκρούς
  • Ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα σε κάποια μεγαλούπολη της χώρας
  • Βίντεο από την αιματηρή επιχείρηση
  • Παρόμοιες έρευνες στις Βρυξέλλες και άλλες περιοχές
  • Κόκκινος συναγερμός στην Ευρώπη
  • Ποιες χώρες θεωρούνται στόχοι
  • Τι ισχύει για την Ελλάδα
Το φάντασμα της ισλαμικής τρομοκρατίας πλανάται, πλέον, πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς, μετά το μακελειό και τους 20 νεκρούς στο Παρίσι, τα περιστατικά είναι συνεχόμενα σε διάφορες χώρες.
Την Πέμπτη ήρθε ακόμη μια επιχείρηση κατά τζιχαντιστών να επιβεβαιώσει...

Tι ακριβώς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τι θα γίνει αν κυβερνήσει ;

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
 Δε θέλω να γίνομαι  μάντης κακών ! Ξέρω καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα θα βγει αυτοδύναμος στις εκλογές και πως μετά δεν θα είναι εύκολο να βρει εταίρο να συγκυβερνήσει, αλλά επειδή σε αυτή την τρελή χώρα είναι πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κυβερνήσει,οφείλω να γράψω κάποια πράγματα για το τι ακριβώς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τι μας περιμένει αν κυβερνήσει.
Στους σχετικά πιο ενημερωμένους είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά απόγονος της μεταπολεμικής κομμουνιστικής ΕΔΑ που στη μεταπολίτευση μετατράπηκε σε ΚΚΕ Εσωτερικού και πιο μετά σε Συνασπισμό...

Γράμμα σ’ έναν νέο υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Αγαπητέ νεαρέ μου φίλε,
Το Σάββατο, 10/1/2015, είχα τα 71α γενέθλιά μου και σκέφτηκα ότι ο καλύτερος τρόπος για να τα γιορτάσω στην προεκλογική Αθήνα είναι να σου γράψω ένα γράμμα. 
Υποθέτω ότι είσαι ένας από αυτούς τους γνήσιους αριστερούς, που δεν πουλούν την ψήφο τους για ένα διορισμό ή άλλο τρόπο καριέρας. Που προβληματίζονται για το μέλλον τους και για το μέλλον της κοινωνίας μας. Αν δεν είσαι, τότε μη συνεχίσεις την ανάγνωση: δεν θα σε ωφελήσει σε τίποτα.
Κατ’ αρχήν, πρέπει να σου συστηθώ. Εντάχθηκα στην Αριστερά όταν ήμουν νέος, τον καιρό της δικτατορίας, επειδή είχα...

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η ευθύνη ανήκει σε όλους.

Πρόκειται ίσως για τις κρισιμότερες εκλογές της μεταπολιτευτικής Ελλάδος. Όχι γιατί υπάρχει ένας Τσίπρας που ερωτοτροπεί με το χρεωκοπημένο λόμπι της δραχμής ή επειδή υπάρχει ενδεχόμενο το ΚΚΕ να προβεί σε ''κυβίστηση'' καί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αν εκείνος κερδίσει τις εκλογές, αλλά διότι ο ελληνικός λαός καλείται να σκεφθεί υπεροκομματικά...

Αυτά που δεν χωράει ο νους (που σκέφτεται) και που δείχνουν να μη βλέπουν οι φίλοι του κ. Τσίπρα στα ΜΜΕ

1.            Αδύνατο να τα χωρέσει ο νους (που σκέφτεται):
(α) Να σου λένε οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ (όλοι χωρίς καμιά εξαίρεση) πως:
- οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη δημοσιονομική ισορροπία και τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν σεβαστές από οποιαδήποτε κυβέρνηση, μετά τις εκλογές,
- διαπραγμάτευση εκτός του ισχύοντος συμφωνημένου Προγράμματος δεν μπορεί να υπάρξει,
και εσύ, ο κύριος Τσίπρας, να βαυκαλίζεσαι:

Οι οκτώ μεγα-τάσεις που ανατρέπουν το οικονομικό μοντέλο

Το καίριο ερώτημα που προκύπτει από τη σημερινή διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση είναι αυτό της υφής των αλλαγών που ήδη έχουν δρομολογηθεί και των τρόπων αντιμετώπισής τους. 

Οκτώ ανατροπές που θα καθορίσουν ολόκληρες δεκαετίες. 

Διαπρεπείς και επώνυμοι οικονομολόγοι, όπως ο Αμερικανός Νουριέλ Ρουμπίνι, ο Γάλλος Ζακ Ατταλί, ο ινδικής καταγωγής Αμάρτυς Σεν και ο Ιταλός Μάριο Μόντι, πρώην...

Βίντεο – έκπληξη από τον Κ. Χατζηδάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί όσα λέει

Clipboard01Ένα διαφορετικό βίντεο ετοίμασε ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Αντί να επιλέξει την όξυνση και τους υψηλούς τόνους, προτίμησε να τονίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί αυτά που λέει, για να καταλήξει στο ότι οι πολίτες χρειάζεται να σκεφτούν τι θέλουν πριν ψηφίσουν.

Ο πρώην υπουργός τονίζει πως είναι διάχυτη είναι η αίσθηση στον λαό πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εννοεί όσα λέει. 
Ο ίδιος όμως έχει αντίθετη άποψη και προτίμησε να την «κοινοποιήσει» με διαφορετικό τρόπο.
Δείτε το βίντεο:

"Όταν ο Λάκης ξεχνά τα κότερα, τις κόκες και τις ανωμαλίες θυμάται να διδάξει Δημοκρατία"!

Μια άποψη- ευθεία επίθεση στον Λάκη Λαζόπουλο (φυσικά ανυπόγραφη) δημοσιεύει σήμερα το tro-ma-ktiko.blogspot.gr και εμείς σας την παραθέτουμε αυτούσια για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Είτε για τον Λαζόπουλο, είτε για το μέσο που την δημοσίευσε...
Προσπάθησα να σε παρακολουθήσω και να είμαι αντικειμενική αλλά δυστυχώς δε τα κατάφερα όχι γιατί μπορεί τα πιστεύω μας να είναι διαφορετικά αλλά γιατί οι τσέπες μας διαφέρουν και δε μπορώ ρε Λάκη όλη αυτή την υποκρισία...
Δεν αντέχονται πια οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες...

Πολιτικό παιχνίδι Τσίπρα - Αβραμόπουλου, πίσω από την πλάτη του Σαμαρά!

tsipras avramopoulos

Η Κουμουνδούρου επιβεβαίωσε το πεδίο συνεννόησης με τον Επίτροπο, ανοίγοντας δίαυλο πολιτικής επικοινωνίας με κοινή γραμμή για τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας

Η αποχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τη ΝΔ, παρά το γεγονός ότι είναι αντιπρόεδρος του κόμματος, με δικαιολογία τη θέση του ως Επιτρόπου και η άρνησή του στον Αντώνη Σαμαρά να εμπλακεί στον προεκλογικό αγώνα, έδειχνε εδώ και αρκετό καιρό τις...

Charlie Hebdo: Η Ευρώπη απέτυχε απέναντι με το Ισλάμ

Ποιες τροφές κρατούν μακριά μας την γρίπη και μας προσφέρουν ισχυρή ανοσία

soupa

Πέντε επιλογές διατροφής που πρέπει να βάλετε στις επιλογές σας

Δεν είναι μόνο το ζεστό ντύσιμο, που θα σας φυλάξει από τη γρίπη. Το ίδιο και πιο σημαντικό είναι η διατροφή.
Οι παρακάτω διατροφικές συνήθειες θα φροντίσουν να μην καταλήξετε ποτέ με κομπρέσες στο κρεβάτι.
Γιαούρτι
Γνωστό πλέον από την Αλάσκα μέχρι την Ιαπωνία, το «greek yoghurt» έχει κάνει τους ξένους να το λατρέψουν...

Ο Σαμαράς στήριξε Καραμανλή με επίσημο σποτ! (VIDEO)

Έκανε επίθεση στο "λεφτά υπάρχουν"

Για πρώτην φορά ο Αντώνης Σαμαράς και μάλιστα με τόσο επίσημο τρόπο όσο ένα προεκλογικό spot, στηρίζει την κυβέρνηση Καραμανλή και κάνει επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου και το "λεφτά υπάρχουν" 

Στο 0.55 λέει χαρακτηριστικά 

"το έχετε ξαναδεί το έργο με το λεφτά υπάρχουν" 

έχοντας παράλληλα μία μεγάλη δόση ειρωνείας...

Δεν πληρώνει κανένας – Στα 4 δισ. η υστέρηση εσόδων

Δεν πληρώνει κανένας – Στα 4 δισ. η υστέρηση εσόδων
  • Άναψε «κόκκινο» στο υπουργείο Οικονομικών
  • Περίπου 620 εκατ. ευρώ μεγάλωσε η «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα τον Δεκέμβριο
  • «Δεν τίθεται σε κίνδυνο ο στόχος για πλεόνασμα αλλά...» λέει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
  • «Στάση πληρωμών» έχουν κηρύξει οι πολίτες σε φόρους, ΕΝΦΙΑ
  • Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση απέτυχε – Έκανε την ελληνική οικονομία «χαμστεράκι»...

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Κρύβει κινδύνους η χορτοφαγία;

Είναι το κρέας απαραίτητο στη διατροφή; 

Όχι, απαντούν οι ειδικοί. 

Ωστόσο η αυστηρή χορτοφαγία μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη βιταμινών, οι οποίες θα πρέπει να λαμβάνονται από άλλες πηγές.
Είναι γεγονός ότι τα φυτικά προϊόντα προσφέρουν ωφέλιμες ουσίες όπως βιταμίνες, μέταλλα και άπεπτες φυτικές ίνες.
Αναμφισβήτητο είναι επίσης ότι...

Είστε Καπνιστές; Έτσι θα καθαρίσετε τους πνεύμονές σας μόνο σε τρεις HΜΕΡΕΣ!!!

Μερικοί άνθρωποι έχουν προβλήματα στους πνεύμονες, ακόμη κι αν δεν έχουν ανάψει ένα τσιγάρο ποτέ στη ζωή τους, ενώ άλλοι καπνίζουν για 40 χρόνια και τους πνεύμονες λειτουργούν τέλεια.

Όλα αυτά εξαρτώνται από τον οργανισμό του ατόμου. 

Επιπλέον, εμείς θα σας παρουσιάσουμε κάποιες συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε τους πνεύμονές σας σε τρεις ημέρες.
Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αποτοξίνωσης θα πρέπει να «πεταχτούν» όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, επειδή το σώμα σας χρειάζεται για να απαλλαγεί από τις τοξίνες

Βόμβα! Ο Βενιζέλος έστειλε στον Εισαγγελέα τον Παπανδρέου!

Σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απασφάλισε εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου! 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε μια από τις σκληρότερες επιθέσεις προς τον πρώην πρωθυπουργό. Μάλιστα, αποκάλυψε, ερωτηθείς για το πόρισμα των οικονομικών του κόμματος επί εποχής Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ πως έχει σταλεί στον Εισαγγελέα! 


Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που είχε με την Κάτια Μακρή στον REAL FM:

Πόσο πιο δεξιά θα το πας Αλέξη;; Τόσο μεγάλη ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ δεν ξανάδε ο τόπος!

peristeria-alexis-emporio-xristianismou

Δεν υπάρχουν λόγια. 

Η εικόνα μιλά από μόνη της. 

Το εμπόριο ελπίδας, σε όλο του το μεγαλείο. 

Το ζήτημα ξεφεύγει από τα όρια του πολιτικού διαλόγου και της ανταλλαγής επιχειρημάτων. 

Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα ηθικής και προσβολής των συμβόλων. Με αφορμή...

Τι γνωρίζει ο κ. Λαζόπουλος που δεν γνωρίζουν οι υπόλοιποι Έλληνες; - Γιατί δεν φέρνει τώρα τα λεφτά του πίσω στην πατρίδα;

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, για τη χθεσινοβραδινή εκπομπή του κ. Λαζόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ο πάμπλουτος έμπορος του ανθρωπίνου πόνου, ο προπαγανδιστής των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης Χαϊκάλη, ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας.

Βέβαια, παρέλειψε να μας πει για ποιο λόγο έβγαλε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό την περίοδο 2010-2011, την ώρα που οι Έλληνες ζούσαν τον τρόμο της χρεοκοπίας. 

Το ερώτημα που τίθεται και για τον ίδιο και για τον κ. Τσίπρα είναι γιατί...

Δηλώσεις "βόμβα" από τον Παπούλια: "Υπάρχουν θέματα συνταγματικά και άλλα"

Δηλώσεις "βόμβα" από τον Παπούλια: "Υπάρχουν θέματα συνταγματικά και άλλα"Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο προεδρικό μέγαρο

Με μία δήλωση του Κάρολου Παπούλια που προκάλεσε εντύπωσεις και αρκετά σχόλια πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Προεδρικό Μέγαρο καθώς ο Κάρολος Παπούλιας θα αποτελέσει αναγκαστικά παρελθόν από τον θεσμό μέσα στον επόμενο μήνα. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομιλώντας με δημοσιογράφους είπε ότι θα είναι δύσκολα για τον ίδιο όσα θα επακολουθήσουν.
Όπως εξήγησε...

Euobserver: Η Ιρλανδία φαίνεται να στηρίζει τη διάσκεψη για το ελληνικό χρέος

«Η Ιρλανδία φαίνεται να στηρίζει τη διάσκεψη για το ελληνικό χρέος» 
αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη ευρωπαϊκής ενημέρωσης euobserver.com, όπου επισημαίνεται ότι ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Irish Times»  δήλωσε σε συνάντηση Ιρλανδών πρέσβεων στο Δουβλίνο ότι δεν απορρίπτει την ιδέα μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, στην οποία θα συζητηθεί το...

Η JP Morgan δεν “βλέπει” αυτοδυναμία και θεωρεί πιθανές νέες εκλογές (τα πέντε σενάρια)

jpmorganLΌλα τα σενάρια για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εξετάζει report της J.P.Morgan, με τον οίκο, πάντως, να μην αποκλείει και το ενδεχόμενο να μην υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης και η Ελλάδα να οδηγηθεί σε μία δεύτερη εκλογική διαδικασία.
Ο αναλυτής του οίκου, David Mackie, τονίζει ότι υπάρχουν τέσσερα βασικά αξιώματα, τα οποία θα πρέπει να εξετασθούν:
Αξίωμα 1:

Οι αναποφάσιστοι θα αποφασίσουν

«Για την Ελλάδα και τον λαό της ίσως οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να είναι κρισιμότερες από αυτές του Ιουνίου 2012».

Αν η ΝΔ μπορέσει να πείσει τους μισούς από τους 760.000 αναποφάσιστους –που σε ποσοστό 70% είναι φιλοευρωπαίοι, μέσης και ανώτερης παιδείας και μεταρρυθμιστές– να την υπερψηφίσουν, τότε θα σημειωθεί και η μεγάλη έκπληξη των εκλογών –με συνέπεια, σοβαρά προβλήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Για την Ελλάδα και τον λαό της ίσως οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να είναι κρισιμότερες από αυτές του Ιουνίου 2012», μάς λέει κορυφαίος κοινοτικός παράγοντας, που πιστεύει ότι η Ένωση έχει βαρεθεί να...

Κ. Καραμανλής: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στο προσυνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στο Μακεδονία Παλλάς. Θεσσαλονίκη, Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Με δήλωσή του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τονίζει την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, μεταρρυθμίσεων και κυβέρνησης με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι χρειάζεται πολιτική που δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες των πολιτών και τονίζει ότι αυτή την προοπτική διασφαλίζει η στήριξη και ενίσχυση της ΝΔ.

Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού είναι η ακόλουθη:

«Ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ πολιτική σταθερότητα και βαθιές μεταρρυθμίσεις.Χρειάζεται κυβέρνηση με ...

Οι κυνηγοί... κυνηγούν τον Τσίπρα!

Μαζική αντίδραση από τις ομοσπονδίες...

Στα… όπλα κατά ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι 180.000 κυνηγοί ανά την Ελλάδα διαμαρτυρόμενοι έντονα για τις προγραμματικές θέσεις του Αλ. Τσίπρα που όπως καταγγέλλουν θέλει να καταργήσει τη δραστηριότητα τους και τη Θηροφυλακή.

Παρά το γεγονός ότι χθες ο κ. Τσίπρας μίλησε για «προβοκατόρικες ενέργειες» αναφέροντας ότι δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση εν τούτοις οι κυνηγοί απαντούν...

Μικροί άνθρωποι, μεγάλα λάθη, τεράστιες καταστροφές - Η Ελλάδα εκτός ευρώ, θα είναι σαν να έχει δεχτεί πυρηνική επίθεση

H Ελλάδα θα μπορούσε να βρεθεί εκτός ευρώ από ατύχημα αν η νέα κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, 

αναφέρει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.
Επισημαίνει μάλιστα ότι...

Το μεγάλο λάθος του Αλέξη Τσίπρα στην προεκλογική περίοδο

Δεν διαβάζει τις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Το αίτημα της αυτοδυναμίας επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και από την Κομοτηνή τονίζοντας ότι «όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου, τόσο πιο δυνατή και σταθερή θα είναι η Ελλάδα στις 26» ζητώντας ουσιαστικά το ποσοστό που θα του δώσει τις 150 + 1 έδρα στην επόμενη Βουλή.

Αυτό είναι σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές το μεγαλύτερο λάθος του Αλέξη Τσίπρα αφού κινείται μακριά από όσα δείχνει να θέλει ο λαός...

Ανοικτή Σύγκρουση Βερολίνου και ΕΚΤ για τις Χώρες του Νότου - Με απειλές γερμανικής αποχώρησης από το Ευρώ!

Από το 2011 γράφαμε ότι άπαξ και η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ρήμαξε την Ευρώπη, θα ψάξει αφορμή για να αποχωρήσει από το Ευρώ.

Tα εκκρεμή ελληνικά πολιτικο-οικονομικά ερωτηματικά, μέσα στο ευρύτερο οικονομικό πρόβλημα των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ ωθούν στην επιφάνεια την υφέρπουσα σύγκρουση μεταξύ της ΕΚΤ και του Βερολίνου, την παραμονή αποφάσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κρίσιμης για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.
Χαρακτηριστική της έκρυθμης κατάστασης είναι η προειδοποίηση του κ. Χανς Βέρνερ Σιν ότι ...

Ακόμη δύο ευρηματικά τηλεοπτικά σποτ του ΚΚΕ (video)

samaras_tsipras_sebΑκόμη δύο τηλεοπτικά σποτ του ΚΚΕ προκαλούν θετικά σχόλια για την ευρηματικότητα του.

Στο πρώτο “πρωταγωνιστούν” ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα θέμα που κυριαρχεί ένα βαρύ ζειμπέκικο του Άκη Πάνου.


Δείτε το βίντεο: