Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε λάχανο – Οι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία

Το λάχανο είναι ένα υγιεινό λαχανικό με πολλά οφέλη για την υγεία
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην προστασία από πολλές χρόνιες ασθένειες. 
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ομάδες ανθρώπων που πρέπει να αποφεύγουν να το καταναλώνουν.
Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε λάχανο και γιατί
Το λάχανο μπορεί να είναι επιβλαβές για ορισμένες ομάδες ανθρώπων, όπως:...

Αυγά: Aυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να τα τρώτε, σύμφωνα με μελέτες – Η αλήθεια για τον κρόκο

Τα αυγά είναι μια υγιεινή και θρεπτική τροφή που μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. 
Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων, και μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και τη μείωση του κινδύνου ορισμένων χρόνιων ασθενειών
Όμως, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προετοιμασίας και κατανάλωσης των αυγών προκειμένου να εξασφαλίσετε περισσότερα οφέλη για την υγεία σας;...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2024...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (20-01-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Ένας αναξιόπιστος αριστερός αφηγητής

Είχε δημιουργήσει το δικό του επίγειο παράδεισο της σοσιαλιστικής καθαρότητας. Της απόλυτης αρμονίας. Ενός τέλειου κόσμου χωρίς ανταγωνισμούς. Εκεί που κάθε είδους ανάγκη ικανοποιείτο χωρίς κόπο και προσπάθεια.
Ερχόμενος από έναν τέτοιο, ήθελε να συναντήσει τους φίλους σ΄ ένα μέρος που πάντα συνήθιζε να πηγαίνει. Έτσι και έγινε. Τι πιο κατάλληλο μέρος από την υπόγεια ταβέρνα του «Ιορδάνη»; Ατμοσφαίρα αποπνικτική από τους καπνούς των τσιγάρων και της τηγανίλας που διαπερνούσε τα ρούχα τους και έφτανε μέχρι τη σάρκα και πιο βαθιά ακόμα.
Κόλλησαν δύο τραπέζια για να χωρέσουν όλοι. Αγωνιούσε να τους μεταφέρει τα πιστεύω του και τις εμπειρίες του, σαν ιεροκήρυκας, από τη χώρα όπου το αστέρι του σοσιαλισμού έλαμπε υπέρλαμπρο..

Τα δύο πρόσωπα του ενεργειακού «πολέμου» με την Ρωσία

Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία δεν έχει τελειώσει, απλώς έχει περάσει σε άλλη φάση.
H Ευρώπη δεν μπορεί αλλά και δεν θέλει να κάνει χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο, παρά τις φιλόδοξες διακηρύξεις για την απεξάρτηση από αυτό, όπως η πρωτοβουλία που υπεγράφη χθες στην Αθήνα, για τον Κάθετο Διάδρομο.
Την ενεργειακή δηλαδή αλυσίδα, που με τις ευλογίες των ΗΠΑ, πρώτο κρίκο τον υφιστάμενο ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB και επόμενους τη Ρουμανία, την Ουκρανία και τη Μολδαβία, φιλοδοξεί να σπάσει τη ρωσική κυριαρχία στην περιοχή, καλύπτοντας κατά το μεγαλύτερο μέρος τις ανάγκες της ΝΑ Ευρώπης με αέριο δυτικών συμφερόντων...

Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ

Back to basics. Στις ανοιχτές, δημοκρατικές κοινωνίες, νομοθετεί το Κοινοβούλιο με προτάσεις που καταθέτει είτε το κυβερνόν κόμμα, είτε (γιατί όχι) τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Αυτοί έχουν εκλεγεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και έχουν την αναγκαία και απαραίτητη νομιμοποίηση να εκπροσωπούν τους πολίτες. Αυτοί και μόνον αυτοί και κανείς άλλος.
Ως εκ τούτου, με αμηχανία αλλά και απορία διάβασα την είδηση, σύμφωνα με την οποία ο σεβασμιότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών, πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα της ισονομίας και της ισηγορίας των ομόφυλων ζευγαριών...

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης κατά 90%

Να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού 
προτρέπει τους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 
με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, που συνοδεύεται και από σχετικό βίντεο.
Όπως τονίζει στο μήνυμά του, ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης κατά 90% ιδίως τους άνω των 60 ετών και τις ευπαθείς ομάδες.
«Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης κατά 90%. Μην το αμελείτε, ειδικά αν είστε άνω των 60 ετών ή ανήκετε σε ευπαθή ομάδα. Κλείστε το ραντεβού σας στο http://emvolio.gov.gr για τον νέο, ετήσιο εμβολιασμό!»...

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

«Νέα ντοκουμέντα για την πρώτη πράξη του Εμφυλίου - Τι πίστευε το ΚΚΕ, σύμφωνα με εκμυστηρεύσεις και αλληλογραφία που είχαν κατασχέσει οι Βρετανοί

«Η ιστορία ποτέ δεν είναι κλειστό βιβλίο ή οριστική ετυμηγορία. Βρίσκεται διαρκώς σε εξέλιξη… Η μεγάλη δύναμή της, σε μια ελεύθερη κοινωνία, είναι η ικανότητά της για αυτοδιόρθωση».
Arthur M. Schlesinger Jr., «Folly’s Antidote», 
κύριο άρθρο στους New York Times, 1η Ιανουαρίου 2007
Για όσους επιθυμούν να διαβάσουν για τα γεγονότα της Μάχης της Αθήνας, Δεκέμβριος 1944 – Ιανουάριος 1945, γνωστής ως Δεκεμβριανά, υπάρχουν πολυάριθμες εκδόσεις διαφόρων συγγραφέων που εξετάζουν σχεδόν όλες τις πτυχές της σύγκρουσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Παρά το γεγονός ότι η αλληλουχία των γεγονότων δεν αμφισβητείται πλέον, εξακολουθούν να υπάρχουν αντικρουόμενα επιχειρήματα σχετικά με τα αίτια της κρίσης και τους ακριβείς στόχους των δύο πλευρών, ιδιαίτερα όσον αφορά την Αριστερά...

5η Μοτοσυκλετιστική Συνάντηση ΜΑΜΟΥΘ, 18- 21 Ιανουαρίου στο Καστανοδάσος Μικρόπολης Δράμας

5η Μοτοσυκλετιστική Συνάντηση ΜΑΜΟΥΘ,18- 21 Ιανουαρίου 2024 στο καστανόδασος Μικρόπολης Δράμας.
Ένα φανταστικό τριήμερο διαβίωσης στην Εξοχή!
Πάρτε τα χειμωνιάτικα sleeping bag και σας περιμένουμε όλους!...

Δυο δρόμοι και τρία στοιχήματα για να εξάγουμε ενέργεια στην Ευρώπη

Το θέμα των ενεργειακών εξαγωγών στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός, είναι υπαρξιακό για την Ελλάδα.
Η χώρα θυμίζει ένα ενεργειακό δοχείο με πολύ στενό στόμιο, από το οποίο αδυνατούν να περάσουν, τόσο οι θηριώδεις ποσότητες που σκοπεύουμε να παράξουμε, όσο και όλοι εκείνοι οι όγκοι που φιλοδοξούμε να εισάγουμε τα επόμενα χρόνια από τη Μέση Ανατολή.
Τα υποψήφια σήμερα «πράσινα» έργα καλύπτουν τους στόχους όχι του 2030, αλλά του 2050. Όσα περιμένουν στην ουρά έχουν 4πλάσια ισχύ σε σχέση με όσα βρίσκονται σε λειτουργία.
Η αύξηση του ηλεκτρικού χώρου, για την οποία παλεύει να βρει λύση ο...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (19-01-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Οι προκλήσεις και ο πήχης των ευρωεκλογών για την κυβέρνηση

Το πολιτικό διακύβευμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης επιχειρεί να ξεδιαλύνει και να επικοινωνήσει το κυβερνητικό επιτελείο, έχοντας έναν ορίζοντα λιγότερο των πέντε μηνών, πριν τις κάλπες των ευρωεκλογών. 
Η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού σε αυτή την περίοδο αναμένεται να είναι έντονη, καθώς η 9η Ιουνίου θα συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εθνικές εκλογές και την ανανέωση της θητείας της κυβέρνησης, με το αποτέλεσμα της κάλπης θα δημιουργεί και το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο...

Νομίζουν ότι χτυπούν την κυβέρνηση, αλλά χτυπούν την πατρίδα τους

Ο Μάο ήθελε να ξεκινήσει την επανάσταση από την επαρχία με περικύκλωση των αστικών κέντρων. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε από το 2019 ότι θα επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω της «επαρχίας» των Βρυξελλών. 
Αέναη και ακαταπόνητη η προσπάθεια των ευρωβουλευτών του να δυσφημήσουν την κυβέρνηση. Μόνο που έτσι κατέληγαν να δυσφημούν τη χώρα.
Και φυσικά εύρισκαν ευήκοα ώτα σε αριστερούς και φιλελεύθερους, χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό την εμβληματική στον ανθελληνισμό της, εμμονική Ολλανδή ευρωβουλευτή Σόφι Ιν'τ Βελντ.
Η εν λόγω κυρία, αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε την εξουσία, σφυροκοπεί τη χώρα καθ’ υπόδειξη...

Ερυθρά Θάλασσα: Το τέχνασμα των πλοίων για να αποτρέψουν τις επιθέσεις των Χούθι

Τον τρόπο να αποτραπούν οι επιθέσεις από τους Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα φαίνεται πως έχουν βρει οι ναυτιλιακές εταιρείες.
Φορτηγά πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τους πειρατές Χούθι από το να προσπαθήσουν να επιβιβαστούν και να τα καταλάβουν, εξέπεμπψαν μηνύματα όπως: «Ένοπλοι φρουροί στο πλοίο», «Καμία σχέση με το Ισραήλ».
Οι Χούθι της Υεμένης αντιτίθενται στην επιρροή των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή. Για να δείξουν την υποστήριξή τους στη Χαμάς, έχουν βάλει στο στόχαστρο εμπορικά φορτηγά πλοία...

Το υποτιμημένο λαχανικό που είναι superfood – 6 οφέλη για την υγεία

Οι ειδικοί προτείνουν πάντα να τρώμε λαχανικά για να παραμείνουμε υγιείς. Το σπανάκι, τα φασόλια και το μπρόκολο συνήθως βρίσκονται στο τραπέζι μας.
 
Ωστόσο ένα λαχανικό που είναι superfood συνήθως λείπει: τα σπαράγγια.
Το συγκεκριμένο λαχανικό είναι μια υπερτροφή, πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα που προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία
Παρακάτω θα διαβάσετε τα 6 οφέλη των σπαραγγιών στην υγεία...

Μητσοτάκης από Νταβός: Πώς απάντησε για τυχόν επανεκλογή Τραμπ - Η ατάκα που έκανε το κοινό να γελάσει

Συζήτηση με τον Ravi Agrawal, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy», στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη συζήτηση  τέθηκε το ερώτημα τι θα σημάνει για την Ελλάδα και την ΕΕ ενδεχόμενο επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ. «Νόμιζα ότι τελείωσε ο χρόνος μας» απάντησε αρχικά χαμογελώντας ο κ. Μησοτάκης, δείχνοντας το ρολόι και το κοινό ξέσπασε σε γέλια.

Στη συνέχεια όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Συνεργάστηκα στενά και με τον Πρόεδρο Τραμπ και με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και θεωρώ ότι είναι ανάρμοστο για οποιονδήποτε ξένο έναν ηγέτη να παίρνει θέση για μια δημοκρατική διαδικασία. Εμείς στην Ευρώπη θα συνεργαστούμε με όποιον επιλέξει ο αμερικανικός λαός για Πρόεδρό του. Στους πολίτες δεν αρέσουν τα κηρύγματα. Όλοι έχουμε τις προτιμήσεις μας αλλά πρέπει να τις κρατάμε για τον εαυτό μας»...

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Κέρδισε το Τζακ Ποτ 14 φορές: Το αλάνθαστο σχέδιο του Ρουμάνου μαθηματικού που «ξεγέλασε» το σύστημα

Ο Στέφαν Μαντέλ κατάφερε πριν μερικά χρόνια να κερδίσει ένα «σκασμό» εκατομμύρια στη λοταρία και σήμερα απολαμβάνει τη ζωή σε μια τροπική παραλία.
Για τους περισσότερους από εμάς, το να καταφέρουμε να κερδίσουμε το τζακ ποτ ενός τυχερού παιχνιδιού, αποτελεί όνειρο ζωής. Για κάποιους άλλους, βέβαια, όπως για παράδειγμα τον Στέφαν Μαντέλ, δεν είναι τίποτα περισσότερο από «μια ημέρα στο γραφείο». Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως ο 89χρονος σήμερα Ρουμάνος μαθηματικός κατάφερε κάποτε, αυτό που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος: να «χτυπήσει» το τζακ ποτ 14 φορές!

Ο Μαντέλ χρησιμοποίησε την εξυπνάδα του, προκειμένου να δημιουργήσει...

Ισραήλ: Πατέρας 19χρονου λοχία που σκοτώθηκε από τη Χαμάς - «Προσπάθησαν να πουλήσουν το κεφάλι του για $10.000»

Το κομμένο κεφάλι του Αντίρ Ταχάρ βρέθηκε σε παγωτατζίδικο στη Γάζα, είπε ο πατέρας του σε ισραηλινό κανάλι
Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε ο πατέρας του 19χρονου λοχία Αντίρ Ταχάρ, που έπεσε νεκρός στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, καθώς, όπως είπε σε τηλεοπτική εκπομπή, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης προσπάθησαν να πουλήσουν το κεφάλι του παιδιού του για 10.000 δολάρια.
Η αποκάλυψη του πατέρα του 19χρονου έγινε σε εκπομπή του ισραηλινού καναλιού Channel 14, στην οποία περιέγραψε τι πέρασε μέχρι να φέρει για ταφή τη σορό του γιου του...

Ποιο ντόμινο απειλεί την οικονομία και τις τσέπες μας

Η αναταραχή στην Ερυθρά Θάλασσα συνεχίζεται, λόγω των επιθέσεων από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, ενώ οι επιπτώσεις έχουν αρχίσει να ποσοτικοποιούνται και να απειλούν το παγκόσμιο εμπόριο, την αντιπληθωριστική και επιτοκιακή πολιτική.
Χθες, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, έστειλε μια επιστολή-"βόμβα" στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας-Οικονομικών και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη-Νίκο Παπαθανάση και Κώστα Σκρέκα, αντίστοιχα. Ο κ. Κορκίδης επισημαίνει ότι έρχονται μεγάλες αυξήσεις, καθυστερήσεις στην παράδοση προϊόντων ή ακόμη και ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Το πρόβλημα έχει...

Η σύγχυση του Στ. Κασσελάκη και η αλβανική γλώσσα στα ελληνικά σχολεία

Τελικά η έμπνευση για την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη για την εισαγωγή των αλβανικών ως γλώσσας επιλογής στο Δημόσιο Εκπαιδευτικό Σύστημα ήταν μια προσπάθεια να χαϊδέψει αυτιά ψηφοφόρων μιας σημαντικής ομάδας, αυτής των Αλβανών μεταναστών που έχουν ήδη ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία, ήταν πρόταση για να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες γνωστών «δικαιωματιστών» του ΣΥΡΙΖΑ, ή κάτι άλλο;
Ο Στ. Κασσελάκης συναντήθηκε χθες με «εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα» (οι οποίοι βεβαίως δεν είναι γνωστό από ποιες διαδικασίες έχουν αναδειχθεί και πόσα μέλη εκπροσωπούν), και έχοντας πλήρη σύγχυση επί του θέματος έκανε την πρόταση για εισαγωγή της αλβανικής ως γλώσσας επιλογής...

Ποιους θα δει και τι θα πει στην ομιλία του ο Μητσοτάκης στο Νταβός

Μπαράζ σημαντικών συναντήσεων και συνομιλιών θα έχει στο Νταβός της Ελβετίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ το διήμερο 18-19 Ιανουαρίου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες και θα συναντηθεί επίσης με την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Κατά την παρουσία του στο Νταβός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζεται να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως το Bloomberg...

Ο Τσίπρας, το νέο κόμμα και η «μετά Κασσελάκη εποχή»

Η σεναριολογία για ίδρυση νέου κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα περισσεύει εδώ και καιρό σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.

Ωστόσο, το γεγονός ότι αυτά τα σενάρια ξεδιπλώθηκαν ως δημοσιογραφικές πληροφορίες στις σελίδες του έγκυρου «Βήματος της Κυριακής» – και μάλιστα υπό την υπογραφή του πρώην διευθυντή της εφημερίδας, Αντώνη Καρακούση– καθιστά σαφές ότι εδώ δεν μιλάμε απλώς για σενάρια, ούτε για πολιτικά κουτσομπολιά.
Αντιθέτως, όσο ο Αλέξης Τσίπρας, σιγά-σιγά, ανοίγει τις πόρτες του νέου του γραφείου επί της...

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Κουραστήκατε να είστε συνέχεια κρυολογημένοι; Τρεις συμβουλές που θα σας γλιτώσουν από την επόμενη ίωση

Πριν σας χτυπήσει την πόρτα ένα ακόμα κρυολόγημα, διαβάστε τρεις πολύτιμες συμβουλές για ταχύτερη ανάρρωση με τη σφραγίδα της επιστήμης
Κλειστοί χώροι όπως τα μπαρ και τα σούπερ μάρκετ, τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή το γραφείο είναι κάποια περιβάλλοντα που ευνοούν τη διασπορά ιών και αυξάνουν την πιθανότητα για ένα «αθώο», ακόμα, κρυολόγημα
Αν τώρα πρέπει να αφήσουμε τον ιό να κάνει τον κύκλο του ως μόνη λύση, αξίζει να προσπαθήσουμε ώστε ο χρόνος που διαρκεί η λοίμωξη να κυλήσει όσο το δυνατόν «αναίμακτα», ακολουθώντας τα παρακάτω tips των ιατρών...

Η ψυχική διαταραχή που μας παχαίνει σε λιγότερο από ένα μήνα

Tην πολύπλοκη σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας και πρόσληψης του βάρους αναδεικνύει νεότερη μελέτη, επισημαίνοντας ένα κομμάτι του πληθυσμού που διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο
Νιώθετε πως όταν η διάθεσή σας είναι πεσμένη, το αίσθημα της όρεξης έχει πάρει την ανιούσα, και το ίδιο γίνεται και με το νούμερο στη ζυγαριά; 
Όχι, δεν είναι η ιδέα σας, σύμφωνα με νεότερη μελέτη.
Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης θα μπορούσε να σχετίζεται με την επακόλουθη αύξηση του σωματικού βάρους σε μόλις έναν μήνα αργότερα, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Cambridge...

Οι «αυτόκλητοι σωτήρες» των «ευάλωτων»

Φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος που παραξενεύεται από τη διαχείριση ειδήσεων, οι οποίες αφορούν κάποιες συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. 
Στον παραδοσιακό και ηλεκτρονικό Τύπο, διαβάζουμε πολλές φορές πως ο/οι δράστες χαρακτηρίζονται ως ημεδαποί ή αλλοδαποί και εκεί εξαντλείται η ενημέρωση. Για να είμαστε δίκαιοι, παρόλα αυτά, θα πρέπει να πούμε πως αυτή την πληροφόρηση έχουν επισήμως από τις διωκτικές αρχές, οι οποίες εκδίδουν και τα αντίστοιχα Δελτία Τύπου.
Ευχαρίστως να δεχτώ το επιχείρημα πως η διαρκής αναφορά σε φυλετικά, εθνικά κ.λπ....

Μπαταρίες και υδρογόνο, η νέα εποχή της ενέργειας

Τα προηγούμενα χρόνια, ο στόχος μας ήταν πως θα προσελκύσουμε επενδύσεις στις ΑΠΕ. Τα καταφέραμε και με το παραπάνω. 
Τα υποψήφια σήμερα έργα στην Ελλάδα καλύπτουν τους στόχους, όχι του 2030, αλλά του… 2050. Οι αιτήσεις που περιμένουν στην ουρά έχουν 4πλάσια ισχύ απ' όσα βρίσκονται σε λειτουργία.
Τώρα, η σπαζοκεφαλιά είναι πώς θα απορροφήσουμε όλη αυτή την ενέργεια. Τι θα κάνουμε με τον κορεσμένο ηλεκτρικό χώρο. Πώς θα τον απελευθερώσουμε από έργα που «λιμνάζουν» και δεσμεύουν χωρητικότητα σε βάρος υγιών επενδύσεων.
Και οι νέες τεχνολογίες, παρ’ ότι ακόμη ακριβές, έρχονται να δώσουν λύσεις. Το νέο big thing είναι...

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Μαυρόπουλος Λάζαρος: «Υπηρέτησα την ΕΛ.ΑΣ. με προτεραιότητα την εκπλήρωση της θεμελιώδους αποστολής του Σώματος»

«Aπευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ στο σύνολο των αστυνομικών»
τονίζει ο απερχόμενος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας
Ο απερχόμενος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Λάζαρος Μαυρόπουλος με μήνυμά του σπεύδει να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική ηγεσία για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, ενώ αναφέρεται στη συγκίνησή του για την υπηρεσία του ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Μαυρόπουλου:..

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (16-01-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Τα F-35 στην Ελλάδα, οι γεωστρατηγικές προκλήσεις και οι προοπτικές

Τα F-35 Lightning II της Lockheed Martin
είναι μια στρατηγική επιλογή της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία αφορά στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας. 
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρείας, «είναι μια επιλογή που θα διατηρήσει την Ελλάδα ασφαλή».
Τα F-35 ανήκουν στην 5η τεχνολογική γενιά μαχητικών αεροσκαφών, είναι τεχνολογίας stealth και ήδη επικρατούν στους ευρωπαϊκούς αιθέρες. Χώρες όπως το Βέλγιο, η Τσεχία, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, για τα οποία εθνικά τους συμφέροντα ήδη πετούν F-35 πρώτης γενιάς από το 2011 όταν και άρχισε η πρώτη κατασκευή. Και αυτά πολλαπλασιάζονται, όπως αναφέρει η εταιρεία, καθώς μέχρι το 2030 θα δούμε περισσότερο από 550 πολεμικά αεροπλάνα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, στοιχείο είναι πως τα F-35 συμπληρώνουν τα F-16...

Η δημοκρατική Ταϊβάν περιμένει τα αντίποινα της Κίνας

Στις δημοκρατικές εκλογές της Ταϊβάν οι ψηφοφόροι έκαναν αυτό ακριβώς που οι πολίτες της Κίνας δεν μπορούν: Αψήφησαν ανοιχτά τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.
 
Οι απειλές έπεσαν στο κενό και ο μισητός στο Πεκίνο Λάι Τσενγκ-τε εξελέγη στην προεδρία, σηματοδοτώντας μία τρίτη, ιστορική θητεία στα ηνία για το Προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα (DPP).
Καθώς η ετυμηγορία των ψηφοφόρων δόθηκε, το βλέμμα τώρα στρέφεται διεθνώς στο πώς ο Λάι Τσενγκ-τε θα διαχειριστεί το ζήτημα της αυτονομίας της νήσου και τις ισορροπίες τρόμου με το Πεκίνο, και ποια ένταση θα λάβει η αντίδραση της κινεζικής ηγεσίας για τη νίκη του που ήλθε να πλήξει το κύρος του Σι Τζινπίνγκ και ολόκληρο το...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ OPINION POLL: Αλώβητη η ΝΔ, 2ο το ΠΑΣΟΚ, διχάζει τα κόμματα ο γάμος ομόφυλων

Κυρίαρχο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας 
στις προτιμήσεις των πολιτών συγκεντρώνοντας το 39,1% στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του ΤheTOC. 
H κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας παραμένει παρότι μία περίοδος δυσχερειών (ακρίβεια, παραβατικότητα) και έντασης από το άνοιγμα της συζήτησης μίας σειράς θεμάτων όπως του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.
Ακολουθεί με διαφορά 24,7% το ΠΑΣΟΚ το οποίο με τη σειρά του συγκεντρώσει την προτίμηση του 14,4% των πολιτών. Η ΝΔ απέχει 25,9% μονάδες από το τρίτο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει 13,2%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,6%, η Ελληνική...

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Επιχειρώντας να διατηρήσει χαμηλούς τους τόνους στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και παράλληλα να ενημερώσει και να κάμψει τους προβληματισμούς, τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις, το κυβερνητικό επιτελείο με τον Άκη Σκέρτσο και τον Άδωνι Γεωργιάδη σε πρώτο ρόλο, βρέθηκε ενώπιον βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας στα γραφεία του κόμματος.
Οι δύο υπουργοί παρουσίασαν τα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα της προωθούμενης ρύθμισης και απάντησαν σε απορίες και ενστάσεις βουλευτών, ανάμεσά τους αρκετοί εξ όσων έχουν δηλώσει δημοσίως τη διαφωνία τους ή την επιφυλακτικότητά τους - όπως η Άννα Καραμανλή και οι κύριοι Γκιουλέκας, Καραγκούνης, Καστανιώτης, Κατσαφάδος, Δημοσχάκης, Καρασμάνης, Βλάσης, Βλαχάκος, Γεωργαντάς, αλλά και οι υφυπουργοί Κεφαλογιάννης, Κελέτσης και Κεφάλα...

Ο Μητσοτάκης ελκύει πλειοψηφίες, οι αντίπαλοί του τα μειοψηφικά άκρα

Νησίδα νηφαλιότητας σε ένα ανταριασμένο σκηνικό, η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το θέμα του γάμου ομοφυλοφίλων. Το αποδραματοποίησε δίνοντάς του τη σωστή και απλή του διάσταση:
«Η κοινωνία εξελίσσεται, προχωράει μπροστά, είπε. Σε μια συμπεριληπτική κοινωνία δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις στα δικαιώματα. Ειδικά σε ό,τι αφορά στα παιδιά. Η κοινωνία προχωράει και η Πολιτεία οφείλει να την αφουγκραστεί».
Η Πολιτεία οφείλει να την αφουγκραστεί, αλλά δεν νιώθουν την ίδια οφειλή οι επαγγελματίες πολιτικοί
Ξαφνικά ένα θέμα που αφορά τα δικαιώματα μιας ελάχιστης μειονότητας, και η οποία δεν θα επαυξηθεί λόγω της θέσπισης του συγκεκριμένου μέτρου, απέκτησε… ορκισμένους μαχητικούς αμύντορες...

Ακρίβεια και εγκληματικότητα, οι δύο παγίδες για την κυβέρνηση

H τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll αποτυπώνει για άλλη μια φορά την απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ και του Κυρ. Μητσοτάκη σε μια δύσκολη συγκυρία κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης της ακρίβειας, της εγκληματικότητας και παραβατικότητας που έχουν πάρει σημαντικές διαστάσεις, αλλά και της έντασης του δημόσιου διαλόγου με αφορμή τον γάμο των ομόφυλων.
Όταν έξι μήνες μετά τη διπλή εκλογική νίκη και ενώ η κυβέρνηση διανύει τον πέμπτο χρόνο διακυβέρνησης, η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 24.7% του δεύτερου ΠΑΣΟΚ (39.1% έναντι 14.4%) και 25.9% του τρίτου ΣΥΡΙΖΑ και όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης επικρατεί στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός με εξαπλάσια ποσοστά του Στ. Κασσελάκη και του Ν. Ανδρουλάκη, δεν χρειάζονται παραπέρα σχόλια.
Αυτή η εικόνα που αποτυπώνεται στους πολιτικούς συσχετισμούς, δεν μπορεί να κρύψει τα προβλήματα που υπάρχουν για την κυβέρνηση και συνοψίζονται στα εξής δύο: ...α

Λουκέτο για ένα μήνα και δημοσιοποίηση στοιχείων για τα ποτά «μπόμπες» - Οι νέες κυρώσεις για τους παραβάτες

«Λουκέτο» επιχειρήσεων έως και 30 μέρες αλλά και δημοσιοποίηση των ονομάτων των παραβατών της νομοθεσίας για τα ποτά «μπόμπες»
Αυτό προβλέπει απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη σε σχέση με το πλαίσιο άμεσης επιβολής κυρώσεων σε διαπιστωμένες περιπτώσεις λαθρεμπορίας αιθυλικής αλκοόλης (σ.σ. αλκοολούχων ποτών).
Εν προκειμένω, σε συνάρτηση με τη γενικότερη προσπάθεια της Κυβέρνησης για την αποτελεσματική πάταξη του λαθρεμπορίου αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων ποτών, με την απόφαση του κ. Θεοχάρη θεσμοθετούνται τα ακόλουθα:...

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Έλα όμως, που πνίγονται και στην Κεντροδεξιά-Δεξιά…

Όλα του γάμου δύσκολα και στη Δεξιά. Σε όλες τις εκφάνσεις της, ζόρια μεγάλα. 
Όσο κι αν δύο - τρία κυβερνητικά στελέχη μπήκαν στον χορό να εξηγήσουν το σχέδιο νόμου με «μασάζ» καθησυχασμού, μετά την τηλεοπτική εισήγηση του Πρωθυπουργού, το πράγμα σκαλώνει ήδη στην «εισαγωγή» του. Προτού συζητηθούν τα νομικά θέματα περί της υιοθεσίας τέκνου. Η «τεκνοθεσία» είναι ο νέος όρος που επιβάλλει η πολιτική ορθότητα.
Προτιμούν να αρχίσουν από την καρδιά του ζητήματος οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι είναι η οικογένεια, τι συνιστά την οικογένεια. Για αυτούς είναι παρεπόμενο, το αν θα νομοθετηθεί ο πολιτικός γάμος και για τα ομόφυλα ζευγάρια ή εάν τα εκκρεμή αστικά δικαιώματα των αιτούντων θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης...

Σας έχω νέα: Το 14% θα ψήφιζε ένα νέο ακροδεξιό κόμμα

Το σημαντικότερο εύρημα της πρόσφατης δημοσκόπησης της GPO, δεν αφορά κατά τη γνώμη μας, ούτε το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών όπου η ελληνική κοινωνία εμφανίζεται διχασμένη, µε το 48,1% να τάσσεται υπέρ και το 49,8% κατά, ούτε το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων όπου το 56,2% απαντά ότι συμφωνεί, ενώ το 40,7% ότι διαφωνεί.
Το σημαντικό εύρημα είναι ότι το 38,8% των ερωτηθέντων, εκτιμά ότι υπάρχει χώρος στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας για την ίδρυση...

Σαρώνουν οι αντλίες θερμότητας: Τι δείχνει η σύγκριση με αέριο και πετρέλαιο

Η πρόσφατη απόφαση της Ε. Ενωσης να ανακοινώσει το σταδιακό τέλος από το 2025 για τους καυστήρες πετρελαίου και φυσικού αερίου, πυροδοτεί ήδη εξελίξεις.
Τα κόστη στις αντλίες θερμότητας πέφτουν, ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών ενισχύεται, οι πωλήσεις τους αυξάνονται και το νέο «Εξοικονομώ» 2024 που θα ανακοινωθεί προσεχώς θα περιλαμβάνει αυξημένες επιδοτήσεις για την αναδυόμενη αυτή τεχνολογία.
Τα νούμερα που επενδύονται πανευρωπαϊκά στις αντλίες θερμότητας ζαλίζουν. Στη Γερμανία, οι πωλήσεις αυξήθηκαν πέρυσι 48%, στην Μ.Βρετανία 20% και οι εκτιμήσεις λένε ότι με τα κατάλληλα κίνητρα, οι μόλις 20 εκατομμύρια εγκατεστημένες αντλίες σήμερα στην ΕΕ, θα έχουν φτάσει στα 60 εκατ. το 2030...