Σάββατο 15 Μαΐου 2010

"Kαι η Αδάμ δεν έφαγε το φίδι!" Ταινία μικρού μήκους.

Επειδή, η πλάκα τελείωσε, ήρθε η ώρα οι βουλευτές - θεατές της Ν.Δ. να αντιδράσουν.

Τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν διάλυση της Ν.Δ.



Δύσκολη μέρα ξημερώνει αύριο για τον Αντώνη Σαμαρά.
Στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στις Κυριακάτικες εφημερίδες, φαίνεται ότι ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στην πρόσφατη επίδειξη λαϊκισμού που επιχείρησε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Στις έρευνες που δημοσιεύονται σε «Θέμα», «Έθνος» και «Καθημερινή» αποτυπώνεται εικόνα πλήρους αποσύνθεσης της Ν.Δ.
Τα ποσοστά είναι χειρότερα και απ' αυτά που συγκέντρωνε πριν από δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. 
Έχει πέσει κάτω από το 20%. 
Μάλιστα, το τελευταίο πεντάμηνο έχει χάσει πάνω από 8%. 
Η Ν.Δ. καταγράφει απώλειες στην χειρότερη φάση του ΠΑΣΟΚ. 
Επειδή, η πλάκα τελείωσε, ήρθε η ώρα οι βουλευτές - θεατές της Ν.Δ. να αντιδράσουν. 
Διαφορετικά, σε πολύ λίγο διάστημα θα ψάχνουν να βρουν κόμμα για να στεγάσουν τις ανασφάλειες τους..

"Όλη η αλήθεια σε 10 λεπτά..." : "Τουρκομπαρόκ", ΛΕΣΧΗ BIELDEBERRG, "λαθρομετανάστες"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO: Τι έλεγε ο Μιχ. Χαραλαμπίδης για το ΠαΣοΚ και το "Τουρκομπαρόκ",
η Άννα Διαμαντοπούλου για την ΛΕΣΧΗ BIELDEBERRG  και 
ο Γιώργος Παπανδρέου, για τους "λαθρομετανάστες", στην προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη!
Όλοι ήξεραν μα κανείς δεν μιλούσε...

Ντροπή ρε… "τρίτη γενιά Παπανδρέου"!

Τα δώσαμε όλα στους Τούρκους



Η απόλυτη ξεφτίλα για την Ελλάδα ήταν η χθεσινή κοινή συνέντευξη Παπανδρέου - Ερντογάν.
Ενώπιον δεκάδων έκπληκτων δημοσιογράφων, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι οι Τούρκοι μπορούν να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο αρκεί να καταθέτουν σχέδια πτήσης και να μπαίνουν αφοπλισμένοι!
Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ΄ ανέβει στο κρεβάτι, δηλαδή. Κι αντί να ξεσηκωθούν κι οι πέτρες, τα κόμματα της αντιπολίτευσης το βούλωσαν. 
Ντροπή ρε…"τρίτη γενιά Παπανδρέου"!

Εξευτελισμός και προδοσία. Οι Τούρκοι βρέθηκαν προ εκπλήξεως από την προδοτική και ραγιάδικη στάση της κυβέρνησης. Δεν πίστευαν στα μάτια τους !!!



Εξευτελισμός και προδοσία.
Ο Τούρκος μιλούσε με τον πρωθυπουργό στην γλώσσα του έθνους του, την μητρική του γλώσσα, τα τουρκικά και οι Jeffrey και Droutsas στην γλώσσα τους, τα αγγλικά!
(Δείτε το βίντεο του NewsITvideo)

Ο Τούρκος έφθασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος διασχίζοντας με το προεδρικό αεροπλάνο το Βορειοανατολικό Αιγαίο και συνοδευόμενος από 6 τουρκικά μαχητικά F 16!!! 
Εξάλλου οι Τούρκοι διενεργούν 3 αεροναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο τις ημέρες αυτές...γύρω από Χίο, Λέσβο ακόμα και μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου!!!!

Φυσικά οι Τούρκοι δεν έχασαν την ευκαιρία μπροστά στην επίδειξη του πλέον χείριστου ραγιαδισμού των γραικύλων και υπέγραψαν 21 μνημόνια συνεργασίας σε όλους τους τομείς που είναι όλα ουσιαστικά υπέρ τους.

Επιλεκτικά θα αναφέρω μόνο μερικές σκέψεις μου...

"Αιδώς «ταγοί»! "

"Ποιος μικροαστικός σεισμός ταρακούνησε ωφελιμιστικά την κρανιακή σας κάψα, ω «πνευματικοί άνθρωποι» αυτής εδώ της πατρίδας, (αν τη θεωρείτε ακόμα πατρίδα την Ελληνίδα Γη) και το βουλώσατε;
Ποιος υπαρξιακός πανικός σας πέταξε στην άκρη των γεγονότων, την ώρα ακριβώς που Εσείς, πρώτες και πρώτοι, έπρεπε να μιλήσετε, να εκραγείτε, να ειδοποιήσετε, να οδηγήσετε;...

“Υπερβολικά" τα μέτρα σας λέει το Δ.Ν.Τ. και η Τρέμη - τρέμει! Δείτε το Video!


Δεν είναι μέτρα που ζήτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αυτά που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, αλλά μέτρα υπερβολικά που ζήτησε και εγκρίθηκαν η κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου.
Αυτή είναι η κατηγορηματική επανάληψη παλαιότερης δήλωσης που έκανε προ μηνός ο πρόεδρος του Ταμειου Ντομινίκ Στρώς Καν.
Η συνέντευξη που πήρε ο ανταποκριτής του Μega στην Ουάσινκτων “έπαιξε” στο αποψινό δελτίο πετσοκομένη.  
Παρά ταύτα προκλήθηκε πάλι ταραχή και τον έκοψαν άλλη μιά φορά στον αέρα ! 
Γενικώς οι δημοσιογράφοι - μαριονέτες  στο Megaλο κανάλι έχουν πρόβλημα με την διεθνή πραγματικότητα κι όταν οι...

Να τους χαιρόμαστε...


Η "περήφανη εξωτερική πολιτική" η οποία αποκαθιστά την αξιοπιστία της χώρας μας, σ' ...εξέλιξη!

Εξ αριστερόν ο κος Μπαγίς , υπουργός της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία , εκ δεξιών ο άνθρωπος που δήλωσε πως την Ελληνική σημαία απο το Ελληνικό έδαφος των Ιμίων μπορεί να την πάρει ο αέρας και να τελειώνουμε.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, λίγων ωρών, υπεγράφησαν 21 συμφωνίες με την Τουρκία, όσες δεν υπεγράφησαν από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους!
Η "μυστική Διπλωματία" σε πλήρη εξέλιξη.
Πραγματικά είχαν σχέδιο οι άνθρωποι!

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Καρέ καρέ το ροζ dvd της Ντούβλη

douvli7sss.jpg
Αναπόφευκτα, η σύγκριση υπάρχει ανάμεσα στο dvd της Τζούλιας και εκείνο της Μαριάννας Ντούβλη το οποίο κυκλοφορεί από σήμερα στα περίπτερα. 
Αν και της Τζούλιας είναι... one woman show, αυτό της Μαριάννας Ντούβλη έχει... πλοκή, μιας και η ξανθιά πρωταγωνίστρια αναλαμβάνει να μυήσει στα μυστικά της απόλαυσης από το σεξ και της ηδονής, τρεις νεαρές κοπέλες...

Γοβάκια από σοκολάτα… με άρωμα Ελλάδας

Τις αγορές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας έχει κατακτήσει το «γλυκό» δημιούργημα των ομογενών…
 
Οι σοκολάτες της ομογενειακής επιχείρησης (Άρτεμις Φλωράτου-Ρακοβαλή και Μιχάλης Ρακοβαλής) «The Chocolate Master», δεν είναι σαν τις άλλες συνηθισμένες σοκολάτες.
Θεωρείται πρωτοπόρα στην αγορά της Αυστραλίας, γιατί όλα τα συστατικά των προϊόντων της είναι απολύτως φυσικά, και είναι η πρώτη σοκολατοποιία που δημιουργεί πολύχρωμα σοκολατάκια με φυσικές χρωστικές ουσίες.
Επί πλέον εντυπωσιάζουν τα σχέδια (από λουλούδια έως γοβάκια) αλλά και η συσκευασία τους.

Σκληρή η απάντηση του Αν. Βγενόπουλου στον Ν. Σηφουνάκη


Την απάντηση του έδωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Ν. Σηφουνάκης εναντίνον του. 
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι “ο κ. Ν. Σηφουνάκης κατέθεσε αγωγή εναντίον μου αφού έμαθε ότι η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα για σχετικές υποθέσεις που τον αφορούν.  
Καλοδεχούμενη η αγωγή, αλλά απορώ και τον προκαλώ γιατί δεν μου υπέβαλε και μήνυση στα Ποινικά Δικαστήρια.  
Εγώ θα του καταθέσω και αγωγή και μήνυση και...

Οι Έλληνες επιστρέφουν στη χρυσή λίρα!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τράπεζα της Ελλάδος (ενώ η ΕΚΤ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία ανάλογα φαινόμενα να βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ευρωζώνη…), καθώς οι Έλληνες επιστρέφουν στην εποχή της χρυσής λίρας, προκαλώντας εκρηκτική ανατίμηση της χρυσής λίρας κατά 58% από την αρχή του 2009, όταν ήταν πλέον σαφές ότι κλυδωνίζεται επικίνδυνα το σκάφος της εθνικής οικονομίας.

Στην Τράπεζα της Ελλάδος, που είναι σύμφωνα με το νόμο 2771/99 επιφορτισμένη με το καθήκον της διεκπεραίωσης αγοραπωλησιών χρυσού, οι Έλληνες χρυσοθήρες έχουν προκαλέσει έντονους πονοκεφάλους, καθώς το...

Επείγον: Ακούστε τη συνέντευξη του Σάββα Καλεντερίδη για τα ελληνοτουρκικά στη Σάμο

Ψωροκώσταινα και «πράσσειν άλογα»

Χρόνια του Καποδίστρια. Η Ελλάδα κράτος φτωχό.

Βασιζόταν για την ύπαρξή του στην εθελοντική συνδρομή και προσπάθεια των κατοίκων του περισσότερο  παρά στην σωστή, αδιάφθορη οργάνωση και διαχείριση των εσόδων του. 
Μια γνωστή, ξεπεσμένη αστή ζητιάνευε εκεί, στο Ναύπλιο, για να συνεισφέρει στον έρανο για το ελληνικό ντοβλέτι. 
Το προσωνύμιό της: Ψωροκώσταινα. 
Αυτά τότε.
Τώρα; 
Δεν ξέρω σε ποιους συνειρμικούς συσχετισμούς μπορεί ο καθείς να οδηγηθεί. 
Αλλά να, κάτι λογύδρια τινών επι-βουλευτών μας για το «φιλότιμον» του Έλληνα, κάποιες δολιχολογίες για τον «πατριωτισμόν» μας, κάποια φληναφήματα για το «δραστήριόν» μας, κάτι αδολεσχίες για επόμενη «πράσινη ανάπτυξη» και πάει λέγοντας, όλες αυτές οι τωρινές πομφόλυγες μπορεί ν’ ανάψουν το φιτίλι για να φωτισθούμε, ν’ αρχίσουμε να ψάχνουμε στα σκοτεινά μπαούλα μας. 
Ίσως εκεί να υπάρχει κατιτίς από το υστέρημά μας. 
Οφείλουμε να το προσφέρουμε. 
Ήμασταν που ήμασταν πεσμένοι. 
Τώρα πρέπει οι περισσότεροι να γίνουμε ξεπεσμένοι. 
Οι λιγότεροι, οι επί τριάντα τόσα χρόνια κλέπτοντες, ψωριάρηδες δεν είναι. 
Δεν χρειάζεται γι αυτούς ξεψείρισμα. 
Και δεν έχουνε ...

Η Deutsche Bank «σορτάρει» την Ελλάδα!

Τη διάσωση της Ελλάδας με το τεράστιο «πακέτο» των 110 δις. δολ. «σορτάρει» με τις νέες δηλώσεις του το «μεγάλο αφεντικό» του γερμανικού τραπεζικού συστήματος, ο Γιόζεφ Άκερμαν της Deutsche Bank, τροφοδοτώντας εκ νέου τη φημολογία στη διεθνή αγορά, ότι η τράπεζα –όπως και πολλές άλλες…- και  σας γράψαμε χθες, επωφελείται και κατά κυριολεξία, από το σορτάρισμα του ευρώ.

Ο Άκερμαν, ως πρόεδρος του Institute of International Finance, όπου μετέχουν οι 70 μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, είχε εκδηλώσει με θέρμη την υποστήριξή στο τεράστιο «πακέτο» διάσωσης της Ελλάδας. 
Στις 3 Μαϊου είχε δηλώσει, ότι το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας θα ενισχύσει σημαντικά τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας και θα συμβάλει στη απομάκρυνση της αβεβαιότητας από τις αγορές.  
Η Deutsche Bank πρωτοστάτησε, εξάλλου, και στη διαμόρφωση του ιδιωτικού σχεδίου στήριξης της Ελλάδας από...

WSJ: Τουλάχιστον η ελληνική Ναυτιλία έχει πιθανότητες να αποφύγει την κρίση


Τουλάχιστον ένας τομέας στην ελληνική οικονομία έχει την πιθανότητα να αποφύγει την κρίση, αναφέρει η «The Wall Street Journal», δείχνοντας τις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες. 
Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες σημείωσαν μεγαλύτερη κερδοφορία από άλλες για το έτος 2009 διότι ο κύκλος εργασιών τους δεν στηριζόταν στο εμπόριο αγαθών.

Η κορυφαία βαθμίδα της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας φαίνεται ότι είναι έτοιμη για μια ισχυρή χρονιά, χάρη στην επικέντρωσή της σε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν το πετρέλαιο και τα χημικά προϊόντα, καθώς και σε πλοία που ...

Τουρκικές ασκήσεις νοτίως των Κυθήρων



Είπαμε ΝΑΙ στην περικύκλωση της Ελλάδας

ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΣΧΥΟΣ ΔΥΤΙΚΑ της ΚΡΗΤΗΣ !


Τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις και άσκηση έρευνας-διάσωσης δυτικά της Κρήτης (!) και νότια Πελοποννήσου και Κυθήρων (!!!) πρόκειται να διεξαχθούν στις 23/05 και τις 28/06 και μάλιστα με την σφραγίδα και την έγκριση του ελληνικού κράτους (ΥΠΑ), χωρίς όμως η Άγκυρα να δέχεται τα 10 ν.μ. του ΕΕΧ! 
Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενέκρινε ΝΟΤΑΜ για συνδυασμένες ασκήσεις TASMO και SAR, εντός FIR Αθηνών. 
Την ίδια στιγμή ανάλογη άσκηση θα γίνει και στα ανατολικά της Κρήτης, ακριβώς στο μέσον της απόστασης Κρήτης-Κύπρου, νότια του Καστελόριζου και εκεί που εφάπτεται η ελληνική και η κυπριακή ΑΟΖ!
Η έγκριση δόθηκε από ελληνικής πλευρά, από την ΥΠΑ, με την υποσημείωση ότι ο Εθνικός Εναέριος Χώρος βρίσκεται στα 10 ν.μ., αλλά οι Τούρκοι απέρριψαν και αυτή την υποσημείωση αναφέροντας σε απάντησή τους ότι τα ο ελληνικός ΕΕΧ είναι τα 6 ν.μ.! 
Η ελληνική πλευρά δεν επανήλθε με άρνηση έγκρισης κι έτσι θα δούμε τουρκικά μαχητικά, ελικόπτερα και πολεμικά πλοία να ασκούνται νότια της …

Τα πετρέλαια του Αιγαίου στην ατζέντα Ερντογάν, Παπανδρέου

Μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνοτουρκικής προσέγγισης αναμένεται να δοκιμαστεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έρχεται στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου.
Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, που θα συμμετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. 
Η σύσταση αυτού του συμβουλίου αναβαθμίζει τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να...

Δέκα συμφωνίες στο μεικτό ελληνοτουρκικό συμβούλιο συνεργασίας

Δέκα συμφωνίες που θα ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας τόσο στον τομέα της οικονομίας με αύξηση των τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα, όσο και στους τομείς του περιβάλλοντος και του τουρισμού, αναμένεται να υπογράψουν σήμερα  Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα.
Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από την αστυνομία για την επίσκεψη Ερντογάν.
Στις συναντήσεις των δυο πλευρών, σύμφωνα με «Τα Νέα», αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, το ζήτημα της αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών, το Κυπριακό αλλά και το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας, το οποίο ...

Επιχειρηματίες, πολιτικοί και άλλες χορτασμένες ψείρες της μεταπολίτευσης

“Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο”
Έτσι ακριβώς το είπε ο Καστανίδης για το Δασκαλόπουλο και το ΣΕΒ συλλήβδην. 
Γιατί όχι;  
Δεν έχω καμία αντίρρηση.
Αλλά το πρόβλημα της χώρας δεν το δημιούργησε μόνο η παρουσία των ενοχλητικών εντόμων. 
Το πρόβλημα της χώρας είναι γιατί χόρτασαν, πώς χόρτασαν, ποιοι τους τάισαν – και μήπως υπάρχουν κι άλλοι “ανίδεοι και χορτάτοι”, που έλεγε ο Σεφέρης, ή μάλλον, για να ...

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ο Γιωργάκης στα χνάρια της Τζούλιας!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ Ο Γιώργος (καλλιτεχνικό G.A.P.) (για το καλό της Ελλάδας)ετοιμάζεται για Διεθνή καριέρα- Παρτενέρ του ο "Άνθρωπος του Μόχθου" (δεν θα φαίνεται το πρόσωπό του)
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ !

Οι πληροφορίες από το www.in.gr

DVD με τον Γ.Παπανδρέου;
Τον πρωθυπουργό επιστρατεύει ο ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της χώρας


ΑΠΕ
Ένα dvd του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό και κυρίως στις ΗΠΑ πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Κυριακή.
Το ξεχωριστό με το συγκεκριμένο dvd είναι ότι θα ...

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3845 ( Φ.Ε.Κ. ) - Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας

10 ΣΕΛ. NOMOS 3845_MAY 2010_METRA DNT

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ…

Ζούμε σε μία χώρα όπου:
- καταδικασμένοι για δολοφονίες στα πλαίσια τρομοκρατικής δράσης μιλούν σε εκπομπή διάσημου δημοσιογράφου για την “αξία της ζωής” και την “ομορφιά της δημοκρατίας”
- αυτοί που καταστρέφουν το τελευταίο προϊόν που μας απέμεινε να πουλήσουμε, τον τουρισμό, φωνάζουν να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία
- ο διευθυντής του καναλιού που ζει από το φτηνό κουτσομπολιό και την ψευτογκλαμουριά εκδίδει βιβλίο για την τηλεόραση
- όλοι ζούσαν χρόνια με τη ρεμούλα, με το ρουσφέτι, με τη μίζα, με το αυθαίρετο, αλλά κανείς δεν αναγνωρίζει τον φταίχτη στον καθρέφτη του
- ενώ όλοι αναρωτιούνται πού είναι οι διανοούμενοι, ο μέγιστος εν ζωή Έλληνας συνθέτης αποδίδει τα πάντα σε συνομωσία των Αμερικανών και ξεμπερδεύει
Ζούμε σε μια χώρα όπου το μεγαλύτερο προσόν που θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω στα παιδιά μου είναι η άριστη γνώση ξένων γλωσσών και λίγα λεφτά για ένα εισιτήριο. 

The offshore business model uncovered!

Υπάρχει κάτι που ποτέ δεν έχω καταλάβει για το business model του να έχει κανείς offshore εταιρείες, με σκοπό αυτό το όχημα να χρησιμοποιείται για την αγορά ακινήτων.
Το ερώτημα είναι, για ποιο λόγο κάποιος να έχει περάσει την ιδιοκτησία ενός ακινήτου σε μια offshore όταν, η φορολογική επιβάρυνση για αυτό είναι ίσο με το 3% της αντικειμενικής του αξίας;
Αν βάλεις τα πράγματα κάτω, ακόμα και αν ένα ακίνητο έχει 6% έσοδα σε σχέση με την αξία κτίσης του (κάτι σπάνιο και ασυνήθιστα μεγάλο στην Ελλάδα), τότε αν βάλεις του φόρους, τις φθορές, το down time και το 3% φόρου...

Στο φως η συμφωνία με τα πραγματικά μέτρα (όλο το κείμενο)

Το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που υπεγράφη στις 3 Μαϊου προκειμένου η Ελλάδα να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των 110 δις ευρώ φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Πουπάκης.
Εκτός από μειώσεις μισθών και συντάξεων όπως και μεγάλες αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, επιβάλλονται απολύσεις στον δημόσιο τομέα ώστε να εξασφαλιστούν 600 εκατ. ευρώ καθώς και ελαστικές μορφές εργασίας (ημιαπασχόληση κτλ) στον ιδιωτικό.
Η κυβέρνηση αντί να πει την αλήθεια στον κόσμο, ρίχνει ένα προς ένα τα μέτρα στην κοινωνία για να μην την πάρουν χαμπάρι. Διαβάστε εδώ το Μνημόνιο Συνεννόησης για να καταλάβετε τι μας περιμένει.
Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γιώργος Τσαλικάκης ανέφερε χθες ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κανέναν διάλογο με την κυβέρνηση και μιλά για «ανατροπή του νόμου του Λοβέρδου» κόβοντας έτσι κάθε γέφυρα διαλόγου.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV
Ελλάδα: Μνημόνιο Συνεννόησης στις
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
3 Μαΐου 2010
Οι τριμηνιαίες εκταμιεύσεις της...

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Αυτη θα μπορούσε να είναι η "απάντηση" ενος απλού πολίτη για την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΕΒ και τους πολιτικούς.
Αντιδράσεις από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ για τον πολιτικό κόσμο και την αναγόρευση της επιχειρηματικής τάξης ως της μόνης διεξόδου από την κρίση.
Οι πολιτικοί πέρασαν στην αντεπίθεση και είναι εκπληκτική η διαπίστωση ότι απο τις λιγες φορές που βρήκαν κοινό τόπο συμφωνώντας ΟΛΟΙ.Αποδυκνείοντας ότι η η "ομόνοια" που ζητούν απο τον λαό αναφέρεται μόνο σε συντεχνίες.
Γιατί αυτό έχουν καταντήσει απο εκπρόσωποι του λαού που θα έπρεπε να κοιτούν το συμφέρον του συνόλου ενας τύπος συνεταιρισμού όπου διαφωνούν στα πάντα και ομονοούν μόνο όταν πρόκειται για τα "συντεχνιακά" τους ...

Το σύστημα καταρρέει και ο σώζων εαυτόν σωθήτω...


Όταν εδώ και αρκετό καιρό γράφαμε ότι καταρρέει το σύστημα, πολιτικο-επιχειρηματικό- εκδοτικό, έτσι όπως το γνωρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια, δεν περιμέναμε ότι θα επιβεβαιωθούμε τόσο γρήγορα.
Όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα με τις αλληλοκατηγορίες πολιτικών με επιχειρηματίες αποδεικνύουν ότι έφτασε πλέον και επισήμως η διάλυση του κατεστημένου που στήθηκε από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα.
Πανικόβλητοι από τον όγκο των διαδηλώσεων, οι στυλοβάτες του συστήματος προσπαθούν τώρα να διασωθούν στρεφόμενοι ο...

"Πάει περίπατο" ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη!

Έμειναν οι φωτογραφίες για τον αγωγό

Η είδηση είναι εντυπωσιακή: Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, στην υλοποίηση του οποίου είχε επενδύσει πολλά η κυβέρνηση Καραμανλή, πηγαίνει... στα αζήτητα.
Οι Ρώσοι αποφάσισαν να τον ενσωματώσουν σε άλλο αγωγό που θα κατασκευάσουν από κοινού με την Τουρκία, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι ο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη... μας τελείωσε.
Έτσι, μας μένουν οι φωτογραφίες της τότε πολιτικής ηγεσίας με τους Ρώσους και τους Βούλγαρους. 
Κυρίως φωτογραφίες του Δημήτρη Σιούφα, τόσο ως υπουργού Ανάπτυξης όσο και ως Προέδρου της Βουλής. 

Τι συμβαίνει με τις Goldman Sachs, Morgan Stanley, Deutsche Bank και Citi;

Τι διερευνούν οι αμερικανικές αρχές;
 
Στο στόχαστρο όχι μόνο των κοινωνικών επικρίσεων, αλλά και των αμερικανικών αρχών, έχουν βρεθεί δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα, καθώς ολοένα και πιο ασφυκτικός γίνεται ο κλοιός της έρευνας του ρόλου τους στην πρόκληση ή τη διόγκωση της πρόσφατης χρηματοοικονομικής κρίσης. ...
Ο λόγος για τα μέχρι πρότινος «διαμάντια» της αμερικανικής οικονομίας, που κατάφεραν να εξέλθουν της κρίσης γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα της χώρας, τη Goldman Sachs και τη JP Morgan. 
Από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι κατηγορίες για τη Goldman πριν από δύο εβδομάδες η μετοχή της τράπεζας έχει απωλέσει πάνω από το 7% της αξίας της, ενώ το ίδιο διάστημα η Morgan Stanley χάνει πάνω από 11%. 
Μάλιστα, μόλις σήμερα, η SEC ανακοίνωσε ότι θα διευρύνει τις έρευνες της και για την Deutsche Bank και για τη Citigroup.
Η βασική κατηγορία της SEC αναφέρει ότι η Goldman Sachs πούλησε ένα δομημένο ομόλογο σε πελάτες της, χωρίς να τους γνωστοποιήσει ότι εναντίον του ομολόγου αυτού είχε στοιχηματίσει συγκεκριμένο hedge fund, από του J. Paulson
Η τακτική αυτή οδήγησε στο μέγα σκάνδαλο με τη Lehman Brothers, την πτώση των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, το ντόμινο κατάρρευσης στην...

Με κεκτημένη ταχύτητα από το παρελθόν κινείται η πραγματική οικονομία...

Στα όρια της πιστωτικής ασφυξίας η αγορά
 
Με την πιστωτική επέκταση να έχει διαμορφωθεί στο ιστορικό χαμηλό 3,6% , με τα συνολικά δάνεια να παραμένουν στάσιμα στα 254,8 δις ευρώ, τις επισφάλειες να αυξάνονται και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν  στο 9,5% με 10,5% και την αβεβαιότητα για την οικονομία να παραμένει οι τράπεζες λόγω των προβλημάτων ρευστότητας υποχρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία.
Οι τράπεζες δεν ακολουθούν αυτή την πολιτική γιατί δεν θέλουν να στηρίξουν την οικονομία αλλά γιατί
1) διαθέτουν λίγη επαρκή ρευστότητα και
2) ανησυχούν για την έξαρση των επισφαλειών.
Οι έλληνες τραπεζίτες πάντως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου δηλώνοντας απερίφραστα ότι δεν μπορούν να στηρίξουν την πραγματική οικονομία ενώ...

11 πράγματα που έμαθα από την οικονομική κρίση


Τα συμπεράσματα από μια περίοδο που απέδειξε ότι είναι άλλο πράγμα να φωνάζεις ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν και άλλο να αλλάζουν στην πραγματικότητα…

Συμπέρασμα Πρώτο
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (γνωστό και ως «οι κατακτητές»), οι κερδοσκόποι, η Παγκόσμια Νέα Τάξη, οι Αμερικάνοι, τα ΜΜΕ και ο πρωθυπουργός τα κάνουν όλα αυτά βάσει ενός σατανικού σχεδίου:  
Να υποδουλώσουν την ηρωική και ελεύθερη ψυχή του Ελληνισμού.
Δηλαδή να τον υποχρεώσουν να αγοράζει το καρπούζι με τη φέτα και όχι ολόκληρο.
Και επειδή για να συνεχίσει να παραμένει αδούλωτος και ελεύθερος (δηλαδή να είναι υπερήφανος που πετάει το υπόλοιπο καρπούζι) χρειαζόταν το χαρτζιλίκι που του έδιναν, εκείνοι σταμάτησαν ξαφνικά να του το δίνουν.
Με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν επιτέλους οι εχθρικές προθέσεις τους.
Γιατί η υποδούλωση αποκαλύπτεται μόλις κόβονται τα λεφτά.
Όσο πληρώνουν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Συμπέρασμα Δεύτερο
Όπως έχει διδάξει η Μεγάλη του Γένους Επικοινωνιακή Σχολή της Τηλεόρασης, οι διαμαρτυρίες γίνονται πιο σπαρακτικές όταν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές ο παράγοντας «μέλλον των παιδιών μας».
Διότι τι νόημα έχει να μεγαλώνεις ένα παιδί σε μια χώρα που με τόση αναλγησία κόβει το «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης» (ναι, υπάρχει πραγματικά) στους...

Αποφασίσθηκε η "κατάρρευση των πολιτικού συστήματος"!

Ζητείται επιχειρηματίας για την πρωθυπουργία!


Εναλλακτικά σενάρια.... διαχείρισης πολιτικού κινδύνου, για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των δύο πολιτικών κομμάτων που κυριάρχησαν στη χώρα από την Μεταπολίτευση, επιχειρούν να εκπονήσουν τα ισχυρά επιχειρηματικά «τζάκια» της χώρας, αλλά προς το παρόν από την εξίσωση λείπει ένας βασικός παράγοντας: το πρόσωπο που θα μπορούσε να γίνει η λαμπερή βιτρίνα του ελληνικού… Business Party, κινούμενος στα χνάρια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Σύμφωνα με ...

Πως κατέστρεψαν κατακλέβοντας την Ελλάδα!

“Χρειάσθηκε προσπάθεια για να χρεοκοπήσει η χώρα” !

“Προς υποδούλωση Εθνικής Υπόστασης”


Δημοσιεύουμε κι εμείς την συνοδευτική επιστολή της μελέτης με αποδέκτες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές.
Η μελέτη έγινε με εθελοντική εργασία επιφανών επιστημόνων χωρίς κρατική ή κομματική αλληλεξάρτηση. Συμμετείχαν Έλλαδιτες και Έλληνες του εξωτερικού (ομογενείς).
Δείτε με απλά λόγια πως μία χώρα με μοναδικά πλεονεκτήματα κερδοφορίας, ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ (γιατί για κατάντια πρόκειται) ζημιογόνος και επαίτης.
Τα στοιχεία δεν ...

Κρίση δανεισμού ή κρίση αξιοπιστίας;

Η προχθεσινή μέρα ίσως δεν έχουμε καταλάβει ακόμα ότι είναι ότι πιο σημαντικό που έχει συμβεί μετά της είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ. 
Θα αποτελέσει πιστεύω, το σημαντικότερο γεγονός της δεκαετίας. 
Ο Πρωθυπουργός πιεσμένος από τις αγορές και από τους λάθος χειρισμούς, οδηγήθηκε στο πρόγραμμα βοήθειας. 
Βέβαια δεν περιμένε κανένας ότι θα μπορούσαμε να διαλέξουμε την άλλη λύση όπου θα έπρεπε στις 19 Μαϊου να ζητήσουμε από τις αγορές 8-9 δισ. ευρώ. 
Μπορεί να χρειαζόταν να ...

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Αναγνωρίσαμε την λαμογιά και την κλεψιά ως μαγκιά και εξυπνάδα.


Ξύπνα Έλληνα ραγιά..!
Η οικονομική κρίση ως όχημα για την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας…!
Ποιος δεν έχει αντιληφθεί ότι πίσω από την οικονομική κρίση κρύβονται άλλες επιδιώξεις; 
Ποιος από όλους εσάς συνέλληνες δεν έχει αντιληφθεί ότι εδώ και δεκαετίες με αποκορύφωμα το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται συστηματικές κινήσεις για την επίτευξη της κατάπτωσης του Ελληνικού φρονήματος και της οριστικής διάλυσης της κοινωνικής συνοχής και του Ελληνικού έθνους;
Ποιος δεν έχει αντιληφθεί ότι ζούμε ιστορικές στιγμές για την επιβίωση της πατρίδος και για την οριστική υποθήκευση του μέλλοντος των...

"Παρθενορραφή για τη χαμένη τιμή του πολιτικού συστήματος"

Επιχείρηση "καθαρά χέρια" και η αγωνία του συστήματος πριν από τη βίαιη κάθαρση



Στο σκληρό καπιταλισμό, που είναι σκληρός αλλά αποτελεσματικός, οι άνθρωποι το έχουν λύσει  follow the money, λένε. 
Κι έχουν δίκιο.
Άμα θέλεις πραγματικά να βρεις αυτουργούς και ενόχους, μην ψάχνεις πράξεις και νόμους.
Ψάξε κίνητρα και αποτελέσματα. 
Εν ολίγοις: ψάξε το χρήμα.
Για πάρα πολλά χρόνια, η βασική μέθοδος να ξεγλιστράνε κόμματα, πολιτικοί, εξαρτήματα ...

"Επικίνδυνα σενάρια για το Σύνταγμα"

Είναι αβέβαιο, όπως εκτιμούν κορυφαίοι οικονομολόγοι, εάν η Ελλάδα θα αποφύγει τελικά τη χρεοκοπία. 
Κατ’ ουσίαν, βέβαια, η χρεοκοπία έχει ήδη συντελεστεί και οι συνέπειές της δεν επιμερίζονται κατά τρόπο δίκαιο στην ελληνική κοινωνία. 
Δικαιολογημένη εμφανίζεται, λοιπόν, η διογκούμενη οργή των πολιτών και η αναζήτηση ευθυνών, πρωτίστως από την πολιτική τάξη.
Στο πλαίσιο αυτό, οι συνθήκες εμφανίζονται πρόσφορες για να τεθούν υπό αμφισβήτηση τα ίδια τα θεμέλια της οργανωμένης κοινωνικής συμβίωσης, μεταξύ των οποίων το Σύνταγμα, που ρυθμίζει και οριοθετεί την άσκηση της κρατικής εξουσίας με αυξημένη κανονιστική και συμβολική δύναμη. 
Όταν η οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται με όρους αποδόμησης της κοινωνικής συνοχής και εξελίσσεται σε μια απρόβλεπτων διαστάσεων απαξίωση του πολιτικού συστήματος, δεν θα πρέπει να εκπλήσσουν οι φωνές που στρέφονται εναντίον του Συντάγματος και των πολιτειακών συντεταγμένων που αυτό θέτει, είτε...

36 χρόνια συνεχούς "party" που μόλις τελείωσε… τα κεφάλια μέσα!

Τη δεκαετία του `70 τη θυμάμαι σαν χθες. 
Κυκλοφορούσαν παντού τα Fiat 127, τα  Zastava, και οι μηχανές Floretta. 
Οι σπορτίφ τύποι είχαν Autobianchi Abarth (με 53  άλογα παρακαλώ), και οι σώφρονες… Austin Morris Allegro!
Το σάντουιτς με γύρο κόστιζε 3 δραχμές, με σουτζουκάκι 2, και το λεωφορείο μία δραχμή (με πάσο 50 λεπτά). 
Αν έδινες εικοσάρικο, ο εισπράκτορας ή ο σουβλατζής σε μάλωνε, διότι δεν είχε… να στο χαλάσει. Τόσο καλά.
Και μετά ήρθε η δεκαετία του 80. Και το ΠΑΣΟΚ. 
Και γέλασε το χείλι του κάθε πικραμένου. 
Το δημόσιο άνοιξε τις πόρτες του στον κάθε αναξιοπαθούντα που δήλωνε σοσιαλιστής, η Ελλάδα απέκτησε «ανεξάρτητη» διεθνή φωνή, μια νέα τάξη αναδύθηκε απ` το πουθενά, και οι ρεμούλες έγιναν κανόνας. 
Η χαρά του αφισοκολλητή. 
Το βασίλειο της...

Πάρτε τα λεφτά του ΕΣΠΑ αλλιώς θα πληρώσετε!

Κονδύλια 13,7 δισ. ευρώ διαθέτουν έως το 2013 τα κοινοτικά ταμεία στην Ελλάδα για να στηρίξει την οικονομία έναντι της κρίσης, αλλά η «τρόικα» εκφράζει φόβους ότι δεν θα απορροφηθούν.
Ετσι, δίνει δύο μήνες περιθώριο στο υπουργείο Οικονομίας για να θέσει σε εφαρμογή δέσμη «γρήγορης παραγωγής έργου».
Αν αποτύχει, θα υπάρξουν δημοσιονομικές «κυρώσεις».

Τα κοινοτικά στελέχη είναι έντονα δυσαρεστημένα από τις καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ.
Ηδη, πέρα από την απαίτηση για περικοπή 2,1 δισ. ευρώ εθνικών έργων, την τριετία 2010-2012, χρημάτων που δεν προβλέπεται να αυξηθούν στη συνέχεια, προχώρησαν και σε αναπροσαρμογή του στόχου για τη φετινή απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων: ενώ ήταν να λάβουμε 3,5 δισ. ευρώ, πλέον απαιτείται η απορρόφηση 2,75 δισ. ευρώ, στόχος που και πάλι εκτιμάται ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.

Πρόκειται για σαφή δέσμευση της χώρας η οποία ...

Έτσι έπεισε τις αγορές η Πορτογαλία

Θα είναι η Πορτογαλία το επόμενο κομμάτι του ντόμινο που θα καταρρεύσει; 
 
Εν μέσω φόβων ότι η ελληνική πιστωτική κρίση θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη νότιο Ευρώπη αυτό ήταν το φλέγον ερώτημα, για το οποίο νωρίτερα φέτος οι αγορές ζήτησαν απαντήσεις από την πορτογαλική κυβέρνηση.
Μετά την προώθηση στο κοινοβούλιο του προϋπολογισμού και ενός προγράμματος τετραετούς λιτότητας, η πορτογαλική σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας φαίνεται να έχει ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τους επενδυτές και την Ευρωπαϊκή Ένωση περί του ότι οι όποιες αμφιβολίες ήταν αστήρικτες.
«Πιθανότατα να υπήρξε κάποια αμφιβολία στις αρχές του χρόνου, αλλά νομίζω ότι πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί», λέει ο ...

Υπηρέτησε δύο απ' τις τρείς γενιές Παπανδρέου...

... σαν πιστό σκυλί (νομιμοποίηση ροζ βίλας της Μιμής)  και κάνει τώρα συστάσεις!


Μας είπαν κατ αρχήν ότι λεφτά υπάρχουν, είπαν ότι δεν θα πειράξουν τους συντελεστές ΦΠΑ και το φόρο στα καύσιμα γιατί πλήττει τα φτωχά νοικοκυριά, είπαν δεν θα πειράξουν τις αποδοχές μας, υποσχέθηκαν μάλιστα και μία μικρή αύξηση,είπαν δεν θα κόψουν το 13ο και 14ο μισθό, είπαν δεν θα πειράξουν τις ΣΣΕ και τον κατώτερο μισθό, είπαν ότι στο ΔΝΤ δεν θα πάμε επειδή είναι η κόκκινη διαχωριστική γραμμή τους και πολλά άλλα είπαν ψέμματα επί τούτου,  ο κατάλογος μακρύς.
Πλήρης αναντιστοιχία με ότι υποσχέθηκαν και ότι νόμιζε  ο κόσμος που τους ψήφισε και τώρα …

Τα νανάκια, οι νάνοι και το μέλλον!

Είχα την κρυφή ελπίδα ότι κάτι καινούργιο θα γεννιόταν. Όμως τα γεγονότα με διέψευσαν.
Την ώρα που τα δύο «ΝΑΝΑΚΙΑ» απείχαν της συνάντησης, χάνοντας η αριστερά μία ιστορική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στον πολιτικό χάρτη με σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις, πίστεψα ότι οι υπόλοιποι τρεις «ΝΑΝΟΙ» θα συζητούσαν για το από ΄δω και πέρα, για το μέλλον.

Ήμουν πολύ αισιόδοξος. 
Φαίνεται ότι δεν έχω βάλει ακόμα μυαλό μετά από μισό αιώνα ζωής. Ακόμα πετάω στα σύννεφα.
Ελπίζω! 
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, λένε! 
Ναι, αλλά αν την πολυζορίσεις πεθαίνει κι αυτή! 
Και σήμερα οι νάνοι την εκτέλεσαν!
 
Πρόεδρος και πολιτικοί αρχηγοί δήλωσαν πάνω κάτω τα εξής χιλιοειπωμένα που είναι ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ όλων μας:

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Τα 5 ... "τέρατα" της Δημοσιογραφίας, η Ντόρα και ολόκληρη η συνέντευξη σε Video!

Για την πορεία της στη Νέα Δημοκρατία
NT. MΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κυρία Στάη, κάθε φορά σε κάθε πολιτική πράξη κάποιος έρχεται και λέει, ότι υπήρχε ιδιοτέλεια. Εγώ, λοιπόν, ευθέως και κατηγορηματικά λέω, ότι δεν είμαι ευτυχής που είμαι έξω από τη Νέα Δημοκρατία. 30 χρόνια της ζωής μου και της πολιτικής και της προσωπικής ζωής ταυτίστηκε μ’ αυτό το κόμμα. Κι αυτό το κόμμα, καλώς ή κακώς, μπήκα 20 χρονών και σήμερα είμαι 56.
Άρα, λοιπόν, την ώρα που έχω περάσει όλη μου τη ζωή μέσα σ’ αυτή την παράταξη στην οποία πάρα πολλές φορές είχα διαφωνίες, πάρα πολλές φορές είχα καταθέσει προτάσεις, πάρα πολλές φορές είχαν...

Τα γουρούνια (PIGS) και οι αλεπούδες της Ευρώπης...

Αν δεχτούμε ότι οι αγορές αποκωδικοποιούν το "μέλλον" ή καλύτερα (μιλώντας στη γλώσσα των αγορών) προεξοφλούν τα γεγονότα, τότε μάλλον κάτι γνωρίζουν και δεν μας λένε.  

Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται τα γεγονότα είναι εκρηκτική και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ακριβώς συμβαίνει και κυρίως τι ακριβώς θα συμβεί στο εγγύς μέλλον.
Αυτό ωστόσο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι η Ευρώπη άργησε χαρακτηριστικά να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για τη σωτηρία (ερώτημα βέβαια ποιοι την θέλουν) του ευρώ.
Έτσι την εκρηκτική Δεύτερα ακολούθησε μια χλιαρή Τρίτη στη διάρκεια της...

Οι κερδοσκόποι δεν το βάζουν κάτω

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα Hedge Funds και γενικότερα οι κερδοσκόποι δεν είναι εκείνοι που προκάλεσαν την κρίση. 
Απλώς την επιδείνωσαν και τώρα τηρούν στάση αναμονής. 

Πρωτοφανής στην ιστορία της ΕΕ είναι ο μηχανισμός στήριξης που αποφάσισαν και είναι έτοιμοι να ενεργοποιήσουν οι Ευρωπαίοι, προκειμένου να θωρακίσουν την ΟΝΕ από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων.
Το ύψος του ταμείου των εγγυήσεων φτάνει τα 750 δισ. ευρώ. 
Και μόνο η ανακοίνωσή του έφτανε για να βελτιώσει αισθητά το κλίμα στις αγορές.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ωστόσο ότι ...

ΔΝΤ: 'Η Ελλάδα δεν βγήκε ακόμη από τη στενωπό!


Η Ελλάδα δεν έχει βγει από οικονομικό τούνελ ακόμη, προειδοποιεί σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρά τη βοήθεια ύψους 110 δις. ευρώ που αναμένεται να λάβει. 
Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι διαχειρίσιμο σε μεσοπρόθεσμη βάση αλλά με δεδομένους τους αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης ή ακόμη και με μέτρια ανάπτυξη, το στοίχημα της ανάκαμψης από την κρίση μπορεί να μην επιτευχθεί.
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας μπορεί να φτάσει ως και το 149% του ΑΕΠ το 2013 και στη συνέχεια να υποχωρήσει σταδιακά μέχρι το 120% του ΑΕΠ το 2020.
Σύμφωνα με την έκθεση, η αύξηση στα επίπεδα χρέους της Ελλάδας συνεχίζει να...

Ποιοί ευθύνονται για το Δημόσιο Χρέος; Ανάλυση 1970 - 2010

Τι παρατηρούμε στο παρακάτω άκρως ενδιαφέρον γράφημα; 
Το οποίο δείχνει ποιοί ευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά, ποιοί περισσότερο και ποιοί λιγότερο.
 
-Επί Καραμανλή (1974-1981) το Δημόσιο Χρέος ανέβηκε ελάχιστα σε σχέση με την περίοδο της Χούντας.

-Το ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ έγινε επί Ανδρέα,όταν χάρη στις πολιτικές "ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ" και την κατασπατάληση των κονδυλίων της ΕΟΚ, το Χρέος κυριολεκτικά εκτοξεύθηκε σε τέτοια ύψη,ώστε να μην μπορούν οι επόμενοι Πρωθυπουργοί να το...

Αύριο μας δανείζει με 5,5 δισ. το ΔΝΤ, την επόμενη εβδομάδα με 15 δισ η Ευρωζώνη

Στα 15 δις. ευρώ ανέρχεται το ποσό του δανείου που θα λάβει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας  η ελληνική κυβέρνηση από την Ευρωζώνη, ενώ αύριο πιστώνεται ο λογαριασμός της Τραπέζης της Ελλάδος με το ποσό των 5,5 δισ. ευρώ.
Καταθέτης θα είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που εκταμιεύει την πρώτη δόση από τα δανεικά κεφάλαια των 10 δις. ευρώ  που θα λάβει φέτος η χώρας μας από τον διεθνή οργανισμό, που θα φτάσουν συνολικά στα 30 δις. ευρώ (11-12 δισ. ευρώ το 2011, 7 δισ. το 2012 και 2,5 δισ. ευρώ το 2013).
Έτσι η πρώτη παροχή βοήθειας  από τον μηχανισμό στήριξης  θα ανέλθει στα 20,5 δις. ευρώ. 
Γεγονός που θα επιτρέψει στο ελληνικό δημόσιο να καλύψει τις δανειακές ανάγκες του...

SOS από τον εμπορικό κόσμο

Δυσοίωνα μηνύματα, όπως μείωση πωλήσεων και κερδών, απολύσεις και «λουκέτα», εκπέμπει για φέτος ο εμπορικός κόσμος, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της πρώτης προκαταρκτικής επεξεργασίας των ισολογισμών για την κατάρτιση της Ετήσιας Έκθεσης Εμπορίου από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Βάσει των στοιχείων που παρουσίασε ο Β. Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ, 7 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις περιμένουν για φέτος μείωση των ...

Μήπως τελικά οι μεγάλοι κερδοσκόποι είναι στην Ευρώπη;

Αρχίζει να μετριάζεται η αρχική υπεραισιοδοξία στην αγορά

Η υπερπροσδοκία που καλλιεργήθηκε χθες αρχίζει να μετριάζεται και αυτό δεν αποτυπώνεται μόνο στο ευρώ αλλά στις τακτικές των ξένων τραπεζών.
To ευρώ έφθασε εκ νέου στα 1,27 δολάρια από υψηλό περίπου στο 1,31 δολάρια χθες. ..
Χθες συνέβη κάτι (επαναλήφθηκε σε μικρότερο βαθμό σήμερα) που αποδεικνύει ίσως γενικότερες πρακτικές των ξένων και υποδηλώνει ότι τελικά δεν είναι μόνο οι αμερικανοί που σόρταρταν την αγορά.
Τι συνέβη χθες;

Πολύ λίγα και πολύ αργά...

Παρά το καλό κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη, δεν υπήρξαν συγκεκριμένα αποτελέσματα, ικανά να ενισχύσουν την αξιοπιστία του προβληματικού πολιτικού συστήματος.

Υποβρύχια και Siemens
Υποτίθεται ότι ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς θα αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού για να σταματήσει η ασυλία των βουλευτών και των κυβερνητικών στελεχών και να επιβληθεί κάποιου είδους διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
Είναι καλές οι προθέσεις των δύο πολιτικών ηγετών, δυστυχώς, όμως, γι’ ...

Στάση πληρωμών προς Ιδιωτικές Τράπεζες!


Το τραπεζικό σύστημα, το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, έχει αποκτήσει το προνόμιο να δημιουργεί σχεδόν όλο το χρήμα από το μηδέν και να το δανείζει, εισπράττοντας τόκους και κάνοντας κατάσχεση των περιουσιών αυτών που χρωστάνε.
(Οι τραπεζίτες κάθονται στο σβέρκο μας με τον ...ποπό τους και παίζουν τα λεφτά μας στην οικονομία καζίνο που δημιούργησε η ανοχή μας,)
Τα κράτη και οι λαοί έχασαν επομένως το δικαίωμα να δημιουργούν το χρήμα και το παραχώρησαν στο παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, δηλαδή στους Διεθνείς Τραπεζίτες.
Έτσι εξηγείται για ποιο λόγο όλα τα κράτη του κόσμου και κατεξοχήν τα πιο πλούσια είναι χρεωμένα μέχρι το λαιμό στις τράπεζες, δηλαδή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν μόνο ένα απειροελάχιστο κλάσμα του παγκοσμίου πληθυσμού.
Τι θα κάνουμε επομένως, σαν Ελλάδα και σαν ελληνικός λαός; 

ΜΕΤΟΧΕΣ - ΑΝΘΡΩΠΟΙ: 1

Καλή σας ημέρα
Η χθεσινή εκρηκτική άνοδος στα χρηματιστήρια, η πτώση των spreads και η ενίσχυση του ευρώ, έδειξαν ένα πράγμα: Το σύστημα, όταν δει…τα σκούρα, έχει πάντα τον τρόπο να σωθεί…
…Και μαζί του φυσικά, σώζονται και οι ελπίδες για το αύριο, αφού τη θέση του πανικού και της αβεβαιότητας την παίρνει η ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης και ο σχεδιασμός για την ανατροπή της…

…Τα σημαντικά μέτρα που αργοπορημένα πάρθηκαν στην Ε.Ε. για να αντιμετωπιστεί η κερδοσκοπία, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η πιστή εφαρμογή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο της …