Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

«Απογειώνεται» το προβάδισμα της Ελλάδας στο Αιγαίο με τα F-35

Η Ελλάδα αποκτά μία από τις ισχυρότερες αεροπορικές δυνάμεις στην περιοχή, η μόνη μετά το Ισραήλ και την Ιταλία με F-35. 
Την Δευτέρα το Letter Of Acceptance στα χέρια του Δένδια.
Μεγάλο βήμα για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και την αναβάθμιση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας συνιστά η έγκριση από τις ΗΠΑ της πώλησης των F-35 στην χώρα μας και η προώθηση ενός μεγάλου πακέτου δωρεάν αμυντικής βοήθειας, που καλύπτει άμεσες ανάγκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 
Συγχρόνως όμως ανοίγει ο δρόμος και για πρόσθετα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία έχει...

Το αόρατο μαχητικό - Ο οπλισμός του, οι επιχειρησιακές δυνατότητες και ο ηλεκτρονικός πόλεμος

Μια αγορά που θα βάλει την Ελλάδα στο κλαμπ των χωρών που θα διαθέτουν μαχητικά 5ης γενιάς. 
Στην ευρύτερη περιοχή μόνο το Ισραήλ και η Ιταλία διαθέτουν F-35 και αυτό προσδίδει ιδιαίτερη αξία στην συγκεκριμένη αγορά.
Σημαντική ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Ελλάδας αλλά και αναβάθμιση της διπλωματικής της θέσης στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου σηματοδοτεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα των F-35 για αγορά 20+20 υπερσύγχρονων μαχητικών πέμπτης γενιάς αλλά και το μεγάλο πακέτο αμερικανικής βοήθειας προς τη χώρα μας.
Μια αγορά που θα βάλει την Ελλάδα στο κλαμπ των χωρών που θα διαθέτουν μαχητικά 5ης γενιάς...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 28 Ιανουαρίου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 28 Ιανουαρίου 2024...

Η αμυντική και γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας: Τι σηματοδοτεί η συμφωνία για F-35 και δωρεάν εξοπλιστικό πακέτο

Το μεγάλο πακέτο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, τέσσερις φρεγάτες LCS, δύο μεταγωγικά C-130, 60 θωρακισμένα άρματα μάχης, περιπολικά πλοία...

Σημαντική ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Ελλάδας αλλά και αναβάθμιση της διπλωματικής της θέσης στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου σηματοδοτεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα των F-35 για αγορά 20+20 υπερσύγχρονων μαχητικών πέμπτης γενιάς αλλά και το μεγάλο πακέτο αμερικανικής βοήθειας προς τη χώρα μας.
Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, μετά και τη γνωστοποίηση της αποστολής της επιστολής του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και...

Αυτή είναι η επιστολή Μπλίνκεν στον Μητσοτάκη για τα F-35 - Η δήλωση του Πρωθυπουργού (video)

Δύο αεροσκάφη C-130H, δέκα κινητήρες για αεροσκάφη P-3, 60 οχήματα μάχης πεζικού Bradley, τρία πλοία κλάσης Protector και διάφορα φορτηγά και ρυμουλκούμενα 
- Όσα προέρχονται από το αμυντικό απόθεμα των ΗΠΑ θα είναι είτε δωρεάν είτε με συμβολικό αντίτιμο
Τις λεπτομέρειες για την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35 και την συνεπακόλουθη αγορά των 20+20 υπερσύγχρονων μαχητικών πέμπτης γενιάς αλλά και την πλήρη περιγραφή του δωρεάν πακέτου-«μαμούθ» προς την χώρα μας περιγράφει στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του που δίνεται στη δημοσιότητα ο κ. Μπλίνκεν κάνει λόγο για...

Η πολιτική επικαιρότητα, η μεγάλη εικόνα και οι δυσκολίες στη διαχείριση της αλλαγής

Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, πολλά πράγματα εξαρτώνται τόσο από την οπτική γωνία που τα εξετάζει κανείς, όσο και το διαθέσιμο χρόνο που έχει για παρατήρηση, επιβεβαίωση ή διάψευση / απόρριψη.
Η πολιτική επικαιρότητα την εποχή, όταν η ενημέρωση περνάει από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στα διαδικτυακά και στις Σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης, συνήθως προσλαμβάνεται αποσπασματικά και με όρους εντυπωσιασμού του κοινού. 
Τούτων δοθέντων, δε θα ήταν άστοχο να επισημάνουμε πως ελάχιστοι προσπαθούν να δουν τη μεγάλη εικόνα, όπως αυτή διαμορφώνεται με τη συμβολή πολλών και διαφορετικών παραγόντων...

Εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια - Στο στόχαστρο και πρυτανικές Αρχές

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ξεκινά με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών. 
Η Εισαγγελία Αθηνών θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Με εντολή του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος ζητά διερεύνηση για την διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως αυτές που αφορούν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία και παράβαση καθήκοντος...

Ο μύθος με τα 72.000 ακίνητα του Δημοσίου

Ο μύθος με την ανυπολόγιστης αξίας ακίνητη περιουσία του Δημοσίου γεννήθηκε στα χρόνια των μνημονίων.
Τον γέννησε η ανάγκη ενός ολοκλήρου πολιτικού συστήματος να βρει διέξοδο στα αδιέξοδά του και απαντήσεις προς τη κοινωνία, που απαιτούσε να διατηρηθεί η ζωή της, όπως ήταν πριν τη χρεοκοπία, μπροστά στις πιέσεις της τότε τρόικας.
Τότε γεννήθηκε η ψευδαίσθηση ότι κατέχουμε μια αμύθητης αξίας ακίνητη περιουσία, ανάλογη με αυτή που κρύβουν οι θάλασσες για τους υδρογονάνθρακες, ικανή να ενισχύσει τη διαπραγματευτική ικανότητα της Ελλάδας και να ανατρέψει...

Η Ελλάδα στον αστερισμό των F-35 και τα F-16 υπό όρους στην Τουρκία

Η αντίστροφη μέτρηση για μια σημαντική συμφωνία που θα ενισχύει σημαντικά την ελληνική αποτρεπτική ισχύ με το πέρασμα της Πολεμικής Αεροπορίας στην εποχή των μαχητικών της πέμπτης γενιάς και με την παροχή δωρεάν στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει, καθώς επρόκειτο μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, (το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα) να φτάσει στο Κογκρέσο το notification για την έγκριση πώλησης των F-35 στην Ελλάδα.
Έτσι, ξεκινά μια διαδικασία όπου σε συνδυασμό με την επιστολή που θα στείλει ο Α. Μπλίνκεν στον πρωθυπουργό Κυρ.Μητσοτάκη με δεσμεύσεις για την αμυντική συνεργασία αλλά και την ασφάλεια της Ελλάδας οδηγεί σε πλήρη εμβάθυνση της Στρατηγικής Σχέσης των δυο χωρών. Εξαιρετικής σημασίας είναι όμως και το ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να πείσει τα μέλη του Κογκρέσου να εγκρίνουν ταυτόχρονα το πακέτο των F-16 στην Τουρκία θα αναλάβει δέσμευση ότι εγγυάται ότι τα F-16 δε θα χρησιμοποιηθούν εναντίον συμμάχων χωρών...

Αυξάνονται οι μισθοί και έρχονται μεγάλες μεταρρυθμίσεις

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις αλλά και στην αύξηση των μισθών είναι η Κυβέρνηση.
 
Στις μεταρρυθμίσεις και στην αύξηση των μισθών και αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, στο πλαίσιο επενδυτικού roadshow για την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη.
Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός είπε: ...

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

ΓΕΩΡΓΙΑ: Η απίστευτη ιστορία των διδύμων που χωρίστηκαν στη γέννα και βρέθηκαν μέσω TikTok

Καμία από τις οικογένειες υιοθεσίας δεν γνώριζε ότι τα κορίτσια ήταν δίδυμα
Η συγκλονιστική ιστορία δίδυμων κοριτσιών που χωρίστηκαν στη γέννα και βρέθηκαν μέσω TikTok, αποκάλυψε ένα κύκλωμα εμπορίας μωρών στη Γεωργία καθώς συνειδητοποίησαν ότι ήταν ανάμεσα σε χιλιάδες μωρά που είχαν κλαπεί από μαιευτήρια και πουλήθηκαν.
Το BBC δημοσίευσε την ιστορία της Έιμι και της Άνο οι οποίες είναι πανομοιότυπες δίδυμες αλλά αμέσως μετά τη γέννησή τους, τις πήραν από τη μητέρα τους και τις πούλησαν σε χωριστές οικογένειες
Χρόνια αργότερα, ανακάλυψαν η μία την άλλη τυχαία χάρη σε ένα τηλεοπτικό talent show και ένα βίντεο TikTok αλλά τώρα ψάχνουν απαντήσεις...

Παχαίνουν τα λαχανικά;

Παχαίνουν τα λαχανικά
Ήταν ένα αυθόρμητο ερώτημα που θέσαμε στην Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Κλεοπάτρα Αρέστη, η οποία μας μίλησε τόσο για τη διατροφική τους αξία, όσο και για τους τρόπους που μπορούμε ή πρέπει να τα καταναλώνουμε, ώστε και να επωφελούμαστε των θρεπτικών συστατικών τους και να διατηρούμε το βάρος μας σε ένα επίπεδο.
Ας δούμε παρακάτω τι μας απάντησε:...

Η κυριαρχία Μητσοτάκη τον «δένει» με την πρωθυπουργία

Βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου μήνα του νέου έτους και υπάρχουν σε εξέλιξη σημαντικά θέματα, τα οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αφήνουν το αποτύπωμα τους στο πολιτικό σκηνικό.
Η παγιωμένη κυριαρχία Μητσοτάκη αποτελεί οδηγό για την επανεκλογή του και μια νέα τετραετία για τη Νέα Δημοκρατία το 2027, που αποτελεί το συμβατικό έτος για τη διενέργεια των επόμενων εθνικών εκλογών.
Αναμφίβολα, υπάρχει δυσαρέσκεια για την ακρίβεια, αλλά είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν 6 στους 10 πολίτες δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές. Επιπλέον, οι 6 στους 10 λένε ναι στα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, ενώ και σε ζητήματα όπως η εγκληματικότητα ή η αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας, δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια εναλλακτική λύση και έτσι η φυσιολογική φθορά της κυβέρνησης "κρύβεται" κάτω από το χαλί...

Μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, δίχως πολιτικό κόστος

Η κυβερνητική ατζέντα το τελευταίο διάστημα οδηγεί στην εξής παραδοξότητα: οι μεταρρυθμίσεις, που προωθούνται αγγίζουν άμεσα ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και μάλιστα σε αξιακά ζητήματα, προκαλούν αντιδράσεις με την κοινή γνώμη να τοποθετείται θετικά ή αρνητικά κατά περίπτωση, παρόλ’ αυτά η κυβέρνηση βγαίνει αλώβητη μέσα από ένα μείζον κοινωνικό και πολιτικό «ντιμπέιτ».
Μοιάζει να πρόκειται για μεταρρυθμίσεις με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο, αλλά με κάποιο τρόπο, χωρίς πολιτικό κόστος. Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που αλλάζει τη ζωή ολόκληρων οικογενειών, από τη μία πλευρά και το επικείμενο νομοσχέδιο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, που αλλάζει τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα...

Οι ευθύνες του πολιτικού κόσμου στην υποβάθμιση των πανεπιστημίων

Με πρόσχημα την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτρέψει δια νόμου την λειτουργία παραρτημάτων πανεπιστημίων χωρών της ΕΕ ή κρατών, τα οποία είναι συμβαλλόμενα της «Γενικής Συμφωνίας για τις Συναλλαγές στον τομέα των Υπηρεσιών (GATS)» στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), έδωσε την αφορμή στα κόμματα της Αριστεράς να διαλύσουν και πάλι τα πανεπιστήμια.
Στο όνομα του Λαού, τον οποίο θεωρούν ότι εκπροσωπούν, σήκωσαν την σημαία της επανάστασης (ΚΚΕ) και κάλεσαν τους πολίτες σε ανυπακοή στους νόμους της Πολιτείας (Νέα Αριστερά). 
Η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση και στη συνέχεια...

Παγιώθηκε το πολιτικό σύστημα του ενός κόμματος και… κάποιων «υπολοίπων»

Ομοβροντία δημοσκοπήσεων
ήρθε το τελευταίο διήμερο, η οποία όσον αφορά την αντιπολίτευση μοιάζει με λίστα τεθλιμμένων συγγενών. 
Πρώτη φορά τόσο πολύ και για τόσο πολύ, η αντιπολίτευση παραμένει καθηλωμένη σε μια κατάσταση δημοσκοπικής καχεξίας, τη στιγμή που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυσεπίλυτα προβλήματα με πρώτιστο αυτό της εξοντωτικής ακρίβειας.
👍 Στη δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1, και στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 21 μονάδες διαφορά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Με ποια τροφή να συνδυάσεις τα αυγά για καλύτερη απορρόφηση συστατικών;

Τρώγοντας μέχρι 7 αβγά την εβδομάδα, όχι μόνο δεν ανεβάζεις τη χοληστερίνη σου, αλλά ωφελείς με πολλούς τρόπους τον οργανισμό σου.
Το ταπεινό αυγό, που συχνά αναφέρεται ως η πολυβιταμίνη της φύσης, είναι μια διατροφική δύναμη που προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων. 
Γεμάτα με πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, απαραίτητα αμινοξέα και βιταμίνη D, τα αυγά αξίζουν μια ιδιαίτερη θέση στη διατροφή μας. 
Ωστόσο, για να αξιοποιήσεις  πραγματικά την πλήρη δυναμική τους, είναι σημαντικό να βρεις τους καλύτερους συνδυασμούς που ενισχύουν την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών...

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για «τον καταλληλότερο» να προβληματίσουν

Έξι περίπου μήνες μετά τις εκλογές, η ΝΔ συνεχίζει να είναι στις δημοσκοπήσεις, μπροστά με πολύ μεγάλη διαφορά 
από τον Σύριζα και το ΠΑΣΟΚ, που δείχνουν να «κονταροχτυπιούνται για την δεύτερη θέση. 
Η κυβερνώσα παράταξη δείχνει να κρατά σχεδόν το σύνολο των δυνάμεων της κινουμένη περί το 38-39 % ενώ ΠΑΣΟΚ και Σύριζα κινούντο μεταξύ του 13 και 15%, ουσιαστικά δηλαδή, η διαφορά πρώτου και δευτέρου κόμματος δείχνει να έχει διευρυνθεί.
Θα μου πείτε ίσως κάτι τέτοιο να είναι «φυσιολογικό» μια και η ΝΔ ως τώρα δεν αντιμετώπισε...

Θ. Μασούρας: Όλη η αλήθεια για το βρεφικό γάλα

Σημαντικά υψηλότερες τιμές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά για το βρεφικό γάλα, σύμφωνα με έρευνα σύγκρισης τιμών που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Ακόμη και 213% ακριβότερο σε σχέση με την χαμηλότερη τιμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης πωλείται το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα. Και ενώ η αγορά των γαλακτοκομικών ανακάμπτει, η αγορά γάλακτος εξακολουθεί να υποφέρει. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ποια η διαφορά μεταξύ των επισημάνσεων «Use By» και «Best Before» που βρίσκονται στις ετικέτες ημερομηνιών στα τρόφιμα; Σε αυτά και σε άλλα ακόμη ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει ο Καθηγητής Γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόφιλος Μασούρας...

Το στοίχημα Μητσοτάκη για την επιστολική ψήφο

Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου η Ελλάδα θα ευθυγραμμιστεί με δεκάδες χώρες του εξωτερικού, επιτρέποντας τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία και δια μέσου της επιστολικής ψήφου.
 
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης πήρε την έγκριση από τη Βουλή, με τις ψήφους της κυβερνητικής, χωρίς να «πορευτεί» το δρόμο της συναίνεσης μέχρι τέλους, μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης να προσθέσει την τροπολογία, που επέκτεινε την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου και για τις εθνικές εκλογές.
Κίνηση που προκάλεσε τις αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που μίλησαν για τακτικισμό και επικοινωνιακό τρικ, αλλάζοντας άρδην τη στάση τους και απέναντι στο νομοσχέδιο, που αρχικά είχαν στηρίξει. Ήταν ένα ακόμη εγχείρημα, που απέδειξε ότι η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων δε μπορεί να αποκτήσει κανένα διασταλτικό χαρακτήρα, δεν αποτελεί δεδομένο ή εγγύηση για τα επόμενα βήματα και απαιτεί, τελικά, πολύ χρόνο και πολύ κόπο για να διατηρηθεί...

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα: Κάμερες και ταυτοπροσωπία στα εισιτήρια

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα έγιναν γνωστά. 
Οι τέσσερις μεγάλες δομικές αλλαγές αφορούν: κάμερες στα γήπεδα, ταυτοπροσωπία στα εισιτήρια, τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ) και το σύστημα e- Kouros.
«Δεν ερχόμαστε να γκρεμίσουμε αλλά να χτίσουμε σε αυτά που βρήκαμε προκειμένου να αντιμετωπιστούν κενά και παραλείψεις που επέτρεπαν εκδηλώσεις φαινομένων αθλητικής βίας», τόνισε ο...

Δημοσκόπηση Marc: Εκτίμηση για ΝΔ στο 39%, «ναι» από το 57,8% στον γάμο ομοφύλων

Την σταθερή κυριαρχία της ΝΔ - που φτάνει στο 39% στην εκτίμηση ψήφου - επαναβεβαίωσε η δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1
Παράλληλα, η μέτρηση επιβεβαιώνει ότι μετά από την παρέμβαση του πρωθυπουργού και τις εξηγήσεις που έδωσε για τον γάμο ομοφύλων, η υποστήριξη από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης διευρύνθηκε, ενώ το κυβερνών συνεχίζει να εμφανίζει μεγάλη συσπείρωση, γύρω στο 78%, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Marc Θωμάς Γεράκης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει απώλειες απο το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο...

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Θετική εξέλιξη: Με 158 ψήφους πέρασε στην Βουλή η επιστολική ψήφος για τις ευρωεκλογές

Η Ελλάδα εναρμονίζεται με τις περισσότερες χώρες του πλανήτη 
- ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν "κατά"
Μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών στην Ελλάδα πέρασε με πλειοψηφία από τη Βουλή. 
Αυτό που ισχύει σχεδόν στο σύνολο των χωρών του πλανήτη θα ισχύσει εδώ στις ευρωεκλογές. 
Μακάρι να έρθει τροπολογία για να περάσει και ισχύσει και τις εθνικές εκλογές. 
Έτσι εγκρίθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το δικαίωμα χρήσης επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου από τους πολίτες...

Μειοψηφίες έχουν καταλάβει τα ΑΕΙ: Με αγωγές κατά των πρυτάνεων απαντούν οι γονείς των φοιτητών

Ένα απερίγραπτο μπάχαλο επικρατεί στα ΑΕΙ, καθώς μειοψηφίες της αριστεράς καταλαμβάνουν σχολές με ψηφοφορίες από τις οποίες απέχει το 80% και το 90% των φοιτητών. 
Έτσι, καθώς η μία μετά την άλλη σχολή είναι υπό κατάληψη, ανησυχία εκφράζουν οι γονείς των φοιτητών, ενώ οι πρυτάνεις προσπαθούν να βρουν λύση για να μη χαθεί το εξάμηνο.
Αγώνας δρόμου γίνεται στα πανεπιστήμια ώστε αμέσως μετά τη λήξη των καταλήψεων να πραγματοποιηθεί η εξεταστική, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, αλλά οι καταλήψεις ακόμη καλά κρατούν...

6 λαχανικά που δεν πρέπει ποτέ να τρώτε ωμά

Τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή
Είτε θέλετε να χάσετε βάρος είτε να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τα λαχανικά μπορούν να κάνουν «θαύματα» βοηθώντας να πετύχετε το στόχο σας.
Ωστόσο, ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι να τρώνε κάποια λαχανικά ωμά και όχι μαγειρεμένα. Ορισμένα λαχανικά αποτελούνται από φυσικές τοξίνες και δύσπεπτα σάκχαρα που μπορεί να οδηγήσουν σε γαστρεντερικές διαταραχές.
Ακόμα κι αν πλένετε τα λαχανικά για να αφαιρέσετε τα φυτοφάρμακα και τους ρύπους από την επιφάνειά τους, δεν είναι όλα τα κατάλληλα για να καταναλώνονται ωμά...

IRIS: Αφήνουν τις κάρτες και πληρώνουν χωρίς χρεώσεις - Ραγδαία αύξηση πληρωμών και χρηστών με το νέο σύστημα

Μπορεί τα μηχανήματα πληρωμών POS να έχουν επεκταθεί παντού, όμως 1,5 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 18-34 ετών προτιμούν τη νέα τάση στις πληρωμές πουν ονομάζεται ΙRIS. 

Γιατί; Επειδή το IRIS δίνει τη δυνατότητα σε καταναλωτές και ελεύθερους επαγγελματίες να πραγματοποιούν συναλλαγές έως 500 ευρώ χωρίς χρεώσεις. H αύξηση των συναλλαγών προσεγγίζει ακόμα και το 300% το 2023 σε σχέση με το 2022!...

Ποια γνωστή νόσος καταπολεμείται με κανέλα και κολύμπι σε κρύα νερά

Το κολύμπι σε κρύο νερό και η χρήση συμπληρώματος κανέλας θα μπορούσε να είναι μια πιθανή θεραπεία για τον διαβήτη, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτή η νέα προσέγγιση βοήθησε στην μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα αρουραίων πειραματόζωων που είχαν διαβήτη.
Ο διαβήτης είναι μια από τις κύριες αιτίες θνησιμότητας στις αναπτυσσόμενες χώρες. Εκτός από τη χρήση ινσουλίνης και τη ρύθμιση της διατροφής, πολλές...

Από την Πέμπτη οι αστυνομικοί θα περιπολούν με κάμερες στις στολές και τα οχήματά τους

Οι περιοχές που θα κάνουν περιπολίες - Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
23/01/2024

Από Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση και λειτουργία (χειρός και bodycameras) στους αστυνομικούς, σύμφωνα και με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).
Όπως αναφέρει η ΓΑΔΑ, οι κάμερες θα λειτουργήσουν στον Δήμο Αθηναίων από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι η αποφασίστηκε «εγκατάσταση και λειτουργία φορητών συστημάτων επιτήρησης […] κατά την υλοποίηση από στελέχη...

Γιατί δεν προστατεύει ο καταναλωτής το πορτοφόλι του;

Οι καταναλωτές διαμαρτύρονται για την ακρίβεια. Αδυνατούν όμως να κατανοήσουν τους χρωματιστούς τύπους των ενεργειακών τιμολογίων. 
Αδυνατούν να συσχετίσουν τιμές, ποσότητες και τιμές ανά μονάδα προϊόντος. 
Αρνούνται να μποϋκοτάρουν έστω και σε προσωπικό επίπεδο, εταιρείες που αισχροκερδούν. 
Και το κυριότερο, είναι ότι αποστρέφουν το βλέμμα τους από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, που είναι φθηνότερα.
Σύμφωνα με έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί μέσα στο 2023, η Ελλάδα παραμένει ουραγός στην Ευρώπη στην κατανάλωση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, ή private label, όπως είναι...

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η πρώτη ‘’ψηφιακή’’ μεταβίβαση ακινήτου – Η μεταγραφή χρειάστηκε μόλις… 14 λεπτά (Βίντεο)

Η πρώτη μεταγραφή από τον φάκελο ψηφιακής μεταβίβασης ακινήτου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη και πρόκειται για την αγοραπωλησία ακινήτου 100 τ.μ. στην περιοχή Επανομή.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες με επιτυχία η πρώτη μεταγραφή από τον φάκελο ψηφιακής μεταβίβασης ακινήτου που λειτουργεί από 1/1/2024 στο akinita.gov.gr.
Για τη νέα ψηφιακή διαδικασία μίλησε στον αέρα του ΣΚΑΪ ο συμβολαιογράφος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Μαυροδόντης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε «Ξεκινάει μια νέα εποχή, αφήνουμε τη γραφειοκρατία πίσω μας και με τη βοήθεια του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης πηγαίνουμε μπροστά» ανέφερε ο κ. Μαυροδόντης, ο οποίος περιέγραψε την διαδικασία...

Συναγερμός για την ιλαρά στην Ευρώπη: Τεράστια αύξηση κρουσμάτων, από 941 το 2022, πάνω από 30.000 το 2023

Tα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη αυξήθηκαν πέρυσι κατά 30 φορές
Ανησυχία προκαλεί η τεράστια αύξηση κρουσμάτων ιλαράς στην Ευρώπη. 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη αυξήθηκαν πέρυσι κατά 30 φορές, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.
Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι μολύνθηκαν το 2023, σε σύγκριση με 941 κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 2022.
Ο ΠΟΥ πιστεύει ότι αυτό είναι αποτέλεσμα του εμβολιασμού λιγότερων παιδιών κατά της νόσου κατά...

Η θέση της Ιεραρχίας δεν εξέπληξε την Κυβέρνηση - Αύριο το υπουργικό συμβούλιο

Καμία έκπληξη δεν υπήρξε στην Κυβέρνηση για το περιεχόμενο του ανακοινωθέντος της Ιεραρχίας, η οποία διαφωνεί ομόφωνα με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη δυνατότητα τεκνοθεσίας.
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν στη θέση ότι η Εκκλησία έχει απόψεις που είναι σεβαστές. Ωστόσο, η Κυβέρνηση δεν θα μπει σε αντιπαράθεση, ενώ νομοθετεί με βάση το πρόγραμμά της, σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η διαφωνία της Εκκλησίας θα διατυπωθεί ήπια, χωρίς λαοσυνάξεις.
Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται ότι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, που είχε προγραμματιστεί...

Γάμοι ομοφύλων: «Ομοφωνία» κατά των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την Ιερά Σύνοδο

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες και αφορούσε στο πώς θα αντιδράσει η Ελλαδική Εκκλησία στο επερχόμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που θεσμοθετεί τον δικαίωμα πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια.
Κατά πληροφορίες, η Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ στις 4 Φεβρουαρίου θα διαβαστεί το σχετικό κείμενο στους ναούς.
«Κάθε ανατροπὴ της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων...

5 διατροφικές συνήθειες που ευνοούν τη μακροζωία

Οι experts της μακροζωίας μας αποκαλύπτουν τις συνήθειες που θα αλλάξουν την ποιότητα της ζωής μας.
Μπορούμε να ορίσουμε πόσα χρόνια θα ζήσουμε; 
Και κυρίως μπορούμε να ορίσουμε πως θα ζήσουμε όσο περισσότερο γίνεται σε ένα σώμα υγιές και δυνατό; 
Η απάντηση δεν μπορεί να είναι ακριβής, αλλά σίγουρα υπάρχουν τρόποι να βελτιστοποιήσουμε τα δύο παραπάνω ζητήματα, και το κλειδί, σύμφωνα με τους ειδικούς, βρίσκεται στη διατροφή.
5 διατροφικές συνήθειες που ευνοούν τη μακροζωία...

Ο αιφνιδιασμός Κεραμέως και η κομβική μεταρρύθμιση

Μπορεί η συναίνεση να αποτελέσει το «όχημα» για να πάμε από το «βήμα» στο «άλμα»; 
Το ερώτημα αυτό καλούνται να απαντήσουν οι πολιτικές δυνάμεις τις επόμενες δύο ημέρες, όσο στην ολομέλεια του κοινοβουλίου θα συζητείται και τελικά θα τεθεί προς ψήφιση, το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο.
Όταν η κυβέρνηση εξήγγειλε την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για τις ευρωεκλογές -αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου και τα δημοψηφίσματα, εάν προέκυπτε τέτοιο ενδεχόμενο- το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή, απαιτούσε την έγκριση της απλής πλειοψηφίας για να γίνει...

Σαμαράς και Ιστορία

Η συνετή πολιτική της τριετίας 2012-2015, πιστώνεται ασφαλώς στα θετικά του, δεν φτάνει όμως να απαλείψει και τα τραγικά λάθη του Αντώνη Σαμαρά
, όπως τουλάχιστον τα κατέγραψε η Ιστορία.
Βουλευτής απ' τα 25 του, πουλέν στην αρχή του Ευάγγελου Αβέρωφ και προστατευόμενος κατόπιν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μπήκε στην κυβέρνηση του τελευταίου ως υπουργός Εξωτερικών την ώρα που διαλυόταν η ενιαία Γιουγκοσλαβία και αναφυόταν το Μακεδονικό που έμελλε να μας ταλαιπωρήσει για τρεις περίπου δεκαετίες.
Χάρη κυρίως στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αλλά και στο κύρος του μεγάλου Καραμανλή, μας προσφέρθηκε τότε λύση στο πιάτο με το λεγόμενο πακέτο Πινέιρο και σύνθετη ονομασία erga omnes.
Η λύση απορρίφθηκε μετ' επαίνων καθώς ο Σαμαράς προτίμησε να εργαλειοποιήσει το θέμα, κεφαλαιοποιώντας το πολιτικά. Για να είμαστε δίκαιοι το ίδιο ακριβώς έκανε τότε και το ΠΑΣΟΚ...

Κασσελάκης - Ανδρουλάκης υπό την σκιά των Τσίπρα και ΓΑΠ

Ασίγαστη παραμένει η ένταση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων υψώνονται αδιαπέραστα τείχη. Και κατά τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να υψώνονται ως τις εθνικές εκλογές. 
Παράλληλα όμως η ένταση επωάζεται υποδόρια και στο εσωτερικό των δύο κομμάτων.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας ερωτηθείς στο ραδιόφωνο του Real περί ενδεχόμενης συνεννόησης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «οι όποιες γέφυρες συζήτησης δεν νομίζω ότι είναι εφικτές αυτή τη χρονική περίοδο»...

Επιστολική ψήφος: Ανοίγει ο δρόμος για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.
Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές και στα εθνικά δημοψηφίσματα, η κα Κεραμέως κατέθεσε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία απαιτούνται τουλάχιστον 200 ψήφοι ώστε το μέτρο της επιστολικής ψήφου να ισχύσει και στις εθνικές εκλογές για τους Έλληνες του εξωτερικού και κάλεσε τους βουλευτές «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων»...

Πίνω μια κουταλιά ελαιόλαδο την ημέρα και αυτά είναι τα αποτελέσματα

Το βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, βρίσκεται ανάμεσα στις πιο πολύτιμες πηγές βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Αρκεί να το καταναλώνετε καθημερινά με άδειο στομάχι για να απολαύσετε τα οφέλη.
Τρώω κάθε πρωί μια κουταλιά ελαιόλαδο με άδειο στομάχι και αυτά είναι τα αποτελέσματα
Οι πολυάριθμες ιδιότητες που κρύβει το ελαιόλαδο είναι ευρέως γνωστές. Θεωρείται ένα ελιξίριο μακροζωίας, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
Μια πηγή καλών λιπαρών που μπορεί να περιλαμβάνεται στην καθημερινή διατροφή. Γνωρίζετε όμως τι προσφέρει αν καταναλώνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο κάθε πρωί με άδειο στομάχι; Χάρη στα πολλά οφέλη για το σώμα μου, έγινε η νέα καθημερινή συνήθεια...

Η καλύτερη τροφή για να ρίξετε την αρτηριακή πίεση

Είναι γνωστό, ότι αυτά που τρώμε μπορούν να επηρεάσουν την αρτηριακή μας πίεση.
Ορισμένες τροφές μπορεί να την ανεβάσουν σε ανθυγιεινά επίπεδα, ενώ άλλες μπορεί να την μειώσουν σε ασφαλή επίπεδα. 
Αν και υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που παίζουν ρόλο σε αυτό, η διατροφή μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει και να μειώσετε ακόμα και τα φάρμακα που ενδεχομένως παίρνετε για τη ρύθμιση της αρτηριακής σας πίεσης...

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Αποκαλυπτικά δημοσκοπικά στοιχεία

Oι δημοσκοπήσεις ίσως δημιουργούν πια πλήξη. 
 Η επανάληψη επί μήνες πια μετά την διπλή εκλογική μάχη τον Μάιο και τον Ιούνιο της ίδιας δημοσκοπικής εικόνας των συσχετισμών επιβεβαιώνει 
την απόλυτη κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη, την ακλόνητη ισχυρή δύναμη της Ν.Δ 
με μικρές φθορές και την ύπαρξη κομμάτων που παλεύουν για την δεύτερη θέση στην περιοχή του 13%-15% δεν ξαφνιάζει και δεν δημιουργεί ενδιαφέρον.
Ωστόσο, αναγκαίο είναι να επισημάνουμε δύο παρατηρήσεις:...

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Κορωνοϊός: Το 55% όσων νόσησαν ελαφρά υποφέρουν από long covid - Ξεπερνούν τα 200 τα συμπτώματα

Τα ευρήματα διεθνούς μελέτης με τη συμμετοχή του νοσοκομείου «Σωτηρία» για το σύνδρομο long covid 
- Ο εμβολιασμός και τα αντιικά προφυλάσσουν από long covid
To 55% των ανθρώπων που νόσησαν ελαφρά από κορωνοϊό και δεν χρειάστηκαν νοσηλεία, έχουν συμπτώματα long covid, τόνισε η παθολόγος – λοιμωξιολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια ΕΚΠΑ στην Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Η Σωτηρία» και επιστημονικά υπεύθυνη του Post Covid Ιατρείου, Γαρυφαλλιά Πουλάκου...

Μητσοτάκης στο facebook για επιστολική ψήφο, ακρίβεια και Greek mafia - Τι είπε για Λάνθιμο

Δείτε τον καθιερωμένο «απολογισμό της εβδομάδας» του πρωθυπουργού

Τον καθιερωμένο κυβερνητικό «απολογισμό της εβδομάδας» που πέρασε, έκανε σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την επιστολική ψήφο, την ακρίβεια και την Greek mafia, ενώ τόνισε ότι ελπίζει να βρει χρόνο για να δει τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, το «Poor Things».
Αναλυτικά, έγραψε:...

Γιατί αγαπάμε τα ζώα; Τρεις ψυχολόγοι απαντούν

Ρωτήσαμε τρεις ψυχολόγους γιατί ένα σημαντικό μέρος των ανθρώπων αγαπάει τα ζώα, και να τι μας απάντησαν.
Ελεάνα Ελευθερίου, Ψυχολόγος, ΜΑ, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
«Φροντίζοντας ή υιοθετώντας ένα ζώο είναι σαν να μαθαίνουμε ανάγνωση από την αρχή».
Η Ε. Ελευθερίου μάς λέει ότι αναζητώντας σκέψεις και απαντήσεις για τη σχέση των ανθρώπων με τα ζώα στην ψυχαναλυτική θεωρία, δεν θα βρούμε ιδιαίτερα στοιχεία και ίσως να ανακαλύψουμε μια τάση υποβιβασμού της σημασίας και της ποιότητας αυτής της σχέσης. Όμως η σύνδεση του Σίγκμουντ και της Άννας Φρόυντ με τους σκύλους τους, είναι αυτή που έπαιξε δομικό ρόλο στο να αναγνωρίσει ο Φρόυντ, αυτό που ονόμασε «αγνή αγάπη» (pure love)...

Για γέλια τα ανίκητα τουρκικά drones

Τα Bayraktar TB2 διαφημίστηκαν ως τα όπλα που θα αλλάξουν τον σύγχρονο πόλεμο. Όμως φαίνεται ότι οι προσδοκίες ήταν υπερβολικές.
Όταν ξεκινούσε ο πόλεμος στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 χαιρετίστηκαν ως ο σωτήρας της Ουκρανίας και το μέλλον του πολέμου.
Τα τουρκικά drones βρήκαν πεδίο να διαφημιστούν και η αλήθεια είναι ότι οι αρχικές επιδόσεις τους ήταν αξιοσημείωτες, δημιουργώντας αίσθηση και προβληματίζοντας όλους τους γείτονες της Τουρκίας...

Ο πρωθυπουργός «άγγιξε» το υδρογόνο

Tον πρώτο στην Ελλάδα ολοκληρωμένο σταθμό παραγωγής, αποθήκευσης, συμπίεσης και χρήσης πράσινου υδρογόνου 
για τη φόρτιση ελαφρών ηλεκτροκίνητων οχημάτων κυψελών καυσίμου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά προχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.
Το υδρογόνο παίρνει σιγά-σιγά τη θέση που του αρμόζει στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας μας ως μέρος ενός συμπλέγματος φορέων, πηγών & μέσων μεταφοράς και αποθήκευσης ενέργειας που καλούνται να χαράξουν το δρόμο μέσω...