Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Η κακή συμφωνία... αποτέλεσμα μιας «κακής» κυβέρνησης


Σε ένα επικοινωνιακό κρεσέντο που θα ζήλευε και ο πλέον καταρτισμένος επικοινωνιολόγος επιδίδονται τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να εμφανίσουν την συμφωνία κυβέρνησης δανειστών ως ένα καθαρό μονοπάτι εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.

Το τί περιέχει ή όχι το περίφημο κείμενο του Eurogroup θα φωτιστεί πολύ καθαρά τις...

Χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς

Αγαπητοί… εν Σουδάν, Σομαλία, Ζαΐρ και άλλων τριτοκοσμικών οικονομιών, αδερφοί, που στην δεκαετία του 80, είχατε την τιμή να υποστείτε την «κατ΄αρχήν έγκριση» του ΔΝΤ, όπως και προχθές η υπερήφανη Ελλάδα, 30 χρόνια μετά, δεδικαιώθητε.
Ο έλληνας πρωθυπουργός, με τηλεοπτικό του διάγγελμα(!) μας βεβαίωσε πόσο νιώθει δικαιωμένος καθώς...

Μητσοτάκης: Ο Χέλμουτ Κολ ήταν ένας σταθερός ηγέτης, σε μια ταραγμένη εποχή

Την προσφορά του πρώην Καγκελάριου της Γερμανίας Helmut Kohl στα ευρωπαϊκά πράγματα, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την απώλεια του Γερμανού πολιτικού.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει τα εξής.
« Ο Helmut Kohl ήταν ένας σταθερός ηγέτης, σε μια ταραγμένη εποχή.
Πρωταγωνίστησε στις εξελίξεις στη Γερμανία και στην ευρωπαϊκή ήπειρο για πολλά και κρίσιμα χρόνια και συνέδεσε το όνομα του με κορυφαία γεγονότα της σύγχρονης Ιστορίας.
Τη λήξη του ψυχρού πολέμου, την ευρωπαϊκή ενοποίηση, την επανένωση της πατρίδας του...

Europol: Τα Βαλκάνια παραμένουν βασική δίοδος ισλαμιστών τρομοκρατών

Η ετήσια έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το φαινόμενο της τρομοκρατίας «Terrorism Situation and Trend Report», η οποία δημοσιεύθηκε χθες, αναφέρει πως ισλαμιστές τρομοκράτες ακόμη περνούν στη Συρία από τα Βαλκάνια, τα οποία παραμένουν ακόμη δίοδος προς και από τις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής, σημειώνει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Balkan Insight.
Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι από 800 μαχητές έχουν ταξιδέψει στη Συρία, για να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, από τα δυτικά Βαλκάνια...

Απεβίωσε ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ


Την τελευταία του πνοή άφησε την Παρασκευή, σε ηλικία 87 ετών, ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, στην οικία του στο Λούντβιγκσχαφεν της νοτιοδυτικής Γερμανίας. 
Ο Κολ είναι μέχρι και σήμερα ο μακροβιότερος Καγκελάριος της Γερμανίας στην μεταπολεμική εποχή, διατηρώντας το αξίωμα από το 1982 έως το 1998.
Εχει χαρακτηριστεί ως ο «αρχιτέκτονας» της Ενωσης της χώρας, βρισκόμενος στο «τιμόνι» της Δυτικής Γερμανίας το 1989, κατά την πτώση του τείχους του Βερολίνου...

Αμεση ανάλυση: Ο στόχος δεν επετεύχθη

Τη στιγμή που τα περισσότερα από τα στελέχη της κυβέρνησης πανηγυρίζουν για την επιτυχία στο χθεσινό Eurogroup, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμηνύει ότι για να περιληφθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη αποσαφήνιση των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους.
Το μήνυμα από την Φρανκφούρτη είναι σαφές: ο αντικειμενικός σκοπός της πολύμηνης διαπραγμάτευσης, όπως τον είχε προσδιορίσει η ίδια η κυβέρνηση δεν επετεύχθη...

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Οι αλχημιστές

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας τσακαλωτος«Εάν υπέγραφα αυτό τώρα, θα δημιουργούσα τεράστια πολιτική κρίση στην Ελλάδα και εάν γίνει αυτό, χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να σκεφτώ» 

είπε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup της 22ας Μαΐου
Η τελευταία κουβέντα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, μόνο σε απόρριψη της πρότασης εκείνου του Eurogroup δεν παρέπεμπε. Μάλλον κάτι σε...

Σκίστηκαν οι χάρτινοι λεονταρισμοί

Δεν έχει υπάρξει μεταπολιτευτικά τόσος οξύς, σχεδόν μισερός, λόγος κατά των ΜΜΕ από κυβέρνηση.  
Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι είχαν κακοπάθει επί συριζαίκης αντιμνημονιακής  φρενίτιδας. 
Όσοι δεν ήταν μετ΄αυτών,  ήταν κατ’ αυτών και κατά της πατρίδας, προδότες και πουλημένα τομάρια. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μνημονιακός, υπέκυψε στον Σόιμπλε, αλλά τα ΜΜΕ...

Πταίσματα κακουργήματα και τραγωδίες

Αποτέλεσμα εικόνας για τραγωδιαΤου Αντώνη Πανούτσου

Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει το πλεονέκτημα να μπορεί να διαβάζει τις δηλώσεις του Wolfgang Schaeuble στα γερμανικά. Θα του ήταν εύκολο να απαντήσει στην πρόκληση ότι ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει συνεχώς τηλέφωνο την Angela Merkel, η οποία πρέπει να του εξηγεί ότι τα θέματα που αναφέρεται είναι αντικείμενο των Υπουργών των Οικονομικών, λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι κανένα παιδάκι.
Θα μπορούσε να κολλήσει στον τοίχο τον Schaeuble διαψεύδοντας τον όταν είπε...

Η δηλητηριώδης «ειλικρίνεια» του δόκτορος Σόιμπλε

Σχετική εικόνα

Είναι τελειωμένοι, καθώς  έχουν τακτοποιηθεί στην συνείδηση του κόσμου ως ψεύτες. 

Οι δανειστές τους τρολάρουν πλέον ανοικτά και τους εκθέτουν. 
Σαν να περιφέρουν ένα αδειανό πουκάμισο από δρόμο σε δρόμο και να λένε: «για κοιτάξτε ποιοι ήθελαν να αλλάξουν την Ευρώπη». 
Είναι λυπηρό το θέαμα. 
Δεν είχαν το σθένος ούτε καν να διαψεύσουν τον Σόιμπλε. Ο οποίος και τους έδωσε στεγνά.
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σε θεωρεί κάποιος αναξιόπιστο...

«Και οι άλλοι καλύτεροι ήταν»; - Ναι, ήταν καλύτεροι.

Την μάχη θα την δώσουμε στο γήπεδο τους και θα την κερδίσουμε

Το μοναδικό όπλο που απέμεινε στους απογοητευμένους Συριζαίους είναι το κλισέ «Και οι άλλοι καλύτεροι ήταν»; 
Η αυτονόητη απάντηση που προκύπτει από την παράθεση αδιάσειστων στοιχείων, είναι πως ναι, ήταν καλύτεροι. Και αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα  των κομμάτων που συγκρότησαν τις κυβερνήσεις του 2012-2014. Τα πεπραγμένα τους...

Άλμα κάτω από τον πήχη - Η κυβέρνηση πήρε ό,τι της έδωσαν

"Η κυβέρνηση πήρε ό,τι της έδωσαν. Και οι λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα αποδείχτηκαν μια χιλιοπαιγμένη επικοινωνιακή μεθόδευση η οποία δεν πείθει πλέον κανέναν"αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ για τις αποφάσεις του Eurogroup.

Η Πειραιώς λέει πως δυστυχώς για τη χώρα, η κυβέρνηση πέρασε, για μία ακόμα φορά...

Έχουμε συμφωνία στο Eurogroup: Πήραμε δόση 8,5 δισ.ευρώ - Υπόσχεση για χρέος

Φωτογραφία: Twitter/IMF
Φωτογραφία: Twitter/IMF

Η εκταμίευση θα γίνει σταδιακά: Τα 7.7 δισ. θα μπουν τον Ιούλιο
Τα υπόλοιπα σε δόσεις, μετά το καλοκαίρι, εφόσον η Ελλάδα τηρεί τα προαπαιτούμενα
Το ΔΝΤ σε καθεστώς stand by: Συμμετέχει, αλλά χωρίς χρήματα
Λαγκάρντ: Δεν καταλήξαμε στην καλύτερη δυνατή λύση

Σόιμπλε: Ελάφρυνση χρέους το 2018 μόνο αν κριθεί αναγκαίο
Μαξίμου: Πήραμε αυτά που θέλαμε
Η ανακοίνωση του Eurogroup...

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Κόλαση κατασχέσεων τον Απρίλιο – 1600 την ημέρα!

Έσπασε τα κοντέρ των κατασχέσεων ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ τον Απρίλιο, με τους οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης να ξεπερνούν για πρώτη φορά τις 900.000.

Τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια εκδίδονται καθημερινά με ρυθμό «πολυβόλου» και η ΑΑΔΕ ζήτησε την αύξηση από τα 1.300 ανά τράπεζα την ημέρα σε τουλάχιστον 1.600.
Αθροιστικά σήμερα οι 4 συστημικές τράπεζες εκδίδουν αυτή την περίοδο περισσότερα από 5.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια σε βάρος...

Κώστας Τάτσης: Η γενιά του μεσοπολέμου πάλεψε, κράτησε, αλλά δεν πρόλαβε να ζήσει όλους τους καρπούς του αγώνα της…

Ο τ. πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης μιλά για την έκδοση του νέου του βιβλίου «Ταξιδιώτες στον χρόνο»

Την ιστορία του Γιάννη και της Μαρίκας, ενός ζευγαριού από την Καβάλα που προσπαθεί να «χτίσει» τη ζωή του στα χρόνια του μεσοπολέμου διηγείται στο νέο του βιβλίο ο τ. Υπερνομάρχης Κώστας Τάτσης. Το πρώτο του μυθιστόρημα έχει τίτλο «Ταξιδιώτες στον χρόνο» και κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική...

«ΠΑΓΟΣ» ΑΠΟ JP MORGAN: «Οσο και να απειλεί η Ελλάδα, αύριο θα…»

Το Eurogroup θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα για να αποφευχθεί ένα ατύχημα ρευστότητας, ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια συμφωνία που να ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της χώρας στο QE, όπως σημειώνει η JP Morgan σε νέα της έκθεση.

Αυτό θα παραμείνει ένα σημαντικό θέμα στην ατζέντα στους επόμενους μήνες και θα ξαναπέσει στο τραπέζι με έναν πιο εποικοδομητικό τρόπο προς...

ΒΑΛΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ EUROGROUP: Τι παραδέχεται Ελληνας αξιωματούχος – Τι θα κάνει ο Τσίπρας

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να βρεθεί λύση για το Ελληνικό χρέος στο σημερινό κρίσιμο eurogroup, όπως παραδέχεται Έλληνας αξιωματούχος.

Αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης που βρίσκεται κοντά στη διαπραγμάτευση, κληθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να σχολιάσει τις εξελίξεις, σημείωνε:
«Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση...

Liberation: Κύριε Μακρόν, βοηθήστε τους Έλληνες, πλήρωσαν τα λάθη των κυβερνήσεών τους

Liberation: Κύριε Μακρόν, βοηθήστε τους Ελληνες, πλήρωσαν τα λάθη των κυβερνήσεών τους H γαλλική εφημερίδα Liberation κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη (15/6) με εξώφυλλο για το ελληνικό χρέος.

Η εφημερίδα αφιερώνει το μισό εξώφυλλό της στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους παίρνοντας σαφώς θέση υπέρ των Ελλήνων πολιτών.
«Κύριε Μακρόν δώστε χείρα βοηθείας στον Ελληνικό λαό. Οι Έλληνες πολίτες έχουν πληρώσει αρκετά τα λάθη των κυβερνώντων τους. Έχει έρθει η ώρα να ρυθμιστεί οριστικά το πρόβλημα του ελληνικού χρέους», αναφέρεται αναλυτικά στο εξώφυλλο...

Bloomberg: O Τσίπρας μένει «ξεκρέμαστος» χωρίς ρύθμιση χρέους και ποσοτική χαλάρωση

Φωτογραφία: APΤο Eurogroup της Πέμπτης εκτιμάται ότι θα παραπέμψει για αργότερα το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, ενώ είναι απίθανο να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γράφει το Bloomberg...

Politico: Γιατί η Ελλάδα είναι «de facto αποικία» της Γερμανίας - Χλευάζουν τον Τσίπρα για τις επαφές για το χρέος

Politico: Γιατί η Ελλάδα είναι «de facto αποικία» της Γερμανίας -Χλευάζουν τον Τσίπρα για τις επαφές για το χρέος

«Καημένε Αλέξη Τσίπρα. Για μέρες, ο Ελληνας ηγέτης είναι στα τηλέφωνα, προσπαθώντας να εξασφαλίσει τους καλύτερους πιθανούς όρους για τη χώρα του. Μέχρι τώρα, με τις προσπάθειές του έχει κερδίσει περισσότερο τον χλευασμό, παρά τον σεβασμό, ιδιαίτερα στη Γερμανία».

Τα παραπάνω αναφέρει το Politico, σε δημοσίευμα με τίτλο «Γιατί η Ελλάδα είναι ''de facto'' αποικία της Γερμανίας». Σε σχέση με τις αντιδράσεις που προκαλούν οι επαφές...

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Τι πραγματικά έγινε στον ΟΗΕ το 1993 και κερδήθηκε η διπλωματική μάχη σχετικά με την ένταξη της πΓΔΜ

Του Αλέξανδρου Π. Μαλλιά, πρέσβη επί τιμή*
Γυρίζοντας το ρολόι. 24 χρονιά πίσω (σημειώσεις Ημερολογίου)
Ήταν  ξεκάθαρο από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 1992 ότι το ζήτημα ερχόταν στα Ηνωμένα Έθνη.
Τότε ήμουν στην Αντιπροσωπεία μας στα Ηνωμένα Έθνη πρώτος Σύμβουλος για Πολιτικές Υποθέσεις.
Τα Σκόπια υπέβαλαν ήδη από τον Αύγουστο του 1992 αίτημα ένταξης  στον ΟΗΕ  με την ονομασία «Republic of Macedonia»...

Κι όμως η Νέα Δημοκρατία θα έχει εύκολο έργο

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας  θα είναι πολύ πιο εύκολο, απ΄όσο φανταζόμαστε.

Φαίνεται πως ο Πανάγαθος είναι Έλληνας κι έχει δρομολογήσει το θεϊκό σχέδιο του. 
Έτσι:

Όπως τα έχεις κάνει Αλέξη…


Αποτέλεσμα εικόνας για Τσακαλώτος - Τσίπρας
Ο Σόιμπλε είναι τιτανοτεράστιος,  μεγάλη μορφή. Ο άνθρωπος είναι μια κατηγορία από μόνος του! 
Λέει καλά λόγια, στάζει μέλι το στόμα του για την Ελλάδα και προεξοφλεί θετικές εξελίξεις, λίγο πριν από το Eurogroup. Βγάζει συνειδητά τον εαυτό του από το κάδρο. Κι αυτό μας ανησυχεί! 
Όταν ο Σόιμπλε προβλέπει καλοκαιρία, να έχουμε μαζί μας (καλού – κακού) και μία ομπρέλα.
Το έχει ξανακάνει στο προηγούμενο Eurogroup. Και τότε έλεγε διάφορα και τσιμπιόμασταν:

Τσακαλώτος και Τσίπρας. Δύο βίοι καθόλου παράλληλοι


Αποτέλεσμα εικόνας για Τσακαλώτος - ΤσίπραςΤου Αντώνη Πανούτσου
Το Φεβρουάριο του 2015 ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε πει ότι «ανυπομονεί να συναντήσει την πνευματική δύναμη πίσω από το οικοδόμημα της ΕΕ και της Νομισματικής Ένωσης, τον δόκτωρ Σόιμπλε»
Ο Σόιμπλε περιφρονητικά απάντησε «Προσπάθησε να με κολακεύσει. Κατάλαβα τι έκανε. Δεν είμαι ηλίθιος»...

DW για το ελληνικό χρέος: Και στο τέλος κερδίζει πάντα ο Σόιμπλε!

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πρόταση που κατατέθηκε στο τελευταίο Eurogroup -η «πρόταση Σόιμπλε» όπως πέρασε σε πολλά ΜΜΕ- και η οποία απορρίφθηκε καταρχήν από την ελληνική πλευρά αποτελεί τον «πυρήνα» της συμφωνίας που κυοφορείται, ανέφερε εντωμεταξύ σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle.

«Αυτή προέκριναν άλλωστε στο διάστημα που μεσολάβησε έκτοτε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και ο...

Φοροκυνηγητό και ηλεκτρονικές κατασχέσεις για 1 εκατ. φορολογουμένους

Ακόμα και το 1 εκατομμύριο θα φτάσουν οι πολίτες που θα βρεθούν αντιμέτωποι μέχρι το τέλος του χρόνου με τα «αναγκαστικά μέτρα» της Εφορίας, δηλαδή με δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, κατασχέσεις εις χείραν τρίτων ή ακόμα και δεσμεύσεις ακινήτων.

Επίσης, το «πρόγραμμα» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέπει εντατικοποίηση των «οχλήσεων» στους έχοντες ληξιπρόθεσμες οφειλές προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους:

«Ο κουρασμένος»

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπραςΤο τηλέφωνο κατέβηκε από το χέρι του αργά – αργά. 
Είχε μείνει κατάπληκτος από το γεγονός ότι στην άλλη πλευρά του τηλεφώνου ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας. Και τηλεφώνησε σε αυτόν, έναν απλό και φτωχό δημοσιογράφο. 
Ήταν περασμένα μεσάνυκτα και ο πιο ισχυρός πολίτης της χώρας επέλεξε αυτόν ανάμεσα σε όλους τους δημοσιογράφους της χώρας για μία συνέντευξη...

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Ένα ταξίδι στα αχαρτογράφητα… νερά της ΑΕΚ

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Αγγελίδης. Φωτογραφία από το αρχείο του.

Ένα μοναδικό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του δικέφαλου αετού, αποτελεί το βιβλίο ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, του δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδη, το οποίο κατέγραψε το πρώτο του στίγμα στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Παρασκευής… 

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, έγινε με την συμμετοχή πολλών θρύλων της ΑΕΚ και πλήθους κόσμου, στο...

Η ΑΓΚΥΡΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ! Συρία, Ιραν και Κούρδοι υπέγραψαν τον διάδρομο προς τη Μεσόγειο

Η υλοποίηση του ιρανικού σχεδίου δημιουργίας διαδρόμου που θα ενώνει το Ιράν με την Μεσόγειο, υπογράφτηκε αυτές τις μέρες μεταξύ του Ιράν, της Συρίας και του PUD, δηλαδή των Κούρδων της Συρίας.

Το επίμαχο σημείο αυτού του σχεδίου είναι ότι η έξοδος προς την Μεσόγειο θα γίνει...

Ο Κ. Μπογδάνος αποκαλύπτει σε 8 λεπτά τη σκευωρία εναντίον των "Παραιτηθείτε"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜπογδάνοΟ Κωνσταντίνος Μπογδάνος αποκαλύπτει, βήμα προς βήμα, την κυβερνητική σκευωρία εναντίον των "Παραιτηθείτε" (ΣΚΑΪ, 12/6/17). 

Να γιατί έδιωξαν τον Σφακιανάκη από την "Αρχή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος"


Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα των 8 λεπτών στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΩΣ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ «ΤΕΜΑΧΙΣΕ» ΤΗ ΛΕΣΒΟ: Η απεικόνιση του ρήγματος στο νησί [εικόνα]

Απεικόνιση του ρήγματος του σεισμού, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή νότια από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης,

όπως προσδιορίστηκε από το μέλος της Ερευνητικής Ομάδας Γεωλογίας των Σεισμών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σωτήρη Βαλκανιώτη, δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με τον κ.Βαλκανιώτη, δίνεται προσεγγιστικά η επιφάνεια του ρήγματος, όπως φαίνεται στην εικόνα, με το μικρό τετράγωνο νότια του Πλωμαρίου στον υποθαλάσσιο χώρο....

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ: «Τα καράβια είχαν σπάσει και είχαν βγει έξω στο λιμάνι…» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ! Άνθρωποι παγιδευμένοι στα ερείπια!- «…Και ξαφνικά άρχισαν να φεύγουν καρέκλες, ήταν κάτι τρομερό»

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες μιας κατοίκου, για τον μεγάλο σεισμό που ταρακούνησε το μεσημέρι τη Λέσβο
Δείτε τι αναφέρει η γυναίκα στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, 
«Είμαι 60 χρονών και αυτό δεν το έχω ξαναζήσει… Βγήκαμε όλοι έξω οι κάτοικοι και αυτό το περίεργο που έχει συμβεί, είναι ότι στο λιμάνι μας πήγε ένα μέτρο κάτω η θάλασσα! Τα καράβια είχαν σπάσει και είχαν βγει έξω στο λιμάνι και είχαν αρχίσει να γίνονται δίνες! Αυτό το πράγμα ήταν πρωτόγνωρο!» ...

ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ! Άνθρωποι παγιδευμένοι στα ερείπια!

Mεγάλες είναι οι ζημιές στο χωριό Βρίσα του Πολιχνίτου στη νότια Λέσβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταστροφές είναι μεγάλες, αφού έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια. Πολίτες, μάλιστα, αναφέρουν στην πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού ότι υπάρχουν τραυματίες.
Δείτε το βίντεο:

Reuters: Στο Eurogroup θα περάσει η πρόταση Λαγκάρντ - Με ΔΝΤ, χωρίς λεφτά, αργότερα το χρέος

Φωτογραφία: AP/ Evan Vucci
Φωτογραφία: AP/ Evan Vucci

Η πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο, θα εγκρίνει πιθανότατα το Eurogroup την Πέμπτη, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, σε συνέντευξή της την προηγούμενη εβδομάδα, είχε δηλώσει πρόθυμη να...

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Τα είπαμε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάμε τώρα στα δύσκολα!

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας κυριακος

Εντάξει, αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Οδήγησαν την χώρα σε απανωτές και ταπεινωτικές ήττες, δημιουργώντας συνθήκες υποτέλειας για τα επόμενα 99 χρόνια. 

Τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπεί, τα έχουμε εμπεδώσει. Παρακάτω! 
Δεν έχει νόημα να θυμίζει κανείς στον κόσμο πόσο λάθος έκανε ψηφίζοντας του Τσιπροκαμμένους. 
Υπάρχει κάποια πρόταση για να βγει ο κόσμος από το αδιέξοδο;

«Τροχιοδεικτική» λύση με προεξόφληση νίκης της ΝΔ


Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας κυριακοςΗ φράση ανήκει σε στέλεχος της Κομισιόν και την έλεγε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλες: 
«Η λύση για την Ελλάδα θα είναι τροχιοδεικτική και όλοι θα πανηγυρίσουν ικανοποιημένοι».
Άλλη ευρωπαϊκή πηγή έλεγε ότι η συμφωνία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε ποσοστό 80% ότι θα επιτευχθεί στις 15 Ιουνίου, στην βάση της πρότασης...

Το μεγάλο κόλπο της εφορίας με τα πρόστιμα – μαμούθ και τις δεσμεύσεις λογαριασμών


Ξεπερνάει κάθε λογική ο τρόπος αντιμετώπισης των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων από τους ελεγκτές της εφορίας οι οποίοι αναγκάζουν τους ελεγχόμενους να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους.

Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αναφέρουν φοροτεχνικοί οι οποίοι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τους ελεγκτές όχι μόνο για τις αποφάσεις αλλά και για τον αλαζονικό τρόπο που συμπεριφέρονται στους ελεγχόμενους. Ίσως η χώρα μας  είναι η μοναδική που με την έναρξη...

Liberation: «Μονάρχης» ο Μακρόν, σταλινικό το εκλογικό αποτέλεσμα

Η Liberation αποκαλεί τον Εμανουέλ Μακρόν «μονάρχη» και το εκλογικό αποτέλεσμα σταλινικό, μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Mε κεντρικό τίτλο «Αποχή παντού, αντιπολίτευση πουθενά», η εφημερίδα γράφει:
«Το μέγεθος του «μακρονικού» κύματος επιβεβαίωσε τους φόβους των κορυφαίων στελεχών των παλαιών κομμάτων: 
«Γενοκτονία στην κοιλάδα», προέβλεπε ένας δεξιός βουλευτής, έρχεται «ο χασάπης», έλεγαν στελέχη του Σοσιαλιστικού κόμματος.
Ποτέ στην Vη Δημοκρατία ένας πρόεδρος δεν είχε μια τέτοια συντριπτική πλειοψηφία στη βουλή, από τον πρώτο γύρο. Πρόκειται για ένα σχεδόν σταλινικό εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο μετατρέπει κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης σε ανέκδοτο και στέλνει τα παλιά κόμματα στον πάγκο με τις αντίκες.
Από αυτή την άποψη, η Αριστερά έχει σχεδόν εξαϋλωθεί, και διασώζει μεταξύ 20 και 30 εδρών. 
Το Εθνικό Μέτωπο το οποίο...

«Τσουνάμι» Μακρόν στις εκλογές - Χαστούκι στην Λεπέν, κατάρρευση για Σοσιαλιστικό κόμμα

«Τσουνάμι» Μακρόν στις εκλογές -Χαστούκι στην Λεπέν, κατάρρευση για Σοσιαλιστικό κόμμα

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών δίνουν μακράν απόλυτη πλειοψηφία στο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν «Δημοκρατία εμπρός» στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές πολιτικό τοπίο. 
Για μια σαρωτική επικράτηση του «Μακρονισμού». Πέντε εβδομάδες μετά...

Οι 4 τροφές που τρώνε όσοι ξεπερνάνε τα 100 σε πέντε γωνιές του πλανήτη (και στην Ικαρία)

Οι 4 τροφές που τρώνε όσοι ξεπερνάνε τα 100 σε πέντε γωνιές του πλανήτη (και στην Ικαρία)Υπάρχουν πέντε περιοχές στη Γη όπου το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων τους φθάνει τα 100 χρόνια. Είναι οι λεγόμενες «Μπλε Ζώνες», όπως τουλάχιστον τις έχει χαρακτηρίσει ο αρθογράφος του National Geographic Νταν Μπουέτνερ, ο οποίος και έχει εξερευνήσει τα μυστικά τους στο βιβλίο του «The Blue Zones Solution: Eating and Living Like the World's Healthiest People».

Πού κατέληξε μελετώντας τη διατροφή των κατοίκων των περιοχών αυτών; Πώς καταφέρνουν να ζουν μέχρι μεγάλες ηλικίες, υγιείς ως το τέλος;...

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Αποτοξίνωση από τσίπουρο, ρακί

Στο ούζο, στο τσίπουρο και στο ρακί στρέφονται τα τελευταία χρόνια οι Ελληνες πότες, κυρίως λόγω της χαμηλότερης τιμής τους. 
Πλέον, τα εγχώριας προέλευσης οινοπνευματώδη, υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, έχουν γίνει το επικρατέστερο ποτό που καταναλώνουν τα άτομα που έχουν προβλήματα χρήσης αλκοόλ, αφήνοντας κατά πολύ πίσω τα έως πρόσφατα δημοφιλή ουίσκι, βότκα και κονιάκ...

«Ο Παρθενώνας των Βιβλίων»

Το οικουμενικό σύμβολο του Ελληνισμού «μεταφέρθηκε» στο Κάσελ της Γερμανίας με το έργο «Ο Παρθενώνας των Βιβλίων» της Μάρτα Μινουχίν, για τη διεθνή έκθεση documenta 14, που ξεκινάει επισήμως σήμερα. Η καλλιτέχνις από την Αργεντινή συγκέντρωσε έπειτα από δημόσια πρόσκληση 100.000 απαγορευμένα και λογοκριμένα βιβλία για να συμβολίσει τη σημασία της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών μέσα από το σύμβολο της Δημοκρατίας. Οι εκθέσεις της documenta στην Αθήνα συνεχίζονται μέχρι τις 16 Ιουλίου.

«Κίονες» απαγορευμένων βιβλίων

Το οικουμενικό σύμβολο του Ελληνισμού «μεταφέρθηκε» στο Κάσελ της Γερμανίας με το έργο «Ο Παρθενώνας των Βιβλίων» της Μάρτα Μινουχίν, για τη διεθνή έκθεση documenta 14, που ξεκινάει επισήμως σήμερα. Η καλλιτέχνις από την Αργεντινή συγκέντρωσε έπειτα από δημόσια πρόσκληση 100.000 απαγορευμένα και λογοκριμένα βιβλία για να συμβολίσει τη σημασία της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών μέσα από το σύμβολο της Δημοκρατίας...

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Την ερχόμενη Τρίτη, 13 Ιουνίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζεται ένα βιβλίο που περιέχει την λεπτομερή περιγραφή ενός περίφημου Μηχανισμού ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ένα από τα σημαντικότερα αρχαία τεχνουργήματα που έχουν ανακαλυφθεί έως σήμερα. 

Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων»...

Τα υπογράφουν «όλα» εν λευκώ για να πάρουν δόση και υποσχέσεις για «αναπτυξιακό πακέτο»

Σε συνεχείς επαφές με τον πρωθυπουργό βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο για να προετοιμαστούν οι ελληνικές θέσεις, απέναντι στα πιθανά σενάρια για το χρέος και για τα μέτρα στήριξης της ανάπτυξης.

Το μυστικό για να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές κρύβεται στις υποσχέσεις για αναπτυξιακή βοήθεια. 
Όσο θα ψηλώνει η πρόβλεψη για Ανάπτυξη τόσο μικραίνει η ανάγκη για...

Ξαφνικά αγάπησαν τους Γερμανοτσολιάδες


Σχετική εικόναΤο σκηνικό έχει στηθεί ως εξής : 
πρώτα-πρώτα το χρέος, από προπαγανδιστικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, αναγορεύθηκε σε εθνικό στόχο με την – για ακόμα μια φορά – απερίσκετη σύμπραξη και της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.
Στην συνέχεια, ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έδωσε την ευκαιρία σε κυβερνητικά στελέχη και στον πρωθυπουργό να δώσουν ένα ρεσιτάλ Εθνικής ενότητας μέσα κι έξω από το κοινοβούλιο. 
Η κορύφωση αυτής της κατάστασης ήρθε με την δήλωση του Π. Κουρουμπλή, πως θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη απ΄όσους αποκαλούσαν Γερμανοτσολιάδες. 
Να υπενθυμίσω, πως ο εν λόγω υπουργός ήταν από...

Στη Βουλή η παρέλαση του Gay Pride – Παρουσία Τσακαλώτου, Καρανίκα και άλλων [φωτο]

Για μια ακόμα χρονιά, τη δωδέκατη συνεχόμενη, η πολύχρωμη γιορτή του Athens Pride, πραγματοποιείται στην Αθήνα, για πρώτη φορά, όμως, στην «καρδιά της πόλης», στην πλατεία Συντάγματος.

Από τις 12.00 το μεσημέρι, οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μεταξύ αυτών, των ΛΟΑΤΚΙ ΑΜΕΑ, η Atlas, που υποστηρίζει ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες, οι οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», η ομάδα...

Καλλιεργώντας φρούτα μέσω Wi-Fi

Στην οικιακή συσκευή καλλιέργειας μπορούν να καλλιεργηθούν και να αναπτυχθούν 40 διαφορετικά φυτά: μαρούλι, σπανάκι, ρόκα, βότανα, μικρά φρούτα κ.ά.
Στην οικιακή συσκευή καλλιέργειας μπορούν να καλλιεργηθούν
 και να αναπτυχθούν 40 διαφορετικά φυτά:
μαρούλι, σπανάκι, ρόκα, βότανα, μικρά φρούτα κ.ά.
Θέλεις το μαρούλι για τη σαλάτα σου να είναι φρεσκοκομμένο και σίγουρα καθαρό από χημικά;
Βεβαίως και θέλεις, αλλά δεν έχεις τον χώρο και τον τρόπο να το καλλιεργήσεις, ειδικά εάν ζεις σε διαμέρισμα στην πόλη. 
Και αν το συνέδεες με το... Wi-Fi; 
Σε παρόμοιες ανάγκες έρχεται να απαντήσει μια καινοτομία νέων Ελλήνων, που βραβεύθηκε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες από την Κομισιόν ως καλύτερη startup επιχειρηματική ιδέα στην κατηγορία «Εξυπνες πόλεις». 
Πρόκειται για το CityCrop, μια οικιακή συσκευή καλλιέργειας, με εύχρηστο μέγεθος (που μπορεί να πολλαπλασιαστεί με περισσότερους...

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων...