Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Την "πέφτουν" στον Σόιμπλε για τις αποζημιώσεις

Γερμανικό άρθρο κολλάει στον τοίχο τον υπουργό Οικονομικών

Στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα αναφέρεται η γερμανική έγκυρη εφημερίδα Die Welt, η οποία αναφέρεται στα χρήματα που χρωστάει η Γερμανία στη χώρα μας, κάνοντας λόγο για ηθικό κίνδυνο που διατρέχει η ηγεμονεύουσα χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο δημοσίευμά της με τίτλο «κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου», η εφημερίδα σημειώνει πως «αυτός ο ηθικός κίνδυνος θα μπορούσε να θέσει τη Γερμανία υπό πίεση, αργά ή γρήγορα...

Διατριβή περί μαλ@@@ας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς - video


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΕπεισοδιακή συνεδρίαση με απίστευτους διαλόγους 


εκτυλίχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς, με τον δήμαρχο της πόλης να έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με συμβούλους και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δημάρχου, Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, ο τοπικός πρόεδρος Παναγιώτης Θεοδωρίδης αναφώνησε «Είμαστε μαλ@@@ς με αυτά που ακούμε».

Αμέσως ο δήμαρχος θέλησε να μάθει ποιος το είπε αυτό και ζήτησε να μπει η αστυνομία και να τον...

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τα 15 προγράμματα για 330.000 θέσεις απασχόλησης


Τρία χρόνια και μία μέρα μετά την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, που εκτόξευσε την ανεργία στα ύψη, η κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να απενεργοποιήσει την ωρολογιακή βόμβα που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την κοινωνική συνοχή. 
Το Μέγαρο Μαξίμου ανεβάζει το θέμα της απασχόλησης στην ατζέντα γι' αυτό κι ο Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε χθες ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποκλειστικό αντικείμενο την ανεργία και την επιχειρηματικότητα. 
Το όπλο της κυβέρνησης είναι τα χρήματα του ΕΣΠΑ. 
Ανακοίνωσε σχέδιο για δράσεις του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα απορροφήσει πόρους 2,9 δισ. ευρώ από τα προγράμματα του...

Η αλήθεια για τη λιτότητα στην Ευρώπη φέρνει αλλαγές


Υπάρχει ένα παλιό γνωμικό στους πολιτικούς κύκλους των ΗΠΑ ότι ο ορισμός της γκάφας στην Ουάσιγκτον είναι να πει κάποιος κατά λάθος την αλήθεια. 

Σε μια στιγμή αυθορμητισμού σε ένα από τα πάνελ συζητήσεων που κυριαρχούν καθημερινά στις Βρυξέλλες, ο José Manuel Barroso, αυτή την εβδομάδα φαίνεται να έκανε ακριβώς αυτό. Δήλωσε δημοσίως αυτό που πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν προηγουμένως παραδεχτεί μόνο σε ιδιωτικές συζητήσεις: η λιτότητα στην ευρωζώνη για την αντιμετώπιση των κρίσεων είναι πλέον αντιμέτωπη με την όλο και πιο σθεναρή οργή των ψηφοφόρων...

Πρέπει η Γερμανία να βγει από το ευρώ;


Το περασμένο καλοκαίρι, ο χρηματιστής Τζορτζ Σόρος κάλεσε τη Γερμανία να συμφωνήσει στη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, καλώντας την χώρα «είτε να καθοδηγήσει, είτε να φύγει»
Τώρα λέει, ότι όσο η Γερμανία συνεχίζει να μπλοκάρει την εισαγωγή των ευρωομολόγων, οφείλει να βγει από το ευρώ...

Έντονος διάλογος Σαμαρά - Σκοπούλη...

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος"Κύριε πρωθυπουργέ έχουμε ελλείψεις και δεν μπορώ να συννενοηθώ με τους προιστaμένους μου" 

είπε η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη μέσα στο υπουργικό. 

"Τρίψηφιο δεν έχεις;" 

της απάντησε σε αυστηρό ύφος ο Σαμαράς, εννοοώντας πως αν έχει κάποιο θέμα θα έπρεπε να τον ενημερώσει. ...

Έπεσε η ΑΕΚ... Τα κατάφεραν τελικά, μπράβο τους!


Η Επιτροπή Εφέσων της ΕΠΟ απέρριψε την αίτηση της ΑΕΚ και έτσι οριστικά και αμετάκλητα η «Ένωση» υποβιβάζεται στη Football League.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ζητήσει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, προσδοκώντας στα τελευταία λεπτά να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη (σ.σ.: χρειάζονταν δύο γκολ) και να παραμείνουν στα μεγάλα σαλόνια.
Έτσι, η ΑΕΚ μηδενίζεται για το παιχνίδι με την Κομοτηνή, της αφαιρούνται τρεις βαθμοί από το φετινό Πρωτάθλημα και δύο βαθμοί από το επόμενο...

Τον γύρο του κόσμου η υπόθεση των Γερμανικών Αποζημιώσεων

Η χθεσινή ομιλία στη Βουλή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, για τις γερμανικές αποζημιώσεις και οι γενικότερες εξελίξεις για το θέμα, προβάλλονται από αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, ως μια «νέα διάσταση» στις ελληνογερμανικές σχέσεις.
Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ", στο οποίο αναφέρεται ότι η Ελλάδα αναζητά τρόπους για να αναβιώσει το μακροχρόνιο αίτημα των γερμανικών αποζημιώσεων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως...

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

«Κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών υγείας σε θέματα μεταρρύθμισης της υγείας»


Η δράση του υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αφορά γιατρούς, νοσηλευτές κ.ά. που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας

Ενα πρωτοποριακό πρόγραμμα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης 340 επαγγελματιών από τον κλάδο της υγείας σε νοσηλευτικά ιδρύματα, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών υγείας σε θέματα μεταρρύθμισης της υγείας» που αφορά νέους άνεργους γιατρούς, νοσηλευτές και...

Πώς χτίζεται η στρατηγική Μέρκελ - Το άγνωστο παρασκήνιο για Ελλάδα


H Wall Street Journal, με βάση συνεντεύξεις από 17 Ευρωπαίους αξιωματούχους, αναλύει τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της κρίσης από την Ανγκελα Μέρκελ.
Αποκαλύπτει άγνωστο παρασκήνιο Μέρκελ-Σαμαρά και εξηγεί τι σημαίνει το «μολυσμένο πόδι» της Ευρώπης που λέγεται Ελλάδα.

Γράφει αναλυτικά για το θέμα της Κύπρου η Wall Street Journal:...

Χωρίς φως στο τούνελ

earth

Οι συνεδριάσεις του τελευταίου σαββατοκύριακου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της G-20 ανέδειξαν πολιτικές για την τόνωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. 

Δεν υπάρχουν όμως συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος, ωστόσο, επιμένουν οι διαιρέσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων...

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Έξυπνες ιδέες για νέες επιχειρήσεις με μικρό αρχικό κεφάλαιο



Είναι δεκάδες χιλιάδες οι άνεργοι νέοι - και όχι μόνο - που επιζητούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά λόγω της έλλειψης εργασίας επί μήνες. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι βέβαια η ύπαρξη κεφαλαίων για την αρχική ίδρυση, καθώς και για την κάλυψη του κεφαλαίου κίνησης μέχρι την εξισορρόπηση εσόδων - εξόδων. 
Οι τράπεζες επί χρόνια πια έχουν κλείσει ερμητικά τις στρόφιγγες δανειοδότησης και δεν δανείζουν ούτε καν με εξασφαλίσεις προσημείωσης ακινήτων τους νέους επιχειρηματίες. 
Τι μπορεί να γίνει επομένως σε αυτή την περίπτωση; ...

Ένεση 550 εκατ. ευρώ για κεφάλαια κίνησης

Το ύψος των δανείων θα φθάνει μέχρι το 50% του κύκλου εργασιών του προηγούμενου ή το 50% των παραγγελιών του τρέχοντος έτους

Ζεστό χρήμα 550 εκατ. ευρώ φέρνει το ΕΤΕΑΝ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλης της επικράτειας για κεφάλαια κίνησης, 
καθώς άναψε το πράσινο φως για την παροχή δανείων με άκρως ελκυστικά επιτόκια μέσω του Ταμείου Δανειοδοτήσεων «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση».

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων χρηματοδότησης-συνεπένδυσης με τις 14 προεπιλεγείσες τράπεζες μέσω των οποίων θα παρασχεθούν τα δάνεια. 
Σύμφωνα με τους όρους της ...

Επεκτείνεται σε όλο το δημόσιο ο συμψηφισμός του ΦΠΑ

Μεγάλη «ταμειακή ανάσα» σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες 

προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και με την οποία επεκτείνεται σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα η δυνατότητα συμψηφισμού των οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες από ΦΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που....

Ο ΣΥΡΙΖΑ "έφαγε" και τον Λαζόπουλο

Υποχωρεί ο Λάκης Λαζόπουλος σε νούμερα και βασική αιτία της πτώσης εκτιμούν ότι είναι η στήριξη σε ΣΥΡΙΖΑ

Προβληματισμός επικρατεί στον Alpha για τις επιδόσεις του Λάκη Λαζόπουλου, οι οποίες έχουν υποχωρήσει σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, αποδεικνύοντας ότι το κοινό – ίσως και να τον έχει ξεπεράσει. 
Σύμφωνα με το SECRET, το ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ανεξάρτητα όμως, από το όποιο ποιοτικό συμπέρασμα, το «Αλ τσαντίρι» υπολείπεται σαφώς...

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Στα μαχαίρια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

"Οι συνιστώσες χτενίζονται" - "Ποια είναι αυτή" 

μερικές από τις ατάκες που ακούστηκαν

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ η γνωστή σκηνοθέτις, Άννα Χατζησοφιά, υπερασπιζόμενη τον Αλέξη Τσίπρα έσπευσε να δηλώσει "Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι συνιστώσες χτενίζονται" με εμφανή διάθεση να εξαπολύσει τα καρφιά της.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ενοχλήθηκε φυσικά αφού η μόνη τυπική συνιστώσα μέσα στο κόμμα είναι η δίκη του, αφού απάντησε απαξιωτικά "Ποια είναι αυτή;"
Μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα...

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οι παγίδες στον Αφελληνισμό των Τραπεζών


Ο αφελληνισμός των τραπεζών δεν θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί με τέτοια ελαφρότητα – ειδικά όσον αφορά τις μεγαλύτερες, στις οποίες είναι υποθηκευμένη η μισή Ελλάδα, εάν όχι ολόκληρη...

"Στην αρχαιότητα, η αντιπαράθεση μεταξύ δανειστών και οφειλετών, κατέληγε σε βίαιες συγκρούσεις και σε πολέμους - επειδή η εναλλακτική δυνατότητα, για την απαλλαγή από τα χρέη, ήταν η Δουλεία"...

Σε 74 χώρες μετανάστευσαν 150.000 Έλληνες επιστήμονες


Σε συνολικά 74 χώρες έχουν μεταναστεύσει μέσα στην τελευταία πενταετία πάνω από 150.000 Έλληνες αναζητώντας δουλειά.

Σε ημερίδα του γραφείου διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα «Εργασία στο εξωτερικό» ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας του ιδρύματος, Λόης Λαμπριανίδης, αποτύπωσε ορισμένες επικαιροποιημένες διαστάσεις της έρευνας που παρουσιάζει στο βιβλίο του.
Ειδικότερα, το 2010 υπήρχαν περίπου 120.000 Έλληνες επιστήμονες, που εργάζονταν στο εξωτερικό και αποτελούσαν το 10% του...

Τέλος εποχής για την ΑΕΚ – Υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της [εικόνες]


Τέλος εποχής για την ΑΕΚ – Υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της

Την ήττα, που ισοδυναμεί με υποβιβασμό από τη Σούπερ Λίγκα,


γνώρισε η ΑΕΚ από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, σε ένα παιχνίδι όπου η «Ενωση» ήθελε μόνο τη νίκη για να εξακολουθήσει να έχει ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.
Στο Περιστέρι, λοιπόν, γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για την ΑΕΚ, που ηττήθηκε 1-0 από τον Ατρόμητο και αποχαιρέτησε τη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά στα 89 χρόνια της ιστορίας της...

Γερμανικό Έγγραφο - Ντοκουμέντο: Η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί από τη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων


Γερμανικό έγγραφο επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί από τη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων

Η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ από τη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία.
Αυτό φαίνεται ότι προκύπτει από έγγραφο - ντοκουμέντο, το οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής".
Το συγκεκριμένο έγγραφο είχε αποστείλει η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τον Μάρτιο του 1967 και περιγράφει ρητά τις αξιώσεις της ...

2025: το τέλος του χρήματος!

Ένα απίστευτο σενάριο που έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται

Μέχρι το 2025 τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από έξυπνα λειτουργικά των smartphones.
Την άποψη αυτή υποστηρίζουν οι ειδικοί στο μεγάλο συνέδριο Mobile World Congress που γίνεται στη Βαρκελώνη. 
Τα νέα συστήματα που είναι ήδη έτοιμα να τεθούν σε λειτουργία θα ρίξουν το κόστος του χρήματος για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις, θα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια για τον καταναλωτή, και καλύτερο έλεγχο της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος στο κράτος...