Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 06 Αυγούστου 2023

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 06 Αυγούστου 2023...

Η ιταλική «μάχη της παραλίας»

Στις ιταλικές ακτές τα ιδιωτικά συμφέροντα κάνουν «πάρτι», η κυβέρνηση τα «στραβά μάτια» και οι πολίτες… επανάσταση
Η Ιταλία έχει σχεδόν 8.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής -σχεδόν τη μισή από αυτή της Ελλάδας- με υπέροχες παραλίες.
Όμως σχεδόν το 60% «καταλαμβάνεται» πλέον από ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Κυμαίνονται από beach bars μέχρι τεράστια τουριστικά θέρετρα, που νοικιάζουν αυτές τις εκτάσεις δημόσιας περιουσίας από το κράτος.
Έναντι αντιτίμου -που γίνεται όλο και πιο «αλμυρό»- παρέχουν ποτό, φαγητό, «καμπάνες» παραλίας, ομπρέλες, ξαπλώστρες και λοιπές υπηρεσίες καλοκαιρινής φιλοξενίας και αναψυχής σε ορδές λουόμενων, ντόπιων και ξένων τουριστών...

Γυμνάσια και Λύκεια: Βόμβα και στήσιμο από τη αρχή.

Μελετώντας τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, παρατηρήσαμε μια σειρά από οφθαλμοφανέστατες στρεβλώσεις. 
Είδαμε σχολές να μένουν χωρίς νέους εισακτέους φοιτητές, είδαμε ενδιαφέρουσες σχολές να έχουν θέσεις κενές και είδαμε σχολές των οποίων τα πτυχία οδηγούν εξ ορισμού στην ανεργία να εξακολουθούν να παρουσιάζουν σημαντική ζήτηση.
Και εκείνο που διαπιστώσαμε είναι πως ο μέσος απόφοιτος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αδυνατεί να ανταποκριθεί στα θέματα των εξετάσεων.
Οι αποδόσεις των αποφοίτων είναι απογοητευτικές, όχι μόνο λόγω των βαθμολογιών, αλλά κυρίως...

Κρίσιμα και αναπάντητα ερωτήματα στο πόρισμα για την Αγχίαλο

Το πόρισμα για την Αγχίαλο και την καταστροφή στην αποθήκη πυρομαχικών γεννά περισσότερα ερωτήματα απ’ όσες απαντήσεις επιχειρεί να δώσει.
Κάνει λόγο για «πλημμελή καθαρισμό» στο επικλινές και δύσβατο βόρειο μέρος του στρατοπέδου όπου έφτασε η φωτιά, καθώς και για «πολύ μικρή αντιπυρική ζώνη πέριξ των αποθηκών».
Καταρχάς, σε τόσο σημαντικές στρατιωτικές υποδομές, δε νοείται ο όρος «δύσβατο» ως αιτιολογία για ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας του στρατοπέδου. Ακόμη και αν το συγκεκριμένο σημείο..

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Ο Έντι Ζεμενίδης εξηγεί την τροπολογία για τις αμερικανικές βάσεις στα ελληνικά νησιά: Οι Αμερικανοί νομοθέτες ξέρουν πόσο σημαντική έγινε η Αλεξανδρούπολη

Τη σημασία της τροπολογίας που ψήφισε το αμερικανικό Κογκρέσο για τη δημιουργία αμερικανικών βάσεων στα ελληνικά νησιά εξήγησε στην ΕΡΤ ο Έντι Ζεμενίδης, εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας.
Αρχικά, ο κ. Ζεμενίδης επισήμανε ότι ρόλο στην εξέλιξη έπαιξε όλη η ομογένεια. Εκτός από τον ίδιο, συνεργάστηκαν ο νέος πρόεδρος της AHEPA Σάββας Τσίβικος και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Τάσος Ζαμπάς.
«Όλοι παίξαμε έναν ρόλο και φυσικά το πιο σημαντικό είναι το Κογκρέσο. Την τελευταία δεκαετία, η μεγάλη αλλαγή στην πολιτική της Ελλάδας, στο πώς αντιμετωπίζει την εξωτερική πολιτική της Αμερικής, είναι ότι έχει δώσει πολύ πιο μεγάλη έμφαση στο Κογκρέσο...

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα προχωρήσουμε στη συγκρότηση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Αίγυπτο (vid)

«Σύντομη αλλά παραγωγική»
χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπτνέλ Φατάχ αλ Σίσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων στη Μάχη του Ελ Αλαμέιν.
Τόνισε πως οι ελληνοαιγυπιακές σχέσεις «δεν ετεροπροσδιορίζονται και δεν εξαρτώνται από τις όποιες σχέσεις μπορεί να έχουμε με άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογραμμίζοντας πως επιστέγασμα των σχέσεων των δύο χωρών αποτελεί «η απόφασή μας να προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενός Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Αίγυπτο».

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι «θέλουμε να ενθαρρύνουμε τη νόμιμη μετανάστευση, αλλά θα είμαστε πολύ αυστηροί με την παράνομη μετανάστευση»...

Οι στέρεες βάσεις της σχέσης Αθήνας - Καΐρου απέναντι στις όποιες «αναταράξεις»

Το μήνυμα ότι οι ελληνο- αιγυπτιακές σχέσεις βρίσκονται σε τέτοιο σημείο ώστε να μην επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες, ούτε από την εντεινόμενη προσπάθεια ομαλοποίησης των σχέσεων Τουρκίας -Αιγύπτου, έστειλαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι από το Ελ Αλαμέιν.
Σε μια συγκυρία όπου η επίθεση φιλίας της Άγκυρας προς την Αίγυπτο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με χαρακτηριστικό τον προ ημερών διορισμό Τούρκου πρέσβη στο Κάιρο μετά από δέκα χρόνια, η δήλωση Μητσοτάκη ότι «οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις δεν ετεροπροσδιορίζονται», δείχνει ακριβώς ότι αυτό που δένει την Αθήνα με το Κάιρο είναι μια στρατηγική συμμαχία με βάθος και ότι οι ισορροπίες δεν πρόκειται να αλλάξουν, ακόμη και αν γίνει τελικά πράξη η αναμενόμενη, όπως όλα δείχνουν, προσέγγιση Ερντογάν - Αλ Σίσι...

Θα υπάρξει νέμεσις για όσους επέτρεψαν τις παρανομίες σε νησιά;

Το «κίνημα της πετσέτας» κωδικοποιήθηκε αυθόρμητα ως δημοσιογραφικός τίτλος, για λόγους «εικονοποίησης» χωρίς σκοπιμότητα μείωσής του. 
Υπάρχει άλλωστε το αντίστοιχο με το «κίνημα της γραβάτας» επί ΣΥΡΙΖΑ, που ούτε αυτός ο όρος αποσκοπούσε να μειώσει τις κινητοποιήσεις, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Και φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με τη γελοιότητα του «Δεν πληρώνω» - που στο τέλος επί του πρωτοκήρυκα Τσίπρα, τους ήρθαν τα «μπουγιουρντί» για να πληρώσουν.
Πέραν της σημειολογίας των τίτλων, είναι κίνημα υπέρ των ελεύθερων παραλιών, αυτών που εκ του νόμου ορίζονται ως ελεύθερες και έχουν καταπατηθεί από «ομπρελάδες» και καντινάρχες, υπό την ανοχή της διαχρονικής παραλυσίας...

Οξεία λοιμώδης γαστρεντερίτιδα: Η επιδημική νόσος του καλοκαιριού

Η οξεία γαστρεντερίτιδα ορίζεται ως διαρροϊκή νόσος οξείας έναρξης, που πιθανόν να συνοδεύεται από ναυτία, εμετούς, πυρετό ή κοιλιακό άλγος και μπορεί να οφείλεται σε μεγάλη ποικιλία λοιμογόνων παραγόντων (ιών, μικροβίων και παρασίτων) ενώ ποικίλει σε βαρύτητα.
Οι ηλεκτρολυτικές διαταραχές, η αφυδάτωση κυρίως, αλλά και οι νευρολογικές επιπλοκές (όπως το σύνδρομο Guillain-Barre), αλλά και το αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο μπορεί να είναι σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ανοσοκατασταλμένων ή με σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγείας ασθενών...

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Αυτό είναι πιο ισχυρό αντιγηραντικό «φάρμακο» – Προλαμβάνει 3 σοβαρές νόσους

Χάπια ή τρόφιμα; 
Το μυστικό της αντιγήρανσης δεν κρύβεται σε κάποιο χάπι, αλλά μάλλον στην διατροφή μας υποστηρίζει νέα έρευνα που επιχείρησε να συγκρίνει την επίδραση των δύο στις κυτταρικές μεταβολικές διεργασίες που σχετίζονται με την μεταβολική υγεία
Στην πλέον αποτελεσματική μέθοδο που προλαμβάνει την εμφάνιση του σακχαρώδους διαβήτη, του εγκεφαλικού επεισοδίου και της καρδιαγγειακής νόσου κατέληξαν οι ερευνητές του Κέντρου Charles Perkins του Πανεπιστημίου του Σϊδνευ...

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Μητσοτάκης στο ITV: Μία εβδομάδα δωρεάν στη Ρόδο για όσους έχασαν τις διακοπές λόγω της πυρκαγιάς (βίντεο)

Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο σε όσους αναγκάστηκαν να διακόψουν την παραμονή τους στο νησί τον φετινό Ιούλιο λόγω της μεγάλης φωτιάς προσφέρει η κυβέρνηση την ερχόμενη άνοιξη, όπως ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ITV.
«Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασίες με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο» για όλους όσοι τις έχασαν λόγω της φωτιάς, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Γιατί το «success story» της Ελλάδας κεντρίζει τους ξένους

Σε όλες τις εκθέσεις που αναφέρονται στην οικονομική κατάσταση και στην οικονομική πορεία της χώρας, στις δημοσιονομικές της επιδόσεις και στους αντίστοιχους αριθμοδείκτες, συμπεριλαμβάνεται ένα ειδικό κεφάλαιο που αναλύει την σημαντική αύξηση της αξίας τους, που παρουσιάζουν τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, όπως είναι οι μετοχές, τα ομόλογα και τα ακίνητα.
Διότι πάνω σε αυτές τις τιμές, αφενός έχουν ενσωματωθεί τα οικονομικά και επιχειρηματικά πεπραγμένα και αφετέρου προεξοφλούνται όλες οι μελλοντικές θετικές εξελίξεις. 
Τα ξένα funds που τοποθετούν τα κεφάλαια τους στα ακίνητα προεξοφλούν ένα ανερχόμενο...

Το νήμα με το Κάιρο ξαναπιάνει η Αθήνα - Η σφήνα της Τουρκίας

Σε μια συγκυρία που η Τουρκία έχει εξαπολύσει «επίθεση φιλίας» προς το Κάιρο, η Αθήνα επιχειρεί να καλύψει το χαμένο έδαφος από τη διπλωματική αδράνεια της μακράς προεκλογικής περιόδου και να ξαναπιάσει το νήμα των σχέσεων με την κυβέρνηση του Καΐρου, με την οποία έχει κτίσει τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερα στενή σχέση σε όλους τους τομείς.
Αμυντικό, πολιτικό, ασφάλειας αλλά και ενεργειακό, μέσω του έργου Gregy, της διασύνδεσης Ελλάδας- Αιγύπτου, για το οποίο οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα θετικές, μετά και τη θετική βαθμολογία που απέσπασε στις αρχές Ιουλίου από την ΕΕ για την ένταξή του στα έργα αμοιβαίου ενδιαφέροντος της ΕΕ...

ΣΥΡΙΖΑ: Προοδευτική συμμαχία με Σπαρτιάτες και Νίκη - Αντιπολίτευση με τη δυστοπία του 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μην ήρθε με φόρα, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως σερβίρει το αντιπολιτευτικό κοκτέιλ που δημιούργησε το «τοτέμ» της ελληνικής αριστεράς. 
Από τη μια παρά φύσιν συμπράξεις στο κοινοβούλιο κόντρα σε κάθε λογική και διακήρυξη, βγαλμένες από τις σκοτεινές εποχές της συμπόρευσης με τη Χρυσή Αυγή. 
Από την άλλη ακατάσχετη προπαγάνδα για μια δυστοπία που υφίσταται μόνο στις κομματικές ονειρώξεις των συντρόφων που δεν βλέπουν την κανονικότητα ως ευκαιρία.
Περίοπτη θέση στην επικαιροποιημένη «Βίβλο» της πολιτικής κατάπτωσης του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν οι δημόσιες τοποθετήσεις απέναντι στον νόμο που επιτρέπει σε άνεργους, ηλικιωμένους έως και 74 ετών, να ενταχθούν σε ένα από τα προγράμματα...

Ευθ. Λέκκας: Το εφιαλτικό σενάριο ερημοποίησης της Ελλάδας

Η ερημοποίηση, είναι το εφιαλτικό σενάριο της τουριστικής Ελλάδας. Η βόμβα στα θεμέλια του τουρισμού και συνολικά της οικονομίας, εφόσον οι κλιματικές συνθήκες επιδεινωθούν και αποτύχουμε στο σκέλος της πρόληψης, προειδοποιεί ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας.
Και κατάσταση προελαύνουσας ερημοποίησης βιώνουμε ήδη στην Νότια Ρόδο, τις Κυκλάδες, το Αν. Αιγαίο και στην Ν.Κρήτη, όπως εξηγεί ο ειδικός στα ακραία φαινόμενα, μιλώντας για τις μεγάλες ανατροπές που φέρνει το κλίμα στην ζωή μας, τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και την ανάγκη να επενδύσουμε στην πρόληψη μέσα από ένα μακρόπνοο σχέδιο διαχείρισης των δασών.
Αλλά για να αποδώσει καρπούς χρειάζεται να τηρηθεί με ευλάβεια και να παρέλθει...

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Κυρ. Μητσοτάκης: Τα δύο ξεχωριστά «ραντεβού» του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Δύο ξεχωριστούς επιτυχόντες των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει χθες Δευτέρα στη Μυτιλήνη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Λίγο πριν την εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για τη θέση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Αναστασία Μπαστούνη, μία πολύτεκνη μητέρα η οποία βγήκε νικήτρια στη μάχη με τον καρκίνο του μαστού και φέτος κατάφερε να μπει στη σχολή επιλογής της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου...

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Η τρυφερή φωτογραφία με τον γιο της Κωνσταντίνο για τα γενέθλιά του

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι.
Ο Κωνσταντίνος συμπληρώνει σήμερα τα 25 χρόνια ζωής και η μητέρα του θέλησε να του ευχηθεί και δημόσια μέσω μιας ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.
Πιο συγκεκριμένα, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι που έχει μια ξεχωριστή σχέση και με τα τρία της παιδιά, δημοσίευσε μια φωτογραφία από το παρελθόν, τότε που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ακόμα παιδί, στην οποία τους βλέπουμε να ποζάρουν αγκαλιασμένοι και έγραψε,
«Χρόνια πολλά! Για πάντα το αγοράκι μου! Σ’αγαπώ πολύ πολύ!»...

Το πυροτέχνημα ΣΥΡΙΖΑ και οι προξενητάδες στο ΠΑΣΟΚ

Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ προσομοιάζει με εκείνα τα ολόλαμπρα πυροτεχνήματα που έχουν διαγράψει μια πολύχρωμη αστραφτερή πορεία στον νυχτερινό ουρανό, σε μαγεύουν με τη φωτοβόλα λάμψη τους, και στο τέλος διασπώνται σε μικρά κομμάτια όπου σβήνουν, και πέφτοντας αφήνοντας πίσω τους ένα αμυδρό γκρίζο ίχνος στάχτης.
Με τη φυγή του Τσίπρα άρχισε η αυτονόμηση των εντός του ομάδων, και ο ανταγωνισμός τους να κατακτήσουν ζωτικό χώρο εσωκομματικής επιρροής. Χαρακτηριστικό το ρινγκ των υποψηφιοτήτων για τη δημαρχία της Αθήνας. Έξι υποψήφιοι για ένα κόμμα που καθεύδει...

Η διαχωριστική γραμμή Μητσοτάκη απέναντι στη μάχη επιβίωσης της αντιπολίτευσης

Τα χαρακώματα που αναζητά εναγωνίως η αντιπολίτευση να ανοίξει ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελούν ισχυρό δείγμα της απόστασης που τη χωρίζει από την εφαρμοσμένη πολιτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Είτε με όρους επιβίωσης, είτε με όρους επιβεβαίωσης, τις στρατηγικές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με εκείνη που εφαρμόζει, ακόμη και με προσαρμογές, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τις χωρίζει μια πολιτική άβυσσος.
Ακόμη και με το παράθυρο πολιτικού οξυγόνου που ενδεχομένως να αναζήτησαν τα επιτελεία σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου...

Μητσοτάκης: Η ευπρέπεια και η διακριτικότητα είναι σημαντικά για όποιον διεκδικεί δημόσιο αξίωμα - Τι είπε για Πατούλη και Νίκα

«Η ευπρέπεια και η διακριτικότητα είναι σημαντικά για όποιον διεκδικεί σημαντικό δημόσιο αξίωμα» 
τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στον απόηχο της απόσυρσης της υποψηφιότητας του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής και την στήριξη στην υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά.
Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας: «θα ήθελα να ευχαριστήσω και εκείνους τους εν ενεργεία ακόμα περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε τελικά μα μην στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν...

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Η επιλογή Χαρδαλιά μήνυμα της αποφασιστικότητας Μητσοτάκη

Το γαλάζιο χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής, προβάλλει ως η νομοτελειακή συνέχεια των κινήσεων στην πολιτική σκακιέρα, με τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθιστά ευκρινή μια αναντίλεκτη πραγματικότητα στους αντιπάλους του.
Οι όροι με τους οποίους πραγματοποιούνται είναι όροι πολιτικής κυριαρχίας και δεν υπαγορεύονται από τη στάθμιση στη ζυγαριά του πολιτικού κόστους. Πολύ περισσότερο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μεταδίδει με καθαρό τόνο, με αποδέκτες σε όλο το φάσμα του νεοδημοκρατικού στερεώματος αλλά και προς πάσα κατεύθυνση εκτός του κόμματος, ότι δε λαμβάνει τις αποφάσεις του υπολογίζοντας ισορροπίες ή υποκύπτοντας σε κάθε λογής εκβιασμούς.
Αυτή η φιλοσοφία καθρεφτίζεται στην αλληλουχία των γεγονότων που αφορούν στην υποψηφιότητα με την οποία...

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Έχει την αντοχή ο Μητσοτάκης να «σημαδέψει» την εποχή του;

Οι καπνοί από τις φωτιές και τα καρβουνιασμένα δάση δε θάμπωσαν μόνο την περίλαμπρη νίκη της κυβέρνησης. Ανέδειξαν και την αχίλλειο πτέρνα της. Την υπεροψία και τον πρόωρο εφησυχασμό που τροφοδότησε η πρωτοφανής συντριβή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι νιώθουν άτρωτοι επειδή οι αντίπαλοι σέρνονται. Δεν είναι άσχετη αυτή η αίσθηση παντοδυναμίας με την αδιανόητη συμπεριφορά Μηταράκη - όσο και να παρεμβαίνει η αφέλεια χαρακτήρος.
Η Ελλάδα καιγόταν, η αστυνομία αγωνιωδώς εκκένωνε τις φλεγόμενες περιοχές, ο πρωθυπουργός του μιλούσε για συνθήκες πολέμου, και ο πολιτικός προϊστάμενος της Προστασίας του Πολίτη δροσιζόταν αμέριμνος...

Κλιματική αλλαγή: Έρχεται «τέλος εποχής» για τον τουρισμό στη Μεσόγειο; - Τι λένε οι ειδικοί

Οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες στην ανατολική Μεσόγειο έχουν 7πλασιαστεί από το 1960
, αναφέρει το πανεπιστήμιο της Βέρνης 
- Πού πάνε οι τουρίστες 
- Τι εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού
Θα επηρεάσει άραγε μελλοντικά η κλιματική αλλαγή τoν τουρισμό στη Μεσόγειο και πόσο; 
Το ερώτημα τίθεται ολοένα και συχνότερα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (European Travel Commission-ETC), αλλά και οι ειδικοί είναι μάλλον...

«Στημένες» διακινήσεις μεταναστών προς την Ελλάδα οργάνωνε το κύκλωμα των ΜΚΟ στη Λέσβο

Η έρευνα της Αστυνομίας σε συνεργασία με την ΕΥΠ αποκάλυψε τη δράση δύο οργανώσεων που είχαν στήσει δίκτυο παράνομης εισόδου αλλοδαπών από την Τουρκία στη Λέσβο
Στην εξάρθρωση δυο οργανώσεων που συναποτελούσαν οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια μέσω της Λέσβου, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία...

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Αυτοί είναι οι 15 «μάγκες» που χάρισαν το ασημένιο μετάλλιο στην Ελλάδα

Ένα βήμα τη φορά. Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ελλάδας μετά από 3 χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2023 ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου στη Φουκουόκα.

Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου έχασε στον τελικό με 14-13 από την Ουγγαρία στα πέναλτι και για 3η συνεχόμενη χρονιά είναι στο βάθρο. Το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 2022 και 2023 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ο Θοδωρής Βλάχος μαζί με τον συνεργάτη του Τάσο Σχίζα χρησιμοποίησαν 15 πολίστες στους 6 αγώνες που έδωσε η Ελλάδα στη Φουκουόκα...