Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Πνευματικότητα :το τελευταίο μας οχυρό

Είναι μια μέρα ξεκούρασης και βρίσκω επιτέλους τον απαιτούμενο χρόνο να ξεφυλλίσω μια –κατά τα άλλα - ευυπόληπτη και σεβαστή ελληνική εφημερίδα , και ομολογώ πως νιώθω άκομψα απέναντι στους πηγαίους τίτλους με θέματα , που απασχολούν τον κόσμο, ελληνικό και μη.
Η πρώτη σκέψη που έρχεται στον νου μου είναι η αναφορά σε φαινόμενα και γεγονότα , που συμβαίνουν ανά την υφήλιο, και τα οποία είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη τα πιο σημαντικά.
Γεγονότα που δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους , γιατί αποτελούμε όλοι μας τους μικρούς κόκκους μιας τεράστιας κοινωνίας , η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο το έθνος μας, αλλά και όλα τα ...

Ο κ. Παπανδρέου ή ψεύδεται ή μας δουλεύει ψιλό γαζί....

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στην εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα" ήταν "κατηγορηματικός" σε όλα...
Τόσο "κατηγορηματικός" που όταν ένας πρωθυπουργός μας διαβεβαιώνει για κάτι, εμείς είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα συμβεί το αντίθετο !
Μας διαβεβαίωσε, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου ότι η χώρα δεν μπορεί και ούτε πρόκειται να πάει σε Αναδιάρθρωση του Χρέους της ενώ, την ίδια ώρα, ο κ. Πάγκαλος κάνοντας το "λαγό" της Κυβέρνησης μας προετοιμάζει για το ενδεχόμενο αυτό.. .  

Οι πιστοί στο "Μνημόνιο" θα φωνάζουν σε λίγο: - Α ου γκ γκ γκ γκ. !

Κάποτε αναχώρησε ένας ιππότης για μια μακρόχονη εκστρατεία πολύ μακρυά. 
Κατά το συνήθειο της εποχής φόρεσε στην σύζυγό του μια ζώνη αγνότητος, η οποία είχε μπροστά μια οπή και από πάνω της κρυμμένη μια μικρή λαιμητόμο.
Όταν επέστρεψε στον πύργο μετά από χρόνια, ζήτησε να παρουσιαστούν μπροστά του όλοι οι υπηρέτες χωρίς ρούχα. 
Όταν έγινε αυτό διαπίστωσε ότι σε όλους πλην ενός, έλειπε το γεννητικό όργανο. 
Τότε απευθυνόμενος σε αυτόν του είπε:
- Είσαι ο μόνος υπηρέτης μου που στάθηκε πιστός. Πές μου πόσο χρυσάφι ή οτιδήποτε άλλο θέλεις να σου δωρίσω.
Ο υπηρέτης μετά από αυτό απάντησε:

Σενάρια για «λύση Σουφλιά»!

Το όνομα του Γιώργου Σουφλιά έχει αρχίσει να συζητείται… χαμηλοφώνως σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, στο περιθώριο του προβληματισμού που έχει κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα, για την ανάγκη υπερβατικών πρωτοβουλιών και την εφαρμογή συναινετικών πολιτικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει η χώρα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση του Σαρακατσάνου πολιτικού επανήλθε στο προσκήνιο, από τη στιγμή που οι Βρυξέλλες πιέζουν παρασκηνιακά τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να ομονοήσουν, ώστε να ληφθούν επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα.
Το όνομα του Γιώργου Σουφλιά έχει επιμελώς κρατηθεί μέχρι σήμερα μακριά από τη φθορά της δημοσιότητας, και ...

Λοβέρδος: "Στην κυβέρνηση όλα λειτουργούν με… δύο ταχύτητες" !

Ο διαφορετικός δρόμος του Λοβέρδου...


Φαίνεται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος ακολουθεί τον δικό του δρόμο. 
Δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες ώρες, ο υπουργός Υγείας δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τα όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός, όταν λέει πως στην κυβέρνηση όλα λειτουργούν με… δύο ταχύτητες.  
Αυτό άλλωστε το είπε και στον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου όταν στο στόχαστρό του βρέθηκαν υπουργοί λέγοντας πως δεν βάζουν… πλάτη! 
Ποιους εννοεί άραγε…

Προσπαθούν να μαζέψουν την δήλωση Παπακωνσταντίνου για τη "χρεοκοπία"...

Διαψεύδει εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε ανοιχτός στη γερμανική πρόταση για τη συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους. 
Ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε: “είμαστε αντίθετοι στην πρόταση της Γερμανίας”.
Παράλληλα, τόνισε ότι δημοσίευμα του Dow Jones Newswires σύμφωνα με το οποίο “ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως το να υποχρεωθούν ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση μιας χώρας, όπως επιμένει η Γερμανία, θα ήταν λογικό”, αποτελεί...

Πες μου τι χρώμα εσώρουχο φοράς να σου πω ποιά είσαι...!

 Γράφει το Νυχτοπούλι
Η ειδικός Ντόνα Ντάουσον βάσει των αποτελεσμάτων, δημιούργησε μια λίστα με το τι υποδηλώνει το χρώμα του εσωρούχου της γυναίκας, ώστε την επόμενη φορά οι ενδιαφερόμενες να είναι πιο προσεκτικές στην επιλογή των εσωρούχων τους, και τι “μήνυμα” θέλουν να περάσουν.
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Κόκκινα εσώρουχα: Δηλώνουν...

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Πως "πέφτουν" οι Κυβέρνήσεις, δεν χρειάζονται οι "Χούντες" πλέον...

Δείτε κάτι... "συμπτώσεις" και πως κάηκε η Πελοπόννησος το 2007!

Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran
η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη ...

Βολές Γ. Κασιμάτη κατά μνημονίου

«Σε αναδιάρθρωση του Μνημονίου θα προχωρήσει η χώρα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 διότι δε θα επιτυγχάνεται κανένας στόχος του προϋπολογισμού», όπως ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γ. Κασιμάτης μετά τη συνάντηση του προεδρείου της ένωσης με κλιμάκιο της τρόικα.
Ο κ. Κασιμάτης γνωστοποίησε ότι η συζήτηση με τους τεχνοκράτες της τρόικας περιστράφηκε γύρω από τρεις πυλώνες στους οποίους ζήτησαν να εστιαστεί η οικονομία μας και οι οποίοι είναι η μείωση των κρατικών δαπανών, η αναμόρφωση των δομών για ταχύτερη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα και η έμφαση σε εθελούσιες εξόδους και μετατάξεις προσωπικού «και όχι σε απολύσεις» όπως είπε ο κ. Κασιμάτης ότι αναφέρθηκε από την τρόικα....

Άνοιξε το "θέμα της χρεοκοπίας" ο Παπακωνσταντίνου!


Τόσο καιρό το γράφουμε και τόσο καιρό το διαψεύδει αλλά σήμερα από τη Φρανκφούρτη άνοιξε μόνος του θέμα χρεοκοπίας.
Ο λόγος για τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος, όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones, ανέφερε στη διάρκεια του ευρωπαϊκού τραπεζικού συνεδρίου ότι:
«Η σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργεί θέματα ηθικής τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Επί της αρχής, κάποια μορφή συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως λογική».
Δηλαδή, τοποθετήθηκε σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης Μέρκελ (με την οποία συμφωνεί, όπως φαίνεται, και η γαλλική κυβέρνηση), η οποία τις τελευταίες εβδομάδες ώθησε στα ...

"Η Ιστορία της οικονομικής απάτης στην Ελλάδα"

Μια ιστορική καταγραφή που πρέπει να διαβαστεί απ' όλους τους Έλληνες!
 
Ο επισυναπτόμενος πίνακας είναι το αληθές γράφημα του οικονομικού χρέους της Ελλάδας.
  • Η "Χούντα" το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
  • Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ
  • Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ,ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM....
Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο πολύ ******* λαός, αλλά στο ότι:

Aπαγορεύτηκε διαφήμιση της Beyonce στη Βρετανία

Πόσο σέξι μπορεί να είναι μία διαφήμιση με τη Beyonce;  

Πολύ.

Και αν μάλιστα έχει θέμα το πρώτο της άρωμα, που ονομάζεται «Heat», τότε σίγουρα το θερμόμετρο ανεβαίνει.  
Ωστόσο, για τα δεδομένα της βρετανικής εποπτικής αρχής διαφημίσεων το συγκεκριμένο σποτ μάλλον χτύπησε κόκκινο, αφού απαγόρευσε την προβολή της πριν τις 19:30, θεωρώντας ότι είναι πολύ προκλητική για να τη βλέπουν τα παιδιά!
Η απαγόρευση θεωρήθηκε μάλλον ...

Το χρέος στο 158,6%, βέβαιη η χρεοκοπία!

Το αδιέξοδο στην προσπάθεια αποφυγής της χρεοκοπίας της χώρας προβάλει απειλητικότερο από ποτέ, μέσα από τις γραμμές του προσχεδίου προϋπολογισμού που παρουσίασε χθες το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας πλήρως τους σοβαρούς οικονομολόγους που εξαρχής θεωρούσαν καταδικασμένο το εγχείρημα διάσωσης της Ελλάδας με τη συνταγή του ΔΝΤ.
Το αδιέξοδο γίνεται ορατό, όπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, από δύο βασικά στοιχεία:

Ελλάδα – Ιρλανδία: ποιους σώζει η ‘διάσωση’ τους;

Πριν η Ελλάδα προσφύγει στο ΔΝΤ είχα παρουσιάσει στοιχεία που έδειχναν ότι οι πρώτοι διασωθέντες από μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν οι τράπεζες και οι δεύτεροι τα κράτη με τη μεγαλύτερη έκθεση σε ελληνικό χρέος. 
 Ακολούθησε μία σειρά εκθέσεων μεγάλων διεθνών οικονομικών ινστιτούτων και οργανισμών που επιβεβαίωναν ότι το πακέτο στήριξης διέσωζε τις τράπεζες και όχι τη χώρα.  
Μετά την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ παρουσίασα νέα στοιχεία σχετικά με τη δημιουργία ενός μηχανισμού μεταφοράς του χρέους από τους ισολογισμούς των τραπεζών σε αυτούς του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και κρατών της ΕΕ και αλλαγής καίριων χαρακτηριστικών του ελληνικού χρέους όπως το δίκαιο που το διέπει, το επιτόκιο του και την επιβάρυνση του με εμπράγματες ασφάλειες επί του ελληνικού δημοσίου (ενώ νωρίτερα ήταν απαλλαγμένο).
Η ‘ιρλανδική κρίση’, ωστόσο, αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα επιβεβαίωση ότι δεν είναι τα κράτη που επιθυμούν διακαώς τη ‘σωτηρία’ τους αλλά οι δανειστές και οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις που ‘καίγονται’ να τα ‘σώσουν’.  
Η Γερμανία έχει συνολική οικονομική έκθεση στην Ιρλανδία της τάξης των 138 δις δολαρίων ποσοστό που φτάνει στο 4,1% του ΑΕΠ της ενώ η Γαλλία έχει ...

Η λύση είναι ένα "Πάρκο Θρησκειών" !

Το Τζαμί η Εκκλησία η Συναγωγή Και ο βούδας.
Όλοι μαζί, στον καφενέ. 

Εχθροί της Δημοκρατίας είναι πάντα τα μικρά η μεγάλα γκέτο, τα μικρά η μεγάλα οργανωμένα συμφέροντα, οι αποκλεισμοί, και οι περιθωριοποιήσεις γενικά.  
Δεν θέλει, και δεν βοηθά την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η δημιουργία ενός μουσουλμανικού γκέτο κάπου στην Αθήνα.
Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι, ένας πάρκο θρησκειών, όπου δίπλα, δίπλα, θα συνυπάρχουν μια ορθόδοξη, εκκλησία, ένα τζαμί, μια συναγωγή, ένας βουδιστικός ναός.
Αυτό θα αναγκάσει αυτούς που ασπάζονται την κάθε θρησκεία, να εμπεδώσουν, να αποδεχτούν, να σεβαστούν  την ύπαρξη και των άλλων θεών.   
Η Αθήνα ως τόπος που γέννησε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, μπορεί να το πράξη αυτό.
Αυτό το θρησκευτικό πάρκο θα έχει μια κοινή διοίκηση, αποτελούμενη από μέλη της κάθε θρησκείας, και του Κράτους φυσικά.
Τα διοικητικά μέλη της κάθε θρησκείας θα εκλέγονται από όλους ...

Η Ελλάδα μπήκε σε "Σπιράλ θανάτου" που μοιραία οδηγεί στη χρεοκοπία και στην πολιτική ανωμαλία.

Όλα δείχνουν εκλογές


Μετά την κατάθεση του Προϋπολογισμού, ο Σαμαράς φαίνεται πως έχει πειστεί ότι ο Παπανδρέου θα πάει σε εκλογές έως τον Απρίλιο γι΄ αυτό και σήμερα έχει καλέσει το ανώτατο κομματικό όργανο, την Εκτελεστική Επιτροπή, σε μια πρώτη ουσιαστική συνεδρίαση προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.
Με τον Προϋπολογισμό του 2011, οι πολίτες καλούνται να δώσουν παραπάνω 14,5 δις ευρώ στα κρατικά ταμεία, όταν οι άνεργοι επισήμως ανέρχονται στις 750.000, ο πληθωρισμός είναι στο 5,2%, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν χάσει το 25% του εισοδήματος τους και θα χάσουν κι άλλα και τα λουκέτα στην αγορά καθημερινά ...

Περί χαχόλων

Χαχόλος: λέξη ρωσικής προελεύσεως (хохол) που περιγράφει το μεγαλόσωμο και άχαρο άνθρωπο. Στα ελληνικά περιγράφει τον αδαή και βραδύνοα άνθρωπο, που άγεται και φέρεται. Π.χ. Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται, για χαχόλους μάς περνάνε; Δεν θα περάσει έτσι αυτό!

Την επομένη των εκλογών έτυχε να βρεθώ κάπου μαζί με δυο πασοκους. Όχι στην ίδια παρέα αλλά στον ίδιο χώρο. Οι πασοκοι, φανατικοί πρασινοφρουροί παλαιάς κοπής, πανηγύριζαν για την ‘‘μεγάλη νίκη’’ που κατήγαγε το κίνημα στις δημοτικές εκλογές. Είχαν ταξιδέψει μακριά για να ψηφίσουν και να στηρίξουν. Και τα έβαζαν με την Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Ήπειρο που ψηφίσαν δεξιά και δεν επέτρεψαν στο κίνημα να επιτύχει συντριπτική νίκη.
Τους άκουγα με πολύ ενδιαφέρον, περισσότερο από ιατρική ή κοινωνιολογική άποψη παρά από όρεξη για πολιτική αντιπαράθεση.
Σε κάποια φάση ο ένας γυρίζει και μου λέει μισό-αστεία, μισό-σοβαρά, εκεί που έκανα τη δουλειά μου:

Οι κηδείες στο μέλλον

Με το που τελείωσαν οι εκλογές, τσουπ, να κάτι δημοσιεύματα περί αναπόφευκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, να ο «δυσκολότερος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών», να οι παροτρύνσεις της τρόικας για νέα μέτρα, να οι διαψεύσεις της κυβέρνησης περί επιβολής τους (ξέρετε τι σημαίνει αυτό), να οι αποκαλύψεις για νέα τσόντα της εθνικής μας πουτάνας (νομίζω, δεν είμαι σίγουρος)
Ευτυχώς μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει πάντα η διάθεση για χιούμορ. 
Όπως ας πούμε χθες: Στον πεθερό ενός φίλου μου έφτασε ραβασάκι-περαίωση, ύψους 500.000 ευρώ, για τη μικρή επιχείρηση την οποία λειτουργούσε μέχρι πριν 20 χρόνια.  
Αυτή η κυβέρνηση βάλθηκε να μας κάνει όλους ευνούχους, αφού θα πάρει τα αρχίδια μας.
Όταν τα πράγματα είναι από πολύ δύσκολα έως άλυτα, κάποια στιγμή λες «Όχου, δε θα πεθάνουμε κιόλας ρε αδερφέ» και γίνεσαι μοιρολάτρης.  
Όταν πεθάνεις όμως;  
Νομίζεις ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν προβλήματα τότε; Λάθος…

To Mega είναι προφητικό!

Η διορατικότητα του συγκεκριμένου καναλιού είναι απίστευτη. 

Αφουγκράζεται με εκπληκτικό τρόπο το παρόν και προβλέπει το μέλλον με ακρίβεια.  
Αν θέλετε να μάθετε τι θα συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα μην πάτε σε μέντιουμ και χαρτορίχτρες απλά παρακολουθείστε ΜEGA με προσοχή.
Το MEGA πέρσι ασχολιόταν με την παγκόσμια οικονομική κρίση σε σημείο που πιστεύαμε οτι θα καταποντιστούμε και θα χάσουμε τα χρήματα που έχουμε στις τράπεζες και η οικονομία θα καταρρεύσει. 
Αν τα προηγούμενα χρόνια μας φαίνονταν υπερβολικά τα ρεπορτάζ του καναλιού νομίζω οτι φέτος δικαιώθηκε. 
Όλοι νομίζαμε πως θα περάσουμε ξώφαλτσα σαν Έλληνες αυτή την κρίση εεε; Το Mega απλά μας προετοίμαζε...

«Fast track» για το λιγνίτη της ΔΡΑΜΑΣ, ζητά η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Απορρίπτει τις αντιδράσεις

Να εφαρμοστεί το «fast track» για την αδειοδότηση των νέων ορυχείων λιγνίτη και μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στη Δράμα και την Ελασσόνα, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση της Tρόικας για πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική παραγωγή, ζητά η ΓΕΝΟΠ, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη.
«Η λύση του προβλήματος ότι οι ιδιώτες δεν έχουν πρόσβαση στο λιγνίτη και τα υδροηλεκτρικά, είναι να δημοπρατηθούν τα κοιτάσματα που δεν έχουν παραχωρηθεί στη ΔΕΗ και οι ιδιώτες να υλοποιήσουν τις άδειες που έχουν εδώ και χρόνια για την κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοαστασίων» τονίζει η ΓΕΝΟΠ.
Αναφερόμενη έμμεσα στις αντιδράσεις για την κατασκευή λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από τις περιοχές όπου υπάρχουν ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα λιγνίτη, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι καλή είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής, «αλλά πρωτίστως, για να ζήσουμε, θέλουμε δουλειά».

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Γάλλος, Ιταλός και Έλληνας

Ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Έλληνας είναι σε μια υπερατλαντική πτήση.
Μετά απο μερικά κοκτέιλ, οι άντρες άρχισαν να συζητούν για προσωπικά θέματα.

Χτες το βράδυ έκανα έρωτα στη γυναίκα μου τέσσερις φορές, είπε ο Γάλλος, και το πρωί μου έκανε υπέροχες κρέπες και μου είπε πόσο πολύ με λατρεύει.
Χα, εγώ χτες το βράδυ έκανα έρωτα στη γυναίκα μου έξι φορές, απαντά ο Ιταλός, και το πρωί αφού μου έκανε μια υπέροχη ομελέτα, μου είπε ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να αγαπήσει άλλον άντρα στη ζωή της.
Ο Έλληνας είχε μείνει σιωπηλός και έτσι, ο Γάλλος γύρισε με ύφος και τον ρώτησε:
Και εσύ, πόσες φορές έκανες έρωτα στη γυναίκα σου χτες το βράδυ;

Μία, του απαντά ο Έλληνας
Χα, μόνο μία; του λέει ειρωνικά ο Ιταλός.
... Και τι σου είπε σήμερα το πρωί;...

Το μεγαλείο της Ελληνικής γλώσσας – Μπαμπινιώτης

Ο Μπαμπινιώτης εδώ τα έχει πει όλα. 
Δε χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο…

http://newdimensioncosmos.wordpress.com/

Η άποψη των… μεθυσμένων

Κάθισα αναπαυτικά στο καρεκλάκι του καφενείου στο χωριό μου και παρήγγειλα το ούζο μου.  
Βλέποντας το πλήθος που περνούσε από μπροστά μου για να πάει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, συλλογίστηκα τις κουβέντες που είχα με σειρά ψηφοφόρων και άρχισα να καταλήγω για το πώς ψηφίζει το χωριό μου, το οποίο σαν μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας αντανακλά όλες τις τοπικές κοινωνίες.
  1. Κάποιοι ψηφίζουν από συμφέρον (θα μου κάνουν εκείνο το ρουσφέτι, θα με βοηθήσουν…)
  2. Κάποιοι από υποχρέωση (μου έκαναν το ρουσφέτι, με βοήθησαν ήδη…)
  3. Πολλοί ψηφίζουν από συνήθεια (μια ζωή αυτούς ψηφίζω, τώρα θα αλλάξω;)
  4. Μεγάλο ποσοστό ψηφίζει από συγγένεια (ο κουμπάρος κατεβαίνει υποψήφιος με αυτά τα καθάρματα, αλλά τι να κάνω;)...

«Ας διαβάζατε τι υπογράψατε για τις συλλογικές συµβάσεις»

«Εσείς υπογράψατε το Μνηµόνιο. Να ξέρατε τι υπογράψατε...»
 
Με τη φράση αυτή οι εκπρόσωποι της τρόικας απάντησαν κυνικά στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι πρέπει να υπάρξει πιστή τήρηση του Μνηµονίου, που προβλέπει την επικράτηση των επιχειρησιακών συµβάσεων έναντι των κλαδικών ή της Εθνικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας µε την τρόικα συζητήθηκαν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τους µισθούς καθώς και τα µέτρα εξοικονόµησης περίπου 5 δισ. ευρώ το 2011 από τα ασφαλιστικά ταµεία και τις δαπάνες υγείας. 
Η τρόικα έδωσε συγχαρητήρια στην ηγεσία του υπουργείου για τις αλλαγές Λοβέρδου στο Ασφαλιστικό, αλλά έβγαλε «κόκκινη κάρτα» στα εργασιακά. ..

Ούτε ψωμί, ούτε ελευθερία, αλλά ζωή με δόσεις δανείων

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Στα δύο ο μηχανισμός στήριξης

Την απάντηση στο προ 37 ετών αίτημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία»,  οι Έλληνες την έλαβαν από το σύνολο του μεταπολιτευτικού πολιτικού τους συστήματος, που με πράξεις και παραλείψεις, οδήγησαν την χώρα στην απόλυτη χρεοκοπία.
Το αποκορύφωμα, ήλθε χθες, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, όταν πληροφορηθήκαμε πως η τρίτη δόση του δανείου δεν θα εκταμιευθεί τον Δεκέμβριο, αλλά τον Ιανουάριο του 2011.
Καταβλήθηκε προσπάθεια να παρουσιαστεί το γεγονός ως μια γραφειοκρατική διαδικασία, ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική και προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις, όπως αυτή της Κομισιόν, αλλά και του ίδιου του ...

Παραίτηση Παπανδρέου και Μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών

Η συμμετοχική και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχει ανάγκη τους συμμετέχοντες, τους αντιπροσωπευόμενους και τους αντιπροσώπους τους.
Τους πολίτες, τους ενεργούς πολίτες, όχι τους κρατίτες, τους πελάτες.
Τα πολιτικά κόμματα όχι τα μη κόμματα, τις παρέες, τα προσωπικά – οικογενειακά λόμπι, τις κάστες.
Έχει ανάγκη την μεγάλη πλειοψηφία των ελεύθερων εκλογέων πολιτών και όχι τις διαπλεκόμενες μειοψηφίες.
Τους κυβερνώντες αλλά και αυτούς που θέλουν να κυβερνηθούν από αυτούς.
Ούτε κεντρική ούτε τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν να υπάρξουν χωρίς τους πολίτες, τους εκλογείς.
Όταν αυτά απουσιάζουν επιβάλλεται η μειοψηφική κακιστοκρατία...

Λέει “συναίνεση” και εννοεί... Σαμαρά

Την στιγμή που η πρόσκληση του Πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητήσουν τους τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει συναίνεση είναι επί θύρας, όλο και περισσότεροι υπουργοί αντιλαμβάνονται ότι ο Γ. Παπανδρέου, ποντάρει περισσότερο από όλους στον Α. Σαμαρά.

Από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ- λένε δεν έχει τίποτα να περιμένει. 
Ο Γ. Καρατζαφέρης και να συναινέσει δεν κάνει τη διαφορά. Συναίνεσε και στο Μνημόνιο εξάλλου, όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Φ. Κουβέλης θα πάει στο διάλογο, αλλά έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι σκληρός συνομιλητής.
Την εικόνα μιας ευρύτερης και πραγματικής συναίνεσης- λένε ανώτερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μόνον η ΝΔ μπορεί να τη δώσει, αν συμφωνήσει.
Ο Α. Σαμαράς, αυτή τη στιγμή δεν δείχνει διατεθειμένος να απεμπολήσει την αντιμνημονιακή του πολιτική, αλλά πολλά μπορεί να εξαρτηθούν από την συνάντηση και- κυρίως την ενημέρωση που θα έχει από την τρόικα.

Σε εμφύλιο πόλεμο θα οδηγήσει την Ελλάδα η πολιτική της άγριας λιτότητας

11mucsem20081215_Sinn2_3989_1
" Η πολιτική της επιβεβλημένης εσωτερικής υποτίμησης, του αποπληθωρισμού και της ύφεσης ενδέχεται να οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου", δήλωσε ο Χανς Βέρνερ Σιν επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου IFO.
«Είναι αδύνατο να περικόψουν τους μισθούς κατά 30%, χωρίς σημαντικές ταραχές. Η Ελλάδα θα είχε πτωχεύσει χωρίς τη διάσωση (από την ΕΕ και το ΔΝΤ). Η λιγότερη κακή επιλογή για την Αθήνα θα ήταν να βγει από την ΟΝΕ». Περαιτέρω ενίσχυση της λιτότητας στην Ελλάδα ενδέχεται να φέρει την χώρα στο χείλος «του εμφυλίου πολέμου» προειδοποίησε.
«Όλες οι εναλλακτικές λύσεις είναι τρομερές, αλλά η λιγότερο τρομερή είναι η έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, ακόμη και αν αυτό οδηγήσει στον θάνατο των ελληνικών τραπεζών» συμπλήρωσε.

Το παρελθον ενος υποθετικα επαναστατημενου λαου

Από τον καιρό που η τρόικα εγκαταστάθηκε στα μέρη μας ακούω όλο και πιο συχνά από φίλους και γνωστούς εκφράσεις όπως :
-         Ο λαός θα ξεσηκωθεί…
-         Ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα…
-         Η οργή του κόσμου…
και άλλα τέτοια.

Και επειδή είμαστε ελληναριά τρελά και ξεχνάμε μέσα στις υπερβολές μας (και γω μαζί) προσπάθησα να θυμηθώ την συμπεριφορά του καταπιεζόμενου λαού τα τελευταία χρόνια....
Τι θυμάμαι; Έναν λαό που:

Παπανδρέου: Η σωτηρία της χώρας μας θα έρθει από τον ... "Καλλικράτη"!

Μη γελάσετε, μιλά σοβαρά ο Παπανδρέου!
Η σωτηρία της χώρας μας θα έρθει από τον ... "Καλλικράτη"!
Θα μας βγάλει από την "επιτήρηση" και τη "δουλεία", που αυτός μας έβαλε... 
Λέτε να τα πιστεύει, αυτά που λέει, σοβαρά; 
Τότε το πρόβλημα μας θα είναι ακόμη πιο σοβαρό.
Που καταντήσαμε..!
Απολαύστε τον βλέποντας το Video:

«Έφαγε πόρτα» η Κυβέρνηση από το Eurogroup. Όλη η αλήθεια ...

Το άγνωστο θρίλερ των Βρυξελλών


Με μια μάλλον κακότεχνη και αμήχανη προσπάθεια συγκάλυψης, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχείρησαν να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την Ευρωζώνη, το θρίλερ που εκτυλίχθηκε στο Eurogroup των Βρυξελλών, μετά την καλοστημένη γερμανική επίθεση στην Ελλάδα μέσω… Αυστριακών Άλπεων. 
 Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μετάθεση τον Ιανουάριο της οριστικής απόφασης για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του διεθνούς δανείου δεν είναι ένα «τεχνικού χαρακτήρα», διαδικαστικό ζήτημα, όπως επιχείρησε να το παρουσιάσει η κυβέρνηση, με την υποστήριξη της Κομισιόν:

Υπάρχει επικοινωνία Σαμαρά με Καραμανλή;

«Ψήνεται» η συνάντηση


Όλο και πιο έντονα ακούγεται στους κόλπους της ΝΔ ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στους Σαμαρά και Καραμανλή.

Δηλαδή, να γίνει το αυτονόητο για κάτι που έπρεπε να έχει γίνει πολλές φορές ( συναντήσεις) μέχρι σήμερα!
Οι υπέρμαχοι αυτής της άποψης θεωρούν ότι έτσι θα δοθεί μια εικόνα ενότητας και θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες που κατά διαστήματα προκύπτουν από διαρροές είτε της μίας είτε της άλλης πλευράς.
Ταυτοχρόνως επισημαίνουν τους κινδύνους που κρύβει η διατήρηση μιας κατάστασης που μόνο προβληματική μπορεί να θεωρηθεί.
Το ζητούμενο δηλαδή είναι να  “δοθεί μια εικόνα σύμπνοιας” ή να υπάρχει σύμπνοια πραγματική
Είναι αδιανόητο σήμερα στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και τις επιθέσεις που δέχεται η ΝΔ και η προηγούμενη ηγεσία της από την κυβέρνηση, να μην υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ του Σαμαρά και του Καραμανλή!
Ο Σαμαράς ωστόσο, στην προεκλογική τηλεοπτική του εμφάνιση το μόνο που εμμέσως ζήτησε από τον προκάτοχό του ήταν να μιλήσει δημοσίως για όλα. 
Τέλος, είναι αδιανόητο η επικοινωνία της νέας ηγεσίας με την προηγούμενη, να γίνεται μέσω τηλεοράσεως ή συνεντεύξεων, γιατί τότε αποκαλύπτεις ότι όντως ... υπάρχει πρόβλημα! 
Πρέπει να τελειώνουν όλα αυτά το συντομότερο δυνατό!
Στάθης Σαραφόπουλος
Πρ. Βουλευτής

Τροφές «υπερόπλα» για το μυαλό

Θέλετε να σκέφτεστε πιο γρήγορα; 
Να νιώθετε το μυαλό σας πιο φρέσκο και σε εγρήγορση, να θυμάστε καλύτερα και να μπορείτε να ανακαλέσετε εύκολα πληροφορίες, που ξέρετε ότι είναι στο μυαλό σας αλλά δυσκολεύεστε να τις ανασύρετε γρήγορα;  
Πώς; 
Βάλτε δυναμικά στη διατροφή σας τις παρακάτω τροφές και θα δείτε σίγουρα διαφορά.
Τροφές «υπερόπλα» για το μυαλό:

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ παρέπεμψε την …ηγεσία του!

Μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος που προέκυψε από τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου… μαύρα μεσάνυχτα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βίωσε… πρωινές ώρες, ακόμη ένα θρίλερ: 
Στην ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή ή μη των Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη, Μπασιάκου, Κοντού και Δούκα, για την υπόθεση του Βατοπεδίου, οι δυο πρώτοι… δεν πλησίασαν καν σε αριθμό ψήφων που να τους οδηγούσε στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είχαν αποχωρήσει από την ψηφοφορία, επομένως το ΠΑΣΟΚ…

Πλακωνόμαστε με την Γερμανία για να τους πείσουμε να κάνουμε ότι μας πουν.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου καθησυχάζει τον προβληματισμένο Γερμανό ομόλογό του Σόιμπλε μετά την ανακοίνωση αλληλεγγύης που εξέδωσε η Ρηγίλλης για «αντίσταση στη γερμανική πρόταση» Δεσμεύτηκε η κυβέρνηση το βράδυ στην εντολή των «16»: «Κόψτε ό,τι βρείτε»  
ΣΕ μία θυελλώδη συνεδρίαση του Συμβουλίου των «16» χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε να πάρει επιπλέον μέτρα για μεγαλύτερη μείωση των δημόσιων δαπανών, ταχύτερη αλλαγή στο πλαίσιο φορολογίας, στην αγορά εργασίας, τη δημόσια υγεία και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης.
Αυτοί προφανώς δεν θέλουν να κάνουμε ότι μας πουν αλλά  πολλά περισσότερα που δεν λέγονται αλλά εννοούνται και μας αφήνουν  σε πανικό να τα φανταζόμαστε.
Εμείς όμως εκεί πλακωνόμαστε με την Γερμανία για να τους πείσουμε να κάνουμε ότι μας πουν.
Περήφανη εξωτερική πολιτική…

Συμφωνία κορυφής στη Νέα Δημοκρατία

Σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται σε συζητήσει ς με τους στενούς του συνεργάτες ο κ. Καραμανλής εξ αφορμής δημοσιευμάτων που τον εμπλέκουν με ποικίλους τρόπους στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός – όπως ισχυρίζονται συνομιλητές του- ότι δεν επιχείρησε να διοχετεύσει καμία απολύτως πληροφορία ή κρίση  σχετικά με πρωτοβουλίες προσωπικοτήτων που κινούνται στον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν σύννεφα στις σχέσεις των δύο ανδρών αφού ο κ. Καραμανλής δεν έχει σε καμία περίπτωση  εμφανιστεί επικριτικός έναντι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.  
Μάλιστα ...

Είναι ΙΔΙΑ η βάση υπολογισμού του χρέους, για ΟΛΑ τα κράτη μέλη..;

Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τους Έλληνες αν τα νέα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat για την Ελλάδα έχουν υπολογισθεί με την ΙΔΙΑ μέθοδο που υπολογίζεται για ΟΛΑ τα κράτη μέλη...

Η έκθεση πάντως αναφέρει ότι τα στατιστικά για την Ελλάδα δημοσιεύονται με την τροποποίηση του Ιουλίου του 2010 (Council Regulation (EU) No.679/2010 of 26 July 2010)...
Περιλαμβάνονται και τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ , τα Swaps κλπ κλπ...

Ανέκδοτο μεταξύ φιλενάδων

Ήταν τρεις φίλες σε ένα μπαρ και συζητούσαν.
Αργοπίνοντας το ποτό της, η ελεύθερη από τις τρεις φίλες λέει:
“Την περασμένη Παρασκευή, μετά τη δουλειά, πήγα στο γραφείο του φίλου μου που δούλευε ως αργά, φορώντας μόνο ένα δερμάτινο πανωφόρι. Πριν χτυπήσω την πόρτα, έβαλα μια μάσκα, άφησα το πανωφόρι να γλιστρήσει από πάνω μου, και έμεινα με ένα δερμάτινο κορσάζ, κάλτσες μαύρες νάιλον και ψηλά τακούνια. Ο φίλος μου ερεθίστηκε τόσο που κάναμε παθιασμένο έρωτα πάνω στο γραφείο του.”
Η αρραβωνιασμένη αφήνει ένα νευρικό γελάκι και λέει:

"Κίνημα Δημοκρατίας" το όνομα του κόμματος της Ντόρας;

Κατέληξε η Ντόρα στο όνομα του νέου κόμματος.
Στο τραπέζι είχαν πέσει διάφορες ονομασίες.

Στα μέσα της προηγούμενης βδομάδας η Ψηλή αποφάσισε πώς θα ονομάζεται ο νέος πολιτικός φορές που ετοιμάζει.
Μέχρι στιγμής το γνωρίζει η ίδια και τρεις - τέσσερις πολύ στενοί συνεργάτες της.
Οι πληροφορίες που διαρρέουν από το περιβάλλον της Μπακογιάννη, αναφέρουν ότι μια από τις λέξεις που θα συγκροτούν την ονομασία του κόμματος, θα είναι η λέξη: «Κίνημα».
Λέτε να ονομάζεται ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Βουλγαράκης: Ο Σαμαράς φέρθηκε επιπόλαια στα σκαλιά της Ρηγίλλης...


Όλα ανοιχτά για το πολιτικό του μέλλον αφήνει ο Γ. Βουλγαράκης, στην πρώτη του συνέντευξη λίγες ώρες έπειτα από το αθωωτικό αποτέλεσμα της Βουλής.

Ο κ. Βουλγαράκης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το πως θα κινηθεί στο μέλλον, ενώ άφησε αιχμές για τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
«Ήμουν και είμαι ΝΔ. Είναι θέμα συνείδησης. Δεν μπορώ να αποποιηθώ κάτι που υπάρχει μέσα στα κόκαλά μου» είπε στον realfm και στον Νίκο Χατζηνικολάου αλλά πρόσθεσε:
 «Οι εξελίξεις στην κεντροδεξιά είναι ραγδαίες. Θα παρακολουθήσω την ομιλία της κ. Μπακογιάννη. Ακούω και τον κ. Καρατζαφέρη. Η κεντροδεξιά πολυδιασπασμένη δεν έχει μέλλον»...

Η νόσος της κοινής λογικής και η ελληνική αξιοπιστία

ʽΟ καλοπροαίρετος αναγνώστης της εισηγητικής έκθεσης του κρατικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2002 θα διερωτηθεί: 
εφόσον τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο κρατικός προϋπολογισμός μετά το 2000 είναι πλεονασματικός, γιατί το δημόσιο χρέος σημειώνει διαχρονική ονομαστική αύξηση;  
* Ειδικότερα πώς ερμηνεύεται το στατιστικό παράδοξο, ο κρατικός προϋπολογισμός το 2001 να έχει πλεόνασμα και ταυτόχρονα το χρέος της γενικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του 2001 να εμφανίζει αύξηση 3.762 εκατ. ευρώ; 
* Επίσης, γιατί η κυβέρνηση αναμένει το 2002 πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό 1,2 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα προβλέπει αύξηση του δημοσίου χρέους της γενικής κυβέρνησης κατά 5,9 δισ. ευρώ;
Αυτές οι στατιστικές παραδοξολογίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ...

Στο ρόλο του λαγού.... ο GAP

Θυμάστε χθες που γράψαμε για τις γελοιότητες του ΕΘΝΟΥΣ ότι τάχα μου υπάρχει κόντρα σε εξέλιξη μεταξύ ΓΑΠ-Μέρκελ. Είπαμε ότι ο Ταρζάν μιλάει μόνος του και γι αυτό κάνει τον μάγκα μιας και η Μέρκελ τον έχει γειωμένο και δεν ασχολείται μαζί του... μέχρι να αποφασίσει να του ζητήσει το λόγο και ο ΓΑΠ μας να γίνει λαγός:

Ψήφος ανάληψης ευθυνών


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση την οποία υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ έχασε πολλές χιλιάδες ψήφους εμπιστοσύνης. 
Το ίδιο όμως συνέβη και στην αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας.

Η οργή (και η πολιταγανάκτηση) την οποία αισθάνεται ένας στους τρεις πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της κοινής γνώμης από την Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο με την κατάσταση της χώρας εξηγεί την πολιτική ψήφο στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών με τον καλύτερο τρόπο.
Ο δεύτερος γύρος, όμως, χρειάζεται άλλη εξήγηση. 
Μας την προσφέρουν όσοι έχουν κάτι άλλο να απαντήσουν στην ίδια έρευνα. 
Πράγματι, ένας στους δύο πολίτες προσδιορίζει τη δυσφορία του ως «ανησυχία, άγχος, απογοήτευση, λύπη και ντροπή».
Κρατήστε αυτόν τον προσδιορισμό της «ντροπής» για να κατανοήσετε γιατί αν ο Γιώργος Παπανδρέου εμπιστευόταν πιο..

Έτσι υπερασπίζεται τη χώρα;

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στη γαλλική Εφημερίδα FIGARO, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, εντάσσεται και αυτή στην ίδια λογική του εξευτελισμού της χώρας του στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης.

Αντί να είναι πιο σεμνός, αντί να παρασύρεται από το διεθνοποιημένο προφίλ του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός όφειλε μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης και αισθητής μείωσης του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε σύγκριση με τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, να είναι πιο συναινετικός, πιο συνθετικός, πιο «εθνικός», πιο προστατευτικός διαχρονικά για την Ελλάδα, της οποίας ως Πρωθυπουργός υποτίθεται ότι διαφυλάττει το κύρος και την εικόνα.
Τίποτε από όλα αυτά. ...

Βατοπέδι : Βυθίστηκε η Ναυαρχίδα των "Σκανδάλων" του ΠΑΣΟΚ ...


Και τώρα που τελείωσε το Βατοπέδι τί ;

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν να παραπεμφθούν οι κ.κ Ρουσόπουλος και Βουλγαράκης που λοιδορήθηκαν όσο ΚΑΝΕΙΣ άλλος...
Αυτά που έχουν λεχθεί και γραφεί για αυτούς τους δύο υπουργούς της ΝΔ δεν έχουν γραφεί ΟΥΤΕ για αυτούς που ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΑΝ...
Συγκεκριμένα την παραπομπή των πρώην υπουργών της Ν.Δ Ευ. Μπασιάκου, Αλ. Κοντού και του πρώην υφυπουργού Π. Δούκα στο δικαστικό συμβούλιο ψήφισε στις 3.30 τα ξημερώματα η ολομέλεια της Βουλής.
Αναλυτικά :

Η πολιτική αποτυχία του ΠΑΣΟΚ

Οι κοινωνίες της εποχής μας, ιδιαίτερα οι πιο αναπτυγμένες, διανύουν μεταβατική περίοδο σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο αφήνοντας οριστικά πίσω τους και για ιστορική μόνο αξιολόγηση, μοντέλα παραγωγής και κοινωνικής- πολιτειακής οργάνωσης..
Το σπουδαιότερο είναι ότι  άφησαν πίσω τους τις κλασσικές σταθερές αποτίμησης της παραγωγικότητας (άνθρακα, χάλυβα, χρυσό) αντικαθιστώντας τις από την ...

Σόιμπλε: Δεν είναι μονόδρομος η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα

Σε σκληρές δηλώσεις για την Ελλάδα προέβη σήμερα ο Γερμανός υπουργός Σόιμπλε, ενώ ζήτημα μη καταβολής του μεριδίου της χώρας του στην τρίτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα έθεσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Πρελ.

Ο εκνευρισμός που προκαλεί στην ευρωζώνη η οικονομική κρίση της Ιρλανδίας αντικατοπτρίζεται στις δηλώσεις πολλών υπουργών Οικονομικών της ΕΕ που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. 
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν στην Αθήνα αλλά και στις αγορές οι δηλώσεις του Γιόζεφ Πρελ σήμερα το μεσημέρι, λίγο πριν ...

Πάει για αντιπρόεδρος ο Βαγγέλης;

Πολλά έχουν γραφτεί, πολλά έχουν ακουστεί, ωστόσο  αποκαλύπτουμε σήμερα πως η εσωκομματική συναίνεση σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης είχε επιτευχθεί μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ΔΕΘ!  
Οι δύο άνδρες, αποφάσισαν από τότε να συστρατευθούν σε μια κοινή πορεία και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σήμερα. 
Και όπως λένε, η τοποθέτηση του σημερινού υπουργού Εθνικής Άμυνας στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης θα είναι μια βαρέων βαρών επιβράβευση…

Παραπομπή Κοντού, Μπασιάκου και Δούκα για το Βατοπέδι αποφάσισε η Βουλή

Την παραπομπή των κυρίων Ευάγγελου Μπασιάκου, Αλέξανδρου Κοντού και Πέτρου Δούκα για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία εις βάρος του δημοσίου και την μη παραπομπή των κυρίων Θόδωρου Ρουσσόπουλου και Γιώργου Βουλγαράκη αποφάσισε, στις 03:30 τα ξημερώματα, η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη με την συμμετοχή μόνο των κυβερνητικών βουλευτών, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεξάρτητων πλην του Κώστα Κιλτίδη.
Άξιο αναφοράς είναι ότι ακόμα και οι τρεις υπουργοί που παραπέμφθηκαν στο Δικαστικό Συμβούλιο δεν παραπέμφθηκαν για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων, το μόνο που θα μπορούσε να ξεπεράσει τον ...