Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Το μαύρο φίδι του φασισμού!

Σε μια Ελλάδα που βαίνει όλο και πιο πολύ στο παράλογο, λησμονούμε -με επιταχυνόμενη πνευματική «απολέπιση»- όλο και περισσότερες από τις βασικές κοινωνικοφιλοσοφικές αρχές που έχουν θεμελιωθεί ανά τους αιώνες.

Μια από αυτές αναλογιζόμουν χθες . Βασική κοινωνική αρχή που θεμελιώνει την ύπαρξη της ευνομούμενης κοινωνίας.«Nullum poena sine legum» (μτφρ: καμιά ποινή χωρίς νόμο).

Αιτία των αναλογισμών μου στάθηκε η επιστολή του κ. Ρουσόπουλου προς τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Καραμανλή, με την οποία του γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές.

Οι λόγοι εμπεριέχονται σε λίγες μόλις λέξεις:«..Οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό, δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την συκοφαντία.... Δεν διαπραγματεύθηκα και δεν διαπραγματεύομαι την πολιτική μου επιβίωση σε βάρος της αξιοπρέπειάς μου».

Δεν εξετάζω την απόφαση του κ. Ρουσόπουλου από την καθαρά πολιτική πλευρά , αλλά από την κοινωνικοφιλοσοφική πλευρά.

O κ. Ρουσόπουλος θεωρήθηκε από το ΠαΣοΚ ως το ισχυρό επικοινωνιακό χαρτί της ΝΔ, στοχοποιήθηκε, και κάποια στιγμή κατηγορήθηκε για την υπόθεση Βατοπαιδίου.
Έγινε εξεταστική επιτροπή (όπως επιτάσσει ο νόμος), και παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , όπου χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και ψευδομάρτυρες( χωρίς κανείς να αναλάβει το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας αναίσχυντης και βαθιά αντιδημοκρατικής πράξης), το μόνο που προέκυψε ήταν το γεγονός ότι ο ηγούμενος Εφραίμ ήταν ο ...πνευματικός του.
Όπως άλλωστε και πολλών άλλων πολιτικών από διάφορα κόμματα , μεταξύ των οποίων και του ΠαΣοΚ.

Μέχρι στιγμής , (καθώς όπως βαίνουν οι κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, δεν είμαι σίγουρος για το μέλλον) δεν υπάρχει σχετικός νόμος που να ποινικοποιεί την ....ύπαρξη πνευματικού.

Το επίσημο ΠαΣοΚ επιμένει όμως και τον κατηγορεί βάσει της ...περιρρέουσας ατμόσφαιρας.
Μα ούτε αυτή αναφέρεται σε κανένα νόμο,εκτός των νόμων που επιτάσσει το εγχειρίδιο του ...Γκέμπελς.

Στην μεταμοντέρνα Ελλάδα ανατρέπουμε λοιπόν την βασική αρχή της ευνομούμενης κοινωνίας, ρίχνουμε στα τάρταρα των πολιτικών σκοπιμοτήτων το «Nullum poena sine legum» (μτφρ: καμιά ποινή χωρίς νόμο), και ...προχωράμε.

Αλλά.... ξέρουμε που πάμε; Ξέρουμε που μας οδηγεί αυτό το μεταμοντέρνο μονοπάτι; Ξέρουμε ότι σ`αυτό το μονοπάτι... «Latet ..anguis in herba»( μτφρ: ένα ...φίδι κρύβεται στα χόρτα). Το μαύρο φίδι του Φασισμού!

Συναινέσεις


Ένα από τα βασικά μηνύματα που στάλθηκαν μέσω της τεράστιας αποχής στις ευρωεκλογές, ήταν αυτό της απογοήτευσης πολύ μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων, από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται στη χώρα μας ο δημόσιος πολιτικός διάλογος.
Εάν κάποιος πολιτικός σήμερα, πει ότι είναι Σάββατο, 13 Ιουνίου, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει την άμεση αντίδραση του άλλου κόμματος εξουσίας το οποίο θα πει, όχι, είναι απλώς μια μέρα μετά την Παρασκευή, 12 Ιουνίου. Ενώ η αριστερά θα κατακεραυνώσει και τους δύο λέγοντας ότι αποκρύπτουν ότι είναι μια μέρα πριν την Κυριακή 14 Ιουνίου……
Εχει δίκιο η πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών να μην αντιλαμβάνεται αλλά και να μην αποδέχεται ότι είναι αδύνατον, να υπάρξει συναίνεση στα κεντρικά θέματα παιδείας ανάμεσα τουλάχιστον στα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή.
Και πως είναι δυνατόν ο διάλογος γύρω από το εξαιρετικά αυτό ευαίσθητο θέμα, να διεξάγεται με όρους αλληλοσπαραγμού, προκαλώντας ζημιά , απόγνωση και απογοήτευση σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που δυσφορούν αντιλαμβανόμενες ότι για λόγους μικροκομματικών υπολογισμών, πρέπει να επωμίζονται ένα τεράστιο κόστος.
Αυτό ακριβώς το κόστος που προκαλεί η μοναδική αναποτελεσματικότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Το ίδιο σκέφτονται στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες και άλλα σημαντικά θέματα, όπως για παράδειγμα οι κινήσεις που θα έπρεπε να γίνουν προκειμένου να υπερβεί η χώρα τους κινδύνους που υφίστανται από την οικονομική κρίση.
Όταν πριν από μερικούς μήνες διατυπώθηκε από τον Βερελή, η άποψη για την επιλογή κοινής αποδοχής Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, οι μεν πολιτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων την αποδοκίμασαν με έντονη αμηχανία, οι δε Έλληνες Πολίτες, όπως έδειξαν και σχετικές μετρήσεις που έγιναν σε πολύ υψηλό ποσοστό, τη θεώρησαν απολύτως σωστή και αναγκαία πρόταση.
Υπάρχει λοιπόν δυσαρμονία ανάμεσα στην κοινή λογική και την πολιτική πρακτική; Το ποσοστό τουλάχιστον αυτών που απείχαν από τις κάλπες της 7ης Ιουνίου μάλλον συμμερίζεται αυτή την άποψη περί δυσαρμονίας

Είναι βέβαιο ότι η Ελληνική Κοινωνία όχι μόνο ζητά συναινέσεις για τα αυτονόητα, αλλά ότι κυρίως είναι αποφασισμένη να επιβάλει με τις επιλογές της όχι μόνο συναινέσεις , αλλά και την επικράτηση της κοινής λογικής. Όποιος δεν το αντιληφθεί θα βρει την πόρτα ανοιχτή για να πάει να παίξει στην αυλή.

πηγή

Μεταναστευτικό – Λύσεις υπάρχουν


Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης


“ Είμαστε όλοι επιβάτες στο ίδιο πλοίο, αλλά ενώ κάποιες μειοψηφίες ταξιδεύουν σε πολυτελείς καμπίνες, το 85% των επιβατών συνωστίζεται κάτω από άθλιες συνθήκες. Είναι ολοφάνερο, ότι αυτό το πλοίο θα συγκρουστεί κάποτε με ένα παγόβουνο όπως ο Τιτανικός» ( Από τη Συνάντηση Κορυφής της Ομάδας 77,των 133 φτωχότερων χωρών το 2000


Η κυβέρνηση, αγνοώντας, τη γνωστή ρήση του Αριστοτέλη, «για να θεραπεύσεις κάτι, πρέπει πρώτα να διαγνώσεις τις αρχικές αιτίες που το δημιούργησαν», προχώρησε σε σπασμωδικές κινήσεις αντιμετώπισης ενός προβλήματος που είναι παγκόσμιο. Προβλήματα μετακίνησης λαών και μαζικής μετανάστευσης πληθυσμών σε άλλες χώρες είχαμε πάντοτε στην ανθρώπινη ιστορία.
Η διαφορά με το σημερινό μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ότι αυτό το δημιούργησαν οι ίδιες οι χώρες υποδοχής μέσα από τους ληστρικούς όρους εμπορίου με τις χώρες αυτές και μέσα από την μετατόπιση των πεδίων των πολέμων για παγκόσμια κυριαρχία, στα εδάφη τους.
Όταν οδηγείς τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού στην εξαθλίωση και τους βομβαρδίζεις τα σπίτια, επόμενο είναι κάποια στιγμή να έρθουν να μείνουν στο δικό σου απρόσκλητοι. Ενώ 2.8 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν με εισοδήματα κάτω των 2 δολαρίων την ημέρα, οι αγελάδες στην Ευρώπη καταναλώνουν την ημέρα 4 δολάρια για τροφή. Δηλαδή καλύτερα αγελάδα στην Ευρώπη παρά άνθρωπος στην Αφρική. Αυτό δεν συμβαίνει διότι έτσι το ήθελε ο Θεός ούτε γιατί είναι τεμπέληδες. Τεμπέληδες θεωρούν και πολλοί βορειοευρωπαίοι τους νοτιοευρωπαίους, δηλαδή εμάς( για να μην παρασυρόμαστε σε ανόητους χαρακτηρισμούς). Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι διακυμάνσεις της ........

διεθνούς τιμής του κακάο που εκπορεύονται από τα χρηματιστήρια του Σικάγου και της Σιγκαπούρης. «Η τιμή του κακάο, της πρώτης ύλης για την κατασκευή της σοκολάτας, του αγαπημένου εδέσματος της Δύσης, βρίσκεται σήμερα στο χαμηλότερο σημείο της ιστορίας της.» (Από άρθρο των New York Times στην Καθημερινή, 31.08.2001). Σε όλες αυτές τις αρχικές αιτίες του προβλήματος, οι μεν αριστεροί στουθοκαμηλίζουν ηθικολογώντας, δίχως να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις, οι δε λύκοι, εκείνοι δηλαδή που έχουν σαν κανόνα ζωής την αρχή «Homo homini lupus est»(ο άνθρωπος για τον άνθρωπο είναι λύκος) ζητούν δραστικά ,μέχρι απάνθρωπα μέτρα. Νιώθουν όπως οι λύκοι που οριοθετούν τον ζωτικό τους χώρο, έτοιμοι να κατασπαράξουν όποιον τολμήσει να τον παραβιάσει. Μέσα σε αυτήν την γενικευμένη σύγχυση (από άγνοια, βλακεία ή στυγνό συμφέρον), υπάρχουν προτάσεις λογικές και εφικτές, όπως π.χ. του Ο D. Rodrik, καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.


Ο D. Rodrik, υποστηρίζει ότι αν οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου, αναγνώριζαν την άδεια προσωρινής εργασίας για εργάτες από τις φτωχότερες χώρες, οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις του, θα αντιστοιχούσαν στο 3% του εργατικού δυναμικού των πλουσίων χωρών, αυτό θα εξασφάλιζε 200 δις. δολάρια ετησίως για τις χώρες αυτές. Τα κέρδη αυτά θα μεταφέρονταν κατευθείαν στους εργάτες (δηλ.στις οικογένειες) των χωρών αυτών παρακάμπτοντας τους (διεφθαρμένους) κρατικούς μηχανισμούς των χωρών τους. Μια τέτοια πολιτική όχι μόνο θα βοηθούσε τις οικονομίες των χωρών αυτών αλλά θα ασκούσε λιγότερη αν όχι την ίδια πτωτική πίεση στους μισθούς των εργαζομένων των ανεπτυγμένων χωρών. Αν μια τέτοια πολιτική δε φαίνεται προς το παρόν εφικτή, αυτό, σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή, οφείλεται στο ότι, οι πολυεθνικές και οι εταιρείες του χρηματοοικονομικού τομέα που επηρεάζουν την ατζέντα του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, γνωρίζουν πολύ καλά ένα βασικό κανόνα της οικονομικής επιστήμης: «όσο μεγαλύτερη είναι η διαφοροποίηση τιμών ανάμεσα στις αγορές κρατών, τόσο μεγαλύτερα είναι τα κέρδη από τα έσοδα του διεθνούς εμπορίου». ( Ακόμη και οι εισαγωγείς από την Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω, που δεν έχουν επισκεφθεί ούτε το δημοτικό σχολείο αλλά έχουν κατακλύσει την Ελληνική Αγορά με προϊόντα Made in China, γνωρίζουν στην πράξη τον παραπάνω «βασικό κανόνα της οικονομικής επιστήμης».) «Η αναλογία των αποδοχών που λαμβάνουν ικανοί εργάτες των ανεπτυγμένων και των χαμηλόμισθων χωρών ξεπερνά το 10 προς 1 ή είναι ακόμη μεγαλύτερη». Εάν επιτρεπόταν, η με όρους, απελευθέρωση στην κυκλοφορία της εργασίας διεθνώς, αναγνωριζόταν δηλαδή η άδεια προσωρινής εργασίας σε μετανάστες από τις χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου θα είχαν επιλυθεί πολλά από τα σημερινά παγκόσμια προβλήματα προς όφελος των εργαζομένων όλων των χωρών του κόσμου. Το πρόβλημα, κατά τον καθηγητή D. Rodrik, οφείλεται στο ότι «η μετανάστευση δεν είχε ποτέ αποκτήσει μια τόσο καλά οργανωμένη εκπροσώπηση, όπως αυτών που επωφελούνται άμεσα (πολυεθνικές και χρηματοοικονομικές εταιρείες) και οι οποίοι ασκούν επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η τρέχουσα αντζέντα παγκοσμιοποίησης διαμορφώνεται από συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα», υποστηρίζει ο καθηγητής D. Rodrik και πάνω σε αυτήν, η μεν αριστερά δεν έχει συγκεκριμένες θέσεις, οι δε λύκοι τρίβουν τα χέρια τους, διότι θα ικανοποιήσουν τα αρχέγονα αταβιστικά ένστικτά τους πάνω σε εύκολη λεία «παράνομων», που δεν έχουν κανένα λόμπι.
Πίσω από την επίσημη πολιτική των ανεπτυγμένων χωρών, ο Ι. Wallerstein, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Yale και συγγραφέας του «Το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε», βλέπει την Οικονομική της Εκμετάλλευσης:«σκοπός του Ρατσισμού δεν ήταν ποτέ να αποκλείει ανθρώπους, πολύ λιγότερο να τους εξοντώνει, αλλά να τους κρατάει μέσα στο σύστημα ως Untermenschen (υπανθρώπους), ώστε να υφίστανται οικονομική εκμετάλλευση και να χρησιμοποιούνται πολιτικά ως αποδιοπομπαίοι τράγοι.»
Θα πουν πολλοί, «ωραία κύριε όλα αυτά που μας αραδιάσατε, αλλά τι κάνουμε συγκεκριμένα; Πως μια μικρή χώρα μπορεί να λύσει ένα σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα, που όμως επιβαρύνει περισσότερο την Ελλάδα από ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες»; Η απάντησή μου είναι:»κάνοντας το εθνικό μας πρόβλημα δικό τους, ευρωπαϊκό, αφήνοντας, διευκολύνοντας μάλιστα όλους όσους θέλουν να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Βλέπετε κανένα άλλο μέτρο πίεσης; Λύσεις υπάρχουν. Αυτό που απουσιάζει είναι η πολιτική βούληση

Νικήτας: Τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται κατ’ αρχήν προς τη σωστή κατεύθυνση!:


«Πριν από ένα χρόνο, θέτοντας το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης στη χώρα και ιδιαίτερα στην Αθήνα, στην πραγματική του διάσταση, στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Εσωτερικών αλλά και σε όλους τους πολιτικούς φορείς, χαρακτηρίστηκα από τους «κατ’ επάγγελμα προοδευτικούς» ως ακροδεξιός


Από την πρώτη στιγμή της θητείας μου στο Δήμο της Αθήνας, αφιερώσαμε χρόνο και ανθρωπιά και διαθέσαμε τα αναγκαία χρηματικά ποσά, προσπαθώντας να περιορίσουμε κάθε μορφής παρενέργειες που οδηγούσαν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και ιδιαίτερα της Αθήνας.

Ο Δήμος της Αθήνας αποτελεί μοναδικό φαινόμενο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ως προς τις πολιτικές ενσωμάτωσης των νόμιμων μεταναστών, μέσα από ένα ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικής προστασίας.

Πρέπει να γίνει όμως συνείδηση σε όλους, ότι η Αθήνα έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια αντοχής της και αδυνατεί να λειτουργήσει ως «δεξαμενή υποδοχής και παραμονής» εκατοντάδων χιλιάδων δύστυχων συνανθρώπων μας που βάσει σχεδίου προωθούνται από γειτονικές χώρες, και ιδιαίτερα την Τουρκία.

Η κοινή Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική Πολιτική και η υπενθύμιση με πράξεις στην Τουρκία ότι η ευρωπαϊκή της πορεία περνά μέσα από τις Αρχές και το Δίκαιο της Ε.Ε., είναι δύο απαραίτητα μέτρα σε συνδυασμό με την εφαρμογή των συνθηκών επαναπροώθησης.

Όποιος δεν έχει προσφέρει στο Δήμο της Αθήνας ούτε μια τσάντα με τρόφιμα, ούτε κυρίως μια ώρα εθελοντικής δουλειάς στο Κέντρο Υποδοχής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας, δεν νομιμοποιείται να ασκεί κριτική, προς καμιά πλευρά προτείνοντας μάλιστα ανέφικτα μέτρα.

Διαβεβαιώνω τους Αθηναίους και τις Αθηναίες ότι καταβάλαμε και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς και να απολαμβάνουν ότι οφείλει να τους παρέχει ο Δήμος.

Τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται κατ’ αρχήν προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο “προφήτης” που δεν ήταν…


Ήταν ή δεν ήταν; Ή μάλλον, είναι ή δεν είναι προφήτης ο Δημοσιογράφος; Κι όταν λέω προφήτης, αναφέρομαι στην πρωταρχική έννοια του όρου, δηλαδή σε κάποιον που μιλάει για λογαριασμό του Θεού κι όχι σε κάποιον που προλέγει τα μέλλοντα, πράγμα που είναι η δεύτερη σημασία της λέξης, αν και η πιο συνηθισμένη. Στην πράξη, το να μιλάει κανείς για λογαριασμό του Θεού σημαίνει πρωτίστως να υπερασπίζεται την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη, αλλά και όλες τις αρχές και αξίες που είναι η ηθική παρακαταθήκη της ανθρωπότητας και έχουν, λίγο έως πολύ, ενσωματωθεί στους ανθρώπινους νόμους. Και ο Δημοσιογράφος με δέλτα κεφαλαίο πιστεύεται από τους πολλούς ότι αυτό το ρόλο παίζει, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο δημοσιογράφο .

Έχει γραφτεί ότι κάθε λαός έχει τους άρχοντες που του αξίζουν. Το ίδιο ισχύει και για τους προφήτες. Κάθε λαός έχει τους προφήτες ή ψευδοπροφήτες που του αξίζουν. Και ένας απ’ αυτούς, ίσως ο δημοφιλέστερος ψευδοπροφήτης στη χώρα μας, είναι ο Δημοσιογράφος. Θα τον ακούσετε από τις εκπομπές του και μέσα από τη zougla.gr να κατακεραυνώνει τους πάντες, κατά πάντα και δια πάντα, εν ονόματι της δικαιοσύνης και της νομιμότητας, και θα νομίσετε πως είναι η ενσάρκωση του προφήτη Ηλία ή του Ιερεμία, και πως η Ελλάδα είναι τυχερή που γέννησε τον Ταρζάν.

Στον Ταρζάν υποκλίνεται όλη η πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ηγεσία της χώρας (η πνευματική ηγεσία είναι ανύπαρκτη), εκλιπαρώντας την εύνοιά του. Αρκεί ένα τηλεφώνημα συνεργάτη του για να τρέξει κάποιος "επώνυμος" ή ανώνυμος στις εκπομπές του και να σταθεί σα στρατιωτάκι μπροστά στον ψευδοπροφήτη απολογούμενος για ό,τι έκανε και δεν έκανε, και δηλώνοντας τρεμάμενος το τι προτίθεται να κάνει. Το να παραβρεθείς έστω και σε ρόλο γλάστρας μπροστά στον ψευδοπροφήτη είναι άκρως τιμητικό για το νεοέλληνα. Αποκτάς τον τίτλο του “χατζή”, δηλαδή του προσκυνητή της δημοσιογραφικής Μέκκας. Την περασμένη Πέμπτη είδαμε και τον καθηγητή κ. Γιώργο Πιπερόπουλο - υποψήφιο Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης - να επιδίδει κι αυτός τα "διαπιστευτήριά" του στο Δημοσιογράφο!

Και πώς ξεχώρισα πως ο Ταρζάν, που ομολογουμένως έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας πολλά σκάνδαλα, είναι ψευδοπροφήτης κι όχι γνήσιος προφήτης, δηλαδή απεσταλμένος του Θεού για να υπερασπίζεται το δίκιο του αδικούμενου, την αλήθεια και τη νομιμότητα; Πανεύκολο! Ο Ιησούς έδωσε τη συνταγή διάγνωσης. «Από τους καρπούς θα γνωρίσετε αυτούς», είπε. Και ποιοι είναι οι καρποί του Δημοσιογράφου; Μα ο χλιδάτος τρόπος ζωής του, ο κίτρινος αφρός της μπανιέρας όπου αυτοδιαφημίζεται αλαζονικά, και οι καθημερινές προκλήσεις του. Εάν οι πράξεις δεν εναρμονίζονται με τα λόγια του, τότε ο ίδιος κατατάσσει τον εαυτό του στους ψευδοπροφήτες. Εξάλλου, τούτος ο δικός μας ψευδοπροφήτης έχει και επικίνδυνες πολιτικές προκαταλήψεις και εμπάθειες, πράγματα που δεν έχουν θέση στην ψυχή ενός αληθινού προφήτη. Ο Ταρζάν είναι δεδηλωμένος εχθρός των αστυνομικών (“μπάτσων” στη δική του διάλεκτο) και παντός δεξιού "μιάσματος".

Επιπλέον, όταν προάγει το τζόγο μέσα από τη zougla.gr, εκμαυλίζοντας αφελείς προς τα καζίνο, μήπως κάνει θεάρεστο έργο και δεν το κατάλαβα εγώ; Κι όταν προκαλεί με τα χλιδάτα πάρτι του, προσκαλώντας τους φτωχούς να δούνε live το πάρτι της zougla.gr και να θαυμάσουν τους υψηλούς καλεσμένους του – αλήθεια τι έγινε εκείνη η κλήρωση για το πάρτι; Μόνο οι "επώνυμοι" κληρώθηκαν; – μήπως επιτελεί φιλανθρωπικό έργο και δεν το αξιολόγησα σωστά; Ή μήπως το γεγονός ότι εν παντί καιρώ και χρόνω φοράει το τζιν παντελόνι τον κατατάσσει μεταξύ των προλετάριων αυτής της χώρας, τους οποίους τάχα υπερασπίζεται; Και τι πρότυπο τους προφέρει με τη ζωή του; Διότι περισσότερο από το να μπουν πέντε λαμόγια παραπάνω στη φυλακή, ο λαός έχει ανάγκη από πρότυπα ζωής! (Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.)

Από τους καρπούς, λοιπόν, θα γνωρίσετε αυτόν! Βεβαίως η εποχή μας, όπως άλλωστε και οι περισσότερες εποχές της ιστορίας, δε γεννά αληθινούς προφήτες. Δεν τους θέλουν άλλωστε οι λαοί. Δεν τους αντέχουν. Δεν τους πάνε. Τους θεωρούν μισάνθρωπους ή και γραφικούς. Προτιμούν τους ψευδοπροφήτες που τους γαργαλίζουν την ακοή. Πάντα τους προτιμούσαν. Έχουν πέραση οι ψευδοπροφήτες μεταξύ των πτωχών τω πνεύματι. «Διότι εσείς ευχαρίστως ανέχεστε τους άφρονες, που σας ραπίζουν κατά πρόσωπο και επαίρονται», έγραφε κάποτε ο Απόστολος Παύλος στους Κορινθίους. Είπαμε, τα χούγια δεν κόβονται εύκολα…

Και για να τελειώνω με τη διάγνωση, και μόνο το γεγονός ότι ο Ταρζάν έχει τόσους θαυμαστές που στέκονται σούζα μπροστά του τον κατατάσσει στη μεγάλη και δημοφιλή χορεία των ψευδοπροφητών. Θα του θυμίσω και κάτι άλλο που είπε ο Ιησούς και ταιριάζει στην περίπτωσή του: «Αλλοίμονο σε σας, όταν όλοι οι άνθρωποι μιλήσουν με καλά λόγια για σας επειδή, έτσι έκαναν στους ψευδοπροφήτες οι πατέρες τους.»

Γιατί τα έγραψα τώρα όλα αυτά; Μήπως ελπίζω πως θα συνετίσω το Μάκη; Όχι, βέβαια! Δεν έχω τέτοιες ψευδαισθήσεις. Γνωρίζω ότι οι εκλεκτοί του Μαμμωνά είναι σκληροπυρηνικοί και δεν αλλάζουν με τίποτα. Απλούστατα τα έγραψα μπας και απομακρύνω κανένα υποψήφιο θύμα από το τζόγο που διαφημίζει στη zougla.gr και σωθεί καμιά οικογένεια από χρεοκοπία και διάλυση. Το να επηρεάσω θετικά έστω και έναν άνθρωπο θα είναι για μένα μεγάλη ηθική δικαίωση, κι ας μην το μάθω ποτέ.

Ένα καζάνι που βράζει.

"είναι πολύ εύκολο απλώς να αντιμετωπίζεις αφ' υψηλού κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα ή των Κάτω Πατησίων που αισθάνονται απειλούμενοι από τους απρόσκλητους μουσαφίρηδες, από το να τους ακούσεις..

Είναι πολύ εύκολο να ανατριχιάζεις με την επανεισδοχή ή την απέλαση των «κακόμοιρων», από το να προτείνεις σοβαρές και ολοκληρωμένες λύσεις..."
Της Κ.Τζωρτζινάκη

Η κοινωνία εδώ και καιρό διαμηνύει στις πολιτικές δυνάμεις και πρωτίστως στην κυβέρνηση ότι δεν «πάει άλλο» με τη λαθρομετανάστευση. Οι περισσότεροι είτε δεν θέλησαν είτε δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν τους φόβους, τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες των πολιτών.
Κανένα πρόβλημα, το μήνυμα το έλαβε και το εξέφρασε κάποιος. Αυτό που θα έπρεπε να 'ναι στην ατζέντα όλων των κομμάτων, με συγκεκριμένες, ξεκάθαρες προτάσεις, αφέθηκε να αποτελέσει προνομιακό γήπεδο ενός πολιτικού σχηματισμού, τον οποίο μάλιστα οι άλλοι «παίκτες» σνόμπαραν, και κατηγορούσαν για μεθοδικό καλλιεργητή της ξενοφοβίας.
Ακραίος ή μη, εκμεταλλευτής του κοινωνικού φόβου, είχε με το μέρος του τη σκληρή πραγματικότητα, τις σκηνές αλλοφροσύνης στα ακριτικά νησιά, τη γκετοποίηση και την...
αναπόφευκτη εγκληματικότητα στις μεγαλοπούλεις, το τριτοκοσμικό κέντρο της Αθήνας, «φυτώριο» ασθενειών και παραβατικότητας, τους «άθλιους» της Μενάδρου και της Γερανίου, καφκικές μορφές στον δυτικό παράδεισο, που δεν διαφέρει από την κόλαση της χώρας που άφησαν πίσω τους.
Κυνικός ή μη, πολιτικός επενδυτής στην ανασφάλεια, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα των πολιτών αυτής της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων μεταναστών, να απολαμβάνουν ένα περίπατο στη γειτονιά τους, στο κοντινό πάρκο, να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά, χωρίς την απειλή καθημερινών επεισοδίων που καταδικάζουν περιοχές;
Είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπίζεις αφ' υψηλού κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα ή των Κάτω Πατησίων που αισθάνονται απειλούμενοι από τους απρόσκλητους μουσαφίρηδες, από το να τους ακούσεις.
Είναι πολύ εύκολο να ανατριχιάζεις με την επανεισδοχή ή την απέλαση των «κακόμοιρων», από το να προτείνεις σοβαρές και ολοκληρωμένες λύσεις. Οχι αερολογίες και εξορκισμούς, όχι κούφια συμπαράσταση και κηρύγματα χριστιανικής ηθικής ή μόνο κατασταλτικά μέτρα.
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Διαφέρουν οι λύσεις. Αλλη προκρίνει ο Μπερλουσκόνι, άλλη οι Μαλτέζοι, άλλη το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα, άλλη η Κομισιόν άλλη η Αλέκα, διαφορετική ο Αλέξης. Η σύνθεση δεν είναι απλή, αλλά όσο μετατίθεται, η τσαγιέρα γίνεται τρένο.
πηγή

Η κυβέρνηση θέτει θέμα λαθρομεταναστών στην ΕΕ.


Με πρωτοβουλία του κ. Καραμανλή, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στον Τσέχο προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζαν Φίσερ, το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης θα συζητηθεί στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, με στόχο την ανάληψη δυναμικών πρωτοβουλιών σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η ελληνική πλευρά θα τονίσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι οι χώρες που δεν έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει συμφωνίες επανεισδοχής θα πρέπει να κληθούν να υπογράψουν, ενώ θα πρέπει να υποχρεωθούν να εφαρμόσουν τις συμφωνίες επανεισδοχής χώρες, οι οποίες έχουν υπογράψει αλλά δεν τις τηρούν, όπως η Τουρκία.
"...Ως χώρα που φιλοδοξεί να μπει στην Ε.Ε. είναι υποχρεωμένη να τηρήσει και αυτό το κοινοτικό κεκτημένο..." τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Για την ανάγκη οι συμφωνίες επανεισδοχής να υπογράφονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στη Στοκόλμη, εν όψει της ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη Σουηδία, αλλά και στις επαφές που είχε στη Νορβηγία, χαρακτηρίζοντας μεγάλο στοίχημα την υπογραφή συμφωνιών επανεισδοχής με το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
Στη Σύνοδο Κορυφής, η Ελλάδα θα ζητήσει επίσης την ενίσχυση του FRONTEΧ και τη μετεξέλιξή του σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, σύμφωνα με την πρόταση που έχουν καταθέσει ο κ. Καραμανλής και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
ΒΙΚΥ ΣΑΜΑΡΑ

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Ραγδαίες εξελίξεις επιβάλει ο Καραμανλής

Μέσα σε έντονο παρασκήνιο και μετά από σύνθετες διεργασίες ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Ραγδαίες εξελίξεις επιβάλει ο Καραμανλής

προέβη σε καθ’ υπόδειξιν δηλώσεις περί μη συμμετοχής του σε ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

«Πρόκειται για καθαρά στρατηγική κίνηση με στόχο την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που βράζει και την βάση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που έχει αγανακτήσει» δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη, που ασκούσαν εδώ και καιρό πιέσεις προς το Μαξίμου για την «εκκαθάριση» των εκκρεμοτήτων.
Η επιχείρηση εκκαθάρισης των εκκρεμοτήτων δεν αφορά βεβαίως μόνον το πρώην δεξί χέρι του πρωθυπουργού, αλλά και όσους «ενόχλησαν» με πολιτικές και κοινωνικές συμπεριφορές τον τελευταίο χρόνο.

Μεταξύ αυτών. Οι Βουλγαράκης, Παυλίδης, και ο Πέτρος Δούκας που με τη δήλωση του ενοιξε το δρόμο και για τους άλλους. Ενδεχομένως- και Μπασιάκος, Κοντός και άλλα κυβερνητικά στελέχη, βρίσκονται στο στόχαστρο της επιχείρησης ξεκαθαρίσματος που διεξάγει το Μαξίμου.

Είναι προφανές πως μετά τις κινήσεις εκτόνωσης των πιέσεων από το ΛΑΟΣ, ως προς τα θέματα Ασφαλείας και Λαθρομετανάστευσης, η Κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να αμβλύνει εντυπώσεις και πιέσεις ως προς τα πρόσωπα που χρεώνονται την απώλεια 1.350.000 ψήφων για την Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τις εκλογές του 2007.
Η επιστολή του Θ. Ρουσόπουλου, προϊόν συνεννόησης , συντάχθηκε σε πνεύμα διευκόλυνσης του πρωθυπουργού, ώστε με τις πρωτοβουλίες που παίρνει, να φέρει τη ΝΔ εκ νέου σε θέση μάχης , έχοντας την 20η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία-στόχο για τις εθνικές εκλογές


Πηγή

Ως εδώ κυρίες τράπεζες


Αμεσα εφαρμοστέες θα είναι πλέον οι υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες απαγορεύεται στις τράπεζες να εφαρμόζουν όρους που έχουν κριθεί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις ως καταχρηστικοί.


Οι όροι αυτοί αφορούν στεγαστικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες, τήρηση καταθετικών λογαριασμών κ.λπ. Επειτα από προσφυγές καταναλωτικών οργανώσεων, και κυρίως της ΕΚΠΟΙΖΩ, εκδόθηκαν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, που χαρακτήριζαν καταχρηστικούς τους όρους των συμβάσεων, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε στην έκδοση απόφασης που υποχρέωνε τις τράπεζες να συμμορφωθούν. Ωστόσο οι τράπεζες συνέχιζαν να μην εφαρμόζουν την απόφαση στο σύνολό της, ενώ προσέφυγαν και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της υπουργικής απόφασης.


Με την απόρριψη της προσφυγής, οι υπουργικές αποφάσεις αυτής της κατηγορίας ισχύουν. Ετσι, οι τράπεζες κατά τις συναλλαγές τους με καταναλωτές απαγορεύεται να εισπράττουν ποσά τα οποία αφορούν:


* Σε συμβάσεις στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου:


1 Είσπραξη εξόδων χρηματοδότησης, προέγκρισης δανείων ή εξέτασης αιτήματος δανείου, ανάλογα με το ποσό του δανείου.


2 Προμήθεια ή έξοδα φακέλου.


3 Καταγγελία της δανειακής σύμβασης και την αναζήτηση του συνόλου του ανεξόφλητου ποσού με τους αναλογούντες τόκους υπερημερίας, σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής οποιασδήποτε δόσης ή μέρους αυτής ή των τόκων.


4 Εκχώρηση και μεταβίβαση στην τράπεζα των ενοικίων ακινήτου, ως πρόσθετη ασφάλεια, εφ' όσον η τράπεζα απαιτεί επιπλέον από τον καταναλωτή να εγγράψει, υπέρ αυτής, προσημείωση για ποσό που υπερκαλύπτει το ύψος του δανείου και, επιπροσθέτως, εγγυάται για το δάνειο αυτό και κάποιο άλλο πρόσωπο.


5 Καταβολή ποινής προεξόφλησης.


6 Υπολογισμό τόκων με βάση τις 360 και όχι τις 365 ημέρες.


7 Παραίτηση του εγγυητή από νόμιμα δικαιώματά του.



* Σε συμβάσεις χορήγησης πιστωτικών καρτών:


8 Επιβολή προμήθειας σε περίπτωση που ο καταναλωτής κάνει ανάληψη μετρητών με τη μορφή δανείου από πιστωτική κάρτα.


9 Αυθαίρετη και αναιτιολόγητη αύξηση του επιτοκίου στις πιστωτικές κάρτες, χωρίς να το προσδιορίζει επακριβώς, να το συνδέει και να το προσαρμόζει με επιτόκιο αναφοράς, π.χ. Euribor ή επιτόκιο ΕΚΤ.


10 Αναγκαστική επιβολή πρόσθετων χρεώσεων και οφειλών από πιστωτική κάρτα, ακόμα και αν ο καταναλωτής δεν αντιδράσει εγκαίρως και σύμφωνα με τις προθεσμίες που του έχει ορίσει η τράπεζα.


11 Μονομερή αναπροσαρμογή της ετήσιας συνδρομής πιστωτικής κάρτας, χωρίς, προηγουμένως, να ενημερώνεται ο κάτοχος-καταναλωτής.


12 Παρακράτηση προμήθειας ή επιβολής εξόδων για τη χορήγηση βεβαίωσης οφειλών.


13 Απροειδοποίητη ή αναιτιολόγητη καταγγελία, εκ μέρους της τράπεζας, της σύμβασης πίστωσης ή στη μονομερή απαγόρευση χρήσης της κάρτας, ή στη μονομερή τροποποίηση οποιουδήποτε όρου της σύμβασης.


* Σε συμβάσεις λογαριασμού κατάθεσης:


14 Επιβολή χρεώσεων σε λογαριασμούς με καταθέσεις χρημάτων, κάτω από το όριο που η ίδια η τράπεζα καθορίζει.


Ολοι οι παραπάνω όροι, που πολλές φορές αποτελούσαν τα «ψιλά γράμματα» των συμβάσεων, θα πρέπει να διαγραφούν, ενώ το υπουργείο αναμένεται να εκδώσει αντίστοιχες αποφάσεις, για όρους οι οποίοι θα κριθούν αμετάκλητα ως καταχρηστικοί με δικαστικές αποφάσεις. *


πηγή

Θ. Ρουσόπουλος: "Δεν θα είμαι υποψήφιος"

rousopoulosphoto.jpg

Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Το ανακοίνωσε πριν από λίγο.

Το προηγούμενο Σάββατο η εφημερίδα «Καρφί» είχε αποκαλυπτικό παρασκήνιο, στο οποίο ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός σκεφτόταν να εγκαταλείψει την πολιτική.

Τη Δευτέρα υπήρξαν διαρροές από το περιβάλλον Ρουσόπουλου, που διέψευδαν το σχετικό δημοσίευμα. Τελικά, πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι ο Καραμανλής ήταν εκείνος που έδειξε την πόρτα της εξόδου στον πρώην συνεργάτη του. Κάπως, έτσι τελειώνει άδοξα η πολιτική καριέρα του πάλαι ποτέ πανίσχυρου υπουργού της Ν.Δ. Αναμενόμενη εξέλιξη για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο.


Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ρουσόπουλου:


«Αγαπητέ πρόεδρε,


με αυτή την επιστολή σου γνωστοποιώ την απόφασή μου να μην διεκδικήσω θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματός μας, στις επόμενες εκλογές,όποτε αυτές και αν γίνουν. Με ενδιέφερε η συμμετοχή μου, δεν το κρύβω. Δεν με ενδιαφέρει πια.»

Οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό, δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την συκοφαντία, είτε αυτή προέρχεται από αντιπάλους, είτε δυστυχώς από φίλους.

Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω το έργο της κυβέρνησης.» Σε άλλο σημείο ο κ. Ρουσόπουλος τονίζει ότι «εισήλθα στην πολιτική επιτυχημένος επαγγελματίας και αξιοπρεπής, αξιοπρεπής αποχωρώ. Καμία πικρία για πρόσωπα. Σε ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες. Προσπάθησα πάντοτε να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, πιστεύω ότι από τη θέση μου συνέβαλα -έστω και στο ελάχιστο- στις νικηφόρες εκλογές του 2004 και του 2007.»

Επιχείρηση σκούπα γιά λαθραίους ΝΔτες καί επαναπροώθησή τους...

Η Ρηγίλλης επιστρατεύει τον Νικήτα

Το «χαρτί» του Νικήτα Κακλαμάνη φαίνεται πως θα τραβήξει η Ρηγίλλης, προκειμένου να ενισχύσει την επικοινωνιακή παρουσία της Κυβέρνησης στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης αλλά και ευρύτερα της εικόνας της στην κοινή γνώμη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων θεωρείται πρόσωπο-κλειδί για να «τρέξει» την πολιτική για τη μετανάστευση, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ως αρμόδιος για την πρωτεύουσα έχει θέσει το ζήτημα σε δημόσιο διάλογο, σε ανύποπτο χρόνο.

Παράλληλα, στην Κυβέρνηση εκτιμούν ότι στο νέο σχήμα μάχης που προετοιμάζει ο Κώστας Καραμανλής, με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο «μαέστρο» της επικοινωνίας, και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη «στρατηγό» στο κόμμα, ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι από τα στελέχη που θα μπορούσαν να ανανεώσουν το προφίλ της Νέας Δημοκρατίας με τον δημόσιο λόγο και την παρουσία τους. Στο περιθώριο μάλιστα της προεκλογικής εκστρατείας του για τις δημοτικές εκλογές του 2010, ο Νικήτας Κακλαμάνης θα έχει την ευκαιρία να τοποθετείται δημοσίως για θέματα ευρύτερης πολιτικής.


πηγή

Καμπάνα από Βρυξέλλες για κονδύλια αγροτών

ImageΚοινοτικό πρόστιμο συνολικού ύψους 244,2 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στη χώρα μας για κακοδιαχείριση αγροτικών ενισχύσεων και δυσλειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) των κοινοτικών επιδοτήσεων, στο ελαιόλαδο, το βαμβάκι, τη σταφίδα και τα εσπεριδοειδή.


Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από ελέγχους που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον τομέα του ελαιολάδου, του βαμβακιού, της σταφίδας και των εσπεριδοειδών για τα οικονομικά έτη 1999 - 2004. Να σημειωθεί ότι την τελευταία δεκαετία τα συνολικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας για κακοδιαχείριση αγροτικών ενισχύσεων και δυσλειτουργία του ΟΣΔΕ, υπερβαίνουν το 1,5 δισ. ευρώ.


Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Χατζηγάκης για το θέμα ανέφερε ότι: «Το πρόστιμο αυτό που αφορά 1999 – 2004, αφορά περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.». Όσον αφορά στην κατάσταση σήμερα ο υπουργός τόνισε τα παρακάτω: «Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χειρίζεται με ευαισθησία το ΟΣΔΕ και όπως ξέρετε οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, αλλά και οι συνταξιούχοι απαλλάσσονται της καταβολής χρημάτων για τις αιτήσεις που υποβάλλουν στις Ενώσεις. Η διαδικασία έχει ομαλοποιηθεί παρ’ όλες τις προσπάθειες κάποιων να εκμεταλλευτούν τους αγρότες. Θέλω να τονίσω ότι όποιος συνεχίζει να χρησιμοποιεί μεθόδους εις βάρος του αγροτικού κόσμου θα στέλνεται στον εισαγγελέα.»


πηγή

“Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η Ελλάδα είναι ασφαλής”

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος για την πορεία του ιού Η1Ν1 στην Ελλάδα, παρά την αύξηση των κρουσμάτων στα 12 μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Τόνισε ότι "όλοι στη χώρας μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς" και υπογράμμισε ότι από εδώ και στο εξής οι ασθενείς – εκτός των σοβαρών περιστατικών – θα νοσηλεύονται στο σπίτι τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στο υπουργείο Υγείας, δήλωσε ότι η αύξηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας του επιπέδου ετοιμότητας από το 5 στο 6 δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς η απόφαση αυτή ελήφθη "όχι λόγω της βαρύτητας της ασθένειας αλλά κυρίως λόγω της γεωγραφικής εξάπλωσης του ιού ιδιαίτερα στο νότιο ημισφαίριο".


Μιλώντας για την Ελλάδα, ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι "δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας" καθώς τα κρούσματα στη χώρα αφενός είναι περιορισμένα και αφετέρου έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και οι πρώτοι ασθενείς έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους υγιείς.


Τόνισε ότι ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις πύλες εισόδου στη χώρα λόγω και της τουριστικής περιόδου καθώς και στη σωστή αντιμετώπιση των περιστατικών. Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης η οποία έχει επιφορτιστεί με το γενικό συντονισμό των ενεργειών του κράτους.


Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι "οι πολίτες και οι κάτοικοι της χώρας πρέπει να δώσουν βαρύτητα στους κανόνες υγιεινής" και όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα θα πρέπει να απευθύνονται στον προσωπικό τους γιατρό, στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ή σε νοσοκομεία.


Σύμφωνα με το νέο προσανατολισμό, είπε, τα κρούσματα που θα παρουσιαστούν από εδώ και στο εξής – εκτός των σοβαρών περιστατικών – θα νοσηλεύονται στο σπίτι τους.


Αναφερόμενος στα αυξημένα μέτρα που θα ληφθούν, ο υπουργός Υγείας δήλωσε:


1) Τα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας βρίσκονται σε ετοιμότητα. (Σε αυτά προστίθενται νοσοκομεία στην Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, τη Λάρισα, την Πάτρα και τη Ρόδο)


2) Προστίθεται και τρίτο εργαστήριο αναφοράς στην Αθήνα για τη διάγνωση του ιού εκτός από το Ινστιτούτο Παστέρ και το εργαστήριο του ΑΠΘ


3) Αυξάνεται το στρατηγικό απόθεμα από 15% σε 20% και παραπάνω. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραγγελίας εμβολίων.


4) Το κέντρο επαφής, το οποίο θα βρίσκεται στο νέο κτίριο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα έχει τετραψήφιο αριθμό. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο 210-5212054


5) Συνεχίζεται και αναβαθμίζεται το σχέδιο "Άρτεμις".

Κόκκινος συναγερμός για την πανδημία του αιώνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας - 30 κρούσματα σε ιαπωνικό σχολείο στο Ντίσελντορφ

Η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Χαν ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα στους εκπροσώπους των κρατών μελών του Οργανισμού την αύξηση στο ανώτατο επίπεδο (στο 6) του συναγερμού του για πανδημία για την γρίπη Α (Η1Ν1), όπως έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή στην Γενεύη.


Tην ίδια στιγμή που επιβεβαιώθηκε το 8ο κρούσμα της νέας γρίπης (H1N1) στη χώρα μας οι αρχές στη Γερμανία επιβεβαίωσαν άλλα 30 κρούσματα του ιού σε σχολείο της πόλης Ντίσελντορφ στη δυτική Γερμανία, όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα Πέμπτη από το υπουργείο Υγείας στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.


Τα κρούσματα, το μεγαλύτερο αριθμητικά ξέσπασμα του ιού στον ίδιο χώρο, εντοπίστηκαν σε ιαπωνικό σχολείο της πόλης προχθές Τετάρτη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου, Κάθριν Ρέμπε.
Το σχολείο έκλεισε μέχρι την επόμενη εβδομάδα και τα παιδιά που μολύνθηκαν βρίσκονται τώρα σε καραντίνα, πρόσθεσε η ίδια.


Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ επίσης αποφάσισαν να κλείσουν από αύριο Παρασκευή και για δύο εβδομάδες όλα τα δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς μετά τη μόλυνση δώδεκα μαθητών από τον ιό Η1Ν1 της νέας γρίπης.


Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού, διευκρίνισε ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Ντόναλντ Τσανγκ. "Με δεδομένη την κατάσταση σε όλον τον κόσμο ήταν αναπόφευκτο να καταγραφούν κρούσματα σε τοπικό επίπεδο στο Χονγκ Κονγκ", τόνισε ο Ντόναλντ Τσανγκ. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το πώς μολύνθηκαν οι δώδεκα μαθητές.


Επίσης οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης έθεσαν σε καραντίνα άλλους 13 μαθητές του ιδιωτικού σχολείου, οι οποίοι παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου.


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 28.000 σε 74 χώρες και οι νεκροί τους 141.

Ευρωεκλογές 2009

Του Αλέξ. Τσιαμπούση

Οι αναλύσεις που διαβάζει κανείς επί των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής είναι πολλές. Οι περισσότερες από αυτές, αναλόγως της πολιτικής τοποθέτησης του γράφοντος ή της πλευράς που υπηρετεί, με την καλή ή την κακή έννοια του όρου, πέραν των διαπιστώσεων που μπορούν να χαρακτηριστούν γενικότερης αποδοχής, υπερτονίζουν στοιχεία προσεκτικά επιλεγμένα και βολικά ερμηνευμένα για να μετριάσουν την αποτυχία του ενός κόμματος ή να αναγάγουν σε θρίαμβο το αποτέλεσμα του άλλου.

Θα σταθώ σε εκείνα τα μηνύματα που είναι όσο το δυνατόν ευρύτερα αποδεκτά:

1) Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει μια καθαρή νίκη στο ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε να κερδίσει εκλογική μάχη από το 2000 και ως εκ τούτου κάθε νίκη, δεν παύει να είναι σημαντική για αυτό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για νίκη με διαφορά 4,3 ποσοστιαίων μονάδων.


2) Η αποχή ήταν ασυνήθιστα μεγάλη, για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό από μόνο του δε συνιστά αλλοίωση του αποτελέσματος, με την έννοια βέβαια πως αν όλοι όσοι επέλεξαν να απέχουν, τελικά ψήφιζαν, δεν πιστεύω πως θα βλέπαμε και διαφορετικό αποτέλεσμα. Θεωρώ δηλαδή πως μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2007 και του 2004 θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, στο κόμμα, ακόμη και σε τοπικά στελέχη του κομματικού και αυτοδιοικητικού μηχανισμού, που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό το μήνυμα ήταν αποφασισμένοι να το στείλουν είτε με το να μην προσέλθουν στις κάλπες είτε με το να επιλέξουν κάποιο άλλο κόμμα, πάντως όχι επιλέγοντας το ΠΑΣΟΚ (και αυτό έχει τη δική του, ιδιαίτερη σημασία και θα το αναλύσω παρακάτω). Ωστόσο, το μέγεθος της αποχής μεγέθυνε σίγουρα τη μεταξύ των 2 μεγάλων κομμάτων διαφορά.


3) Υπήρξαν πρακτικές που πλήγωσαν τους Νεοδημοκράτες και πρόσωπα που καταχράστηκαν της ψήφου των πολιτών και ενεπλάκησαν σε παράνομες και σκανδαλώδεις πράξεις. Αυτές τις πρακτικές πρέπει μια και καλή να τις διαγράψουμε από την παράταξή μας. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραλείψουμε και το γεγονός της πρωτοφανούς εκμετάλλευσης αυτών των φαινομένων από τα Μ.Μ.Ε. με σκοπό να ευνοηθεί το ΠΑΣΟΚ και να πληγεί η Νέα Δημοκρατία. Δεν είμαι από αυτούς που θα ήθελαν επιεική αντιμετώπιση από τον τύπο και τις τηλεοράσεις. Να μην υπάρχει διαφθορά, ώστε να μη δίνονται λαβές! Αλλά όταν σύσσωμος ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, με τους κατευθυνόμενους της δημοσιογραφίας, αγωνίστηκαν με νύχια και δόντια και έπεισαν τον κόσμο ότι ακόμα και για το σκάνδαλο της Siemens φταίει η Ν.Δ., ε, τότε κάτι βρωμάει πολύ άσχημα. Γιατί κανείς δεν ξεχνάει πως οι χρηματοδοτήσεις στελεχών για να κατευθύνουν στημένους διαγωνισμούς του ΟΤΕ έγιναν πριν από το 2004, τότε που ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και ένας εκ των κορυφαίων υπουργών ο Γ. Παπανδρέου.


4) Ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών της 7ης Ιουνίου είναι αναμφισβήτητα το ΛΑΟΣ. Δε θα μπω στον πειρασμό να κρίνω τους πολίτες που ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα. Όμως, το φαινόμενο της αύξησης των ποσοστών των ακροδεξιών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ελλάδα είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο. Στη χώρα μας βέβαια βασίζεται σε 2-3 βασικά κοινωνικά προβλήματα, όπως η μετανάστευση και η δημόσια ασφάλεια, και αυτά τα θέματα έχει βρεθεί ένας ευφυέστατος οπορτουνιστής-λαϊκιστής αρχηγός κόμματος να τα εκφράζει. Και φυσικά, αυτό αποτελεί αποτυχία σύσσωμου του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων, τα οποία σημαντικά θέματα σαν τα παραπάνω φοβούνται να αγγίξουν και να καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους. Το μόνο θετικό για το πολιτικό μας σύστημα θεωρώ πως αποτελεί η στρογγυλοποίηση πολλών εκ των θέσεων που υιοθετεί ο αρχηγός του ΛΑΟΣ για κάποια θέματα, ακριβώς γιατί σκοπός του δεν είναι να εκφράζει το πατριωτικό μέτωπο, αλλά κυρίως κρυφοκοιτάζει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, του κρυφού του δηλαδή πόθου. Και βέβαια, ιδιαίτερα υπερήφανος αισθάνομαι που είμαι στέλεχος του κόμματος που έχει ως Πρόεδρο τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος σε κάθε τόνο έχει αποκλείσει τη συνεργασία με τα άκρα. Αυτό είναι που πρέπει να διαφυλάξουμε στην παράταξή μας.


5) Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πανηγυρίζει διότι είναι προφανές πως δεν έχει δημιουργήσει ρεύμα νίκης, πόσο μάλλον αυτοδυναμίας. Το ψηφίσανε 850.000 άνθρωποι λιγότεροι από ότι το 2007 στις εθνικές εκλογές, δίνοντας του μικρότερο ποσοστό, και ακόμη 200.000 άνθρωποι λιγότεροι από ότι στις Ευρωεκλογές του 2004, όταν πήρε 34%. Είναι λοιπόν ακόμη ένα δείγμα ανευθυνότητας, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης, να ζητάει πρόωρες εκλογές, όταν θα πρέπει πρώτα να παρουσιάσει επιτέλους το πρόγραμμά του αντί να αναλώνεται σε συνεχή σκανδαλολογία, όπως δηλαδή κάνει τους τελευταίους 7 μήνες ή να ακολουθεί μια στείρα άρνηση για όλα τα θέματα και να τάζει ανεύθυνα τα πάντα σε όλους, χωρίς να μας λέει που θα βρει τους πόρους.


6) Η Νέα Δημοκρατία έχασε την πρωτοκαθεδρία της σε πολλές περιφέρειες, οι οποίες αναφέρονται ως κάστρα της. Στο νομό μας, η μείωση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας ήταν ανάλογα με τη μείωση σε πανελλήνιο επίπεδο. Ωστόσο, σε ένα νομό που το σύστημα ΠΑΣΟΚ παραμέλησε και παρέλειψε να τον εντάξει σε οποιοδήποτε αναπτυξιακό σχεδιασμό (κίνητρα, οδικούς άξονες, σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.α.), το τελικό ποσοστό αποτελεί αποτυχία κυρίως των δικών μας στελεχών, μηδενός εξαιρουμένου!



Η αποτυχία μας αυτή συνίσταται στο ότι:

· Δεν μπορέσαμε να πιέσουμε περισσότερο για δίκαιες αξιώσεις του νομού μας (π.χ. επίδομα παραμεθόριων περιοχών).
· Δεν μπορέσαμε να διαφημίσουμε αυτά που έκανε η κυβέρνηση στον τόπο μας (2 σχολές ΤΕΙ, ένταξη στην υψηλότερη ζώνη κινήτρων για τις επιχειρήσεις, κ.τ.λ.).
· Αποτυχία που το κόμμα, η ΝΟΔΕ, οι τοπικές οργανώσεις, ανάμεσά τους και η ΟΝΝΕΔ βουλιάζουν σε ένα βάλτο απαξίωσης και εξυπηρέτησης σε πολλές περιπτώσεις προσωπικών επιδιώξεων.
· Αποτυχία, που οι Βουλευτές, οι Πολιτευτές, τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, όχι μόνο δεν έκαναν κάτι για να αλλάξουν αυτήν την κατάσταση, αλλά πολλές φορές τους εξυπηρετούσε, την ανεχόντουσαν ή και την κατεύθυναν.
Το αποτέλεσμα της Κυριακής δεν ήταν καλό. Η κατάσταση όμως που δημιουργήθηκε είναι σαφώς αναστρέψιμη. Χρειάζεται βέβαια πολλή δουλειά από τον καθένα μας, πολλή αυτοκριτική για το πώς πορευθήκαμε μέχρι σήμερα, αλλά και γενναίες αποφάσεις σε θέματα διαφάνειας και πάταξης της διαφθοράς.
Σε αυτό τον αγώνα μπροστά θα μπούμε οι νέοι άνθρωποι, αυτοί που τόσα χρόνια παλεύαμε να φέρουμε τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, γιατί πιστεύουμε στον Κώστα Καραμανλή και πιστεύουμε πως μπορούμε πολύ καλύτερα.
Θα μπούμε μπροστά για να αποδείξουμε πως έχουμε τις δυνατότητες να αλλάξουμε προς το καλύτερο, βάζοντας στην άκρη αυτούς που πλήγωσαν και πληγώνουν το κοινό αίσθημα, αλλά και αυτούς που με άλλα μέσα, πέραν από τη δουλειά, προσπαθούν, και μερικές φορές καταφέρνουν, να προβάλλονται στους πολίτες ως οι μοναδικές λύσεις ενός προβλήματος που όμως αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Τώρα, είναι η στιγμή που ο καθένας μας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και για ό,τι συνέβη, αλλά και για ό,τι πρόκειται να γίνει από εδώ και έπειτα. Σε ότι με αφορά προσωπικά, θα είμαι παρών και πάντα στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας, τιμώντας με τον τρόπο αυτό την μακροχρόνια θητεία μου σε ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ και έχοντας πίστη στην φιλελεύθερη παράταξη και στον Κώστα Καραμανλή.

Θερίζουμε πρώτοι, είναι κρίμα να πουλάμε τελευταίοι



ImageΜπαίνουμε σε εβδομάδα αλωνισμού στο σιτάρι και φαίνεται πως φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά επιθυμία τόσο των παραγωγών όσο και των εμπόρων είναι να κοπεί τιμή. Μόνο αν υπάρχει τιμή και κοστολόγηση, θα μπορέσουν να γίνουν πράξεις, υποστηρίζουν όσοι ξέρουν την αγορά. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι και φέτος η αγορά του σιταριού δεν θα αποφύγει τον γνωστό δρόμο των ανοιχτών τιμών, ο οποίος "εξυπηρετεί" μόνο την έλλειψη αποθηκευτικών χώρων των παραγωγών.


Και ενώ η Ελλάδα είναι καθαρά εξαγώγιμη χώρα, όσον αφορά στο σκληρό σιτάρι, εφόσον - σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις - περίπου στους 600.000 τόνους υπολογίζεται να είναι η ποσότητα που θα πρέπει να εξαχθεί, αν το προϊόν δεν "φύγει", όσο καλή και να είναι η "εκκίνηση", είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το φθινόπωρο η τιμή θα μειωθεί, από την πίεση της προσφοράς. Έτσι έγινε και πέρυσι, οπότε και ξεκίνησε με 0,30 ευρώ, έπεσε στα 0,27-0,28 ευρώ το κιλό μέχρι τον Σεπτέμβρη και από εκεί και έπειτα άρχισε η αντίστροφη πορεία, με αποτέλεσμα να φτάσει Πάσχα και να ψάχνουμε για αγοραστές.


Δυστυχώς, το φαινόμενο των ανοιχτών τιμών, μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα μεγάλο αποθηκευτικό κέντρο, εις βάρος της χώρας μας σε εθνικό επίπεδο. Άλλωστε είναι γνωστό, ότι θερίζουμε πρώτοι και πουλάμε τελευταίοι.


Όσον αφορά σε διεθνές επίπεδο, οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες 2 εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξη των τιμών. Σύμφωνα με το Χρηματιστήριο της Μπολόνιας οι τιμές τις 15 τελευταίες ημέρες στο σκληρό σιτάρι με παράδοση στους μύλους διατηρείται στους 223,5 ευρώ ο τόνος για το πολύ καλής ποιότητας και στους 215,5 ευρώ για το καλής ποιότητας και 206,5 ευρώ ο τόνος για το εμπορεύσιμο σιτάρι.


Από αυτή την τιμή να σημειώσουμε ότι αφαιρείται το κόστος των μεταφορικών.


Δούσκα Ελένη

Αλλά Τέσσερα νέα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Αλλά Τέσσερα νέα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Στα δώδεκα ανέβηκαν τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα. Με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από το υπουργείο Υγείας, έγινε γνωστό ότι ανιχνεύτηκαν τέσσερα νέα κρούσματα. Όλα αφορούν σε τουρίστες που έφτασαν στη χώρα μας από τις ΗΠΑ και οι τρεις συγκεκριμένα από το Kansas.
Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 33 ετών, Ιταλίδα υπήκοο, η οποία ήρθε από το Kansas, για μια 18χρονη Αμερικανίδα υπήκοο η οποία ήρθε από το Kansas, για έναν άνδρα ηλικίας 46 ετών Αμερικανό υπήκοο, ο οποίος επίσης ήρθε από το Kansas και σε 15χρονη Αμερικανίδα υπήκοο, η οποία ήρθε από την Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.
Όλοι οι ασθενείς τελούν κάτω από ιατρικό έλεγχο και ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Χθες το βράδυ, ανακοινώθηκε το όγδοο κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα μας. Πρόκειται για Καναδή υπήκοος 37 ετών που έφτασε στην Ελλάδα από τον Καναδά.


πηγή

Με τόσες δημοσκοπήσεις και τόση σκανδαλολογία και το Πασόκ έμεινε στο 36,4. Κάτι δεν πάει καλά έτσι;


Με πόσες προκατασκευασμένες δημοσκοπήσεις και κατασκευασμένα σκάνδαλα έπρεπε να πέσει η κυβέρνηση στη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές;
Αμέτρητα. 6 με 7 δημοσκοπήσεις την εβδομάδα από τις 25 Αυγούστου και ένα «σκάνδαλο» ή προβοκάτσια την εβδομάδα! «Έκλεψε» ο Παυλίδης 100 χιλιάρικα (σκεφτείτε αν έβρισκαν μεγαλύτερα ποσά τι θα γινότανε!
Τα 100 χιλιάρικα ήταν tips επί Πασόκ!!!
Αλλά και για να κάνουν τόσο θόρυβο για 100 χιλιάρικα, θα πει ότι δεν βρήκαν περισσότερα τα καημένα τα παπαγαλάκια!!!) … γίνεται σεισμός στα δελτία παραπληροφόρησης των οχτώ και αν ο Τσουκάτος «έκλεψε» 1 εκατομμύριο κηρύσσεται σιωπητήριο.
Μην ταράξετε τα νεύρα του προέδρου.
Ούτε ο εφοπλιστής Αλαφούζος θα ήθελε κάτι τέτοιο
που τον έχουν πειράξει κατακούτελα οι αγωγοί και «λυπάται» ξαφνικά τα πουλάκια της Αλεξανδρούπολης!
Με λίγα λόγια οι δημοσκοπήσεις των νταβατζήδων ηττήθηκαν όσο και αν ήθελαν να προωθήσουν το Πασόκ στο 39-40% και τους Τρεμόπουλους στο 7-11%....τρίτο κόμμα!!!!
Μάπα το καρπούζι των απανωτών προκάτ δημοσκοπήσεων….

Άσε που συντονισμένα προεξοφλούσαν τη ΝΔ στο χαμηλότερο των προγνώσεών τους ενώ το Πασόκ το εκτίναζαν, όλως τυχαίως, στο maximum της πρόβλεψης και το φούσκωναν και λιγάκι. Βλέπετε ήθελαν μεγάλο ποσοστό για να απαιτεί ο «Μεσσίας» Γιώργος εκλογές και λοιπές παπαριές!
Αλλά δεν τους βγήκε και φαίνεται ότι μόνο οι νταβατζήδες και το Πασόκ δεν έλαβαν το μήνυμα!
Δεν κατάλαβαν ότι ο κόσμος δεν ακολούθησε την καταστροφολογία τους, δεν πίστεψε τον Γιώργο, δεν υπέκυψε στην τηλεοπτική δικτατορία, δεν εκτόπισε το ΚΚΕ από τρίτο κόμμα, δεν κέρδισε ψήφους δυσαρέσκειας το ΠΑΣΟΚ, δεν πήγε στο 7-11% το Τρεμοπουλέικο, και ο κόσμος πήγε εν τέλει …..παραλία !!!
Οι νταβατζήδες ζουν το δικό τους μύθο μέσα στους βαρετούς και μακρόσυρτους, συνήθως πλήρεις σαρδάμ, μονόλογους του προέδρου Γιώργου.
Μονόλογοι πλημμύρεις από θα, αοριστολογίες, γενικότητες και ψεύτικες παροχές. Ακόμα και οι φανατικοί οπαδοί ξέρουν ότι τίποτε από αυτά που τάζει δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αλλά ας βγει να διορίσουμε τα παιδιά μας!!!
Μονόλογοι με πολλά χουβαρνταλίκια όταν παράλληλα υπονοεί ότι θα παραλάβει καμένες γαίες και ξεραμένες λίμνες! Ποτέ όμως δεν έχει κάτσει να εξηγήσει που θα τα βρει τα λεφτά για να πραγματοποιήσει τα υπεσχημένα!
Και ποτέ ένα απλό mea culpa όπως έχουμε αρκετές φορές ακούσει τον Καραμανλή να παραδέχεται λάθη του, έστω και σχηματικά. Έχουμε μπλέξει με ένα κόμμα που δεν παραδέχεται τα ιστορικά του λάθη γιατί πρόκειται να ξανακάμει τα ίδια. Γι’ αυτό επιδιώκουν να ξαναβγούν με τόσο τεράστια βουλιμία. Για το δημόσιο χρήμα! Ελπίζουν ότι και πάλι με τη βοήθεια των ΜΜΕ θα ξαναθάψουν τα εγκλήματά τους τα οποία θα μαθαίνουμε επί Νέας Δημοκρατίας στην μεθεπόμενη κυβέρνηση!!!!!
Άρα θα έχουν παραγραφεί!!! Εκπληκτικό! Θα κυβερνούν με τηλεοπτικά και εικονικά δεκανίκια χειραγώγησης και παραπληροφόρησης.
Όπως μόνο το Πασόκ ξέρει να κυβερνά. «Χούντα» που θα στηρίζεται στη «δικτατορία των καναλιών».

Η-Ρ-Ε-Μ-Α …… πασόκια ....... Η-Ρ-Ε-Μ-Α

Σύντομα έρχεται στην Ελλάδα ο Χριστοφοράκος!


Θα εκδοθεί στην Ελλάδα ο κ.Χριστοφοράκος αμέσως μόλις συλληφθεί από τις γερμανικές Αρχές, δηλώνει η Γενική Εισαγγελία του Μονάχου. «Δεν παίζει κανένα ρόλο αν είναι Γερμανός υπήκοος ή όχι», διευκρίνισε σε χθεσινή συνομιλία του με τον ΕΤ ο ανώτατος εισαγγελέας Ρούπερτ Σνάμπελ, ο οποίος παρακολουθεί από την αρχή την υπόθεση Χριστοφοράκου.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο κ.Χριστοφοράκος κάνει κινήσεις για να δικαστεί στη Γερμανία, «όμως αυτό δεν είναι νομικά εφικτό, οπότε την υπόθεση θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η ελληνική Δικαιοσύνη όσο κι αν ο διωκόμενος εύχεται να συμβεί το αντίθετο. Ας το εύχεται. Εμείς δεν σχεδιάζουμε να τον δικάσουμε εδώ».

Ο λόγος για τον οποίο η εκδίκαση του κ.Χριστοφοράκου είναι ανέφικτη στη Γερμανία είναι -σύμφωνα με τον Σνάμπελ- ότι «η υπόθεση αφορά καθαρά στη Siemens Ελλάδας. Τα χρήματα έμειναν στην Ελλάδα, εκεί όπου ο ίδιος πρόκειται παραπεμφθεί μόλις τον συλλάβουμε».

Όσον αφορά στις υποψίες συγκάλυψης του Χριστοφοράκου από τη γερμανική Δικαιοσύνη και τις γερμανικές Αρχές, ο Σνάμπελ είναι κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Κάνουμε τα πάντα για να τον βρούμε. Αναζητούμε πληροφορίες, τις διασταυρώνουμε, επεξεργαζόμαστε όλα τα στοιχεία και τα εξετάζουμε διεξοδικά. Είμαστε σε εγρήγορση 24 ώρες το 24ωρο και διεξάγουμε συνεχείς έρευνες για τον εντοπισμό του».

Όσο για το πού μπορεί να βρίσκεται τώρα ο κ.Χριστοφοράκος, ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας Μονάχου δηλώνει: «Δεν έχουμε ιδέα» και απαντά με επιφύλαξη στο ερώτημα αν βρίσκεται τελικά στο Μόναχο ή όχι: «Ως τώρα, δεν έχουμε βρει κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο Χριστοφοράκος βρίσκεται ή βρέθηκε εδώ στο Μόναχο. Συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές Αρχές. Δεν ξέρουμε όμως πού μπορεί να είναι. Μπορεί να βρίσκεται εντός Γερμανίας, στο Βερολίνο, στη Φρανκφούρτη, μπορεί εκτός».

Ωστόσο, η έντονη παρουσία στο Μόναχο ακόμα και μελών των ελληνικών διωκτικών αρχών κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανή η σύλληψή του..

Θέμα προβλημάτων της μειονότητας στην Θράκη θέτει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Λένε ακόμη επισήμως "δεν σε αναγνωρίζω" σε ένα μουφτή που εξέλεξαν οι πολίτες μου στη Δυτική Θράκη και δέχονται ως μουφτή αυτόν που έχουν διορίσει οι ίδιοι.
Ποιος εκλέγει εδώ τον Πατριάρχη;
Η Ιερά Σύνοδος.
Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου πρέπει να είναι Τούρκοι υπήκοοι, σύμφωνα με τη Λωζάννη.
Αυτή τη στιγμή τα μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν είναι πολίτες μας. Αλλά εμείς δείξαμε κατανόηση και σε αυτό.
Τους είπαμε, τουλάχιστο να κάνουν αίτηση για τουρκική υπηκοότητα.Εμείς είμαστε εντάξει. Τι έκανε όμως η άλλη πλευρά;
Τίποτα.


Θέμα προβλημάτων της μειονότητας στην Θράκη θέτει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.Μιλώντας σήμερα στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV είπε ότι το θέμα της Θεολογικής Σχολής "μπορεί να συζητηθεί" και ότι "πρόκειται για θέμα που κρατά από το 1972".
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι "πάντα το αναφέρω αυτό στους αρμόδιους. Αλλά τι κάνει η άλλη πλευρά; Λένε ακόμη επισήμως "δεν σε αναγνωρίζω" σε ένα μουφτή που εξέλεξαν οι πολίτες μου στη Δυτική Θράκη και δέχονται ως μουφτή αυτόν που έχουν διορίσει οι ίδιοι.
Ποιος εκλέγει εδώ τον Πατριάρχη; Η Ιερά Σύνοδος. Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου πρέπει να είναι Τούρκοι υπήκοοι, σύμφωνα με τη Λωζάννη.
Αυτή τη στιγμή τα μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν είναι πολίτες μας. Αλλά εμείς δείξαμε κατανόηση και σε αυτό. Τους είπαμε, τουλάχιστο να κάνουν αίτηση για τουρκική υπηκοότητα.
Εμείς είμαστε εντάξει. Τι έκανε όμως η άλλη πλευρά; Τίποτα.
Δεν ανέχονται ούτε τη λέξη Τούρκος στη Δυτική Θράκη. Πώς μπορεί; Τελικά το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση και αγχώθηκαν για το τι θα κάνουν.
Θα πρέπει να σέβονται παντού με τον ίδιο τρόπο το δίκαιο των μειονοτήτων".
Ο κ. Ερντογάν ρωτήθηκε για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα και για το αν θα θέσει τα θέματα αυτά προς την ελληνική κυβέρνηση και είπε: "Τα έχω αναφέρει πολλές φορές στο φίλο μου τον Καραμανλή. Τα έχω πει και στην κυρία Ντόρα και στην κύριο Κώστα.
Δεν μπορούν όμως να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Λένε απλώς θα το δούμε. Αλλά εκεί φοβούνται πολύ από την πίεση των μέσων ενημέρωσης".
Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου ΕΕ - Τουρκίας, με βάση το οποίο η Τουρκία θα πρέπει να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της προς τα Κυπρικά πλοία και αεροδρόμια.
Είπε ότι "το θέμα των λιμανιών δεν είναι καινούργιο" και πρόσθεσε: "Εμείς τους είπαμε ότι στο θέμα του ανοίγματος των λιμανιών, λέμε ναι, αλλά με αμοιβαιότητα από πλευράς Νότιας Κύπρου, Βόρειας Κύπρου και Τουρκίας.
Αλλά η Νότια Κύπρος θα πρέπει να ανοίξει το αεροδρόμιο Ερτζάν. Λέμε ναι σε ό,τι ορίζει η αμοιβαιότητα".
"Εάν αμφότερες οι πλευρές ξεκινήσουν κάτι κοινό, εμείς θα το στηρίξουμε" είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: "Εμείς καταργήσαμε τη βίζα προς τους Ελληνοκύπριους.
Εκείνοι όμως δεν έκαναν ένα σοβαρό βήμα. Είπαν απλώς ότι ήταν μια καλή χειρονομία. Ναι, όμως, εμείς μόνο θα κάνουμε τις χειρονομίες;"
iKypros

Αδέλφια μου Τούρκοι, Κούρδοι, Λαζοί, Τσερκέζοι, Γεωργιανοί...

Nα πώς είδε Τούρκος καλλιτέχνης το μωσαϊκό της Τουρκικής Δημοκρατίας. Η εικαστική προσέγγιση τα λέει όλα!

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην εκπομπή του έγκριτου δημοσιογράφου Μουράτ Άκγκιουν (Murat Akgün), στον τηλεοπτκό σταθμό NTV, αναφερόμενος στο μωσαϊκό των εθνοτήτων της Τουρκίας και στο μόνιμο παράπονο των Κούρδων ότι το τουρκικό κράτος αρνείται να αναγνωρίσει την κουρδική ταυτότητα, είπε:
"Όλοι μας θα πρέπει να αποδεχτούμε την υπηκοότητα της Τουρκικής Δημοκρατίας ως μια υπέρτερη ταυτότητα. Η υπηκοότητα της Τουρκικής Δημοκρατίας είναι η στέγη μας, εδώ θα ολοκληρωθούμε. Όμος ο δικός μου ο Τούρκος αδελφός, ο Κούρδος αδελφός, ο Λαζός, ο Τσερκέζος, ο Γεωργιανός, ο Αμπχάζιος, ο Αλβανός, ο Βόσμιος και όποιος άλλος έλθει στο νου σας, όλες οι εθνικές ομάδες που ζουν στη χώρα μου, έχουν τον σεβασμό μου. Και όλες αυτές οι εθνικές ομάδες έτσι θα πρέπι να αντιληφθούν αυτό το θέμα".
Ο Ταγίπ Ερντογάν, το διάστημα αυτό, κυρίως λόγω των ξελίξεων στο Βόρειο Ιράκ, πιέζεται από τους Κούρδους και από τον διεθνή παράγοντα να προχωρήσει σε πολιτκή λύση του Κουρδικού, αναγνωρίζοντας συνταγματικά την κουρδική ταυτότητα και παρέχοντας γενική αμνηστεία στους μαχητές του ΡΚΚ.

0 «όρκος» του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

« Σας εύχομαι τώρα που θα τελειώσουν οι πόλεμοι να είστε ευτυχισμένοι μέσα σε ειρήνη.

΄0λοι οι θνητοί από εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός μονιασμένος για την κοινή προκοπή, να έχετε τηνοικουμένη για πατρίδα σας, με νόμους κοινούς, όταν θα κυβερνούν οι άριστοι ανεξάρτητα απ΄ τη φυλή.

Δε χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, Έλληνες και βάρβαρους.

Δεν μ΄ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν, τους καταμερίζω με μοναδικό κριτήριο την αρετή, για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο.

Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα, Παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ διαιτητής σας.

Το θεό δεν πρέπει να τον έχετε σαν αυταρχικό κυβερνήτη, αλλά Σαν κοινό πατέρα όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τ΄ αδέλφια μέσα στην οικογένεια.

Απ΄ τη μεριά μου όλους σας Θεωρώ ίσους, λευκούς και μελαψούς και θα΄ θελα να μην αισθάνεστε μόνο σαν υπήκοοι της κοινοπολιτείας μου, αλλά να νοιώθετε όλοι σαν μέτοχοι και συνέταιροι.

΄0σο περνά απ΄ το χέρι μου, θα προσπαθήσω να γίνουν πραγματικότητα αυτά που υπόσχομαι. Αυτό τον όρκο που δώσαμε απόψε με σπονδές κρατήστε τον σαν σύμβολο αγάπης»

Πηγή: Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις βιβλίο Ζ΄ Πλουτάρχου Ηθικά περί Αλεξάνδρου Τύχης η Αρετή Α΄

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Η ανατομία της ξαφνικής αποχής

Η τεράστια αύξηση της αποχής στις ευρωεκλόγες είναι κάτι σαν τις ξαφνικές ανόδους στο χρηματιστήριο. Πρέπει να την προσέξουμε, αλλά δεν πρέπει να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα.

Κάτι, αλήθεια, συμβαίνει εδώ», που θα 'λεγε και ο Διονύσης Σαββόπουλος, αλλά αυτό δεν το μαρτυρεί το ρεκόρ αποχής από τις εκλογές που έγιναν στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Δηλαδή, η απαξίωση του πολιτικού συστήματος είναι κάτι που συμβαίνει χρόνια τώρα. Γιατί παρουσιάστηκε τώρα η μεγάλη αποχή; Μήπως πρόπερσι, όταν η χώρα καιγόταν απ' άκρου εις άκρον, υπήρχε το σκάνδαλο των ομολόγων, ήταν καλύτερο το πολιτικό μας σύστημα;

Η τεράστια αύξηση της αποχής στις ευρωεκλόγες είναι κάτι σαν τις ξαφνικές ανόδους στο χρηματιστήριο. Πρέπει να την προσέξουμε, αλλά δεν πρέπει να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αποστασιοποίηση των πολιτών από την πολιτική διαδικασία δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο. Εμφανίζεται χρόνια τώρα και οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, ο κυριότερος των οποίων έχει να κάνει με τη συνειδητοποίηση των εκλογέων ότι το κράτος δεν μπορεί να τους προσφέρει όσα με πελατειακό τρόπο στο παρελθόν προσέφερε.

Κακά τα ψέματα. Ενα μεγάλο κομμάτι της προηγούμενης πολιτικοποίησης των Ελλήνων είχε να κάνει με την πελατειακή σχέση: «Στήριξε τώρα το κόμμα, για να σε βοηθήσουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση». Αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να συνεχιστεί για καθαρά οικονομικούς λόγους: το κράτος πλέον δεν μπορεί να ικανοποιήσει την πελατεία του. Η κυβέρνηση έκανε φιλότιμες προσπάθειες να συντηρήσει αυτό το μοντέλο (γι' αυτό και το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε στα ύψη), αλλά είναι εμφανές ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά. Αυτό το κατανοούν όλο και περισσότεροι, με αποτέλεσμα να διαβρώνεται η πολιτική συμμετοχή, αλλά και ο δικομματισμός. Το μεγάλο κράτος κρατούσε πολλούς στο μαντρί της πολιτικής και στα επιμέρους μαντριά των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ενας δεύτερος λόγος είναι ότι ξεφτίζουν πολλές από τις μόδες της μεταπολίτευσης. Μία από αυτές ήταν του πολιτικοποιημένου ατόμου, και δη του αριστερού. Αυτό εξηγεί την παλιά απορία του Λεωνίδα Κύρκου, γιατί τόσος κόσμος ερωτευόταν το ΚΚΕ εσωτερικού και τελικά δεν το παντρευόταν. Πολλοί απολιτίκ -κυρίως από τη δεξιά- δήλωναν ΚΚΕ εσ. (ήταν μεν αριστερό, αλλά όχι «σκληροπυρηνικό σαν το ΚΚΕ» ούτε «τυχοδιωκτικό σαν το ΠΑΣΟΚ»). Κάτι αντίστοιχο ζούμε σήμερα με τους Οικολόγους και γι' αυτό εκτινάσσονται στις δημοσκοπήσεις, αλλά τα ποσοστά τους δεν επιβεβαιώνονται στις κάλπες. Μέρος αυτής της απολιτίκ στάσης εκφράζεται σήμερα και διά της αποχής, την οποία διάφοροι γελωτοποιοί της τηλεόρασης θέλουν να την κάνουν trendy.

Υπάρχουν και οι πληγωμένοι των δύο μεγάλων κομμάτων: Στις ευρωεκλογές του 2004 δεν ψήφισαν (σε μεγάλο ποσοστό) οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και προχθές δεν ψήφισαν (σε μεγάλο ποσοστό) οι οπαδοί της Ν. Δ. Είναι και οι απογοητευμένοι από την καρικατούρα της πολιτικής που παρουσιάζουν τα media (σαν ένα ατέλειωτο σκυλοκαβγά χωρίς διακύβευμα) και οι πραγματικοί αρνητές της πολιτικής, κάποια γκρουπούσκουλα αναρχικών, οι μόνοι που προπαγάνδισαν την αποχή ως πολιτική στάση.

Η χώρα, και όχι μόνο το πολιτικό σύστημα, βρίσκεται σε μεταβατική φάση. Πρέπει να δούμε ψύχραιμα όλες τις παραμέτρους, ώστε η νέα φάση να έχει καλύτερα από το παρελθόν χαρακτηριστικά.

πηγή

Ο ρόλος της Ακρόπολης στον ανασχηματισμό

Μετά τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης έρχονται κατά τα φαινόμενα όλες οι σημαντικές αλλαγές σε κόμμα και κυβέρνηση, οι οποίες έχουν εμμέσως προαναγγελθεί εξαιτίας της απογοητευτικής απόδοσης στις ευρωεκλογές.


Ο ρόλος της Ακρόπολης στον ανασχηματισμό

Οι αλλαγές που προγραμματίζονται αφορούν τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού επιτελείου, αλλά και την μεταφορά προσώπων από και προς το κόμμα.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις, καθώς ο πρωθυπουργός ίσως για πρώτη φορά κρατά απολύτως κλειστά τα χαρτιά του οι αλλαγές θα γίνουν έως το τέλος του μήνα και θα έχουν ως βάση τη δημιουργία ενός ισχυρού εκλογικού κυβερνητικού σχήματος.


Ο Κ. Καραμανλής σκέπτεται να ορίσει την κυρία Ντ. Μπακογιάννη, μία εκ των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης , με τη δεύτερη θέση να την έχει καπαρωμένη ο Γιώργος Σουφλιάς.


Το επιτελείο του πρωθυπουργού πιστεύει ότι με τη κίνηση αυτή, θα δοθεί μεγάλη ώθηση στο Κυβερνητικό έργο, ενώ θα συσπειρώσει τη κομματική βάση της ΝΔ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επερχόμενες πολιτικές μάχες που θα ακολουθήσουν από το Φθινόπωρο και μετά.


Ένα από τα πρόσωπα που θα έχουν θέση κλειδί είναι αυτό του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος φαίνεται ότι θα αναλάβει νευραλγικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση και αυξημένες αρμοδιότητες στον τομέα της επικοινωνίας.


Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος φαίνεται ότι εγκαταλείπει οριστικά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και αφοσιώνεται στην εποπτεία της Δημόσιας Διοίκησης και της Πολιτικής Προστασίας το καλοκαίρι.


Αλλαγές, επίσης, φαίνεται ότι προγραμματίζονται γενικότερα στην επικοινωνιακή ομάδα της κυβέρνησης, με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο να είναι ο επικρατέστερος για την πρώην θέση Ρουσόπουλου, δηλαδή υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Αλλαγή ηγεσίας μελετά επίσης ο πρωθυπουργός στα Υπουργεία Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα προχωρήσει στην καθιέρωση αυτόνομου Υπουργείου Περιβάλλοντος, συνενώνοντας ταυτόχρονα τα Υπουργεία Δημοσίων Έργων και Μεταφορών.


Πέτρος Δούκας: «Μένω εκτός, αν μου ζητηθεί»


Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ η δήλωση του βουλευτή και πρώην υφυπουργού, Πέτρου Δούκα, ότι αν του ζητηθεί θα διευκολύνει το κόμμα του μη συμμετέχοντας στις εκλογές.


πηγή

Γιατί και το Κ.Κ.Ε.;

Η πολλαπλή ανάγνωση που έχει το μήνυμα της πρωτοφανούς, στην κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου, αποχής των εκλογέων από την ψηφοφορία της 7ης Ιουνίου, περιλαμβάνει και την «Αριστερά του Περισσού».

Το ΚΚΕ, που θεωρείται φορέας της «ορθόδοξης άποψης» στο αριστερό κίνημα της Ελλάδας κινείτο τα τελευταία χρόνια συνεχώς ανοδικά.

Όμως στις «εκλογές της αποχής και των μηνυμάτων» της περασμένης Κυριακής βρέθηκε και αυτό στο καναβάτσο.
Η απώλεια ενός ευρωβουλευτή και των 155.000 ψηφοφόρων από τις ευρωεκλογές του 2004 και τις εθνικές εκλογές του 2007 ( 428.000 το 2009 , 580.000 το 2004 και 583.000 το 2007 ) είναι ένα αρνητικό μήνυμα που έρχεται να ανατρέψει τις δύο θετικές παραμέτρους που είχε το ΚΚΕ στην φαρέτρα του σε αυτές της εκλογές.

Την παράμετρο της παράδοσης , όπου οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ ανέκαθεν προσέρχονται στις κάλπες και κινητοποιούνται για την υπερψήφιση του κόμματός τους, και την παράμετρο των εξαιρετικά ευνοϊκών συνθηκών για το ΚΚΕ, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Σίγουρα μια αιτία πιθανόν να είναι οι τόνοι λάσπης που εξαπολύθηκαν εναντίον του , τόσο από την πλευρά του ΠαΣοΚ ,όσο και από την πλευρά του κ. Καρατζαφέρη.
Και οι δύο είχαν τους ...«ιδιαίτερους» λόγους τους. Το ΠαΣοΚ για τον προσπορισμό ψηφοφόρων του ΚΚΕ ,μέσω του γνωστού «φασιστικού δόγματος Πάγκαλου», και το ΛΑΟΣ για την μείωση των ψηφοφόρων του ΚΚΕ με σκοπό την υφαρπαγή της μίας εκ των τριών εδρών του ΚΚΕ. Πράγμα που τελικά κατάφερε συνεπικουρούμενο στη λασπολογία του ΠαΣοΚ.

Η ηγεσία του Περισσού πρέπει να αναλύσει με την πρέπουσα προσοχή το εκλογικό αποτέλεσμα για να εξαγάγει τα σωστά συμπεράσματα.
Κατ` αρχάς πρέπει να αλλάξει τακτική έναντι της προβοκάτσιας , η οποία είναι σίγουρο ότι θα επαναληφθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Θα πρέπει όμως να κάνει και την αυτοκριτική της τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο. Αυτή η αποτυχία έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι συνέβη σε συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, περίοδο κατά την οποία θα έπρεπε, -σύμφωνα με τα μαρξιστικά ειωθότα -, να αυξάνεται η συσπείρωση γύρω από τα κομμουνιστικά κόμματα . Πράγμα που δεν έγινε!

Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν ότι το κυριότερο πρόβλημα που παρουσιάζει το ΚΚΕ, είναι τα μουχλιασμένα μυαλά του Περισσού , με τον πεισματικό δογματισμό τους που οδηγεί στον δρόμο της ιδεαλιστικής αντιμετώπισης των γεγονότων που εκφράζεται στο να προσαρμόζουν την πραγματικότητα στην τακτική τους και όχι την τακτική τους στην πραγματικότητα.

Απαιτείται άμεσα ιδεολογικός εκσυγχρονισμός.Δεν είναι δυνατόν σε κάθε εκσυγχρονιστική φωνή και να τοποθετούν την ταμπέλα του ρεφορμισμού.
Τα αραχνιασμένα μυαλά του Περισσού , πάσχοντα από πολιτικό Αλτσχάϊμερ, αγνοούν τις Λενινιστικές υποθήκες πάνω στο ζήτημα της αυτοκριτικής.

Να τι αναφέρει ο Λένιν: «Η στάση ενός πολιτικού κόμματος απέναντι στα λάθη του είναι ένα από τα ασφαλέστερα κριτήρια για τη σοβαρότητα του . Να αναγνωρίζει ανοικτά τα λάθη του, να βρίσκει τις αιτίες του λάθους, να αναλύει την κατάσταση που τα γέννησε, να εξετάζει προσεκτικά τα μέσα για τη διόρθωση του λάθους, αυτό είναι το γνώρισμα ενός σοβαρού κόμματος, αυτό θα πει εκπλήρωση από μέρους του των υποχρεώσεών του », (Β. Ι. Λένιν: Για τους κανόνες της κομματικής ζωής και τις αρχές της κομματικής καθοδήγησης,).

Μπορεί προσωπικά να διαφωνώ κάθετα με την ιδεολογία του ΚΚΕ. Όμως δεν παύω ποτέ στην ζωή μου να υποστηρίζω ότι αυτό το ιστορικό κόμμα είναι απαραίτητο στην κοινωνικοπολιτική σκακιέρα της χώρας μας.

Όσο πιο γρήγορα λοιπόν προβεί στην αυτοκριτική του ,τόσο καλύτερα θα ισορροπεί η κοινωνικοπολιτική ζυγαριά.