Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Politico: Η Γαλλική πολιτική σκηνή θυμίζει τηλεοπτικό ριάλιτι - Αναμένεται μεγάλο δράμα ενόψει των εκλογών

Στην ακροδεξιά, δύο επιφανείς προσωπικότητες - ο Ερίκ Ζεμούρ και η ανιψιά της Λεπέν, Μαριόν Μαρεσάλ - κατέληξαν σε ανοιχτό πόλεμο, με τον έναν να κατηγορεί την άλλη για «παγκόσμιο ρεκόρ προδοσίας», επειδή συζήτησε εν αγνοία του σχέδιο σύμπραξης με την «Εθνική Συσπείρωση» της θείας της.
Λίγες ημέρες από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία, το πολιτικό τοπίο στη χώρα θυμίζει τηλεοπτικό ριάλιτι, σύμφωνα με το Politico.
Περιγράφοντας με καυστικό τρόπο τα τεκταινόμενα στη Γαλλία, το διεθνές μέσο αναφέρει ότι ο ταπεινωμένος, από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προκήρυξε...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024...

Ψέματα Βελόπουλου: Αυτή είναι η “μεγάλη μονάδα παραγωγής κρέατος” της 76χρονης Εβρίτισσας Ευρωβουλευτού Γαλάτως Αλεξανδράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, πρώτα στους υπόλοιπους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του κόμματος του, μετά στους χιλιάδες ψηφοφόρους του και να… κοροϊδέψει όλο τον κόσμο για την εκλογή της 76χρονης συνταξιούχου κρεοπώλισσας από την Αλεξανδρούπολη Γαλάτως Αλεξανδράκη, προσπάθησε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο Πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου και αναφερόμενος στην επιλογή της κ.Αλεξανδράκη, της απόφοιτης Δημοτικού με καταγωγή από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου που ήταν “αόρατη” ως το βράδυ της Κυριακής, αλλά ήρθε δεύτερη σε ψήφους με 51.465 σταυρούς και εξελέγη Ευρωβουλευτής είπε ψέματα που κάποιος μπορούσε να τα χαρακτηρίσει και πολύ χοντρά...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (15-06-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Φυγή προς τα εμπρός με επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων

Όποιος ανέμενε δομικό, σαρωτικό και συθέμελο ανασχηματισμό, προκειμένου να υποδηλωθεί με θεαματικό τρόπο, ότι ελήφθη το μήνυμα της κάλπης και της κοινωνικής δυσαρέσκειας, δε διάβασε σωστά όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης, ήδη από το βράδυ της Κυριακής. 
Η ανασύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, με τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο πρωθυπουργός, ήταν απολύτως συμβατή με την αντίληψή του, πως όσο μετράνε τα πρόσωπα, άλλο τόσο και ακόμη περισσότερο μετράνε οι κεντρικές πολιτικές, η στοχοθεσία, το αποτέλεσμα, οι προτεραιότητες.
Στα παραπάνω χρειάζεται να βασιστεί ξανά το νέο κυβερνητικό σχήμα για τη φυγή προς τα εμπρός...

Tα γεγονότα ποτέ δεν αιφνιδιάζουν. Πάντα προειδοποιούν

Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός αιφνιδιάστηκε από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. 
Προφανώς, εκτίμησε και αυτός, όπως σχεδόν όλοι μας, ότι η Νέα Δημοκρατία θα βρισκόταν πολύ κοντά στην περιοχή του 33%, καθώς αυτό έδειχναν όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις. Βέβαια, ένα πονηρεμένο και υποψιασμένο μυαλό θα παρατηρούσε πως αυτό το 33% προέκυπτε μετά από αναγωγή. Στην πρόθεση ψήφου-- τον ασφαλέστερο δείκτη για να έχουμε την εικόνα της στιγμής-- ποτέ η Νέα Δημοκρατία δεν υπερέβη το 28-29%. Συνεπώς, καλό θα ήταν και οι δημοσκόποι να εγκαταλείψουν τη μέθοδο της αναγωγής...

Πώς το ΑΣΕΠ καθυστερεί τις προσλήψεις στα νοσοκομεία

Έπειτα από τη δήλωση του πρωθυπουργού στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά τις εκλογές, για την κωλυσιεργία του ΑΣΕΠ σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, φαίνεται πως δίνεται προτεραιότητα στην ανάληψη πρωτοβουλιών για τη ριζική αναμόρφωσή του.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού εμφανίζεται ως τροχοπέδη απέναντι στην κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν στα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας...

Στουρνάρας: Το 80% της ακρίβειας είναι εισαγόμενο, το 20% οφείλεται σε εγχώρια ζητήματα ανταγωνισμού

«Πρέπει να ανοίξουμε τις πύλες του ανταγωνισμού», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εκτίμησε ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι κατά 80% εισαγόμενο και κατά 20% οφείλεται σε εγχώρια ζητήματα ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά.
Ακόμα, ο διοικητής προανήγγειλε πως η Τράπεζα της Ελλάδος θα παρουσιάσει μελέτη το ερχόμενο διάστημα για τις αιτίες των ανατιμήσεων. Μιλώντας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΤτΕ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο», και αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία...

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης σηκώνει το γάντι για την ηγεσία του κόμματος

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ
αποφασίζει ο Ανδρουλάκης.
Στην απόφαση να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία, φαίνεται να προσανατολίζεται ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.
Δεν αποκλείεται το κόμμα να οδηγηθεί σε εκλογές ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, σηκώνοντας το γάντι σε όσους τον αμφισβητούν από την επαύριον του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, σύμφωνα με πληροφορίες που...

Η πρώτη ανάγνωση και οι προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος

Με αλλαγές προσώπων σε 5 υπουργεία πρώτης γραμμής και άμεσης σχέσης με την καθημερινότητα των πολιτών και την είσοδο ή επιστροφή τουλάχιστον 9 προσώπων προχώρησε ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος. 
Η αλλαγή ηγεσίας στα υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και Αγροτικής Ανάπτυξης, δείχνει ουσιαστικά την κατεύθυνση, που ο πρωθυπουργός επιδιώκει να δώσει στην κυβέρνησή του, την επομένη των ευρωεκλογών και με δεδομένο το μήνυμα, που έστειλαν οι πολίτες.
Κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν ότι με τις αλλαγές, που έγιναν δίνεται το σύνθημα της επανεκκίνησης για την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι είναι ένας ανασχηματισμός που απαντά στο αίτημα των πολιτών...

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Δείτε όλα τα ονόματα

Τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Δείτε το βίντεο:

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (14-06-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Τα σενάρια ανασχηματισμού και το μεταρρυθμιστικό σπριντ

Η «ανάγνωση» του μηνύματος των πολιτών, έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οδηγεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς δύο παράλληλους δρόμους. 
Αφενός, την επανεξέταση των προσώπων, που κλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα να υλοποιήσουν το κυβερνητικό έργο και προφανώς οι επιδόσεις τους δεν κρίθηκαν επαρκείς από το εκλογικό σώμα, 
αφετέρου τον επανασχεδιασμό και την επιτάχυνση των μεταρρυθμιστικών πολιτικών, που αποτελούν τις κεντρικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
Ο σχεδόν προαναγγελθείς ανασχηματισμός θεωρείται...

Το σκορποχώρι της Κεντροαριστεράς

Ο Stefanos αποδεικνύεται πιο παλιός από τους παλιούς. Και βεβαίως τους δουλεύει, πράγμα όχι παράξενο για τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ενώ ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε την ήττα, ενώ στο ΠΑΣΟΚ ζητήθηκαν ευθύνες από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ουδεμία νύξη αυτοκριτικής διάνθισε την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοδοξαστικός, είδε μια περίλαμπρη νίκη στις εκλογές της Κυριακής, με το ποσοστό που κατέκτησε και το οποίο υπολειπόταν τρεις μονάδες από εκείνο του Τσίπρα. Υποστήριξε σοβαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε σε λίγους μήνες να καταρρίψει το αφήγημα του 41% και πως το χρονόμετρο αρχίζει να μετρά αντίστροφα για τον Μητσοτάκη.
Χρησιμοποιεί ως σωσίβιο προσωπικής διάσωσης τη μείωση της διαφοράς, μια μείωση που όμως προήλθε από την υποχώρηση της ΝΔ και όχι από αντίστοιχη εκλογική ανύψωση του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά...

Η εκδίκηση των…«αδικημένων» Τσίπρα και Παπανδρέου

Στην πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, πιστεύουν, περισσότερο απ΄όλους, η Κουμουνδούρου και η Χαριλάου Τρικούπη και την τρέμουν, όσοι σχεδόν επί σειρά ετών, προσπαθούν από τα πάνω προς τα κάτω, να εκβιάσουν έναν «γάμο» ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ.
Ο στόχος, ήταν και είναι να αντιμετωπιστεί το πολιτικό παράδοξο: ο κεντροδεξιός φιλελεύθερος Μητσοτάκης να χτίζει και να διατηρεί από το 2016 γέφυρες εμπιστοσύνης με μια κοινωνία που θεωρείτο αριστερόστροφη και η οποία, απορρίπτει – αποδεδειγμένα πλέον στην κάλπη – ως ακατάλληλους να τον ανταγωνιστούν, τους δυο προέδρους, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη
Η σωστή ανάγνωση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, δηλαδή ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ διαθέτουν τη δυναμική να σταθούν με κυβερνητικές αξιώσεις απέναντι στη Ν.Δ, ακόμη κι όταν εκείνη υποχωρεί, απελευθερώνει τα δαιμόνια στα δυο κόμματα...

Το τέλος της αισιοδοξίας

Δυστυχώς, ένα χρόνο μετά την εντολή που πήρε η κυβέρνηση σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, που εκμηδένισαν τους πολιτικούς της αντιπάλους, η κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα δεν είναι καθόλου ευχάριστη. 
Η ευφορία και η αισιοδοξία που αισθάνθηκαν εκατομμύρια Έλληνες ως αποτέλεσμα της διαχείρισης της πανδημίας, της ευκολίας στις συναλλαγές με το δημόσιο μέσω του gov.gr και από τις επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική, έχουν κατά πολύ ξεχαστεί ή υποβαθμισθεί. 
Η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι σχεδόν ζοφερή και, με βάση αντικειμενικά κριτήρια, δε διαφαίνονται προοπτικές εντυπωσιακής αλλαγής στο άμεσο μέλλον...

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Για ποιο λόγο γίνεται ο ανασχηματισμός

Όπως συνηθίζεται, το όχι ευχάριστο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για την κυβέρνηση, οδηγεί σε ανασχηματισμό. 
Ο ανασχηματισμός αποτελεί ένα βαθιά εδραιωμένο εργαλείο με το οποίο αντιδρούν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις, στα αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα, σαν απάντηση στα μηνύματα των ψηφοφόρων.
Η κυβέρνηση λοιπόν «πήρε το μήνυμα» και αντιδρά με ανασχηματισμό. 
Τι νόημα έχει ο ανασχηματισμός σαν «επιστροφή του μηνύματος» προς το εκλογικό σώμα; 
Τι σημαίνει γενικότερα ο ανασχηματισμός για τους πολίτες; Τι νόημα έχει ο ανασχηματισμός για την ίδια την κυβέρνηση;
Ο ανασχηματισμός λειτουργεί βασικά σαν αμορτισέρ που απορροφά τους κραδασμούς από τις εκλογικές αναταράξεις και τις βίαιες ποσοστιαίες μεταβολές. Ο ανασχηματισμός, πολλές φορές...

Τι ψηφίσαμε στις ευρωεκλογές - Το προφίλ των ευρωβουλευτών

Άνδρες, άνω των 50 ετών, δημοσιογράφοι, επανεκλεγέντες αλλά με χαμηλή κοινοβουλευτική δραστηριότητα, με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο από τον μέσο όρο των υποψηφίων, είναι τα επικρατέστερα χαρακτηριστικά των ευρωβουλευτών που θα μας εκπροσωπήσουν για τα επόμενα 5 χρόνια, σύμφωνα με το νέο κείμενο πολιτικής του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, υπό τον τίτλο, «Τι ψηφίσαμε στις Ευρωεκλογές».
Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της ανάλυσης, εκλέχθηκαν κατά 70% άνδρες, ενώ αποτελούσαν το 58% των υποψηφίων. Η μέση ηλικία είναι τα 54,4 έτη, κοντά στη μέση ηλικία των υποψηφίων που ήταν 52 έτη.
Το 17,6% των εκλεγέντων έχει διδακτορικό και το ίδιο ποσοστό έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό, χαμηλότερα από τα αντίστοιχα ποσοστά των υποψηφίων (19% και 22% αντίστοιχα).
Το 24% των εκλεγέντων είναι δημοσιογράφοι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό επί των υποψηφίων ήταν μόνο 7,5%. Το 55% των εκλεγέντων είχε επανεκλεγεί (σε δημοτικές, εθνικές ή ευρωεκλογές), ενώ...

Πρόστιμο έως 3.000 ευρώ και αυτόφωρο για μια αθώα συνήθεια του καλοκαιριού - Τι ισχύει

Οι διακοπές με το αυτοκίνητο μπορεί να μας στοιχίσουν και μάλιστα ακριβά, αν δεν συμμορφωθούμε με τους κανονισμούς που σχετίζονται με την παρουσία του οχήματός μας στη Φύση.
Μπαίνοντας δειλά-δειλά στην περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, η ιδέα ακόμα και μιας σύντομης απόδρασης από το κλεινόν άστυ πέφτει στο τραπέζι όλο και πιο συχνά, αποτελώντας συχνά την αφετηρία μιας αυθόρμητης εξόρμησης στη Φύση.
Οι εξορμήσεις αυτές, βέβαια, θα πρέπει να περιστοιχίζονται από τον απαραίτητο σεβασμό, όχι μόνο προς το περιβάλλον αλλά και προς τους γενικότερους «κανόνες» που έχουν θεσπιστεί ώστε να μπορούμε όλοι μας να...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (13-06-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Ανασχηματισμός: Έρχονται αλλαγές σε πέντε υπουργεία - Οι σκέψεις του Μητσοτάκη - Τα ονόματα που "παίζουν"

Από το βράδυ της 9ης Ιουνίου, όταν ανακοινώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα, φούντωσε η συζήτηση για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο την κουβέντα για ανακοίνωση των αλλαγών εντός της εβδομάδας έκλεισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προωθώντας το μήνυμα ότι
προέχει η αξιολόγηση των μηνυμάτων.
Εν ολίγοις, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που ούτως ή άλλως αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού, θα γίνουν άμεσα αλλά όχι βιαστικά, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός μελετά προσεκτικά τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο υπουργικό σχήμα, με τις πληροφορίες να δείχνουν προς την κατεύθυνση του δομικού ανασχηματισμού, ο οποίος ενδέχεται να επεκταθεί σε αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου...

Το τερμάτισε ο Κασσελάκης: Διαφωνεί με την πρόωρη αποπληρωμή δανείων 8 δισ. ευρώ!

Την αντίθεσή του στην πρόωρη αποπληρωμή δανείων ύψους οκτώ δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.
Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα προχωρεί κατά περίπτωση σε πρόωρη αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεών της - κάτι που έχει εκτιμηθεί από τους διεθνείς Οίκους οι οποίοι επάνέφεραν τη χώρα σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας
Παράλληλα, η πρόωρη αποπληρωμή διαμορφώνει ένα καλύτερο προφίλ του δημόσιου χρέους, το οποίο κατά τα άλλα παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα σε σχέση με το ΑΕΠ...

Σε τεντωμένο σχοινί η κεντροαριστερά

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επιχειρήθηκε να ερμηνευθεί τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, ως ένα αποτέλεσμα, σχεδόν, νίκης για τα δύο κόμματα της κεντροαριστεράς. Ακόμη κι αν κανένας από τους δύο δεν εκπλήρωσε τον εκπεφρασμένο στόχο του -ένα ποσοστό της τάξεως του 20% έλεγε ο Στέφανος Κασσελάκης, τη δεύτερη θέση αξίωνε ο Νίκος Ανδρουλάκης- την επόμενη ημέρα, τα σχόλια περιορίζονταν στις κυβερνητικές απώλειες.
Δεν είναι τυχαίο, ωστόσο, ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν έθεσε ζήτημα πολιτικής απονομιμοποίησης της κυβέρνησης και δεν υπέβαλε αίτημα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες...

Η παρακμή του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κασσελάκης

Ο Κασσελάκης υπήρξε η νέμεση του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα η αναπόφευκτη μετεξέλιξή του. Ο «Στέφανος» δεν είναι τίποτε άλλο από έναν τραμπικό Τσίπρα.
Πράγματι, η μεγάλη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από την εποχή που, με την κρίση των μνημονίων, οι Έλληνες στρέφονταν αλαφιασμένοι σε οποιαδήποτε πιθανή διέξοδο. Τότε βρέθηκε μπροστά τους ένα κόμμα με στοιχειώδη οργάνωση, με σημαντική δύναμη στα ΜΜΕ και στη διανόηση, με εχέγγυα μιας κάποιας «ριζοσπαστικής αξιοπιστίας», ως προερχόμενο από την Αριστερά, για να αυτοπροταθεί ως μνηστήρας της εξουσίας.
Ο Τσίπρας, αγνοώντας την αντίθεση ανάμεσα στην πραγματικότητα και το κόμμα του, θέλησε...

Καμίνι το ΠΑΣΟΚ, σε τρικυμία ο Ν. Ανδρουλάκης

Και οι σκληροί λυγίζουν στην απόφαση της κάλπης. Πόσο μάλλον οι θεατρινίστικα σκληροί. 
Ο Στέφανος Κασσελάκης που δεν θα έπαιρνε τηλέφωνο τον «εκβιαζόμενο» Ανδρουλάκη, τώρα του κάνει «γλύκες», λέγοντας ότι μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να του τηλεφωνήσει, και η Κ.Ο του τρίτου κόμματος να καταθέσει ομού μετά του ΣΥΡΙΖΑ, προτάσεις νόμων.
Θα ήταν μια γλυκιά εκδίκηση για τον Ανδρουλάκη, αν ο ίδιος δεν ζούσε την πίκρα της έντονης αμφισβήτησης από τους συντρόφους του. Καλοκαιριάτικα βρέθηκε σε τρικυμία. Όχι βέβαια μικρότερη από τον Στέφανο.
Οι φιλοδοξίες τους να γίνουν οι αρχηγέτες της κεντροαριστεράς μαράθηκαν το βράδυ της Κυριακής. Το κλείσιμο της κάλπης έγινε η αφετηρία εκκίνησης της αμφισβήτησής τους. Και αν ο Στέφανος αποφάσισε μόνος του ότι ο λαός του έδωσε χρόνο, καθόλου χρόνο δεν δίνουν οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ στον πρόεδρο Νίκο...

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Η κάλπη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για Ανδρουλάκη και Κασσελάκη

Οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ κοιμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής, με την αυταπάτη ότι θα γλυτώσουν τη λογοδοσία για την αποτυχία στην κάλπη, μιλώντας για «κατάρρευση της κυβέρνησης» και επικαλούμενοι τους συνήθεις πομφόλυγες και τα προσκλητήρια συνένωσης των προοδευτικών δυνάμεων.
Ο κ. Κασσελάκης αβαθής πολιτικά αλλά χωρίς να τον εγκαταλείπει η υπερβολική αυτοπεποίθηση του, μετέβη οικογενειακώς στις Σπέτσες για να ξεκουραστεί από τις εκλογές και από εκεί δείχνει την πόρτα εξόδου σε όσους, όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας υποδεικνύουν τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου, για την ανασύνθεση του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου...

Πώς το πολύ αλάτι καταστρέφει το μικροβίωμα του εντέρου - Τι προκαλεί

Είναι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού επιβλαβής για το έντερό μας; 
Αρκετοί επιστήμονες είναι βέβαιοι ότι είναι.
Μάλιστα, σε πρόσφατες έρευνες διαπίστωσαν ότι οι δίαιτες και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο μπορεί να έχουν επιβλαβή αντίκτυπο στο μικροβίωμα του εντέρου, δηλαδή την κοινότητα των τρισεκατομμυρίων βακτηρίων, ιών και άλλων μικροβίων που προσπαθούν να ζήσουν αρμονικά στο έντερό μας.
Σε διάφορες μελέτες, επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η κατανάλωση υψηλών επιπέδων νατρίου, δηλαδή αλατιού, μπορεί να καταστείλει ορισμένα από τα ευεργετικά μικρόβια που ζουν στο έντερό μας.
Η μείωση του αλατιού φαίνεται να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (12-06-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Η επανεκκίνηση της κυβέρνησης και ο ανασχηματισμός

Η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη «το 41%, δεν υπάρχει πια σήμερα», δίνει το στίγμα της νέας περιόδου, που σηματοδοτεί για την κυβέρνηση, το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών. 
Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξή, στον Alpha, ο πρωθυπουργός το χαρακτήρισε «ανακουφιστικό» κι έστειλε σαφές μήνυμα στα στελέχη του, χρησιμοποιώντας μια ενδεικτική φράση, «Αν κάποιοι, λοιπόν, είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά -το 41% είναι πολύ ψηλά- είναι καιρός να τον δουν και από λίγο πιο χαμηλά. Δεν είναι κακό αυτό».
Στο Μέγαρο Μαξίμου το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει ήδη αναλυθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε ουσιαστικά το πλαίσιο των πολιτικών, που θα ακολουθήσει την επόμενη τριετία...

Υπερβολική αναταραχή στα κόμματα από τις «εκλογές της ξαπλώστρας»

Μια… φωτεινή ελπίδα ανατέλλει στον γκριζόμαυρο ορίζοντα της Ευρώπης, όπου τα ακροδεξιά κόμματα επέδρασαν από το περιθώριο και εισήλθαν με απαιτήσεις στην πολιτική σκηνή.
Ο Stefanos προετοιμάζει τη δημιουργία ιδρύματος κατά της ακροδεξιάς. Ελπιδοφόρο είναι ότι το Ίδρυμα εκτός από την Αθήνα, θα έχει και παράρτημα με ισότιμα γραφεία στη Νέα Υόρκη.
Η… ελπίδα πλέον του δημοκρατικού κόσμου, είναι να το ανακοινώσει σύντομα στην πέραν του Ατλαντικού μεριά. Ούτως ή άλλως δεν πρόλαβε να ανασχέσει την ορμητική επέλαση των ακροδεξιών στις ευρωπαϊκές εκλογές. Μπορεί όμως να συμβάλει καθοριστικά στην αποτροπή της έλευσης Τραμπ!
Άλλωστε πρέπει να προλάβει και τις εντυπώσεις που δημιουργεί το Ίδρυμα Τσίπρα, που ξεκινάει...

Θα λάβουν το μήνυμα των εκλογών οι αποδέκτες του;

Όσο ανιαρά κύλησαν οι ευρωεκλογές, τόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διερεύνηση των αποτελεσμάτων τους. 
Από την αρχή τονιζόταν ότι διαχρονικά οι ευρωεκλογές θεωρούνται «δεύτερης τάξης» εκλογές, ότι δύσκολα μπορεί να περάσουν μαζικά κρίσιμα πολιτικά διακυβεύματα, ότι πάντα παρουσίαζαν μειωμένη συμμετοχή όταν πραγματοποιούνταν μόνες τους χωρίς παράλληλη πραγματοποίηση κάποιας άλλης εκλογικής μάχης, όπως π.χ το 2019 και το 2014.
Από την αρχή σημειωνόταν ότι πέρυσι ψηφίσαμε έξι φορές αν υπολογίσουμε και δεύτερους γύρους σε Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές και ότι υπάρχει μια εκλογική κόπωση, αλλά και κάτι το αυτονόητο:...

Μητσοτάκης: «Δεν θα έχουμε πρόωρες Eκλογές, έχουμε ισχυρή πλειοψηφία» - «Θα κάνω διορθωτικές κινήσεις» (Video)

«Η Νέα Δημοκρατία υπέστη ζημιά από τον γάμο των ομοφύλων - Δεν κρυφτήκαμε, στενοχωρήσαμε ψηφοφόρους μας και το αναγνωρίζω».
«Το Υπουργικό της Παρασκευής με την σημερινή σύνθεση». «Όχι στις κινήσεις πανικού για την ακρίβεια» 
- «Έβλεπα τα προβλήματα και πριν από την κάλπη».
Την πρώτη του συνέντευξη μετά τις Ευρωεκλογές έδωσε ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και στην επόμενη ημερά μετά τις κάλπες, στην αποχή, στον ανασχηματισμό, στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην ακρίβεια, στην οικονομία, στην ακροδεξιά, στην Αντιπολίτευση και την πολιτική αντιπαράθεση αλλά και στο πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τους άξονες πολιτικής της Κυβέρνησης...

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Αναρτήσεις νευρικότητας από τον Κασσελάκη

Απανωτές αναρτήσεις που δείχνουν νευρικότητα, μέσα σε λίγες ώρες, από τον Στέφανο Κασσελάκη και μόλις δύο ημέρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.
Στην πρώτη διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ (παρότι δεν καταγράφθηκε δημόσια να έχει τεθεί στο εσωτερικό τέτοιο ζήτημα).
Στη δεύτερη αποκλείει οποιαδήποτε σύμπραξη με τη Νέα Αριστερά. Παρεμβαίνοντας έτσι στην άτυπη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στο εσωτερικό του για την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου...

Αρτηριακή πίεση: Τι συμβαίνει αν τρώτε συχνά ντομάτες

Οι ντομάτες, γνωστές για το λυκοπένιο και τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, έχουν συσχετιστεί με καλύτερα αποτελέσματα για καρδιά και διαβήτη.
Μια νέα μελέτη βρήκε μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ντομάτας και του μειωμένου κινδύνου εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Σύμφωνα με την μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Preventive Cardiology, η κατανάλωση ντομάτας βοηθά στη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και μπορεί ακόμη και να αποτρέψει την ανάπτυξη υπέρτασης σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας...

Ηλιόπουλος: «Τιμή που αναλαμβάνω την ΑΕΚ - Μελισσανίδης: «Ο Μάριος έχει όλα τα προσόντα και πολλά λεφτά»

Νέα εποχή στην ΑΕΚ με τον Μάριο Ηλιόπουλο. Οι αποχαιρετιστήριες δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη.
Η διαδοχή στην ηγεσία της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με τον Μάριο Ηλιόπουλο να είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ.
Όπως έγινε γνωστό, θα ακολουθήσει νέα Συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει ο Μάριος Ηλιόπουλος σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Τον λόγο πήρε πρώτα ο Δημήτρης Μελισσανίδης και έπειτα ακολούθησαν οι δηλώσεις του νέου προέδρου, Μάριου Ηλιόπουλου...

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τον Ν. Ανδρουλάκη

Μετά από μία υψηλής έντασης προεκλογική εκστρατεία, με ρητορική άκρως καταγγελτική απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την τραγωδία των Τεμπών, την ακρίβεια και το κράτος δικαίου στην «πρώτη γραμμή», ο Νίκος Ανδρουλάκης οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες των ευρωεκλογών, διακηρύσσοντας τον στόχο του να ανατρέψει τα δεδομένα των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου, να «εξοστρακίσει» από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ΣΥΡΙΖΑ και να βρεθεί εκείνος στη δεύτερη θέση, με ένα ποσοστό, μάλιστα, που θα έθετε τις βάσεις επαναφοράς του κόμματος σε τροχιά διακυβέρνησης.
Το αποτέλεσμα της κάλπης απείχε παρασάγγας από τους διακηρυγμένους...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (11-06-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Το μήνυμα της αποχής και τα κομματικά καθρεφτάκια

Τελικά, οι πολίτες δεν πήγαν να ψηφίσουν
Οι εκκλήσεις των κομματικών ηγεσιών δεν έπιασαν τόπο. Αποδείχτηκαν εκκλήσεις κενές περιεχομένου μιας και οι λόγοι που τις συνόδευαν κάθε άλλο παρά πειστικές ήταν.
Γιατί πολύ δύσκολα θα αποφασίσει να πάει κάποιος να ψηφίσει για να επιβεβαιώσει την πολιτική παντοκρατορία της κυβέρνησης ή για να συμβάλλει με την ψήφο του στην ανάδειξη του ενός ή του άλλου κόμματος της αντιπολίτευσης στη δεύτερη θέση.
Ψηφίζεις μόνο όταν θέλεις να επιλέξεις αυτούς που σε εμπνέουν και θέλεις να σε εκπροσωπήσουν με βάση τις πολιτικές και ιδεολογικές τους θέσεις και όχι για να...

Οι μεθοδεύσεις σε Ροδόπη - Ξάνθη και τα αναπάντητα ερωτήματα

Το ΚΙΕΦ σε μια ακόμη μάχη για ευρωεκλογές έκανε επίδειξη ισχύος στους δυο νομούς, Ροδόπη και Ξάνθη που βρίσκεται ο πυρήνας της μουσουλμανικής μειονότητας καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, επιτυγχάνοντας τον βασικό στόχο να βαφτούν με διαφορετικό χρώμα και πάλι οι δυο νομοί.
Μια εικόνα η οποία είναι χρήσιμη και για όσους προωθούν τον τουρκισμό στη Θράκη αλλά και στους μηχανισμούς προπαγάνδας του τουρκικού επίσημου και βαθέως κράτους, που επιδιώκουν να επιβάλουν και «θεσμοθετήσουν» στην ελληνοτουρκική ατζέντα θέμα «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη. Οι πανηγυρισμοί για την πρωτιά του ΚΙΕΦ στους δυο νομούς, δεν περιορίσθηκαν στην Ξάνθη, την Κομοτηνή και σε χωριά της μειονότητας, αλλά υπήρξαν εκτεταμένα διθυραμβικά δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου με πρώτα τα κρατικά ΜΜΕ τα οποία τον τελευταίο μήνα «εργολαβικά» είχαν αναλάβει την προβολή του ΚΙΕΦ...

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Ένα πάρα πολύ ωραίο εκλογικό αποτέλεσμα

Φυσικά για όποιον κατοικεί στην Ελλάδα η πανωλεθρία ήταν αναμενόμενη
Ευρωεκλογές 2024: Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει τα αποτελέσματα στην Ελλάδα.
Όταν την Παρασκευή έγραφα ότι το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα θα ήταν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να πάρουν χαμηλά ποσοστά προκειμένου να απαλλαγούν από τις ανεπαρκείς ηγεσίες τους ,ώστε η χώρα να αποκτήσει αντιπολίτευση, ομολογώ ότι δεν πίστευα ότι αυτό μπορούσε να συμβεί, και με ποσοστό κάτω από το 30%, για τη Νέα τη Δημοκρατία ώστε το μήνυμα να είναι το ίδιο δυνατό και για την κυβέρνηση που μοιάζει να αδιαφορεί για οτιδήποτε αφορά την καθημερινότητα των πολιτών. 
Κι όμως αυτό ακριβώς έγινε και είναι ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Γιατί δείχνει την απαίτηση για σοβαρότητα από την κυβέρνηση απορρίπτοντας ταυτοχρόνως την αστεία αντιπολίτευση του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα και του συντρόφου Ανδρουλάκη...

Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης των ευρωεκλογών ήρθε να επιβεβαιώσει μια πραγματικότητα που θέλει το εκλογικό σώμα κουρασμένο, αλλά και δυσαρεστημένο, ένα εκλογικό σώμα, που ζητά περισσότερα και ταυτόχρονα μια πραγματικότητα που θέλει την κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά την επανεκλογή της, να διατηρεί την αδιαμφισβήτητη πολιτική κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ακόμη και με απώλειες.
Στο Μέγαρο Μαξίμου «διαβάζουν» το αποτέλεσμα ως ένα μήνυμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση και ταυτόχρονα, ως ένα μήνυμα ότι οι πολίτες ζητούν να «τρέξει» πιο γρήγορα το κυβερνητικό έργο και να διορθωθούν λάθη και αστοχίες.
Έχοντας πλέον το αποτέλεσμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου ως αφετηρία, η κυβέρνηση έχει έναν ανοιχτό πολιτικό διάδρομο τριών ετών έως τις εθνικές κάλπες του 2027. Έως τότε...

Οι ευρωεκλογές τελείωσαν: Τώρα δουλειά, δουλειά, δουλειά!

Επιτέλους οι ευρωεκλογές τελείωσαν και έχουμε μπροστά μας ένα χρονικό διάστημα τριών ετών, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να προσφύγουμε εκ νέου στις κάλπες και γενικότερα να ξανασχοληθούμε με εκλογές και εκλογολογίες
Αντιθέτως, έχουμε μπροστά μας μια τριετία, που είναι ένας επαρκής χρόνος, για να κάνει η κυβέρνηση όλα όσα πρέπει να γίνουν και όλα όσα ανέβαλε ή δείλιασε να κάνει από τις εκλογές του ’23 μέχρι σήμερα.
Πολιτικά μηνύματα δόθηκαν, αλλά πολιτική ανατροπή δεν προέκυψε. Οπότε η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή δικαιολογία για να ολιγωρήσει ακόμα περισσότερο στο ξετύλιγμα του μεταρρυθμιστικού και αναπτυξιακού της έργου.
Ειδικά όταν απέναντι της, βρίσκεται το απόλυτο πολιτικό χάος...

Ο ηττημένος Κασσελάκης στρώνει το χαλί στον Τσίπρα

Ο πτυσσόμενος πήχης που χρησιμοποίησαν προεκλογικά στο ΣΥΡΙΖΑ για να ορίσουν το μέτρο της επιτυχίας στις κάλπες, τους επιτρέπει να πανηγυρίζουν τη δεύτερη θέση τους, κόντρα σε κάθε λογική και πολιτική ανάλυση.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με την αμετροέπεια του και τη λογική πωλητή λαϊκής αγοράς διαφήμιζε μια «πραμάτεια» που θα άφηνε «έκθαμβους» τους πάντες το βράδυ των εκλογών με ποσοστό ίσως και πάνω από το 20%. Η έμπειρη εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κατέβαζε τον πήχη ακόμη και στο 15% ώστε κάθε μονάδα πάνω απ΄αυτό, να φαντάζει ως μεγάλη επιτυχία.
Το τελικό ποσοστό που συγκεντρώνει στην κάλπη υποδηλώνει πως ο κύριος Κασσελάκης έδιωξε τους αριστερούς και δεν κατάφερε να τραβήξει από τους καναπέδες και τις παραλίες, το νέο απολιτίκ κοινό στο οποίο απευθύνεται...

Ο Κυριάκος και ο λάκκος με τα φίδια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πέτυχε τον στόχο που ο ίδιος είχε θέσει, αυτόν του 33%. 
Αλλά και οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν πέτυχαν τους αντικειμενικούς τους στόχους. 
Όλοι μπορούν να ισχυριστούν ότι κέρδισαν και όλοι ότι οι αντίπαλοί τους κάτι ή κάπου έχασαν
Δύο πράγματα δεν αμφισβητούνται. 
Το ένα ότι η ΝΔ εξακολουθεί να είναι πρώτη και με διαφορά. Το δεύτερο ότι ο πραγματικός νικητής είναι η ακροδεξιά. 
Στο διά ταύτα: ...

Ευρωεκλογές 2024: Ο χάρτης εδρών στο νέο Ευρωκοινοβούλιο - Κερδισμένοι και χαμένοι

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διατηρεί την κυριαρχία του και τη διευρύνει κατά 5 έδρες, φτάνοντας στις 181
Στο επίσημο γράφημα της ΕΕ αποτυπώνεται ο νέος συσχετισμός δυνάμεων, βάσει των μέχρι στιγμής εκτιμήσεων για το τελικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διατηρεί την κυριαρχία του και τη διευρύνει κατά 5 έδρες, φτάνοντας στις 181. Οι Σοσιαλιστές κατατάσσονται δεύτεροι, αλλά με απώλεια 4 εδρών, ενώ τη μεγαλύτερη υποχώρηση κατέγραψε το Renew Europe, στο οποίο ανήκει το Renaissance του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, χάνοντας 20 έδρες σε σχέση με το 2019.
Αντιστρόφως, ο μεγάλος κερδισμένος της εκλογικής νύχτας στην Ευρώπη είναι η ακροδεξιά πολιτική ομάδα ID (Μαρίν Λε Πεν κ.λπ), η οποία κέρδισε 13 έδρες...

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν φτάσαμε στο στόχο μας – Οι εκλογές αυτές αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027

Δεν έχει σημασία ότι η διαφορά μας από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το πρώτο του σχόλιο μετά τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης.
«Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμη μία φορά. Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην αποστολή που τους περιμένει, σε ένα ευρωκοινοβούλιο όπου δυστυχώς η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μία πραγματικότητα από την οποίο δεν εξαιρείται ούτε η πατρίδα μας», είπε αρχικά...

Καθαρή πρωτιά αλλά με ηχηρά καμπανάκια για ΝΔ, κάτω από τον πήχη ο ΣΥΡΙΖΑ, μισή νίκη για το ΠΑΣΟΚ και αποχή - τέρας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ευρωεκλογών στο σύνολο των ευρωπαϊκών χώρων.
Πρωτιά της ΝΔ με διαφορά 13 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με εκατέρωθεν απώλειες σχεδόν κατά 5,5% και 9% αντίστοιχα και άνοδο των κομμάτων που κινούνται στα δεξιά της πολιτικής κλίμακας, καθώς και της αποχής που αγγίζει το 60% κατέγραψαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα.
Με ενσωματωμένο το 97,5% της επικράτειας το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 28,04% και καταλαμβάνει τις 7 από τις 21 έδρες, χάνοντας μία σε σχέση με την προηγούμενη ευρωκοινοβουλευτική περίοδο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,94% κερδίζει 4 έδρες, δύο λιγότερες σε σχέση με τις εκλογές του 2019...

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Φραστικό επεισόδιο με ύβρεις μεταξύ Κασσελάκη και δημοσιογράφου – «Μ@λ@κας είσαι και φαίνεσαι»

Φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καταγγέλλει πως είχε δημοσιογράφος της εφημερίδας «Δημοκρατία»
.

Το επεισόδιο, όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Γιώργος Χατζηδημητρίου σημειώθηκε το μεσημέρι, στο γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στους πολιτικούς συντάκτες, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές.
Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο δημοσιογράφος, όταν κάποια στιγμή ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη αν ο επιδεικτικός του τρόπος να δείχνει τα πανάκριβα σπίτια του την ώρα που ο κόσμος δεν μπορεί να σταθεί πουθενά, συνάδει με το ήθος της Αριστεράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε: «Είσαι μαλ@@@ς»...

Η εξίσωση της κάλπης

Ήγγικεν η ώρα της κάλπης. 
Οι εκλογές που θα αναδείξουν τους Έλληνες ευρωβουλευτές, φευ δεν γίνονται για την Ευρώπη, η οποία βρίσκεται σε σημείο εσωτερικής πολιτικής ανακατάταξης, με τις αντιενωτικές δυνάμεις να είναι έτοιμες να εγκατασταθούν στα θεσμικά της προπύργια. Σε μια έξυπνη μεταστροφή τους, δεν θα αναπτύξουν πλέον κεντρόφυγες τάσεις. Νομιμοποιημένες από τη λαϊκή επιδοκιμασία, θα υψώνουν εμπόδια που θα δυσχεραίνουν την ενιαία πολιτική λειτουργία.
Σε αυτό το κλίμα και με αυτό το διακύβευμα, οι εκλογές στη χώρα μας διεξάγονται μέσα σε μία υπερβολικά ελληνοκεντρική στόχευση. Με τον προσανατολισμό που...

Γιατί η χαλαρή ψήφος βάζει σε κίνδυνο την Ελλάδα

Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις η ψήφος μας οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα που με τη σειρά του οδηγεί σε μια συγκεκριμένη σύνθεση εντός του εθνικού κοινοβουλίου ή εντός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Και στις δύο περιπτώσεις η ψήφος είναι εθνική. 
Στις εθνικές εκλογές, η ψήφος μας μένει στην Ελλάδα. Στις ευρωεκλογές, όμως, η ψήφος μας… περπατάει. Και όταν είναι ψήφος διαμαρτυρίας γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα…