Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η διαχείριση της απόγνωσης

Η κοινωνική πολιτική σε δύσκολους καιρούς. Οικονομική κρίση, δημοσιονομική λιτότητα και κοινωνική προστασία”.  
Συγγραφέας: Μάνος Ματσαγγάνης
Κριτική: Θόδωρος Σκυλακάκης.
Υπάρχουν βιβλία με ενδιαφέρον, βιβλία συναρπαστικά, βιβλία χρήσιμα. 
Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία βιβλίων, που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν περιφερειακά και απευθυνόμενα σε ένα ειδικότερο κοινό, η ζωή όμως μπορεί να φέρει έτσι τα πράγματα ώστε να καταλήξουν να επηρεάζουν καταλυτικά τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. 
Το βιβλίο του Μάνου Ματσαγγάνη πιστεύω (και ελπίζω) ότι ανήκει σ’ αυτή την ιδιόρρυθμη και ασυνήθιστη κατηγορία. 
Ο ισχυρισμός ακούγεται υπερβολικός, αλλά θα τον υπερασπιστώ με ισχυρά επιχειρήματα στη συνέχεια. 
Για την ώρα, ας κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν...

Η βάση της ΝΔ ρυθμιστής και κυρίαρχος του παιχνιδιού

Την επομένη των εκλογών του 2009, όταν η ΝΔ έχασε παταγωδώς την εξουσία από ένα ΠΑΣΟΚ που αποδείχτηκε σύγχρονη λαίλαπα και καταστροφέας της χωράς, οι χιλιάδες οπαδοί της, η βάση της άρχισε να αυτοοργανωνεται. 
Και επειδή τέθηκε άμεσα το θέμα αλλαγής αρχηγού, χιλιάδες ψηφοφόροι της που την προηγούμενη την είχαν τιμωρήσει απέχοντας απαξιώνοντας την εκλογική διαδικασία, στράφηκαν ξανά στο κόμμα και καθόρισαν την έκβαση της διαδικασίας εκλογής του νέου αρχηγού.
Ανεπηρέαστοι από μηχανισμούς και κομματική καμαρίλα, κρατικοδίαιτα κομματικοδίαιτα στελέχη, γόνους, επιγόνους, ανθρώπους του κομματικού σωλήνα, παρενέβησαν δυναμικά και άλλαξαν τη ρότα της ιστορίας του κόμματος της ΝΔ. 
Η πολυπληθής και υγιής βάση απεφάνθη:

Βενιζέλος ή τανκς!!

Να πάτε να ψηφίσετε αύριο.
Με τα παιδιά και τα ξαδέρφια σας.
Κάντε και μιά πίτα να πάτε στην "εφορευτική".
Μπαξίσι.
Να θυμάται τη φάτσα σας και τη συμμετοχή σας.
Να το πει στους πραιτωριανούς του Βενιζέλου:
"ο Τάκης ήρθε. Ψήφισε. Δικός μας".

Πουρνό-πουρνό.
Πριν την εκκλησιά... μη και... αλλαξοπιστήσετε!!
Κι αφού... κοινωνήσετε!! Και εξομολογηθείτε!!...
Σωτήρες εσείς... σωτήρα να ψηφίσετε.
Βράχοι του σοσιαλισμού εσείς...

Ενέργεια πιο φθηνή, πιο καθαρή, 100% ελληνική!


Ελληνες ερευνητές επινόησαν μέθοδο για «καθαρή» ενέργεια από Υδρογόνο!

Οι καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ευάγγελος Χριστοφόρου και Νίκος Παπαδόπουλος προτείνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδρογόνο, αξιοποιώντας μάλιστα ένα στοιχείο που υπάρχει άφθονο στον πλανήτη μας: το θαλασσινό νερό!

Τα οφέλη; Η δαπάνη ενέργειας είναι μικρότερη από την ενέργεια εξόρυξης και κατεργασίας του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου, η τεχνική είναι βιομηχανικά υλοποιήσιμη και η ανάπτυξή της μπορεί να γίνει αποκλειστικά στη χώρα μας.
Plus: Το ΤΕΙ Ηπείρου έχει αναλάβει την ολοκλήρωση της οικονομοτεχνικής μελέτης και την εξεύρεση επενδυτών.
Όπως επισημαίνει στο GoodNews ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΕΜΠ Ευάγγελος Χριστοφόρου η καινοτομία είναι όντως GoodNews διότι: 

Όταν ο Χιώτης σταμάτησε την Ρεάλ Μαδρίτης - video

Ο ΑΠΟΕΛ πραγματοποιεί μία εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη  
που κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες εντός και εκτός συνόρων.
Το ταξίδι ξεκίνησε από τις αρχές Ιουλίου και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου! 
Βέβαια ο δρόμος για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται απροσπέραστος, καθώς ο ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε με την Ρεάλ Μαδρίτης στους "8".
Το όνομα της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι άγνωστο σε όλους τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, καθώς πριν από αρκετά χρόνια...

Wikileaks: Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «καρφώνει» Γιώργο για το έλλειμμα

Μια αποκάλυψη για το έλλειμμα του 2009 που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και μεταξύ των κόμματων έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω των Wikileaks.
Όπως γράφουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ 
«"Για σκόπιμη διόγνωση του ελλειματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ" κάνει λόγο έλληνας πληροφοριοδότης της αμερικάνικης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor
Οπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποκτήθηκε από το Wikileaks, η συγκεκριμένη πηγή ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν...

Παπαδήμο αντιπρόεδρο σε κυβέρνηση Σαμαρά «βλέπει» ο Economist!

Στην εκτίμηση πως 
το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, αμέσως μετά τις επερχόμενες εκλογές, θα οδηγήσει μεν σε μια ανατροπή του δικομματικού σκηνικού, 
πλην όμως μόνο σε επίπεδο απόλυτης ισχύος και πάντως όχι σε δραματική ανατροπή του ίδιου του συστήματος, 
προχωρά στο τελευταίο άρθρο του για τις εξελίξεις στη χώρα μας το περιοδικό Economist.
Στο άρθρο, που τιτλοφορείται "Greek politics, steady as she goes, surprisingly», το περιοδικό τονίζει πως μία ανατροπή στο δικομματικό σύστημα στην Ελλάδα, δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έκπληξη, βασίζοντας την εκτίμησή του στην «οικονομική και κοινωνική αναστάτωση» που έχει προκαλέσει η τρομερή ύφεση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα...

Την Κυριακή Ψηφίζω Βενιζέλο!

Την Κυριακή Ψηφίζω Βενιζέλο!
Ας μάθουμε λίγα λόγια για την Μεγάλη αυτή Προσωπικότητα, που την επόμενη των αμφίρροπων εσωκομματικών εκλογών, θα διεκδικήσει την Πρωθυπουργία της χώρας. 
Να θυμηθούμε όμως και μεγάλες στιγμές στην καριέρα του όπως που κάποιοι κακοπροαίρετοι τα χαρακτήρισαν σκάνδαλα.
Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος γεννήθηκε Πρωτοχρονιά και είναι μάλλον ένας τυχερός άνθρωπος. Στα 23 του αναγορεύθηκε διδάκτορας της Νομικής, έτσι όταν «κατέβηκε» στην Αθήνα ­ για το «βρώμικο ’89» ­ ήταν κιόλας, για όλους, ο «κύριος καθηγητής» του Συνταγματικού Δικαίου. Στη μετά Ανδρέα εποχή κάποιοι σύντροφοί του στοιχημάτιζαν ότι «δεν θα αντέξει»...

Γιατί είναι... περίεργη η προεκλογική περίοδος που ξεκινά αύριο

Με την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, 
αύριο, η χώρα μπαίνει στην τελική της ευθεία για την πιο σύντομη αλλά παράλληλα και την πιο κρίσιμη προεκλογική περίοδο των τελευταίων 10ετιών.
Το στοίχημα που έχει βάλει το υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο σύστημα του Μαξίμου, είναι «να λειτουργούν όλα ρολόι έως και την τελευταία στιγμή που θα παραδώσει την εξουσία στον επόμενο πρωθυπουργό».  
Κατά συνέπεια, αυτή τη φορά, φαίνεται ότι θα βιώσουμε κάτι μοναδικό: κυβέρνηση που θα δουλεύει εν μέσω προεκλογικής περιόδου...

“Κόψτε κι άλλο τους μισθούς”- Τι λέει η έκθεση του ΔΝΤ που ζητά νέα μέτρα 14 δισ. ευρώ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ τους πολίτες εκ των προτέρων για "μέτρα" του 2013-2014!

* - Σε επίπεδα Κροατίας θέλουν να κατεβάσουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα
* - Ζητούν "μαχαίρι" στις κοινωνικές παροχές
* - "Αναπόφευκτη η έξοδος από το ευρώ αν αποτύχει το πρόγραμμα"

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ τους πολίτες εκ των προτέρων για "μέτρα" του 2013-20141

Για την ανάγκη «αυστηρής τήρησης» της δανειακής σύμβασης προειδοποιεί το ΔΝΤ στην έκθεσή του τονίζοντας ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει «άτακτη έξοδο» από την Ευρωζώνη χωρίς χρηματοοικονομική στήριξη από την Ευρώπη, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το Ταμείο επισημαίνει την ανάγκη εξοικονόμησης 14 δισ. ευρώ (περίπου 7% του ΑΕΠ), ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2013 και 2014 και...

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Καραμανλή ( Video )!

"Το 2009 προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν"

Ο Ρώσος πράκτορας της FSB, που είχε αποκαλύψει σχέδιο δράσης κατά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν ο ίδιος που αποκάλυψε σε Έλληνα πράκτορα, με τον οποίον διατηρούσαν στενή επαφή, το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή με βόμβα! 
Ποιος ήταν ο ρόλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "Λαϊκή Θέληση"; 
Διαβάστε όλο το παρασκήνιο...

Χαιρετισμοί (και χαιρετίσματα)


Του έαρος ελαύνοντος και την αναγέννησιν των πάντων όλων - του ΠΑΣΟΚ σε Μπενύτο της Ν.Δ. σε Μετανοούσα Μαγδαληνή του ΛΑΟΣ σε Χαιρετίσματα και της Αριστεράς τα Μυστήρια η στήλη θαυμάζουσα, 
θέλει κι αυτή στους παιάνες του Μπενύτο προς Εαυτόν Σωτήρα και Πολύφθογγο Ρήτορα, στους ύμνους του Αντωνάκη προς Αδώνιδα και Βορίδιδα (ως ιχθύας αφώνους άπαντας τους άλλους κι αλάλους αφιέναι) να προσθέσει εν είδει Χαιρετισμών  και τις δικές της ευχές τε και αίνους
υπέρ των ευσεβών διακονούντων και διακονησάντων τους νταβατζήδες και τα λαμόγια, υπέρ της Παναμώμου εφ’ ημάς Διαπλοκής
υπέρ της Ευλογητής ημών Τρόικας και πάσης αρχής και εξουσίας υπ’ αυτών, εν αυτή και διά ταύτην.
-Ευξώμεθα!
-Αλληλούια!
-Ευξώώώμεθααα!

Σώσον, Κύριε και...

Οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου: 1990-2011-2050



Είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιες οικονομίες κυριάρχησαν τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά ακόμα πιο χρήσιμο είναι να δούμε τι προβλέπουν οι αναλυτές για το μέλλον. 
Μπορούμε να αντλήσουμε αισιοδοξία από την πρόβλεψη που κάνουν για την χώρα μας.
Το παρακάτω γράφημα δείχνει και συγκρίνει τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου τα έτη 1990 και 2011.
Όπως βλέπουμε :

Αγορά και ανακύκλωση

Αυτή την βδομάδα προβάλλεται στις αίθουσες της Αθήνας το ντοκυμαντέρ με τίτλο «Πρώτη Ύλη». Το ντοκυμαντέρ πραγματεύεται το κύκλωμα της εμπορίας πρώτης ύλης για την Χαλυβουργία. 
Συγκεκριμένα αναφέρει πως από τα 3.000.000 τόνους χάλυβα που οι τρεις μεγάλες χαλυβουργίες παράγουν ετησίως στην Ελλάδα, τον ενάμιση τον μαζεύουν οι Τσιγγάνοι και οι μετανάστες από τα σκουπίδια όλης της χώρας.  
Το υπόλοιπο βρίσκεται είτε από τα διαλυτήρια πλοίων είτε στο υλικό από τη διάλυση των βιομηχανιών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που ξεφορτώνει η ρωσική μαφία (κατά το ντοκυμαντέρ) στην Ελλάδα.  
Το χειρότερο όμως, όπως επίσης λέει η ...

Ξεφορτώθηκαν τα ομόλογα και μετά μας «κούρεψαν»

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από τη Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών για το ποιος ωφελήθηκε πραγματικά από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, στοιχεία που δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg, φιλοξενώντας αναλυτές που επισημαίνουν πολύ απλά ότι στη πραγματικότητα αυτό που μειώθηκε δεν είναι το Χρέος αλλά το Χρέος της Ελλάδας απέναντι στους ιδιώτες.
Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, κατά την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, όταν και η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης Χρέους ήταν απαγορευμένη, οι ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν στα χαρτοφυλάκια τους ελληνικά ομόλογα 68 δισ δολάρια, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι αν γινόταν τότε το "κούρεμα", οι τράπεζες θα έχαναν περίπου 51 δισ δολάρια, προκαλώντας ...

Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές των ακινήτων και πως οι Έλληνες διέσωσαν τις τράπεζες


Η Ελλάδα διεσώθη και εκπληρώθηκε η επιθυμία της παραμονής στην ζώνη του ευρώ. 
Ευνοούνται οι εισαγωγές και πλήττονται οι εξαγωγές αφού με ένα εθνικό νόμισμα είτε επρόκειτο για την δραχμή είτε για κάτι άλλο τα εγχώρια παραγόμενα προϊόντα με ένα υποτιμημένο σε σχέση με το ευρώ νόμισμα θα ήταν ανταγωνιστικότερα απ' ότι είναι τώρα. 
Ας δούμε όμως τι σημαίνει για τον μέσο Έλληνα η παραμονή στο ευρώ. 
Ως γνωστόν η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει και από ένα τουλάχιστον δάνειο. 
Τα δάνεια αυτά δεν υπεβλήθησαν σε κούρεμα. Αντιθέτως το νέο δάνειο συνοδεύτηκε και από νέο κούρεμα σε μισθούς και συντάξεις
Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι ...

Νέα καταγγελία από τη Δράμα για επίορκους υπαλλήλους στο Ανάπτυξης

Νέα καταγγελία για επίορκους υπαλλήλους στο υπουργείο Ανάπτυξης
Ακόμα μία καταγγελία υπόθεσης εκβιασμού και μίζας ήρθε στο φως της δημοσιότητας αυτή τη φορά από τη Δράμα, όπου ένας επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι υπάλληλοι της διεύθυνσης επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης του ζητούσαν μίζα 200.000 ευρώ.
Όπως αποκάλυψε το Mega, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει αρχικά οι υπάλληλοι του Ανάπτυξης του ζήτησαν να τους καταβάλει 200.000 ευρώ για να προχωρήσουν την επιχορήγησή του συνολικού ύψους 4.400.000 ευρώ για επένδυση στην ήδη υπάρχουσα βιομηχανία.
Όμως όταν εκείνος τους ενημέρωσε πως κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο 100.000 ευρώ, τότε εκείνοι ανέβασαν την ταρίφα και ζήτησαν 500.000 ευρώ, μάλιστα τον απείλησαν ότι θα ανακαλέσουν ολόκληρη την επιχορήγηση της επένδυσης.
Ήδη η υπόθεση έχει...

Έρχονται αλλαγές στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Αναμορφώνεται η νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με τροπολογία που θα ενσωματωθεί στο επικείμενο προς κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα γραφειοκρατίας.
Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος, σε ομιλία του στην εσπερίδα, που οργανώθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την ΕΚΠΟΙΖΩ στο Εφετείο Αθηνών, σχετικά με την εφαρμογή τού νόμου, κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που δεν θα κατάσχεται μέχρι 2.000 ευρώ, ενώ...

"Μία συγκινητική ιστορία ενός ηλικιωμένου ανθρώπου" - Σας το προτείνουμε για να το διαβάσετε!



Ήταν πρωί, περίπου 8:30, όταν ένας ηλικιωμένος περίπου 80 χρονών, με ράμματα στον αντίχειρά του, έφτασε στο νοσοκομείο . 
Είπε ότι ήταν βιαστικός, και ότι είχε ένα άλλο ραντεβού στις 9:00.
Η νοσοκόμα που τον ανέλαβε τον έβαλε να καθίσει κάπου, γνωρίζοντας ότι θα έπαιρνε πάνω από μια ώρα για να τον δει κάποιος γιατρός.
Τον είδε να κοιτάει επίμονα το ρολόι του και επειδή δεν ήταν και πολύ απασχολημένη αποφάσισε να δει τη πληγή του. 
Αφού το εξέτασε προσεκτικά, είδε ότι η πληγή στον αντίχειρα είχε...

Τι είπε ο Καραμανλής με τους παλαιούς ΟΝΝΕΔίτες στη Ραφήνα

Επί έξι ώρες, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 2 το πρωί, γευμάτιζαν προχθές το βράδυ σε ταβέρνα έξω από τη Ραφήνα ο Καραμανλής και μια ντουζίνα φίλοι του ΟΝΝΕΔίτες από τη δεκαετία του 1970.
Μεϊμαράκης, Βλάχος, Κοντός , Παπαδημάτος, Τσίφτης, Αντωνάκος ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στο γεύμα, στη διάρκεια του οποίου έβγαλαν κυριολεκτικά τα εσώψυχά τους, τη νοσταλγία τους για τα παλιά και τις σκέψεις τους για τα σημερινά.
Πληροφορίες  αναφέρουν ότι ο Καραμανλής καθ΄ όλη τη διάρκεια της κουβέντας στήριζε φανατικά τον Σαμαρά απαιτώντας από τους συνομιλητές του ανάλογη στάση ...

Συναγερμός στη Ν.Δ. για Καμμένο

Γενικός συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία η ίδρυση του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς από την πρώτη κιόλας δημοσκόπηση το κόμμα του Πάνου Καμμένου ξεπερνά το 6,5% και την απομακρύνει ακόμη περισσότερο από το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας που έτσι κι αλλιώς ήταν ένας δύσκολος στόχος.
Με βάση νέα δημοσκόπηση της Public Issue για τον Σκάι, το κόμμα της Ν.Δ. βρίσκεται τον τελευταίο μήνα σε ελέυθερη πρώτη χάνοτνας μέσα σε ένα μήνα 6%. 
Από το 31% έχει πέσει ήδη στο 25% κάτι που σημαίνει ότι ο πονοκέφαλος στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά στη Λεωφόρ Συγγρού μεγαλώνει ακόμη περισσότερο κάνοντας τον αγώνα του πολυμέτωπο. 
Μέχρι τώρα είχε στοχοποιήσει εκτός από το ΠΑΣΟΚ και την αριστερά...

Ο Κωνσταντίνος ενδιαφέρεται για την "Δημόσια Περιουσϊα";

Πολύ έντονα φημολογείται στις τάξεις των υποθηκοφυλάκων αλλά και των εργαζόμενων στο Κτηματολόγιο ότι ένας από τους ενδιαφερόμενους για την ανάληψη του μάνατζμεντ της εταιρείας σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της είναι και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος .
Η πληροφορία αυτή που έγινε γνωστή  χθες το πρωί και έγινε σχετική ερώτηση στον Ράιχνπαχ , στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο Ζάππειο.
Ο Γερμανός...

Καταλύτες Καμμένος και Κατσέλη

Η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη
όπως και η κατά τι προηγηθείσα δημιουργία του κόμματος του Πάνου Καμμένου αποκατέστησαν μια ανωμαλία που είχε προσωρινά δημιουργηθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Δεδομένων των πρωτοφανών σε καιρό ειρήνης και εξαιρετικά
βίαιων αρνητικών αλλαγών στα εισοδήματα και στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, που προκαλούν τα μνημόνια των κυβερνήσεων της χώρας με την ΕΕ και το ΔΝΤ, είτε αρέσει είτε όχι οδηγούν σε μια κατάσταση όπου η διαχωριστική γραμμή στην ελληνική κοινωνία σήμερα είναι το αν κάποιος τάσσεται υπέρ ή κατά των μνημονίων
Η αντίθεση «μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί» διχάζει βαθιά τον ελληνικό λαό...

Ο Βενιζέλος επιστρατεύει τον... Σημίτη!

Ένα από τα προεκλογικά όπλα που θα χρησιμοποιήσει , όπως λέγεται , ο Βενιζέλος στην προσπάθεια του να μαζέψει ψηφοφόρους είναι και 
η πρόσκληση στον Σημίτη για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ
Η πρόταση για συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ακούγεται έντονα όμως ο Σημίτης έχει αποδείξει ότι δεν παίζει με την ...

"Σταματάει" ο Νταλάρας, "Τελειώνει" η Νταλάρα..!

Άρον - άρον ματαίωσε ο Νταλάρας τις συναυλίες του 
μετά και το τελευταίο του στραπάτσο στη Δάφνη το περασμένο Σάββατο.
Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόταν να συνεχίσει (σς και κάτι τέτοια του έλεγαν και από το ΠΑΣΟΚ) αλλά εσχάτως έμαθε ότι τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις μεθαύριο στο κλειστό γήπεδο της Ηλιούπολης , όπως από την...

Που είναι ο Καραμανλής; Μα γιατί κάποιος να θέλει να τον σκοτώσει;

Είναι άραγε κάτι από τα παρακάτω, λόγος  να μην θέλουν ¨κάποιοι¨ τον Καραμανλή;
Βασικός μέτοχος.
Αναφορά Νταβατζήδων.
Αρθρο 16.
Εξεταστική του Σπήλιου κατά του Ακη. 
(ήταν τέτοια η οργή τους που τον ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ από την πολιτική σκηνή!)
ΟΧΙ στο Ανάν.
ΟΧΙ μοίρασμα Αιγαίου.
ΟΧΙ στο Μακεδονικό.
Βέτο στα Σκόπια.
Άνοιγμα στους Κινέζους.
Επαφή στην Αίγυπτο για την ΑΟΖ.
Ενεργειακή ανεξαρτησία...

Στον προεκλογικό στίβο και ο Καραμανλής

Στο … προεκλογικό παιχνίδι μπαίνει ο Κώστας Καραμανλής 
και μάλιστα πολύ δυνατά προκαλώντας αναταράξεις σε ΝΔ. και ΠΑΣΟΚ.
Με ποιο τρόπο; 
Το όνομα του Κώστα Καραμανλή θα ακουστεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα καθώς τα δύο κόμματα, και κυρίως το ΠΑΣΟΚ, θα … ρίξει στη μάχη το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, αναζητώντας την αιτία για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο και στην οικονομική κατάρρευση.
Οι αναφορές λοιπόν στον Κώστα Καραμανλή από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα είναι πολλές...

Ο πόλεμος της... πατάτας

Και ξαφνικά ανακαλύψαμε τον τροχό.. 
Ότι δεν χρειαζόμαστε μεσάζοντες για το εμπόριο ζαρζαβατικών και οπωροκηπευτικών τώρα το αντιληφθήκαμε; 
Μα αλήθεια τόσα χρόνια δεν το γνωρίζαμε; 
Μα και φυσικά το γνωρίζαμε αλλά που να σηκωθούμε από το ραχάτι στο οποίο βρισκόμασταν; 
Πού να ξεβολευόμασταν από την καλοπέρασή μας;
Οι αγώνες ήταν για τους γραφικούς. 
Μεσάζοντες παντός είδους είχαν κατακλείσει τις ζωές μας. 
Μεσάζοντες στη σκέψη μας, στα όνειρά μας. 
Μεσάζοντες και στο σώσιμο της πατρίδας μας. 
Χάσαμε την αυθεντικότητά μας, όποια και αν ήταν αυτή. 
Το «μούφα» έγινε της μόδας, απέκτησε αξία. 
Τα «τίποτα» γίνανε κάποιοι και οι κάποιοι πέρασαν στον πάγκο της ιστορίας.
Πολυπαιγμένο το έργο μα τι να κάνουμε αφού...

Τι να περιμένει κανείς από την θεραπεία ζεύγους ;

Από Έλενα Λεβεντάκη
Πολλοί έρχονται για να επιβεβαιώσουν ότι έχουν δίκιο, και άλλοι για να βρουν έναν σύμμαχο. 
Το σίγουρο είναι πως η συμβίωση είναι δύσκολη υπόθεση.
Κάποια ζευγάρια ξεκινάνε ήδη με προβλήματα αλλά παρόλα αυτά αποφασίζουν να προχωρήσουν την σχέση τους ενώ σε άλλα τα συννεφάκια εμφανίζονται μετά.
Λίγα όμως ζευγάρια αποφασίζουν να συμβουλευτούν έναν ειδικό...

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πρότασις δημιουργίας δικτύου παραγωγῶν καταναλωτῶν.

Ἔφθασε πλέον ἡ στιγμὴ νὰ ἀναλάβουμε μόνοι μας τὴν διατροφή μας καὶ τὴν ἐπιβίωσίν μας. 
Ἰδίως γιὰ αὐτοὺς ποὺ ζοῦν στὸ κλεινὸν ἄστυ τὰ πράγματα εἶναι ἰδιαιτέρως δύσκολα.
Κάποιοι, λιγοστοί, ἔχουν χωριά, ῥίζες, προγονικά.
Οἱ περισσότεροι ἐξαρτώμεθα ἀπὸ τὴν καλὴ θέλησι τῶν μεσαζόντων καὶ τῆς …τύχης.
Θεωρῶ πὼς ὅλοι μας σταδιακῶς ὀφείλουμε νὰ ἀποκτήσουμε ἐκ νέου σχέσεις μὲ τὴν πρωτογενὴ παραγωγὴ καὶ μὲ τὴν Γῆ μας.
Εἶναι δύσκολο, ὡς ἀπόφασις, ἀλλὰ ἀντιλαμβανόμαστε πλέον πὼς εἶναι ἀνάγκη...

Οι πιο… ερωτικές τροφές – τι να φάτε για να είστε με την λίμπιντο στα ύψη

Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι είχαν ανακαλύψει ότι κάποιες τροφές λειτουργούν σαν αφροδισιακά. 
Κάποιες τροφές όχι μόνο χορταίνουν την πείνα και είναι γαργαλιστικές στον ουρανίσκο, αλλά λειτουργούν και σαν αφροδισιακά, αφού… ανεβάζουν την ερωτική διάθεση. 
Βέβαια τότε δεν είχαν την επιστημονική γνώση να αντιληφθούν, τον τρόπο που η κάθε τροφή, λειτουργεί στον οργανισμό. Πως επηρεάζει την καρδιά, πως δημιουργεί στον εγκέφαλο όμορφη διάθεση, πως επηρεάζει τα αγγεία, πως οι καθαρές αρτηρίες στέλνουν το αίμα με ευκολία παντού κ. α.
* Ποια είναι όμως τα φαγητά που μπορούν να ζωντανέψουν την ερωτική ζωή ενός ανθρώπου, ή ενός ζευγαριού; 
* Τι μπορούμε να φάμε και να νιώσουμε αμέσως «τη θερμοκρασία να ανεβαίνει;» 
* Πως οι μυρωδιές, οι γεύσεις, και η εμφάνιση, κάνουν το μυαλό μας να λειτουργεί δίχως αναστολές;...

Το Δίλημμα του Σκαντζόχοιρου



το δίλημμα του σκαντζόχοιρου Από Έλενα Λεβεντάκη

«Μια κρύα μέρα του χειμώνα και μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας στο δάσος, μια ομάδα σκαντζόχοιρων αφού είχαν εξαντλήσεις όλους του ς πιθανούς τρόπους προκειμένου να ζεσταθούν ο καθένας μόνος, αποφάσισαν να έρθουν πιο κοντά. 
Το προηγούμενο βράδυ ένας άλλος σκαντζόχοιρος είχε πεθάνει από τον παγετό. 
Η είδηση λοιπόν αυτή τους τρόμαξε τόσο, που γρήγορα έσπευσαν να σμίξουν όλοι μαζί για να ζεσταθούν. 
Ωστόσο αυτή τους η προσπάθεια τους τραυμάτισε πολύ καθώς ο ένας τον άλλο τραυμάτιζε με τα αιχμηρά αγκάθια. 
Αμέσως απομακρύνθηκαν πριν τραυματιστούν περισσότερο..»
Αυτή η μικρή ιστοριούλα είναι το Δίλημμα του Σκαντζόχοιρου, γνωστό επίσης και ως Δίλημμα του Ακανθόχοιρου πειραγμένη ελαφρώς με τη δική μου νότα...

Ο Προβόπουλος "καρφώνει" Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου

Απόλυτα εκτεθειμένοι
βρίσκονται ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου και ο πρώην ΥΠ.ΟΙΚ και νυν ΥΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου καθώς στην Εξεταστική Επιτροπή για το φουσκωμένο έλλειμμα του 2009 και τα «μαγειρεμένα» στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι καταθέσεις είναι κόλαφος και για τους δύο.
Σήμερα, κατέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος όπως υπογράμμισε «είχε ενημερώσει έγκαιρα και τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου για το έλλειμμα, από τις 8 Σεπτέμβρίου του 2009 και ότι το έλλειμμα θα ήταν διψήφιο».
Προσέξτε η 8η Σεπτεμβρίου ήταν πριν από το "λεφτά υπάρχουν".
Συνεπώς "τα δεν ήξερα , δεν ρώταγα" του πρώην πρωθυπουργού τα ξεχνάμε εξαρχής.

Επιπλέον, είχε...

Θράκη: Χιλιάδες στρέμματα γης μεταβιβάστηκαν σε άγνωστη εταιρεία, για 99 χρόνια!!!

Τεράστια έκταση στρατηγικής σημασίας, η οποία διαθέτει ένα επίσης τεράστιο πλέγμα υπόγειων εγκαταστάσεων
Υπήρξε μεταβίβαση της έκτασης της «Φωνής της Αμερικής» χωρίς να το μάθει κανείς; 
Αυτό το ερώτημα πλανάται στους θεσμικούς φορείς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 
Και το ερώτημα γίνεται πολύ ισχυρό, αφού η διαδικασία μεταβίβασης της τεράστιας έκτασης γης έγινε εν κρυπτώ, με απόλυτες αδιαφανείς διαδικασίες, με άγνωστο αντίτιμο, σε αγνώστων συμφερόντων και αντικειμένου εταιρεία.  
Επιπλέον, η μεταβιβασθείσα έκταση...

Ο Καραμανλής "Θα επιστρέψει και η γη θα τρέμει"..!

Την είδηση που δημοσίευσαν τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία:







Washington Post

Chicago Tribune

μέχρι και στην Ταιβάν Taiwan News


10 σημαντικές φράσεις ψυχολογίας



Οι παρακάτω φράσεις είναι μια εξαιρετική πηγή σοφίας, 
έμπνευσης, αλλά και πρακτικών συμβουλών.

Τι μας διαφοροποιεί από τις άλλες ανεπτυγμένες κοινωνίες

Είναι πολύ δύσκολο για ένα σημαντικό αριθμό Ευρωπαίων και όχι μόνο, να κατανοήσουν την αντίδρασή μας απέναντι στην κρίση η οποία έχει πλήξει τη χώρα μας. 
Αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν, στα πρόθυρα μιας τόσο μεγάλης καταστροφής, να μην ομονοούμε και να μη συνεργαζόμαστε για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της.
Υστερα από δυόμισι χρόνια, η υπομονή τους φαίνεται να εξαντλείται σε τέτοιο βαθμό, που ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι ξεπέρασαν τα όριά τους και έχουν αρχίσει να κάνουν πικρόχολα σχόλια εναντίον μας, τα οποία, δυστυχώς, δεν μένουν αναπάντητα από εμάς
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε την Καθαρά Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, ο οποίος, απευθυνόμενος στους επικριτές της χώρας μας, είπε...

Λουκάνικα, μπέικον, και χάμπουργκερ αυξάνουν κατά 20% τις πιθανότητες θανάτου

Το κόκκινο κρέας δεν είναι τελικά, τόσο αθώο για την υγεία μας. Μεγάλη αλλά και μακρόχρονη επιστημονική έρευνα αποφάνθηκε ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, μας κάνει ευάλωτους στις αρρώστιες και μας στέλνει πιο γρήγορα στο θάνατο, αφού, αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο και καρδιά. 
Η ίδια έρευνα συμπέρανε επίσης, ότι η αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος, ιδίως του κατεργασμένου, από κρέας πουλερικών, από ψάρια, από πλήρη δημητριακά και από ξηρούς καρπούς, μειώνει τους κινδύνους να πάθουμε καρκίνο, ή καρδιά...

Ἡ 25η Μαρτίου πλησιάζει. Ἂς ἀντισταθοῦμε μὲ εὐφυΐα!

Εν όψει του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου και των ανά την χώρα παρελάσεων  προτείνω:

Α΄ Περίπτωση

  1. Οι Δημοτικές Αρχές που θα παραστούν, οι Συλλόγοι Γονέων και Κηδεμόνων και οι Συλλόγοι των Εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων που θα λάβουν μέρος στις κατά τόπους παρελάσεις, να στείλουν ψηφίσματο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας τους να μην παραστούν εκπρόσωποι της πολιτείας ή  υποψήφιοι στις παρελάσεις, αφού με την παρουσία τους προκαλούν το δημόσια αίσθημα του υπερήφανου και δημοκράτη λαού...

Κόντρα στους εμπόρους του φόβου

thumb
Η δημοσκόπηση που παρουσιάζει σήμερα το «Π» επιβεβαιώνει την άποψη ότι η κρίση δεν περιορίζεται στο πεδίο της οικονομίας. Το μέγεθός της καταβροχθίζει ήδη την κοινωνία και απλώνεται ταχύτατα στο πολιτικό επίπεδο. 
Εκεί, άλλωστε, αναμένεται να αποτυπωθεί η λαϊκή βούληση. 
Ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο η κοινωνία θα αποτιμήσει τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα δυο δραματικά τελευταία χρόνια πρωτίστως θα τιμωρήσει και δευτερευόντως θα αναζητήσει διέξοδο.
Κοιτώντας τους αριθμούς της δημοσκόπησης, κάποια συμπεράσματα αναδύονται εύκολα στην επιφάνεια:

VIDEO: Ο Γιώργος Τράγκας αποκαλύπτει τον «δολοφόνο» του Καραμανλή!

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μπει για 242 μέρες σε «καραντίνα», δείχνοντάς του ότι έπρεπε να φύγει.
Η επιβεβαίωση έρχεται τόσο από την προειδοποίηση της Μυστικής Υπηρεσίας της Ρωσίας, 
όσο και από το γεγονός ότι απέναντι από το σπίτι του στη Ραφήνα βρέθηκε όπλο που στόχευε το εσωτερικό.
Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα, υπάρχουν ενδείξεις για σχέδιο δολοφονίας, ενώ άσκησε δίωξη και κατά αγνώστων.
Δείτε το ακόλουθο βίντεο…

Η Ελλάδα οργανώνει την πτώχευσή της!


Η εφημερίδα LE MONDE του Σαββάτου 10.03.2012, στο κύριο άρθρο της με τίτλο «η Ελλάδα οργανώνει την πτώχευσή της» τονίζει ότι η χώρα απέφυγε έναν ανεξέλεγκτο εκτροχιασμό αλλά δεν είναι προστατευμένη από καινούρια αναπηδήματα.

Αποφύγαμε το βασικό κίνδυνο μίας άτακτης χρεοκοπίας.
Τον περασμένο Αύγουστο, όταν υπήρχε μεγάλη ένταση, ένα πιστωτικό γεγονός θα είχε σοβαρές συνέπειες για τις αγορές. «Κερδίσαμε χρόνο και αυτό είναι που μετράει για τις αγορές, το ότι το πιστωτικό γεγονός μετατέθηκε πλέον για το μέλλον», υπογραμμίζει ο...

Το Πάνθεον των Καραγκιόζηδων... ( Του ΣΤΑΘΗ Σ )


Συνεχίζουν να λένε ψέματα
Σχεδόν για όλα. Έξις δευτέρα φύσις - αλλά όχι μόνον, διότι αν πουν και μιαν αλήθεια θα καταρρεύσει πάνω στο κεφάλι τους όλο αυτό το βερμπαλιστικό μπουρδιστάν της αυτοπροστασίας τους.
«Δεν υπήρξε πιστωτικό γεγονός» δήλωνε ο κ. Βενιζέλος και τα CDs ήδη πληρώνονται.
Πανηγύριζε (αδιάντροπα, σημειώνω) για το PSI, αφήνοντας τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους μικροομολογιούχους απροστάτευτους, ενώ τρεις μέρες μετά (τόσο κρατούν τα ψέματα) άρχισαν πάλι να προετοιμάζουν το έδαφος για νέα μέτρα τον Ιούνιο. (Διάβαζε: Απρίλιο)
Ποιο έδαφος όμως; απ’ όπου περνούσε, λέει, ο Τζέκινς Χαν, δεν ξαναφύτρωνε χορτάρι - το ίδιο και με τα μέτρα που περνούν συνεχώς κι ανηλεώς απ’ τη λαμπρά υπατεία Παπακωνσταντίνου έως σήμερα.
Έχουν γκρεμιστεί έκτοτε όλοι οι φούρνοι της επικράτειας κι όμως συνεχίζουν τα ψέματα σαν να μην τρέχει τίποτα εξασφαλίζοντας μια περίοπτη θέση στο Πάνθεον των Καραγκιόζηδων...

Ανησυχία Καραμανλή για το μέλλον της κεντροδεξιάς

Με προβληματισμό παρακολουθεί  
το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Καραμανλής την νέα διάσπαση στον χώρο της Κεντροδεξιάς με την δημιουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπου φαίνεται να καταφεύγουν οι περισσότεροι από τους διαγραμμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος εξακολουθεί να στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα ήταν παρών και τον ...

«Πώς σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον Καραμανλή»

Ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ και βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ κ. Γιάννης Κοραντής 
αποκαλύπτει το σχέδιο δολοφονίας, αλλά και διάσωσης του Κώστα Καραμανλή 
Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται από την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, μετά τις ποινικές διώξεις κατ’ αγνώστων, που άσκησε ο εισαγγελέας για την απόπειρα δολοφονίας, ενώ την ίδια στιγμή, κάποιοι προβληματίζονται για τη χρονική περίοδο που οι αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας...

Πως εξηγείται η εμμονή του ΠΑΣΟΚ για μετεκλογική συνεργασία;

Ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται να συνεργαστεί μετεκλογικά με την «επάρατη» δεξιά. 
Μάλιστα ανακοινώνει αυτή την πρόθεση πριν τις εκλογές. 
Τι συμβαίνει;
Μπορεί η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά από δεκαετίες παραμονής στην εξουσία να μην ξέρει να κυβερνάει, αλλά τουλάχιστον καταλαβαίνει ένα μέρος των ψηφοφόρων της πολύ καλά.
Στην κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά υπάρχει διαχρονικά μια ομάδα ψηφοφόρων όπου κατασταλάζει στο που θα ψηφίσει βασισμένη στο ποιος έχει την παράσταση νίκης...

Η δημοσκόπηση - Όλοι οι ΠΙΝΑΚΕΣ...



Ρευστό παραμένει το πολιτικό σκηνικό όπως φαίνεται από την δημοσκόπηση της PULSE RC που δημοσιεύει η εφημερίδα το ΠΟΝΤΙΚΙ. 
Σύμφωνα με την μέτρηση τα ποσοστά που συγκεντρώνουν μαζί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν αρκούν για να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Τα δύο μεγάλα κόμματα φτάνουν στο 27%, με τη ΝΔ να βρίσκεται στο 17% και το ΠΑΣΟΚ στο10%.  
Φαίνεται ότι σε σχέση με την μέτρηση που προηγήθηκε (1η Φεβρουαρίου) της ίδιας εταιρείας η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει, αφού η διαφορά μειώθηκε κατά δύο μονάδες από 9,5% σε 7%. 
Πάντως, το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται ότι μπορεί εύκολα να ξεκολλήσει από τα χαμηλά ποσοστά, αφού εμφανίζει αύξηση μόλις 0,5%.

Ποιοι από τους διαγραφέντες θα επανενταχθούν στη Νέα Δημοκρατία με … προϋποθέσεις

Όρους και προϋποθέσεις
έχει η επιστροφή και επανένταξη στη Ν.Δ., των διαγραφέντων βουλευτών που δεν ψήφισαν το Μνημόνιο 2.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού, τόσο ο Μαργαρίτης Τζήμας, όσο και ο κ. Καρασμάνης έχουν ολοκληρώσει ένα κύκλο επαφών και συνομιλιών προκειμένου να ανοίξει και πάλι η πόρτα της Νέας Δημοκρατίας.
Οι προϋποθέσεις σύμφωνα με πηγές, οι βουλευτές να στηρίξουν το κόμμα, να είναι δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά...

Κόβουν μισθούς-συντάξεις και δίνουν αυξήσεις, εως 26%, στα στελέχη υπουργείων

Με αφορμή την προσαρμογή των αποδοχών τους βάσει του νέου μισθολογίου, εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία στην πράξη παίρνουν αύξηση έως 26%. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα «των Νέων» από 104 έως ακόμη και 580 ευρώ κυμαίνονται οι αυξήσεις για τους μισθούς των διευθυντών πολιτικών γραφείων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνεργατών που απασχολούνται σε γραφεία μελών της κυβέρνησης, υφυπουργών και γενικών γραμματέων.
Την ίδια στιγμή οι υπάλληλοι στα υπουργεία που βλέπουν τις δικές τους αποδοχές να μειώνονται συνεχώς έχουν ξεσηκωθεί...

Έξωθεν πιέσεις για το πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας

Σαφείς προειδοποιήσεις ότι δεν θα ανεχθούν πολιτική ρευστότητα
στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα στέλνουν τις τελευταίες ώρες οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Σε τηλεφωνική συνομιλία που φέρονται να είχαν πρόσφατα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, του επέστησε την προσοχή στην ανάγκη από τις επόμενες εθνικές εκλογές να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση, με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία θα μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα του δεύτερου Μνημονίου, και αν χρειαστεί να νομοθετήσει και νέα.
Αυτό είναι...