Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ολη η αλήθεια για το "Βατοπέδι" !

Ένα ζήτημα Εθνικής σημασίας που απασχολεί δεκαετίες την Ελλάδα, τα αρμόδια υπουργεία, τις Εθνικές αρχές ασφαλείας και πληροφοριών, αποτέλεσε με την βοήθεια και «άλλων εξωτερικών» παραγόντων αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, εξεταστικών επιτροπών, ανεξέλεγκτης πολυλογίας, τις συνέπειες των οποίων ενδεχομένως να υποστεί ο Ελληνισμός σε βάθος χρόνου.  

Το πρόβλημα ξεκινά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και την τύχη του.  
Οικουμενικό για όλους τους Ορθόδοξους του κόσμου.
Όχι για τους Τούρκους.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο στην Πόλη είναι γνωστό: Δεν αναγνωρίζεται από το τουρκικό κράτος η οικουμενικότητά του, θεωρείται ένα ίδρυμα που απευθύνεται σε ορθόδοξους Τούρκους, και ως εκ τούτου οι ιεράρχες του πρέπει να είναι Τούρκοι υπήκοοι. 
Η θέση αυτή της Τουρκίας παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάννης και στερεί από την οικουμενική ορθοδοξία τη δυνατότητα να διαχειριστεί τα του οίκου της όπως θα έπρεπε.  
Γιατί, σε συνδυασμό με την εξάλειψη της πολίτικης ρωμιοσύνης και την κλειστή Σχολή της Χάλκης, που συστηματικά επεδίωξε η Τουρκία, δεν υπάρχει παραγωγή νέων ντόπιων στελεχών για το Πατριαρχείο, και είναι ορατός ο δι’ ασφυξίας θάνατός του.  
Σε περίπτωση λοιπόν που ο Προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου αντιμετωπίσει ...

"Μπάχαλο η Κυβέρνηση" από τους ξενόφερτους συμβούλους!

"Μίνι Υπουργικό" από συμβούλους


Ένας νέος κύκλος έντονων ενδοκυβερνητικών συζητήσεων έχει ξεκινήσει μετά την πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός πρόκειται να προσλάβει και άλλους συμβούλους, αυτή τη φορά από τη Γαλλία.
Πρόκειται για οικονομολόγους που θα κληθούν να δώσουν στον πρωθυπουργό τα φώτα τους για την προώθηση μιας σειράς προγραμμάτων που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις, τον τραπεζικό τομέα και το δημόσιο χρέος.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από ένα μήνα ο κ. Παπανδρέου προσέλαβε στη θέση συμβούλου τον Ιταλό Τομάζο Σκιόπα.
Βλέποντας τον πρωθυπουργό να συγκροτεί επί της ουσίας ένα συμβούλιο τεχνοκρατών μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίοι μάλιστα θα προτείνουν λύσεις για τα πιο ζωτικά θέματα της χώρας, οι υπουργοί διερωτώνται ποιος είναι πλέον ο ρόλος τους. 
Έτσι καθημερινά βλέπουμε να χάνει έδαφος η περιβόητη  "εθνική κυριαρχία" του πρωθυπουργού, από την παραχώρηση εξουσιών του Κοινοβουλίου και του Υπουργικού Συμβουλίου προς μη θεσμοθετημένα Συνταγματικά όργανα!
Υπάρχει κανείς που ..."φοράει παντελόνια" ν' αντιδράσει;
Που είναι οι Συνταγματολόγοι;

Γιάννης καλεί Βαγγέλη

Για το νέο νομοσχέδιο περί Ενόπλων Δυνάμεων μιλούσε χθες στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τον υπουργό Αμυνας πήγε να προβοκάρει ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε αντισυνταγματική την απόφαση του Πρωθυπουργού που απονείμει ευρείες αρμοδιότητες στον Γιάννη Ραγκούση. 
Και κάρφωσε τον Βενιζέλο σε λογική: «Καλά που προλάβατε να φέρετε το νομοσχέδιό σας» αφού τάχα ο Ραγκούσης θα μπορούσε να πει «θα το εισηγηθώ εγώ...».
Θεσμική κομψότης
O Βενιζέλος απάντησε- με τη γνωστή θεσμική κομψότητα λόγου που τον διακρίνει- ότι «η συζήτηση για αρμοδιότητες, ρόλους, προσωπικές σταδιοδρομίες είναι δευτερεύουσα συζήτηση, που για εμάς δεν έχει καμία σημασία. Είμαστε όλοι στρατευμένοι σε μια προσπάθεια.
Θα ήταν κατώτερο των περιστάσεων να στρέψουμε τη συζήτησή μας σε μια νομικίστικη συζήτηση. Την...

Ντελίριο για τον θησαυρό του Αλή Πασά στα Τρίκαλα

Ντελίριο για τον θησαυρό του Αλή Πασά στα Τρίκαλα
Ντελίριο με τους... τριάντα τόνους χρυσού του Αλή Πάσα έχουν πάθει οι κάτοικοι των Τρικάλων, αλλά και τα ελληνικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, που έχουν κατακλύσει την περιοχή με την ελπίδα να εξασφαλίσουν πρώτοι πλάνα από τη μαγική λάμψη του αμύθητου θησαυρού.
 
Συνοδεία κάμερας του ΒΒC, κρατικού και ιδιωτικών καναλιών και εφημερίδων της γείτονας Τουρκίας και φυσικά των περισσοτέρων ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών, το κυνήγι του χαμένου μυθικού θησαυρού του Αλή Πασά αναμένεται να ξεκινήσει...

Non paper στους βουλευτές της ΝΔ


Μετά το non paper του ΠαΣοΚ ακολούθησε και η Ρηγίλλης χθες! Δεν αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως αυτό της κυβέρνησης, αλλά την υπόθεση Βατοπεδίου και τον Κώστα Καραμανλή!
Μ' άλλα λόγια, non paper σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Βατοπεδίου έστειλε η Ρηγίλλης στους γαλάζιους βουλευτές.
Στο non paper αναφέρεται πως ο Καραμανλής θα μιλήσει όποτε ο ίδιος το επιλέξει, ενώ σχετικά με τη κατάθεση Πελέκη γίνεται λόγος για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.
Επιπλέον, οι βουλευτές καλούνται να μην εμφανιστούν στα κανάλια καθ’ όλη τν διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να μην υπάρξουν… δυσάρεστες παρεξηγήσεις που θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Νέο Παιχνίδι: "Πετάς παπούτσια" με στόχο τον Παπανδρέου! Αθάνατη Ελλάδα...

Στόχος ο Παπανδρέου ...πετώντας του παπούτσια!


Γι' αυτό είμαστε ο πιο έξυπνος και μοναδικός λαός στον πλανήτη.
Κάντε κλικ εδώ και ξεκινήστε το παιχνίδι για να χαλαρώσετε και κυρίως να ...εκτονωθείτε!

Εκπληκτικός ΣΤΑΘΗΣ Σ. 17.ΙΧ.2010

Ο κ. Τόμσεν (επιτηρητοποτηρητής του ΔΝΤ στην Ελλάδα) παραδέχθηκε χθες ότι το προέχον δεν ήταν τόσον το χρέος, όσον οι δομικές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στη χώρα μας.
Ετσι, ο καλός αυτός υπάλληλος με τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τους συνεπείς υπαλλήλους παραδέχθηκε αμέσως και σαφώς αυτό για το οποίο κάναμε κριτική ευθύς εξ αρχής όλοι όσοι λέγαμε ότι το χρέος εκτός από πρόβλημα θα είναι και το πρόσχημα για να τινάξει η Ευρωπαϊκή Ενωση στον αέρα (με τη βοήθεια μιας τρύπιας κυβέρνησης) τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά στη ...

Ο Καραμανλής, ο Τράγκας και τα άλλα παιδία που… παίζει




Είμαι μαζοχιστής, τι να κάνουμε; 
Το ομολογώ. Δεν μπορώ να το κρύψω. Υπάρχουν τόσες αποδείξεις…
Για παράδειγμα, τα πιο πολλά πρωινά παίρνω για κανένα δεκάλεπτο (δεν αντέχω περισσότερο…) τη δόση μου ακούγοντας Γιώργο Τράγκα στο ραδιόφωνο. Και τι άκουσα με το μοναδικό, τριτοκοσμικό και με λεξιλόγιο Τρούμπας τρόπο του;
- Ότι η Πελέκη είχε απόλυτο δίκιο που είπε ότι ο Καραμανλής δε φοράει παντελόνια.
- Ότι ο Καραμανλής φοράει “φουστίτσα” (αυτά είναι τα όρια της Τραγκείου αναλύσεως)
- Ότι πρέπει να βγει και να μιλήσει
(ο Καραμανλής) για το Βατοπαίδι… και “καπάκι” βάζει την ομιλία Καραμανλή στην περυσινή ΔΕΘ, που μίλησε για το…

ΔΕΗ: Το μαλλιοτράβηγμα και ο πρώην της Δαμανάκη


Περίεργα φαινόμενα εμφανίζονται στη ΔΕΗ, την ώρα όπου η αγορά της ενέργειας “βράζει”, με επιπτώσεις που θα γίνουν ορατές και στην τσέπη της κοινωνίας και σε όλο το φάσμα της οικονομίας.
Την περασμένη Κυριακή εμφανίστηκε σε πρωτοκλασάτη εφημερίδα εκτενές δημοσίευμα το οποίο περιέγραφε σχέσεις ανοιχτής και οριστικής ρήξης ανάμεσα στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΚΟ κ. Αρθούρο Ζερβό και στον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο κ. Απόστολο Μπαράτση, χρεώνοντας στον δεύτερο ότι θέλει να γίνει…

Στροφή κατά του μνημονίου


Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στροφή της κοινής γνώμης κατά του μνημονίου και της πολιτικής που συνδέεται με αυτό.

Σύμφωνα με αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας της Metron Analysis, το 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν έπρεπε να είχε ψηφιστεί το μνημόνιο από τη Βουλή, ενώ, αντίθετα, το 41% θεωρεί ότι ήταν αναγκαία η ψήφισή του. 
Η δημιουργία μιας πολιτικής, κοινωνικής πλειοψηφίας κατά του μνημονίου αποκτά μεγαλύτερη δυναμική εξαιτίας της επιδείνωσης της οικονομικής και κοινωνικής ...

Ο Κ. Παπούλιας και οι μεγάλοι υποκριτές…

thumb

«Από τον χώρο του ποδοσφαίρου, λείπει η ηθική». 

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντώντας παράγοντες του ποδοσφαίρου, αθλητές και διαφόρους που έχουν ρόλο στο δημοφιλές άθλημα.
Βέβαια η ηθική λείπει από το ποδόσφαιρο από τότε που έφυγε από τις αλάνες και πήγε στα οργανωμένα κλαμπ, συνδεδεμένα με συμφέροντα, παρασκήνιο, χρήμα (άσπρο και… μαύρο).
Τότε, στις αλάνες, πήγαινες να πιάσεις την μπάλα που έφευγε «έξω» εναλλάξ, είτε ήσουν η φίρμα, είτε το παιδί για να συμπληρωθεί η ομάδα.
Θα μου πείτε, αυτό συμβαίνει σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες που φεύγουν από τα όρια της γειτονιάς και πάνε σε επαγγελματικά σωματεία και αρχίζουν οι ίντριγκες, οι χρηματισμοί, τα συμβόλαια, οι φατρίες, τα συμφέροντα. 
Ναι, αλλά θα αντιτείνω, γιατί να είναι έτσι και γιατί να μην γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να γίνουν τα πράγματα «κάπως αλλιώς», αφού φτάσαμε σχεδόν στον πάτο;
Πολλά τα γιατί...

Έντονες φήμες για «ηχηρά λουκέτα» στην αγορά


Ονόματα που έρχονται στη δημοσιότητα διαψεύδονται, αλλά η λίστα ανανεώνεται συνεχώς και με ταχύτατους ρυθμούς

Φημολογία ή όχι, τις τελευταίες ώρες η αγορά κατακλύζεται από «πληροφορίες» που θέλουν πολύ γνωστά επιχειρηματικά ονόματα - κυρίως από το χώρο της ένδυσης - να ετοιμάζονται για λουκέτο ή στην καλύτερη των περιπτώσεων για προσφυγή στο άρθρο 99, που προβλέπει προστασία από τους...

Ζητείται επαγγελματίας παπουτσορίχτης

Αγαπητό μου ημερολόγιο.

Την Δευτέρα η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει πλαφόν στα καύσιμα. 
Ανάσανα από ανακούφιση.
Την Τρίτη ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το πλαφόν για να ικανοποιήσει τους βενζινοπώλες, που απείλησαν να πάρουν τα βουνά και να μας αφήσουν χωρίς αυτοκίνητα. 
Φοβήθηκα.
Την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι αποσύρει το πλαφόν.  
Τους μούντζωσα.  
Όχι γιατί έδειξαν ότι υποκύπτουν στις απειλές πριν πεις κύμινο (εμπρός όλες οι θιγόμενες, από το μνημόνιο, ομάδες), αλλά γιατί ακόμα μια φορά φανέρωσαν το αλαλούμ που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης.
Σε τέτοιες περιπτώσεις στρέφεσαι στον αρχηγό για να σε ξελασπώσει. Τον έψαξα και τον βρήκα καθοδόν για Βρυξελλο-ουασινγτον-νεα υόρκη. 
Θα λείπε κανά δεκαπενθήμερο έμαθα. Ζήλεψα...

Λύση μέσω Βουλγαρίας για το «πάγωμα» στην επιστροφή ΦΠΑ

Ποιο τρικ έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν κάποιες επιχειρήσεις, ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της επιστροφής του ΦΠΑ

Μια νέα τάση τείνει να καθιερωθεί το τελευταίο διάστημα, κυρίως στις τάξεις των βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών, οι οποίοι αναζητούν κάθε τρόπο για να τονώσουν τη ρευστότητά τους που έχει πληγεί σοβαρά λόγω της κρίσης και των ασφυκτικών πρακτικών του κράτους, που πότε βγάζει μια έκτακτη εισφορά, πότε αργεί να πληρώσει προμηθευτές του και πότε καθυστερεί να επιστρέψει το ΦΠΑ.
Έτσι, μετά τη λύση της… αλλαγής έδρας σε γειτονικές χώρες με χαμηλό συντελεστή φορολογίας στα κέρδη, ένα ανάλογο, καθ’ όλα νόμιμο, τρικ έχει αρχίσει και εφαρμόζεται από κάποιους για να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της επιστροφής του ΦΠΑ, το οποίο έχει εξελιχθεί σε βραχνά, αφού ως γνωστόν, για ποσά άνω των 30.000 ευρώ, καθυστερεί τραγικά.
Τι ακριβώς έχουν μηχανευτεί οι επιχειρηματίες; 

Προσοχή το Σαββατοκύριακο στα επικοινωνιακά παιχνίδια


Επικοινωνιακό «καπέλωμα» θα πρέπει να περιμένει ο Σαμαράς από την κυβέρνηση αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αυτή την ώρα στο Μαξίμου γίνονται συσκέψεις για τη λήψη θεαματικής απόφασης τις επόμενες ώρες, τέτοιας που θα «καλύψει» την επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη.
Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτό στη Ρηγίλλης και στη συμπρωτεύουσα προκειμένου να αντιδράσουν αμέσως και να μην επιτρέψουν να στραφούν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας.

Κερδοσκοπικά παιχνίδια με τη βούλα του Μαξίμου

Για κερδοσκοπικά παιχνίδια ετοιμάζεται να καταγγείλει η Ρηγίλλης το Μαξίμου μετά τη χθεσινή δήλωση του Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές από το επόμενο έτος.
Οι αγορές όχι μόνο δεν έδειξαν καμία εμπιστοσύνη στις δηλώσεις του πρωθυπουργού αλλά κράτησαν το spread του δεκαετούς στο επίπεδο των 910 μονάδων !
Οι συνεργάτες του Σαμαρά συλλέγουν ήδη στοιχεία και θεωρείται βέβαιη η εκτενής αναφορά σε αυτή την περίεργη κερδοσκοπική συμπεριφορά των τελευταίων μηνών.

Το τελεσίγραφο του ΔΝΤ και η κατάρα του χρέους

Η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της εφαρμογής του Μνημονίου είναι καταπέλτης. 
Μπορεί οι περισσότεροι να κατάλαβαν ότι μας ζητούν να βάλουμε φυλακή τους φοροφυγάδες, αλλά η αλήθεια είναι πως το Νομισματικό Ταμείο μας λέει πολύ περισσότερα. 
Όμως το τι μας λέει (ή μάλλον υποδεικνύει) το ΔΝΤ γίνεται ευκολότερα κατανοητό αν δούμε, παράλληλα, μια σειρά από... συμπτώσεις που συνοδεύουν τη δημοσιοποίηση της έκθεσής του. 
Ας τις δούμε:

Στα θρανία του Μνηµονίου

Η σχολική εκπαίδευση και ο ρόλος του δασκάλου
 
Καλή σχολική χρονιά, δάσκαλε!
 
Προσγειώσου! 
 
Προσγειώσου στον «τσακισµένο» σου µισθό που σε εξαναγκάζει σε δεύτερη δουλειά... 
Προσγειώσου στον συνωστισµό των τάξεων των παιδιών από διαφορετικές πατρίδες... Προσγειώσου στο σχολείο - αποµίµηση φροντιστηρίου... 
Προσγειώσου στον παιδαγωγικό σου ρόλο, που όλο και περισσότερο εξουθενώνεται από τον ρόλο του εξεταστή, του επιτηρητή, του συµβολαιογράφου επιδόσεων... 
Προσγειώσου στα διδακτικά καθήκοντά σου, που όλο και περισσότερο «χαρακώνονται» από τις γραφειοκρατικές - διοικητικές υποχρεώσεις τις οποίες θα σου αναθέσουν...

Κάτι ξέχασε η κα Πελέκη

Ο Αντώνης Σαμαράς ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μιλήσει για τον άλλο δρόμο, μακριά από το μνημόνιο. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου βλέπει το restart της Κυβέρνησής του, που προσδοκούσε με τον ανασχηματισμό του μεσονυχτίου, να έχει μπλοκάρει κάπου μεταξύ Ραγκούση και αρμοδιοτήτων περί τον αθλητισμό και τις θαλάσσιες υποθέσεις.
Ο Πολ Τόμσεν ομολογεί ότι το ΔΝΤ επένδυσε σε λάθος μείγμα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.
Και η Κατερίνα Πελέκη ορίζει το ποιοι φορούν, και ποιοι όχι, παντελόνια…

Αυτή η "ΜΠΑΡΤΣΑ " στηρίζεται στις "υποδομές" !

Χθες, οι ομάδες μας,  μας έκαναν  υπερήφανους. 

Ο ΑΡΗΣ ,με την ιστορική  του νίκη επί της ΑΘΛΕΤΙΚΟ , η ΑΕΚ επί της ΧΑΙΝΤΟΥΚ  και ο ΠΑΟΚ με την ισοπαλία του στο ΒΕΛΓΙΟ, αν και κατά  την γνώμη μου μπορούσε να κερδίσει, πήραμε μια ρεβάνς από την βαριά ήττα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ από την ΜΠΑΡΤΣΑ.
Από την ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ ,η οποία ,   θεωρείτε και δικαίως η καλύτερη στον κόσμο!
Πολλά γράφθηκαν γι αυτό το παιχνίδι και άλλα τόσα μπορείς άλλα θα σταθώ σε κάτι που λίγοι το ανέφεραν. 
Και ποίο είναι αυτό; 
Μα ότι στην ενδεκάδα της ΜΠΑΡΤΣΑ κάποια στιγμή έπαιζαν 9 παίκτες από τις υποδομές της!
Ναι φίλε μου ,από τις υποδομές , την στιγμή που στις ελληνικές ομάδες ,στην βασική ενδεκάδα , παίζουν πάνω από τους μισούς  ξένοι!   
Και που  οφείλατε αυτό; 

Καλλιέργεια ιαπωνικού φρούτου στην Κύπρο...


...τ' οποίο ευδοκιμεί και στην Δράμα!

Το φρούτο nashi το καλλιεργώ στο κτήμα μου, στη Δράμα, εδώ και δέκα (10) χρόνια! 
Έχει πολλούς χυμούς και είναι πάρα πολύ εύγευστο.
Είναι "αχλάδι" σε σχήμα μήλου και παράγεται σε διάφορες ποικιλίες, "ανοικτό κίτρινο" χρώμα και "ανοικτό καφέ - λαδί", όπως αυτό της φωτογραφίας!
Δίνει καρπούς από τον πρώτο χρόνο που θα φυτευτεί!
Δεν το εμπορεύομαι και παράγεται μόνο για οικογενειακή κατανάλωση. 
Καλή επιτυχία στην προσπάθεια της Κύπρου! 
Επίσης καλλιεργώ και "τζιτζιφιές"  ( μορφή "χουρμά"), που επίσης είναι πάρα πολύ δυναμική καλλιέργεια στην Κίνα και μπορεί να αναπτυχθεί και στην χώρα μας! 
Όπως καταλαβαίνετε το κλίμα και το έδαφος της Ελλάδος μπορεί να μας προσφέρει πάρα πολλά, τα οποία σ' ορισμένους θα τους  φαίνονται "κινέζικα", γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με την έρευνα και τις νέες καλλιέργειες στον "αγροτικό τομέα". 
Μετά φταίνε οι Αγρότες..!
Ας τα βλέπει αυτά το Υπουργείο Γεωργίας - Αγροτικής Ανάπτυξης (;) της Ελλάδος! 

Στάθης Σαραφόπουλος

Την επίσημη παρουσίαση του «νέου φρούτου» της Κύπρου με την ονομασία nashi, έκανε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Δημήτρης Ηλιάδης, σημειώνοντας ότι το φρούτο αυτό παράγεται στην κοινότητα της Κυπερούντας, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους.
Ανέφερε ότι, βάσει μελετών, το φρούτο nashi βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος και παράλληλα θεωρείται ένα από τα πιο διαιτητικά φρούτα του...

Non paper ΠαΣοΚ: Στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τους τόνους..!

Το… non paper της Ιπποκράτους για εκλογές


Στην διαδρομή προς τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα ανεβάσει τους τόνους και ήδη προετοιμάζει όλους σε κυβέρνηση και κόμμα να πουν αυτά που... αναφέρει το non paper που έχει στείλει η Ιπποκράτους σε όλα τα στελέχη μέσω e-mail και sms και το έχουμε  στην κατοχή μας.
Τι αναφέρει μεταξύ άλλων το συγκεκριμένο non paper;

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η «Ανάπτυξη», η βαρυχειμωνιά και τα ανδρείκελα

Αδιάκοπη η αναφορά στην “ανάπτυξη” από την πρώτη μέρα που η ρομποτική κυβέρνηση μετριοτήτων υπό τον κύριο Παπανδρέου υιό μας έριξε στον Καιάδα του “μνημονίου” των δανειστών και τοκογλύφων (όχι, δεν έχουμε σηκώσει την κόκκινη παντιέρα, απλώς αναφερόμαστε συγκεκριμένα στις ομάδες που προωθούν την διάλυση της ελληνικής κοινωνίας).
Με την οικονομία μας πλέον σε απώλεια στήριξης πριν την συντριβή, η “ανάπτυξη” εξακολουθεί να είναι μια ευχάριστη πιπίλα για το “οικονομικό επιτελείο” της συμφοράς σε ρόλο υπηρέτη τυφλής, δουλικής υπακοής στους ψυχρούς εκτελεστές της Ελλάδας που έχουν “βάλει στοίχημα” την επιβολή του “μνημονίου” ανεξαρτήτως τιμήματος για τους ιθαγενείς.
Επειδή είναι πια ηλίου φαεινότερον ότι οι “ειδικοί” της κυβερνήσεως Παπανδρέου υιού, τόσο οι γηγενείς όσο και οι αλλοδαπής κοπής, δεν είναι ...

«Δόγμα ΔΝΤ» στην εξωτερική πολιτική

Τα πράγματα είναι απλά: 
 Όταν υποχωρεί το έδαφος κάτω από τα πόδια σου,  
όταν χρεοκοπείς,  
όταν σε ψάχνουν οι πιστωτές,  
όταν ζεις με δανεικά, θα διαταραχθούν και οι σχέσεις σου. 
Τηρουμένων των αναλογιών το ίδιο ισχύει και για τα κράτη.

Ένα χρεοκοπημένο κράτος, όπως η Ελλάδα, προφανώς δεν είναι σε θέση να ασκήσει την κυριαρχία του. 
Αυτοί οι οποίοι κρατούν και διαχειρίζονται το χρέος του θα διαμορφώσουν και τις επιλογές στην εξωτερική του πολιτική. 
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής για την εκπόνηση του νέου δόγματος της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
Αυτή η ανακοίνωση δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι συνέπεσε με την ανακοίνωση της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ελλάδα. 
Στην εν λόγω έκθεση οι γνωρίζοντες διαπιστώνουν ότι αυτό το εργαλείο (ΔΝΤ) της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής είναι έτοιμο να αναλάβει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Με άλλα λόγια η πρώην «ισχυρή» και ευρωπαϊκή Ελλάδα μετακινείται από τη γερμανική σφαίρα επιρροής και ξαναδένεται σφικτά πίσω από το άρμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.
Πού θα καταλήξει, τελικά, η...

"Άρχισαν τα όργανα, λάβρος κατά του μνημονίου" και ο Πρετεντέρης!


«Να φάµε παντεσπάνι!» 

ΠΡΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ µηνών συνιστούσα σε όλους να διαβάσουν το Μνηµόνιο. Αντιλαµβάνοµαι ότι δεν είναι το πιο ευχάριστο ανάγνωσµα αλλά έτσι θα είχαν τουλάχιστον αντιληφθεί τι έχει συνοµολογήσει η χώρα και δεν θα εκπλήσσονταν δυσάρεστα σε κάθε βήµα υλοποίησης των συµπεφωνηθέντων.

ΜΕ ΤΗΝ ίδια θέρµη συνιστώ τώρα να διαβάσουν την Εκθεση Αξιολόγησης του ΔΝΤ (First Review under the Stand-by Αrrangement), η οποία εγκρίθηκε από το Εκτελεστικό Συµβούλιο του Οργανισµού την περασµένη Παρασκευή. Να τη διαβάσουν όχι µόνο γι' αυτά που λέει αλλά, κυρίως, γι' αυτά που εννοεί.

Η ΕΚΘΕΣΗ αξιολογεί το πρόγραµµα δηµοσιονοµικής προσαρµογής όπου ...

"Η Χώρα είναι υπο Κατοχή" ... ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!


H χώρα μας από αρχαιοτάτων χρόνων έχει δώσει μεγάλες μάχες για την ελευθέρια και την δημοκρατία. 
Και πάντοτε  ο Έλληνας  έβγαινε νικητής γιατί  αγωνιζότανε γι αυτό που πίστευε!.    
Γιατί το λέω αυτό;
Μα γιατί βγήκε η τρόικα και σαν άλλος Γερμανός κατακτητής συνέστησε στα κόμματα της αντιπολίτευσης να βγάλουν τον σκασμό και να υπακούσουν στις επιταγές της!
Ναι, να το βουλώσουν, γιατί ενοχλούν την κατοχή που έχουν επιβάλλει στην χώρα μας. 
Και η κυβέρνηση; 
Μα δεν υπάρχει φυσικά. 
Την χώρα την διοικούν  αυτοί   και οι εκλεγμένοι υπουργοί δυστυχώς παρακολουθούν αμήχανοι!
Κύριοι της τρόικας και ξερονήσια να ανοίξετε και φύλακες  να χτίσετε ότι και να κάνετε να δεν θα τρομοκρατήσετε τον Έλληνα ,δεν θα τον υποτάξετε !
Κύριοι της τρόικας , θα σας διώξουμε και σας και αυτούς που σας έφεραν , πολύ πιο γρήγορα  από ότι νομίζετε!
Ο Έλληνας πάντοτε αγωνίστηκε  για την ελευθέρια  του και την πρόοδο του καμία τρόικα δεν σταματήσει!
Ήλθε η ώρα για αντίσταση ενάντια  στην κατοχή  που μας έχουν επιβάλλει η τρόικα και  το ντόπιο  κεφάλαιο! 
Μην μένεις αδιάφορος στα δεινά που θέλουν να μας επιβάλλουν.
Κάντο για σένα, για την οικογένεια σου, για την πατρίδα σου!

Υ.Γ.:  Οι κοινοί τοκογλύφοι σπάνε κεφάλια, χέρια κ.λ.π. 
Αυτοί της τρόικας ζητάνε φυλακές! 
Το ακούτε κύριοι της αντιπολίτευσης  Βουλώστε το γιατί θα πάτε μέσα!
Και η κυβέρνηση; 
Υπάρχει άραγε;

ΝΙΚΟΣ Δ. ΚΑΡΑΣ
Σχόλιο του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.: 
Ουσιαστικά το Δ.Ν.Τ. μιλώντας για "Αντιπολίτευση", αναφέρεται στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να τη κατονομάσει, καθώς η αντίθεση των κομμάτων της Αριστεράς χαρακτηρίζεται... αναμενόμενη και ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε το Μνημόνιο, επομένως είναι σαφές ότι η επισήμανση αφορά συγκεκριμένα τη Ν.Δ.!
Η σχετική αναφορά έχει ως εξής:  «δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα εξουσίας που επαγγέλλεται αφοσίωση στην ελεύθερη αγορά να καταψηφίζει το Μνημόνιο που αποσκοπεί στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας μέσα από αποκρατικοποιήσεις και σειρά άλλων μέτρων τα οποία θα την απελευθερώσουν και θα την καταστήσουν περισσότερο ανταγωνιστική και παραγωγική»
Η τοποθέτηση αυτή, του Δ.Ν.Τ., τιμά την Ν.Δ. και όλους εμάς που αγωνιζόμαστε εναντίον του "Μνημονίου" !

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ για Ανάπτυξη

Δ.Ν.Τ.: Εμμεσες αιχμές και απογοήτευση για τη στάση της Ν.Δ.

Δυσφορία για την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να μην υποστηρίξει το Μνημόνιο εκφράζεται με διακριτικό αλλά σαφή τρόπο στην ενδιάμεση έκθεση-αποτίμηση του ΔΝΤ  για τη μέχρι τώρα πορεία εφαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης. 
Επισημαίνεται, συγκεκριμένα, ότι «προκαλεί απογοήτευση το γεγονός πως σε αυτή την καθοριστική στιγμή για την Ελλάδα, οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν τύχει μεγαλύτερης υποστήριξης από άλλα πολιτικά κόμματα»
Καθώς η αντίθεση των κομμάτων της Αριστεράς χαρακτηρίζεται...

Τελικά πόσους μισθούς παίρνεις Μιλένα, μας λες;

Φαίνεται ,  τα νέα "φιλολαϊκά" μέτρα της κυβέρνησης για μισθούς και συντάξεις, περιέχουν  εξαιρέσεις αλλά μόνο για την ελίτ που διοικεί την χώρα!  
Εσύ είσαι ελίτ; Αν είσαι δες τι θα απολαμβάνεις  και συ!
Αν όμως δεν είσαι, μετά από 40 χρόνια εργασίας, θα πάρεις τα ...γνωστά!
Η Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;
Όχι, απλά .... ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου... Κι όμως αποτελεί γεγονός , η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος. 
Η τέως υπουργός του "εθνοπατέρα" Σημίτη που μας έκανε Ευρώ - κατόχους και πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα απο τη Ολυμπιακή, με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, «Βασιλάκης Καΐλας», κατά κόσμον Λοβέρδος....
  

Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα , με 21 χρόνια «υπηρεσίας» στην Ο.Α. , τώρα... πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά.... κανείς δεν καλοθυμάται , αφού η κ. Αποστολάκη , χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τα της πολιτικής ζωής του τόπου. 
Βέβαια ... εμείς, όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί , με 40 χρόνια υπηρεσίας θα πάρουμε - αν ποτέ πάρουμε - 850 ευρώ , κι αυτά στα 65..!

Νίκος Δ. Καράς

Σχόλιο του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.: 
Το Βιογραφικό της κ. Αποστολάκη μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ και εδώ!
Το ερώτημα που θα σας γεννηθεί είναι : Πότε έχει δουλέψει στη ζωή της!  
Εφ' όσον  γεννήθηκε το 1965 και από το 1995 ( δηλαδή από ηλικία 30 ετών, σύμφωνα με την δική της δήλωση) κατέχει κυβερνητικές θέσεις;
Αυτές οι συντάξεις πρέπει να καταργηθούν που είναι χιλιάδες, για να σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι οι "συντάξεις πείνας" των 400 - 500 ευρώ!

Η απώλεια εθνικής κυριαρχίας είναι το τίμημα της «βοήθειας» του ΔΝΤ...


Σε άρθρο της της Catherine Hoffmann που δημοσιεύεται στην σημερινή Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Η αγωνία δεν έχει τέλος» γίνεται η διαπίστωση ότι «η Ελλάδα λαμβάνει μεν βοήθεια, αλλά με το τίμημα της απώλειας τμήματος της εθνικής της κυριαρχίας. 
Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ παρεμβαίνουν σε υποθέσεις των αρμόδιων ελληνικών Αρχών….».
Το παραθέτουμε αυτούσιο:
«Η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα», ελέγετο κατ’ επανάληψη στη Μαδρίτη, όταν η Ελλάδα είχε ζητήσει....

Το "διαχρονικό εγκληματικό σχέδιο" του ΠαΣοΚ κατά του λαού!

Έγκλημα σε τρία στάδια

Παρακολουθούμε, ανήμποροι να αντιδράσουμε, να εκτελείται ένα διαρκές οικονομικό έγκλημα κατά του ελληνικού λαού και της χώρας, σε διάφορα στάδια. 
Είναι σαν ένα αόρατο χέρι να εκτελεί ένα οργανωμένο σχέδιο. Όλα αυτά τα στάδια έχουν ένα κοινό γνώρισμα. 
Αφαιρούν συνεχώς πλούτο από τα μεσαία και κατώτερα λαϊκά στρώματα με διάφορα τεχνάσματα.

Πρώτο στάδιο: Χρηματιστήριο – μεταφορά λαϊκού πλούτου.
Το χρηματιστήριο υπήρξε η μεγαλύτερη, μέχρι εκείνη τη στιγμή και μαζικότερη μεταφορά πλούτου από τα μεσαία και....

Ο Σαμαράς δίνει τον "λόγο" σε bloggers και sites στην ΔΕΘ

Μεγάλη κίνηση ετοιμάζουν οι επιτελείς της Ρηγίλλης ενόψει της παρουσίας του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  για πρώτη φορά θα υποβάλλουν ερωτήσεις σε πολιτικό αρχηγό εκπρόσωπο διαδικτυακών Μέσων
Οι Παναγιωτόπουλος και Μουρούτης έχουν πάρει τα μηνύματα των καιρών. 
Έχουν καταλάβει την τεράστια παρέμβαση που έχει (πλέον) η διαδικτυακή ενημέρωση. 
Έτσι, αποφάσισαν να δώσουν χώρο και ερωτήσεις σε συναδέλφους που θα εκπροσωπήσουν Blogs και sites

Όλο το παρασκήνιο της εκδήλωσης Μιχαλολιάκου στον Πειραιά


Μέσα στην κατάμεστη απο φίλους και υποστηρικτές του κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ανακοίνωσε  την υποψηφιότητά του για το Δήμο Πειραιά ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Σε συγκινησιακό κλίμα ο κ. Μιχαλολιάκος ευχαρήστησε τους παριστάμενους για την υποστήριξή τους, ξεκαθαρίζοντας ότι θα δουλέψει για τον Πειραιά, τον οποίο -όπως είπε- αγαπάει.
O κ. Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε μάλιστα, ότι αποχωρεί οριστικά απο την κεντρική πολιτική σκηνή και θα παραιτηθεί απο βουλευτής και τομεάρχης Αυτοδιοίκησης του κόμματος πρίν απο τις δημοτικές εκλογές. 
Αυτό -όπως είπε- το ανακοίνωσε ο ίδιος πριν απο λίγο στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και στον Παναγιώτη Μελά, που θα ...

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Η "επιστροφή" στον Πόντο

«Αν την ζωή σου χάλασες εδώ/σ’ όλη τη γη την χάλασες»

Μού δειχνε κάποτε η κυρία Συμέλα τα δυο πολύτιμα πράγματα που διάλεξαν οι γονείς της να σώσουν, όταν οι άνεμοι της προσφυγιάς τους πήραν απ’ την Πόντο:  
Τα στέφανα και μια εικόνα της Παναγιάς από το εικονοστάσι. 
 Αυτά τους ακολούθησαν στη νέα τους ζωή, αυτά διάλεξαν να μην αφήσουν πίσω σκλαβωμένα.
Τώρα τα παιδιά της πετάν το εικόνισμα στα αζήτητα κι ακολουθώντας, όπως νομίζουν, τα λιθαράκια της μνήμης, προστρέχουν να...

Μνημόνιο, στάση πληρωμών ή αναδιάρθρωση του χρέους;

Η κρίση που χτύπησε την ελληνική οικονομία και κοινωνία ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία να συνταράξει τα λιμνασμένα νερά μιας κοινωνίας που βυθιζόταν ανεπαίσθητα στην παρακμή, μέσα στην παχυσαρκία και την τζουλιοπληξία.
Γεωπολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά, βουλιάζαμε κάθε μέρα και περισσότερο, ενώ μια σαθρή ανάπτυξη, στηριγμένη στη έκρηξη του ναυτιλιακού συναλλάγματος, την άνοδο του τουρισμού και τις κατασκευές, συντηρούσε το όνειρο «της ταχέως αναπτυσσόμενης οικονομίας» του Σημίτη και των πρώτων χρόνων του Καραμανλή (το 2008 η Ελλάδα είχε έσοδα από το ναυτιλιακό συνάλλαγμα 18 δισ., από τον τουρισμό 17 δισ. και από τις εξαγωγές 16 δισ.). Την ίδια στιγμή όμως τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας επιδεινώνονταν.
Η υλική παραγωγή στον βιομηχανικό και τον αγροτικό τομέα έμενε στάσιμη ή και συρρικνωνόταν σε απόλυτα μεγέθη, ενώ βέβαια ως ποσοστό του ΑΕΠ μειωνόταν δραματικά.
Μέσα σε τριάντα χρόνια, από το 1980 έως το 2010, η ελληνική οικονομία έγινε μια οικονομία «υπηρεσιών», και μάλιστα εμποροπαρασιτικού χαρακτήρα, και ...

Ο Πούτιν ρώτησε για τον Καραμανλή!

Την επιστροφή του στην Προεδρία της Ρωσίας προετοιμάζει με τρόπο μεθοδικό και συνεπή ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Τα τηλεγραφήματα των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων μάλιστα, αναφέρουν ότι ο σημερινός πρωθυπουργός της Ρωσίας, σχεδιάζει και Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα του επιτρέψει να επεκτείνει τη χρονική διάρκεια κάθε προεδρικής θητείας, στα πέντε ή τα έξι χρόνια, και έτσι, να γράψει ιστορία, από τη στιγμή που θα επιστρέψει στο Κρεμλίνο, μέσω των εκλογών του 2012.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ξένους ηγέτες και στην Ελλάδα.
Πρόσφατα μάλιστα, με...

Η Κυβέρνηση να ξανασκεφτεί την πρόταση Πούτιν

Οι έξυπνες ιδέες και οι καινοτόμες πρωτοβουλίες μπορεί να σώσουν την Ελλάδα από την οικονομική καταστροφή.
Κάπως έτσι το σκέφθηκε ο Ρώσος Πρωθυπουργός και ισχυρός ανήρ της Μόσχας, Βλαντιμίρ Πούτιν
Πρότεινε να παραχωρηθεί στη Ρωσία το εγκαταλειμμένο νησάκι δίπλα στη Σύρο, που χρησιμοποιείτο για λοιμοκαθαρτήριο μέχρι την ανακάλυψη της πενικιλίνης, για ναυτική βάση της Ρωσίας.
Με τι ανταλλάγματα: Ένα δισεκατομμύριο ευρώ αέρα, μηνιαίο μίσθωμα που θα συμφωνηθεί με το ελληνικό δημόσιο, και βέβαια δουλειά και συνάλλαγμα από τις εγκαταστάσεις και την παραμονή των Ρώσων ναυτών.
Στη Σύρο, τα ρωσικά ναυπηγεία που εγκαταστάθηκαν επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, έδωσαν ζωή και χρήματα στο νησί, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο που τίποτε δεν κινείται.
Η Κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται, φοβούμενη προφανώς τις αντιδράσεις των ΗΠΑ. Κάτι που δεν πρέπει να μας εκπλήσσει.
Για αντίστοιχους λόγους εγκατέλειψε ουσιαστικά μια σημαντική, στρατηγικής σημασίας απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή, για την...

Το «αντιμνημόνιο» του Αντώνη Σαμαρά

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει την πρόταση της παράταξης για την αποκατάσταση των ομάδων που, όπως υποστηρίζει, επλήγησαν από τα μέτρα που επέβαλε η τρόικα και εφάρμοσε η κυβέρνηση
Το «αντιμνημόνιο» της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς κατά την παρθενική του ομιλία ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. 
Η παρουσία του στη διοργάνωση κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, αφού στην ουσία συνιστά την έναρξη ενός κρίσιμου προεκλογικού αγώνα, στον όποιο ο κ. Σαμαράς έχει προσδώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος κατά του Μνημονίου, των συνεπειών του και των μέχρι σήμερα επιλογών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Ήδη από τη Δευτέρα, το επιτελείο της Ρηγίλλης...