Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Αυτή είναι βουλευτής με ωραίο κώλο (φωτό)

H Νικόλ Μινέτι θα μπορούσε να είναι και μοντέλο! 
Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο όμως δεν είναι παρά μια πολιτικός και μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου!
Απόλαυσε το μπάνιο της στην παραλία του Πόρτο Τσέρβο και ο φωτογραφικός φακός ήταν εκεί να την απαθανατίσει! 
Στην Ελλάδα αλήθεια πότε θα μπει η πολιτική στην… σωστή της βάση;

Ὁ Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος δὲν εἶναι ἀστεῖο…. Εἶναι ἤδη ἐδῶ…

Θὰ σᾶς μεταφέρω μόνον μερικὲς λεπτομέρειες ἀπὸ τὶς τελευταῖες πληροφορίες ποὺ κυκλοφοροῦν, ἐλπίζοντας κι εὐχομένη, νὰ γίνουν ἀντικείμενον μελέτης καὶ παρατηρήσεως ἐπὶ τέλους.
Τὰ πράγματα εἶναι πολὺ σοβαρά. 

Περισσότερο ἀπὸ ὅσο θέλουμε νὰ δοῦμε…
Βέβαια, ἐὰν ἔχω δίκαιον, ἐὰν δῆλα δὴ πράγματι ὁ πόλεμος ξεκινᾶ ἐντὸς ὁλίγου, εἶμαι βεβαία πὼς δὲν μποροῦμε νὰ κάνουμε καὶ πάρα πολλά, πρὸ κειμένου νὰ ἀποφύγουμε τὰ ὅσα ἔπονται.
Ἀπλῶς μποροῦμε νὰ προετοιμαστοῦμε γιὰ νὰ μὴν πέσουμε ἀπὸ τὰ σύννεφα καὶ φυσικὰ γιὰ τὸ πῶς θὰ καταφέρουμε νὰ διασώσουμε μεγαλύτερον τμῆμα τοῦ πληθυσμοῦ μας…

Πόσο υπερβολικά μεγάλος είναι ο πληθυσμός του πλανήτη ;

Η απειλή του υπερπληθυσμού επανεμφανίστηκε το 2008, παράλληλα με τη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων τροφίμων και τις ολοένα εντονότερες απειλές με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το περιβάλλον. 
Κι οι αριθμοί δεν είναι διόλου καθησυχαστικοί : κάθε μέρα έρχονται στον κόσμο 218.000 επιπλέον στόματα τα οποία οφείλουμε να θρέψουμε, δηλαδή 80 εκατομμύρια τον χρόνο. 
Ο πληθυσμός του πλανήτη ξεπέρασε τα 7 δισεκατομμύρια, ενώ η κατανάλωσή του αυξάνεται…

Ο μονόδρομος της οικοδόμησης αξιοπιστίας

Δεδομένων των δύσκολων ισορροπιών της τρικομματικής κυβέρνησης αυτό το οποίο θα πρέπει να δίνει αισιοδοξία κι ελπίδα σε αυτούς οι οποίοι βλέπουν το μέλλον της χώρας μέσα από την οπτική γωνία του εξευρωπαϊσμού – εκσυγχρονισμού της κοινωνίας είναι η αποφασιστικότητα η οποία χαρακτηρίζει την συμπεριφορά του Πρωθυπουργού.
Η οικοδόμηση της αξιοπιστίας της χώρας και η απόδειξη σε πρακτικό επίπεδο, της θέλησης για υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της χώρας – δηλαδή τη δημιουργία οικονομίας προσαρμοσμένης στις απαιτήσεις επιβίωσης στο διεθνές κι ευρωπαϊκό περιβάλλον – είναι μονόδρομος  σε σχέση με το στόχο της (επανα) διαπραγμάτευσης  για...

Γερμανικοί μύθοι και αλήθειες



Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της γερμανικής πολιτικής είναι ότι τροφοδοτεί ποικίλους μύθους, οι οποίοι εμποδίζουν να ασχοληθεί κανείς με την σοβαρότητα της καταστάσεως που επικρατεί στην Ευρώπη. 
Μία κατάσταση άκρως επικίνδυνη και ικανή να βυθίσει την ήπειρό μας σε κρίσεις που μόνον τραύματα θα προκαλέσουν.
Ένας πρώτος μύθος που διαδίδεται ευρέως είναι αυτός που λέει ότι η Γερμανία είναι η μεγάλη κερδισμένη του ενιαίου νομίσματος και, ενώ μέσω αυτού ισχυροποίησε την οικονομία της, σήμερα γυρίζει την πλάτη στις χώρες της περιφέρειας και αρνείται να επιδείξει αλληλεγγύη προς αυτές...

Σχετικὰ μὲ τοὺς «γλωσσολόγους».

Σχετικὰ  μὲ  τοὺς γλωσσολόγους καὶ  τὴν ἀναστάτωσίν τους, λόγῳ  τοῦ  ἄ ρθρου ποὺ  ἔγραψε μία δασκάλα, θὰ  τολμοῦσα  νὰ  πῶ  πὼς  βιάστηκαν. 
Βιάστηκαν πάρα πολύ! 
Ἀφῆστε δὲ ποὺ μᾶς ξεφύτρωσαν ἀπὸ τὸ πουθενὰ 140 ἀπὸ δαὔτους, κάτι ποὺ  ΟΥΔΕΠΟΤΕ ἔχει ξανασυμβεῖ στὰ χρονικά. 
Νὰ χαρῶ λοιπὸν καὶ τὴν «ἐπιστημοσύνη» τους ἀλλὰ καὶ τὴν «συνείδησίν» τους, ἐὰν τὴν ἔχουν κάπου κρυμμένη. Διότι ἐγὼ ἀπὸ γλωσσολόγους δὲν κατεῖχα. Τώρα ἔμαθα. 
Ἐμεῖς λοιπὸν δὲν γνωρίζαμε κἄν τὴν ὕπαρξίν τους. Αὐτοὶ  μᾶλλον θεώρησαν ἐξαιρετικῶς σημαντικὴ ὅμως τὴν καταγγελία τῆς Χρυσοῦ κι ἀπεφάσισαν νὰ ἀντιδράσουν ὁμαδικῶς. Καί δέν ἀρκοῦσε μόνον ἕνας βρέ παιδιά; Δέν ἔφθανε; Ἄν τέ δύο; Ἄν τέ δέκα; Ἀπό ποῦ μᾶς ξημέρωσαν οἱ ἐκατόν σαράντα;  (140!!!!!) Τί εἶναι; Μανιτάρια;  (Νά γελάσουμε; Ἤ νά περιμένουμε γιά νά γελάσουμε ἔως δακρύων;)...

Η επόμενη Ελλάδα χρειάζεται εξαιρέσεις…

Ας κοιτάξουμε λοιπόν μπροστά. 
Ας αφήσουμε το βλέμμα, ως φυσική συνέχεια της καρδιάς και του μυαλού, να ατενίσει ατίθασο το μέλλον που θα θέλαμε να ζήσουμε. 
Το μέλλον που πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας, κακός εαυτός, προσπαθούν να αφήσουν στο… ράφι.
Το μέλλον φυσικά κερδίζεται. Προετοιμάζεται. Σκιαγραφείται. 
Σε καμία περίπτωση δεν χαρίζεται, ούτε προκύπτει ως… στιγμιαίο λάθος ή παρόρμηση. 
Το μέλλον διαμορφώνεται σήμερα. Δηλαδή, από χθες. Το άθροισμα αυτόνομων στιγμών, και των γεγονότων που τις συνοδεύουν, μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά όσα έρχονται. Να τα χρωματίσει ανεξίτηλα...

Δεν τρώνε για να μπορούν να... μεθύσουν!

Τι είναι το φαινόμενο της «drunkorexia»;
Οι νέες γυναίκες βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να μειώσουν την πρόσληψη θερμίδων, για να διατηρούνται στο επιθυμητό για τις ίδιες βάρος, επιλέγοντας να… κόψουν το φαγητό προκειμένου να μπορούν να πιουν αλκοόλ στις εξόδους τους, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Το φαινόμενο αυτό, γνωστό ως «drunkorexia» είναι πιο κοινό στις γυναίκες που σπουδάζουν, οι οποίες «πιέζονται» ψυχολογικά επειδή βγαίνουν έξω συχνά για ποτό, αλλά θέλουν να διατηρούνται και λεπτές.
Γνωρίζοντας ότι «πρέπει» να πιουν όταν βγαίνουν έξω…

ΔΝΤ και... όποιον πάρει ο Χάρος!

Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες 
σε όποια χώρα εμφανίστηκε το ΔΝΤ μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής κατά 6 με 7 χρόνια! 
Τα κυρίαρχα συμπτώματα που ''προκαλεί'' το ΔΝΤ είναι φυματίωση, καρδιαγγειακές ασθένειες, ψυχικά νοσήματα και τελικά θάνατοι!
Τις παρενέργειες του ΔΝΤ απέδειξαν διεθνείς έρευνες που δημοσιεύονται στον Ελεύθερο Τύπο.
Από μία...

Financial Times: «Η πρόκληση του Σαμαρά»

Το κύριο άρθρο των χθεσινών Finαncial Times, με τίτλο «η πρόκληση του Σαμαρά». ήταν αφιερωμένο στον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Η εφημερίδα της Βρετανίας επιχαίρει για το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς «αντιστάθηκε στον πειρασμό να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων, όπως ζητούσαν κάποιοι από τους συμμάχους του».
Αυτό, επειδή όπως τονίζει και η εφημερίδα, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν διάθεση για κάτι τέτοιο και, εκτός των άλλων «η Αθήνα πρέπει πρώτα να ανακτήσει την αξιοπιστία της».
Το εν λόγω άρθρο μάλιστα, αποθεώνει σε έναν βαθμό και τον...

Οι Τούρκοι κομάντος, της κρίσης των Ιμίων, είναι ζωντανοί

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Τουρκικός Τύπος

Όπως γράφει ο "Ελεύθερος Τύπος", δώδεκα Τούρκοι κομάντος, που είχαν αποβιβασθεί, στην μικρή Ίμια, κατά τη διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης του 1996 και οι οποίοι αργότερα υποτίθεται πως είχαν δολοφονηθεί από Έλληνες πράκτορες, είναι ζωντανοί, σύμφωνα με όσα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Βατάν»
Μέχρι πρότινος αρκετά ελληνικά ΜΜΕ και κυρίως ιστοσελίδες αμυντικού περιεχομένου, ανέφεραν ότι οι 12 Τούρκοι κομάντος που είχαν εμπλακεί στην κρίση των Ιμίων το 1996, δολοφονήθηκαν...

Eισαγγελική παρέμβαση για το δωράκι 700 ευρώ του αντιπρύτανη στην ηθοποιό, Ναταλία Δραγούμη

Eισαγγελική παρέμβαση για το δωράκι 700 ευρώ του αντιπρύτανη στην ηθοποιό, Ναταλία ΔραγούμηΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Νέα προκαταρκτική εξέταση, η δεύτερη σε διάστημα λίγων ημερών, παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο, που κάνουν λόγο για κακοδιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Στο επίκεντρο της νέας έρευνας βρίσκεται ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Γιάννης Παντής, ο οποίος φέρεται να δώρισε στην ηθοποιό, Ναταλία Δραγούμη, ένα κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα, με χρήματα του πανεπιστημίου, ενόψει...

Ποια ονόματα «παίζουν» για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ

Ποια ονόματα «παίζουν» για την ΕΡΤ και το ΑΠΕΣΚΛΗΡΟ ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ
Την προσεχή εβδομάδα, πριν αρχίσει η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου, αναμένεται να οριστικοποιηθούν (και ενδεχομένως να ανακοινωθούν) οι αλλαγές στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ προτείνει για τη θέση του Προέδρου τον δημοσιογράφο Γιάννη Βλαστάρη, πρόσωπο για το οποίο η ΝΔ ενδεχομένως να μην θέσει βέτο (για να μην συγκρουστεί) παρά το γεγονός ότι διατηρούσε (ως διευθυντής της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας) στενές φιλικές σχέσεις με τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Στην περίπτωση αυτή, ο ....

Ένταση στην Χαλυβουργία - Άνοιξε έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση



Ένταση στην Χαλυβουργία - Άνοιξε έπειτα από εισαγγελική παρέμβασηΑνοιξε τα ξημερώματα το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.  
Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή προσέλευση των εργαζομένων.Σ
ύμφωνα με πληροφορίες, η μονάδα άνοιξε μετά από παρέμβαση των ματ στις 5.30 τα ξημερώματα.
Η κατάσταση έξω από το εργοστάσιο είναι τεταμένη, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι είναι συγκεντρωμένοι και εμποδίζουν όσους θέλουν να εργαστούν να μπουν μέσα. Πάντως...

Ρυθμίσεις - «ανάσα» για χιλιάδες φορολογούμενους και ληξιπρόθεσμους



Ρυθμίσεις - «ανάσα» για χιλιάδες φορολογούμενους και ληξιπρόθεσμουςΣε εξήντα μίνι δόσεις ετοιμάζεται να σπάσει τις οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου από τη μία να δώσει ανάσα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και απειλούνται με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και από την άλλη να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού. 
Παράλληλα ετοιμάζεται εντός των ημερών να θέσει σε εφαρμογή τη ρύθμιση για την εξόφληση των φετινών φόρων εισοδήματος σε δέκα μηνιαίες δόσεις, αυξάνοντας το όριο του οικογενειακού εισοδήματος που θα ανοίγει την πόρτα της ρύθμισης στα 100.000 ευρώ...

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σε τι χρειάζονται τα συναισθήματα;


Όλα τα συναισθήματα είναι, ουσιαστικά, προτροπές για δράση, στιγμιαία σχέδια για την αντιμετώπιση της ζωής που η εξέλιξη έχει σταλάξει μέσα μας. Η ίδια η ρίζα της λέξης «συναίσθημα» (emotion, όπως αντίστοιχα στα λατινικά είναι το ρήμα motere κινώ) υπονοεί ότι η ενυπάρχει τάση για κίνηση, για δράση. Το ότι τα συναισθήματα οδηγούν σε πράξεις γίνεται σαφές αν παρατηρήσουμε τα παιδιά ή τα ζώα. 
Μονάχα στους «πολιτισμένους» ενήλικες, απ’ όλο το ζωικό βασίλειο, μπορεί να συναντήσουμε αυτή τη χτυπητή «ανωμαλία», να δούμε δηλαδή συναισθήματα (θεμελιώδεις παραινέσεις για δράση) αποκομμένα από τη φυσιολογική τους αντίδραση...

Υπέροχα άγρια σύννεφα



Η βραβευμένη φωτογράφος Camille Seaman
γνωστή για τα προηγούμενα έργα της που απεικονίζουν τεράστια πολικά παγόβουνα,  έστρεψε πρόσφατα το  φακό της σε ένα άλλο  φυσικό φαινόμενο – 
άγρια σύννεφα πάνω από την αμερική...

Βίντεο: Το κομμένο επεισόδιο των «Δύο Ξένων»


Είναι μία από τις σειρές που έγραψαν την δική τους ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

Οι «Δύο Ξένοι» του Αλέξανδρου Ρήγα και του Δημήτρη Αποστόλου προβλήθηκαν για πρώτη φορά το 1997 και εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να κάνουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στις επαναλήψεις!
Υπάρχει όμως ένα επεισόδιο το οποίο έχει προβληθεί ελάχιστες φορές. 
Πρόκειται για το 46ο επεισόδιο, το οποίο λόγω άσχημης γλώσσας απαγορεύτηκε από το ΕΣΡ και έτσι δεν ξαναπροβλήθηκε έκτοτε.
Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο, το οποίο...

Ευτυχισμένοι άνθρωποι χορεύουν στον πλανήτη γη - video!



Ο χορός είναι ένας τρόπος για να εκφραστούν οι άνθρωποι  όταν αισθάνονται ευτυχισμένοι. 

Η ευτυχία και ο χορός υπερβαίνουν τα πολιτικά σύνορα. 
Ο Matt Harding ταξίδεψε σε πολλές χώρες για να χορέψει με ανθρώπους από διαφορετικά μέρη. 
Το παρακάτω βίντεο αποτελεί παράδειγμα ότι οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη αισθάνονται ότι έχουν κοινό δεσμό μεταξύ τους...

Η ανατομία της διαφθοράς

Από το 1982 έως και το 2009, τα σκάνδαλα που κατεγράφησαν επισήμως κόστισαν στον Έλληνα φορολογούμενο 100 δισεκατ. ευρώ!!! 

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Οι μνήμες είναι πολύ ασθενείς στην Ελλάδα –για να μην πούμε ότι για ορισμένα πράγματα είναι ανύπαρκτες! Πολλοί, λοιπόν, από αυτούς που σήμερα υβρίζουν, ξορκίζουν, απειλούν και βιαιοπραγούν έχουν ξεχάσει, ως φαίνεται, πώς και γιατί φθάσαμε ως εδώ, δηλαδή στην χρεοκοπία. 
Έχουν ξεχάσει ότι, παρά την σειρά σκανδάλων, ατασθαλιών και αρπαγών που γίνονταν εις βάρος της χώρας, αυτοί εξακολουθούσαν να ψηφίζουν και να φέρνουν στην εξουσία τους υπαίτιους της «μεγάλης ληστείας»
Και αυτό το έπρατταν γιατί οι υπαίτιοι μοίραζαν –με δανεικά– προσόδους, εισοδήματα και απίστευτα προνόμια.  
Όταν, όμως, η βρύση των δανεικών σταμάτησε, τότε κάποιοι «αγανάκτησαν». 
Γιατί; Μα, διότι είχε σταματήσει η μάσα και η αρπαγή και είχε έρθει ο λογαριασμός.
Παρακάτω παραθέτουμε μερικά από τα αμέτρητα σκάνδαλα που την πρώτη περίοδο της «αλλαγής» συγκλόνισαν την χώρα, χωρίς ποτέ να ιδρώσει κάποιο αυτί. 
Έχουμε και λέμε, λοιπόν:...

Οι 6 γυναίκες με το τέλειο σώμα!

Το τέλειο σώμα. Αυτό ονειρεύεται κάθε γυναίκα από την εφηβεία και μετά, από τη στιγμή, δηλαδή, που το σώμα της θα αρχίσει να αποκτά μορφή. Αυτό υπήρξε ανέκαθεν μία από τις βασικές προϋποθέσεις που θα κατέτασσε μία γυναίκα στις «όμορφες» ή «ελκυστικές». Αυτό έγινε ένας από τους πιο μισητούς στόχους των σύγχρονων φεμινιστριών που αντιτίθενται στην εμπορευματοποίηση του γυναικείου κορμιού και την επιβολή σεξιστικών προτύπων ομορφιάς. Αυτό, όμως, ενδόμυχα θαυμάζουμε όλοι -άνδρες και γυναίκες- πάντα και παντού. Ανεξαρτήτως φιλοσοφίας, κουλτούρας, πολιτισμού και στάσης ζωής.
Ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες στο πώς αντιλαμβανόμαστε τις ιδανικές αναλογίες μιας γυναίκας, που έχει γίνει άλλωστε παγκοσμίως αποδεκτός, είναι ο ...

Χάρρυ Κλυνν: Ε Μ ΠΡΟ Σ λοιπόν, ας χρεοκοπήσουμε!


Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές.  
Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.
Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές,
αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα;
 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Συνάντηση Βενιζέλου - Μιχαλολιάκου!

Αν πριν από λίγα χρόνια έλεγε κάποιος ότι ένας πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και βουλευτής της ΝΔ και νυν δήμαρχος (ο μοναδικός γαλάζιος στις τρεοις μεγάλες) πόλεις θα συναντούσει κατ' ιδίαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στο ίδιο το στρατηγείο του θα τον περνούσαν για τρελό. 
Κι όμως.  
Στην Ελλάδα του Μνημονίου και της συγκυβέρνησης το είδαμε κι αυτό χάριν της ενότητας του πολιτικού κόσμου. 
Πριν από λίγα λεπτά, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος πέρασε το κατώφλι της Ιπποκράτους και αυτή την ώρα συζητά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο γραφείο του τελευταίου...

Στάζει... αίμα η Έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα!

Νέα έκθεση έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα. 

Στην έκθεση αναφέρονται οι συστάσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.
Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
-Καθορισμός και θέσπιση των εναπομεινάντων μέτρων μείωσης των -δαπανών και αύξησης των εσόδων που απαιτούνται για να επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος δημοσιονομικός στόχος.
-Εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της συλλογής των φόρων και την αποτροπή της συσσώρευσης οφειλών του Δημοσίου.
-Οριστικοποίηση της...

Bουλευτίνα έγινε πρωτοσέλιδο στο Playboy (φωτό- video)

Πριν δύο χρόνια, η Maria Kozhevnikova φωτογραφήθηκε για το εορταστικό Ρωσικό Playboy. 
Η 27χρονη, Ρωσίδα ηθοποιός ψηφίστηκε το Νοέμβριο ως η πιο sexy γυναίκα της Ρωσίας.
Η χαρά της όμως είναι διπλή, καθώς αποτελεί και την πιο σέξυ βουλευτίνα της Ρωσικής βουλής.
Έτσι, πολλοί θυμήθηκαν την παλιά της φωτογράφιση και περισσότεροι την περιμένουν πως και πως για να ανεβάσει τη θερμοκρασία στο ρωσικό κοινοβούλιο!
Πούτιν! και πάλι Πούτιν!
Απολαύστε την!

"Άκου παππού Μανώλη"…- Άρθρο ΣΟΚ από μπλόγκερ κατά του Μανώλη Γλέζου.

Γλέζος προς ΧΑ: «Τώρα που φεύγουν μετανάστες οι Έλληνες, θα ειδοποιήσετε τους ομοϊδεάτες σας να τους τσακίσουν;

Aίσθηση προκάλεσε το ερώτημα που απηύθυνε ο Μανώλης Γλέζος προς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.  Με αφορμή τη μετανάστευση των Ελλήνων λόγω της κρίσης, ο κ. Γλέζος ρώτησε: «Θα ήθελα να ξέρω τι θα κάνετε. Θα στείλετε εντολή στους ομοϊδεάτες σας στις άλλες χώρες  να τσακίσουν τους Έλληνες»;

Ελλάδα 2012: Η φωτιά φούντωνε και αυτοί... χόρευαν! ( Ακατάλληλο ...video )

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία και το βίντεο από το γλέντι στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στα Σελλά με τους παρευρισκομένους να χορεύουν την ώρα που στην κορυφογραμμή στο βάθος η φωτιά φούντωνε.
Ο κόσμος που χορεύει ξένοιαστος δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε την ίδια ώρα ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά. 
Μόλις η φωτιά έγινε αντιληπτή το γλέντι ...

Αυτή είναι η sexy εκπρόσωπος τύπου της νεολαίας του Καμμένου!

Μία σέξυ έκπληξη 
είχε η ανακοίνωση των ονομάτων της νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που πήραν τις θέσεις-κλειδιά!
Υπεύθυνη του Τομέα Τύπου – Δημοσίων Σχέσεων & Social Media αναλαμβάνει η Καλαγκμπόρ Κατερίνα, μία μαύρη γαζέλα, η οποία είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα ώστε να περάσουν οι ιδέες των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Απόφοιτη του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αθηνών, θα αναλάβει το κρίσιμο πόστο να χειρίζεται τα social media...

Βάλτε φίμωτρο στον «προδότη»

Οι καταστροφείς του ελληνικού λαού, όχι μόνο δεν ζήτησαν συγνώμη για το έγκλημα και την προδοσία, που διέπραξαν αλλά παραμένουν προκλητικοί και κατήγοροι του κατεστημένου στο οποίο οι ίδιοι υπήρξαν ηγετικά στελέχη.

Παράδειγμα.....
ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου, ο οποίος πρόδωσε έναν ολόκληρο λαό, εξαθλίωσε τους έλληνες, κατέστρεψε την χώρα και συνεχίζει να προκαλεί – ελεύθερος και ωραίος – με δικαιολογίες του κ@&^ου. Με απλά λόγια το...

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά – Παρατεταμένα ελλείμματα παραγωγικότητας και συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό

Η μελέτη «Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά» επιχειρεί να προσδιορίσει το μοντέλο και τη στρατηγική ανάπτυξης που θα πρέπει να ακολουθηθεί σε ορίζοντα δεκαετίας, χρησιμοποιώντας ως βάση την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και την τόνωση των επενδύσεων και της απασχόλησης
Παραθέτουμε το κεφάλαιο για τα ελλείμματα παραγωγικότητας και κάποιες ενδεικτικές προτάσεις αντιμετώπισης του θέματος.
Πέρα από την κρίση χρέους η Ελλάδα αντιμετώπιζε και πρόβλημα στην αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος. 
Ήδη πριν την κρίση, το 2007, το ελληνικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ υπολειπόταν του ευρωπαϊκού (ΕΕ-15) και των ΗΠΑ κατά 15% και 35% αντιστοίχως (11% και 33% το 2009)...

Έλληνες ...δύο ταχυτήτων


Σε μια χώρα στην οποία ο ιδιωτικός τομέας έχει γονατίσει από τα λουκέτα και την ανεργία, στον δημόσιο τομέα γιατί οι απολύσεις πρέπει να είναι ακόμη «ταμπού»;
Πότε, επιτέλους, θα καταλάβουμε σε αυτόν τον τόπο ότι δημοσιονομική προσαρμογή σημαίνει και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα μέσω της κατάργησης των τμημάτων του που αποδεδειγμένα δεν προσφέρουν;
Έως πότε θα καλείται ο κάθε συνεπής εργαζόμενος και φορολογούμενος, είτε απασχολείται στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, να επωμίζεται τα βάρη που συνεπάγεται για τους ώμους του ένα υπερτροφικό και αναποτελεσματικό κράτος, το οποίο θεωρούσε εχθρό του έως τώρα την επιχειρηματικότητα και την αντιμετώπιζε ως ποινικό αδίκημα;

Τα εμπόδια της σκέψης



Επιτρέψτε μου να μιλήσω για το γκρι. 

Όχι για το  μαύρο ή το άσπρο. Το καλό ή το κακό. Την αλήθεια ή το ψέμα. Ναι ή όχι.
Επιτρέψτε μου να μιλήσω για το ίσως. Περίπου. Περισσότερο ή λιγότερο. Νομίζω.
Δεν αισθάνομαι άνετα να μιλήσω για το γκρι, από φόβο μήπως θεωρηθώ ιδιόρρυθμος. Αναποφάσιστος. Χωρίς αρχές.  
Αλλά τον τελευταίο καιρό, φαίνεται σαν να είμαστε περικυκλωμένοι από παντογνώστες, και δεν είναι ωραίο αυτό...

Διακοπές ή θάνατος ;


“Να υποθέσω ότι θέλετε να πάθετε καρδιακή προσβολή;” 

Αυτό είναι το ερώτημα που θα πρέπει να υποβάλετε στον εαυτό σας κάθε φορά που αναβάλλετε τις διακοπές.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη διακοπών, συνδέεται με προβλήματα υγείας.  
Και όσοι παραλείπουν να πάνε διακοπές, υπάρχει πιθανότητα να πεθάνουν νωρίτερα από εκείνους που δεν τις παραλείπουν...

Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από Χρυσαυγίτες στην Κρήτη

Σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις φαίνεται πως προχωράει στην Κρήτη η Χρυσή Αυγή. 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το τοπικό όργανο του λαϊκού συνδέσμου στην επίσημη ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πολίτες ζητούν από τη ΧΑ να βγάλει από τα σπίτια τους, τους μετανάστες.
Σημεία των καιρών ή φαινόμενα που πηγάζουν από τις ανοιχτές πληγές της κοινωνίας;  
Η απάντηση είναι σύνθετη και το φαινόμενο αποτυπώνεται στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας.
Η ανάρτηση στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη με τίτλο...

Σιόβας: "Είδωλό μου ο Άντζας"

Για τις πρώτες εμπειρίες του από τον Ολυμπιακό, για το Λεονάρντο Ζαρντίμ και τους στόχους του, αλλά και για το είδωλό του, τον Παρασκευά Άντζα, μίλησε ο Δημήτρης Σιόβας, ο οποίος υποσχέθηκε... γκολ.
Πρώτη προετοιμασία για σένα με τον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις και ποιες οι διαφορές σε σχέση με τον Πανιώνιο;
"Η προετοιμασία είναι πιο δύσκολη από αυτές που έχω κάνει μέχρι στιγμής. Σίγουρα το επίπεδο ανεβαίνει. Δουλεύουμε πολύ καλά με τον καινούριο προπονητή. Γίνεται σκληρή δουλειά και καλή δουλειά. Σιγά σιγά πιστεύω ότι θα δείξουμε κι άλλα πράγματα και μέχρι να λυθούν τα πόδια μας, θα πάμε ακόμα καλύτερα"...

"Η Ικαρία θα προσαρτηθεί στην Αυστρία"...

Την αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία

προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της αυστριακής λαϊκής εφημερίδας «Heute», σύμφωνα με το οποίο η Ικαρία επιθυμεί «απόσχισή» από την Ελλάδα και «προσάρτησή» στην Αυστρία.
Το δημοσίευμα, που αναπαρήχθη από άλλα αυστριακά ΜΜΕ - ακόμη και από την ιστοσελίδα της αυστριακής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης - οδήγησε την ελληνική πρεσβεία στο να εκδώσει οργίλη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί...

Ο Γιώργος, το ΠΑΣΟΚ και η… κοινή λογική

Το Συμπόσιο της Σύμης που… δια περιφοράς γίνεται φέτος στη Σάμο

προσέφερε στον Γιώργο Παπανδρέου το δημόσιο βήμα που χρειαζόταν, για να παραθέσει για άλλη μια φορά τις θέσεις του για το πως εξελίχτηκε η θητεία του στην πρωθυπουργία, και το τι έφταιξε ώστε να μην καταφέρει να υλοποιήσει όσα σχεδίαζε.
Το «να μην καταφέρει» βέβαια, έχει μάλλον μια προχωρημένη σχετικότητα, από τη στιγμή που ο τελευταίος των Παπανδρέου δείχνει να μην πιστεύει ότι… δεν πέτυχε
Αντιθέτως, θεωρεί ότι η...

Πώς η Γερμανία "μαγείρεψε" το Σύμφωνο Σταθερότητας για να μειώσει το έλλειμμά της

Την προτεραιότητα του Γερμανού Καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ να "μαγειρέψει" το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες της γερμανικής οικονομίας, εξηγεί δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.
"Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Γερμανία πάσχιζε να παραμείνει πιστή στους όρους της ευρωζώνης που εξασφάλιζαν τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος.
Αντί όμως να υιοθετήσει την πολιτική της λιτότητας, ο καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ απλά ξεκίνησε μία προσπάθεια να αλλάξει τους κανόνες...

Το βαπόρι από το Ιράν πιάστηκε στο Καρδιστάν


Τέσσερις χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης στην Καρδίτσα μόνο. 
Ασφαλώς προοριζόταν για προσωπική χρήση.
Το βαπόρι από το Ιράν πιάστηκε στο Καρδιστάν…
Το βρήκανε λέει με θερμικές κάμερες. 
Η τεχνολογία απέναντι στους «εναλλακτικούς» γεωργούς…
Άντε μετά να προχωρήσει η καινοτομία στη χώρα.
Εμείς πάντως προτείνουμε στον Σαμαρά που είναι από την Καλαμάτα και στον ...

Παίκτες και καρχαρίες στο καζίνο της παγκόσμιας οικονομίας

roulette

Δύο λογιών άνθρωποι υπάρχουν κυρίως στα καζίνο.
Από τη μία είναι αυτοί με ένα βουνό μάρκες μπροστά τους, που στοιχηματίζουν με σιγουριά. 
Καθώς γυρνάει η ρουλέτα, χαμογελούν στην ξανθιά Ρωσίδα δίπλα τους, αστειεύονται με τον κρουπιέρη, ανοίγουν την μπουκάλα της σαμπάνιας. Και όταν χάσουν, σαν να μην έγινε τίποτα, πετάνε μία ακόμα μεγάλη μάρκα στο τραπέζι. 
Γιατί να τους νοιάζει άλλωστε; Δανεικά είναι όλα εξάλλου. 

Εχουν βάλει ενέχυρο την επιχείρησή τους, το σπορ αυτοκίνητο, τη βίλα, το σκάφος, τα κοσμήματα της γυναίκας τους. 
Τι κι αν είναι καρφωμένα πάνω τους τα μάτια του «καρχαρία» που τους έχει δανείσει;  

Πόσο κόστιζε ο στρατός συμβούλων του Παπανδρέου;

Ασεμπίγιο - Γ.Α. Παπανδρέου
Στα ψιλά της επικαιρότητας πέρασε μια πολύ σοβαρή ερώτηση που κατέθεσαν χθες ο Στάθης Παναγούλης και ο παλαιός συνάδελφος Νάσος Αθανασίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ζητούν να μάθουν πόσο κόστισαν οι σύμβουλοι του Παπανδρέου στα 2 χρόνια της κυβερνητικής του θητείας, ποιοι ήταν από την Ελλάδα και κυρίως από το εξωτερικό, για πόσο καιρό αμείβονταν και από ποια κονδύλια.
Εμείς έχουμε θέσει ανάλογα ερωτήματα από τον Νοέμβριο του 2009 χωρίς ποτέ...

Ο εξάδελφος Ζήγρας «έκαψε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο! Μόνη λύση να μιλήσει!

Ο εξάδελφος Ζήγρας «έκαψε» τον Άκη ΤσοχατζόπουλοΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Πολύωρη ήταν η συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος αποκάλυψε την Τρίτη στοιχεία που «καίνε» τον πρώην υπουργό. 
Την ίδια ώρα, επίθεση στον ανακριτή εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός, καταγγέλλοντας «συναλλαγή» με τον εξάδελφό του.
Ο επιχειρηματίας εκτός από τα στοιχεία που επιβαρύνουν τη θέση του εξαδέλφου του δείχνοντας την ενοχή του, μίλησε και για εμπλοκή ενός ακόμη κρατικού αξιωματούχου στην υπόθεση...

Βραδινή παρέμβαση Καραμανλή!


Στα τηλέφωνα βρίσκεται τα τελευταία βράδια ο Καραμανλής 
με ορισμένους από τους πρώην υπουργούς του που κατέχουν και σήμερα κυβερνητικά πόστα.
Πρώτον θέλει να ενισχύσει το καραμανλικό μπλοκ σε επίπεδο στελέχωσης των γραφείων τους και των υπουργείων τους και ...

Οι νέοι γραμματείς των υπουργείων

Αυτά ειναι τα ονόματα των νέων γραμματέων στα υπουργεία:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
1. Γενική Γραμματεία Υπουργείου: Κασκαρέλης Βασίλης
2. Γ. Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων : Μίχαλος Παναγιώτης
3. Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων : Καλογερόπουλος Αριστείδης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ...

Στην ατζέντα του Άκη και ο Πάνος Καμμένος (φωτό)

Στην ατζέντα του Άκη και ο Πάνος Καμμένος (φωτό)
Όταν το πολυσέλιδο ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου δόθηκε στη δημοσιότητα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις όχι μόνο από τις συναλλαγές εκατομμυρίων τις οποίες είχε καταγράψει ο πρώην υπουργός αλλά κυρίως εξαιτίας των ονομάτων που υπήρχαν σε αυτό.
Σύμφωνα με τα «Νέα», μάλιστα, μεταξύ των ονομάτων, που υπάρχουν στην ατζέντα είναι και αυτό του Πάνου Καμμένου, με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου του 2010, προκαλώντας ποικίλλα ερωτήματα.
Πολλά από αυτά τα ονόματα, ωστόσο, όπως σημειώνει το...

Για ανάσα έως το Σεπτέμβριο... παρακαλεί η κυβέρνηση

Για ανάσα έως το Σεπτέμβριο... παρακαλεί η κυβέρνηση   ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES DEUTSCHLAND

Χρηματοδότηση γέφυρα ως το Σεπτέμβριο, ώστε να έχει κάποιο χρόνο στη διάθεση της για να μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ζητάει η ελληνική κυβέρνηση
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής FTD, που επικαλείται πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι, προκειμένου να κερδίσει χρόνο ως το τακτικό Eurogroup του Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθεί σοβαρά το ελληνικό ζήτημα να μπορέσει να ...

Πολιτική διαχείριση ή τεχνοκρατική αντιμετώπιση, το δίλημμα των τριών πολιτικών αρχηγών

Πολιτική διαχείριση ή τεχνοκρατική αντιμετώπιση, το δίλημμα των τριών πολιτικών αρχηγώνΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

Την κρίσιμη απόφαση για το αν θα υιοθετήσουν πολιτική στάση ή τεχνοκρατική κατεύθυνση στην από εδώ και εμπρός στρατηγικής της κυβέρνησης, καλούνται να λάβουν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, στην κοινή τους συνάντηση, στις 10 σήμερα το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι διαπιστώσεις των τελευταίων ημερών σε καθένα από τα υπουργεία και η ενδοκυβερνητική διαμάχη που δείχνει να διατηρείται ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους υπουργούς που διαχειρίζονται «μνημονιακά» χαρτοφυλάκια επιτάσσουν ως αναγκαία τη λήψη συγκεκριμένης απόφασης από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς...

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ο μύθος του Νάρκισσου


Ο μύθος του Νάρκισσου αφηγείται, στην πραγματικότητα,την τραγωδία της απώλειας του εαυτού μας. Ο Νάρκισσος βλέπει την αντανάκλασή του στο νερό και ερωτεύεται το ωραίο του πρόσωπο,για το οποίο η μητέρα του σίγουρα θα ήταν περήφανη. Τον εξαπατά η αντανάκλαση της εικόνας του,αφού δείχνει μόνο το τέλειο,υπέροχο πρόσωπό του,και όχι τον εσωτερικό του κόσμο,τον πόνο και την ιστορία του. Η πίσω όψη και η σκιά του,παραμένουν κρυφές γι αυτόν,αφού ούτε φαίνονται ούτε ανήκουν σε αυτή την πολυαγαπημένη αντανάκλαση της εικόνας του...

Ιστορία 2000 χρόνων της παγκόσμιας οικονομίας

Στα παρακάτω δύο γραφήματα, φαίνεται η μετατόπιση του κέντρου βάρους της παγκόσμιας οικονομίας καθώς και η μεταβολή του ΑΕΠ των ισχυροτέρων κρατών, κατά τα τελευταία 2000 χρόνια...