Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Φόρος ακινήτων: Αναλυτικά τι θα πληρώσουμε για σπίτια και αγροτεμάχια

Φόρος ακινήτων: Αναλυτικά τι θα πληρώσουμε για σπίτια και αγροτεμάχιαΈως τις 31 Αυγούστου περίπου 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση του τέλους ακινήτων ο οποίος για πρώτη φορά περιλαμβάνει αγροτεμάχια και «τακτοποιημένους» αυθαίρετους χώρους.

Τα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών μετά την εκκαθάριση των Ε9 δείχνουν ότι έχουμε καταβάλει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από αυτά που είχαν θέσει ως στόχο οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην μείωση του φόρου.
Πάντως από το νέο φόρο ακινήτων «γλιτώνουν» τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα - αποθήκες, μαντριά κλπ- αλλά και κτίσματα τα οποία δεν έχουν καθόλου...

Ο Καραμανλής με την οικογένεια του σε πανσιόν της Άνδρου...

Φωτό αρχείου
Μια πανσιόν σχεδόν μοναχική στην Άνδρο που ενδείκνυται για ινγκόγνιτο διακοπές 

επέλεξε για κάποιες ημέρες από το φετινό καλοκαίρι ο πρωην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Στην πανσιόν που βρίσκεται ανάμεσα σε Γαύριο και Μπατσί ο πρώην πρωθυπουργός περνά τις ημέρες του με την οικογένειά του και λίγους φίλους.
Το χαρακτηριστικό της πανσιόν είναι ότι διαθέτει και ιδιωτική παραλία γεγονός που επιτρέπει στον Κώστα Καραμανλή, τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά να απολαμβάνουν τα καθαρά νερά μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα...

Μην κλάψεις για την Αργεντινή Αλέξη...


Η δεύτερη χρεοκοπία της Αργεντινής αποτελεί μάθημα για εμάς τους Έλληνες πως η στάση πληρωμών δεν συνιστά πανάκεια, όπως νομίζουν ή διαφημίζουν στην Ελλάδα διάφοροι αριστεροί και δεξιοί δημαγωγοί.

Περίπου αυτό που μας έλεγαν στην Ελλάδα οι αντιμνημονιακοί δημαγωγοί, ήταν πως αρκεί να πούμε «στάση πληρωμών» και το χρέος θα διαγραφόταν ως δια μαγείας, το κοντέρ θα μηδενιζόταν και οι «τρισκατάρατες» αγορές θα συνέχιζαν να τροφοδοτούν την ευημερία μα δανεικά. 
Η δεύτερη χρεοκοπία της Αργεντινήςσε 13 χρόνια αποδεικνύει πως οι συνέπειες μιας στάσης πληρωμών συνεχίζουν να βασανίζουν μια χώρα για δεκαετίες.
«Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή»

τόλμησε να αναφωνήσει, από άγνοια ίσως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή. 
Η άγνοια στην πολιτική και την οικονομία όμως συνήθως έχει δυσβάστακτο κόστος...

ΗΓΕΤΕΣ: ΤΑΣΣΟΣ, “Είμαι πρόεδρος, είμαι πλούσιος, έχω καρκίνο, δεν πρόκειται να κάνω πίσω! Στ’ α@@@ μου!” - ΒΕΤΟ Καραμανλή στη Βρετανία - ΒΙΝΤΕΟ

Όταν ο Καραμανλής έβαζε βέτο για την Βρετανία (!)

«…Η περίοδος που προηγήθηκε και ακολούθησε το Σχέδιο Ανάν ήταν γεμάτη εντάσεις. 

“Η Βρετανία για να πιέσει τον Τάσσο, έβαλε βέτο στη συμμετοχή της Κύπρου στον οργανισμό για τον Εύξεινο Πόντο (ΟΣΕΠ) και η Ελλάδα, σε απάντηση της πρόκλησης, έβαλε διά του Στυλιανίδη βέτο στη συμμετοχή της Βρετανίας στον ίδιο οργανισμό.

Όταν ο Κύπριος πρόεδρος είδε από κοντά τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, αφού τον ευχαρίστησε για την ελληνική στάση, του είπε: 

Το 89% των Γερμανών συμφωνούν με την πολιτική που ακολουθεί ο Πούτιν όσον αφορά την Ουκρανία

poutinΜια δημοσκόπηση που διεξήχθη από το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι N-ΤV, αποκαλύπτει ότι το 89% των θεατών, συμφωνούν με την πολιτική που ακολουθεί ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όσον αφορά την Ουκρανία.
Η δημοσκόπηση αυτή που είχε ως θέμα τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η Ρωσία την κρίση στην Ουκρανία, πήγε τελικά πολύ λάθος σύμφωνα με τους ανθρώπους του καναλιού όταν στο ερώτημα: 

Η Moody's αναβάθμισε κατά δύο μονάδες τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Η Moody's αναβάθμισε κατά δύο μονάδες τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίαςΚάτι που αναμενόταν εδώ και πολλές εβδομάδες πραγματοποίησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, ο οποίος αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας κατά δύο μονάδες.

Ειδικότερα ο οίκος αναβάθμισε τις σταθερές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από Caa3 σε Caa1.
Η Moody's απέδωσε την κίνηση αυτή στη «σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης» της Ελλάδας, αλλά και στην βελτίωση των οικονομικών προοπτικών της.
Ο οίκος εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πετύχει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος κοντά στο 1,6% του ΑΕΠ...

Νέος γύρος «μάχης» στη Βουλή για την χρεοκοπία της Αργεντινής: Στα χαρακώματα κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ

Νέος γύρος «μάχης» στη Βουλή για την χρεοκοπία της Αργεντινής: Στα χαρακώματα κυ

Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Αργεντινή.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Αθανάσιος Μπούρας, απαντώντας στον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανακρίβειες, διχαστικές κραυγές και νοοτροπίες, καταλόγισε πλήρη σύγχυση στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε ότι...

Απόφαση - σοκ: Η Αργεντινή χρεοκόπησε και επισήμως - Τι θα συμβεί στη χώρα


Απόφαση -σοκ: Η Αργεντινή χρεοκόπησε και επισήμως -Τι θα συμβεί στη χώρα* Βόμβα από την υπηρεσία ασφαλίστρων κινδύνου

* Πυροδοτεί CDS ύψους 1 δισ. δολαρίων
* Σε τροχιά σύγκρουσης με τις ΗΠΑ
* Γκρίζα: Ας σταματήσει η Κίρχνερ την παραπληροφόρηση

* Οργή στο Μπουένος Άιρες και σκέψεις για προσφυγή στη Χάγη

Σε κατάσταση χρεοκοπίας κήρυξε πριν από λίγο την Αργεντινή η Διεθνής Ενωση Συμβάσεων Ανταλλαγής και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association, ISDA), θέτοντας σε κίνηση μια διαδικασία η οποία μπορεί να πυροδοτήσει...

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

SpyMeSat: «Δείτε ποιος δορυφόρος σας παρακολουθεί»


Στη «μετά - Σνόουντεν» εποχή, το θέμα των παρακολουθήσεων απασχολεί όλο και περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι προβληματίζονται για την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών τους, αλλά και των ίδιων των φυσικών τους δραστηριοτήτων, από κυβερνητικούς και μη φορείς. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Orbit Logic (Γκρίνμπελτ, Μέριλαντ) δημιούργησε το SpyMeSat: μία εφαρμογή για iPhone που ενημερώνει τον χρήστη πότε μη απόρρητοι κατασκοπευτικοί δορυφόροι και γενικότερα δορυφόροι που...

Εταιρεία νοικιάζει άνδρες σκλάβους: Κάνουν κάμψεις γυμνοί, καθαρίζουν την πισίνα και άλλα kinky «προσόντα» [εικόνες&βίντεο]

Εταιρεία νοικιάζει άνδρες υπηρέτες: «Κάνε κράτηση για έναν, θα σε αντιμετωπίζει
Πρόκειται για μια καινούργια επιχείρηση που υπόσχεται να νοικιάζει άνδρες έναντι του ποσού των 80 ευρώ την ώρα ή έναντι του ποσού των 300 ευρώ για όλη την ημέρα. 

Οι άνδρες υπηρέτες πρέπει να κάνουν κάμψεις γυμνοί, να καθαρίζουν την πισίνα, να παίζουν μουσικά όργανα, να ανεβάζουν φωτογραφίες στο Ιnstagram και γενικά να υπακούν στα θέλω και τις ανάγκες των γυναικών που τους νοικιάζουν.

Την ιδέα συνέλαβαν δύο γυναίκες, η Josephine Wai Lin και η Dala Khajah και έτσι ίδρυσαν την εταιρία ManServants...

Οι 9 φράσεις που μπορεί να "τρελάνουν" τον γιατρό σας και δεν πρέπει να τις πείτε ποτέ!

Ποιες είναι οι φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στον γιατρό σας

Ο γιατρός μας είναι και ο εξομολόγος μας 

Σ’αυτόν συνήθως εμπιστευόμαστε απόρρητες πληροφορίες για την υγεία μας, για το πώς νοιώθουμε, τους φόβους μας, αλλά και κάθε τί που ακούμε ή διαβάζουμε γύρω μας σχετικά με την ασθένεια από την οποία πάσχουμε ή για τον τρόπο ζωής που έχουμε επιλέξει να ζούμε.
Ετσι οι γιατροί γίνονται πολύ συχνά αποδέκτες, όχι μόνο λογικών, αλλά και παράλογων επιχειρημάτων και αιτημάτων από τους ασθενείς τους, με την ανάλογη κάθε φορά αντίδραση ή αντιμετώπιση από αυτούς. Γιατί εκτός από …Θεοί, είναι κι αυτοί απλοί άνθρωποι, με συγκεκριμένα όρια αντοχής.
Διαβάστε, λοιπόν, ποιές είναι οι 9 φράσεις που μπορεί να …βγάλουν τον γιατρό σας έξω από την ιατρική ποδιά του!...

Νέο τεστ δείχνει ποιος είναι επιρρεπής στο αλκοόλ

alcool1

Μια διεθνής επιστημονική ομάδα υποστηρίζει ότι επινόησε ένα τεστ που μπορεί να προβλέψει ποιοι έφηβοι έχουν τάση στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Μέχρι σήμερα σε πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, δεν κατάφεραν να εντοπιστούν οι παράγοντες που καθιστούν κάποιον επιρρεπή στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων οινοπνεύματος. 
Οι ειδικοί λοιπόν μελέτησαν μια ευρεία γκάμα παραγόντων μεταξύ των οποίων το οικογενειακό ιστορικό, η έκθεση στο αλκοόλ, διάφορα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, τα γονίδια, οι νευρώσεις, ο όγκος του εγκεφάλου κτλ. Το τεστ αυτό με ακρίβεια που αγγίζει το 70%, δίνει τη δυνατότητα να προβλεφθεί ποιοι 14χρονοι έφηβοι έχουν...

Ο Μακιαβέλι, ο Μέττερνιχ, ο Καποδίστριας και ο Τρότσκι!!!


Ο αναμορφωτής της Ελλάδος ο Ιωάννης Καποδίστριας 

υπήρξε για τους περισσότερους ο άνθρωπος που γέννησε και δίδαξε περισσότερο από τον καθένα στην Ευρώπη της Ιεράς Συμμαχίας και του Μέττερνιχ τον λεγόμενο «πολιτικό πολιτισμό»!!!...


Ο ροκάς δεσπότης που άκουσε live Πορτοκάλογλου - Βίντεο

Ανάμεσα στα φώτα της συναυλίας που αναβόσβηναν από τη σκηνή που φιλοξενούσε το Νίκο Πορτοκάλογλου, ξεχώριζε η φιγούρα του δεσπότη Αργολίδας Νεκτάριου.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο κατά κόσμον Νεκτάριος Αντωνόπουλος, φίλοι από παλιά, είχαν χρόνια να συναντηθούν και η συναυλία στην Αρχαία Επίδαυρο ήταν μια μοναδική ευκαιρία.
Στο Video ο Μητροπολίτης αναφέρεται στον τραγουδοποιό και τον εξυμνεί, ενώ στη συνέχεια παρακολουθεί τη συναυλία μαζί με τους νέους...

Η κακιά δεξιά του Καραμανλή και οι «προοδευτικοί»

Μέχρι τον Οκτώβρη 2009 ήταν στη κυβέρνηση η επάρατη κακιά δεξιά και ο ...κακός ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
Η ανεργία ήταν στο 7, 5 % 
το αφορολόγητο ήταν στις 12.000 ευρώ και 
οι περισσότεροι είχαν επιστροφή φόρου. 
Τρία εκ. πολίτες δεν πλήρωναν άμεση φορολογία..!
Τα μαγαζιά ήταν γεμάτα κόσμο, 
ο τουρισμός πήγαινε καλά, 
ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ περικοπές μισθών και συντάξεων.
Υπήρχαν μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες με τους Ρώσους, συμφωνίες για τα λιμάνια με τους Κινέζους και κανένας δεν λοιδορούσε την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Υπήρχε Εθνική Περηφάνια!
Η χώρα...

Αυτός είναι ο Αμερικανός κερδοσκόπος που... κρύβεται πίσω από την χρεοκοπία της Αργεντινής [εικόνες]

Αυτός είναι ο Αμερικανός κερδοσκόπος  που... κρύβεται πίσω από την χρεοκοπία της Αργεντινής [εικόνες]
O 69χρονος Πολ Σίνγκερ δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, 
κι όμως οι αποφάσεις του επηρεάζουν τις ζωές τους. 

Σίγουρα, εδώ και λίγες ώρες έχουν μετατρέψει τις ζωές των Αργεντινών σε κόλαση.

Στους κόλπους της παγκόσμιας οικονομίας, πάντως, ο Σίνγκερ είναι ο πλέον επιφανής εκπρόσωπος των κερδοσκοπικών funds, που απέρριψαν τις προσφορές κουρέματος των ομολόγων, απαιτώντας να εισπράξουν στο ακέραιο τα χρήματά τους.
Όπως...

Πώς επιβαρύνεται η οικονομία της Αργεντινής από την χρεοκοπία της χώρας

Υπουργός Οικονομικών Αργεντινής

Η χώρα χρεοκόπησε, έστω και "μερικώς", αλλά μάλλον δεν θα έρθει και η καταστροφή


Η Αργεντινή χρεοκόπησε, για δεύτερη φορά τα τελευταία 12 χρόνια, καθώς έσβησαν οι ελπίδες για την εξεύρεση μίας λύσης τα μεσάνυχτα, με τους πιστωτές της που θέλουν να αποπληρωθούν πλήρως για τα ομόλογά τους, με αποτέλεσμα να αναμένονται μειώσεις στις τιμές των μετοχών και των ομολόγων της και να αυξάνονται οι πιθανότητες επιδείνωσης της οικονομικής ύφεσης εφέτος.
Θα ήταν εύκολο να υποστηρίξει κανείς ότι η Αργεντινή μπορεί να πάει στην Κόλαση ή στον Παράδεισο...

Τι λέει ο Θοδωρής Ρουσόπουλος σε συνομιλητές του

"Σπάει" την σιωπή του ο πρώην υπουργός

Είναι ο μοναδικός στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή , ο οποίος μετά την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού, έχει επιλέξει την απόλυτη σιωπή, όπως και ο ίδιος ο Καραμανλής. 

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, για πολλούς "ασπίδα" της κυβέρνησης Καραμανλή σε όλες τις κρίσεις που πέρασε αυτή, δεν έχει μιλήσει καθόλου τα τελευταία 5 χρόνια. 
Ακόμα και σε παρέες ή συνομιλίες που έκανε, προτιμούσε τις περισσότερες φορές να ακούει και να σχολιάζει με λακωνικό τρόπο την πολιτική επικαιρότητα με το γνωστό ήρεμο τρόπο του.
Τελευταία αυτό φαίνεται πως έχει αρχίσει να αλλάζει...

Ας αποκαλυφθούν 2 μυστικά: 1. Για το ελικόπτερο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας - 2. Αν ο Κώστας Καραμανλής είχε απειληθεί ότι θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία...


Ας αποκαλυφθούν 2 μυστικά:

1. Το ελικόπτερο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας ( μεσολαβούσε για συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων με την Αίγυπτο ).
2. Ο Κώστας Καραμανλής είχε απειληθεί ότι θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία και απώλεια μεγάλης εκτάσεως Ελληνικού εδάφους εάν δώσει χώρους ελλιμενισμού - βάσεις στους Ρώσους ! 
Βέβαια,το οικονομικό όφελος θα ήταν τέτοιο που θα είχαμε το μικρότερο χρέος στην ΕΕ !!!!
Υπάρχουν και άλλα πολλά που χάσαμε...

Τι σημαίνει η χρεοκοπία της Αργεντινής για τις αγορές: Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Τι σημαίνει η χρεοκοπία της Αργεντινής για τις αγορές: Γιατί σιωπούν οι οίκοι αξ

* Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση Κίρχνερ πάει στη Χάγη

* Δεύτερο χτύπημα: Η Fitch υποβάθμισε την οικονομία της χώρας

* Τι λένε οι αναλυτές

* Ένα μικρό ατύχημα που κρύβει κινδύνους

Τις επόμενες κινήσεις της ετοιμάζει η κυβέρνηση της Αργεντινής ούτως ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο τις επιπτώσεις από την νέα χρεοκοπία, αλλά και να βρει την κατάλληλα φόρμουλα ώστε να δοθεί λύση στα προβλήματα της χώρας.
Η κατάσταση θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη, μετά την...

Αργεντινή: Η επιλεκτική χρεοκοπία και τα αρπακτικά που την έριξαν στα βράχια

Αργεντινή: Η επιλεκτική χρεοκοπία και τα αρπακτικά που την έριξαν στα βράχια«Basta Buitres» - «Φτάνει πια, αρπακτικά» 
και
«Αργεντινή Ενωμένη»

γράφουν οι αφίσες στους δρόμους της χώρας που κηρύχθηκε την Πέμπτη σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας. 

Το τι σημαίνει αυτό και ποια είναι τα «αρπακτικά», παρακάτω σε 6 ερωτήσεις-απαντήσεις...

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ είναι η σοβαρότερη υπόθεση στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Η υπόθεση διερεύνησης του τι ακριβώς έγινε με την ΕΛΣΤΑΤ και τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος, με βάση τα οποία η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια, είναι ό,τι σοβαρότερο αντιμετώπισε μέχρι σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη, στη νεότερη ιστορία της χώρας.

Το σημαντικό έχει να κάνει με την διαπίστωση του εάν διογκώθηκε ψεύτικα ή όχι το δημοσιονομικό έλλειμμα. 
Εάν διαπιστωθεί ότι υπήρξε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος (κάτι το οποίο προφανώς γνώριζαν οι δανειστές, αν δεν το επέβαλαν) και υπάρξουν καταδίκες, τότε θα μπορεί ο λαός μας να ισχυριστεί ακλόνητα ενώπιον της...

Η Αργεντινή χρεοκόπησε, ο εφιάλτης επέστρεψε! - Ποιος έχει σειρά μετά;

Η Αργεντινή χρεοκόπησε, ο εφιάλτης επέστρεψε!
Σε καθεστώς χρεοκοπίας ξανά η Αργεντινή 

Στις 07:00 έληξε η διορία για συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση της Αργεντινής και τους πιστωτές της.

Στο κενό και το τελευταίο σχέδιο για εξαγορά του μη εξυπηρετούμενου χρέους που διατηρούν τα hedge funds.

"Οι πολίτες θα είναι το απόλυτο θύμα", είπε ο Αμερικανός δικαστικός διαμεσολαβητής.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει τις εφιαλτικές στιγμές...

Δράμα: Σύλληψη γυναίκας από την Προσοτσάνη για συλλογή τσαγιού! - Σχόλιο του Ε Μ ΠΡΟ Σ...


Γυναίκα από την Προσοτσάνη της Δράμας πιάστηκε επ’ αυτοφόρω, την Δευτέρα το πρωί, στο Παγγαίο να κόβει - μαζεύει τσάι του βουνού!

Το τσάι αυτό είναι προστατευόμενο είδος και σε βάρος της το Δασαρχείο Καβάλας θα καταθέσει μήνυση ενώ κινείται και η διαδικασία επιβολής διοικητικού προστίμου. 

Απίστευτο; Ίσως. Αληθινό; 100%. Εξηγήσιμο; 100%.

Με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου το «τσάι του βουνού» -που φυτρώνει μόνο στο όρος Παγγαίο- κηρύχθηκε...

Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι υποστηρικτές της Χ.Α. συνδέονται με βίαιες επιθέσεις και εξακολουθούν να ασπάζονται τον ρατσισμό

Οι αντισημιτικές και ρατσιστικές επιθέσεις καταδικάστηκαν από τα κόμματα και την κυβέρνηση 
αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Επίσης, γίνεται αναφορά και στα φορολογικά προνόμια της εκκλησίας

Σημειώνεται ότι "επειδή η θρησκεία και η εθνικότητα συχνά είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, ήταν δύσκολο να...

Προβοκάτσια εναντίον της Ρωσίας από τους Αμερικάνους. Ουκρανος πιλότος ομολογεί ότι αυτός έριξε το αεροπλάνο


Oυκρανός πιλότος 
ενός εκ των δύο Su-25 τα οποία ακολουθούσαν το μοιραίο Boeing 777 παραδέχθηκε ότι 
πυροβόλησε εν ψυχρώ με το πολυβόλο του μαχητικού το επιβατικό αεροσκάφος. 

Είναι το μαχητικό που παρουσίασε μέσω δορυφορικών εικόνων το ρωσικό Γενικό Επιτελείο όταν και έδωσε στο φως της δημοσιότητας αδιάσειστα στοιχεία για το τι συνέβει κατά την διάρκεια της κατάρριψής του.

Την αποκάλυψη έκανε...

Πλησιάζει ο πόλεμος - Βίντεο

Paul Craig Roberts* (ΗΠΑ)    (μτφ. Κριστιάν)
Η εξαιρετική προπαγάνδα που ασκείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Υπουργεία Προπαγάνδας τους (δηλαδή τα «Δυτικά μέσα ενημέρωσης») κατά της Ρωσίας έχει ως στόχο να οδηγήσει τον κόσμο σε έναν πόλεμο που κανείς δεν μπορεί να κερδίσει.  
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να βγούνε από αυτήν την απερισκεψία επειδή η Ευρώπη θα είναι η πρώτη που θα εξαφανιστεί σε καπνό, λόγω των αμερικανικών πυραύλων που φιλοξενεί και που υποτίθεται εγγυώνται την «ασφάλεια» της...

Χάος στη Λιβύη - Εκκενώνεται η ελληνική πρεσβεία, η φρεγάτα «Σαλαμίς» πλέει ήδη προς την περιοχή


Χάος στη Λιβύη -Εκκενώνεται η ελληνική πρεσβεία, η φρεγάτα «Σαλαμίς» πλέει ήδη προς την περιοχή  Έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη, όπου οι συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες ανταρτών έχουν εντατικοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες. 

Μετά από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, η Ελλάδα μπήκε στη λίστα των χωρών που αποφάσισαν να εκκενώσουν την πρεσβεία τους στη χώρα. 

H κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση καθώς πλέον επικρατεί χάος στη χώρα. H φρεγάτα «Σαλαμίς» κατευθύνεται ήδη στην περιοχή, όπου υπολογίζεται να φτάσει το απόγευμα της Πέμπτης, με στόχο να...

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Πύρινο άρθρο στην Irish Times ενός Ιρλανδού που ζει στην Ελλάδα: Γιατί δεν θέλω πια να είμαι Ευρωπαίος

Πύρινο άρθρο στην Irish Times ενός Ιρλανδού που ζει στην Ελλάδα: Γιατί δεν θέλω πια να είμαι Ευρωπαίος

O Ρίτσαρντ Πάιν είναι κριτικός λογοτεχνίας, ζει στην Ελλάδα εδώ και δέκα χρόνια και όπως εκείνος τοποθετεί τον εαυτό του... εθνικά, 

είναι Άγγλος λόγω γέννησης, 

Ιρλανδός λόγω υιοθεσίας και 

Έλληνας ως επισκέπτης και κάτοικός της.

Δεν δηλώνει, όμως, Ευρωπαίος. 

Αντιθέτως, γράφει πως δεν θέλει πλέον να είναι Ευρωπαίος...

Τι συμβαίνει όταν ένας κεραυνός χτυπάει στη θάλασσα - Υπάρχει τρόπος να προστατευτείτε

Τι συμβαίνει όταν ένας κεραυνός χτυπάει στη θάλασσα -Υπάρχει τρόπος να προστατευΠρόσφατα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στις ακτές της Καλιφόρνια όταν τον χτύπησε κεραυνός και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα το ερώτημα
«Τι συμβαίνει όταν ένας κεραυνός χτυπάει στη θάλασσα» 
να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Σε περίπτωση λοιπόν που κάνετε αμέριμνοι το μπάνιο σας και ξαφνικά διαπιστώσετε ότι μία σφοδρή καταιγίδα έρχεται προς το μέρος σας, 
τότε υπάρχουν δύο τρόποι να προστατευτείτε. ...

Αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος ετών 30

Η Ελίζαμπεθ Χολμς έδωσε σε ηλικία 19 ετών τη λύση στην εύκολη πρόσβαση σε διαγνωστικές εξετάσεις για όλους

Πολλοί νέοι θα ζήλευαν την τύχη της Ελίζαμπεθ Χόλμς η οποία ήδη στα τριάντα της χρόνια έχει γίνει δισεκατομμυριούχος και περιλαμβάνεται στις περιβόητες λίστες πλουσίων οι οποίες την χαρακτηρίζουν ως τη νεαρότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο...

Στη γωνία περιμένουν οι Καραμανλικοί το ΠΑΣΟΚ για την ΕΛΣΤΑΤ

Η χθεσινή κόντρα Παυλόπουλου - Ρήγα θα έχει συνέχεια

Όσο η έρευνα για το τι έγινε στην ΕΛΣΤΑΤ με το έλλειμμα του 2009 προχωράει τόσο οι Καραμανλικοί βουλευτές αλλά και όσοι ήταν στο Κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία θα ανεβάζουν τους τόνους για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία...

Μαυροφορεμένη, μυστηριώδης γυναίκα περιπλανιέται αμίλητη σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ - Σάλος στο Διαδίκτυο [εικόνες & βίντεο]

Μαυροφορεμένη, μυστηριώδης γυναίκα περιπλανιέται αμίλητη σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ -Σάλος στο Διαδίκτυο [εικόνες&βίντεο]
Μία γυναίκα μαυροφορεμένη, αγνώστων λοιπών στοιχείων έχει τραβήξει το ενδιαφέρον όχι μόνο χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων. 

Η εν λόγω γυναίκα εντοπίστηκε να περιπλανιέται αμίλητη και ασκόπως σε κεντρικούς δρόμους πόλεων των ΗΠΑ, φορώντας κατάμαυρα ρούχα.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά, μάλιστα δημιουργήθηκε και σελίδα στο Facebook που αναρτώνται φωτογραφίες που απεικονίζουν τη γυναίκα μυστήριο σε πολλές από τις περιπλανήσεις της σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.
Μέχρι στιγμής ο φακός την έχει συλλάβει σε...

Η ουκρανή ξανθιά "Lara Croft" με το καλάσνικοφ

Ποια είναι η μυστηριώδης γυναίκα που ξένα μέσα βάφτισαν "Lara Croft" των φιλορώσων αυτονομιστών;
Εθεάθη να περιφέρεται με ένα καλάσνικοφ στο χέρι ανάμεσα σε ερείπια σχολείου στο Donezk της ανατολικής Ουκρανίας (Pics)

Είναι μια διασταύρωση Lara Crodft και Paris Hilton.

Είναι νέα, ξανθιά και φορά τζιν, λευκό φανελάκι, μοντέρνα γυαλιά και ροζ σαγιονάρες.

Άντι να βρίσκεται σε...

Εργασία στην ΕΕ μέσω Ιντερνετ: Διατίθενται 1,7 εκατ. θέσεις και 1.400 στην Ελλάδα

Εργασία στην ΕΕ μέσω Ιντερνετ: Διατίθενται 1,7 εκατ. θέσεις και 1.400 στην ΕλλάδαΤη νέα βελτιωμένη έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εύρεσης εργασίας αποκάλυψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέτοντας ως βασικό στόχο τις καλύτερες υπηρεσίες για όσους επιθυμούν να εργαστούν εντός ΕΕ και με το βλέμμα στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Το σύστημα EURES -Find A Job διαθέτει ήδη περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας με τη συντριπτική πλειοψηφία να βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, ενώ, όσον αφορά στην Ελλάδα, έχουν ήδη αναρτηθεί 1.400 θέσεις διαθέσιμες στη χώρα μας.
Πως λειτουργεί...

Δεν ειναι παράφρονας.... ΔΕΙΤΕ

1. Έκανε τέσσερις (4) εξεταστικές για τα σκάνδαλα Καραμανλή! 

Και αντί για Καραμανλης του βγήκε:

Τσοχατζοπουλος, Τσουκάτος, Μαντέλης, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης, Βερελής, Βενιζέλος και Σημιτης! 

Έτρεχε μετά ο αρχιδιεφθαρμένος να κουκουλώσει τις εξεταστικές που ο ίδιος διέταξε για να γλιτώσει την πράσινη συμμορία!

2. Έθαψε το σκάνδαλο του C4i αφού εμπλέκονταν ο...

Η Ρωσία είναι έγκυος στην Ουκρανία. Το όνομα του μωρού θα είναι υπέροχο: Αντίο Αυτοκρατορία – Ιδιοφυές κείμενο Ρώσου συγγραφέα

Η Ρωσία είναι έγκυος στην Ουκρανία.  Το όνομα του μωρού θα είναι υπέροχο: Αντίο Αυτοκρατορία –Ιδιοφυές κείμενο Ρώσου συγγραφέα Η ουκρανική επανάσταση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου τον περασμένο Φεβρουάριο οδήγησε σε μια σειρά μη αναστρέψιμων  γεγονότων για την Ουκρανία, 

προκάλεσε όμως και μια απροσδόκητη εξέλιξη στον γείτονά της: 

η Ρωσία έμεινε έγκυος στην Ουκρανία. Το κιτρινογάλαζο σπερματοζωάριο της Πλατείας Ανεξαρτησίας, 

γράφει ο Ρώσος συγγραφέας Βλαντίμιρ Σορόκιν σε...

Η ΕΕ «στραγγαλίζει» τη Ρωσία: Οικονομική απομόνωση, απαγόρευση εξαγωγών - Χτυπάει σε όπλα και ενέργεια

Η ΕΕ «στραγγαλίζει» τη Ρωσία: Οικονομική απομόνωση, απαγόρευση εξαγωγών -Χτυπάει

Η Ευρωπαϊκή Ενωση υιοθέτησε σήμερα μια σειρά οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για να αναγκάσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να πάψει να υποστηρίζει την αστάθεια στην Ουκρανία.

«Καταλήξαμε σε μια πολιτική συμφωνία για ένα πακέτο οικονομικών κυρώσεων» στη διάρκεια της συνόδου των πρεσβευτών των 28 χωρών μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της διπλωματικής υπηρεσίας της.
Οι κυρώσεις αυτές, που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το τέλος της ημέρας την Πέμπτη, θα αναθεωρηθούν έπειτα από τρεις μήνες, σημείωσε ένας διπλωμάτης.
Βάσει της συμφωνίας :

Φρικτό βίντεο Ισραηλινών: Τραγουδούν για το θάνατο παιδιών - «Δεν έχει σχολείο αύριο στη Γάζα γιατί όλα τα παιδιά είναι νεκρά»


Φρικτό βίντεο Ισραηλινών: Τραγουδούν για το θάνατο παιδιών -«Δεν έχει σχολείο αύΈνα σοκαριστικό βίντεο που απεικονίζει ακροδεξιούς Ισραηλινούς να πανηγυρίζουν στους δρόμους, για τους αμέτρητους θανάτους παιδιών της Παλαιστίνης, 
κάνει το γύρο του κόσμου.
Στο βίντεο που δημοσιεύεται από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο timesofisrael.com βλέπουμε Ισραηλινούς να πανυγηρίζουν και να τραγουδούν συνθήματα.
Σύμφωνα με το...

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Μόνο η αγορά μπορεί να νικήσει την αριστερά...

Αν μια χώρα φτάνει στο σημείο να χρειάζεται υπουργείο ελέγχου των τιμών, τότε δυο τινά συμβαίνουν: Ή κάτι δεν πάει καλά με την οικονομία ή κάτι δεν πάει καλά με τα μυαλά των πολιτών και κατά συνέπεια και των πολιτικών της.

Στην περίπτωση της Ελλάδας που  30 χρόνια βαλκανικού σοσιαλισμού την έχουν κάνει να μοιάζει με την τελευταία ιδιότυπη σοβιετική κοινωνία στην Ευρώπη, ενδεχομένως ισχύουν και τα δυο.

Όταν ο Υπουργών των Τιμών (ο Γεράσιμος Γιακουμάτος στην προκειμένη περίπτωση) μιας χώρας με 16.000 χλμ. ακτές δηλώνει πως εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε  καθεστώς διατίμησης τις κρατικές και δημοτικές πλαζ, τότε κάποιος μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της αστειότητας που κυριαρχεί στη δημόσια ζωή μας.
Ιδού το χθεσινό ρεπορτάζ:

Ποινές χάδι στους γιατρούς που ζητούν φακελάκια - Ποιοι τους αθωώνουν


Ποινές χάδι στους γιατρούς που ζητούν φακελάκια -Ποιοι τους αθωώνουν* Η δικαιοσύνη τους καταδικάζει αλλά την επόμενη μέρα είναι και πάλι στα νοσοκομεία

* Το αποκάλυψε ο Λέανδρος Ρακιντζής

* Από 400 έως και 2.000 ευρώ η ταρίφα για τα φακελάκια

* Αργεί η εξυγίανση στην Ελλάδα

Τι και αν οι καταγγελίες για γιατρούς που ζητούν φακελάκι από ασθενείς είναι συνεχείς, οι επίορκοι όπως αποδεικνύεται πέφτουν στα μαλακά, αφού την τελευταία διετία από τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει, έχουν ασκηθεί μόλις 12 ποινικές διώξεις. Μάλιστα ακόμα και σε περιπτώσεις που η δικαιοσύνη παρεμβαίνει τα πειθαρχικά συμβούλια αναλαμβάνουν την «κάλυψη» του γιατρών...

Πελάτης ήταν ο κουμπάρος...

Μια απίστευτη ιστορία εξελίχτηκε πριν από λίγες μέρες σε δωμάτιο γνωστού ξενοδοχείου της Πάτρας.

Μια όμορφη καλλίγραμμη κυρία είχε επαγγελματικό ραντεβού για… ερωτική συνάντηση με δύο άντρες, αλλά όταν έφτασε στο… "κόκκινο" δωμάτιο, διαπίστωσε ότι ο ένας από αυτούς που ήθελαν να απολαύσουν μαζί στιγμές πάθους ήταν ο… κουμπάρος της!
Το σοκ που υπέστησαν και οι δύο ήταν απερίγραπτό. Ο άνθρωπος που είχε στεφανώσει την κυρία μετά την αρχική του έκπληξη, άρχισε να...

Reuters: H Ελλάδα μοιάζει να επιστρέφει από τον Αδη

Reuters: H Ελλάδα μοιάζει να επιστρέφει από τον Αδη«Οι υπεύθυνοι για την χάραξη πολιτικής στην ευρωζώνη μπορεί να νιώθουν ότι το καλοκαίρι προσφέρεται για χαλάρωση. 
Αυτό θα ήταν ένα τρομερό λάθος, αφού η ευρω-κρίση κοιμάται, δεν πέθανε» 
αναφέρει σε ανάλυσή του, το πρακτορείο Reuters, στην οποία επισημαίνεται ότι παρά τους κινδύνους, υπάρχουν και κάποια φωτεινά σημεία, όπως το γεγονός ότι 

«ακόμη και η Ελλάδα μοιάζει να επιστρέφει από τον Άδη».

Στην ανάλυση την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα New York Times, σημειώνεται ότι η περιοχή ...

Συνταρακτική επιστολή αναγνώστη που τα λέει χύμα, χωρίς ... κώδικες συμπεριφοράς !


Η παρακάτω ανάλυση αφορά την πραγματικότητα που βιώνει αυτός ο τόπος στις μέρες μας. 
Δεν έχει σκοπό ούτε να πείσει κάποιον, ούτε να επικοινωνήσει κάποιο μήνυμα. Και επειδή όλοι μας είμαστε ίσοι ενώπιον του νόμου και του Θεού, δεν το κάνω ούτε για να ξεχωρίσω, ούτε για να το παίξω. 
Έτσι αν η γλώσσα και το στυλ της γραφής που θα ακολουθήσει, χωρίς κώδικες συμπεριφοράς ! το τονίζω, θεωρεί ότι προσβάλει την αισθητική, την νοημοσύνη ή τον προσωπικό πολιτισμό και κουλτούρα που διαθέτει ο καθένας μας, τότε εγκαταλείψετε την ανάγνωση του. 
Έχω υποχρέωση να σας προειδοποιήσω...

Η Βουλή αδειάζει... το Μαξίμου

Πίσω από τον Εθνικό Κήπο, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει για σήμερα και για μεθαύριο Πέμπτη να ακούσει υπουργούς και εκπρόσωπους επιχειρηματιών για την βιομηχανική ανάπτυξη. 

Μπροστά από τον Εθνικό Κήπο, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, μας προειδοποιεί ότι την διετία 2014-2015 χρειαζόμαστε άλλα 15 δισ. ευρώ δανεικά και άντε να τα βρεις… 
Υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης ή συσκεπτόμαστε για να συσκεπτόμαστε; 
Γιατί οι τεχνοκράτες της Βουλής μας λένε ακόμη, στην ίδια έκθεση, ότι...

Εκθεση σοκ της Βουλής: ερχεται νεο μνημόνιο! Τρύπα 15 δις!


Νέα δανειακή σύμβαση, συνοδευόμενη από σχετικό πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελληνική οικονομία «βλέπει» 

το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση του κρατικού προϋπολογισμού στην τριμηνιαία έκθεση Απρίλιος – Ιούνιος 2014.

Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν ότι το προηγούμενο τρίμηνο η κατάσταση της οικονομίας βελτιώθηκε ωστόσο για το επόμενο διάστημα προβαίνουν σε ανησυχητικές εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις και...

Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με πρόταση εισαγγελέα - Παραπέμπονται η εξαδέλφη και 2 γαμπροί του

Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με πρόταση εισαγγελέα -Παραπέμπονται η εξαδέλφη και 2 γαμπροί του
Την παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό Δικαστήριο 

εισηγείται με πρόταση του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας, μετά το τέλος της ανάκρισης από τον αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Καλαγανίδη.

Ο κ. Πλιώτας ζητεί την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα αυτά της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος ενώ ζητεί την παραπομπή και των συγγενών του Ελένης Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικαρίδη και Ανδρέα Ρωσσώνη ως συμμέτοχων.
Τον τελευταίο λόγο θα έχει το ειδικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου για το αν και ποιοι θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου...

Θρήνος στη Γάζα: 8 παιδιά νεκρά από πύραυλο σε παιδική χαρά - Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ [εικόνες]


Θρήνος στη Γάζα: 8 παιδιά νεκρά από πύραυλο σε παιδική χαρά -Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ [εικόνες]* Χάος από την επίθεση σε κεντρικό νοσοκομείο και παιδική χαρά

* Δεκάδες νεκροί και τραυματίες [εικόνες]
* Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς
* Για «παρατεταμένη εκστρατεία» μιλάει ο Νετανιάχου

Εικόνες φρίκης έφθασαν για ακόμη μια φορά από την Γάζα όπου το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά τη λήξη της εκεχειρίας, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε νέα επίθεση στην περιοχή.
Ενας πύραυλος έπεσε στον...

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Το μπαχαρικό που σώζει από τροφική δηλητηρίαση

Οι ασθένειες που οφείλονται στην κατανάλωση χαλασμένων/επικίνδυνων τροφών είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ιδιαίτερα όταν μεταχειριζόμαστε ή τρώμε ωμά προϊόντα.

Αμερικανοί ερευνητές όμως ανακάλυψαν ότι ένα μπαχαρικό που έχει ήδη κερδίσει θέση στις καρδιές των διατροφολόγων και των γιατρών για τις ευεργετικές του ιδιότητες, είναι ικανό ακόμα και να μας προστατεύσει από την δηλητηρίαση.
Συγκεκριμένα, μια νέα έρευνα από ...

Αυτές είναι οι οκτώ συνηθέστερες ασθένειες που προκαλούνται από τα κινητά τηλέφωνα

Αυτές είναι οι οκτώ συνηθέστερες ασθένειες που προκαλούνται από τα κινητά τηλέφωΕίναι από τις πιο σημαντικές συσκευές στον σύγχρονο κόσμο, κομμάτι της ζωής μας, εργαλείο στο επάγγελμά μας και μέσω επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης. 

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, πάντως, το κινητό δεν θα μπορούσε παρά να έχει και βλαβερές συνέπειες στη ζωή μας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Nokia οι περισσότεροι από εμάς τσεκάρουμε τα κινητά μας τουλάχιστον 150 φορές την ημέρα και αυτό ακριβώς αντανακλά την πολύ μεγάλη χρήση των συσκευών.
Ωστόσο, τα κινητά τηλέφωνα, smartphones και, αισίως τα tablets μπορούν να προκαλέσουν και σημαντικά προβλήματα υγείας.
Αναλυτικά: