Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Υπάρχει δρόμος προς μια νέα ευημερία;

Θυμάται κανείς το Σαουδάραβα σεΐχη Αχμέντ Γιακί Γιαμανί, υπουργό Πετρελαίου της χώρας του από το 1962 έως το 1985; Σίγουρα όχι. 
Ομως, ο διάσημος τότε Σαουδάραβας υπουργός και σήμερα δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είναι ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκίνησαν τεράστιες και παγκόσμιες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές.
Σπουδασμένος στα καλύτερα αγγλικά και αμερικανικά πανεπιστήμια, ο σεΐχης Γιαμανί, γόνος πλούσιας οικογένειας νομομαθών, υπήρξε, το 1973, ο δημιουργός του μεγαλύτερου καρτέλ στον κόσμο - αυτού των χωρών παραγωγών πετρελαίου ΟΠΕΚ .
Την ίδια χρονιά, ύστερα από σκληρή μάχη με...

Αλλαγή μέτρων και όχι κατάργηση του Μνημονίου

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος προκειμένου να απαντήσει στο ερώτημα τι θα σημάνει για όλους μας η δια νόμου ακύρωση του μνημονίου, 

όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες… Αντιμνημονιακές δυνάμεις. 
Προφανώς η ατζέντα έχει αλλάξει σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση και δεν τίθεται το δίλημμα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, «Μνημόνιο- Αντιμνημόνιο».
Τώρα αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι αν...

Οι μύθοι της δραχμής

Μέσα από την εφιαλτική συζήτηση που άνοιξε περί της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή γίνεται σταδιακά φανερό ποιοι επιδιώκουν μια τέτοια εξέλιξη:

Αυτοί που έχουν από καιρό τις περιουσίες τους στο εξωτερικό και ελπίζουν με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα να τις πολλαπλασιάσουν και να αγοράσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί, αλλά κι αυτοί που έχουν δημιουργήσει υπέρογκα χρέη προς κάθε κατεύθυνση και ελπίζουν πως μέσα στη γενική κατάρρευση θα καταφέρουν να διασωθούν.
Συχνά, οι δύο αυτές κατηγορίες «συμπατριωτών» μας ταυτίζονται και είναι αυτοί που στην αρχή διακριτικά, σιγά-σιγά σαφέστερα και σε λίγο καιρό ξεκάθαρα, θα ζητούν την έξοδο από το ευρώ σαν τη μοναδική λύση σωτηρίας.
Ευτυχώς έως τώρα η ...

Προτιμούμε να πνιγούμε χορεύοντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού;

22/5/1986: Το κύριο άρθρο του τότε διευθυντή του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» κ. Γιάννη Μαρίνου,  με αφορμή την έκθεση του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Δημ.Χαλικιά, ο οποίος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία.

«Και ιδού πού φθάσαμε:
Αντί να δουλεύουμε για να παράγουμε εισόδημα, να τρώμε από τα έτοιμα και από τα δανεικά.
Αντί να φτιάχνουμε νέα εργοστάσια, να κλείνομε κι αυτά που υπάρχουν.
Αντί να εκσυγχρονίζουμε τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, να τις αφήνουμε βαθμιαία να καταντούν παλιοσίδερα.
Αντί να βελτιώνομε την παραγωγικότητά μας, να επιβραβεύουμε με κάθε τρόπο την τεμπελιά και την λούφα.
Αντί να προωθούμε τις...

Βουλγαρία: «Όταν το σπίτι του γείτονα καίγεται, θα έρθει η φωτιά και στο δικό σου»

Ενδιαφέρουσα έρευνα πραγματοποίησε η Βουλγαρική Ραδιοφωνία, σχετικά με τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στη Βουλγαρία από την ελληνική οικονομική κρίση. 

"Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, περίμενε η φωτιά να έρθει και στο δικό σου", λέει μία παλιά παροιμία και ήδη ο καπνός από την πυρκαγιά στην Ελλάδα γίνεται αισθητός και στη Βουλγαρία, λέγουν οι γείτονές μας.
Η Ελλάδα είναι σημαντικός οικονομικός εταίρος της Βουλγαρίας και στη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών ήταν η πλουσιότερη χώρα στην περιοχή. Προς την Ελλάδα προσανατολίστηκαν πολλοί Βούλγαροι μετανάστες, μεγάλο μερίδιο των βουλγαρικών εξαγωγών, ενώ από την Ελλάδα κατευθύνθηκαν σημαντικές επενδύσεις στη Βουλγαρία...

Η “πονηρή” πρόταση της Μέρκελ

Η είδηση ότι η Άνγκελα Μέρκελ πρότεινε, στη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Ελλάδας στο ευρώ, εκ παραλλήλου με τη διενέργεια των εκλογών της 17ης Ιουνίου, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση, σοκάρει.
Μετά την πρώτη ανάγνωση ωστόσο, ακολουθεί μια αλληλουχία αναλύσεων, δεύτερων σκέψεων και ομφαλοσκόπησης. 
Γιατί, και γιατί τώρα, λοιπόν; 

Θάνος Πλεύρης προς Καρατζαφέρη: "Ελα μαζί μου στη ΝΔ"!


'Οπως σας είπαμε χθες, έτοιμος να ακολουθήσει τους Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη στο δρόμο που οδηγεί στη ΝΔ είναι ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Α. Πλεύρης και μάλιστα καλεί και τον ... Γ. Καρατζαφέρη να τον ακολουθήσει!
«Θα είναι καταστροφικό να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και πρέπει να δημιουργήσουμε ανάχωμα» δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real και σημείωσε ότι ο κ. Καρατζαφέρης πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κ. Σαμαρά για κεντροδεξιά επανένωση, διαφορετικά ο ίδιος «θα πάρει απόφαση συνείδησης».
Υποστήριξε ότι:

Ομπάμα πιέζει Μέρκελ: "Χαλάρωσε τη λιτότητα, πάρε μέτρα ανάπτυξης, μας πας σε παγκόσμια ύφεση"


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα πιέσει -ξανά- την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να καταλάβει ότι πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για ανάπτυξη και απασχόληση και ταυτόχρονα να χαλαρώσει τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει στην Ευρώπη.

Η πίεση θα ασκηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στη σύνοδο των G8 που γίνεται στο Καμπ Ντέϊβιντ,γράφουν στο πρώτο θέμα τους οι Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ομπάμα θα προσπαθήσει να εξηγήσει -ξανά- στη Μέρκελ ότι η κατάσταση που έχει επιβληθεί από τη Γερμανία στην Ευρώπη,απειλεί με παγκόσμια ύφεση!...

"19η Μαίου": Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων και η κ. Ρεπούση - video


Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. 

Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.

 
Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. 
Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα...

Σενάρια για ένα τηλεφώνημα…

Σενάρια για ένα τηλεφώνημα…
Σενάριο πρώτο: ο Παπούλιας είπε ψέματα. Μόνο ο Καμμένος, που πίστεψε εν τω μεταξύ αυτά που έλεγε, μπορεί να το καταπιεί.
Σενάριο δεύτερο: ο Παπούλιας δεν κατάλαβε τι του είπε η Μέρκελ. Ξεχάστε το. Ο Κάρολος ξεκινάει την ημέρα του με τη Neue Zürcher Zeitung, έτος ιδρύσεως 1780 και η κυρία μιλάει μεν με μια ένρινη χροιά, αλλά εξαιρετικά καθαρά.
Σενάριο τρίτο:

Χουντής: Ετοιμάζουμε «Plan B» για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Χουντής: Ετοιμάζουμε «Plan B» για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Για εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που οι δανειστές δεν δεχθούν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση επί του Μνημονίου έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νίκος Χουντής, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA.

H κυρία Τρέμη ρωτώντας τον κ. Χουντή για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που οι ευρωπαίοι εταίροι εφαρμόσουν «Plan B» στην περίπτωση της Ελλάδας, απάντησε:  
«Αν το κάνουν, έχουμε κι εμείς Plan B». 
Εννοώντας φυσικά έξοδο της Ελλάδας από την νομισματική ένωση...

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Το γιγάντιο αυγό σκότωσε την κότα

Ένα γιγάντιο αυγό, με τριπλάσιο βάρος από ένα κανονικό, γέννησε μία κότα στην Κάτω Βιάννο, στην Κρήτη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το flashnews.gr, ο κτηνοτρόφος που φρόντιζε την κότα έμεινε έκπληκτος όταν αντίκρισε το αυγό-γίγας.
Δυστυχώς, η γέννηση του γιγάντιου αυγού ήταν εξαιρετικά οδυνηρή για το πτηνό, που πέθανε από αιμορραγία.
Εντύπωση είχε προκαλέσει επίσης πριν λίγο καιρό μια άλλη κότα,...

«Ἤ ἐμεῖς ἤ αὐτοί»….


χω χρησιμοποιήσει πολλς φορς τν φράσιν «Θ νικήσουμε».

πίσης διαφορ γι τ πς τν ντιλαμβάνονται ο ποιοι. Μόνον ατ πο γράφουν τ δικά μου χέρια μ φορ. Κι γ τ «θ νικήσουμε» δν τ θεωρ διόλου πρόσκαιρον κα διόλου γενικόν! 
Εναι πολ εδικόν, πολ συγκεκριμένον κα πολ ξεκάθαρον!
Ποιοί «θά νικήσουμε»; 
Μ φυσικ μόνον ο ρωτευμένοι μ τν λήθεια! Μ τν νθρωπον! Μ τν λλάδα!
Ο λλοι λοι, λίθιοι κα πανηλίθιοι, πλς παίζουν τος κομπάρσους, ως τς στιγμς πο θ μς παρατήσουν δι παντός!

"Ποιοι έχουν θέση στη ΝΔ;" - Συνέντευξη με τον Πρ. Παυλόπουλο!

«ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ»
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος αναλύει εμπεριστατωμένα στο parapolitika. gr το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος για την ενδεχόμενη παραγραφή ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, ενώ αποδίδει ευθύνες στον πρόεδρο της Στατιστικής Αρχής για τα σοβαρά προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν όσον αφορά στην κατανομή των βουλευτικών εδρών . 
Παράλληλα μιλά για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις , τα ανοίγματα Σαμαρά στην κεντροδεξιά πολυκατοικία και τον ρόλο του Κ. Καραμανλή. 
Το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής :

Δεν τη θέλω τη νέα δραχμή

Οι κουβέντες, ως γνωστόν, είναι πολύ εύκολες. Λόγια που πέφτουν και ξεχνιούνται. 
Και θεωρούμε πως δεν έχουν συνέπειες. Λάθος. Τραγικό και μέγα. 
Η χώρα και η κοινωνία μαζί, ζουν μια τεράστια κρίση, όχι μόνον οικονομική, αλλά και πολιτική όπως διαπιστώθηκε από τις πρόσφατες εκλογές και κυρίως κοινωνική.

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού, έχει υποστεί ήδη δραματική μείωση του βιοτικού του επιπέδου και έχει ίσως κάθε δίκιο να οργίζεται περισσότερο από τους άλλους...

Κωδικός: Χαλαρώστε το Μνημόνιο!

Χθες το πρωί πήγα σε ένα υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Στο γκισέ έπιασα κουβέντα με τον υπάλληλο (των 1.300 ευρω)
Προ μηνών κληρονόμησε ένα σπίτι από την μητέρα του και η πολιτεία τον καλεί να πληρώσει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.

Ο άνθρωπος αυτός ήταν οργισμένος.
Μου είπε «γιατί να πάρω εγώ καταναλωτικό δάνειο για να πληρώσω το χαράτσι της ΔΕΗ . Νομίζεις ότι μου φτάνουν τα λεφτά που παίρνω για να πληρώσω και το χαράτσι για τα ακίνητα. Άσε που μας περιμένει και νέα μείωση μισθών κατά 10%. Δεν αντέχω άλλο» 

Ο άνθρωπος αυτός είναι ανάμεσα στους 2.000.000 Έλληνες που έχουν μια καλή δουλειά όμως η τσέπη τους είναι τρύπια...

Ο Πλεύρης έφυγε ... - Άνω-κάτω αυτή τη στιγμή το ΛΑΟΣ.

«ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΙ ΣΠΑΣΜΟΙ» ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ... ΛΑΟΣ...!!!
Άνω-κάτω αυτή τη στιγμή το ΛΑΟΣ.
Τελειωτικό κτύπημα στον Καρατζαφέρη και την ανερμάτιστη και φανφαρόνικη πολιτική του,  έδωσε ο Θανάσης Πλεύρης, πού ακολουθεί τούς Βορίδη και  Γεωργιάδη στην Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά.
Πρίν από λίγο σε συνέντευξή του στον Real Fm, είπε ότι...

Αλείφοντας βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα

16,78%. 
Ένας αριθμός ουδόλως ενδεικτικός κάποιας συντριπτικής υπεροχής ούτε βεβαίως αντιπροσωπευτικός της λαϊκής βούλησης. 
Κι όμως… Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου δείχνει να έχει «τρομάξει» τόσο πολύ τους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι, «πολεμώντας» τον, πετυχαίνουν στην πραγματικότητα το ακριβώς αντίθετο, από αυτό που επιθυμούν: τον φέρνουν ουσιαστικά πιο κοντά στην πρωτιά της επερχόμενης ψηφοφορίας του Ιουνίου....

Χρεοκοπία τώρα ή αργότερα ;

Τι θα αποτελούσε μια λογική επιλογή για την Ελλάδα,  
δεδομένης της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης; 
Υπάρχουν τέσσερις επιλογές, και κάθε μία έχει κάποιον βαθμό αβεβαιότητας.
Η πρώτη είναι η διατήρηση του στάτους κβο: περισσότερη λιτότητα και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, όπως αυτά περιγράφονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Ένας  κίνδυνος με αυτή την επιλογή είναι ότι θα κρατήσει την Ελλάδα σε μια μόνιμη ύφεση και σε μια παγίδα χρέους, όπου το παραγόμενο προϊόν μειώνεται ταχύτερα από την ανάπτυξη. 
Ένας άλλος κίνδυνος είναι ότι ενώ αυτή η λύση  μπορεί να λειτουργήσει στα χαρτιά σε όρους οικονομικούς , εντούτοις είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτύχει πολιτικά.
Πράγματι, αυτό μάλλον ήδη συμβαίνει...

Γιατί γελάνε;

Βλέπω κάποιους -όχι όλους- πολιτικούς αρχηγούς να μπαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο γελώντας.
Τους παρατηρώ να συνομιλούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαμογελαστοί. 
Να χειρονομούν, να φτιάχνουν τα σακάκια τους, να κοιτάζουν τα ipad που κρατούν και να γελάνε. Χαιρετούν τους δημοσιογράφους και κοιτούν τις τηλεοπτικές κάμερες γελώντας. 
Βλέπουν κάτι αστείο; 
Γιατί γελάνε;
Είναι δείγμα υπευθυνότητας ή απερισκεψίας το γέλιο τους αυτό;

Γλιτώστε έξυπνα τα τεκμήρια της Εφορίας - video

Παγίδες παντού...

Φόρο ακόμα αν δεν είχαν καθόλου εισόδημα το 2011, θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες μισθοσυντήρητοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που θα πιαστούν στην παγίδα των τεκμηρίων.
Η εφορία υπολογίζει από μόνη της πλέον «αστρονομικά» εισοδήματα που «δεν υπάρχουν» ώστε να μην μένει πια σχεδόν κανείς αφορολόγητος.
Τις παγίδες που κρύβει η φετινή δήλωση για όσους δηλώσουν φέτος το σπίτι ή το αυτοκίνητό τους «χαρτογραφεί» ο γνωστός φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης...

Δείτε το video

Οι διερευνητικές ανέτρεψαν το πολιτικό σκηνικό

Η συσπείρωση της Ν.Δ. βρίσκεται στο 85% και «παίρνει» το 16,7% των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το 8,3% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και το 21,8% ψηφοφόρων που επέλεξαν άλλο κόμμα...

Η άλλη πλευρά της νέας δημοσκόπησης: "Θέλουν να κερδίσει η ΝΔ, αλλά βλέπουν ΣΥΡΙΖΑ…"

Την θετική ψήφο για την πρωτιά από τους περισσότερους των ψηφοφόρων λαμβάνει η ΝΔ καθώς στο ερώτημα «ποιο κόμμα θέλετε να βγει πρώτο» λαμβάνει 28,1% έναντι 26,7% του ΣΥΡΙΖΑ και 10,7% του ΠΑΣΟΚ.

Τα συγκεκριμένα ποσοστά δεν αποτελούν πρόθεση αλλά «δείχνουν» την επιθυμία των πολιτών για τον νικητή των εκλογών ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσουν.
Είναι δε ενδεικτικό πως ενώ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν ξεκάθαρα τα μόνα κόμματα που διεκδικούν με αξιώσεις την εξουσία, οι ψηφοφόροι του κ. Αντώνη Σαμαρά δείχνουν να επιθυμούν περισσότερο μια νίκη της δικής τους παράταξης (88%) από ότι οι υποστηρικτές του κ. Αλέξη Τσίπρα (76,7%)...

Δημοσκόπηση- ανατροπή: Πρώτη η ΝΔ με 26,1%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,7%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 14,9%


Δημοσκόπηση- ανατροπή: Πρώτη η ΝΔ με 26,1%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,7%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 14,9% Ανατροπή, σε σχέση με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη, με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 21% και το ΠΑΣΟΚ με 13,2%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φτάνουν στο 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 5,6%, το ΚΚΕ στο 5,1% και η Χρυσή Αυγή στο 4,3%. Η Δημιουργία Ξανά συγκεντρώνει 1,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,6%, η ΔΗΣΥ 1,4%, ο ΛΑΟΣ 1,3% και η Δράση 0,9%...

Ο Καρατζαφέρης απέναντι στην συνείδηση της παράταξης

Είναι ελάχιστες οι φορές που γράφω σε πρώτο ενικό. Ωστόσο, επειδή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μου είναι ένα από τα πλέον οικεία πολιτικά πρόσωπα, έκρινα σκόπιμο, να γράψω δυο – τρεις κουβέντες, με αφορμή την συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην κεντροδεξιά πολυκατοικία.
Η αλήθεια είναι ότι ο Καρατζαφέρης, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς μαζί του ή όχι, ήταν και παραμένει ένας αυθεντικός αγωνιστής της παράταξης. Όπως, επίσης, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., έχει δώσει πραγματικούς αγώνες στο πολιτικό (και όχι μόνο) πεζοδρόμιο για την μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη. Αγώνες σε πολύ δύσκολους καιρούς. Τότε, που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, τιμωρούσε όποιον δεν ακολουθούσε το «ρεύμα της Αλλαγής»...

Για το Ποντιακό Ζήτημα: Συνέντευξη κυρίου Γεώργιου Ανδρεάδη


Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο Τσίπρας στην Τροία

Photo: Lomo-Cam@Flickr

Όσοι είδαν τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα χτες το βράδυ στον Στέλιο Κούλογλου (ΝΕΤ) δεν έχουν στο εξής τη δικαιολογία της σύγχυσης. 
Η σύγχυση καλλιεργείται από δημοσιολόγους που ισχυρίζονται ότι στις επόμενες εκλογές αντιπαρατίθενται μια κεντροδεξιά με πυρήνα τη ΝΔ και μια κεντροαριστερά με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε αυτό που αποτελεί πάγια, κοινή και δημόσια παραδοχή του πολιτικού φορέα τον οποίο εκπροσωπεί: Δεν έχει καμιά σχέση με την κεντροαριστερά...

Οι γεωπολιτικές συνέπειες από μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδος...

Οι γεωπολιτικές συνέπειες από μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδος
Η σωτηρία της Ελλάδας δεν είναι μόνο οικονομική υπόθεση. Όπως επισημαίνει σωστά σε άρθρο του ο euobserver, οι γεωπολιτικές εξελίξεις που θα προκύψουν από πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας,θα είναι τρομακτικές.
Το άρθρο επισημαίνει ότι πρέπει άπαντες να σταματήσουν να βλέπουν το πρόβλημα της Ελλάδας λογιστικά και να επικεντρώσουν στη γεωπολιτική θέση της Ελλάδος.
Η ελληνική κρίση και οι γεωπολιτικές επιπτώσεις.
«Ο κίνδυνος έγκειται όχι μόνο στην οικονομική πτυχή της ελληνικής κρίσης, αλλά και σε πιθανές γεωπολιτικές επιπτώσεις της, ιδίως την αποσταθεροποίηση της νοτιοανατολικής πτέρυγας της Ευρωπαικής ένωσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτα συμβαίνουν πολύ κόντα στα hot spots της Μέσης Ανατολής, κοντά στις Αραβικές χώρες της Βόρειας Αφρικής και κοντά στις ασταθή χώρες των Δυτικών Βαλκανίων...

Ο διάβολος πουλάει πειρασμούς

H ανάγκη για προσαρμογή στα νέα δεδομένα, οδήγησε τον διάβολο να  αποφασίσει να ξεφορτωθεί αρκετούς πειρασμούς που είχε στο απόθεμα του. 
Έβαλε αγγελία στις εφημερίδες, και άρχισαν να έρχονται πελάτες στο εργαστήριό του. 
Διατηρούσε πολύ καλό απόθεμα:
  • πέτρες για να σκοντάφτει ο ενάρετος,
  • καθρέπτες για να αυτοθαυμάζεται κάποιος,
  • και θεάματα που μειώνουν την σημασία των άλλων.
Ορισμένα αντικείμενα που κρέμονταν στον τοίχο τραβούσαν την προσοχή:

Ποιο ήταν τελικά το πείραμα; Αυτά που δεν μας λένε για το μνημόνιο, το PSI και τις δανειακές συμβάσεις!!!

Ολη η αλήθεια για το πως φόρτωσαν στο λαό τις ζημιές των Τραπεζιτών αποκομίζοντας τεράστια κέρδη...
Τί είναι τα "μνημόνια", και τί σχέση έχουν με τις δανειακές συμβάσεις ;;;
Ποιός υπέγραψε τα "μνημόνια" και ποιός τις δανειακές συμβάσεις της χώρας ;;;

Το Ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε
(ψήφισε) κάποια δανειακή σύμβαση ή μόνο τα "μνημόνια" ;;;

Η χώρα μας υπέγραψε, δανειακές συμβάσεις, επί ΓΑΠ τον Μάιο του 2010, και την άλλη, τον Οκτώμβριο του 2011.
Η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης της Ελλάδας το 2010 είναι διεθνής σύμβαση η οποία συνήφθη στις 8 Μαΐου 2010 μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των υπολοίπων (15) κρατών της Ευρωζώνης, προκειμένου να...

Ντροπή κύριε κηπουρέ

Μας… κλάδεψε και τώρα μιλάει ο Δρούτσας!Μας… κλάδεψε και τώρα μιλάει ο Δρούτσας!

Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν διάβασα την δήλωση του «κηπουρού» Δρούτσα στην οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα επιβλήθηκε σκληρή λιτότητα!
Ο εν λόγω, συνένοχος του καταντήματος της χώρας, χαρακτήρισε καταστροφική τη λιτότητα που επεβλήθη στη χώρα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα
«Financial Times Deutschland».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μπορεί να αποτραπεί, εάν η Ευρώπη μειώσει την πίεση που ασκεί στην Αθήνα...

Η ανοχή των Media στους τραμπουκισμούς του ΣΥΡΙΖΑ (video)

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΔύο video που εκθέτουν τον Τσίπρα και την παρέα του!

Η αλαζονεία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη. 
Αν την συμπεριφορά που επιδεικνύουν έναντι των δημοσιογράφων, αλλά και των συνομιλητών τους, οι συνεργάτες του Τσίπρα, την εκδήλωναν στελέχη της «Χρυσής Αυγής» ή οποιοδήποτε άλλου κόμματος, σήμερα η χώρα θα βρισκόταν σε ΠΟΛΕΜΟ. 
Δυστυχώς, όμως, για το απαξιωμένο σύστημα των Μέσων Ενημέρωσης, το βρίσιμο και η αλαζονεία, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, έχει άλλο χρώμα, και προκαλεί λιγότερο. 
Αυτή η ανοχή στην «μαϊμού» ΑΡΙΣΤΕΡΑ, οδήγησε την χώρα στα βράχια...

Τα 5 βήματα εξόδου από το ευρώ

economy" Mαζική ανεργία, πληθωρισμός στο 50%, μια καταστροφική ύφεση και οι Έλληνες να μεταναστεύουν κατά χιλιάδες " 

Αυτό είναι το αποκαλυπτικό σενάριο ορισμένων οικονομολόγων κατά το οποίο η Ελλάδα αφήνει την ευρωζώνη κατά τους προσεχείς μήνες.
Η Ελλάδα είναι μικρή από οικονομικής άποψης: δεν συμβάλλει παρά μόνο το 2,2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης. 
Αλλά η  αποχώρηση της από το ενιαίο νόμισμα θα σημάνει χάος στη χώρα, με δυνητικά σοβαρές αλυσιδωτές συνέπειες και σε άλλες χώρες του ευρώ.
Η αμερικανική τράπεζα Citigroup υπολογίζει ότι υπάρχει μια πιθανότητα 75% η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ενιαίο νόμισμα μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Αυτό θα δημιουργήσει ουσιαστικά προηγούμενο, και η ευρωζώνη θα μπορούσε γρήγορα να διαλυθεί εάν και άλλα ευάλωτα μέλη όπως η Ισπανία και η Ιταλία ήταν να ακολουθήσουν το ελληνικό παράδειγμά...

1 ευρώ = 1.500 δραχμές!


Τα σενάρια στο Σίτι του Λονδίνου πάνε και έρχονται, αλλά τα κέντρα που έχουν την έδρα τους εκεί (σε άλλο νόμισμα) και πολύ θα ήθελαν οι τριγμοί στο ευρώ να συνεχιστούν προχωρούν ένα βήμα παραπέρα. 
Πολλοί θα πουν ότι οι αγορές δεν έχουν ψυχή, αλλά η ουσία μένει η ίδια.
Έτσι λοιπόν ήδη οι εγκέφαλοι του Σίτι έσπευσαν να προσδιορίσουν τη σημερινή ισοτιμία δραχμής/ευρώ (θυμίζουμε ότι στην αλλαγή του εθνικού νομίσματος η ισοτιμία ήταν 1/340,75).
Η ισοτιμία λοιπόν είναι σήμερα στο 1/1.500...

Reuters: Η Ελλάδα δεν θα αργήσει να συνέλθει, την ευρωζώνη όμως κλάψτην


Σύνθετες και τρομακτικές επιπτώσεις βλέπει από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας πως σε νομικό επίπεδο δεν είναι δυνατή μια έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας

Σύμφωνα ωστόσο με πηγές του Reuters από τις Βρυξέλλες, μπορεί να βρεθεί ο τρόπος για να «σπρώξουν» την Ελλάδα έξω από το ευρώ, αλλά οι επιπτώσεις είναι ανυπολόγιστες.
«Είναι επικίνδυνο να ωθούμε μια χώρα στα άκρα χωρίς να σταθούμε και να σκεφτούμε τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό. Δεν συζητιέται αρκετά τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ελληνική κοινωνία ή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη», σχολίασε στο πρακτορείο ανώτατος αξιωματούχος χώρας της ευρωζώνης. 
Πώς «θα την σπρώξουν έξω από το ευρώ»; 

Η Ελλάδα, η ευρωζώνη και τα σκληρά διλήμματα

euro-hellasΑντιμέτωπη με σκληρά διλήμματα όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ βρίσκεται η Ευρώπη. 

Το… κακό παιδί της ευρωζώνης προκαλεί πονοκέφαλο στους Ευρωπαίους, ιδιαίτερα μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. 
Η αποδυνάμωση των κατεστημένων πολιτικών κομμάτων, η εκτόξευση της ριζοσπαστικής αριστεράς και η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που οδήγησε στη διεξαγωγή νέων εκλογών, δημιουργούν ερωτηματικά για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ.
Ο φόβος του ντόμινο πανικοβάλλει τις αγορές ομολόγων, ενώ η Ισπανία δείχνει να «τρέμει» τις ελληνικές εξελίξεις, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, να χαρακτηρίζει «μεγάλο λάθος» την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Την ίδια ώρα διάχυτη είναι η ανησυχία για το...

Η Ερμηνεία του Εκλογικού Αποτελέσματος...

Σε δύο χρόνια διέλυσε τον δικομματισμό, αποκάλυψε και διαχώρισε τα ακροδεξιά στοιχεία απο τα κεντροδεξιά κόμματα και δημιούργησε την κυβερνώσα Αριστερά! 

Μας είχε δηλώσει ότι είναι αντιεξουσιαστής και οτι πολεμάει το σύστημα εκ των έσω...

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης χρεoκοπίας

Ακούγοντας τις αναψυκτικές δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις τράπεζες, τις καταθέσεις, τη νέα οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσουν όταν με το καλό κυβερνήσουν, θα επιχειρήσω να δώσω μερικά στοιχεία σε όποιους ενδιαφερόμενους.

Σήμερα οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες δεν ξεπερνούν τα 160 δισ. ευρώ. 
Αντιστοίχως τα δάνεια που έχουν χορηγήσει ξεπερνούν τα 250 δισ. ευρώ. 
Η διαφορά των 80 δισ. ευρώ οφείλεται στην ανερμάτιστη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και στην ανεδαφική αντιμνημονιακή ρητορική του Σαμαρά (προ Παπαδήμου), της αριστεράς και των λοιπών αντιμνημονιακών δυνάμεων, πολιτική που οδήγησε σε μαζική απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες...

Η απίστευτη προχειρότητα του ΣΥΡΙΖΑ....

Κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου: 
Όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου έβαζε φόρο 24 ευρώ σε εισόδημα 1800 ευρώ το μήνα, ξεσηκωνόταν ολόκληρο το δημοσιογραφικό και συνδικαλιστικό Σύμπαν. 
Όταν ο επικεφαλής του  ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, είπε ότι θα φορολογήσει τα 1200 ευρώ το μήνα με 100 ευρώ, δεν κουνήθηκε ...φύλλο!!!
Ούτε συκής...


Μουτζαχεντίν 

Με τον Τσίπρα η Κατσέλη!

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι βρίσκεται η Λούκα Κατσέλη. 

Οι σχετικές πληροφορίες είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα, και ήθελαν την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας να συζητά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο μετακίνησής της, μια “μεταγραφή” που προφανώς θα ενισχύσει σημαντικά τον Συνασπισμό, ενόψει μάλιστα και των νέων εκλογών, της 17ης Ιουνίου.
Η χθεσινή επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να...

Τι θα βγάλουν οι νέες εκλογές;

Ο ελληνικός παραλογισμός συνεχίζεται. 

Αποτελεί προφανώς παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός, ότι τα κόμματα διαφωνούσαν όχι για το ποιος θα κυβερνήσει, αλλά για το ποιος θα το αποφύγει. 

Προσχηματικά, πρόβαλαν διάφορους όρους που έπρεπε να γίνουν δεκτοί από τους άλλους (και που δεν ήταν δυνατόν να γίνουν) προκειμένου να εμφανισθούν ενώπιόν μας με το επιχείρημα, ότι προσπάθησαν αλλά δεν βρήκαν ευήκοα ώτα.
Με πιθανότερο ενδεχόμενο να μη...

Αυτή είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. 

Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης και οι βουλευτές αμέσως μετά, στις 11 π.μ., ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Υπουργός Οικονομικών ορίστηκε ο Γιώργος Ζαννιάς, υπουργός Εσωτερικών ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Εξωτερικών ο Πέτρος Μολυβιάτης, υπουργός Άμυνας ο Φράγκος Φραγκούλης και υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Λευτέρης Οικονόμου...

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Προς Καρατζαφέρη, Ντόρα, Μάνο: Το ζητούμενο δεν έχει να κάνει με το κατά πόσον «γουστάρετε» ή όχι τον Σαμαρά - " Φορέστε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος "

Οι εκλογές του Ιουνίου αποτελούν κατά κοινή παραδοχή την κρισιμότερη μάχη της μεταπολίτευσης, τόσο για την παράταξη, όσο και για τον τόπο. 

Το διακύβευμα, πλέον, δεν έχει να κάνει με το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, υπουργός ή οτιδήποτε άλλο που σχετίζεται με την εξουσία, αλλά με το πώς θα καταφέρουν οι πολιτικές δυνάμεις να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο.  
Τώρα, που το ρολόι του χρόνου δείχνει να έχει σταματήσει, οι πολιτικοί μας, οφείλουν να αναλογιστούν την ευθύνη τους, αφήνοντας στην άκρη, φιλοδοξίες, καπρίτσια και εμπάθειες...

Το μεγάλο δράμα της εξόδου από το ευρώ έρχεται... Και θα έχει πολύ πόνο!




Mark Grant: Ελλάδα και Ευρωζώνη - Μια παλιά αγάπη, ένας χωρισμός και μια σχέση για να θυμάται κανείς...

Με μια θυελλώδη ερωτική σχέση που δεν μπορεί να πλέον να τελεσφορήσει και η οποία αναπόφευκτα θα οδηγηθεί στο χωρισμό παρομοιάζει τη σχέση Ελλάδας και Ευρωζώνης ο γνωστός αναλυτής της Wall Street και αρθρογράφος της οικονομικής στήλης "Out of the Box", Mark Grant, προειδοποιώντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αργεί να έρθει...
Κατά τον Grant, η κοινή μοίρα της Eλλάδας και της Ευρωζώνης συνοψίζεται στο εξής: "Μια παλιά αγάπη, ένας χωρισμός και μια σχέση για να θυμάται κανείς..."....

Η καταγγελία Γεωργιάδη για Καμμένο - Γεωργαλά

Η καταγγελία Γεωργιάδη για Καμμένο - Γεωργαλά

Στη σχέση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου με τον Γεώργιο Γεωργαλά, υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ την περίοδο της χούντας, επανέρχεται με σημερινή αποκλειστική δήλωσή του στο newsbomb ο βουλευτής της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως υπογραμμίζει, ο κ. Πάνος Καμμένος, όταν προέκυψε το θέμα ότι συνεργάζεται με τον κ. Γεωργαλά, έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά κάθε συνεργασία τώρα ή στο παρελθόν, ενώ δήλωσε ότι όλα αυτά είναι λάσπη εναντίον του.
Και συνεχίζει: «Μάλιστα, δήλωσε προεκλογικά ότι αν αποδειχθεί οποιαδήποτε σχέση του ίδιου με τον κ. Γεωργαλά, θα απέσυρε την υποψηφιότητα του κόμματός του στις εκλογές...

Η ιστορία του χρέους στην Ευρωζώνη

Διαφάνειες από την παρουσίαση του Christopher Waller, αντιπροέδρου του St. Louis Federal Reserve.
__________
  • Για δεύτερη φορά τα τελευταία 5 χρόνια, ο κόσμος αντιμετωπίζει μια μεγάλη οικονομική κρίση.

  • Η κρίση του 2007-2008 οφειλόταν στο υπερβολικό ενυπόθηκο χρέος των νοικοκυριών.

  • Η τωρινή κρίση οφείλεται στο υπερβολικό δημόσιο χρέος που οφείλεται από χώρες.

  • Σημαντικός παράγοντας και των 2 κρίσεων είναι  ο φόβος ότι τα χρέη δεν θα πληρωθούν...

Ξεκίνησε η κυριαρχία της ΔΑΠ και στις φετινές εκλογές‏


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΜε τα βλέμματα όλων στραμμένα στις φοιτητικές εκλογές  
που εξελίσσονται από το πρωί, αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτέλεσμα αυτής της κρίσιμης αναμέτρησης, ύστερα από μια πολυτάραχη χρονιά στα πανεπιστήμια.
Τα πρώτα σημάδια δείχνουν επιβλητική επικράτηση της ΔΑΠ για 26η συνεχόμενη χρονιά. 
Οι υπόλοιπες παρατάξεις ύστερα και από την κατάθεση των ψηφοδελτίων χτες, εμφανίζονται αισθητά αποδυναμωμένες με την ΠΑΣΠ να...

Τσίπρας - Καμμένος: "Δεν θα σας προδώσω ποτέ" ( video )

Ένα video που δείχνει κοινά στοιχεία και κοινή ρητορική, μεταξύ όχι μόνο του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του πρώην προέδρου της Αργεντινής Κάρλος Μένεμ, είναι χαρακτηριστικό των κινδύνων που μπορεί να κρύβει μία τέτοια πολιτική στάση.
Δείτε το video:

Η "Μεγάλη Μάχη" της Κεντροδεξιάς με την Κεντροαριστερά!

Κατακερματισμός δυνάμεων

Η Ελλάδα χρεοκόπησε από δικά της οικονομικά και πολιτικά λάθη και κατέφυγε στην Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
Η Ευρώπη μαζί με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ έχουν καταβάλει 122 δις στις τράπεζες, συνολικά για οικονομία και τράπεζες 300 δις και αν συμπεριληφθούν και οι συμβάσεις της Ελλάδος με την ΕΕ και το ΔΝΤ αγγίζουν τα 500 δις ευρώ.
Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν ήταν θεωρητική ήταν πραγματική και σε κάθε περίπτωση αυτή η παράμετρος θα είναι και το βασικό επιχείρημα της κεντροδεξιάς.
Στην νέα εκλογική αναμέτρηση πιθανότατα 10 ή 17 Ιουνίου θα υπάρχουν δύο πόλοι.
Ο πόλος της Κεντροδεξιάς που περιλαμβάνει την...

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος: όσες και οι συνιστώσες του !

Η πολυφωνία και η διάσταση θέσεων και απόψεων πάνω στο ίδιο θέμα αποτελούσε σύνηθες χαρακτηριστικό  της -μη παραδοσιακής Αριστεράς.
Αυτό σε κάποιο βαθμό είναι θεμιτό και αναγκαίο προκειμένου να υπάρχει ένας γόνιμος διάλογος θέσης - αντίθεσης και εν τέλει σύνθεσης του προγραμματικού της λόγου.
Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα πρέπει να συγχέουμε αυτήν την πολυφωνία με την πολιτική ασυνέπεια και τον οπορτουνισμό, όπως αυτός αποτυπώνεται όλο αυτό το.....

διάστημα,  στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης του χρέους:
Πως διαφοροποιήθηκαν λοιπόν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ;

Λαφαζάνης: Θα καταγγείλουμε μονομερώς το μνημόνιο... κι ας λέει ο Τσίπρας ότι θέλει

Άρχισαν πάλι τα ίδια οι σαλτιμπάγκοι της πολιτικής, μόλις άκουσαν ότι θα γίνουν εκλογές άρχισαν πάλι με τα περί καταγγελίας του μνημονίου...

Τσίπρας προχθές ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας: Φυσικά και δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες (καταγγελίας του μνημονίου)
Π. Λαφαζάνης στις 15:25 στον Αθήνα 984 fm:

Την ευθύνη για την πιθανή καταστροφή της χώρας ... Θα την έχουν ακέραια τα γενόσημα κόμματα.

Που για να ικανοποιήσουν τον διαχρονικό λαϊκισμό των Ελλήνων δεν διστάζουν να παίξουν την χώρα σε μια ζαριά...
Ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη θα έχουν οι Έλληνες πολίτες που στις επόμενες εκλογές θα πάνε να ψηφίσουν τους ακραίους λαϊκιστές της Δραχμής...
Ο ψευτοτσαμπουκάς , που καλλιεργούν εδώ και χρόνια , η άρνηση της αλλαγής νοοτροπίας , η επιλογή του μικροκομματικού συμφέροντος σαν προτεραιότητα , οδηγούν  την χώρα σε ένα νέο 22...
Η Ιστορία καταγράφει την εθνική μειοδοσία ...

Τρικυμία στο κόμμα του Πάνου Καμμένου από το έγγραφο-φωτιά...


...που διέρρευσε από την Προεδρία της Δημοκρατίας

Σε σύγχυση οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες"

Τρικυμία προκάλεσε στο κόμμα του Πάνου Καμμένου το έγγραφο-φωτιά που διέρρευσε από την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Φυσικά, όπως αναφέρει και σε δημοσίευμά του στο ΕΘΝΟΣ ο Πάνος Καμμένος μετά την σύσκεψη με τα στελέχη του που είχε στο κόμμα, προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τους κ. Ζώη και Μαρκόπουλο. Αυτό για κάποιους δεν ήταν καθόλου τυχαίο...