Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ο μύθος και το παραμύθι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Του Κώστα Βαξεβάνη  

θαύματα λένε διαρκούν τρεις μέρες. 
Το θαύμα Λαυρεντιάδη διαρκεί 20 χρόνια. 
Το θαύμα του γιού ενός μικρού επιχειρηματία στο Αιγάλεω, που κατάφερε να κυριαρχήσει, πάνω στα κύματα της ελληνικής πραγματικότητας,πατώντας πάντα σε περίεργες συμπτώσεις. 
Ξένοι κολοσσοί που ήταν έτοιμοι να τον χρηματοδοτήσουν, ακόμη και να εξαπατηθούν προκειμένου να ανδρωθεί και να φανεί αξιόπιστος, εκδοτικά συγκροτήματα που εφημερίδες είχαν αλλά δεν έβγαζαν μιλιά για όσα περίεργα συνέβαιναν και πολιτικοί που του χάριζαν πέρα από χαμόγελα και ευνοϊκές ρυθμίσεις. 
Απ” τα θαύματα δεν λείπει η Εκκλησία. Τον έχρισε με μεγαλεπήβολους τίτλους...

H αγαπημένη τράπεζα των εμπόρων ναρκωτικώνΜέσω ποιας τράπεζας προτιμούσαν να ξεπλένουν τα χρήματά τους τα καρτέλ των ναρκωτικών του Μεξικού και της Κολομβίας; 

Ποια ήταν η πρώτη επιλογή των μαφιόζων αυτού του κόσμου;

Η HSBC, που η εκλεκτή της πελατεία, της κόστισε 1,92 δισ. δολάρια, όσο είναι το πρόστιμο που της επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές για την υπόθεση ξεπλύματος χρήματος, κάτι που αποδείχθηκε ύστερα από πολυετή έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για υπόθεση «ξεπλύματος μαύρου χρήματος»...

Η κρίση απαιτεί αύξηση των δαπανών Υγείας, όχι μείωση!Η κρίση απαιτεί αύξηση των δαπανών Υγείας, όχι μείωση!Χώρες που μείωσαν τους προϋπολογισμούς τους για την Υγεία

ως «αντίδοτο» στην κρίση, όχι μόνον επιβαρύνθηκαν -τελικώς- οικονομικά, αλλά είδαν να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα ελονοσίας, φυματίωσης, AIDS, διφθερίτιδας, εγκεφαλίτιδας και λεπτοσπίρωσης 

Οι χώρες σε οικονομική κρίση δεν πρέπει να μειώνουν, αλλά να αυξάνουν τις δαπάνες τους για την Υγεία
Αντίθετα από ό,τι έκανε η Ελλάδα, όπως τονίστηκε...

Ιδρυτική διακήρυξη της πολιτικής κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ»- Πρόεδρος ο Ν. Κοτζιάς

Για την κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» πρώτιστο καθήκον είναι το τσάκισμα της ισχύος λίγων οικογενειών... 

Η ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η κίνηση με πρόεδρο τον καθηγητή Νίκο Κοτζιά και «συμμετοχή προσωπικοτήτων από το πολιτικό και επιστημονικό δυναμικό της χώρας και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος» έχει στόχο «την συγκρότηση ενός ριζοσπαστικού, δημοκρατικού, πατριωτικού, κοινωνικού κινήματος Σωτηρίας της χώρας, του λαού, του εργαζόμενου ανθρώπου, της ελληνικής φύσης».

Η Κίνηση βρίσκεται...

Τα μυστικά που «καίνε» τον Καμμένο

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες για τους Ανεξάρτητους Έλληνες λόγω των πολλαπλών αποχωρήσεων στελεχών του κόμματος.

Ο σχεδιασμός του κ. Καμμένου για έναν «δεξιό ΣΥΡΙΖΑ», με αυτόνομες συνιστώσες, απέτυχε εν τη γενέσει του. 
Εδώ και καιρό, όπως αναφέρουν τα «Παραπολιτικά», είχαν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις για τη δημιουργία μιας ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης, στην οποία θα συμμετείχαν κόμματα, πολιτικές κινήσεις, αλλά και μεμονωμένα στελέχη που είναι πλέον στη ΝΔ.
Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος με το...

Η Ελλάδα και η Χάγη - Υφαλοκρηπίδα, Κυπριακό, Σκόπια και γερμανικές αποζημιώσεις


Περίληψη: 
Το Διεθνές Δικαστήριο (της Δικαιοσύνης) στη Χάγη αποτελεί βασικό μοχλό στην προσπάθεια της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών που προκύπτουν ανάμεσα στα κράτη.  
Η Ελλάδα στρέφεται σταθερά προς τον θεσμό αυτό για να βρει το δίκιο της, όχι πάντα με επιτυχία, καθώς και η ίδια δεν χειρίζεται τις υποθέσεις της με τον βέλτιστο τρόπο.


Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ είναι καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» του...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η Ελλάδα έδωσε 1,4 δις το 2012 για ενίσχυση επιχειρήσεων... στα Βαλκάνια!

Η λέξη απίστευτο 
συχνά στην Ελλάδα χάνει τη σημασία της,γιατί πλέον τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. 
Η είδηση είναι ότι δόθηκε 1,4 δις ευρώ από το Ελληνικό Κράτος το 2012 για ενίσχυση επιχειρήσεων στα Βαλκάνια τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη από έλλειψη ρευστότητας!  
Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό και γι΄ αυτό έγινε και ερώτηση στην Κομισιόν από Έλληνα ευρωβουλευτή.
Ο κ.Νίκος Χουντής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή του αναφέρει:

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει σοβαρό κόμμα εξουσίας;


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή την στιγμή η Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας. 

Θέλουν (θέλουμε) δεν θέλουν (θέλουμε) ο ρόλος τους είναι πλέον θεσμικός και αυτοί είναι πια μέρος του «συστήματος»

Και στον βαθμό που θα επιδιώξουν κάποια μέρα να κυβερνήσουν, είναι απαραίτητο να ενισχύσουν τα συστημικά τους χαρακτηριστικά. Και κατ’ ανάγκη να αποβάλλουν τα αντισυστημικά
Αυτή είναι μια αλήθεια που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού και κανείς δεν μπορεί να την αρνηθεί ή να την παραβλέψει...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οταν όλοι αγαπούσαν και φωτογραφίζονταν με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη [εικόνες]

Οταν όλοι αγαπούσαν και φωτογραφίζονταν με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη [εικόνες]

Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να στρέψει όλα τα φλας πάνω του, αφού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής του τόπου, καταφέρνοντας ακόμα να γίνει και προνομιακός συνομιλητής του προέδρου της Δημοκρατίας, του Αρχιεπισκόπου, πρωθυπουργών και υπουργών.
Μεγάλος ευεργέτης με χρήματα τα οποία κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά προέρχονται από καθαρές επιχειρηματικές δραστηριότητες ή από την Proton Bank...

Λωτός (Diospyros kaki), πλούσιος σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά


O λωτός είναι γένος φυτών που ανήκει στην οικογένεια εβενίδες (Ebenaceae).
To γένος διόσπυρος (Diospyros) περιλαμβάνει γύρω στα 200 είδη των τροπικών κυρίως περιοχών και ελάχιστα των εύκρατων.
Ευδοκιμούν σε όλα τα εδάφη, προτιμούν όμως τα ηλιόλουστα και ζεστά μέρη.
Τα περισσότερα είδη είναι διακοσμητικά με εδώδιμο καρπό και πολύτιμο ξύλο (έβενος), το οποίο είναι μαύρο και πολύ ανθεκτικό. 
Ο ισπανικός λωτός, έχει καταφέρει να αποτελέσει ένα από τα πιο δυναμικά εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου.
Ήδη γνωστή για τη δράση της στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, η ισπανική ένωση λωτού Kaki Ribera del Xuquer στη ...

Αμύθητος «θησαυρός» στο σπίτι του Λαυρεντιάδη που προφυλακίσθηκε

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΕΥΡΩ,  ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ  ΣΕ  ΤΡΑΠΕΖΕΣ  ΤΟΥ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Συνελήφθη στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη, μετά από ένταλμα της 2ης ειδικής ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. 
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος δεν είχε κληθεί από την ανακρίτρια να απολογηθεί, για την υπόθεση για την οποία κατηγορείται για σειρά κακουργημάτων, κρίθηκε ότι είναι ύποπτος φυγής, παρά το γεγονός ότι υπήρχε απαγόρευση εξόδου σε βάρος του. 
Την ίδια ώρα οι...

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», οι κουμπάρες και οι Μάγια

oi-aneksartitoi-ellines-oi-koympares-kai-oi-magia

Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση στους ΑΝΕΛ είναι για γέλια. 

Ο Μανώλης βγήκε στον ΣΚΑΪ και γελούσε με το «Καλώς ήρθε το δολάριο» του προεδρεύοντος Πάνου και ο Ζώης, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου, είπε ότι μάθαινε την πολιτική του κόμματος από τo facebook, το twitter και τις εφημερίδες.
Σήμερα, μέσω twitter, παίζει τις «κουμπάρες» με τον Πάνο Καμμένο
Ο Ζώης «τιτιβίζει» δεν είμαστε φίλοι και δεν «σε παίζω με τους φίλους μου» που λένε και τα παιδιά στο νηπιαγωγείο:...

«Aν θέλει ο Γιώργος, να πληρώσει από την τσέπη του τα έξοδα»

Τα αυξημένα έξοδα κίνησης του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό, τα οποία πληρώνει το ΠΑΣΟΚ

επιχειρεί να «φρενάρει» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με έξι ελεγκτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει να «ξεσκονίσουν» τα βιβλία με τα οικονομικά του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες που ...

Αντώνης Σαμαράς: «Η επόμενη ημέρα ξεκίνησε - Δεν υπάρχει λεπτό για χαλάρωση»

«Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ»


«Η επόμενη ημέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χαλάρωση» 

είπε από τις Βρυξέλλες, στη Συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στα όσα έχουν να γίνουν από εδώ και στο εξής, μίλησε για σειρά συναντήσεων που έχει προγραμματίσει αυτός και οι αρμόδιοι υπουργοί του προκειμένου να προωθηθούν πολιτικές επενδύσεων και ανάπτυξης για τη χώρα μας.  Τόνισε ότι...

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ηθικό, Νόμιμο, Πολιτικό - Σταύρος Τσακυράκης


Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της πιο σκληρής κρίσης από τη Μεταπολίτευση και μετά. 
Καθίσταται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη να εξετάσουμε τις διαδρομές μέσα από τις οποίες η ελληνική κοινωνία οδηγήθηκε στην κρίση αυτή, να αναρωτηθούμε για τα αίτια αλλά και τη φύση μιας κρίσης η οποία, προτού εξελιχθεί σε οικονομική, εκδηλώθηκε πρώτα ως κρίση ηθική και πολιτισμική. 
Είναι χρήσιμο επίσης να σκεφτούμε πιθανούς δρόμους που, παρά την κρίση, ανοίγονται και ενδεχόμενες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.
Ηθικό, Νόμιμο, Πολιτικό: ...

Είχαμε και έχουμε θεσμικό πρόβλημα

Στη θεωρία, αν η δικαιοσύνη πάρει απόφαση για το οτιδήποτε, που μάλιστα είναι και εκτελεστέα, σημαίνει ότι πρώτα θα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση και ύστερα βλέπουμε για τα υπόλοιπα.
Ο κύριος Στουρνάρας όμως τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει αίτηση αναστολή εκτέλεσης τη δικαστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, παράλληλα με αίτηση αναίρεσης της απόφασης που θα υποβληθεί στον Άρειο Πάγο, όπως αποφασίσθηκε την Πέμπτη σε σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τη διοίκηση της ΔΕΗ...

Δελαβέκουρας: Δεν απαντώ σε ερωτήσεις όσων ονομάζουν την FYROM ... Μακεδονία


Την αντίθεσή του προς την ορολογία του που είχε χρησιμοποιήσει στη Βουλή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρος ("γυφτοσκοπιανοί"), εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε πως "σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αυτή η έκφραση, την οποία εξάλλου δεν θα χρησιμοποιούσε εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης" και τόνισε πως σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι οι πολίτες της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ μπορούν να γίνουν "οι καλύτεροι φίλοι"...

Νέα κόμματα στον ορίζοντα

Έντονες οι ζυμώσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα για νέα κομματικά σχήματα, τα οποία και  φιλοδοξούν να στεγάσουν «ορφανά», 
διαφωνούντες, μεμονωμένους ανεξάρτητους και άρτι απεξαρτημένους από κομματικές έξεις, πρόβατα που έχασαν το δρόμο για το μαντρί, καθώς χάλασε το GPS.
Σας παρουσιάζουμε τους τίτλους των κομμάτων που κυοφορούνται,  μαζί με τους φημολογούμενους αρχηγούς τους:

Λωτός: "Το μήλο της Ανατολής" με αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες


O Λωτός ήταν γνωστός στην αρχαιότητα, στους μετέπειτα χρόνους σχεδόν λησμονήθηκε και άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός και πάλι μόλις τα τελευταία  χρόνια.
Χάρη στη λεπτή και χαρακτηριστική γεύση του, έχαιρε  μεγάλης  εκτίμησης από τους αρχαίους λαούς. Είχε ονομαστεί ως η «τροφή των θεών».
Πατρίδα του Λωτού είναι η Κίνα, όπου ονομαζόταν  
«μήλο της Ανατολής».
Από την Κίνα  εξαπλώθηκε και στην Ιαπωνία όπου θεωρείται εκλεκτή λιχουδιά.


Το έφεραν πρώτοι στη δύση, Ισπανοί θαλασσοπόροι από την Άπω Ανατολή.

Οι λωτοί που έφαγαν οι...

Κρίση και Δημοκρατία

Bourgeois-a-Calais(11)
Του καθ. Σταύρου Τσακυράκη
Μέχρι τη Μεταπολίτευση η Ελλάδα ήταν μια χώρα που πάσχιζε να αποκτήσει μια ομαλή δημοκρατική λειτουργία. Τα Συντάγματα που ίσχυαν προέβλεπαν μεν μία κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά αυτή σπάνια λειτουργούσε ομαλά.
Μόνο τον 20ο αιώνα μπορούμε να απαριθμήσουμε μία σειρά από σοβαρές πολιτικές, αν όχι πολιτειακές, κρίσεις: Κίνημα στο Γουδή, Μικρασιατική Καταστροφή, δικτατορία του Μεταξά, Κατοχή, Εμφύλιος, μαύρη δημοκρατία στις δεκαετίες του 1950 και του 1960 και, τέλος, δικτατορία των συνταγματαρχών. 
Θα τις ονομάσω κρίσεις που είχαν ως ζητούμενο τη δημοκρατία.
Η Μεταπολίτευση έθεσε τέλος σε αυτού του είδους τις υπαρξιακές κρίσεις.,,,

Αλήθεια που πονάει είπε η Μαριέττα Γιαννάκου


Πως σχολίασε η ευρωβουλευτής την απόφαση για την Ελλάδα

Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» της ΝΕΤ, έδωσε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών Μαριέττα Γιαννάκου
Η Γιαννάκου κατά την προσφιλή της τακτική είπε τα πράγματα ως έχουν χωρίς περιστροφές, καθώς στην ερώτηση του δημοσιογράφου « Με αυτή την απόφαση, η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη;…» απάντησε: 
«Φαίνεται, ότι πολιτικά κλείνει το θέμα αυτό…

Συγκλονιστική επιστολή - καταγγελία στον πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα Από Ελληνοαμερικανό, γιά την κατάσταση στην ΕλλάδαΕπιστολή στον πρόεδρο ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, γιά την κατάσταση στην Ελλάδα
Παρόμοια επιστολή και στους 100 γερουσιαστές των ΗΠΑ

( Mετάφραση στα ελληνικά, από το αυθεντικό κείμενο, στην αγγλική. Το ''Κ'' δεσμεύτηκε να μην 
δημοσιοποιήσει όνομα και λοιπά στοιχεία του αποστολέα )

Εντιμ. Μπαράκ Ομπάμα
Πρόεδρον Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
The White House
1600 Pennsylvania Avenue NW
Washington, DC 20500

ΣΧΕΤΙΚΑ: Η πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η μεγάλη διαφθορά και η έλλειψη Δικαιοσύνης 
Εντιμότατε κ. Πρόεδρε, ...

Die Presse: «Δούρειος Ίππος» και προτεκτοράτο της Τρόικας η Ελλάδα - Οικονομικό πειραματόζωο στο εργαστήρι του ευρώ - Ελεγχόμενη έξοδο σε περίπτωση αποτυχίας προβλέπει το «deal για την Αθήνα»


Με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς  αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα Die Presse στο ρόλο της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.
Ελεγχόμενη έξοδο σε περίπτωση αποτυχίας  προβλέπει το «deal για την Αθήνα», η οποία έχει καταστεί ένα οικονομικό και πολιτικό πειραματόζωο στο εργαστήριο του ευρώ.

Πραγματοποιώντας ένα απολογισμό της ελληνικής παρουσίας στην Ε. Ε και τη ζώνη του ευρώ, υποστηρίζει ότι η χώρα, έπαιξε το ρόλο του «Δούρειου Ίππου» κι  έγινε η αφορμή για την αναθεώρηση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη...

Οι πενήντα διατάξεις «φωτιά» του νέου φορολογικού νομοσχεδίου


- Νέα κλίμακα με συντελεστή 42% για τα φυσικά πρόσωπα 
- Με 10% θα φορολογούνται τα μερίσματα και με 20% η πώληση των μετοχών 
- Φόρος έως 20% στα ασφαλιστήρια συμβόλαια

Πενήντα διατάξεις «φωτιά» προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες αργά τη νύχτα η κυβέρνηση και φέρνει νέες επιβαρύνσεις στις οικογένειες με παιδιά, αλλά και σε φορολογούμενους με μεσαία εισοδήματα.
Με το φορολογικό νομοσχέδιο επιδιώκονται...

Το σχέδιο του Τσίπρα για να… βραχυκυκλώσει το δημόσιο

Alexis-Tsipras

Το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, 

μιας πρακτικής που οδηγεί σε απολύσεις, είναι αποφασισμένος να “σηκώσει” το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Κουμουνδούρου έχει περιθώρια να κινηθεί με στρατηγικές κινήσεις στο συγκεκριμένο θέμα, και να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά πολιτικά οφέλη, προκαλώντας την ίδια στιγμή… βραχυκύκλωμα στη λειτουργία του δημοσίου.
Ανοίγοντας μια ομπρέλα ασφαλείας γύρω από τους δημοσίους υπαλλήλους, τη στιγμή που οι τελευταίοι αισθάνονται...

Καραμανλής off the record: Έρχεται ο δράκοςΗ προφητική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού στους δημοσιογράφους 

Η συζήτηση με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, νωρίτερα στο πρωινό του Antenna, έφτασε κάποια στιγμή στο ότι δεν είπε ποτέ κανείς στον ελληνικό λαό την αλήθεια για την πραγματική εικόνα της οικονομίας.
"Ο Καραμανλής τότε είπε την αλήθεια", είπε ο υπουργός Υγείας.
Για να θυμηθεί ο Γιώργος Παπαδάκης:  

"Το χρέος "λύνεται" είτε με υπερπληθωρισμό,είτε με πόλεμο"! video

“Το χρέος ιστορικά ποτέ δεν λύθηκε ομαλά. Λύθηκε είτε με υπερπληθωρισμό,είτε με πόλεμο. Αυτό να μην το ξεχνάμε”. 

Ο πρώην ΥΕΘΑ Γεράσιμος Αρσένης μιλώντας ζωντανά στο Onalert θύμισε την ιστορική πραγματικότητα αναφέροντας ως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Γερμανίας,  η οποία οδήγησε τον κόσμο σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους . Και τώρα σε μία ανεξέλεγκτη οικονομική κρίση.
Δείτε τα video:

ΜΑΥΡΑ Χριστούγεννα για το λόμπυ της δραχμής

[Κρίμα που τους χαλάσαν το πάρτι που ετοίμαζαν για τη χρεοκοπία την οποία ποθούσαν... για να μας φορτώσουν Τσίπρα και Καμμένο....]
Ευκαιρία για να αποκατασταθεί το κλίμα στην οικονομία και ανάσα στην αγορά εκτιμά το οικονομικό επιτελείο ότι θα αποτελέσει η εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 52,5 δισ. ευρώ που θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία έως τον Μάρτιο...

Διεκδίκησε χρήματα για να "στήσεις" την δική σου επιχείρηση.Διαγωνισμός με χορηγό την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αν είσαι νέος και έχεις μια έξυπνη λαμπρή και προτότυπη ιδέα που μπορεί, με καθοδήγηση και τη βοήθεια ειδικών, να μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση, τότε μπορείς να διεκδικήσεις το βραβείο του διαγωνισμού YoungBusinessman, χορηγός επικοινωνίας του οποίου είναι η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Στο Διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος νέοι ή νέες έως 40 ετών
Οι υποψήφιοι σε πρώτη φάση καλούνται να καταθέσουν τις Ιδέες τους για τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης οι οποίες στη συνέχεια αξιολογούνται...

Αγώνας της κυβέρνησης για να κλείσουν τα εσωτερικά μέτωπα


ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Σκληρή μάχη στο εσωτερικό της χώρας καλείται πλέον να δώσει η κυβέρνηση, μετά την επιτυχή κατάληξη του χθεσινού Eurogroup και την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης- μαμούθ.
Ο Α. Σαμαράς καλείται πλέον να διαχειριστεί τα εσωτερικά μέτωπα, το πρώτο που αφορά στο συντονισμό της κυβέρνησης ώστε να αποκλειστούν φαινόμενα αρρυθμίας όπως εκείνα του τελευταίου διαστήματος. 
Δεύτερον, να μπορέσει να...

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 4,5% στην εκλογική επιρροή - Καταλληλότερος ο Σαμαράς

provadisma-syriza-me-45-stin-eklogiki-epirroi-katalliloteros-o-samarasΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PUBLIC ISSUE


Προβάδισμα 4,5 μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. 
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς.
Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 30,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 26%, η Χρυσή Αυγή με 10,5%, οι ΑΝΕΛ με 9,5%, το ΠΑΣΟΚ με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 6,5%, και το ΚΚΕ με 5,5%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και...

Aντώνης Σαμαράς: Τελείωσαν οι εκβιασμοί για την έξοδο της χώρας από το ευρώ

Antonis-samaras-teleiosan-oi-ekviasmoi-gia-tin-eksodo-tis-xoras-apo-to-eyro 
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ EUROGROUP
Ως νέα αφετηρία χαρακτήρισε τα χρήματα της δόσης ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη τύπου από τις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι «σήμερα κερδίσαμε μία μεγάλη ευκαιρία να βγούμε από την κρίση». 
Για απόφαση-ανάσα έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
«Σήμερα τελειώνουν οι εκβιασμοί για έξοδο της χώρας από το ευρώ» ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώπιον των δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι...

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Το δόγμα Σαμαρά

Ο Πρωθυπουργός καλεί σε ανασύνταξη των δυνάμεων κυβέρνηση και κόμμα 
- «Πρέπει να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων»

Χωρίς να μεταβάλλεται ουδόλως η ασκούμενη πολιτική, σημαντικές αλλαγές στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβερνήσεως και στη μεθοδολογία του κοινωνικού διαλόγου που επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς αναμένονται το προσεχές διάστημα.
Προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι πιέσεις τόσο στα «κοινωνικά μέτωπα» όσο και στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός...

Η ΑΟΖ δεν είναι για πολιτικάντηδες

Νίκος Λυγερός, Ελληνική ΑΟΖ

Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η ΑΟΖ δεν είναι για πολιτικάντηδες 

και όσοι προσπαθούν να την χτυπήσουν για προσωπικά πολιτικά συμφέροντα απλώς στο τέλος θα φάνε τα μούτρα τους, όπως έγινε και στην Κύπρο. 
Η ΑΟΖ είναι απαραίτητη για την Ελλάδα και δίχως αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη, η οποία είναι μία αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της πατρίδας μας. 
Δεν φτάνει που καθυστερήσαμε τόσα χρόνια να προχωρήσουμε...

Η ..."ομάδα" είναι στα πάνω της!

Το καλό κλίμα και η ατάκα του πρωθυπουργού που έκανε τον υπουργό να ...γελάσει
Σε πολύ καλή διάθεση ήταν φανερά τόσο ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου...
Η ανακούφιση και η καλή ψυχολογία φάνηκε και από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός τόνισε πως "δεν ξέρω τι θα πουν όλοι όσοι το προηγούμενο διάστημα καταστροφολογούσαν και έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Τώρα τι θα πουν ; Μάλλον δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι..." για να σπάσει σε ένα χαμόγελο ...

Η ομίχλη του κυβερνο-πολέμου

Γιατί οι περιγραφές για την απειλή είναι υπερβολικές 

Περίληψη: 
Πέρα από αυτά που δημοσιοποιούνται, ο ηλεκτρονικός πόλεμος είναι μια σχετικά αναποτελεσματική τακτική που χρησιμοποιείται σπάνια και που δεν θα αλλάξει σύντομα τους υπολογισμούς της εξωτερικής πολιτικής. 
Ο BRANDON VALERIANO είναι λέκτορας Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Είναι ο συγγραφέας του «Becoming Rivals» και εργάζεται πάνω σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για τα πρότυπα των στρατιωτικών δαπανών.
Ο RYAN MANESS είναι ένας υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι στο Σικάγο. Μαζί, γράφουν ένα βιβλίο για τον ηλεκτρονικό πόλεμο, που θα δημοσιευθεί στις αρχές του επόμενου έτους. 
Στα μέσα του 2010, χιλιάδες φυγοκεντρωτές που συμβάλλουν στον εμπλουτισμό του ουρανίου στις ιρανικές πυρηνικές ερευνητικές εγκαταστάσεις άρχισαν να περιστρέφονται ανεξέλεγκτα...

Αλαβάνος: «Ακόμα και με κατάργηση του μνημονίου η Ελλάδα είναι καταδικασμένη» - Πετάει το «μπαλάκι» στον Αλέξη Τσίπρα

akoma-kai-me-katargisi-toy-mnimonioy-i-ellada-einai-katadikasmeni

ΤΟ  ΕΥΡΩ  ΠΟΛΟΣ  ΕΛΞΗΣ  ΤΩΝ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 

Υπέρ της εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ τάχθηκε για ακόμα μια φορά, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ καθώς θεωρεί πως αυτό αποτελεί μονόδρομο εάν καταγγελθεί το Μνημόνιο
Με αυτόν τον τρόπο πετάει το «μπαλάκι» στον Αλέξη Τσίπρα που υπόσχεται καταγγελία του μνημονίου με παραμονή στην Ευρωζώνη.
Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι: 

Δείτε ολόκληρη την απόφαση του Εurogroup για τη δόση της ΈλλαδαςΣε ποιά περίπτωση προβλέπει νέα μέτρα

Την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου του β' χρηματοδοτικού προγράμματος της Ελλάδας ενέκρινε το Eurogroup
Στο κείμενο της απόφασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αποτυπώνεται το πλήρες χρονοδιάγραμμα της εκταμίευσης, καθώς αναφέρεται και σε ποια περίπτωση θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Eurogroup για την Ελλάδα έχει ως εξής:

Σόλων Κασσίνης για το φυσικό αέριο εντός Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ - ΡΙΚ

Σόλωνας Κασίνης για τα οικόπεδα εντός Ελληνικής, Κυπρικής ΑΟΖ και το φυσικό αέριο
Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας κ. Σόλωνας Κασσίνης στην εκπομπή "Επωνύμως" του ΡΙΚ, στις 11/12/2012.
Ο Σ. Κασσίνης, θεωρεί πως το ενεργειακό μέλλον της Κύπρου μπορεί να αλλάξει δραστικά το επόμενο διάστημα και κατέγραψε μία σειρά από γεγονότα που θα ακολουθήσουν και θα οδηγήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.  
Τα μέσα και αρκετοί πολιτικοί έχουν υποβαθμίσει αυτή την πραγματικότητα. Όσον αφορά την ελληνική ΑΟΖ, στο 22 λεπτό της συνέντευξης, ως μέλος της ελληνικής επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό κ.Σαμαρά, αναφέρει τις θετικές εξελίξεις στο θέμα των ερευνών και το έντονο ενδιαφέρον και ανταπόκριση, ξένων εταιριών...

10 λόγοι που μου… αρέσει η οικονομική κρίση!


Μου αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου 
δεν με αγριοκοιτάζει πια, αλλά λιώνει στα γέλια...
Άσε που έδιωξε μερικούς που δε μου άρεσε η φάτσα τους.
Μου αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον, γιατί έτσι θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό.
Μου αρέσει που ακρίβυνε η βενζίνη και χρησιμοποιώ λιγότερο το αυτοκίνητο.
Γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το...

Κουράκος: "Σε κόμμα που είναι χρηματοδότης ο Βουλγαράκης δεν έχω θέση..." και αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ !


Κατήγγειλε εμπλοκή του Βουλγαράκη στους ΑΝΕΛ: "Σε κόμμα που είναι χρηματοδότης ο Βουλγαράκης δεν έχω θέση..." δήλωσε ο Βουλευτής 
Με αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου αποχώρησε ο βουλευτής της Β' Πειραιά Γιάννης Κουράκος λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 
Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η δήλωση του κ. Κουράκου, ότι "σε κόμμα που είναι χρηματοδότης ο Βουλγαράκης ... δεν έχω θέση". 
Ειδικότερα, σε «παρουσία» του Γιώργου Βουλγαράκη πίσω...

Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να... ωριμάσει!

Είναι ο μεγαλύτερος καρπός στον κόσμο, 

μοιάζει με καλοσχηματισμένα... γυναικεία οπίσθια και μπορεί να αξίζει χιλιάδες ευρώ!
H «καρύδα της θάλασσας» είναι ένα από τα πιο σπάνια και περίεργα φρούτα στον κόσμο. 
Είναι σπάνιο γιατί ευδοκιμεί μόνο σε δύο συγκεκριμένα νησιά του αρχιπελάγους των Σεϋχελλών! 
Στην… καταγωγή του οφείλει και το όνομά του καθώς μέχρι να ανακαλυφθούν οι Σεϋχέλλες τους καρπούς τούς «ξέβραζε» η θάλασσα προκαλώντας την έκπληξη όλων αφού ο καρπός ήταν παντελώς άγνωστος...

Το Eurogroup αποφάσισε την εκταμίευση της δόσης των 34 δις ευρώ


Το Eurogroup αποφάσισε


Η ευρωζώνη αποφάσισε την εκταμίευση της δόσης των 34 δισεκατομμυρίων της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, από το σύνολο των 54 δισ. ευρώ. 
"Η απόδεσμευση της δόσης για την Ελλάδα έγινε αποδεκτή" δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σε λίγο θα δώσουν συνέντευξη Τύπου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος, Όλι Ρεν...

Αν. Ελληνες: Αποχώρησε ο Κ. Μαρκόπουλος - Η επιστολή αποχώρησης:

Αποχωρεί από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Κώστας Μαρκόπουλος. 

Με επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Ευβοίας αφήνει αιχμές για τη στάση του Π. Καμμένου και για την πολιτική που ακολούθησε. 
* «Φλερτάραμε με το δολάριο» χωρίς να ξέρουμε τι σημαίνει αλλαγή νομίσματος, οι συνέπειες της και αν «το δολάριο μας θέλει»... 
* Γνωρίζω ότι θα ακολουθήσουν ύβρεις και συνομωσιολογικές επεξηγήσεις της απόφασης μου, αλλά δεν με αγγίζουν... 
* Το κόμμα χωρίς όργανα, αποτελεί μια τέλεια συνταγή για να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους, συμφέροντα και εχθρούς της χώρας... 
* Δεν είχαμε καμία δομημένη οργάνωση σαν κάποιοι να φοβούνται το μεγάλο και να επιλέγουν συνειδητά το μικρό...
Η επιστολή αποχώρησης:

Καραμανλής: Μη με μπλέκετε ...στην παρούσα χρονική στιγμή !Τι απαντά στα σενάρια επαναφοράς του και γιατί θέλει να κάνει … οριστικό ξεκαθάρισμα…

Παλαιότερα μπορεί να κρατούσε αποστάσεις από κάθε σχόλιο ή φήμη που τον ήθελαν να επανέρχεται ενεργά στην κεντρική πολιτική σκηνή, όμως τώρα ο Καραμανλής εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά του.
Οι φήμες ότι ετοιμάζει να ηγηθεί νέου κόμματος, με πυρήνα τη Ν.Δ. ή να αναλάβει και πάλι την ηγεσία της Ν.Δ. ή ακόμη και να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας, φαίνεται ότι ενοχλούν τον Καραμανλή, που τον βάζουν στο «κάδρο» ενός πολιτικού παιχνιδιού από το οποίο με τη στάση του δείχνει ότι απέχει.
Από το περιβάλλον του Καραμανλή, συνεργάτες και συνομιλητές του δηλώνουν ότι ...

Δείτε τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς κάθε κόμματος


Απίστευτες ανατροπές σε πρόσωπα σε όλο το πολιτικό φάσμα
Μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό χρηματιστήριο πολιτικών προσώπων επιφέρουν οι κάλπες του Ιουνίου , όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση «τάσεις» της «MRB», ενώ για πρώτη φορά μετριέται η δημοτικότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμματος πια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η Λιάνα Κανέλλη με 39,9% παραμένει το δημοφιλέστερο πολιτικό πρόσωπο, ενώ στην πρώτη δεκαπεντάδα στο σύνολο των ψηφοφόρων ακολουθούν οι Δημήτρης Αβραμόπουλος με 22,5% ,Μανόλης Γλέζος με 20,6%, Άρης Σπηλιωτόπουλος με 18,2% ,Γιάννης Δραγασάκης και...

Oι συνωμοσίες των «δακτύλων» και η αριστερή ματιά στον Καμμένο


Πολύ αστυνομική σεναριογραφία μας κατακλύζει γύρω από τους εσωτερικούς σπασμούς των «Ανεξάρτητων (εξαρτημένων) Ελλήνων», αντάξια των εμετικών τηλεοπτικών σήριαλ…
Το αστυνομικό σενάριο δομείται πάνω στη μαγική λεξούλα:  
«Αποστάτες».


Είναι μαγική αυτή η λέξη διότι κινητοποιεί όλα τα αρνητικά, ιστορικά σύνδρομα της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ του Μητσοτάκη. Έκτοτε κάθε αρχηγός κόμματος έκανε κατάχρηση αυτής της φράσης εναντίον κάθε στελέχους του κόμματός του που τον αμφισβητούσε και διαχωριζόταν…
Για «αποστάτες»
κατηγορήθηκαν από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όσοι «δραπέτευσαν από το κόμμα…

Ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν στο κόμμα Καμμένου


Υπό διάλυση το κόμμα 

Ύστατη προσπάθεια να ανακόψει το κύμα φυγής των προερχόμενων από τη Νέα Δημοκρατία προβεβλημένων στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καταβάλει ο κ. Πάνος Καμμένος.

Η προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι συνεδρίασης της 20μελούς κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ έχει προσλάβει χαρακτήρα προσκλητήριου παρόντων αλλά και απόντων, καθώς θα γίνει καταμέτρησης των βουλευτών που παραμένουν πιστοί στον κ. Καμμένο και εκείνων που αμφισβητούν το μοντέλο ηγεσίας και τον προσανατολισμό που εκείνος θέλει να δώσει στο κόμμα του...

«Όνειρό μου η μεγάλη κεντροδεξία του Καραμανλή» - video

Το όνειρό του για μία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη 
πιστή στο όραμα του «εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, 
με συμπράττοντα τον άνθρωπο που πιστοποιεί τη ζωντανή ύπαρξη του ονόματος Καραμανλή, δηλαδή τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή- εξέφρασε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο Δημήτρης Σταμάτης, μία ημέρα μόνο μετά την αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επανόδου του στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Σταμάτης τόνισε πως θα έπρεπε να αλλάξουν πολλά στο κόμμα για να μπορέσει, έστω, να συζητήσει κάτι τέτοιο.
Δείτε το video:

Τρία στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ ύποπτοι για το «μαγείρεμα» του ελλείμματος το 2009

tria-stelexi-tis-elstat-upoptoi-gia-to-mageirema-toy-elleimmatos-to-2009

Ο ΠΕΠΟΝΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΔΕΙΧΝΕΙ  ΤΟΝ  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 
Να προχωρήσουν σε συμπληρωματική κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου, κάλεσε τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακομη στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, σχετικά με την υπόθεση περί διογκωμένου ελλείμματος το 2009 προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί στο Μνημόνιο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς έκριναν αναγκαία την συμπληρωματική κατάθεση των τριών αυτών προσώπων καθώς...

Νέο σχέδιο επαναγοράς ομολόγων για τους ιδιώτες που δεν συμμετείχαν στο πρώτο PSI

neo-sxedio-epanagoras-omologon-gia-toys-idiotes-poy-den-symmeteixan-sto-proto-PSI

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROWORKING GROUP

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του EuroWorking Group με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του πρόεδρου του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνου Τσακλόγλου 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ευρωπαίοι  έκριναν ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων είναι ικανοποιητικό, ωστόσο κατέστησαν σαφές ότι ...

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ο Πούτιν καλεί τους Ρώσους να κάνουν περισσότερα παιδιά

o-poutin-kalei-toys-rosoys-na-kanoyn-perissotera-paidia

Να κάνουν περισσότερα παιδιά κάλεσε την Τετάρτη τους Ρώσους ο Βλάντιμιρ Πούτιν ώστε να μη δουν τη χώρα τους να φτωχαίνει και να μην μπορεί να «διατηρήσει το έδαφός της»

«Πιστεύω ότι ο κανόνας στη Ρωσία πρέπει να είναι μια οικογένεια με τρία παιδιά», δήλωσε ο Πούτιν κατά την ετήσια ομιλία του προς το έθνος, προσθέτοντας ότι γι'αυτό απομένουν ακόμη «πολλά να γίνουν».
«Θα πρέπει να φτιάξουμε ευνοϊκές συνθήκες, κυρίως για τις γυναίκες, προκειμένου να μην φοβούνται ότι η γέννηση ενός δεύτερου και τρίτου παιδιού θα βάλει φρένο στην...

«Δεν πάω στους Ανεξάρτητους Έλληνες - Θέλω να γυρίσει ο Καραμανλής»

den-pao-stoys-aneksartitoys-ellines-thelo-na-gyrisei-o-karamanlisΟ ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣΤις ραγδαίες εξελίξεις που διαδραματίζονται στο πολιτικό σκηνικό σχολίασε ο επικεφαλής του «Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος», Νίκος Νικολόπουλος. 
Ο ανεξάρτητος βουλευτής αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσχωρήσει στους Ανεξάρτητους Έλληνες, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του Κώστα Καραμανλή, επισημαίνοντας πως «πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο»...

Διαγράφεται χρέος 21,2 δισ. ευρώ από την επαναγορά - Αισιοδοξία για την εκταμίευση της δόσης

diagrafetai-xreos-212-dis-eyro-apo-tin-epanagora-aisiodoksia-gia-tin-ektamieysi-tis-dosisΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROWORKING GROUP

Συνολικές προσφορές ύψους 31,9 δισ. ευρώ έλαβε, στο πλαίσιο της διαδικασίας επαναγοράς χρέους, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ τα προσφερθέντα ομόλογα εξασφαλίστηκαν βάσει εξάμηνων γραμματίων ύψους 11,29 δισ. ευρώ, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), ενώ η μέση τιμή επαναγοράς διαμορφώθηκε στα 33,8 σεντς ανά 1 ευρώ ονομαστικής αξίας των προσφερθέντων ελληνικών ομολόγων...