Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Καλά, αυτοί εκφυλίστηκαν νωρίς…


Μάγισσα Κίρκη η εξουσία μεταμορφώνει και εκφυλίζει όλους όσους γεύονται τις ηδονές της. Μόνο ο  βαθμός διαφέρει. 
Οι φρέσκοι εξουσιαστές είναι οι πλέον ευεπίφοροι να παραδοθούν χωρίς αντίσταση στη γοητεία της.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε χθες να υπερασπισθεί ολοψύχως και ενθέρμως τον συγκυβερνήτη Πάνο. Όχι για το ταξίδι του στο Μονακό. Αυτό το...

Καλύτερος φίλος του Πάνου Καμμένου ο... ΣΥΡΙΖΑ

Κάποιοι φάνηκαν να εκπλήσσονται. Κάποιοι άλλοι δεν έδωσαν μεγάλη σημασία. 
Το πολιτικό συμπέρασμα είναι όμως ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης.
Ο λόγος για την απόλυτη και ευθεία κάλυψη που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Πάνο Καμμένο για τις αναρτήσεις του στο Twitter, σε ένα θέμα που ασφαλώς και προσφερόταν για αποστασιοποίηση του κυβερνώντος κόμματος από τους ΑΝΕΛ, μία κίνηση που θα είχε εύκολα και «ιδεολογικό» μανδύα.
Τα γεμάτα ένταση και εκτός πολιτικής «λογικής» tweet του προέδρου των ΑΝΕΛ, με τα...

Νέα δημοσκόπηση: Σαρωτικό διψήφιο προβάδισμα αυτοδυναμίας για τη Ν.Δ. [κάρτες]

Σαρωτικό διψήφιο προβάδισμα αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα 10,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία RASS και παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Action24.
Η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 29,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19,4% ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,7%.
Ακολουθούν...

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Σκοπιανό: Πώς ο Τσίπρας έπεσε στην παγίδα που έστησε στον Μητσοτάκη

Αρχικά να διευκρινίσω πως οποιοδήποτε σχόλιο για την ουσία του θέματος είναι άκαιρο. 
Η μόνη πληροφόρηση που έχουμε είναι από τα Σκόπια και αφορά τις αντιφατικές δηλώσεις του Ζάεφ και του Ιβανόφ. Συνεπώς όσοι σχολιάζουν, εκτίθενται.
Αυτήν την στιγμή ο μόνος σχολιασμός που μπορεί να γίνει, αφορά τις τακτικές κινήσεις των δύο βασικών παικτών της Ελληνικής πολιτικής ζωής, τον Α.Τσίπρα και τον Κ.Μητσοτάκη.
Είναι δεδομένο πως όταν ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ανασύρει από την ναφθαλίνη το Σκοπιανό, το πρώτιστο που σκεφτόταν ήταν πώς θα φέρει αναταραχή στην Νέα Δημοκρατία...

Άγρια κόντρα για το ταξίδι Καμμένου στο Μονακό - Τα φουσκωτά, τα μοντέλα και οι... ξαπλώστρες [βίντεο]

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει με αφορμή το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στο Μονακό / Φωτογραφία: Eurokinissi

Πολιτική θύελλα με οξύτατες αντιπαραθέσεις και βαρύτατους χαρακτηρισμούς έχει ξεσπάσει με αφορμή το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στο Μονακό, αλλά και με τα όσα έγραψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στο twitter.

Η κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΑΝΕΛ ξεκίνησε όταν 5 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση για το ταξίδι αναψυχής του κ. Καμμένου για να παρακολουθήσει το grand prix στο Μονακό και εκείνος απάντησε με ένα tweet φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ...

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Παρέδωσαν οριστικά, Τσίπρας και Καμμένος, το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς;

Με αφορμή τις αναφορές του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, για την «κατ’ αρχήν συμφωνία» στο Σκοπιανό η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον πρωθυπουργό όχι μόνο να πει τι παραχωρήσεις έχει κάνει αλλά και αν τα όσα ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ τα προσυπογράφει ο συγκυβερνών Πάνος Καμμένος. 
Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για εν κρυπτώ διπλωματία.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Να μη χαίρονται οι δραχμιστές


Η Ιταλία επαναφέρει τον εφιάλτη του 2012 στην ΕυρώπηΟι δραχμιστές ξεμύτισαν όπως τα σαλιγκάρια μετά από την βροχή. 
Περιμένουν οι καημένοι ότι η Ιστορία θα τους δικαιώσει για όσα τραγικά είχαν εκστομίσει το 2015.
Αν μέχρι σήμερα η χώρα αυτή βρίσκεται ακόμη όρθια στα πόδια της το οφείλει στο ευρώ. Αλλά και τα ευρωλιγούρια θα πρέπει να έχουν το νου τους! 
Εμείς θέλουμε το ευρώ. Οι άλλοι μας θέλουν; 
Οι εξελίξεις στην Ιταλία θα κρίνουν πολλά για...

Θεσσαλονίκη και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεγράψει μια πόλη


Φωτογραφία του Σαραφόπουλος Στάθης.Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι  η «ομάδα που υποθάλπει την οργανωμένη βία… που προέρχεται από τη μήτρα της άκρας αριστεράς». 
Για τον Γιώργο Κυρίτση «… μια πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό». 
Για τους υπόλοιπους Έλληνες στις ερχόμενες εκλογές θα είναι μια καθαρή επιλογή.

Ανάμεσα στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ του Κυρίτση που θέλει...

«Βόρεια Μακεδονία»: Τελικά Τσίπρας και Καμμένος παρέδωσαν το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς

Κοντά στη λύση της ονομασίας των Σκοπίων βρίσκονται Αθήνα και Σκόπια.Εκτός απροόπτου συμφωνήθηκε ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Σκοπίων το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”.

Από την Κυριακή περίμενε η ελληνική κυβέρνηση να επιλέξει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανάμεσα στα δύο ονόματα που είχαν προκριθεί και να δεσμευτεί επιτέλους για το πολυπόθητο erga omnes.
Το μεσημέρι της Τρίτης ο κύβος ερρίφθη, αν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι όλα μπορούν να καταρρεύσουν σε μία στιγμή...

Μητσοτάκης: Έρχεται σκληρό, τέταρτο Μνημόνιο – Απέτυχε σε όλα ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προειδοποίησε πως έρχεται τέταρτο, σκληρό Μνημόνιο με την υπογραφή της Κυβέρνησης, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε σε όλα.
Επιπλέον, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί στο φορολογικό και το ασφαλιστικό σημειώνοντας: 

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Μεγάλη αναταραχή, εφιαλτική κατάσταση (πάλι) για την Αθήνα…


Σχετική ÎµÎ¹ÎºÏŒÎ½Î±Η Ελλάδα, δυστυχώς για μας, δεν είναι Ιταλία. 
Μία κρίση στη Ρώμη θα κάνει το 2015 του Βαρουφάκη να μοιάζει με μάχη με βέλη στην εποχή των πυρηνικών συρράξεων. Η Ελλάδα, πάντως, δεν έχει να ωφεληθεί στο ελάχιστο από αυτή τη νέα διένεξη. Ας μην κάνουμε αυτή τη φορά λάθος λογαριασμούς. Αυτά τα κομμουνιστικά για την αναταραχή δεν έχουν εφαρμογή εδώ...

Ταραχή στο Μαξίμου και πρωτοφανές «άδειασμα» στον Κοτζιά

Κάποτε θα γινόταν και αυτό! 
Οι φωνές σχεδόν ακούστηκαν έξω από το Μαξίμου, όταν οι υψηλοί ένοικοί του έγιναν κοινωνοί της δήλωσης του Νίκου Κοτζιά, σύμφωνα με την οποία οι δύο υπουργοί Εξωτερικών (ο ίδιος και ο Ντιμιτρόφ), ολοκλήρωσαν ό,τι είχαν αναλάβει, ώστε και μετά από τις συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων, η συμφωνία επαφίεται πλέον στους δύο πρωθυπουργούς.
Το επιτελείο του πρωθυπουργού, ουσιαστικά ο ίδιος, ευρέθη προ απροόπτου...

Αυστρία: Θα κλείσουμε τα σύνορα μας για τους πρόσφυγες, θα τα κάνουμε αδιαπέραστα

Πρόσφυγες/ Φωτογραφία: INTIME NEWS

Τηλεφωνικές επαφές «με όλους τους ομολόγους του, από την Ελλάδα μέχρι την Σλοβενία», για να εξετάσουν το προσφυγικό, προτίθεται να έχει ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ.

Προειδοποιώντας, ότι δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί η κατάσταση με το "ανεξέλεγκτο κύμα προσφύγων" το 2015 και 2016 και εκφράζοντας τις "ανησυχίες" του για τις, όπως ισχυρίστηκε, σαφώς αυξανόμενες...

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Από τη Marfin στη μικρή Μελίνα: Ποιοι Πόντιοι;

Αποτέλεσμα εικόνας για Από τη Marfin στη μικρή Μελίνα: Ποιοι Πόντιοι;

Τα «αριστερά» εγκλήματα μένουν ατιμώρητα ενώ στα «ακροδεξιά» οι ένοχοι βρίσκονται πάντα

Ευτυχώς που δεν έχασε τη ζωή του ο Μπουτάρης απ' αυτούς τους κάφρους αλητοφασίστες.
Δεν ήθελε και πολύ να γίνει το κακό. Ομως δεν πάει καλά το πράγμα, μυρίζει από μακριά ότι θα έχουμε νέες απώλειες ανθρώπινων ζωών, όπως συνέβη και με τη Marfin, το κορυφαίο τραγικό γεγονός όπου τρεις άνθρωποι και ένα μωρό που θα ερχόταν στη ζωή κάηκαν ενώπιον συγκέντρωσης με αριστερό πρόσημο και συμμετοχή διακεκριμένων Συριζαίων...

Τον Αύγουστο ο Αλέξης θα φορέσει γραβάτα ακόμη και με... μαγιό



Σχετική ÎµÎ¹ÎºÏŒÎ½Î±Η Αριστερά δίνει μεγάλη σημασία στους συμβολισμούς. 
Πιστεύει πως τα σύμβολα και οι εικόνες, επειδή απευθύνονται στο θυμικό του πολίτη, λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά από τις νοητικές διεργασίες του ορθού λόγου. 
Ένας ιδεολογικοπολιτικός χώρος που, σε παγκόσμιο επίπεδο, υποσχέθηκε τον επίγειο παράδεισο, δηλαδή την ουτοπία, είναι λογικό να καταφεύγει στις παραστάσεις και στα σύμβολα για αναπληρώσει την διαρκή ματαίωση του οράματος του.
Η Αριστερά πάντα συμβολοποιούσε τις μεγάλες στιγμές της. Μάλιστα πολλές φορές οι συμβολισμοί δεν δικαιολογούνταν από την εξέλιξη των γεγονότων που προσπαθούσαν έτσι να διαστρέψουν...

Μνημόνιο Τσίπρα χωρίς Έλεος έως το 2022!

Αυτό που ουσιαστικά τελειώνει στις 20 Αυγούστου δεν είναι το Μνημόνιο, όπως προαναγγέλλει εβδομάδες τώρα ο Αλέξης Τσίπρας και κυβερνητικά στελέχη αλλά η φθηνή χρηματοδότηση από τον ESM

καθώς το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, στο οποίο οι δανειστές εξασφάλισαν την υπογραφή της κυβέρνησης, προβλέπει μέτρα και δεσμεύσεις που εκτείνονται έως και το 2022, δένοντας χειροπόδαρα την Ελλάδα.
Συντάξεις και αφορολόγητο είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα κοπούν, είτε από...

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Ρονάλντο εναντίον Μπέιλ: Ποιο το κορυφαίο γκολ όλων των εποχών στο Champions League [Video]

Είχε μόλις μερικά δευτερόλεπτα στο τερέν του μεγάλου τελικού του Champions League και στην πρώτη του επαφή ο Γκάρεθ Μπέιλ πέτυχε γκολ με ανάποδο ψαλίδι το οποίο ζήλεψε 100% ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ίσως κανένα από τα δύο. 
Έτσι όπως απογειώθηκε και το έστειλε στο παράθυρο ο Μπέιλ, μάλλον το δικό του μπαίνει μπροστά...

Άγρια κόντρα Ρωμανιά – Αυλωνίτου στον «αέρα» με απίστευτους χαρακτηρισμούς [Video]

Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου και τον οικονομολόγο Γιώργο Ρωμανιά, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ με αφορμή τις επερχόμενες περικοπές στις συντάξεις.

Οι συνεχείς διακοπές της Ελένης Αυλωνίτου στον Γιώργου Ρωμανιά όταν μιλούσε για περικοπές που έρχονται και που προβλέπονται ακόμη και στα προαπαιτούμενα για την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο που υπέγραψε...

Τα συγκινητικά λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ετήσιο μνημόσυνο του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη [ εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: Eurokinissi

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στα Χανιά το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τα λόγια του γιου του, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον πατέρα του και τη μητέρα του μετά το μνημόσυνο, στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικά:
«Πράγματι δεν θα μπορούσα να φανταστώ πιο όμορφο, αλλά και πιο σημαδιακό τόπο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος. Ένα μοναστήρι το οποίο...

Απίστευτο: Κεραυνός χτύπησε λεωφορείο των ΚΤΕΛ γεμάτο επιβάτες - Κάηκε ολοσχερώς [εικόνες]

Φωτογραφία: e-evros

Λαχτάρισαν οι επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ Έβρου που εκτελούσε το μεσημέρι του Σαββάτου το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Ορεστιάδα.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 4 το απόγευμα, όταν κεραυνός χτύπησε το λεωφορείο την ώρα που βρισκόταν στο χωριό Μοναστηράκι, λίγο έξω από τις Φέρες. Να σημειωθεί πως στην περιοχή είχε ξεσπάσει μπόρα.
Ευτυχώς, χάρη στην ηλεκτρική εκκένωση του λεωφορείου και την άμεση αντίδραση...