Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ο π. βουλευτής Δράμας Οικονομολόγος, κ. Στάθης Σαραφόπουλος παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στις 8 Σεπτεμβρίου 2008, στο τηλεοπτικό σταθμό ¨άλφα¨ και στην εκπομπή του κ. Θανάση Φυλακτού.

Ερωτηθείς ο κ. Σαραφόπουλος για την συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του κ. Πρωθυπουργού στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, απάντησε ότι ο Πρωθυπουργός είναι αυτός που καθορίζει την ατζέντα των εξελίξεων και όχι τα ΜΜΕ που ασχολούνται με θέματα όχι της πολιτικής αλλά της παραπολιτικής.

Π.χ. απουσίασαν οι ερωτήσεις για την Υγεία, την Παιδεία, τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, το Ασφαλιστικό, τις Μεταρρυθμίσεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλα θέματα μείζονος σημασίας που απασχολούν τους έλληνες πολίτες.


Στην συνέχεια ο κ. Σαραφόπουλος ερωτηθείς για την Δράμα και τις δυνατότητες Ανάπτυξης της, αναφέρθηκε στην έλλειψη Ολοκληρωμένης Πρότασης Ανάπτυξης της Δράμας.

"Γι αυτό ευθύνεται η ηγεσία του τόπου.

Λείπει ο Πολιτικός Στρατηγικός Σχεδιασμός, λείπει η Ιεράρχηση των προβλημάτων.

Μετά από τον βαρύγδουπα αναπτυξιακά Συνέδρια παραμένει η ίδια κατάσταση στην Δράμα. Αυτά δεν πρόκειται να φέρουν από μόνα τους την Αναπτυξιακή πορεία που χρειάζεται ο τόπος. Οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου και οι διατελέσαντες σ΄ αυτές τις θέσεις πρέπει να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες και να απαιτήσουν μία σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό και τους βασικούς Υπουργούς της κυβέρνησης ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση τους και να δοθεί η αναπτυξιακή πορεία του Νομού (πρόταση δική του από τον Μάιο του 2004).

Οι θεσμικοί παράγοντες τις περιοχής μας ακολουθούν τα γεγονότα, αντί να τα προλαμβάνουν."



Στην ερώτηση του κ. Φυλακτού για τον Αναπτυξιακό νόμο απάντησε : "ότι δεν εκμεταλλευόμαστε όλες τις δυνατότητες του.

Ακολουθούμε τα τετριμμένα, χωρίς να μελετηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης του Α.Ν 3299 ώστε να ενισχυθούν οι ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις αλλά και να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις στον Νομό. "



Για τα μεγάλα θέματα, ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-ΕΘΝΙΚΑ, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία είπε ότι δεν πρόκειται να λυθούν αν δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του τόπου ή τουλάχιστον των δύο μεγάλων κομμάτων.



Τέλος για το σχέδιο Καποδίστριας 2, δηλαδή τις συνενώσεις των υφιστάμενων Δήμων, απάντησε ότι με τον Νόμο που εφαρμόστηκε ο Καποδίστριας 1 ο Νομός Δράμας ήδη από 65 περίπου Δήμους και

Κοινότητες και Οικισμούς κατέληξε σε 7 Δήμους και μία Κοινότητα. Δηλαδή έγινε πολύ μεγάλη τομή.

Σήμερα χρειάζεται να συρρικνωθεί και άλλο ο χάρτης των ΟΤΑ στον Νομό μας;

Ποία είναι ή πρόταση της ηγεσίας της Αυτοδιοίκησης σ΄ αυτό το θέμα;



Δράμα, 09 Σεπτεμβρίου 2008.