Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Επτά αλήθειες για το δυστύχημα των Τεμπών

«Όταν συμβαίνει μια τραγωδία με θύματα 57 αθώους ανθρώπους και μάλιστα νέους, αρμόζει η σιωπή. Ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα και στις οικογένειες τους. Τα λόγια περιττεύουν, συνήθως»
αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε άρθρο του με τίτλο «Επτά αλήθειες για το δυστύχημα των Τεμπών».
«Δεν χωρούν δικαιολογίες, εξηγήσεις, παρηγοριά. Δεν χωρά, όμως, ούτε χυδαία προπαγάνδα, που ισοδυναμεί με σκύλευση νεκρών. Αν στα 57 θύματα, προστεθεί ένα ακόμη, η αλήθεια, τότε θα είμαστε όλοι ασυγχώρητοι», αναφέρει εισαγωγικά ο Π. Μαρινάκης.
Στο άρθρο του κυβερνητικού εκπροσώπου, στο iefimerida.gr, προσδιορίζονται μερικές «αλήθειες» σχετικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.
Συγκεκριμένα, ο Π. Μαρινάκης προσδιορίζει τις εξής αλήθειες στο άρθρο του:...

Ο μηχανισμός των υπογείων της Κουμουνδούρου υποκινεί σε επεισόδια

«Ο μηχανισμός των υπογείων της Κουμουνδούρου υποκινεί με κάθε τρόπο σε επεισόδια εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου»
αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
«Είναι ξεκάθαρο και συνάμα θλιβερό, ότι το μόνο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χυδαία εργαλειοποίηση του δυστυχήματος των Τεμπών. Παίζουν τα ρέστα τους στη δημιουργία νέων «αγανακτισμένων» και μπαχαλοποίησης», σημειώνεται.
Τέλος, όπως τονίστηκε: 
«Οι δεκαετίες και οι ηγεσίες τους αλλάζουν, αλλά επιμένουν στις ίδιες καταδικασμένες συνταγές. Οι πολίτες έχουν και γνώση και μνήμη και δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουν. Για ό,τι συμβεί έχουν την απόλυτη πολιτική ευθύνη»...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 24 Μαρτίου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 24 Μαρτίου 2024...

Ακόμα μια παράκαμψη των στενών των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου

Η σύνδεση του Θερμαϊκού κόλπου με τον Δούναβη ποταμό, μέσω του Αξιού ποταμού και του Μοράβα θα δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης για την Ελλάδα, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία. 
Η σύνδεση της θάλασσας του Αιγαίου με τον Δούναβη ποταμού και στη συνέχεια με τον ποταμό Ρήνο μπορεί να επεκτείνει τη ναυσιπλοΐα μέχρι τη βόρεια Ευρώπη Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία Πολωνία κλπ.
Σήμερα ο μόνος τρόπος τα πλοία να φθάσουν σε αυτές τις περιοχές είναι πληρώνοντας υπέρογκα τέλη στα στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου, να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα και από εκεί στο Δούναβη ποταμό, να πλεύσουν αντίθετα προς το ρεύμα μέσω των πόλεων Belgrave Vienna, Budapest και Regensburg...

Ρωσία: Θα αφυπνιστεί ποτέ η Δύση για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει;

Χρειάστηκε να μπούμε στον τρίτο χρόνο του ιμπεριαλιστικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, προκειμένου οι πολιτικές και στρατιωτικές ελίτ της Δύσης και κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αρχίσουν να ψελλίζουν μισόλογα και υπαινιγμούς για τον θανάσιμο κίνδυνο που απειλεί τη Γηραιά ήπειρο από την προαιώνια ρωσική επιθετικότητα.
Πολλοί στους κόλπους των δυτικών ελίτ, πίστευαν πως ο Πούτιν θα σταματήσει καταλαμβάνοντας παράνομα το 18% του ουκρανικού εθνικού εδάφους, προκειμένου να το χωρίσει σε latifundia για επίλεκτα στελέχη του στενού του κύκλου, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών.
Αιχμάλωτη στερεοτύπων περασμένων εποχών, η Δύση θεωρεί πως μπορεί να διαπραγματευτεί το πάγωμα της σύγκρουσης επ’ άπειρον.
Το τελευταίο, ωστόσο διάστημα, πρόεδροι (Μακρόν), υπουργοί Άμυνας, ακόμη και Παιδείας (Γερμανία), αναφέρονται δημόσια πως τρέφουν φρούδες ελπίδες, όσοι πιστεύουν πως η ρωσική επιθετικότητα θα σταματήσει στη Λεκάνη του Ντονμπάς...

Μνήμες Μπατακλάν στη Ρωσία: Πάνω από 60 νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση του ISIS στη Μόσχα (pics & vids)

Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον πλανήτη 
η αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Crocus City Hall σε προάστιο της Μόσχας, όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε συναυλιακό χώρο, ανοίγοντας πυρ κατά των θεατών...

Κύκλωμα παράνομων αναβολικών, φαρμάκων και κάνναβης: Bodybuilders και ποδοσφαιριστές στους πελάτες (Videos & Photos)

Πέντε οι συλλήψεις για συμμετοχή στο κύκλωμα. 
Έκαναν «δουλειές» και στο εξωτερικό. 
Παρακολουθούσαν με κάμερες τα σκευάσματα.
Bodybuilders, πρώην και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, σφαιροβόλοι και ιδιοκτήτες γυμναστηρίων περιλαμβάνονται στους πελάτες της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία και, όπως αποδείχθηκε, διακινούσε παράνομα αναβολικά καθώς και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα...

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό με τους 40 νεκρούς στη Μόσχα (Videos)

Η ανάληψη ευθύνης έγινε με ανάρτηση σε κανάλι του Ισλαμικού Κράτους στο Telegram. 
Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες. Πάνω από 200 οι εγκλωβισμένοι στον συναυλιακό χώρο.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα την Παρασκευή στη Μόσχα στη Ρωσία με τουλάχιστον 40 νεκρούς, μεταξύ τους και παιδιά, και πάνω από 100 τραυματίες σε αίθουσα συναυλιών.
Το Reuters αναφέρει ότι έγινε ανάρτηση σε κανάλι του Ισλαμικού Κράτους στο Telegram.
Η επίθεση δεν έχει τερματιστεί γιατί, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, δεν έχουν εξουδετερωθεί οι...

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Γ. Φλωρίδης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Στο θέμα της προανακριτικής όλοι «έκαναν την πάπια» - Παίζει θέατρο ο Σπίρτζης

«Είναι παράδοξο αυτοί που μιλούν αφηρημένα για ποινικές ευθύνες στην υπόθεση των Τεμπών να μην καταθέτουν πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής»
τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολιάζοντας αρχικά στον Real fm τη δήλωση που έκανε ότι δεν θα έβαζε υποψηφιότητα, εάν είχε πολιτική ευθύνη, είπε ότι «η δήλωσή μου είναι απολύτως σαφής. Αυτή είναι και είναι καιρός να πάμε στην ουσία. Η ουσία μας λέει το εξής: υπάρχει ένα ζήτημα πολιτικών ευθυνών και υπάρχει και ένα θέμα ποινικών ευθυνών» και πρόσθεσε:...

Ο Economist «τίναξε την μπάνκα στον αέρα» για χάρη της Ελλάδας και του Μητσοτάκη

Ο... σατανάς Economist "ξαναχτύπησε" και πάλι υπέρ της Ελλάδας, σε σημείο που να αναρωτιόμαστε αν είχε τίποτα πάρε-δώσε με τη... "Λίστα Πέτσα"!!!
Τα... δύσμοιρα "τρολ" του διαδικτύου που ανήκουν σε συγκεκριμένους χώρους, χάρηκαν με τη μη αναβάθμιση από τον οίκο Moody's, αλλά επειδή είναι αστοιχείωτα, οικονομικά αναλφάβητα και ανενημέρωτα, απλά να τους υπενθυμίσουμε ότι η Moody's μας είχε αναβαθμίσει κατά δύο βαθμίδες τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον προσεχή Σεπτέμβριο θα μας δώσει την επενδυτική βαθμίδα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει θεσμικό προηγούμενο να αναβαθμίζεται μια χώρα κατά τρεις βαθμίδες μέσα σε 6 μήνες! Τόσο απλά είναι τα πράγματα...

Κυρ. Μητσοτάκης: Καμία συμφωνία με Ουκρανία, δεν θα έκανα τίποτα εν κρυπτώ - Όχι στην πολιτική σπέκουλα για Τέμπη

Σαφές μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για εθνική τραγωδία, ενώ επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως η κυβέρνηση επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια
«Να μη γίνεται πολιτική σπέκουλα», υπογράμμισε.
Αναφορικά με τις φήμες για συμφωνία με την Ουκρανία κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον Ζελένσκι, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, δεν θα μπορούσα να κάνω εν κρυπτώ συμφωνίες».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:...

Τεχνητή Νοημοσύνη: «Ευλογία» ή «κατάρα»;

Η Τεχνητή Νοημοσύνη ήταν η τεχνολογία που σημάδεψε το 2023.
Τα δυνητικά οφέλη της για τις κοινωνίες μας είναι πολλαπλά, από τη βελτιωμένη ιατρική περίθαλψη έως την καλύτερη εκπαίδευση. Ωστόσο, η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν συμβάλλει σημαντικά μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με τη γη αλλά πλέον ενδιαφέρεται και για την «κούρσα» του διαστήματος...

Πότε ξεκινούν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

Δώδεκα πολίτες έχουν ήδη υποβληθεί σε απογευματινό χειρουργείο, σε ένα από τα μεγάλα νοσοκομεία που έχουν μπει στο πρόγραμμα, ενώ για τους τέσσερις πρώτους ασθενείς η επέμβαση ήταν δωρεάν καθώς περίμεναν πολύ καιρό, μια συμβολική προσφορά του υπουργείου στα εγκαίνια των απογευματινών χειρουργείων αλλά και προαναγγελία για τα 50.000 δωρεάν χειρουργεία που έπονται και σαφώς αναμένονται με λαχτάρα.
Συνολικά 103.000 ακόμη άτομα βρίσκονται στη λίστα αναμονής περιμένοντας επί μήνες ή και χρόνια και σίγουρα τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία αποτελούν μια λύση ζωής. Στόχος του υπουργείου Υγείας, να καταβάλει το ίδιο 60 εκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, δίνοντας...

Η διεθνής ατζέντα και η προεκλογική «μάχη»

Την ώρα, που σύσσωμη η Ευρώπη προετοιμάζεται να καταγράψει στις κάλπες του Ιουνίου τις επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη των αλλεπάλληλων κρίσεων, που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να κινηθεί ταυτόχρονα σε δύο επίπεδα, αφενός αυτό της διεθνούς ατζέντας, αφετέρου της προεκλογικής «μάχης» στο εσωτερικό, που σε λίγο ξεκινά.
Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει σειρά επαφών εκτός συνόρων –Βρυξέλλες, Μόντρεαλ, Τορόντο, Ουάσιγκτον– με έναν διπλό στόχο, την ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας –την στιγμή, που δύο πολεμικά μέτωπα, στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, είναι ανοιχτά– και την επικοινωνία της νέας συνθήκης, που δημιουργεί για τους Έλληνες της ομογένειας, η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου...

Ο κοινός αγώνας της ετερόκλητης συμμαχίας του λαϊκισμού

Επιχειρείται να δημιουργηθεί στην πολιτική ατμόσφαιρα μια συνθήκη που προσομοιάζει με εκείνη στα μέσα του 2022, όταν πολιτικά και άλλα κέντρα, επιδίωκαν μέσα σε έναν ορυμαγδό καταγγελιών, να εξωθηθεί ο Κ. Μητσοτάκης σε πρόωρες εκλογές με την απλή αναλογική, προσβλέποντας στο όνειρο της συγκυβέρνησης των… προοδευτικών.
Και μπορεί οι κάλπες που έχουμε μπροστά μας, να μην μπορούν να οδηγήσουν στην έξωση της κυβέρνησης της Ν.Δ από την εξουσία, ωστόσο, παραμένουν ένα κρίσιμο εκλογικό ορόσημο κατά το οποίο, η αντιπολίτευση αλλά και οι σύμμαχοί της εντός και εκτός της χώρας, ποντάρουν περισσότερα στο πριόνισμα και στην αποδυνάμωση της κυβέρνησης, από όσα ποντάρουν στη δική τους ενίσχυση. 
Ξεκινώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και φτάνοντας έως την Ελληνική Λύση, η στρατηγική...

Η μικρή Ευρώπη δεν νοιάζεται για ενιαία αμυντική θωράκιση

Στο τηλεφώνημα που δέχτηκε στις 3:30 το πρωί από τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, ο οποίος του ανακοίνωσε την επίθεση της Ρωσίας, αναφέρεται συχνά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.
Η άμεση σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και οι κυρώσεις που επεβλήθησαν στην Ρωσία, θεωρεί με άρθρο του στην Καθημερινή ότι «σηματοδότησαν τη γένεση μιας γεωπολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Και πιστεύει το παλιό και αυτονόητο «αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο».
Οι καιροί τον ωρίμασαν. Ήταν ο ίδιος που τις πρώτες εβδομάδες της ρωσικής επίθεσης θεωρούσε ότι θα καμφθεί ο Πούτιν επειδή κατασχέθηκαν κάποια πολυτελή γιοτ Ρώσων ολιγαρχών, και επειδή αυτοί δεν θα μπορούσαν να κάνουν βόλτες στο Μονακό ή να αγοράζουν διαμάντια στην Αμβέρσα.  
Μεγάλη κουβέντα τα περί προετοιμασίας πολέμου στο όνομα της ειρήνης...

Φεγγάρι μου που σαι ψηλά

Θα κάνω μια παρέκβαση από την τυπική θεματολογία μου σήμερα, καθότι χθες ήταν Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. 
Κι επειδή έχω εδραία πεποίθηση ότι η ποίηση μπορεί να ομορφύνει τη ζωή μας πολύ περισσότερο από την πολιτική ή την οικονομία, σας προσφέρω ένα ποίημα που ξεχειλίζει από μίσος και αγάπη μαζί. Στο οποίο η κατάρα σμίγει με τη θυσία
Μοιάζει δημοτικό, παραδοσιακό, μα δεν είναι. Ανήκει στα σπάνια ποιήματα του μπάρμπα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του κοσμοκαλόγερου των ελληνικών γραμμάτων, του μέγιστου των Ελλήνων λογοτεχνών.

                               Φεγγάρι μου...

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Η Ελλάδα αλλάζει, η αντιπολίτευση επιμένει στο παρελθόν

Τον Μάρτιο του 2021 με αφορμή τη δεύτερη έξοδο του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές χρέους και την προσφορά 26 δισ. ευρώ για το 30ετές ομόλογο, είχαμε αναφερθεί «στο πραγματικό χρήμα που αγοράζει πραγματικές προοπτικές στην Ελλάδα». 
Εκείνο το άρθρο είχε γραφεί μέσα σε μια περίοδο έντονης καταστροφολογίας και απύθμενης κινδυνολογίας από την πλευρά της αντιπολίτευσης απέναντι στις κινήσεις της κυβέρνησης.
Έτσι λοιπόν, την ίδια στιγμή που σύσσωμη η αντιπολίτευση αναφερόταν σε διάλυση της οικονομίας, σε καταπατήσεις συνταγματικών δικαιωμάτων και σε αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, η διεθνής κοινότητα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης...

Opinion Poll: Πάνω από 20 μονάδες η διαφορά της ΝΔ απο τον ΣΥΡΙΖΑ - Στη τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, έκπληξη Λοβέρδου

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ (34,4%) από το ΣΥΡΙΖΑ (13,4%) καθώς καταγράφεται διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων στην εκτίμηση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη τρίτη θέση (12,5%), σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll που πραγματοποιήθηκε για το Action 24.

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 10,1%, το ΚΚΕ με 9,4%. η Νίκη με 4,3%. Μια ανάσα από το όριο εισόδου του στη Βουλή είναι το κόμμα «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου (2,9%), όπως και η Πλεύση Ελευθερίας...

Γιατί «μετράει» ο Μητσοτάκης στο εξωτερικό και ποιους... ενοχλεί

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αποδειχθεί σε ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά για τη λήψη αποφάσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελώντας μαζί με τον Μακρόν ένα πολύ ισχυρό δίδυμο με έντονη παρέμβαση στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.
Κάθε παρέμβαση του στα ευρωπαϊκά δρώμενα μέσω συνεντεύξεων του αναδεικνύεται και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο
Ήταν από τους εμπνευστές της δημιουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης, πρόβλεψε πολύ νωρίς τις δραματικές συνέπειες από την έκρηξη της τιμής του φυσικού αερίου, όταν ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία και τελικώς με... χίλια ζόρια και μετά από πολλούς μήνες, οι Βορειοευρωπαίοι είπαν ναι στην πρόταση για το πλαφόν στα 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Επιπλέον, πριν από μερικές ημέρες ανέβασε και άλλο τις "μετοχές" του, με τη Σύνοδο του Καΐρου...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (21-03-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Εργαλειοποιούν τον πόνο και τους θεσμούς

Ήταν κάτι παραπάνω από «μεροκάματο λαϊκισμού»
όπως το περιέγραψε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, η στάση που τήρησαν κόμματα και συγκεκριμένα πρόσωπα από την αντιπολίτευση χθες στη Βουλή, στο κλείσιμο -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- της κοινοβουλευτικής διαδικασίας έρευνας της τραγωδίας των Τεμπών.
Ήταν μια κομματική αποστολή «αυτοκτονίας», με θύματα, όχι την κυβερνητική πλειοψηφία που ήταν ο στόχος τους, αλλά τους ίδιους του θεσμούς. Στο όνομα δήθεν της αποκάλυψης μιας συγκάλυψης -που δεν στοιχειοθετήθηκε στο ελάχιστο- της αλήθειας και της απόδοσης δικαιοσύνης, ακούστηκαν ισχυρισμοί και θέσεις...

Δικλείδα ασφαλείας για τις διαρροές προς τα δεξιά

Κοινός παρονομαστής όλων των δημοσκοπήσεων, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους δύο μήνες, είναι η αποτύπωση ενός πολιτικού σκηνικού.
Τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά:
την αδιαμφησβήτητη πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας στην κορυφή, την αμφίρροπη «μάχη» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση -και σε μια απόσταση που ξεπερνά τις 15 ποσοστιαίες μονάδες από την πρώτη- και την ενίσχυση κομμάτων στα δεξιά του πολιτικού χάρτη, με την Ελληνική Λύση, για παράδειγμα να φθάνει ακόμη και σε διψήφια ποσοστά σε ορισμένες έρευνες και το κόμμα Νίκη να διατηρεί...

Ευρωπαϊκή εκστρατεία κατά της πατρίδας τους

Ο κομπορρήμονας ευρωβουλευτής καυχήθηκε σε ζωντανή ροή, ότι συνέταξε το κείμενο του Ευρωκοινοβουλίου που κατηγορεί την κυβέρνηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.
Οι Έλληνες ευρωβουλευτές που κατασκεύασαν το ψήφισμα - έκτρωμα, είναι υπόλογοι καθώς διακυβεύουν τις προοπτικές της χώρας, προς όφελος των ιδιοτελών σκοπών τους
Διατρέχονται από τυχοδιωκτισμό και υποκρισία και το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου και να εδραιωθεί η ελευθερία του Τύπου.  
Η Ελλάδα είναι πράγματι χώρα που δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου. Όμως...

Συζήτηση για Τέμπη. Όταν η πολιτική προτρέχει της Δικαιοσύνης

Παιγνίδι εντυπώσεων άνευ ουσίας ήταν χθες η συζήτηση στη Βουλή για το μακάβριο γεγονός των Τεμπών. Έπρεπε βεβαίως να γίνει, γιατί αν δεν γινόταν θα αύξανε την καχυποψία ότι εξακολουθούν κάτι να θέλουν να κρύψουν.
Δεν ξέρουμε τι θέλει και αν θέλει να κρύψει η κυβέρνηση, αλλά ουσία δεν είχε, γιατί η συζήτηση ήταν μια οξεία καταγγελτική φιλολογία από το σύνολο της αντιπολίτευσης, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και χωρίς παραγωγικό αποτέλεσμα.
Η ουσία τελικά εντοπίζεται στην πρόκληση του Μάκη Βορίδη: «Κατάλαβα την πεποίθηση σας ότι αν μη τι άλλο υπάρχουν ενδείξεις για την τέλεση ποινικών αδικημάτων των υπουργών. Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι, εφόσον έχετε αυτή την πεποίθηση, θα καταθέσετε πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής;», ρώτησε.
Η απάντηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Σωκράτη Φάμελλου ήταν...

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (20-03-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Κλέφτες κι αστυνόμοι

Μία απλή, μη επιβεβαιωμένη είδηση που μεταδόθηκε, ήταν αρκετή για την πρόκληση ταραχής και ανησυχίας στην ελληνική κοινωνία. 
Ο λόγος, φυσικά, στην «είδηση», σύμφωνα με την οποία, οι γνωστοί μπάχαλοι χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό κόφτη, έκοψαν την κλειδαριά και απέκτησαν πρόσβαση σε αίθουσα με ραδιενεργά υλικά.
Η είδηση διαψεύστηκε από τους αρμόδιους του Α.Π.Θ., ωστόσο, επανέφερε στον δημόσιο χώρο και λόγο το ζήτημα των δημοσίων Α.Ε.Ι. και του τρόπου με τον οποίο, οι κατά τον νόμο υπεύθυνοι προστατεύουν την περιουσία των Ελλήνων πολιτών.
Οι επεμβάσεις της αστυνομίας σε σχολές «υπό κατάληψη» ή σε φοιτητικές εστίες και τα ευρήματα...

Πότε θα δούμε ένα νέο εργοστάσιο στην Ελλάδα;

Οι λόγοι για τους οποίους δεν γίνονται παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα είναι χιλιοειπωμένοι.
Η γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί διαχρονικά τους επενδυτές. 
Η Εφορία που κάνει το ίδιο. 
Η Δικαιοσύνη. 
Οι άδειες που βγαίνουν με την ίδια καθυστέρηση, όπως παλιά. 
Τα εργατικά χέρια, εξειδικευμένα και μη, που λείπουν. 
Τα τρένα, που ενώ διεθνώς αποτελούν το κύριο μέσο μεταφοράς των εμπορευμάτων, στην Ελλάδα είναι οι ακριβές οδικές μεταφορές. 
Η αποτελεσματικότητα του κράτους γενικά.
Δεν τα έχουμε αντιμετωπίσει όλα αυτά, δεν έχουμε ξεμπερδέψει μαζί τους, ενώ προστίθενται και...

Δημοσκόπηση ipsos: Υπεροχή της ΝΔ στην Ελλάδα, κυριαρχία ΕΛΚ - Άνοδος ακροδεξιάς

Η αυξανόμενη υποστήριξη προς την ακροδεξιά και η κατάρρευση των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων δεν θα αλλάξει τη θεμελιώδη αριθμητική των ευρωβουλευτών μετά τις εκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με την πρωτοποριακή έρευνα της Ipsos που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Euronews.com
Η υποστήριξη προς την ακροδεξιά είναι πιθανό να αυξηθεί στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα θα εξακολουθήσουν να κατέχουν το 63% των εδρών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos για το Euronews, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη. 
Η αποκλειστική έρευνα - σε σχεδόν 26.000 άτομα, σε χώρες που αντιπροσωπεύουν το 96% του...

Αγώνας δρόμου με φόντο τους απόδημους

Πόσες «παγίδες» μπορεί να κρύβει ο δρόμος προς τις χαλαρές, εκ των πραγμάτων, κάλπες των ευρωεκλογών; 
Στο ερώτημα αυτό καλούνται να απαντήσουν τα κομματικά επιτελεία και να το πράξουν λίαν συντόμως, με δεδομένο ότι απομένουν μόλις δυόμιση μήνες έως την 9η Ιουνίου. Χρόνος λίγος, όπου τα λάθη είναι δύσκολο να διορθωθούν και οι εντυπώσεις δύσκολο να ανατραπούν.
Η αποφυγή του «λάθους» είναι το ζητούμενο και για την κυβέρνηση, η οποία καλείται να διαχειριστεί τις εντυπώσεις, που δημιούργησε η διαρροή email αποδήμων στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και να αποπέμπει άμεσα...

«Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο»

Δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει το πολιτικό σόου του νέου αρχηγού του Σύριζα. 
Έχει αντικαταστήσει το πουκάμισο χωρίς γραβάτα του Αλέξη Τσίπρα με το αθλητικό μπλουζάκι, το αγωνιστικό παρελθόν των πανεπιστημιακών καταλήψεων με τη φοίτηση του σε αμερικανικά Πανεπιστήμια και το «περπάτημα» στη Γένοβας με κάποιες θολές επιχειρηματικές κινήσεις. Πέραν τούτων, ουδέν.
Πίσω από αυτό το σόου υπάρχει το απόλυτο πολιτικό μηδενικό
Το ίδιο πολιτικό μηδενικό που είχε κάνει την εμφάνισή του πριν από εννέα χρόνια, στις 18 Μαρτίου του 2015. Όταν η εφημερίδα του Σύριζα, η Αυγή είχε στην ψηφιακή της έκδοση, ως πρωτοσέλιδο: «Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο»...

Νεκροί στο οπλοστάσιο της πολιτικής προπαγάνδας

Δύσκολο να γράφεις για τα Τέμπη
Το είχαμε αποφύγει ως τώρα. Άλλωστε ο σεβασμός στους νεκρούς δεν επιτρέπει κανένα σχολιασμό των πονεμένων γονιών ό,τι και να κάνουν ή να πουν, όποια πρωτοβουλία και να πάρουν.
Αλλά αυτό δεν αναιρεί την επισήμανση της ευτελούς επικοινωνιακής εκμετάλλευσης που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω Ευρώπης. Η κυβέρνηση βρίσκεται όντως στρυμωγμένη επικοινωνιακά - και-  από την παρερμηνεία που υφίστανται οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, από τους εδώ εντεταλμένους του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσιογραφία και τα social media.
Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης εργαλειοποιεί αναίσχυντα το θέμα, εστιάζοντας στη...

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

“Έμειναν” με ανοιχτό το στόμα οι Αρχαιολόγοι: Βρέθηκε επιγραφή 2.100 ετών & αυτό που γράφει αλλάζει την ιστορία

Αρχαία επιγραφή, που χρονολογείται πριν από 2.100 χρόνια, εντοπίστηκε κοντά στο Kımıldağı (Όρος Κιμίλ), στο χωριό Ένεβλερ, της επαρχίας Γκέργκερ, του Αντιγιαμάν, αφήνοντας άφωνους τους αρχαιολόγους.
Η εν λόγω επιγραφή, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, πρόκειται να ρίξει φως στην ιστορία του αρχαίου κρατιδίου της Κομμαγηνής, καθώς, επίσης και της ανθρωπότητας.
Το Βασίλειο της δυναστείας της Κομμαγηνής, υπερηφανευόταν για την καταγωγή του, τόσο από τον Μέγα Αλέξανδρο, όσο και από τους Αχαιμενίδες. Ο βασιλιάς Αντίοχος Α΄ (69-34 π.Χ.) διεκδίκησε την καταγωγή του από τον Δαρείο Α΄, μέσω του Ορόντη του Βακτριανού...

Επιχείρηση «ρίξτε μικρά ακίνητα στην αγορά»

Το στεγαστικό πρόβλημα με το οποίο είναι αντιμέτωπη η χώρα έχει παραμέτρους και η προσεκτική μελέτη τους μπορεί να οδηγήσει στην εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων χωρίς να υπάρξει σπατάλη διαθέσιμων πόρων ή παρενέργειες από την εφαρμογή πολιτικών.
Ποια είναι η βασική παράμετρος του στεγαστικού προβλήματος της Ελλάδας; 
Η έλλειψη προσφοράς ακινήτων. Όχι όμως έτσι γενικώς. 
Η έλλειψη προσφοράς εντοπίζεται στα μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικά στο λεκανοπέδιο αλλά και  σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς που δεν έχουν κρεβάτια ούτε για τους εργαζόμενους.
Επομένως, σε αυτές τις περιοχές επικεντρώνεται το πρόβλημα. Και επίσης υπάρχει και μια άλλη παράμετρος πέραν της γεωγραφικής: 
Δεν υπάρχει προσφορά μικρών διαμερισμάτων που να ικανοποιήσει τη ζήτηση...

Μητσοτάκης: Αυτό που πετύχαμε στην Ευρώπη, είναι μοναδικό στην ιστορία

«Να διασφαλίσουμε ότι η πράσινη μετάβαση δεν θα γίνει σε βάρος των εισοδημάτων των αγροτών»
τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, τις αντιευρωπαϊκές φωνές, την αμυντική αυτονομία της Ελλάδας και του αγρότες μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Global Conversation» του τηλεοπτικού δικτύου Euronews και στη δημοσιογράφο Νικολέτα Δρούγκα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τις τρεις προτεραιότητες για την Ευρώπη το επόμενο διάστημα, μία εκ των οποίων αφορά τους αγρότες. Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα κατά της αποχής, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη μάς αφορούν όλους...

Η επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στο Κάιρο με το βλέμμα σε Αν. Μεσόγειο και Λιβύη

Η «απόβαση» της υψηλόβαθμης Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας την Κυριακή στο Κάιρο έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης της Ευρώπης στο μεγαλύτερο και με ισχυρότερο πολιτικό και στρατιωτικό αποτύπωμα μέλος της Νότιας Γειτονίας, καθώς μετά και τις εξελίξεις στη Γάζα αλλά και στην Υποσαχάρια Αφρική, η Αίγυπτος αποτελεί βασικό πυλώνα για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των νότιων συνόρων της Ε.Ε.
Η Ελλάδα όπως και η Κύπρος έχουν στρατηγικό συμφέρον να τεθεί  η υποστήριξη της Αιγύπτου  υπό την πανευρωπαϊκή αιγίδα καθώς το Κάιρο αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την υλοποίηση των μεγάλων ενεργειακών σχεδιασμών που μετατρέπουν τις δυο χώρες σε σημαντικό κόμβο για τη διαφοροποίηση πηγών ενέργειας για την Ευρώπη. Η Αίγυπτος όμως με το μέγεθός της και το κύρος...

Ποιοι συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς;

Όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές τόσο πληθαίνουν οι θρήνοι και οι ιερεμιάδες για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, και την πιθανότατη έλευση Τραμπ στις ΗΠΑ.
Τελευταία επιβεβαίωση στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη χωρίς εκρήξεις Πορτογαλία, η άνοδος του ακροδεξιού λαϊκίστικου κόμματος «Τσέγκα» («Αρκετά») το οποίο έφτασε στο 18% από το 7%, αυξάνοντας τη δύναμή του κατά 36 έδρες.
Η ρητορική του είναι εξόχως αντιμεταναστευτική, παρότι η Πορτογαλία συγκριτικά με την υπόλοιπη Ε.Ε. έχει ελάχιστους μετανάστες - 4,9 ανά χίλιους κατοίκους. Το Τσέγκα ήδη έχει συνασπισθεί με τα ακροδεξιά αντιμεταναστευτικά κόμματα της Ευρώπης, όπως ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία και η Εναλλακτική για τη Γερμανία...

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Το θρεπτικό λαχανικό που έχει αντικαρκινική δράση, βοηθάει στον έλεγχο της πίεσης και ενισχύει την υγεία του εντέρου

Ανήκουν στην ίδια οικογένεια με
λαχανικά, όπως λάχανα και μπρόκολα, και είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν τον οργανισμό με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ο λόγος για τα λαχανάκια Βρυξελλών, που έχουν βιταμίνες και στηρίζουν την συνολική υγεία του οργανισμού.
Φυσικά μπορεί να έχετε δοκιμάσει υπερβολικά μαγειρεμένα ή να μην έχετε βρει τους κατάλληλους τρόπους μαγειρέματος και γι’ αυτό να είστε διστακτικοί να τα εντάξετε στην διατροφή σας. 
Ωστόσο παρακάτω θα διαβάσετε τα οφέλη τους για τον οργανισμό και είναι πολύ πιθανό να αλλάξετε γνώμη.
Τα 9 οφέλη για την υγεία σας όταν καταναλώνετε λαχανάκια Βρυξελλών:

Νέα Αριστερά: Να δώσει τώρα το πόθεν έσχες ο κ. Κασσελάκης, όχι τον Ιούνιο

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, καλώντας τον να δώσει τώρα το πόθεν έσχες του και όχι τον Ιούνιο, εξαπέλυσαν πηγές της Νέας Αριστεράς μετά την «ήξεις αφήξεις» τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, με τον τελευταίο την 1η Μαρτίου να παραδέχεται ότι είναι μέτοχος και 12 ημέρες αργότερα να το διαψεύδει.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποκαλύψεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος αλλοδαπής εταιρείας, «πράγμα που απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων»...

Ελλάδα - Αίγυπτος: «Κομβικής σημασίας εταίροι» - Η σπουδαιότητα της συμφωνίας με την ΕΕ

Ιστορική συμφωνία υπέγραψαν την Κυριακή στο Κάιρο, Ευρωπαϊκή Ένωση και Αίγυπτος, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κύπριου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, με βασικό στόχο τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.
Το πακέτο βοήθειας προβλέπει την ενίσχυση της Αιγύπτου με 7,4 δισ. ευρώ, με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να τονίζει πως «έχουμε κοινό συμφέρον να εμβαθύνουμε τη σχέση μας».
Η Αθήνα πρωτοστάτησε στο εγχείρημα της αναβάθμισης των σχέσεων ΕΕ- Αιγύπτου, εκτός αυτού όμως έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι συμφώνησαν στη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, μια κίνηση που αποτυπώνει εμπράκτως τη διάθεση των δύο πλευρών να καταστήσουν τη διμερή συνεργασία τους ακόμα στενότερη...

«Να γίνομαι άνεμος σαν τον χαρταετό»

«Ότι μπόρεσα να αποχτήσω μια ζωή από πράξεις ορατές για όλους, επομένως να κερδίσω την ίδια μου τη διαφάνεια, το χρωστώ σε ένα είδος ειδικού θάρρους που μου 'δωκεν η Ποίηση: Να γίνομαι άνεμος για τον χαρταετό και χαρταετός για τον άνεμο, ακόμη και όταν ουρανός δεν υπάρχει. Δεν παίζω με τα λόγια. Μιλώ για την κίνηση που ανακαλύπτει κανείς να σημειώνεται μέσα στη "στιγμή" όταν καταφέρει να την ανοίξει και να της δώσει διάρκεια».
Το απόσπασμα αυτό από το έργο «Μικρός Ναυτίλος» του Οδυσσέα Ελύτη ανακαλώ τη φετινή Καθαρά Δευτέρα ομοίως με αντίστοιχες..

Τα ευρωψηφοδέλτια της απάθειας και της οργής

Σε λίγες εβδομάδες το εκλογικό σώμα καλείται να προσέλθει στις κάλπες για την ανάδειξη των εκπροσώπων του έθνους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τα επιτελεία των κομμάτων εξετάζουν βιογραφικά και υποψηφιότητες, σβήνουν και ξαναγράφουν τις τελικές λίστες, ευελπιστώντας να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους με τους υποψηφίους που θα προτείνουν.
Όλα καλά και θεμιτά στο πλαίσιο του πολιτικού παιγνίου της Δημοκρατίας και των ελεύθερων, ανταγωνιστικών εκλογών.
Το μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι άλλο:
Πώς περιμένουμε να λειτουργήσουν, δηλαδή να ψηφίσουν οι εκλογείς;
Απασχολεί κανέναν αυτό το ζήτημα ή απλά όλοι περιμένουν να κάνουν ταμείο τη βραδιά των εκλογών;...

Τι έχουν τα έρμα της αντιπολίτευσης και ψοφάνε;

Η λογική ανέμενε μεγάλη δημοσκοπική πτώση της ΝΔ, καθώς η ακρίβεια αλλά και το νομοθετικό της έργο, αποτελούν συμπληγάδες μέσα από τις οποίες θα μπορούσε να διαβεί, αν όχι στραπατσαρισμένη, σίγουρα με ουλές.
Ο γάμος για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια αποτέλεσε σοκ για την παραδοσιακή βάση του κόμματος, που δεν είναι μεν η ολότητα του εκλογικού της ακροατηρίου αλλά αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία του.
Ακόμη και τα μη κρατικά πανεπιστήμια που ενθουσιάζουν τους φιλελεύθερης αποκλίσεως οπαδούς της, δεν ενθουσιάζουν τους πιστούς της λαϊκής δεξιάς, που νιώθουν αμηχανία σε αλλαγές του πατροπαράδοτου στάτους κβο. Και όλα αυτά στο φόντο της πιεστικής ακρίβειας που συρρικνώνει το εισόδημα, κυρίως των μισθοσυντήρητών και συνταξιούχων...

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Απάντησε σε 7 ερωτήσεις κι ανακάλυψε το σκοπό της ζωής σου

Για ποιόν λόγο είμαστε εδώ; Τι είμαστε; Από που προερχόμαστε; 
Ποιός είναι ο σκοπός μας; Τι έχει σημασία στη ζωή; 
Η αναζήτηση και η εύρεση νοήματος είναι θεμελιώδη στοιχεία της προσωπικής μας εξέλιξης. Πολλές φορές, η γνώση ότι σαν άνθρωποι έχουμε έναν απώτερο σκοπό μπορεί να είναι στήριγμα για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Οταν σαν ανθρωποι αναγνωρίζουμε ένα σκοπό ή μια κατεύθυνση στη ζωή μας ,κάνουμε το πρώτο βήμα προς την αυτοπραγμάτωση.
Ο σκοπός της ζωής λοιπόν πέρα από ένα φιλοσοφικό ερώτημα μπορεί να είναι ένα προσωπικό ερώτημα. Ο καθένας από μας έχει το δικό του νόημα, το δικό του σκοπό. Στην πορεία της ζωής, μπορεί να...

Ο showman Στέφανος ευτελίζει την Αριστερά

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι γεννημένος showman, και όποιος το αρνηθεί θα είναι προκατειλημμένος ή κομματικά τοποθετημένος. 
Με την ευειδή εξωτερική εμφάνιση που έλκει τον φακό, και με την επικοινωνιακή άνεση που τον χαρακτηρίζει, μπορεί να πρωταγωνιστεί στα τηλεοπτικά ΜΜΕ.
Η κάθε του κίνηση γίνεται «ρεπορτάζ» και «είδηση». Ο Στέφανος στο γυμναστήριο, ο Στέφανος για καφέ, ο Στέφανος να χαρίζει λουλούδι στον αγαπημένο του, να ανακοινώνει τη νέα εκπρόσωπο Τύπου αγκαλιά με τη Φάρλι, ο Στέφανος με κάλτσες που έχουν σχέδια αστακών, ως τρολάρισμα των αστακοκάραβων, και πολλά άλλα.
Όλα αυτά, σε οποιαδήποτε χώρα, βεβαίως θα απασχολούσαν την τηλεόραση. Μόνο που θα...

ΣΥΡΙΖΑ: Η επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» συνεχίζεται με νέους ηθοποιούς

Δεν γνωρίζουμε πόσες φορές θα χρειαστεί να πλύνει τα… καθαρά του χέρια ο κ. Κασσελάκης
Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι διακηρύξεις περί «καθαρών χεριών» ουδόλως βοήθησαν το κόμμα του. 
Στον ΣΥΡΙΖΑ, κάθε φορά που στριμώχνονται σε κάποια από τις σκοτεινές γωνίες τους, ακολουθούν το πρωτόκολλο της σύγκρουσης με τη Δικαιοσύνη. 
Είναι όλοι τους καθαροί και αθώοι, επειδή είναι… αριστεροί.
Έτσι, μόλις έγινε γνωστή η εισαγγελική έρευνα για τα περιουσιακά του στοιχεία, τις εταιρίες του, το περίφημο δάνειο και την τύχη του, το πόθεν έσχες του, το αν έπρεπε ή όχι να γνωρίζει τον νόμο, ο κ. Κασσελάκης μας θύμισε τον ΣΥΡΙΖΑ από τα παλιά, τότε που το κόμμα του θεωρούσε τη Δικαιοσύνη «θεσμικό εμπόδιο» και «προστασία του κάθε νταβατζή».
Στήθηκε, λοιπόν, πάλι μπροστά στην κάμερα και έβγαλε έναν δεκάρικο:...

Το αντιπολιτευτικό κενό και η Ακροδεξιά απειλή

Το κενό που άφησε η εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στη διπλή κάλπη του περασμένου χρόνου αποδείχτηκε μέχρι σήμερα δυσαναπλήρωτο. 
Η εντυπωσιακή επίδοση της Νέας Δημοκρατίας και η μεταπολιτευτικά πρωτοφανής διαφορά που κατέγραψε από την αξιωματική αντιπολίτευση έχει μάλλον διευρυνθεί παρά την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων και την κυβερνητική φθορά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. 
Το βολικό για όλους επιχείρημα σχετικά με τη χαλαρότητα της ψήφου στις επικείμενες ευρωεκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρύψει κάτω από το χαλί των Βρυξελλών ορισμένα ανησυχητικά φαινόμενα που απειλούν να καθορίσουν ένα νέο, καταστροφικό για τη χώρα πολιτικό σκηνικό...