Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Οι διάλογοι, ο καφές και τα απρόοπτα... του Μητσοτάκη από τη βόλτα στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Πλούσια σε επαφές με πολίτες, αν και σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, ήταν η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της διπλής γιορτής στη Θεσσαλονίκη.
O πρωθυπουργός μετά το πέρας της δοξολογίας, πλάι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, που θα εγκαινιαστεί έκθεση για τον Πολιούχο Θεσσαλονίκης.
Έξω από την εκκλησία...

Η θερμή υποδοχή Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη: Ανατάσσουμε την οικονομία, χτίζουμε εθνικές συμμαχίες (Video)

Μήνυμα ότι η χώρα βρίσκεται, όπως πριν από 107 χρόνια, σε μια πορεία εθνικής ανόρθωσης έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του μετά την δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Ανατάσσουμε την οικονομία, θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, χτίζουμε εθνικές συμμαχίες για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης, τα «χρήσιμα διδάγματα» που αντλούνται από την ιστορία...

Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση της PULSE για τον Σκάι ήρθε να δείξει μια εικόνα παγιωμένου συσχετισμού υπέρ της ΝΔ, όμως ταυτόχρονα χτύπησε καμπανάκια και για την κυβέρνηση και για τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι δημοσκοπήσεις έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια ότι αποτέλεσαν εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης, κυρίως σε σχέση με την αποτυχία τους να έχουν ορθές προβλέψεις σε μια από τις πιο ρευστές και γρήγορα μεταβαλλόμενες πολιτικές περιόδους των τελευταίων δεκαετιών.
Ωστόσο, ένα από τα πράγματα που έφεραν οι τελευταίες εκλογές μια σχετική ανάκτηση αξιοπιστίας των δημοσκοπήσεων, που ως τα βασικά τουλάχιστον δεν έπεσαν έξω...

Α. Τσίπρας: «Τελείωσαν οι ευγένειες» - Σιγά τα ωά!

Ο Α. Τσίπρας δήλωσε πως η περίοδος χάριτος τελείωσε και μαζί και η πολιτική της «αντιπολιτευτικής ευπρέπειας». 
Συμπλήρωσε δε, πως το κόμμα του θα υπερασπισθεί τις εργατικές κατακτήσεις μέσα κι έξω από την Βουλή.
Να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση μέσα στην Βουλή, και μπορεί να το κάνει και είναι και επιβεβλημένο. Για το αν μπορεί όμως να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση εκτός Βουλής, έχω πολλές αμφιβολίες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε διέθετε συνδικαλιστική αξιοπρεπή...

Ο... κατεργάρης των Πρεσπών

Θα αγαλλίασαν όσοι εκ των «δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ αλλά..» ευελπιστούν στην σοσιαλδημοκρατική στροφή του Τσίπρα. 
Μόνο που παραβλέπουν ότι σοσιαλδημοκρατία και Κεντροαριστερά δεν είναι ένα πρόγραμμα θέσεων που επεξεργάζονται ή συρράφουν (με δάνεια στοιχεία από ομοειδή κόμματα της Ευρώπης), αλλά τρόπος του φαίρεσθαι και ομιλείν. Και αυτό δεν σημαίνει υποταγή στον αστικό φορμαλισμό, αλλά είναι ένδειξη πολιτισμού.
Ο πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας, δίκην μαχαλόμαγκα συνοικιακού καφενείου περασμένης εποχής, ειρωνεύεται τον νυν πρωθυπουργό Μητσοτάκη, αποκαλώντας τον δημοσίως… «μπαγάσα»! ...

«Βόμβα» στην υπόθεση Novartis: Άκυρες οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα;

Άκυρες ενδεχομένως να κριθούν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα της υπόθεσης Novartis.

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Λάμπρος Σοφουλάκης και Ευάγγελος Ζαχαρής ζητούν από τις ΗΠΑ να μάθουν αν οι μάρτυρες είναι ίδιοι σε Ελλάδα και ΗΠΑ.
Τη συγκεκριμένη εκδοχή έχει παρουσιάσει σε επίσημο έγγραφο κατά το παρελθόν ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, Νίκος Μανιαδάκης και προφανώς κατατέθηκε εκ νέου από άλλους μάρτυρες, γεγονός που οδήγησε τους εισαγγελείς σε επίσημο αίτημα προς τις ΗΠΑ.  
Με έγγραφο τους προς τις αμερικανικές αρχές, ζητούν:

Αναβάθμισε την Ελλάδα ο Standard & Poor’s - Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης προχώρησε στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από ΒΒ- σε Β+.
Η αναβάθμιση, όπως αναμενόταν συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και στην ελληνική οικονομία...

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα Σάββατο

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα, Σάββατο...

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Καίρια η παρέμβαση Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις: Το παρασκήνιο της συνάντησης με τους τραπεζίτες

Μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκαν από την κυβέρνηση οι τράπεζες για τα χαράτσια στις τραπεζικές χρεώσεις που σχεδίαζαν να επιβάλλουν αποφάσισαν να επανεξετάσουν την τιμολογιακή πολιτική τους.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε τις χρεώσεις αυτές άδικες, γεγονός που ανάγκασε τους τραπεζίτες να δεσμευθούν για επαναξιολόγηση της τιμολογιακής τους πολιτικής, στη συνάντηση που είχαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Ανοίγοντας τη συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους εκπροσώπους των...

Financial Times: «Ο Μητσοτάκης προχωρά σε μεταρρυθμίσεις για να έρθουν επενδύσεις» (εικόνα)

Στην υπερψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει πως στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης 4% και εισροές επενδύσεων ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2023.
Το άρθρο σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που οδήγησε στην νίκη...

Ποιος θα αντέξει στους ρυθμούς του Κυρ. Μητσοτάκη;

Όσο οι μέρες περνούν, ένα συμπέρασμα γίνεται ολοένα και πιο φανερό, σε σχέση με την κυβερνητική καθημερινότητα και δραστηριότητα. 
Το πιο ισχυρό «χαρτί» δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Όποια άποψη και αν είχε κάποιος πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου για τον σημερινό πρωθυπουργό, ψηφοφόρος του ή μη, η αλήθεια είναι ότι τέσσερις μήνες μετά δηλώνει τουλάχιστον ανοιχτός στο να τον ακούσει. Μπορεί να μην συμφωνεί μαζί του...

Όταν ο Βλαδίμηρος δάγκωσε τον Ταγίπ - Λεόντειος υπέρ της Ρωσίας η συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν για τη Συρία

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΕίναι σαν να βρίσκομαι στο Σότσι από καμιά γωνία και να παρακολουθώ τον διάλογο ανάμεσα στον Ερντογάν και στον Πούτιν. 
Να λέει, να λέει, να λέει ο Ταγίπ, να τον ακούει ο Βλαδίμηρος, αμίλητος εντελώς, να περνάει η ώρα, να συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος το μονόλογο, δώσε μπούρου μπούρου και μπλα μπλα και κάποια στιγμή να... σηκώνει το φρύδι ο Ρώσος πρόεδρος και να απαντάει μονολεκτικά:
«Νιέτ»!
Κι άντε πάλι απ’ την αρχή ο μεμέτης να προσπαθεί να τον ψήσει...

Προσοχή, μην θυμώσουμε το ΚΚΕ

Ως γνωστόν, πριν από δύο περίπου μήνες, στην ψηφοφορία που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο για την καταδίκη του κομμουνισμού και του ναζισμού, μια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισε το ψήφισμα, οι υπόλοιποι απείχαν και η κυρία Μισέλ Ασημακοπούλου -προς τιμήν της- το υπερψήφισε.
Μπροστά στη γενική κατακραυγή γι' αυτήν τη στάση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κάποιοι από αυτούς είπαν κάτι μισόλογα και η κυρία Μ. Σπυράκη που καταψήφισε, αιτιολόγησε την άποψή της. Και καλώς έπραξε, ασχέτως αν διαφωνώ πλήρως...

Οι εντιμότατοι φίλοι του Αλέξη Τσίπρα

«Αγαπητέ Έβο, φίλε Πρόεδρε της Βενεζου… της Βολιβίας» 

Η λανθάνουσα γλώσσα του Αλέξη Τσίπρα κατά την υποδοχή του Έβο Μοράλες στο Μέγαρο Μαξίμου τον Μάρτιο του 2019 φαίνεται πως είπε την αλήθεια, αφού η Βολιβία από την Κυριακή έχει μετατραπεί σε Βενεζουέλα του Νικολάς Μαδούρο, του έτερου στενού φίλου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η Βολιβία φλέγεται και ο... σοσιαλισμός για τον οποίο παλεύουν οι χώρες-ινδάλματα του Αλέξη Τσίπρα δείχνει το πραγματικό του...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Έξι στους δέκα λένε ότι η χώρα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση - Στις 13,5 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Προβάδισμα 13,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Οι πολίτες δίνουν ισχυρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 38,5% έναντι 25% 
του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τρίτο κόμμα παραμένει το ΚΙΝΑΛ που συγκεντρώνει 6% στην πρόθεση ψήφου.
Παράλληλα, η δημοσκόπηση καταγράφει ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με μεγάλο προβάδισμα 46% έναντι μόλις 26% του Αλέξη Τσίπρα.
Μετά τις πρώτες 100 ημέρες της Κυβέρνησης...

Handelsblatt: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να στρώσει κόκκινο χαλί στους επενδυτές»

Στην προσπάθεια της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για την προσέλκυση νέων επενδύσεων αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt».

Η «Handelsblatt» προχωρά σε μια αποτίμηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή.
Η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει την κατεπείγουσα ανάγκη της προσέλκυσης για τη χώρα μας ξένων επενδυτών, που...

Πέτσας: «Ενισχύονται τα ΜΜΕ από τον αναπτυξιακό νόμο»

«Επιτρέπουμε στις επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να μπορούν να τύχουν ενίσχυσης από τον αναπτυξιακό νόμο, όπως όλοι οι άλλοι κλάδοι της οικονομίας, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και το κοινοτικό κεκτημένο».
Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
Όπως εξάλλου έσπευσε να αποσαφηνίσει, τυχόν ενίσχυση...

Άγρια κόντρα Τσίπρα - Γεωργιάδη στη Βουλή

Έντονη αντιπαράθεση είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τη σκευωρία Novartis. Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως δεν χρειάζεται μαθήματα από τον Αλέξη Τσίπρα.
Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:...

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «σώζει» τον δημόσιο τομέα

Στροφή προς την υιοθέτηση λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνη, με σημαντικές επενδύσεις προς την κατεύθυνση αυτή θα κάνουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες πέντε ευρωπαϊκών χωρών, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν δαπάνες αλλά και να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε η Accenture μεταξύ 300 ανώτερων στελεχών πληροφορικής σε δημόσιες υπηρεσίες της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Νορβηγίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. 
Η συντριπτική πλειονότητα (90%) των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα...

Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας - Επεισόδια έξω από τη Βουλή (Εκτενές φωτορεπορτάζ)

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν 14 φοιτητικοί σύλλογοι.

Συγκεκριμένα, στις 12:00, οι 14 φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια αντιδρώντας στις διατάξεις για την εκπαίδευση που συμπεριλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το υπουργείο έχει διατυπώσει την πρόθεση...

Προς αναθεώρηση οι υπερβολικές τραπεζικές χρεώσεις, μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Μετά από πιέσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι εκπρόσωποι των τραπεζών φέρονται να δεσμεύτηκαν ότι θα επαναξιολογήσουν τις υπερβολικές τραπεζικές χρεώσεις.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός ζήτησε την αναθεώρηση των τραπεζικών χρεώσεων, όπως σας είχαμε ενημερώσει. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεσμεύτηκαν θα προχωρήσουν σε μειώσεις ή ακόμη και κατάργηση κάποιων από τις χρεώσεις.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος...

Μητσοτάκης καλεί τράπεζες να βάλουν τέλος στις υπερβολικές χρεώσεις στις συναλλαγές

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο 
της 23ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την 
Ελληνική Κυβέρνηση του Economist. EUROKINISSI
Την οικονομία προτάσσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε χθες μέτρα - ανάσα για την οικοδομή και σήμερα θα συναντηθεί με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών
Τις υπερβολικές χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές θα θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή του συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
Ο πρωθυπουργός χθες μιλώντας στον Economist χαρακτήρισε άδικες κάποιες από τις χρεώσεις που ανακοινώθηκαν, όπως για παράδειγμα να πληρώνει κάποιος επιπλέον κόστος για να μάθει την κίνηση του λογαριασμού του ή να επιβαρύνεται ο...

Η καταστροφική αριστερολαγνεία…

Αποτέλεσμα εικόνας για αριστερολαγνεία
Του Κώστα Στούπα
Τελικά ώδινεν όρος και έτεκεν μυν το θέμα της συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές.
Εκ του αποτελέσματος ο στόχος της κυβέρνησης μοιάζει να μην ήταν η εξασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού αλλά η εξεύρεση πολιτικής συναίνεσης και ενδεχομένως η πολιτική της εκμετάλλευση...
Η κυβέρνηση υποχώρησε στα βασικά ζητήματα όπως η επιστολική ψήφος που υποσχόταν ευρύτερη συμμετοχή...

Αντιμετωπίζοντας τις γκρίνιες

Και κάπου εδώ τελειώνει ο μήνας του μέλιτος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. ‘Η για να είμαστε πιο σωστοί ο μήνας του μέλιτος έχει ήδη τελειώσει. 
Εάν κάποιος επιχειρήσει να κάνει έναν απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της νέας διακυβέρνησης δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει στον πρωθυπουργό ότι έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. 
Γρήγορες αποφάσεις, μελετημένες επιλογές, έντονη δραστηριότητα εντός και εκτός χώρας. 
Είναι σαφές ότι το κυβερνητικό καράβι άρχισε το ταξίδι του με...

Πυκνώνουν τα σύννεφα μετωπικού πολέμου ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Σε μετωπική σύγκρουση δείχνει να προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Μια σύγκρουση, η οποία -ανεξαρτήτως προθέσεων- θα δημιουργήσει ένα σύννεφο πολιτικών εντυπώσεων μέσα στο οποίο θα χαθεί η ουσία της υπόθεσης.
Εν αρχή ην το γεγονός ότι στην Προανακριτική ορίστηκαν ως μέλη οι Τζανακόπουλος και Πολάκης που θα κληθούν και ως μάρτυρες. 
Το ΚΙΝΑΛ που πρώτο έθεσε θέμα εξαίρεσής τους, με δήλωσή του...

«Να ξεχάσουμε όσα ξέραμε για τις ισορροπίες στη γειτονιά μας»

Οι ανατροπές στη γειτονιά μας είναι πρωτοφανείς και οι γεωπολιτικές εξελίξεις καθιστούν αναγκαία την εγρήγορση αλλά εμείς συμπεριφερόμαστε σαν όλα αυτά να συμβαίνουν πολύ μακριά, κάπου μεταξύ Ολλανδίας, Δανίας και Λουξεμβούργου
δηλώνει ο Άγγελος Συρίγος, προσθέτοντας ότι ο Ερντογάν θα κλιμακώνει σταδιακά και την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.
«Δίπλα μας γίνονται κοσμογονικές αλλαγές, και εμείς ασχολούμαστε εδώ και τέσσερις ημέρες με το Τζόκερ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ κάνοντας λόγο για κοινωνική αφασία, παρ' ότι όσα συμβαίνουν μας αφορούν...

Αυτά είναι τα μέτρα «ανάσα» που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης (Video)

Αναστολή του ΦΠΑ στις οικοδομές για τρία χρόνια και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2006, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο για την αλλαγή σελίδας στη χώρα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη με παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις που καθιστούν φιλικότερο το περιβάλλον στις επενδύσεις και το επιχειρείν.
«Mεταρρυθμίσεις, μείωση φόρων και...

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Άσυλο θα λαμβάνουν μόνο όσοι πληρούν τα νέα κριτήρια

Μόνο όσοι πληρούν τα νέα κριτήρια θα λαμβάνουν άσυλο, σύμφωνα με εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο υπουργός έκανε λόγο για μια «πολύ σημαντική τομή στο νομοθετικό πλαίσιο για τη διεθνή προστασία, καθώς συστηματοποιείται, ενοποιείται και αναπροσαρμόζεται σε ένα ενιαίο νομοθέτημα το σύνολο των διατάξεων», κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για...

«ΒΟΜΒΑ» Άδωνι:«Μπορεί να χρηματίσθηκαν Τσίπρας - Πολάκης για τον νόμο για τις πολυεθνικές»

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι απαντά στις προκλήσεις του Αλέξη Τσίπρα για το ποιοι πιστεύει ότι χρηματίσθηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες. «Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν», ανέφερε ακόμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε: 

Μητσοτάκης: Η Αλβανία να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας (Video)


Στην πρόθεση της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει τα παραγωγικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ελληνίδων και των Ελλήνων αναφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με βάση τις επισκέψεις μου σε ΗΠΑ και Ευρώπη, δεν μπορώ να κρύψω την περίσκεψή μου. Οι ΗΠΑ βιώνουν έναν διχασμό ανάμεσα στα οικονομικά και γεωστρατηγικά τους συμφέροντα...

Το προσφυγικό απειλεί σοβαρά την κυβέρνηση

Αποτέλεσμα εικόνας για προσφυγικές ροές
Οι προσφυγικές ροές προκαλούν συνθήκες ασφυξίας στα νησιά. 
Πρόκειται για μια σοβαρή κρίση που απειλεί ακόμη και να καταπιεί την κυβέρνηση. Έχοντας κληρονομήσει σοβαρά προβλήματα από την διαχείριση ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιδείξει ιδιαίτερη τόλμη. 
Όχι, δεν σκοπεύει το Ισλάμ να εισβάλλει στην Ελλάδα. 
Αλλά ναι, η Ελλάδα κινδυνεύει με αλλοίωση του πληθυσμού της αν δεν ανακαλύψει επειγόντως ένα ρεαλιστικό σχέδιο.
Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη, θα πρέπει να επιχειρήσουμε να δούμε την πραγματικότητα...

Έξεστιν Τσίπρα λαϊκίζειν

Υπάρχει κόσμος, που ιδιωτεύει. 
Δεν τον ελκύει η Δεξιά λόγω ιδεολογικής αντίθεσης και ιστορικής μνήμης. 
Υπάρχει επίσης και άλλος κόσμος που ψήφισε ΝΔ αναγκαστικά για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτά τα δύο «είδη» κόσμου δεν έχουν πολιτικό, αλλά πολιτισμικό χάσμα με τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα.
Κατά την περιοδεία του στην Κρήτη, ευρισκόμενος στο Κολυμπάρι και αναφερόμενος στην ψήφο των ομογενών, διετύπωσε την πολιτική άποψη ότι «στόχος της Δεξιάς, χρόνια τώρα, είναι η αλλοίωση του εκλογικού σώματος». Δηλαδή...

Οι 178 (χιλιάδες) που έγιναν 100 και μετά 70

Αποτέλεσμα εικόνας για συριζα μέληΟ καθένας μας σε τούτη τη ζωή βάζει τα στοιχήματα που ταιριάζουν στο μπόι του. 
Ο Κυριάκος βάζει στοίχημα με την ανάπτυξη της χώρας, το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζε στοίχημα με τα μεγαλειώδη σχέδια του να αλλάξει όλη την Ευρώπη και σήμερα ο Αλέξης βάζει στοίχημα να γράψει άλλες 5.000 μέλη στο κόμμα του. 
Όπως βλέπουμε, το μπόι αυξομειώνεται ανάλογα με την συγκυρία και την εικόνα που έχουν οι άλλοι για μας.
Θα μου πείτε βέβαια ότι εδώ ο κόσμος καίγεται, με τον ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας θα ασχολούμαστε; ...

Αφεντικό στη Συρία ο Πούτιν με «δώρα» στον Ερντογάν

Χρειάσθηκαν έξι ώρες συνομιλιών στο Σότσι μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Ερντογάν προκειμένου να υπάρξει μια ακόμη Συμφωνία η οποία επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ρωσίας στην Συριακή κρίση και προσφέρει στον τούρκο ηγέτη την ευκαιρία να κερδίσει κάτι παραπάνω από όσα πέτυχε με την «Πηγή Ειρήνης», αλλά αρκετά λιγότερα από όσα ήταν στον αρχικό σχεδιασμό του.
Αν ο στόχος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής πριν 8 χρόνια ήταν η ανατροπή του προέδρου της Συρίας Μ.Ασάντ και αργότερα η επιβολή μιας ιδιόμορφης ζώνης ασφάλειας που θα εξελίσσονταν...

Ιστορική εξέλιξη: Επί Κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη θα ψηφίζουν και οι Έλληνες του Εξωτερικού

«Λευκός καπνός» βγήκε από τη Διακομματική Επιτροπή για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων.

Στη Διακομματική Επιτροπή επετεύχθη συμφωνία για τη ψήφο των απόδημων Ελλήνων, όπως ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, φαίνεται ότι εξασφαλίζεται η...

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Politico: Με την πολιτική Μητσοτάκη και ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον η Ελλάδα μπορεί να γίνει οικονομικό θαύμα

Στο «μισό» θαύμα της Ελλάδας που πέρασε σχετικά απαρατήρητο αναφέρεται εκτεταμένο άρθο του περιοδικού Politico καθώς επισημαίνεται ότι 
«μετά από μια δεκαετία κατάθλιψης και τρία προγράμματα λιτότητας η πατρίδα της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας επέστρεψε με τους δημοκρατικούς θεσμούς άθικτους, την κοινωνική συνοχή απρόβλεπτα ανθεκτική, με πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και με τους εξτρεμιστές της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς σε υποχώρηση».
Ο αρθογράφος επισημαίνει ότι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία έφερε σε σημαντικές θέσεις μια νεότερη γενιά ανοιχτόμυαλων και φιλικά...

Οι «συνένοχοι» του 2015 «τορπιλίζουν» την ψήφο των αποδήμων;

Και εκεί που φαινόταν ότι η συναίνεση ήταν πολύ κοντά στο να επιτευχθεί , η ανακοίνωση του ΜΕΡΑ 25 άλλαξε τα δεδομένα.
Με μία μακροσκελή δημόσια τοποθέτηση το κόμμα του κ.Βαρουφάκη ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει επί της αρχής το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. 
Μία επιλογή, η οποία τουλάχιστον ξάφνιασε. 
Δέκα μέρες πριν η εικόνα ήταν απολύτως διαφορετική, όταν και ο κ.Βαρουφάκης είχε βγει από το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με φανερά συναινετική διάθεση...

Τα «γραμμάτια» από τις γκρίζες ζώνες των Πρεσπών

Αντιμέτωπη με τα μπαλώματα και τις γκρίζες ζώνες της Συμφωνίας των Πρεσπών θα βρεθεί σύντoμα η ελληνική κυβέρνηση λόγω των εξελίξεων που πυροδοτεί η πολιτική κρίση που προκαλεί στα Σκόπια το γαλλικό βέτο στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Και πολύ σύντομα θα αποδειχθεί πόσο λανθασμένος ήταν ο χειρισμός και η διαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που θεωρήθηκε ότι γίνεται μεταξύ «αγγέλων» και ότι πάντοτε στην άλλη πλευρά θα βρίσκονταν το χαριτωμένο, συμπαθές...

Παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη η πρεμιέρα της ταινίας «Ορεινές Συμφωνίες» (Βίντεο)

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας «Ορεινές Συμφωνίες» που καταγράφει τη ζωή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η ταινία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου και αποτελεί μια παραγωγή του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Εκτός από τον πρωθυπουργό, στην πρεμιέρα της ταινίας παρευρέθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς επίσης και αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου όπως ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Η ταινία πραγματεύεται άγνωστες στιγμές από τη ζωή και...

Αφήνουν το έγκλημα χωρίς τιμωρία: Ποιοι αθωώνουν Τσίπρα - Βαρουφάκη για το σκάνδαλο - «μαμούθ»

Ατιμώρητοι παραμένουν οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης για το μεγάλο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2015.

Ένα «ειδεχθές έγκλημα», το οποίο κόστισε στον ελληνικό λαό σύμφωνα με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο Κλάους Ρέγκλινγκ έχει μιλήσει για ζημιά 100 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Τόμας Βίζερ την υπολόγισε ακόμη και σε 200 δις ευρώ!...

Το ιστορικό λάθος του Τραμπ, ο ρόλος του Πούτιν και τα δώρα στον Ερντογάν

Με μια πολύ καλά σκηνοθετημένη θεατρική παράσταση, οι ηγεσίες των ΗΠΑ και της Τουρκίας επισφράγισαν την Πέμπτη με συμφωνία “παύσης του πυρός” 
την επεισοδιακή συμφωνία που είχαν κλείσει πριν από δυο εβδομάδες ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν για την παράδοση της βόρειας Συρίας στην Τουρκία, την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων και την εγκατάλειψη των Κούρδων μαχητών στο έλεος των τουρκικών βομβαρδισμών.
Η ιστορία θα κρίνει πάρα πολύ αυστηρά αυτήν την πολιτικά απαράδεκτη...

Φραστική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα: «Πουλημένε, σήκω φύγε από δω» (Βίντεο)

Φραστική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα: «Πουλημένε, σήκω φύγε από δω»

Έντονη φραστική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ένας νεαρός άνδρας το μεσημέρι στις Μουρνιές Χανίων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με ακροατήριο πολίτες και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νεαρός άνδρας πλησίασε σε απόσταση περίπου 8 μέτρων από το σημείο της εκδήλωσης και επιτέθηκε φραστικά στον κ. Τσίπρα στην ούτως ή άλλως ανοικτή συγκέντρωση.
Πολύ γρήγορα απομακρύνθηκε από άνδρες...

Οι οικονομολόγοι έβγαλαν τα… κομπιουτεράκια για το Brexit: 9% κάτω το παγκόσμιο ΑΕΠ

Οικονομολόγοι και οι αναλυτές πολλές φορές έχουν εκφράσει την άποψη αν μια πεταλούδα χτυπήσει τα φτερά της στην Ασία, θα έρθει καταιγίδα στην Ευρώπη. 
Η πεταλούδα, όμως, πέταξε εκεί που δεν περίμενε κανείς και πλέον το Brexit είναι πολύ κοντά, βάζοντας τη Βρετανία, αλλά και την Ε.Ε. σε αχαρτογράφητα νερά.
Και καθώς η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει, οικονομολόγοι ζεσταίνουν τα κομπιουτεράκια τους για να μετρήσουν τις επιπτώσεις μίας εξόδου. Και όπως υπολογίζεται, το παγκόσμιο ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 9 μονάδες, δηλαδή οι απώλειες θα είναι στα 57 δισεκατομμύρια ευρώ και θα χαθούν 600.000 θέσεις απασχόλησης...

Α. Συρίγος: Κίνδυνος η Συμφωνία των Πρεσπών να καταστεί «κενό γράμμα»

Την έντονη ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης ως προς τις εξελίξεις που δρομολογεί το βέτο της Γαλλίας και του προέδρου της, Εμανουέλ Μακρόν, στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε στο CNN Greece o αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.
Ο κ. Συρίγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» ως προς την τήρηση – από πλευράς των Σκοπιανών – της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «κακή διαπραγμάτευση»...

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Η επιλογή Μητσοτάκη που «σφράγισε» τις πρώτες 60 μέρες της κυβέρνησης

Και όμως ελάχιστοι το κατάλαβαν και ακόμα πιο λίγοι αναρωτήθηκαν το τι πραγματικά συμβαίνει. 
Από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης της πρωθυπουργίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μια κομβική, όπως επιμένει καλά πληροφορημένη πηγή, απόφαση τόσο για τον ίδιο όσο και για το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα προχωρούσε το κυβερνητικό έργο.
Σύμφωνα με στέλεχος που γνωρίζει καλά τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός συνειδητά “διέγραψε” από τις δημόσιες τοποθετήσεις του στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό της χώρας τις αναφορές στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα αλλά και...

Η εφεύρεση του Βαρουφάκη (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρουφακηςΤου Δημήτρη Καμπουράκη
Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη 
«αν δεν υπήρχε ιστορικά ο Βαρουφάκης θα έπρεπε να τον είχαμε ανακαλύψει για να οδηγήσουμε σε διαπραγμάτευση τους θεσμούς»
μου άνοιξε επιτέλους τα μάτια. Διότι επί πέντε χρόνια τώρα, είχα βαθιά εντός μου μια απορία που με ταλαιπωρούσε σαν χαλίκι που είχε παρεισφρήσει λαθραία μέσα στο παπούτσι μου: Πώς διάολο παρέδωσαν την χώρα σ’ αυτό τον τύπο;
Τώρα επιτέλους κατάλαβα...

Αυτόματο «κούρεμα» κεφαλαίου χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση

Δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν πρόλαβαν να μπουν στην ρύθμιση των 120 δόσεων, είναι οι αποδέκτες του νέου εξωδικαστικού συμβιβασμού, για αυτόματο “κούρεμα” κεφαλαίου, δίχως ανθρώπινη παρέμβαση, που έρχεται εντός των επόμενων μηνών.
Το τάιμινγκ της κινητικότητας που παρατηρείται γύρω από την ρύθμιση που θα ανακοινωθεί έως το τέλος του έτους, και στην οποία αναφέρθηκε ξανά χθες ο υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, δεν είναι...

Σιγοκαίει ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ, αφ’ υψηλού ο Αλέξης

Ο Αλέξης Τσίπρας με ψιμύθιο καλλωπισμού το 31,5% των εκλογών, προσποιείται ότι το πρόσωπο του όσο και του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε αλώβητο από την εκλογική περιπέτεια και επιχειρεί φυγή προς τα μπρος, επιδιδόμενος σε μια επιχείρηση γοητείας των αντιδεξιών ψηφοφόρων ανά την επικράτεια.
Μετά την Πάτρα, αυτή την εβδομάδα επισκέπτεται ξανά οικείο περιβάλλον, την Κρήτη, όπου προεκλογικά σε μια ανιστόρητη κυβίστηση, υιοθέτησε και τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως προπάτορα του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε περήφανοι - είχε πει - γιατί πάντα στην ιστορία της Ελλάδας, από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου ως σήμερα...

Υπηρεσιακή κυβέρνηση στα Σκόπια: Πρόωρες εκλογές στις 12 Απριλίου του 2020

«Καταλήξαμε στην απόφαση πως η 12 η Απριλίου του 2020 είναι η ημερμομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.
Αυτό σημαίνει πως όλα τα κόμματα καταλήξαμε σε συναίνεση» 
ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ στη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης πολιτικών αρχηγών των Σκοπίων, το βράδυ της Κυριακής.
Η κυβέρνηση του Ζάεφ θα παραιτηθεί και τη χώρα θα οδηγήσει στις εκλογές αυτές μια υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Την πρωθυπουργία θα αναλάβει έως...

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Ήταν έτοιμοι αλλά δεν είχαν… εργασιακή εμπειρία!

Μια μεγάλη προπαγανδιστική επιχείρηση βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε πλήρη ανάπτυξη στη χώρα: 

Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει πως το μόνο του αμάρτημα ήταν ότι δεν διέθετε… εργασιακή εμπειρία! 

Να δημιουργήσει μια συμπαθητική εικόνα! Να πείσει τον λαό ότι δεν έφταιξαν σε τίποτε οι άνθρωποι. Απλά ήταν ρομαντικοί και άπειροι, είχαν καλές προθέσεις, όταν φέσωναν τον λαό το έκαναν για το καλό του, να τον σώσουν ήθελαν...