Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Αρχισαν οι αποχωρήσεις - Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και «Ομπρέλα» έφυγαν γιατί δεν έγινε δεκτή η πρόταση τους - Συνεχής ενημέρωση

Λεπτό προς λεπτό οι δραματικές εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας και τα μέλη της «Ομπρέλας» αποχωρούν από τη συνεδρίαση της ΚΕ γιατί το προεδρείο δεν δέχθηκαν να προηγηθεί η συζήτηση για το δημοψήφισμα.
Συγκεκριμένα, αρχικά ανέβηκαν στο βήμα Έφη Αχτσιόγλου και Διονύσης Τεμπονέρας που ζήτησαν...

Τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2023

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2023...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (11-11-2023)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Όλοι μαζί τα έκαναν και θα τα έκαναν ξανά

Η καταιγιστική, πλην αναμενόμενη και προδιαγεγραμμένη εδώ και μήνες, αποσάθρωση του ΣΥΡΙΖΑ - την οποία επιτάχυνε αλλά δεν προκάλεσε η προεδρία Κασσελάκη - θολώνει τη μεγάλη εικόνα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ολότητα του και καθ' όλη τη διάρκεια του βίου του, είτε βρισκόταν στη θέση της κυβέρνησης, είτε στη θέση της αντιπολίτευσης, υπήρξε αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν όσοι φεύγουν. Αλλά και αυτό που υπηρετούν όσοι μένουν, με πρώτο και καλύτερο τον νέο (μέχρι πότε;) αρχηγό. 
Ένα κόμμα στον πυρήνα του, διχαστικό, που επένδυε στην πολιτική πόλωση και τόκιζε στην κοινωνική διαίρεση. Με στελέχη που πορεύτηκαν οπορτουνιστικά, κάτω από σημαίες ευκαιρίας, υιοθετώντας τον ακραίο λαϊκισμό και με τον πολακισμό, κυρίαρχη ιδεολογία.
Ευτέλισαν, όσο κανείς στο παρελθόν και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, την πολιτική ζωή...

Κλειδί η τύχη των ομήρων - Το Ισραήλ ξεμένει από διπλωματικά «καύσιμα»

Το θανάσιμο αδιέξοδο που δημιουργείται στη Γάζα και το αρνητικό κλίμα που δημιουργούν οι συνεχιζόμενες μεγάλες απώλειες μεταξύ των αμάχων προκαλούν ασφυκτική πίεση στο Ισραήλ για να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, ενώ ο διεθνής παράγοντας κινητοποιείται για την εξεύρεση λύσης στο θέμα των ομήρων που θα δρομολογούσε πιθανότατα και στην κατάπαυση του πυρός.
Το Ισραήλ, ενώ προχωρά αργά και μεθοδικά την επιχείρηση για εξόντωση των δομών και της ηγεσίας της Χαμάς στην πόλη της Γάζας, βρίσκεται υπό πίεση ακόμη και από τους στενότερους συμμάχους του καθώς η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα απειλεί να πυροδοτήσει νέες εντάσεις με αποστασιοποίηση...

Το δημοψήφισμα Κασσελάκη, το «σήμα» Τσίπρα και τα σενάρια για πρόταση μομφής

Θέμα χρόνου πρέπει να θεωρείται πλέον η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές μετά το διάγγελμα του Στέφανου Κασσελάκη περί δημοψηφίσματος για τις διαγραφές, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το μεσημέρι του Σαββάτου.
Η πρωτοβουλία Κασσελάκη, μετά και τις σημερινές αποχωρήσεις των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Βούτση, μπορεί να έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον Παύλο Πολάκη («Δείτε το, τα είπε όλα ο Πρόεδρος και τη λύση!», έγραψε στο Facebook κοινοποιώντας το βίντεο με το διάγγελμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά έχει προκαλέσει εντονότατο...

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Δεύτε τελευταίον ασπασμόν

Είναι μια ανθρώπινη αντίδραση να εύχεσαι για τον αντίπαλό σου ένα άδοξο, εξευτελιστικό και απολαυστικό συγχρόνως τέλος. Είτε είναι ποδοσφαιρική ομάδα είτε πολιτικό κόμμα είτε κάποιος οικονομικός ή ερωτικός ανταγωνιστής. 
Όταν όμως το όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, τότε αυτό που κυριαρχεί είναι ο οίκτος, που πιθανόν να είναι πιο υποτιμητικό –για να μην πω πιο προσβλητικό συναίσθημα– για τον πεσμένο αντίπαλο. Η κατάντια φέρνει τη λύπηση.
Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν περίμενα η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Μπορεί να συνετρίβη στις εκλογές, όμως παρέμενε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που, υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα μπορούσε να ανασυνταχθεί. Θα ήταν πολύ δύσκολο να ξαναγίνει...

Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο, στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζουμε και σήμερα στο δρόμο που χάραξε ο Παύλος Πολάκης, να περιγράφουμε την πολιτική κατάσταση εντός ΣΥΡΙΖΑ με στίχους λαϊκών τραγουδιών. Πρωτοπόρος ο Παύλος, που προκειμένου να κατατροπώσει τον Γιώργο Σταθάκη για το καταγγελτικό του κείμενο, επιστράτευσε το τραγούδι Κυρά-Γιώργαινα: 
«Ο Γιώργος είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως - Κυρά-Γιώργαινα στο λέω επισήμως ο Γιωργάκης σου ειν’ ένας θεατρίνος».
Με το ίδιο μουσικό mood ανατρέχουμε στο λαϊκό πεντάγραμμο για να περιγράψουμε την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Την πικρή διαπίστωση αποδίδει επακριβώς το τραγούδι «Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο - είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, ο βοριάς θα στα κάνει συντρίμμια, κομμάτια».
Άρχισε ωραία ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ίδιο και το ακροατήριό του, που το γέμισε εμβατηριακές ψευδαισθήσεις προκειμένου να καταλάβει την εξουσία (αλλά τελικά κατέλαβε μόνο την κυβέρνηση προς πίκραν της πρωθυπουργικής συντρόφου)...

«Άγνωστος Χ» ποιος θα αναλάβει την ασφάλεια στη Γάζα

Η δήλωση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου για την επόμενη ημέρα στη Γάζα και συγκεκριμένα ότι, το Ισραήλ θα αναλάβει επ’ αόριστον τη γενική ευθύνη για την ασφάλεια στη Γάζα μετά τον πόλεμο, προκάλεσε σειρά συζητήσεων αλλά και αντιδράσεων, αφού το Τελ Αβίβ μέχρι πρόσφατα δεν έδειχνε να έχει την πρόθεση για παραμονή του στρατού του στην περιοχή.
Αμέσως μετά την 7η Οκτωβρίου όπου πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική επιχείρηση της Χαμάς, έγινε ξεκάθαρο από δηλώσεις ισραηλινών αξιωματούχων ότι, ο αντικειμενικός σκοπός της στρατιωτικής επιχείρησης θα είναι η πλήρης εξόντωση της οργάνωσης.
Καμία αναφορά δεν είχε γίνει για παραμονή του στρατού στη Γάζα είτε για λόγους κατοχής, είτε...

Τα μηνύματα που εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις διεθνείς επαφές του

Με στόχο τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και αιχμή την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, πορεύεται η Αθήνα μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον, που είναι στραμμένο στις επικίνδυνες και ανησυχητικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι, όπου συμμετείχε στη Διεθνή Διάσκεψη για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, συναντήθηκε στο περιθώριο με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό και κατόπιν με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ήρθαν να συμπληρώσουν ένα παζλ διεθνών επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού, που άρχισαν από...

NYT: Η προώθηση της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους ο όρος του Αμπάς για να αναλάβει την εξουσία μετά την πτώση της Χαμάς

Προθυμία να αναλάβει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, έπειτα από την πτώση της Χαμάς δηλώνει ο Μαχμούντ Αμπάς, όπως μεταδίδουν οι «New York Times».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του αμερικανικού μέσου, ο Πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής θα δεχόταν να αναλάβει την εξουσία στη Γάζα, μόνο εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν δεσμευτεί να προωθήσει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.
Ο Μαχμούντ Αμπας είναι ο ηγέτης της Φατάχ, η οποία είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Χαμάς
Η Φατάχ εκδιώχθηκε από τη Γάζα το 2007 όταν και ανέλαβε την εξουσία η Χαμάς...

Ποιες περιοχές θα πληγούν με καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Παρασκευή. 
Κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες, οι χαλαζοπτώσεις αλλά και οι ισχυροί άνεμοι που θα προκαλούν μεγάλα κύματα.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τον καιρό της χώρα μας θα επηρεάσουν δύο διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:
Οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις...

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Κυρ. Μητσοτάκης: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του - Σημαντικό πώς το κάνει

«Αν και αναγνωρίζουμε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, το πώς το κάνει αυτό είναι πραγματικά σημαντικό και έχει μεγάλη σημασία»
είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε podcast του Politico, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι σύμμαχοι του Ισραήλ πρέπει να πουν «σκληρές αλήθειες» για την «επιθετική» στρατιωτική του απάντηση κατά της Χαμάς, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν αυξανόμενη ανησυχία για την «αναλογικότητα» των αντιποίνων στη Γάζα.
Ενώ η ΕΕ στηρίζει το Ισραήλ από την αρχή της αντεπίθεσής της μετά τη βίαιη επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου - η οποία σκότωσε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους - τα κράτη μέλη εξέφρασαν...

«Στόχος μας είναι ένας μόνιμος πόλεμος με το Ισραήλ»

Αυτός ήταν ο τίτλος στη συνέντευξη που έδωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας της Χαμάς Ταχέρ- Ελ-Νουνού στους New York Times. 
O σύμβουλος είπε και πολλά άλλα ενδιαφέροντα που δικαιώνουν πλήρως την επιμονή του Ισραήλ να εξοντώσει και τον τελευταίο θύλακα της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Γάζα.
«Στόχος της Χαμάς δεν είναι να διοικεί τη Γάζα και να φέρνει νερό, ηλεκτρικό ρεύμα ή άλλα τέτοια… αυτή η μάχη δεν έγινε επειδή θέλαμε καύσιμα ή εργάτες… δεν επιδιώκουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση στη Γάζα… ελπίζω ότι η πολεμική κατάσταση με το Ισραήλ θα είναι μόνιμη και ότι ο αραβικός κόσμος θα σταθεί στο πλευρό μας».
Διαβάζοντας τα παραπάνω λύνονται και οι απορίες γιατί αυτοί οι άνθρωποι δαπανούσαν εκατοντάδες εκατ. δολάρια για τούνελ και δε φρόντιζαν να κατασκευάσουν καταφύγια για τους κατοίκους...

Αναζητώντας τη χρυσή τομή στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

Με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι, Διεθνής Διάσκεψη για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα. 
Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ΟΗΕ, ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ αυτών η Ελλάδα, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία, αλλά και αραβικά κράτη, όπως η Αίγυπτος και η Ιορδανία, με παρούσα και την Παλαιστινιακή Αρχή και τον Αραβικό Σύνδεσμο, θα επιχειρήσουν να βρουν διέξοδο στην ανθρωπιστική κρίση, που βιώνουν 2 εκατ. Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας.
Με δεδομένη την παραδοχή της Δύσης -και της Ελλάδας- ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αυτό, που πλέον αναζητείται είναι η χρυσή τομή στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Στη γαλλική πρωτεύουσα, ωστόσο, δεν θα βρεθεί το Ισραήλ...

Ο Ισλαμο - Ναζισμός της Χαμάς και ο εξευτελισμός της Αριστεράς του Μελανσόν στη Γαλλία

Για την ευρωπαϊκή δημοκρατική αριστερά το συνονθύλευμα της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Ζαν-Λυκ Μελανσόν, αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο του ισλαμο-ναζισμού της Χαμάς.
Τα κόκκαλα των Ζαν Ζωρίς, Λεόν Μπλούμ, Ζαν Μουλέν και Φρανσουά Μιττεράν θα τρίζουν στους τάφους τους. Στο όνομα τους και φτύνοντας την ιστορία τους, ένα χυδαίο, βίαιο και από πολλές πλευρές μαφιόζικο πολιτικό μόρφωμα, αυτό της «Ανυπότακτης Γαλλίας», του εξουσιολάγνου και με αρκετά εκατομμύρια στην άκρη Ζαν-Λυκ Μελανσόν, δεν κρύβει πλέον τον ναζιστικού τύπου αντισημιτισμό του και με τη σιωπή του στηρίζει τις 1620 απόπειρες βίας που έγιναν στη Γαλλία σε βάρος εβραϊκών οικογενειών και καταστημάτων τις 12 τελευταίες...

Όχι, η Τουρκία ΔΕΝ κατέλαβε – προσάρτησε τη βραχονησίδα Ζουράφα

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Όταν μιλάει ο «γκουρού» Ευάγγελος Μυτιληναίος, απλά ακούμε προσεκτικά...

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, εκτός από επιτυχημένος και διεθνούς φήμης επιχειρηματίας, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν πραγματικό "γκουρού", τον οποίο όλοι ακούνε με ιδιαίτερη προσοχή.
Μιλώντας χθες σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, έδωσε μια συνοπτική εικόνα για τις διεθνείς εξελίξεις, τα... έχωσε στους Ευρωπαίους σχετικά με το μείζον ζήτημα της ενέργειας, αναρωτήθηκε πού θα ήμασταν ως Ελλάδα αν δεν υπήρχε η "ομπρέλα" προστασίας από τις ΗΠΑ και δήλωσε ότι ο ίδιος δεν σκέφτεται να μεταφέρει την έδρα του ομίλου στο εξωτερικό και ειδικότερα εκτός Ευρώπης. Ο κ. Μυτιληναίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αγορές διατηρούν το θετικό momentum, γιατί δεν περιμένουν να πάρει ευρύτερες διαστάσεις η σύρραξη στη Μέση Ανατολή και οι Ισραηλινοί, αναμένεται να έχουν τελειώσει την επιχείρηση σε 2-3 εβδομάδες...

Μέσω νόμιμων υποκλοπών στο κινητό του Αντόνιο Κόστα αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τις μίζες στην Πορτογαλία

Νόμιμες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις οδήγησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου στην Πορτογαλία, που οδήγησε σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής έκδοσης της Huffington Post, το 2021 είχαν καταγραφεί τρεις τηλεφωνικές κλήσεις με τον Αντόνιο Κόστα
Εκείνη την περίοδο ερευνούσαν τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Μάτος Φερνάντες και μια επένδυση άνω του 1,5 δισ. ευρώ σε πράσινο υδρογόνο...

Κυρ. Μητσοτάκης για έξυπνους μετρητές: Τα νοικοκυριά θα έχουν πολύ καλύτερο έλεγχο των λογαριασμών τους

Στα οφέλη που θα έχουν για τα νοικοκυριά οι έξυπνοι μετρητές αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
«Τα νοικοκυριά θα έχουν πολύ καλύτερο έλεγχο των λογαριασμών τους και θα είναι σε θέση να εξοικονομούν χρήματα, αυτό είναι το νόημα του έξυπνου μετρητή. Θα έχουν την ιδιοκτησία της κατανάλωσης που θα κάνουν, με έναν πολύ πιο διαφανή τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «αποτελεί μία πολύ καλή ένδειξη για το πού θέλουμε να κινηθούμε στο μέλλον όσον αφορά στις πολιτικές μας για την κλιματική αλλαγή»...

ETEπ: Τα πολλαπλά οφέλη με τους έξυπνους μετρητές - Έργο που εκσυγχρονίζει την ενεργειακή αγορά

Το έργο για τους
 έξυπνους μετρητές, που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής ενεργειακής αγοράς με πολλαπλά οφέλη για τον καταναλωτή, τους προμηθευτές και τη λειτουργία του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Πιο αναλυτικά:

Τα οφέλη για τον καταναλωτή: ...

Δεν μπορούν τα παιδιά

Είναι εντυπωσιακό. 
Άνθρωποι που κυβέρνησαν και κράτησαν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, άρα ωρίμασαν, όταν έχασαν την εξουσία (ή μάλλον όταν έχασαν τον Τσίπρα ο οποίος τους είχε μεταγγίσει λογική εξουσίας), επιστρέφουν ταχέως στην εκδοχή του ιδεοληπτικού αριστερίστικου γκρουπούσκουλου.
Ένα αρχή ην ο αρχηγός. Ο Stefanos παρότι εκλήθη με τη θεσμική του ιδιότητα, ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, δεν  καταδέχτηκε να παραστεί. Εντάξει, είναι δικαίωμά του η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.
Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τον λόγο απουσία τους, απάντησε ως τρολ του διαδικτύου - ή με χυδαίο λαϊκισμό ως ακριβές αντίγραφο του μέντορά του Πολάκη...

Τα δύο πρόσωπα της ελληνικής οικονομίας

Τα νούμερα δείχνουν ανθεκτικότητα. Τρίτος ταχύτερος ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη (2,7%, β' τρίμηνο), επενδύσεις ρεκόρ το 2022 με συνέχιση φέτος της αυξητικής τάσης, πρωτογενή πλεονάσματα 1,1% του ΑΕΠ και κόστος δανεισμού χαμηλότερο της Ιταλίας, η οποία τα επόμενα χρόνια θα φτάσει να έχει υψηλότερο χρέος από εμάς. 
Τα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων σκαρφάλωσαν προ ημερών στο 5%, θυμίζοντας μας πόσο ευαίσθητες είναι οι αγορές στο παραμικρό κραδασμό και πώς η ευαισθησία τους εντείνεται όταν μυρίζονται τον κίνδυνο. Η πρόσληψη της αδυναμίας είναι κακό πράγμα, ξυπνά επιθετικά ένστικτα. Και το μέγεθος της Ιταλίας είναι τεράστιο, δεν είναι μέγεθος Ελλάδας για να προκαλέσει «μικρό ταρακούνημα».
Τι βλέπουν λοιπόν οι διεθνείς επενδυτές στην Ελλάδα; ...

Τα οριζόντια μέτρα και η οσμή σοσιαλιστικής ναφθαλίνης

Αρκετοί υποστηρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβερνά χωρίς αντιπολίτευση. Και δεν έχουν άδικο. 
Η απόσταση ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που επιτελεί έργο και σε μια αντιπολίτευση που αναλώνεται σε θέματα που δεν αφορούν τους πολίτες ολοένα και μεγαλώνει.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παραμένει κολλημένος μέσα σε μια χρονοκάψουλα που έχει σταματήσει να κινείται από τα καλοκαίρι του 2022, εντοπίζοντας το ενδιαφέρον του στις παρακολουθήσεις. Στο ίδιο μοτίβο, κινούνται και τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος, η ατζέντα των οποίων κινείται ακόμα σε ζητήματα που είτε έχουν απαντηθεί από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, είτε δεν αφορούν κανέναν.
Αυτό δε που συμβαίνει στο Σύριζα είναι πρωτοφανές...

Επιχείρηση: Κατάληψη της Κουμουνδούρου

Μια ζωή καταληψίες, θέλουν να κάνουν κατάληψη ακόμα και στο σπίτι τους. Αυτή την πρόταση έκανε μια τάση που διαφωνεί με την πορεία που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ επί Κασσελάκη.
Είμαι από τους τελευταίους που θα υποστηρίξουν ποτέ τον νέο ηγέτη, όμως μάς αρέσει-δε μάς αρέσει αυτόν προτίμησαν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια εκλογική διαδικασία την οποία ουδείς αμφισβήτησε και ουδείς εγκαίρως έθεσε το θέμα της πλαστογράφησης δύο υπογραφών για να μπορέσει ο Στέφανος Κασσελάκης να λάβει μέρος στις εκλογές. Το άφησαν οι ενδιαφερόμενοι να περάσει έτσι, διότι δε φανταζόταν την εξέλιξη των γεγονότων. Λάθος τους, όμως μετά την...

Πήγε για να μείνει στη Γάζα ο ισραηλινός στρατός: Τα νέα δεδομένα

Για επιχειρήσεις διαρκείας και για παραμονή των Ισραηλινών δυνάμεων για απροσδιόριστο διάστημα μετά από τη λήξη των συγκρούσεων, προειδοποιεί το Ισραήλ, κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα και σε διπλωματικό επίπεδο και επί του πεδίου.
Ήδη η πολεμική προετοιμασία του Ισραήλ, αλλά και η τακτική που έχει επιλεγεί για το «καθάρισμα» της Γάζας προϊδεάζουν για μεγάλο διάστημα συνέχισης των επιχειρήσεων, όπως ο Μ. Νετανιάχου τη Δευτέρα έβαλε ένα νέο χαρτί στο τραπέζι.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε, ότι το Ισραήλ μπορεί να κυβερνά τη Γάζα για «αόριστο χρονικό διάστημα», μετά το τέλος του πολέμου προσθέτοντας ότι...

Μονοψήφιος τρόμος στον… νέο ΣΥΡΙΖΑ

Πολάκης και Παππάς εκτιμούν ότι αν αποχωρήσει η εσωκομματική αντιπολίτευση μπορούν να βρουν άλλοθι για τη συντριβή. Σε διαφορετική περίπτωση το βράδυ των Ευρωεκλογών αναγκαστικά θα τεθεί και πάλι ζήτημα ηγεσίας.
Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και τα συμπτώματα γελοιοποίησης που εμφανίζει η Αριστερά προκαλούν βραχυκύκλωμα στην Κουμουνδούρου ενώ περιόριζαν αυστηρά και τις πρωτοβουλίες της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.
Η ηγετική ομάδα των νεοπροεδρικών προεξοφλεί ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα υποστούν περαιτέρω πτώση και θα γίνουν μονοψήφια. Γι΄ αυτό αναζητεί εναγωνίως άλλοθι για να χρεώσει την κατρακύλα...

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Λάκης, ο Κασσελάκης, ο Πολάκης και οι «διαγραφές με χίλια»

Αν καλώς έχω καταλάβει, στον χιλιοτραγουδισμένο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ένας Λάκης (Λαζόπουλος, με ή χωρίς κότερο) επιμένει να πιέζει έναν Κασσε-Λάκη, με τη σημαντική βοήθεια και στήριξη ενός Πο-Λάκη κι ενός Αποστο-Λάκη «να προχωρήσει με χίλια στις διαγραφές» και «σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου αν φύγει από το κόμμα ο Τσακαλώτος με το σακίδιο, που άφησε 37 δισ. ταμείο στον Μητσοτάκη και δεν έδωσε μια σύνταξη σε όσους πεινούσαν».
Στην καθομιλουμένη πρόκειται «για του Λάκη του κάγκελο», στην politically correct εκφορά της «ο κ. Κασσελάκης άνοιξε ένα δρόμο που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλήρη απο-αριστεροποίηση, με την απομόνωση ή την εκδίωξη από το κόμμα της παλιάς κομμουνιστογεννούς φρουράς, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κανονικοποίηση του χώρου και την ένταξη του στις συστημικά αποδεκτές πολιτικές δυνάμεις»...

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Δύο αιφνίδια συμπτώματα που πρέπει να μας οδηγήσουν στο νοσοκομείο

Τα συμπτώματα που πρέπει να μας υποψιάσουν για ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, καθώς και τον καθοριστικό παράγοντα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του αποκαλύπτει ο δρ. Κωνσταντίνος Σπέγγος
Η αιφνίδια διαταραχή της ομιλίας και της άρθρωσης αποτελούν δύο τυπικά συμπτώματα αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.
Το στράβωμα του στόματος και του προσώπου επίσης υποδηλώνουν μια σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Αιφνίδια μυϊκή αδυναμία στο χέρι ή το πόδι με δυσκολία στη στάση και τη βάδιση, μούδιασμα ή απώλεια...

Η δυσκολία να ξεριζωθεί η Χαμάς και ο άγνωστος «Χ» της επόμενης μέρας

Το Ισράηλ απέχει ακόμη από την επίτευξη του διπλού στόχου, δηλαδή απελευθέρωση των ομήρων και εξόντωση της Χαμάς
, εξηγεί ο διεθνολόγος Θοδωρής Τσακίρης
Το ξερίζωμα της οργάνωσης θα συμβεί μόνο με επιχειρήσεις στο δικό της αστικό περιβάλλον, διαδικασία εξαιρετικά αργή και δαπανηρή, γεγονός που θα παρατείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις, τις απώλειες μεταξύ των αμάχων και την πίεση για την επιβολή εκεχειρίας από την οποία ωφελημένη θα βγει μόνο η τρομοκρατική οργάνωση.
Αναλύει το γιατί η περιοδεία Μπλίνκεν στην περιοχή και η προσπάθεια να πείσει τις αραβικές χώρες να σκεφτούν μακροπρόθεσμες λύσεις μετά τον τερματισμό της σύγκρουσης δεν θα μπορούσε στις παρούσες συνθήκες να φέρει κανένα αποτέλεσμα, βλέπει ως επικρατέστερο το σενάριο η σύγκρουση να μην εξελιχθεί σε περιφερειακή, κυρίως όμως μιλά για τον μεγάλο γρίφο της επόμενης μέρας στην Γάζα, για το γεγονός ότι ουδείς ξέρει ποιός θα αναλάβει...

Άπελπις προσπάθεια συντονισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Η αλλαγή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ
επιδρά κατευναστικά στις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. Ο Κασσελάκης δεν βαρύνεται με τις επί δεκαπενταετία επιθέσεις και μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του. Άλλωστε και ως προσωπικότητα ο Κασσελάκης είναι πιο προσηνής και προσιτός, αρκεί να μην έχει απέναντί του… την «Ομπρέλα».
Φυσικά στη διστακτική ώσμωση των δύο χώρων λειτουργεί αναγκαστικά η δημοσκοπική τους καχεξία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσυντίθεται ταχέως. Η πτώση δεν οφείλεται μόνο στην εσωτερική διχόνοια που αναμένεται να φτάσει σε ανοιχτή σύγκρουση, αλλά και στο πρόσωπο του Κασσελάκη. Είναι συμπαθής αλλά ως εκεί. Δεν εμπνέει κύρος πρωθυπουργικής καταλληλότητας, όπως καταγράφουν και οι...

Ο Τσακαλώτος φεύγει και δείχνει Τσίπρα για τη ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Τον Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του σε βάθος χρόνου, υπέδειξε ευθέως ως υπεύθυνο για τη ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «Ομπρέλα».
Ο κ. Τσακαλώτος έδωσε μερική άφεση αμαρτιών στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο τονίζοντας «πως τα προβλήματα στο ΣΥΡΙΖΑ  άρχισαν πολύ πριν από την προεδρία Κασσελάκη» δίνοντας τρεις εναλλακτικές χρονολογίες για την αναζήτηση από «που ξεκίνησε το κακό.
«Είναι το 2015; το 2010; Ή το 2019;» διερωτήθηκε ρητορικά. Εκτίμησε ότι δεν υπήρξε μια συγκεκριμένη χρονική αφετηρία αλλά ήταν μια σταδιακή μετάλλαξη στην οποία κυριάρχησαν δυο φαινόμενα: ο κυβερνητισμός και ο λαϊκισμός. Περιγράφοντας επί της ουσίας...

Παρουσίες και συναντήσεις με πολλαπλά μηνύματα

Η «κινητικότητα» στο πολιτικό σκηνικό, μάλλον δίνει το στίγμα της ημέρας, που πέρασε. 
Κοινές παρουσίες και συναντήσεις, που μπορεί να μην παράγουν πολιτικό έργο και αποτέλεσμα, εκπέμπουν, όμως, μηνύματα, που αν παρατηρήσει κάποιος δίνουν, ενδεχομένως, τη μεγάλη εικόνα, μέσα στην οποία κινείται το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει το παρόν σε δύο εκδηλώσεις ταυτόχρονα, για τη Μαριέττα Γιαννάκου και για τον Κώστα Σημίτη, εμπεριείχε έναν ισχυρό πολιτικό συμβολισμό. 
Η παρουσία του στην εκδήλωση για την πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ήταν αναμενόμενη...

Το γερό «μπάσιμο» της Κίνας στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Κάι Φου Λι είναι ένας καταξιωμένος Κινέζος ειδικός της τεχνολογίας που έχει δώσει το βάρος του στη χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων από το 2009 και μετά, καθώς είναι συνιδρυτής της κινεζικής εταιρείας Venture Capital που ονομάζεται Sinovation Ventures. Πριν προχωρήσει σε αυτό το βήμα ήταν διευθυντής της Google China από το 2005 και προηγουμένως είχε εργαστεί στην Apple και την Microsoft. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της Τεχνητής Νοημοσύνης και έχει γράψει και δύο σχετικά βιβλία. Το ενδιαφέρον του για αυτόν τον τομέα δεν είναι όψιμο.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του Bloomberg, στην αίτηση που υπέβαλε για...

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 20,6% για τη Νέα Δημοκρατία - Μάχη για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Χωρίς «αντίπαλο» παίζει η Νέα Δημοκρατία
στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha, στην οποία προηγείται με 20,6% μονάδες του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ
.
Στη μέτρηση επιβεβαιώνεται η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό, καθώς τον εμπιστεύονται οι πολίτες ως πρωθυπουργό σε ποσοστό τεράστιο σε σχέση με τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς.
Η ΝΔ όχι μόνο κινείται σε ποσοστά κοντά σε εκείνα των εθνικών εκλογών αλλά ανεβάζει κιόλας τα ποσοστά της σε σχέση με την έρευνα του Σεπτεμβρίου. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει κι άλλο ...

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Η προπαγάνδα των πρωτοσέλιδων - Predator: Πώς η ΕΦΣΥΝ έβγαλε παραπλανητικό τίτλο που δεν αντιστοιχούσε στο ρεπορτάζ

Την περασμένη Παρασκευή 3/10 γίναμε μάρτυρες μιας μαύρης παραδημοσιογραφικής πρακτικής, στην οποία προχώρησε η ΕΦΣΥΝ, προκειμένου να προωθήσει την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ: 
έβγαλε στο πρωτοσέλιδό της τη φωτογραφία του Γρηγόρη Δημητριάδη, συνοδευόμενη με τίτλο «PREDATOR ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΕ... ΑΓΑΠΗ», καθώς και με υπότιτλους «τα δηλητηριασμένα "ευχαριστώ" του κ. Δημητριάδη την επομένη της γιορτής του, το 2021» και «πώς παγιδεύτηκαν με το λογισμικό παρακολούθησης 11 πρόσωπα που του ευχήθηκαν "χρόνια πολλά"»
Μόνο που στο εσωτερικό της εφημερίδας, το ρεπορτάζ έλεγε διαφορετικά πράγματα: ...

Ελαιόλαδο: Η μια ανατίμηση μετά την άλλη στην τιμή του

Την ανιούσα έχει πάρει η τιμή του ελαιόλαδου, καθώς τείνει να καταστεί προϊόν πολυτελείας. 
Οι καταναλωτές θα πληρώνουν «χρυσό» και το ελαιόλαδο. 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η παραγωγή θα μειωθεί* από τους 340.000 τόνους στους 150.000- 180.000 τόνους.
Ήδη, οι παραγωγοί πωλούν το χύμα ελαιόλαδο στα 150-170 ευρώ τον τενεκέ από 60-80 ευρώ που ήταν μέχρι πριν από δύο χρόνια, ενώ στη λιανική η τιμή έχει ξεπεράσει τα 10 ευρώ το λίτρο.
Ωστόσο, η τιμή του λαδιού είχε αρχίσει να αυξάνεται ήδη δύο και τρία χρόνια πριν...

Στην κρίσιμη καμπή του ο πόλεμος στην Γάζα, ενώ οι ΗΠΑ σπεύδουν για κατευνασμό της Άγκυρας

Σε κρίσιμη καμπή έχει εισέλθει ο πόλεμος στη Γάζα έναν μήνα μετά τη δολοφονική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, καθώς ο ισραηλινός στρατός απέχει σημαντικά από την επίτευξη των στόχων της εξόντωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης και της απελευθέρωσης των ομήρων, ενώ οι διεθνείς πιέσεις για αποφυγή ανθρωπιστικής καταστροφής και σημαντικών απωλειών μεταξύ των αμάχων κλιμακώνονται.
Το Ισραήλ έχοντας εστιάσει τις αεροπορικές επιδρομές σε επιλεγμένους στόχους προσπαθεί να πλήξει υποδομές της Χαμάς με το μικρότερο κόστος σε ζωές αμάχων και συγχρόνως να δημιουργήσει ασφαλές πεδίο για τις χερσαίες δυνάμεις που «καθαρίζουν» μέτρο προς μέτρο τα περίχωρα της Γάζας προετοιμάζοντας την...

Επαγγελματίες: Δηλώνουν «φτωχοί», ζουν με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Ένας στους πέντε ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή 135.000 επί ενός συνόλου 735.000, δηλώνει τόσο χαμηλά εισοδήματα, ώστε εισπράττει κάποιου είδους κοινωνικό επίδομα. Και 21.000 εξ αυτών δηλώνουν ότι ζουν στα όρια της φτώχειας, δηλαδή εμφανίζουν κάτω από 5.400 ευρώ, επομένως εισπράττουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα των 200- 400 ευρώ. 
Επιδόματα τέκνων, στέγασης, γέννησης, ορεινών περιοχών, συμπληρώνουν το κάδρο.
Το κράτος καταβάλλει σήμερα για όλα αυτά τα επιδόματα 237 εκατ. ευρώ με δικαιούχους συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες. 
Η φοροδιαφυγή αντανακλάται πεντακάθαρα στα κοινωνικά στηρίγματα. Καταλήγουν σε...

Ισορροπία ανάμεσα σε μεταρρυθμίσεις και πολιτικό κόστος

Είναι ο νέος τρόπος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, μεταρρύθμιση; Ή είναι κοινωνική δικαιοσύνη; Ή είναι απλώς η παραδοχή του κράτους ότι αδυνατεί να εντοπίσει τους φοροφυγάδες; 
Είναι ένας τρόπος να διορθωθεί ένα από τα κακώς κείμενα σε αυτή τη χώρα ή είναι ένα μέτρο ισοπεδωτικό και άδικο;
Όλες οι παραπάνω απόψεις έχουν διατυπωθεί στον δημόσιο διάλογο τις προηγούμενες ημέρες, από τη στιγμή, που το υπουργείο οικονομικών ανακοίνωσε ότι πλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται ως να αμείβονται έστω με τον κατώτατο μισθό
Δυστυχώς, δεν προηγήθηκε το ίδιο εκτενής συζήτηση, όταν στη δημοσιότητα ήρθαν στοιχεία, που...

Γάζα: Διαστρεβλώσεις και ψεύδη

Έχει γίνει καραμέλα η φράση «άλλο η Χαμάς, άλλο οι Παλαιστίνιοι», θέση που την υιοθετεί και την αναπαράγει δυστυχώς και η Ελληνική κυβέρνηση. 
Tα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Οι Παλαιστίνιοι, οι απλοί άνθρωποι, υποστηρίζουν τη Χαμάς τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη σε ποσοστό κοντά στο 60%. Στο ίδιο ακριβώς ποσοστό επιζητούν την καταστροφή του Κράτους του Ισραήλ και για αυτόν τον λόγο εναντιώνονται στη λύση των δύο κρατών.
Δηλαδή είναι συμμέτοχοι στις τρομοκρατικές πράξεις της Χαμάς; Συνένοχοι και συμμέτοχοι δεν είναι, δεν είναι όμως και...

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Η άγνωστη Ελλάδα μέσα από τα social media της Ελεάννας Κιούκη

Η Ελεάννα Κιούκη είναι μια νέα κοπέλα που μέσα από τα social media της προβάλει το μωσαϊκό της ελληνικής φύσης.
Έχει χιλιάδες ακολούθους στο tik-tok, στο Instagram και στο youtube.
Μέσα από τις περιηγήσεις της γινόμαστε και εμείς συνοδοιπόροι σε άγνωστα μονοπάτια της πανέμορφης χώρας μας. Από την πλευρά της η Ελεάννα δηλώνει εντυπωσιασμένη από τα μέρη της Ελλάδας που ανακαλύπτει και παρουσιάζει...

Κ. Λάβδας: Ο «γρίφος» των δύο κρατών, η θέση της Ελλάδας και ο ολέθριος δρόμος του Ερντογάν

«Ο εξτρεμισμός της Χαμάς κατόρθωσε να αναβάλει αλλά όχι να ακυρώσει την πορεία εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ με τους περισσότερους Άραβες γείτονές του»
Αυτό υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο διεθνολόγος Κώστας Λάβδας, τονίζοντας, παράλληλα ότι η μεγάλη εικόνα σε ό,τι αφορά τη Μέση Ανατολή αποκρυσταλλώνεται στην αντιπαράθεση δύο καταστάσεων: Ένας βραχυπρόθεσμος πόλεμος εναντίον μιας μακροπρόθεσμης συνεννόησης.
Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο επισημαίνει το...

Έχουμε σκοτώσει 12 διοικητές της Χαμάς, θα βρούμε και τον αρχηγό τους στη Γάζα

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε το Σάββατο ότι το Ισραήλ «θα βρει και θα εξοντώσει» τον ηγέτη της παλαιστινιακής, τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ
Μάλιστα, κάλεσε τους Παλαιστινίους να το κάνουν οι ίδιοι πριν τον Ισραηλινό στρατό, κάτι που θα τερμάτιζε πιο γρήγορα τον πόλεμο...

ΟΛΜΕ: Απαξιωμένη στα μάτια των εκπαιδευτικών και κυρίως, στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας

ΟΛΜΕ tend to trivial
Ομολογώ πως στην αρχή σοκαρίστηκα με την ανακοίνωση του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία καλεί τα μέλη της να διοργανώσουν εκδηλώσεις για την Παλαιστίνη, αποκρύπτοντας τον ρόλο των σφαγών της ΧΑΜΑΣ στο Ισραήλ.
Στη συνέχεια, επικράτησαν πιο ψύχραιμες σκέψεις, καθώς σκέφτηκα πως πρόκειται για μία δράκα επαγγελματιών συνδικαλιστών, οι οποίοι έπαψαν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την πολύτιμη για την κοινωνία εκπαιδευτική διαδικασία εδώ και πολλά χρόνια. 
Δεν μπορούσα να μη σκεφτώ, με ένα χαμόγελο ιδιαίτερης ικανοποίησης, πως ένα απειροελάχιστο ποσοστό καθηγητών συμμετέχει στις απεργιακές «κινητοποιήσεις» της ΟΛΜΕ, οι δε εκπρόσωποι στα πρωτοβάθμια όργανα, τις περιβόητες ΕΛΜΕ συμμετέχουν μετρημένοι στα δάχτυλα εκπαιδευτικοί κάθε περιφέρειας...

Φως στο τούνελ της Χαμάς

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν
, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους ομολόγους του της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, ήταν απόλυτα σαφής σε δύο ζητήματα: 
πρώτον, δήλωσε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός διότι αυτή θα εξυπηρετούσε τη Χαμάς και 
δεύτερον, ότι στη Γάζα της επόμενης ημέρας δε θα έχουν θέσει οι τρομοκράτες που θα απειλούν την ασφάλεια του Ισραήλ.
Και οι δύο θέσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, ώστε να αποτελούν το πολιτικό πλαίσιο για το τι θα γίνει μετά. Το σημαντικό ήταν πως οι δύο παρόντες υπουργοί Εξωτερικών δε διαφώνησαν, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει μια κατ΄αρχή συμφωνία για το είδος της πολιτικής λύσης. Τελειώνουμε με τη Χαμάς και για το αύριο της Γάζας θα ληφθούν από κοινού αποφάσεις...

Ποιοι προκαλούν και στηρίζουν τους τρομοκράτες της Χαμάς

Η 7η Οκτωβρίου του 2023 θα μείνει στην Ιστορία ως η μέρα που εξαπολύθηκε το μεγαλύτερο πογκρόμ κατά Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα
Ο δημοκρατικός κόσμος έσπευσε να καταδικάσει τις φρικαλεότητες των τρομοκρατών της Χαμάς που εισέβαλαν σε οικισμούς στο νότιο Ισραήλ, δολοφονώντας αδιακρίτως άνδρες, γυναίκες και παιδιά και παίρνοντας ομήρους από μητέρες με βρέφη μέχρι ηλικιωμένους. Κι όμως υπήρξαν κάποιες χώρες και κάποιες ισλαμιστικές οργανώσεις που όχι μόνο έσπευσαν να δικαιολογήσουν τους τρομοκράτες αλλά εξέφρασαν ανοιχτά και την υποστήριξή τους.
Στους τρομοκράτες που διαβεβαίωναν αρχικά ότι δεν πείραξαν αμάχους, γιατί τους το απαγορεύει το Ισλάμ. Φυσικά, διαψεύστηκαν γρήγορα από τα βίντεο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, βίντεο που οι ίδιοι τραβούσαν και ανέβαζαν στο ίντερνετ ενώ διέπρατταν τις ωμότητες τους...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2023

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων, της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2023...