Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

"Πριν πολλά πολλά χρόνια", ένα παραμύθι!


Πριν πολλά πολλά χρόνια, δεν τα μέτρησα πόσα, ζούσα σ΄ένα αγροτόσπιτο, μια ομορφιά ήταν .!
Η γιαγιά μου, τρισέγγονη της αρχιμαγείρισσας του κυρ - Παλαιολόγου  -έτσι τον έλεγε - εγώ και τριγύρω ένα περιβόλι με κίτρινες βιολέτες.
Ο μαντρότοιχος μ’ έφτανε στη μέση...

Μήνυμα για το 2011


Χρόνια Πολλά και καλή Χαρούμενη Χρονιά!

Η «κληρονομιά»  ενός  Έλληνα Πολίτη  «είναι πολύ βαρύ φορτίο» για το μέλλον!

Η τήρηση των αξιών είναι η ίδια η ζωή.

Οι πρόγονοι μας ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν μια ζωή για το πιστεύω τους!

Μας έλεγαν συνεχώς μια φράση μοναδική!

«Μην ξεχνάς ποτέ ότι ΕΣΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ σου»

Σήμερα αυτή η φράση ηχεί στο μυαλό μου σαν μια καμπάνα πού με καλεί.

Το μέλλον μας ανήκει και το ρυθμίζουμε εμείς με τις επιλογές μας.

Στην χρονιά πού έρχεται θα κληθούμε να επιλέξουμε και πρέπει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

Για τον ερχόμενο δύσκολο χρόνο λοιπόν το μήνυμά μας ας είναι ένα

Εσύ ρυθμίζεις το μέλλον σου!

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά! - Ο Sean Connery απαγγέλει την "ΙΘΑΚΗ" του Καβάφη, σε μουσική του Vangelis!

Απολαύστε το:

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ὁ Πολιτικὸς Παπαδιαμάντης καὶ ἡ Ῥωμηοσύνη

τοῦ Σαράντου Καργάκου

Εἰσήγηση μὲ τίτλο «Ὁ Πολιτικὸς Παπαδιαμάντης» ποὺ παρουσιάστηκε στὸ διήμερο Συνέδριο ποὺ ὀργάνωσε στὴν Παλαιὰ Βουλὴ ἡ Ἱ. Σύνοδος τῆς Ἑλλάδος ἐπ᾿ εὐκαιρία συμπληρώσεως 150 χρόνων ἀπὸ τὴν γέννηση τοῦ Παπαδιαμάντη στὶς 25 καὶ 26 Μαΐου 2001.

Ὁ Παπαδιαμάντης ὑπῆρξε ὁ κορυφαῖος λογοτέχνης πεζογράφος ποὺ ἀνέδειξε ὁ ἑλληνικὸς χῶρος καὶ κόσμος ἀπὸ τὴν ἀρχαία ἐποχὴ μέχρι σήμερα. 
Ἦταν ὅμως καὶ ποιητής. Ὄχι διότι ἔγραψε κάποια ποιήματα ποὺ δὲν ἔχουν ἰδιαίτερη ποιητικὴ πνοή. Ὅπως γράφω στὴ δίτομη ἱστορία μου τοῦ Ἑλληνικοῦ Κόσμου (τόμ. Β´, σ. 531 - Οἱ παραπομπὲς γίνονται στὴν ἔκδοση Βαλέτα), ἡ ποιητικότητά του ἀποκαλύπτεται στὰ μεγάλα πεζογραφήματά του. Ἔκανε τὸν πεζὸ λόγο ποίηση. 
Ὡς κορυφαῖος πεζογράφος, λοιπόν, δὲν ἦταν ὁ Παπαδιαμάντης ἕνας ...

Μεσογειακή διατροφή για... κοφτερό μυαλό

Οι άνθρωποι που τρώνε και πίνουν όπως οι Έλληνες, έχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν πιο καθαρό μυαλό, όταν γεράσουν, και να αποφύγουν την άνοια και το Αλστχάιμερ.. σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να προσθέσει μια ακόμη «ψηφίδα» στο «παζλ» των πολλών ωφελειών από την μεσογειακού τύπου δίαιτα.
Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ρας του Σικάγο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό κλινικής διαιτολογίας American Journal of Clinical Nutrition, που μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες και τις νοητικές λειτουργίες περίπου 4.000 ατόμων στις ΗΠΑ, ηλικίας άνω των 65 ετών, χώρισαν τους ...

Ξαναμοίρασμα και αναδιανομή παντού.

Τι πραγματικά χρειάζεται η Ελλάδα

Μπορεί σε όλο το κομματικό φάσμα το «αντριλίκι» να είναι της μόδας, γενικώς να «πουλάει» η «σκληράδα» και ο λαϊκισμός μετά πολλών δόσεων εθνικοπατριωτικών κλισέ, αλλά δεν είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται η ελληνική κοινωνία.
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτό που χρειάζεται η μεσαία τάξη την οποία προσπαθούν να προσεταιρισθούν από διαφορετικές αφετηρίες η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό που χρειάζεται η μεσαία τάξη είναι μια εθνική συμφωνία, ένα εθνικό σχέδιο που θα την απελευθερώσει από το κράτος, από την υπερφορολόγηση και από τη ...

Καταρρέει ο δικομματισμός, στις δύο μονάδες η διαφορά

Μείωση της διαφοράς στις δύο ποσοστιαίες μονάδες, αλλά πραγματική κατάρρευση των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων, εμφανίζει δημοσκόπηση της Κappa Research για το βήμα της Κυριακής.
Το ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζε το 22,2% και τη ΝΔ το 20,2%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή κινούνται στα γνωστά τους επίπεδα. ΚΚΕ θα ψήφιζε το 8,7%, ΛΑΟΣ το 4% και ΣΥΡΙΖΑ το 3,3%.
Τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη θα επέλεγε το 2,8%, Οικολόγους το 2,4% και Δημοκρατική Αριστερά το 2,3%.

Ντιντισμός… και ελληνική κοινωνία…

Έγραψε σήμερα  για ta xalia ο Δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης , απολαύστε το  :    
             Ντιντισμός… και ελληνική κοινωνία…
Επιτέλους, κάτι κινείται στην κοινωνία! 
Ακόμη και αυτή η γένεση ενός πολιτικού όρου ταράζει τα βαλτωμένα νερά της πολιτικής. 
Ο «Ντιντισμός» ελέω Φαήλου Κρανιδιώτη ανήκει πλέον στο ελληνικό πολιτικό λεξιλόγιο και ως όρος που περιγράφει είδος καταγράφεται για να αξιολογηθεί και μελετηθεί.
Προσωπικά, θεωρώ εξαιρετικό αρθρογράφο τον Φαήλο και τον παρακολουθώ χωρίς πάντοτε να συμφωνώ μαζί του. Άλλωστε, η χοντρή πατάτα της συμμετοχής του στη μετάκληση του Αμπντ. Οτσαλάν, τον έχει στιγματίσει ανεξίτηλα και αρνητικότατα, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια…

Νέο μεγάλο φιάσκο από το “Πρώτο Θέμα”: Βάφτισε γραφική πρασινοφρουρό διορισμένη στον ΟΤΕ, ως “άνθρωπο του Μαξίμου”!! Φταίει ο Καραμανλής…

Έβαλαν την γραφική Μαρι μαρ στον ρόλο της Μάτα χάρι του Μαξίμου!!
Ένα γραφικό άτομο που εξακολουθεί ακόμα να αμοίβεται από τον Γερμανόστροφο ΟΤΕ βάφτισε το Πρώτο Θέμα ως άνθρωπο του Μαξίμου, μέλος του “συστήματος Ρουσόπουλου” και άλλα γελοία και γραφικά. 
Μιλάμε για κωμωδία που θα προκαλούσε γέλιο εάν δεν εντασσόταν στο ίδιο σύστημα προπαγάνδας που ακολουθεί ευλαβικά η εφημερίδα προκειμένου να υποστηρίξει την λαίλαπα του ΔΝΤ, να προβάλλει φούσκες όπως το Βατοπαίδι, με απώτερο στόχο να ρίξει στάχτη στο μέγιστο των σκανδάλων: Το Γερμανικό πλιάτσικο, με μοχλό τη Siemens.
Η κυριούλα είναι καραΠΑΣΟΚ, βαμμένη μέχρι τα μπούνια και με συμμετοχή σε καταπράσινο ψηφοδέλτιο...

"Κοπρίτες" δημόσιοι υπάλληλοι, με τις υγείες σας και Χρόνια Πολλά!

Κάποιοι διαμαρτύρονται γιατί ο Πάγκαλος λέει στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό Κυριακάτικο ΒΗΜΑ, τους δημοσίους υπαλλήλους "κοπρίτες".
Ε, καλά κάνει. 
Οι δημ.υπάλληλοι είναι κατά 70% και άνω,  ΠΑΣΟΚ, άρα ο Πάγκαλος έχει δικαίωμα να κρίνει "τους δικούς του", που έτσι κι αλλιώς τα ανέχονται όλα από τον αγαπημένο τους Υπουργό.
Ξέρετε κανέναν δημόσιο υπάλληλο που...

Χάρρυ Κλυνν ο πλέον "επίκαιρος" πολιτικός!

Το γιορτινό κλίμα επιτάσσει μια πιο διασκεδαστική διάθεση, όσο κι αν οι ιδιαίτερες φετινές οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες δεν επιτρέπουν στη διάχυτη αισιοδοξία και το χαμόγελο να κυριαρχήσουν. 
Τι καλύτερο λοιπόν, από μερικά πρόσφατα σχόλια του αστείρευτου Χάρρυ Κλυνν, που με ξεχωριστό τρόπο στηλιτεύει τις πολιτικές εξελίξεις και επισημαίνει κοινωνικά φαινόμενα των καιρών μας. 
Απολαύστε τον...

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Τι να κάνουμε ή τι να ξέρουμε;

Συχνά πυκνά, διαβάζοντας κάποιος περαστικός μια ανάρτηση σαν και τις δικές μου, αναφωνεί: “καλά μας τα λες Αναρμόδιε, αλλά όλα αυτά είναι λόγια κι όνειρα. Τώρα τι κάνουμε;”
Ολοι έχουμε αρμοδιότητα στο να προτείνουμε “τι να κάνουμε”
Εγώ, ειλικρινά, θα ήθελα να ακούσω από τον καθένα προτάσεις για το τι να κάνουμε. 
Διότι μπορεί κάποιος να έχει την φαεινώτερη ιδέα που κανένας μας δεν σκέφτηκε. Ετσι είναι η δημοκρατία, θέλει όλα τα μυαλά να δουλεύουν για το κοινό καλό.  
Οχι μόνο κάποιου “αρχηγού” ...

Το παράδειγμα του Εθνάρχη...


Foreign Office: Ο Καραμανλής απέρριψε αύξηση φόρων το 1980


Κόλαφος για τον υιό Παπανδρέου οι αναφορές του Foreign Office στην οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα μέχρι το 1980.
Σύμφωνα με πληροφορίες στα αρχεία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο Βρετανός πρέσβης εκτιμά ότι παρά τις επικρίσεις του Παπανδρέου και της αντιπολίτευσης και το κύμα απεργιών που ζούσε η Ελλάδα, η οικονομική κατάσταση δεν είχε χειροτερέψει σε σχέση με νωρίτερα μέσα στο έτος.
Αν και ορισμένα διαρθρωτικά προβλήματα παρέμεναν, η οικονομία υπολογιζόταν ότι θα αναπτυσσόταν με ικανοποιητικό ρυθμό και το 1981, όπως και το 1980.
Καταγράφεται ότι το Σεπτέμβριο η χώρα είχε πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών για δεύτερο ..

Ο "μεσαίος χώρος" του Καραμανλή γίνεται εξιλαστήριο θύμα στη ΝΔ!


Η λέξη «ντιντής» ενσωματώθηκε στην ελληνική αργκό στο τέλος της δεκαετίας του ’80.  
Πολύ πρόσφατα δηλαδή, για να την αναζητήσετε στο λεξικό Μπαμπινιώτη, όπου όμως περιλαμβάνονται παλαιότερες γλωσσικές κατασκευές με παρεμφερές νόημα, όπως π.χ. ο ιστορικός «κουραμπιές» ή ο πιο σύγχρονος «φλώρος». Θα την βρείτε σε στίχους σατιρικών μουσικών συγκροτημάτων, όπως τα «Ημισκούμπρια» και κατά κόρον στα σενάρια κωμικών τηλεοπτικών σειρών, όπως π.χ. στο «Καφέ της Χαράς».
Το ότι ένας φιλιππικός εναντίον των «ντιντήδων» κατάφερε να αναστατώσει την αξιωματική αντιπολίτευση επί διήμερον έδωσε στην όλη υπόθεση ένα χαρακτήρα ευτράπελο. 
Το θέμα όμως δεν εξαντλείται εκεί, έχει και μια σοβαρή πλευρά.
Από το επίμαχο άρθρο -μέσα από την αντιδιαστολή του «αποϊδεολογικοποιημένου ντιντή», ο οποίος διακατέχεται από «μεσαιοχωρίτικο αυτισμό» με τον «ιδεολογικό μαχητή που απαιτούν οι καιροί»- αλλά και από τις ...

Μαζοχιστική ελληνική αυτοαναίρεση

Και αν ακόμη θεωρήσουμε ότι απλώς διασπείρει ζιζάνια ο Τούρκοςυπουργός Εξωτερικών, όταν μιλά για «ήδη συνεργασία με την Ελλάδα στο Αιγαίο», εντούτοις:
Ούτε από την Αθήνα υπήρξαν αρκούντως πειστικές διαψεύσεις. 
Ούτε και είναι δυνατόν η Άγκυρα να κάνει πολιτική, με τόσο χοντροκομμένους ισχυρισμούς. 
Ο καπνός μάλιστα είναι αρκετός για να πείσει ότι όλο και κάποια φωτιά υπάρχει.
Αλλά το θέμα όπως εξελίσσεται σήμερα, είναι πολύ σοβαρότερο για την Ελλάδα και δεν αφορά μόνο τα του Αιγαίου.  
Αφορά την ευρύτερη περιοχή, όπου συντελούνται κρίσιμοι γεωστρατηγικοί επαναπροσδιορισμοί. 
Καθώς η λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου διαμοιράζεται αυτή τη στιγμή σε δυνάμει ενεργειακά μερίδια, μεταξύ των χωρών που ...

Ο νέος μηχανισμός φοροκαταιγίδας που έρχεται

Αναδιάρθρωση των Εφοριών αλλά και αυστηρές ποινές για φοροφυγάδες φέρνει το 2011 μαζί με το νέο τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων όλων των φορολογουμένων που θα δηλωθούν τον επόμενο χρόνο.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να καταθέσει στη Βουλή νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για όσους διαπιστώνεται ύστερα από ελέγχους ότι ...

"Η χρονιά της μεγάλης κατάρρευσης"

Tον Οκτώβριο 2009 οι Έλληνες ψήφισαν χωρίς να ξέρουν τι τους περιμένει... 
Τρεις μήνες αργότερα, όταν υποδέχτηκαν το 2010, τα φίδια τούς είχαν ήδη ζώσει.  
Είχαν συνειδητοποιήσει ότι η χώρα αντιμετώπιζε δημοσιονομική κρίση και ότι έπρεπε να ληφθούν δυσάρεστα μέτρα. 
Μέχρι εκεί, όμως. 
Το Μνημόνιο δεν είχε ακόμα μπει στη ζωή μας και όποιος προέβλεπε δημοσίως όσα ακολούθησαν χαρακτηριζόταν από υπερβολικός έως προκατειλημμένος.
Όλο το 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου χειρίστηκε τις λαϊκές αντιδράσεις με όπλο το εκβιαστικό δίλημμα «μέτρα ή χρεοκοπία»...

Αν χρωστάει μόνο το ΑLTER 525 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, όλοι μαζί οι νταβατζήδες των ΜΜΕ, πόσα χρωστάνε στους κολλητούς τους τραπεζίτες;


Τα 525 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει το «ΑΛΤΕΡ» στις τράπεζες, δείχνει πόσο ξιπασμένοι είναι οι εγχώριοι τραπεζίτες , οι οποίοι  με μια χυδαιότητα που θα προκαλούσε απέχθεια ακόμη και στους απογόνους των Ροκφέλερ και των Ρότσιλντ, δάνεισαν ένα σκασμό εκατομμύρια στους νταβατζήδες των ΜΜΕ.
Δεν είναι μόνο το  «ΑΛΤΕΡ»,  αυτό που έχει φεσώσει τους αστείους τραπεζίτες μας.
Είναι όλα τα ΜΜΕ: ...

Πρωτόγνωρη φθορά για τον Γιώργο

Η έρευνα Metron Forum της εταιρείας Metron Analysis, πιστοποιεί την προσωπική φθορά που υφίσταται ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τόσο σε επίπεδο δημοφιλίας, όσο και, κυρίως καταλληλότητας για τη διακυβέρνηση του τόπου.
Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, η απάντηση «κανένας»… κερδίζει με άνεση τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς συγκεντρώνει 36,4%, σε σχέση με το 27,6% του Γιώργου Παπανδρέου
Το καλοκαίρι, που πραγματοποιήθηκε η προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, τα ...

Μια χρεοκοπία τα αλλάζει όλα αμετάκλητα

Mη κοιτάς τα κορίτσια, κοίτα τα spreads που ανέβηκαν στις 657 μονάδες βάσης-έρχεται ορμητικλα η χρεοκοπία! 
Στις καλές μέρες του χρηματιστηρίου ο μέσος άνθρωπος που ασχολήθηκε με την αγορά για μερικούς μήνες και  περιστασιακά, πίστευε πως το μυστικό της επιτυχίας δεν ήταν άλλο από το να γίνει  δεκτός σε κάποιο λόμπι χειραγώγησης μετοχών... 

O πρωταίτιος της εξαπάτησης

Αντιγράφω από ένα πρόσφατο πόνημα του άρτι επιστρέψαντος στη δημοσιογραφία βουλευτή και πρώην υφυπουργού Γιώργου Λιάνη:
«Η Ελλάδα τις τελευταίες της μεγάλες στιγμές τις έζησε και τις χρωστά στον αθλητισμό. 
Οπως και να το κάνουμε, οι τελευταίες μεγάλες στιγμές της Ελλάδας και της Αθήνας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004. 
Μόνο τότε οι Ελληνες είχαν κάτι να τους ενώνει και μόνο τότε η Αθήνα απέκτησε μια ανθρώπινη διάσταση. Σηκωθήκαμε λίγο ψηλότερα με τους Ολυμπιακούς. Οπως σηκωνόμασταν λίγο ψηλότερα με τα κατορθώματα των αθλητών μας...».
ΜΑΛΙΣΤΑ...

Ανδρέας Ανδριανόπουλος: «Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της χώρας»

Μη αναστρέψιμη χαρακτήρισε την κατάσταση της χώρας μας ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Ανδριανόπουλος
Μιλώντας στο “newsbomb.gr” ανέφερε ότι αν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τις επιταγές της Τρόικας, δεν θα εισπράξει την τέταρτη δόση και θα οδηγηθεί σε τραγικό αδιέξοδο . Ο κ. Ανδριανόπουλος «άδειασε» τον Αντώνη Σαμαρά για τις προτάσεις που αντιτείνει, ενώ χαρακτήρισε ανοησίες τις θέσεις της αριστεράς.
Πώς βλέπετε έως τώρα τα πράγματα;

Ο καθηγητής κ. Γεώργιος Ι. Κασιμάτης* για το «μνημόνιο»: είναι «Πραξικοπηματική Εξουσία»

...Να σας πω δε για την «τρόικα» είναι, ακριβώς επειδή οι συμβάσεις αυτές είναι αντίθετες και οι όροι όλοι αντίθετοι με την «Διεθνή Νομιμότητα» και με το Σύνταγμά μας, η εξουσία που ασκείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ως προς τις υποχρεώσεις των δανειακών συμβάσεων και του «μνημονίου», είναι: «Εξουσία εκτός Συντάγματος». 
Είναι δηλαδή «Πραξικοπηματική Εξουσία».
Είναι, όπως λέγαμε στα θρανία της Νομικής, de facto εξουσία!
Αυτό σημαίνει ότι και η τρόικα, αυτή τη στιγμή, δεν είναι νόμιμη, είναι παράνομη και η παρουσία της ακόμη!
Γι’ αυτό είμαστε «εκτός Δικαίου».
Δείτε το video της συνέντευξης:

Ο Κώστας Καραμανλής και το "Βαθύ Λαρύγγι" ..του Μαξίμου!

Συγκλονιστική αποκάλυψη από την εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Πολύ δυνατή αποκάλυψη από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για το ρόλο της SIEMENS και τον Καραμανλή. 
Γυναίκα δημοσιογράφος στο στενό περιβάλλον του ΜΑΞΙΜΟΥ, "κάρφωνε" τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, στον Χριστοφοράκο!
Έστελνε καθημερινά e-mail στον Μιχ. Χριστοφοράκο για ότι μάθαινε και άκουγε στο Μαξίμου!
Δείτε το:

Οι 10 + 1 καλύτερες ατάκες του 2010

Μια αξέχαστη χρονιά φεύγει, μια ακόμα πιο "ζόρικη" έρχεται ολοταχώς.  
Και επειδή η χειρότερος εχθρός του "κυρίαρχου λαού" είναι η συλλογική λήθη, ορίστε ένα μικρό λιθαράκι "μνήμης" για αυτά που πέρασαν μπροστά μας και ξεχάστηκαν από τα ΜΜΕ, σαν κακοφουρνισμένος μουσακάς σε εκπομπή μαγειρέματος.

10. Θόδωρος Πάγκαλος (Νοε)
"Αντιπαραγωγικοί οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας"
Ο κύριος αντιπρόεδρος έκανε πάλι το θαύμα του. Λίγο-πολύ έδειξε με το δάχτυλο τους αξιωματικούς στην ΠΑ και κατά συνέπεια όλων των Ενόπλων Δυνάμεων ως "αντιπαραγωγικούς. Λογικό, αφού δεν έχουμε πόλεμο, οπότε να μετράμε την παραγωγικότητά τους με βάση πόσους "εχθρούς" εξολόθρευσαν.

9. Γ. Παπανδρέου (Ιούλ)
"Κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου"
Χωρίς σχόλια. Καμιά φορά η εκφραστική ικανότητα και η ρητορική δεινότητα του ηγέτη ξεπερνά κάθε λογική.

8. Γ. Παπανδρέου (Σεπτ)
"Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία":

Αντιγραφή από τον προηγούμενο "καταλληλότερο", που ακόμα τον ψάχνουν για μια δήλωση σχετικά με το χάλι που άφησε πίσω του. Σε λίγο θα μας πούνε ότι φοράνε κουκούλες και ρίχνουν ενισχυμένες μολότοφ στα κεφάλια αστυνομικών.

7. Θ. Πάγκαλος (Νοε)
"Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο":
Εξαιρετική δήλωση, αν γινόταν μερικούς μήνες νωρίτερα, πριν η χώρα μας μπει σε οικονομική κατοχή από την τρόϊκα. Τουλάχστον τότε θα έδινε μια βοήθεια στον ηγέτη, αντί να του πετάει τούβλα όποτε ανοίγει το ρημάδι του...



6. Α. Λοβέρδος (Ιαν)
"Τα ταμεία είναι άδεια, δεν υπάρχει σάλιο":

Ερμηνεία για Όσκαρ, από τη "χρυσή" εποχή του στο υπουργείο Εργασίας. Η Ακαδημία Όσκαρ μόλις μοίρασε τα δελτία ψηφοφορίας, οπότε προλαβαίνουμε να τον προωθήσουμε για 1ο αντρικό ρόλο σε ξενόγλωσση ταινία.

5. Α. Παπανδρέου (Μαρ)
"Συναντώ στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου...":

Ακόμα ψάχνουν να βρούνε αυτό το μ@λ@κοπeτurα που βρήκε τον πρωτάρη πρωθυπουργό στο δρόμο και τον έπεισε ότι δεν έχει κανείς αντίρρηση να κόψουν μισθούς, επιδόματα, συντάξεις, φάρμακα και ότι άλλο εξέχει.

4. Α. Παπανδρέου (Μαρ)
"Δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ":



"Και αν προσφύγουμε, δεν θα ληφθούν νέα μέτρα..." (Μαρ)

"...Αλλά τελικά προσφύγαμε!" (Απρ)

Και η αξέχαστη τουριστική ατραξιόν για το καλωσόρισμα των τροϊκανών από το Καστελόριζο:




3. Γ. Παπακωνσταντίνου (Μαι, Ιούλ, Σεπτ, Οκτ, κτλ κτλ κτλ...)
"Δεν υπάρχουν νέα μέτρα"

Τα πρώτα μέτρα, με την άφιξη του ΔΝΤ:



Αμέσως μετά, "...Αν χρειαστεί, θα πάρουμε και νέα μέτρα":



Και η ιστορική εκπομπή "Νέοι Φάκελοι", όπου δήλωσε ότι αν υπάρξουν νέα μέτρα, αυτό θα σημαίνει ότι έχει αποτύχει και θα παραιτηθεί:



2. Θ. Πάγκαλος (Σεπτ)
"Μαζί τα φάγαμε":

Ιστορικά ατυχής δήλωση, δεδομένης της εικόνας του "απλώματος" στα καθίσματα του Κοινοβουλίου και των "κυβικών" του. Αν μη τι άλλο, ο ορισμός της φράσης "καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς" (στην κυριολεξία).



...And the winner is:
1. Γ. Παπανδρέου (Οκτ/2009, Νοε)

"Λεφτά υπάρχουν":

Κανονικά θα έπρεπε να μπει στο top της προηγούμενης χρονιάς, αλλά ο συνεπέστατος ηγέτης φρόντισε να επαναλάβει τη συγκεκριμένη φράση πριν ένα μόλις μήνα. Αυτό θα πει ιδεολογική σιγουριά.



Και κάτι που πέρασε στα ψιλά, ενώ θα μπορούσε να είναι η δήλωση της χρονιάς:

+1. Χρήστος Παπουτσής (Δεκ)
"Μυστικοί αστυνομικοί δεν υπάρχουν στις διαδηλώσεις"

Ιδού και η απόδειξη:



Καλή χρονιά, καλά κότσια σε όλους και με το καλό η "επιμήκυνση" και το "haircut" (σαν σεξουαλικός οδηγός ακούγεται... Γιατρέ Στρος-Καν, θα τσούξει;...)
.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Εσχάτη προδοσία.

Ο κ. Αντωνίου σηκώθηκε από τον καναπέ του και έκανε κάτι που δεν μπορούσαμε ούτε καν να το φανταστούμε! 
Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που βρισκόμαστε; 
Μήπως πρέπει να σταματήσουμε να μοιρολογάμε τις μειώσεις των μισθών μας και για μια και μοναδική φορά να κινηθούμε προς το κοινό ΕΛΛΗΝΙΚΟ όφελος;
Ακούστε αυτά που κανένα μεγάλο κανάλι δεν ανέφερε στο video που ακολουθεί:

Ένα Εξάμηνο Παράθυρο Ευκαιρίας

Γράφει : ο Αντώνης Ανδρουλιδάκης
Περίπου εκατόν ενενήντα χρόνια μετά τα πρώτα δάνεια στήριξης του αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας, με βάση τα οποία η χώρα χρεώθηκε 2.800.000 λίρες ενώ παρέλαβε λιγότερα από 540.000, ο κύκλος αυτής της κουτσής εθνικής ανεξαρτησίας μάλλον κλείνει οριστικά με τον ίδιο τραγικό τρόπο, αφήνοντας ανολοκλήρωτο το εθνικό αίτημα.
Στη διαδρομή αυτή, δεκάδες ...

Τζορτζ Ίρβιν: Απειλή παύσης πληρωμών, η σωτηρία για την Ελλάδα

Ο Τζορτζ Ίρβιν συνδέθηκε με την Ελλάδα με έναν απροσδόκητο τρόπο... 
Την άνοιξη του 2010, όταν η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα οδηγούνταν στο αποκορύφωμά της και ακόμη και από το εσωτερικό της χώρας δεν έλειπαν οι φωνές που ενοχοποιούσαν τους εργαζόμενους για το χρέος, ο Τζορτζ Ίρβιν έδινε διαλέξεις στο Λονδίνο τονίζοντας το δομικό χαρακτήρα των δημοσιονομικών ανισορροπιών.  
Υπογράμμιζε ότι οι αιτίες της κρίσης της Ευρωζώνης λανθασμένα αναζητούνται στους υψηλούς μισθούς των Ελλήνων κι αν κάπου θα ...

«Φωτιά» στο Κύπελλο

Μόνο ένας μεγάλος θα βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, καθώς η κλήρωση καθιστά μοιραία την αλληλοεξόντωση τους. Ο Παναθηναϊκός βρίσκει απέναντι του την ΑΕΚ. 
Ο νικητής του ζευγαριού αυτού θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός  - ΠΑΟΚ.
Η άλλη διαδρομή για τον τελικό είναι : ο Ατρόμητος θα παίξει με τον νικητή του Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας, ενώ ο νικητής του ζευγαριού Κέρκυρα-Ηρακλής θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου. 
Οι νικητές θα ...

Ψάχνουν να βρουν τον «Ντιντή» που βάφει το… μαλλί στη Ρηγίλλης

Με… τρίχες ασχολούνται πλέον στη Ρηγίλλης,  μεταφορικώς και κυριολεκτικώς. 
Έτσι όπως το πάνε σε λίγο θα κάνουν χρωμοτέστ, καθώς μετά τις σπόντες του εξ απορρήτων του Σαμαρά Φαήλου Κρανιδιώτη για «ντιντήδες»  που βάφουν το μαλλί,  όλοι ψάχνονται και ψάχνουν να βρουν ποιον υπονοούσε. 
Το κακό είναι ότι ο συνδυασμός και των δύο «ιδιοτήτων» («ντιντής»-βαμμένο μαλλί) τα μπερδεύει τα πράγματα σχετικά με τον πρόσωπο στο οποίο αναφερόταν, αν και ο...

Ιρλανδία το αιώνιο πρότυπο

Θα γίνετε Ιρλανδία μας έλεγαν. 
Το μόνο που χρειάζεται είναι να μειώσετε μισθούς και συντάξεις και σας περιμένει «εκρηκτική ανάπτυξη»
Απο την κυβέρνηση Σημίτη, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού πρωθυπουργού, μέχρι το κόμμα των φιλελευθέρων ο Κέλτικος Τίγρης αποτέλούσε το όραμα.
Ο Τίγρης ως γνωστών τα τίναξε σε νεαρή ηλικία αλλά για έναν αδιευκρίνιστο λόγο η Ιρλανδία παρέμεινε πρότυπο για την Ελλάδα - αυτή τη φορά για τη σκληρή λιτότητα που θα έβγαζε τη χώρα από την ...

Νταβούτογλου: Άκυρη η συμφωνία Ισραήλ - Κύπρου.

Η Τουρκία, υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των Τ/κ, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβολύτογλου προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν περάσει σε ένα κρίσιμο στάδιο και η Τουρκία στηρίζει την επίτευξη μιας λύσης και είναι ειλικρινής.
Θα είναι σημαντική, είπε, η αξιολόγηση των καλών υπηρεσιών που θα κάνει ο ΓΓ του ΟΗΕ μετά τη συνάντηση της Γενεύης και αυτό δείχνει την...

Υπουργείο μαύρης Εργασίας

Ενας Αιγύπτιος σκοτώθηκε την ώρα που καθάριζε τα τζάμια κτηρίου στην οδό Κοραή 4, στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, πέφτοντας από τον τρίτο όροφο. 
Στο κτήριο δεν υπήρχαν μέτρα προστασίας.  
Και οι υπεύθυνοί του φρόντισαν να αποκρύψουν το γεγονός.
Ο εργάτης της εταιρείας καθαρισμού ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών. 
Εργαζόταν, μάλιστα, εκτός του ωραρίου που προέβλεπε η σύμβασή του. 
Αυτό το κτήριο ανήκει στο αρμόδιο υπουργείο για την προστασία των εργαζομένων: στο υπουργείο Εργασίας...

"Εξαφανισμένος" ο πρωθυπουργός, μοιραίοι άβουλοι και παρτάκηδες οι υπουργοί του

Εξαφανισμένος  είναι το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός.
Η απουσία του ως ηγέτη, είναι αισθητή και στη διάρκεια των δήθεν κρίσιμων υπουργικών συμβουλίων, όπου οι υπουργοί ούτε που δίνουν σημασία στις οδηγίες –εντολές του.
Ανίκανοι να προχωρήσουν οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, αλλά και αδιάφοροι μια και οι ίδιοι  είναι ταυτόχρονα λομπίστες των επαγγελματικών κλάδων τους-βλέπε δικηγόροι κλπ-και με τίποτε δεν θα...

Η μεγάλη αποκάλυψη του Κ. Χαρδαβέλλα για τα πετρέλαια

Σήμερα κυκλοφορεί στα περίπτερα το ντοκυμαντέρ – ντοκουμέντο του Κώστα Χαρδαβέλλα διάρκειας 60 λεπτών με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη μεγάλη συνωμοσία με τα ελληνικά πετρέλαια ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Η.Π.Α.
Για πρώτη φορά επιστήμονες και ερευνητές μιλούν για κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα, αποκαλύπτουν τα σημεία στον ελληνικό χώρο που...

Απώλεια του δικαιώματος αυτοκτονίας

Ο χρόνος που κυλάει είναι χρόνος προς όφελος των δανειστών της χώρας.  
Αντίθετα, η Ελλάδα βυθίζεται σε μια όλο και πιο βαθιά ύφεση και το εξωτερικό χρέος της αυξάνει. 
Στους μήνες που πέρασαν μετά την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου, η Γερμανία και οι γερμανικές τράπεζες απαλλάχθηκαν από το 15% των ομολόγων και άλλων επενδύσεων χαρτοφυλακίου που είχαν από κράτη του ευρωπαϊκού νότου και της Ιρλανδίας.
Από αυτή τη σκοπιά μπορεί κανείς να αναμένει ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2011, έναν χρόνο μετά τη συμφωνία του φετινού Αυγούστου, η Γερμανία και οι γερμανικές ..

Από την «ισχυρή οικονομία» στη χρεοκοπία

Μπορεί τα δύο μεγάλα κόμματα να επιρρίπτουν το ένα στο άλλο την ευθύνη για την κατάντια, αλλά στην πραγματικότητα και τα δύο έβλαψαν καίρια την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει ευθύνη για τη δημοσιονομική βόμβα, που κληρονόμησε.  
Εχει βαρύτατη ευθύνη, όμως, για το γεγονός ότι με τους χειρισμούς της, αντί να προσπαθήσει να απενεργοποιήσει αυτή τη βόμβα, την πυροδότησε. 
 Με άλλα λόγια, μετέτρεψε τη δημοσιονομική κρίση σε κρίση δανεισμού, με αποτέλεσμα η χώρα να περιέλθει σε καθεστώς διεθνούς οικονομικού ...

Επιστολή ενός «Απληστου συνταξιούχου» στον Πρωθυπουργό!

Κύριε πρωθυπουργέ, 
 
Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και στεκόμαστε άφωνοι, μπροστά στο μεγαλείο σας για τις υπεράνθρωπες πράγματι προσπάθειες που καταβάλλετε προκειμένου να μας φέρετε στον ίσιο δρόμο και να σώσετε τη χώρα από την απληστία μας!

Εύγε!.. Σας είμαστε ευγνώμονες, εμείς και τα παιδιά μας.
Ποτέ μέχρι σήμερα, από τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους, κανένας πρωθυπουργός δεν πέτυχε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα!..

Βρώμικη πολιτική για τα σκουπίδια

Ταφόπλακα στην ανακύκλωση, ρυπογόνα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από «σύμμεικτα» σκουπίδια, παράδοση της καθαριότητας σε διαπλεκόμενα συμφέροντα είναι τα σχέδια που προωθούν βιαστικά κυβέρνηση και αιρετοί του δικομματισμού.
Σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών συλλογής και επεξεργασίας των απορριμμάτων, με την ανακύκλωση να παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες και να επιλέγεται σύστημα καύσης, που ...

Δημαράς: «Μας κυβερνά μία παρέα που γράφει κακή ιστορία»

 
Δημαράς: Κυβερνά μία παρέα
Με την φράση «κυβερνά μία παρέα που γράφει κακή ιστορία», έκλεισε το ενδεχόμενο επανόδου του στο ΠΑΣΟΚ... ο Γιάννης Δημαράς.  
Το ενδεχόμενο επιστροφής στο κυβερνών κόμμα των βουλευτών που διεγράφησαν, έθεσε με δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που πρότεινε την επανένταξη τους στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Δημαράς που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ...

Δεν έβαλαν βέτο, έμειναν οι γκρίζες ζώνες

Για την ατολμία και την αλυσιτελή ελληνική εξωτερική πολιτική στο ζήτημα των γκρίζων ζωνών γράφει η Κύρα Αδάμ στη σημερινή Ελευθεροτυπία. 
Η έγκριτη δημοσιογράφος αναφέρεται στην πρόσφατη αποχώρηση της Ελλάδας από νατοϊκή άσκηση γιατί η βορειοατλαντική συμμαχία απέκλεισε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Λήμνο με τις ελληνικές δυνάμεις και εγκαταστάσεις. 
Η Ελλάδα, όπως γράφει η συντάκτρια, είχε την ευκαιρία να ασκήσει βέτο στην πρόσφατη σύνοδο του Νάτο και δεν το έκανε. 
Και γι’ αυτό το λόγο η αποχώρηση μάλλον δεν αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα...

H Κωνσταντίνα Κούνεβα, η Λούκα Κατσέλη και τα ... κεραμίδια!

Στο απυρόβλητο η Κατσέλη για τον αλλοδαπό



Εννέα ημέρες έκρυβε η Κατσέλη τις συνθήκες θανάτου του άτυχου αλλοδαπού εργάτη στο υπουργείου Εργασίας και κανείς, μα κανείς , δεν μιλάει.
Τόσο η Ν.Δ. όσο και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αναφέρονται σε «βαριές ευθύνες του υπουργείου Εργασίας» , γενικά και ...

Επιστολή του Χάρρυ Κλυνν για τους «ντιντήδες» της ΝΔ!

Λοιπόν, φίλοι αγαπητοί,
δε γνωρίζω αν ο κύριος Φαήλος Κρανιδιώτης έρχεται, όπως λέτε, πρώτος ή δεύτερος με την κριτική που ασκεί προς τους «ντιντήδες» της ΝΔ και την «ήπια» στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου, που παραδίδει την Ελλάδα και τους Έλληνες , ως πρόβατα επί σφαγή, στις ορέξεις του αδηφάγου τοκογλυφικού κεφαλαίου.
Πέραν τούτου ο κύριος...

Αφού η κυβέρνηση μετρήσε τους δημόσιους υπαλλήλους, βάζει τον ΟΟΣΑ να τους εποπτεύει

Μετά το ΔΝΤ και την τρόικα, η οποία έχει αναλάβει το ρόλο της αξιολόγησης της «προόδου» της ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, αποφάσισε να ενεργοποιήσει μια παλιά συμφωνία με τον διεθνή τοποτηρητή ΟΟΣΑ, απόγονο του «Σχεδίου Μάρσαλ» για το πώς θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία μετάταξης των δημόσιων υπαλλήλων.
Ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας χθες για τις μετατάξεις των δημόσιων υπαλλήλων, αναφέρθηκε στον ...

Η ΝΔ μειώνει την ψαλίδα και η Ντόρα μπαίνει στην Βουλή..

Ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την εξαμηνιαία έρευνα «Metron Forum», της εταιρείας «Metron Analysis», του Στράτου Φαναρά. 
Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχωρά σε εκτίμηση πολιτικής επιρροής, κάνει δηλαδή στάθμιση των αναποφάσιστων και άκυρων, με αναγωγή μονάχα στα έγκυρα ψηφοδέλτια. 
Εκεί, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35,8%, η Νέα Δημοκρατία 29,1%, το ΚΚΕ 12%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,5%, οι Οικολόγοι 3,9%, η Δημοκρατική Συμμαχία 3,5%  μπαίνει στην Βουλή και η Δημοκρατική Αριστερά 2,1%.

Αντικαταστάτης του Σαμαρά ο Χατζηδάκης!

samaras 2.jpgΤο δώρο του Σαμαρά στον Χατζηδάκη



Φαίνεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να αποκαταστήσει πλήρως τον Κωστή Χατζηδάκη, κλείνοντας έτσι τα στόματα όσων έλεγαν πως τον άφησε...

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ιούνιος 2009. Καραμανλής σε Παπανδρέου: Δεν θα πεθάνω εγώ και η γυναίκα μου για τα καμώματα τα δικά σου και του πατέρα σου.

σσΟ: Το άρθρο αυτό αποτελεί την έναρξη μίας σειράς αποκαλυπτικών ντοκουμέντων άγνωστων εως σήμερα, που οδήγησαν στην πτώση Καραμανλή και την υπαγωγή της χώρας στην μέγγενη του ΔΝΤ. 
Ίσως η πιο σκοτεινή ιστορία της μεταπολίτευσης που θα προσπαθήσουμε να την πάμε μέχρι τέλους. 
Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στην Ελλάδα και στην Αλήθεια.
Η συνάντηση έγινε στις αρχές Ιουνίου μετά τα επεισόδια μετά τα γνωστά “πορτοκαλί” επεισόδια για το δήθεν σκισμένο και τσαλαπατημένο Κοράνι.
Η ατάκα ήταν του Καραμανλή προς τον Γιώργο Παπανδρέου. Το γεγονός είναι 100% αληθινό. Αυτό που δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ακριβώς το σενάριο, το σκεπτικό με το οποίο ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση. 
Ας θυμηθούμε λοιπόν τα γεγονός που ακολούθησε: ...

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!