Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

To πραγματικό “οικολογικό” πρόβλημα της χώρας

Το πρόβλημα στην χώρα δεν είναι ότι δεν έχουμε ‘’οικολογική’’ συνείδηση ή ότι δεν έχουμε ‘’οικολογική’’ πολιτική.
Το πρόβλημα στην χώρα είναι ότι στο ‘’Πολιτικοοικονομικό οικοσύστημα’’ έχουν εισβάλει παρασιτικά alien species που το ωθούν στην κατάρρευση.

Ως γνωστόν τα alien species εισβάλουν σε ένα οικοσύστημα σε περιόδους διαταραχών και εγκαθιδρύονται έναντι των ‘’ενδημικών ειδών’’ μεταβάλλοντας την καταλληλότητα του ενδιαιτήματος.
Τα τελευταία χρόνια στην χώρα έχει εισβάλει σαρώνοντας τα πάντα στο πέρας του, το αδηφάγο είδος Pseudoekologicus antidrasticae, το οποίο εκμεταλλεύεται το οικοσύστημα του ΄....

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

«Αντιμνημονιακό» μέτωπο...

Ο στόχος του κ. Αντ. Σαμαρά


Η κλιμάκωση της κριτικής προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η προσπάθεια ενίσχυσης του «αντιμνημονιακού» μετώπου μέσω των περιοδειών ανά την Ελλάδα και της παρουσίας του κ. Αντ. Σαμαρά στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης αλλά και η κινητοποίηση όλων των στελεχών προς ενίσχυση των υποψηφίων του κόμματος για δήμους και περιφέρειες αποτελούν τους βασικούς στόχους της Ν.Δ. στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο κ. Σαμαράς συγκάλεσε το απόγευμα χθες τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία, προκειμένου να ...

Αλλαγές στο πολιτικό χάρτη βλέπει η Ντόρα…

Ο πολιτικός χάρτης της χώρας θα αλλάξει δραστικά μέσα στην τετραετία, εκτιμά η Ντόρα Μπακογιάννη, προαναγγέλλοντας εμμέσως τη σύσταση δικού της πολιτικού φορέα.  

Σε συνέντευξή της στο ΚΑΝΑΛΙ1 του Πειραιά η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Τα πολιτικά κόμματα στήθηκαν το 1974. και δεν ανταποκρίνονται πλέον στις ανάγκες. Από τη δομή τους, από τον τρόπο λειτουργίας τους και από τον τρόπο με τον οποίον καλούν ή διώχνουν κόσμο. Πιστεύω ότι ο πολιτικός χάρτης της χώρας θα αλλάξει. Και θα αλλάξει δραστικά».
Η κ. Μπακογιάννη απέφυγε να πει αν θα...

Δύο εγκυκλίους για τις εκλογές υπέγραψε ο Γιάννης Ραγκούσης. Κατεβάστε τα κείμενα


Υπεγράφησαν χθες από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Γ. Ν. Ραγκούση, οι δύο εγκύκλιοι για τις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. 

Στις εγκυκλίους αυτές αναλύονται σε βάθος μια σειρά θεμάτων που ενδιαφέρουν τους συνδυασμούς, τους υποψηφίους και τους πολίτες ενόψει των θεμελιωδών αλλαγών που επιφέρει ο Καλλικράτης και αφορούν την εκλογική διαδικασία. 
Ειδικότερα σε αυτές περιγράφονται: 

Εκτός ΝΔ όποιος δεν στηρίξει υποψηφίους του κόμματος, προειδοποιεί η Ρηγίλλης

Σαφές μήνυμα ότι θα βρεθούν εκτός κόμματος όσοι τυχόν αμφισβητήσουν τους υποψηφίους που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία για τις εκλογές του Νοεμβρίου, έστειλαν  ο γραμματέας Ανδρέας Λυκουρέντζος και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος.
«Υπάρχει το πολιτικό στοιχείο. Βεβαίως και υπάρχει. Υπάρχει σε επίπεδο περιφέρειας όπου η διαφοροποίηση εκεί, σε αυτό το επίπεδο, σημαίνει ότι κάποιος ο οποίος δεν στηρίζει τις επιλογές της ΝΔ, δεν ...

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Καραμανλής: Έκανα εκλογές γιατί θα με καθάριζαν

Λέτε να είναι αλήθεια;

Το αναδημοσιεύουμε γιατί η είδηση δόθηκε  από το πολύ έγκυρο και φιλικό μας Ιστολόγιο Parapolitika.gr

Εκτός από τα παιδάκια και τα ανέκδοτα που κυριάρχησαν στο δείπνο του Καραμανλή στην ταβέρνα του Ποταρή στο χωριό Κουνουπιά Αρκαδίας, εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός σ' έναν οπαδό της Ν.Δ. που τον πλησίασε και τον ρώτησε.
«Πρόεδρε γιατί πήγες σε εκλογές αφού γνώριζες ότι θα χάναμε;».
Ο Καραμανλής τον κοίταξε και χωρίς να χάσει χρόνο του απάντησε.
«Γιατί θα με τρώγανε...»
Η συγκεκριμένη απάντηση έρχεται να ενισχύσει την άποψη που διατυπώνουν στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Καραμανλή, σύμφωνα με την οποία οι Αμερικάνοι είχαν αποφασίσει πολύ πριν από τις εκλογές να τελειώνουν με τον πρώην πρωθυπουργό. 

Με μηδέν βαθμούς τα Τ.Ε.Ι.! ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΑΡΑΓΕ;


Η ανακοίνωση των βάσεων, όπου με 0,29 της μονάδας, μπαίνεις σε ΤΕΙ, δείχνει πλέον, ότι πιάσαμε πάτο! 

Δημιουργείται, με σχέδιο, μια χώρα αμόρφωτων ΕΛΛΗΝΩΝ, προς όφελος της παγκοσμιοποίησης, που μας σπρώχνουν με  ταχύ βήμα χωρίς καμία αντίδραση!   
Και για το χάλι αυτό φταίνε ΟΛΟΙ
Δεν  εξαιρείται κανείς μα κανείς.
Εγώ επειδή είμαι παλιάς  κοπής θα σας περιγράψω τις προσωπικές εμπειρίες μου.
Αρχικά μόλις τελείωσα το ΔΗΜΟΤΙΚΟ με εξετάσεις μπήκα στο γυμνάσιο μετά καταργήθηκαν!   
Στην συνέχεια όταν τελείωσα την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  με  εξετάσεις μπήκα στο ΛΥΚΕΙΟ μετά καταργήθηκαν!   
Έδωσα εξετάσεις για το πανεπιστήμιο. Έβγαλα 13 -14   δεν θυμάμαι ακριβώς, σήμερα θα έφτανε και το 18-19, αλλά σε οικονομική σχολή δεν μπήκα! 
Και   γιατί αυτό; 

Τράπεζες στο χείλος του …εξευτελισμού!

Μέχρι τώρα, το Δημόσιο ήταν για τους τραπεζίτες ένας μάλλον «εύκολος» κουμπαράς, για την άντληση κεφαλαίων και ρευστότητας.  
Όχι πια. Οι Βρυξέλλες αλλάζουν τώρα τους κανόνες παιχνιδιού για τη χορήγηση εγγυήσεων από το κράτος στις τράπεζες, επιφυλάσσοντας μια εν δυνάμει εξευτελιστική διαδικασία σε όσες τράπεζες αξιοποιήσουν υπερβολικά τις παρεχόμενες εγγυήσεις.
Σύμφωνα με απόφαση που υποχρεώθηκε από τις Βρυξέλλες να δημοσιεύσει ο υπουργός Οικονομικών στις αρχές Ιουλίου, χωρίς βεβαίως να πάρει ιδιαίτερη δημοσιότητα ...

Χάνοντας το μέτρο…

H ελληνική Πολιτεία προσφέρει άλλα 25 δις. ευρώ εγγυήσεων δανεισμού σε τράπεζες, αλλά το «κοινωνικό μέρισμα» από τους τραπεζίτες για αυτή την υποστήριξη εξακολουθεί να πληρώνεται με… αντικοινωνική συμπεριφορά.  
Χθες αποκαλύφθηκε από επίσημα χείλη, ότι τράπεζες «ξαφρίζουν» αυθαίρετα μισθούς πελατών τους, για εξόφληση οφειλών, ενώ  αρνούνται να χορηγήσουν δάνεια με κρατική εγγύηση σε καταστηματάρχες που είδαν τα μαγαζιά τους να ...

Χαστούκι στον Παπανδρέου από το συμβούλιο της επικρατείας

Κλίμα υπέρ της αποδοχής των προσφυγών κατά των περικοπών μισθών, συντάξεων και επιδομάτων

Μπλόκο στο περιβόητο Μνημόνιο που επέβαλαν στη χώρα μας Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να βάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας, εγείροντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας ορισμένων ρυθμίσεων και θα ζητεί την άμεση αναστολή τους. 
Προς αυτήν την κατεύθυνση συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες, όσο και οι εκτιμήσεις, οι οποίες ενισχύονται και από την πρωτοφανή ταχύτητα με την οποία προσδιορίσθηκε η ημερομηνία συζήτησης (8 Οκτωβρίου) της προσφυγής που κατατέθηκε (μόλις στις 29 Ιουλίου) από φορείς και ιδιώτες.
Αντιμετωπίσθηκε μάλιστα κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και ...

Τα κατορθώματα της κυβέρνησης Γ.Α.Π. / Δ.Ν.Τ.

Κινδυνεύουν 300.000 θέσεις απασχόλησης έως το τέλος του 2011

 

Καταπέλτης η συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΒΕΕ


Mία στις 5 επιχειρήσεις (ποσοστό 20,9%) θεωρείται πολύ πιθανό να προχωρήσει σε κλείσιμο το επόμενο διάστημα. 
Αυτό υπολογίζεται σε 175.000 «λουκέτα» μέχρι το τέλος του 2011 σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την πορεία της πραγματικής οικονομίας μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ενώ με ένα μετριοπαθές σενάριο, υπολογίζεται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν πάνω από 300.000 θέσεις απασχόλησης μέχρι το τέλος του 2011. (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί)
Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παρουσιάστηκαν τα στοιχεία από ...

Δεν δέχθηκαν καρκινοπαθή ασθενή σε άσχημη κατάσταση και τον έδιωξαν.. λίγες ώρες μετά ξεψύχησε !

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
Η καταγγελία αυτή, με πολύ οδύνη και πόνο γραμμένη, αφορά τον ίδιο μου τον πατέρα.. 
Ο ΘΕΟΣ ας αναπαύσει την ψυχούλα του.
Την Παρασκευή 21 Αυγούστου κατά τις 15:00 το μεσημέρι πηγαίνω τον πατέρα μου στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Δράμας με αιμόπτυση, πυρετό 39c και ισχυρούς πόνους στον αριστερό πνεύμονα κάτω από την καρδιά. 
Ο πατέρας μου έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα και μόλις στις 6 Αυγούστου είχε, ο δύσμοιρος, τελειώσει τις ακτινοβολίες και είχαμε ραντεβού για χημειοθεραπείες (στο Θεαγένειο) για να δώσουμε τον δύσκολο αγώνα. Η κατάσταση της υγείας του ήταν κρίσιμη αλλά, μέχρι το πρωί της Παρασκευής δεν μας έδειχνε σημάδια ανησυχίας.
Ο ειδικευόμενος ιατρός του Τμήματος Εκτάκτων του Νοσοκομείου Δράμας αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της καταστάσεως , των ευρημάτων και της φύσης της ασθένειας , ετοίμασε τα έγγραφα για να κάνει άμεση εισαγωγή στον ασθενή. Οπωσδήποτε, όταν είσαι μέσα στους γιατρούς η "ανησυχία" σου μετριάζεται... Δύο ολόκληρες ώρες και παραπάνω ο ειδικευόμενος εξέταζε τον πατέρα μου , μας ρωτούσε για τις αγωγές που ακολουθεί.. Για κακή μας τύχη ...

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Γιατί πνιγόμαστε


Η θάλασσα είναι σίγουρα από τα πιο αγαπημένα στοιχεία της φύσης για μας τους έλληνες. 
Το δε κολύμπι στη θάλασσα το καλοκαίρι είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την έννοια διακοπές. 
Χαρά για τα παιδιά και τους μεγάλους. 
Αίσθηση δροσιάς και απελευθέρωσης. 
Αισθησιακή «κάθαρση».
Όμως η απόλαυση της θάλασσας και το κολύμπι δεν είναι χωρίς κινδύνους. 
Κάθε χρόνο έχουμε στην Ελλάδα 250 - 300 πνιγμούς. 
Το 27% είναι άτομα κάτω των πενήντα ετών και το 73% άτομα πάνω από πενήντα. Είμαστε...

Η μανία του Γιωργάκη

Τελικά δεν τον χωράει ο τόπος τον Γιωργάκη. Από διακοπές σε διακοπές βρίσκεται. Οσονούπω θα αρχίσει πάλι τα ταξίδια ανά τον πλανήτη.
Κάτι μου λέει ότι το έχει το αξίωμα του πρωθυπουργού. Ο άλλος, ο κουρασμένος ντε, δεν ξεκόλλαγε με τίποτα από την Ραφήνα και τούτος δεν ξεκολλάει με τίποτα από το φευγιό.
Προσπαθώ να καταλάβω την ψυχοσύνθεση του Γιωργάκη. 
Όπως θα παρατήρησες και εσύ αναγνώστη μου έχει μια μανία. Δημιουργεί συνεχώς θέσεις ....

Οι φόροι και τα κίνητρα

Ελεεινολογούμε και δικαίως τους πολιτικούς, ότι άφησαν την Ελλάδα χωρίς ευρώ στη μεγάλη κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Οι Ελληνες επιχειρηματίες, όμως, είναι καλύτεροι; Σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ το 86% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας. Προσοχή! Δεν μιλάμε για νέες επενδύσεις που ακυρώνονται λόγω της κρίσης, αλλά για την καθημερινή τους λειτουργία. Το 86% των ελληνικών επιχειρήσεων δεν….

Τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών" και η ακριβής τους επαλήθευση σήμερα ..



Το Άρθρο το είχα αναρτήσει πρώτη φορά πριν 2 χρόνια εδώ.

Όσο περνά ο καιρός όλο και πιο αληθοφανές, επίκαιρο γίνεται.
Συγκλονιστικά ντοκουμέντα για την επικείμενη παγκόσμια Σιωνιστική κυριαρχία.
Τα "Πρωτοκολλα των Σοφων της Σιων" δημοσιευθηκαν για πρωτη φορα το 1902 στη Ρωσια απο τον Ρωσο Σεργιο Νειλο. 
Εκτοτε, επανατυπωθηκαν σε παρα πολλες γλωσσες και προκαλεσαν τεραστιο σαλο παγκοσμιως.
Παρα τις λυσσαλεες προσπαθειες του διεθνους Σιωνισμου να τα ...

Η παλαιότητα του όρου ‘νέος’

Κύριε Διευθυντά,
Ο όρος Νέος (νέα, νέο) είναι παμπάλαιος
Από το Νέος Αδάμ μέχρι το Νέος Τούρκος (Νεό-τουρκος και Νέα Τουρκία του Κεμάλ Ατατούρκ), από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Νέα Μηχανιώνα, και από το Νέοι Εργατικοί μέχρι το Νέοι Φιλελεύθεροι!
Εξ άλλου το ‘Εμπρός, Εμπρός, για μια Ελλάδα ΝΕΑ’ είναι από τον Ύμνο της ΕΟΝ, της Νεολαίας του Ι. Μεταξά, κτλ. κτλ. παλαιότατα, Νέα!
Γι’ αυτό, λίγο περισσότερη φαντασία, κύριοι επικοινωνιολόγοι των ...

Η τουρκική συμπεριφορά δεν άλλαξε διά μέσου των αιώνων

  • Στο περιουσιακό οι Τούρκοι εφαρμόζουν στην Κύπρο ό,τι έκαναν και στους Κωνσταντινουπολίτες
Εφαρμόζουν τις ίδιες πρακτικές επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, επί Κεμάλ αλλά και σήμερα σ’ ό,τι έχει να κάνει με τις περιουσίες των μη μουσουλμάνων είτε αφορά κατοίκους της Τουρκίας είτε αφορά την κατεχόμενη Κύπρο.
Η πολιτική που εφαρμόζει σήμερα η Τουρκία στην Κύπρο σ’ ό,τι αφορά το περιουσιακό δεν είναι κάτι καινούργιο ούτε μοναδικό. 

Είναι μια πολιτική που είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν εντός της ίδιας της Τουρκίας η οποία, σύμφωνα με τον καθηγητή Νεοκλή Σαρρή, έχει τις ρίζες της στο Ισλάμ και την οθωμανική αυτοκρατορία.  
Ούτε η συμπεριφορά της Τουρκίας αλλά και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας στα κατεχόμενα έχει...

Πιόνι του Ισραήλ η Ελλάδα

Όποιος θεωρεί ότι η επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα είχε στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων των δύο λαών, ας το ξανασκεφτεί
Η μετατροπή της Ελλάδας σε πιόνι στον διπλωματικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει εδώ και δύο μήνες μεταξύ ΗΠΑ - Ισραήλ - Τουρκίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής:
● Το Ισραήλ επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας επειδή έκλεισε τον δικό της η Τουρκία.
● Το ισχυρό εβραϊκό λόμπι στην Ουάσιγκτον άσκησε ασφυκτικές πιέσεις στον Λευκό Οίκο να σκληρύνει τη στάση του προς την Τουρκία και το...

Το γκρίζο χρήμα του ΥΠ.ΕΞ.

Η ελληνική διπλωματία, όπως κάθε τομέας διοίκησης του κράτους, οικοδομείται και χαρακτηρίζεται από τους οικονομικούς πόρους που διατίθενται και τη διαχείρισή τους. 
Το υπουργείο Εξωτερικών είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γκρίζας διαχείρισης τεράστιων ποσών – αν λάβουμε υπόψη και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία – και πελατειακών πρακτικών που έχουν μετατρέψει τον μηχανισμό άσκησης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας σε προσωπικό φέουδο της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

Δύο λέξεις και τρεις αριθμοί περιγράφουν σαφέστατα την κατάσταση στο υπουργείο Εξωτερικών. Οι λέξεις απόρρητα κονδύλια υποδηλώνουν ή, αν προτιμάτε, κρύβουν τα ποσά που δαπανώνται για...

Άλεξ Ρόντος: Ρυθμιστής εθνικών θεμάτων, alter ego του πρωθυπουργού

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της χώρας μας. 
Ο ρόλος του σε σειρά εξελίξεων που είτε δρομολογήθηκαν είτε ήδη δημιουργούνται στην ευρύτερη και όχι μόνο περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και στον Καύκασο κινείται μεταξύ μύθου και πραγματικότητας.

Στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να εξοργίσει όσο κανένας άλλος τον Θόδωρο Πάγκαλο, αλλά και να σταθεί αιτία για την παραίτηση τον Ιανουάριο του 2002 του Γιάννη Ζαφειρόπουλου, πρώην υφυπουργού Εξωτερικών στην...

Θερμός χειμώνας και στον Αθλητισμό!


Η  αθλητική σαιζόν  ξεκίνησε  με τους χειρότερους οιωνούς. 

Διάφορα γεγονότα που συνέβησαν προδικάζουν ένα θερμό  χειμώνα.   

Ας αναφερθούμε αναλυτικά σε αυτά. 
Πρώτη και καλύτερη η ταλαίπωρη ΑΕΚ.  Ενώ προσπαθεί παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που  έχει  στο φιλικό με την ΚΑΛΛΙΘΕΑ άγνωστοι γνωστοί  μπούκαραν στο γήπεδο και πλάκωσαν στο ξύλο τον προπονητή της
Και φυσικά μπροστά στα μάτια  της αστυνομίας ! 
Και έρχεται η ρεβάνς με την ΝΤΑΝΤΗ και δεν έχει  γήπεδο να παίξει! 
Να γελάσεις η να κλάψεις;  
Τι από το δύο;   
Και αυτό γιατί το ΟΑΚΑ , που το χορτάρι έγινε  με χρήματα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, άλλο αυτό,  είναι  άχρηστο διότι χάλασε μόλις έγινε παιχνίδι!   
Και  ενώ, ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  βρήκε λύση την Λεωφόρο, η ΑΕΚ δεν βρίσκει. 
Πήγε και συμφώνησε με τον ερασιτέχνη  ΠΑΝΙΩΝΙΟ να παίξει εκεί. 
Και αμέσως οι γνωστοί  άγνωστοι πήγαν και το...

Αλλοδαπό υπουργό θέλει να βάλει ο Παπανδρέου στην κυβέρνηση του Δ.Ν.Τ.

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επιθυμεί να βάλει στην κυβέρνηση έναν από τους αλλοδαπούς συμβούλους του! 

Πιθανότατα τον Ιταλό κ. Σκιόπα

Ο έλεγχος της συνταγματικότητας αυτής της απόφασης είναι που καθυστερεί τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, έλεγαν  καλά πληροφορημένες πηγές.
Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου με τις δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν απέκλεισε καθόλου το θέμα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, απλά τον τοποθέτησε, χωρίς να το πει ευθέως, για αργότερα (υπολογίζεται ότι οι αλλαγές θα γίνουν λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη ΔΕΘ αν έως τότε έχει δοθεί λύση στο θέμα της υπουργοποίησης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ξένου συμβούλου του Πρωθυπουργού.
Κατά τα λοιπά η...

'Ολες οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ


Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Η μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στα ΤΕΙ λόγω της κατάργησης της βάσης του 10 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των φετινών αποτελεσμάτων, όπως επίσης η μεταστροφή των υποψηφίων από την προτίμηση των Παιδαγωγικών Τμημάτων.
Σε άνοδο βρίσκονται τα τμήματα και οι σχολές που έχουν σχέση με τους τομείς περί την Οικονομία, ενώ σταθερές εμφανίζονται οι...

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο νομάρχης Καβάλας

Παύθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από τα καθήκοντά του ο νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής με απόφαση της Γενικής Γραμματέας Θεοδώρας Κόκλα. 
Η είδηση έγινε γνωστή νωρίς το απόγευμα αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Τρεις είναι οι λόγοι που φαίνεται ότι οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση λίγες μόνο ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θόδωρου Καλλιοντζή για το δημαρχιακό θώκο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας λόγος αφορά στο σκάνδαλο των παράνομων ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων, το άλλο αφορά στην κατοικία που πρόσφατα κατασκεύασε και διαμένει και το τρίτο αφορά στην ...

Είμαστε πολλοί αλλά είμαστε σκόρπιοι....


....μας πήρανε αμπάριζα οι δήθεν και οι όποιοι
είμαστε πολλοί μα δεν παίζουμε μπάλα
φεύγει μπροστά μας ο καιρός κι εμείς
ξοπίσω...

Η εκχώρηση της διακυβέρνησης

Λίγο πριν από τα ιστορικά γενέθλια του ΠΑΣΟΚ και καθώς πλησιάζουμε στην πρώτη επέτειο από τη μεγαλειώδη νίκη του Κινήματος στις βουλευτικές εκλογές του 2009, το daily report της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου κυριαρχείται από μια παράμετρο: Ανασχηματισμός.
Το πολιτικό παρελθόν των κυβερνήσεων μετά τη Μεταπολίτευση, δείχνει ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός βιάζεται να αλλάξει την ‘ομάδα διαχείρισης κρίσεων‘, όπως θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς το υπουργικό συμβούλιο που ανέλαβε να διαχειριστεί μια χώρα υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ.
Η βιασύνη του είναι αυταπόδεικτα εξηγήσιμη:
Ο Γιώργος φοβάται ότι μια Κυβέρνηση που φθείρεται με ταχείς ρυθμούς, θα φθείρει τελικά και τον ίδιο, έστω κι αν προβάλλει σήμερα ως απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού.
Προκειμένου λοιπόν να μην…

Θυσιάζονται οι Έλληνες Πολίτες για να σωθεί ο προυπολογισμός!


  • Αφού μαύρισαν στις διακοπές τους, τώρα θέλουν να μαυρίσουν τους Έλληνες...

  • «Η τακτική περικοπής χωρίς σχεδιασμό, των επενδύσεων που αποφέρουν υψηλές αποδόσεις, μόνο και μόνο για να κάνουμε την εικόνα του ελλείμματος να φαίνεται καλύτερη, είναι πραγματικά ανόητη», σχολιάζει σε ραδιόφωνο του Δουβλίνου ο Stiglitz
Θυσιάζονται οι Έλληνες Πολίτες για να σωθεί ο προυπολογισμός!
Ετοιμαστείτε για μαύρο χειμώνα, ίσως τον χειρότερο στην ζωή μας !
Η κατάσταση είναι "Μπρός Γκρεμός και πίσω Ρέμα".
Χρήμα δεν υπάρχει στην αγορά ούτε για δείγμα, οπότε είτε δουλέψετε είτε δεν δουλέψετε, μην περιμένετε αύξηση εισοδήματος !
Κανόνια έρχονται, απολύσεις έρχονται, κατάργηση μονιμότητας έρχεται, και η επιβίωση καθίσταται ο υπέρτατος στόχος του καθενός μας.
Ο Έλληνας αυτό το χρόνο θα πέσει πολλά επίπεδα όσον αφορά τον...

Οι νεκροθάφτες της Ελλάδας επαινούν την κυβέρνηση

Τι θα ακολουθήσει το νέο μπαράζ επαίνων προς την κυβέρνηση;

Η Αθήνα θα πρέπει να παραμείνει σε αυτό το μονοπάτι για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, εφαρμόζοντας πειθαρχημένα τις μεταρρυθμίσεις και –όπου καθίσταται δυνατό- εκπλήσσοντας τις αγορές με την επίτευξη των στόχων προϋπολογισμού νωρίτερα του αναμενόμενου. 
Για να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, η Ελλάδα θα πρέπει να απελευθερώσει περαιτέρω και να απλοποιήσει το ρυθμιστικό πλαίσιο σε τομείς- κλειδιά για την οικονομία, όπως ο τουρισμός, το λιανικό εμπόριο, η ενέργεια, οι μεταφορές αλλά και μια σειρά κλειστών επαγγελμάτων”.
Ποιος τα λέει όλα αυτά; 
Μα φυσικά ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν αυτός που μας έβαλε στη μεγάλη αυτή οικονομική περιπέτεια και μας πέταξε στα μούτρα και το περίφημο πλέον “καλό κουράγιο”.
Λίγες ώρες μετά τα εύσημα από τον άλλο…

Η Κυβέρνηση οδηγείται σε αδιέξοδο

Κανένα μέτρο, αν δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας, δεν μπορεί αποδώσει.  

Αυτή την πραγματικότητα βιώνει σήμερα η Κυβέρνηση. Δείχνει ότι δεν το έχει καταλάβει, ή κάνει πως δεν το καταλαβαίνει.  
Το φθινόπωρο όμως δεν είναι μακριά, και τότε θέλοντας και μη, θα καταλάβει ότι, όταν λαμβάνεις μέτρα με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες είναι μοιραίο η κοινωνία να αποστρέψει το βλέμμα της από την Κυβέρνηση.
Τα μέτρα δεν αποδίδουν και ενδεχομένως να χρειαστεί να παρθούν και συμπληρωματικά. Και επειδή κάτι τέτοιο θα έριχνε περαιτέρω τα ποσοστά της, επιχειρεί να ξεφύγει μ’ ένα παλιό αλλά δοκιμασμένο κόλπο: Προχωρά σε ανασχηματισμό και μάλιστα...

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Στο καφενείο του χωριού!

Οι διακοπές στην Ελληνική επαρχία και η ανθρώπινη επαφή με τους αγρότες εκτός από ξεκούραση και ηρεμία μου πρόσφερε και γνώση.
Προσδιορίζω τον εαυτό μου σαν μέσο άνθρωπο με μέση λογική και σχετικά περιορισμένες γνώσεις. 
Το κουσούρι μου είναι ότι σκέφτομαι, ερευνώ και συζητώ με όλους χωρίς να κάνω τον έξυπνο και τον παντογνώστη. 
Το κέντρο των συζητήσεων στο χωριό είναι το καφενείο, χωρίς την περιττή πολυτέλεια των Αθηναϊκών cafe. 
Ο ξένος για τους αγρότες είναι ιερός και γίνεται αμέσως το επίκεντρο της παρέας και της συζήτησης και ποτέ δεν τον αφήνουν να πληρώσει.
Τα όσα άκουσα και έμαθα με κατέπληξαν και αναρωτήθηκα αν κάποιος υπεύθυνος της Ελληνικής πολιτείας έχει βρεθεί σε επαρχιακό καφενείο και έχει συζητήσει με τους ...

ΚΟΥΙΖ: Πώς βαπτίζει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα;

Πώς βαπτίζει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα;

* ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Μπορούμε να ξέρουμε πότε θα τελειώσουν τα μέτρα;

- ΟΧΙ γιατί το μνημόνιο είναι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, …. ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ...
όσο το ταΐζεις  μεγαλώνει !

Πάμε..! (Jeffreys Adventure Tours)

Γι' αξέχαστες διακοπές!  
Ποτέ δεν είναι αργά...
Αρκεί ν' ακολουθήσετε τις προτάσεις μας! 
Όλες τις εποχές του χρόνου...
Σ' ολόκληρο τον πλανήτη! 
Επικοινωνήστε με το γραφείο μας:  
"Jeffreys Adventure Tours"
στα τηλ:

Ασύλληπτη και ... ευφυής ρεμούλα!

22.000.000 ευρώ για κατασκευή τριών ιστοσελίδων στο υπουργείο Υποδομών!
Η εταιρεία που πήρε τη "δουλειά" σε ποιούς ανήκει;
Δύο μέρες μετά τον 15Αυγουστο δημοσιοποίηθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  συμφωνητικό της  Κοινωνίας της Πληροφορίας με μια εταιρεία που ανέλαβε το έργο της  κατασκευής τριών Ιστοσελίδων στο Υπουργείο Υποδομών. 
Η αμοιβή, για την εταιρεία, συμφωνήθηκε στα 22.000.000 ευρώ..!. 
Όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό, λένε ότι με 22 .000.000 ευρώ αγοράζεις την μισή Google !
Μάλιστα το "στήσιμο της απάτης" είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να...

Όταν μια χώρα μπαίνει ενέχυρο… στην ΕΚΤ!

Κι όμως, υπάρχει μία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία, που μέσα σε δύο χρόνια έχει τριπλασιάσει τον ισολογισμό της! 
Όμως, μην βιαστείτε να πανηγυρίσετε, δεν είναι για καλό: αυτή η εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία είναι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο τριπλασιασμός του ισολογισμού της (για την ακρίβεια: αύξηση 2,91 φορές) απλώς αντανακλά την απίστευτη υπερχρέωση της χώρας και την… ενεχυρίασή της στους τραπεζίτες της Φραγκφούρτης.
Στη θητεία του στην ΤτΕ, ο Γ. Προβόπουλος είχε το σπάνιο «προνόμιο» για κεντρικό τραπεζίτη να… τοποθετήσει στον ισολογισμό της Τράπεζας τη μισή Ελλάδα:

Μάνατζερ ή μανδαρίνοι;


Το περιστατικό που ακολουθεί είναι πραγματικό.  
Αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη επιχείρηση την οποία θα χαρακτήριζε κανείς πρότυπο
Για δώδεκα χρόνια που δραστηριοποιείται στον κλάδο της δεν έχει παραβάσεις, είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τις δημόσιες αρχές και προς το προσωπικό της. 
Ειδικά προς το ΙΚΑ καταβάλει κάθε μήνα ως ασφαλιστικές εισφορές, περίπου είκοσι χιλιάδων ευρώ. Χωρίς ποτέ να καθυστερήσει, ούτε για μια μέρα.
Υπό κανονικές συνθήκες η πολιτεία μια τέτοια επιχείρηση, θα έπρεπε να την επιβραβεύει, τουλάχιστον με την προθυμία των υπάλληλων της να διεκπεραιώσουν τις τρέχουσες υποθέσεις της. 
Συνέβη το αντίθετο.
Ένας υπάλληλος από το ...

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Τα αρνητικά δημοσιεύματα αρνούνται να τελειώσουν το έργο τους…

Μετά την Der Spiegel και το «σπιράλ θανάτου» νέο δημοσίευμα, της Telegraph αυτή τη φορά, συνεχίζει τις δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Σε άρθρο με τίτλο «Η ελληνική κρίση αρνείται να φύγει», η εφημερίδα τονίζει πως μπορεί η Κομισιόν να ενέκρινε τη δεύτερη δόση του δανείου, ωστόσο η πραγματική οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται καθώς οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν αρνητικό ρεκόρ καταθέσεων, ενώ η παραγωγή συρρικνώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.
Η εφημερίδα επικαλείται τη χθεσινή έκθεση της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ αναφέρει ...

Άρωμα γυναίκας είχαν τα μαθηματικά στην αρχαία Ελλάδα



Άρωμα γυναίκας είχαν τα μαθηματικά στην αρχαία Ελλάδα, όπως αποδεικνύει έρευνα του μαθηματικού Ευ. Σπανδάγου στην οποία αναφέρονται Τα Νέα (30.10.2007).
Μπορεί να έμεινε στην Ιστορία ως η μητέρα του Θησέα, αλλά πόσοι γνωρίζουν πως η Αίθρα ήταν δασκάλα λογιστικής
Και πως στη σύντροφο του σπουδαίου μαθηματικού Πυθαγόρα, Θεανώ, φέρεται ότι οφείλεται η θεωρία της χρυσής τομής;
Είναι δύο μόλις από τις 40 άγνωστες αρχαίες Ελληνίδες μαθηματικούς, που αν και συνέβαλαν στην εξέλιξη της επιστήμης βυθίστηκαν στη λήθη της...

Για χρήσιμη αυτογνωσία

Ο αείμνηστος σύγχρονος φιλόσοφος και πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας μετά τη Μεταπολίτευση Κωνσταντίνος Τσάτσος πριν από κάποιες δεκαετίες έδωσε στη δημοσιότητα μετάφραση αποσπασμάτων από επιστολές του ρωμαίου συγκλητικού Μενένιου Απιου προς τον φίλο του Ατίλιο Νάβιο, ο οποίος επρόκειτο να τον διαδεχθεί στη διακυβέρνηση της Αχαΐας. 
Σ΄ αυτές τον συμβουλεύει για το πώς μπορεί να χειριστεί τους Ελληνες αξιοποιώντας κυρίως τα ελαττώματά τους.
Οι πάπυροι αυτοί με την αλληλογραφία των εν λόγω ρωμαίων αξιωματούχων βρέθηκαν στην τοποθεσία Οξύρρυγχος της Αιγύπτου, εξ ου και ονομάστηκαν...

Καθάρσιο και κλύσμα η... συνταγή για την οικονομία!

Πριν αλέκτoρα φωνήσαι τρις, η ελληνική κυβέρνηση και η επίσημη προπαγάνδα του καθεστώτος έφαγαν τα μούτρα τους. 
Τι συνέβη; 
Ξαφνικά η ελληνική οικονομία δεν πάει καλά. 
Αυτό συνέβη λίγες μόλις ημέρες μετά τους επαίνους από την τρόικα, αλλά και τις θριαμβικές δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. 
Μάλιστα, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης διέπρεψε για μια ακόμη φορά, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι:

Συνταγές οικονομικής ανάτασης από τον …Σωκράτη

Διαβάζοντας τον τελευταίο Economist και την απαισιοδοξία που αναδίδει μέσα από τις προβλέψεις του για την Ελλάδα (οι αρμόδιοι, αυτό το στυλ σκέψης το αποκαλούν ορθολογισμό – αλλά καλοκαιριάτικα αρνούμαι να μπω στη λογική του οικονομικού καθωσπρεπισμού), ένιωσα τον φόβο να ξεπετάγεται απρόσκλητος μέσα από τις μαυρόασπρες σελίδες. Λες και κάποιος επιδιώκει να σε καθηλώσει, να σου ψαλιδίσει τα φτερά, αυτά που μοιάζουν με εκείνα του μυθικού Ικαρου που προς στιγμήν πίστεψε ότι θα πετούσε.
Επηρεασμένη, λοιπόν –τα τηλεοπτικά κανάλια την Τρίτη είχαν κάνει σημαία το άρθρο του βρετανικού περιοδικού–, κατέφυγα στον «Οικονομικό» του Ξενοφώντα.  Στις συνομιλίες του Κριτόβουλου με τον Σωκράτη. Μια απέλπιδα κίνηση να ξαναθυμηθώ το αυτονόητο:

Παραδόθηκαν

Αν κάποιος αναζητούσε ένα ρεαλιστικό και μετρήσιμο όφελος από την προπαγανδιζόμενη ως «συμμαχία» ή «άξονα» ή, έστω, προσέγγιση μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ, σύντομα θα απογοητευόταν. 

Δυστυχώς, η χώρα μας δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να τεθεί στην υπηρεσία μιας χώρας η οποία αντιμετωπίζει βασανιστικά αδιέξοδα, που ίσως λυθούν με πόλεμο – κατά του Ιράν.
Η συντονισμένη προσπάθεια ΗΠΑ και Ισραήλ να «ρυμουλκήσουν» την «απείθαρχη» και ταλαντευόμενη Τουρκία στον «άξονα του καλού» χρειαζόταν, προφανώς, έναν ατζέντη ή έναν άνευ ισχύος συμπαίκτη, που θα ...

Ποιος τους εξουσιοδότησε να υπογράψουν; Νέο Μνημόνιο, νέο τσουνάμι μέτρων.

Αγριες περικοπές - σε ΔΕΚΟ (με έμφαση στον ΟΣΕ), ΟΤΑ, νοσοκομεία, ενέργεια, ασφαλιστικό και εργασιακά - προβλέπει το νέο μνημόνιο που συνυπογράφει η κυβέρνηση και η τρόικα, τέσσερις μόλις μήνες μετά την υιοθέτηση του αρχικού κειμένου τον Μάιο.
Τσουνάμι νέων επώδυνων μέτρων κυρίως στους φορείς της γενικής κυβέρνησης περιλαμβάνει στο νέο μνημόνιο το οποίο συνυπογράφει η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα τέσσερις μόλις μήνες μετά την υιοθέτηση του αρχικού κειμένου τον Μάιο.
Μεταξύ των άλλων προβλέπονται παρεμβάσεις εντός του Φθινοπώρου τώρα σε...

Ο Καραμανλής "πλήρωσε" το veto στο Βουκουρέστι...

Μια αλήθεια που θα την μάθει ο λαός μας όταν ανοίξουν τα "αρχεία" του State Department μετά από ...30 χρόνια! 
 
Ότι και να λένε οι "ναυλωμένες" Ουκρανέζες των Μ.Μ.Ε. από την "Κυβέρνηση του Μνημονίου", η αλήθεια είναι μία:
Ναί, ο Καραμανλής ανεξάρτητα από τα λάθη του και τις προσωπικές του επιλογες στο εσωτερικό, πλήρωσε κατά κύριο λόγο το veto στο Βουκουρέστι, όπως και την ενεργειακή του πολιτικη με το άνοιγμα στον Πούτιν και ασφαλώς το Οχι στο σχέδιο Ανάν.
Σωστά κάνει και τα περιγράφει στην Real news, ο στενός του συνεργάτης...