Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ανασκόπηση Μαΐου μέσω γελοιογραφιών

7-05-12_481368_1

Κάτι αλλάζει στην Πόλη

Όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό, τον τελευταίο καιρό, μεταφέρουν λίγο-πολύ την ίδια αίσθηση. 

Οχι τόσο στο αναμενόμενο, πώς καταγράφεται, δηλαδή, η ελληνική κρίση στις αντιδράσεις των ξένων συνομιλητών, αλλά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε πλέον εμείς τον υπόλοιπο κόσμο.
Η Ελλάδα απομονώνεται, αναδιπλώνεται σε έναν εαυτό επικίνδυνα εσωστρεφή, αυτάρεσκα καταστροφικό. 
Και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις τα οικονομικά προβλήματα πιέζουν ασφυκτικά, όμως όταν απομακρύνεσαι από την Αθήνα, αντιλαμβάνεσαι με μεγαλύτερη διαύγεια ότι η κρίση στη χώρα μας είναι πρωτίστως δομική και θεσμική...

Τα θεμέλια της δύναμης

Αναρωτιέμαι συχνά αν  βοηθάω αρκετά τα παιδιά μου 

να εξελιχτούν σε ενήλικες ικανούς να βρίσκουν δημιουργικές λύσεις στα προβλήματα και στις προκλήσεις της ζωής. 
Αν με τη συμπεριφορά μου  ενισχύω την αυτοπεποίθησή τους ή, άθελά μου, τους βάζω τρικλοποδιές. 
Αν καλλιεργώ επαρκώς την αυτοεκτίμηση και την ανεξαρτησία τους ή υποσυνείδητα τα συγκρατώ από φόβο  με τα αόρατα δεσμά της εξάρτησης και του ελέγχου. 
Ετσι, όταν διάβασα το παρακάτω απόσπασμα, με τα επτά χαρακτηριστικά του  παιδιού που εξελίσσεται σε  ικανό, δυνατό, παραγωγικό ενήλικα, κοντοστάθηκα. Και επανήλθα διαβάζοντάς τα ξανά και ξανά. 
Τα μοιράζομαι μαζί σας γιατί...

Η απομάγευση του Γιάννη Δραγασάκη

Η απομάγευση του Γιάννη Δραγασάκη
Η παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέπληξε κανέναν, ο Τσίπρας είπε περίπου αυτά που περιμέναμε.
Και βέβαια είπε ξεκάθαρα, ότι θα
καταργήσει μονομερώς, άμεσα και χωρίς καμιά διαβούλευση με την τρόικα τους μνημονιακούς νόμους. 
Αν αυτό αρέσει στους Ευρωπαίους, ας έρθουν να καταρτίσουν ένα νέο πρόγραμμα και – αυτό δεν το είπε αλλά εξυπακούεται από τα συμφραζόμενα – να βάλουν περισσότερα λεφτά.
Και όλα αυτά που ακούγαμε τόσες βδομάδες ότι δεν θα γίνουν «μονομερείς ενέργειες» από τα χείλη του «οικονομικού εγκεφάλου» του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη;

Αλέξη boy, you are a check machine

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε 2 νέες δημοσκοπήσεις!

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για τον ΑΝΤ1 και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 22,7% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 22%, 11,2% ΠΑΣΟΚ, 5,7% Ανεξάρτητοι Έλληνες, 4,4% ΚΚΕ, 3,9% Χρυσή Αυγή, 6,7% ΔΗΜΑΡ.
Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 27,1 και ακολουθούν ...

Μόνο γκόμενες και επιμήκυνση πέους δεν υποσχέθηκε ο Αλέξης - Πορνογραφία.

Αυτός δεν είναι μεσσίας. Είναι .. Ο προφήτης με το Ο κεφαλαίο! 

Ο Αλέξης βρήκε τα λεφτά και τον δρόμο για την Γη της Επαγγελίας ...
Ακούστε τι θα κάμει! 
Θα ακυρώσει το Μνημόνιο και θα το αντικαταστήσει από το σωτηριακό «Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης» που μάλλον αφορά και την πεσμένη εθνική μας λίμπιντο.  
Αυτός ξέρει πως να μας σηκώσει με νέους καμασούτρα εφαρμοστικούς νόμους.
Από σεξ πάντως θα χορτάσει η εξουσία μια και θα πηδήξει τον ελληνικό λαό σε...

Η ΝΔ πρώτο κόμμα στην Κρήτη δείχνει νέα δημοσκόπηση!

Ενισχυμένη εμφανίζεται η ΝΔ και στην Κρήτη, 
με τα ποσοστά της να είναι σχεδόν ίσα με εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ
Μέχρι τις εκλογές, με τη δυναμική που απέκτησε τις τελευταίες μέρες, θεωρείται σίγουρο ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα!
Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του έχει χάσει απίστευτα μεγάλο μέρος της δύναμης του και έρχεται τρίτο κόμμα, εξακολουθεί πάντως να είναι αρκετά πιο ψηλά από το ποσοστό του στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο Αποκαλυτπικό δελτίο του extra 3 τα ποσοστά στην Κρήτη έχουν ως εξής:

Αιμοδοσία


Πρώτα ένα σύντομο φρεσκάρισμα της μνήμης. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας πολιτικός χώρος που έμπαινε - δεν έμπαινε στη Βουλή, με όποιο όνομα και όποια ηγεσία και αν εμφανιζόταν. 
Το 2009, μπήκε, αλλά κόπηκε στα τρία. 
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ήταν προφανές ότι θα επωφεληθεί από την κατάσταση που δημιούργησαν στην κοινωνία οι κυβερνήσεις Παπανδρέου με τις επιλογές τους. 
Αν έπαιρνε 8%-10% θα ήταν θρίαμβος. Τι συνέβη και εκτινάχθηκε στο 17%;
Απέκτησε ξαφνικά πολιτικές θέσεις με απήχηση; Οχι. 
Ο,τι έλεγε και τότε που έπαιρνε 3% λέει και τώρα, σε γενικές γραμμές.
Παρουσίασε αξιόπιστο πρόγραμμα με συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα; Οχι.  
Δεν έχει καν πρόγραμμα και τα...

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ διαλύει τους μύθους για την Αλωση

«Κερκόπορτα; Αστεία πράγματα»
«Κερκόπορτα; Αστεία πράγματα» 
Η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ θυμάται παλαιότερα τους- ξένους φοιτητές της στη Σορβόννη να της στέλνουν… συλλυπητήριο τηλεγράφημα κάθε 29η Μαΐου, την ίδια ώρα που τα περισσότερα Ελληνόπουλα αν τα ρωτούσες τι έγινε τη μέρα εκείνη δεν ήξεραν ακριβώς. 
Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση αντιστράφηκε. 
Στην Ελλάδα έγινε, λίγο έως πολύ, μόδα να θυμόμαστε κάθε χρόνο τέτοια μέρα την Αλωση της Πόλης- μερικοί από κεκτημένη ταχύτητα ή άγνοια μιλούν για «εορτασμό», αντί για επέτειο, και να μην αρκούμαστε στον εορτασμό της έναρξης της Επανάστασης, κάθε 25 του Μαρτίου. 
Μεγάλη η σημασία της Πόλης, θα πει κανείς, για τους Ελληνες. Σωστό. 
Οπότε και η συμβολική σημασία της Αλωσης είναι εξίσου μεγάλη...

Πες το να τελειώνουμε

Μπαμπάς και κόρη τα λένε...Φωτό του Leonard John Matthews, flickr

Η αλήθεια μιλάει πάντα με ευθύτητα – Σοφοκλής

Ο πατέρας αποφάσισε να μιλήσει με την οκτάχρονη κόρη του για να της πει ότι εκείνος και η μαμά της θα έπαιρναν διαζύγιο. 
Τραύλιζε και κόμπιαζε για λίγα λεπτά, μέχρι που το κοριτσάκι τού είπε τελικά: Ελα βρε μπαμπά, τι είσαι, φοβιτσιάρης; Γιατί δεν το λες να τελειώνουμε;”
Τα παιδιά συνήθως γνωρίζουν την αλήθεια πριν τους την πούμε. Οντας αθώα και ανοιχτά, έχουν συνεχώς τεντωμένες τις κεραίες τους, βλέπουν και ακούν πράγματα που εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να  κρατήσουμε κρυφά. Τα παιδιά μάς δείχνουν με το παράδειγμά τους μια ιδιότητα που τη διαθέτουμε  όλοι: Ολοι είμαστε διαισθητικοί και γνωρίζουμε πάντα  τι συμβαίνει. Ο συνειδητός μας νους μπορεί να “κοιμάται”, αλλά υποσυνείδητα ξέρουμε την αλήθεια.
Πολλοί από μας είχαμε ισχυροί διαίσθηση ως παιδιά....

Αυτές είναι οι 8 καλύτερες αποτοξινωτικές τροφές!


apotoxinosi_slider
Το lifezone σας προτείνει τις καλύτερες τροφές για καθαρισμό και ανανέωση του σώματος σας. Ανακαλύψτε απλούς τρόπους αποτοξίνωσης
Οι έντονοι ρυθμοί ζωής, το στρες, το κάπνισμα, η μη ισορροπημένη διατροφή, οι ....τοξικές ουσίες που βρίσκονται στο περιβάλλον αλλά και το αλκοόλ μπορούν να μας κουράσουν αλλά και να επηρεάσουν τόσο την υγεία, όσο και την εμφάνιση μας, προκαλώντας μας δυσπεψία, άχρωμο και θαμπό δέρμα κ.α.
Ο οργανισμός μας με τα απεκκριτικά του όργανα (συκώτι, νεφρά, δέρμα, πνεύμονες, έντερο, λεμφική κυκλοφορία) που διαθέτει προσπαθεί σε...

Με σημείο αναφοράς το κέντρο

Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια είχαμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ της συναίνεσης και της εθνικής συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.  
Κάνοντας ένα βήμα παραπάνω είχαμε προβλέψει ότι το τέλος της μεταπολίτευσης θα επιφέρει και το τέλος των αυτοδύναμων κυβερνήσεων. 
Είναι προφανές ότι οδεύουμε στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού και συνακόλουθα σε μια διαφορετική πολιτική πραγματικότητα. 
Τα κόμματα της μεταπολίτευσης είτε θα αναγεννηθούν προκειμένου να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα, είτε θα ολοκληρώσουν τον βιοϊστορικό τους κύκλο εφόσον επιμείνουν να αντιμετωπίζουν τη νέα πολιτική πραγματικότητα με συνταγές από το παρελθόν. 
Είναι σαφές ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας που θα κυριαρχούν στο εξής, θα έχουν σημείο αναφοράς το πολιτικό και κοινωνικό κέντρο...

Ο Καραμανλής έθεσε το διακύβευμα των εκλογών

Ακολουθώντας τη στρατηγική που εγκαινίασε κατά την προεκλογική περίοδο της 6ης Μαϊου, στηρίζοντας με δημόσιες δηλώσεις του τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, ο Κώστας Καραμανλής προχώρησε σήμερα σε νέα δημόσια παρέμβαση. 
Περιγράφοντας την πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τη χώρα, ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 17ης Ιουνίου, και φυσικά προσδιορίζοντας το εθνικό διακύβευμα της κάλπης, από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί η μελλοντική πορεία και διαδρομή του τόπου, σε ένα διεθνές περιβάλλον που αλλάζει με γοργούς και σύνθετους ρυθμούς.
Ο Κώστας Καραμανλής επεσήμανε ότι...

Το να υποφέρεις δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις

H Ελλάδα και οι Έλληνες υποφέρουν σιωπηλά. 
Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη, οι Έλληνες προσβάλλονται, και η χώρα προβάλλεται σαν να είναι η μαύρη τρύπα της Ευρώπης. 
Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή η Ελλάδα είναι μια μεσογειακή χώρα.
Αν η Ελλάδα βρισκόταν βόρεια της Γερμανίας, μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, θα της βρίσκαμε σίγουρα κάποια δικαιολογία. 
Εαν επρόκειτο για μια προτεσταντική χώρα όπου ο ήλιος λάμπει μόνο για λίγες ώρες το χρόνο, ενώ οι άνθρωποι συνθλίβονται από το κρύο της νύχτας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα εφευρίσκαμε για την Ελλάδα, κάποια σοβαρή δικαιολογία και θα αναζητούσαμε έναν άλλο ένοχο.
Όταν η Ισλανδία αρνείται να πληρώσει το χρέος της, δεν λέμε τίποτα...

Κώστας Καραμανλής: "Πολιτική σταθερότητα και έξοδος από τη ύφεση με ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία" - 'Ολη η δήλωση!


Την ανάγκη να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση
τόνισε με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσθέτοντας ότι: 
«προϋπόθεση και για τα δύο είναι μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία».  
«Είναι μπροστά μας η σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας για όλους. Η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη», επισημαίνει ο κύριος Καραμανλής και συνεχίζει «Ειδικά όταν η ιστορία του τόπου μας διδάσκει πως κατά κανόνα μεγάλες κοινωνικοπολιτικές κρίσεις συνεπέφεραν και εθνικές συμφορές».
«Αντιθέτως», εξηγεί ο πρώην πρωθυπουργός...

Σε λίγη ώρα αναμένεται δήλωση-παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή



Δήλωση-παρέμβαση ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου 
αναμένεται να κάνει τις επόμενες μέρες ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.
Επιβεβαιωνόμαστε γιατί σας το είχαμε γράψει την Τρίτη 29 Μαίου, ότι δηλαδή  Ετοιμάζει παρέμβαση ο Καραμανλής!
Με τη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός θα αναφέρεται στην ανάγκη μιας υπεύθυνης ψήφου στις 17 Ιουνίου, μιας ψήφου που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή πορεία και θέση της Ελλάδας και δεν θα απειλήσει με κλυδωνισμούς.
Φυσικά και με βάση τα παραπάνω θα ζητά την υπερψήφιση της Ν.Δ. και τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση γύρω απ' το κάλεσμα της πανστρατιάς που  έχει κάνει ο Αντ. Σαμαράς.

Έρχεται ο Πούτιν

Η επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν 
στην καρέκλα από την οποία δεν αποχώρησε ουσιαστικά ποτέ, αυτή του Προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας, συνοδεύεται από μεγάλες προσδοκίες για τον αυξημένα παρεμβατικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Μόσχα σε διεθνές επίπεδο.
Κατανοώντας ότι σε μια εποχή προχωρημένης και σύνθετης κρίσης, η οικονομική σταθερότητα σε συνδυασμό  με την ηγετική καθοδήγηση, μπορούν να διαμορφώσουν νέες ισορροπίες, προς όφελος των ηττημένων του Ψυχρού Πολέμου. Πόσο μάλλον όταν, την...

Ανεξαρτήτως ποιο κόμμα θα είναι πρώτο στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις – Τα 4 σενάρια που προβλέπει έκθεση της Morgan Stanley

Τον ΣΥΡΙΖΑ αναγάγει η Morgan Stanley σε έκθεση της 
με ημερομηνία 31 Μαίου, ως το πολιτικό κόμμα που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά τις 17 Ιουνίου.
Η Morgan Stanley επιχειρεί να αναλύσει τα πιθανά σενάρια και την περίοδο των διερευνητικών εντολών μετά τις 17 Ιουνίου.
Με βάση λοιπόν την ανάλυση προκύπτει ότι «στις επερχόμενες εκλογές στις 17 Ιουνίου κανένα πολιτικό κόμμα δεν θα κερδίσει την ...

Ο Σαμαράς ζητά «ανάσα» από τους Ευρωπαίους

Χρονική «ανάσα» από τους Ευρωπαίους ζητά ο Σαμαράς για τα δέκα σημεία της επαναδιαπραγμάτευσης 

που αποτελούν και το πλαίσιο της μετεκλογικής συζήτησης για τη ΝΔ. 
Η Ρόδος πρώτος σταθμός των περιοδειών του.
Να επικοινωνήσει και να εξηγήσει με λεπτομέρειες του προγράμματός του για την οικονομία, που παρουσίασε χθες, θέλοντας να το βάλει στην ευθεία σύγκριση με τις σημερινές ανακοινώσεις Τσίπρα, επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος...,

Το συγκρότημα Αλαφούζου κτυπά την κρίσιμη στιγμή με "παραμυθένια δημοσκόπηση"

Η παραμυθένια δημοσκόπηση του Αλαφούζου

Η Public Issue του Μαυρή, με όχημα το συγκρότημα Αλαφούζου, έρχονται να «χτυπήσουν» την κρίσιμη στιγμή. 
Βγάζουν δημοσκόπηση, δείχνοντας τον Τσίπρα, να σαρώνει. 
Κόντρα στο ρεύμα και στα όσα έχουν δείξει τις τελευταίες μέρες οι δημοσκοπήσεις, το Αλαφουζείκο, δείχνει να έχει αποφασίσει να βάλει πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του.  
Το καλό για τη Ν.Δ., είναι ότι σπάνια ο Μαυρής και οι αναλύσεις του, πέφτουν μέσα. Από το 2009, ο άνθρωπος γνωρίζει τον ένα μετά τον άλλο διασυρμό.
Παρά ταύτα, έχοντας την...

Persona non grata ο Παπανδρέου στην Αχαΐα

Δεν τον θέλουν ούτε στο... χωριό του!
Οι προβληματισμοί στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται καθώς και τα αδιέξοδα τόσο σε επίπεδο πολιτικής, όσο και σε επίπεδο στελεχών. 
Την ώρα που η Άννα Διαμαντοπούλου μιλάει για αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος φοβάται για την επόμενη ημέρα, στην Αχαΐα δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις για τον … Γιώργο Παπανδρέου.
Η ιστορία φαίνεται ότι κατατάσσει τον Γιώργο Παπανδρέου στα...

Ποιοι είναι οι 21+3 δημοσιογράφοι που αποχώρησαν χθες από το Mega

Αδειάζει το Mega! Ποιοι είναι οι 21+3 δημοσιογράφοι που αποχώρησαν την ΠέμπτηΑδειάζει το Mega!

Είναι δυνατόν στις μέρες μας, μέρες μεγάλης κρίσης στον τύπο, να αδειάζει ένα κανάλι; Και μάλιστα το κανάλι των εκδοτών; Και όμως είναι!
Ουρά έκαναν στο λογιστήριο του Mega οι δημοσιογράφοι που αποχώρησαν, παίρνοντας στα χέρια τους την επιταγή για το πρώτο μέρος της αποζημίωσης, που θα δοθεί σε 4- 9 διμηνιαίες δόσεις.  
Ποιοι έφυγαν:

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Γιατί οι έντιμοι και ικανοί συνήθως δεν ασχολούνται με την Πολιτική;

Ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Πλάτων (427-347 π.Χ.) γύρω στο 374 π.Χ. έγραψε  το κορυφαίο έργο του Πολιτεία, μέσω του οποίου σχεδίασε την εικόνα του ιδανικού πολιτεύματος, με επίγνωση του πόσο δύσκολη είναι η πραγματοποίησή του.
Στο έργο αυτό μέσα από την αφήγηση του Σωκράτη αναφέρεται και η συζήτηση που έγινε με θέμα τη φύση της δικαιοσύνης, αλλά κυρίως για τη δημιουργία ενός ιδανικού κράτους, στο οποίο θα κυριαρχεί η ιδέα του αγαθού και το οποίο κράτος θα υφίσταται  για να παρέχει την αληθινή ευτυχία στους πολίτες του. 
Για να επιτευχθεί όμως αυτό οι άρχοντες πρέπει να εργάζονται για το καλό των άλλων (των αρχομένων) και όχι το δικό τους! 
Ένα τέτοιο κράτος όμως βρίσκεται στη σφαίρα της ουτοπίας...

Δέκα τρόποι για να χτίσεις την αυτοεκτίμηση του παιδιού σου

Φωτό από το  topsibelle.wordpress.com.
Φωτό από το topsibelle.wordpress.com.

Δεν θα ήταν υπέροχο  να νιώθεις σίγουρος ότι τα παιδιά σου θα αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις της ζωής; 

Οτι θα είναι μαχητές της καθημερινότητας που θα βρίσκουν το δρόμο τους χωρίς να χάνουν το κουράγιο να προσπαθούν για το καλύτερο;


Η απάντηση βρίσκεται στη μαγική λέξη: αυτοεκτίμηση. 
Τα παιδιά με υψηλή αυτοεκτίμηση  νιώθουν ασφαλή, αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους, είναι πρόθυμα να αναλάβουν θετικά ρίσκα και αντιμετωπίζουν με ευελιξία τις αλλαγές... 

Ο ενδιάμεσος χώρος δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις

Αντί όλοι μαζί να σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα, τη στιγμή μάλιστα που είναι εμφανή τα σημάδια των αλλαγών που έρχονται στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη, εμείς κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. 

Το κάθε κόμμα παίρνει το κουβαδάκι του και παίζει στη δική του παραλία.

Αλλά ούτε εμείς πάμε πίσω. Με ελάχιστες εξαιρέσεις τα ΜΜΕ δημιούργησαν μια παράλληλη πραγματικότητα μέσα στην οποία διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος. Ένας διάλογος, που λόγω και του πλαισίου που διαμόρφωσε ο δημοσιογραφικός λόγος, διακρίνεται από παλαιοκομματισμό και αντιλήψεις που ίσχυαν το ’81...

Έμπνευση για παντρεμένους και μη

Μποτιτσέλι. Λεπτομέρεια από τη "Γέννηση της Αφροδίτης", 1485
Μποτιτσέλι. Λεπτομέρεια από τη "Γέννηση της Αφροδίτης", 1485

Μ΄ενοχλούν πολύ τα στερεότυπα. 

Ντε και καλά όλοι οι άνθρωποι πρέπει να χωράνε σ΄ένα κουτάκι και τίποτα να μην περισσεύει απ΄έξω. 

Ενα από τα πιο εκνευριστικά και κυρίαρχα στερεότυπα είναι αυτό του παντρεμένου ζευγαριού, που παρουσιάζεται ως βαριεστημένο, νωθρό, μίζερο και “συμβιβασμένο”.  
Πόσο ανόητο, πόσο υποτιμητικό, πόσο λίγο για να περιγράψει την προσωπική ιστορία, την καρδιά που ξοδεύoυν δυο άνθρωποι μέσα σε μια σχέση, όποια κι αν είναι η εξέλιξη και η έκβασή της.
Δεν άντεξα στον πειρασμό και επιστράτευσα τη συλλογή μου. 
Δεκαπέντε αποφθέγματα – διαμάντια για το γάμο, για να εμπνευστούν οι παντρεμένοι και, γιατί όχι, να δουν το γάμο διαφορετικά κι αυτοί που καταφεύγουν με ευκολία στα κλισέ:

To μυστικό για ιδανικό αδυνάτισμα

Αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε όλους εμάς, που όσο πλησιάζει η ώρα της παραλίας, αναβιώνουμε ξανά την ίδια πάλη με τον εαυτό μας για εκείνα τα τέσσερα-πέντε παραπανίσια κιλά. 
Χρόνια τώρα έχω συνειδητοποιήσει πόσο ατέρμονος κι ανώφελος είναι αυτός ο “αγώνας”, πως αν δεν αγαπήσω σήμερα το σώμα μου γι΄αυτό που είναι, όπως είναι, ποτέ καμιά εικόνα μου δεν θα με ικανοποιεί αληθινά. 
Είναι όμως τόσο ισχυρή η πίεση που δέχεται κάθε...

Ασκήσεις θάρρους σε δύσκολες εποχές

“Αν χάσετε το θάρρος σας, χάνετε τα πάντα”  
– Γκαίτε
Θάρρος σημαίνει να  βρίσκεις την εσωτερική δύναμη και γενναιότητα να αντιμετωπίσεις κάποιον κίνδυνο, μια δυσκολία ή την αντίδραση των άλλων. 
Το θάρρος είναι το ενεργειακό κύμα που βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλη πράξη, η σπίθα που ανάβει τη φωτιά στα πρώτα δειλά βήματα της ανάπτυξης, η δύναμη που φουσκώνει τα πανιά σου και σε σπρώχνει μπροστά στο ταξίδι της ζωής.
Θάρρος σημαίνει να αψηφάς την κριτική, να στηρίζεσαι στον εαυτό σου και – κυρίως – να είσαι πρόθυμος να δεχτείς και να διδαχτείς από τις συνέπειες των επιλογών σου...

Χρειάζεται αλλαγή στην ευρωπαϊκή αντίληψη


Κάθε μέρα που περνάει, αναρωτιέμαι πως θα τελειώσει η ευρωπαϊκή τραγωδία.

Το βασικό πρόβλημα στην Ευρώπη είναι η απαρχαιωμένη αντίληψη περί του τι είναι ηθικό και τι όχι, όσον αφορά τη σχέση δανειστή και δανειζόμενου.
Στον μεσαίωνα, όταν δεν μπορούσες να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου, γινόσουν δουλοπάροικος
Αυτή η αντίληψη των πραγμάτων, ήταν (και είναι) εμπεδωμένη στην κουλτούρα της Ευρώπης ακόμα και σήμερα.
Θα πρέπει να καταλάβετε ότι στην Ευρώπη υπήρχαν (και υπάρχουν ακόμα) τσιφλίκια, λόρδοι, βασιλιάδες, δουκάτα κτλ, όπου το κοινό στοιχείο που είχαν όλοι αυτοί είναι ότι είχαν τεράστιες εκτάσεις γης.
Αποτέλεσμα είναι ότι...

Μόνο τοις μετρητοίς οι εισαγωγές από τις ελληνικές επιχειρήσεις

Μόνο τοις μετρητοίς θα πραγματοποιούν πλέον εισαγωγές οι ελληνικές επιχειρήσεις καθώς η μία μετά την άλλη μεγάλες εταιρίες ασφάλισης πιστώσεων εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

Την πρόθεσή της ανακοίνωσε η εταιρία Euler Hermes, η μεγαλύτερη εταιρία ασφάλισης εμπορίου στον κόσμο, ενώ ανάλογη απόφαση έχει λάβει η γαλλική Coface.
Η απόφασή αυτή εκτιμάται ότι θα προκαλέσει προβλήματα στην εισαγωγή πρώτων υλών και εμπορευμάτων στη χώρα μας.
"Οι εισαγωγικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν μεγάλες δυσκολίες και οι τράπεζες έχουν κλείσει τις πόρτες τους, κάτι που εμποδίζει την επιχειρηματικότητα" δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος.
Έκανε λόγο για το απόλυτο αδιέξοδο, ενώ ανέφερε ότι η ανασφάλεια που υπάρχει για τα πολιτικά τεκταινόμενα επιτείνει τον κατήφορο.

Πες “όχι” χωρίς ενοχές!

Απεραντοσύνη και ομορφιά από τον Massimo Valiani
«Oταν προστατεύουμε τα προσωπικά μας όρια, επιτρέπουμε στον εαυτό  μας να έχει  το δικαίωμα της επιλογής»  
Εχω στριμωχτεί από μια ασυνήθιστα απαιτητική καθημερινότητα τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα να πιάνω τον εαυτό μου όχι μόνο να τρέχει και να μη φτάνει, αλλά να είναι και φορτωμένος  με ενοχές για όλα αυτά που υποτίθεται θα έπρεπε να είχε κάνει κάπως αλλιώς! 
Ε, λοιπόν,  δεν υπάρχει πιο ψυχοφθόρο και “ανώφελο” συναίσθημα από την ενοχή...

Το κινητό τηλέφωνο επηρεάζει και αλλάζει τον εγκέφαλό μας

alt

Μια συνομιλία μεγάλης διάρκειας στο κινητό επηρεάζει και αλλάζει τον εγκέφαλό μας, 

ωστόσο οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα αν αυτές οι αλλαγές είναι επιβλαβείς. 
Μελέτη που διεξήχθη από το Αγγλικό Ινστιτούτο Υγείας έδειξε ότι μια συνομιλία 50 λεπτών παράγει αυξημένη δραστηριότητα στο μέρος του εγκεφάλου που βρίσκεται κοντά στην κεραία του τηλεφώνου...

Καλό νέο για την Ελλάδα: Ράγισε το τείχος του Βερολίνου - Παράθυρο για συμβιβασμούς και «κάμψη» της λιτότητας


Καλό νέο για την Ελλάδα συνιστά η εισήγηση της Κομισιόν να δοθεί χρονική παράταση στην Ισπανία, προκειμένου να επιτύχει την επιδιωκόμενη δημοσιονομική προσαρμογή. 
Αυτό εκτιμούν αναλυτές, θεωρώντας ότι η ... ισπανική υποχώρηση των χρονοδιαγραμμάτων διαμορφώνει «θετικό προηγούμενο».

Η επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη υποχρεώνει τους εταίρους σε υποχωρήσεις έναντι των «αδύναμων κρίκων». 
Χθες η Κομισιόν αποφάσισε να εισηγηθεί την επιμήκυνση της προθεσμίας δημοσιονομικής προσαρμογής της Ισπανίας, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό «παράθυρο» και για τη χώρα μας και ειδικότερα την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Την ίδια στιγμή η Επιτροπή προειδοποιεί την Ελλάδα ότι η συνέχιση της στήριξη θα εξαρτηθεί από τη συνέχιση ή όχι της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος, ωστόσο σπεύδει να διαβεβαιώσει τους Έλληνες ότι τα πρόσθετα μέτρα που θα...

ΣΥΡΙΖΑ - Σιν Φέιν: βίοι παράλληλοι

Το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη στην Ιρλανδία προκειμένου οι Ιρλανδοί να εγκρίνουν ή να απορρίψουν το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρωζώνης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο που θα βγάλει αποτέλεσμα υπέρ του ναι… 
Οι Ιρλανδοί, που οι ηγέτες τους έχουν την … κακή  δημοκρατική παράδοση να οργανώνουν δημοψηφίσματα προκειμένου ο λαός να εγκρίνει ή να απορρίπτει τις ευρωπαϊκές συνθήκες, έχουν απορρίψει μέχρι στιγμής δύο φορές τις ευρωπαϊκές συνθήκες στα αντίστοιχα δημοψηφίσματα που έγιναν, ένα το 2001 και δεύτερο το 2008. Κι όμως αυτή τη φορά αν πιστέψουμε ό,τι αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις, οι Ιρλανδοί ετοιμάζονται για ‘ναι’...

Όλο το ΠΑΣΟΚ του Άκη στο ΣΥΡΙΖΑ…

Έχουμε γράψει επανειλημμένως για τους … παλαιοπασόκους που έσπευσαν στο πλευρό του Α. Τσίπρα για να μεταλαμπαδεύσουν την πράσινη τεχνογνωσία των διορισμών και του κρατισμού στους… νεοσσούς του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γίνει κόμμα εξουσίας. 

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι μερικοί από τους στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα ήταν κάποτε τα… δεξιά χέρια του προφυλακισμένου για τις μίζες Ακη Τσιχατζόπουλου.
Παραδείγματα:

Ανοδική τάση για τη Ν.Δ. δείχνει νέα δημοσκόπηση

Σε υψηλά ποσοστά κινείται και η ΝΔ σε σχέση με το σκορ που κατέγραψε στις εκλογές της 6ης Μαΐου

σύμφωνα με την δημοσκόπηση της pulse για το Ποντίκι.
Η δημοσκόπηση είναι από τις τελευταίες πριν αρχίσει η ισχύ του νόμου που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση, αλλά όχι την διενέργεια των δημοσκοπήσεων, κι όμως το πολιτικό τοπίο παραμένει ρευστό.
Η Ν.Δ. καταγράφει τα...

Κατσέλη, η υπεύθυνη της εξαπάτησης του λαού στις εκλογές του 2009 με τον Τσίπρα!

Το… sequel του “λεφτά υπάρχουν”

Η συστράτευση της κας Κατσέλη με τον κ. Τσίπρα, αναμενόμενη εξέλιξη.
Όχι επειδή ο τελευταίος είχε προτείνει τον κ. Αρσένη για πρωθυπουργό (tragic), αλλά γιατί η πολιτική πορεία και των δύο στηρίχτηκε στο εμπόριο του ανθρώπινου πόνου και των αποτελεσμάτων της κρίσης, πολιτικής και οικονομικής σε μία κοινωνία βαθιά εξαθλιωμένη.
Ο κ. Τσίπρας, λίγο προτού φτιάξει εκ νέου (στο πόδι), το κυβερνητικό του πρόγραμμα, αυτό που θα σφραγίσει την πολιτική και οικονομική απομόνωση της χώρας, πλαισιώνεται από στελέχη που παραπλάνησαν το εκλογικό σώμα και στη συνέχεια βύθισαν τη χώρα, όπως η κα Κατσέλη και ευελπιστεί να...

Θα σας δώσουμε ευρωομόλογα αρκεί να μας δώσετε τα αποθέματα χρυσού σας

Σχέδιο σωτηρίας, ύψους 2,3 τρισ.ευρώ, για την δημιουργία ενός «λάιτ ευρωομολόγου» επεξεργάζεται η Γερμανία. 

Για να γίνει αυτό όμως, το σχέδιο προβλέπει ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα πρέπει να διαθέσουν τα αποθέματα χρυσού τους.
Το γερμανικής έμπνευσης σχέδιο σταθεροποίησης, που λέγεται European Redemption Pact ...

Der Standard: «Αν στην Ελλάδα υπάρξει χάος, η Ευρώπη θα κλείσει τα σύνορα»

Νέα προκλητικά δημοσιεύματα κάνουν την εμφάνισή τους στα γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης, τα οποία υποστηρίζουν πως εάν στην Ελλάδα επικρατήσει «χάος» τότε οι ευρωπαϊκές χώρες θα κλείσουν τα σύνορά τους στους Ελληνες.
Σύμφωνα με την αυστριακή «Der Standard», οι ευρωπαϊκές χώρες ήδη προετοιμάζονται να κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα, σε περίπτωση που μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου επικρατήσει χάος.
Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θορυβημένους Ευρωπαίους αξιωματούχους οι οποίοι εκπονούν σχέδια εκτάκτου ανάγκης.
Ωστόσο και οι «Financial Times Deutschland»...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: Δεν είμαστε τσόντα


Κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου ή η οργανωμένη αναθεώρηση των δυσμενών του όρων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι, ο δρόμος της μονομερούς καταγγελίας είναι «τυφλός και καταστροφικός», διότι, όπως επισήμανε, η Ελλάδα θα καταστεί αποδιοπομπαίος τράγος της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας...

Δέκα γερές προκλήσεις για κάθε γονιό

Τα παιδιά δεν ακούν πάντα τους γονείς τους. Προτιμούν να  τους μιμούνται” – Τζέιμς Μπόλντουιν

Μια από τις αναπάντεχες εκπλήξεις που μου επιφύλαξε η μητρότητα ήταν η πανηγυρική επαλήθευση των “κλισέ”. 
Ό,τι κάποτε σνόμπαρα και θεωρούσα υπερβολή, αναγκάστηκα με τον τρόπο μου να το δεχτώ μέσα από τη νέα οπτική της μάνας: “Τα παιδιά δίνουν άλλο νόημα στη ζωή” (ναι, δίνουν!), “όταν γίνεις κι εσύ μάνα θα καταλάβεις πώς…” (ναι, καταλαβαίνω!) και το κορυφαίο “τα παιδιά σε αναγκάζουν να γίνεις καλύτερος άνθρωπος (ναι, σε αναγκάζουν!).
Σ΄αυτό το τελευταίο θέλω να σταθώ...

Η αριστερά, οι κρατιστές και η μη κατανόηση του επιχειρείν

Πριν μερικές μέρες λοιπόν μιλούσα με ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  

Προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι μόνο με μια επιχειρηματική αφύπνιση μπορεί η χώρα να πάει μπροστά. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να φτιαχτούν κανόνες και θεσμοί που να εμπνέουν εμπιστοσύνη, έτσι ώστε η αγορά να αποπειραθεί να παράγει.

Επίσης προσπάθησα να περάσω το μήνυμα ότι δεν είναι δυνατών η αγορά να παράγει κάτω από την ομπρέλα μιας κεντρικής κρατικής εξουσίας που, θα θέτει τέτοιους περιοριστικούς κανόνες λειτουργίας, που είτε δεν θα θέλει η αγορά να κάνει τίποτα η δεν θα μπορεί.
Μου είπε ότι αυτοί (οι του ΣΥΡΙΖΑ) θα απελευθερώσουν την αγορά και θα άρουν κάθε φραγμό στην επιχειρηματικότητα. Τόνισα ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας,...

"Μην βάζετε τις ΕΔ στο παιχνίδι της πόλωσης". Ένα άρθρο με αφορμή ένα σκίτσο στην Αυγή



Αν το μήνυμα του σκίτσου εις την πρώτη σελίδα της «ΑΥΓΗΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» ήταν ήταν απλώς ρετρώ, υπό την έννοια της θεμιτής υπερβολής που μπορεί να χαρακτηρίζει την πέννα του σκιτσογράφου –και εν προκειμένω του ευρέως γνωστού Γιάννη Καλαϊτζή- το κείμενο αυτό δεν θα υπήρχε ανάγκη να γραφεί.
Όταν, όμως,εμφανίζει ένστολο να δηλώνει σε δημοσιογράφο «ΠΡΙΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50 ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ»(...), υπό την υποσημείωση «ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ» και τη συνοδεία του άσματος...

Η παράλληλη κρίση της Κύπρου και το ΔΝΤ

Η παράλληλη κρίση της Κύπρου και το ΔΝΤ

Οι δηλώσεις του νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για πιθανή προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, σε περίπτωση που δεν εξυγιανθούν τα δημόσια οικονομικά της Κύπρου, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αλλά και προβληματισμών για την παράλληλη κρίση που έχει ξεσπάσει στη νήσο, ως αποτέλεσμα της έκθεσης της οικονομίας της στο ελληνικό χρέος.
Η αλήθεια της Κύπρου είναι περίπλοκη, πολυεπίπεδη και σίγουρα όχι Ελληνική. ..

Αφού το κάνει ο Harry Potter, γιατί όχι το ΣΥΡΙΖΑ;

Πριν μερικά χρόνια υπήρχε μια παραθρησκευτική οργάνωση νέας γενιάς με το όνομα Heaven’s Gate (πόρτα του παραδείσου).
Αυτή η οργάνωση λοιπόν πίστευε ότι η γη θα καταστραφεί και ο μόνος τρόπος να ξεφύγει κανείς την καταστροφή ήταν να φύγει από την γη και να πάει σε άλλο πλανήτη.
Η μεγάλη ευκαιρία λοιπόν, για να αποχωρίσουν από τον πλανήτη, ήταν η έλευση του κομήτη Hale-Bopp, διότι πίστευαν ότι στην πραγματικότητα είναι εξωγήινο διαστημόπλοιο. Ο τρόπος με τον οποίον λοιπόν θα μπορούσαν να γλιτώσουν, είναι να αυτοκτονήσουν και οι ψυχές τους να ανέβουν στο διαστημόπλοιο, προκειμένου να πάνε σε άλλο πλανήτη...

Ποιοι "έντυσαν" τον Τσίπρα ...βατραχάνθρωπο και του κάνουν επίθεση;

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ.

Η “έφοδος” για την εξουσία θα είναι …αιματηρή και θα έχει απώλειες.
Η προσπάθεια “μετάλλαξης” από ένα συνασπισμό κομμάτων διαμαρτυρίας σ΄ ένα κόμμα εξουσίας έχει κραδασμούς και προκαλεί ενθουσιασμό από τη μία αλλά και πολλές εντάσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στο ΥΕΘΑ και όπως λένε όσοι παρακολούθησαν την ενημέρωση που του έγινε, ήταν ιδαίτερα πρόθυμος να ακούσει και να καταλάβει ποια είναι η κατάσταση στις ΕΔ...

Ο άγριος καυγάς Κανέλλης - Ντινόπουλου! (βίντεο)

Άγριος καυγάς Κανέλλη - Ντινόπουλου στον Παπαδάκη! (βίντεο)

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλο και την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη ξέσπασε  στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Ντινόπουλος, απευθυνόμενος στην κυρία Κανέλλη εξαπέλυσε επίθεση στην Αριστερά, λέγοντας πως «χαρακτηρίζουν χαφιέ κάθε αρχηγό τους όταν φεύγει», ενώ δεν δίστασε να την χαρακτηρίσει «τηλεοπτική κουμουνίστρια».
Περνώντας στην αντεπίθεση η κυρία Κανέλλη δήλωσε:

Οι δημοσκοπήσεις τρελάθηκαν!!!

Οι δημοσκοπήσεις τρελάθηκαν!!!

Οι συνεχόμενες δημοσκοπήσεις, μάλλον, έχουν μπερδέψει την κοινή γνώμη.

Ποια είναι όμως η αλήθεια; 
Μία και μοναδική. Η κάθε δημοσκόπηση είτε γίνεται με τον έναν ή τον άλλο επιστημονικό τρόπο είναι μια «φωτογραφία» της στιγμής που διενεργείται. Χιλιοειπωμένο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το βράδυ της 17ης Ιουνίου θα γνωρίζουμε με απόλυτη ακρίβεια αυτό που θα επιλέξει ο ελληνικός λαός.
Φυσικά κάθε μέτρηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των κομματικών επιτελείων...

Νέα δημοσκόπηση GPO: Προηγείται η ΝΔ με 23,4% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1% τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13,5%

Νέα δημοσκόπηση GPO: Προηγείται η ΝΔ με 23,4% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1% τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13,5%
Στην δημοσκόπηση, η πέμπτη κατά σειρά μετά τις τέσσερις προηγούμενες που δίνουν πρώτη τη ΝΔ, της GPO την οποία παρουσίασε το mega στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη «Ανατροπή», στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να προηγείται με ποσοστό 23,4%  ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με  22,1%,  το ΠΑΣΟΚ με  13,5%,  οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με 7,4% , η ΔΗΜ.ΑΡ με  5,1% , το ΚΚΕ με  5,9% ,η «Χρυσή Αυγή» με 4,2% ,  η Δημιουργία Ξανά του κ. Τζήμερου με 2,6%, ο ΛΑΟΣ με 2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 0,5% .
Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς προηγείται με  22,7% ακολουθούν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βενιζέλος με 19,1% ...

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

15 κακές συνήθειες που μας κρατάνε πίσω

Διορθώνοντας κακές συνήθειες, όπως οι παρακάτω, είναι σίγουρα μια καλή αλλαγή στη ζωή μας.
  1. Το να θεωρούμε ότι η ζωή είναι εύκολη. - Τίποτα δεν είναι εύκολο, όλα έχουν κάποιο βαθμό δυσκολίας. Όμως ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή, είναι οι δύσκολες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι αυτές που προσφέρουν την μεγαλύτερη ικανοποίηση και ανταμοιβή.
  2. Το να παρερμηνεύουμε τον πραγματικό σκοπό της ζωής μας ...

Αμφιβάλλει ακόμα κανείς ότι η Γερμανία διαλύει την Ευρώπη;

Λίγες ώρες πριν «σκάσει» την Παρασκευή η Καταλονία, η ισπανική «περιφέρεια» μεγέθους χώρας, προκαλώντας διεθνή πανικό, ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είχε εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον της πολιτικής του Βερολίνου, κατηγορώντας ευθέως τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι οδηγεί την Ευρώπη στη διάλυση.  
Είπε ότι «Η Γερμανία διέθεσε σήμερα ομόλογα ύψους 4,6 δισ. ευρώ με μηδενικό επιτόκιο-ρεκόρ. Την ίδια ώρα το κόστος δανεισμού για άλλες χώρες αυξάνεται κατακόρυφα. 
Αυτή η ανισορροπία είναι καταστροφική για την Ευρώπη». Ο Γερμανός Σουλτς λοιπόν δεν αμφιβάλλει ότι η Γερμανία διαλύει την Ευρώπη. Εδώ, πάλι…