Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

«Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής επιβεβαιώνει την επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης για το ΦΠΑ»

Στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής αναφέρεται ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Στη τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής υπάρχει ως βασικό εύρημα ότι οι μειώσεις ΦΠΑ δεν έχουν τελικώς θετικό αντίκτυπο στο μέτωπο της ακρίβειας καθώς δεν «περνούν» στον τελικό καταναλωτή.
Η έκθεση κάνει εκτενή αναφορά στο σύνολο της Ευρώπης, αλλά και στην περίπτωση της Ισπανίας και υπογραμμίζει ότι τα όποια οφέλη από την μείωση του ΦΠΑ για τον καταναλωτή είναι μηδαμινά. Επομένως, η έκθεση επιβεβαιώνει και την βασική επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης για το θέμα»
.

Γραφείο Προϋπολογισμού: Πενιχρά τα οφέλη από τις μειώσεις ΦΠΑ στη μάχη κατά της ακρίβειας - Πήρε μπροστά η ανάπτυξη...

Οι ρήξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσουν σε περαιτέρω απαξίωση τους

Το ποσοστό που πρέπει να διαθέτει ένα κόμμα για να κυβερνήσει είναι τουλάχιστον 30% και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει κυβερνητικό εταίρο. 
Οι εποχές των μνημονίων οδήγησαν σε ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. 
Εκεί που η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ με ποσοστά πάνω από 40% αποτελούσαν κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις, ακολούθως, λόγω της μνημονιακής εποχής, υποχώρησαν σημαντικά έως και θεαματικά, ανοίγοντας τον δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
Η συνέχεια είναι γνωστή και από το 2019 παρατηρούμε τη συνεχή απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την αδυναμία ανάκαμψης. 
Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε το μεγαλύτερο πολιτικό τίμημα, καθώς από το 43,92% των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου 2009, βρέθηκε στο 4,68% στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015! ...

Έρχεται επικίνδυνη μεταβολή του καιρού με καταιγίδες και χαλάζι - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες. 
Συγκεκριμένα, για επικίνδυνη μεταβολή του καιρού τις επόμενες ημέρες, με καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και ανέμους στο Αιγαίο, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος τονίζει πως ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν τις επόμενες ημέρες από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα την επικράτηση του επικίνδυνου καιρού.
Όπως επισημαίνει, η έντονη υποχώρηση του υδραργύρου θα προκαλέσει με τη σειρά της επικίνδυνες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και επικίνδυνους ανέμους στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.
Ο μετεωρολόγος αναφέρει πως ο «πρώτος μήνας του Καλοκαιριού θα μας αφήσει με συνθήκες που απαιτούν την προσοχή όλων μας, ενώ με έντονες διακυμάνσεις φαίνεται ότι θα κυλήσουν και οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου»...

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Γιατί παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι τιμές τροφίμων - Σύγκριση με Ευρώπη

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα συνεχίζει να…ταλανίζει το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς οι τιμές στα ράφια παραμένουν ψηλά
Η δυσφορία των πολιτών για την επίμονη ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ, εκφράστηκε με σαφήνεια στις πρόσφατες ευρωεκλογές από τους πολίτες, ενώ ακολούθησε και ο περιβόητος ανασχηματισμός, ο οποίος απέδωσε ευθύνες σε κυβερνητικά στελέχη που δεν κατάφεραν να δαμάσουν επαρκώς το κύμα των διαρκών ανατιμήσεων.
Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, ο «φάκελος» ακρίβεια να μην βρίσκεται στην ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. 
Η υψηλή  επιμονή του πληθωρισμού των ειδών διατροφής αλλάζει ραγδαία τις ισορροπίες στην κοινωνία, αφού τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα επιβαρύνονται δυσανάλογα σε σύγκριση με νοικοκυριά που βρίσκονται ψηλότερα στην εισοδηματική κατανομή, καθώς...

Το γενναίο «δώρο» της Ε.Ε. στην Ελλάδα που λύνει τα χέρια του Μητσοτάκη και φέρνει παροχές και φοροελαφρύνσεις

Ο Μητσοτάκης αποτελεί δύναμη μέσα στην Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει, παρουσιάζοντας αποτελέσματα και επιστρατεύοντας την πειθώ του.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι από τους ηγέτες του πάνω... ραφιού της Ευρώπης και έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η χώρα επί των ημερών διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πετυχαίνει συνεχώς μεγάλες και μικρές νίκες.
Η Ελλάδα έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση και σχεδόν ό,τι ζητάμε το παίρνουμε! 
Τρανή απόδειξη το Ταμείο Ανάκαμψης, η προμήθεια των 18 Ραφάλ και πολλές άλλες μικρότερες, αλλά μεγάλης σημασίας επιτυχίες...

Όταν γυρίσει ο Κασσελάκης θα βρει καράβι με καπετάνιο χωρίς ναύτες και μούτσους

«Πυρά» κατά Κασσελάκη από 87 βουλευτές και στελέχη 
- Σκληρή επιστολή 
- Υπογράφουν Ζανέτ Τσίπρα, Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά και ο Γιώργος Τσίπρας
«Καζάνι που βράζει» εξακολουθεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ
Νέες εσωκομματικές αναταράξεις προκαλεί επιστολή 87 βουλευτών και στελεχών που αφήνουν αιχμές κατά προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου, Κασσελάκη και ζητούν έκτακτη σύγκληση των οργάνων.
Τα 87 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν το κείμενο συλλογής υπογραφών με αίτημα την έκτακτη σύγκληση των οργάνων του κόμματος, φανερώνοντας ότι δυναμώνουν οι φωνές στελεχών που στρέφονται κατά του Στέφανου Κασσελάκη.
Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος περί «μαύρου χρήματος», η ξαφνική αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», αλλά και όσα επακολούθησαν τη συγκεκριμένη απόφαση με πιο χαρακτηριστικό το email που εστάλη και ενημέρωνε τους εργαζόμενους...

Η Σόφια κατηγορεί τα Σκόπια για καταπάτηση δικαιωμάτων της βουλγαρικής μειονότητας

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ κατηγόρησε σήμερα τη νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας για αντιβουλγαρική προπαγάνδα στο εσωτερικό και για καταπάτηση των δικαιωμάτων της βουλγαρικής μειονότητας που ζει στη χώρα, ενώ υποστήριξε ότι η στάση αυτή των Σκοπίων στρέφεται ενάντια στις ευρωπαϊκές αρχές.
«Η νέα κυβέρνηση στη γείτονά μας έχει δείξει ξεκάθαρα ότι ο μεγαλύτερος φόβος της πολιτικής τάξης αυτής της χώρας είναι να αναγνωρίσει την ίδια την ύπαρξη των λέξεων "Βούλγαρος" και "βουλγαρικό"... Αυτή είναι μια πολιτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στις ευρωπαϊκές αρχές και στις αποφάσεις που ελήφθησαν με συναίνεση όλων των χωρών-μελών, ενάντια στις διεθνείς υποχρεώσεις, αλλά πάνω από όλα εναντίον των πολιτών τους, οι οποίοι εξέφρασαν ξεκάθαρα τη βούλησή τους για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη της χώρας τους»...

Οι μικροί τυμπανιστές των άκρων προελαύνουν

Οι μικροί τυμπανιστές προελαύνουν. 
Θυμωμένοι και βλοσυροί απειλούν να κατεδαφίσουν τα σύμβολα της καταπίεσης των Ευρωπαϊκών λαών. Η αρχή θα γίνει με την άλωση του ημικυκλικού κτιρίου της Βαστίλης των Βρυξελλών. Πρώτα όμως θα γίνουν συνέστιοι και ομοτράπεζοι στα ευήλια διαμερίσματα του.
Κομίζουν μάλιστα και μηνύματα στις ελίτ και την πολιτική ηγεσία. Μηνύματα που ερμηνεύονται χαοτικά μέσα σε ωκεανό αντιφάσεων. 
Οι φιλελεύθεροι ζητούν περισσότερο κράτος, οι κρατιστές ζητούν τη μάνα τους και τον πατέρα τους, οι ακραίοι λιγότερο Ευρώπη. Υπάρχουν και κάτι φρούτα νέας εσοδείας που θα αποφασίσουν στην πορεία, αφού γευτούν μύδια στον ατμό με τηγανιτές πατάτες στην Grand Place...

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ, σε τρικυμία ο Κασσελάκης

«Σήμερα ανακοινώνουν λουκέτο. 700 οικογένειες στον δρόμο, Οι άνθρωποι όμως δεν είναι αριθμοί. Είναι η προσωπική ιστορία του καθενός».
Αυτή τη λιγωτική ανθρωπιστική κραυγή θα μπορούσε να την έχει εκφωνήσει ένας εργαζόμενος της έντυπης Αυγής η οποία κλείνει γιατί δεν βγαίνει οικονομικά. Φευ την εκφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης επισκεπτόμενος τη ΛΑΡΚΟ.
Η Αυγή με όλη την σεβαστή ιστορία της (και άσχετα με το κατάντημά της επί Τσίπρα, χωρίς να φταίνε οι εργαζόμενοι), κατά τον Στέφανο δεν δικαιούται να υπάρχει, αφού απομυζεί οικονομικούς πόρους από τα πενιχρά πλέον οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΛΑΡΚΟ που απομυζεί από τα χρήματα των φορολογουμένων πάνω από 80 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να καλύψει τα ελλείμματά της, πρέπει να υπάρχει, κατά τις πύρινες δηλώσεις του Στέφανου...

Η επόμενη μέρα μετά την «γκρίνια» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών αποκωδικοποίησε, επί της ουσίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας την κατεύθυνση στην οποία καλούνται πλέον να κινηθούν κυβέρνηση και κόμμα.
Ακούγοντας παράπονα, γκρίνιες και επισημάνσεις για κυβερνητικές επιλογές και άλυτα θέματα, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι έλαβε το μήνυμα, δίνοντας στίγμα προθέσεων για το επόμενο διάστημα. Από τα πολλά, που ειπώθηκαν στην πεντάωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη «μεγάλη εικόνα», που και τέθηκε από βουλευτές και απαντήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη συζήτηση, δηλαδή, που άνοιξε την επομένη των εκλογών για την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση του κόμματος. 

Κλείνοντας ουσιαστικά κάθε σενάριο περί «δεξιάς στροφής» και απαντώντας σε αιτιάσεις βουλευτών...

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Αιχμηρές τοποθετήσεις των βουλευτών στην ΚΟ της ΝΔ - Ένταση με τα όσα είπε ο Μάριος Σαλμάς - Παρενέβη εκνευρισμένος ο Μητσοτάκης - Τι είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης

37 βουλευτές πήραν τον λόγο

Η κριτική για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη διεύρυνση προς το Κέντρο στο επίκεντρο των παρεμβάσεων των βουλευτών της ΝΔ 
- Μητσοτάκης: «Είμαστε στις ίδιες αρχές που η ιδρυτική μας διακήρυξη λέει. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι αυτός που δίδαξε τον πραγματισμό στην πολιτική»
Ιδιαίτερα επικριτικοί με ορισμένες συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών, κάνοντας λόγο για «αλαζονεία», εμφανίστηκαν αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με ορισμένους από αυτούς να ασκούν σκληρή κριτική και για κυβερνητικές πρωτοβουλίες «που απομάκρυναν παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ»..

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ: Οι πολίτες ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια (Δείτε live)

Ομιλία προς του βουλευτές απευθύνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Βασική επιδίωξη του πρωθυπουργού στη σημερινή συνεδρίαση είναι να ακούσει τους προβληματισμούς των βουλευτών της κυβερνώσας παράταξης, καθώς είτε δημοσίως είτε στο παρασκήνιο δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν τις διαφωνίες τους με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές –ακρίβεια, φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών, μεταναστευτικό, εθνικά θέματα–, ενώ έντονη δυσφορία έχει εκφραστεί και για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, δηλαδή μια ατζέντα εκτός του συντηρητικού πλαισίου.
Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού:...

Αντίποινα Πούτιν: Η Ρωσία απαγορεύει 81 ευρωπαϊκά media - Ποια 4 ελληνικά «κόβονται»

Το Κρεμλίνο απέκλεισε την πρόσβαση στο εσωτερικό της Ρωσίας σε 81 ευρωπαϊκά ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα τους και σε τέσσερα ελληνικά.
Η κίνηση αυτή από την Ρωσία, έρχεται σε αντίποινα για την απαγόρευση από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης τεσσάρων κρατικά χρηματοδοτούμενων μέσων ενημέρωσης.  
Ο κατάλογος των απαγορευμένων μέσων πέρα από την ert, περιλαμβάνει τη γαλλική υπηρεσία ειδήσεων AFP, τα γερμανικά πρακτορεία Der Spiegel και FAZ και τους ιταλικούς και ισπανικούς δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς Rai και RTVE.
Τα υπόλοιπα ελληνικά μέσα που μπλόκαρε ο Βλαντιμέρ Πούτιν είναι...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (26-06-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Πώς μεθοδεύεται μια νέα μεγάλη πολιτική απάτη

Δε χρειάζεται κάποια οξεία πολιτική παρατηρητικότητα ή μεγάλη ικανότητα ανάγνωσης της πολιτικής πραγματικότητας για να έχει κανείς διαπιστώσει ότι μήνες προ των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου διάφορα κέντρα ισχύος (μιντιακής, κοινωνικής, επιχειρηματικής, πολιτικής κ.τ.λ.) προσπαθούσαν συστηματικά να φθείρουν την κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά τον Π/Θ Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η συγκυρία βοηθούσε σε μια τέτοια προοπτική. 
Η ακρίβεια, διάφορα χρονίζοντα προβλήματα στους χώρους της Παιδείας, της Υγείας, των συγκοινωνιών, παραδειγματικά γεγονότα στον τομέα της ασφάλειας που γενικεύονταν υπερβολικά, η κατάσταση της βίας στα Πανεπιστήμια, η ανομία και παραβατικότητα καθώς η φορολόγηση των «μικρομεσαίων» και ελεύθερων επαγγελματιών ή η ικανοποίηση αγροτικών αιτημάτων όταν τα τρακτέρ έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος στο όριο της δημοσιονομικής αντοχής και ο νόμος περί ισότητας του γάμου ομόφυλων ατόμων, για να μνημονεύσει κανείς τα πιο ορατά γεγονότα, είχαν δημιουργήσει διάφορα ρυάκια δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης.
Όλες οι δημοσκοπήσεις το είχαν εντοπίσει...

Ποια «Αυγή» καημένε…

Προσπαθώ να μπω στο μυαλό του Κασσελάκη, όταν αποφασίζει να κλείσει την ημερήσια έκδοση της ιστορικής Αυγής. 
Θα μου πείτε τώρα, «σιγά μη σε πήρε ο πόνος για την Αυγή», σας ενημερώνω όμως ότι πράγματι με πήρε. 
Όχι για λόγους κομματικοπολιτικούς της παρούσας συγκυρίας, ούτε διότι αναμασώ στερεοτυπικές φράσεις σαν την «κάθε εφημερίδα που κλείνει είναι ένα χτύπημα στη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης». Το τελευταίο ισχύει βέβαια, αλλά η ιστορία ακούει τα όμορφα τσιτάτα και γελά. Άλλες είναι οι κινητήριες δυνάμεις της.
Η Αυγή ήταν ιστορική εφημερίδα, που γεννήθηκε και για δεκαετίες πορεύτηκε με την ποιότητα και το ήθος της ανανεωτικής αριστεράς. Φυσικά ήταν κομματικό όργανο, οπότε ήταν λογικό και αναμενόμενο, τον καιρό του Τσίπρα και του Κασσελάκη να μεταβληθεί σε εικόνα και ομοίωση των αρχηγών. 
Τους καιρούς της Συριζαϊκής τοξικότητας δικαίως την κατακεραυνώναμε τακτικά, αλλά...

Τα «μαύρα ταμεία» του ΣΥΡΙΖΑ «οδηγούν» στο Ίδρυμα Κασσελάκη

Ο δήθεν «ανέκδοτος» του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι στο μαύρο πολιτικό χρήμα, αποτελεί την εκκίνηση του ανένδοτου στον προκάτοχό του, τον οποίο κηλιδώνει υπονοώντας ότι υπήρξε υποδοχέας μαύρου χρήματος με το οποίο λειτουργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα κομματικά ΜΜΕ και οι στρατιές των τρολ.
Η στρατηγική που εισήγαγε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ευρισκόμενος στις ΗΠΑ είναι δαιμόνια και συνοδεύεται με την επανεμφάνιση του, εξαφανισμένου για μεγάλο διάστημα ναυάρχου - υπασπιστή, του κ. Ευάγγελου Αποστολάκη. Με την επίμαχη υπερ-ατλαντική ανάρτησή του, ο κ. Κασσελάκης κατηύθυνε στοχευμένα τη συζήτηση, από το δικό αδιευκρίνιστο (προς ώρας) Πόθεν Εσχες, στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ επί προεδρίας Τσίπρα...

«Τα μυρμήγκια όταν είναι να χαθούν βγάζουν φτερά»

Ο Στέφανος ευρισκόμενος στις ΗΠΑ, εξαπέλυσε πύραυλο εδάφους - εδάφους ο οποίος ενεργοποίησε έντονες σεισμικές δονήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας ρήγματα που αποτελούν προάγγελους κατάρρευσης.
Την ίδια στιγμή ένας εξίσου αυτάρεσκος δήμαρχος, που βρέθηκε σχεδόν από τυχαιότητα στη δημαρχία της Αθήνας, είδε τον ίσκιο του και τον πέρασε για το μπόι του. Δηλώνει παρών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Αθήνα περιμένει ακόμη την υλοποίηση των μεγαλεπήβολων (και αερόλογων;) υποσχέσεών του.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, οργή στους αναπομείναντες Τσιπρικούς δημιούργησαν οι...

Κεντροαριστερά: Ό,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει ενίοτε με πόνο και νέο κύκλο απογοήτευσης

Προεκλογικά και ακόμα πιο έντονα μετεκλογικά γίνεται η συζήτηση για την Κεντροαριστερά. 
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλα στελέχη του χώρου καταθέτουν προτάσεις στην κατεύθυνση της σύγκλισης των δυνάμεων. Στις δημοσκοπήσεις φαίνεται σημαντικά τμήματα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να υιοθετούν την ιδέα.
Στην πρόσφατη έρευνα της OPINION POLL το 57,5% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι θα ήταν θετική εξέλιξη για την πολιτική του τόπου η σύγκλιση και συμπόρευση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και το ποσοστό αυτό φτάνει το 79,8% στον ΣΥΡΙΖΑ και το 73,5% στο ΠΑΣΟΚ.
Δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση αυτή η συζήτηση, αυτή η αναζήτηση. Δείχνει πάνω απ' όλα την αδυναμία κάθε ενός από τα κόμματα του χώρου ή που κάποιοι τα τοποθετούν στον χώρο παρά τις μεγάλες μεταξύ τους διαφορές, να πείσουν ότι έχουν κάτι νέο να εκφράσουν, ότι διαθέτουν κάποια...

Δύο αρχηγοί, ένας ναύαρχος και μαύρο, κατάμαυρο (πίσσα) χρήμα

Ο κ. Κασσελάκης μιλάει για μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ και ο ναύαρχος Ευάγγελος, περιζήτητος υπουργός για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μας ζητά να μην πέφτουμε από τα σύννεφα (ΕΔΩ). 
Είναι η πρώτη φορά που ομολογείται τόσο ανοικτά η ύπαρξη μαύρου πολιτικού χρήματος και οι δικαστικές αρχές έχουν πλέον το λόγο. Για να αποδείξει ο κάθε ένας την ορθότητα των ισχυρισμών του. Διότι, δεν μπορείς, κύριε Κασσελάκη, να βγαίνεις με αυτόν τον τρόπο και να διασύρεις τα ιερά και όσια της αριστεράς.
Υπάρχουν επιχειρηματίες που δίδουν χρήματα στα κόμματα και αυτό συμβαίνει με όλα τα κόμματα, μας λέει ο κ. Αποστολάκης. Κι εμείς που πιστεύαμε μέχρι σήμερα ότι αυτό συμβαίνει μόνο με τα κόμματα της δεξιάς που εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι για τους αγνούς και αμόλυντους της Αριστεράς.
Πάει, χάλασε ο κόσμος…
Πίσω απ' αυτήν τη ρητορική του κάθε άλλο παρά αφελούς Στέφανου Κασσελάκη κρύβεται ένα οργανωμένο σχέδιο αποκαθήλωσης του Αλέξη Τσίπρα. Στην πραγματικότητα ο κ. Κασσελάκης δεν κάνει κάτι διαφορετικό από εκείνο που έκανε ο κ. Τσίπρας σε σχέση με τον κ. Αλαβάνο. Ωστόσο, υπάρχει μία διαφορά. Ο κ. Τσίπρας ήταν παιδί του κομματικού σωλήνα, μεγάλωσε και έζησε στα υπόγεια των κομματικών μηχανισμών. Εκεί που οι άνθρωποι μαθαίνουν το πώς να μαχαιρώνουν πισώπλατα τους φίλους και συντρόφους τους, όπως τα παιδιά μαθαίνουν να μπουσουλάνε...

Το τελευταίο πρωτοσέλιδο της Αυγής: «Αριστερά χωρίς φωνή» - Απεργίες και εσωκομματικά πυρά

Ηχηρό μήνυμα προς τον Στέφανο Κασσελάκη αποτελεί το τελευταίο πρωτοσέλιδο της ημερήσιας «Αυγής»
που επρόκειτο να κυκλοφορήσει, όπως το δημοσίευσε στα Social Media ένας από τους τελευταίους διευθυντές της εφημερίδας, ο Άγγελος Τσέκερη.
Σε σκίτσο φαίνεται ένας άνθρωπος να κόβει το κλαδί στο οποίο στέκεται και από πάνω γράφει «Αριστερά χωρίς φωνή», ενώ στα δεξιά υπάρχει η ανακοίνωση των εργαζομένων της «Αυγής»...

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (25-06-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Έρχεται ο Κασσελάκης, τρέμει ο Μητσοτάκης…

Όταν οι πολίτες ψηφίζουν, οι πολιτικοί έχουν μια απλή δουλειά να κάνουν. 
Πρώτα να καταλάβουν τι μήνυμα τούς έστειλαν. 
Και μετά να αποφασίσουν πώς θα ανταποκριθούν, ειδικά αν το μήνυμα είναι πολύ αρνητικό γι’ αυτούς.
Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ηττήθηκαν και οι τρεις πρώτοι, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Για λόγους που έχουν αναλυθεί επαρκέστατα. 
Όσοι θέλουν να δουν βλέπουν και να ακούσουν ακούνε. Το χειρότερο είναι να βλέπουν την ήττα σαν νίκη και να κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους και τους ψηφοφόρους.
Χτες ήταν του Αγίου Πνεύματος. Το οποίο κατέβηκε και φώτισε το μυαλό του Στέφανου Κασσελάκη εκεί στην Αμερική που βρίσκεται. Το φώτισε τόσο πολύ που έκατσε κι έγραψε...

Η επιβίωση του γρηγορότερου

Στη σύγχρονη εποχή, η επιβίωση δεν εξαρτάται πλέον από την ισχύ ή την ικανότητα προσαρμογής σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα. 
Αντίθετα, η επιβίωση και η επιτυχία εξαρτώνται από την ταχύτητα με την οποία ένα άτομο ή ένας οργανισμός μπορεί να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες
Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία και η γνώση εξελίσσονται με αστραπιαίο ρυθμό, η ικανότητα να μαθαίνουμε γρήγορα και να προσαρμοζόμαστε αποτελεσματικά είναι το κλειδί για την επιβίωση και την επιτυχία.
Η εκπαίδευση ήταν πάντα η βάση για την ανάπτυξη των ατόμων και των κοινωνιών. Ωστόσο, η παραδοσιακή προσέγγιση της εκπαίδευσης, που βασίζεται στη συσσώρευση γνώσεων και δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών της ζωής, δεν επαρκεί πλέον. Σήμερα, είναι απαραίτητο να μάθουμε να μαθαίνουμε. Αυτή η δεξιότητα περιλαμβάνει την ικανότητα να αποκτούμε νέες γνώσεις και δεξιότητες γρήγορα, να ξεμαθαίνουμε ό,τι δεν είναι πλέον χρήσιμο και να ξαναμαθαίνουμε νέες έννοιες και τεχνολογίες με ταχύτητα...

Οι «αδυναμίες» του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη ταλαιπωρούν την κοινωνία

Οι τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την ποινική μεταχείριση κατηγορουμένων για ενδοοικογενειακή βία -στον απόηχο της υπόθεσης του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα- ενόχλησαν όσους πιστεύουν σταθερά και διαχρονικά, ότι τα θύματα και οι οικογένειες τους, είναι απλώς κομπάρσοι στο «δράμα» των εκάστοτε κατηγορουμένων. 
Και πως το κράτος και η ασφάλεια του δικαίου κρίνεται αποκλειστικά από τον βαθμό ευαρέσκειας που προκαλούν οι διαδικασίες και οι πρόνοιες των νόμων, στις συντεχνίες που υπάρχουν στο χώρο της δικαιοσύνης.
Η αξιωματική αντιπολίτευση δια του αρμόδιου τομεάρχη Δικαιοσύνης...

Ο απελπισμένος Stefanos

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και ο Στ. Κασσελάκης το εφαρμόζει καθώς βλέπει τα ξεθωριάζουν τα μεγαλεία που τόσο απρόσμενα κατέκτησε.
Και δεν ηττήθηκε μόνο ο Τσίπρας πέρυσι. Ηττήθηκε βαριά και ο Κασσελάκης φέτος. 
Ο άνθρωπος που θα κατατρόπωνε τον Μητσοτάκη έχασε ακόμη τρεις μονάδες από το ποσοστό του «άχαστου» Αλέξη. Και η διάσπαση δεν ήταν η αιτία της καθίζησης. Και η Νέα Αριστερά να μην είχε αποκολληθεί, το κόμμα παρέμενε καθηλωμένο στα ίδια ποσοστά με τα περσινά.
Η ελπίδα που γέννησε δεν έφερε την ανατροπή. Και όπως έγραψε ο Καρτερός στην Αυγή...

Ένας Ροδόπουλος που έγινε Μ(itia) Καραγάτσης

Στο πρώτο νεκροταφείο των Αθηνών, πίσω από το οστεοφυλάκιο, υπάρχει ο τάφος του συγγραφέα Μ. Καραγάτση, πιθανότατα του μέγιστου από την περίφημη λογοτεχνική γενιά του ’30. 
Αν και πέθανε τον Σεπτέμβρη του 1960, το έργο του συνεχίζει να διαβάζεται, να αναλύεται από ειδικούς της λογοτεχνίας, να μεταφέρεται στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Ο «προχειρογράφος» Καραγάτσης, όπως τον ονόμαζαν κάποιοι σύγχρονοί του που δεν τον χώνευαν, άφησε ένα εντυπωσιακά μεγάλο λογοτεχνικό και ιστορικό έργο, αλλά κυρίως άφησε πίσω του μια αχλή ενδοαστικής αμφισβήτησης που η κοινωνική του τάξη δεν του συγχώρεσε ποτέ. Ο συγγραφέας του «Γιούγκερμαν», του «Συνταγματάρχη Λιάπκιν», του «Κίτρινου φακέλου», του «10» και δεκάδων άλλων κορυφαίων έργων που έχουν...

WSJ: Ρωσική εμπλοκή στη φωτιά σε γερμανικό εργοστάσιο αμυντικής βιομηχανίας

Η φωτιά στο εργοστάσιο της Diehl τον Μάιο εκτιμάται ότι αποτελεί μέρος υβριδικού πολέμου από τη Ρωσία, με σκοπό τον περιορισμό της ροής όπλων προς την Ουκρανία.
Δυτικοί αξιωματούχοι ασφαλείας αποδίδουν το περιστατικό σε Ρώσους σαμποτέρ, οι οποίοι επιδιώκουν να ανακόψουν τις αποστολές όπλων και πυρομαχικών προς την Ουκρανία
Σύμφωνα με το Politico, οι γερμανικές και άλλες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν ολοένα και περισσότερο για αυξανόμενες απειλές κατασκοπείας και σαμποτάζ από χώρες όπως η Ρωσία...

Πώς η υπερβολική ζέστη μπορεί να σκοτώσει - Τι είναι θερμοπληξία, ο ρόλος της υγρασίας

Η υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, μπερδεύοντας τον εγκέφαλο, καταστέλλοντας τα όργανα και υπερφορτώνοντας την καρδιά. 
Σε συνομιλία με ειδικούς, το Associated Press εξετάζει πώς η ζέστη μπορεί να γίνει θανατηφόρα.
Όταν η θερμοκρασία και η υγρασία φτάνουν σε ακραία επίπεδα, το ανθρώπινο σώμα μπαίνει σε μια κρίσιμη κατάσταση όπου ακόμα και λίγοι επιπλέον βαθμοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου...

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

«Πυρά» Κασσελάκη κατά Τσίπρα - Καίει τα σενάρια «συγκόλλησης» με ΠΑΣΟΚ: Παρέλαβα χάος

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι παρέλαβε «ένα χάος», στα ΜΜΕ αλλά και στα σενάρια συγκόλλησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ σε ανάρτησή του στο Facebook.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει σαφείς αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται αυτήν τη φορά να έχουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα της τελευταίας στιγμής, ένα copy paste από τα διάφορα τμήματα του κόμματος, με ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων «τάσεων», και χωρίς επαρκή κοστολόγηση».
«Ξαφνικά μια συζήτηση έχει ξεκινήσει με επιμονή για τη «συγκόλληση» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ» και σημειώνει: «Αλήθεια, μία τέτοια συζήτηση κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε ανοίξει πέρυσι, όταν η ΝΔ πήρε 41%, και όχι τώρα...

Panic Button: Τι είναι το μαγικό κουμπί που σώζει ζωές

Panic button
Με το πάτημα ενός απλού κουμπιού στο κινητό της τηλέφωνο, μία γυναίκα που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο μπορεί να ενημερώσει άμεσα και με ασφάλεια την Αστυνομία
Η εφαρμογή έχει ως στόχο να λειτουργεί ως σιωπηλός συναγερμός, με τον θύτη να μην δεν αντιλαμβάνεται την ειδοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας από το θύμα.
Είναι μια εφαρμογή άμεσης επέμβασης της ΕΛ. ΑΣ να μπορεί η γυναίκα να πατήσει αυτό το κουμπί...

Κομισιόν: Η Apple κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων τεχνολογίας της ΕΕ

Η Κομισιόν διαπιστώνει ότι η Apple και συγκεκριμένα ο τρόπος λειτουργίας του App Store, παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας της ΕΕ, γνωστούς ως Digital Markets Act (DMA), επειδή εμποδίζουν τους προγραμματιστές εφαρμογών να κατευθύνουν τους καταναλωτές σε εναλλακτικές προσφορές, δήλωσαν τη Δευτέρα οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ.
Η Κομισιόν απέστειλε τα προκαταρκτικά της πορίσματα στην Apple μετά από έρευνα που ξεκίνησε τον Μάρτιο. Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ δήλωσε ότι ανοίγει επίσης έρευνα κατά της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone σχετικά...

Γ. Φλωρίδης: Με τον νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκαν βιαστές, παιδοβιαστές, έμποροι ναρκωτικών

Ως το «μεγαλύτερο πλήγμα στο κράτος δικαίου» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης τον νόμο Παρσκευόπουλου, απαντώντας στην κριτική που ασκείται μετά τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα ότι «ο νόμος Φλωρίδη πάει να γίνει το αντίθετο του νόμου Παρασκευόπουλου».
«Επειδή σεβασμός στο κράτος δικαίου σημαίνει σεβασμός στις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, ήρθε ο νόμος αυτός τότε και έβγαζε καταδικασθέντες σε 1,5-2 έτη. 
Ποιοι βγήκαν έξω; 
Βιαστές, βιαστές παιδιών, εμπόρους ναρκωτικών. 
Τότε - και μιλάω από την πλευρά των θυμάτων - όταν αποφυλακιζόταν ο δολοφόνος, ο βιαστής, ο παιδοβιαστής πώς ένιωθαν τα θύματα; 
Πού ήταν αυτοί να πούνε μια κουβεντούλα;» τόνισε...

EE: Προεδρία Όρμπαν και στο… βάθος Πούτιν και Τραμπ

Ένας θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ, φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν και εχθρός του Κράτους Δικαίου παίρνει τα ηνία της κυλιόμενης προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιουλίου. Δύσκολα θα μπορούσε να είναι χειρότερη η συγκυρία που φέρνει τον Βίκτορ Όρμπαν σε πρώτο πλάνο τη στιγμή που οι πολιτικοί συσχετισμοί επανακαθορίζονται μετά την ευρωκάλπη και η ΕΕ καλείται να προετοιμαστεί η ίδια καθώς και να «οχυρώσει» την Ουκρανία έναντι ενδεχόμενης επανόδου Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Το τραμπικής εμπνεύσεως σύνθημα «Make Europe Great Again» (MEGA) δίπλα στο λογότυπο του Κύβου του Ρούμπικ -διά του οποίου ο Όρμπαν επίσης στέλνει… μηνύματα- θα «συνοδεύει» τους επόμενους έξι μήνες τις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ, τα...

Ο πληθωρισμός πέφτει, η ακρίβεια παραμένει

Τα πρόσφατα νέα για τον πληθωρισμό στη χώρα μας είναι πολύ θετικά: 
ο πληθωρισμός έπεσε από το 3,2% τον Απρίλιο στο 2,4% τον Μάιο. 
Ο κόσμος βέβαια δεν πανηγύρισε για αυτή την εξέλιξη. 
Δικαιολογημένα. Οι τιμές έχουν ήδη «σκαρφαλώσει» πολύ υψηλά. Λογικό δεν είναι να μειώσουν τον ρυθμό ανόδου τους; 
Εδώ πρέπει να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ πληθωρισμού και ακρίβειας. 
Ο πληθωρισμός είναι ταχύτητα, η ακρίβεια είναι το επίπεδο των τιμών.
Ο πληθωρισμός πυροδοτήθηκε στην Ευρωζώνη (και στη χώρα μας) από πολλούς παράγοντες: αυξημένη ζήτηση για κατανάλωση μετά τον CΟVID-19, μείωση της προσφοράς λόγω διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα ή λόγω κλιματικής κρίσης, αύξηση της τιμής ενέργειας λόγω κρίσης στην Ουκρανία καθώς και λόγω της Ευρωπαϊκής πολιτικής μετάβασης σε μηδενικούς ρύπους...

Από τον Καραγάτση, στο «ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» και στον Τσιτσάνη

Μια ανοησία δεν αντιμετωπίζεται με επιχειρήματα. 
Είναι λάθος τακτικής, διότι δίνεις αξία σε κάτι ανάξιο λόγου. 
Η απόπειρα να προσεγγιστεί, να αναλυθεί και να αξιολογηθεί ένα έργο που γράφτηκε πριν από σχεδόν 90 χρόνια με ακραίες αντιλήψεις του σήμερα, τελικά οδηγεί σε μια γενικευμένη απόρριψη, με λόγο καταγγελτικό. Συνεπώς, προσπερνάς παρόμοιες κριτικές και πηγαίνεις παρακάτω.
Θα είχε επί του προκειμένου ενδιαφέρον, αν όλοι αυτοί οι κήρυκες της woke κουλτούρας επιχειρούσαν να κατεδαφίσουν με τα ίδια εργαλεία που επιχείρησαν να κατεδαφίσουν τη «Μεγάλη χίμαιρα» και τον λεγόμενο εμπορικό ελληνικό κινηματογράφο. Αποτελεί κραυγαλέο παράδειγμα προβολής όλων των ιδεολογημάτων που οι οπαδοί της «επαγρύπνησης» πολεμούν και θέλουν να εξαφανίσουν από τον χάρτη. Όμως δεν τόλμησαν να τον ακουμπήσουν. Και πώς να το κάνουν; ...

Χαμένος κόπος η αγιογράφηση του Αλέξη Τσίπρα

Δε γνωρίζουμε σε ποιους απευθύνονται οι έντονες προσπάθειες αγιογράφησης του πρώην προέδρου του Σύριζα και πρώην συμπρωθυπουργού του Πάνου Καμμένου, με την ευκαιρία των εργασιών του Ιδρύματος Αλέξη Τσίπρα.
Εάν απευθύνονται στο βαθύ ακροατήριο του Σύριζα είναι τζάμπα κόπος, αφού το συγκεκριμένο ακροατήριο ήδη τον έχει τοποθετήσει σε υψηλή θέση στο ιδεοληπτικό λατρευτικό εικονοστάσιο ανάμεσα με τον Λένιν, τον Στάλιν και τον Βελουχιώτη. Το κοινό αυτό παραμένει πιστό και προσηλωμένο στον πρώην πρωθυπουργό, διότι με αυτόν βρέθηκε σε θέσεις εξουσίας.
Εάν απευθύνονται στο κοινό του Κασσελακικού Σύριζα, τότε οι αγιογράφοι έχουν χάσει «από χέρι», αφού η λατρεία προς τον Στέφανο, τον Τάιλερ και του Φούρλη είναι αδιαμφισβήτητη και...

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

H φωνή του Πούτιν στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Θα ήταν κοινοτοπία αν έλεγα πως ο πόλεμος στην Ουκρανία ενσωματώθηκε κανονικά στις εξελίξεις. 
Φαίνεται ότι και στα μέτωπα του πολέμου οι δύο αντίπαλοι έχουν σταθεροποιήσει τις θέσεις τους, γεγονός δυσμενές για τον ουκρανικό στρατό
Τις προάλλες ο Πούτιν μίλησε για ειρήνευση στην περιοχή, αλλά οι απαιτήσεις του συνιστούν μια άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας. Άλλωστε δε βιάζεται. 
Η πιθανολογούμενη νίκη του Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές θα αλλάξει όλο το τοπίο, καθώς είναι γνωστές οι θέσεις του για το ουκρανικό. Ουσιαστικά θα αποδεχθεί τις προτάσεις του Πούτιν ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος.
Και η Ευρώπη;...

Παναγιωτόπουλος: Αυστηρή απάντηση στο BBC – «Οι πηγές του να μην εξαντλούνται στις μαρτυρίες της τουρκικής ακτοφυλακής και των εκπροσώπων ΜΚΟ

Σκληρή είναι η απάντηση που δίνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή το ρεπορτάζ του BBC που κατηγορεί τη χώρα μας για «παράνομες επαναπροωθήσεις».
Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή», «το ντοκιμαντέρ του BBC και οι καταγγελίες που εμπεριέχονται μέσα σε αυτό για τη δράση του ελληνικού Λιμενικού Σώματος έρχεται να προστεθεί σε αρκετές ακόμη γνωστές προσπάθειες από το παρελθόν, να δημιουργήσουν εντυπώσεις και αρνητική εικόνα για τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε ανάλογο δημοσίευμα που παίρνει διαστάσεις σπανίως αναφέρονται οι χιλιάδες ζωές που έχουν σώσει και σώζουν σε καθημερινή βάση, εδώ και χρόνια, οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, κι αυτό είναι σαφώς άδικο για τις ελληνικές Αρχές».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σέβομαι απεριόριστα τον ειδησεογραφικό κολοσσό που είναι το BBC, αλλά στο πλαίσιο μιας αντικειμενικής διερεύνησης θα ήθελα οι πηγές του ντοκιμαντέρ να μην εξαντλούνται στις μαρτυρίες της τουρκικής ακτοφυλακής και εκπροσώπων ΜΚΟ...

Κυρ. Μητσοτάκης: Το μήνυμα της κάλπης είναι εδώ - Οι πολίτες ζητούν να προχωρήσουμε - Eβδομαδιαία ανασκόπηση κυβερνητικών δράσεων και παρεμβάσεων

Στην ακρίβεια ως το «πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία στην καθημερινότητά» της καθώς και σε άλλες πτυχές της καθημερινότητας όπως η υγεία και οι μετακινήσεις
 αναφέρεται –μεταξύ άλλων– ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση κυβερνητικών δράσεων και παρεμβάσεων.
«Η κάλπη μπορεί να είναι πλέον παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμά της. Ξέρω ότι οι πολίτες ζητούν από εμάς να προχωρήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα πεδία, πρωτίστως όμως σε όσα έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους. Και αυτό θα κάνουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Θέματα που θέτει επίσης επί τάπητος είναι οι ρυθμίσεις του ποινικού κώδικα για την ενδοοικογενειακή βία ώστε να προστατευθούν «ακόμη περισσότερο και πιο ουσιαστικά τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αποτρέποντας την επαναθυματοποίησή τους από το θύτη».
Αναφορικά με τον ΑΣΕΠ τονίζει ότι δρομολογείται...

Αηδία και κωμωδία: Αργά το κατάλαβαν

Από τα τρία πρώτα κόμματα, που έχασαν στις ευρωεκλογές, τα δύο όλο και κάτι προσπαθούν να κάνουν. 
Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει κάποια μέτρα, για να δείξει ότι «έλαβε το μήνυμα». Και στο ΠΑΣΟΚ γίνεται το «έλα να δεις».
Εύλογα πράγματα. 
Μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ ζουν την μετεκλογική μακαριότητά τους. 
Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα στελέχη που τολμούν να ψελλίσουν ότι τα πράγματα πάνε κατά διαόλου.
Τίποτα άλλο. Ο αρχηγός το μόνο που σκέφθηκε είναι να πει ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης ακόμα και κόντρα στον Αλέξη Τσίπρα. Την οποία παράταξη θέλει (ο αρχηγός…) να φτιάξει παρέα με την Πλεύση της Ζωής. Η οποία...

Οι μάνατζερ της συμφοράς και το σύνδρομο «εγώ θα κερδίσω τον Μητσοτάκη»

Η σχεδόν ανιαρή μετεκλογική συζήτηση για τις εσωκομματικές διεργασίες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποκτήσει ένα κάποιο ενδιαφέρον αν τα κομματικά όργανά τους αποφάσιζαν να ασχοληθούν με το πραγματικό πρόβλημά τους. Και αν κατέληγαν στην απόφαση αντί για εκλογή αρχηγού να προσλάβουν… μάνατζερ! 
Όπως οι ομοϊδεάτες τους στην Ισπανία που τόσο πολύ επικαλούνται…
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει έναν αρχηγό που αυτοδιαφημίζεται ως μάνατζερ, αλλά αν ο κ. Κασσελάκης ήταν πραγματικός μάνατζερ δε θα έβρισκε «θετικό» το εκλογικό αποτέλεσμα και δε θα επέλεγε ως πρώτη του κίνηση ένα πογκρόμ διαφωνούντων. Θα έκανε την αυτοκριτική του και θα παραδεχόταν τις ευθύνες του για το γεγονός ότι στις 9 Ιουνίου 2024 η Ελλάδα δεν έμεινε «έκθαμβη», όπως είχε προβλέψει κατά την προεκλογική περίοδο.
Στο ΠΑΣΟΚ πάλι, ο κ. Ανδρουλάκης δε θα μιλούσε για «τυχοδιώκτες», «σαλταδόρους» και...