Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Από το κράτος των πελατών σε αυτό των «κολλητών»

Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα τού 2018 είναι πρωτοφανή στην ιστορία της πολιτικής.

Το κράτος των κολλητών που σταδιακά παίρνει σάρκα και οστά στην ελληνική κρατική πραγματικότητα, δεν είναι μία καθόλου ακίνδυνη υπόθεση.
Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
Διότι δεν πρόκειται περί μίας απλής επέκτασης και ταυτοχρόνως εμβάθυνσης του πελατειακού κράτους, αλλά περί καταλήψεώς του από τους «κολλητούς» μίας συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας...

«Δίχως Ανάσταση η οικονομία, αιχμάλωτη στο δικό της Γολγοθά»


Εικόνα υποτονική δίχως τη δυναμική σε επενδύσεις και κατανάλωση, όπως αρμόζει σε χώρα που εξέρχεται των μνημονίων, μαρτυρούν τα πρώτα φετινά σημάδια στην οικονομία, σημειώνει ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας.

Και εξηγεί ότι τέσσερις μήνες πριν την αποφοίτηση μας από το μνημόνιο, εξακολουθούμε να είμαστε παγιδευμένοι στην στρεβλή αντίληψη πως η κρίση είναι εξωγενής, πως οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να περιμένουν, και μόλις αμβλυνθεί η εποπτεία των δανειστών, θα πιάσουμε το νήμα από εκεί που το άφησε το 2008...

Πώς στήνουν την παγίδα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σχετική εικόνα

Είναι γνωστό πως τόσο ο διεθνής παράγοντας όσο και Ελληνες ολιγάρχες, επιδιώκουν τον σχηματισμό κυβέρνησης του μεγάλου συνασπισμού. Συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας –ΣΥΡΙΖΑ.


Είτε από άγνοια των συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα είτε από ευτελή οικονομικά κίνητρα, πιστεύουν πως αυτό το εγχείρημα μπορεί να πραγματοποιηθεί και να επιτύχει. (Για τα συμφέροντα τους).
Προς αυτήν την κατεύθυνση, υπάρχουν δύο αλληλοτεμνόμενοι κύκλοι.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα Σάββατο

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα, Σάββατο...

Κουμουτσάκος για κυβέρνηση: Κάνει πολιτική πράξη τη θεωρία του χάους

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος/Φωτογραφία: EurokinissiΣφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μακεδονικό ζήτημα, έκανε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «ολέθρια» τα λάθη της κυβέρνησης, με τα οποία «διέσπασε το εσωτερικό μέτωπο της χώρας» και την κατηγόρησε ότι «κάνει πολιτική πράξη τη θεωρία του χάους»...

«Ω γλυκύ μου έαρ»: Με την περιφορά του επιταφίου, κορυφώθηκε το Θείο Δράμα

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με θρησκευτική κατάνυξη, οι Ορθόδοξοι σε ολόκληρο τον κόσμο βίωσαν τη Μεγάλη Παρασκευή, την κορύφωση του θείου δράματος.

Στις Εκκλησίες έγινε η περιφορά των ανθοστόλιστων Επιταφίων, με τις υποβλητικές μελωδίες των εγκωμίων του «ω γλυκύ μου έαρ» και του «αι γένεαι πάσαι», να εκφράζουν την οδύνη των χριστιανών για τη θυσία του Θεανθρώπου...

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Δείτε live την ιερά ακολουθία του Επιτάφιου θρήνου από το Φανάρι - Χοροστατεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Δείτε live την ιερά ακολουθία του Επιτάφιου θρήνου από το Φανάρι -Χοροστατεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, την Ι. Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου.
Νωρίτερα, το πρωί, σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά την οποία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συγχοροστασία με Ιεράρχες του Θρόνου.
Δείτε live τον Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου:

Οικονομία εν τάφω

Υπάρχουν και αυτές οι μέρες να γαληνεύουν όλους, ασχέτως αν είναι πιστοί ή όχι. 

Η ποίηση των εκκλησιαστικών ύμνων, το φως των κεριών που απόψε θα σμιλεύει ανάγλυφα τα πρόσωπα των πιστών, τα πανέμορφα (αποπνέοντα μυστικισμό αλλά και πρωτόγονη αθωότητα) έθιμα τα Μεγάλης Εβδομάδας και της Κυριακής του Πάσχα, που έρχονται από μακριά, διατηρούνται επί αιώνες αναλλοίωτα, και επιμένουν να συντηρούν την ξεχωριστή ταυτότητα αυτού του λαού...

Γιατί τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός είναι μουντός και βροχερός - Η επιστημονική εξήγηση

Ανοιξιάτικη βροχή /Φωτογραφία: ShutterstockΗ Μεγάλη Παρασκευή είναι η πιο πένθημη ημέρα της χριστιανοσύνης.

Πολλοί παρατηρούν, μάλιστα, ότι ο καιρός τις περισσότερες Μεγάλες Παρασκευές αν δεν είναι βροχερός, είναι τουλάχιστον μουντός, υποστηρίζοντας ότι αυτό συμβαίνει γιατί ο καιρός υποδηλώνει τη θλίψη της φύσης για τα Πάθη του Κυρίου.
Αν και υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, με τον καιρό να είναι βροχερός μια μέρα πριν ή μια...

Τα πόδια του «πυροβόλησε» ο Τσίπρας στο Σκοπιανό, δε δίνει άλλοθι ο Μητσοτάκης

Υπάρχει ένας κανόνας στην πολιτική που θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα.
Τα θέματα εθνικής σημασίας να τοποθετούνται πέρα και πάνω από μικροκομματικά παιχνίδια και έριδες εσωτερικής κατανάλωσης. 
Δυστυχώς για τα εθνικά μας συμφέροντα η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου δείχνει να χειρίζεται το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο. 
Αντί να αναζητήσει κινήσεις και πρωτοβουλίες που θα διευκόλυναν τη διαμόρφωση μιας...

Ας μαζέψει κάποιος που έχει στοιχειώδη σωφροσύνη στον ΠΑΟΚ αυτούς τους ανόητους οπαδούς!

Στον χώρο τερματισμού του διεθνούς Μαραθωνίου στη Θεσσαλονίκη κάποιοι ΑΝΟΗΤΟΙ οπαδοί του ΠΑΟΚ μόστραραν μεγάλο πανό, όπου αναγραφόταν "αίτημα" τους για "ΑΠΟΣΧΙΣΗ από το κράτος των Αθηνών"!

Όλο αυτό ενώπιον φωτογραφικών φακών και καμερών, που ταξιδεύουν την εικόνα αυτή και το εγκληματικά ηλίθιο "αίτημα" τους σε όλον τον κόσμο!
Με δεδομένα πως η εποχή αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το ελληνικό Έθνος με διάφορους εχθρούς μας να καραδοκούν για να μας βλάψουν και ότι η πρώτη και βασικότερη άμυνά μας είναι η εθνική ενότητα, ας...

Με αέρα ξεκάθαρης αυτοδυναμίας η ΝΔ: Τι δείχνουν τα συγκριτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων [κάρτες]

Μία ανάσα από την κατάκτηση της αυτοδυναμίας στις προσεχείς εκλογές εκτιμούν ότι βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία στο επιτελείο της Πειραιώς, σύμφωνα με τις μετρήσεις των διαθέσεων της κοινής γνώμης οι οποίες βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας.

Η μία μετά την άλλη, όλες οι έρευνες που δημοσιοποιούνται τους τελευταίους μήνες αποτυπώνουν σταθερά ισχυρό προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου...

Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε - Σιμωνόπετρα, Αγίου Όρους [Βίντεο]


Σχετική εικόναΥΠΕΡΟΧΟ... Εύγε αγαπητέ Δημιουργέ!
Κι ευλογημένοι να'ναι οι Ψάλτες μας ανά τη χώρα!
Η ΥπερΑγία Θεοτόκος να φανερώνει τη Βοήθειά της στον Καθένα μας που τη ζητάει...!
Δεν χορταίνεις να το ακούς..
Σε ηρεμεί
Και σε κάνει να νοιώθεις όμορφα.
Μεγάλη η χάρη της βοηθά εμάς όλους τους ανθρώπους να αντέξουμε όλα αυτά που γίνονται.
Και συγχώρα μας που σε στεναχωρούμε

Σ' ευχαριστώ Άγιε Νεκτάριε για τον υπέροχο ύμνο προς την Παναγία μας...

Η ΠΑ απαντάει στην Τουρκία: Μολών Λαβέ – Θα πολεμήσουμε όπως... [VIDEO]

Με Θερμοπύλες, Μολών λαβέ, και Λεωνίδα απαντά η ΠΑ στην Τουρκία σε ένα βίντεο γεμάτο συμβολισμούς. Δεν μπορούμε να θυμηθούμε αν έχει υπάρξει στην πρόσφατη ιστορία βίντεο της ΠΑ με τόσο ισχυρούς συμβολισμούς σε μια περίοδο που όλα έχουν χτυπήσει «κόκκινο» στα ελληνοτουρκικά.

Όλα τα στρατηγικά και υποστρατηγικά όπλα της συμπεριέλαβε η Πολεμική Αεροπορία στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα για το επερχόμενο...

Κουμουτσάκος: Μετά την ενημέρωση από τον κ. Κοτζιά για το Σκοπιανό, οι ανησυχίες μας εντείνονται

Χθες έγινε η συνάντηση Κουμουτσάκου-Κοτζιά για το Σκοπιανό, Φωτογραφία: Eurokinissi«Από την ενημέρωση που έγινε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για το Σκοπιανό ζήτημα από τον κ. Κοτζιά, οι ανησυχίες μας εντείνονται».

Αυτό δήλωσε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, και τη συζήτησή τους όσον αφορά στις...

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα, η δυσαρμονία και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Δύο θέματα αναδείκνυαν ως αντιπολίτευση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Το κοινό περί δικαίου αίσθημα και η δυσαρμονία λαού και κυβέρνησης.
Το μεν πρώτο αποτελούσε μόνιμη επωδό για κάθε απόφαση που ελάμβανε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με τον ΣΎΡΙΖΑ στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δηλώνει ότι αντιβαίνει σε αυτό που η πλειοψηφία επιθυμεί.
Κάνοντας λόγο για λαϊκή κυριαρχία αμφισβητούσε κάθε απόφαση και...

Υπάρχουν συνταξιούχοι που εισπράττουν έως και δέκα συντάξεις [pdf]

Φωτογραφία αρχείου: Nick Paleologos / SOOCΣυνολικά 4.488.365 συντάξεις πληρώθηκαν με βάση την τελευταία έκθεση του Φεβρουαρίου του 2018, συντάξεις από τις οποίες οι 2.848.208 ήταν κύριες, οι 1.233.978 επικουρικές και 406.179 μερίσματα.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοίνωσε τη δημοσίευση των εκθέσεων του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για την αποτύπωση της δημοσιονομικής δαπάνης των χορηγούμενων συντάξεων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2018.
Η μηνιαία δαπάνη που κατέβαλαν τα Ταμεία, ανήλθε στα...

Κόμμα – κυβέρνηση, στα χνάρια του Όργουελ


Σχετική εικόναΣτα χνάρια του Στο προφητικό βιβλίο του «1984» ο Όργουελ είχε γράψει με μεγάλη οξυδέρκεια ότι το μεγάλο όπλο που έχει μια διακυβέρνηση για να επιβληθεί είναι να αλλάξει τις λέξεις. Τις έννοιες των λέξεων. 
Η κυβέρνηση έχει μελετήσει σε βάθος τον Όργουελ. Και τον ακολουθεί πιστά. 
Η τελευταία δήλωση του βουλευτή Γάκη δεν είναι παρά μια ακόμα επιβεβαίωση αυτής της πολιτικής. Το αλλαγμένο λεξιλόγιο είναι μακρύ. Και έχει μέλλον.
Στην αρχή ήταν τα μνημόνια. Τα οποία, αφού τα αποδεχτήκαμε, μετατράπηκαν σε προγράμματα.
Στη συνέχεια ήταν η τρόικα. Η οποία μετονομάστηκε σε...

Basketball Champions League: Ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ στο Final 4 - Στην επέτειο από το έπος του 1968

Φωτογραφία: ΕurokinissiΣτις 4 Απριλίου 1968 η ΑΕΚ είχε κατακτήσει στο Καλλιμάρμαρο μπροστά σε 80.000 φιλάθλους το Κύπελλο Κυπελλούχων, το πρώτο διεθνές τρόπαιο ελληνικής ομάδας σε οποιοδήποτε άθλημα.
50 χρόνια μετά, η ΑΕΚ γράφει ξανά Ιστορία!  
Η Ενωση χθες βράδυ στη Γαλλία ήρθε... ισόπαλη 83-83 με την Στρασμπούρ, αλλά με την νίκη της με 9 πόντους στην Αθήνα, πήρε το «εισιτήριο» για το Final 4 του Basketball Champions League. Και μάλιστα σκοπεύει να ζητήσει τη διεξαγωγή του Final 4 στο ΟΑΚΑ!...

Μη γίνει η Ελλάδα ο «χρήσιμος ηλίθιος» της εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν

Η Ρωσία προσεγγίζοντας την Τουρκία, επενδύει στις ρωγμές της ευρωατλαντικής συνεργασίας. 
Δεν θα υπήρχε επομένως χειρότερη εξέλιξη από το να παίξει σε αυτή τη φάση η Ελλάδα τον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής
λέει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο, Κώστας Λάβδας, με αφορμή τη συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν.
Και εκφράζει την ελπίδα, η διάψευση των ανόητων προσδοκιών περί Ρωσίας να διδάξει την Αθήνα ότι οι προσπάθειες που πράγματι αξίζουν είναι η προσέγγιση Ελλάδας- Ισραήλ- Κύπρου, σημειώνοντας με νόημα ότι...

Βίντεο: Η στιγμή που τουρκική ακταιωρός παρεμποδίζει σκάφος του λιμενικού, κατά τη διάσωση μεταναστών

Βίντεο: Η στιγμή που τουρκική ακταιωρός παρεμποδίζει σκάφος του λιμενικού, κατά τη διάσωση μεταναστών

Κάμερα κατέγραψε τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, ανοιχτά της Χίου, το πρωί της Μ. Τετάρτης.

Το βίντεο, που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, κατέγραψε τη στιγμή που τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί σκάφος του ελληνικού λιμενικού, ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και προσφύγων, στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος.
Σκάφος του λιμενικού, που έκανε περιπολία, εντόπισε το πρωί της Μ. Τετάρτης λέμβο με 53 μετανάστες, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, που κινούνταν προς τις ακτές της Χίου...

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Γιατί είμαστε μαζί με τον Κυριάκο

Γιατί είμαστε μαζί με τον Κυριάκο - Κεντρική Εικόνα/Video
Μόνο όποιος δεν θέλει να βλέπει την πραγματικότητα, μόνο αυτός δεν μπορεί να δει και την -χωρίς φρένα- πορεία της χώρας προς την καταστροφή. 
Όλος ο υπόλοιπος κόσμος βλέπει. Βλέπει την κυβέρνηση της «πρώτη φορά» Αριστερά, να βουλιάζει συνεχώς στη λάσπη που η ίδια παράγει. 
Να βυθίζεται καθημερινά στο βούρκο της πολιτικής ανυποληψίας. 
Να καταρρέει κάτω από το βάρος των ψεύτικων υποσχέσεων της. Να παρασύρεται από τον χειμαρρώδη εθνομηδενισμό της. 
Να παραδίδεται σε ένα άνευ όρων ιστορικό ξεπούλημα της χώρας. 
Η χώρα εκτροχιάζεται και διασύρεται από κάθε άποψη...

Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής: Προσπάθησε να εμβολίσει ελληνικό πλωτό στη Χίο

Μία ακόμη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Μ. Τετάρτης την ώρα που ήταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος στη Χίο, όπως αποκαλύπτει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Πολίτης Χίος».

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που ήταν στο σημείο, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν 40 περίπου άτομα στην ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα και...

Ποιος έχει εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα;

Γιατί δεν κάθονται σε ένα τραπέζι ο Κυριάκος με τον Αλέξη να λύσουν όλα τα προβλήματα; 
Να κάνουν μία συναίνεση βρε αδελφέ! 
Να δούμε τον Άδωνι με τον Πολάκη αγκαλιά; 
Σύμφωνα με τον τελευταίο αστικό μύθο αυτό το αποτρέπουν οι «ακροδεξιοί νεοφιλελεύθεροι». 
Όλο αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Το ήθελαν από το 2015, αν όχι από το 2012.
Τα ίδια σενάρια έρχονται και ξαναέρχονται στην επιφάνεια. Με εντυπωσιακή επιμονή. Το αξιοπερίεργο είναι ότι εκφράζονται μόνο από αυτή την πλευρά...

Μήπως εξυπηρετεί τον Τσίπρα η χαώδης κατάσταση στα Εθνικά;

Η κατάσταση στα Εθνικά θέματα είναι χαώδης. 
Σε έξαρση τα ελληνοτουρκικά, στο τραπέζι το Σκοπιανό, ενώ η συγκυβέρνηση άνοιξε και συζήτηση αναγνωρίζοντας διαφορές με την Αλβανία.
Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται επί σειρά μηνών να μην απαντά στον Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα των 8 τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, να ζητεί χαμηλούς τόνους έναντι των προκλήσεων που μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη χώρα μας, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Και...

Τα ελληνοτουρκικά σκιάζουν την οικονομία, το κλίμα χειροτερεύει

Τέσσερις μήνες πριν από την «αποφοίτηση» μιας χώρας από το μνημόνιο, η οικονομία της οφείλει να τρέχει, οι δείκτες να αποπνέουν μεγάλη αισιοδοξία και δυναμική, η ανεργία και τα επιτόκια να υποχωρούν, τα εισοδήματα να αυξάνονται.
Το γεγονός όμως ότι επτά στους δέκα καταναλωτές μόλις τα βγάζουν πέρα, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του ΙΟΒΕ, ποσοστό που αυξήθηκε τον Μάρτιο, και ότι οι Έλληνες παραμένουν οι πιο απαισιόδοξοι στην Ευρώπη, σημαίνει απλώς ότι ουδείς πιστεύει πως η χώρα είναι έτοιμη να βγει από το πρόγραμμα χωρίς να μπει σε κάποιας μορφής επόμενο...

H σοκαριστική εξομολόγηση της 84χρονης από τη Σαλαμίνα που έπεσε θύμα αδίστακτων ληστών [συγκλονιστικό βίντεο]

Συγκλονίζει η κόρη της 84χρονης γυναίκας από την Σαλαμίνα η οποία δέχτηκε πρωτοφανής αγριότητας επίθεση από δύο ληστές.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει η κυρία Φρόσω, κόρη της 84χρονης από την Σαλαμίνα, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής στις 30 Μαρτίου.
Οι δύο δράστες είχαν παρακολουθήσει το σπίτι και ήξεραν ότι η κυρία Βενετία μένει μόνη της και πέφτει νωρίς για ύπνο.
«Οι ληστές, πρώτα έσπασαν την σειρήνα του συναγερμού, είχαν φέρει μαζί τους κουβά με νερό και έβαλαν το συναγερμό στο απέναντι οικόπεδο και μέσα στο κουβά. Με το που μπήκαν μέσα...

Champions League: Το γκολ του... αιώνα ο Ρονάλντο στην Ιταλία, 0-3 η Ρεάλ την Γιουβέντους - Προβάδισμα για Μπάγερν Μονάχου [βίντεο]

Φωτογραφία: Real Madrid

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήγε στο Τορίνο για να... καθαρίσει και το έκανε.

Με τον πιο κυνικό και θεαματικό τρόπο. 
Γκολ μόλις στο 3’ για να «παγώσει» το κοινό της Γιουβέντους, ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι στο 64' που άφησε... κάγκελο τον Μπουφόν και άναυδο ακόμη και τον Ζιντάν για το 0-2 και μετά ο Μαρσέλο απλά ολοκλήρωσε στο 72' την αποψινή ραψωδία του 0-3 της Ρεάλ Μαδρίτης είχε και 2 δοκάρια!...

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Τα "μηνύματα" του Αραούχο στην ΑΕΚ

Ο Σέρχιο Αραούχο όχι μόνο σκοράρει και το απολαμβάνει, αλλά έχει τον τρόπο του να στέλνει μηνύματα με τους πανηγυρισμούς του. Όπως έκανε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ένας μόνο μεγάλος αντίπαλος έλειπε από το… σκοράρισμα του Σέρχιο Αραούχο. 
Είχε βάλει γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό, είχε βάλει γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ και του έλειπε ο Παναθηναϊκός, κόντρα στον οποίο σκόραρε δις στο (1/4) ντέρμπι...

Επιχείρηση Σκλαβενίτη - Η ιστορία της οικογένειας που ήρθε από τη Λευκάδα και έχτισε μια αυτοκρατορία βήμα βήμα [εικόνες]

Επιχείρηση Σκλαβενίτη -Η ιστορία της οικογένειας που ήρθε από τη Λευκάδα και έχτισε μια αυτοκρατορία βήμα βήμα [εικόνες]

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ

Σοκ προκαλεί από χθες η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη, ξαφνικά, στα 52 του χρόνια.

Ο ίδιος και τα δύο αδέλφια του βρίσκονταν πίσω από την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, μια επιχείρηση που βήμα βήμα κατάφερε να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της αγοράς...

Η επιστολή στην ΑΕΚ και το Μήνυμα των παικτών στους 2 φυλακισμένους Στρατιωτικούς μας: "Δημήτρη και Άγγελε κρατάτε γερά"

Φέρνουμε στο φως την επιστολή που έλαβε η ΠΑΕ ΑΕΚ από συγγενή του κρατουμένου στην Τουρκία, στρατιωτικού Κούκλατζη, η οποία κινητοποίησε τον οργανισμό της.

Πίσω από την σπουδαία κίνηση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ να αφιερώσουν τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, στον στρατιωτικό Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος κρατείται σε τουρκικές φυλακές, υπάρχει η αφορμή που συγκίνησε τον κιτρινόμαυρο οργανισμό και προκάλεσε την ενεργοποίησή του...

Μητσοτάκης: Ο Καμμένος είναι επικίνδυνος, θα τον είχα διώξει χθες

Σκληρή κριτική στον υπουργό Άμυνας για τον οποίο είπε ότι «ποτέ δεν θα τον είχα υπουργό Άμυνας γιατί «δεν ελέγχει αυτά που λέει. Δεν είναι μόνο ανίκανος αλλά και επικίνδυνος»

άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
«Ασκεί εξωτερική πολιτική που δεν είναι αρμοδιότητά του για εσωτερική κατανάλωση»πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος με αφορμή τα όσα είπε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας κατά του Τούρκου προέδρου τόνισε πως «είναι επιπόλαιο να πιστεύουν ότι απαντώντας στον Ερντογάν πετυχαίνουν συσπείρωση»...

Στην παγίδα του Ερντογάν ο «άκαπνος» Τσίπρας

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι άκαπνος κληρονόμος της γενεάς η οποία έζησε φυλακές και διώξεις, ωστόσο ο Τούρκος Πρόεδρος τις έχει βιώσει προσωπικά
σημειώνει στο Liberal ο Γιώργος Πρεβελάκης, καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.
Και εξηγεί ότι μπορεί η τακτική των φοιτητικών καταλήψεων που εφάρμοσε ο Πρωθυπουργός στην ευρύτερη εγχώρια πολιτική σκηνή, να του εξασφάλισε μια πρόσκαιρη επιτυχία, ωστόσο όταν...

«Να τελειώνουμε με τον Ερντογάν και την Τουρκία»! Άρθρο κεραυνός για το καθεστώς του Ταγίπ

Άρθρο πραγματικός κεραυνός για το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν από τον Kenneth R. Timmerman στο thejewishvoice.com λέει τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, θέτει τις ΗΠΑ προ των τεράστιων ευθυνών τους για τον τρόπο που “χαϊδεύουν” την Τουρκία και ζητά ΑΜΕΣΕΣ κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας! 
Λέει όλα τα αυτονόητα που θα 'πρεπε να 'χουν γίνει χθες εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν, το οποίο με βάση όσα έχουμε ζήσει στο παρελθόν θα πρέπει να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου.
Στο άρθρο κόλαφο για την Ουάσινγκτον αλλά και για τον φασίστα Ερντογάν ο Kenneth R. Timmerman, αναφέρει :

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 52χρονο επιχειρηματία - Πού στρέφεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 52χρονο επιχειρηματία -Πού στρέφεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης ο οποίος βρίσκεται στη ΜΕΘ του «Γ. Γεννηματάς», μετά τη φονική επίθεση που δέχθηκε από δύο ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του.

Στη ΜΕΘ εισήχθη ο 52χρονος μετά από το πολύωρο χειρουργείο που πραγματοποιήθηκε χθες στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Ο άτυχος άνδρας βρίσκεται διασωληνωμένος και σε βαθιά καταστολή με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του.
Πού στρέφεται η αστυνομία...

Άρειος Πάγος: Πειθαρχικός έλεγχος σε όλες τις αποφάσεις του Σκουτέρη - Είχε επιστρέψει βαθμούς στον ΠΑΟΚ... μεσάνυχτα

Φωτογραφία: Εurokinissi

Ο ΕΦΕΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ... ΑΝΑΨΕΙ ΦΩΤΙΕΣ

Πειθαρχικός έλεγχος σε όλες τις αποφάσεις που εξέδωσε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ υπό την προεδρία του Πρόεδρου Πρωτοδικών Δημήτρη Σκουτέρη θα πραγματοποιηθεί άμεσα, μετά από σχετική εντολή της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρυσούλας Παρασκευά.

Αυτό ανέφερε πριν από λίγο η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», όπου σχολιάστηκε ότι η μεταμεσονύκτια απόφαση για την τύχη του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (επέστρεψε βαθμούς στον ΠΑΟΚ λίγες ώρες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα), αποτέλεσε τη σχετική αφετηρία...

Η ΝΔ έπαιξε μπάλα με ομάδα Ρομά - Δύο γκολ σημείωσε ο Μητσοτάκης [εικόνες]

Μητσοτάκης - Ζαγοράκης

6-4 ΝΙΚΗΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΔ

Ποδοσφαιρικό αγώνα με ομάδα Ρομά είχε το απόγευμα της Δευτέρας ομάδα της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μοσχάτο.

Η ομάδα της ΝΔ με «μαέστρο» τον ευρωβουλευτή της, Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος σημειωτέον πέτυχε τα 4 από τα 6 τέρματα της ομάδας του, ενώ τα άλλα δύο πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νίκησε με 6-4 την ομάδα των Ρομά στην οποία αγωνίστηκε και ο Ντανιέλ Μπατίστα.
Τακης Θεοδωρικάκος, Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και ο...

Έντονη κινητικότητα στον Έβρο! Κάτι πονηρό φτιάχνουν οι Τούρκοι

Έντονη τουρκική κινητικότητα στον Εβρο από τους Τούρκους. Κατασκευάζουν διώρυγα/κανάλι απέναντι από το Πραγγί. Όλοι φαίνεται να ψάχνονται και να προσπαθούν να διαβάσουν το «μυαλό» των Τούρκων.

Υπάρχουν πληροφορίες που φέρουν τους Τούρκους να προσπαθούν να ενώσουν τα νερά του Εβρου και να τα εκτρέψουν με διώρυγα προς τον ποταμό Εργίνη και από εκεί να πέσουν στο βόρειο Αιγαίο.
Σύμφωνα με στρατιωτικούς παράγοντες...

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Μητσοτάκης για την ασφάλεια: Το ποτήρι ξεχείλισε, προϋπόθεση δημοκρατίας η ασφάλεια [βίντεο]

Φωτογραφία: IntimeNewsΕπίθεση στην κυβέρνηση επιφύλασσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά και το νέο κρούσμα εγκληματικότητας, με την ένοπλη ληστεία στο σπίτι επιχειρηματία στην Κηφισιά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι πλέον το ποτήρι ξεχείλισε με την εγκληματικότητα, με την κυβέρνηση να φέρει τεράστια ευθύνη για αυτή την...

Στραγγίζουν την πραγματική οικονομία και τη Μεσαία τάξη: 1.721.911 κατασχέσεις το 2017

Σοκάρουν τα επίσημα νούμερα της ΑΑΔΕ για τα φετινά έσοδα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι αριθμός των κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς («εις χείρας τρίτων») αυξήθηκε κατά 12,6% σε έναν χρόνο, από 1.529.627 κατασχέσεις το 2016 σε 1.721.911 το 2017. 

Ο προάγγελος της κατάσχεσης για ένα μέρος των οφειλετών είναι το e-mail της εφορίας. Στην υπηρεσία του κυβερνητικού αφηγήματος το 2017 πραγματοποιήθηκαν 720.830 επικοινωνίες μέσω e-mail ή...

Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που πυροβόλησαν οι ληστές στην Κηφισιά

Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που πυροβόλησαν οι ληστές στην Κηφισιά

Ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησαν εξ επαφής οι ληστές μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά σήμερα τα ξημερώματα.

Γεννημένος στη Βιένη και με καταγωγή από την Ανδρο, ο Αλέξανδρος Σταματιάδης δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της ενέργειας και των κατασκευών.
Η σύζυγος του είναι γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας από τη Χίο και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.
Ο 52χρονος επιχειρηματίας φέρει τραύματα από χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και από δυο σφαίρες...

Ας μάθει ο Νίκος Κοτζιάς για το Σκοπιανό, το Βουκουρέστι και το βέτο του Καραμανλή

Φωτογραφία του Ακης Μητσοκάλης.
Σέβομαι απολύτως τον στρατηγικό στόχο που έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς να βρει λύση στην εθνική εκκρεμότητα με τα Σκόπια, ώστε να μην αποτελέσει το κράτος αυτό μελλοντικά προτεκτοράτο της Τουρκίας στα βόρεια σύνορά μας. 
Ωστόσο με βρίσκει ριζικά αντίθετο ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να μας πείσει ότι πρέπει να εκχωρηθεί το όνομα «Μακεδονία».
Στην εκδήλωση που έγινε για το βιβλίο του Ν. Μέρτζου ο κ. Κοτζιάς είπε για το γειτονικό κράτος ότι «το παιδί υπάρχει και λέγεται Μακεδονία εδώ και 70 χρόνια». Ότι «αυτοί που θέλουν να μου ρίχνουν σφαίρες, φαίνεται, δεν...

Μπηχτές Μελισσανίδη στον ΠΑΟΚ: «Εμείς δεν βγάλαμε προπονητή σε καροτσάκι και με δίχτυ από το κομμωτήριο»

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης… έγραψε μετά το τέλος του ντέρμπι με τον ΠΑΟ, με την ατάκα του για τον ΠΑΟΚ.

Το αφεντικό της ΑΕΚ μάλιστα ανέφερε ότι πέρυσι ο ΠΑΟΚ για να μην συνεχιστεί το ματς στην Λεωφόρο έβαλε τον Βλάνταν Ιβιτς σε καροτσάκι για να βγει από το γήπεδο (είχε δεχθεί κουτάκι μπύρας στο κεφάλι) και του έβαλε δίχτυ στο κεφάλι λες και ήταν στο… κομμωτήριο!
Αναλυτικά, όσα είπε:

«Όχι» Μητσοτάκη στην... πρόταση συνενοχής του Τσίπρα για το Σκοπιανό

Χρειάστηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ 90 μέρες διαπραγματεύσεων και αλλεπάλληλων συναντήσεων μεταξύ των ηγεσιών των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων, για να θεωρήσει η κυβέρνηση πως ήρθε η ώρα της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων.
Ελάχιστα είναι τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα για το επίπεδο της συζήτησης μεταξύ των δύο χωρών, το ίδιο και για...

Με αφορμή την ΕΥΑΘ και ψάχνοντας τον επόμενο τόπο του μαρτυρίου


Αποτέλεσμα εικόνας για ευαθ
Από 221 άτομα σε ένα χρόνο έφθασαν τα 380
Ο αναλυτής Μάνος Χατζηδάκης, ένας άνθρωπος που στο προφίλ του μέσο κοινωνικής δικτύωσης δηλώνει ότι «νομίζει ότι είναι ένας κανονικός άνθρωπος», έκανε το αυτονόητο. 
Μόλις άκουσε το ανήκουστο για το νερό της Θεσσαλονίκης, έσπευσε να δει τον ισολογισμό της ΕΥΑΘ. 
Και ανακάλυψε ότι σε έναν χρόνο η εταιρεία αύξησε το προσωπικό της από 221 σε 380 άτομα!
Είναι ένας κανονικός άνθρωπος της αγοράς! Αναμφισβήτητα...

Το δημοψήφισμα που δεν έσωσε το νερό στην Θεσσαλονίκη αλλά τις θέσεις τους στο δημόσιο



Αποτέλεσμα εικόνας για ευαθ

Στις 11 Μαΐου 2016 ένα ακόμα κάστρο της δεξιάς έπεφτε. 


Ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, ΑΠΘ, εκ των ιδρυτών της πρωτοβουλίας πολιτών «SΟSte το νερό» και παρεμπιπτόντως καθηγητής του Τομέα Υδραυλικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Γιάννης Κρεστενίτης, αναλάμβανε την προεδρία της ΕΥΑΘ...

«Αγκαλιά» με το πρωτάθλημα η ΑΕΚ, 3-0 τον Παναθηναϊκό - Στο +8 από ΠΑΟΚ, στο +9 από τον Ολυμπιακό

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Σε ένα ντέρμπι που δεν μπορούσε να σταθεί ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ έκανε… πάρτι και κέρδισε εύκολα 3-0 στο ΟΑΚΑ παρουσία 35.000 οπαδών της.

Η Ένωση πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, κατάφερε να φτάσει στο +8 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στο +9 από τον τρίτο Ολυμπιακό, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Και έχοντας βατό πρόγραμμα, βρίσκεται «αγκαλιά» με την κατάκτηση του τίτλου μετά από 24 χρόνια...

O Κυριάκος Μητσοτάκης για Σκλαβενίτη: Ήταν υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Στέλιο Σκλαβενίτη εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον τόσο πρόωρο θάνατό του και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του»
δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του επιχειρηματία.
«Ο Στέλιος Σκλαβενίτης δεν ήταν μόνον ένας νέος και δυναμικός επιχειρηματίας που κατόρθωσε να κρατήσει όρθια την εταιρία του σε έναν χώρο που κατεξοχήν επλήγη από την κρίση.
Το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του σε πολύ δύσκολους καιρούς, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας τους, τον καθιστά υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο»
...

Εκτός ορίων κόντρα Αθήνας- Αγκυρας: Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πρωτοφανούς σκληρότητας ανακοίνωση του Μαξίμου
«Ο Ερντογάν επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων»
«Συμψηφίζει δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις»
«Η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο»

«Να δώσει εξηγήσεις γιατί κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί» ...

Από τον ιό της γρίπης Β πέθανε ο Στέλιος Σκλαβενίτης - Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το νοσοκομείο Υγεία αναφορικά με τον αιφνίδιο θάνατο του επιχειρηματία Στυλιανού Σκλαβενίτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση 
«ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.
Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β».

«Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε...