Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Τι έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος, όταν παρέλαβε η ΕΥΠ(1999) τη μαρτυρία της δολοφονίας των Κυπρίων στρατιωτών; Τίποτα! Το έθαψε!


Σύμφωνα με ομολογία Τούρκου αξιωματούχου, ο ίδιος ήταν παρών στη δολοφονία 200 τουλάχιστον Κυπρίων στρατιωτών, οι οποίοι και ετάφησαν σε ομαδικό τάφο στα κατεχόμενα, που στη συνέχεια μπαζώθηκε.

Η ομολογία κατεγράφη το 1999, από πράκτορα της ΕΥΠ και εστάλη στα κεντρικά της υπηρεσίας όπου και αποδεδειγμένα το υλικό της μαρτυρίας παρελήφθη.

Προσέξτε. Tο 1999 όταν Υπουργός Εξωτερικών ήταν ο ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ πρόεδρος Γιώργος, ο Μεσσίας, ο Πρασινογέννητος και εσχάτως Πεταλούδας!

Με «άνωθεν εντολή» έγινε κάθε προσπάθεια «ταφής» του video στα πλαίσια της τότε ελληνοτουρκικής προσέγγισης.

Μόνο που οι ενέργειες του ελληνικού Υπέξ επικεντρώνονταν στο να μη φέρουν σε δύσκολη θέση την Τουρκία!


Διαβάστε και στο online-press blog: "Για να μην μας παραμυθιάζουν...."
Το αρθράκι δίπλα από τον "Επενδυτή"

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Νέους αναπτυξιακούς στόχους προσδοκά η Βόρεια Ελλάδα!

Με «τεντωμένα νεύρα» λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην υλοποίηση των μεγάλων έργων και της άμεσης ανάγκης οριοθέτησης νέων μεγάλων αναπτυξιακών στόχων για την πόλη αναμένουν τον πρωθυπουργό οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας.

Στην καθιερωμένη χθεσινή σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της πόλης και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας (σ.σ: σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη πολιτιστικών φορέων) ο εκνευρισμός ήταν σαφής από αρκετές πλευρές, με προεξάρχοντα και φέτος τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Π. Ψωμιάδη, αλλά όχι μόνο, καθώς το κείμενο του ψηφίσματος που «παραδοσιακά» είχε ετοιμάσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, χαρακτηρίστηκε ως πέραν του δέοντος ήπιο από αρκετούς παριστάμενους, παρά τη βασική - ακόμη και σε αυτό - διαπίστωση ότι «η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περιμένει» και την κριτική για επικέντρωση της προσοχής της Πολιτείας μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής.


Αίσθηση προκάλεσε, εξάλλου, για το μέγεθος των προβλημάτων που έχει επιφέρει η διεθνής κρίση στην περιοχή και την ανάγκη νέου αναπτυξιακού οράματος η δήλωση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και της HELEXPO A.E., κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλου, ότι «για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη πωλούνται έξι-επτά ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων».


Το ψήφισμα


«Κύριε πρωθυπουργέ - τονίζεται στο ψήφισμα των φορέων - γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές.


Γνωρίζουμε ότι είμαστε στο μέσον μιας βαθιάς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ήδη έχει επηρεάσει και την ελληνική οικονομία.


Παρ' όλα αυτά η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περιμένει. Έχουμε μπροστά μας το στόχο του 2012, της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει την επίτευξη του στόχου αυτού, που έχει κυριολεκτικά εθνική διάσταση.


Μια επέτειος που μπορεί και θέλουμε, πέρα από τον εορτασμό, πέρα από τις μεγάλες και διεθνούς εμβέλειας εκδηλώσεις, να αποτελέσει την αφορμή για να φτιάξουμε μια άλλη πόλη.


Θα πρέπει για κάποιο χρονικό διάστημα να αποτραβήξει η πολιτεία την προσοχή της από το Λεκανοπέδιο της Αττικής - που έχει μεταβληθεί σε σύγχρονο πίθο των Δαναΐδων - και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, η οποία όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο θα αποτελέσει ως σύγχρονο αστικό κέντρο την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής»

.

Στο πλαίσιο αυτό το κοινό υπόμνημα των φορέων της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας οριοθετεί 31 έργα-άξονες δράσης, οι οποίοι όπως τονίζεται πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι το 2012 ή να βρίσκονται έστω στην τελική φάση ολοκλήρωσής τους, μεταξύ των οποίων:


Μετρό: Ολοκλήρωση βασικού δικτύου, έναρξη επέκτασης προς Καλαμαριά, δημοπράτηση επέκτασης προς Σταυρούπολη, ανάθεση μελέτης για ολοκλήρωση του έργου σταθερής τροχιάς από το αεροδρόμιο έως την Σίνδο και μελλοντική επέκταση του Μετρό προς την Τούμπα.


Αεροδρόμιο: Ολοκλήρωση των έργων επέκτασης του αεροδιαδρόμου, και ολοκλήρωση της μελέτης για νέο επιβατικό σταθμό!


Λιμάνι: Ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του 6ου προβλήτα, νέες εγκαταστάσεις για τη μεταφορά των εμπορευμάτων, ολοκλήρωση της σύνδεσης με το σιδηροδρομικό μας δίκτυο και δημιουργία σύγχρονου επιβατικού σταθμού.


ΔΕΘ: Άμεση μεταφορά της, κατασκευή και έναρξη λειτουργίας της νέας αναβαθμισμένης ΔΕΘ το 2012, στη Δυτική ή Βορειοδυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.


Εγνατία Οδός: Ολοκλήρωση των καθέτων αξόνων έτσι ώστε μέσα σε ελάχιστες ώρες οι βόρειοι γείτονες μας να βρίσκονται στην πόλη μας.


Σύνδεση με Ευρώπη: Ολοκλήρωση των αξόνων 4 και 10 για την επίτευξη του ιδίου στόχου, με στόχο τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.


Εξωτερική Περιφερειακή: Προώθηση των έργων και μελέτη και προγραμματισμός επέκτασής της προς Αγγελοχώρι για υλοποίηση την επόμενη δεκαετία του φιλόδοξου σχεδίου της ζεύξης του Θερμαϊκού κόλπου (Αγγελοχώρι-Καλοχώρι).


Μαρίνες στο παραλιακό μέτωπο: Σε πρώτη φάση μία στον πρώτο προβλήτα του ΟΛΘ και μία παραπλεύρως του Μεγάρου Μουσικής.


Υποθαλάσσια αρτηρία: Άμεση έναρξη με νέο σχεδιασμό όσον αφορά την Ανατολική έξοδο και τη σύνδεσή της με την οδό Πόντου της Καλαμαριάς.


«Πρωτεύουσα της άγονης γραμμής»


Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Το δικό του υπόμνημα κατέθεσε και έφυγε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο οποίο - όπως και στις νεώτερες δηλώσεις του - ασκείται δριμεία κριτική για έλλειψη πολιτικής βούλησης για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.


«Η Θεσσαλονίκη κατάντησε η πρωτεύουσα της άγονης γραμμής, η πρωτεύουσα των υποσχέσεων, η πρωτεύουσα των χαμένων ευκαιριών. Παρά την αναμφισβήτητη πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, την οποία δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, δεν έχουν δυστυχώς εκλείψει μέχρι σήμερα φαινόμενα που καταβροχθίζουν τα όνειρα, τις ελπίδες, τις προοπτικές και τις φιλοδοξίες μας.


Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. Μόνο η Νομαρχία και 2-3 φορείς ακόμη ακούγονται».


Β. ΒΕΓΙΡΗ


Έλληνες και ελληνολάτρες στην Ουρουγουάη

Στην Ουρουγουάη συμβαίνει το παράδοξο φαινόμενο να υπάρχουν πάνω από 3.000 Έλληνες μετανάστες αλλά και διπλάσιος αριθμός Ουρουγουανών που μιλούν ελληνικά. Σε αυτή τη μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής οι πολίτες της δεν είναι απλά φιλέλληνες, είναι ελληνολάτρες.


Σε πρόσφατη έρευνα της Eurostat το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων ουρουγουανών απάντησε ότι πολιτιστικά ταυτίζονται με την Ευρώπη και στην δεύτερη ερώτηση για το ποιά χώρα από την Ευρώπη έρχεται πρώτη στο μυαλό τους, η πλειοψηφία απάντησε: Η Ελλάδα.

Η εκπαίδευση στην Ουρουγουάη είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και από μικρά παιδιά μαθαίνουν για την Ελλάδα. Μάλιστα στο Μοντεβιδέο έρχονται χιλιάδες φοιτητές από άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής τόσο για την ποιότητα των σπουδών όσο γιατί η Παιδεία εδώ είναι δωρεάν με πολλές παροχές και κίνητρα για τους φοιτητές.

Έτσι εξηγείται κατά ένα μέρος η ελληνολατρία. Λέξη που την πρωτοάκουσα στην Ουρουγουάη έναν από τους σταθμούς της περιπλάνησής μου στον κόσμο.


(άγαλμα του Προμηθέα στην παλτεία Avenida Independencia του Μοντεβιδέο)


Οι περισσότεροι Ουρουγουανοί που συνάντησα ήξεραν και κάποιες ελληνικές λέξεις. Κάποιοι μάλιστα αντί να μάθουν αγγλικά επέλεξαν τα ελληνικά. Όπως ο Λουίς, η Ταμπάρε, ο Βαλεντίν.

Ο Valentin Abitante και πολλοί άλλοι δεν γνωρίζουν άλλες γλώσσες. Μόνο τη μητρική τους και ελληνικά.

Η Μαργκαρίτα μιλά άπταιστα ελληνικά. Σπίτι της θα ακούσεις πολύ ελληνική μουσική. Ακόμη και βιντεοκασέτες από τις "Τρεις Χάριτες" και τους "Απαράδεκτους". Από το ίντερνετ παρακολουθεί ελληνική τηλεόραση.

«Χιλιάδες Ουρουγουανοί, ανάμεσά τους κι εγώ, μάθαμε να μιλάμε την Ελληνική Γλώσσα. Μάθαμε να λατρεύουμε την Ελλάδα και τον Ελληνικό Πολιτισμό. Είχαμε την τύχη να νιώσουμε την ουσία του. Πιστεύω αυτό που είπε ο Νίτσε ότι ο κόσμος μπορεί να είναι όσο θέλει σκοτεινός, όμως αρκεί να παρεμβάλουμε σε αυτόν ένα κομμάτι ελληνικής ζωής για να φωτιστεί αμέσως άπλετα». Κουβέντες της Margarita Larriera.

Η Margarita Larriera είναι σήμερα διευθύντρια του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» που ιδρύθηκε το 1978 από τον καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκο με σκοπό τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Όσοι Ουρουγουανοί είχαν την τύχη να έρθουν στην χώρα μας και αντίκρισαν τον Παρθενώνα, δάκρυσαν.

«Εσείς οι Έλληνες υποτιμάτε αυτό που έχετε. Όταν πρωτοείδα τον Παρθενώνα στα 50 μου χρόνια, εγώ και ο άντρας μου βάλαμε τα κλάματα. Οι Έλληνες φίλοι μας που ήταν μαζί μας μάς κοίταξαν περίεργα. Δεν μπόρεσαν να καταλάβουν γιατί. Ούτε εμείς περιμέναμε να αντιδράσουμε έτσι. Τα δάκρυα ίσως ήταν ένας τρόπος για να εκφράσουμε όσα αισθανόμασταν και δεν μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε με λόγια. Και πίστεψέ με Δημήτρη, ακόμα και σήμερα θεωρώ μεγάλη τιμή μου που είδα με τα μάτια μου και άγγιξα με τα χέρια μου τον Παρθενώνα και όλα όσα συμβολίζει για την Ελλάδα αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο». Λόγια της Σίλβιας, μιας ακόμη Ουρουγουανής που συνάντησα στο Μοντεβιδέο.

Ο Κάρλος είναι 28 χρόνων. Πριν δύο χρόνια βρέθηκε στην Ελλάδα. Όταν του είπαν ότι αυτό που βλέπει είναι η Ακρόπολη, απομακρύνθηκε από την παρέα του και κάθισε σε μια γωνιά του δρόμου. Δεν ήθελε να τον δουν να κλαίει.

Επισκέφθηκα τον Sergio William Carzolio. Εμαθε για το www.godimitris.gr από μια συνέντευξή μου σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ζήτησε να με δει. Βρεθήκαμε στο σπίτι του. Βέρος Ουρουγουανός.

Έμαθε ελληνικά γιατί δούλευε σε ελληνικά καράβια και έκανε πολλούς Έλληνες φίλους. «Οι καλύτεροι μου φίλοι ήταν Έλληνες. Φανταστικοί άνθρωποι. Άρχισα να κάνω μαθήματα στην ελληνική κοινότητα του Μοντεβιδέο και μετά από το 1978 άρχισα να παρακολουθώ τα μαθήματα στο Ιδρυμα Τσάκος. Σιγά-σιγά όταν ήμουν στα βαπόρια άρχισα να καταλαβαίνω τα ελληνικά τραγούδια. Ενδιαφέρθηκα για την ελληνική ποίηση. Ήθελα να μιλώ σωστά ελληνικά. Στα πλοία η γλώσσα των ελλήνων ήταν φτωχή. Ήθελα περισσότερα. Εμαθα περισσότερα. Αυτές τις μέρες ξανάπιασα το Μαραμπού του Νίκου Καββαδία. Μια φορά την εβδομάδα, είμαστε μια παρέα Ουρουγουανών που συναντιόμαστε και μιλάμε ελληνικά για να κάνουμε πρακτική».

Ο Sergio αν και καθολικός εδώ και 30 χρόνια πηγαίνει στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία. Στην ατζέντα του από τη μια πλευρά έχει τα στοιχεία του και τα τηλέφωνα ανάγκης και στην άλλη το Πάτερ Ημών. «Αισθάνομαι πια σαν Έλληνας. Έζησα πολλά χρόνια στα βαπόρια με Έλληνες. Πλέον σκέφτομαι σαν Έλληνας».

«Βλέπω τους Έλληνες σαν να είμαστε αδέλφια. Να ξέρουν ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν φιλέλληνες που στην ανάγκη είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και να τους υπερασπιστούν».

Φεύγοντας μου έδωσε σε ένα κομμάτι χαρτί μια παράγραφο από σημειώσεις του Νίκου Καζαντζάκη. «Πρέπει αλήθεια να είμαστε περήφανοι για τη σύμπτωση αυτή να γεννηθούμε Έλληνες. Και συνάμα να νιώθουμε κάθε στιγμή, σε κάθε μας λόγο, σε κάθε γραμμή και στοίχο που γράφουμε πως έχουμε μεγάλη ευθύνη».

Η Circe Maia, πολύ γνωστή ποιήτρια στην Ουρουγουάη, άκουσε πριν χρόνια την ελληνική εκπομπή του Αλέξανδρου Πανταζόγλου, στο Radio Continente 730 AM όπου εδώ και 35 χρόνια εμπλουτίζει τα ερτζιανά της Ουρουγουάης με ελληνικό λόγο και μουσική. Άκουσε τον Πανταζόγλου να μεταφράζει στοίχους του Ρίτσου. Γοητεύτηκε. Άρχισε να μαθαίνει ελληνικά. Πρόσφατα δημοσίευσε μια εργασία της με τίτλο «Προσεγγίζοντας τον Ρίτσο».

Ένα δημόσιο σχολείο στην Ουρουγουάη ονομάζεται Grecia (Ελλάδα). Οι μαθητές είναι όλοι τους παιδιά Ουρουγουανών. Το ίδιο και οι δάσκαλοί τους. Όμως κάθε 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου γιορτάζουν σαν Έλληνες. Τραγούδια, θεατρικά, ποιήματα. Να ακούς από αυτά τα μικρά παιδιά τον εθνικό μας ύμνο. Μάλιστα επειδή ο εθνικός ύμνος της Ουρουγουάης διαρκεί περίπου 6 λεπτά και ο δικός μας ούτε ένα, τα παιδιά αυτά λένε περισσότερους στοίχους του Δ. Σολωμού, έτσι ώστε να υπάρχει μια. . . ισορροπία. ας μες. στζάθω πΑκόμη και η σημαία είναι σχεδόν ίδια με την ελληνική. Αν δεν κυματίζουν τις μπερδεύεις. Απλά αντί για σταυρό, έχει έναν κίτρινο χαρούμενο ήλιο.


(άγαλμα του Σωκράτη έξω από τη Εθνική Βιβλιοθήκη του Μοντεβιδέο)

Έξω από τη Εθνική Βιβλιοθήκη του Μοντεβιδέο, δίπλα στην είσοδο, βρίσκεται το άγαλμα του Σωκράτη. Στην παραλιακή ένα πάρκο ονομάζεται Αθήνα και έχει την προτομή του Ομήρου. Ο κεντρικότερος δρόμος της παλιάς πόλης κάτω από το λόφο ονομάζεται Grecia. Ενα από τα ομορφότερα νεοκλασικά κτήρια στο κέντρο της πόλης στην πρόσοψή του γράφει: Αθηναίος. Σε όλα τα βιβλιοπωλεία θα βρεις βιβλία ελλήνων συγγραφέων και ποιητών. Ακόμη και στα πολύ μικρά.

Πρόσφατα με πρωτοβουλία της ελληνικής πρεσβείας, στο υπουργείο Εξωτερικών της Ουρουγουάης πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας με βυζαντινές εικόνες. Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη που διήρκεσε διπλάσιο χρόνο από τον προγραμματισμένο. Δεκάδες τα σχολεία που την επισκέφθηκαν.

Όταν έρχονται Έλληνες καλλιτέχνες ή ανεβαίνουν ελληνικά έργα στο θέατρο, οι αίθουσες είναι γεμάτες από κόσμο.

Η ελληνική κοινότητα έχει συνδράμει πολλά για να στηριχτεί ο φιλελληνισμός. Είναι από τις παλαιότερες ελληνικές κοινότητες στη Λατινική Αμερική. Στην αυλή της υπάρχει η μοναδική ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Ουρουγουάης.

Πάρα πολλά έχει προσφέρει και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος το οποίο εδώ και σχεδόν 30 χρόνια παρέχει δωρεάν μαθήματα σε όσους θέλουν να μάθουν ελληνικά. Μέχρι σήμερα από τις αίθουσές του έχουν περάσει περισσότεροι από 4.000 μαθητές. Πολλοί από αυτούς κατέχουν υψηλές θέσεις. Όπως ο διοικητής της Τράπεζας της Ουρουγουάης, συνεργάτες υπουργείων, διπλωμάτες, διευθυντές δημόσιων υπηρεσιών.

Στην Ουρουγουάη είδα για πρώτη φορά ένα πραγματικό δέντρο, καρπό της απλόχερης διασποράς του ελληνικού πολιτισμού. Γνώρισα Έλληνες συγγενείς εκ πνεύματος.


πηγές
:
www.godimitris.gr
www.odeg.gr
http://farm4.static.flickr.com
www.cenytmercosur.com


Α.Ε.Κ. από τα παλιά. Δείτε το Video και τα goal!

Με τρία γκολ μέσα σε μόλις 20 λεπτά, η ΑΕΚ ανέτρεψε με επιβλητικό τρόπο το 1-2 του πρώτου αγώνα από τη Βασλούι και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League, όπου ήδη βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Σήμερα το μεσημέρι στις 2 η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα μάθει τους αντιπάλους της, στην κλήρωση που θα γίνει στο Μονακό.

Ο Βραζιλιάνος, Γκουστάβο Μαντούκα άνοιξε το σκορ στο 59`, για να ακολουθήσουν δύο πανέμορφα γκολ από τον Αργεντίνο, Νάτσο Σκόκο (74` και 79`).


Παρ' όλ' αυτά οι ποδοσφαιριστές του Μπάγεβιτς είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και μαζί να «ελευθερώσουν» το παιχνίδι από τη φυλακή που το είχαν κλείσει οι Ρουμάνοι.


Ο Παντελής Καφές βρέθηκε σε πολύ καλή θέση στο 35ο λεπτό αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κούτσιακ.


Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να πιέζει και τη Βασλούι να αμύνεται.


Τελικά έφθασε το χρονικό σημείο για να γίνει το 1-0 όταν ο Λεονάρντο με σέντρα βρήκε τον αμαρκάριστο Μαντούκα στο ύψος της μικρής περιοχής και αυτός δεν δυσκολεύθηκε να ανοίξει το σκορ.


Ο Σεμπαστιάν Σάχα στο 73' έδιωξε σε κόρνερ το εκπληκτικό φάουλ του Κοστίν που είχε πορεία προς το παραθυράκι του Αργεντινού και στη συνέχεια ο Σκόκο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τους χώρους που υπήρχαν.


Ο Αργεντινός διεκδίκησε και πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και προχώρησε μόνος του από την σέντρα και κάτω μέχρι να βρει απέναντί του τον Κούτσιακ.


Ο πορτιέρο της Βασλούι βγήκε για να κλείσει τον δρόμο στον «υδραυλικό» αλλά ούτε που φανταζόταν τι τον περίμενε. Ο Σκόκο έσκαψε με ασύλληπτο τρόπο την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα (2-0).


Ο Νάτσο Σκόκο όμως δεν είχε τελειώσει το δικό του προσωπικό σόου. Στο 79ο λεπτό πήρε την μπάλα μπήκε μέσα στην περιοχή των Ρουμάνων οι οποίοι πλέον δεν ήταν όλοι μπροστά από αυτήν και με ψύχραιμο σουτ έκανε το 3-0 σφραγίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης.


Θεαματική αλλαγή στην πολιτική ατζέντα από Καραμανλή

Μία θεαματική αλλαγή που θα του επιτρέψει να εμφανιστεί στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης με «αέρα» ανανέωσης αναζητεί ο πρωθυπουργός και δη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες την Αττική.


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής θα έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς τα περιθώρια για κάθε άλλη παράταση στενεύουν πλέον ασφυκτικά.

Στο στόχαστρό του βρίσκονται οι αρμόδιοι για τα θέματα των πυρκαγιών υπουργοί, κ.κ, Παυλόπουλος και Μαρκογιαννάκης, καθώς και ο κος Αντώναρος, στον οποίον μάλιστα πολλοί υπουργοί καταλογίζουν ένα ακόμη επικοινωνιακό «ναυάγιο» της κυβέρνησης. Αυτά είναι και τα βασικά πρόσωπα που θα κρίνουν το εύρος των αλλαγών, ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι θα διαδραματίσει και ο Ευ. Μεϊμαράκης, που σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμεί να μετακινηθεί από το υπουργείο Αμυνας.


Με δηλώσεις τους στις εφημερίδες, στελέχη της κυβερνώσας παράταξης δηλώνουν ότι οι εισηγήσεις που γίνονται στον πρωθυπουργό για αλλαγές πληθαίνουν συνεχώς. Ωστόσο, ο ίδιος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παρουσιάσει ισχυρή πολιτική ατζέντα στην ΔΕΘ και όχι αλλαγές προσώπων, δεδομένου ότι αυτό που «καίει» την κυβέρνηση είναι ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών και το τί θα έχει καταφέρει η κυβέρνηση μέχρι τότε. Δεν είναι πάντως λίγοι και εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Κώστας Καραμανλής θα κάνει την απόλυτη κίνηση εκλογικού αιφνιδιασμού, προκηρύσσοντας εκλογές, χρεώνοντας στο ΠΑΣΟΚ την εκλογική ομηρία στην οποία βρίσκεται η χώρα.
Την Παρασκευή (28/09), το Μαξίμου θα έχει στην κατοχή του τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης που διεξήχθη μετά τις πυρκαγιές, ενώ αναλυτική δημοσίευση για το θέμα θα υπάρχει στην πλειοψηφία του Κυριακάτικου Τύπου. Το μεσημέρι της Τετάρτης (26/08), ο πρωθυπουργός συναντήθηκε μυστικά με τον κο Γ. Λούλη στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού στην οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κος Λούλης εισηγήθηκε στον κο Καραμανλή «εκλογές εδώ και τώρα».


«Κλειδί» των εξελίξεων πάντως αναμένεται να αποτελέσει – για μία ακόμη φορά – η οικονομία, η οποία , όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα αντέξει τις πιέσεις που δέχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των Δημοσίων Εσόδων.


Οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Καραμανλής για άλλες πρωτοβουλίες είναι πολλές, αλλά εκείνες που μελετά ιδιαίτερα και δεν είναι πια απίθανο να επιλέξει είναι τρεις:

1. Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, επιτυγχάνοντας τον απόλυτο εκλογικό αιφνιδιασμό. Αν και πολλά στελέχη του υποστηρίζουν πως οι εκλογές θα είναι αυτοκτονία μετά το κόστος που φορτώθηκε απρόσμενα η κυβέρνηση με τις πυρκαϊές, η προκήρυξή τους πριν από τη ΔΕΘ ή κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στη Θεσσαλονίκη θα αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα και θα τον ισχυροποιήσει σημαντικά, τουλάχιστον στην εκλογική του βάση.


2. Η διατύπωση πρότασης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με άμεση εφαρμογή από τις προσεχείς εκλογές. Η αξιοποίηση της πρότασης του ΠαΣοΚ για την εφαρμογή του μεικτού (γερμανικού) συστήματος δίνει το δικαίωμα στον κ. Καραμανλή να προχωρήσει σε μια θεσμική κίνηση που θα διασφαλίζει ότι ο νικητής των εκλογών θα έχει αυτοδυναμία, εφόσον συμπράξουν τα δύο μεγάλα κόμματα και συγκεντρώσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία των 200 βουλευτών, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ακυβερνησίας. Εκτιμάται πως μια τέτοια κίνηση θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από μια μεγάλη μερίδα βουλευτών και από τα δύο κόμματα, αλλά θα αλλάξει η πολιτική ατζέντα και θα αποτελέσει δέλεαρ η καθιέρωση εκατό βουλευτών επικρατείας, για να υποστηρίξουν αυτή την κίνηση τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ και του ΠαΣοΚ.


3. Ο αποκλεισμός βουλευτών της ΝΔ από τους εκλογικούς συνδυασμούς. Γνωρίζοντας ήδη πως από τη μεθεπόμενη εβδομάδα επιστρέφουν στη Βουλή, ο κ. Ι. Μανώλης για να παραιτηθεί και ο κ. Αρ. Παυλίδης για να απαιτήσει στήριξη, ο κ. Καραμανλής μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει τώρα στο «ξεκαθάρισμα» που προγραμμάτιζε, εκπέμποντας ταυτόχρονα το μήνυμα στην κοινή γνώμη πως άρχισε η προετοιμασία των εκλογών.


Η επιστολή των γαλάζιων ευρωβουλευτών

Ανεφάρμοστες εξακολουθούν να παραμένουν οι προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Αυτό αναφέρεται στην επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Jerzy Buzek, την οποία υπογράφει εκ μέρους όλων των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας η επικεφαλής της Ομάδας, κα. Μαριέττα Γιαννάκου.



Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι παρ' όλο που το πρόβλημα των ιδιαίτερα καταστροφικών πυρκαγιών στη Νότια Ευρώπη συνεχίζει να λαμβάνει ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις (εφέτος κυρίως στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία) και έχει τεθεί σε διαδοχικά ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου[1], οι σχετικές προτάσεις του Κοινοβουλίου προς τα άλλα θεσμικά όργανα της Ένωσης -περιλαμβανόμενης και της ανάπτυξης μιας αποτελεσματικής ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας επεμβάσεως- παραμένουν μέχρι σήμερα στην πλειοψηφία τους ατελέσφορες.


Περισσότερα στο 1 σχόλιο...


Τρεις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας Ε.Ε. - ΝΑΤΟ


Η κατάσταση στο Αφγανιστάν και η συνεργασία του ΝΑΤΟ με άλλους διεθνείς οργανισμούς -και ειδικά με τα Ηνωμένα Έθνη και την Ε.Ε. συζητήθηκαν μεταξύ άλλων κατά την συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με το γ.γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι στη σχέση ΝΑΤΟ - ΕΕ επιβάλλεται «η συνεννόηση και η συνεργασία, πάντοτε όμως με σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας κάθε Οργανισμού και στην αρχή της αυτονομίας στη λήψη των αποφάσεών τους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τυχόν εμπόδια και παρακώλυση της συνεργασίας των δύο Οργανισμών εξαιτίας πολιτικών λόγων, ο Πρωθυπουργός σημείωσε τα ακόλουθα: «Για την αποτελεσματικότερη συνεργασία των δύο Οργανισμών χρειάζεται πριν απ' όλα κοινή λογική. Όταν το ΝΑΤΟ επιδιώκει περισσότερη συνεργασία με την ΕΕ είναι αυτονόητο ότι αυτή θα είναι με όλα τα μέλη της».


«Κοινή λογική λοιπόν, εφαρμογή των συμφωνηθέντων και σεβασμός του διεθνούς δικαίου. Αυτά είναι τα τρία στοιχεία και είναι αρκετά για να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών. Βεβαίως, αυτά προϋποθέτουν και καλή θέληση», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Σχετικά με τη συμβολή της χώρας μας στην ομαλοποίηση της ασφάλειας στο Αφγανιστάν, γεγονός που αποτελεί την κύρια αποστολή του ΝΑΤΟ, ο κ. Καραμανλής δήλωσε πως «η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτήν τη διεθνή προσπάθεια, στη βάση των συμμαχικών της υποχρεώσεων και με όρους που υπαγορεύονται από τις εθνικές ανάγκες και προτεραιότητες».


«Η Ελλάδα -πρόσθεσε- και στο Αφγανιστάν, όπως και άλλες διεθνείς αποστολές, που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας του διεθνούς συστήματος, συμμετέχει και συμμετέχει ενεργά».


Επισήμανε ακόμα ότι «η συμμετοχή της Ελλάδας, εκτός από τον στρατιωτικό τομέα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ανασυγκρότησης, της κατασκευής απαραίτητων υποδομών, της αποτελεσματικότερης διακυβέρνησης, της εμπέδωσης δημοκρατικών θεσμών».


Μεταξύ άλλων κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως η διαδικασία εκπόνησης του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ, το ζήτημα της προώθησης των σχέσεων του ΝΑΤΟ με την Ρωσία και η προώθηση του διαλόγου για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Τιμή στο νεκρό Σμήναρχο Κωτούλα Στέργιο.

Νεκρός ο 55χρονος Σμήναρχος Κωτούλας Στέργιος, χειριστής πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Πετζετέλ (PZL), που έπεσε σήμερα το μεσημέρι στις 12:45 στην περιοχή Κατελειό Αργοστολίου.
Το αεροσκάφος προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας το αριστερό πτερύγιο του πυροσβεστικού αεροσκάφους προσέκρουσε στα καλώδια.


Ο Σμήναρχος ήταν έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών. Η συνολική πτητική του εμπειρία ήταν 4.025 ώρες πτήσης σε μαχητικά, μεταγωγικά και ψεκαστικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 524 ώρες στα αεροσκάφη PZL.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ' αριθμ. 1122, πολωνικής προέλευσης, με έτος κατασκευής και άφιξης στην Ελλάδα το 1983 και το οποίο είχε συμπληρώσει 4.733 ώρες πτήσεως.
Το παρακάτω slide από το Kefalonia Press όπου κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου, στη Κεφαλονιά, παρίσταντο και ο ήρωας-διοικητής Κωτούλας Στέργιος.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Είμαστε λαός ανάξιος της Δημοκρατίας…



Θέλει αρετή και υψηλό δείκτη νοημοσύνης η Δημοκρατία!
Τουλάχιστον υψηλότερο απ’ αυτόν που διαθέτουμε.
Έστω κοινό νου, βρε αδελφέ, ώστε να καταλάβουμε ποιο είναι το συμφέρον της χώρας μας, δηλαδή όλων μας.
Ούτε τα αυτονόητα δεν κατανοούμε… Και χρειάζεται αυτογνωσία, τόλμη και ταπεινότητα για να ομολογήσει ένας λαός ότι δε διαθέτει τις βασικές αρετές και τη στοιχειώδη νοημοσύνη ώστε να κάνει το δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης δημιουργικό, δίκαιο και ωφέλιμο, και να εξασφαλίσει σταθερή πρόοδο για τον τόπο.
Το έχω ξαναπεί στο παρελθόν, το επαναλαμβάνω και σήμερα:
Είμαστε ανάξιοι και αδέξιοι να κυβερνηθούμε δημοκρατικά. Είμαστε ανάξιοι και αδέξιοι να επιλέξουμε τους άριστους ανάμεσά μας και να τους αναθέσουμε το τιμόνι της χώρας. Έχουμε εθιστεί στους φελλούς, τους δημαγωγούς και τα τζάκια.
Σε αυτό το τραγικό συμπέρασμα κατέληξα δυστυχώς εδώ και χρόνια, κάνοντας τις δικές μου νηφάλιες και αντικειμενικές διαπιστώσεις από την οδυνηρή καθημερινότητα που πάει από το κακό στο χειρότερο, και είναι κάτι που δεν κρύβεται…

Η Ελλάδα σβήνει δημοκρατικά…


Τα πολιτικά και κοινωνικά νεοπλάσματα έχουν κάνει πολλές μεταστάσεις πια και η χειρουργική αφαίρεσή τους μοιάζει άπιαστο όνειρο. Η Δημοκρατία μας νοσεί νόσο βαρεία.
Ναι, η Δημοκρατία εκτελείται ύπουλα αλλά σταθερά από την κομματοκρατία και την κομματική εμπάθεια των άχρηστων πολιτικάντηδων, των ανεγκέφαλων οπαδών-ψηφοφόρων τους και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.
Η Δημοκρατία βιάζεται από τον άκρατο ατομικισμό και την έλλειψη συλλογικής και εθνικής συνείδησης της πλειοψηφίας του λαού της, με μπροστάρηδες τους πολιτικούς και την οικονομική παραεξουσία της χώρας.
Βιάζεται από τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τα τρωκτικά του Δημοσίου που μένουν πάντα ατιμώρητοι.
Και, ναι, βιάζεται από την ασυνειδησία, την ακατάσχετη παρανομία και την ανωριμότητα της πλειοψηφίας του λαού της. Αυτή είναι η τραγική αλήθεια, και
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ!
Η Δημοκρατία μας έχει πληγεί από την
πολιτική νόσο των χοίρων – έναν επικίνδυνα μεταλλαγμένο πολιτικό ιό που μας έρχεται από τα παλιά, και προσβάλλει κατά προτίμηση τα ανθρωπόμορφα παχύδερμα χοιρίδια... Και δυστυχώς δεν υπάρχει εμβόλιο γι' αυτό.

Τώρα, πάνω στ’ αποκαΐδια και την τεράστια οικολογική καταστροφή που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα του μαύρου Σαββατοκύριακου (22-24 /08/2009), οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, δηλαδή του μαζικού εγκλήματος κατά της ζωής εκατομμυρίων κατοίκων του λεκανοπεδίου της πολύπαθης Αττικής, αντί να ζητήσουν συγνώμη για το “δις εξαμαρτείν” και να παραιτηθούν - πηγαίνοντας να κρυφτούν σε τίποτα σπηλιές για νηστεία και προσευχή “εν σάκκω και σποδώ” μπας και ανακουφιστεί η ψυχή τους - έχουν το απύθμενο θράσος να παρουσιάζουν τη μούρη τους μπροστά στον τηλεοπτικό φακό και στα τηλεπαράθυρα και να τσιρίζουν, μη επιτρέποντας στους συνομιλητές αντιφρονούντες ν’ αρθρώσουν λέξη, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να κρύψουν τη γύμνια τους πίσω από ένα φύλο συκής.
Επειδή και οι προηγούμενοι διέπραξαν, λέει, τα ίδια και χειρότερα εγκλήματα βιασμού του περιβάλλοντος, δεν έχουν δικαίωμα δια να ομιλούν!
Ναι, ίσως να διέπραξαν τα ίδια ή και χειρότερα, και γι’ αυτό ο λαός τους έστειλε στην αντιπολίτευση. Μπορεί, όμως, αυτό ν' αποτελέσει άλλοθι και δικαιολογία για τη δική σας ανικανότητα και τα δικά σας εγκλήματα βρε θρασείς, άχρηστοι και ανεγκέφαλοι!

Άνοιξα χτες για λίγο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER
(είμαι και λίγο μαζοχίστρια, ομολογώ) και ο καυγάς είχε ανάψει για τα καλά.
Οι φλέβες των καλεσμένων ήταν πεταμένες έξω στο λαιμό τους και τα μάτια τους ήταν αγριεμένα και κόκκινα.
Η πίεσή τους πρέπει να σκαρφάλωνε το 20. Μου έδιναν την εντύπωση ότι ήταν έτοιμοι να δαγκώσουν ο ένας τον άλλο αν τους δινόταν ο απαιτούμενος τηλεοπτικός χρόνος. Δε μπορούσα να καταλάβω ποιος έλεγε τι. Μιλούσαν ο ένας πάνω στην άλλη και δεν ξεχώριζες λέξη. Αντί ν’ απολογηθούν, έστω με μισόλογα, οι κομματικοί εκπρόσωποι της ανίκανης κυβέρνησης της ΝΔ , επιτίθενταν με λύσσα για να μην ακουστεί ο αντίπαλος. Δημοκρατικός “διάλογος”, ε;
Η απόλυτη καφρίλα!

Έχουμε γίνει ρεζίλι των σκυλιών παγκοσμίως, ένα θλιβερό ανέκδοτο, παράδειγμα προς αποφυγή. Είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι ως ανίκανοι ν’ αρθρώσουμε έναν ήρεμο, πολιτισμένο και δημοκρατικό διάλογο. Ανάβουν τα αίματα δικαίων και αδίκων στο άψε σβήσε. Τι τους θέλουν και τους μαζεύουν στα τηλεπαράθυρα για να σκυλοτρώγονται; Φαίνεται ότι αυτό αυξάνει την τηλεθέαση διότι το ακροατήριο είναι παραμορφωμένο στο κατ’ εικόνα και ομοίωση των πολιτικών του. Το ακόμη τραγικότερο είναι ότι με τα ίδια σαθρά επιχειρήματα αντιπαρατίθενται και οι κομματικοί οπαδοί στα ηλεκτρονικά φόρουμ και τα ιστολόγια.

Ιδού ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα οπαδού που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να υποστηρίξει το κόμμα του υπενθυμίζοντας τις αμαρτίες των προηγούμενων:

«Ο/Η πρασινάλογα είπε...
ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ νομιμοποίησε δεκάδες χιλιάδες αυθαίρετα στην Αττική το 2003;
Και ποια ήταν η Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τότε (και σήμερα κάνει την παρθένα);
Και ποιος ήταν πρωθυπουργός τότε (και σήμερα κάνει τη νυφίτσα);
Και ποιος ήταν ο Ράν ταν πλάν της παράταξης τότε και σήμερα (αλλά τώρα κάνει την πάπια παρουσιάζοντας τζάμπα ευχολόγια αντί πραγματικών σχεδίων);
Ντροπή!»
(Από το ιστολόγιο: gianniotis.gr)
Στις παιδαριώδεις αντιπαραθέσεις για το τις πταίει έχουν μπει για τα καλά και οι δασολόγοι με την αμαρτωλή Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ευκαιρίας δοθείσης, και για ν’ απωθήσει για ακόμη μια φορά τις ευθύνες από πάνω του, ο αρμόδιος ο Υπουργός έκανε έκκληση προς τους δασολόγους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (συντεχνίες!) να τα βρουν!
«Κι αν δεν τα βρουν ποτέ;», ρώτησε εύστοχα ο Νίκος Χατζηνικολάου από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER (26-08-2009). Αν δεν τα βρουν δε θα γίνει τίποτα, δε θ’ αλλάξει τίποτα, και η τραγική εθνική παράδοση των πυρκαγιών θα επαναλαμβάνεται μέχρι να μην απομείνει κουκουνάρι στους λόφους της Αττικής; Δηλαδή ο Υπουργός απλώς προεδρεύει; Και βέβαια, πού να τα βρουν; Πώς να τα βρουν; Στην Ελλάδα δεν τα βρίσκει κανείς με κανένα. Είναι όλοι ανευθυνοϋπεύθυνοι, βγάζουν την ουρά τους απέξω, και ρίχνουν πάντα τις ευθύνες σε κάποιους άλλους. Γι αυτό είπα και επαναλαμβάνω ότι είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε δημιουργικά τη Δημοκρατία. Πάσχουμε από παλιμπαιδισμό. Είναι σαν ένας πατέρας ν' αναθέσει τη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας του στα νήπια παιδάκια του.

Δεν θα τα κάνουν γης μαδιάμ στο άψε σβήσε;
Όπως έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Τάκης Καμπύλης στην Καθημερινή , «...τις τελευταίες δεκαετίες, το κύρος της Δασικής (Υπηρεσίας) έφθασε στο ναδίρ και η διαφθορά στους κόλπους της δημιούργησε τέτοιες αντιδράσεις ώστε προ δεκαετίας - επί υπουργίας Στέφανου Τζουμάκα - αποφασίστηκε βιαστικά και χωρίς προετοιμασία το νέο “δόγμα” για τα δάση: Η ευθύνη κατάσβεσης μεταφέρθηκε αποκλειστικά στην Πυροσβεστική, ο συντονισμός στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και οι δασικοί τον Αύγουστο σε άδεια!» Και το άρθρο τελειώνει ως εξής: «Όμως, πυροσβέστες, εθελοντές και οι κάτοικοι νιώθουν όλο και πιο συχνά πως οι περισσότερες μάχες είναι μάταιες. Πως τίποτε δεν αλλάζει. Χρόνια τώρα…»

Μάταιες οι μάχες των ηρωικών πυροσβεστών που με αυτοθυσία παλεύουν κάθε καλοκαίρι με τις φλόγες! Αυτό με πονάει περισσότερο… Κι αφού τίποτα δεν αλλάζει στην πρόληψη και την έγκαιρη δασοπυρόσβεση, λέω εγώ, ας γίνει τουλάχιστον κάτι έστω κατόπιν συμφοράς που είναι πολύ πιο εύκολο. Ας εφαρμοστεί αυστηρά το άρθρο 117, παράγραφος 3 του Συντάγματος που λέει ρητά και κατηγορηματικά: «Δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται, δεν αποβάλλουν για το λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό.»

Επιτέλους! Ούτε αυτό μπορεί να γίνει; Ούτε το Σύνταγμα μπορούμε να τηρήσουμε; Γιατί; Διότι αυτά που έγραψα στο άρθρο αυτό, και τα έχω ξαναγράψει, είναι η τραγική Αλήθεια. Είμαστε ένας λαός χαμηλής νοημοσύνης και χαλαρής έως ανύπαρκτης ηθικής, ανάξιος της Δημοκρατίας. Εκεί πρέπει να εστιαστεί η προσοχή συνταγματολόγων και άλλων ειδικών.
Πώς να βελτιωθεί το υπάρχον μοντέλο της πελατειακής Δημοκρατίας και της ατιμωρησίας.
Πώς να ελέγχεται η ποιότητα και η αρτιότητα των δημοσίων υπαλλήλων, και ιδιαίτερα των υψηλόβαθμων.
Πώς να αποδίδονται ευθύνες εκεί που υπάρχουν και να
"κόβονται κεφάλια".
Το να λέμε τα ίδια και τα ίδια μετά από κάθε συμφορά που μας βρίσκει, χωρίς να έχουμε διδαχτεί τίποτα από την αμέσως προηγούμενη και χωρίς ν’ αλλάζουμε τίποτα, είναι περίτρανη απόδειξη ότι είμαστε ένας
λαός καραγκιόζηδων.
Χρειάζονται ριζοσπαστικές και επώδυνες αποφάσεις και συλλογική επίπονη προσπάθεια, για να ξημερώσει άσπρη μέρα σε τούτο τον τόπο.
Αλλιώς, ας αρκεστούμε στο τσιμέντο, στ’ αποκαΐδια και στα κούτσουρα, στις στάχτες και το γκρίζο ουρανό, μέχρι να βγει η ψυχή μας και να λυτρωθούμε από τη βαρβαρότητα της «δημοκρατίας» που φιλοτεχνήσαμε με τόσο ζήλο…

Ξαναζεί το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας...23 αιώνες μετά.

Email από


Η Θράκη είχε 3 αρχαία θέατρα.
Στις ημέρες μας απέμειναν συντρίμια μόνο από το ένα.
Αυτό αποφασίσαμε να ζητήσουμε από την Πολιτεία να συντηρήσει, να αναστηλώσει και να παραδώσει ξανά πίσω στο κοινό.

Ο Σύλλογος Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας δημιουργήθηκε το 1999 και στο καταστατικό του είχε μόνο ένα σκοπό: την αναβίωση του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας μέσω της...
αναστήλωσής του και της επαναλειτουργίας του, έπειτα από 23 αιώνες.

Και φέτος, έπειτα από 10 χρόνια το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας ξαναζωντανεύει.
Ο σκοπός μας πέτυχε!
Την ιστορική αυτή στιγμή θα τη ζήσουμε όλοι μαζί στις 29 Αυγούστου το βράδυ, μέσα στο Θέατρο. Την πορεία των προσπαθειών μας, ξεκινώντας από το 1993 με την πρώτη "μουσική κατάληψη" του Θεάτρου μέχρι σήμερα, μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στο νέο μας δικτυακό τόπο, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Δείτε το video της κατάληψης του 1993 :

Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο...

Τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να πείσουν ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση, ενώ για τον κ. Παπανδρέου...

Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο... Αυτό που συμβαίνει αυτήν την περίοδο στη χώρα μας δεν έχει προηγούμενο.

Όλοι, μα όλοι όμως, προσπαθούν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου.

Σε ποιο θέμα;

Στο ότι για οτιδήποτε συμβαίνει σ΄αυτόν τον τόπο φταίει αποκλειστικά και μόνο το κράτος και η κυβέρνηση...


Και εκτός αυτού προσπαθούν να μας πείσουν ότι τίποτα σε τούτη εδώ τη χώρα δε λειτουργεί σωστά, πως όλα είναι κατεστραμμένα, πως όλοι οι κυβερνώντες του κράτους μας είναι ανίκανοι και ανεύθυνοι, πως δεν υπάρχει κράτος, πως όλοι θέλουν το κακό μας.

Και ποιοι είναι αυτοί που μας τα λένε αυτά; ΤΑ ΜΜΕ ΦΥΣΙΚΑ.

Μας παρουσιάζουν τον έναν πιο... ανίκανο από τον άλλον.

Ακόμα και οι "δήθεν" αντικειμενικοί δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει να λένε ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη χωρίς να μας τονίζουν από που το βγάζουν αυτό το συμπέρασμα και λασπολογούν εσκεμμένα εναντίον της κυβερνήσεως.

Παρουσιάζουν το Γιωργάκη τάχα ως τον λυτρωτή Ομπάμα της χώρας μας και ότι αυτός μπορεί να μας σώσει.

Και ενώ ο πρωθυπουργός και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης κάθε μέρα έχει συναντήσεις επί συναντήσεων που αφορούν στην οργάνωση και στη συνοχή του τόπου, ο "αγαπημένος" των ΜΜΕ, Γιωργάκης, συνεχίζει και κάνει αμέριμνος τα μπάνια του έχοντας μόνο τον εκπρόσωπο να ζητάει κάθε μέρα εκλογές, λαϊκίζοντας και κατηγορώντας ανελλιπώς την κυβέρνηση.


http://kontari.blogspot.com/

Πόσο θα πληρώσουμε αυτό το "ζεϊμπέκικο";

Δηλαδή τώρα εσείς έχετε καμία αμφιβολία ότι ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ρασμούσεν, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με την πολιτική ηγεσία της χώρας μας, είναι... φίλος του Γιώργου;

Καμία αμφιβολία να μην έχετε. Φίλοι είναι, και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ασπάζονται τις ίδιες απόψεις.

«Οι παραβιάσεις στο Αιγαίο αποτελούν διμερές πρόβλημα της Ελλάδας και της Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Ρασμούσεν. Δηλαδή, βρείτε τα μόνοι σας. Δηλαδή, μην εμπλέκετε το ΝΑΤΟ και τους διεθνείς οργανισμούς στο όλο ζήτημα.

Ενώ πάγια ελληνική επιδίωξη ήταν να εμφανίζονται οι παλικαρισμοί της Τουρκίας ως πρόβλημα στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τους υπόλοιπους διεθνείς οργανισμούς.

Μονάχα επί Γιώργου... το τροπάριο άλλαξε.

Και άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, που ερμηνεύτηκε από τους Τούρκους διαφορετικά. Και έκτοτε πήραν κι άλλο θάρρος.

''πινελιές''

Ο κόσμος καίγονταν και αυτός τον ..."χαβά" του!

Τις προηγούμενες ημέρες με τις μεγάλες φωτιές στην Ανατολική Αττική -και όχι μόνο- είχα μια εύλογη απορία. Το ίδιο νομίζω και η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ο κ. Γ. Παπανδρέου αυτό το Σαββατοκύριακο και εμφανίστηκε ΜΟΝΟ δύο πρωινά, με ολιγόλεπτες παρουσίες στους τόπους όπου οι άνδρες των δυνάμεων κατάσβεσης εθελοντές και οι πολίτες έδιναν τον δικό τους αγώνα στις μάχες με τις φλόγες ;

Μα το ποιο πιθανόν, απαντούσα στον εαυτό μου, στο γραφείο του στην Ιπποκράτους απ` όπου θα παρακολουθούσε διαρκώς την εξέλιξη της πύρινης λαίλαπας. Αυτό είναι το λογικό για έναν πολιτικό Αρχηγό και ...εν δυνάμει Πρωθυπουργό (όπως τον χαρακτηρίζουν ο κ.Ψυχάρης, ο κ. Λαμπράκης, ο κ. Μπόμπολας και τα ...άλλα παιδιά).

Αλλά Φευ ! Όπως διαβάζω σε δημοσίευμα από την καθημερινή εφημερίδα της Πάτρας «Σημερινή» , στη στήλη «το κεντρί», (παρεμπίπτοντος η εφημερίδα πρόσκειται στο ΠαΣοΚ), ο κ. Γ. Παπανδρέου εθεάθη να απολαμβάνει ....το μπάνιο του σε παραλία του Διακοπτού ( κλικ στη φωτο). ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι: «Στην περιοχή του Διακοπτού, στην παραλία της Πούντας, εθεάθη προχθές το μεσημέρι (σ.σ της Κυριακής) να κάνει το μπάνιο του ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του Κινήματος το πρωί του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής βρισκόταν κοντά στις περιοχές της Αν. Αττικής που είχαν παραδοθεί στις φλόγες , το μεσημέρι μετέβη έως το Διακοπτό, όπου (σ.σ εκτός του μπάνιου του) είχε και συνάντηση με πρόσωπα του περιβάλλοντος του».

Μέσα λοιπόν στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων που οι περιουσίες τους απειλούνταν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός , μέσα στην πίκρα κάποιων άλλων πολιτών που έβλεπαν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής και μέσα στις πύρινες γλώσσες που απειλούσαν ανθρώπινες ζωές, μέσα σε αυτόν λοιπόν τον χαμό που επικρατούσε ο κ. Γ. Παπανδρέου ….απολάμβανε το μπάνιο του.

Έμπρακτη απόδειξη πως θεωρεί ο ίδιος την έννοια της υπευθυνότητας. Έμπρακτη απόδειξη πως θέλουν τα συμφέροντα τον ...(επόμενο;) Πρωθυπουργό και τον ρόλο του στην διακυβέρνηση αυτής της χώρας!!!

ΑΥΤΟ ας μας ανοίξει τα μάτια. Γιατί μετά την απομάκρυνση ...εκ του ταμείου , ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !



Φασισμός και γκακστερισμός στα Blogs

Yπάρχουν πέντε έξι πασοκο-φασιστικής νοοτροπίας blogs (με κύριο εκπρόσωπο το «κουρδιστό πορτοκάλι» ) όπου μπορείτε να απολαύσετε λίβελους , έναν απίστευτο διασυρμό του πρωθυπουργού και επιτίθενται σε όποιον δεν γουστάρουν με απίστευτα υβριστικά δημοσιεύματα που αν αφορούσαν εκπρόσωπο της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης» θα είχε σίγουρα προσφύγει στα δικαστήρια.

Προς Θεού. Μην ασχοληθείτε μαζί τους. Θα σας βρει μπελάς. Οι bloggers του κινήματος αποτελούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποστήριξης του ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥ προέδρου Γιώργου Ellada.

Του Γιώργου Ικανού και Πρασινογέννητου.
Αυτουνού που κάνει μπάνιο για να δει τις πυρκαγιές από το πέλαγος!

Που θα λέει πόσο πολύ τον βοήθησε η μπλογκόσφαιρα να γίνει πρωθυπουργός του Πασόκ! Ζήλεψε απ’ τον Ομπάμα και ως γνωστόν ο σπόρτης πρόεδρος του κινήματος είναι ο λευκός Ομπάμα. «Αλλαγή» ήθελε η Αμερική «Μεγάλη Αλλαγή» λανσάρει ο πρόεδρος σπόρτης, ο πεταλούδας!

Στο φουλ οι μηχανές της πράσινης προπαγάνδας.
Κατασκευασμένες συνεντεύξεις, φάμπρικα προβοκάτσιας και κάθε είδους παρεκτροπή, στ’ όνομα του προέδρου Yorgou Ellada αυτοπροσώπως….
Όλος αυτός ο συφερτός «νομιμοποιείται» να λέει και να γράφει, ό,τι του κατέβει στην κεφάλα.

Μην τολμήσετε να τους αμφισβητήσετε.
Χάσατε!
Είστε φασίστας και το λένε αυτό οι φασίστες του διαδικτύου.
Τα γράφω αυτά για τον τρόπο που επιτέθηκαν krogias και «κουρδιστό πορτοκάλι»
στον Μάνο Οικονομίδη που γράφει τις φανταστικές «Καθημερινές Πινελιές» στα Παραπολιτικά με πνεύμα σάτυρας και διάθεση χιουμοριστική. Αλλά τους πειράζει το χιούμορ!

Όσο για τις διαφημίσεις κοιτάξτε ρε τυφλωμένα πρεζόνια τα «δημοκρατικά» σας έντυπα και μετά μιλήστε. Σε λίγο θα απαγορεύεται διαφημίσεις σε όποιον δεν συμφωνεί με το "μεγαλείο" και τα γιαουρτάκια 0%, του προέδρου σας.
Έτσι αντιμετωπίζουν τη δημοκρατία τα "πρεζόνια" της «δημοκρατικής παράταξης».
Τα λεφτά και οι διαφημίσεις για την πάρτη τους και τα έντυπά τους.
Αποφασίζουν και διατάζουν «δημοκρατικά»!
Κατάφεραν να κλείσουν τον «Ελεύθερο Τύπο» και τώρα προσπαθούν να επιβάλλουν τη σιωπή και στο διαδίκτυο.
Δεν θα τους περάσει!

Μάνο μαζί σου.

Η πασοκική ομοιομορφία που θέλουν να επιβάλλουν στο διαδίκτυο θα παραμείνει στα όνειρά τους
.

Καλημέρα μας!

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Κερδοφόρες Τράπεζες σε χρεοκοπημένο κράτος!



Πώς γίνεται αυτό; Είναι δυνατόν; Όχι μόνο δυνατό είναι αλλά και αναμενόμενο.
Οι τοκογλύφοι πάντα κερδίζουν, ακόμη και εν μέσω κρίσης και ύφεσης. Και οι Τράπεζες δεν είναι τίποτε διαφορετικό από τους τοκογλύφους. Απλά ασκούν θεσμοθετημένη τοκογλυφία.
Όταν μάλιστα το χρεοκοπημένο κράτος τις ενισχύει και με ρευστό, σύμφωνα με το καπιταλιστικό αξίωμα, «βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω» – όπως συνέβη με τα 28 δισ. ευρώ ζεστό χρήμα που τους έδωσε απλόχερα ο Καραμανλής χωρίς να τα ζητήσουν και χωρίς να τα έχουν ανάγκη – τότε η συνέχιση της κερδοφορίας τους είναι εξασφαλισμένη. Γι’ αυτό εγώ προσωπικά δεν εξεπλάγην με τη χθεσινή ανακοίνωση των κερδών της Alpha Bank.


«Με κέρδη που ξεπέρασαν τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκλεισε το α΄εξάμηνο για την Alpha Bank. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank διαμορφώθηκαν στο πρώτο μισό του έτους στα 214,7 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 180,8 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών.»capital gr. «Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Δημήτριος Μαντζούνης δήλωσε: “Σε ένα εξαιρετικά σύνθετο επιχειρησιακό περιβάλλον ενισχύσαμε περαιτέρω τον ισολογισμό μας, διατηρώντας επαρκή ρευστότητα, βελτιώνοντας την κεφαλαιακή μας θέση και ενισχύοντας τα αποθεματικά μας», αναφέρει στο ίδιο άρθρο το capital.gr. Για να δείτε και τα υπερκέρδη της εν λόγω τράπεζας την προηγούμενη χρονιά, παρακαλώ κάντε κλικ εδώ. Βλέπετε ότι δεν υπήρχε καμία ανάγκη κρατικής ενίσχυσης της ρευστότητάς της. Για το θέμα είχα γράψει σχετικό άρθρο το Νοέμβριο του 2008.


Ας θυμηθούμε τώρα τι θα έπαιρνε η ALPHA BANK από το δώρο των 28 δις του Καραμανλή. Η κατανομή προβλέπετο να ολοκληρωθεί μέσα στο Δεκέμβριο του περασμένου έτους, και η εν λόγω τράπεζα, σύμφωνα με άρθρο του Στέλιου Κράλογλου στο pbs.gr , θα λάμβανε: στο κομμάτι της αύξησης κεφαλαίου, 650 εκ. ευρώ, και στο κομμάτι της ρευστότητας 4 δισ. ευρώ. Μάλιστα, το Φεβρουάριο του 2009, ο πρόεδρος της Alpha Bank, σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, είχε επισημάνει ότι το πακέτο των 28 δισ. ευρώ θα πρέπει να διατεθεί και στα Βαλκάνια! (Δείτε εδώ) Έξω απ’ τα δόντια, ο κ. Κωστόπουλος είχε τότε τονίσει την έντονη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο «φυγής» των ελληνικών τραπεζών από τα Βαλκάνια, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα χρήματα δεν έχουν χρώμα». Δείτε εδώ. Μπορεί τα χρήματα να μην έχουν χρώμα, κύριε Κωστόπουλε, αλλά έχουν προέλευση και κατάληξη. Και σε μια ευνομούμενη Πολιτεία η πρώτη μέριμνα μιας χρηστής (κι όχι άχρηστης) κυβέρνησης είναι η ευημερία του φορολογούμενου και τον πλούτο παράγοντος λαού της. Ο καλός οικογενειάρχης πρώτα φροντίζει το σπίτι του και μετά τους φτωχούς γείτονες, αν του περισσέψουν.

Δείτε παρακαλώ εδώ τα πολυάριθμα καταστήματα της ALPHA BANK στα Βαλκάνια, και αναρωτηθείτε, όπως αναρωτιέμαι κι εγώ: Τι κέρδος έχει ο Έλληνας φορολογούμενος από την επέκταση και την κερδοφορία Ελληνικών Τραπεζών στα Βαλκάνια, και γενικώς στο εξωτερικό; Και τι κέρδος είχε από τη μεταφορά εργοστασίων της Βορείου Ελλάδας στη Βουλγαρία; “Κέρδος”; Μα… προφανώς περισσότερη ανεργία για τους βορειοελλαδίτες αδελφούς μας, περισσότερους φόρους άμεσους ή έμμεσους για τον Έλληνα φορολογούμενο, περισσότερο εξωτερικό δανεισμό του κράτους μας με επαχθείς όρους. Κι’ όλα αυτά για να διευρύνονται τα κέρδη και η δόξα του μεγάλου κεφαλαίου, που δε γνωρίζει ποτέ ούτε κρίση ούτε ύφεση.

Λίγα λόγια τώρα για την τραπεζική τοκογλυφία. Όπως όλοι οι μικροκαταθέτες γνωρίζουν τα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων μειώθηκαν κάτω από το ήμισυ με το που προέκυψε ξαφνικά η (κατασκευασμένη) παγκόσμια κρίση, απέναντι στην οποία ο τότε τσάρος της Οικονομίας, κ. Αλογοσκούφης, μας έλεγε ότι η Ελλάδα ήταν πλήρως θωρακισμένη διότι το χρηματοπιστωτικό της σύστημα δεν ήταν εκτεθειμένο σε τοξικά προϊόντα! Παρόλα αυτά εν μια νυκτί τα επιτόκια καταθέσεων για εξάμηνο από 6% που ήταν, έπεσαν στο 2.5%! Το περίεργο όμως, ου μη αλλά και αναμενόμενο, είναι ότι τα επιτόκια δανεισμού για στεγαστικούς λόγους δε μειώθηκαν κατά το ίδιο ποσοστό. Η ALPHA για παράδειγμα, το Δεκέμβριο του 2008 χορηγούσε στεγαστικά δάνεια με σταθερό επιτόκιο για πέντε χρόνια με 6,50%. Τον Αύγουστο του 2009 το αντίστοιχο σταθερό επιτόκιο 5ετούς διάρκειας της ίδιας Τράπεζας είναι 5,20%, δηλαδή μειωμένο μόνο κατά 20%, αντί για 50% που θα έπρεπε να είναι. Βλέπετε τώρα πώς βγαίνουν τα κέρδη των τραπεζών, ενώ το ανάλγητο προς το λαό κράτος είναι φύλακας άγγελός τους;

Εξάλλου τα επιτόκια καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών ελάχιστα μειώθηκαν. Με το ζόρι γύρω στο 0,5%! Αυτός είναι ο ορισμός της απόλυτης τοκογλυφίας! Πλήρης ασυδοσία στις Τράπεζες! Γενικευμένη καταλήστευση των καταθετών και των δανειοληπτών! Στο έλεος των Τραπεζών ο Έλληνας! Είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του όταν συνειδητοποιεί σε ποια χώρα άγριας κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας ζούμε. Και μετά έχει το θράσος ο κ. Παπαθανασίου να ζητήσει από το λαό κι άλλες θυσίες! Από τις ασύδοτες Τράπεζες πότε θα ζητήσει το αυτονόητο, όταν μάλιστα τους πρόσφεραν και 28 δισ. υποτίθεται για χάρη του Ελληνικού λαού και της Εθνικής Οικονομίας, κι έχουν ένα λόγο παραπάνω να τις ελέγχουν;

«Είναι ώρα ευθύνης. Ή θα πάρουμε δύσκολες, αλλά εθνικά αναγκαίες αποφάσεις ή θα γυρίσουμε δεκαετίες πίσω», είπε χτες ο Υπουργός Οικονομίας στη συνάντησή του με το χαμογελαστό προεδρείο του ΣΕΒ. Δείτε εδώ. Εσείς πότε θ' αναλάβετε τις ευθύνες σας κύριε Παπαθανασίου; Θα περίμενε κανείς μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές η κυβέρνηση να ετοιμάζει την έξοδό της αναγγέλλοντας πρόωρες εκλογές, κι όχι να ετοιμάζεται και για άλλα φορομπηχτικά μέτρα. Τους μόνους φόρους που έχει υποχρέωση να πιάσει, και αποδείχτηκε ανίκανη έως τώρα να το κάνει, είναι των φοροφυγάδων. Εκείνων που κινούν την παραοικονομία και αυξάνουν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Και κλείνω με μια αναφορά στο θεσμοθετημένο τζόγο, το ΧΑΑ. Εκεί είναι που δεν καταλαβαίνουν τίποτα από ύφεση, από κρίση, και από επαπειλούμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Εκεί είναι που δεν ιδρώνει το αυτί τους ούτε από σεισμούς (θυμάστε το Σεπτέμβρη του 2009;), ούτε από πυρκαγιές, ούτε από πολιτική κρίση και κοινωνικές εξεγέρσεις. Εκεί έχουν δικό τους θεό, το Μαμμωνά, και το δικό τους χαβά. Από τη Δευτέρα, που η Ελλάδα ξεκίνησε να μετράει τις πληγές της από τις καταστροφικές πυρκαγιές του μαύρου Σαββατοκύριακου, η πορεία του ΧΑΑ είναι σταθερά ανοδική με λοκομοτίβα τις Τράπεζες! Δεν καταλαβαίνουν τίποτα από κρίση. Δε βλέπουν, δεν ακούν, δε μυρίζουν τον καπνό! Θυμάστε που μας παραμύθιαζε ο κ. Σημίτης ότι το Χρηματιστήριο είναι ο καθρέπτης της ελληνικής οικονομίας που τάχατες ανθούσε; Θυμάστε που με το παραμύθι αυτό εκμαύλισε (εκπόρνευσε) τους μισούς Έλληνες στον καιάδα του ΧΑΑ κι έχασαν το βιος τους; ("Σοσιαλιστική Ανακατανομή" κι αυτή, ε;)

Τώρα λοιπόν που το ΧΑΑ ανεβαίνει ακάθεκτο, ποιανής Οικονομίας είναι άραγε καθρέπτης; Κι αν η Οικονομία μας ανθεί γιατί μας το κρύβουν και μας καθήλωσαν τις συντάξεις και τους μισθούς; Γιατί μας ζητούν κι άλλες θυσίες; Η Οικονομία μας βεβαίως βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Όμως στο ΧΑΑ, όπως και σε όλα τα χρηματιστήρια, ακολουθούν άλλους κανόνες: τους κανόνες της χειραγώγησης, της εξαπάτησης των αφελών, και της αφαίμαξής τους με θεσμοθετημένη υπεξαίρεση. Πρέπει να περάσει στα χέρια του κεφαλαίου και το τελευταίο κομπόδεμα του αφελούς επενδυτή-τζογαδόρου. Αυτό είναι και το νόημα των απατηλών χρηματιστηριακών κύκλων, όπως γράφω και στο βιβλίο μου Σοφοκλέους Καζίνο που διατίθεται δωρεάν στην ιστοσελίδα μου.
Αυτά τα ολίγα και... καλή ανάνηψη!

Δέκα έξι χιλιάδες αυθαίρετα στις καμένες εκτάσεις. Ελλάς το Μεγαλείο σου!

Συγκλονιστικοί αριθμοί-στοιχεία για τις καμένες εκτάσεις.
Η φωτιά των δασών στην Αττική έφερε στην επιφάνεια όλη την
ανικανότητα του ελληνικού κράτους και την εγκληματικώς παράνομη δράση των Ελλήνων πολιτικών (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα), οι οποίοι, στο όνομα των πελατειακών σχέσεών τους, καταστρέφουν τη χώρα.

Υπογράφουν αποφάσεις που υποθάλπουν την παρανομία, συντηρούν τη διαπλοκή και την παραοικονομία, εκτρέφουν τον χρηματισμό των δημοσίων υπαλλήλων και διατηρούν το άτυπο χρηματιστήριο γης,σε βάρος του περιβάλλοντος και της κρατικής περιουσίας. Ολα τα παραπάνω περικλείονται στους συγκλονιστικούς αριθμούς-στοιχεία των καμένων εκτάσεων που αποκαλύπτει σήμερα η «Ε».

Αναλυτικά:

* Στα δάση που κάηκαν υπάρχουν 16.000 αυθαίρετα κτίσματα με σοβαρά προβλήματα νομιμότητας. Πολλά απ' αυτά έχουν νομιμοποιηθεί με χαριστικές πράξεις (νόμοι κ.λπ.).

* Από αυτά, τα 8.600 κτίσματα είναι παράνομα και έχουν κινηθεί διαδικασίες κατεδάφισής τους. Ισχύει σε ορισμένα η νομιμοποίηση με πλάγια μέσα.

* Από τα παραπάνω 3.167 κτίσματα έχουν κριθεί τελεσίδικα (δικαστικά) κατεδαφιστέα. Δεν έχουν γκρεμίσει ούτε ένα, με αστείες δικαιολογίες (δεν έχουμε μπουλντόζες, δεν έχουμε χρήματα, έχει αρμοδιότητα για το γκρέμισμα η περιφέρεια, η νομαρχία, ο δήμος και πάει λέγοντας. Από τα κατεδαφιστέα το 75% αφορά βίλες και κάθε μορφής οικίες και το 25% κτίσματα, όπως αποθήκες, εργοστάσια, ξενοδοχεία κ.λπ.

* Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης περίπου 40.000 στρέμμ. δάσους, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων. Επιχείρημα υπέρ των εντάξεων υπήρξε άρθρο του ν. 998/89, που προβλέπει επέκταση σχεδίου πόλης ώς 500 μέτρα από προϋπάρχοντα του 1923 οικισμό.

* Από το πρόγραμμα ΠΣΕΑ (Πρόγραμμα Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών) για αποζημιώσεις και ανασυγκρότηση εδαφών, ύψους 350 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκε από την Ε.Ε. για τις πυρκαγιές του 2007, έχουν απορροφηθεί μέχρι σήμερα 50 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι την επόμενη διετία (χρόνος ολοκλήρωσης του σχετικού προγράμματος, θα απορροφηθούν άλλα 30 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, το Ελληνικό Δημόσιο ζήτησε από την Ε.Ε. την άδεια να χρηματοδοτήσει την ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών (γύρω στα 3 εκατ. στρέμμ.) και διαθέτει από τον προϋπολογισμό μόνον 80 εκατ. ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ταμείο που είχε συγκροτηθεί για τη βοήθεια στις πυρόπληκτες περιοχές συγκέντρωσε γύρω στα 110 εκατ. ευρώ. Δεν έχει υπάρξει απολογισμός ή ενημέρωση για την πορεία των σχετικών πόρων.

Από την παραπάνω επίσημη αποκάλυψη προκύπτει ότι η κυβένηση έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους 7 πυρόπληκτους νομούς της χώρας.

Συγκλονιστικός είναι και ο απολογισμός των καμένων εκτάσεων. Κάηκαν στην τριήμερη φωτιά της Ανατολικής Αττικής συνολικά 198.000 στρέμμ. Απ' αυτά 135.000 στρέμμ. ήταν δάση και δασικές εκτάσεις, 38.000 στρέμμ. γεωργικές εκτάσεις και 25.000 στρέμμ. σχέδια πόλης-οικισμοί. Το ερώτημα είναι πώς αυτά τα 25.000 στρέμμ. που βρίσκονται μέσα σε δάσος απέκτησαν σχέδιο πόλεως. *http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=76227
Wolf

Προετοιμάζεται το πρόγραμμα απόσυρσης ψυγείων


Στο σχεδιασμό του βρίσκεται το πρόγραμμα απόσυρσης ψυγείων καθώς ακόμη δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση από το υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με το χρόνο έναρξής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι η εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων, διότι με την επιτυχία του προγράμματος για τα κλιματιστικά απορροφήθηκαν περισσότερα κονδύλια από όσα είχαν προϋπολογιστεί- περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον αναζητείται λύση και σε πρακτικά ζητήματα τα οποία σχετίζονται με το πώς μπορεί να πιστοποιείται αν ένα ψυγείο αποσύρεται ή όχι- διότι στην περίπτωση των κλιματιστικών απαιτούνταν απεγκατάσταση του παλαιού.
Σε πιθανή απόσυρση των ψυγείων δεν μπορεί να διαπιστωθεί κατηγορηματικά αν οι παλαιές συσκευές έχουν αποσυρθεί ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα κλιματιστικά το υπουργείο Ανάπτυξης είχε δηλώσει αρχικά ότι θα αποσυρθούν ψυγεία και κουζίνες, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι οι πωλήσεις, ειδικότερα για ψυγεία, να κυμανθούν πολύ κάτω του μέσου όρου.


Το πάθημα έγινε μάθημα;


Θα συμφωνήσουμε πλήρως με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Τα παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα. Όχι φυσικά με τον τρόπο που το εννοεί εκείνος για την Κυβέρνηση.
Αλλά για τη σχέση της ελληνικής κοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον σημερινό πρόεδρό του.

Από το 1974 που ιδρύθηκε από τον Ανδρέα, το ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε μια σχέση πάθους με το εκλογικό σώμα της Ελλάδας, στηριζόμενο σε δυο πυλώνες:

1. Τον διορισμό στο δημόσιο των μελών μιας οικογένειας μέχρι... τέταρτης γενεάς.
2. Και τη ληστεία των δημοσίων ταμείων, ώστε να μοιραστούν εν συνεχεία τα λάφυρα οι παρέες των «συντρόφων».
Που στην αρχή φορούσαν ζιβάγκο, και σήμερα πουκάμισο για να επισκέπτονται τα καμένα.
Η Ελλάδα έπαθε, αλλά δεν έμαθε από το όνειδος της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις... το ξανασκέφτεται. Μόνο που πλέον θα μιλάμε για μαζική παράκρουση.
Γιατί, δεν θα υπερψηφιστεί απλώς το ΠΑΣΟΚ, αλλά... το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γιώργο!

Το φαντάζεστε;
Αυτός ο άνθρωπος, που ούτε ποδήλατο δεν μπορεί να κάνει χωρίς να γκρεμοτσακιστεί, να αναλάβει να μας κυβερνήσει!
Όσο απογοητευμένο και αν είναι ένα εκλογικό σώμα, δεν πρέπει ποτέ να υποτιμά ότι υπάρχουν και τα χειρότερα. Και στην περίπτωσή μας, τα... χειρότερα είναι ο Jeffry Andrew Papandreou.
Ο «πεταλούδας»... ποδηλατάκιας... λάτρης του κανό... εχθρός των σκύλων που θέλουν να τον δαγκώσουν... γιος της Μαργαρίτας... λατρεμένος της Μαντλίν Ολμπράιτ... «δικός τους άνθρωπος»... Των Αμερικανών φυσικά!

πηγή

Η πυρόσβεση αποτελεί αρμοδιότητα τηλεπαρουσιαστών!


Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου η φωτιά θεωρείται τηλεοπτικό θέαμα. Ισως επειδή είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου η πυρόσβεση αποτελεί αρμοδιότητα τηλεπαρουσιαστών, δημάρχων και πολιτικών αρχηγών. Ισως επειδή σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν ασκείται από αλαφιασμένους ιδιώτες μέσω τηλεφωνημάτων σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Εφέτος το καλοκαίρι κάηκε μεγάλο μέρος της Ισπανίας. Της Νότιας Γαλλίας. Της Νότιας Ιταλίας- με νεκρούς, παρακαλώ... Αυτές τις ημέρες έχουν ξεσπάσει αναρίθμητες πυρκαϊές σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Πουθενά, όμως, ο αντίστοιχος Καρατζαφέρης δεν κόβει βόλτες στο Επιχειρησιακό Κέντρο της αντίστοιχης Πυροσβεστικής, ούτε διαγκωνίζονται πάσης φύσεως παρατρεχάμενοι για μερικά λεπτά αγανακτισμένης δημοσιότητας.

Στις δύσκολες στιγμές μιας χώρας, η αυτοσυγκράτηση, η ψυχραιμία, η σοβαρότητα, η πειθαρχία, η συλλογικότητα αποτελούν ανεκτίμητα δημόσια αγαθά. Στη χώρα μας, δυστυχώς, αποδεικνύονται είδη σε ανεπάρκεια. Ακόμη και το πιο τραγικό γεγονός, η πιο δραματική κατάσταση, εκλαμβάνεται ως ευκαιρία προσωπικής προβολής, ατομικής χρήσης και εμπορικής εκμετάλλευσης.

Ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο. Δεν ξέρω τι βοήθεια προσέφεραν στην αντιμετώπιση της θεομηνίας όλοι οι «τοπικοί παράγοντες» που βρήκαν ευκαιρία να εκφράσουν την οργή ή το ενδιαφέρον τους. Και ούτε ξέρω τι νόημα έχει να μπλέκονται στα πόδια των πυροσβεστών ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου ή η Παπαρήγα έχουν να συνεισφέρουν το παραμικρό στην αντιμετώπιση μιας καταστρεπτικής πυρκαϊάς; Ή μήπως υπάρχει κανείς που να θεωρεί ότι οι πολιτικοί μας οφείλουν να εκτελούν καθήκοντα πύραρχου;

Ασφαλώς όχι. Απλώς παρασύρονται στο νταβαντούρι για να δείξουν ότι κάνουν κάτι. Τρέχουν να πάρουν μέρος στα γεγονότα, παρ΄ όλο που δεν έχουν τίποτα να προσκομίσουν. Και από τους οποίους, ούτως ή άλλως, ουδείς περιμένει το παραμικρό. Φοβούνται απλώς ότι αν δεν συμμετάσχουν στη γενική υστερία, θα τους ζητήσουν τον λόγο οι διοργανωτές της.

Είμαι βέβαιος, αντιθέτως, ότι ο Μπερλουσκόνι, ο Σαρκοζί και ο Θαπατέρο παρακολούθησαν τις δικές τους πυρκαϊές από μακριά. Χωρίς να σημαίνει ότι ενδιαφέρθηκαν λιγότερο για τη μοίρα των συμπολιτών τους. Είπαμε, όμως, άλλα ήθη. Εκεί τη δημόσια ατζέντα την ορίζουν οι πολιτικοί, όχι οι φωνές... Και οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις φυσικές καταστροφές με δέος και μέτρο, όχι με υστερία. Ο Ουμπέρτο Εκο έλεγε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Ξέχασε, όμως, να υπολογίσει ότι οι τηλεοράσεις εξακολουθούν να λειτουργούν.