Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Κουίζ: Βρείτε τι σημαίνουν αυτές οι 3 αρχαίες ελληνικές φράσεις – Μόνο το 5% τα καταφέρνει

Δοκιμάστε τις γνώσεις σας στα αρχαία ελληνικά με αυτό το κουίζ. 
Η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι πλούσια σε λέξεις και εκφράσεις και πολλοί από εμάς νομίζουμε ότι τις γνωρίζουμε, αλλά μήπως κάνουμε λάθος;
Υπάρχουν εκφράσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και άλλες που είναι σπάνιες. 
Μπορεί να έχουμε μια ιδέα για το τι σημαίνουν, αλλά δεν είμαστε σίγουροι.
Αυτό το κουίζ καλεί τους χρήστες να μαντέψουν τη σημασία τριών αρχαίων ελληνικών εκφράσεων που δεν είναι γνωστές
Μερικοί μπορεί να μην τις έχουν ακούσει ποτέ, ενώ άλλοι μπορεί να θυμούνται αμυδρά κάτι. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που...

Θυμάστε; Κάποτε μιλούσαμε για τον Απόδημο Ελληνισμό...

Αφορμή γι αυτό το άρθρο στάθηκε μια δημοσίευση του καλού φίλου - ομοϊδεάτη θα έλεγα
Γιάννη Παρασκευάκου
Ο αγαπητός Γιάννης είναι μέλος του ΔΣ στο Εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιά και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού των AHEPA HJ-10 "PERICLES".
Τώρα θα μου πείτε, εδώ δεν έχουμε να πληρώσουμε το ρεύμα θα ασχοληθούμε με τον Απόδημο Ελληνισμό, τον Ελληνισμό της Διασποράς;
Και όμως, κάποτε μιλούσαμε ως χώρα και είχαμε πολιτική για το μεγάλο όπλο της Ελλάδας που λέγεται Ελληνισμός της Διασποράς, είχαμε το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, διατηρούσαμε μια μόνιμη επαφή. Λειτουργούσανε Δίκτυα του Ελληνισμού, Αιρετών, Επιχειρηματιών κλπ κλπ. Μετά κρίναμε ότι κάτι δε λειτουργεί καλά, ότι το ΣΑΕ κοστίζει πολύ, ότι ο γυαλός στράβωσε και τ αφήσαμε στην άκρη.
Όταν μια χώρα έχει συνολικό πληθυσμό κοντά στα 10 εκατ. και απόδημους άλλα 7,5, η αδιαφορία...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (31-08-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Οι επιδιώξεις της Τουρκίας για εναλλακτικό εμπορικό διάδρομο Ανατολής - Δύσης

Σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευθεί το πάγωμα του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ, Διαδρόμου IMEC, που θα συνδέει την Ινδία και την Ανατολή με την Ευρώπη μέσω της Μ. Ανατολής και του Ισραήλ, λόγω του πολέμου στη Γάζα, η Τουρκία προσπαθεί να επισπεύσει τις διεργασίες για έναν εναλλακτικό Διάδρομο του παγκόσμιου εμπορίου, τον Development Road, που θα συνδέει τον Περσικό Κόλπο μέσω Ιράκ με την Τουρκία και από εκεί με την Ευρώπη.
Την Πέμπτη, στο παλάτι Ντολμαμπαχτσέ, συναντήθηκαν εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Τουρκίας, του Ιράκ, του Κατάρ και των ΗΑΕ προκειμένου να εξετάσουν τις λεπτομέρειες του έργου αυτού υπολογιζόμενου κόστους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το σχέδιο προβλέπει ότι ο Διάδρομος αυτός θα ξεκινά από το ιρακινό λιμάνι Μπάσρα στον Περσικό Κόλπο και μέσα από ένα πυκνό σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο 1200 χιλιομέτρων θα καταλήγει στην Τουρκία. Ο Διάδρομος αυτός προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί και για τη μεταφορά πετρελαίου αλλά και ως δίκτυο επικοινωνιών και data, παρακάμπτοντας το Σουέζ και περιορίζοντας τον χρόνο μεταφοράς εμπορευμάτων από την Ανατολή προς την Ευρώπη...

Τα κινητά στα σχολεία και η ατίθαση εφηβεία

Διάβασα πως προβλέπεται απαγόρευση της χρήσης κινητών μέσα στα σχολεία
Αυτό θα ακουγόταν καλό αν δεν υπήρχε ήδη εγκύκλιος που απαγόρευε τη χρήση. Κάτι βεβαίως που δεν τηρήθηκε ποτέ. Και έρχεται τώρα η κυβέρνηση και δια στόματος πρωθυπουργού μίλησε για «το κινητό στην τσάντα»
Πολύ φοβούμαι πως για μια ακόμα φορά θα εκτεθεί πρωτίστως η κυβέρνηση διότι «το κινητό στην τσάντα» θα παραμείνει ένα ευχολόγιο. Γιατί;
Διότι υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες στην εφαρμογή του. 
Πρώτα-πρώτα ποιος θα εφαρμόσει αυτή την απόφαση; Οι καθηγητές; Μα δηλώνουν αδυναμία. Δε θέλουν να εμπλακούν σε ιστορίες στις οποίες θα ανακατωθούν και οι γονείς των μαθητών. «Μα ας ληφθούν πειθαρχικά μέτρα κατά των παραβατών», είναι η εύκολη αντιμετώπιση που περνά από το μυαλό όλων μας. «Όπως ακριβώς έγινε με την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους»...

Η μεγάλη παρτίδα σκάκι του Μακρόν απέναντι στην Αριστερά

Ο Αύγουστος τελειώνει και τις δύο τελευταίες εργάσιμες ημέρες του μήνα τα πάντα στο Μέγαρο των Ηλυσίων κυλούσαν στη συνήθη καθημερινότητά τους:
Ο Εμανουέλ Μακρόν δέχθηκε τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, πριν αναχωρήσει για διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σερβία. Όμως η εικόνα αυτή της ομαλότητας απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. 
Η Γαλλία διανύει επικίνδυνη κυβερνητική κρίση
Έχουν περάσει δύο μήνες από τις εκλογές δίχως λειτουργική κυβέρνηση, νομιμοποιημένη από τη λαϊκή ψήφο, και έρχεται ένα φθινόπωρο με τα γιγαντωμένα οικονομικά προβλήματα να πιέζουν για την ψήφιση ενός άκρως περιοριστικού προϋπολογισμού.
Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, η αριστερή συμμαχία που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη...

Η ρευστότητα κυριαρχεί στο πολιτικό σύστημα

Τρεις περίπου μήνες από τις Ευρωεκλογές, η πολιτική ρευστότητα παραμένει το βασικό χαρακτηριστικό του πολιτικού συστήματος. 
Δεν φαίνεται δε να ξεπερνιέται εύκολα και σε μικρό χρονικό διάστημα. Πολλά ωστόσο θα φανούν ως προς τη διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών μέχρι τα τέλη του έτους, με τις πολιτικές εξελίξεις να είναι πυκνές. Είναι ίσως η πρώτη φορά που Ευρωεκλογές στη Μεταπολίτευση δημιούργησαν ένα νέο τοπίο και νέους πολιτικούς συσχετισμούς.
Οι πολίτες έστειλαν με την ψήφο τους και την αποχή τους μήνυμα δυσαρέσκειας πρωταρχικά προς την Κυβέρνηση, αλλά και προς τα άλλα δύο κόμματα που έχουν κυβερνήσει τη χώρα...

Στη Δράμα για τη Φρίντα Λιάππα και 211 μικρού μήκους ταινίες

«Ο κινηματογράφος παράγει αναμνήσεις» 
είχε σημειώσει ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ.
Αναμνήσεις γεννιούνται – μεταξύ άλλων – και στους χώρους, τα μέρη, το πλαίσιο όπου για πρώτη φορά προβάλλονται οι ταινίες νέων σκηνοθετών, όπως στα φεστιβάλ.
Σε ευρύτερο πολιτισμικό πλαίσιο, τα μακροχρόνια φεστιβάλ ενσωματώνονται βαθιά στη συλλογική μνήμη της πόλης και συμβάλουν σημαντικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης ταυτότητάς της. Αναφέρομαι στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (DISFF), έναν θεσμό που φέτος μετρά 47 χρόνια «ζωής» – διάστημα κατά το οποίο εκατοντάδες σκηνοθέτες είδαν την πρώτη τους ταινία να προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη, αποτελώντας την αρχή μιας κινηματογραφικής πορείας.
Αναμφίβολα, κάθε ταινία μικρού μήκους αποτελεί συμπυκνωμένη αφήγηση...

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσέκερης της Αυγής απαντά στον αδερφό Κασσελάκη για το «μαύρο/άσπρο χρήμα» σε κομματικά ΜΜΕ

Την αναφορά που έκανε ο αδερφός του Στέφανου Κασσελάκη, Στέλιος για «μαύρο/ασπρο χρήμα που στήριζε το κόμμα και γι’ αυτό το λόγο τα κομματικά ΜΜΕ πληρώνονταν» σε ανάρτησή του για τον Νίκο Φαραντούρη, σχολίασε δηκτικά ο δημοσιογράφος της Αυγής και πρώην διευθυντής του Μέσου, Άγγελος Τσέκερης.
Σε δική του ανάρτηση στο Facebook, ο κ. Τσέκερης τονίζει πως πάει πάσο «αφού το ξέρει ο αδερφός Κασσελάκης ότι τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ πληρώνονταν με μαύρο χρήμα».
Ταυτόχρονα, δηλώνει πως μένει ήσυχος «που η ηθικοποίηση, η διαφάνεια και η λογοδοσία περί τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στα στιβαρά χέρια και υπό την άγρυπνη φροντίδα της οικογένειας Κασσελακη», ενώ του προκαλεί θετική έκπληξη...

Εξαντλούνται μαζικά… τσιπς και ποπ κορν…

Το θέαμα που εκπέμπεται από την Κουμουνδούρου συνεχίζεται καθημερινά κι επί 24ώρου βάσεως. 
Ο πρόεδρος Κασσελάκης, αφού τον έβαλε ο Τσίπρας να διώξει ουσιαστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ όσους θεωρούσε ότι τον υπονόμευσαν κι έχασε από τον Μητσοτάκη, προσπαθεί τώρα με νύχια και με δόντια κι ανάμεσα στα γλέντια του γάμου του, να σώσει ότι σώζεται.
Οι μισοί είναι εναντίον του κι εκείνος αμύνεται παντοιοτρόπως.
Τι έκανε ο Κασσελάκης; Για να εξευμενίσει τον …βαρύμαγκα των Σφακίων που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, άλλαξε τις καρέκλες στην ΚΟ και ταυτοχρόνως  «έφαγε» τη Λινού που έμπαινε στο μάτι του …ντελικανή! Καθαίρεσε τον Φάμελλο (κάτι που έπρεπε να πράξει νωρίτερα) και στη θέση του έβαλε ως στήριγμά του τον Νίκο Παππά, τον επονομαζόμενο …13-0!
Προσέξτε: ο ακάματος προστάτης του κράτους Δικαίου, μετά την παράνομη πισίνα-βόθρο, στηρίζει ως πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έναν καταδικασμένο πολιτικό, για παράβαση καθήκοντος! Προφανώς έτσι είναι το Αριστερό ηθικό πλεονέκτημα! ...

Ο Τσίπρας και τα σχέδια της διαπλοκής

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως προοπτική εξουσίας έχει τελειώσει. Ευτυχώς για τον τόπο. 
Πιο πολύ θα τον θυμόμαστε ως πολιτική καρικατούρα κι ως Αριστερό τσίρκο! 
Κι αν ασχολούμαστε με τα συμβαίνοντα στο εσωτερικό του, είναι επειδή ακόμη και στις στιγμές της διάλυσής του, προσφέρει θέαμα με την καθημερινή του δραστηριότητα. Όπου ο ένας επιτίθεται στον άλλο, όλοι μαζί σε κάποιον τρίτο και πάει λέγοντας.
Αυτά είναι τα φανερά.
Τα «κρυφά» και υπόγεια βρίσκονται στο παιγνίδι της διαπλοκής και στις εξελίξεις πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠαΣοΚ, της Κεντροαριστεράς, του αντιμητσοτακικού μετώπου  κι εκείνων εντός της ΝΔ που έχουν αναλάβει να αποκαθηλώσουν τον πρωθυπουργό.
Μιλάμε για εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που αδυνατούν να επηρεάσουν το...

Στέλιος Κασσελάκης:"Είναι ένα επάγγελμα με φίδια, έμπλεξε ο αδελφός μου" - Η απάντηση στον Φαραντούρη και οι νέες αιχμές για τα "μαύρα ταμεία" στον ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στο Νικόλα Φαραντούρη με αφορμή τη δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό, πως «οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να εκτονώσουν την κρίση», έδωσε ο αδελφός του Στέφανου Κασσελάκη, Στέλιος.
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέλιος Κασσελάκης απαντά στον Φαραντουρη και ανοίγει και πάλι το θέμα των "μαύρων ταμείων" 
Ο Στέλιος Κασσελάκης άφησε αιχμές για τα μαύρα ταμεία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως:
«το μαύρο/άσπρο χρήμα που στήριζε το κόμμα και γι’αυτο το λόγο τα κομματικά ΜΜΕ πληρώνονταν πως θα το λύσει ο «νέος» αρχηγός;
Θα δωρίσεις και εσύ όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές άσπρα στο κόμμα; Άλλωστε τη γνωρίζεις πολύ καλά την κατάσταση. Και πως θα ξανακάνετε εκλογές; Με τι χρήματα; Ας βάλει το χέρι στη τσέπη ο Κος Τσίπρας και η Κα Γεροβασίλη που συνεχώς υπονόμευαν τον Στέφανο όπως και αποδέχθηκε έμπρακτα...

Τα φρούτα και τα λαχανικά που αδυνατίζουν και παχαίνουν

Μια ισορροπημένη διατροφή προϋποθέτει συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. 
Ποια είναι όμως τα κατάλληλα φρούτα και λαχανικά για δίαιτα και ποια πρέπει να αποφεύγετε ή να καταναλώνετε σε μικρότερες ποσότητες αν θέλετε να χάσετε βάρος;
Μία μεγάλη μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, εξέτασε τις επιδράσεις στο σωματικό βάρος κάθε πρόσθετης μερίδας φρούτων και λαχανικών την ημέρα.
Η μελέτη καταρρίπτει βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις, όπως το ότι οι μπανάνες είναι παχυντικές ή ότι το σέλερι και το λάχανο είναι τα ιδανικά λαχανικά για αδυνάτισμα.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι οι πατάτες δεν μπορούν να αποτελούν τον κορμό ενός προγράμματος αδυνατίσματος. Είναι προτιμότερο να τρώει κανείς ψωμί ολικής αλέσεως και ανεπεξέργαστο ρύζι, λένε οι ερευνητές...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (30-08-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Όταν η «επιχείρηση» κόντεμα Μητσοτάκη, έγινε κωμωδία…

Και το «άστρο» Κασσελάκη ξεθώριασε προτού καν προλάβει να ολοκληρώσει έναν ετήσιο κύκλο. 
Ακόμη κι αν με τις…πατερίτσες Παππά και Πολάκη καταφέρει να σταθεί πολιτικά, το κόμμα Κασσελάκη θα έχει προέδρους τους δύο μέντορες…
Δεν ξέρω εάν μια τέτοια προοπτική περιέχεται στον σχεδιασμό κοντέματος του Μητσοτάκη. Πάντως, δεν μπορώ να πω, παράγονται διασκεδαστικά επεισόδια στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ…
Πάμε ένα χρόνο πίσω: Βαθιά ανήσυχο μέρος του επιχειρηματικού-πολιτικού περιβάλλοντος από τη θριαμβική πορεία Μητσοτάκη και την οικτρή αποτυχία Τσίπρα, έπεσε με τα μούτρα να βρει απάντηση στην κυριαρχία του Πρωθυπουργού. Ενώπιον της εμφανούς αδυναμίας του Ν. Ανδρουλάκη να ανταποκριθεί ως αντιπολίτευση στον μετριασμό του Μητσοτάκη, με τη «σοφία» κάποιων παραγόντων εντοπίστηκε νεανίας που είχε εμφανίσει δημόσια τη διάθεση να εμπλακεί σε πολιτική περιπέτεια...

Υποψηφιότητα Τσίπρα προεξοφλεί η Γεροβασίλη

Υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στη διαδικασία προσφυγής στις εσωκομματικές κάλπες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη προαναγγέλλει η Όλγα Γεροβασίλη
Οριοθετεί με αυτό τον τρόπο τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου «εντός των πλαισίων της αριστερής νομιμότητας», την οποία, προφανώς, απειλεί ο Παύλος Πολάκης με την αναγγελθείσα «πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη», που διακινεί ως προοπτική εκβιάζοντας εξελίξεις υπέρ του.
Η Όλγα, παλιά στο κομματικό κουρμπέτι, προωθεί την ιδέα των εσωκομματικών εκλογών με συγκεκριμένους αντιπάλους για δύο λόγους:...

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Παγασητικός: Εικόνες από drone δείχνουν «θάλασσα» νεκρών ψαριών στον Ξηριά

Το χρώμα του νερού φαίνεται να έχει βαφτεί κόκκινο από το αίμα τους 
- Τα νεκρά ψάρια φθάνουν σε μήκος περίπου 500 μέτρων και το πλέγμα με δυσκολία πλέον τα συγκρατεί...
Ένα drone κατέγραψε εικόνες που αποτυπώνουν την τεράστια οικολογική καταστροφή, με πλήθος νεκρών ψαριών να έχουν εγκλωβιστεί στον χείμαρρο του Ξηριά, στο δίχτυ που έχει τοποθετηθεί για την προστασία του Παγασητικού...

ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού (Αλέξης), ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού (Stefanos) και… μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κόμμα που… κυβέρνησε

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η λέξη διάλυση είναι πολύ λίγη για να περιγράψει τα τεκταινόμενα στην Κουμουνδούρου. 
Αιτίες κι αφορμές δεκάδες. Καταρχήν, το dna των κομμάτων της Αριστεράς γενικότερα, διαχρονικά στον πολιτικό στίβο της Ελλάδας.
Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε έναν νεόφερτο Αμερικανοτραφή πρόεδρο που σχεδόν πριν έναν χρόνο, πετάχτηκε από το πουθενά και πήρε τα ηνία του κόμματος που η αλήθεια είναι ούτως ή άλλως ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης μετά από συνεχόμενα εκλογικά στραπάτσα.
Το καλοκαίρι του 2023 ήρθε η παραίτηση Τσίπρα, που είχε χάσει την μπάλα
Ο πρώην πρωθυπουργός είχε υποπέσει και εξακολουθεί να υποπίπτει σε γιγαντιαία λάθη και η ευθύνη του για την απίστευτη ιδεολογική και πολιτική κατρακύλα φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. 
Δεν ξέρω κατά πόσο περίμενε την εκλογή Κασσελάκη στο τιμόνι του κόμματος, τον οποίο...

Τι μας κάνει μεγαλύτερο κακό από το αλκοόλ και το κάπνισμα

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Geriatrics Society αποκαλύπτει πως υπάρχει συνθήκη χειρότερη για την υγεία μας από την παχυσαρκία, τον αλκοολισμό και το κάπνισμα.
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Regenstrief και την Ιατρική Σχολή του Indiana University διαπίστωσαν ότι ο «σημαντικός βιοψυχοκοινωνικός στρεσογόνος παράγοντας» που λέγεται μοναξιά, είναι πιο σημαντικός για την υγεία των ηλικιωμένων από το πόσο τρώνε, πόσο αλκοόλ πίνουν και το αν καπνίζουν.
Το συναίσθημα της μοναξιάς έχει φανεί να επηρεάζει σημαντικά τη σωματική και ψυχική υγεία, μειώνοντας τη συνολική ποιότητα ζωής των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων...

ΣΥΡΙΖΑ: «Ιφιγένεια» η Λινού στον Πολάκη για να σώσει ο Κασσελάκης την καρέκλα του και άλλες ιλαρές ιστορίες

ΣΥΡΙΖΑ: Σπονδή η Λινού στον Πολάκη για να σώσει ο Κασσελάκης την καρέκλα του και άλλες ιλαρές ιστορίες
Της Νίκης Ζορμπά
Δελτίον ιλαροτραγωδίας ΣΥΡΙΖΑ:
Μετά την (καθόλου απρόσμενη) συμμαχία του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Παππά, χθες ακολούθησε το επόμενο επεισόδιο του έργου "Ο Κασσελάκης πρόεδρος", με τη σπονδή Λινού στον Πολάκη.
Η Αθηνά Λινού διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του προέδρου προς εξευμενισμό του Παύλου Πολάκη και την επίσημη αιτία: Οι απαντήσεις και τα στοιχεία που κόμισε στους νομικούς του 7ου της Κουμουνδούρου για την εξωπολιτική της δραστηριότητα, δεν ήταν επαρκή και γέννησαν περισσότερες απορίες από όσες έλυσαν. 
Καθόσον τίποτε πλέον σε αυτό το κόμμα δεν γίνεται χωρίς μια εσάνς κωμωδίας, ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του χθες, ενημέρωσε ότι αναζητούσαν από την Κουμουνδούρου την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουν να παραιτηθεί - να παραδώσει την έδρα της δηλαδή- αλλά δεν την έβρισκαν...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (29-08-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Ο Παππάς και το νέο κόμμα Τσίπρα

Με νέο πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έναν αμετάκλητα καταδικασμένο με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος (υπουργός όντας) σε φυλάκιση δύο ετών (την ανώτερη προβλεπόμενη από το νόμο) με τριετή αναστολή τα ρετάλια των Kasselistas στην Κουμουνδούρου οδεύουν προς την καταστροφή τους, η οποία είναι πλέον αναπόφευκτη.
Αυτό το πολιτικό απολειφάδι της κυβερνητικής περιόδου Τσίπρα, παρακοιμώμενος του «άχαστου ηγέτη», «κώλος και βρακί» που έλεγαν οι παλιότεροι, ολίγον ψευταράκος, ολίγον τσαμπουκάς, ολίγον εισπράκτορας, ολίγον οικονομολόγος και πολύ...

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Αντιοξειδωτικά: Τί είναι, πως λειτουργούν και οι 12 πιο πλούσιες σε αυτά τροφές

Η λέξη «αντιοξειδωτικό» κυκλοφορεί πολύ στον χώρο υγείας και ευεξίας. 
Τι σημαίνει όμως πραγματικά; 
Ποιοι τύποι υπάρχουν; 
Γιατί τα αντιοξειδωτικά είναι καλά για εμάς; 
Υπάρχουν κάποια που πρέπει να αποφεύγουμε; 
Ποια τρόφιμα και ποτά έχουν την πιο ευεργετική αντιοξειδωτική δράση;
Πάμε λοιπόν να εμβαθύνουμε στο "βασίλειο" των αντιοξειδωτικών και -στο τέλος- να δούμε τα κορυφαία τρόφιμα και ποτά που προσφέρουν μια ισχυρή δόση από αυτές τις ενώσεις που ενισχύουν την υγεία.
Το «αντιοξειδωτικό» είναι ένας επιστημονικός όρος που κυριολεκτικά σημαίνει «ουσία που αναστέλλει την οξείδωση»
Για να κατανοήσουμε λοιπόν τα αντιοξειδωτικά, βοηθά να κατανοήσουμε πρώτα την οξείδωση και τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας...

Απών, αλαζόνας και… ηττημένος ο Κασσελάκης στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά κόπων, βασάνων, πολύωρης συνεδρίασης και με μία (οριακή) πλειοψηφία 17 υπέρ έναντι 16 κατά ή λευκά «πέρασε» 
τελικά η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγές στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο τον Νίκο Παππά.
Με την πρωτοβουλία του αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να διχάσει την Κ.Ο της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να «δέσει» την εσωκομματική συμμαχία του με τον πρώην υπουργό.
Σε μία κομβική συνεδρίαση της Κ.Ο ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να είναι...

Καγιάκιοϊ: Το χωριό φάντασμα στην Τουρκία που κάποτε είχε 10.000 Έλληνες κατοίκους - Οδοιπορικό του CNN

Σαν φωτογραφία από το παρελθόν σε μία βουνοπλαγιά στην νοτιοδυτική Μικρά Ασία, ξεπροβάλλει το Καγιάκιοϊ, ή αλλιώς Λιβίσσι. 
Ένα ελληνικό χωριό εγκαταλελειμμένο για σχεδόν 100 χρόνια το οποίο τράβηξε την προσοχή του CNN, το επισκέφτηκε και εξερεύνησε την ιστορία του.
Στο οδοιπορικό του αμερικανικού Μέσου, αναφέρεται πως το χωριό στις αρχές του 20ου αιώνα δεν είχε καμία σχέση με την στοιχειωμένη εικόνα του σήμερα καθώς σε αυτό έμεναν πάνω από 10.000 Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι. Η ιστορία του χωριού είναι γεμάτη θλίψη και απώλεια, αντικατοπτρίζοντας τις σκοτεινές περιόδους που πέρασε η περιοχή κατά την ανατολή του προηγούμενου αιώνα...

Τι γίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι τελικά σικέ το πολιτικό-κομματικό “παιγνίδι”: Τι δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς;

Μετά από μαραθώνια συζήτηση και διαφωνίες επί του διαδικαστικού υπερψηφίστηκε η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη για την αντικατάσταση του του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά, στην θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Η πρόταση πέρασε με 17 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 4 παρών. Νωρίτερα υπήρξε διαφωνία σχετικά με το αν θα έπρεπε να τεθεί πρώτα πρόταση μομφής κατά του Σωκράτη Φάμελλου και να ακολουθήσει η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο.
Τελικά ο κ. Φάμελλος που είχε δηλώσει ότι δεν παραιτείται και δεν δέχεται την “καθαίρεση”, υπαναχώρησε και δέχθηκε να γίνει μία μόνο ψηφοφορία για τον κ. Παππά. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα μπροστά-πίσω και τα πέρα-δώθε και τα πάρε-δώσε έχουν υποψιάσει τους οπαδούς του, που πλέον έχουν χωριστεί σε πολλά στρατόπεδα...

“Η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να πάρει τα μαχητικά F-35”: Ο σπουδαίος Αμερικανός αναλυτής Μάικλ Ρούμπιν είναι απόλυτος, απαντά στις ανόητες τουρκικές διαρροές

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΙ ΑΤΤΙΛΕΣ... ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ... “Η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να πάρει τα μαχητικά F-35”:
Ο σπουδαίος Αμερικανός αναλυτής Μάικλ Ρούμπιν είναι απόλυτος, απαντά στις ανόητες τουρκικές διαρροές
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν αναβιώνουν τη συμφωνία της Τουρκίας για τα αμερικανικά αεροσκάφη F-35;
Αφήστε τον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσουν προτεραιότητα στους ευσεβείς πόθους (του Ταγίπ Ερντογάν) έναντι της στρατηγικής πραγματικότητας, απαντά ο Αμερικανός αναλυτής Μάικλ Ρούμπιν στο ερώτημα που έθεσε ο ίδιος, σχολιάζοντας τις διαρροές από την Άγκυρα ότι δήθεν η κατοχική δύναμη θα ξαναμπεί στην κούρσα απόκτησης των αμερικανικών μαχητικών
Ο σπουδαίος αναλυτής σημειώνει τα εξής:...

Να σταματήσει ο κατήφορος

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τη χαμένη του ταυτότητα στη λάσπη του διαδικτύου, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναζητά εκείνο το «κάτι τις» που χάθηκε με την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και το οποίο «κάτι» προσέδιδε αξία στις μετοχές του κεντροδεξιού κυβερνητικού σχηματισμού. 
Δυστυχώς, η γύμνια του πολιτικού συστήματος είναι πλέον κάτι περισσότερο από εμφανής και ανοίγει διάπλατα την πόρτα της εξουσίας στην ακροδεξιά. Η επόμενη χρεοκοπία βρίσκεται προ των πυλών.
Δεν θα μας έκανε εντύπωση αν ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε από τον κ. Τσίπρα την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Να έχει κάποιον να αντιπαρατεθεί. 
Το να είναι κανείς υποχρεωμένος να έρχεται σε καθημερινό διάλογο με τον Στέφανο Κασσελάκη ή με τα ορφανά του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι καταστροφικό. Κι αυτό φαίνεται ήδη στις δημοσκοπήσεις...

Πώς διαβάζουν στην κυβέρνηση τις πρώτες δημοσκοπήσεις

Τοπίο στην ομίχλη θυμίζει η εικόνα του εκλογικού σώματος, όπως αποτυπώθηκε στην πρώτη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας από την Interview.
Η ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό φαίνεται να αντικατοπτρίζεται και στην κοινή γνώμη, που διατηρεί μεν στην πρώτη θέση και με διαφορά από τον δεύτερο, τη Νέα Δημοκρατία, όμως με σοβαρές απώλειες δυνάμεων –από το 31,2% του περασμένου Δεκεμβρίου στο 22,2% σήμερα– «εξωστρακίζει» στην πέμπτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει μόλις 8,3%, τη στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει να βυθίζεται στην εσωστρέφεια και να...

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατηφόρα σαν «τρελό φορτηγό»

Κόλπο γκρόσο επιχείρησε και πέτυχε μετά δυσκολίας ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διαδικτυακή του ομιλία στην Κ.Ο. καθώς βρίσκεται στα Χανιά ενόψει του γαμήλιου πάρτι με τον Τάιλερ, που θα διαρκέσει από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου.
Το κόλπο συνίστατο στην αντικατάσταση του επικεφαλής της Κ.Ο. μετριοπαθούς Σωκράτη Φάμελλου, από τον μηχανορράφο Νίκο Παππά. Το κατόρθωσε  με μια πύρρειο νίκη αφού υπέρ της πρότασής του ψήφισαν 17 βουλευτές, 12 κατά, ενώ υπήρξαν και 4 παρών.
Με την επιλογή αυτή προσπάθησε να αποδυναμώνει και την πρόθεση του Παύλου Πολάκη να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, για να του αρπάξει την προεδρεία...

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Ωμές VS μαγειρεμένες ντομάτες: Θερμίδες, θρεπτικά στοιχεία και οφέλη

Οι ντομάτες δεν είναι μόνο βασικό συστατικό σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο, αλλά και ένας διατροφικός θησαυρός.
Αυτό το άρθρο αναλύει το θερμιδικό περιεχόμενο και τις διατροφικές πτυχές της ντομάτας, συγκρίνει τη θρεπτική αξία της ωμής και της μαγειρεμένης ντομάτας και υπογραμμίζει τα οφέλη για την υγεία από τη συμπερίληψη της ντομάτας στη διατροφή σας...

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της απάντησης Τσαπανίδου για την έδρα - Το απόγευμα η ΚΟ με το βλέμμα στον Πολάκη

Το κατώφλι της Κουμουνδούρου πέρασε σήμερα μετά τις 11:30 το πρωί η γνωστή δημοσιογράφος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, προκειμένου να συναντηθεί με το Διευθυντή του Προέδρου του κόμματος, Μανώλη Καπνισάκη.
Το ραντεβού είχε οριστεί, κατά πληροφορίες, από χθες, όταν η Κουμουνδούρου κάλεσε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση την κυρία Τσαπανίδου, προκειμένου εκείνη να αποσαφηνίσει με τη σειρά της το τι θα έπραττε με την κενή βουλευτική έδρα, μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
Η κυρία Τσαπανίδου φέρεται να απάντησε στους επιτελείς της Κουμουνδούρου πως λίγο πριν την σημερινή τους συνάντηση είχε κληθεί από το Προεδρείο της Βουλής να τοποθετηθεί απέναντι στο ενδεχόμενο κάλυψης της κενής έδρας και πως είχε απαντήσει ήδη θετικά...

Η Νο1 τροφή για τη βελτίωση της ακοής, σύμφωνα με ειδικούς

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ορισμένα τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία των ματιών, αλλά η σχέση μεταξύ διατροφής και ακοής αναφέρεται λιγότερο συχνά. 
Ωστόσο, γεγονός είναι ότι η επιστημονική έρευνα έχει δείξει μια σαφή σύνδεση μεταξύ της διατροφής και της υγιούς ακοής, ιδιαίτερα της απώλειας ακοής που σχετίζεται με την ηλικία.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι το 5% των ενηλίκων ηλικίας 45 έως 54 ετών έχουν σημαντική απώλεια ακοής, ποσοστό που αυξάνεται στο 10% για τους ενήλικες ηλικίας 55 έως 64 ετών. Περισσότερο από το μισό του ενήλικου πληθυσμού άνω των 75 ετών έχει σημαντική απώλεια ακοής.
Θέλετε να προστατέψετε την ακοή σας όσο το δυνατόν καλύτερα μέσω της διατροφής σας; Ανακαλύψτε ποια τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν, σύμφωνα με τους ειδικούς...

Κινήσεις απελπισίας από τον Κασσελάκη

Σε κινήσεις απελπισίας φαίνεται να καταφεύγει ο Στέφανος Κασσελάκης, που διαπιστώνει τους ολοένα αυξανόμενους «τριγμούς» της προεδρικής του καρέκλας. 
Έτσι, επιχειρώντας να απαντήσει στην πολύπλευρη αμφισβήτησή του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, «οργανώνει» κινήσεις μελών που όμως …είναι μειοψηφικές, ενώ σήμερα συγκαλεί εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (27-08-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

O σκληρός Οκτώβρης του 2024

Κι η κυβέρνηση; Είναι αδύνατο να μην επηρεαστεί από το νέο σκηνικό. 
Αν είναι έξυπνη θα κερδίσει από τον Οκτώβριο τις εκλογές του 2027. 
Η πολιτική εξυπνάδα της είναι, πλέον, ζητούμενο, ένας Μητσοτάκης με έναν Πιερρακάκη δεν φτάνουν.
Καταλυτικός για το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό αναμένεται ο Οκτώβριος του 2024, στο τέλος του είναι εξαιρετικά πιθανό, αν όχι βέβαιο, πως μια νέα τάξη πραγμάτων θα προκύψει στο ελληνικό «πολιτεύεσται», με τις αλλαγές σε κάποιες περιπτώσεις στο χώρο της αντιπολίτευσης να είναι τεκτονικές.
Τηρουμένων των αναλογιών, με βάση τις σημερινές εξελίξεις και όσες λογικά αναμένεται να προκύψουν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μιλάμε για έναν Οκτώβριο «αναδιαμορφωτή του αντιπολιτευτικού σκηνικού», από τις εξελίξεις στο οποίο δεν μπορεί παρά να επηρεαστεί και η κυβέρνηση...

Η απολαυστική διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ (και ο φόβος του Μητσοτάκη)

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η βασικότερη από τις αιτίες της κυριαρχίας της Νέας της Δημοκρατίας (με δεύτερη σημαντικότερη να είναι η επιμονή του ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται ως εναλλακτικός ΣΥΡΙΖΑ)
Η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να αποκτήσει πειστική εναλλακτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
Λίγα πράγματα είναι τόσο διασκεδαστικά όσο η κλοτσοπατινάδα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο επειδή είναι από μόνη της πολύ αστεία, αλλά και επειδή προσφέρει την ικανοποίηση του να βλέπεις το κόμμα που εδώ και χρόνια το μόνο που κάνει είναι να ποτίζει την ελληνική κοινωνία με δηλητήριο, να οδηγείται στο εξευτελιστικό τέλος που του αξίζει...

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Ούτε αντιπολίτευση, ούτε αξιοπρέπεια: Ο Κασσελάκης ομολογεί, αλλά πολύ αργά…

Μετά το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ 
«ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη»
όταν ο Πολάκης τού τράβηξε το χαλί κάτω από το πόδια, ο (ακόμη…) αρχηγός έκατσε κι έγραψε -ή του έγραψαν- ένα νυχτερινό τουίτ, στο οποίο λέει: «Αξιοπρέπεια τώρα. Ώστε να υπάρξει αντιπολίτευση τώρα».
Είναι καταπληκτικό ότι, ένα χρόνο μετά την εκλογή του, ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος, ο οποίος εξελέγη για «να νικήσει τον Μητσοτάκη», κάνει μια πρωτοφανή ομολογία. Ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση, αφού το κόμμα του μαστίζεται από αναξιοπρέπεια
Είναι και τα δύο ακριβέστατα, αλλά αργά το κατάλαβε ή αργά του το είπαν. Αυτά είναι διαρκώς ορατά από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και, κυρίως, όσο διαρκεί η προεδρική θητεία του.
Γιατί συμβαίνει αυτό; 
Το εξηγεί ο ίδιος ως εξής: ...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (26-08-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Ο ΣΥΡΙΖΑ «λιώνει» στον δικό του καύσωνα

Ο πολιτικός καύσωνας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος. Στη θέρμη του λιώνουν και όλες οι μυθολογημένες αξίες της Αριστεράς. 
Η περίφημη συντροφικότητα, η συναδέλφωση, ο συγκροτημένος αγώνας, η οίηση του ηθικού πλεονεκτήματος.
Ο Πολάκης συνεχίζει να κατηγορεί την καθηγήτρια Λινού για το Ινστιτούτο Prolepsis του οποίου ηγείται. Της καταλογίζει θράσος επειδή τον πήρε τηλέφωνο μετά από δέκα χρόνια «συνεργασίας» (κατά τη Λινού), απλής «γνωριμίας» κατά τον Πολάκη. Της καταλογίζει «ψεύτικο κλάμα» (στη Βουλή) που οδήγησε στη διαγραφή του, και τη χαρακτηρίζει «ΑΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ» (τα κεφαλαία δικά του), προειδοποιώντας την «να μην τολμήσει» να τον ξαναπάει τηλέφωνο...

Τι είναι και πώς λειτουργούν τα νέα mRNA εμβόλια για τον καρκίνο του πνεύμονα

Τα εμβόλια αυτά χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία με τα εμβόλια mRNA που πρώτο-χρησιμοποιήθηκαν στην πανδημία. 
Απλά σε αντίθεση με τα αντίστοιχα mRNA εμβόλια κατά του SARS-CoV2, τα εμβόλια αυτά είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν «θεραπευτικά» και όχι «προφυλακτικά» έναντι στον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου του πνεύμονα.
Δηλαδή είναι σχεδιασμένα στο να βοηθήσουν στην καταπολέμηση υπαρχόντων καρκίνων του πνεύμονα και όχι στην αποφυγή δημιουργίας τους. Επίσης, στη συγκεκριμένη μελέτη τα εμβόλια αυτά δοκιμάζονται όχι ως θεραπεία από μόνα τους, αλλά ως ενισχυτικά της δράσης άλλων ανοσοθεραπειών.
Με αυτά ως αρχικές σημειώσεις, πάμε να δούμε λίγο πιο απλά, το πως λειτουργούν οι θεραπείες αυτές...

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Πολάκης: Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη και προαναγγελία υποψηφιότητας

«Τραβάει το σκοινί» όπως φαίνεται ο Παύλος Πολάκης παρατείνοντας το σκηνικό ρήξης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Με δηλώσεις του στο Documento της Κυριακής προχωρά εμμέσως πλην σαφώς σε νέα προαναγγελία υποψηφιότητας για την ηγεσία του κόμματος.
Ερωτηθείς αν προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ώστε να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογή ηγεσίας, ο βουλευτής των Χανίων απαντά ότι «οι αναγκαιότητες είναι αδήριτες και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον λαό. Και ό,τι χρειάζεται θα γίνει συντεταγμένα και στα Όργανα»
Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης επαναλαμβάνει - σε σχέση με τη «βεντέτα»...

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι φύλακες του ναού»

Κάθε ναός -με τη μεταφορική έννοια- έχει τους φύλακές του. 
Στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη και σημαντικός διαδικτυακός υποστηρικτής του, μίλησε απαξιωτικά για τους «φύλακες του ναού», αναφερόμενος στους εσωκομματικούς αντιπάλους του νυν προέδρου. 
Τους φύλακες τους ξέρουμε. Ο «ναός» που φυλάνε ποιος είναι;
Τα ονόματα της φρουράς δείχνουν και τον «ναό» που δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα
Αλλά για ποιο λόγο τον φρουρούν και τον φυλάσσουν; Τι φοβούνται;
Μήπως προφυλάσσουν την υστεροφημία του; μα, για την υστεροφημία τους ενδιαφέρονται οι απόστρατοι της πολιτικής. Ο Α. Τσίπρας ποτέ δε δήλωσε ότι...