Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Γιατί ο κρόκος Kοζάνης θεωρείται ένα φάρμακο-θησαυρός για την υγεία

Γιατί ο κρόκος Kοζάνης θεωρείται ένα φάρμακο-θησαυρός για την υγεία

Ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της φαρμακευτικής, κατέχει ο κρόκος Κοζάνης, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, κυρίως του καρδιαγγειακού συστήματος, γυναικολογικών και οφθαλμιατρικών παθήσεων, ανέφεραν σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός κροκοπαραγωγών Κοζάνης, ειδικοί επιστήμονες.

Ο ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών...

Ειδικό δικαστήριο για τους σκευωρούς της Novartis προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Ειδικό δικαστήριο για τους σκευωρούς της υπόθεσης της Novartis προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής την υπόθεση Novartis ως πολιτική σκευωρία και επιχείρηση να στηθεί παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στη Δικαιοσύνη.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε από την αίθουσα της Βουλής με τον πρόεδρο του κόμματος να λέει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «μείνετε να ψηφίσετε με τη Χρυσή Αυγή»...

Τι ήταν η Εξέγερση του Ιλιντεν, η επανάσταση των σλαβόφωνων

Τι ήταν η Εξέγερση του Ιλιντεν, η επανάσταση των σλαβόφωνων

Ένα νέο όνομα για το Σκοπιανό ήρθε στη δημοσιότητα από σκοπιανά ΜΜΕ και είναι το «Μακεδονία του Ίλιντεν»

Το όνομα προέρχεται από την εξέγερση του Ίλιντεν που σημειώθηκε το 1903.

Η επανάσταση των σλαβοφώνων της Μακεδονίας
Η Εξέγερση του Ίλιντεν ήταν μία επανάσταση σλαβοφώνων της Μακεδονίας που...

Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη: «Συζητώ το "Μακεδονία του Ιλιντεν"» - «Απαράδεκτο και να το συζητάς ακόμη»

Φωτογραφία: Intimenews

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ότι με τον κ. Ζόραν Ζάεφ συζητά το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν».

Από τη ΝΔ απορρίπτουν την ονομασία ως αλυτρωτική και λένε ότι είναι απαράδεκτο και να συζητείται ακόμη.
«Το όνομα αυτό συνδέεται ιστορικά και ευθέως με την επιδίωξη δημιουργίας «μακεδονικού» έθνους και κράτους που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και εκτείνεται ως το Αιγαίο. Οποιαδήποτε αναφορά του...

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Πάνε για εκχώρηση-εξπρές της Μακεδονίας με ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και Ποταμιού - Α.Τσίπρας και Ζ.Ζάεφ: «Θα έχουμε συμφωνία»

Για να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ με δηλώσεις του σήμερα ότι μια συμφωνία ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα για τη διευθέτηση της διένεξης για την ονομασία της χώρας του που διαρκεί εδώ και δεκαετίες μπορεί να επιτευχθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο τότε σημαίνει ότι ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ την έγκριση της όποιας «λύσης» με ψήφους του Ποταμιού.
Άλλωστε και ο Α.Τσίπρας σήμερα αν και δεν ήταν κάθετος ότι υπήρξε συμφωνία ωστόσο αφήνει να...

Πέστε κάτω


Αποτέλεσμα εικόνας για Πέστε κάτωΤο Σάββατο στις 10 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. 
Το κεντρικό θέμα θα είναι η τοπική αυτοδιοίκηση.
Χθες το μεσημέρι ο Πάνος Σκουρλέτης έβαζε αστυνομικούς στην είσοδο του υπουργείου για να εμποδίσουν τους δημάρχους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας να καταθέσουν ψηφίσματα δημοτικών συμβουλίων με τα οποία ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Λίγο πριν η κυβέρνηση είχε πληροφορηθεί τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, που...

ΧΑΜΟΣ στην Ισπανία για την βίλα με πισίνα που αγόρασε ο Ιγκλέσιας των Podemos [φωτο]

Δεν είναι ούτε οι αντιδράσεις για τον προϋπολογισμό, ούτε οι εξελίξεις στην Καταλωνία, ούτε τα σκάνδαλα με τα πλαστά μεταπτυχιακά των στελεχών του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ), αλλά ούτε και η επιπολάζουσα στην Ισπανία βία κατά των γυναικών.

Εκείνο που τις τελευταίες ημέρες απασχολεί την κοινή γνώμη, σε βαθμό που να έχει πλημμυρίσει το Twitter με πάνω από...

Public Issue: Αυτοδυναμία ΝΔ με ιστορική διαφορά: Στο 39% - ΣΥΡΙΖΑ: 20%

Φωτογραφία: intimenews.gr

Στο 19% εκτοξεύεται η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Public Issue για τον Μάιο του 2018.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 39% και του Αλέξης Τσίπρα 20%. 
Πρόκειται για επαναφορά της διαφοράς σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Public Issue.
Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι μεγαλύτερη διαφορά από αυτήν έχει καταγραφεί ιστορικά, μόνο στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολιτευτικής περιόδου (1974).
Με αυτό το ποσοστό, μάλιστα, με βάση την ανάλυση, η ΝΔ συγκεντρώνει από 150-170 έδρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 48-65...

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Η Αθήνα θα θυμίζει αλβανικό χωριό στα χρόνια του Χότζα!


Σχετική εικόναΕίναι εξαιρετικά δύσκολο να μη χρειαστεί να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. 
Είναι σχεδόν απίθανο να το κάνει αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά καταλάβατε! Πάλι οι ανάλγητοι θα χρειαστεί να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. 
Την ίδια ώρα ο αγωνιστής υπουργός Σταθάκης θα βρίσκεται στο απέναντι πεζοδρόμιο, καταπίνοντας ένα - ένα και με νόημα τα ξηροκάρπια…

Αντιπρόεδρος ΕΚΤ για τα Μνημόνια στην Ελλάδα: «Σας καταστρέψαμε άδικα - Συγγνώμη, λάθος μας»

Σχετική εικόνα

«Κλαίνε πάνω από το μνήμα» (με «κροκοδείλια δάκρυα», φυσικά) οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα και τον τρόπο που της συμπεριφέρθηκαν και κατέστρεψαν την όποια οικονομία της, αλλά μάλλον είναι πλέον αργά για δάκρυα, έστω «κροκοδείλια».

«H λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα με τα μνημόνια ήταν υπερβολική και τα δύο πρώτα προγράμματα υποεκτίμησαν το κόστος της προσαρμογής», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο σε συνέντευξή του στους Financial Times.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι η λιτότητα ήταν υπερβολική και τα αποτελέσματά της πολύ δραστικά, απάντησε: 

Όταν οι πολίτες θέλουν εκλογές, αυτό που απομένει είναι η ημερομηνία

Μέχρι σήμερα ένα από τα κεντρικά αφηγήματα της κυβέρνησης ήταν πως η κοινωνία δεν επιθυμεί τη διενέργεια εκλογών. 
Πόσες φορές δεν ακούσαμε κυβερνητικά στελέχη να μέμφονται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε την προκήρυξη εκλογών. Δεν ήταν λίγοι άλλωστε οι υπουργοί που έχοντας στο οπλοστάσιό τους δημοσκοπήσεις που αποτύπωναν την πλειοψηφική τάση υπέρ του...

Public Issue: Εκλογές εδώ και τώρα ζητά το 56%, καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος, καταρρέει ο Τσίπρας [κάρτες]


Με μεγάλη διαφορά προηγείται του Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με την τακτική πολιτική έρευνα της Public Issue για τον μήνα Απρίλιο.

Ακόμα, σύμφωνα με την έρευνα πλέον η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί πως είναι αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες.
Επίσης, ενδεικτικό της εικόνας κατάρρευσης της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα είναι το στοιχείο πως είναι ο μόνος πολιτικός που καταγράφει μείωση στη δημοφιλία του κατά 2%...

Μεγάλη επικράτηση της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές – Kατέρρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ

H ΔΑΠ είναι η μεγάλη νικήτρια των φοιτητικών εκλογών, ενώ ο μεγάλος χαμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ομαλά διεξήχθησαν οι φοιτητικές εκλογές, με εξαίρεση την αποχή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από τη διαδικασία.
Η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ωστόσο σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής, η συμμετοχή κυμάνθηκε στα (σχετικά χαμηλά) περυσινά επίπεδα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των παρατάξεων, συνολικά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι και πάλι πρώτη δύναμη, με την ΠΑΣΠ και την ΠΚΣ να...

Ερχεται ο φόρος σε τάμπλετ και υπολογιστές - Τι θα ισχύει για τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΈρχεται ο φόρος σε τάμπλετ και υπολογιστές με τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση.

Βέβαια ο φόρος είναι γνωστός ήδη από το καλοκαίρι του 2017 και πρόκειται για επιβάρυνση 2% στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα (από την κυβέρνηση αναφέρουν πως ήταν στο 6% και τώρα πέφτει στο 2%), αλλά και στους υπολογιστές όλων των ειδών και τα τάμπλετ υπέρ των...

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

GO BACK CERN-ικοί


Αποτέλεσμα εικόνας για CERN-ικοί
Διέρρευσε το πόρισμα της ομάδας συμβούλων στρατηγικού σχεδιασμού, το οποίο δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συνεργασία με το CERN στην εγκατάσταση στη χώρα μας Μονάδας Ακτινοβολίας Καρκινικών Όγκων. 
Η επιτροπή απέρριψε ομόφωνα την πρόταση για την επένδυση των 100 εκατομμυρίων ευρώ στηριζόμενη στα 4 παρακάτω επιχειρήματα:

Κι άλλες φορές προσπάθησαν να κόψουν ψήφους από την Δεξιά!


Αποτέλεσμα εικόνας για ακροδεξια
Είναι συγκινητική η προσπάθεια που καταβάλλουν οι σύντροφοι της Αριστεράς να προστατεύσουν την χαμένη τιμή του πλουραλισμού, φιλοξενώντας στα έντυπά τους οποιοδήποτε ακροδεξιό αδέσποτο αναζητά πόρους για την δημιουργία νέου κόμματος. 
Ο Σημίτης είχε κερδίσει το 2000 για 50.000 ψήφους. Όσους «έκοψαν» τότε δύο τρία μικρά κόμματα μιας χρήσης. Εμφανίστηκαν, επιτέλεσαν το έργο τους και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν...

Η ΜΚΟ της Κουμουνδούρου


Αποτέλεσμα εικόνας για Κουμουνδούρου
Η Ρένα Δούρου ήταν σαφής. 
«Το μεταναστευτικό - προσφυγικό φαινόμενο επιβάλλει μια ολιστική προσέγγιση και στα τρία επίπεδα διακυβέρνησης: 
ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό, όπου όμως, υπάρχει διαφορετικός επιμερισμός ευθύνης, ενώ παραμένουν ζητούμενα η διαχείριση των ροών και η μεταναστευτική πολιτική»
Και τα συμπεράσματα της ακλόνητα. «Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να θωρακιστούν απέναντι σε φαινόμενα εξτρεμισμού και εσωστρέφειας και ταυτόχρονα να μετατρέψουν το...

Κόλαση στο twitter για το νέο προπαγανδιστικό σποτ Τσίπρα: #ηταν_δικαιο_και_εγινε_βιντεο


Την αντίδραση των χρηστών του Twitter έχει προκαλέσει το νέο σποτ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Αρκετά είναι τα αιχμηρά και χιουμοριστικά σχόλια για το νέο βίντεο του πρωθυπουργού:



Δείτε μερικά tweets:

Βουλή: Σε πλήρη παρωδία εξελίσσεται η ψήφιση του πορίσματος για την υπόθεση Novartis

Σε πλήρη παρωδία εξελίσσεται η ψήφιση του πορίσματος για την υπόθεση της Novartis.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της ψηφοφορίας για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, αφού ουσιαστικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της μη άσκησης δίωξης.
Η ηγεσία της Βουλής αναζητούσε τρόπο να υπερκεράσει αυτό το εμπόδιο και έτσι «σκαρφίστηκε» το εξής: δίπλα στο «όχι» που θα περιλαμβάνει το σχετικό ψηφοδέλτιο θα αναγράφεται και η αιτία, δηλαδή «λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής».
Συγκεκριμένα τα ψηφοδέλτια θα έχουν τις εξής επιλογές:

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Aντί του CERN, Καρανίκας...


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚαρανίκαςΑποτέλεσμα εικόνας για CERNΑνέκαθεν, οι προτεραιότητες αυτής της χώρας ήταν κάπως περίεργες. 
Από την εποχή των μπουρλοτιέρηδων της επανάστασης μέχρι σήμερα, πρώτο μέλημα ήταν να σιτιστούν από το δημόσιο ταμείο οι άνθρωποι του κράτους και μετά, με ό τι περίσσευε να ελεηθούν... οι υπόλοιποι. 
Εξαρχής, επικράτησε το "πειρατικό δίκαιο" που οδηγούσε κάποιες φορές, και σε εκδικητικές διαθέσεις, όπως αυτή του Μιαούλη που έκαψε δυο ελληνικά πλοία γιατί απαιτούσε αποζημιώσεις από την νεοσύστατη ελληνική κυβέρνηση...

Ο Αλέξης; Δεν μπορεί το παιδί…


Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Αλέξης; Δεν μπορεί το παιδί…Υπάρχουν πολλοί μιμητές του Έλβις Πρίσλεϊ, αλλά κανείς απ’ αυτούς δεν είναι ο Έλβις. 
Ο Έλβις πέθανε. 
Το ίδιο κι ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο μεγάλος πολιτικός Ανδρέα πέθανε, όπως συμβαίνει με όλους τους θνητούς. Ότι προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι μία ζωντανή απόδειξη της μετεμψύχωσης, είναι αρρωστημένο.
Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι πραγματικά συγκινητική...

Η αμηχανία του Μαξίμου μπροστά στην πρόταση Μητσοτάκη περί «δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού»

Τελικά η σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου ήταν περισσότερο εκκωφαντική από όσο κάποιος θα περίμενε, μετά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ταυτόχρονη ψήφιση του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από την μία και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, ειδικά της Β΄ Αθήνας, από την άλλη. 
Μετά από σχεδόν 36 ώρες μετά την συνέντευξη του κ.Μητσοτάκη στο Βήμα της Κυριακής το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε...

Νέες μεθοδεύσεις ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την «πεθαμένη» υπόθεση Novartis – Στήνουν ξανά δέκα κάλπες

Με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων μετά από εισήγηση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, θα στηθούν ξανά δέκα κάλπες για την υπόθεση της Novartis στη συνεδρίαση της Παρασκευής.
Ο Πρόεδρος της Βουλής επικαλέστηκε λόγους νομιμότητας και απέκλεισε το ενδεχόμενο ενστάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν αποχωρήσει από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής διαμαρτυρόμενοι για το ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπήκαν στην ουσία της διερεύνησης θεωρώντας ότι η επιτροπή είναι αναρμόδια...

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Κάντο Σταύρο να τελειώνουμε!


Αποτέλεσμα εικόνας για Κάντο Σταύρο να τελειώνουμε!Όλα τα Ποτάμια που εξακολουθούν να έχουν νερό και δεν αποτελούν ένα απλό ίχνος στον χάρτη, διατηρούν σε γενικές γραμμές σταθερή την κοίτη τους από τα αρχαία χρόνια. 
Μικρές αλλαγές υπάρχουν, αλλά δεν βρίσκεται την μία στην Θεσσαλία και την άλλη στην Πελοπόννησο. 
Το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, όμως, αρέσκεται στα άλματα. Πολιτικά και νοητικά…
Δεν υποχρέωσε κάποιος τον Σταύρο να πάει στο Κίνημα Αλλαγής. Αντιθέτως, ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές αυτής της Κίνησης. Κι αν δεν κάνουμε λάθος...

ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ: Τριμηνιαίες αξιολογήσεις, μόνιμο κλιμάκιο των Θεσμών στην Αθήνα

Στενή παρακολούθηση της Ελλάδας, με επισκέψεις στην Αθήνα εκπροσώπων των Θεσμών, αλλά και επιτόπου μόνιμη παρουσία κλιμακίων, από την οποία θα εξαρτάται η εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα προβλέπει ο μηχανισμός της μεταμνημονιακής εποπτείας της χώρας, 
σύμφωνα με πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές, που επικαλείται η «Καθημερινή της Κυριακής».
Πρόκειται για το «εργαλείο ενισχυμένης εποπτείας», όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σε επιστολή προς...

Σοκαριστικοί διάλογοι στην «Καμόρα» των αντικαρκινικών: Ένα εκ. € τζίρος το μήνα

«Αγαπητέ μου κύριε Schultz, και 40.000 και 50.000 είναι περιστρεφόμενο και το μήνα επτά με δέκα φορές, περισσότερο από επαρκές, μου επιτρέπει να σου κάνω έναν τζίρο 1.000.000 το μήνα»… 

Αυτή ήταν μια πρόταση σε διάλογο που είχε ο αρχηγός της «Καμόρα» της υγείας. Ο 70χρονος «Αιγύπτιος» Rabie Deyab, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα αντικαρκινικών φαρμάκων.
Σύμφωνα με...

Ο Ερντογάν στο Λονδίνο: Διαδηλώσεις λατρείας αλλά και σφοδρές διαμαρτυρίες [εικόνες & βίντεο]

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε χθες την επίσημη επίσκεψή του, διάρκειας τριών ημερών, στη Βρετανία, μια σύμμαχο «στρατηγικής σημασίας», όπως τη χαρακτήρισε, «πολύτιμη και αξιόπιστη».

Αύριο Τρίτη 15 Μαΐου θα συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.
Στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει ο επικεφαλής...

ΝΔ: Ρεκόρ συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές [Φωτογραφίες]

Περίπου 155.000 ενεργά μέλη της ΝΔ πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων του κομματος σε όλη την επικράτεια.

Στην Πειραιώς μιλούν για αριθμό ρεκόρ, όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα.
Απο αυτή τη διαδικασία εκλέγονται 4.050 προσωπα σε θεσεις προέδρων και μελών των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ).
Επίσης, ανεδείχθησαν και 1.000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετέχουν στο επόμενο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο θα διεξαχθεί το Φθινόπωρο...

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Πρίγκιπας Κάρολος: Η σχέση του με την Ορθοδοξία και οι φήμες για κρυφή βάπτιση

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο αίμα μου», δήλωσε ο πρίγκιπας Κάρολος. Θα υπέθετε κανείς ότι ξεστόμισε μία διπλωματική αβρότητα, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από τον υιό της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος γνωρίζει άριστα το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε τέτοιες εθιμοτυπικές περιστάσεις.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο Κάρολος δεν φαίνεται να υπερβάλλει. Εμφορείται εδώ και δεκαετίες από...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο για την Αννα Κορακάκη [εικόνες]

Αννα Κορακάκη/ Φωτογραφία:Eurokinissi Tο δεύτερο μετάλλιο της στο παγκόσμιο κύπελλο του Φορτ Μπένινγκ στις ΗΠΑ κατέκτησε η Άννα Κορακάκη.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 25 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι την Παρασκευή, στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι, πήρε το χρυσό μετάλλιο...

Κυπελλούχος μέσα στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ, 2-0 την ΑΕΚ

ÊÕÐÅËËÏ / ÔÅËÉÊÏÓ 2018 / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος. 

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τέρμα του Αντελίνο Βιερίνια στο 65' λεπτό της αναμέτρησης με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 92' λεπτό ο Πέλκας έκανε το 2-0 για τους Θεσσαλονικείς.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά έδειξε πως αυτό το Κύπελλο το ήθελε περισσότερο, αφού σε όλο το παιχνίδι εμφανίστηκε καλύτερος από την Ένωση, ενώ στο πρώτο μέρος έχασε και πέναλτι με τον Πρίγιοβιτς.
Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση...