Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Δεν «τραβάει» η παροχολογία, η κομβική απόφαση Μητσοτάκη

Δεν «τραβάει» η παροχολογία, η κομβική απόφαση ΜητσοτάκηΚατώτερα των προσδοκιών μοιάζουν να είναι τα αποτελέσματα, σε δημοσκοπικό επίπεδο, για το κυβερνητικό στρατόπεδο μετά το μπαράζ των θετικών μέτρων και της έντονης συζήτησης στη Βουλή. 
Μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου να επένδυσαν «όλα τους τα λεφτά» κατά την εβδομάδα που μας πέρασε προκειμένου να μαζευτεί η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όμως η εικόνα δεν είναι στην έκταση που θα ήθελε ο κ. Τσίπρας. 
Προφανώς και μία διόρθωση της διαφοράς καταγράφεται τις μέρες αυτές  στις έρευνες κοινής γνώμης, όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό, όμως...

Μητσοτάκης: Εγγυόμαστε μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων - Ολόκληρη η συνέντευξη [Βίντεο]

Δέσμευση για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης των συνταξιούχων από το 2020 έλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως το επίδομα που έδωσε τώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προσπάθεια εξαγοράς ψήφων.
Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως η Νέα Δημοκρατία έχει έτοιμο, κοστολογημένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη δημιουργία νέου πλούτου και θέσεων εργασίας...

Δημοσκόπηση Politico.eu: Πάνω από 9 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα «Δημοσκόπηση των Δημοσκοπήσεων» που παρουσιάζει το Politico.eu, αξιοποιώντας τα στατιστικά δεδομένα εθνικών δημοσκοπήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 9,3 ποσοστιαίες μονάδες, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει ποσοστό 35,14% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ...

«Ληστεία» στα ATM από τον ΣΥΡΙΖΑ: Απίστευτη κοροϊδία με τη 13η σύνταξη

Συνεχίζεται η κοροϊδία από την καταρρέουσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ψυχρολουσία περίμενε τους συνταξιούχους στα ΑΤΜ.

Κουτσουρεμένα και σημαντικά μικρότερα απ' ό,τι είχαν υπολογίσει είναι τα ποσά της λεγόμενης 13ης σύνταξης που άρχισαν ήδη να πιστώνονται στους λογαριασμούς.
Συγκεκριμένα τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μεικτές αποδοχές οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22% και εισφοράς υπέρ υγείας 6%...

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Αποκάλυψη – Σοκ: Η μυστική πρόταση Τσίπρα στον Ερντογάν για Κύπρο και ενεργειακά!

Μια φοβερή αποκάλυψη για τα εθνικά μας θέματα κάνει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ.


Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προτείνει στον Ταγίπ Ερντογάν μια ανταλλαγή η οποία προβλέπει:
  1. Η Τουρκία θα κάνει τις παραχωρήσεις που θα της ζητήσει η Κύπρος για να λυθεί το Κυπριακό προς την κατεύθυνση της Ομοσπονδίας. Αυτό θα γίνει με την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από το νησί και την...

Ο καταλύτης της νίκης Τσίπρα το '15, πλεονέκτημα σήμερα για Μητσοτάκη

Ο καταλύτης της νίκης Τσίπρα το '15, πλεονέκτημα σήμερα για ΜητσοτάκηΤέσσερα χρόνια τώρα ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να χτίσει ένα συγκεκριμένο προφίλ, επιχειρώντας να ενδυναμώσει τον «αριστερό» χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Πόσες φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να τονίζει ότι είναι ο μόνος που ενδιαφέρεται για τον απλό μέσο Έλληνα, τον μη προνομιούχο; 
Είναι σαφές ότι πρωταρχικός στόχος του πρωθυπουργού ήταν να περάσει επικοινωνιακά το μήνυμα ότι είναι εκείνος που υποστηρίζεται από τους συνταξιούχους, τους μη έχοντες εργασία αλλά και τους δημόσιους υπαλλήλους, με ξεκάθαρους ψηφοθηρικούς λόγους...

Τα μεσαία στελέχη τους, είναι πιο αδίστακτα από τα κορυφαία

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα μεσαία στελέχη τους, είναι πιο αδίστακτα από τα κορυφαίαΘα βάλει στους συνταξιούχους το εκλογικό επίδομα πέντε μέρες πριν τις εκλογές. 
Και ολόκληρη την σύνταξη του Ιουνίου, πριν την 26η Μαΐου. 
Και όλα τα τακτικά επιδόματα του επόμενου μήνα, μέσα στην ερχόμενη βδομάδα. 
Και η αλλαγή του ΦΠΑ, πρώτη φορά στα χρονικά δεν θα εφαρμοστεί από την αρχή του επόμενου μήνα, αλλά την τρίτη βδομάδα του κι ας πάθουν παράκρουση οι λογιστές μαγαζιών και επιχειρήσεων.
Και όλα μαζί τα μέτρα κοστίζουν 1,2 δις ευρώ, τύφλα να ‘χουν οι Μαυρογιαλούροι του παρελθόντος που προεκλογικά έδιναν κάτι τις στους ψηφοφόρους και νόμιζαν πως κάτι κάνουν, τρομάρα τους. 
Και το ερώτημα είναι απλό:

Η οικογένεια Φωτιάδη αναστατώνει τo Τwitter

Η οικογένεια Φωτιάδη αναστατώνει Ï„o ΤwitterΜια ανάρτηση στο twitter έβαλε «φωτιά» στο διαδίκτυο με τους χρήστες να εμφανίζονται εξοργισμένοι με την οικογένεια Φωτιάδη που παίρνει όλα όσα «χαρίζει» ο Αλ. Τσίπρας και δείχνει υπέρ του δέοντος ικανοποιημένη...
Από μόνιμη 13η σύνταξη μέχρι επίδομα ενοικίου και μέρισμα και από μείωση ΦΠΑ μέχρι 120 δόσεις οδήγησαν, όπως δείχνει η σχετική ανάρτηση της Δήμητρας Φωτιάδου, στο να επικροτεί τον Αλέξη Τσίπρα και να αποδοκιμάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη υιοθετώντας μάλιστα όσα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει.
«Η μάνα μου, εγώ, η αδελφή μου κι ο γαμπρός μου μόνιμη 13η...

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις Μαρινάκη για τις πρακτικές Μαφίας του Καθεστώτος Τσίπρα [Βίντεο]

Νέες "ρουκέτες" του Βαγγέλη Μαρινάκη για την προσπάθεια που κατέβαλε το καθεστώς Τσίπρα που σήμερα καταρρέει, να ελέγξει με μεθόδους Μαφίας το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης της χώρας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha o γνωστός εφοπλιστής, αποκάλυψε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις  εις βάρος του από την παρέα του Τσίπρα, οι οποίες ξεκίνησαν από την στιγμή που δεν υπέκυψε στον εκβιασμό να παραδώσει τον ΔΟΛ στο Μαξίμου.
Την ίδια στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιβεβαίωσε πως υπάρχει και οπτικοακουστικό υλικό από...

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Νέες Δημοσκοπήσεις: Στο «κενό» η παροχολογία Τσίπρα και η «εξαγορά» ψήφων και συνειδήσεων - Παγιωμένο το προβάδισμα της ΝΔ

Σταθερό και απολύτως παγιωμένο, δέκα μέρες πριν τις πρώτες κάλπες, εμφανίζουν οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Με βάση την πιο πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από τη Marc για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 29,3% έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά φθάνει τις 7,6 μονάδες.
Ενδιαφέρον ωστόσο είναι το στοιχείο που εντοπίζει η δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1, σε ό,τι αφορά τα «κέρδη» για τον ΣΥΡΙΖΑ από τις προεκλογικές παροχές Τσίπρα...

Δημοσκόπηση έκπληξη στην Κρήτη, η σύνδεσή της με την εθνική κάλπη

Δημοσκόπηση έκπληξη στην Κρήτη, η σύνδεσή της με την εθνική κάλπηΤην αποκαλούν το «πράσινο» νησί. 
Η Κρήτη σε ότι έχει να κάνει με τα εκλογικά ποσοστά ανέκαθεν έδινε την απλόχερη υποστήριξή της στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο από τη δεκαετία του ‘80 κατέγραφε θηριώδεις επιδόσεις σε όλους τους νομούς της μεγαλονήσου. 
Από τότε τα πράγματα άλλαξαν, οι συσχετισμοί μεταβλήθηκαν όμως ποτέ μέχρι σήμερα στην Κρήτη, η ΝΔ δεν μπόρεσε να κόψει πρώτο το νήμα σε ολόκληρο το νησί, παρά το γεγονός ότι πολιτικοί από το νησί βρέθηκαν στο τιμόνι του κόμματος.
Είτε λοιπόν με πρώτο το ΠΑΣΟΚ είτε με πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ, το...

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Τι ισχύει για τα δώρα σε πολιτικούς στην Γερμανία

Οι σχέσεις των Γερμανών πολιτικών με τη δεοντολογία σε ό,τι αφορά κάθε είδους δώρα και παραχωρήσεις δεν είναι και οι πλέον ανέφελες. Οφείλεται απλά στο ότι και οι πολιτικοί είναι άνθρωποι με τις αδυναμίες και τα λάθη τους.
Στη γερμανική βουλή υπάρχει έκθεση, στην οποία η νομική υπηρεσία καταγράφει αναλυτικά, τι επιτρέπεται και τι όχι σε θέματα χορηγιών και χρηματικών ποσών σε βουλευτές και αξιωματούχους, τα οποία και πρέπει να δηλώνονται, όταν είναι αξίας άνω των 200 ευρώ. Βασική αρχή είναι η...

Έγιναν όλοι αριστεροί;

Έγιναν όλοι αριστεροί; Σημειολογική προσέγγιση απόλυτα αναγνωρίσιμη για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ. Ολόκληρο το εκλογικό βάρος αυτής της ανύπαρκτης πολιτικά δύναμης του κυβερνητικού κόμματος έπεσε αποκλειστικά επάνω στον Τσίπρα. 
Τον ογκόλιθο αυτόν πολιτικό ηγέτη που θα περάσει στην ιστορία ως ο άνθρωπος ο οποίος παρά τις γκεμπελικές μεθόδους που εφάρμοσε. 
Παρά τα πολιτικά πισωγυρίσματα.
Παρά τα απίστευτα ψέματα και μεθοδεύσεις με τις οποίες κατέκτησε την εξουσία. 
Παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να πείθει ένα μικρό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Ένα...

Όταν χαθεί η πολιτική ηγεμονία, βράστα

Αποτέλεσμα εικόνας για Όταν χαθεί η πολιτική ηγεμονία, βράσταΘυμάμαι την ιστορία της βίλας του Ανδρέα και της Δήμητρας στην Εκάλη, την οποία «καθάρισε» ο Βαγγέλης (Γιαννόπουλος) με μια μοναδική κουβέντα. Την ονόμασε «κωλόσπιτο» και όλα τέλειωσαν δια μαγείας. 
Αντιθέτως, το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι στα Χανιά, κυνηγούσε τον αείμνηστο για πολλά χρόνια, όταν ο Κουρής στην Αυριανή το ονόμασε «βίλα με τους επτά καμπινέδες».
Θυμάμαι τον Ανδρέα Παπανδρέου, προστάτη των περίφημων μη-προνομιούχων Ελλήνων, κάθε καλοκαίρι να παίρνει το αεροπλάνο για να κάνει διακοπές στην πανάκριβη και απλησίαστη Ελούντα. Όχι μόνο δεν το έκρυβε, αλλά το...

Ξορκίζουν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα τους φέρει ήττα!

Ξορκίζουν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα τους φέρει ήττα!

Το πέπλο μιας πνιγηρής ατμόσφαιρας τυλίγει τον ΣΥΡΙΖΑ. 


Τελευταίο κρούσμα, η σειρά υποψηφίων για την Τ.Α. που ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι στηρίζει, και οι οποίοι απέταξαν με οργή την στήριξη, για να μην νοτιστούν από την τοξικότητά του, και απομακρυνθούν οι εν δυνάμει ψηφοφόροι τους.
Με τις έντονες αντιδράσεις τους στην έμπνευση του κ. Σκουρλέτη να δημοσιεύσει κατάλογο υποψηφίων αρεστών στο κόμμα, καταδεικνύουν το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία και το...

Τι αποκαλύπτει η «Δημοσκόπηση των Δημοσκοπήσεων» - Politico.eu: Στις 10 μονάδες η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ - (κάρτες)

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η «Δημοσκόπηση των Δημοσκοπήσεων» που παρουσιάζει το eυρωπαικό μέσο politico.eu.

Συγκεκριμένα, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 9,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 35,22% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 25,74%.
Με βάση την ίδια πρόβλεψη, τρίτο κόμμα στις Ευρωεκλογές θα είναι...

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Γιατί ο Τσίπρας απενοχοποιεί και τους σκαφάτους υπουργούς


Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει τις προεκλογικές Ï€Î±ÏÎ¿Ï‡Î­Ï‚Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha δημιουργεί μια σειρά από ανατροπές σε αυτά που συναποτελούσαν τον αξιακό κώδικα της πολιτικής ζωής του τόπου, του πολιτικού προσωπικού και δη του πρωθυπουργού.
1. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατηγορήθηκε από κανέναν επειδή έκανε διακοπές, αλλά επειδή ανέβηκε στο κότερο μιας εφοπλιστικής οικογένειας η οποία στο παρελθόν φημολογείται ότι συμμετείχε στη χρηματοδότηση συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος...

Κατεβάστε το σποτ που φτηναίνει την πατρίδα [Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για Κατεβάστε το σποτ που φτηναίνει την πατρίδαΈνα ολόκληρο προεκλογικό σπότ με τον πρωθυπουργό να προσβάλει βάναυσα την έννοια της πατρίδας προβάλλεται από προχτές και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. 
Απόδειξη ότι η εκπαιδευτική αποδόμηση της πατρίδας στη συνείδηση των Ελλήνων πέτυχε το στόχο της. Έχει κάνει τους Έλληνες κάτοικους χώρου και όχι χώρας. Τέτοιους, που κανείς δε μοιάζει να προσβάλλεται από τις νέες αμορφωσιές του πρωθυπουργού για τον τόπο.
Στο σπότ που παίζεται διαρκώς στην τηλεόραση με τίτλο ΠΑΤΡΙΔΑ, ο πρωθυπουργός που δεν έχει ιδέα από πατρίδα το αποδεικνύει κι όλας με τις θολοδιεθνιστικές αρλουμπολογίες του. Και μας περιγράφει με στόμφο και επιθετικότητα:

Μια Κίρκη που μοιάζει του Αλέξη

Σχετική εικόναΤο κρυφό όπλο του Αλέξη δεν είναι οι παροχές, όπως νομίζαμε. Είναι το μαγικό ραβδί της Κίρκης. Μ’ αυτό το ομηρικό μαραφέτι μεταμόρφωσε τον Κυριάκο από δαιμόνιο εκφραστή των συμφερόντων της ελίτ, σε πανηλίθιο αυτοκαταστροφέα που κάθε μέρα πυροβολεί επίτηδες τα πόδια του, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά να χάσει μια πρωθυπουργία που έχει μέσα στα χέρια του.
Θα μου πείτε πως αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς και πως μόνο στην Οδύσσεια οι ναύτες μεταμορφώνονται σε γουρούνια. Λάθος, διότι αν πάρουμε στα σοβαρά...

Αλέξης Τσίπρας: Ένας Τελειωμένος Πανικόβλητος Ψεύτης [Βίντεο]

Εκτός ελέγχου και παντελώς πανικόβλητος για την βαριά ήττα που έρχεται και θα τον αποτελειώσει πολιτικά, εμφανίστηκε ο Τσίπρας στο (φιλικό όπως πάντα) τηλεοπτικό πλατό του Alpha.

Ο απερχόμενος ένοικος του Μαξίμου (12 και σήμερα) επί της ουσίας επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις του Τύπου για τις χλιδάτες διακοπές του στο σκάφος της Παναγοπούλου αλλά αποδέχτηκε και πως έτερος υπουργός της Κυβέρνησης «φιλοξενήθηκε» στο ίδιο σκάφος...

Χάνει με 10 μονάδες ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει μεγάλη Ευρωπαϊκή Δημοσκόπηση (κάρτες)

Το σκηνικό της απόλυτης κατάρρευσης του Αλέξη Τσίπρα αλλά και το δημοσκοπικό χάος που τον χωρίζει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποκαλύπτει η "Δημοσκόπηση των Δημοσκοπήσεων" που παρουσιάζει το έγκυρο Ευρωπαικό μέσο Politico.eu.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του "μοντέλου" ανάλυσης των δημοσκοπήσεων και πρόβλεψης των Εκλογικών αποτελεσμάτων για την Ελλάδα (το Politico.eu έχει αντίστοιχη πρόβλεψη για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) η διαφορά που χωρίζει...

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

«Πάρτι» στο Twitter για την δήλωση Τσίπρα περί ιδεολογίας και Χριστού[εικόνες & Video]

Σπαρταριστά είναι τα σχόλια που δίνουν και παίρνουν στο Twitter μετά τη φράση που εκστόμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νοσοκομείου της Λευκάδας ότι η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ «είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός».

«Η δικιά μας ιδεολογία κι ας μας κάνουν κάποιοι κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός. Πολύ πιο κοντά η δική μας ιδεολογία από αυτά που πρεσβεύουν και πράττουν αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Αλέξη Τσίπρα...

Τρέμει το Μαξίμου για νέες φωτογραφίες Τσίπρα στο χλιδάτο σκάφος Παναγοπούλου

Πληθαίνουν οι πληροφορίες πως τελικά υπάρχουν περισσότερες φωτό, από τις δύο που «διέρρευσαν» και απεικονίζουν τον απερχόμενο ένοικο του Μαξίμου να απολαμβάνει όλα τα κομφόρ στο χλιδάτο “Odyssey” της Κατερίνας Παναγοπούλου.

Οι συνεργάτες του Τσίπρα, τρέμουν μπροστά στην ιδέα να «σκάσουν» μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες (μέχρι τις εκλογές) και νέα ενσταντανέ του Τσίπρα με πούρα cohiba και...

14 ημέρες πριν τις κάλπες: Με αστείες επιθέσεις ΣΥΡΙΖΟtroll, «εξαγορά» ψήφων και «λάσπη» προσπαθεί το Μαξίμου να αποφύγει τη συντριβή

Παρά τις προσπάθειες που κάνει να αλλάξει τα δεδομένα στο δρόμο προς τις κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Οι αστείες -στην ουσία- επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη, παραφράζοντας ακόμα και δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, επίσημα και μέσω των troll του Μαξίμου, απλά επιβεβαιώνουν ότι επικρατεί η λογική του πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά του για να διασωθεί.
Όμως, φαίνεται ότι 14 ημέρες πριν από τις εκλογές ο Τσίπρας δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να μειώσει τη διαφορά και να υποστεί μια ήττα που θα...

Πως η Γενιά του Πολυτεχνείου μας οδήγησε στη σημερινή τραγωδία

H μόνη επιχειρηματική τάξη που θα παρέμενε όρθια στην Ελλάδα ήταν η κρατικοδίαιτη
Tο πρώτο βασικό μάθημα που «λάβαμε» σαν νέα γενιά είναι ότι τη στρατιωτική δικτατορία την έριξε το κίνημα του Πολυτεχνείου και όχι τα βίαια γεγονότα στην Κύπρο. 
Όπως το σκληρό μετεμφυλιακό κράτος χρειαζόταν το αφήγημα του «αντι – κομμουνισμού», έτσι και το μεταπολιτευτικό κράτος χρειαζόταν τον ιδρυτικό μύθο του «Πολυτεχνείου». 
Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι το μετεμφυλιακό κράτος δεν αντιμετώπισε μία υπαρκτή κομμουνιστική απειλή ούτε ότι το μεταπολιτευτικό σύστημα δεν απειλείτο από μία αντι – δημοκρατική εκτράχυνση. 
Το πρόβλημα και με τα δύο αυτά σαθρά συστήματα έγκειται στο ότι καπηλεύτηκαν τα, από τα κάτω αιτήματα του έθνους, και τα χρησιμοποίησαν προς όφελός τους για να παραμένουν στην εξουσία...

Ο Αλέξης δεν θα ξανατολμήσει προσωπική επίθεση

Σχετική εικόνα
Εγώ ήμουν που έγραψα ότι τα «ω αγαπητέ» τελείωσαν και ότι καμιά πρόκληση του Αλέξη δεν πρέπει (και δεν πρόκειται) να μείνει πλέον αναπάντητη. 
Αλλά εγώ είμαι κι αυτός που βλέποντας την συνέχεια, αναφωνώ σήμερα «αφήστε ήσυχους τους πατεράδες και τις μανάδες». 
Ο (κατά Α. Πετρουλάκη) αψύς Αρτινός, έλαβε το μήνυμα.
Ξέρω πως αυτοί που χαρακτήρισαν τους μισούς Έλληνες Γερμανοτσολιάδες, θα άξιζε να καταλάβουν τι σημαίνει ολοκληρωτικός και άνευ ενδοιασμών πόλεμος. Πλην η από δω πλευρά πρέπει να κρατήσει ζωντανό εντός της κι ένα στοιχειώδες αίσθημα δικαίου...

Κανείς δεν τόλμησε να βγει αριστερός από χουντικούς γονείς;

Αποτέλεσμα εικόνας για Κανείς δεν τόλμησε να βγει αριστερός από χουντικούς γονείς;
Η ύβρις και η νέμεσις είναι δύο λέξεις που ο κ Τσίπρας αγνοεί. Παρ όλο που βρίσκεται σε στενή επαφή μαζί τους. 
Η έλλειψη παιδείας του δεν του επιτρέπει να τις αναγνωρίσει. Όπως δεν του επιτρέπει να αναγνωρίσει ότι δεν χρειάζεται να διαστρεβλώσεις την ιστορία της οικογένειάς σου για να είσαι αριστερός και επαναστάτης.
Ο κ Τσίπρας δεν άρχισε την περασμένη βδομάδα την επίθεση λάσπης στους πολιτικούς του αντιπάλους. Την έχει αρχίσει εδώ και περίπου...

Ο Κυριάκος, τα εργασιακά και η εποχή των σπηλαίων

Ο Κυριάκος, τα εργασιακά και η εποχή των σπηλαίωνΜε τον Κυριάκο στην κυβέρνηση ξεχάστε το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις συντάξεις. Ο Κυριάκος θα στείλει τα παιδιά να δουλέψουν στα ορυχεία και το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων θα ξεκινάει με δέκα βουρδουλιές στον κάθε έναν. 
Εντάξει, η γελοιότητα δεν έχει όρια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για μία σύγχρονη χώρα και αυτοί αναζητούν ατάκες για το καφενείο.
Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος αναφερότανε στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Και σε αυτές θα μπορεί μια...

Δεν έκανε μόνο «γκάφα» το Μαξίμου, επενδύει στα fake news

Δεν έκανε μόνο «γκάφα» το Μαξίμου, επενδύει στα fake newsΘα μπορούσε να πει κανείς μετά τη χθεσινή μνημειώδη «γκάφα» του Μαξίμου με την βιομηχανία Παπαστράτος, ότι η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα της κοντής μνήμης.
Ότι εκεί στα υπόγεια που γράφονται οι ανακοινώσεις και διανέμονται στα trolls, ξέχασαν πως το 2017 ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαφήμιζε αυτοπροσώπως από τον Ασπρόπυργο την μεγάλη επένδυση των 300 εκατ. ευρώ που υλοποίησε η Philip Morris στην Ελλάδα μετατρέποντας το εργοστάσιο του Παπαστράτου στο δεύτερο παγκοσμίως όπου κατασκευάζονται οι γνωστές πια θερμαινόμενες ράβδοι καπνού...

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Τα αυτογκόλ του Αλέξη Τσίπρα ή «δεν έφταιγε αυτός τόσος ήταν»…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.-Ποιος αλήθεια είπε στον Αλέξη Τσίπρα να πει τον Σ. Κυμπουρόπουλο «γλάστρα» και να συμπληρώσει πως «περιφέρεται ως εργαλείο από τον Κ. Μητσοτάκη»;
-Ποιος είπε στον Αλέξη Τσίπρα να γράψει αυτά που έγραψε για τον πατέρα του λες και δεν ζει ο αντιστασιακός Φοίβος Ιωαννίδης, δεν έχει πει δημόσια ο Λεβέντης για την γνωριμία του με τον πατέρα του;
-Ποιος είπε στον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίζει το ξέφρενο κρεσέντο κατά των «πλουσίων» και του «πλούτου» ύστερα από τις αποκαλύψεις για την κρουαζιέρα του μετά την καταστροφή στο Μάτι;
Η απάντηση είναι μονολεκτική:

Μόνον αυτή την γλώσσα καταλαβαίνουν

Μόνον αυτή την γλώσσα καταλαβαίνουνΤην Παρασκευή ο Α. Τσίπρας ήταν ένας άλλος άνθρωπος. 
Του είχε φύγει ο «τσαμπουκάς» που κουβαλούσε επί οκτώ χρόνια και ζαρωμένος στην γωνία του, είχε αποβάλει την επιθετικότητα και τον διχαστικό λόγο που τον χαρακτηρίζει.
Τι έγινε; 
Θυμήθηκε στο τέλος της πρωθυπουργικής του θητείας τον πολιτικό πολιτισμό;
Κανένα πολιτικό πολιτισμό δεν θυμήθηκε. Απλώς γεύτηκε αυτά που ο ίδιος έκανε στους πολιτικούς του αντιπάλους. Δέχτηκε κτυπήματα κάτω από την ζώνη και φοβάται μήπως...

Πώς ο Μητσοτάκης «παγίδευσε» τον Τσίπρα - Βαρόμετρο οι ευρωεκλογές

Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναδείξει όχι μόνο το ζήτημα του Παύλου Πολάκη και την καταστροφική διαχείριση της κυβέρνησης στο Μάτι  αλλά και τις μυστικές διακοπές του πρωθυπουργού σε σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή. 
Κάποιοι μίλησαν για μια απαραίτητη και απολύτως πολιτική κίνηση του προέδρου της ΝΔ, ενώ υπήρξαν και εκείνοι που την χαρακτήρισαν ως μία έντονα...

Θύελλα στο Twitter για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μεταξά και τον Πετσίτη: «Κι εγώ σας πάω»

«Τα ρέστα τους» δίνουν οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε σε τηλεοπτικό του σποτ για τις ευρωεκλογές τον Ιωάννη Μεταξά.

Το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης μάχης στην Βουλή δημοσιεύθηκε το πρώτο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, με το ατόπημα της χρονιάς!
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε στο προεκλογικό του σποτ, ως σπουδαία...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...