Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ποιος από τους δυο θα… χάσει το ΠΑΣΟΚ;

Η χθεσινή συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ήταν έμπλεη συμβολισμών αλλά και πολιτικών μηνυμάτων. 
Μεσημέρι Παρασκευής, σε χρόνο δημοσιογραφικά «παγωμένο», στο τελείωμα μιας εβδομάδας όπου οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είχαν περάσει σε δεύτερο πλάνο ενδιαφέροντος, λόγω της επιστολής του Αντώνη Σαμαρά προς τους εταίρους και δανειστές της Ελλάδας.
Αμφότεροι ενδιαφέρονται για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.  
Για το… όποιο ΠΑΣΟΚ υπάρξει μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, τα ύστερα χρόνια του παπανδρεϊσμού, και τις σαρωτικές επιπτώσεις του Μνημονίου στην ελληνική κοινωνία. 
Στο εθνικό υποσυνείδητο, κυρίως των οπαδών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που αδυνατούν να αποδεχτούν ότι το ξεχαρβάλωμα του κοινωνικού κράτους ξεκίνησε και…

Ο Πάγκαλος κράζει Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου και Παπουτσή

Bαρύτατες ευθύνες σε Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο αποδίδει ο Θεόδωρος Πάγκαλος για την αποτυχία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ .
«Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», παραδέχεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε...

Γιατί επιτίθενται οι Αγορές στο Ευρώ..;

Τα υψηλά χρέη της Ευρωζώνης φταίνε για την επίθεση των Αγορών…;

Εδώ και μέρες γινόμαστε μάρτυρες αφ’ ενός μιας αποτυχημένης δημοπρασίας γερμανικών ομολόγων και αφ’ ετέρου δανεισμού με υπερδιπλάσια επιτόκια σε Ισπανία και Ιταλία…

Η επίθεση των Αγορών φυσικά θα αντιμετωπιστεί με την απαραίτητη κατά τους Ευρωπαίους αλλά αποτυχημένη στην απτή πραγματικότητα συνταγή: τη Λιτότητα.
Το σχέδιο των Αγορών όταν πρωτοξεκίνησε η κρίση ήταν η ισχυρή διακυβέρνηση και το πρώτο βήμα ήταν η έκδοση ευρωομολόγου. Γι’ αυτό ο κ. Παπανδρέου μετά την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Στήριξης το 2010 επαγγελόταν την συλλογή 1.000.000 υπογραφών για να «περάσει» το ευρωομόλογο…

Η υπόκλιση άργησε… μερικά χρόνια

Οι Βρετανοί υπήρξαν από… κούνιας περίεργος λαός. 
Από την εποχή που έφτιαχναν αποικίες σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο, μέχρι τη συνεννόηση με τους πιο ατίθασους από τους υπηκόους τους, που ζούσαν… στα χωριά των Ινδιάνων, στην πέραν του Ατλαντικού όχθη.
Πριν το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συγκεκριμένοι εκπρόσωποι του πολιτικού κατεστημένου της Γηραιάς Αλβιόνας, όπως ο τότε πρωθυπουργός Τσάμπερλεν, πίστευαν αφελώς ότι μπορούσαν να…

Καταστροφή είναι να απομακρύνεσαι από κάτι που καίγεται ή να παραμένεις σε αυτό;

Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, ο βοριάς θα στα κάνει συντρίμμια κομμάτια. 
Κάπως έτσι έχτισαν οι Ευρωπαίοι το ευρώ, πάνω στην άμμο. Μόνο που τώρα ο γερμανικός βοριάς το κάνει συντρίμμια κομμάτια.
Το όλο οικοδόμημα του ευρώ ήταν εξαρχής λάθος καθώς συμπεριέλαβε στους κόλπους του χώρες με εντελώς διαφορετικές οικονομικές δομές, δυνατότητες, νοοτροπίες και προσανατολισμούς.  
Πώς μπορούσαν να χωρέσουν π.χ. στο ευρώ η βιομηχανική Γερμανία της Audi, της Mercedes, της Grundig και της Pioneer με την Ελλάδα των επιδοτήσεων, του βολέματος, του αχανούς δημοσίου τομέα και της μηδενικής παραγωγής που ενώ κάποτε ήταν αυτάρκης π.χ. σε αγροτικά προϊόντα, κατέληξε να εισάγει πατάτες Αιγύπτου και λεμόνια Αργεντινής; ...

2021: Όχι πια ευρωζώνη αλλά Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης

Ο Niall Ferguson, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και συγγραφέας επιχειρεί να μας παρουσιάσει την εικόνα που θα έχει η Ευρώπη το 2021, δέκα χρόνια μετά την οικονομική κρίση. 
Οι κυρίαρχοι Γερμανοί, οι Έλληνες... κηπουροί και η μορφή της Νέας Ευρώπης (Pic)
Σε δημοσίευμά του στην Wall Street Journal, ο καθηγητής βλέπει Έλληνες κηπουρούς και Γερμανούς να καλοπερνούν κάνοντας ηλιοθεραπεία στα εξοχικά τους στο νότο καθώς μια νέα δημοσιονομική ένωση έχει σχηματιστεί. "Καλωσήρθατε", όπως λέει, "στις άλλες ΗΠΑ".
Δέκα χρόνια πέρασαν από την κρίση που επηρέασε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένου της Ισπανίας και της Γαλλίας...

Γιατί το Γουδί συνεχίζει να μας συναρπάζει;


Το Σεπτέμβριο του 1910 ο Ελ. Βενιζέλος αποθεώνεται από υποστηρικτές του στη Σύρο, ταξιδεύοντας από τα Χανιά στον Πειραιά.

Έναν αιώνα μετά το στρατιωτικό κίνημα του 1909, πολλοί εξακολουθούν να το αντιμετωπίζουν ως πρότυπο πολιτικής αλλαγής, παρ’ ότι οι αναλογίες με το σήμερα δεν είναι σημαντικότερες από τις διαφορές.

Στο σύγχρονο συλλογικό φαντασιακό της νεοελληνικής κοινωνίας, ιδίως στη συγκυρία της σημερινής κρίσης, που εκτός από οικονομική είναι και βαθύτατα πολιτική, το κίνημα στο Γουδί, το 1909, που στην εποχή της αποτέλεσε αφορμή σημαντικών εξελίξεων, συνοδεύεται πάντα μόνο με θετικές συνδηλώσεις
Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που όχι μόνο υποτιμάται το γεγονός ότι η όλη υπόθεση ξεκίνησε από τους στρατώνες, αλλά τείνει να παρουσιάζεται...

Το νέο τείχος του Βερολίνου



Καθώς πλησιάζει η κρίσιμη ώρα για το ευρώ, καθώς το υπάρχον πλαίσιο μοιάζει πλέον εντελώς ανίκανο να συγκρατήσει την πλημμύρα εξόδου των επενδυτών από ευρωπαϊκά (ακόμα και γερμανικά) assets, η Γερμανία παρουσιάζεται διχασμένη.  
Την περασμένη εβδομάδα, σε...

"Παπαδήμος για...πάντα;"


Με τίτλο: "Παπαδήμος για...πάντα;" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αναφέρεται στις παρασκηνιακές διεργασίες εντός και εκτός συνόρων για την παράταση της θητείας του νυν Πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "εντείνονται οι ζυμώσεις μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την ώρα που στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού επισημαίνουν: δεν έχει κλείσει εισιτήριο για τη Βοστόνη". 
Η Realnews αποκαλύπτει ότι "Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον προτιμούν η υλοποίηση του νέου Μνημονίου να γίνει από έναν τεχνοκράτη που γνωρίζουν καλά και μιλά τη γλώσσα τους".
Στο πρώτο θέμα αναφέρεται και το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου με τίτλο "Σενάρια χωρίς τον ξενοδόχο...".
Επίσης στη Realnews μπορείτε να διαβάσετε:

Στις Βρυξέλλες με τους... Αβύθιστους!

Πραγματικά τραγική ήταν η εικόνα του Παπανδρέου 
στις  Βρυξέλλες όπου  πήγε για να μιλήσει σε συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στο ακροατήριο  ήταν όλοι πρώην  ( από πρώην υπουργοί μέχρι πρώην βουλευτές). 
Κανείς φυσικά ηγέτης σοσιαλιστικού κόμματος δεν συμμετείχε στην εκδήλωση  στη διάρκεια της  οποίας...

Τα όπλα η αιτία εμμονής Μέρκελ και Σαρκοζί για την υπογραφή Σαμαρά!

Σημερινό άρθρο της ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης «New Europe» (neweurope.eu) επιμένει ότι η ερμηνεία πίσω από την εμμονή των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς τον ηγέτη της ελληνικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, είναι η επιθυμία τους να κατοχυρώσουν εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία είχαν συμφωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου!
Το ομολογουμένως περίεργο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται...

Νέο πολιτικό σχήμα προ των πυλών


Στελέχη τριών –τουλάχιστον– κομμάτων ασφυκτιούν εντός των τειχών και αναζητούν συγκλίσεις που υπερβαίνουν τις σημερινές διαχωριστικές γραμμές.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου ανοίγει το δρόμο για σοβαρές πολιτικές διεργασίες, που μπορεί να καταλήξουν στη δημιουργία νέου κομματικού εγχειρήματος με συνάντηση μεταρρυθμιστικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων από διαφορετικές παρατάξεις.  
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κρίση του δικομματισμού είναι δομική, η απόσταση της κοινωνίας από το πολιτικό σύστημα διαρκώς μεγαλώνει, ενώ η προοπτική της αυτοδυναμίας απομακρύνεται, παρ’ ότι η ΝΔ διατηρεί τη δυναμική του πρώτου κόμματος...

Άρθρο-επιστολή Καρατζαφέρη προς τον ελληνικό λαό και την Ευρωζώνη

Με άρθρο - επιστολή που κοινοποιεί στους ευρωπαίους εταίρους, όπως είχε υποσχεθεί μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, για «να μην υπάρχει άλλοθι για μη εκταμίευση της έκτης δόσης» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει σήμερα την στήριξή του προς την τρικομματική κυβέρνηση και τους στόχους της.
Με τίτλο: 
«Παράτολμο το ΟΧΙ στο ΝΑΙ - Ριψοκίνδυνο το ΝΑΙ στο ΟΧΙ»
ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ  δηλώνει στην ανοικτή επιστολή του προς τον ελληνικό λαό, την οποία κοινοποιεί και στους ευρωπαίους εταίρους, ότι...

Φρενάρισμα Βενιζέλου από τον Σαμαρά..!

Σε οριακό σημείο οι σχέσεις της Συγγρού με τον "τσάρο"

Στο κόκκινο βρίσκονται οι σχέσεις της Συγγρού με τον Βενιζέλο μετά τις διαρροές του υπουργού Οικονομικών ότι θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα 7 δις ευρώ για τη διετία 2013-2015 αλλά προς το παρόν το 2012 δεν θα ληφθεί κανένα νέα μέτρο, όπως λέει...

Βόμβες Μουρμούρα στη Βουλή για το δίκαιο των ομολόγων του PSI+ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !

Εμείς, στο Ε Μ Π Ρ Ο Σ , το φωνάζουμε εδώ και μήνες!

Βόμβα μεγατόνων πέταξε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ι. Μουρμούρας καθώς έγινε ο πρώτος αξιωματούχος της κυβέρνησης συνεργασίας και το πρώτο στέλεχος της ΝΔ που μίλησε ανοιχτά για την ύψιστη σημασία που έχει για την Ελλάδα το θέμα του δικαίου που θα διέπει τα νέα ομόλογα της συμφωνίας για το PSI+ ενώ με μία 
δεύτερη βόμβα αμφισβήτησε το όφελος της αναδιάρθρωσης το οποίο τοποθέτησε στα 50 δις ευρώ από 100 δις που ισχυρίζεται ο Υπουργός Οικονομικών, κύριος Ε.Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ.
«Η καθαρή μείωση του χρέους που προκύπτει είναι περίπου 50 δισ. ευρώ κι όχι 100 δισ. ευρώ, όπως ακούγεται» ανέφερε στη Βουλή ο κ. Μουρμούρας και συμπλήρωσε:

Αυτό το διάγραμμα δείχνει πως όλοι τρέχουν μακριά απ' την Ευρώπη

XRIMANEWS.GR

Σε μία ημέρα γενικότερης χρηματιστηριακής πτώσης θα περίμενε κανείς να δει τα επιτόκια των γερμανικών ομολόγων να μειώνονται καθώς οι επενδυτές θα αναζητούσαν την ασφάλεια της Γερμανίας για να μεταφέρουν τα κεφάλαια τους.
Όμως αυτό δε συμβαίνει και μαζί με τις μετοχές και το ευρώ πέφτουν και τα γερμανικά ομόλογα και αυξάνονται τα επιτόκια τους  καθώς όλοι τρέχουν μακριά απ' την Ευρώπη και από κάθε ευρωπαϊκή επένδυση, μία τάση που οφείλεται στην...

Σοκ: Στην Ελλάδα, πάνω από 20.000 άνθρωποι κοιμούνται στο δρόμο

Σοκ: Στην Ελλάδα, πάνω από 20.000 άνθρωποι κοιμούνται στο δρόμο
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους ανθρώπους που δεν έχουν που να μείνουν εξαιτίας της κρίσης, την ανεργίας, και της εξαθλίωσης. 
Ανθρωποι οικογενειάρχες που έχουν κάνει σπίτι τους το δρόμο, οι νεοάστεγοι της Ελλάδας ,που όπως λένε ειδικές οργανώσεις έχουν αυξηθεί έως και 25%.
Σύμφωνα με την ΜΚΟ Κλίμακα, σε όλη την Ελλάδα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε αποθήκες, εγκαταλελειμμένα κτίρια, ξενώνες κ.λπ. είναι περίπου 20.000, ενώ πολλοί περισσότεροι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.
Το προφίλ των ανθρώπων που...

Πολεμικά τεσσάρων χωρών ζώνουν την κυπριακή ΑΟΖ

Άλλο ένα μήνυμα προς τις απειλές της Τουρκίας στέλνει η Κύπρος και αυτή την φορά δεν είναι μόνη της. 


Πολεμικά πλοία από τέσσερις χώρες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου.
Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ προχωρούν σ’ ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα συνεργασίας. 
Σύμφωνα με....

Χωρίς Ιταλία, τέλος το Ευρώ



Να αποτρέψουν την κατάρρευση της Ιταλίας
προσπαθούν Μέρκελ και Σαρκοζί. 
Τι εκμυστηρεύθηκαν στον Μόντι. 
Μέτωπο κατά του ευρωομολόγου στο παρά πέντε της καταστροφής (Video)
Μια "κατάρρευση της Ιταλίας θα οδηγούσε αναπόφευκτα στο τέλος του ευρώ" δήλωσαν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι προχθές στο Στρασβούργο, σύμφωνα με την...

Αποκαλύπτεται το βρόμικο παιχνίδι με τα CDS

Το δημοσίευμα που ακολουθεί είναι των New York Times

Τακτικές εκφοβισμού στην Ελλάδα (Scare Tactics in Greece)

Την ώρα που βαθαίνει η κρίση χρέους της Ευρώπης, οι τραπεζίτες πιέζουν τους κατόχους ελληνικών ομολόγων να υποστούν μεγάλες απώλειες.

Επικεφαλής των πιέσεων αυτών είναι η γαλλική BNP Paribas, που προσελήφθηκε από την κυβέρνηση της Αθήνας για να πείσει τους διεθνείς επενδυτές να χάσουν το μισό της αξίας των επενδύσεών τους...

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Δελτίον Κρίσης: 25.11.11 του Γιάννη Βαρουφάκη

1. Γιατί η Γερμανία δυσκολεύτηκε να δανειστεί;
Το γεγονός της εβδομάδας ήταν η αποτυχία της πρόσφατης δημοπρασίας Γερμανικών ομολόγων. 
Η Κρίση έφτασε στα πρόθυρα του πιο σκληρού μέρους του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης, όπως ήταν αναμενόμενο σε όποιον (πλην ευρωπαίων ηγετών) είχε μάτια και έβλεπε. Τι ακριβώς συνέβη; 
Έχασε η κραταιά Γερμανία την αξιοπιστία της; Όχι βέβαια. Απλά, οι επενδυτές (ιδίως οι εξ Ασίας) άρχισαν να λαμβάνουν πολύ σοβαρά την πιθανότητα να μην υπάρχει ευρώ σε πέντε χρόνια, όταν δηλαδή θα λήξουν τα Γερμανικά ομόλογα που δεν βρήκαν ικανό αριθμό αγοραστών πριν μερικές μέρες.
Η διαφορά μεταξύ των προβλημάτων χρηματοδότησης του Ιταλικού χρέους από αυτή της αποτυχημένης δημοπρασίας Γερμανικών ομολόγων είναι μεγάλη. 
Η Ιταλία σήμερα βρίσκεται στο σημείο που βρισκόταν η Ελλάδα στις αρχές του 2010: Οι επενδυτές δεν θέλουν να της...

Το ΔΝΤ δέχεται να αλλάξει η «συνταγή» του μνημονίου

Ανοιχτό αφήνει το ΔΝΤ το ενδεχόμενο να υπάρξει επωφελής για την Ελλάδα επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, βάσει αυτών που προτείνει ο A. Σαμαράς ως προαπαιτούμενα για να υπάρξει ίχνος ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.
Με ανακοίνωση που διένειμε το ΔΝΤ αναφέρει ότι «Καλωσορίζουμε το ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος, το οποίο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ύψους 110 δισ. εκατ. ευρώ σε οικονομική υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και το Ταμείο» και συνεχίζει η ανακοίνωση δίνοντας ένα «δωράκι» στον Α. Σαμαρά επισημαίνοντας ότι...

Αυτό είναι το τρομακτικότερο διάγραμμα στον κόσμο σήμερα

XRIMANEWS.GR
Τα ομόλογα της Γερμανίας ξεπουλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και η δημοπρασία ομολόγων της χώρας ήταν από τις χειρότερες στην ιστορία της. 
Κάποιοι, κυρίως Γερμανοί, είπαν ότι η άσχημη δημοπρασία ήταν συμπτωματική αλλά αυτό το διάγραμμα δείχνει πως ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου οι επενδυτές πουλούν γερμανικά ομόλογα.
Το επιτόκιο της Γερμανίας στον 10ετή ορίζοντα εξακολουθεί να είναι υπερβολικά χαμηλό καθώς η χώρα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον πόνο των υπολοίπων κρατών της ΕΕ προς όφελος της. 
Αυτό που είναι διαφορετικό αυτή τη φορά, ωστόσο, είναι πως η πορεία των γερμανικών επιτοκίων ακολουθεί αυτήν των περιφερειακών, όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας...

26η Οκτώβρη: «Ιστορική» ημέρα για τους... τοκογλύφους!



Ο προϋπολογισμός για το 2012 που παρουσίασε η κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. ανάμεσα στα πολλά «εθνοσωτήριας» κατευθύνσεως μεγέθη περιλαμβάνει και τα εξής:
  • Μέτρα φοροεισπρακτικά, χαράτσια και άλλα επαχθή που θα πλήξουν τα λαϊκά στρώματα και ανέρχονται σε 11 δισ. ευρώ.
  • Την ίδια ώρα, στον ίδιο προϋπολογισμό (σελίδα 57) καταγράφεται ότι μόνο για τόκους ο ελληνικός λαός καλείται εντός του 2012 να πληρώσει προς κάθε λογής τοκογλύφους, κερδοσκόπους, ομολογιούχους, ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες, το ποσό των 12,750 δισ. ευρώ.
Σημειωτέον ότι: Αυτό το ιλλιγιώδες νούμερο των 12,750 δισ. ευρώ που θα πάει μόνο για τόκους (δηλαδή εδώ δεν περιλαμβάνονται τα χρεολύσια), είναι εκείνο το... «ευνοϊκό» ποσό που προέκυψε μετά...

Η νέα κυβέρνηση είναι η ίδια που προκάλεσε την καταστροφή της χώρας

η Ελλάδα δεν έχει μέλλον
Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πιάσει πάτο..
Καταστροφική – και με τη βούλα του επικεφαλής της ευρωπαϊκής «Δύναμης Κρούσης» Χορστ Ράιχενμπαχ –υπήρξε η πολιτική σχεδιασμού και εφαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος για την Ελλάδα.
Όπως είπε, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ, η βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την απαιτούμενη ταχύτητα – σπεύδοντας παράλληλα να δικαιολογήσει αστοχίες και καθυστερήσεις στην έλλειψη σχετικής εμπειρίας.
Παραδέχθηκε, όμως, ότι τα λάθη των δανειστών και οι καθυστερήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, επιβάρυναν το τελικό κόστος της διάσωσης.
Και όχι μόνο αυτό. ..

Τι να κάνουμε, μετά την κατάρρευση οικονομίας και «μνημονίων»,


Η Ελλάδα έγινε ο αδύνατος κρίκος στον παγκόσμιο καπιταλισμό, λόγω της μανίας της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, για ανάπτυξη που δεν στηριζόταν στον πρωτογενή- δευτερογενή τομέα (γεωργία, μεταποίηση, καινοτομία κ.λπ.), αλλά στον τριτογενή (κατανάλωση, εμπόριο, τουριστικές υπηρεσίες κ.λπ.) και στις κάθε είδους οικοδόμηση και κατασκευές.

Ο «εκσυγχρονισμός» που υποτίθεται έγινε -χωρίς να υπολογίζεται το οικονομικό και το περιβαλλοντικό κόστος του-στηρίχθηκε σε δάνεια κύρια από το εξωτερικό. Σε αυτό βοήθησε και η είσοδος στην Ευρωζώνη, γιατί αύξησε τη δανειοληπτική πίστη λόγω του κοινού νομίσματος. Όλοι άρχισαν να δανείζονται εύκολα. Η κυβέρνηση και οι τράπεζες από τις «χρηματοπιστωτικές αγορές», οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από τις τράπεζες.
Το Ευρώ και τα δάνεια βοήθησαν ιδιαίτερα στο να ικανοποιείται η μανία της ελληνικής ελίτ για έργα φαραωνικά....

Τα ...Νέα Ελληνικά Χαρτονομίσματα!

Η επιστροφή στη δραχμή σίγουρα δεν θα έχει … πλάκα. 
Αν όμως το δεις από την οπτική ματιά που το είδαν και οι δημιουργοί και εμπνευστές των νέων ελληνικών χαρτονομισμάτων ίσως και να … έχει.

Ρωσική λατρεία για Κύπρο και Ελλάδα έφερε την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ


Στον αγώνα Ζενιτ - ΑΠΟΕΛ στην Αγία Πετρόπουλη, οι Ρώσοι φίλαθλοι απλά δεν μπορούσαν να κρύψουν την αγάπη του για την Κύπρο και την Ελλάδα και την απέχθειά τους για τους εισβολείς στην Μεγαλόνησο: 
Για πρώτη φορά, ίσως στην ιστορία των αγώνων της UEFA, οπαδοί μιας ομάδας, ανάρτησαν πανό που υποστήριζε την … αντίπαλη ομάδα ("΄ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ") και την χώρα από την οποία προέρχεται! 
Όταν δε, διεκόπη ο αγώνας λόγω καπνογόνων, οι Ρώσοι έκαψαν και μία τούρκικη σημαία!...

Η "τακτική" της ΝΔ


Μηνύματα προς το Μαξίμου ώστε να σταματήσουν οι διαρροές περί μετάθεσης του χρόνου των εκλογών στέλνει ο Σαμαράς διαπιστώνοντας ότι έχει αρχίσει πάλι ένα ιδιότυπο παιχνίδι που έχει σκοπό να ακυρώσει όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 
Στη Συγγρού τηρούν στάση αναμονής μέχρι την εκταμίευση της δόσης και από κει και πέρα θα είναι πιο αιχμηροί και πιο επιθετικοί
Ήδη ολοκληρώνεται το πρόγραμμα περιοδειών που καταρτίζεται και περιλαμβάνει περιοδείες του προέδρου της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα.

Γιατί η Μέρκελ θέλει “το κεφάλι” της Ελλάδας

Η πολιτική σκληρότητα που επιδεικνύει η Άνγκελα Μέρκελ κυρίως απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και συνολικά σε σχέση με την οπτική του μέλλοντος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μπορούσε να εξηγηθεί βιαστικά, στη βάση δυο αυταπόδεικτων παραμέτρων:
Είναι Γερμανίδα. 
Και χαρακτηρίζεται από έλλειμμα ηγετικής διορατικότητας.
Ισχύουν και τα δυο. 
Συν κάτι ακόμη: Η επικεφαλής του CDU κινείται σχεδόν με αποκλειστικό γνώμονα την πολιτική τύχη της ίδιας και του κόμματός της, στις επόμενες εκλογές. 
Οι βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το 2013. Η αντιπολίτευση της Μπούντεσταγκ ωστόσο, δηλαδή κυρίως οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD και οι Πράσινοι, πιέζουν την Καγκελάριο να προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εντός του 2012...

Η φούσκα Παπαδήμου

Πριν από ένα χρόνο το ενδεχόμενο να διαλυθούν η ευρωζώνη και η Ε.Ε. θεωρούνταν όχι απλώς αδιανόητο, αλλά ή αγγλοσαξονική συνωμοσία ή εμμονή κάποιων παλαιοαριστερών που... καρβέλια ονειρεύονται. Σήμερα το αδιανόητο συζητιέται ευρέως πλέον στην Ε.Ε.
Δεν είναι μόνο τα συνήθη ευρωσκεπτικιστικά άρθρα του βρετανικού Τύπου, αλλά και αυτά θεωρούμενων φιλοευρωπαϊκών εφημερίδων, όπως η γαλλική «Λε Μοντ» και η γερμανική «Ντι Τσάιτ».  
Η ίδια η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προειδοποίησε πρόσφατα μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας της: «Αν το ευρώ καταρρεύσει, καταρρέει η Ευρώπη».
Η διαπίστωση ωστόσο των Ευρωπαίων ηγετών και η συνειδητοποίηση ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμπεριέχει τον...

Νομισματικές - οικονομικές εξελίξεις, με αφορμή και την αποτυχία της Γερμανίας να πουλήσει τα ομόλογα της

Τι γίνεται με τη Γερμανία; 
Απέτυχε να πουλήσει τα ομόλογα της σε μια δημοπρασία, και προκλήθηκε χάος στις παγκόσμιες χρηματαγορές, καθώς πλέον αμφισβητείται και η δική της φερεγγυότητα.

Το παραπάνω διάγραμμα απεικονίζει τα επιτόκια του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου, τα οποία πήραν την ανηφόρα - ο τίτλος του άρθρου του ...

Ο Αβραμόπουλος επαναφέρει την .. "Γραμμή Καραμανλή" !

Στο χθεσινό ραντεβού του, με τους στρατιωτικούς συντάκτες, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στις "παγωμένες" σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας
Μάλιστα αποκάλυψε και όσα του είπαν οι ίδιοι οι Ρώσοι, σε πρόσφατο ταξίδι του στην Ρωσία, με αφορμή την ενοποίηση της ΝΔ με το κόμμα "Ενωμένη Ρωσία". 
"Ερωτήθηκα εάν θέλουμε να συνεργαζόμαστε ή όχι" είπε ο υπουργός, για να παραδεχτεί με παρρησία, πως οι σχέσεις με την Ρωσία έχουν μπει εδώ και δύο χρόνια στον "πάγο". 
"Τα τελευταία δύο χρόνια, οι σχέσεις μας με τη Ρωσία  είναι απόλυτα παγωμένες" παραδέχτηκε, για να αφήσει όμως λίγο παρακάτω...

Η «επιστολή αξιοπρέπειας» ενώνει τη Συγγρού


Για διαφύλαξη της εθνικής αξιοπρέπειας και τήρηση της πολιτικής συνέπειας, κάνουν λόγο στη ΝΔ, σχολιάζοντας την επιλογή Σαμαρά, να αποστείλει επιστολή στους ευρωπαίους εταίρους.
Η πρώτη θετική υποδοχή της κίνησης του προέδρου της ΝΔ, φαίνεται μάλιστα πως στάθηκε ικανή να μονιάσει το κόμμα, με την «ομάδα των 5», να επικροτεί ανοιχτά τη στάση του Αντώνη Σαμαρά.
Στελέχη της ΝΔ, τονίζουν με κάθε ευκαιρία, πως η «λέξη κλειδί» της επιστολής είναι ο όρος τροποποίηση και πως αν η 6η δόση αποδεσμευθεί, τότε θα μπορούμε να μιλάμε ξεκάθαρα για έμμεση παραδοχή των εταίρων, για το λαθεμένο μείγμα πολιτικής που εφαρμόστηκε τα τελευταία δυο χρόνια...

Στο δρόμο της Επαναδιαπραγμάτευσης


ΝΔ: Στο δρόμο της ΕπαναδιαπραγμάτευσηςΣυγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί από χθές στο στρατηγείο του Αντώνη Σαμαρά στη Συγγρού, που εκτιμά πως η επιστολή του προέδρου της ΝΔ θα κριθεί επαρκής στο κρίσιμο Ευrogroup, της 29ης Νοεμβρίου, ανάβοντας το «πράσινο φως» όχι μόνο για την εκταμίευση της 6ης δόσης αλλά και για την έναρξη μιας πιο σοβαρής συζήτησης πάνω στο πάγιο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για Επαναδιαπραγμάτευση. 
«Με τη σταθερή μας στάση τα πετύχαμε όλα», δηλώνει ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ, στους στενούς του συνεργάτες, αισθανόμενος δικαιωμένος από τις εξελίξεις και από την, έως τώρα, υποδοχή της κίνησής του, να...

«Ήρθε στ' αλήθεια το τέλος;»

Το ευρώ οδεύει με ταχύτητα προς την κατάρρευση του, εκτιμά ο Economist στο κύριο άρθρο του, και οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για να την αποτρέψουν.  
Ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, αλλά οι λύσεις υπάρχουν: ο Economist τάσσεται υπέρ της αποφασιστικής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των προτάσεων για ένα είδος ευρωομόλογου, σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια για τις οποίες «ήδη δεσμεύτηκαν οι κυβερνήσεις».
Έχοντας στο εξώφυλλο ένα ευρώ που πέφτει σαν φλεγόμενος μετεωρίτης, ο Economist εκτιμά πως η κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη αυτή του 2008-2009, χρεοκοπίες, καταρρεύσεις τραπεζών, σπάσιμο της Ευρωζώνης στα δύο απειλώντας ακόμα και την ίδια της Ευρωπαϊκή Ένωση...

Αυτό το γράφημα ίσως δείχνει το ΤΕΛΟΣ της Γερμανίας όπως την ξέραμε

XRIMANEWS.GR
Εδώ και μερικούς μήνες η νέα μας πρόβλεψη είναι πως έφτασε η ώρα η κρίση να χτυπήσει και τη Γερμανία, όχι έμμεσα αλλά άμεσα στο κόστος δανεισμού της.
Αυτό θα σήμανε και την αρχή του τέλους της ευρωζώνης, τουλάχιστον...

ΕΜΠΡΟΣ Κυβερνήτες, ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ!



Οι χθεσινές παραδοχές στελεχών του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, δηλαδή… του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το «λάθος»* που έγινε με την Ελλάδα, συνιστά επί της ουσίας ομολογία ενοχής.  Ή τουλάχιστον, επαρκή αιτιολόγηση, για να διεκδικήσει η Ελλάδα στο μέλλον αποζημίωση. Για… εθνική οδύνη.
Οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι εταίροι και δανειστές ΠΡΕΠΕΙ να κληθούν και να απολογηθούν για την ισοπέδωση του μέλλοντος ενός λαού.

*Όπου «λάθος», οι Γερμανοί παραδέχονται ότι το μείγμα πολιτικής που επελέγη και εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2010,  μετά δηλαδή από την υπογραφή του Μνημονίου Ι, είχε σοβαρή απόσταση… από την πραγματικότητα.
Οι συνεργάτες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βέβαια, έσπευσαν να επισημάνουν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπονήθηκε μετά από συλλογική… συζήτηση ορισμένων από τα κορυφαία οικονομικά μυαλά του πλανήτη.
Λες και η παραπάνω παράμετρος συνιστά… άλλοθι, όταν και εφόσον οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι εταίροι και δανειστές κληθούν να απολογηθούν για την ισοπέδωση του μέλλοντος ενός λαού.
Άλλοθι λοιπόν δεν είναι.

Στα ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ λοιπόν!
Και τη συγκεκριμένη αποζημίωση, θα πρέπει να απαιτήσουμε να την εισπράξουμε.
Όχι σαν τις άλλες, επίσης γερμανικές αποζημιώσεις.
ΕΜΠΡΟΣ Κυβερνήτες, ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ!

Ηγέτης μιας μεγάλης Παράταξης

Χωρίς μάλιστα να μεταβάλλει τις θέσεις του

Ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε με τις επιστολές που απέστειλε σε Eurogroup, ΔΝΤ και ΕΚΤ ότι, υπερέβη τα όρια του αρχηγού ενός κόμματος και έγινε ηγέτης μιας μεγάλης παράταξης. 
Έκλεισε τα αυτιά στις φωνές που τον προέτρεπαν να ακολουθήσει το δρόμο του μικροκομματικού συμφέροντος, και άνοιξε το δρόμο του χρέους έναντι του εθνικού συμφέροντος. 
Και μάλιστα χωρίς να μεταβάλλει τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, ...

Τον Δεκέμβριο η απόφαση για την ονομασία της πΓΔΜ


Στις 5 Δεκεμβρίου θα γνωστοποιήσει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης την απόφασή του για την προσφυγή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά της Ελλάδας για το θέμα του ονόματός της.
«Το Διεθνές Δικαστήριο, το κυριότερο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών, θα ανακοινώσει την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011, την απόφασή του για την υπόθεση της εφαρμογής της ενδιάμεσης συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995 (ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας)», αναφέρεται στην...

Η … άλλη όψη της πολιτικής (φωτό)

Το ελληνικό κοινοβούλιο έχει και την καλή του πλευρά

Μπορεί στη Βουλή να συμβαίνουν διάφορα, όμως υπάρχει και η καλή πλευρά του, ιδιαίτερα όταν ο φωτογραφικός φακός κάνει κλικ … απέναντι σε τέτοια στιγμιότυπα.
Η όμορφη της Βουλής, Έλενα Ράπτη μπορεί να είχε μια άτυχη στιγμή στα βουλευτικά έδρανα και να την απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός, όμως …

Ο κ. Δημήτρης Σταρόβας απαντάει για την κόντρα που καλά κρατεί.

Σε μία μοναδική εμφάνιση του κ. Δημήτρη Σταρόβα  στην τηλεοπτική εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, παρουσιάζει στους τηλεθεατές πως τραγουδάνε στην πρωτεύουσα.
Θέλοντας να δώσει μία απάντηση στην κόντρα που επικρατεί τόσα χρόνια για τον τρόπο ομιλίας των Θεσσαλονικών και των Αθηναίων.

Τα γνωστά "σε, με,το λλ". Αφορμή για να ανεβάσω αυτό το βίντεο είναι ότι είμαι και εγώ "παθών".
Κάτοικος πλέον του νομού Αττικής εκεί που επικρατεί η Αττική διάλεκτος η οποία είναι και η σωστή- επικρατέστερη έχω ουκ ο λίγες φορές διορθωθεί από ανθρώπους για τον τρόπο ομιλίας μου όχι τόσο για το σε και το με αλλά "για τον είπε" ενώ είναι "του είπε" το ορθό.
Μην αναφέρω για το σουβλάκι με το καλαμάκι κ.ο.κ...

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η Ιστορία της Οικονομικής Απάτης στην Ελλάδα!

Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).
-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για...

Έρχεται ο επόμενος εκβιασμός των δανειστών

του Μ. Ιγνατίου

Η επιστολή του προέδρου της ΝΔ προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup και της ΕΚΤ φαίνεται να κλείνει τον τελευταίο γύρο των εκβιασμών των Ευρωπαίων εναντίον της Ελλάδας, των αρχηγών των πολιτικών της κομμάτων και του λαού της. 
Ο κ. Σαμαράς επέλεξε να ακολουθήσει τις επιταγές των δανειστών της Ελλάδας.  
Εάν έπραξε ορθά, θα το πληροφορηθεί στις κάλπες, εάν και όποτε στηθούν…
Είπαν πως υπό άλλες συνθήκες η απάντηση θα έπρεπε να είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ, αλλά στο σημείο που οδηγήθηκαν τα πράγματα, με την ευθεία απειλή ότι «η μη υπογραφή σημαίνει όχι συντάξεις», η επιλογή ήταν μία και μοναδική...

"Μην έρχεστε πριν τον πάτο στην Ελλάδα", λένε αυτοί που θα μας... "σώσουν"!


Η Ελλάδα πρέπει να πιάσει πάτο για να ... σωθεί. 
Πιο κυνική ομολογία δεν θα μπορούσε να υπάρξει από τον κατ'ουσίαν "πρωθυπουργό" της χώρας Χορστ Ράιχενμπαχ ο οποίος σε συνέντευξή του στην γερμναική εφημερίδα Die Welt λέει στους επενδυτές ουσιαστικά "Μην έρχεστε ακόμα. Δεν έχουν πιάσει πάτο ακόμα οι Έλληνες για να αγοράσετε φθηνά έως τζάμπα"!
Δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Τον Καραμανλή, πως τον παρακολουθούσαν;

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά,

Ενδιαφέρονται πράγματι οι Βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να μάθουν ποιός και γιατί κάνει τις τηλεφωνικές υποκλοπές και κάλεσαν τον πρόεδρο της σχετικής Ανεξάρτητης Αρχής για να τους διαφωτίσει; 
Έχουν οξύτατη αίσθηση του χιούμορ!
Θα ήταν πολύ  απλούστερο να διαβάσουν στη στήλη των αγγελιών των μεγάλων αθηναϊκών εφημερίδων τι είδους ”υπηρεσίες” προσφέρουν στους πελάτες τους τα πολυάριθμα Γραφεία ντετέκτιβ και θα το μάθαιναν αμέσως. Και το ποιοί και το γιατί και το πως!
Αν μάλιστα καλούσαν και κάποιον από αυτούς τους κυρίους να τους διαφωτίσει...

Μήνυμα του Καραμανλή στο εσωτερικό του κόμματος...

Κάθε άλλο παρά τυχαία φαίνεται ότι ήταν η παρέμβαση του καραμανλικού βουλευτή Γιώργου Βλάχου για τα λεγόμενα του Φαήλου Κρανιδιώτη και τις παραινέσεις του στον Σαμαρά, σχετικά με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης...
«Καλό θα είναι κάποιοι που παριστάνουν τους πολιτικούς φίλους και δεν ξέρω ποιοι άλλοι είναι, να μιλούν λιγότερο», είπε με νόημα σήμερα στον flash ο γαλάζιος βουλευτής Αττικής και πρόσθεσε:

Ο Παπανδρέου φεύγει οριστικά στο τέλος Δεκεμβρίου


Στα τέλη Δεκεμβρίου θα ανοίξει με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Γιώργου Παπανδρέου η διαδικασία διαδοχής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στην προεδρία της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου μετά τον πρώτο κύκλο συναντήσεων που είχε, τις τελευταίες ημέρες, με όλα τα κορυφαία στελέχη του κινήματος έχει καταλήξει στις αποφάσεις του. 
Μετά την είσπραξη της 6ης δόσης και την ψήφιση του Προϋπολογισμού και ενώ θα έχουν αρχίζει οι συζητήσεις με την Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ότι αποχωρεί οριστικά...

Ποιος είναι ο μοναδικός επιβάτης της α΄ θέσης του «ευρωπαϊκού» Τιτανικού;

H Γερμανία σύντομα θα αντιληφθεί ότι είναι ο μοναδικός επιβάτης της Α΄ θέσης του Τιτανικού, προειδοποιεί η βρετανική τράπεζα Royal Bank of Scotland.
Σχολιάζοντας την πανωλεθρία που υπέστη χθες το Βερολίνο στη δημοπρασία 10ετών ομολόγων ο αναλυτής της RBS, ο Harvinder Sian, υποστηρίζει πως πιθανόν να αποτελέσει την απαρχή μιας καθοδικής πορείας των τίτλων της χώρας...

Γρηγόρης Ψαριανός: «'Η πελάτης είναι ή μαλάκας»

Γρηγόρης Ψαριανος: «'Η πελάτης είναι ή μαλάκας»
Συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσει η συνέντευξη του βουλευτη της Δημοκρατικής Αριστερας Γρηγόρη Ψαριανού στο περιοδικό «Informer» και συγκεκριμένα η απάντηση του σε ερώτημα σχετικά με τους Αγανακτισμένους.
Ο βουλευτης ο οποίος με τις κατα καιρούς τοποθετήσεις του έχει ανάψει φωτιές, δεν μασάει τα λόγια του. 
Ιδού τι απάντησε στο έρώτημα για τους αγανακτισμένους: