Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Το "βαθύ λαρύγγι" και το "παπαγαλάκι"



Αποκλειστικό-
Το newstime.gr, με νέα έγγραφα-φωτιά, αποκαλύπτει ποια είναι η Αγγελική Παπαμιλτιάδου, το "παπαγαλάκι" της Ελευθεροτυπίας και ξένων εντύπων που με το δημοσίευμα για το ΔΝΤ κατέδειξε πως η κακή δημοσιογραφία μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνη. 
Τα πανίσχυρα εκδοτικά συμφέροντα που την "προστατεύουν" και γιατί. 
Η κακώς εννοούμενη "συντεχνιακή" αλληλεγγύη και κάλυψη της από μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 
Όλα ξεκίνησαν από το άρθρο του Market News International (MNI) το οποίο επικαλούμενο ανώνυμους "ανώτατους Έλληνες αξιωματούχους" μετέδωσε πως η Αθήνα επιδιώκει την επαναδιαπραγμάτευση της ευρωπαϊκής συμφωνίας για τη βοήθεια στην Ελλάδα, ώστε να αποκλειστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ και να καταστούν πιθανόν πιο ευνοϊκοί οι όροι δανεισμού. 
Η πληροφορία αυτή, όταν αναμεταδόθηκε από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Bloomberg και το Reuters, εξελήφθη ως ένδειξη μεγάλης αδυναμίας της Ελλάδας, και οδήγησε....

H 9η Απριλίου του 2010, η Μαύρη Παρασκευή.


H 9η Απριλίου του 2010 είναι πιθανόν να περάσει στην ιστορία ως η Μαύρη Παρασκευή της ελληνικής οικονομίας. 
Ο οίκος Fitch, ο οποίος ακριβώς τέσσερις μήνες νωρίτερα είχε ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για το κόστος δανεισμού υποβάθμισε εκ νέου την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας στην κατηγορία BBB- στα όρια δηλαδή αυτού που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποδέχεται ως εγγύηση. 
Σχεδόν ταυτόχρονα διέρρευσε από τις Βρυξέλλες, ότι οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας και ότι συμφωνήθηκε το επιτόκιο των διμερών δανείων που θα δοθούν στη χώρα μας.
Ο συνδυασμός των δύο γεγονότων προκάλεσε στην κυβέρνηση την μεγαλύτερη δυνατή αμηχανία: για πρώτη φορά από τότε που τα spreads άρχισαν να χορεύουν με τους λύκους θα πρέπει να αισθάνθηκε πραγματικά με την πλάτη στον τοίχο.
Η υποβάθμιση από τη Fitch, στο φόντο της εβδομάδας που προηγήθηκε με το κόστος δανεισμού να αγγίζει το 8% και την διαφορά από το ομόλογο αναφοράς στις 456 μονάδες βάσης, έκανε την προσφυγή στη βοήθεια πρακτικά μονόδρομο.
Αίφνης όμως και η βοήθεια ήταν έτοιμη να ...

“Ο Γιώργος είναι δραστήριος, όχι σαν τον άλλο το προηγούμενο το τουρίστα”

Εκείνη η ψυχή ο Ασεμπέγιο τι να κάνει άραγε;

Κάποτε όταν ήμουν νέος ΔΑΠιτης, σε ένα σεμινάριο μας έλεγαν πως πρώτα βρίσκεις τις πολιτικές και μετά τους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να τις επικοινωνήσεις. 
Εξελικτικά το μοτίβο, στην Ελλάδα τουλάχιστον, άλλαξε. 
Βρίσκαμε πρώτα τον επικοινωνιολόγο και μετά τις πολιτικές. 

Πλέον με τη κυβέρνηση ΜΚΟ του Γεωργίου Παπανδρέου κάνουμε μόνο επικοινωνιακή διαχείριση.  
Με όρους day-to-day  υπάρχουν τρία meetings ένα πρωινό για την χάραξη της επικοινωνιακής καμπάνιας, ένα μεσημεριανό για τις διορθώσεις και ένα βραδινό για το damage control
Ενδιάμεσα βέβαια κανείς δεν ασχολείται με τις πολιτικές και την διακυβέρνηση μιας και το να λες αηδίες δεξιά αριστερά είναι κουραστική δουλειά.
Από την ώρα που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την διακυβέρνηση της χώρας το μόνο που κάνει είναι επικοινωνιακή πολιτική. 
Λογικό θα πει κάποιος μιας και με αυτή κέρδισε την εξουσία. 
Με μία άνευ προηγουμένου....

Δεν θέλουμε βοήθεια οι αόματοι...θέλουμε οι παράλυτοι!


Στήνουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

Η “αποκάλυψη” από το “Βήμα” είναι η τεκμηρίωση αυτού που φωνάζουμε μήνες τώρα. 
Κάποιοι σέρνουν την χώρα στην πτώχευση και τώρα ταυτοποιούνται ακόμα και από τα “έγκριτα” μέσα. 
Η Goldman Sachs μας ρίχνει στο ΔΝΤ πλέον με τη βούλα.
Πρακτικά λοιπόν, η προσφυγή στο ΔΝΤ μέσω της ενεργοποίησης του πακέτου στήριξης, σημαίνει αδυναμία της χώρας να εκπληρώσει της υποχρεώσεις της, δηλαδή ΠΤΩΧΕΥΣΗ. 
Ποιός επωφελείται από την πτώχευση της Ελλάδας; 
Ποιός αποκομίζει κέρδη; 
Μα φυσικά αυτοί που είχαν ποντάρει στην χρωκοπία της χώρας κολοσσιαία κεφάλαια. 
Ποιοί είναι αυτοί; 
Μα φυσικά αυτοί που μας “σέρνουν” εκεί, όπως είχαμε αποκαλύψει ΕΓΚΑΙΡΑ μα όλοι τότε το ....

"Τι άλλο μένει να κόψουμε κύριε Πρωθυπουργέ;"

"Κύριε Πρωθυπουργέ
Μέχρι τώρα λόγω λιτότητας και του γεγονότος ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν δοθεί αυξήσεις στους μισθούς μας σφίξαμε το ζωνάρι που λέει και ο λαός. 
Τρώμε κρέας μια φορά την εβδομάδα (μας κάνει και... καλό για την χοληστερίνη), σταματήσαμε τα παιδιά μας από τα φροντιστήρια αγγλικών κ.λ.π , δεν χρησιμοποιούμε πια τα αυτοκίνητά μας, δεν πηγαίνουμε τακτικά στους γιατρούς, δεν κάνουμε εξετάσεις ( ε και κάποιοι λιγότεροι καλό είναι), δεν αγοράζουμε ρούχα, παπούτσια και μειώσαμε και το σούπερ μάρκετ στα απολύτως απαραίτητα.
Κάνουμε μπάνιο μια φορά την εβδομάδα, καταργήσαμε τις πολλές λάμπες στο σπίτι, μία είναι αρκετή, καταργήσαμε και το τηλέφωνο, για να μειώσουμε τους λογαριασμούς
Τον χειμώνα δεν ανάβαμε και τα καλοριφέρ κοιμόμασταν από τις 9 για οικονομία.
Τώρα μετά τις μειώσεις στους μισθούς μας έχω την απορία τι άλλο μπορούμε να μειώσουμε και με ποιον τρόπο θα ζήσουμε.
Το μόνο που μπόρεσα να κάνω ήταν να διώξω το παιδί μου στο εξωτερικό μπας και έχει καλύτερη μοίρα.Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Αν έχετε κάποιες προτάσεις παρακαλούμε να μας τις αναπτύξετε μήπως εμείς! ‚ που έχουμε χαζέψει από την ανέχεια δεν μπορούμε να τις σκεφτούμε.
Σας ευχαριστώ"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Κυβέρνηση Goldman Sachs


Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση για ενεργοποίηση του πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας στην οποία… κατέληξαν οι Ευρωπαίοι Εταίροι λήφθηκε μια μέρα μετά την αποκάλυψη του εσωτερικού εγγράφου της Goldman Sachs, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα. 
Με τον τρόπο αυτό απαντήθηκε επιτέλους και το παλαιό ερώτημα αναφορικά με το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο και όχι μόνο:
Η Goldman Sachs

Πολύ σύντομα, απ ότι φαίνεται, θα δούμε και μια κυβέρνηση- μαριονέτα της, καθώς η παρούσα, αφού ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά δε θα μπορέσει να σταθεί…
Επειδή τις προσεχείς λίγες μέρες θα αντιμετωπίσουμε μια ανελέητη εκστρατεία (παρα)πληροφόρησης καλό θα είναι να μην ξεχνούμε κάποια βασικά:...

25 δισ. ευρώ και με επιτόκιο 3,4% η βοήθεια για την Ελλάδα !

Οριστικοποιήθηκαν οι όροι δανεισμού από ΔΝΤ - ΕΕ   

Αρκεί η Ελλάδα να το ζητήσει!

25 δισ. ευρώ και με επιτόκιο 3,4% θα αντλήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, αρκεί η ελληνική πλευρά να το ζητήσει.
Μετά τα νέα αυτά τα spreads των δεκαετών ομολόγων έπεσαν στις 386 μονάδες βάσης, ενώ με μεγάλη άνοδο 3,40% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών...

Το ΠαΣοΚ διασύρει την Ελλάδα διεθνώς, δηλώνει ο Σαμαράς!


Στην ομιλία του στην Κοζάνη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ήταν καταπέλτης για την κυβέρνηση. 

Την κατηγόρησε για αυτοκαταστροφική μανία, για αβουλία, για απίστευτες γκάφες.

Η Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά
στη Συνδιάσκεψη της Κοζάνης
για την Ενεργειακή Πολιτική και το Περιβάλλον

 

Αγωνιστές και Αγωνίστριες της Νέας Δημοκρατίας,
Πραγματοποιούμε σήμερα την προσυνεδριακή Συνδιάσκεψή μας σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.
Η εκτίναξη των spreads δεν υποδηλώνει μόνο την επίθεση των κερδοσκόπων. Αποκαλύπτει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της…
-- Βέβαια το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επιρρίψει τις δικές του ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Όμως τα spreads εκτινάχθηκαν επί των ημερών του και με ευθύνη του. Όταν ανέλαβε ήταν 130 μονάδες. Και σήμερα ξεπέρασαν τις 400!
--Το μέσο κόστος δανεισμού της Ελλάδας - μόλις πέρσι, το 2009 - ήταν...

Επιτέλους αποφασίστε: "Στάση πληρωμών..." ή στο "ΔΝΤ - ΕΕ"


Επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει μεταξύ της "Στάσης πληρωμών των Ελληνικών Ομολόγων", των παράνομων ομολόγων του 2000 και τον "Μονόδρομο του ΔΝΤ - ΕΕ"!
Η κατάσταση που ζεί η ελληνική οικονομία, εξ αιτίας των κυβερνητικών χειρισμών, είναι καταστροφική! 
Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειριστεί αυτή την κρίση και όσο καθυστερεί θα οδηγείται σε περισσότερες και μεγαλύτερες "γκάφες" στο εξής.
Σήμερα παρουσιάζεται μια πρόταση από την διαχρονικά πολύ αγαπητή προς την κυβέρνηση Goldman Sachs, αφού τον άνθρωπό της τον κ. Π. Χριστοδούλου τον έχει τοποθετήσει Πρόεδρο στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), η οποία σήμερα μας λέει ότι το ΔΝΤ είναι μονόδρομος
Εκτίμηση μας είναι ότι η κυβέρνηση θα επιλέξει την λύση του ΔΝΤ !
Όπως όλοι καταλάβουμε,  σήμερα οι αγορές εκβιάζουν την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, ΔΝΤ και ΕΕ και δεν κάμπτονται από πολιτικές δηλώσεις  μας αναφέρει στέλεχος ξένης επενδυτικής τράπεζας συμπληρώνοντας ότι η "καυτή πατάτα" επιστρέφει και πάλι στην ευρωζώνη με το ερώτημα αν θα υπάρξει "ομοφωνία".
Η εκτίναξη των spreads των ελληνικών ομολόγων έχει ήδη καταστήσει "άσφαιρο" το πιστόλι πάνω στο τραπέζι, καθώς αποδείχτηκε ότι η ασαφής δέσμευση της ευρωζώνης για βοήθεια στην Ελλάδα δεν πέτυχε να συγκρατήσει την εκτόξευση του ελληνικού κόστους δανεισμού.
Το άρθρο που ακολουθεί είναι από το AxiaPlus:...

Η Ιταλία δεν είναι σαν την Ελλάδα

Η κατάσταση των δημοσιοοικονομικών της Ιταλίας δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη της Ελλάδας, ανέφερε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα "Il Sole 24 Ore".
"Φυσικά, σε καμία περίπτωση η Ιταλία δε βρίσκεται στην ίδια θέση με την Ελλάδα", δήλωσε ο κ. Τρισέ.
Σύμφωνα με τον Τρισέ, η Ιταλία επέδειξε μια ορισμένη αντίσταση στη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. 
Εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανή στη συγκράτηση του ετησίου δημοσίου ελλείμματος και δεσμεύθηκε να επιστρέψει στα όρια που προβλέπει το ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ προέτρεψε την Ιταλία να...

Έχουν επαφή με την πραγματικότητα στη Νέα Δημοκρατία;

Αποφεύγω να ασχοληθώ με τα θέματα της Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν θέλω να ρίχνω λάδι στην φωτιά , αλλά και γιατί τα εσωτερικά θέματα της Ν.Δ ελάχιστα απασχολούν αυτή την στιγμή την πλειοψηφία των πολιτών.
Δεν είναι δυνατόν την στιγμή που η χώρα βρίσκεται στην χειρότερη θέση από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα , την στιγμή που η κυβέρνηση παίρνει σωστά αλλά και ΛΑΘΟΣ μέτρα , την στιγμή που οι πολίτες δεν ξέρουν άν το καλοκαίρι θα υπάρχει ακόμα οικονομία , η Αξ. Αντιπολίτευση να έχει επικεντρώσει όλη της την ενέργεια στα εσωκομματικά .
Δεν φτάνει που  η μάχη για την ηγεσία της νεολαίας έχει ξεφύγει από την καλώς εννοούμενη κόντρα  με την χρησιμοποίηση όλων των "όπλων" που μπορεί να διαθέτουν  οι ομάδες που διεκδικούν την προεδρία ,  με αποκορύφωμα την δυσωδία που διαρρέουν για τους αντιπάλους τους σε blogs που αποδεδειγμένα επιχαίρουν για αυτή την κατάσταση , ήρθε και η ανοικτή σύγκρουση Σαμαρά - Μπακογιάννη.
Ότι δεν έλυσαν κατά την προηγούμενη εξαετία λόγω της εξουσίας θα το λύσουν τώρα !!!

Η επίσημη Ν.Δ μέσω του κ. Π. Παναγιωτόπουλου δηλώνει:...

Επιλογές δημοσιευμάτων για την Ελλάδα από τον Διεθνή Τύπο

Έχουν Σχέδιο..!

Πήρε πίσω η κυβέρνηση την παρακράτηση του 8% 
 
ΠΑΡΟΛΟ  ΠΟΥ  ΕΙΧΑΝ   ΣΧΕΔΙΟ....

ΠΑΛΙ  ΠΗΡΕ  ΠΙΣΩ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΕΛΑ .....ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ
ΕΚΑΝΕ ΛΕΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ
(ζαντολάστιχα, φιμέ τζάμια, μαρσπιέ, φιλτροκούτι, εξάτμιση και σχάστρα)
Δε θα πιάνεται τώρα το εργαλείο !
Κατάργηση της παρακράτησης φόρου 8% στα τιμολόγια των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, μείωση των συντελεστών φορολόγησης των ναυτικών και βελτιωτικές ρυθμίσεις για τον κλάδο των μηχανικών και άλλα ελεύθερα επαγγέλματα, περιλαμβάνονται στις τελικές βελτιώσεις  του φορολογικού νομοσχεδίου που .........

Θα παραδοθούμε χωρίς μάχη;

Είναι πλέον φανερό ότι η εξέλιξη των spreads, η πτώση στις μετοχές, η φιλολογία για τη δυνατότητα των ελληνικών τραπεζών να χρηματοδοτηθούν από τις ξένες αγορές δημιουργούν σταδιακά, όλα μαζί, μια «τέλεια καταιγίδα» που ωθεί τη χώρα μας στην ανεπιθύμητη «αγκαλιά» της όποιας ξένης βοήθειας.
Ασφαλώς και οι αγορές παίζουν το δικό τους παιχνίδι. Το σχέδιο διάσωσης που άκουσαν από τα ευρωπαϊκά χείλη ήταν αρκετά αόριστο και «απρόθυμο» ώστε να τους δώσει κίνητρο να «εκβιάσουν» την ενεργοποίησή του, για να δουν τι τελικά θα γίνει.
Κι αυτό κάνουν.
Ωστόσο, οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης για τον εκτροχιασμό της κατάστασης είναι μεγάλες. 
Η κυβέρνηση Παπανδρέου ανάλωσε μήνες ανοίγοντας σωρεία θεμάτων που δεν μπορεί να κλείσει γρήγορα και αμέλησε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, έως ότου ήταν πολύ αργά, αφού το ...

Πώς θα προχωρήσει η Ελλάδα από εδώ και πέρα;

Έχοντας δει τα ελληνικά ομόλογα να βουλιάζουν σε νέα χαμηλά, καθώς και τα credit default swaps της Ελλάδας να εκτινάσσονται σε επίπεδα-ρεκόρ, είναι πρακτικώς απαραίτητο να σκεφτούμε ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής.
Το θέμα είναι: το σημείο καμπής προς τα πού; Οι αναλυτές σχολίασαν εκτενώς την κατάσταση - και κλίνουν υπέρ ενός νέου προγράμματος διάσωσης Ε.Ε. - ΔΝΤ.
Ο αναλυτής περί Ελλάδας της Fitch, σε συνέντευξή του στο Reuters, έριξε το βάρος του υπέρ του να ζητήσει στήριξη η Ελλάδα. Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν ιδιαίτερη επιρροή εδώ - ακόμη και η Fitch.
Ο κ. Nick Kounis της Fortis Bank επίσης εξέθεσε τις απόψεις του σε έκθεση προς τους πελάτες:
"Το ξεπούλημα στα ελληνικά ομόλογα οφείλεται σε πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης ότι το πακέτο οικονομικής βοήθειας Eurogroup - IMF θα καταφέρει να κάνει καλό ή εντέλει αν υπάρχει πράγματι τέτοιο ...

Ο Τρισέ μας στηρίζει, τα spreads στα ύψη και η φλυαρία «καίει» τον mr. ΟΔΔΗΧ;

Υπάρχουν δυο καλές ειδήσεις, δυο κακές ειδήσεις και μια επικείμενη... είδηση. 

Οι καλές ειδήσεις  είναι η διαβεβαίωση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, ότι «δεν υπάρχει θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας»  και ότι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού παρουσιάζει σημαντική μείωση της τάξης του 40% σε σχέση με το 2009.  
Η κακή είδηση είναι ότι τα spreads εκτοξεύονται σε πρωτόφαντα ύψη. 
Μαζί εκτοξεύεται  και η κριτική της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για ανικανότητα διαχείρισης της κρίσης και για επικίνδυνη φλυαρία.
Η ...επικείμενη είδηση είναι ότι ο πρώτος  από τα κυβερνητικά στελέχη που φαίνεται ότι θα «πληρώσει» αυτή την «φλυαρία» , όλα δείχνουν ότι θα είναι ο κ. Π. Χριστοδούλου
Το κυβερνητικό στέλεχος που επελέγη για γεν. διευθυντής του Οργανισμού διαχείρισης δημόσιου χρέους (ΟΔΔΗΧ). 
Ο διάλογος στη βουλή είναι αποκαλυπτικός ...
Αναλυτικότερα...

Ας γελάσουμε και λίγο μέσα στην πίκρα μας

Χθες έλειπα όλη μέρα και δεν είδα συνεδρίαση ούτε δεν είδα ούτε καν ειδήσεις. Θέλησα να βάλω κάτι για να γελάσουμε λίγο μέσα σε όλη αυτή την πίκρα.


Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Έξι μήνες κυβέρνησης Γ. Α. Παπανδρέου

Ο Γ. Παπανδρέου πέρασε την προηγούμενη πενταετία δίνοντας αρχικά μάχες χαρακωμάτων με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους κι έπειτα, αφού αισθάνθηκε ασφαλής μέσα στο κόμμα του, πριονίζοντας χωρίς αρχές και χωρίς πρόγραμμα την κυβέρνηση Καραμανλή. 
Ας μην πάμε πολύ μακριά:
Όταν πέρσι τον Φεβρουάριο ο τότε Πρωθυπουργός τον κάλεσε στο Μαξίμου για να τον ενημερώσει για την Κρίση, ώστε να φτάσουν σε μια μίνιμουμ συνεννόηση και συναίνεση για να ληφθούν εγκαίρως τα απαιτούμενα μέτρα, ο κ. Παπανδρέου εξήλθε αποφαινόμενος ότι δεν υφίσταται διεθνής κρίση (!) κι ότι τα όποια προβλήματα προέρχονται από την ανικανότητα της τότε κυβέρνησης.
Με αυτό το σύνθημα πορεύτηκε επιτυχώς και στις εκλογές του Οκτωβρίου, κατά τις οποίες, θυμίζω, υποσχέθηκε όχι μόνο αυξήσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής και του ΟΤΕ!
Την Μεγάλη Εβδομάδα η Λούκα Κατσέλη αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο Mega ότι ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του είχαν πλήρη γνώση της κατάστασης κατά την προεκλογική περίοδο.
Με άλλα λόγια, ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του έλεγαν συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό για να κερδίσουν την εξουσία.
Βέβαια, όταν τα spread αγγίζουν τις 450 μονάδες –όταν δηλαδή δανειζόμαστε με επιτόκιο σχεδόν 8%- τα ψέματα του κ. Παπανδρέου και των συνεργατών του είναι το ...

Φοβού τους Ούγγρους, και μοντέλα φέροντες...


Ο Έλληνας είχε ανέκαθεν ιδιαίτερη αδυναμία στα μοντέλα.
Πριν από δέκα χρόνια ονειρευόμαστε το «σουηδικό μοντέλο» με υψηλές κοινωνικές παροχές και σταθερή οικονομική ανάπτυξη, φιλική προς το περιβάλλον.
Αργότερα συμβιβαστήκαμε με το «ιρλανδικό μοντέλο» με επενδύσεις στον τριτογενή τομέα και στις τεχνολογίες αιχμής.
Όλα δείχνουν όμως ότι καταλήγουμε στο «ουγγρικό μοντέλο», το οποίο προβλέπει άγρια λιτότητα με συνταγή Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ποιά ακριβώς ήταν η «συνταγή» για την Ουγγαρία; 
Την αποκαλύπτει με λεπτομέρειες ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Γκόρντον Μπάϊναϊ σε συνέντευξη που είχε δώσει στις 10 Δεκεμβρίου 2009 στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit»

ΝΔ: Δικαιώθηκε η επιλογή για τη στήριξη των τραπεζών !

Ως ξεκάθαρη επιβεβαίωση του ορθού της επιλογής για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες εξέλαβε η Νέα Δημοκρατία την απόφαση της κυβέρνησης για την παράταση του προγράμματος.
"Σήμερα, η Κυβέρνηση του ΠαΣοΚ., που επέκρινε τότε το σχέδιο ρευστότητας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έρχεται να προτείνει την ενεργοποίησή του. 
Και, ορθώς μάλιστα πράττει, καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες υψηλού κόστους δανεισμού και στενότητας άντλησης κεφαλαίων, εξαιτίας και των Κυβερνητικών αστοχιών, η επέκταση του Προγράμματος αποτελεί αναγκαιότητα", δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας. Χρήστος Σταϊκούρας.

Στα "τάρταρα" το χρηματιστήριο - Ιπτάμενο spread


Οι μαζικές πωλήσεις ελληνικών ομολόγων δεν έχουν προηγούμενο, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο και δυσβάσταχτο δανεισμό για τη χώρα μας. 
Το spread των 10ετών ομολόγων έχει εκτιναχθεί στο ιστορικό υψηλό των 456 μονάδων βάσης και η απόδοση τους στο 7,50%.
Το ανησυχητικό είναι ότι το σπρεντ για το διετές ομόλογο φθάνει στις 587 μονάδες και για το πενταετές στις 481 μονάδες. 
Αφορμή, μεταξύ άλλων, για τη συνέχιση της ανοδικής πορείας των spread θεωρείται δημοσίευμα των Financial Times, που κάνει λόγο για μαζική φυγή τραπεζικών καταθέσεων στο εξωτερικό, εμφανίζοντας έτσι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να "αιμορραγεί".

Χρηματιστήριο: "Πούλα και...τρέχα"
Μετριάστηκαν λίγο οι πιέσεις, με το Γενικό Δείκτη να επανέρχεται πάνω από τις 1.900 μονάδες με τις ...

Η αλαζονεία, η υποκρισία και ο λαϊκισμός έχουν και τα όρια τους...

Κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων!

"Ότι έλεγα πριν μια εβδομάδα, για τον μηχανισμό στήριξης εννοούσα ότι πρέπει να γίνει μελλοντικά" Γιώργος Παπανδρέου

"Η άνοδος των spreads μπορεί να οφείλεται σε παρερμηνεία των όσων ειπώθηκανστο τελευταίο άτυπο υπουργικό συμβούλιο (Μ. Τετάρτης)"  Γ. Παπακωσταντίνου

"Εκτιμήσαμε λάθος. Γι' αυτό και δεν αντιδράσαμε άμεσα. Όταν είδαμε ν' ανεβαίνουν και πάλι τα spreads, αποφασίσαμε να υπάρξει επίσημη διάψευση"   Ν. Παμπούκης
 
Δοκιμασία με ανώνυμες δηλώσεις (επωνύμων) που απέτυχαν

*ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:Αυτή τη στιγμή (1:13 μ.μ. 7/4/2010), τα Spreads εκτοξεύθηκαν στις 456 μ.β.

Η χθεσινή άνοδος των spreads υποτίθεται προκλήθηκε από αντιφατικές δηλώσεις εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τους όρους της πρόσφατης συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος.
Δεν νομίζω να είναι μυστικό ότι μέσα στο ΠΑΣΟΚ τρέμουν την ιδέα να μπει το ΔΝΤ & ΕΕ στο υπουργείο οικονομικών και να πάρουν τα κλειδιά του μαγαζιού.
Δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας κυβερνητικός αξιωματούχος η κλητήρας που, να μην ξέρει ότι το πολιτικό του μέλλον και η καρέκλα του θα πάψει να υπάρχει όταν (όχι άμα) φτάσουμε σε αυτό το σημείο.
Άρα δεν έχω καμία αμφιβολία για την εγκυρότητα της είδησης που βγήκε νωρίτερα σήμερα και κάνει λόγο ότι:

"Πολυμέτωπη η ήττα της κυβέρνησης" λέει Ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ !

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππά, σήμερα στο "Έθνος", όπου σε άρθρο της κάνει λόγο για πολυμέτωπη ήττα της κυβέρνησης, αναφορικά με την οικονομική κρίση. 
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι "η σημερινή εικόνα της κυβέρνησης μοιάζει με σκακιστή υψηλών προδιαγραφών που παίζει πολλές παράλληλες παρτίδες" και προσθέτει: "Προς το παρόν βλέπουμε μόνο την παράλληλη εξέλιξη πολλών παιχνιδιών και ζούμε με τον απόηχο μια πολυμέτωπης ήττας".
Και συνεχίζει λέγοντας ότι "καθώς οι παρτίδες εξελίσσονται θα μπορέσουμε σιγά σιγά να διακρίνουμε ότι τα λεφτά πράγματι υπάρχουν, μόνο που αναδιανομή είναι δομική παρέμβαση και όχι μερμέτι"....

Το πολιτικό μεθύσι!

Η ανεπάρκεια που χαρακτηρίζει το πολιτικό μας σύστημα κατά την άποψη μου έχει να κάνει με το σύνταγμα
Το σύνταγμα δεν προάγει την δημοκρατία  και την δικαιοσύνη (http://sindagmatiki-anatheorisi.blogspot.com/).
Είμαι σίγουρος ότι αν η Ελλάδα είχε ένα σύνταγμα τύπου Αμερικής, Γερμανίας η Ελβετίας, θα είμαστε μια από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) χώρα του κόσμου.
Αποτέλεσμα λοιπόν του ότι το σύνταγμα δεν προάγει τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη είναι ότι έχει διαμορφωθεί ένα πολιτικό σύστημα που δεν ανανεώνεται και είναι κλειστού κυκλώματος.
Αποτέλεσμα αυτού του κλειστού κυκλώματος (μονοπώλιο στην εξουσία) είναι ότι αυτοί που κάνουν κουμάντο (οι ίδιοι και οι ίδιοι), νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και ότι δεν κάνουν ποτέ λάθος. 
Η εξουσία δηλαδή τους έχει μεθύσει τόσο πολύ που νομίζουν ότι είναι αλάθητοι σαν τον Πάπα.
Οι παρακάτω στοίχοι γράφτηκαν...

Μπορεί η Ελλάδα να αποφύγει την πτώχευση;

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προετοιμάζουν το έδαφος για την πρώτη μεγάλη ‘διάσωση’,  ανάβει κι η συζήτηση για το αν η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει τη στάση πληρωμών.    
Ορισμένοι βλέπουν την Ελλάδα ως νέα Αργεντινή, σημειώνοντας τις εκπληκτικές της ομοιότητες με τη χώρα που το 2001 προχώρησε στη μεγαλύτερη στάση πληρωμών της παγκόσμιας ιστορίας (σε όρους δολαρίων). 
Άλλοι πάλι, και πρωτίστως ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λένε ότι τα προβλήματα της χώρας είναι μεν δύσκολα αλλά διαχειρίσιμα, και παραπονούνται για το ρόλο των κακόβουλων διεθνών κερδοσκόπων. 
Η αποφυγή της στάσης πληρωμών ίσως είναι δυνατή, αλλά όχι εύκολη. Αρκεί να ...

Αναγέννηση

Η χώρα έχει επείγουσα ανάγκη να αναγεννηθεί. 
Μέσα από τα αδιέξοδα στα οποί μας οδήγησαν και ο λαικισμός και ο υπερβολικός κοινωνισμός ο τόπος οφείλει να αναδιοργανωθεί να συγκεντρώσει όσα αποθέματα ψυχής του απομένουν και δυναμικά να αντικρύσει το μέλλον. 
Δυστυχώς οι απίστευτες ανοησίες που ακούγονται και δηλητηριάζουν την νοημοσύνη του κόσμου λειτουργούν σαν τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια ανάκαμψης για την κατάκτηση του αύριο. Μια κοινωνία βουτηγμένη στον κρατισμό της βόλεψης, στον ωχαδερφισμό της αδράνειας και στην παθητική προσμονή παροχών από την «πολιτεία» δεν είναι δυνατόν να αγωνισθεί και να βγεί νικήτρια στον δύσκολο αγώνα που έχουμε, ίσως και δίχως να το θέλουμε, αναλάβει.
Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε κάποιες πικρές αλήθειες. Παρά τις απερίγραπτες...

Οι ελληνικές τράπεζες και το θρίλερ των spread!

Καθαρά σήματα κινδύνου για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα «διαβάζουν» πλέον οι παράγοντες των αγορών που έχουν εκτοξεύσει πάνω από τις 400 μονάδες βάσης το spread των ελληνικών ομολόγων, καθώς μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, με μια συνάντηση-γκάφα ενέτειναν τη νευρικότητα, υποδαύλισαν τη φημολογία για την πραγματική κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και έριξαν, προφανώς άθελά τους, νερό στο μύλο των κερδοσκόπων.
Ύστερα από τη δεύτερη κατά σειρά εφιαλτική ημέρα στο ...

Τρικυμία εν κρανίω!


Η ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ, η κωπηλασία, η αναρρίχηση σε ορθοπλαγιά κι άλλα extreme sports, το parapente, γιατί όχι –το συστήνουμε ανεπιφύλακτα– δημιουργούν ευεξία, βοηθούν στο στρες, καταπολεμούν το άγχος από την πεζή καθημερινότητα. 
Γενικά, η αερόβια άσκηση θα έπρεπε να βοηθά –έτσι λένε όλοι οι ειδικοί– και στη σπιρτάδα του μυαλού, στη διαύγεια του πνεύματος. 
Εμείς ανεπιφύλακτα προτείνουμε στον Γιωργάκη, για το πρόβλημα του, το parapente της χρεοκοπίας!
Κι όμως τα φαινόμενα μας οδηγούν δυστυχώς στα αντίθετα τελείως συμπεράσματα…
ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ διαδέχονται η μία την άλλη.
Εξι μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. 
Κάποιοι πρέπει να βρίσκονται σίγουρα…

Θα το θυμηθεί η νέα "Νέα Δημοκρατία";

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια, στις 8 Απριλίου 1990, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις εκλογές με το συντριπτικό ποσοστό του 48%!
Παρά το εντυπωσιακό ποσοστό του 48% η ΝΔ, ελέω του εκλογικού νόμου του ΠαΣοΚ, που κατασκεύασε λίγο πριν τις εκλογές γιατί φαινόταν ότι θα τις έχανε, εκλέγει μόλις 150 βουλευτές!
Η εκλογική αναμέτρηση αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση, αρχής γινομένης από τον Ιούνιο του 1989 και τον Νοέμβριο του ιδίου έτους, δηλαδή μέσα σε διάστημα ούτε δέκα μηνών.
Η χώρα είχε μπει σε μια πρωτόγνωρη διαδοχική εκλογική διαδικασία, ελέω εκλογικού νόμου όπως σας είπαμε, με την ΝΔ ν' αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, αλλά να μην μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση!
Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της ήταν ο κ. Κώστας Μητσοτάκης ο οποίος ορκίζει την κυβέρνηση του, λίγες μέρες αργότερα,παίρνοντας ψήφο εμπιστοσύνης από 152 Βουλευτές! 
Στους 150 βουλευτές της ΝΔ προστέθηκαν οι Θόδωρος Κατσίκης από το Υπόλοιπο Αττικής και Αχμέτ Σαδίκ από την Ροδόπη!
Το ποσοστό αυτό του 48% είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ιστορία της μετά το 54% του Νοεμβρίου του 1974 που πήρε ο Ιδρυτής της ΝΔ, αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, μόλις επέστρεψε από το Παρίσι, ανοίγοντας τον κύκλο της Μεταπολίτευσης μετά την 7ετία!

Συνεργασία Renault, Nissan και Daimler

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, η ιαπωνική Nissan και η γερμανική Daimler ανακοίνωσαν σήμερα συμφωνία συνεργασίας η οποία προβλέπει ανταλλαγές μετοχών, καθώς και κοινά αναπτυξιακά προγράμματα και κοινή χρήση κινητήρων
.Βάσει της συμφωνίας συνεργασίας, η Daimler θα αποκτήσει συμμετοχή 3,1% στη Nissan και 3,1% στη Renault
Από την πλευρά τους η Renault και η Nissan θα έχουν συμμετοχή 1,55% καθεμία στην Daimler, αναφέρουν οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες σε κοινή ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα στο χρηματιστήριο του Τόκιο.
"Οι δεξιότητες της καθεμιάς αλληλοσυμπληρώνονται αποτελεσματικά...ενισχύουμε άμεσα την ανταγωνιστικότητά μας στον τομέα των μικρών και μεσαίων αυτοκινήτων", δήλωσε ο πρόεδρος της Daimler Ντίτερ Τσέτσε, διευκρινίζοντας ότι...

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Όταν η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο (VIDEO)

PartizanΉταν Μεγάλη Τετάρτη της 7ης Απριλίου 1999.  
Η ΑΕΚ γράφει  μια ένδοξη σελίδα στην σπουδαία  ιστορία της. 
Χωρίς κανένα φόβο αλλά με πολύ πάθος. 
Χωρίς τίτλο ή διάκριση. 
Ήταν ένα απλό φιλικό παιχνίδι. 
Η "κιτρινόμαυρη" ομάδα έφτανε στο Βελιγράδι εν μέσω των Νατοϊκών  βομβαρδισμών και έτσι γινόταν η πρώτη ομάδα παγκοσμίως που "έσπαγε" το εμπάργκο του πολέμου.
 
Η "Πολίτικα" του Βελιγραδίου αναφερόμενη στο ματς της Παρτιζάν με την ΑΕΚ είχε τίτλο "Νικήσαμε τον πόλεμο δίπλα στους Έλληνες ήρωες", ενώ η "Μπόρμπα" έγραφε: 
"Είναι Έλληνες και παραμένουν ήρωες"
Ήταν μοναδικές στιγμές αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους Γιουγκοσλάβους που δέχονται την απάνθρωπη επίθεση του ΝΑΤΟ. 
Οι παίκτες των δύο ομάδων φορούσαν φανέλες με ζωγραφισμένους στόχους σε ένα ματς που οι φίλαθλοι έγιναν ένα και "έκλεψαν" την παράσταση με την συμπεριφορά τους.
Το αγωνιστικό μέρος δεν είχε τόση σημασία. 
Άλλωστε το ματς διακόπηκε από την ειρηνική εισβολή Ελλήνων και Σέρβων φιλάθλων στον...

Το "βαθύ λαρύγγι" της κυβέρνησης...

Νέο ιστορικό ρεκόρ έκαναν σήμερα τα spread φτάνοντας στις 412 μονάδες βάσης
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο θέμα των διαρροών που είχαν σαν αποτέλεσμα την εκτόξευσή τους. 
Στην κυβέρνηση ψάχνουν το «βαθύ λαρύγγι».

Μία ημέρα μετά την εκτόξευση του spread στα 10ετή ομόλογα σε νέο αρνητικό ρεκόρ, η διαφορά απόδοσης με τους γερμανικούς τίτλους παραμένει σήμερα σε πολύ υψηλά επίπεδα, εντείνοντας τις ανησυχίες για το κόστος κρατικού δανεισμού.
Εν τω μεταξύ, όπως επισημαίνουν διαχειριστές κεφαλαίων, η έκδοση ομολόγου σε δολάρια, η πρώτη τα τελευταία δύο χρόνια, δεν σημαίνει απαραίτητα χαμηλότερο κόστος δανεισμού για την Ελλάδα.
Τα ελληνικά ομόλογα έχουν σημειώσει απώλειες (τα μοναδικά στην ευρωζώνη) 4,6% από την αρχή του 2010.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο θέμα των διαρροών που είχαν σαν αποτέλεσμα την εκτόξευση των spread.
Από τη ΝΔ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη» την κίνηση αυτή και κάλεσε τον πρωθυπουργό να βρει αμέσως ποιο στέλεχος της κυβέρνησης ευθύνεται για τη δήλωση.
«Ο πρωθυπουργός οφείλει να βρει και να κατονομάσει ποιό είναι αυτό το στέλεχος, αλλιώς θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος για τη ζημιά, που υφίσταται η ελληνική οικονομία» πρόσθεσε.
Ο ίδιος επανήλθε και στο θέμα της φορολόγησης των τιμολογίων με 8%. 
Είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε χθες να καταργηθεί το συγκεκριμένο μέτρο και πρόσθεσε ότι «είτε το ποσοστό είναι 8%, είτε μειωθεί στο 5%, όπως φημολογείται, θα προκαλέσει περαιτέρω ασφυξία στην αγορά».
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η...

Έντρομοι στο Μαξίμου προσπαθούν να σωθούν από τον διασυρμό!

Προάγγελος πολιτικών εξελίξεων το spread !

Φοβερό και ανεπανάληπτο ξύλο πέφτει τώρα από τις αγορές με το spread του δεκαετούς ομολόγου να έχει υπερβεί τις 400 μονάδες και να οδεύει προς τις 410.
Έντρομοι στο Μαξίμου προσπαθούν να σωθούν από τον διασυρμό αλλά οι αμείλικτες αγορές και οι κερδοσκόποι δεν σταματούν πουθενά.
Πριν από λίγο κορυφαίος υπουργός παρομοίαζε την κυβέρνηση με την Άρσεναλ που χθες το βράδυ έφαγε τέσσερα γκολ από τον Μέσι επειδή ... τόλμησε να σκοράρει πρώτη μέσα στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα!
Οι πολιτικές εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες τα επόμενα εικοσιτετράωρα , αν δεν υπάρξει κάποια σοβαρή παρέμβαση από το εξωτερικό.
Ο Σαμαράς έχει ειδοποιηθεί σχετικά και όπως λέγεται στην πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα, τίποτα δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί από τη στιγμή που οι αγορές δείχνουν με τον πλέον επαχθή και επώδυνο τρόπο, ότι έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους στον Παπανδρέου και την κυβέρνηση του.

Εκνευρισμός Παπαδήμου για Παπανδρέου !

Σε λίγο θα τον κυνηγούν όλοι!

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται πλέον οι σχέσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου με τον πρωθυπουργό.
Ο Παπαδήμος φαίνεται να του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα τον Μάιο που λήγει η θητεία του στην ΕΚΤ και να αναλάβει το οικονομικό επιτελείο.
«Εδώ που τα έφτασε τα πράγματα βάζοντας μέσα στην Ευρώπη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ας τα βγάλει πέρα μόνος του» αναφέρουν για τον Παπανδρέου συνεργάτες του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της χώρας.
Η κατάσταση είναι οριακή και δεν αποκλείεται να υπάρξει ο απόλυτος δημοσιονομικός εκτροχιασμός αφού οι Γερμανοί θέλουν να «ξεσκίσουν» κυριολεκτικά την Ελληνική οικονομία και να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους σε βάρος της Ελλάδας.
Ο Παπαδήμος ήταν εκείνος που προειδοποιούσε τον Παπανδρέου για τις επώδυνες συνέπειες της μυστικής του διπλωματίας στο επίπεδο της οικονομίας αλλά ο πρωθυπουργός δεν τον άκουγε.
Σήμερα το πρωί, μετά και τις αναφορές των ...

Ξυπνήστε τους εκεί στη Ρηγίλλης κ. Σαμαρά!

Μήπως η επιταγή που δώσατε ήταν λευκή;

Έχετε Ιστορική ευθύνη!


Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Ιστορική Νέα Δημοκρατία η οποία όλες τις μεγάλες επιλογές της κατάφερε και τις έκανε επιλογές της Πατρίδος μας, έχει ευθύνη για την σημερινή κυβερνητική πορεία της Ελλάδος!
Η ευθύνη της δεν είναι από την κυβερνητική της πορεία των 5,5 χρόνων, αλλά το ότι δεν αντιδρά όπως θα έπρεπε, εδώ και 6 μήνες!
Τι περιμένετε κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, να μας χρεοκοπήσουν και μετά ν' αντιδράσετε;
Ήδη η διαδικασία της χρεοκοπίας είναι στο τελικό της στάδιο!
Δεν χρειαζόταν και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς, από την πρώτη στιγμή, που μας οδηγεί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του!
Εμείς το αντιληφθήκαμε και τα γράφουμε από την πρώτη στιγμή. 
Μια μικρή αναδρομή στο blog μας, μετά την 5 Οκτωβρίου 2009, θα σας πείσει, ζητώντας να κάνετε αντιπολίτευση τώρα!
Όταν έχεις ένα πρωθυπουργό ο οποίος από τα ...

Η Ελλάδα δυσχεραίνει τον δανεισμό της!


Η αναθεώρηση του ελλείμματος προς τα πάνω και ανεύθυνες δηλώσεις εκτόξευσαν τα spreads σε ύψος ρεκόρ!


(Ο πίνακας δίπλα είναι επιθυμητός σήμερα!)
Σε μεγάλη στενωπό βρίσκεται εκ νέου η ελληνική οικονομία, καθώς ανώνυμες -και ανεύθυνες- τοποθετήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη αναθεώρηση του ύψους του ελλείμματος συνθέτουν πλέον ένα εκρηκτικό μείγμα για τον δανεισμό του ελληνικού Δημοσίου, ο οποίος από χθες έγινε ακόμη δυσχερέστερος.
Μία δήλωση ανώνυμου παράγοντα από την Αθήνα σε ...

Δύο τραπεζίτες…στο μέγαρο Μαξίμου...

Ζήτησαν ενεργοποίηση του "πακέτου" των 28 δις ευρώ!
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν τα τραπεζικά στελέχη τις εξελίξεις στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, αναφορικά με την εσπευσμένη προσφυγή των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών στην Τράπεζα της Ελλάδος, που με τη σειρά της μετέφερε στο υπουργείο Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό τις νέες ικεσίες για κρατική υποστήριξη.
Το αίτημα εγκρίθηκε τελικά από τον Πρωθυπουργό, σε συνάντηση που είχε με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και δίνει τη δυνατότητα στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας να κάνουν ανά πάσα στιγμή χρήση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που είχαν τεθεί στη διάθεσή τους από την κυβέρνηση ήδη από το φθινόπωρο του 2008, αλλά ως τώρα είχαν αξιοποιηθεί μόνο εν μέρει, καθώς οι τραπεζίτες έκαναν επιδείξεις ισχύος –κενές περιεχόμενου, όπως αποδεικνύεται σήμερα…- σνομπάροντας κυρίως τα 15 δις. ευρώ των κρατικών εγγυήσεων δανεισμού.
Έτσι, οι τράπεζες θα ...

Οι γκάφες πληρώνονται!

Τα Ελληνικά Ομόλογα ήταν και χθες πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και όχι για καλό λόγο. 

Ολα ξεκίνησαν όταν το πρακτορείο ειδήσεων, που ελέγχεται από το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, επικαλέστηκε δήλωση ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα επιθυμεί την αλλαγή του σχεδίου στήριξης των Βρυξελλών, προκειμένου να παρακαμφθεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Κάτι αντίστοιχο είχε πει στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και ο πρωθυπουργός.

ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών, ενώ ...

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Spread Χρεοκοπίας, συγχαρητήρια κ. Παπανδρέου, "αλλάξαμε και βουλιάξαμε" !

Το γράψαμε νωρίς το μεσημέρι ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα με τους αλλοπρόσαλλους χειρισμούς της κυβέρνησης και του κ. Παπανδρέου, να γίνει "τεχνική πτώχευση", ποιός μας ακούει όμως;
Αν όχι ο ιδρώτας των ελλήνων φορολογουμένων θα πηγαίνει στ' αυξημένα sread και τις Τράπεζες της Wall Street!
Η κυβέρνηση Σημίτη θα καυχάται, εκτός από την κλοπή του Χρηματιστηρίου του 1999 και για τον παράνομο δανεισμό σε ομόλογα του 2000!
Ευχαριστούμε ΠαΣοΚ!

Η ανάλυση που ακολουθεί είναι ...

Μόνη λύση η στάση πληρωμής των Ελληνικών Ομολόγων!

Το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι, να δουλεύει για τα spread;

Γιατί να πληρώνουμε κάτι το οποίο εκδόθηκε παράνομα το 2000; 
Στόχος του ελληνικού λαού είναι να δουλεύει σκληρά για να πληρώνει τα υψηλά spread, για τα bonus των κερδοσκόπων;
Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μας;

 Ο οικονομικός αναλυτής και δημοσιογράφος Max Keiser μιλάει στον σταθμό Athens International Radio 104,4 FM, για τα υψηλά spread των ελληνικών ομολόγων καθώς και τις προθέσεις των καιροσκόπων της Wall Street....και μας λέει:

"Μη περιμένετε να πέσουν τα sread, αυτά θ' ανέβουν κι' άλλο"
"Η ΕΕ με την ανοκοίνωση της Συνόδου κορυφής των Βρυξελλών βοήθησε το σορτάρισμα των ομολόγων, δηλαδή την κερδοσκοπία σε βάρος της Ελλάδος"
"Τα ομόλογα σε Δολλάριο δεν συμφέρουν την Ελλάδα. Συμφέρουν τα hedge funds να σορτάρουν σε μεγαλύτερη αγορά, όπως είναι αυτή του δολλαρίου"
"Η Ελληνική κυβέρνηση έχει κοινά συμφέροντα με τις Τράπεζες της Wall Street"
"Το συμφέρον της Ελλάδος είναι η παύση πληρωμών των ομολόγων, με την δικαιολογία ότι εκδόθηκαν παράνομα" !
Δείτε και ακούστε, σε μετεφρασμένο Video, ολόκληρη τη συνέντευξη του Max Keiser:

Η κρίση του χρέους θέλει κι άλλο χρέος!

Για πολλούς διεθνείς παρατηρητές το πρόβλημα των ελληνικών δημόσιων οικονομικών είναι ενδεικτικό των συνεπειών της παγκόσμιας κρίσης του 2008.  
Η εξήγηση θέλει πολλές χώρες που ακολούθησαν επεκτατική δημοσιονομική πολιτική για να αντισταθμίσουν τις αρνητικές συνέπειες από τη μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, την κατάρρευση της αγοράς κατοικίας μετά το σκάσιμο της φούσκας των τοξικών κτλ στην πραγματική οικονομία.
Σύμφωνα με αυτήν τη συλλογιστική, κάποια στιγμή θα ερχόταν η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός και η Ελλάδα είναι πρώτη στη σειρά. Πρόκειται για μια απλοϊκή εξήγηση αν σκεφτεί κανείς ότι η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ικανοποιητικό ρυθμό το 2008 και μόνο η ύφεση του 2009 δικαιολογούσε εν μέρει τη διεύρυνση του ελλείμματος του προϋπολογισμού.
Η κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι ασφαλώς ένα πολύ πιο σύνθετο φαινόμενο.
Όμως, εδώ που φτάσαμε προέχει το ξεπέρασμα της κρίσης.
Θεωρητικά, μια χώρα με εθνικό νόμισμα που ...

Το μπόνους των 9 εκατ. δολαρίων στον κύριο Goldman Sachs έχει σχέση με την Ελλάδα;

- Τα πάρε δώσε με την κυβέρνηση 

- Οι μυστικές συναντήσεις του Παπανδρέου στο «Πεντελικό»

Τεράστια ερωτήματα εγείρει για την κυβέρνηση Παπανδρέου η αποκάλυψη που περιέχεται σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Monde Diplomatique» της Μ. Τετάρτης.
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα (η «Monde Diplomatique» πάντως απευθύνεται στο παγκόσμιο κοινό):
Πρόσφατα ο επικεφαλής της γνωστής αμαρτωλής Goldman Sachs έλαβε μπόνους 9 εκατομμυρίων δολαρίων. 
Πρόκειται για την εταιρεία, υπενθυμίζουμε, η οποία το 2001 με λογιστικές αλχημείες «έσβησε» μέρος του ελληνικού ελλείμματος, ώστε η κυβέρνηση Σημίτη να πετύχει την ένταξη της....

«ΓΙΩΡΓΟ, ΧΑΣΑΜΕ» στις Βρυξέλλες...

Το 66,8% πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν πήρε αυτά που έπρεπε και το 68,4% λέει όχι στο ΔΝΤ, ενώ το 53,1% εκτιμά ότι ο Παπανδρέου θα κατορθώσει να βάλει τάξη στη χώρα

Αρνητικά τοποθετείται η πλειοψηφία του λαού στα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες και στις αποφάσεις που ελήφθησαν εκεί σχετικά με τη συγκρότηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Όπως προκύπτει από πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Μαρτίου (τηλεφωνική, σε δείγμα 1.003 συνεντεύξεων, σταθμισμένο), οι κυβερνητικές θριαμβολογίες για...

Τα χειρότερα δεν έχουν περάσει...

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα.
«Τα χειρότερα έχουν περάσει» υποστηρίζει ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Time” και ίσως, καλά κάνει, αφού δουλειά ενός ηγέτη είναι να κρατά, ή τουλάχιστον να προσπαθεί να κρατά, υψηλά και το ηθικό του λαού του οποίου ηγείται.
Όμως, τα χειρότερα δεν έχουν περάσει
Για την ακρίβεια, μόλις τώρα αρχίζουν.
Όπως και να τα δεις τα νούμερα, ότι πράξη και να κάνεις, «δεν βγαίνουν».
Δημοσιονομική περιστολή και αύξηση φόρων σε καιρό ύφεσης, σημαίνει βαθύτερη ύφεση.
Ιδιαίτερα, μάλιστα, σε μια κρατικοδίαιτη οικονομία, όπως η ελληνική.
Βαθύτερη ύφεση, ήτοι πέραν αυτής που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας, ακόμη και στην πλέον «αναθεωρημένη» εκδοχή του, ή...

Τζούλια: «Έρχεται το δεύτερο dvd»

HTζούλια Αλεξανδράτου που συνεχίζει την περιοδεία της στα νησιά... -μετά τη Πάρο, πήγε και στην Μύκονο- διάλεξε την ημέρα του Πάσχα για να ανακοινώσει ότι το πρώτο πορνό dvd θα έχει και συνέχεια...
Ναι, ναι καλά διαβάσατε...
Φορώντας ένα μαύρο αποκαλυπτικό κορμάκι, ζαρτιέρες και ψηλοτάκουνες γόβες τραγούδησε σε νυχτερινό μαγαζί της Μυκόνου που τόσο πολύ αγαπά αφού την επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι...
Κι ενώ λοιπόν όλοι παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι το show της 23χρονης καλλονής, ξάφνου η Τζούλια ανακοίνωσε από το μικρόφωνο ότι «Έρχεται συνέχεια με το δεύτερο dvd πια»...
Τι ήταν να το πει;;;
Ξέσπασαν σε...

«Βρώμικο» χτύπημα από το Βερολίνο.

Με τα τρέχοντα, τοκογλυφικά επιτόκια δανεισμού ζητούν τώρα οι Γερμανοί να δανειστεί η Ελλάδα από τα κράτη της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το χθεσινοβραδινό δημοσίευμα που ήταν και το πρώτο θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times
Πρόκειται, για ένα «βρώμικο» χτύπημα από το Βερολίνο, που απειλεί να φέρει ακόμη πιο κοντά τη χώρα στη χρεοκοπία…
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των F.T., η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ απειλεί να «ξηλώσει» ακόμη και στοιχεία της συμφωνίας της 25ης Μαρτίου, για τη στήριξη των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης, που θεωρούνταν ως τώρα αυτονόητα. Ειδικότερα, οι Γερμανοί θέτουν θέμα ερμηνείας της συμφωνίας των ηγετών της Ε.Ε., που αναφέρει, ότι οι χώρες που θα ζητήσουν διμερή δάνεια από άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να...

Από την Ύδρα με ... αγάπη !

Ο Geoffrey
φέτος μας έδωσε ευχές
πασχαλινές από την Ύδρα !
Με φόντο τα ..

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Η κατάρα των τριών γενιών Παπανδρέου

Ελληνική τραγική φάρσα η πολιτική ιστορία της οικογένειας. 

Του James Petras
Σε καθεμιά από τις τρεις αποφασιστικές στιγμές της πρόσφατης ιστορίας της, η Ελλάδα ανακόπηκε από την πιθανότητα κοινωνικού μετασχηματισμού προς την πολιτική ανεξαρτησία και την ελευθερία από την ξένη κηδεμονία από κάποιο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου.[…]

Γεώργιος Παπανδρέου ο πρεσβύτερος: Μεταξύ επανάστασης και αντίδρασης
Στον απόηχο μιας από τις μεγαλύτερες αντιφασιστικές αντάρτικες νίκες στην Ευρώπη το ελληνικό αντιστασιακό κίνημα, υποστηριζόμενο από περισσότερα από 2 εκατομμύρια πολίτες, προέλαυνε τον Οκτώβρη του 1944 για την απελευθέρωση  της Αθήνας. 
Με πενιχρή υποστήριξη στο εσωτερικό της χώρας, ο Γεώργιος Παπανδρέου στηριζόταν στα πολεμικά ...

Πανωλεθρία ο «θρίαμβος» των Βρυξελλών

Στο ύψος τους επιτόκια και κερδοσκόποι, στον πάτο ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης από τορπίλη του ΔΝΤ 

- Οι θυσίες δεν έπιασαν τόπο, ετοιμαστείτε και για άλλες...

Αν δώσεις  το ένα χέρι στις αγορές, θα σου ζητήσουν και το άλλο», είναι η παροιμιώδης, πλέον, φράση της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη. 
Το ερώτημα είναι αν η ελληνική οικονομία διαθέτει έστω και ένα από τα πάνω ή κάτω άκρα της μετά τον τελευταίο «ακρωτηριασμό» της στην έκδοση των επταετών ομολόγων της περασμένης Δευτέρας.
Το επόμενο ερώτημα είναι τι έχει απομείνει από τη θριαμβολογία για τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής και την κατευναστική επίδραση που υποτίθεται ότι θα είχαν στις αγορές.
Η απάντηση είναι προφανής: Τίποτα! 
Η εξημέρωση του θηρίου απέτυχε παταγωδώς. 
Η δημοπρασία της Δευτέρας για δανεισμό...