Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

CNN: «Ο Παπανδρέου πρέπει να ετοιμάζει ελικόπτερο»


CNN: «Ο Παπανδρέου πρέπει να ετοιμάζει ελικόπτερο»Με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία θυμίζει Αργεντινή» ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra, Hans-Joachim Voth υπογραμμίζει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου CNN τις ομοιότητες που παρουσιάζουν οι εξελίξεις στην Ελλάδα με την πτώχευση της Αργεντινής.
Το άρθρο αναφέρεται στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην πτώχευση την Αργεντινή, παρουσιάζει αυτά που έχουν...

Οι υγιείς να βγάλουν απόψε τον ζουρλομανδύα...

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ο κ. Γ. Παπανδρέου άνοιξε χθες την πόρτα του φρενοκομείου σαλπίζοντας προσκλητήριο προς νέους τροφίμους.
Όλα όσα συνέβησαν χθες αποτελούν την επιτομή του ψυχαναγκασμού.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και εκείνα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος - η πλειοψηφία – που εξακολουθούν να χειροκροτούν τον...

Θέλει Κανείς να Κυβερνήσει;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο ο κ. Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί, ενώ η φημολογία για κυβέρνηση συνεργασίας οργιάζει, μαζί με διάφορα άλλα σενάρια φαντασίας, ευσεβών πόθων ή προπαγάνδας.
              Τα κεντρικά συμπεράσματα από τις κινήσεις των κεντρικών πολιτικών δυνάμεων συνοψίζονται στα παρακάτω:

Για "φαρσοκωμωδία" στην Ελλάδα κάνει λόγο το Spiegel

Στην ακύρωση του δημοψηφίσματος, στη ρευστή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και στα όσα διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή, αναφέρονται σήμερα τα διεθνή Μέσα Ενημερώσης.
BBC: "Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση καλεί τον Παπανδρέου να παραιτηθεί θέτοντας εν αμφιβόλω τις ελπίδες για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενόψει της αποψινής ψήφου εμπιστοσύνης".
CNN:

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πέφτει η κυβέρνηση;

Με τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, οι οποίες αναμένονται με ενδιαφέρον μετά τη χθεσινή συνάντηση στις Κάννες και το τελεσίγραφο Μέρκελ - Σαρκοζί προς τη χώρα μας, συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Εντός της ημέρας θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία του προέδρου της, πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, όπως έγινε γνωστό από ...

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την κυβέρνηση για τυχοδιωκτισμό και ζητούν εκλογές

Αμετακίνητος στην επιλογή του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και να προκηρύξει δημοψήφισμα, παρουσιάστηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 μ.μ εξελισσόμενο σε ολονύχτια αγρυπνία!
Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι «Εκτροπή δεν είναι η διενέργεια δημοψηφίσματος αλλά η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να πείσει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».
Είναι φανερό ότι ...

Απίστευτος εξευτελισμός της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Για να αντιληφθείτε τι είδους Εθνική Κυριαρχία έχουμε και ποιος ακριβώς κυβερνάει την Ελλάδα, Μέρκελ και Σαρκοζί όρισαν μόνοι τους ως ημερομηνία δημοψηφίσματος την 4-12-2011 και μόνοι τους όρισαν και το ερώτημα, όπως ήδη εμείς πρώτοι από χθες το προείπαμε και έχουμε ήδη ξεκινήσει και σχετική διαδικτυακή ψηφοφορία «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ΕΥΡΩ». Αφού ο κ. Παπανδρέου ήθελε να παίξει με την ΕΕ και να μπλοφάρει, η Μέρκελ άρπαξε την ευκαιρία,....

Η Καϊλή εκτός ΠΑΣΟΚ - Επιστολή ανεξαρτητοποίησης


Επιβεβαιωθήκαμε. Το είχαμε αναφέρει από προχθές ότι είναι ζήτημα χρόνου και είχε ήδη πάρει την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί.  
Η επιστολή της:

Έως και 20.000 ευρώ κρατική ενίσχυση θα µπορούν να λαµβάνουν όσοι άνεργοι θέλουν να ιδρύσουν επιχείρηση

Ενισχύσεις έως και 100% 

espawww.antagonistikotita.gr
www.espa.gr
www.efepae.gr
www.startupgreece.gov.gr

Έως και 20.000 ευρώ κρατική ενίσχυση θα µπορούν να λαµβάνουν όσοι άνεργοι θέλουν να ιδρύσουν επιχείρηση, αλλά και όσοι έχουν ανοίξει τη δική τους µετά την 1η Ιανουαρίου του 2011, µέσω του νέου προγράµµατος του ΕΣΠΑ µε τίτλο το...

Το τέλος της δυναστείας Παπανδρέου....


Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ
σήμερα
αποκαθηλώνει τον γιό του ιδρυτή του.

Ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού γεννήθηκε τον προπερασμένο αιώνα και από τις αρχές του περασμένου αιώνα είχε άμεση ανάμιξη στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Από τότε και μέχρι...

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 – Αύξηση 9-12,5%

Περίπου πέντε εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα παραλάβουν εντός των προσεχών ημερών  τα ειδοποιητήρια για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2012, τα οποία είναι αυξημένα κατά 9,1% έως 12,5% σε σύγκριση με τα τέλη που καταβλήθηκαν για το έτος 2011.

«Οι Βρυξέλλες αντιδρούν στο δημοψήφισμα όπως τα βαμπίρ στο σκόρδο»


Καθώς σύσσωμος ο διεθνής Τύπος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δημοσιεύματα των Financial Times.
Η οικονομική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά στην έντυπη έκδοσή της πως η «κυβέρνηση Παπανδρέου ενδέχεται να χάσει τη "δεδηλωμένη" ακόμα και σήμερα το βράδυ».
Παράλληλα στην ηλεκτρονική της έκδοση δημοσιεύονται...

Όλη η μυστική έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα


Ομολογία αποτυχίας της τρόικας: Η Ελλάδα θα πτωχεύσει τους δανειστές της.
Ζητά κούρεμα 50%-60%, ιδιωτικοποιήσεις 46 δις ευρώ και ΟΜΟΛΟΓΑ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ.
Προβλέπει δυσθεώρητο νέο δανεισμό και «γύψο» τουλάχιστον έως το 2020!!!
Υπολόγιζε από την αρχή σε πωλήσεις τραπεζών που θα «έσωζε»…

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το πείραμα του Wörgl – Μια ιστορία σαν παραμύθι


Το Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. 
Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους. 
Ο νέος Δήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια,  ο ίδιος κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και να γίνει μηχανικός στους σιδηροδρόμους. 
Αν και ο ίδιος δεν ήταν μαρξιστής, είχε...

Κων. Μητσοτάκης: "Δεν έχει καμία λογική το δημοψήφισμα"

Δεν έχει καμία λογική το δημοψήφισμα, περιπλέκει τα πράγματα και δεν διευκολύνει την προσπάθεια για έξοδο της χώρας απο τη σημερινή κρίση, δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό...(Σκάϊ), χθες το βράδυ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου "θα πέσει γρήγορα και κάποια άλλη λύση θα βρεθεί για να βοηθήσει τον τόπο" και εκτίμησε ότι "έκλεισε τον κύκλο του ο κ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός".
Τάχθηκε υπέρ...

Γκρεμίζεται το χρηματιστήριο δια χειρός Παπανδρέου!


Αναρτήθηκε
από τον/την economikos
στο Νοεμβρίου 1, 2011
Στο -6,5% ο γενικός δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου, στις 758 μονάδες λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Κάθε μέρα που περνάει...

Οι πρόσφατες αποφάσεις των Βρυξελλών της 27/10/11 μόνο ως  "Δήλωση προθέσεων" μπορούν να αξιολογηθούν.
Τους πρωϊνούς πανηγυρισμούς των "ηγετών", διαδέχτηκε μέσα σε λίγες μόνο ώρες ο σκεπτικισμός.
Τα ποσά που διατέθηκαν για ανακεφαλαιοποίηση των χρεωκοπημένων τραπεζών κρίθηκαν αμέσως ισχνά, από τραπεζίτες, ΜΜΕ, οικονομολόγους και το ίδιο το ΔΝΤ.

Η ενίσχυση του EFSF με κεφάλαια μέχρι 1 τρις ευρώ είχε την ίδια "αξιολόγηση", αφού κρίνεται ανεπαρκές να αντιμετωπίσει το βάρος της Ιταλίας και τα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τη Γαλλία...

Αιφνιδιασμός από Fitch: Μας κηρύσσει σε "ολική χρεοκοπία"!

Mια εξαιρετικά δυσάρεστη και απρόσμενη εξέλιξη είχαμε πριν μερικές ώρες, εξέλιξη που αν «τριτώσει» μπορεί να έχει κρίσιμα αρνητικές παρενέργειες ακόμα και αε αυτή την θνησιγενή απόφαση του «κουρέματος» κατά 50% του ελληνικού χρέους της Συνόδου Κορυφής: 
Ο τρίτος μεγαλύτερος οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings μας βγάζει σε καθεστώς κανονικής χρεοκοπίας (!) λόγω του 50%, δεν δέχεται τον εθελοντικό χαρακτήρα δηλαδή, του «κουρέματος» και πέρα από αυτό η όλη πρόβλεψή της  για την Ελλάδα είναι «μαύρη». Για την ακρίβεια πιο «μαύρη» δεν γίνεται:

Πάτος;;... Λέγε το... Καπάκι!!

Εδώ και 1,5 χρόνο μας τάζουν... πάτο!
"Κουράγιο παιδιά"... "τώρα βάζουμε πάτο"... "Πήραμε ανάσα".
Και ξαναμανά το ίδιο. Κουράγιο παιδιά...
Από την ώρα που εκείνος ο κεκές φινλανδός Ρεν μάς "ευχήθηκε"  καλό κουράγιο... βρήκαμε το μπελά μας...

Έρχεται η μεγάλη σφαγή των 150.000 Δημοσίων Υπαλλήλων...

Πραγματική σφαγή θα γίνει στο ελληνικό Δημόσιο, με "κούρεμα" φορέων, οργανισμών, υπουργείων, ανεξάρτητων αρχών και όλων των δομών του κράτους, που θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις και το 60%, και ένα δεύτερο "τσουνάμι" εφεδρείας, που θα συμπαρασύρει το 50% των υπαλλήλων των υπουργείων, ανακοινώνεται εντός των επόμενων ημερών.
Από τους 300.000 εργαζομένους στον στενό δημόσιο τομέα, σε χαμηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, εκπαιδευτικής βαθμίδας δευτεροβάθμιας (ΔΕ), που βρίσκονται κοντά στην 3η ηλικία, θα αναζητηθούν εκείνοι που πρέπει να απολυθούν κατά προτεραιότητα. ..

Φόρος 30% ή κατάσχεση καταθέσεων για όσους έβγαλαν λεφτά στην Ελβετία!

Στον δρόμο που  άνοιξαν Γερμανία και Ηνωμένο  Βασίλειο κινείται η Ελλάδα, προωθώντας συμφωνία με την Ελβετία για να διασταυρώσει λογαριασμούς και φορολογικές  δηλώσεις όσων έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. 
Με στόχο την διμερή συμφωνία Ελλάδος-Ελβετίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, συνάντηση στη Βέρνη μεταξύ των γ.γ. των υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών, κ.κ. Η. Πλασκοβίτη και M. Ambuhl.  
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει δύο μορφών συμφωνία:
-είτε να ανοίξουν  οι λογαριασμοί και να δοθούν  στην Αθήνα τα στοιχεία για  τις καταθέσεις σε ελβετικές  τράπεζες,
- είτε να επιβληθεί  ένας «οριζόντιος φόρος» (πχ 20%-30%) επί του συνόλου του κατατεθειμένου (ή επενδεδυμένου) κεφαλαίου στην  Ελβετία που θα αντιστοιχεί στο ύψος του φόρου που θα είχε καταβληθεί αν το ποσό της κατάθεσης είχε δηλωθεί ως εισόδημα στην ελληνική φορολογική αρχή.
..

Αυτή είναι η ωμή οικονομική αλήθεια!

Περνώντας οι μέρες και έχοντας πλέον λίγο πιο καθαρά τα πράγματα στο μυαλό μου, πλέον μπορώ να είμαι σχεδόν σίγουρος για ένα πράγμα:  
τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας.  
Όχι γιατί απαιτείται πολύ δουλειά όπως επανέλαβε για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός. Η δουλειά δεν είναι μπαμπούλας.
Πολύ απλά γιατί η δουλειά δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημά μας.
Για να τα κάνουμε απλά: η απόφαση των εταίρων μας – της Γερμανίας δηλαδή που προσπαθεί να γερμανοποιήσει το σύνολο της Ευρώπης έως ότου κερδίσει το μέγιστο δυνατόν- είναι να μας κόψουν το 50% των χρεών.
Εκείνο που δεν έχει γίνει σαφές είναι...

-Τι έκανες στον πόλεμο Παπούλια;

Στις δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρηση του σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας απο την παρέλαση, είπε με δάκρυα στα μάτια ότι κακώς τον χαρακτηρίζουν "προδότη", γιατί αυτός πολέμησε για την Ελλάδα το 1940, σε ηλικία 15 ετών.
Φαίνεται πως ο Πρόεδρος δεν θυμάται καλά την ηλικία του, καθώς σύμφωνα με το Wikipedia, ο Παπούλιας γεννήθηκε το 1929, και το 1940 ήταν 11 ετών.
Τώρα αν ήταν αντάρτης στα 11 του χρόνια, είναι άλλο θέμα!
To σίγουρο όμως είναι ότι ο Παπούλιας έδωσε με επιτυχία άλλες...

"το ευαγγέλιον" Του Μάρκου Μουζάκη

Δηλαδή; Τι θα κληρονομήσει ο (όποιος) διάδοχος του ΓΑΠ;
Ένα
(πολιτικό) πτώμα, οδωδός και τυμπανιαίο! Έχουν απόλυτο δίκιο όσα στελέχη, όσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προβληματίζονται σε αυτό το επίπεδο. Ούτως ή άλλως, εφόσον στις επόμενες εκλογές το Κίνημα που ίδρυσε ο Αντρέας υποστεί (επί ημερών του υιού του!) μια ήττα συντριπτική, στρατηγικού χαρακτήρα, θα κινδυνέψει και με διάσπαση και με διάλυση.
... Και με τα σημερινά δεδομένα, εκεί οδηγείται το
(λέμε τώρα…) ΠΑΣΟΚ.
... Οπότε; Ποια –πολιτικά– ιμάτια θα έχουν απομείνει να διαμοιραστούν; Από ποιους;

... Νουνεχής πράσινος βουλευτής το είπε καθαρά, σε πρόσφατη σύναξη βουλευτών: «Δεν το καταλαβαίνετε, κύριοι; Έχουν διαλυθεί τα πάντα, έχουμε τελειώσει»!

n Και είναι έτσι. Άλλος, έμπειρος παλιός συνεργάτης του Αντρέα, προβλέπει ακριβώς και τη διάλυση και τη διάσπαση. Χειρότερα απ’ αυτά που συνέβησαν στη ΝΔ μετά την εκλογική συντριβή του 2009. Συνεπώς, αυτήν τη φορά η μάχη των –όποιων– δελφίνων γίνεται κυριολεκτικά για ένα «αδειανό πουκάμισο». Εκεί έχουν φτάσει τα πράγματα…

Ο Παπανδρέου σκέφτεται κυβέρνηση 7ετίας!


Ένα περίεργο σχέδιο που προβλέπει μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα αναλάβει να εφαρμόσει το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής, λέγεται ότι βρίσκεται στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου και μελετά το πρωθυπουργικό επιτελείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ξακαθαρίσει στην ηγεσία της κυβέρνησης ότι δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο το βάρος τις επιβολής των οικονομικών μέτρων και έτσι δεν μπορούν να εκτίθενται άλλο στην οργή των πολιτών, το ...

Λάθος σε ομιλία Γ.Παπανδρέου ή έχουμε θέμα ... ανεξάρτητης Κρήτης;



 

Image

Δεν είναι αφελής, ΠΡΟΔΟΤΗΣ είναι! 
Τίποτα δεν κάνει ΤΥΧΑΙΑ! 

Και μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα από τον Δεκέμβριο του 2008, ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα». 
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου, με αντικείμενο τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο μετά την Αραβική Άνοιξη, έδωσε υπόσταση σε μία φημολογία που οργιάζει τα τελευταία δύο χρόνια σε πολλά διπλωματικά σαλόνια των Αθηνών: 
Ότι επίκειται δημοψήφισμα στο νησί με θέμα την ανεξαρτησία της Κρήτης!..

Περί χρεοκοπίας…

Αν κόμματα και συνδικάτα συνεχίσουν την τελευταία γενική απεργία και διαδήλωση και καταργήσουν το μνημόνιο, διώξουν την τρόικα και οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, σε επαναδιαπραγμάτευση, σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μακάρι να μην θρηνήσουμε και άλλα ανθρώπινα θύματα.
Μπορεί 200.000 να πανηγυρίζουν, αλλά εκατομμύρια θα θρηνούμε για τη χώρα και τις ζωές μας που θα έχουν γίνει ρημαδιό, σαν την Αθήνα που την αφήσαμε στα χέρια των 200 κουκουλοφόρων. 
Θα περίμενε κανείς ...

Οργή και νουθεσία...

«Είναι δύσκολο να νουθετήσεις εκείνους που σε εξοργίζουν. Είναι όμως αναγκαίο και απαραίτητο, γιατί εκείνοι κυρίως το χρειάζονται»

Μ. Μπρεχτ

Βλέποντας στο προχθεσινό δελτίο ειδήσεων του Mega, τους κυρίους αξιότιμους «οργισμένους» δημοσιογράφους και τον κο Καψή σε ρόλο ιεροεξεταστή, να απαιτεί από τον κο Δημαρά να καταδικάσει τους διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης, νοστάλγησα τον, τουλάχιστον ευφυή και πράο, Γεωργαλά της χούντας. ..

"Δεν είστε εντολοδόχος της κυβέρνησης κ.Πρόεδρε". Άρθρο-σοκ Ναυάρχου.

Δυο μέρες πριν η Ελλάδα συρόταν από τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις σε μια δέσμευση οικονομική και πολιτική τουλάχιστον εικοσαετούς προοπτικής. 
Νίκη παρουσίασε η Ελληνική κυβέρνηση ότι σε δέκα χρόνια θα ευρεθούμε στα οικονομικά επίπεδα που ήμασταν το 2009. 
Όμως εξ αιτίας της οικονομικής μας κατάστασης το 2009 συρθήκαμε σαν λαός ως εδώ με δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που μας έχουν ρίξει στη δυστυχία.
Είναι καιρός τώρα, που ο Ελληνικός λαός, έχει δείξει την αγανάκτηση και την περιφρόνηση του στο υπάρχον συντεχνιακό κράτος που οικοδόμησαν οι πολιτικοί από την μεταπολίτευση και μετά. 
Πολλές φορές η αγανάκτηση αυτή εναντίον των πολιτικών έχει καταγραφεί όχι μόνον φραστικά αλλά και με έργα (ξυλοδαρμοί και εκσφενδόνιση αυγών και γιαουρτιών). ..

Τόλμησαν να θίξουν την ΤΙΜΗ μας!

Σαν σήμερα πριν από 71 χρόνια προτιμήσαμε, ηγεσία και λαός, την σύγκρουση από την ταπείνωση.  
Τον θάνατο από την δουλεία. 
Την αντίσταση από την κάμψη της οσφύος. 
Και δεν το κάναμε γιατί κινδύνευσαν τα οικονομικά μας αλλά γιατί τόλμησαν να θίξουν την ΤΙΜΗ μας.
Η  διαφορά της σημερινής εποχής από την τότε, είναι ο τρόπος που ακολουθείται για να υποδουλωθούμε. 
Τότε με τα όπλα, σήμερα με το χρήμα. 
Και βέβαια, τότε δεν είχαμε ψοφοδεή ηγεσία αχυρανθρώπων.
Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι από τους παππούδες μας; 
Τόσο πολύ έχουμε αλλοτριωθεί; 
Τόσο πολύ η ...

Ρεζίλι έγιναν οι "μεγάλοι" της Ευρώπης.

Διαβάζουμε απ το tweeter του Μιχάλη Ιγνατίου: Ρεζίλι έγιναν οι "μεγάλοι" της Ευρώπης. Η Κίνα για να επενδύσει στον EFSF, τους ζητά ότι απαιτούν αυτοί από την Ελλάδα: Εγγυήσεις...

Ντοκουμέντο για την τωρινή και τις επερχόμενες γενιές...