Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Όταν κυβερνά η αστειότητα των σεναρίων του ΠαΣοΚ καταστρέφεται η Χώρα !

 "Τα 5 όχι του Καραμανλή στους Αμερικάνους που έγιναν και η αιτία να τον διαλύσουν, ο Ελληνικός λαός τα κατέστρεψε σε ένα βράδυ!
 
Αυτά τα όχι και οι συμφωνίες που κρατούσαν την Ελλάδα ζωντανή και δυνατή στην Ε.Ε, ο λαός τα πήρε πίσω για μερικά ευρώ που τελικά αντί να τα πάρει θα τα δώσει κιόλας."
Θα ξεκινήσω με την φράση του πρωθυπουργού όπου από το βήμα της βουλής χαρακτήρισε αστειότητες τα σενάρια επιστροφής της χώρας στην δραχμή. 
Φυσικά με αυτήν την κυβέρνηση δεν μπορούμε παρά να πούμε ότι μέχρι σήμερα οι αστειότητες είναι αυτές που έγιναν πράξη και όχι η διαψεύσεις.
Αστειότητες είχε χαρακτηρίσει ο σημερινός πρωθυπουργός τις εξαγγελίες Καραμανλή προεκλογικά για αυστηρά μέτρα που έπρεπε να πάρει η χώρα. 
Οι χαρακτηρισμοί του ήταν πολύ σκληροί και με σύνθημα ότι λεφτά υπάρχουν έταζε παροχές. 
Είχε έρθει προεκλογικά σε επαφή με όλους στην Ε.Ε. και τον διοικητή της ΤτΕ όπως ο ίδιος δήλωνε και είχε πάρει στήριξη του προγράμματος του.
Αστειότητες χαρακτήριζε τότε και τα σενάρια αμέσως μετά τις εκλογές που μιλούσαν για αυξήσεις ΦΠΑ και πρόσθετους φόρους, αστειότητες χαρακτήριζε αργότερα και την περικοπή του 14ου μισθού.
Φυσικά σήμερα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι όλες αυτές οι αστειότητες κατά καιρούς είναι και αυτές που έγινα πράξη και ...
αυτές που επαληθεύτηκαν. 
Έτσι σήμερα δεν βλέπω τον λόγο να μην επαληθευτούν και αυτές οι αστειότητες όσο αφορά την επιστροφή στην δραχμή για ένα διάστημα με συναλλαγματικά αποθέματα Ευρώ όπως ακούγετε τελευταία. 
Όπως φυσικά και η προσφυγή μας στο ΔΝΤ έχει κλειδώσει, μάλιστα οι όροι και η συμφωνία κλείστηκαν στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αμερική. 
Το ΔΝΤ εξυπηρετεί απόλυτα την Αμερική για τις βλέψεις της όσο αφορά τα εθνικά μας θέματα, και την Ε.Ε. που θα απαλλαγεί από ένα βάρος και θα γίνει η χώρα μας και παράδειγμα για τις υπόλοιπες αδύναμες χώρες που ίσως στο μέλλον θελήσουν να εκμεταλλευτούν μία ανάλογη περίπτωση.
Έτσι το κακό παράδειγμα της Ελλάδος θα γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για τις υπόλοιπες χώρες.
Ας δούμε όμως πως φτάσαμε εδώ, οι σκοπιμότητα βέβαια όλων αυτών δεν είναι άλλη από τα εθνικά θέματα και την καταστροφή του Ελληνισμού τα οποία έχουμε αναλύσει σε παλαιότερα άρθρα μας. 
Θα σταθούμε μόνο στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ώστε να προετοιμαστεί το κατάλληλο έδαφος για τα επόμενα βήματα των Αμερικανών και των εδώ εθνοπροδοτών.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου την διακυβέρνηση της χώρας. 
Έχοντας υπ’ όψη του τι πρέπει να κάνει για λογαριασμό των εντολοδόχων του αρχίζει μία προσπάθεια σε πρώτη φάση να ρίξει όσες περισσότερες ευθύνες γίνεται στην προηγούμενη κυβέρνηση προκειμένου να μπορεί να πάρει πίσω τις δεσμεύσεις του και να προετοιμάσει το έδαφος για τις επόμενες κινήσεις.
Για τους λόγους αυτούς στρέφεται στο θέμα της οικονομίας που καίει κάθε Έλληνα πολίτη και σίγουρα θα κυριαρχήσει στο επίκεντρο των συζητήσεων για το επόμενο διάστημα ώστε παράλληλα να περάσει και κάποια υπόλοιπα ανθελληνικά πράγματα χωρίς να βγουν στην επιφάνεια η χωρίς να πάρουν μεγάλες διαστάσεις.
Έτσι όπως αποκάλυψε ο τύπος της Κυριακής σε σχετικό άρθρο του ζήτα μέσω του Κου Παπακωνσταντίνου από τον τότε διευθυντή της στατιστικής υπηρεσίας να παρουσιάσει έλλειμμα ύψους 14%
Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να μεγαλώσει το έλλειμμα φέρνοντας έξοδα του 2010 στο 2009 και αφήνοντας έξω έσοδα του 2009 για να τα περάσει στο 2010 ο στόχος του 14% δεν είναι εφικτός.  
Ο διευθυντής με βάση τα όσα είπε αρνήθηκε και μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις πείστηκε να παρουσιαστεί έλλειμμα 12,5% δηλαδή 4,5% μεγαλύτερο από το πραγματικό. 
Για τις δηλώσεις του αυτές όπως είπε στην συνέντευξη έχει και στοιχεία και όλα τα έγγραφα που το πιστοποιούν. Φυσικά το θέμα θάφτηκε από όλα τα ΜΜΕ.
Στην συνέχεια δηλώνοντας ότι η ΝΔ άλλα μας έλεγε και άλλα μας παρέδωσε ξεχνώντας φυσικά ότι προεκλογικά έλεγε ότι έχει απόλυτη επίγνωση της κατάστασης και μάλιστα ότι συνομιλεί με όλους, αρχίζει να παίρνει σε πρώτη φάση ένα ένα τις παροχές πίσω
Με την βοήθεια και όλων των πράσινων ΜΜΕ ρίχνουν και το ανάθεμα στον Καραμανλή και την ΝΔ και όλα πάνε καλά και βάση σχεδίου.
Τα σκληρά μέτρα όμως έχουν και μεγάλο πολιτικό κόστος για τον λόγο αυτό πρέπει να τρομάξουν τον κόσμο ώστε να περάσουν όσο το δυνατό πιο ανώδυνα τα μέτρα τους. Έτσι αρχίζουν και τα σενάρια περί πτωχεύσεως της χώρας και τιτανικού από στόματος του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών. Τι περισσότερο από αυτό να ήθελαν οι διεθνείς αγορές και οι κερδοσκόποι από τους οποίους οι περισσότεροι είναι Αμερικάνικοι οργανισμοί, οίκοι και τράπεζες για να επιτεθούν σε μία χώρα. Που δηλώνει μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός τα περί πτώχευσης. Πόσο μάλλον όταν βλέπουν το ταχυδρομικό ταμιευτήριο να επενδύει σε CDS υπέρ της πτώχευσης της χώρας πριν ακόμα μπουν στο παιχνίδι και οι ξένοι.
Το αποτέλεσμα είναι γνωστό όπως το παρουσίασε σε πίνακα ο αρχηγός της Α.Α. Αντώνης Σαμαράς. Σε αυτό φυσικά έπαιξε ρόλο και η αδράνεια της κυβέρνησης η οποία σκόπιμα έπαιζε ρόλο παρατηρητή, αντί να πάρει αποφάσεις και μέτρα που θα ηρεμούσαν τις αγορές και αυτό γιατί αυτό τους βόλευε και αυτό ήθελαν να πετύχουν. Με αυτές τις κινήσεις φτάσαμε στα μέτρα εξαθλίωσης και κοινωνικής αδικίας που πάρθηκαν με πρόσχημα την άσημη κατάσταση της χώρας. 
Εδώ θα ήθελα να σας θυμίσω ότι το 2000 το δημόσιο χρέος ήταν 108% του ΑΕΠ και σήμερα είναι 112% του ΑΕΠ μετά από μία παγκόσμια οικονομική κρίση και με άλλες χώρες όπως η Αγγλία με χρέος 170% του ΑΕΠ. Γιατί το 2000 η χώρα ήταν δυνατή και έμπαινε στην Ευρωζώνη και σήμερα είναι στα όρια της χρεοκοπίας; 
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Χθες είδε το φώς της δημοσιότητας που και πάλι σκόπιμα θάφτηκε από όλα τα ΜΜΕ και έγγραφο το οποίο έδειχνε ότι την περίοδο που βρισκόταν ο Όλι Ρέν στην Αθήνα για να κάνει έλεγχο και να δει την κατάσταση της χώρας τα τσακάλια του ΠΑΣΟΚ απέκρυψαν έσοδα του κράτους του μήνα Φεβρουαρίου ύψους 250 εκατ ευρώ από μεγάλη εισαγωγή καυσίμων
Το αποτέλεσμα ήταν να παρουσιάσουμε αύξηση του ελλείμματος για τον μήνα Φεβρουάριο 4% αντί 2% που ήταν το πραγματικό. 
Από την κυβέρνηση δήλωσαν ότι αυτό οφειλόταν σε λάθος αλλά δεν είδαμε καμία κίνηση αποκατάστασης της αλήθειας ούτε φυσικά ενημέρωση της Ε.Ε. για το λάθος αυτό. 
Λόγος για τιμωρία αυτών που έκαναν το λάθος δεν τίθεται καν, πολύ απλά γιατί δεν πρόκειται για λάθος. 
Που να μην είναι σκόπιμο πάντως.
Μετά βέβαια και τις αποτυχημένες επισκέψεις στους ευρωπαίους αρχηγούς του ΓΑΠ και τους αδέξιους (σκόπιμα) χειρισμούς του όσο αφορά το ΔΝΤ και την Ε.Ε. ήρθε και η επίσκεψη στην Αμερική όπου εκεί έλαβε και τις τελευταίες εντολές και κλείδωσαν και οι τελευταίες συμφωνίες για το μέλλον μας.
Είναι γνωστό σε πολλούς ότι με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αμερική συμφωνήθηκαν και οι όροι της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ στα πρώτα 7 σημεία και πότε θα γίνει αυτό. 
Όπως φυσικά και τα εθνικά θέματα και τι παραχωρήσεις θα κάνει η Ελλάδα που τα έχουμε αναφέρει σε παλαιότερα άρθρα μας. 
Εδώ όμως μπαίνει ένα σημαντικό ερώτημα που η κυβέρνηση καλό θα είναι να το απαντήσει στον Ελληνικό λαό πριν κάνει κάποια κίνηση. 
Για να πάει μία χώρα στο ΔΝΤ θα πρέπει να έχει πτωχεύσει και να έχει πραγματική αδυναμία δανεισμού.  
Στην περίπτωση μας δεν συμβαίνει τίποτε από τα δύο. Δεν έχουμε πτωχεύσει και θέμα δανεισμού δεν υπάρχει από την στιγμή που στο τελευταίο δάνειο η προσφορά υπερκαλύφθηκε αρκετές φορές μάλιστα. Μπορεί να είναι μεγάλο το επιτόκιο αλλά οι αγορές έδειξαν πολύ πρόθυμες να μας δανείσουν πράγμα που δείχνει ότι δεν υπάρχει αδυναμία δανεισμού.
Φυσικά εδώ μπαίνει και το άλλο ερώτημα, ποια είναι η σκοπιμότητα την στιγμή που μία κυβέρνηση παίρνει μέτρα αυστηρά και προσπαθεί να ρίξει τα επιτόκια δανεισμού την ίδια στιγμή δια στόματος του πρωθυπουργού σε ομιλία του στην ΓΣΕΕ να μιλάει ότι η χώρα έχει πρόβλημα δανεισμού την στιγμή που δεν υπάρχει κιόλας.  
Αυτό φυσικά μέσα σε δύο μέρες ανέβασε τα επιτόκια πάλι σε πριν από τα μέτρα επίπεδο. Δηλαδή βλέπουμε μία κυβέρνηση η οποία πυρπολεί το ίδιο της το έργο. 
Αν αυτό δεν είναι ύποπτο τότε ποιο είναι;
Από την άλλη σε αντίθεση με όσα λένε τα ΜΜΕ στην πραγματικότητα η Ε.Ε. επιθυμεί την έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ και αυτό για δύο λόγους. 
Ο ένας είναι για να απαλλαγεί από ένα βαρίδι, ο δεύτερος για να είναι το παράδειγμα της Ελλάδος παράδειγμα προς αποφυγήν στις άλλες χώρες που είναι στην ίδια κατάσταση με εμάς η χειρότερη. Καθώς επίσης να μην γίνει και καθεστώς οι δυνατές χώρες της ευρωζώνης να στηρίζουν τις αδύναμες ότι και αν κάνουν αυτές.
Το ΔΝΤ την βολεύει την Ε.Ε. γιατί άσχετα με το αν δεν ακούγετε, η εικόνα της Ε.Ε. και η δύναμη του ευρώ δεν θα πληγεί καθόλου. 
Πολύ απλά μία χώρα που πάει στο ΔΝΤ είναι και άλλοθι για να βγει από την ζώνη του ευρώ έστω και προσωρινά.
Την Αμερική την ευνοεί να πάμε στο ΔΝΤ για να έχουμε οικονομική εξάρτηση από την Αμερική και όχι από την Ε.Ε. ώστε να εξυπηρετήσει καλύτερα τους σκοπούς της. 
Ακόμα μία επιστροφή στην δραχμή με συναλλαγματικά αποθέματα σε ευρώ συνοδευόμενη και με υποτίμηση θα ρίξει αυτόματα σχεδόν στο μισό το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα και θα κάνει την χώρα αρκετά ανταγωνιστική ώστε να έρθουν οι ξένοι επενδυτές να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί ότι θα χάσουν οι Έλληνες και ότι θα βρεθεί στην χρεοκοπία.
Σε αυτό βοηθά και το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό το οποίο μάλιστα πέρασε σε μία περίοδο που η χώρα βογκάει και με την ανεργία να φτάνει στο τέλος του έτους το 20% σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις. Επιχειρεί με αυτό να προσθέσει ακόμα περισσότερους άνεργους, κατοίκους, να μεγαλώσει τον πληθυσμό, να μεγαλώσει τα έξοδα του κράτους.  
Αυτά είναι τυχαία; Όχι φυσικά κάποιο ρόλο θα παίξουν όλοι αυτοί και θα μειώσουν και το μεγάλο πολιτικό κόστος από………..
Έτσι με όλα αυτά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να είναι αστειότητες όλες αυτές οι φήμες, όπως δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να μην συμβούν. Είναι προφανές ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρουν κομμάτια της πατρίδας μας οι γείτονες, η οικονομία να περάσει σε ξένους και η χώρα και ο πλούτος της να ελεγχθεί απόλυτα από την Αμερική. Κανείς να μην μιλήσει, και με τι κουράγιο να το κάνει άλλωστε όντας εξαθλιωμένος, συντετριμμένος και ηττημένος ;
Εδώ όμως θα ρίξω και ευθύνες στην σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση που θα έπρεπε να βγει να μιλήσει στον λαό με τον ίδιο και καλύτερο τρόπο όπως είχε μιλήσει ο Καραμανλής πριν τις εκλογές κάνοντας ειδική αναφορά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και στα εθνικά θέματα και καλώντας τον ΓΑΠ να απαντήσει τι προβλήματα είχε με τις συμφωνίες και τι σκοπούς είχε στα υπόλοιπα θέματα που ουδέ ποτέ απάντησε.
Τα 5 όχι του Καραμανλή στους Αμερικάνους που έγιναν και η αιτία να τον διαλύσουν ο Ελληνικός λαός τα κατέστρεψε σε ένα βράδυ. 
Αυτά τα όχι και οι συμφωνίες που κρατούσαν την Ελλάδα ζωντανή και δυνατή στην Ε.Ε, ο λαός τα πήρε πίσω για μερικά ευρώ που τελικά αντί να τα πάρει θα τα δώσει κιόλας. 
Σας την φέρανε κανονικότατα, σαν Αμερικανάκια την πατήσατε και ας κάνετε και τους έξυπνους…….
Τρέξτε τώρα να φωνάξετε για το δίκιο σας και το μέλλον σας, εσείς το πουλήσατε και μάλιστα τσάμπα. 
Μετά από όλα αυτά εσείς πιστεύεται ότι είναι τυχαία τα σενάρια πώλησης Ελληνικών νησιών η ότι δεν μπορεί να συμβεί επειδή είπε ο ΓΑΠ ότι δεν υπάρχει λόγος ; 
Εγώ πλέων τα περιμένω όλα.
Όσο για τον ρόλο του Καρατζφέρη δεν θα αναφερθώ καν στο άτομο του, αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι έδωσε στο ΠΑΣΟΚ την λίστα με όσους ψήφησαν υπέρ του να γίνει δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό μέσα από την σελίδα του, καλά να πάθουν όλοι όσοι τον στηρίζουν και όσοι πήγαν μαζί του για να διαμαρτυρηθούν. 
Πρώτα αυτούς πρόδωσε και μετά όλους τους άλλους……..
Περαστικά μας…….
.
Skeptomenos

Δεν υπάρχουν σχόλια: