Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών κυριακάτικων εφημερίδων:

Τραμπική αριστερά και Δικαιοσύνη

Είναι κοινό μυστικό πως ο Σύριζα, ως ηγετική ομάδα, αλλά και οπαδοί, δεν τρέφουν ιδιαίτερη εκτίμηση ούτε στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ούτε στους θεσμούς της πολιτείας, με βάση τους οποίους διασφαλίζεται η κοινωνική συμβίωση εδώ και αιώνες.
Γαλουχημένοι στα νάματα του λενινισμού, θεωρούν πως τόσο οι τρεις εξουσίες, όσο και οι υπόλοιποι θεσμοί, αποτελούν εμπόδιο για τον έλεγχο των «αρμών της εξουσίας», γι’ αυτό και με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να τους αποδομήσουν ιδεολογικά και να τους υπονομεύσουν πολιτικά.
Σε πρακτικό επίπεδο, αυτό εφαρμόζεται με τις απόπειρες δημιουργίας...

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Τι κρύβει η... πρεμούρα του Τσίπρα για πρόωρες εκλογές

Χθες γράφαμε ότι ο Τσίπρας φοβάται αποκαλύψεις από την υπόθεση Καλογρίτσα, τον "Σαράφη", τη Βενεζουέλα τις παρακολουθήσεις επί των ημερών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να... σκάσει έως τις εκλογές.
Διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις όμως, το πρώτο θέμα που απασχολεί τους πολίτες είναι η ακρίβεια. Εκεί, ο Τσίπρας πιστεύει ότι μπορεί να παίξει... μπάλα εναλλάξ με το θέμα των παρακολουθήσεων. Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, η βιασύνη του για να γίνουν εκλογές στις... 26 Φεβρουαρίου (ζήτησε διάλυση της Βουλής και...

Οι νεκροί ήρωες πιλότοι ενός ακήρυχτου πολέμου

Το να είσαι πιλότος σε μαχητικά αεροσκάφη είναι ένα πολύ ωραίο επάγγελμα, λειτούργημα θα το έλεγα, αλλά με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας. 
Το αεροπλάνο βέβαια σαν μέσο είναι ασφαλέστατο αλλά πάντοτε υπάρχουν οι αστάθμητοι εκείνοι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν το ατύχημα. Είτε από μηχανική βλάβη, είτε από ανθρώπινο λάθος, είτε από άσχημες καιρικές συνθήκες (περιορισμένη ορατότητα, νέφωση κλπ.), είτε από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αγγίζουν τα όρια της ανθρώπινης φύσης και τα όρια του Αεροσκάφους. Όπως οι ασκήσεις σε ιδιαίτερα χαμηλά ύψη με μεγάλες ταχύτητες, με σκληρές στροφές με 5-6 Gs, που είναι...

Τα στίγματα της στρατηγικής του χάους

Εκόντες, άκοντες η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεδιπλώνουν εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα τη στρατηγική του χάους. 
Το έναυσμα για την προσχώρηση στην πολιτική την οποία θέλει η πλατεία όπως δηκτικά υπογράμμισε και ο πρωθυπουργός, δόθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα με την επιστράτευση στο τελευταίο μίλι πριν από τις εκλογές, του αδιανόητου ακτιβισμού της αποχής από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες.
Παρά την πολιτική χλεύη που με καταιγιστικό ρυθμό μεγεθύνεται εντός και εκτός...

Τα δύο tweet από το Ισραήλ που βάζουν ξανά στο τραπέζι τον αγωγό East Med

Σχεδόν ένα χρόνο από την επίσημη απόσυρση ενδιαφέροντος των ΗΠΑ για τον αγωγό EastMed που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη μέσω Κύπρου και Ελλάδας, η νέα ισραηλινή κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να δώσει ξανά «ζωή» στο σημαντικό αυτό ενεργειακό σχέδιο.
Οι Αμερικανοί είχαν αποσύρει το ενδιαφέρον τους για το έργο αυτό, το οποίο παραμένει ενταγμένο στα Project of Common Interest, της Ε.Ε. και έχει χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά ταμεία η ολοκλήρωση των τεχνικών μελετών για το έργο αυτό.
Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ανάγκη της Ευρώπης για...

Στην Κουμουνδούρου φαντασιώνονται ήδη το 2012 - Χαμπάρι δεν έχει πάρει ο Αλέξης ότι η κοινωνία έχει κανονικοποιηθεί

«Ναι, αλλά εσείς το 2019…» 
ανέκραξε το επίσημο (και το ημιεπίσημο τηλεοπτικό και κατά παραγγελία) Συριζιστάν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να απαντήσει στις βαρύτατες κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για «πεζοδρομιακή δημοκρατία», από την οποία θέλγεται η Κουμουνδούρου και προς την οποία προσβλέπει για να ανατρέψει τις σημερινές (παγιωμένες) ισορροπίες.
Όπου «εσείς» η στάση της Νέας Δημοκρατίας το 2019, στο τέλος της θητείας του κ. Τσίπρα στο Μαξίμου, όταν η τότε Aντιπολίτευση «κήρυξε αποχή από τις εργασίες της Βουλής».
Σε αυτή την πεθαμένη απόπειρα συμψηφισμού κάποιες μικρές λεπτομέρειες...

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Στη κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη στον Γρανίτη Νευροκοπίου Δράμας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το παρών στην κηδεία του κυβερνήτη του μοιραίου F4-E Phantom II, σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που θα πραγματοποιηθεί στον Γρανίτη Νευροκοπίου Δράμας θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ακόμα, το παρών στην κηδεία του σμηναγού θα δώσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Υπενθυμίζεται πως ο Πρωθυπουργός...

Αλέξης Τσίπρας: Πορεία προς το λαό με το βλέμμα στα άκρα

H πορεία προς την κορύφωση της ταξικής πάλης για χάρη της οποίας ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στο πεζοδρόμιο που τον ανέδειξε, συνεχίστηκε με τον συνωστισμό των λεωφορείων που θα γέμιζαν το κλειστό του Περιστερίου. 
Η φιέστα όμως δεν είναι αρκετή για τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που θα αποσπάσει την προσοχή του εκλογικού σώματος από την πολιτική ουσία.
Το προπατορικό ελάττωμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που εκλείπει από κάθε τακτική κίνηση στην πολιτική σκακιέρα και αποτελεί...

Εκλιπαρούν το ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση… Τζανετάκη

Είναι στη φύση τους.
 
Στη φύση του τσιπρικού ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πριν επί Κωνσταντόπουλου και Αλαβάνου, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα αριστερό κόμμα με αρχές. 
Αντιμετωπίζουν την πολιτική σαν μια διαρκή ίντριγκα δολιχοδρομιών και δολοπλοκιών, με στόχο να τη φέρουν με ανορθόδοξο τρόπο στον αντίπαλο.
Ο Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει ότι η παλιά λάμψη ξεθώριασε, οι δημοσκοπήσεις επιμένουν να τον κρατούν σε απέλπιδα ζώνη που δυσχεραίνει την ανάδυσή του σε πρωθυπουργικό θώκο...

Η πατρίς ευγνωμονούσα

Είδα στην τηλεόραση τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, να ανεβαίνει τα σκαλιά του πατρικού σπιτιού του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, προκειμένου να συναντηθεί με τους γονείς του και να τους μεταφέρει το σκληρό μαντάτο.
Οι ώμοι του αρχηγού, που μας έχει συνηθίσει, κατά τις δημόσιες εμφανίσεις του, στην ευθυτενή, προσήκουσα σε στρατιωτικό, στάση, ήταν γυρτοί από το βάρος της ευθύνης και του πένθους. 
Όταν σκοτώνεται ένας πολεμιστής, το πένθος δεν αφορά μόνο τους οικείους και τους συμπολεμιστές του, αλλά είναι πάνδημο. Ο αρχηγός το γνωρίζει. Κι εκείνη τη στιγμή, ο...

Η φάρσα του νέου εμφυλίου κι ένας κολοβός Ζαχαριάδης

Αν δεν το έχετε καταλάβει ζούμε, εν έτει 2023 μ.Χ., εβδομήντα και κάτι ψιλά χρόνια μετά την λήξη του κανονικού εμφυλίου πολέμου, την καρικατούρα του.
Ένας σύγχρονος «Ζαχαριαδ-ίσκος», απόφοιτος «με μέσο» Πολυκλαδικού Λυκείου των Αμπελοκήπων, παρέα με μια ενεστώσα «Ρούλα Κουκούλου» (που περιμένει την λαϊκή δημοκρατία για να καταλάβει τους αρμούς της εξουσίας και κλαίει με μαύρο δάκρυ κάθε ξημέρωμα 6ης Ιουλίου για την χαμένη τιμή του δημοψηφίσματος) κήρυξαν, από Ζαππείου ορμώμενοι, την...

Νέα δημοσκόπηση: Πάνω από 7% η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. 
Στη έρευνα της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 7,5 μονάδες διαφορά. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32,7%, έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 9,8%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, ενώ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη συγκεντρώνει 3,4%, ποσοστό που του...

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ο... Μπρό-εδρος Τσίπρας εξασφαλίζει την πρωθυπουργία στον Μητσοτάκη

Τα νέα δεν είναι καθόλου καλά για τον Αλέξη Τσίπρα. 
Από τη μία, το φυσικό αέριο έχει υποχωρήσει στα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα, όταν πριν από μερικούς μήνες ήταν στα 360 ευρώ! 
Επιπλέον, η "καραμέλα" για τα υπερ-κέρδη των παρόχων ενέργειας έχουν καταχωνιαστεί σ΄ έναν... πάτο, καθώς από τη μία η κυβέρνηση πήρε καμιά 650αριά εκατομμύρια και τα μοίρασε με τη μορφή ενισχύσεων και επιδοτήσεων στους...

Θα αμφισβητήσει και το εκλογικό αποτέλεσμα;

Αν σε κάτι δικαιώνεται ο παππούς Κάρολος είναι η περίφημη φράση του, που αποτελεί κλισέ πλέον, ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα».
Ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε χθες ανένδοτο αγώνα που ήδη αποβαίνει «ανέκδοτο-ς»
Αποφάσισε να απέχει το κόμμα του από τις ψηφοφορίες της βουλής με εξαίρεση τη συμμετοχή στην προσπάθεια αντιμετώπισης των νεοναζί (και πάλι με αμφιλεγόμενη θεώρηση, εστιάζοντας στην ιδεολογία, όχι στην εγκληματική της ιδιότητα).
Παράλληλα ξεκίνησε πορεία προς τον λαό γιατί «μόνο αυτός...

Λύκοι - υβρίδια κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές και κατασπαράζουν κοπάδια και σκυλιά (Video)

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για επιθέσεις λύκων σε κοπάδια και σκυλιά που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. 
Σύμφωνα με έρευνα που είχε διεξαχθεί πέρυσι, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης έχουν καταγραφεί 70 λύκοι, οι οποίοι καλύπτουν μία ακτίνα 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Αυτό δεν θεωρείται ανησυχητικό από τους επιστήμονες, ωστόσο το καλοκαίρι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ετοιμάσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα, καθώς παρουσιάζεται εξοικείωση των λύκων με τους ανθρώπους, με τους πρώτους να πλησιάζουν πολύ κοντά σε...

Καρατζαφέρης: Ο Μητσοτάκης είναι ο πιο άρτιος πολιτικός του αιώνα - Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ, Βελόπουλο (βίντεο)

Μια ανασκόπηση του πολιτικού σκηνικού έκανε το πρωί ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος εγκωμίασε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και προέβλεψε τα ποσοστά της νίκης της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Ο Μητσοτάκης ξέφυγε πολύ ψηλά, όχι μόνο εσωτερικά… Πως του φέρεται ο Μπάιντεν, στην Ευρώπη μου λένε οι άνθρωποί μου εκεί ότι συνωθούνται για μια χειραψία που σημαίνει ότι...

Ο «εκβιαζόμενος» Ανδρουλάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ ως υβρίδιο των ΠολακοΒαξεβάνηδων και η Παρθενόπη

Μπουρλότο στην Κουμουνδούρου κατάφερε κι έβαλε «με το καλημέρα» η κυρία Παρθενόπη/Πόπη Τσαπανίδου καταθέτοντας σε κοινή θέα την ψεκασμένη θεωρία του «εκβιαζόμενου Ανδρουλάκη»ως «εκόντος-άκοντος» συνεργαζόμενου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρώτη από όσες έχουν επιλεγεί για να ακολουθήσουν από τις σκληρές επιθέσεις της ομάδας Τσίπρα στην δεδομένη, πλέον, προοπτική να είναι και πάλι δεύτερος και να μην ασχολείται κανείς μαζί...

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Για πρώτη φορά

Η πρώτη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από πολλές επιτυχίες, και μερικές ανθρώπινες αστοχίες. 
Επιπροσθέτως, χαρακτηρίζεται από μία ειλικρίνεια, αξιοπιστία, και αποτελεσματικότητα. 
Η «συμφωνία Αλήθειας» πριν από τις προηγούμενες εκλογές μετουσιώθηκε σε πράξεις.
Για πρώτη φορά είχαμε τόσες συσσωρευμένες θετικές εξελίξεις. 
Η σημαντική βελτίωση της Οικονομίας μας, η προσέγγιση και υλοποίηση σε επίπεδα ρεκόρ των επενδύσεων, όπου σύμφωνα με έκθεση του...

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να θέσει το ΠΑΣΟΚ υπό ομηρία

Η σταλινική αρχή «εξοντώστε τον αντίπαλο» είναι φωτοδότρα καθοδηγήτρια παρακαταθήκη για τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Τον Στάλιν μπορεί να τον αποκατέστησε πολιτικά το ΚΚΕ, αλλά το κόμμα απέχει από ανήθικες πρακτικές. Τον σταλινισμό τον ενσωμάτωσε στην εφηρμοσμένη πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η επιλογή της κας Τσαπανίδου ως εκπροσώπου Τύπου, ήταν απολύτως επιτυχημένη. Ενσωματώθηκε αμέσως και πλήρως στο ήθος του. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξέφρασε την «υποψία» ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι προϊόν εκβιασμού, επειδή ο Ανδρουλάκης ήταν υπό παρακολούθηση. Άρα, κατά λογική ακολουθία, κάτι θα του βρήκαν και τον εκβιάζουν να κάνει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ!...

Μετωπική ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τον «εκβιαζόμενο» Ανδρουλάκη - Οργισμένη αντίδραση από τη Χαριλάου Τρικούπη

Την οργισμένη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπαινίχθηκε ότι μια μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να είναι προϊόν εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου...

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Χρήσιμοι ηλίθιοι ή χρήσιμοι ειδικού σκοπού

Την εβδομάδα που πέρασε ο Σύριζα έδωσε μια ακόμα μάχη απελπισίας προσπαθώντας να δημιουργήσει αφ’ ενός μια κοινοβουλευτική βόμβα μολότοφ και αφ’ ετέρου ένα ρήγμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτεία και τους πολίτες. 
Μαζί του συντάχθηκαν οι κλασσικοί χρήσιμοι ηλίθιοι, αλλά και κάποιοι χρήσιμοι ειδικού σκοπού.
Τι έχει μείνει σήμερα στον αφρό της επικαιρότητας, μετά από τη συντονισμένη κίνηση Σύριζα και «χρήσιμων»; 
Τι έχει αφήσει πίσω της, σαν αποτέλεσμα αυτή η σύγκλιση και σύμπραξη των τόσο ετερογενών δυνάμεων; 
Τίποτα απολύτως! ...

Καμπάνια με τον Τσίπρα να παριστάνει τον Κινέζο

Ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει με πολιτικά χρέη από το κοινοβουλευτικό στραπάτσο της πρότασης δυσπιστίας. 

Τα ερωτήματα που θα τον κατατρύχουν καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου εν πολλοίς συνθέτουν και την μονοδιάστατη καμπάνια με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να πάει ως την κάλπη του ερχόμενου Απριλίου.

Η προεκλογική σημαία άλλωστε του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάνω της ραμμένο το σύνθημα δικαιοσύνη, αυτή είναι και η ρεκλάμα για την πρώτη συγκέντρωση στο Περιστέρι. Τεκμήριο της μονοθεματικής στρατηγικής είναι...

Τούρκος αναλυτής: Ίσως ο Ερντογάν προσπαθήσει να παρέμβει στις ελληνικές εκλογές μέσω Θράκης

Αναφέρθηκε και στις τουρκικές εκλογές αλλά και στο ενδεχόμενο επιχείρησης χειραγώγησης από τον Τούρκο πρόεδρο.
Στον δρόμο προς τις εκλογές, ο Ερντογάν θα επιχειρήσει μια ελεγχόμενη ένταση με την Ελλάδα, λέει Τούρκος πολιτικός αναλυτής και επισημαίνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα προσπαθήσει να παρέμβει στις ελληνικές εκλογές μέσω της Θράκης.
Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του OPEN την Κυριακή, ο Γιαβούζ Μπαϊντάρ μίλησε για την πιθανότητα προσπάθειας παρέμβασης της Τουρκίας στις ελληνικές εκλογές, τονίζοντας συγκεκριμένα πως «ίσως η Άγκυρα προσπαθήσει να παρέμβει στις ελληνικές εκλογές μέσω της Δυτικής Θράκης»...

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Αλ. Τσίπρας: Πήγε για μαλλί και βγήκε «κεκαρμένος»

Διάπυρο θα είναι το διάστημα ως τις εκλογές. 

Δεν είναι μόνο το πάθος των δύο πλευρών, δεν είναι η υπαρξιακή αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε στάδιο ή ταν ή επί τας. Είναι και το πολιτισμικό επίπεδο του πολιτικού προσωπικού, με τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί και λειτουργούν ως ανατροφοδότες της έντασης.

Όταν βουλευτής της αντιπολίτευσης αποκαλεί τον πρωθυπουργό της χώρας «κοινό νταβατζή» και «αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης» δεν μειώνει τον πρωθυπουργό. Ούτε μιλάει τη γλώσσα του «απλού λαού». Μιλάει τη γλώσσα της χαμέρπειας που ευτελίζει το Κοινοβούλιο. Επίσης...

Ζητείται επειγόντως νέα «λάσπη»

Το καλοκαίρι που πέρασε δεν είχαμε φωτιές. Είχαμε υποκλοπές. Δε θέλω να σκεφτώ πως επειδή είχαμε το ένα δεν είχαμε το άλλο. Μακριά από εμένα τέτοιες πονηρές σκέψεις. Συγχρόνως είχαμε - τις ίδιες ημέρες - και τη «νεκρή» Μαρία του Έβρου. Συνεπώς η κυβέρνηση ήταν περικυκλωμένη και αναγκασμένη να δαπανά εργατοώρες και πολιτικό κεφάλαιο στην αντιμετώπιση αυτών των δύο θεμάτων.

Η υπόθεση της «νεκρής» Μαρίας πολύ γρήγορα μετατράπηκε...

Όταν οι πράκτορες της ΕΥΠ επισκέφθηκαν τον Τσίπρα

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ομάδα που εκπροσωπούσε την Ομοσπονδία Εργαζομένων στην ΕΥΠ, πέρασε το κατώφλι των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του κόμματος και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Ήταν η ημέρα που στην (επικείμενη τότε) «πρώτη φορά αριστερά» έπεφτε άλλο ένα ταμπού. Ήταν αυτή η πρώτη επαφή με εκείνους που η Αριστερά στοχοποιούσε συλλήβδην με απαξιωτικές...

Το κόλπο, ο Μητσοτάκης και οι αντίπαλοι

Το κόλπο ήταν απλό στη σύλληψη, ιστορικά «δικαιωμένο» και χωρίς κανένα κόστος! 
Η περίοδος που σχεδιάστηκε γνωστή: Το καλοκαίρι του 2022 με τον Μητσοτάκη απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού, την αντιπολίτευση (Σύριζα και λοιποί συγγενείς) τεθλιμμένη και τις προσδοκίες του «παλιού κόσμου» του ελληνικού επιχειρείν να εμπλακεί στην διαχείριση του τεράστιου πακέτου του Ταμείου Ανάκαμψης εξαιρετικά περιορισμένες, αν όχι ανύπαρκτες.
Το «σύστημα» (πάντα στο Ελλαδιστάν λειτουργεί ένα «σύστημα», με τον ίδιο γνωστό και στις πέτρες κεντρικό...