Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Πως θα επιτευχθεί ανάταξη της Οικονομίας

Για την ανάταξη της οικονομίας μας, θα χρειαστεί εμείς οι ίδιοι να βρούμε ριζοσπαστικότερες και εξυπνότερες λύσεις.

Δυστυχώς, και εκεί υστερούμε. Η παραγωγή ιδεών στη Χώρα μας θυμίζει την έρημο Ατακάμα (στη Χιλή, πιο άνυδρη και από τη Σαχάρα)!
Τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχουν ολοκληρωθεί παρά ελάχιστες ουσιαστικές αποκρατικοποιήσεις! Η ανεπάρκεια του Ελληνικού Δημοσίου σε όλο της το μεγαλείο! Είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη να ενεργοποιηθούμε!
Εν τω μεταξύ, όσοι κληθούν να βάλλουν τις υπογραφές τους θα φοβούνται μήπως μια επόμενη Κυβέρνηση τους στείλει στα Δικαστήρια για "ξεπούλημα τις Δημόσιας περιουσίας σε τιμές κάτω της πραγματικής τους αξίας" και άντε να βγάλεις άκρη...

Γερμανία: Διευθυντής αλυσίδας σούπερ μάρκετ βασάνιζε εργαζόμενους

super-market

Μία απίστευτη ιστορία, 

με πρωταγωνιστή τον διευθυντή αποθήκης προϊόντων, γνωστής γερμανικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ, και νεαρούς υφιστάμενους του, αποκαλύφθηκε στη Γερμανία.
Το μεγαλοστέλεχος βασάνιζε τους νεαρούς που εργάζονταν ως μαθητευόμενοι, στην αποθήκη, δένοντάς τους σε έναν στύλο με πλαστικό περιτύλιγμα, και διατάσσοντας το υπόλοιπο προσωπικό να γράφει στα πρόσωπά τους με μαρκαδόρους!
Ο ίδιος διευθυντής, απειλούσε επίσης ότι...

Όσα φέρνει η βδομάδα...

1. Έχουν κάποιο ενδιαφέρον οι απεγνωσμένες προσπάθειες που κάνει το ΠΑΣΟΚ για να στηθεί στα πόδια του, επιδιώκοντας μία επανασυγκόλληση των διαμοιρασμένων, ως ιμάτια, στελεχών και ψηφοφόρων του. Βεβαίως, όλα αυτά γίνονται υπό την πίεση και το άγχος των δημοσκοπικών δεδομένων, που είναι κυριολεκτικώς αποθαρρυντικά για το άλλοτε κραταιό Κίνημα. 
Έτσι  το φουκαριάρικο ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα έναν εμφανή διχασμό προσωπικότητας. 
Η διπολική πολιτική του διαταραχή προκύπτει από το γεγονός ότι είναι κυβερνητικός συνεταίρος με τη Ν.Δ. και έχει ταυτισθεί περισσότερο με τον χώρο της Κεντροδεξιάς, κάτι που το εμποδίζει να ισχυρίζεται ότι μπορεί να αποτελέσει τον μπροστάρη οποιασδήποτε Κεντροαριστεράς...

Σε πανικό ο Μιχαλολιάκος - Ψάχνει άκρες για πληροφόρηση στον Άρειο Πάγο

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο αρχηγός της «Χρυσής Αυγής», Νίκος Μιχαλολιάκους, ο οποίος δείχνει πλέον αδύναμος να αντιμετωπίσει το τσουνάμι των αποκαλύψεων. 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο ηγέτης του νεοναζιστικού μορφώματος, προσπαθεί τις τελευταίες ώρες να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. 
Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκει να έχει πληροφόρηση για τα όσα προτίθεται να πράξει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 
Για πρώτη φορά οι πόρτες, αλλά και τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά...

Ποιοι δώσανε εντολή στον Ρουπακιά για την δολοφονία Φύσσα

Δολοφόνος ΦύσσαΣτο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του Ρουπακιά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τις αρχές, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, διαπιστώνεται μια ιεραρχική δομή εγκληματικής οργάνωσης, με μορφή πυραμίδας που ξεκινά από ψηλά και καταλήγει στον εκτελεστή.
Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την εξέταση των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε ο 45χρονος πριν τη δολοφονία, ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δέχθηκε και έκανε δέκα τηλεφωνήματα...

Δημοσκοπική καθίζηση για τη Χρυσή Αυγή


Νίκος Μιχαλολιάκος μήνυμα

Δημοσκοπική καθίζηση που φτάνει τις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες εμφανίζει η Χρυσή Αυγή 

σε δύο γκάλοπ που ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι και τα αποτελέσματά τους θα δημοσιοποιηθούν σε κυριακάτικα φύλλα.
Η αποτρόπαια δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων που είχε εγκλωβιστεί στη Χρυσή Αυγή.
Οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί το αμέσως προσεχώς διάστημα η αιμορραγία ψηφοφόρων τότε δεν αποκλείεται το κόμμα του Νίκου Μ
ιχαλολιάκου να επιστρέψει και πάλι σε ποσοστά περιθωριακής πολιτικής ομάδας...

Το alter ego του Ιβάν Σαββίδη

Η όμορφη ανιψιά του, Σόνια Σαββίδη, είναι περιζήτητη εργένισσα στη Θεσσαλονίκη

Είναι μία από τις πιο hot και περιζήτητες εργένισσες της Θεσσαλονίκης. Κάθε δημόσια εμφάνισή της στη συμπρωτεύουσα αποτελεί θέμα συζήτησης στους κοσμικούς κύκλους. 
Πάντα κομψή και πρόσχαρη, εμφανίστηκε ξαφνικά στα in στέκια και προσήλκυσε το ενδιαφέρον τόσο χάρη στη μυστηριώδη γοητεία της, όσο και στο οικογενειακό της background, το οποίο της άνοιξε νέους επαγγελματικούς και κοινωνικούς ορίζοντες...

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ο θάνατος του εμποράκου… made in Greece

«Aνήκωμεν εις την Δυση» είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο μυθικό πλέον απόσπασμα μιας συζήτησης στη βουλή μεταξύ του ιδίου και του Ανδρέα Παπανδρέου που ακόμη και σήμερα συγκεντρώνει χιλιάδες κλικ στο Youtube
«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ανταπάντησε ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο αείμνηστος Ανδρέας για να δεχθεί ένα ακόμα από τα χιλιάδες ένθερμα χειροκροτήματα που  απόλαυσε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Αρκετά χρόνια αργότερα η Ελλάδα κατόρθωσε μ’ έναν μαγικό τρόπο να μην ανήκει ούτε στη δύση, τη Μέκκα του καπιταλισμού, αλλά ούτε και στους Έλληνες καθώς είναι πια υποθηκευμένη σε μια απροσδιόριστη ομάδα πιστωτών...

Το πραγματικό κόστος της λιτότητας στην Ελλάδα

Μεταξύ των εθνών της ΕΕ, η Ελλάδα έχει πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Πριν από δύο χρόνια , τον Ιούνιο του 2011 αξιολογώντας τις δράσεις της ΕΕ στο θέμα της Ελλάδας, οι αναλυτές τόνιζαν περιπαιχτικά «φαίνεται ότι έχει υιοθετηθεί μια νέα προσέγγιση: όταν ένα σχέδιο δεν φέρνει τ'αναμενόμενα αποτελέσματα, απλά ... συνέχισε το.»

Δύο χρόνια αργότερα δεν υπάρχει καμία ένδειξη αλλαγής κατεύθυνσης, ενώ η κοινωνική και πολιτική κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Στην Ελλάδα, η δεκαετία που οδήγησε στην κρίση αυτή χαρακτηρίστηκε από...

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στους Ρώσους;

Θέλουν να αγοράσουν τη ΔΕΠΑ... την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Με σύντομο σχόλιό τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Γκαζπρόμ-Έξπορτ ανέφεραν ότι «οι συνομιλίες της Γκαζπρόμ και της ΔΕΠΑ διεξάγονται σε εποικοδομητικό κλίμα και διάθεση αμοιβαίας κατανόησης και οι δύο πλευρές ελπίζουν ότι θα καταλήξουν μέσω των διαβουλεύσεων σε συμφωνία».
Καλά ενημερωμένες για την αγορά του ρωσικού φυσικού αερίου πηγές εκτιμούν, πάντως, ότι πρακτικά η διαπραγματευτική διαδικασία «δεν σταματά ποτέ», καθώς...

Το ΠΑΣΟΚ παζαρεύει με το Μαξίμου 4 περιφέρειες

Το ΠΑΣΟΚ παζαρεύει με το Μαξίμου 4 περιφέρειες

-Το πολιτικό «αλισβερίσι» των δύο κομμάτων και τα… ανταλλάγματα

-Στα χέρια Σαμαρά και Βενιζέλου οι τελικές αποφάσεις

Εικόνα πολιτικής συναλλαγής σε Περιφέρειες κυρίως αλλά και μεγάλους δήμους, κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στις συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα στα δύο κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι τα μοναδικά ερείσματα που τους έχουν απομείνει είναι στο χώρο της αυτοδιοίκησης και δεν θέλουν να τα χάσουν...

Αυτός είναι ο κατάλογος με τις τις αξιόποινες πράξεις της Χρυσής Αυγής που έστειλε ο Δένδιας στον Άρειο Πάγο.

Με την αποστολή αυτών των στοιχείων ουσιαστικά το υπουργείο "πετάει" το μπαλάκι στο υπουργείο Δικαιοσύνης από το οποίο ουσιαστικά ζητάει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. 
Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στέλνει όλες τις αξιόποινες πράξεις που έγιναν είτε από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είτε μέλη του κόμματος είτε ακόμα άνθρωποι με τις αντίστοιχες μπλούζες.Κάθε μία από αυτές τις αξιόποινες πράξεις εκτός από δύο που είναι δολοφονίες είναι πλημμελήματα και σκοπός του υπουργείου με όλο αυτό τον φάκελο είναι να...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ποιος πολιτικός πήρε τελευταίος τον φονιά πριν την δολοφονία! - Δρομολογούνται ραγδαίες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ εξελίξεις!

Στο Μέγαρο Μαξίμου πήγε ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας. 
Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε σύμφωνα με πληροφορίες τον πρωθυπουργό για τα ευρήματα της έρευνας για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Οι πληροφορίες λένε πως τα ευρήματα της έρευνας "δείχνουν" πολιτικό πρόσωπο , να έχει τηλεφωνήσει στον δολοφόνο, λίγο πριν το αποτρόπαιο έγκλημα, κάτι που θα δρομολογήσει ραγδαίες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ εξελίξεις...

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ανεξάρτητοι Έλληνες ή κατά παραγγελία;

photo: Konstantinos Tsakalidis@fosphotos.comΟ Πάνος Καμμένος είναι ένας άνθρωπος που η ζωή του τα ‘φερε μέχρι τώρα βολικά. 
Κοντά στα 50 του, στο πικ της δημιουργίας του. Με φιζίκ καλοβαλμένου τέκνου, με σπουδές γαλλικές στην ψυχολογία και στη διοίκηση επιχειρήσεων - δηλαδή σε αυτά που θέλει μια γυναίκα, τρυφερότητα και επιχειρηματική ευφυΐα – με παράσημα και μεγαλόσταυρους και με μεγάλη εμπιστοσύνη ισχυρών πολιτικών και οικονομικών τζακιών.
Από το 1993 στη Βουλή, έχει μάθει να άγεται και να φέρεται όπως θέλει ο λαός...

Πάλι δε θα μιλήσεις;

Όταν οι χρυσαυγίτες διέλυαν τους πάγκους των μεταναστών, δε μίλησες.
Όταν οι χρυσαυγίτες προπηλάκισαν τους ηθοποιούς καί τους θεατές στο ''Χυτήριο'', δε μίλησες.
Όταν οι χρυσαυγίτες χαστούκιζαν γυναίκες, δε μίλησες.
Όταν οι χρυσαυγίτες μαχαίρωναν μετανάστες, δε μίλησες.
Όταν οι χρυσαυγίτες ενεπλάκησαν στη δολοφονία του μετανάστη ποδηλάτη στα Πετράλωνα, δε μίλησες.
Όταν οι χρυσαυγίτες αποκαλούσαν ''πίθηκο'' τον Αντετονκούμπο, δε μίλησες.
Όταν οι χρυσαυγίτες υμνούσαν το Χίτλερ καί συμπεριφέρονταν ως νεοναζί, δε μίλησες.
Τώρα που σκότωσαν έναν Έλληνα, που μπορεί να ήσουν εσύ ή το παιδί σου, πάλι δε θα μιλήσεις;...

Πεδίο μάχης το Κερατσίνι

Στις 130 προσαγωγές και 34 συλλήψεις

Σοβαρότατα επεισόδια σημειώθηκαν στο Κερατσίνι, στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο 34χρονος, όταν ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας και επιτέθηκε στους αστυνομικούς με πέτρες και ξύλα.
Η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών για να διαλύσει το πλήθος ενώ τα επεισόδια μεταφέρθηκαν λίγο αργότερα στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής. Οδοφράγματα, φωτιές σε κάδους, μολότοφ, πετροπόλεμος, χημικά, μάχες σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ συνέθεσαν το σκηνικό.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 130 προσαγωγές εκ των οποίων οι 34 μετατράπηκαν σε συλλήψεις....

Πώς φτάσαμε εδώ; Όχι στην βία

"Ποιος σπέρνει το μίσος στις ψυχές, ποιος οπλίζει αδελφικά χέρια;" 

«Η διχόνοια οπού βαστάει

Ένα σκήπτρο η δολερή,

Καθενός χαμογελάει

Πάρτο, λέγοντας, και συ...»


Δ. Σολωμός, Εθνικός Ύμνος.

Το αποτρόπαιο φονικό στη φτωχολογιά στο Κερατσίνι αποτελεί σημάδι Εθνικού συναγερμού, για να σταματήσει άμεσα το φοβερό κακό που άρχισε..

Γενική οδηγία προς όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας!

Τι παρατηρείται αυτή την ώρα σε όλη την Ελλάδα 


Γενική οδηγία προς όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας και ειδικά αυτά του Λεκανοπεδίου, για αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχει δοθεί από το στρατηγείο της ΕΛ.ΑΣ. 
Aυτή την ώρα ειδικά στο Λεκανοπέδιο, παρατηρείται έντονη κινητικότητα, με τα αστυνομικά τμήματα να θυμίζουν αστακό, αφού η φρουρά και τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας είναι εμφανή...

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Στο τραπέζι να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Μέτωπο από όλα τα πολιτικά κόμματα

Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις μετά την στυγνή δολοφονία του νεαρού 34χρονου 

στο Κερατσίνι, από μέλος της Χρυσής Αυγής. 
Ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο, για να θέσει εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή, ως εγκληματική οργάνωση με παραστρατιωτική δράση. 
Οι δηλώσεις σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της χώρας, προμηνύει εξελίξεις και οι πληρoφορίες, λένε πως το αμέσως επόμενο διάστημα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες...

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί φεύγουν οι εταιρείες από την Ελλάδα...

Με τη μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό «απαντούν» οι Ελληνες επιχειρηματίες στην αδιαφορία της κυβέρνησης και ειδικότερα του οικονομικού της επιτελείου να διαμορφώσουν ένα ξεκάθαρο και υγιές πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων στη χώρα.
Ενστικτο επιβίωσης
Βιώνοντας το έκτο συνεχές έτος ύφεσης και την αδράνεια της κυβέρνησης, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ακολουθούν πλέον το ένστικτο της επιβίωσης, εξαναγκαζόμενοι να μεταναστεύσουν.
Ωστόσο, από τη μετανάστευση αυτή, που για τις επιχειρήσεις αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου, καταδεικνύεται και η αδυναμία των πολιτικά ιθυνόντων να αναστρέψουν τις δυσμενείς εξελίξεις...

Το τέλος της βιομηχανίας - Ούτε ο πρωθυπουργός μπορεί..!

Η απόφαση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ να μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο δεν εξέπληξε. 

Είναι, μετά την 3Ε και τη ΦΑΓΕ, η τρίτη μεγάλη ελληνική βιομηχανία μεταποίησης, που γυρίζει την πλάτη της στην Ελλάδα, καθώς δεν μπορεί να πληρώσει το κόστος του χρήματος, αλλά ούτε και να αντέξει τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες που επηρεάζουν τα κόστη της με ευθύνη της κυβέρνησης. 
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει συναντηθεί εφέτος δύο φορές με εκπροσώπους των ενεργοβόρων βιομηχανιών υποσχόμενος λύση στο πρόβλημα του ακριβού ρεύματος. 
Λύση δεν έχει δοθεί ακόμα διότι αυτοί που πρέπει να το λύσουν φαίνεται ότι εκτός από τον κ. Σαμαρά πρέπει να πάρουν υπόψιν τους άλλους παράγοντες που στην ενεργειακή αγορά είναι ισχυρότεροι από τον πρωθυπουργό.
Δεν φεύγει για αυτό η ΒΙΟΧΑΛΚΟ καθώς...

Στo νέο βιβλίο του Πολύδωρα: "Υπάρχει σχέδιο υποδούλωσης του ελληνικού λαού"

Ένα μέρος από το βιβλίο-φωτιά του Πολύδωρα

Από "ευρωλάτρης" έχει γίνει "ευρωσκεπτικιοστής". 
Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του νέου βιβλίου του Βύρωνα Πολύδωρα με τίτλο "Ποια Ευρώπη;" 
όπου ο συγγραφέας με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, με γλώσσα δηκτική, που σπάει κόκκαλα, κατακρίνει με την στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα και καταλήγει στο συμπέρασμα
"Δεν υπήρξε κρίση νομοτελειακή και ουρανοκατέβατη. Ούτε δανεισμού, ούτε χρέους, ούτε ανάπτυξης ή ύφεσης. Είναι προσχήματα και σχέδια υποδούλωσης ενός λαού του Ελληνικού ή των λαών του Νότου"
Διαβάστε την προδημοσίευση για το νέο του βιβλίο: ...

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Παγκόσμια Οικονομική Υπερδύναμη


Η οικονομική ευημερία ενός έθνους είναι συνάρτηση της εκμεταλλεύσεως των πλεονεκτημάτων που διαθέτει, του συντονισμού ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων, της μεγιστοποιήσεως της εξαγωγικής δραστηριότητος, της επιδιώξεως μιας βέλτιστης δυνατής χωροθετήσεως των επιχειρήσεων, της ορθολογικής διαχειρίσεως του πληθυσμού και φυσικά της επιλογής εκείνων των αναγκαίων τιμών συγκεκριμένων μεταβλητών που σχετίζονται με την κοινωνική ευρυθμία.

Οποιαδήποτε μορφή αποκλίσεως από τις ανωτέρω δραστηριότητες συνεπάγεται απώλεια δυνητικής οικονομικής ευημερίας,η οποία μεταφράζεται σε χαμηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγεθύνσεως, μη ισόρροπη διάχυση των ευεργετικών επιπτώσεων της μεγεθύνσεως αυτής και τελικά επέλευση...

"Φεγγίτες λευκός 2012" - Υπομονή που ανταμείβεται

ΦΕΓΓΙΤΕΣ ΛΕΥΚΟΣ 2012-ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΥ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Εάν πράγματι η νίκη ανήκει σε αυτόν που δείχνει τη μεγαλύτερη καρτερία, τότε μπορούμε να πούμε με μεγάλη σιγουριά ότι ο οινοποιός Μπάκης Τσάλκος είναι γεννημένος νικητής.
Ήδη από το ξεκίνημα της καριέρας του στο Νίκο Λαζαρίδη, μέχρι και σήμερα στο ιδιόκτητο οινοποιείο του Οινογένεσις στο Δοξάτο Δράμας, έμαθε πως πρέπει να περιμένει υπομονετικά το κρασί του μέχρι τη στιγμή που θα είναι πραγματικά έτοιμο για εμφιάλωση.
Μπορεί η Ελληνική μόδα λοιπόν να επιτάσσει πως τα πρώτα φρέσκα λευκά της χρονιάς οφείλουν να βρίσκονται στο ράφι ήδη από τα τέλη Οκτώβρη, ωστόσο ο Τσάλκος και οι λευκοί Φεγγίτες του δεν δείχνουν να πολυενδιαφέρονται για τις επιταγές της....

Ξένος μέσα στους ξένους

Μισό τσαμπί, λίγο σταφύλι φράουλα, από κείνο το ξενικό αμπέλι, που ρουφά αχόρταγα θαλασσινή αρμύρα κι όμως, το άτιμο, φτύνει μονάχα μέλια. 
Αυτές, οι πέντε ρώγες, τσακίζουν με τη γλύκα τους μια πίκρα ατελείωτη, το κατευόδιο, το αντίο του μετανάστη.
Όσο στέκεις πιτσιρίκος, κρύβεσαι πίσω από τη θεόρατη σκιά σου, ο κόσμος δείχνει μεγάλος και ασυγύριστος. Σου κλείνει πονηρά το μάτι, μοιάζει τόσο αφράτος, σαν αξέχαστη μυρωδάτη γυναίκα, που ξεμυαλίζει...

Ελληνικές ποικιλίες κρασιού!

Όπως σε κάθε νόμισμα, έτσι και για κάθε πτυχή της ζωής μας υπάρχουν πάντα δύο διαφορετικές όψεις. Φυσιολογικά μας ελκύει η καλή, η εύκολη και η θετική πλευρά των πραγμάτων, ωστόσο καιροφυλαχτούν τριγύρω αναποδιές, δυσκολίες και αρνητικές καταστάσεις. 

Τίποτα στη ζωή δεν χρωματίζεται μόνο ως άσπρο ή μαύρο, ή ακόμα περισσότερο δε διαρκεί παντοτινά αλλά αυτό είναι και το αλατοπίπερο της όλης ιστορίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση η ύπαρξη μας θα ήταν μονοδιάστατη και πιο βαρετή από όσο θα αντέχαμε...

Ρίξτε γιαούρτι στην κατάθλιψη!

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Ρίξτε γιαούρτι στην κατάθλιψη!)

Ιρλανδοί επιστήμονες μελέτησαν πραγματοποίησαν πειράματα σε ποντίκια που τρέφονταν με προβιοτικά και εντόπισαν ότι είχαν λιγότερο άγχος και κατάθλιψη σε σχέση με εκείνα που τρέφονταν με ζωμό.

Τα αποτελέσματα επίσης έδειξαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα της ορμόνης του στρες κορτικοστερόνης.
Είναι η πρώτη φορά που ένα προβιοτικό έχει αποδειχθεί να επηρεάζει τη χημεία του εγκεφάλου...

Ιμιτασιόν τραμπούκος

Photo: Κ. Τσακαλίδης @fosphotos.com

Για να προτρέψει δημοσίως ένας αρχηγός κόμματος το πλήθος να λιντσάρει έναν δήμαρχο, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Πρώτον, να ήταν μεθυσμένος και να μην κατάλαβε τι είπε. Δεύτερον, να αποφάσισε να παίξει συνειδητά τον ρόλο του τραμπούκου.

Στην περίπτωση του Καμένου, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να ισχύει το πρώτο. Αλλά δεν ισχύει. Διότι ο ίδιος επέμεινε στην, ποινικά κολάσιμη, προτροπή του «να λιντσάρετε τον Πάχτα», αφού είδε τις αντιδράσεις. Άρα το έκανε συνειδητά και όχι υπό την επήρεια του αλκοόλ...

Μαζεύουν τα κομμάτια τους Κουβέλης και Λοβέρδος

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Μαζεύουν τα κομμάτια τους Κουβέλης και Λοβέρδος)

Σε μία κίνηση…απόγνωσης που οι ίδιοι την χαρακτηρίζουν  πρωτοβουλία για την συγκρότηση ενός δημοκρατικού και προοδευτικού πόλου, κοινώς για την Κεντροαριστερά, προχώρησαν οι Φώτης Κουβέλης και Ανδρέας Λοβέρδος.

Και ουσιαστικά επισημοποίησαν τις επαφές τους για την  συγκρότηση του χώρου.
Ο πρώτος ταλαιπωρείται ακόμη πολιτικά από την αιφνιδιαστική του απόφαση να αποχωρήσει από την τρικομματική κυβέρνηση στα τέλη του περασμένου Ιουνίου. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι εάν η ΔΗΜΑΡ καταφέρει να μπει στην Βουλή αυτό θα γίνει με οριακά ποσοστά.
Ο δεύτερος εξακολουθεί να αναζητεί ρόλο στο πολιτικό σκηνικό...

Σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις σπρώχνουν την χώρα η ανεργία και η πείνα (vid)

Που πάμε;
Σοβαρά ερωτήματα για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στο τομέα της εσωτερικής ασφάλειας τους επόμενους μήνες, ανακύπτουν μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όπου έλαβαν χώρα σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και σε συγκεντρωμένους σχολικούς φύλακες που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα.
Το ερώτημα είναι "που πάει η κατάσταση" ...

Μήνυμα Πούτιν σε Σαμαρά για επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας

Προσωπικό μήνυμα του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν προς τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά επέδωσε στην συνάντησή του σήμερα η πρόεδρος του Συμβουλίου  της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο.
Το μήνυμα περιγράφει μία διαδικασία ολικής "επανεκκίνησης" των ελληνορωσικών σχέσεων οι οποίες ξεκίνησαν να παίρνουν καθοδική πορεία από το 2008 με...

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Τσίπρας για να πάρει την εξουσία, το «παίζει» Χριστιανός, ενώ είναι άθεος


Τον Ιούλιο του 2011 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα, που συνίστατο από παλιούς κομμουνιστές, αναθεωρητές του μαρξισμού και άλλες μικρότερες αριστερές οργανώσεις. Ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, που πριν λίγο καιρό είχε υποστεί τη διάσπαση με την αποχώρηση των πιο light αριστερών υπό τον Φώτη Κουβέλη, ούτε στα πιο ακραία όνειρα του δεν θα μπορούσε να φαντασθεί ότι κάποτε θα γινόταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα διεκδικούσε την πρωθυπουργία…

Μυστικά του Σεπτέμβρη για να μην κρυολογήσεις τον χειμώνα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείτε από τις ιώσεις του χειμώνα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα απαντήσουν «μια τονωτική “ένεση” στο ανοσοποιητικό». 
Με ποιον τρόπο; Η επιστήμη ευτυχώς έχει μερικές απαντήσεις…
Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική έρευνα έχει αποκαλύψει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι άμυνες του οργανισμού – και όσα μαθαίνουν οι επιστήμονες, οδηγούν σε πρακτικούς τρόπους που μας βοηθούν να μείνουμε υγιείς.

Το ανοσοποιητικό σύστημα διαθέτει τρεις βασικές γραμμές άμυνας, λέει ο δρ Τζων Κάρναου, λέκτορας Ανοσολογίας & Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Η πρώτη είναι μια ομάδα κυττάρων που λέγονται ουδετερόφιλα και μακροφάγα, και...

Το "λεξικό της μίζας" - Ποια είναι η "ομάδα προσευχής" οι "ευαίσθητες" και "ωφέλιμες" πληρωμές

του Κων. Φράγκου*

Απατεώνας συμφυρόμενος
πολιτικό διαφθείρεται
Γιώργος Κοσκωτάς


Ο διεφθαρμένος κόσμος της αρπαχτής και της λαμογιάς στον χώρο των εξοπλισμών (υπάρχει, ασφαλώς, μια μικρή μερίδα ανθρώπων που προσπαθούν να παραμείνουν έντιμοι άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε όχι), ένα μέρος του υποκόσμου των νεόπλουτων αντίστοιχο αυτού των εμπόρων ναρκωτικών, των λαθρεμπόρων καυσίμων χρησιμοποιεί προς συνεννόηση ορισμένη ορολογία. ....

Πάνω από 400 εκατ. ευρώ χάνει το δημόσιο από τα έσοδα από το πετρέλαιο

Τεράστιες απώλειες πιθανολογείται πως θα έχει το δημόσιο ακόμα και εάν ανακάμψει η ζήτηση στο πετρέλαιο. Εκτιμάται πως θα χαθούν περίπου 420 εκατ. ευρώ

Τι και εάν ανακάμψει, πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο, η ζήτηση στο πετρέλαιο; 
Εκτιμάται πως θα χαθούν συνολικά 420 εκατ. ευρώ σε ειδικούς φόρους και ΦΠΑ, φέτος το χειμώνα, εφόσον τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν.

Υπενθυμίζεται πως η ζήτηση στο πετρέλαιο υποχώρησε πέρυσι κατά 70% και το δημόσιο έχασε περίπου 210 εκατ. ευρώ από έμμεσους φόρους...

Απ' όπου και αν πιάσεις την Ελληνική κοινωνία βρωμάει... (Η Μέρκελ φταίει...)


ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ

‘Ιερά’ τιμολόγια από τις... φυλακές Διαβατών!

Μπίζνες με χιλιάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εκδίδονταν στο όνομα αχυράνθρωπων, ακόμα και φυλακισμένων, αποκάλυψε το ΣΔΟΕ. Μοναχοί και ιερείς συμμετείχαν στο φαγοπότι των παράνομων επιδοτήσεων και του «μαύρου» χρήματος, με τζίρο 5 δισ. ευρώ. Στο «κάδρο» των επιτηδείων αγρότες, επιχειρηματίες και συνταξιούχοι.
Ιερές» μπίζνες με πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εκδίδονταν στο όνομα αχυρανθρώπων, ακόμα και φυλακισμένων, εντόπισε το ΣΔΟΕ...

Ο Έλληνας ξοδεύει τα χρήματα του στο φαγητό το αλκοόλ και το τσιγάρο

Έχουμε όμως ένα άλλο ρεκόρ. Δίνουμε περίπου 600 δολάρια ετησίως για καφέδες! Και θεριακλήδες και μερακλήδες

Μπορεί η κρίση να μας έχει διαλύσει όμως η Ελλάδα παραμένει ανάμεσα στις 18 χώρες παγκοσμίως, των οποίων οι κάτοικοι ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα για φαγητό στο σπίτι ή σε εστιατόρια, αλκοόλ και τσιγάρα.
Σύμφωνα με στατιστική που δημοσιεύει η Huffington Post, καταλαμβάνουμε την 17 θέση σε αυτή την κατηγορία εξόδων, έχοντας πίσω μας την Αμερική (!) και την Βρετανία και έχοντας μπροστά από εμάς άλλες χώρες σε ύφεση όπως η Ιρλανδία (16 θέση) και την Ισπανία (9 θέση).

Το περίεργο είναι ότι πρωταθλήτρια στα έξοδα είναι η Ελβετία...

Τους ... κούφανε ο Πούτιν! Εμφανίστηκε σε τάλεντ σόου και τραγούδησε (VIDEO)

Μετά το διαζύγιό του ο Πρόεδρος ... ξεσαλώνει!

Εμφάνιση - έκπληξη σε talent show της ρωσικής τηλεόρασης έκανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάνοντας επίδειξη των ικανοτήτων του στο τραγούδι. Άναυδοι έμειναν οι κριτές όταν είδαν ποιος ήταν ο διαγωνιζόμενος.
Οι απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στη ρωσική εκδοχή του δημοφιλούς σόου The Voice. 
O Ρώσος πρόεδρος άρχισε να τραγουδάει και όταν ο ένας μετά τον άλλο οι κριτές γύριζαν και έβλεπαν ποιος πραγματικά ήταν ο διαγωνιζόμενος, δεν μπορούσαν να κρύψουν την έκπληξή τους...

Το «Θαυματουργό» για τον καρκίνο ΛΕΜΟΝΙ


Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα!

Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία, γιατί δεν το αποδεχόμαστε αυτό; 
Διότι υπάρχουν οργανισμοί που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μια συνθετική ουσία, που να τους επιτρέπει να αποκτήσουν κέρδη φανταστικά! Για αυτό και....

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Λύση για Συρία: "Βομβαρδίστε τη Ντόχα, το Ελ Ριάντ, και την Άγκυρα"

Το ρωσικό ινστιτούτο Μέσης Ανατολής υποστηρίζει ότι αν πράγματι η Δύση ήθελε, να διευθετήσει το συριακό ζήτημα, το απλούστερο που είχε να κάνει ήταν να προχωρήσει σε άμεσο βομβαρδισμό των "Ντόχα, Ριάντ, και Άγκυρας" καθ'οτι αυτές είναι οι πρωτέυουσες που χρηματοδοτούν τους ισλαμιστές αντάρτες, και προξένησαν αυτή την καταστροφή στην Συρία.
 
Σε συνέντευξή του στη RBTH ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής, Γεβγκένι Σατανόφσκι, ανέφερε ότι...

Επέλαση των ΠΑΣΟΚων στον ΣΥΡΙΖΑ

Αφού τους αποθυμήσαμε... η συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ αρχίζει και καταλαμβάνει θέσεις

Η συνιστώσα των ΠΑΣΟΚων στην Κουμουνδούρου ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα έκανε την εμφάνισή της συντεταγμένα. 
Η πρώτη της κίνηση λοιπόν ήταν να εκλέξει τα δικά της μέλη στην εκλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας, στην οποία μετέχουν 23 μέλη.

Μεταξύ αυτών ήταν τέσσερις βουλευτές προερχόμενοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ -οι Κουρουμπλής, Μητρόπουλος, Μιχελογιαννάκης και Τσουκαλάς, Κοτσακάς, Χρυσόγονος και Κασιμάτη. 
Τη σύνθεση της ΕΕ συμπληρώνουν και συνδικαλιστές όπως...

Το κόλπο των 2,5 δις της οικογένειας Παπανδρέου!!

2,5 δις ευρώ θα είναι τα κέρδη της Οικογένειας Παπανδρέου από το κόλπο με το ΔΝΤ

Το τελευταίο κόλπο της συμμορίας των Τσαντ πριν εγκαταλείψουν την χώρα. Έκανε κάτι, το οποίο δεν δικαιολογείται από τη ρητορική του. Κάτι, το οποίο δεν τόλμησε και δεν έκανε καμία άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν. Ούτε καν η κυβέρνηση Τσολάκογλου, η οποία παρέδωσε τη χώρα στους Ναζί κατακτητές. 

Για λόγους “μυστηριώδεις” ο Γιωργάκης έκανε μια γρήγορη απογραφή και αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
Γιατί να γίνει τέτοια καταμέτρηση και μάλιστα από αυτόν, στον χρόνο που ακόμα “νόμιζε” ότι τα χρήματα υπήρχαν; 
Πότε αποφασίστηκε αυτή η καταμέτρηση και πότε φτάσαμε στην αδυναμία δανεισμού; ...

Ποιο κόμμα εμπιστεύονται οι πολίτες για τα κρίσιμα ζητήματα;

Τι δείχνει το βαρόμετρο της Metrisi 

∆ιαφωτιστικά είναι τα αποτελέσµατα σχετικά µε την ικανότητα αντιµετώπισης των κρίσιµων θεµάτων.
Στο ερώτηµα «ποιο από τα δύο µεγάλα κόµµατα µπορεί να αντιµετωπίσει καλύτερα την οικονοµική κρίση;» η απάντηση «κανένα» εξακολουθεί να προηγείται, µε 38,1%. Η Ν.∆., πάντως, εµφανίζεται ενισχυµένη, µε 34,7%, από 31,4% τον Ιούνιο...

Πήγε να το παίξει Ανδρέας και του βγήκε ...ο Σημίτης (VIDEO)


έα ... πατάτα του Αλέξη που μάλλον δεν το σηκώνει το κλίμα της Θεσσαλονίκης!

Τον μάτιασαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί που πήγε να το παίξει Ανδρέας Παπανδρέου ξαφνικά βγήκε από μέσα του ο Σημίτης και άρχισε να μιμείται και αυτόν. 
Έπιασε τα σαρδάμ και δεν τα άφηνε. 
Κόλλησε μάλιστα τόσο πολύ σε μια λέξη, την οποία ούτε και ο ίδιος ... ήξερε πια, που αμέσως στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε χιουμοριστικό βιντεάκη με το νέο πάθημα του Αλέξη.
Δεν το σηκώνει το κλίμα της Θεσσαλονίκης...!
Δείτε το video:...

Τι συμβαίνει στο μποστάνι του Σεπτέμβρη;

Μπορεί το καλοκαίρι να μας καλόμαθε με τα ζουμερά φρούτα και τα λαχανικά του, σιγά σιγά όμως ο καιρός δροσίζει και το μποστάνι μεταμορφώνεται για να υποδεχτεί το φθινόπωρο. 
Πάμε μια βόλτα να δούμε τι βρίσκουμε σε αυτό τώρα, πάνω στην εναλλαγή των εποχών....

Το ελληνικό σουβλάκι στην Νέα Υόρκη. Τα νέα μαγαζιά που το έκαναν μόδα

Το ελληνικό φαγητό κερδίζει συνεχώς έδαφος και το σουβλάκι, στην πιο λαϊτ εκδοχή του, ταυτίζεται με ένα γρήγορο αλλά υγιεινό γεύμα

Πριν από μερικά χρόνια στην Νέα Υόρκη, το σουβλάκι είχε πατρίδα την Αστόρια. Τώρα όμως τρία νέα ελληνικά στέκια το έχουν κάνει μόδα και στο Μανχάταν.
Οι κάτοικοι του Μεγάλου Μήλου, μαθαίνουν τι θα πει γύρος, πίτα ενώ παίρνουν για επιδόρπιο ένα γιαουρτάκι με βύσσινο ή ξηρούς καρπούς.
Η δημοφιλία της ελληνικής κουζίνας δεν είναι τυχαίο φαινόμενο. Η αρχή έγινε με το ψητό ψάρι.


Εστιατόρια όπως το Milos, η Avra και το Κελάρι ταυτίστηκαν με την υψηλή ποιότητα και μπήκαν στην λίστα των καλοφαγάδων.
Έτσι, ήρθε η ώρα να περάσουμε και στο...

Περί της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών

Photo: kabren/Flickr

Άλλη μια άσκεπτη πρόταση, άλλη μια επίδειξη ψευτοπροοδευτισμού από τα έδρανα της αριστεράς 

και μάλιστα από εκείνα της λογικής και μετριοπαθούς ΔΗΜΑΡ: η κ. Ρεπούση, εγχώρια εκπρόσωπος μιας παρωχημένης σχολής ιστορικών, προτείνει την κατάργηση των αρχαίων ελληνικών στο σχολείο. 

Η στάση αυτή είναι από τη μία πλευρά δήθεν προκλητική (του τύπου épater le bourgeois) κι από την άλλη λαϊκιστική εφόσον γονείς, μαθητές και μέρος των καθηγητών επιζητούν την ελάφρυνση από τα μαθητικά βάρη...