Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Πόσο «ασφαλείς» αισθάνονται οι επιχειρηματίες;

Τους τελευταίους μήνες η συζήτηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με την πρόοδο της παγκόσμιας ανάπτυξης καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο χρόνο, καθώς έπειτα από τη σημαντική στήριξη των κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις βάσεις μιας υγιούς ανάπτυξης.
Η κρίση χρέους όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί, αλλά...

Γόρδιος Δεσμός για την κυβέρνηση, η ασυλία των ευρωπαίων που θα πουλήσουν κρατική περιουσία

Σε γόρδιο δεσμό καθίσταται για την κυβέρνηση το καθεστώς των «εξασφαλίσεων» που ζητάει η Κομισιόν για τα τους ευρωπαίους εμπειρογνώμονες που απασχολούνται στην Ελλάδα.

Την στιγμή που ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφραζε την άποψη της Επιτροπής για κάποιες «εξασφαλίζεις» που θα πρέπει να τυγχάνουν οι ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες, που απασχολούνται στην Ελλάδα...

«ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΙΣ… ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» : Επίθεση κατά της Μέρκελ από την βρετανική εφημερίδα Daily Mail


«Πυρά» κατά της πολιτικής που εφαρμόζει η Άνγκελα Μέρκελ εξαπολύει σε σημερινό της δημοσίευμα η Daily Mail φέρνοντας ως παράδειγμα την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας καυστικά η βρετανική εφημερίδα Daily Mail την παρέμβαση της γερμανίδας καγκελαριου για το βρετανικό δημοψήφισμα, υποστηρίζει ότι...

Βίντεο-σοκ: Τα βασανιστήρια που έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Φωτογραφία: Εφημερίδα Ελεύθερος ΤύποςΣοκ προκαλεί το βίντεο από τις επιθέσεις που συχνά δεχόταν από τους συμφοιτητές του στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Το βίντεο περιλαμβάνεται στη δικογραφία και το έδωσε στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος. 
Σε αυτό φαίνονται τα βασανιστικά «παιχνίδια»...

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Παραιτηθείτε

Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος για μια πρωτοβουλία που έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις στα social media. 
Μια πρωτοβουλία υπό τον τίτλο «παραιτηθείτε» που ξεκίνησε από απλούς χρήστες του Facebook και του Twitter χωρίς πολιτικές, επιχειρηματικές ή συνδικαλιστικές κηδεμονίες. Στόχος της η διοργάνωση μεγάλης αντικυβερνητικής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα την 15η Ιουνίου.
Βλέπω ανθρώπους που ανήκουν στο 50% και δεν ψήφισαν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις να μου μιλάνε όλο ενθουσιασμό για αυτό το εγχείρημα... 

Νέες αυταπάτες στον δρόμο για την Κόλαση


Είναι τρομακτικό το γεγονός ότι από την μία βάζουν υπερβολικούς φόρους και από την άλλη πιστεύουν ότι σε όλη την Οικουμένη οι επενδυτές δεν έχουν άλλη έννοια από το να έρθουν και να βάλουν τα ωραία τους λεφτά στην Ελλάδα.
Το τρομαχτικό είναι ότι πραγματικά το πιστεύουν…

Μας λένε ότι ο σκοπός τους είναι να φορολογήσουν τους πλούσιους και να...

Υπουργικό: Η ραψωδία της αποτυχίας

Photo by Oli Scarff / Staff / Getty Images / Ideal Image
«Η επιτυχία είναι να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου», έχει πει ο Winston Churchill.
Κάπως έτσι πορεύεται και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες στο υπουργικό συνέθεσε πάλι μια ραψωδία επιτυχίας ντυμένη με ψευδαίσθηση, χωρίς καν να εμφιλοχωρήσει στον λόγο του ένα ίχνος συγνώμης για όσα αρνητικά –και για κάποιους θρηνητικά– έχει επιφέρει η διακυβέρνησή του. Εξακολούθησε να...

Να βγούμε στους δρόμους με... off shore στους ώμους!

Είτε από δόλο (όπερ και το βεβαιότερο...) είτε από απερίσκεπτο ερασιτεχνισμό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε στην Βουλή αυτή την ρύθμιση για τις off shore, η οποία δεν ξεσήκωσε μόνο σάλο αντιδράσεων (ακόμη και η «Αυγή» επέκρινε την πρωτοβουλία), αλλά συνέβαλε στην αποσάθρωση του περιβόητου «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς.

Και με το απλοϊκό “ποιος ωφελείται” αν...

ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)! Πάνω από 30 τραυματίες – Δεκάδες προσαγωγές – Πυρπόλησαν και κατέστρεψαν το hotspot!

Σοβαρά επεισόδια έγιναν απόψε στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Σάμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότερα από 30 άτομα και να γίνουν πολλές προσαγωγές.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν συνεπλάκησαν, για άγνωστο λόγο, μεταξύ τους Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί. Οι συγκρούσεις ήταν βίαιες, ενώ...

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ο Ηomo συριζάκιας , ο Holera η Kariera και οι γάιδαροι στα κεραμίδια


Ανεπανάληπτο είναι το σημερινό άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου σκιτσογράφου Στάθη για τα τεκταινόμενα στην πολιτική ζωή του τόπου και ειδικά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να κάνουν  το άσπρο… μαύρο.


Ήδη στο διαδίκτυο γίνεται πάρτι με το γλαφυρό άρθρο του Στάθη που φιλοξενεί ο enikos.gr
Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο: 

ΦΠΑ ΣΤΟ 24% ΚΑΙ ΤΟ TWITTER «ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ»! Δείτε τα ξεκαρδιστικά σχόλια

Χθες πρώτη Ιουνίου, αυξήθηκε ο ΦΠΑ από 23% στο 24%!

Ιστορική μέρα για το twitter καθώς βγήκε ξανά αφορμή για σχολιάσει την κατάσταση της χώρας, από οικονομικής ή πολιτικής φύσεως.
Δείτε τις φωτογραφίες:

ΕΙΝΑΙ ΘΕΑ! Η κ. Τασία έκανε τη Βουλή… καφενέ! (ΦΩΤΟ)

Έχουμε συνηθίσει την κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου ντυμένη επίσημα και πάντα με σεμνές και μαζεμένες κινήσεις, ωστόσο σήμερα δεν άντεξε άλλο η γυναίκα και της βγήκε από μέσα η… χαλαρότητα.

Και όλα αυτά την ώρα που Τσίπρας και Θεοδωράκης «σφάζονταν» για τους...

Reuters: Οι Ελληνες «βράζουν» με τις νέες αυξήσεις φόρων - «Πού θα βρούμε τα λεφτά;»

(SOOC/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ)
(SOOC/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ)

Την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών, που είδαν τον Ιούνιο να ξεκινά με νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ, καταγράφει ρεπορτάζ του Reuters στους δρόμους της Αθήνας.

Σε μία καφετέρια σε κάποιον αθηναϊκό πεζόδρομο, ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Γαρυφάλλου αντιμετωπίζει με φιλοσοφική διάθεση τη νέα αύξηση του ΦΠΑ. Εχει συνηθίσει. Είναι η...

Νέος «πόλεμος» Ολυμπιακού με ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Κατηγορίες για άμεση σχέση με το οργανωμένο έγκλημα

Νέος «πόλεμος» Ολυμπιακού με ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Κατηγορίες για άμεση σχέση με το οργανωμένο έγκλημαΗ πρόταση κάποιων Ποδοσφαιρικών Ενώσεων να καθίσουν στο τραπέζι οι 4 μεγάλοι (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) έφερε την αντίδραση του Ολυμπιακού.

Ο ΟΣΦΠ αρνείται κάθε επαφή κάνοντας λόγο για σχέσεις...

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Εκνευρισμός και σύγχυση στο Μαξίμου μετά το φιάσκο με τις off shore

Εκνευρισμός και σύγχυση στο Μαξίμου μετά το φιάσκο με τις off shore
Φυγή προς τα μπρος και αλλαγή ατζέντας επιχειρεί το Μαξίμου έπειτα από τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκάλεσε η διάταξη για τις offshore, σε συνδυασμό βέβαια και με τον «πονοκέφαλο» των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης.
Η συγκυρία για το κυβερνητικό στρατόπεδο τις τελευταίες ώρες δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Αντιθέτως...

Το καλοκαίρι μπαίνει με... φορολαίλαπα - Τι και πόσο ακριβαίνει από σήμερα

Φωτογραφία: Sooc Ποδαρικό με επιβολή φόρου σε ό,τι... κινείται!
Αυξάνεται ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ από το 23% στο 24%
Ανατιμήσεις στα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες
Καταργείται η έκπτωση ΦΠΑ σε 11 νησιά
Πιο ακριβή η μπύρα και η συνδρομητική τηλεόραση Μειώνονται μισθοί-συντάξεις λόγω της αυξημένης παρακράτησης
Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων...

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται και αντλεί επιχειρήματα από την ναζιστική Γερμανία!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Όταν ο Κατρούγκαλος μιλά με τα λόγια του Γκαίμπελς 


Η εφημερίδα «Εστία», προέβη σε μια αποκάλυψη η οποία αναμφίβολα θα συζητηθεί ποικιλοτρόπως.
Όπως αποκαλύπτει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα...

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 14 ΕΚ. ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑ: Απόφαση – σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ επιδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην Τουρκία, κατόπιν της προσφυγής της Ευφροσύνης Γιαννοπούλου κατά της Τουρκίας, «για μη αναγνώριση των κληρονομικών της δικαιωμάτων».

Στηριζόμενη στο άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου Νο1 (Προστασία της Ιδιοκτησίας) της...

ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ)! Εισβολή εξαγριωμένων πολιτών στη συνεδρίαση για τους πρόσφυγες...!

Πανδαιμόνιο επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο της Θέρμης

Eξαγριωμένοι πολίτες εισέβαλαν στο χώρο της συνεδρίασης ενώ κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του δημάρχου, ζητώντας του να μπλοκάρει τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή.
Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Η κυβέρνηση παίρνει άρον άρον πίσω τη διάταξη για τις οffshore - Ας απέσυραν το νόμο... Ισχύει για μία ημέρα και αμνηστεύει όσους μετείχαν

Μετά τη γενική κατακραυγή αλλά και τις βολές εκ των έσω, η κυβέρνηση αναδιπλώνεται και παίρνει πίσω τη διάταξη για τη συμμετοχή πολιτικών σε offshore εταιρείες.

Οπως εξήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η κυβέρνηση θα καταθέσει αύριο τροπολογία για επαναφορά του ασυμβίβαστου για συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore, στη...

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Οι «ψηφίζουμε μνημόνιο» ετοιμάζονται να ρίξουν τον Αλέξη

Ένα σκοτεινό σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

Οι εχθροί της επανάστασης, οι πράκτορες του νεοφιλελευθερισμού, οι «ψηφίζουμε μνημόνιο», έχουν στόχο να ρίξουν την λαοπρόβλητη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, του Νίκου Παπά και του Πάνου Καμμένου. 

Κυκλοφορούν ηχητικά με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ότι πρότυπό του ήταν η Βενεζουέλα. 

Σκατόψυχοι φιλελέδες! Να μην αφήσετε άνθρωπο να αγιάσει…

Η πρώτη μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση μέσω διαδικτύου

Κινηματικά χαρακτηριστικά φαίνεται ότι λαμβάνει η πρώτη αντικυβερνητική συγκέντρωση που οργανώνεται στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα, από πολίτες που κινητοποιούνται μέσω των κοινωνικών δικτύων.


Κεντρικό σύνθημα των οργανωτών είναι το «Παραιτηθείτε» ενώ στις...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΟΥΛΙΔΟ (ΒΙΝΤΕΟ)! Τι υποστηρίζουν οι Anunymous Mexico και ανατρέπουν όλα τα δεδομένα!


Απίστευτη εξέλιξη στην υπόθεση της απαγωγής του Άλαν Πουλίδο, αφού ένα βίντεο αναιρεί όλα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα. 

Το γνωστό παγκόσμιο κίνημα των Αnonymous, με βίντεο που ανέβασαν στο Youtube υποστηρίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ πως η περιβόητη απαγωγή του Άλαν Πουλίδο είναι σκηνοθετημένη!...

Τι είπε ο Μητσοτάκης με τη Μέρκελ - Λιγότεροι φόροι, περισσότερες μεταρρυθμίσεις

Τι είπε ο Μητσοτάκης με τη Μέρκελ - Λιγότεροι φόροι, περισσότερες μεταρρυθμίσειςΟλα τα θέματα – μεταρρυθμίσεις, οικονομία, προσφυγικό - μπήκαν στο τραπέζι της συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στο Λουξεμβούργο.

Η συζήτηση Μητσοτάκη-Μέρκελ, έγινε...

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Παρένθεση ενδεχομένως, αριστερή οχι...


Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε πως η κυβέρνηση δεν θα αντέξει, εννοώντας να μακροημερεύσει.
Η Όλγα Γεροβασίλη ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί η παραμονή του στην αντιπολίτευση θα είναι μακρά.
Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ., αφορά σ' αυτό που έχει καθιερωθεί να λέγεται «αριστερή παρένθεση».
 

Η αλήθεια είναι πως αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα...

ΟΙ 40 ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ: Εντυπωσιακό αφιέρωμα από την επίσκεψη Πούτιν στο Άγιο Όρος


Μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα που περιλαμβάνει 40 φωτογραφίες από την επίσκεψη Πούτιν στο Άγιο Όρος έχει αναρτήσει το Κρεμλίνο στο επίσημο σάιτ του.

Με τον τίτλο «Επίσκεψη στο Αγιο Ορος» το σάιτ του Κρεμλίνου έχει και διευκρινίζει ότι...

Η δεύτερη τετραετία και ο βόμβος των ελικοπτέρων

Η συλλογική φαντασίωση είναι το σωσίβιο των ναυαγών. Των καραβοτσακισμένων. Ενώ πνίγονται, κατασκευάζουν έναν δικό τους κόσμο που τους βοηθεί να αποδράσουν από την τραγική τους κατάσταση, που ανελέητα τους παρασέρνει στον βυθό.

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Πιστεύουν πως πέρασαν τα δύσκολα, ενώ...

Καημένε Βουλγαράκη! Εσύ την έκανες (με τις offshore) νωρίς!

Είναι κακό ένας υπουργός να έχει offshore εταιρεία, εφόσον το ξέρουμε όλοι κι υπάρχει διαφάνεια; Αν είναι της Ν.Δ είναι για Ειδικό Δικαστήριο. Αν είναι από τους «άλλους» αρκεί μία νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ (επί της ουσίας)Πιστεύουν ότι θα είναι κυβέρνηση για πάντα κι ότι δεν θα δώσουν λογαριασμό. Αυτές οι αλαζονικές συμπεριφορές είναι σύμπτωμα της Λουδοβίκειας νόσου!

Το έχουμε δει αυτό το έργο άπειρες φορές. Όταν κάποιος καβαλά το καλάμι είναι...

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! Έκτακτο μίνι υπουργικό δύο μέρες νωρίτερα


Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται το Μαξίμου μετά  τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις 

καθώς και εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει κλείσει όλα τα μέτωπα να δώσει απαντήσεις στους Θεσμούς μέχρι την Τρίτη την ώρα που τίποτα δεν έχει κλείσει ούτε το θέμα ΕΚΑΣ, αλλά ούτε και...

Το κενό που προκαλεί η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ

Η αδυναμία του Σύριζα να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του και να κάνει πράξη έστω και εν μέρει την αριστερή ή προοδευτική πολιτική που επαγγέλθηκε τόσο τον Γενάρη όσο και τον Σεπτέμβρη του 2015, όχι μόνο έχει δυσαρεστήσει μια μερίδα ψηφοφόρων του, αλλά έχει επιτείνει τον προβληματισμό και την αμφισβήτηση για το...

«ΚΑΥΤΟ» ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΟ REUTERS! – Τι φώναζε ο Τόμσεν στη Λαγκάρντ, έξω από το Eurogroup

Η έντονη αναποφασιστικότητα αλλά και κάποιες διαφωνίες στο εσωτερικό του ΔΝΤ δημιουργούν έντονες ανησυχίες στην Ευρώπη 

όπως τουλάχιστον σημειώνει σε δημοσίευμά του το Reuters.
Αυτές οι ανησυχίες ήταν ξεκάθαρες κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου Eurogroup...

Η «BILD» ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ: «Τι κάνει ο Πούτιν στη Μονή της KGB;»

Με αφορμή την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα και το Άγιον Όρος, η γερμανική εφημερίδα «Bild» ξεθάβει μία από τις «αγαπημένες» της ιστορίες συνωμοσίας...