Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής

Τι γράφει ο Κυριακάτικος Τύπος...

Οι χαμένες παρτίδες της διπλωματίας


Σχετική εικόνα
Η εξωτερική πολιτική είναι μαραθώνιος, σύμφωνα με μια σχολή σκέψης, και προφανώς κάθε πολιτική κρίνεται στον τερματισμό εκ του αποτελέσματος. 
Όμως, η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να είναι μια αέναη και ατέρμονη διαδικασία...
Πιθανόν είναι πρόωρη μια αξιολόγηση της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά η αποτίμηση των μέχρι τώρα δεδομένων αποτυπώνει μια ζοφερή εικόνα...

Ναι κε Τόσκα, γίναμε Φαρ Ουέστ, και σεις «άσφαιρος» Σερίφης


Το διάβαζες και δεν το πίστευες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (κατά γελοιογραφικό ευφημισμό ο τίτλος), αντί να ζητήσει συγνώμη που η πανθομολογούμενη ελλιπής αστυνομική προστασία επιτρέπει στους ληστές να αλωνίζουν, έψεξε τον πρωταγωνιστή του πρόσφατου επεισοδίου με τον 88χρονο ο οποίος πυροβόλησε τους δυο ληστές που εφόρμησαν στο σπίτι του να τον ληστέψουν.
«Εδώ δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, είπε, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και...

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ;

Turkish president recites Muslim prayer at the Hagia Sophia
ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ. 
Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
31 Μαρτίου 2018 2:43 μ.μ.
Ενημερώθηκε: 31 Μαρτίου 2018 2:43 μ.μ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Ο Πρόεδρος της Τουρκίας το Σάββατο απήγγειλε μια ισλαμικό προσευχή στην Αγία Σοφία, ένα ιστορικό ορόσημο στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έχει γίνει ένα σύμβολο της έντασης Διαθρησκειακώς και διπλωματικώς.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απήγγειλε τον πρώτο στίχο του Κορανίου και...

«Εμφύλιος» στο ΥΠΕΘΑ για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Νέο άδειασμα Καμμένου από τον Κουβέλη

Νέα διαφοροποίηση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, που μιλά συνεχώς για «ομηρία» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός, Φώτης Κουβέλης.

Συγκεκριμένα, ο Φώτης Κουβέλης με δηλώσεις του στα “Νέα Σαββατοκύριακο” τόνισε πως 
«Η έννοια της ομηρίας είναι διαφορετική από την παρατεταμένη και αδικαιολόγητη κράτηση. Έχει άλλο περιεχόμενο και άλλες διαστάσεις».
Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας προσθέτει:

Πυλιακή Γη: Το άδοξο τέλος ενός φιλόδοξου εγχειρήματος που κατάπιε η γραφειοκρατία

Η Γιάννα Μπαλαφούτη, ιδρύτρια της επιτυχημένης "Πυλιακής Γης", αναγκάζεται να σταματήσει την λειτουργία της επιχείρησής της. Κλήθηκε να αποδείξει ότι το νερό από τα βρασμένα πορτοκάλια δεν σκότωνε τα ψάρια, αναφέρει ενδεικτικά για την μάχη της με την γραφειοκρατία
Τίτλους τέλους έριξε η επιχείρηση "Πυλιακή Γη", η εταιρεία που ίδρυσε η Γιάννα Μπαλαφούτη το 2009. 
Η "Πυλιακή Γη", με έδρα την Πύλο της Μεσσηνίας παρήγαγε παραδοσιακά προϊόντα, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να τα διεθνοποιήσει μέσα από πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς. Έτσι, μέσα στα χρόνια της κρίσης, αποτέλεσε ένα "επιχειρηματικό Succes Story"...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Να γιατί δεν έχει νερό η Θεσσαλονίκη

Χρόνια τώρα η Θεσσαλονίκη ζει το μαρτύριο της σταγόνας, χρόνια τώρα οι διοικήσεις της εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης υπόσχονται στους κατοίκους της ότι οι επενδύσεις θα βάλουν τέλος στις απώλειες πόσιμου νερού, που το 2015 είχαν αγγίξει το 31%!
Κρίνοντας βέβαια από τα μπαράζ διακοπών στην υδροδότηση λόγω βλαβών που πέρυσι ήταν συχνότατες, λίγα πράγματα έχουν γίνει για τον εκσυγχρονισμό του απαραχαιωμένου δικτύου.
Αναμενόμενο, αφού η εισηγμένη στο χρηματιστήριο, ΕΥΑΘ που λειτουργεί...

Η συμμαχία της ενοχής Συριζα-ΑΝΕΛ, και όποιος τσιμπήσει τσίμπησε, - ε Φώφη;

Φωτογραφία: Getty Images   

Παντοδύναμο και γοητευτικό το σκήπτρο της εξουσίας, μεταμορφώνει όσους τη γευτούν. 


Όταν η λαϊκή υποστήριξη μετατρέπεται αρχικά σε απλή ανοχή, και στην συνέχεια σε δυσαρέσκεια, οι θιασώτες της ανακαλύπτουν τη χαρά του διαλόγου, της συνύπαρξης και της συμπόρευσης. 
Προχθές το βράδυ στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, δέχτηκαν ευμενώς τις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά για αναθεώρηση του Συντάγματος...

Αλαβάνος για Τσίπρα: Ξέρω το παράδειγμα του Χριστού με τον Ιούδα…

«Η πολιτική ζωή του τόπου έχει πάρει έναν παρακμιακό χαρακτήρα»

σημειώνει ο Αλέκος Αλαβάνος ο οποίος εκφράζει την διαφωνία του με τους κυβερνητικούς χαρακτηρισμούς για τη Novartis.
«Ο τύπος μιλάει για πολιτική ξεφτίλα και διαφθορά. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν πρόσωπα που δεν τα πήραν. Ένας από αυτούς είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Εγώ τον άνθρωπο δεν τον ξέρω, δεν είμαστε φίλοι, δεν έχω φάει ποτέ σπίτι του, δεν τον έχω δει σε κάποιο σπίτι, αλλά έχεις ένα αισθητήριο»...

Κυβέρνηση σε αποσύνθεση: Κολλητοί και «αρπαχτές» ισοπεδώνουν το «ηθικό πλεονέκτημα»

Χωρίς αμφιβολία, τη χειρότερη της περίοδο βιώνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που ισοπεδώνουν σχεδόν καθημερινά το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της, αν βέβαια υπήρξε ποτέ αυτό. 

Τελευταίο κρούσμα, ο παρολίγον Διοικητής του ΕΦΚΑ, Ευστάθιος Μαρίνος, που πιάστηκε στην κυριολεξία με τη γίδα στην πλάτη.
Πρώην τεχνικός σύμβουλος στο γραφείο του Γραμματέα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Για πρώτη φορά ο πρέσβης των ΗΠΑ τοποθετεί απέναντι ως εχθρό την Τουρκία: «Θα τους αντιμετωπίσουμε μαζί»

#

Για πρώτη φορά ο Τζέφρι Πάιατ τοποθετείται ξεκάθαρα απέναντι στην Τουρκία. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο πλέον απέναντι στην Αγκυρα.

Επίσης έκανε παρέμβαση υπέρ των Ελλήνων στρατιωτικών και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πώς θα ήταν η Ακρόπολη και ακόμη 6 μνημεία αν δεν είχαν υποστεί καμία καταστροφή [εικόνες]

Ο Παρθενώνας στην παλιά του αίγλη
Ο Παρθενώνας στην παλιά του αίγλη

Χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Αίγυπτος και το Μεξικό είναι διάσημες για μερικά από ομορφότερα ιστορικά μνημεία στον κόσμο.

Δυστυχώς, δεν έχουν καταφέρει πολλά από αυτά να αντέξουν στην πάροδο του χρόνου και μετά από τόσους αιώνες, το μόνο που μας έχουν αφήσει για να τα θυμόμαστε, είναι τα ερείπιά τους, χωρίς βέβαια, ακόμη κι αυτά να μην μας συναρπάζουν...

Ανησυχεί ο Πάιατ: Η Ελλάδα θα έχει αναταράξεις από την Τουρκία τους επόμενους δύο μήνες

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

Αναταράξεις τους επόμενους δύο μήνες για την Ελλάδα -αλλά και τις ΗΠΑ – από την Τουρκία λόγω επανεκλογής Ερντογάν, προέβλεψε ο Τζέφρι Πάιατ.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα μιλώντας στο Vice μίλησε για όλα
Για τα ελληνοτουρκικά, για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τους ολιγάρχες, για τον Ιβάν Σαββίδη, την αποποινικοποίηση της κάνναβης στην Ελλάδα και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο...

Ουζουνίδης: «Αν πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα, θα το έχει πάρει δίκαια»

Φωτογραφία: ΕurokinissiΤο σεβασμό των αντιπάλων του έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός με την εικόνα του στα τελευταία παιχνίδια όπως τόνισε με δηλώσεις του ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μιλώντας στην κάμερα της NOVA υποστήριξε πως δεν αξίζει να ασχολείσαι με το ελληνικό πρωτάθλημα και πως πλέον οι ομάδες παίζουν περιμένοντας το τέλος, ενώ πρόσθεσε πως ένα ενδεχόμενο grexit θα πλήξει σοβαρά την αξιοπιστία και την ποιότητα του ποδοσφαίρου μας.
Τέλος, υποστήριξε ότι η ΑΕΚ αν κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα το έχει κατακτήσει δίκαια.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Αν η Τουρκία εισβάλει στο έδαφός μας, αυτό σημαίνει πόλεμο, έναν πόλεμο που θα οδηγήσει στο διαμελισμό της Τουρκίας – Δείτε ποιος το είπε. [Βίντεο]


Αν η Τουρκία εισβάλει στο έδαφός μας, αυτό σημαίνει πόλεμο, έναν πόλεμο που θα οδηγήσει στο διαμελισμό της Τουρκίας 
Δείτε ποιος το είπε:

Μαυρογιαλούροι εν’ όψει φθινοπωρινών εκλογών

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαυρογιαλούροι
Όταν δίδασκα σε δημοσιογραφικές σχολές και τα παιδιά με ρωτούσαν πότε καταλαβαίνουμε ότι οδεύουμε σε πρόωρες εκλογές, απαντούσα: 
Όταν δείτε την κυβέρνηση να νομιμοποιεί αυθαίρετα, να υπόσχεται αυξήσεις μισθών και συντάξεων και όταν βλέπετε τους υπουργούς να πληθαίνουν τις εμφανίσεις τους στην τηλεόραση παρουσιάζοντας το «ανθρώπινο» πρόσωπο τους.

Το τελευταίο μοιάζει λιγάκι άσχετο, αλλά το θυμήθηκα βλέποντας τον φίλο μου τον Τέρενς πρώτα να παίρνει – υπουργός ων - συνέντευξη με το μικρόφωνο της ΕΡΤ από...

Εσύ δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η Τουρκία ηττήθηκε το 1827!

Σχετική εικόνα
«Φοβάμαι ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν και τις αναφορές στα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, από την Αρμενία. 
Για να απαντήσει λίγο μετά, στην ερώτηση δημοσιογράφου:

Γιατί ο Τσίπρας θα δώσει την αυτοδυναμία στον Κυριάκο...

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας κυριακος περάστε
Ήταν Μάρτιος του 2017 όταν σε μια συνέντευξη του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι έχει αντιληφθεί ότι η «ερωτική σχέση», που είχε διαμορφώσει με τον ελληνικό λαό τα προηγούμενα χρόνια, είχε πλέον τερματισθεί. 
Ένα χρόνο μετά, η σχέση αυτή έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι, που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο κ. Τσίπρας προσωπικά βρίσκονται σε διαδικασία αποδρομής, που δεν μπορεί να σταματήσει ότι κι...

Ο άνθρωπος που έχει το μυαλό στη γλώσσα

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ήταν ποτέ σοσιαλιστής με την πρώιμη «πασοκική» έννοια ενός σοσιαλισμού μαρξιστικού τύπου, αφού εντασσόταν στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας ήδη από φοιτητής τη δεκαετία του 1970. 

Ο Κώστας Λαλιώτης τον σύστησε στον Ανδρέα Παπανδρέου το 1989 και σύμφωνα με τον μύθο, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ εντυπωσιάστηκε από την ευστροφία του νεαρού ακαδημαϊκού και τρία χρόνια μετά, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το κόμμα του, τον επέλεξε αντί πολλών κομματικών στελεχών για τη θέση του υφυπουργού Τύπου. 
Μια θέση που έμοιαζε φτιαγμένη για αυτόν περισσότερο ίσως...

Διαχείριση ήττας από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν τους βγαίνει τίποτα

Φανταστείτε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, να έχει φτάσει στις καθυστερήσεις και η μία ομάδα να προσπαθεί να πετύχει το γκολ της τιμής, αφού χάνει με καθαρό σκορ. 
Κάπως έτσι μοιάζει τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στην οποία κατά το κοινώς λεγόμενο δεν της βγαίνει τίποτα. 
Από τα μικρότερα μέχρι τα μεγαλύτερα θέματα με τα οποία καταπιάνεται, οι ήττες είναι συνεχόμενες και μάταια μέχρι στιγμής ψάχνει να πετύχει το γκολ της τιμής...

Εννιά μαθήματα ζωής που μόνο το σκάκι μπορεί να σε διδάξει


Το σκάκι είναι μια από τις πιο μεγάλες ανθρώπινες δημιουργίες. 

Είναι ένα παλιό παιχνίδι, αλλά οι κανόνες, όπως τους γνωρίζουμε σήμερα, αριθμούν 500 χρόνια ζωής.

Ο τρόπος που κινείται το κάθε κομμάτι και οι πιθανοί συνδυασμοί απαιτούν σκληρή δουλειά και χρόνο από τον παίκτη, αν θέλει να κάνει σωστές κινήσεις.
Επιπλέον, το σκάκι είναι ένας καθρέφτης της ανθρώπινης εμπειρίας. 
Ο παίκτης μαθαίνει από τις εμπειρίες του, απομνημονεύει συγκεκριμένα μοτίβα, μεθοδεύει στρατηγικές, στήνει παγίδες, αναλύει καταστάσεις και παίρνει αποφάσεις...

ΠΕΛΙΤΙ: Σε ρυθμούς προετοιμασίας για την Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων στη Δράμα

Σε ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκονται τα στελέχη και οι εθελοντές του “Πελίτι”, για τη διοργάνωση της 2ης Ολυμπιακής Γιορτής Σπόρων και της 18ης Γιορτής Σπόρων του “Πελίτι”, που φέτος θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το Πάσχα, το τριήμερο 11 με 14 Απριλίου στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Την προσεχή Κυριακή 1 Απριλίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση των εθελοντών με στόχο την όσο το...

«Θαύμα»: Δύο ιερείς στα Φάρσαλα πήραν μισθούς... 313 ετών - Στα 3,8 εκατ. η απάτη

Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Άνευ προηγουμένου είναι η υπόθεση που εκτυλίχθηκε στα Φάρσαλα με την εμπλοκή ιερέων και εφοριακών.

Οι ιερείς κατάφεραν μέσα σε επτά χρόνια να τους καταβληθούν χρήματα που αντιστοιχούν σε μισθούς 313 ετών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα eleytheria.
Το σκάνδαλο αφορά δύο ιερείς από τα Φάρσαλα και τέσσερις εφοριακούς της τοπικής ΔΟΥ, με την εκδίκαση της υπόθεσης να ξεκίνησε...

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Μυθικός Μπουφόν : «Επέμβαση σαν του Λαρεντζάκη δεν έκανα ποτέ» (vid)

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποθέωσε κι αυτός με τη σειρά του τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Στρασμπούρ έκανε μια εντυπωσιακή... επέμβαση.

Ως και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν υποκλίθηκε στην απίθανη… επέμβαση-κλέψιμο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη κόντρα στην Στρασμπούρ, με τη διοργανώτρια αρχή του Basketball Champions League να τον παρομοιάζει με τον Ιταλό τερματοφύλακα!
Ο Μπουφόν είδε τη φάση και φρόντισε να αποθεώσει τον Έλληνα γκαρντ, με μήνυμα του στο λογαριασμό του στο Instagram!
«Εγώ τέτοια επέμβαση δεν έκανα ποτέ! Καλή δουλειά Γιαννούλη Λαρεντζάκη»...

Το Twitter οργιάζει με τον «γυμνό» πίνακα πίσω από τον Τσακαλώτο - «Τυφλό κορίτσι σ΄ οδηγάει, παιδί του Μοντιλιάνι» [εικόνες]

Φωτογραφία: Intime Δεν ήταν ένα, αλλά πολλά τα απρόοπτα που συνέβησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά με θέμα «Το σχέδιο της Αριστεράς μετά τα μνημόνια» και κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αρχικά, δεν έλειψαν τα επεισόδια πριν την έναρξη της εκδήλωσης ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και στα ΜΑΤ στο κέντρο του Πειραιά, ενώ όταν ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η ομιλία σε γνωστό ξενοδοχείο, τα βλέμματα μαγνήτισε ένας διάσημος πίνακας του Μοντιλιάνι στο οποίο απεικονίζεται μία γυμνή γυναίκα...

Οργή συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.: Αμέτρητοι αστυνομικοί σε συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Οργή συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.: Αμέτρητοι αστυνομικοί σε συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Φωνές συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. κατά ΣΥΡΙΖΑ. 

«Πρόκληση για τους πολίτες τόσοι αστυνομικοί σε ένα συνέδριο κόμματος», αναφέρουν.

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν τα μέλη Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών για την υπεραστυνόμευση στο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.
Όπως υποστηρίζουν, χθες στη Θεσσαλονίκη για το περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν «αμέτρητοι αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών ο ένας δίπλα στον άλλον, διμοιρίες διασκορπισμένες παντού στατικές δυνάμεις ανά 5 μέτρα ΟΠΚΕ ΔΙΑΣ…

CIA: Τρομοκράτες ΚΚΕ στην Ελλάδα και Κύπρο σε συνεργασία με Ισραηλινή τρομοκρατική οργάνωση • Σύνδεσμος με το Μακεδονικό

Το ΚΚΕ εκτελούσε τότε τρομοκρατικές ενέργειες κατά της ΕΛΛΑΔΟΣ, σε συνεργασία με τους Εβραίους ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, εκπαιδευμένους στην… ΡΩΣΙΑ (η Σοβιετική Ένωση διοικείτο από ΕΒΡΑΙΟΥΣ), από την οργάνωση Ιργκούν, για να γίνει η Μακεδονία μας μια «λαϊκή δημοκρατία». 
ΙΔΟΥ η λίστα όλων των ονομάτων των… ΑΝΘελλήνων προδοτών που έθεσαν τα θεμέλια αυτής της εσχάτης προδοσίας που μαστίζει την Ελλάδα… ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!
Για να καταλάβετε όμως το ΓΙΑΤΙ η Ρωσία συμμετείχε σε αυτήν ύπουλη κατά της Ελλάδος πράξη, πρέπει να διαβάστε ΚΑΙ το ακόλουθο άρθρο διότι ΤΙΠΟΤΕ δεν έχει αλλάξει από τότε: 

Υπό τον έλεγχο ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών ο Καμμένος, ισχυρίζεται αξιωματούχος του ΝΑΤΟ [ Βίντεο & Φωτο]


kammenos putin

Σαν άνθρωπο της Ρωσίας στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης και αποκλεισμένο από τους μηχανισμούς ενημέρωσης του ΝΑΤΟ παρουσιάζει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο η δημοφιλής ενημερωτική ιστοσελίδα Buzzfeed.

28/03/2018
«Ο υπουργός Άμυνας θεωρείται ελεγχόμενος (compromised) από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, όπως και σχεδόν το σύνολο του οικονομικού κατεστημένου και των υπηρεσιών ασφαλείας (της Ελλάδας)»...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! ΞΕΣΠΑΣΕ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!! Ο «ΜΑΓΚΑΣ» ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!! ΒΟΥΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ!!!

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΣΚΙΑ» ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

Συγκεκριμένα στην Επιτροπή Καταπολέμηση της Τρομοκρατία και του Εγκλήματος του Ικονίου, υπάρχουν οι φάκελοι συνολικά 700 ατόμων που χρησιμοποίησαν εν κρύπτω τον κωδικό επικοινωνίας ByLock σε 27 επαρχίες, μεταξύ των οποίων 58 εν ενεργεία αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Στρατοχωροφυλακής, Στρατού, και Πολεμικής Αεροπορίας.
Αναφέρονται συγκεκριμένα οι εξής πιλότοι και κομάντος

Ρωσική ομάδα που «χτύπησε», έβαλε δηλητήριο στην μπροστινή πόρτα του Σεργκέι Σπρίπαλ, πιστεύει η αστυνομία.


Police say the highest concentration of the nerve agent was found on their front door in Salisbury

Η αστυνομία λέει ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση του νευρικού παράγοντα, βρέθηκε στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού του, στο Salisbury.

Robert Mendick, επικεφαλής δημοσιογράφος
28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 • 9:11 μ.μ
.

Μια ρωσική ομάδα που «χτύπησε», δηλητηρίασε τον Σεργκέι Σπρίπαλ και την κόρη του, με την επάλειψη νευρικού παράγοντα στην μπροστινή του πόρτα, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες το βράδυ.

Η αντιτρομοκρατική αστυνομία το αποκάλυψε αυτό για πρώτη φορά ότι δηλαδή πιστεύει πως ο συνταγματάρχης Skripal και η κόρη του Γιούλια «είχαν έρθει για πρώτη φορά σε επαφή» με το νευρολυτικό παράγοντα Novichok στο σπίτι τους...

Τι συνδέει τον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη με τους Δελφούς [εικόνα]

Στους Δελφούς “δείχνει» ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη. 

Μια νέα υποσημείωση στη μελέτη του ταφικού μνημείου, που προσέλκυσε τα φώτα της επιστημονικής κοινότητας, καταγράφει η φαινόμενη «γεωγραφική σύνδεση» του με το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας.
Τη σημαντική παρατήρηση και επιβεβαίωση, ότι ο άξονας της εισόδου του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη έχει προσανατολισμό στους Δελφούς, έκανε ο ομότιμος καθηγητής Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας του ΑΠΘ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, ανακοινώνοντας πρώτη φορά το αποτέλεσμα...

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από το ξενοδοχείο που μίλησε ο Τσίπρας [Videos & Photos]

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Έξω από το ξενοδοχείο, υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με στόχο να αποτρέψουν την πρόσβαση σε μέλη του ΠΑΜΕ και διάφορα συνδικάτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς και ροδακινοπαραγωγοί από την Πέλλα προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό...

Επίθεση των ΜΑΤ σε οπαδούς του Ολυμπιακού στον Πειραιά για τα «μάτια» του Τσακαλώτου [Video & Photos]

Απρόκλητη επίθεση σημειώθηκε από τα ΜΑΤ, με χημικά, βόμβες κρότου λάμψης και ωμή βία εναντίον οπαδών του Ολυμπιακού που έχουν συγκεντρωθεί σε ξενοδοχείο στον Πειραιά, για την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Περίπου 300 οπαδοί των Πειραιωτών είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, με σκοπό να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, που επρόκειτο να μιλήσει σε γνωστό μαγαζί της περιοχής, σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά...

Καθαρό μήνυμα Κυριάκου σε Σαββίδη: «Δεν θα ανεχθώ τον γεωγραφικό διχασμό της χώρας»

Με τα νέα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση τόνισε επίσης πως «ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχθώ οποιαδήποτε υπόνοια γεωγραφικού διχασμού της χώρας», υπεραμύνθηκε της «ανάπτυξης και ευημερίας για όλους».
Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «είναι έντονη η πολιτική και η συναισθηματική μας σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη»...

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Κέιλ: Γνωρίστε τον «πρωταθλητή» των λαχανικών!

Στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού Φρουτονέα δημοσιεύσαμε ένα θέμα γνωριμίας με το κέιλ, καθώς εκτιμούμε πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ξεχωριστού αυτού λαχανικού σε συνδυασμό με τις περιορισμένες ανάγκες μιας μάλλον απλής και εύκολης καλλιέργειας που δεν απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση μπορούν να το αναδείξουν στο νέο μεγάλο προϊόν της ελληνικής αγοράς.
Το κέιλ είναι ένα πράσινο, φυλλώδες λαχανικό με ιδιαίτερη γεύση και μεγάλο «πλούτο» σε θρεπτικά συστατικά που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για...

Βίντεο: Ο αξιωματικός που νίκησε τον Αττίλα - Η ιστορία του ήρωα Παπαμελετίου [Βίντεο]

Βίντεο: Ο αξιωματικός που νίκησε τον Αττίλα -Η ιστορία του ήρωα Παπαμελετίου

Η μοίρα καταδρομών που διοικούσε ο Γ. Παπαμελετίου ήταν η μοναδική στρατιωτική μονάδα που έστειλε η χούντα για να ενισχύσει την αντίσταση των Κυπρίων στην εισβολή των Τούρκων το 1974.

Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες είχαν αποτύχει λόγω της διάλυσης του Στρατού από τους συνταγματάρχες.
Με τους στρατιώτες του, ο Γ. Παπαμελετίου θα αποτρέψει την κατάληψη του αεροδρομίου της Λευκωσίας από τους Τούρκους, παρά το γεγονός ότι, όπως φαίνεται, είχε υπάρξει μυστική συμφωνία με τον ΟΗΕ ώστε το αεροδρόμιο να περάσει τελικά στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων...

Άσχημα νέα για το ελληνικό ποδόσφαιρο - H FIFA σκέφτεται Grexit με αναστολή

O Ιβάν Σαββίδης / Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεκαεπτά ημέρες μετά το επεισοδιακό ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο και τις απειλές προς τον πάγκο της Ένωσης και τον διαιτητή, και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η τιμωρία της ομάδας της Θεσσαλονίκης και η τύχη του αγώνα που διακόπηκε λόγω...

Η Χουριέτ έκανε τον Κατσίκη πρωτοσέλιδο και γράφει: «Επιτέλους, ζητούν ανταλλαγή» [Βίντεο]

Ο Κώστας Κατσίκης / Φωτογραφία: EurokinissiΠανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ με την αχαρακτήριστη πρόταση του βουλευτή των ΑΝΕΛ
* Ο Κατσίκης πρότεινε να γίνει ανταλλαγή των 8 Τούρκων με τους 2 Ελληνες αξιωματικούς!
* Σάλος και βροχή δηλώσεων εναντίον του
Καμία αντίδραση από τον Πάνο Καμμένο...

Η κυβέρνηση «διευκολύνει» τον επικοινωνιακό πόλεμο του Erdogan

Μας αρέσει, δεν μας αρέσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan πήρε δυστυχώς κυριολεκτικά «σβάρνα» την αισιοδοξία που ήταν διάχυτη στην Ελληνική Κυβέρνηση πριν από την συνάντηση κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας! 
Και φυσικά και τον μεγάλο «καημό» της Δύσης να δει ξανά την Τουρκία ως συνεργάσιμο μέλος της. 
Μεγάλη όμως και η θλίψη και η απογοήτευση πρωτίστως των οικογενειών των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών και δευτερευόντως όλης της...

Με αυτοδύναμο Κυριάκο τελειώνουν τα σενάρια!


Σχετική εικόναΤις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει ο Κυριάκος. 
Τα θέματα από εκεί και πέρα είναι αν θα είναι αυτοδύναμος ή όχι, 
αν θα έχει εμφανιστεί άλλος σοβαρός παίκτης στα δεξιά του κι αν το ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο Αλέξης Τσίπρας θα επιτρέψει στην Ρένα Δούρου να τον αμφισβητήσει. 
Το Κίνημα Αλλαγής δεν δείχνει σήμερα να απειλεί την δεύτερη θέση.
Ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ κινείται με δεδομένο ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, αυτή την φορά με...

Είναι ένας ακόμη γενίτσαρος ο Ερντογάν; Έλληνας από τη Ποταμιά της Ριζούντας του Εύξεινου Πόντου;

Το βρήκα στο Internet και το αναρτώ γιατί έμεινα άναυδος...

Εσείς το γνωρίζατε αυτό; 

Το κείμενο λέει:
"Η φωτογραφία τραβήχτηκε τη δεκαετία του ’60 και απεικονίζει ένα παιδί με κοντοκουρεμένα μαλλιά. 
Ο νεαρός γεννήθηκε σε ένα φτωχό προάστιο της Κωνσταντινούπολης καταγόταν από τη Ριζούντα του Εύξεινου Πόντου. 
Ο εικονιζόμενος είναι ο Tούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένας ελληνόσπορος.
Η ελληνική καταγωγή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένα σχεδόν αποδεδειγμένο θέμα, αν και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος δίχως να το αρνείται το «ξορκίζει». 
Μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη αναφερόμενος στην εθνική του καταγωγή είπε:

Η Ισπανία διέσυρε με 6-1 την Αργεντινή - Έφυγε από το γήπεδο ο Μέσι [βίντεο]

Η Ισπανία διέσυρε με 6-1 την Αργεντινή -Εφυγε από το γήπεδο ο Μέσι  [βίντεο]

Ποιος είδε την Εθνική Ισπανίας και δεν τη φοβήθηκε...

Η «φούρια ρόχα» διέλυσε 6-1 στη Μαδρίτη την «αλμπισελέστε», με τον Ίσκο να πραγματοποιεί χατ-τρικ.
Οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 12’ με τον Ντιέγκο Κόστα. 
Ο Ίσκο πέτυχε το πρώτο του γκολ στο 27’ και τον Οταμένδι να διαμορφώνει το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου, στο 39’...

Handelsblatt: Ο Τσίπρας σκέφτεται πρόωρες εκλογές - Πριν τις νέες περικοπές

Handelsblatt: Ο Τσίπρας σκέφτεται πρόωρες εκλογές -Πριν τις νέες περικοπές

Η «καθαρή έξοδος», απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο

Ο ΣΥΡΙΖΑ υστερεί σημαντικά στις δημοσκοπήσεις

Η οικονομία δεν αναπτύσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες

Επίκεινται νέες μειώσεις έως 18% από την 1//1/2019 στις συντάξεις

Το ΔΝΤ πιέζει για μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις αρχές του 2019...

Μητσοτάκης: «Οχι» στην άλωση του κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Φωτογραφία: IntimeNewsΟλομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως προχωρεί σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς, θέλοντας να βολέψει συγγενείς και φίλους, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος...

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

20 απλά μυστικά για μια πιο υγιή και χαρούμενη ζωή [εικόνες]


Μερικά απλά πράγματα μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο υγιή και χαρούμενη.
Δείτε 20 απλά μυστικά που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη χωρίς ιδιαίτερο κόπο:

Η εταιρεία που μπροστά της η Apple είναι... μανάβικο

Φανταστείτε μια εταιρεία με την επιρροή της Google ή της Amazon, που απολαμβάνει παράλληλα ένα εμπορικό μονοπώλιο το οποίο της έχει παραχωρήσει το κράτος και διαθέτει έναν ισχυρό στρατό για να μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της.

Η Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών ιδρύθηκε το 1602, όταν το κοινοβούλιο των Κάτω Χωρών της παραχώρησε ένα 21ετές μονοπώλιο για να πραγματοποιεί αποικιακές δραστηριότητες στην Ασία. 
Ήταν η πρώτη πολυεθνική εταιρεία στον κόσμο και η πρώτη επιχείρηση που εξέδωσε μετοχές...

Süddeutsche Zeitung: «Κερκόπορτα» του Πούτιν στην Ε.Ε ο Ιβάν Σαββίδης

H Süddeutsche Zeitung σκιαγραφεί το πορτραίτο του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έγινε γνωστός και στη Γερμανία μετά την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο την ώρα ντέρμπι με την ΑΕΚ με πιστόλι στη ζώνη.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει μεταξύ άλλων: 
«Οι παλιοί ολιγάρχες στην Ελλάδα απορρίπτουν τον νεόπλουτο Σαββίδη με την ποντιακή διάλεκτο και γιατί δεν ανήκει σε κάποιο τζάκι. 
Στους λόγους απόρριψης προστίθεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης θεωρείται φίλα προσκείμενος στο ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν φτάνει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ας κάνουμε ένα τρελό όνειρο κι ας πούμε ότι αύριο το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει να πάρει το καπελάκι του και να πάει να κάνει παρέα στον φίλο του τον Μαδούρο, κυνηγώντας το όνειρο του σοσιαλισμού. 
Θα σωθεί η Ελλάδα; 
Είναι αρκετό να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να αλλάξουμε σελίδα; 
Ότι είναι απαραίτητο, είναι απαραίτητο. Αρκετό, όμως, σε καμία περίπτωση.

Δεν φτάνει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορείτε να φανταστείτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Εκλογές το 2018, πάμε στοίχημα;

Αποτέλεσμα εικόνας για εκλογες 2018
Όσο κι αν προσπαθούν τα κυβερνητικά στελέχη να μας πείσουν ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της τετραετίας, το 2018 θα είναι πολύ πιθανό μια εκλογική χρονιά. 
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με δέος το τσουνάμι των επερχόμενων γεγονότων, ενώ οι καυτές πατάτες του Σκοπιανού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι δυο απρόβλεπτοι παράγοντες που μπορεί να μετατραπούν σε καταλύτη των εξελίξεων… 

Έτσι ή αλλιώς στο Μαξίμου εξετάζουν πλέον πολύ σοβαρά το εκλογικό σενάριο για το φθινόπωρο του 2018. 
Οι λόγοι είναι απλοί

Το πολιτικό unfair Τσίπρα σε Μητσοτάκη και η ένδειξη ότι οι εκλογές έρχονται


Τελικά ακόμα και τους άγραφους νόμους της πολιτικής ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να μην έχει καμία διάθεση να τους ακολουθήσει. 


Εδώ και αρκετές δεκαετίες είναι γνωστό ότι κάθε κυβέρνηση αφήνει το προνόμιο στην επόμενη να επιλέξει τα στελέχη που εκείνη θα τοποθετήσει σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο τομέα.
Με άλλα λόγια αποφεύγει να προχωρήσει σε επιλογές κρατικών λειτουργών όταν...