Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ελλ-Οίνων Δρώμενα!-Έτσι παράγεται το πιο φημισμένο τσίπουρο στην Βισαλτία(Βίντεο)

Η διαδικασία της παραγωγής του τσίπουρου στην Βισαλτία, αποτελεί για τους κατοίκους μια πραγματική ιεροτελεστία, που τηρείτε κάθε χρόνο σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια!
Εν μέσω αρωματικών αναθυμιάσεων σταφυλιού, μαστίχας, γλυκάνισου και Διονυσιακών ήχων, το απόσταγμα ρέει...
Απόσταγμα γνώσης και εμπειρίας αιώνων

Μια πραγματική γιορτή...
Έτσι παράγουμε το τσίπουρο στην Βισαλτία

(Tο βίντεο είναι υψηλής ανάλυσης.Επιλέξτε 1080p και παρακολουθήστε το σε πλήρη οθόνη)...

Παιδί... τον λογαριασμό, 1970 - 2010!

Τη δεκαετία του `70 τη θυμάμαι σαν χθες. Κυκλοφορούσαν παντού τα Fiat 127, τα Zastava, και οι μηχανές Floretta. 
Οι σπορτίφ τύποι είχαν Autobianchi Abarth (με 53 άλογα παρακαλώ), και οι σώφρονες Austin Morris Allegro!
Το σάντουιτς με γύρο κόστιζε 3 δραχμές, με σουτζουκάκι 2, και το λεωφορείο μία δραχμή (με πάσο 50 λεπτά). Αν έδινες εικοσάρικο, ο εισπράκτορας ή ο σουβλατζής σε μάλωνε, διότι δεν είχε να στο χαλάσει.
Τόσο καλά...
Και μετά ήρθε η δεκαετία του 80.
Και το ΠΑΣΟΚ. Και γέλασε το χείλι του κάθε πικραμένου.
Το δημόσιο άνοιξε τις πόρτες του στον κάθε αναξιοπαθούντα που δήλωνε σοσιαλιστής, η Ελλάδα απέκτησε «ανεξάρτητη» διεθνή φωνή, μια νέα τάξη αναδύθηκε απ` το πουθενά, και οι ρεμούλες έγιναν κανόνας.
Η χαρά του αφισοκολλητή...

The 10 Worst Predictions for 2010


Η μετάφραση και τα σχόλια στο τέλος του άρθρου του περιοδικού Foreign Policy  

Ten pundits and politicians whose prognostications for this year completely missed the mark.

BY JOSHUA E. KEATING | DECEMBER 17, 2010

"Well it won't be a bailout. We don't have the specifics, because this is very new, as to what the financial tool will be, but it could be anything from a guarantee to finding other ways of borrowing money. But again it's not going to be handouts."
-Greek Prime Minister George Papandreou, BBC interview, Feb. 21, 2010...

Χρέος στα παιδιά μας

Από την αρχαιότητα, η σύλληψη και εγκαθίδρυση ενός δίκαιου αλλά και βιώσιμου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας, αποτελεί θέμα προβληματισμού και συζήτησης για πολλούς. 
Ο Πλάτωνας και μύριοι ακόμα φιλόσοφοι, στοχαστές, θρησκευτικοί ηγέτες, πολιτικοί, οικονομολόγοι, έχουν προτείνει κατά καιρούς τρόπους με τους οποίους η ανθρώπινη κοινωνία θα πρέπει να πορευθεί.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ιδέες δεν έχουν μπορέσει -κυρίως λόγω της ανθρώπινης φύσης- να ευδοκιμήσουν. Κατά καιρούς όμως, μικρές καταρχήν ομάδες ανθρώπων καταφέρνουν να συγκροτήσουν δίκαιες, προοδευτικές και κυρίως, βιώσιμες μορφές κοινωνικής οργάνωσης...

Μνημόνιο: Αλήθεια ή ψέμα της εξουσίας;

Τα όσα αποδεδειγμένα – απ’ τον πρόσφατο προϋπολογισμό! – αναφέρονται στο βίντεο, έχουν αναφερθεί και εδώ
Αυτή τη φορά θα δούμε ορισμένα στοιχεια, που απλώς θα αποδείξουν για ακόμη μία φορά, πως ο μύθος της “αναγκαιότητας”του Διεθνούς Νομισματικού Σφαγείου, είναι ένα φαντασιακό / τρομοκρατικό δημιούργημα τηςκυβέρνησης και – βεβαίως των απαραίτητων σ’ αυτές τις περιπτώσεις - ΜΜΕ.
Διαβάζουμε λοιπόν σε άρθρο του εξαίρετου Γιώργου Δελαστίκ

Ζήτω τα lobby

image

Στη συνέχεια του άρθρου “Επιτέλους λίγη δημοκρατία”, σήμερα θα ήθελα να ρίξω λίγο φως σε ορισμένους δημοκρατικούς θεσμούς που υπάρχουν στην Αμερική. Δυστυχώς αναγκάζομαι και παίρνω παράδειγμα από αυτή τη χώρα διότι αφενός πιστεύω ότι οι θεσμοί εκεί είναι σωστοί, αφετέρου υπάρχει μεγάλη παρεξήγηση στη χώρα μας στο πως λειτουργεί εκεί το σύστημα και τι σημαίνουν ορισμένοι θεσμοί όπως αυτό ονομάζουμε  λόμπι (lobbying)...

Συμμορία ληστών το ΠαΣοΚ

Σε αδίστακτη πολιτική συμμορία ληστών στην υπηρεσία των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου αναδεικνύεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου – του πιο μισητού πολιτικού καθάρματος που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα. 
 
Τέτοιο μίσος εναντίον των εργαζομένων δεν είχαν δείξει ούτε οι φασίστες δικτάτορες που κατά καιρούς κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στη χώρα. 
Οι αλλεπάλληλοι αντεργατικοί νόμοι που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου του εξασφαλίζουν αβίαστα την πρώτη θέση στη λίστα των πιο μισητών υπηρετών του κεφαλαίου σε όλη την ελληνική ιστορία.
Πρόκειται για τόσο αχαλίνωτο αντεργατικό όργιο που ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί πως είναι ...

Τι είναι η Διαφθορά;

Αν ψάχναμε για τον πιο λαοφιλή ορισμό του φαινομένου, χωρίς αμφιβολία θα καταλήγαμε σε κάτι τέτοιο: 
"Ένα ηθικά κατακριτέο και τρομερά επιζήμιο για την οικονομία της χώρας φαινόμενο, το οποίο αναπαράγεται κατά κανόνα από ασυνείδητους κεφαλαιοκράτες και πολιτικούς και σε καμία περίπτωση από εμάς ή από κανέναν άλλο ‘απλό’ άνθρωπο του κύκλου μας".
Αν βάλουμε τις προκαταλήψεις μας στην άκρη ωστόσο, θα δούμε ότι η διαφθορά είναι απλά το στοιχείο αυτό το οποίο μειώνει την απόδοση του δημοσίου χρήματος κατά τη διαδικασία μετατροπής αυτού σε παροχές προς τους πολίτες μιας κοινωνίας.
Αν δηλαδή είχαμε μία εξίσωση, στην...

Πορεία χωρίς ελπίδα

Ζοφερό το παρόν, ακόμη πιο σκοτεινό διαγράφεται το μέλλον. 
Ο κόσμος που γνωρίσαμε καταρρέει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.  
Τα κοινωνικά συμβόλαια σκίζονται με πρωτοβουλία των ισχυρών. 
Οι αδύναμοι οδηγούνται αγεληδόν προς τον κοινωνικό Καιάδα. 
Η όποια συνεργασία κρατών υπήρχε στο πλαίσιο της ΕΕ εξαφανίζεται σταδιακά. 
Αντικαθίσταται από σχέσεις επιβολής και υποτέλειας.  
Οι διακηρύξεις περί ευρωπαϊκής ενοποίησης μεταλλάσσονται σε καθορισμό κανόνων περί «συντεταγμένης χρεοκοπίας» ...

Οι Δημοσιογράφοι τα παίρνουν από το ΔΝΤ ! [video]

Μια απίστευτη καταγγελία του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου έκανε άνω κάτω την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα" στον ΑΝΤ1.
 
Χαμός έγινε το πρωί στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη  όταν η Ελένη Καλογεροπούλου τα «βρόντηξε» και έφυγε εξαιτίας ενός σχολίου του κ. Α. Μητρόπουλου.
Κατά την διάρκεια συζήτησης για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα η κ. Καλογεροπούλου υποστήριξε ότι ο καθένας έχει...

10 βουλευτές ΠαΣοΚ: Αιχμές για την ικανότητα του πρωθυπουργού να διευθύνει την κυβέρνηση!

O πρωθυπουργός στο " κάδρο" της αμφισβήτησης



Θα μιλήσουν στη ΚΟ του ΠαΣοΚ ή θα κάνουν και πάλι τους "τσάμπα μάγκες";
Σοβαρότατες αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και της ικανότητας του πρωθυπουργού να διευθύνει την κυβέρνηση, αφήνουν δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με συνεντεύξεις τους στην εφημερίδα Real News.
Οι δέκα βουλευτές κάνουν λόγο για έλλειψη ισχυρής διεύθυνσης και σταθερής γραμμής και εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τις συνέπειες, ανοίγοντας έτσι ξανά τον κύκλο των σεναρίων για πρόωρες εκλογές.
Μερικοί από τους συγκεκριμένους βουλευτές χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση «φτερό στον άνεμο» κι άλλοι κάνουν λόγο για έλλειμμα σοσιαλισμού και εσωκομματικής δημοκρατίας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τους πρωτοκλασάτους της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, ...

Κορυφαίο πολιτικό στέλεχος παρακολουθούσε τον πρόεδρο του

Κορυφαίο πολιτικό στέλεχος εδώ και ένα χρόνο παρακολουθούσε στενά τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και τον πρόεδρο του.
Ένας από τους συνεργάτες του πολιτικού στελέχους φωτογράφισε τον αρχηγό κατά την επίσκεψη του σε...

Ιερά Σύνοδος: "Η Ελλάδα είναι χώρα υπό κατοχή"

Ηχηρό ράπισμα στα άνομα σχέδια όσων ευθύνονται για το κατάντημα της Ελλάδος, απευθύνουν μέσα από το ενημερωτικό φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου "Προς το Λαό" τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Καταγγέλλοντας του ηγέτες της χώρας επισημαίνουν, ότι αυτοί είναι οι υπεύθυνοι διότι υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας στους κυρίαρχους δανειστές μας, αλλά και ότι...

Ο Σαμαράς θα κάνει την έκπληξη;

Τι ετοιμάζει για την ομιλία του στον Προυπολογισμό;


Πολλές εκπλήξεις θα περιέχει η ομιλία του Σαμαρά στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και ορισμένα από αυτά τα στοιχεία που έφερε από τις Βρυξέλλες δεν τα μοιράζεται ούτε με τους πιο στενούς του συνεργάτες.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει καταλάβει πολύ καλά ότι ορισμένοι από αυτούς παίζουν σε διπλό ταμπλό και συγκεκριμένα είναι εκείνοι που του εισηγούνταν να πάει σε συναίνεση με τον Παπανδρέου.
Την προσοχή στον Σαμαρά επέστησε και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ λέγοντας του ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ότι οι εξωθεσμικοί παράγοντες προσπαθούν να προκαλέσουν θεσμικές και πολιτικές ανωμαλίες στην Ελλάδα. 

Η «μυστική Διπλωματία» και οι business στο Αιγαίο!

«Κάνουμε ήδη μπίζνες στο Αιγαίο»


Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν είναι έτοιμος να κάνει μπίζνες («ready to do business») με τον έλληνα πρωθυπουργό για το Αιγαίο, υποστήριξε ότι «βεβαίως, ήδη το κάνουμε!», δημιουργώντας αίσθηση και τροφοδοτώντας και πάλι τα γνωστά σενάρια τα οποία έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ο ίδιος ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέφερε:

Τα ΔΥΝΑΤΑ του Χάρρυ Κλυν και μια ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ από το... 1983!

Τα έλεγε ο τεράστιος ΧΑΡΡΥ!!! 
αλλά ποιος τον άκουγε... τον παίρναν για πλάκα, ο Δάσκαλος όμως στα σοβαρά τα έλεγε.
Διαβάστε μερικά πολύ πετυχημένα στο twitter του (πρόσφατα) και στο τέλος, τι έλεγε το... 1983 στην παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"!!!
Μη χάσετε το τέλος, έχει σημασία!!! προσέχτε το...
Ξεκινάμε...

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

O Aνδρέας Ανδριανόπουλος εφ' όλης της ύλης

Στο Parapolitika

Πιστεύετε ότι το Μνημόνιο ήταν τελικά μονόδρομος;
Η εφαρμογή του σήμερα, ναί. 
Πριν υπογραφεί είχαμε και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Εξ ίσου όμως επίπονες. Όπως αν είχαμε περικόψει δημόσιες δαπάνες μόνοι μας και έγκαιρα. 
Τα επιτόκια τότε θα είχαν μείνει σταθερά και οι αγορές δεν θα μας εξοστράκιζαν.
Θα μπορούσαμε επίσης έγκαιρα να είχαμε κάνει στάση πληρωμών, να είχαμε έλθει σε συνεννόηση μόνο με το ΔΝΤ, δίχως....

Αντιπρόταση στον δεκάλογο του κ. Στρος - Καν

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ντομινίκ Στρος-Καν διατύπωσε δεκάλογο αναγκαίων μέτρων για την ανάκαμψη της χώρας μας από τη χρεοκοπία («Κ» 8/12/2010).
Από τις δέκα προτάσεις του, οι δύο είναι συγκεκριμένες και ρεαλιστικές:  
Να συναρτηθούν τα ημερομίσθια (γιατί όχι και οι μισθοί;) προς την παραγωγικότητα και να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα.
Οι υπόλοιπες οκτώ είναι γενικόλογο, καθόλου συγκεκριμένο ευχολόγιο, κοινότοπες ηθικολογίες ...

Να γιατί επιλέγη ο κ. Χατζηδάκης ...

..."να γίνει θύμα των προβοκατόρικων μηχανισμών"

Η επίθεση στον κ. Χατζηδάκη έγινε αμέσως μετά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο για το "Πολυνομοσχέδιο", το οποίο φέρνει τον εργατικό μεσαίωνα στην κοινωνία μας, ιδιαίτερα σ' όσους εργάζονται στον  ιδιωτικό τομέα!
Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας κατακεραύνωσε την πολιτική της κυβέρνησης με συντριπτικά στοιχεία!
Ένας πολύ καλός φίλος ο Διονύσης, που ζει χρόνια στο Βερολίνο, έκανε ένα πολύ εύστοχο σχόλιο σε ανάρτηση μας και σας το παρουσιάζουμε: 

Ο Βενιζέλος συγκεντρώνει στοιχεία και έχει τις "μυστικές απαντήσεις"

Τέτοιες αποκαλύψεις δεν γίνονται στην Ελλάδα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και στοιχεία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες  ο Βενιζέλος παρακολουθεί στενά τα σχέδια πτήσης και τα ταξίδια των κυβερνητικών στελεχών με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Γιατί άραγε; 
Τι έχει ανακαλύψει ότι συμβαίνει σε ορισμένες από αυτές τις πτήσεις;
Πάνε μόνο πολιτικοί ή και επιχειρηματίες;
Τι μεταφέρει το αεροσκάφος εκτός από επιβάτες; 
Στα ερωτήματα έχει απαντήσεις ο Βενιζέλος αλλά τις φυλάει για το τέλος...
Προς το παρόν τις διακινεί σε κλειστό κύκλο συνομιλητών του...

Ανήσυχος ο Σαμαράς για την ... υπογραφή Παπανδρέου.

Πιο ανήσυχος επιστρέφει από τις Βρυξέλλες ο Σαμαράς ο οποίος χθες στη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Eurogroup κατάλαβε πολύ καλά ότι οι ευρωπαίοι και συγκεκριμένα οι Γερμανοί, ετοιμάζουν την Ελλάδα για ελεγχόμενη χρεοκοπία.
Όπως αναφέρουν συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλά σημεία συμφωνίας μεταξύ τους, εν τούτοις ο Σαμαράς βγήκε από τη συνάντηση πολύ απογοητευμένος προφανώς επειδή κατάλαβε ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα έχουν ήδη ληφθεί με την ...

Οι ηλίθιοι και εργατικοί

Όταν ρωτήθηκε ο Γερμανός στρατηγός Kurt von Hammerstein, με ποια κριτήρια στρατολογούσε τους αξιωματικούς του, έδωσε (όπως αναφέρει σε πρόσφατο βιβλίο του ο επίσης Γερμανός συγγραφέας Hans Magnus Enzensberger), την εξής απάντηση: 
«Τους κατατάσσω σε τέσσερις κατηγορίες. 
Στους ευφυείς, στους εργατικούς, στους ηλίθιους και στους τεμπέληδες. 
Οι ιδιότητες αυτές συνήθως εμφανίζονται ανά δυο, στο ίδιο πρόσωπο.
Άλλοι δηλαδή είναι ευφυείς και εργατικοί.
Αυτοί πρέπει να...

Ζητούν από τον Βενιζέλο … να κάνει κάτι!

Σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» έχει κηρύξει το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ την ίδια στιγμή κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 
Όλοι πλέον, ακόμα και αυτοί που σιωπούσαν, θεωρούν ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει σχέση με τις ρίζες και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ
Του αποδίδουν αλαζονική συμπεριφορά ενώ αρκετοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι...

Ο κυρίαρχος των εξελίξεων

Στα «βαρέα και ανθυγιεινά» επαγγέλματα κατατάσσεται πλέον το… επάγγελμα του πολιτικού
Κάποτε θα γινόταν, ορισμένοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι άργησε. 
Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά σίγουρα η ροή των πραγμάτων τρέχει περισσότερο από τα αντανακλαστικά του πολιτικού συστήματος. 
Απόδειξη, οι αντιδράσεις για τον ξυλοδαρμό του Χατζηδάκη δεν «έπιασαν» την ταχύτητα της γροθιάς που κατέβηκε στο πρόσωπό του. 
Η απάντηση της Εισαγγελίας ήρθε μετά από 24 ώρες, όταν η γροθιά χρειάστηκε μόλις 24 δευτερόλεπτα.
Το «σύστημα» για άλλη μια φορά έτρεξε και ήρθε…

Σύμφωνο διάσωσης και… ελεγχόμενης χρεοκοπίας!

Πού θα… κάτσει η μπίλια στη Σύνοδο Κορυφής: «πράσινο» στη γερμανική πρόταση για Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και αναδιάρθρωση χρέους των «προβληματικών» κρατών, «κόκκινο» στα ευρωομόλογα, υπό συζήτηση από Ιανουάριο οι ιδέες για αύξηση κεφαλαίων διάσωσης και ευελιξία στις επεμβάσεις   
*– Φόβοι για νέα θύελλα στις αγορές από τον Ιανουάριο, η Moody’s προειδοποιεί για υποβάθμιση Ισπανίας
Τη γερμανική ατζέντα κατάφερε τελικά να επιβάλει η Άνγκελα Μέρκελ στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, που άρχισε χθες το απόγευμα και ολοκληρώνεται σήμερα, απορρίπτοντας κάθε συζήτηση στην ...

Μάγκες ή "τσάμπα μάγκες" οι Βουλευτές του ΠαΣοΚ;

Αύριο συνεδριάζει η Κ.Ο του ΠαΣοΚ

Αύριο στις 16:00 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συγκαλεί την Κ.Ο, λίγες ημέρες μετά τους τριγμούς που προκάλεσε στο εσωτερικό του κόμματος το πολυνομοσχέδιο με τις επίμαχες αλλαγές στα εργασιακά και στις ΔΕΚΟ. (Από τη Zougla.gr)
Είχαμε γράψει πριν από μέρες ότι: 
Όπως απεδείχθει τελικά,  ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι ο εύκολος στόχος. 
Χωρίς να πει κανείς ότι δεν έχει ευθύνες για την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όποτε βρίσκεται μπροστά σε βουλευτές του ΠαΣοΚ ακούει τα εξ αμάξης.
Αντιθέτως, οι ίδιοι βουλευτές όταν ενημερώνονται από το Γιώργο Παπανδρέου κάθονται σούζα.
Αν πιστεύουν αυτά που λένε, δηλαδή ότι ο ρόλος τους υποβαθμίζεται, η χώρα δεν πρόκειται με αυτό το μείγμα πολιτικής να βγει από το τούνελ, ας τα πουν στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ, που θα συνεδριάσει αύριο.
Αλλιώς θα είναι όλοι «τσάμπα μάγκες».
Τελικά όλοι τους, ψήφισαν το "πολυνομοσχέδιο", πλην ενός που διεγράφει σε δευτερόλεπτα γιατί πίστεψε τον ...Πεταλωτή, ο οποίος είπε ότι οι βουλευτές ψηφίζουν κατα συνείδηση και ότι δεν υπάρχει "θέμα κομματικής πειθαρχείας"!
Μάγκες ή "τσάμπα μάγκες"΄;
Θα το διαπιστώσουμε αύριο.

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη

Τι είναι το Nashi;

Το Nashi που είναι επίσης γνωστό σαν Ασιατικό Αχλάδι, Nashi Αχλάδι Μήλο, Αχλάδι του Άμμου, Μήλο Αχλάδι, Αχλάδι Νερού, Ιαπωνικό Αχλάδι και Σαλάτα Αχλάδι.

Έχουν το τραγανιστό του μήλου και το χυμώδες του αχλαδιού και μπορούν να φαγωθούν αμέσως μετά την συγκομιδή και για αρκετούς μήνες αργότερα εφόσον φυλάσσονται στο ψυγείο. 
Το Nashi είναι διαθέσιμο στην Κύπρο από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο κάθε χρόνο
Πρέπει να ...

Σε λάθος Πολιτικό «επιτέθηκαν» οι τραμπούκοι …

Του Στάθη Σαραφόπουλου
Πρ. Βουλευτή

Κάποιοι άλλοι ευθύνονται για την τραγική κατάσταση της χώρας.
Κυρίως αυτοί που δείλιασαν και δεν άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα.
Αυτοί που δεν επέτρεπαν την λήψη μέτρων, όταν έπρεπε πριν από χρόνια.
Αυτοί που έλεγαν ότι «δεν υπάρχει οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η κρίση είναι στο μυαλό του κ. Καραμανλή»!
Αυτοί που δεν συμφώνησαν, όταν έπρεπε, στη «συναίνεση» που τώρα επιδιώκουν!
Φταίει ο «διαχρονικός δικομματικός λαϊκισμός», άλλο κόμμα  λιγότερο και άλλο περισσότερο.
Όλοι γνωρίζουμε ποιοί όμως τον υιοθετούν αβίαστα!
Όλοι γνωρίζουμε:

Η ανακοίνωση της ΝΔ και ο ανώνυμος Χατζηδάκης!

Την... σκοτεινή πλευρά της ανακοίνωσης της ΝΔ για την επίθεση της στον Κωστή Χατζηδάκη, φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος της Athens Voice, Δημήτρης Φύσσας.
Στο σχετικό άρθρο αναφέρονται τα εξής:
Ως γνωστόν την Τετάρτη 15.12., μέρα της μεγάλης διαδήλωσης κατά των αλλαγών στο εργασιακό καθεστώς, ο Κωστής Χατζηδάκης, βουλευτής, πρώην ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, αναγνωρίστηκε από λεβέντες διαδηλωτές στην οδό Πανεπιστημίου, πετροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και, τελικά, διασώθηκε αιμόφυρτος.
Η Νέα Δημοκρατία, για το ζήτημα αυτό, έβγαλε την εξής ανακοίνωση (προθέτω μόνο την αρίθμηση στις παραγράφους):

Είμαι γέννημα της δικής σου αναρχίας

  • Της Χαράς Νικοπούλου
Eίμαι παιδί του ’74…
Όχι μη γελιέσαι Έλληνα…
Δεν είμαι παιδί του πολυτεχνείου…
δεν γεννήθηκα 17 Νοεμβρίου…
Τη μέρα που γεννιόμουνα χανόταν για εμένα Έλληνες λοκατζήδες…
εκεί στον τύμβο της μακεδονίτισσας…
22 Ιουλίου 1974…
Ελλάδα είμαι δημιούργημά σου…
Μου είπες πως είμαι τυχερή, γιατί δεν γνώρισα τη χούντα…
Μα με υποχρέωσες να ζω σε μια δημοκρατία που τη χούντα της κρατούσαν καλά οι δημοκράτες πολιτικοί της…

Συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης

«Ηχηρό μήνυμα» για το ευρώ

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στις καταστατικές αλλαγές που ανοίγουν το δρόμο για το μόνιμο μηχανισμό 
Σε συμφωνία κατέληξαν, λίγες ώρες μετά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, οι Ευρωπαίοι ηγέτες για το μόνιμο μηχανισμό στήριξης της που θα τεθεί σε ισχύ από το 2013, λέγοντας το «ναι» στην απαραίτητη τροποποίηση του κειμένου της Συνθήκης της Λισαβόνας ενώ αυξάνεται η πίεση στην Ευρωζώνη για κοινή αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με...

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Η Μέρκελ ρώτησε τον Παπανδρέου για τον Χατζηδάκη!

Είναι παλιός γνώριμος της Γερμανίδας Καγκελαρίου


Τα ρεπορτάζ που μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί από τις Βρυξέλλες, και η εικόνα που μεταφέρθηκε, με την Αγγέλα Μέρκελ και τον Γιώργο Παπανδρέου να έχουν τετ-α-τετ, στο περιθώριο της έναρξης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, προκάλεσαν ένα μεγάλο ερώτημα;  
Τι έλεγαν οι δυο ηγέτες, που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται συχνά ο ένας απέναντι στην άλλη, με αφορμή τη σκληρή στάση που κρατάει η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα;...

“Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με το μίσος”

Ο Κωστής Χατζηδάκης, που έπεσε χθες θύμα άνανδρης και καταδικαστέας επίθεσης, στο περιθώριο των διαδηλώσεων έξω από τη Βουλή, προχώρησε σήμερα σε δήλωση για όσα συνέβησαν χθες. 
Στάθηκε στην εκδήλωση ακραίων συμπεριφορών, τις επιπτώσεις που έχουν στο διαγραφόμενο μέλλον της χώρας, ενώ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους του συμπαραστάθηκαν, καθώς και εκείνους που προσπάθησαν να τον προστατεύσουν κατά τη χθεσινή επίθεση. 
Αναλυτικά, η δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη έχει ως εξής:

Κλίμα πανικού και φόβου στους βουλευτές...

... μετά τον τραυματισμό του Χατζηδάκη!


Κλίμα φόβου και ανασφάλειας επικρατεί πλέον στις τάξεις των βουλευτών, μετά την βίαιη επίθεση που δέχθηκε χθες ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.
Σήμερα στη Βουλή σε πηγαδάκια βουλευτών όλων των κομμάτων ο τραυματισμός του κ. Χατζηδάκη ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης, ενώ αρκετοί απο αυτούς αναρωτιόντουσαν "ποιος θα είναι ο επόμενος"...
Το κλίμα αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό και στην κυβέρνηση, στην οποία προστέθηκε άλλος ένας πονοκέφαλος, αυτός του ξεσπάσματος της λαϊκής οργής στους εκπροσώπους του κοινοβουλίου... 

Το ΠΑΣΟΚ μας εξαθλιώνει, η ΝΔ τρώει το ξύλο.

Άσχετα με το επεισόδιο που δείχνουν οι φωτογραφίες, εμείς πιστεύουμε πως δεν πρέπει η Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει να ψηφίζει άρθρα από τα νομοσχέδια που φέρνει η κατοχική κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και να μπαίνει έτσι όλο και πιο βαθιά στο κάδρο του μνημονίου. 
 
Ανεξάρτητα με το ποια είναι αυτά τα άρθρα, στο τέλος θα μπορεί να επαίρεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ευρώπη, ότι είναι πολιτικά υπεύθυνο κόμμα, αλλά φοβόμαστε πως....

VETO financial: "Οι Έλληνες επιστρέφουν στα χωράφια"

Ο πρ. Βουλευτής που καλλιεργεί  "Τζίτζιφα" και "Γιαπωνέζικα αχλάδια" - Nashi!

Στο κτήμα του στη Δράμα, ο Οικονομολόγος Στάθης Σαραφόπουλος, δίνει το παράδειγμα με νέες δυναμικές καλλιέργειες που μπορούν να λειτουργήσουν ως σωσίβιο για τον αγροτικό κλάδο!

Εκτεταμένο και αναλυτικό ρεπορτάζ  -  αφιέρωμα της εφημερίδας VETO που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010
Κάντε μεγέθυνση στη σελίδα

Το Πρωτοσέλιδο της "VETO", Απαιτούν το "κεφάλι του τσάρου"...

Κάντε μεγέθυνση της εικόνας!

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Συνέντευξη Γ. Τράγκα: Έφταιξε ο Καραμανλής, και θα αργήσει ο Σαμαράς

Λέτε να πάρει και τώρα τις διαφημήσεις που έπερνε επι Καραμανλή;

Δεν το πιστεύω, οι Πασόκοι δεν είναι ερασιτέχνες και βλάκες!
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.
 
Αύριο Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει το CRASH του Γιώργου Τράγκα. 
Στο πρώτο τεύχος μιλάει ο Αντώνης Σαμαράς, μια που έχει δίαυλο επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, και «πληροφορίες» για όσα λεει στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του η μέχρι σήμερα «Σφίγγα» της πολιτικής μας σκηνής, ο Κώστας Καραμανλής. 
Τo περιοδικό «παιζει» με τους δυο βασικούς πόλους της ...

Καταρρέει το σύστημα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της χώρας.

Η κατάρρευση του συστήματος

Όλοι λίγο έως πολύ ήμασταν «υποψιασμένοι» για την επερχόμενη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος
Ο καθένας βέβαια από τη δική του οπτική γωνία. 
Εμείς, ωστόσο, κάνοντας μια διάκριση ανάμεσα στο πολιτικό και το κομματικό σύστημα, είχαμε εκτιμήσει την κατάρρευση του δευτέρου. 
Με βάση τις εξελίξεις, οδεύουμε σε μια πραγματικότητα εντελώς απρόβλεπτη. 
Η επερχόμενη κατάρρευση δεν αφορά μόνο το πολιτικό ή το κομματικό σύστημα. 
Καταρρέει το σύστημα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της χώρας. 
Καταρρέει το οικοδόμημα του κράτους σαν τραπουλόχαρτο και κανείς, μα κανείς, δεν έχει πάρει είδηση γι’ αυτό.  
Όλοι «χορεύουν» αμέριμνα στην πίστα του «Τιτανικού» και όλοι πιστεύουν ότι, το ρήγμα στα ύφαλα θα κλείσει είτε με το Μνημόνιο είτε με την ρητορική εναντίον του.
Αφασία σε όλα τα επίπεδα....

Πώς πέφτει μια κυβέρνηση;

Όχι ότι μας νοιάζει, αλλά κάνω την ερώτηση έτσι, για λόγους πληρότητας της βιβλιογραφίας.
Σε όσα βιβλιοπωλεία και να πήγα, σε όσα ράφια και να κοίταξα τέτοιο βιβλίο δεν βρήκα.  
Τόσα εγχειρίδια κυκλοφορούν, τόσα βιβλία με οδηγίες, από το πώς να καθαρίζεις για παράδειγμα, τον κήπο απ’ τα ζιζάνια, από το πώς να εξολοθρεύεις τη μουχρίτσα, από το πώς να ξεπαστρεύεις τις κατσαρίδες, μέχρι και για το πώς να στρώνεις τα σεντόνια για να έχεις καλό feng sui, αλλά οδηγίες για το πώς ξεφορτώνεσαι μια κυβέρνηση δεν βρήκα.

Δεν θέλω τίποτε πολύπλοκο, με στριμμένα νοήματα και ...

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κύριε Πρωθυπουργέ,
 
Δεν ξέρω αν το να κυβερνήσετε την Ελλάδα ήταν ένα παιδικό όνειρο, η το θεωρήσατε σαν φυσική εξέλιξη, όπως ένας γόνος επιχειρηματία (μικρού ή μεγάλου δεν έχει σημασία) συνεχίζει τη δουλειά του μπαμπά του.
Όμως στην περίπτωση τη δική σας κάτι έχει πάει στραβά. Πολύ στραβά. 
Τόσο στραβά, που ίσως να μη φταίτε ο ίδιος.
Πιθανόν να μη σας έχουν εξηγήσει ότι η διακυβέρνηση ενός κράτους διαφέρει από το παιχνίδι «μονόπολυ».
Στο παιχνίδι, μπορεί να κάνεις ότι θέλεις αφού δεν δίνεις λογαριασμό σε κανένα, αφού και οι συμπαίχτες σου μπορεί να ανέχονται τις όποιες ιδιοτροπίες, χωρίς παρεξήγηση και ...

Ο «βιασμός»! Και το προφυλακτικό, δικό μας…

Το αίμα, γίνεται νερό, αρκεί να είσαι καναπεδάτος νεοραγιάς!

Γράφει ο Δημήτρης ιατροπουλος

«Αυτοί που πρέπει..»
Παντού όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, οι Συνέλληνες κουβεντιάζουν αναμεταξύ τους με άξονα τα γεγονότα της τελευταίας χρονιάς. 
Και όλοι περιμένουν κάτι να γίνει!
Και οι περισσότεροι, καθισμένοι στον καναπέ τους, ατενίζουν στα τηλεδελτία το παιχνίδι που διεξάγεται, και ρωτούν το διπλανό τους:

Κωστής Χατζηδάκης: «Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες»

Η πρώτη δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη μετά την επίθεση

«Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Κωστής Χατζηδάκης, μία ημέρα μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε από διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων στην Αθήνα.
Σε δήλωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, ευχαριστεί τον...

Ντόρα: Σφοδρή κριτική στον Παπανδρέου και ...

... πέρασε απέναντι!

Αισθητή είναι πλέον η αλλαγή στάσης της Ντόρας Μπακογιάννη απέναντι στην Κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας πολλαπλασιάζει την κριτική και τις επιθέσεις της στα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ.
Είναι προφανές ότι η κα Μπακογιάννη, αντιλαμβανόμενη το ρεύμα της κοινωνίας που είναι αντίθετο με την κυβερνητική πολιτική, επιχειρεί να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο σε…

Μην ξεχνάμε τα διδάγματα του 1990…

Η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής που ξεκινάει σήμερα θα ασχοληθεί ξανά με τεχνικές πλευρές των σχεδίων διάσωσης, ενδέχεται δε, παρά τις επίμονες διαψεύσεις, να δούμε και ψήγματα από τη γέννηση του ευρωομολόγου.  

Αυτό όμως που πρέπει να κάνουν στην πραγματικότητα οι Ευρωπαίοι ηγέτες, προκειμένου να διατηρήσουν τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να αναθεωρήσουν τα του 1990 και των βασικών πολιτικών ριζών του σημερινού ευρώ.
Στις αρχές του 1990 ο Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ αντιμετώπιζε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. ..

Το τέλειο άλλοθι της Κυβέρμησης!

Πάλι τα έσπασαν, πάλι τα έκαψαν, πάλι τρομοκράτησαν, πάλι τους ανεχθήκαμε, πάλι τους αφήσαμε, πάλι δεν αντιδράσαμε.  
Συνηθίσαμε! 
Έγιναν όλοι αυτοί μέρος της καθημερινότητάς μας. 
Μια κοινωνία υποταγμένη σε εκβιαστές και βιαστές, με πολίτες θεατές ενός ανορθόδοξου πολέμου ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που βλέπει αριθμούς και κάποιων δήθεν οργισμένων και αγανακτισμένων «πολιτών» που απαντά με βία. 
Όλοι αυτοί που μετέτρεψαν μια ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας σε πόλεμο δεν είχαν στόχο την Κυβέρνηση. 
Αυτή, από σήμερα θα δείχνει με το δάχτυλο την Αντιπολίτευση ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τα έκτροπα.
Είναι βέβαιο ότι θα σπεύσει να εκμεταλλευθεί τα γεγονότα, ώστε να...

Μια γροθιά στη Δημοκρατία μας.

Εμείς, δεν θα παίξουμε


Οι εικόνες του αιμόφυρτου Κωστή Χατζηδάκη να κοιτάζει στα μάτια τον φωτογραφικό φακό, έκαναν τον γύρο του κόσμου, σε μια ημέρα κατά την οποία τα ελληνικά ΜΜΕ, τουλάχιστον όσα πειθάρχησαν στη σχετική απόφαση της ΕΣΗΕΑ, απείχαν της ενημέρωσης.
Από χθες, και ιδιαίτερα σήμερα, οι συγκεκριμένες εικόνες σεργιανίζουν σε όλο το διαδίκτυο και προβάλλονται στα σχετικά ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών.
Εικόνες σκληρές, που «μιλούν από μόνες τους», την ίδια στιγμή όμως...