Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ- Βοιωτία: Βρέθηκαν DNA και αποτυπώματα του 17χρονου ΓΥΦΤΟΥ στην σκανδάλη του όπλου του αστυνομικού

Το Live News αποκαλύπτει τα ευρήματα από την καταδίωξη στη Βοιωτία και τον θάνατο του 16χρονου από αστυνομικά πυρά.
Τα ευρήματα αυτά αφορούν το όπλο του αστυνομικού, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Live News.
Συγκεκριμένα, η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων αναφέρει πως στο όπλο του αστυνομικού εντοπίστηκαν γενετικό υλικό και αποτυπώματα του 17χρονου...

Τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023...

Άνοιξε μεγάλη συζήτηση για την τροπολογία για τους λαθρομετανάστες – Τι λέει ο Σαμαράς, τι απαντά ο Άδ. Γεωργιάδης, τι υποστηρίζει η Αντιπολίτευση

Πολιτική ένταση έχει προκαλέσει η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που δίνει το δικαίωμα νόμιμης άδειας διαμονής σε μετανάστες τρίτων χωρών που διέμεναν παρανόμως στην Ελλάδα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2023.
Την αντίθεσή του με την τροπολογία εξέφρασε ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Μετανάστευσης ότι η άδεια διαμονής αλλοδαπών εξαρτάται μόνον από την ύπαρξη και τη συνέχιση δηλωμένης εργασίας από τον δικαιούχο, ενώ δεν δίνει δικαίωμα οικογενειακής επανένωσης ούτε μόνιμης διαμονής, αλλά ούτε και ιθαγένειας, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει λανθασμένο το περιεχόμενο...

ΝΔ, κόμμα πολυφωνίας και δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα του συντηρητικού και του φιλελεύθερου χώρου ή να το θέσω διαφορετικά, είναι μια παράταξη της Δεξιάς και του Κέντρου. 
Ως εκ τούτου δε λειτουργεί με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, όπως λειτουργούν τα μαρξιστικά κόμματα.
Τι είναι ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός; 
Θεωρητικά είναι η πρακτική της «πλατιάς» εσωκομματικής συζήτησης πριν ληφθεί μια απόφαση, αλλά αφού ληφθεί η απόφαση όλοι πειθαρχούν σε αυτή χωρίς διαφωνίες και διαφοροποιήσεις στην υλοποίησή της. Στην πράξη βέβαια, έμεινε ο συγκεντρωτισμός και η δημοκρατία πήγε περίπατο. 
Στη Νέα Δημοκρατία ο κάθε βουλευτής, το κάθε στέλεχος, πολύ δε περισσότερο ο κάθε...

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Eπιστήμονες για γρίπη: Η εποχική ασθένεια μπορεί να έχει και μακροχρόνιες επιπτώσεις

Η γρίπη μπορεί να προκαλέσει παρόμοια μακροχρόνια συμπτώματα με τον COVID, υποστηρίζουν ειδικοί.
Οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν είτε με εποχική γρίπη είτε με κορωνοϊό διέτρεχαν και οι δύο μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου κατά τους επόμενους 18 μήνες, αναφέρουν ερευνητές της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.
Τα αναπνευστικά προβλήματα ήταν τα πιο κοινά, ενώ οι ασθενείς είχαν περισσότερες πιθανότητες να εισαχθούν εκ νέου στο νοσοκομείο εάν είχαν υποστεί κάποια από τις δύο παθήσεις. Οι ειδικοί δήλωσαν...

Ασκήσεις ισορροπίας μεταξύ Μπελέρη και μεταναστευτικού

Η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, τόσο στο κεφάλαιο των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα Δυτικά Βαλκάνια, όσο και η εν εξελίξει συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είχε συνομολογηθεί εκ των προτέρων ότι θα έχει και ένταση και διάρκεια
Αυτό, άλλωστε, συμβαίνει κάθε φορά, που στο τραπέζι βρίσκονται τα θέματα της διεύρυνσης και του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.
Και τα δύο αφορούν, εμμέσως πλην σαφώς, στα χρήματα των κρατών, τις προτεραιότητες και τη διάθεσή τους. Η Αθήνα προσήλθε σε αυτήν τη Σύνοδο Κορυφής με πολύ συγκεκριμένες θέσεις και για τα δύο μείζονα θέματα, αφού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, την αφορούν άμεσα. 
Η στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων αποτελεί πάγια θέση...

15 Δεκεμβρίου 1944, μια κρίσιμη μέρα

Η ηγεσία του ΚΚΕ όταν αποφάσισε να μην παραδώσει τα όπλα του ΕΛΑΣ και να συγκρουστεί με τις κυβερνητικές δυνάμεις, υποεκτίμησε τη δύναμη πυρός της Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας και κυρίως δεν συνεκτίμησε το αγωνιστικό της φρόνημα. Ήταν μια στρατιωτική μονάδα που συγκροτήθηκε αμέσως μετά την ανταρσία στον Στόλο της Μέσης Ανατολής και το βασικό κριτήριο της ένταξης σε αυτήν ήταν οι αντικομμουνιστικές πεποιθήσεις των αξιωματικών και των στρατιωτών.
Από την εξέλιξη των μαχών της πρώτης εβδομάδας ένα ήταν σαφές: πως η Γ΄ Ορεινή Ταξιαρχία και οι χωροφύλακες μπορούσαν να κρατήσουν το κέντρο της Αθήνας ελεύθερο, δεν μπορούσαν όμως να διώξουν τον ΕΛΑΣ από την υπόλοιπη Αθήνα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με την άφιξη ισχυρών βρετανικών δυνάμεων, όπως κι έγινε. 
Από τις 15 Δεκεμβρίου 1944 άρχισαν να αποβιβάζονται στον Πειραιά...

Όταν ο Φλωρίδης εξέθεσε τον Τσακαλώτο να υπερασπιστεί Τσίπρα και Πολάκη…

Μέρες τώρα μέσα στο σπίτι, παρέα με τον κορονοϊό, σέρνομαι από την καταβολή. 
Το αντίδοτο δυναμωτικό που χρειαζόμουν, το βρήκα, ονομάζεται Γιώργος Φλωρίδης! Τον παρακολούθησα να περνά οδοστρωτήρας πάνω από τον Τσακαλώτο στη Βουλή κι ενθουσιάστηκα. Είχα καιρό να απολαύσω δυνατό, πολιτικό, ιδεολογικό λόγο από κυβερνητικό. Καθόλου τυχαίο ότι ο Φλωρίδης δεν είναι Ν. Δημοκρατία…
Ο Φλωρίδης, ταπεινής, λαϊκής καταγωγής αγωνιστής της ζωής, άριστος μαθητής από το Σταυροχώρι Κιλκίς, σπούδασε τη Νομική επιστήμη στον Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης. Δεν ευτύχησε, να έχει το προνόμιο, να σπουδάσει στα υψηλού εκπαιδευτικού περιεχομένου βρετανικά σχολεία, όπως ο οικότροφος Ε. Τσακαλώτος. Αριστεροί κι οι δύο...

Η ιστορική νίκη Ζελένσκι και η κίνηση-ματ της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «ανοίγει» ενταξιακή διαπραγμάτευση με κράτος που τελεί σε κατάσταση πολέμου και δεν διαθέτει τις εγγυήσεις ασφαλείας που πηγάζουν από το ΝΑΤΟ, στέλνοντας ένα εκκωφαντικό πολιτικό σήμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι στέκεται αποφασιστικά δίπλα στην Ουκρανία. 
Με την ιστορική απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, η ΕΕ εκπληρώνει τη δέσμευσή της προς το Κίεβο σε χρονική στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση Ζελένσκι έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ μετά την απρόκλητη ρωσική εισβολή την έμπρακτη υποστήριξη της Δύσης.
Για νίκη της Ουκρανίας και ολόκληρης της Ευρώπης, μία νίκη που παρακινεί, εμπνέει και ενισχύει...

Γιατί υπάρχει η «Νέα Αριστερά»;

Λάθος κάνουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι η «Νέα Αριστερά» έχει καταβυθιστεί σε σιγή ασφαλείας, και όπως χαιρέκακα μας είπε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ούτε μιλάει ούτε λαλάει».
Είναι γεγονός ότι οι βουλευτές που αποχώρησαν και σχημάτισαν το νέο κοινοβουλευτικό σχήμα, διαθέτουν τεκμήριο επιστημονικής και τεχνοκρατικής επάρκειας, συγκριτικά με τους παραμένοντες. Το πολιτικό τους προφίλ ωστόσο, είναι ξεθωριασμένο έως και δυσδιάκριτο.
Προς το παρόν εκπέμπουν εικόνα μη αυθύπαρκτων πολιτικών προσωπικοτήτων. Ίσως γιατί η όποια αναγνωσιμότητα και επιρροή ήταν δάνεια, αντανακλαστική της ιδιότητας ως επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και σε πολιτικό επίπεδο δεν αυτενεργούσαν. Υλοποιούσαν πολιτικές των οποίων η κεντρική κατεύθυνση πήγαζε από το τσιπρικό επιτελείο του Μαξίμου...

Ελληνικός μεταλλευτικός κλάδος: Πηγή εθνικής και περιφερειακής ανάπτυξης

Εν όψει των παγκόσμιων προκλήσεων και της διαρκώς αυξανόμενης πίεσης για υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, η μεταλλευτική βιομηχανία έχει - έστω και καθυστερημένα - καταστεί κρίσιμος παράγοντας για την προώθηση της πράσινης μετάβασης. 
Κι αυτό, καθώς για την επίτευξη της μετάβασης σε μια «πράσινη» οικονομία μηδενικών ρύπων, είναι απαραίτητη η στροφή σε καθαρές πηγές ενέργειας, κάτι που απαιτεί σημαντικές επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, οι οποίες βασίζονται εν πολλοίς στις ορυκτές πρώτες ύλες.
Ο ελληνικός εξορυκτικός κλάδος στηρίζει ενεργά αυτή την προσπάθεια, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και ανθεκτικότερους τομείς της ελληνικής βιομηχανίας. Αυτό διαφαίνεται και στις θετικές επιδόσεις που κατέγραψε...

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Η συγκλονιστική περιγραφή υπαστυνόμου για τον τραυματισμό του 31χρονου - Έπεφταν φωτοβολίδες ακόμα και όταν ήταν στο έδαφος, χτυπήθηκε και με μολότοφ (Video)

Στα πρώτα 10 λεπτά των επεισοδίων, περίπου 500 μέτρα από το γήπεδο 
καθώς οι δυνάμεις είχαν ενημέρωση να απομακρυνθούν από το σημείο για να μην προκαλέσουν τους οπαδούς, έπεσε η ναυτική φωτοβολίδα σε ευθεία βολή στο πόδι του 31χρονου αστυνομικού.
Τη συγκλονιστική περιγραφή έκανε στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, ο διμοιρίτης που βρισκόταν στο πλευρό του αστυνομικού τη στιγμή που τραυματίστηκε σοβαρά.
«Καταλάβαμε αμέσως ότι ο τραυματισμός ήταν σοβαρός. Ο Γιώργος ήταν αξιοπρεπής και δυνατός, ζητούσε να βγάλουμε το αντικείμενο. Είχε τις αισθήσεις του» είπε και πρόσθεσε «η επίθεση ήταν προμελετημένη». Όπως τόνισε...

Επανεκκίνηση του Κράτους. Μπορεί η κυβέρνηση;

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού της ΕΛΑΣ, δίνεται η ευκαιρία στον κρατικό μηχανισμό να μπει σε τροχιά επανεκκίνησης. 
Και επειδή την κρατική μηχανή την αποτελούν άνθρωποι, δίνεται σε όλους αυτούς η ευκαιρία να επανεξετάσουν τον ρόλο τους. Δηλαδή τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν αυτό που δεν έκαναν τόσα χρόνια—με συνυπευθυνότητα και των εκάστοτε κυβερνήσεων—να φροντίζουν για την τήρηση των νόμων και την πιστή εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Η κυβέρνηση εξέδωσε μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τους αγώνες που θα διεξαχθούν χωρίς φιλάθλους. Στο παρελθόν πολλές φορές αυτή η ποινή καταστρατηγούνταν καθώς παρίσταντο...

Εκλογική πενία ΣΥΡΙΖΑ, τέχνας κατεργάζεται

Δεν μοιάζει να είναι «λαγός» της κομματικής ηγεσίας ο Κώστας Ζαχαριάδης, πρώην υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπεύθυνος στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Κασσελάκης δεν έχει δείξει να έχει στρατηγική πολιτική σκέψη.
Με επιστολή του στους υπεύθυνους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «των προοδευτικών πολιτικών κομμάτων και των ανεξάρτητων προοδευτικών αυτοδιοικητικών κινήσεων», τους καλεί να συναντηθούν άμεσα, ώστε να διερευνήσουν τη δυνατότητα «για προγραμματική σύγκλιση και κοινές υποψηφιότητες στην ΚΕΔΕ και τις ΠΕΔ» (Κεντρική Ένωση  Δήμων Ελλάδας - Περιφερειακή Ένωση Δήμων). 
Αιτιολογεί την ενέργειά του ισχυριζόμενος πως υπάρχουν δύο δρόμοι...

Τάσεις MRB: «Ναι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια λέει το 52,7% - Θα αναβαθμιστεί η εκπαίδευση

Υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στις τάσεις της MRB, στο β΄ μέρος, που παρουσιάστηκε στο Open, καθώς θεωρεί ότι θα αναβαθμιστεί η ανώτερη δημόσια εκπαίδευση στη χώρα. 
Στο α' μέρος - που δημοσιεύτηκε - καταγράφεται ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ με πάνω από 20 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παγιώνεται στην τρίτη θέση, με δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις τάσεις της MRB το 52,7% όσων ερωτήθηκαν για το εάν συμφωνούν στην ίδρυση των ιδιωτικών ΑΕΙ στην Ελλάδα, απάντησαν θετικά, εν αντιθέσει με το 44,1% που εξέφρασε τη διαφωνία του. Το 3,2% δεν πήρε θέση...

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ με πάνω από 20 μονάδες διαφορά - Στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ

Στην πρώτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία στις τάσεις της MRB για τον μήνα Δεκέμβριο, ενώ διατηρεί το μεγάλο της προβάδισμα των 20 μονάδων. 
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση.
Το ΚΚΕ βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ πέμπτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση. Πίσω μένουν η Πλεύση Ελευθερίας, οι Σπαρτιάτες και η ΝΙΚΗ.
Όσον αφορά τη νέα Κοινοβουλετική Ομάδα «Νέα Αριστερά», συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 2,1% (2,5% στην αναγωγή)...

Τι λέει το 62,3% για τα «ψίχουλα» του Ανδρουλάκη;

«Θέλουμε να καλύψουμε το κενό, που υπάρχει σήμερα και δημιούργησε η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μέσω του λαϊκισμού, όχι μέσω πελατειακών φιλοσοφιών, όχι μέσω «φανταχτερών» προσώπων που δεν έχουν την επάρκεια να κυβερνήσουν τη χώρα με σοβαρότητα, ευπρέπεια και ήθος» δήλωσε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης βάλλοντας εμμέσως κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση, ανακτά την κυριαρχία του χώρου και διεκδικεί επιθετικά τη «παρακαταθήκη» της Δημοκρατικής Παράταξης που είχε υφαρπάξει πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Στο υπερφίαλο αφήγημα Κασσελάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακάμψει ως «σύγχρονη κυβερνητική Αριστερά» ο Νίκος Ανδρουλάκης αντιπαραβάλει το ΠΑΣΟΚ, όχι απλώς ως θεσμικό αντίβαρο αλλά ως...

Ακίνητα: Τέλος οι καυστήρες, έρχονται οι αντλίες θερμότητας και τα ηλιακά πάνελ

Στις αντλίες θερμότητας σπρώχνει συστηματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση τους καταναλωτές για τη θέρμανση του οικιακού τομέα, φέρνοντας όλο και πιο κοντά στο τέλος τους παραδοσιακούς καυστήρες πετρελαίου και φυσικού αερίου και πυροδοτώντας, μαζί με τις ενεργειακές αναβαθμίσεις στα κτίρια ένα νέο γύρο επενδύσεων στα ακίνητα και την αλλαγή του εξοπλισμού τους.
Σε ένα χρόνο από σήμερα, από την 1η Ιανουαρίου 2025, οι χώρες - μέλη πρέπει να σταματήσουν να επιδοτούν τους λέβητες. Και σταδιακά μέχρι το 2040 να τους έχουν απαγορεύσει εντελώς. 
Τρία και πλέον εκατομμύρια οικιστικά κτίρια στην Ελλάδα και πάνω από 100 εκατομμύρια πανευρωπαϊκά, καλούνται σταδιακά να προσαρμοστούν στη νέα αυτή μεγάλη μετάβαση, ενεργοποιώντας επαγγέλματα της οικοδομής, συναφείς δραστηριότητες, χρηματοδοτήσεις...

Τα ελληνικά βέτο στην Αλβανία και ο εγκλωβισμός Ράμα στη «βεντέτα» με Μπελέρη

Η Αλβανία είναι πλέον αντιμέτωπη με τις συνέπειες της τυχοδιωκτικής πολιτικής του πρωθυπουργού της, ο οποίος θεώρησε ότι για ένα προσωπικό πολιτικό παιχνίδι αξίζει να θυσιάσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του αλλά και τις σχέσεις με την Ελλάδα.
Τώρα πλέον συνειδητοποιεί και ο Ε. Ράμα ότι όσα ενθαρρυντικά λόγια και αν ακούσει από το Βερολίνο, τη Μαδρίτη ή τη Ρώμη, η πόρτα της Ευρώπης για την Αλβανία θα μένει κλειστή για όσο διάστημα επιμένει στην προσπάθεια του να ακυρώσει μόνος του τις εκλογές στη Χειμάρρα, μην επιτρέποντας στον Φ. Μπελέρη να ορκισθεί Δήμαρχος Χειμάρρας, κίνηση που αποτελεί σοβαρή παραβίαση του Κράτους Δικαίου αλλά και των μειονοτικών δικαιωμάτων στη χώρα.
Η Ελλάδα με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο έχει διαμηνύσει και αυτό το ξεκαθάρισε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια των επαφών του χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες στην κοινή Σύνοδο Ε.Ε.- Δ. Βαλκανίων ότι δεν θα συναινέσει για κανένα από τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για να φθάσει η Αλβανία στην έναρξη των ενταξιακών...

Σκληρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ράμα: Η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι διμερές ζήτημα, αλλά σεβασμού του κράτους δικαίου (Photos)

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει στα επόμενα στάδια της ενταξιακής διαδικασίας της Αλβανίας αν δεν υπάρξει σαφής κίνηση για να αναλάβει ο Μπελέρης τα καθήκοντά»
τονίζουν κυβερνητικές πηγές.
Την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το θέμα ανάληψης καθηκόντων από τον Φρέντη Μπελέρη και το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη δεν αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου, που αποτελεί την κορωνίδα της ενταξιακής διαδικασίας, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων στις Βρυξέλλες.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ειλικρινή διάθεση της Ελλάδας να επιλυθεί αυτό το ζήτημα...

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την οπαδική βία - Τα μέτρα που περιλαμβάνει

Η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με την καταπολέμηση της οπαδικής βίας δημοσιεύθηκε με ΦΕΚ, όπου καθορίζονται οι προϋποθέσεις απουσίας φιλάθλων από τις εξέδρες σε Super League και Κύπελλο Ελλάδος.
Όποια ομάδα παραβιάσει το «λουκέτο» θα της επιβληθεί αποκλεισμός από το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Άρθρο πρώτο
Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας...

Έκλεψαν δεκάδες εκατομμύρια από το Δημόσιο μέσω ΦΠΑ – Είχαν δημιουργήσει εικονικές επιχειρήσεις (Photos)

Η αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις. Δεσμεύτηκαν πάνω από 1.5 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς ανύπαρκτων εταιρειών. 
Κατασχέθηκαν πιστόλια, καραμπίνες και ακριβά αυτοκίνητα.
Πολυμελής εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα, δραστηριοποιούνταν στη διασυνοριακή απάτη στον Φ.Π.Α. και στην απατηλή λήψη επιστρεπτέων προκαταβολών, μέσω της σύστασης ανύπαρκτων συναλλακτικά εταιρειών, προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Η Αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις. Τα 10 είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα τρία αρχηγικά...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Άδωνι Γεωργιάδη: «Η κυβέρνηση δεν φοβάται κανέναν και τίποτα - Η οπαδική βία είναι ανοιχτή πληγή»

«Ό,τι χρειαστεί να κάνουμε, θα το κάνουμε και με το παραπάνω»
Με αυτό το σαφές μήνυμα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την οπαδική βία, σε μία αναμέτρηση που δεν έχει κερδηθεί.
Στη συνέντευξη ο υπουργός μιλάει για όλους και όλα. Κυριολεκτικά
Από τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, έως τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, το φορολογικό και βεβαίως τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί...

Γιατί κυριαρχεί ο Μητσοτάκης;

Αυτό που συμβαίνει εκ πρώτης όψεως είναι τόσο παράξενο που φαντάζει αφύσικο
Ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο ακρίβειας που γονατίζουν κάποια κοινωνικά στρώματα και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα άλλων, ο Μητσοτάκης και η ΝΔ παραμένουν κυρίαρχοι.
Η πιο εύκολη δικαιολογία για τους χαμένους, είναι να το αποδώσουν στην κατευθυνόμενη πληροφόρηση και την ψευδή συνείδηση που δημιουργούν τα «πετσωμένα» ΜΜΕ. Ερμηνεία των ηττημένων που δείχνει άρνηση της πραγματικότητας και αδυναμία παραδοχής ότι το κοινό δεν τους τιμά ως «επιλέξιμους».
Η «τσέπη» για την πλειοψηφία του κοινωνικού...

Η αριστερά και ο λαϊκισμός της ανεμογεννήτριας

Την περασμένη Δευτέρα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Βουνών και αφού προηγήθηκαν διάφορα καλέσματα- ακόμη και σε γνωστούς ιστότοπους τους αντιεξουσιαστικού χώρου- πραγματοποιήθηκε μια συγκέντρωση στο Μοναστηράκι και μετέπειτα πορεία προς τη Βουλή.
Αριστεριστές, αντιεξουσιαστές, μέλη του αντισπισιστικού κινήματος, παραφράζοντας το γνωστό σύνθημα της ελληνικής αναρχίας διατράνωσαν «το πάθος για ελεύθερα βουνά είναι δυνατότερο από τα αιολικά» διαδήλωσαν συλλήβδην κατά των ανεμογεννητριών, των αιολικών και των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων...

Ανακαλύφθηκαν κεφάλια από αγάλματα θεών της Αρχαίας Ελλάδας στη σημερινή Τουρκία (Photos)

Σε εντυπωσιακές ανακαλύψεις προχώρησαν Τούρκοι αρχαιολόγοι. 
Συγκεκριμένα, εντόπισαν νέα κεφάλια αγαλμάτων από ελληνικές θεότητες κατά τη διάρκεια ανασκαφών κοντά στην Κιουτάχεια της Τουρκίας.
Το κεφάλι του αγάλματος της θεάς Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα και της ομορφιάς στην ελληνική μυθολογία, και το κεφάλι του αγάλματος του Διονύσου ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια στα ερείπια της αρχαίας πόλης Αιζανοί.
Στην Τουρκία υπάρχουν πολλοί οικισμοί της ρωμαϊκής και της ελληνικής αρχαιότητας...

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Τι είναι ο AI ψηφιακός βοηθός – Πώς λειτουργεί η τεχνητή νοημοσύνη στο gov.gr

Από το απόγευμα το gov.gr αλλά και ο κάθε πολίτης θα έχει στην διάθεσή του και τη νέα εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης. 
Το ελληνικό Δημόσιο πρωτοπορεί, καθώς ο ψηφιακός βοηθός, που έχει τη μορφή chatbot θα βοηθά τους επισκέπτες του gov.gr να βρουν εύκολα την υπηρεσία που αναζητούν, απαντώντας σε απλές αλλά και σύνθετες ερωτήσεις τους.
Αποτελεί την πρώτη εφαρμογή που αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο Δημόσιο και μία από τις πρώτες ανάλογες υπηρεσίες στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στον ευρύτερο εκσυγχρονισμό...

«Έφυγε» ο Κώστας Νεστορίδης που γεννήθηκε στη Δράμα το 1930

Η οικογένεια της ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνούν την απώλεια μιας από τις μεγαλύτερες μορφές της ιστορίας του αθλήματος στη χώρα μας.
Ο Κώστας Νεστορίδης έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια, έχοντας παλέψει στο τελευταίο χρονικό διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ένας από τους κορυφαίους της ιστορίας της ΑΕΚ, ένας μύθος του ελληνικού ποδοσφαίρου που «σημάδεψε» μια ολόκληρη εποχή, έφυγε για το τελευταίο ταξίδι του, βυθίζοντας στη θλίψη όλους εκείνους που πρόλαβαν να γίνουν μάρτυρες του ποδοσφαιρικού του μεγαλείου, αλλά και τους νεότερους που μεγάλωσαν με τον μύθο του.
Ο Κώστας Νεστορίδης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους που εμφανίστηκαν στα γήπεδά μας. Είχε καταγωγή από τoν Πόντο και ήταν γεννημένος στις 15 Μαρτίου του 1930 στη Δράμα, όμως στα χρόνια της κατοχής ακολούθησε την οικογένειά του στην Αθήνα...

Όλη η έρευνα της MRB: Η πρόθεση ψήφου – Πληθωρισμός και ακρίβεια τα πιο σημαντικά προβλήματα των Ελλήνων

Στη δημοσιότητα δόθηκε η έρευνα της MRB με τις τάσεις του Δεκεμβρίου 2023. 
Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε επίπεδο συνολικού δείγματος. Τα διαχρονικά στοιχεία, οι αναλύσεις σε σημαντικά υποκοινά (π.χ. δημογραφικά στοιχεία, ψηφοφόροι κομμάτων κλπ) και συγκεκριμένες ερωτήσεις συμπεριλαμβάνονται στην πλήρη έκθεση της έρευνας/μελέτης.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο πληθωρισμός/ ακρίβεια παραμένει το βασικότερο πρόβλημα των Ελλήνων πολιτών, με αυξητική τάση σε σχέση με 12 μήνες πριν και ακολουθεί το θέμα της Υγείας/Περίθαλψης. Με σαφώς μειούμενο ποσοστό στην τρίτη θέση παραμένει η...

Παύλος Σακκάς: «Γιατί θες σώνει και καλά να κοιμηθείς αν δεν το έχεις ανάγκη;»

Ο Παύλος Σακκάς, ομότιμος καθηγητής ψυχιατρικής, μιλάει στο OW για τον μύθο του οκτάωρου ύπνου, την αϋπνία, τα υπναγωγά χάπια και τη χαλαρότητα με την οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τον ύπνο.
Ο Παύλος Σακκάς είναι νευρολόγος και ομότιμος καθηγητής ψυχιατρικής, υπήρξε μάλιστα ένας εκ των τριών ψυχιάτρων που οργάνωσαν τη δεκαετία του '80 το πρώτο Εργαστήριο Ύπνου στην Ελλάδα
Τον ύπνο τον βρίσκει γοητευτικό, ακριβώς επειδή ένα μεγάλο κομμάτι του παραμένει ακόμα σκοτεινό, άγνωστο.
Μιλώντας μαζί του νιώθεις να αποδομούνται σιγά σιγά μπροστά σου όσα ήξερες για τον ύπνο. Η αγωνία των περισσότερων από μας να κοιμηθούμε αρκετά για να είμαστε υγιείς, δίνει τη θέση της σε μια άλλη...

Γιώργος Ορφανός: Τολμάμε τη σύγκρουση;

Αν θέλει η κυβέρνηση να τα βάλει με τους φορείς της βίας, τότε γνωρίζει τη λύση στο πρόβλημα: 
Οι ευθύνες είναι δεδομένες, αφορούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και έχουν ονοματεπώνυμο
λέει ο πρ. υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, εκφράζοντας την απορία γιατί να πρέπει να τιμωρηθούν ακόμη και ομάδες που ουδεμία σχέση έχουν με τα φαινόμενα, όπως για παράδειγμα στην επαρχία.
Διατυπώνει επίσης κι άλλα ερωτήματα, όπως γιατί να λαμβάνονται μέτρα μόνο για...

Τα όποια μέτρα είναι έπεα πτερόεντα, εάν δεν εφαρμόζονται με αυστηρότητα

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει… σήμερα την κατάσταση επιτηρούν κάμερες, όμως τα επεισόδια δεν γίνονται στις κερκίδες και τον αγωνιστικό χώρο, ξύλο πέφτει μακριά από το γήπεδο… κάποιοι έχουν τσιμπήσει τον φασισμό, μα κι αυτοί μ@λακες είναι γιατί δεν καταλαβαίνουν πως αν οι αρχηγοί τους πάρουν την εξουσία θα μας καθαρίσουν όλους…».
Φράσεις από το βιβλίο του Τζον Κινγκ «Εργοστάσιο Ποδοσφαίρου», που σκιαγραφεί τη ζωή της βρετανικής εργατικής τάξης τη δεκαετία του ΄90. Παιδιά με παραιτημένο μέλλον, με μοναδική αναλαμπή ζωής τα επεισόδια στα γήπεδα, με υπόβαθρο τον αλκοολισμό στις παμπ, την κοινωνική απομόνωση, το φτηνό σεξ, και το ψυχοδιεργετικό εξιτάρισμα της αιματηρής αντιπαράθεσης με τους χούλιγκαν των αντιπάλων..

Οπαδική βία: Το «μπαλάκι» στη Δικαιοσύνη

«Οργανωμένοι στρατοί», «δολοφονική συμπεριφορά εγκληματικών οργανώσεων», «αποκτήνωση», «εγκληματίες με τον μανδύα του οπαδού», «αντιμετώπιση χωρίς έλεος»
είναι μερικές από τις φράσεις, που έχουν χρησιμοποιήσει τα κυβερνητικά στελέχη και οι αρμόδιοι υπουργοί τα τελευταία 24ωρα, φράσεις που συνοδεύουν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η οπαδική βία θα αντιμετωπιστεί «όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται».
Από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης είναι σαφές ότι στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι...

Η Κυβέρνηση ζητά από τον Άρειο Πάγο την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας

Την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς θα ζητήσει η Κυβέρνηση από τον Άρειο Πάγο. 
Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, θα μεταβούν αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, για να ζητήσουν εκ μέρους της κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς.
Όπως ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στο πλαίσιο των κυβερνητικών ανακοινώσεων για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, θα επισκεφτούν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, και θα ζητήσουν...

Η ανακοίνωση που δεν πρέπει να ξεχάσουν να πάνε στον εισαγγελέα οι Υπουργοί Οικονόμου - Βρούτσης

Κόλαφος ο Ολυμπιακός: «Μαφία και παρακράτος με μοναδικό σκοπό να μας εξοντώσουν»... 
έγραφε στις 3.12.2023 ο sport-fm και συνέχιζε να επικροτεί το ΜΠΡΙΖΩΜΑ ΗΛΙΘΙΩΝ-ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ, όπως όλοι όσους πληρώνει ο χοντρός, ως εξής:
Για εγκληματική οργάνωση που έχει σκοπό να εξοντώσει τον Ολυμπιακό κάνει λόγο η ερυθρόλευκη ΠΑΕ με ανακοίνωσή της μετά τα γεγονότα του Βόλου.
Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο Ολυμπιακός μετά τα γεγονότα του Βόλου καταγγέλλοντας κυβέρνηση, ποδοσφαιρικά όργανα, αστυνομία και διαιτησία...

Πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Super League! Υπογράφουν όλες οι μεγάλες ομάδες

Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. 
Με πρωτοβουλία των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, και Άρη κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος βρίσκεται στην προεδρία της Super League!
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του SDNA πρόκειται για μια πρωτοφανή κινητοποίηση των μεγάλων ελληνικών ΠΑΕ που δείχνουν ξεκάθαρα πλέον ότι θεωρούν ως πρόβλημα την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία της Super League.
Με κοινή επιστολή που υπογράφουν οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης ζητούν επί της ουσίας να...

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο, ο Stefanos!

Παρά τις εντυπώσεις, δεν είναι μεγάλη προς το παρόν η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τη δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά. 
Η ειδησεογραφία και ο σχολιασμός επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πλέον τρίτο κόμμα, με ποσοστό προτίμησης 9.8%. Όμως αν προστεθεί και το 2,5% της «Νέας Αριστεράς» που είναι σαρξ εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό ανεβαίνει στο 12,3% με το ΠΑΣΟΚ καθηλωμένο στο 12,1%!
Και αυτό παρόλο που ήταν πολύμηνη και διαλυτική η εσωτερική αναταραχή, ο εμφύλιος πόλεμος, οι ανήθικες κατηγορίες μεταξύ συντρόφων, η τοξικότητα στα σόσιαλ μίντια, ο παροξυσμός της...

Ποιο είναι το μέλλον μιας ημιεγγράμματης και γερασμένης χώρας;

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού PISA 2022, που αποτυπώνουν το χαμηλό επίπεδο των βασικών μαθητικών δεξιοτήτων της χώρας μας, προκάλεσαν όπως ήταν αναμενόμενο μια προσωρινή αναστάτωση στην ελληνική κοινωνία, αφού η υπόθεση «παιδεία» αποτελεί προτεραιότητα, όχι μόνο για τους στόχους κάθε οικογένειας, αλλά και για τον οικονομικό προϋπολογισμό κάθε νοικοκυριού.
Tο γεγονός ότι το 47% των μαθητών από την Ελλάδα κατατάχθηκαν στη χαμηλότερη κατηγορία βαθμολογίας που υπάρχει στα μαθηματικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις απλούστερες καταστάσεις με μαθηματικούς όρους, είναι εφιαλτικό. Σχεδόν οι μισοί 15χρονοι μαθητές στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι είναι ανίκανοι να κάνουν απλά πράγματα και να λύσουν απλά αριθμητικά προβλήματα της καθημερινότητας. Όπως είναι για...

Οι τύποι δεν σκοτώνουν για τη φανέλα

Εάν, για να εκριζωθεί το «καρκίνωμα», που ορισμένοι κατ' ευφημισμό εξακολουθούν να αποκαλούν χουλιγκανισμό και οπαδική βία, ενώ ξεκάθαρα αποτελεί πλέον μια μορφή οργανωμένου εγκλήματος, θα πρέπει να την πληρώσουν εξίσου αθώοι και ένοχοι, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Η κυβέρνηση μόλις τον περασμένο Αύγουστο, εξαιτίας του φιάσκου με την κάθοδο των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό που είχε οδηγήσει στην τραγική δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή από την ελληνο-κροατική «κοινοπραξία των χούλιγκανς», είχε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δεσμεύσεις. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε θέσει προ των ευθυνών τους και τους προέδρους των μεγάλων ομάδων, παρουσία του προέδρου της UEFΑ σε συνάντησή τους στο Μαξίμου. Στην περίπτωση που δεν θα τηρούντο τα συμφωνηθέντα...

Η ώρα των αποφάσεων

Το θέμα έχει αναλυθεί επί μακρόν και από όλες τις πλευρές. Μετά από κάθε περιστατικό οπαδικής βίας, άλλωστε, χύνονται τόνοι μελάνης για τα αίτια, τις λύσεις και τους υπεύθυνους. 
Για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα γεγονότα της Παρασκευής, ήταν το τρίτο εξαιρετικά σοβαρό επεισόδιο -μετά τις δολοφονίες του Άλκη Καμπανού, τον Φεβρουάριο του 2022 και του Μιχάλη Κατσουρή τον περασμένο Αύγουστο- που κλήθηκε να διαχειριστεί σε αυτό τον κύκλο αιματηρής βίας, που αρχίζει από τη δεκαετία του ‘80 και συνεχίζεται έως σήμερα. Είναι αυτός, άλλωστε και ο λόγος, που στο...

Ρέντη: Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. ο «καθοδηγητής» – Τουλάχιστον δύο μάρτυρες κατονόμασαν τον δράστη

Ο νεαρός περιέγραψε πώς οι επικεφαλής των οπαδών τους έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη σύλληψη του νεαρού και τα όσα ομολόγησε στους αστυνομικούς.
Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται πέντε «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. 
Ο ένας από αυτούς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι νεαρός σε ηλικία, έως 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις...

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Δεν υπάρχει λύση, δεν υπάρχει σωτηρία

Αναφέρομαι στη βία στα γήπεδα
Χθες, η κυρία Λίδα Μπόλα (Οπαδική βία: Αντιμέτωποι με τη Λερναία Ύδρα) κατέγραψε με πληρότητα τα θανατηφόρα περιστατικά του φαινομένου που ονομάστηκε οπαδική βία. Επειδή αυτή η κατάσταση με όλα τα χαρακτηριστικά της τραγωδίας –γιατί τραγωδία είναι να χάνονται ζωές νέων παιδιών– κρατά πάνω από 40 χρόνια, προφανώς είναι ανίατη. Αν ήταν θεραπεύσιμη θα είχε βρεθεί το φάρμακο.
Δεν μπορεί λαοπρόβλητοι ηγέτες να μην γνώριζαν πως η οπαδική βία αποτελεί μια κοινωνική μάστιγα! Και μου φαίνεται αδιανόητο, ενώ έκαναν αυτή τη διάγνωση να μην επιχείρησαν να τη θεραπεύσουν. Εξήγγειλαν κάποια μέτρα και μέχρις εκεί. Η εφαρμογή τους πήγε στις καλένδες. Γιατί; Για τους ίδιους λόγους που δεν τοποθετούνται –και ούτε πρόκειται ποτέ να...

Η χώρα της διαχρονικής ανομίας

Κακώς ξαφνιάστηκε το πανελλήνιο με τη βαρβαρότητα των χούλιγκαν που πέταξαν τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Είναι η νομοτελειακή κατάληξη χρόνων ανομίας που έχει διαποτίσει την ελληνική κοινωνία, και έχει πλέον γίνει συνείδηση.
Δεκαετίες τώρα, η ανομία θεριεύει με την ανοχή των κυβερνήσεων, και την ακούσια υποστήριξη μιας καθυστερημένης Αριστεράς, που αταβιστικά σε κάθε αστυνομική δράση, θεατρικώς έμφοβη, θυμάται τον χωροφύλακα της δεκαετίας του '50.
Η κυβέρνηση αύριο θα ανακοινώσει, λέει, μέτρα. Μα είχε ανακοινώσει και μετά τη δολοφονία του...

Ο ξαφνικός «καημός» του Τ. Ερντογάν για τις αερομαχίες

Το ενδιαφέρον του Τ. Ερντογάν για τις αερομαχίες στο Αιγαίο όπως εκφράσθηκε στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Αθήνα προς την Άγκυρα δεν είναι κάτι καινούργιο.
Ο Τούρκος πρόεδρος εκμυστηρεύθηκε στους συνομιλητές του, δημοσιογράφους και διευθυντές ΜΜΕ που τον συνοδεύουν στο Προεδρικό Αεροσκάφος, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό αναφέρθηκε στις αερομαχίες και είπε στον Κυρ. Μητσοτάκη «ας κλείσουμε αυτή τη σελίδα κι ας το τελειώσουμε».

Τον Μάιο του 2010 στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Χίλτον με τον τότε πρωθυπουργό...