Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 14 Απριλίου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 14 Απριλίου 2024...

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (13-04-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, αθλητικών και οικονομικών εφημερίδων...

Μπάιντεν σε Ιράν: Μην το κάνετε - Αργά ή γρήγορα η Τεχεράνη θα επιτεθεί στο Ισραήλ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Παρασκευή, ότι αναμένει το Ιράν να αναλάβει «σύντομα» δράση, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ιρανικές απειλές για αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, και κάλεσε την Τεχεράνη να μην επιτεθεί.
«Δεν θέλω να δώσω εμπιστευτικές πληροφορίες, αλλά περιμένω αυτό να είναι σύντομα», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος απάντησε επίσης σε ερώτηση σχετικά με το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στην Τεχεράνη: «Μην το κάνετε!», τόνισε.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης: «Είμαστε αφοσιωμένοι στην υπεράσπιση του Ισραήλ. Θα στηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε στην υπεράσπιση του Ισραήλ και το Ιράν δεν θα τα καταφέρει»...

Άλλη μία «παράδοξη» συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Στην πολιτική αντιπαράθεση, σε μία χώρα με μακρά παράδοση εντάσεων που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, φαντάζομαι πως είναι λίγα τα πράγματα που θα μπορούσαν να μας εκπλήξουν. 
Κατανοητό και ανθρώπινο αφού από την έκβαση των εκλογών εξαρτώνται πολλά, μεταξύ των οποίων και οι ηγεσίες του κομμάτων.
Αυτή είναι μία προσέγγιση, μία παραδοχή, την οποία όλοι λίγο ή πολύ την έχουμε αποδεχτεί, γι’ αυτό και πολλοί συμπολίτες μας δεν δίνουν πια μεγάλη σημασία στο τι λέγεται...

Οι ευρωεκλογές ως καταλύτης νέας μεταρρυθμιστικής πορείας

Από τις εθνικές εκλογές του ’23, όταν οι πολίτες επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη, δεν έχει περάσει «αιώνας» - κατά πως αισθάνεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να δικαιολογήσει την τζούφια φωτοβολίδα για πρόωρες εκλογές - αλλά είναι αλήθεια ότι πέρασε ένα πυκνό χρονικό διάστημα με σημαντικές αστοχίες, αλλά και με πολλές μεγάλες και μικρές «νίκες» οι οποίες όμως δεν καταγράφονται με τους συνήθεις όρους, επικοινωνιακού κουρνιαχτού.
Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές παράγουν αποτελέσματα και συντείνουν, εννοείται συνδυαστικά μαζί με άλλους παράγοντες, στην εικόνα που διαμορφώνεται λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές.  Η ευκρινής παρουσίαση στους πολίτες των θετικών αλλαγών, που επήλθαν καθώς  και ένα ευσύνοπτο σχέδιο για επόμενα μεταρρυθμιστικά...

ΔΕΗ: Από την Αδριατική ως τη Μαύρη Θάλασσα με το νέο brand... «ppc»

Στο διεθνή επιχειρηματικό στίβο, ένα εταιρικό λογότυπο δεν είναι απλά ένα λογότυπο. Αντικατοπτρίζει τη δύναμη της μάρκας, τη διεθνή της εικόνα, την αναγνωρισιμότητά της και κυρίως την ισχύ της χώρας καταγωγής της επιχείρησης.
Στο παγκοσμιοποιημένο μας κόσμο, το logo ενός προιόντος ή μιας υπηρεσίας διαφημίζει τη χώρα απ’ όπου προέρχεται, είναι πρεσβευτής της και εμπάσει περιπτώσει κάτι πολύ παραπάνω από μια ομιλική ταυτότητα.
Το γεγονός ότι οι λογαριασμοί ρεύματος που θα κρατάνε στο εξής στα χέρια τους οι 3 εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ στη Ρουμανία, θα φέρουν το νέο λογότυπο PPC, (δηλαδή Power Public Company, όπως η μετάφραση του «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού»), σημαίνει ότι το brand name ΔΕΗ, άρα και της Ελλάδας, μπαίνει στα ρουμανικά σπίτια...

Η προσγείωση με την επαναφορά των «γκρίζων ζωνών» και το πρώτο crash test

Τη λεπτή ισορροπία της διατήρησης του ήπιου κλίματος ενόψει και της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα αλλά και της συνέχισης άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας παρά τις «ενστάσεις» και απειλές της Τουρκίας, αναζητεί η Αθήνα, μετά την εμπλοκή που υπήρξε με την αντίδραση της Τουρκίας στην αναγγελία ίδρυσης Θαλάσσιου Πάρκου στο Αιγαίο.
Με την απειλητική ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, επαναφέροντας μάλιστα και τις διεκδικήσεις των «γκρίζων ζωνών» δεν επιβεβαίωσε απλώς ότι τίποτε δεν άλλαξε στην αναθεωρητική ατζέντα της Τουρκίας, παρά τα χαμόγελα και τη σχεδόν μηδενική ένταση στο Αιγαίο, αλλά αποκαλύπτει και τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία εκλαμβάνει τη διαδικασία επαναπροσέγγισης με τη χώρα μας...

Αγώνας δρόμου για τις Ευρωεκλογές – Διασταυρώνουν τα ξίφη τους τα κόμματα

Δύο μήνες απομένουν για τις Ευρωεκλογές και τα κόμματα διανύουν αγώνα δρόμου, ενώ παράλληλα διασταυρώνουν τα ξίφη τους. 
«Εθνικές κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας, το 2027, οπότε και θα κριθεί από τους πολίτες» 
ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.
«Οι ευρωεκλογές είναι μια εθνική κάλπη, θα βγούνε και πολιτικά συμπεράσματα. Αν ξαναφουντώσει αυτό το κίνημα της αντισυστημικότητας με κόμματα που κινούνται σε ένα μίγμα μηδενισμού ασυναρτησίας και λαϊκισμού, δεν είναι καλό για...

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Όλες οι αλλαγές στη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ

Στην Ολομέλεια της Βουλής έχει ανοίξει η συζήτηση αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας - Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», η οποία και θα ολοκληρωθεί σήμερα.
Το νομοσχέδιο έχει σκοπό να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες ώστε η μεταρρύθμιση του συστήματος να αναδείξει στο μέγιστο βαθμό ένα ελκυστικό σύστημα υγείας, δήλωσε στη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Πρόκειται, όπως είπε ο υπουργός, για μέτρα που υλοποιούν με επιτυχία οι άλλες χώρες της ΕΕ, όμως η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες που έχουν απομείνει και αρχίζει να τα υλοποιεί τώρα...

Τα... σκανδαλιάρικα μηνύματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll

Οι δημοσκοπήσεις παρά την όποια φθορά της κυβέρνησης "παράγουν" συνεχώς νέα δεδομένα, τα οποία χρήζουν βαθύτερης ανάλυσης, στην τελική ευθεία προς τις Ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με τη νεότερη δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, η διαφορά μεταξύ της πρώτης Νέας Δημοκρατίας και του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ στις 17,1 μονάδες, δεν αποτελεί φυσικά είδηση, ούτε μάλιστα και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα να... υπερπηδήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να ανησυχεί ακόμη και για την τρίτη θέση, καθώς ανεβαίνει ο Βελόπουλος και σιγά σιγά ο Ανδρουλάκης θα νιώθει την...

Toncoin: Πού οφείλεται το ράλι του crypto που σχετίζεται με το Telegram

Το Toncoin γνωστό ως Open Network που συνδέεται με τη δημοφιλή εφαρμογή Telegram ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση το Cardano και σημειώνει ράλι 35% σε εβδομαδιαία βάση.
Το κρυπτονόμισμα πλέον κατατάσσεται στα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, αφού η τιμή διαπραγμάτευσης του $TON αυξήθηκε κατά 35% την περασμένη εβδομάδα.
Το πρόσφατο ράλι του Toncoin σύμφωνα με πολλούς συνδέεται επίσης με εικασίες ότι το Telegram θα μπορούσε σύντομα να επιδιώξει μια δημόσια εγγραφή.
Ωστόσο, η σχέση του κρυπτονομίσματος με την εφαρμογή messenger είναι περίπλοκη...

Αυξάνεται η αλαζονεία και ο επιθετικός τρόπος του κ. Κασσελάκη

«Αρκεί να δει κανείς άλλη μια συνέντευξη του κ. Κασσελάκη για να διαπιστώσει ότι αυξάνεται και η αλαζονεία του και ο επιθετικός τρόπος με τον οποίο μιλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν πιέζεται να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις»
αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο Mega.
«Κάθε φορά πάντως που αναφέρεται στα της οικονομίας και στο που θα βρει τα χρήματα για να εφαρμόσει το πρόγραμμα των 40 δισ. που έχει ανακοινώσει, οι οικονομολόγοι θα πρέπει να απομακρύνονται από τις τηλεοράσεις», προσθέτουν.
Και συμπληρώνουν:...

Από πού… αγοράζει αισιοδοξία ο Κασσελάκης; - Το πρόβλημα του Ανδρουλάκη

Ο τρόπος να τα βλέπεις όλα ρόδινα! 
Δεν ξέρουμε από πού… αγοράζει αισιοδοξία ο Στέφανος Κασσελάκης να αγοράσουμε κι εμείς, αλλά χθες δήλωσε ότι μέσα σε δυο μήνες μπορούν όλα να ανατραπούν. Με τα δεδομένα που, όπως είπε, παρατηρεί σήμερα είναι εφικτό ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. 
Ε, και αυτό να μη γίνει τώρα, θα γίνει στις εθνικές.
Και αυτά ενώ χθες σε μια ακόμη δημοσκόπηση κατεγράφη η χαοτική διαφορά του κόμματός του από τη ΝΔ. Πρόκειται για την Opinion Poll, που εντοπίζει τη διαφορά στις 17 μονάδες. Περίπου το ίδιο ποσοστό αποδίδουν και οι υπόλοιπες δημοσκοπικές εταιρείες, τα αποτελέσματα των οποίων στέκουν σαν τα …σβησμένα κεριά του Καβάφη, για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.
Όχι φυσικά, δεν τα κάνει όλα καλά η ΝΔ για να διατηρεί αυτή την απόσταση. Μάλλον τα κάνουν όλα λάθος οι άλλοι δύο...

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ισχυρό προβάδισμα 17,1 μονάδων της Ν.Δ. – Η «μάχη» για τη δεύτερη θέση (κάρτες)

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση. 
Σύμφωνα με την έρευνα της Opinion Poll που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Action 24, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 17,1 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην εκτίμηση ψήφου.
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι τρίτο, ενώ ακολουθούν στην τέταρτη θέση η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ στην πέμπτη.
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση η Νέα Δημοκρατία προηγείται με...

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης από Βίλνιους: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η φυσική πύλη εισόδου για την ενέργεια από νότο σε βορρά

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακή πύλη, στις μεταφορές και στα logistics στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Για τον σημαντικό ρόλο που έχει η Ελλάδα ως ενεργειακή πύλη, στις μεταφορές και στα logistics στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με πρωταγωνιστή το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής των Τριών Θαλασσών στο Βίλνιους στη Λιθουανία.
«Όπως ξέρετε η Ελλάδα είναι επίσημο μέλος της πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών από...

Μητσοτάκης: Θα κριθώ στο τέλος της 4ετίας - Βλέπω Κασσελάκη και Βελόπουλο και μου θυμίζουν Τσίπρα και Καμμένο

Το μήνυμα ότι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2027, στο τέλος της τετραετίας «οπότε θα κριθώ από τους πολίτες»
έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του την Πέμπτη στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε στις ευρωεκλογές «ψηφίζουμε για το πώς μπορούμε την επόμενη μέρα να βοηθήσουμε τους πολίτες όντας διεκδικητικοί στην Ευρώπη» ενώ πρόσθεσε ότι «βλέπω ένα remake, τον Κασσελάκη και τον Βελόπουλο και μου θυμίζουν πολύ τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο».
Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «κοιτάζουμε να εκταμιεύσουμε ένα ποσό ώστε το Κράτος να μπορεί να επιδοτήσει τα χειρουργεία αυτά, να είναι δωρεάν για ορισμένες κατηγορίες ασθενών»...

Βολφγκανγκ Σόιμπλε: Ετυμηγορία

Κατ’ αρχάς, ψυχραιμία. Δεν χρειάζεται πανικός. Ο Σόιμπλε είναι νεκρός. 
Η υπενθύμιση είναι απαραίτητη, αν κρίνει κανείς από το πόσοι, με αφορμή τα απομνημονεύματά του, ένιωσαν την ανάγκη να τον (ξανα)βρίσουν, παρότι δεν μπορεί πια καν να τους ακούσει. Η μετά θάνατον έκδοση της ετυμηγορίας του είναι όμως γι’ αυτό πιο «επικίνδυνη»: Επειδή δεν μπορεί να απαξιωθεί ως προϊόν πολιτικού υπολογισμού. Ο συγγραφέας δεν ήθελε να πετύχει τίποτε άλλο παρά να αφηγηθεί την Ιστορία όπως την έζησε.
Όσο ζούσε άλλωστε –όπως επισημαίνει στο βιβλίο– ήλεγχε πλήρως αυτά που έλεγε, σε αντίθεση...

Ανάλυση Deutsche Welle: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Μια έξοδος της Ελλάδας δεν θα ήταν προσωρινή και θα οδηγούσε στην ανακύκλωση της οικονομικής εξαθλίωσης, ιδιαίτερα για τα χαμηλότερα εισοδήματα αναφέρει στην ανάλυσή της
«Η ιστορία θα είναι ευγενική μαζί μου, διότι σκοπεύω να τη γράψω ο ίδιος» έλεγε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Και έπραττε αντιστοίχως. 
Όπως και να το κάνουμε, οι πολιτικοί συνήθως ενδιαφέρονται για την υστεροφημία τους. Αποχωρώντας από την ενεργό δράση, παρουσιάζουν συχνά μία δική τους εκδοχή των γεγονότων στα απομνημονεύματά τους» αναφέρει η ανάλυση της Deutsche Welle για τα απομνημονεύματα του Βόλφανγκ Σόιμπλε που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. 
Στην ανάλυση της η DW, την οποία υπογράφει ο Γιάννης Παπαδημητρίου, Νομικός και δημοσιογράφος που ασχολείται κυρίως με ευρωπαϊκά, πολιτικά και οικονομικά θέματα, επισημαίνει...

Το αδιέξοδο των πολιτών και η οικονομία που «τρέχει»

Η επιλογή της κυβέρνησης να επαναφέρει σε πρώτο πλάνο την οικονομία και τις μεταρρυθμίσεις -ενόψει μιας σύντομης προεκλογική περιόδου, που οδηγεί, όμως, σε μια εξαιρετικά κομβική κάλπη- δεν είναι τυχαία. 
Μετά από μία μακρά περίοδο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, η οποία συνεχίζεται με αφορμή κάθε πτυχή της επικαιρότητας, το Μέγαρο Μαξίμου είναι σαφές ότι επενδύει και πάλι σε αυτό, που γνωρίζει να κάνει καλά, την παρουσίαση ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την επόμενη ημέρα, επιδιώκοντας την ευθεία σύγκριση με τις πολιτικές δυνάμεις, που βρίσκονται απέναντί του.
Η οικονομία και οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν, άλλωστε, το «προνομιακό» πεδίο για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ειπώθηκαν μπροστά στις κάμερες κατά τη...

Είναι βιώσιμος ο δικομματισμός;

Το πολιτικό-κομματικό μας σύστημα δεν βρίσκεται σε κάποια ανισορροπία ή ασυμμετρία όπως εδώ και πολύ καιρό υποστηρίζεται συστηματικά με διάφορα έωλα επιχειρήματα
Το γεγονός ότι ένα ισχυρό κόμμα κυβερνά ενώ κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είναι σε απόσταση βολής για να το απειλήσει εκλογικά δεν καθιστά το πολιτικό σύστημα «ανισόρροπο». Η χώρα έχει αντιπολίτευση πολύχρωμη. Σοβαρή αντιπολίτευση δεν έχει
Όλες οι περισπούδαστες αναλύσεις που εμφανίζονται και κάποια δημοσκοπικά ευρήματα αξιολογούνται με το μέτρο ενός παρωχημένου δικομματισμού.
Ποιο κόμμα θα βάλλουμε στη θέση της ΝΔ, ποιον στη θέση του κ. Μητσοτάκη, ο άρτι αφιχθείς εξ Αμερικής διατείνεται ότι ήρθε ακριβώς γι αυτόν τον σκοπό, όχι με ποιους τρόπους...

«Μάθημα» ανευθυνότητας από ΣΥΡΙΖΑ για το σχολικό μπούλινγκ

Ακόμη και στο Σάμερχιλ, το πιο ελευθεριακό σχολείο του πλανήτη, που ιδρύθηκε το 1921, ο εμπνευσμένος ιδρυτής του Αλεξάντερ Σάδερλαντ Νηλ, εμπέδωσε απαρχής στους μαθητές έναν απαράβατο κανόνα:
«Ελευθερία, όχι ελεύθερη άδεια να κάνεις ό,τι θέλεις. Ελευθερία δε σημαίνει ασυδοσία».
Εμείς εδώ θέλουμε ελευθερία χωρίς κανόνες και υποχρεώσεις. Δηλαδή ασυδοσία. 
Και είναι απορίας άξιον γιατί αυτή η άποψη εκλαμβάνεται ως αριστερή! Ίσως γιατί η Αριστερά στην Ελλάδα έχει αποδράσει από την ορθή λογική και έχει ενσωματώσει κάθε παράλογο...

Τα επίδικα και ο πραγματικός πήχης των ευρωεκλογών

Η πιο προβληματική παράμετρος των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, είναι η απουσία συζήτησης για όλα εκείνα που πραγματικά κρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις ευρωκάλπες.
Είναι η διαχείριση των κοινών ευρωπαϊκών προκλήσεων, από το δημογραφικό, τη μετανάστευση, την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα, την κλιματική κατάρρευση, τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα, την κατεύθυνση της γεωργίας, της κτηνοτροφίας κλπ
Είναι επίσης η ζωτική ανάγκη να περιοριστεί η ισχύς και η επίδραση που έχουν στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, ο λαϊκισμός που καλλιεργείται αρκετές φορές με λίπασμά του, τον ελιτισμό.
Δεν χρειάζεται να το πει ο πρωθυπουργός για να συνειδητοποιήσουμε ότι οι Βρυξέλλες είναι πιο...

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Εφορία: Αλλάζουν όλα με κατάργηση εγγράφων, βιβλίων και παραδοσιακών ελέγχων

Τι προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή
Όσα γνωρίζετε για την εφορία… ξεχάστε τα! Ή τουλάχιστον, πολλά από αυτά που βασάνιζαν τους φορολογούμενους την αναλογική εποχή των χαρτιών, των βιβλίων και των εγγράφων. 
Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους ο κώδικας φορολογικών διαδικασιών μέσα από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Η ταλαιπωρία πολλών με τις φορολογικές δηλώσεις, οι ελέγχοι που δεν τελειώνουν ποτέ, οι «σκληροί» οροι για απώλεια ρυθμίσεων αποτελούν παρελθόν. Ο νέος κώδικας πρακτικά φέρνει...

5 πιθανοί λόγοι παρακολούθησης του Ανδρουλάκη

«Είμαι περίεργος να μάθω γιατί παρακολουθείτο και μέχρι να το μάθω δεν μπορώ να μην κάνω υποθέσεις...»
Όσοι διαβάζετε καιρό και τακτικά το «και μπράβο τους» θα θυμάστε ότι είμαι υπέρ της παρακολούθησης των πολιτικών (και των στρατιωτικών και των διπλωματών) από την ΕΥΠ. Πιστεύω ότι αν υπάρχουν κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια (αν δεν υπάρχουν, πρέπει να καταργηθεί η ΕΥΠ), αυτοί δεν προέρχονται από τους μανάβηδες και τους υδραυλικούς αλλά από ανθρώπους με εξουσία και πληροφορίες. Την ίδια άποψη είχε για λίγο και ο πρωθυπουργός...

Ο Κασσελάκης ζητεί πρόωρες εκλογές. Βιάζεται για την… σφαγή του

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει την εποποιία του ανορθολογισμού που τείνει να περιπέσει στην επικράτεια του χαβαλέ. 
Επιτυχημένα ωστόσο αφού έλκει τους ομοίους του στη στο κοινωνικό μωσαϊκό: 
Αυτούς που κριτήριό τους είναι η ειδωλοποίηση της ελαφράς τηλοψίας, η ωραία εμφάνιση, η χαμογελαστή φιλική συμπεριφορά, θεατρική ή όχι, και τελικά ο χαβαλές.
Γι’ αυτό και παρόλα όσα αντιθετικά λέει, όχι μόνο δεν κατακρημνίζεται αλλά επιδοκιμάζεται με σταδιακή προσαύξηση των ποσοστών του.
Τα πρόσφατα στριφογυρίσματά θα τα ζήλευε και ο Τσίπρας. Οι αλλαγές θέσεων του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ωρίμαζαν μέσασε εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να δικαιολογηθούν με το παλιό κομμουνιστικό «νέες συνθήκες νέα καθήκοντα»...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στρατηγική σύγκρουσης με τον λαϊκισμό

Η ευθεία σύγκριση, αλλά και αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης
, η παρουσία του πρωθυπουργού στοχευμένα σε περιοχές, που αναδεικνύεται περαιτέρω η ανάγκη συσπείρωσης και η έμφαση στο διακύβευμα της κάλπης
φαίνεται ότι αποτελεί το τρίπτυχο της στρατηγικής επιλογής του Μεγάρου Μαξίμου, κατά τις πρώτες ημέρες της άτυπης προεκλογικής περιόδου, που έχει ήδη αρχίσει.
Με τις κάλπες των ευρωεκλογών να έχουν αναδειχθεί από όλους -και από την κυβέρνηση- ως «καταλύτης» για το πολιτικό σκηνικό και το αποτέλεσμά τους να έχει συσχετισθεί με ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αποδομήσει ο ίδιος τη ρητορική, που αναπτύσσουν Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά και Κυριάκος Βελόπουλος, αναδεικνύοντας την αναμέτρηση του Ιουνίου ως...

Στ. Κασσελάκης: Ο επικίνδυνος Βαρουφάκης του μέλλοντος

Όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης εισήλθε στην πολιτική σκηνή της χώρας, με το κολλητό τζιν, το μαύρο δερμάτινο, τα ανοιχτά πουκάμισα, την πανεπιστημοσύνη του, τις εύκολες λύσεις και τον πλέριο αντισυστημισμό του -αν και ανήκε στα ψηλά κοινωνικά στρώματα ατενίζοντας τη ζωή από το ρετιρέ κάτω από την Ακρόπολη- οι κάμερες καραδοκούσαν έξω από το υπουργείο, τα μεσημεριανάδικα έδιναν μάχες και οι γυναίκες ψηφοφόροι εκτίναξαν τη δημοφιλία του στα ύψη.
Ο σταρ των media, με την (αυτ) απάτη ότι «σκότωσε» την τρόικα και ότι θα τιμωρήσει την Ε.Ε., έκλεισε τις τράπεζες, έσυρε τους συνταξιούχους στις ουρές της απόγνωσης με τις τελευταίες ρυθμίσεις των περίφημων capital controls, να αίρονται μόλις τον Αύγουστο του 2019
Οι ομοιότητες και οι αναλογίες της περίπτωσης του Στέφανου Κασσελάκη με το Γιάνη Βαρουφάκη είναι εντυπωσιακές...

Πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο για τις κάλπες - Αυξάνεται η ένταση στα κόμματα με φόντο τις Ευρωεκλογές

Οι στρατηγικές των κομμάτων στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές, διαγράφονται όλο και πιο καθαρά δύο μήνες πριν τις κάλπες.

Νέα Δημοκρατία


Με το βλέμμα στις διαρροές προς τα δεξιά και στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων στη βόρεια Ελλάδα ενόψει των ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη.
«Καθώς θα μπαίνουμε στην τελική ευθεία, να ζητήσω από την καθεμία και τον καθένα από σας ξεχωριστά να κάνει το κάτι παραπάνω. Μπορούμε να το κάνουμε, μπορούμε να πολεμήσουμε τη χαλαρότητα».
Στην πλατεία Αριστοτέλους μίλησε με περαστικούς και καταστηματάρχες και ήπιε τον καφέ του με στελέχη της ΝΔ, και στην Πολίχνη απάντησε στο αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη για διπλές εκλογές...

Ψάρια και θαλασσινά: Ποια είναι τα πιο θρεπτικά; Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ απαντά

Η πλειοψηφία των ατόμων συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους ψάρια και θαλασσινά. 
Ποια όμως έχουν τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία; 
Ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ εξηγεί
Η πλειονότητα των καταναλωτών προτιμούν να ενσωματώνουν στo διατροφικό τους μενού, τρόφιμα όπως πουλερικά και θαλασσινά, περιορίζοντας τα έτοιμα επεξεργασμένα τρόφιμα.
Πράγματι, τα πουλερικά και τα ψάρια εν συγκρίσει με το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας και τα αλλαντικά σχετίζονται βάσει ερευνών, με μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων
Σε ό,τι αφορά τα ψάρια και τα θαλασσινά, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι επιλέγουν ψάρια όπως ο σολομός ή ο τόνος...

Παραβατικότητα ανηλίκων: Συγκλονιστικά στοιχεία - Εμπλοκή σε ληστείες, ναρκωτικά και όπλα

Αναλυτικά στατιστικά για όλη την επικράτεια 
- Πεντακόσιες συλλήψεις το τελευταίο δίμηνο 
- Περισσότεροι από 40.000 έλεγχοι σε όλη την χώρα
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την παραβατικότητα ανηλίκων στην χώρα μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η παραβατικότητα ανηλίκων εμφανίζεται σε πολλές μορφές, όπως χρήση ναρκωτικών, κατοχή όπλων, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ληστείες, κλοπές, καθώς και περιστατικά σωματικής βλάβης και απειλών.
Αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ...

ALCO: Το 44% λέει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση - Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Το 40% των αναποφάσιστων είναι ψηφοφόροι ΝΔ, πράγμα που σημαίνει ότι το κυβερνών κόμμα έχει τις μεγαλύτερες δεξαμενές ενόψει ευρωεκλογών
- Δημοφιλέστεροι υπουργοί οι Δένδιας, Πιερρακάκης, Γεωργιάδης 
- Επιδεινώνεται η ακρίβεια, λέει το 72%
Δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση απέναντι στη ΝΔ λέει το 44% στο β' μέρος της δημοσκόπησης της ALCO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha. 
Μετά από τον «Κανένα», ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13%, μία μονάδα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι υπολείπεται στην πρόθεση ψήφου στην ίδια μέτρηση. ...

Δικαιώνει Πιερρακάκη, απορρίπτει τις ενστάσεις για τα μη κρατικά ΑΕΙ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αναλυτικά η απάντηση της Ευρωπαικής Επιτροπής στην ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη - Νικολάου Αλαβάνου για τα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
Η Κομισιόν με απάντηση της σε ερώτηση ευρωβουλευτών ουσιαστικά δικαιώνει το νόμο του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη αναφορικά με την εγκατάσταση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα, απαντώντας σε ερώτηση των ευρωβουλευτών...

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Γ. Φλωρίδης: Με το νέο δικαστικό χάρτη μειώνεται ο χρόνος έκδοσης αποφάσεων

Για ιστορική στιγμή της κυβέρνησης έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μαζί με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, κατά την παρουσίαση του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας, καθώς πρόκειται για τομή που επέρχεται στη Δικαιοσύνη από την εφαρμογή του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Φλωρίδης, ανέφερε ότι ο νέος δικαστικός χάρτης, η υλοποίηση του οποίου ξεκινάει από 16 Σεπτεμβρίου 2024, είναι η μεγαλύτερη τομή από τη σύσταση του ελληνικού κράτους, σημειώνοντας πως μετά από 104 χρόνια λειτουργίας τους, τα Ειρηνοδικεία εντάσσονται πλέον στα Πρωτοδικεία. Κάτι που σύμφωνα με τον υπουργό αναμένεται να επισπεύσει τον χρόνο έκδοσης των πολιτικών και ποινικών αποφάσεων από τα 4 χρόνια (1.482 ημέρες) που απαιτούνται σήμερα στα 2,5 χρόνια (900 ημέρες)...

Γιατί οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές και ο πόλεμος... φθοράς

Η πολιτική σταθερότητα στη χώρα αποτελεί προαπαιτούμενο και αυτό φαίνεται να το έχει καταλάβει η πλειοψηφία των πολιτών, αλλά όχι ο Κασσελάκης, ο οποίος, προσπαθεί απεγνωσμένα να εισέλθει στη Βουλή.
Η χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Alpha, δείχνει ότι το 57% των ερωτηθέντων δεν θέλει... περιπέτειες, ενώ το 49% θεωρεί ότι οι Ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας...

Οι ευρωεκλογές του 24 δεν αποτελούν βατήρα για τις εθνικές του 27

Καταντάει μονότονο. 
Κάθε δημοσκόπηση επιβεβαιώνει τα γνωστά, ώστε να μην αποτελεί πλέον είδηση. 
Η ΝΔ προηγείται, ο Κασσελάκης, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθιερώνεται ως δεύτερος, και ακολουθεί ασθμαίνον το ΠΑΣΟΚ, με τον φόβο μην υπερκεραστεί από τον κομιστή του Ιησού, Βελόπουλο.
Χθες, η δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha, δίνει στη ΝΔ από 29% έως 33%, τον ΣΥΡΙΖΑ από 14% έως 16% και στο ΠΑΣΟΚ από 12% έως 14%.
Τα ΜΜΕ ακολουθώντας τη πεπατημένη, να παράγουν θρίλερ για να διατηρούν το ειδησεογραφικό ενδιαφέρον, έχουν αφαιρέσει από τις ευρωεκλογές το αυτόνομο νόημά τους. Τις έχουν μετατρέψει σε βατήρα εκκίνησης για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών...

Celebrities και Ευρωεκλογές

Απομένουν μόνο λίγες εβδομάδες από τις ευρωεκλογές και τα κόμματα, τουλάχιστον τα τρία μεγάλα ή μεσαία της σημερινής Βουλής, παρουσιάζουν τους υποψηφίους τους. Εννοείται πως διαγκωνίζονται ποιο θα προσελκύσει περισσότερους αναγνωρίσιμους στο ευρύ κοινό και έτσι καταφεύγουν στις συνεργασίες με παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών, πανελίστες (τι λέξη κι αυτή!), πρώην ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς, δημοσιογράφους κ.λπ. celebrities.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο νομίζουν πως θα δελεάσουν άλλους, πέραν των κομματικών τειχών, ώστε τη βραδιά των εκλογών να πανηγυρίσουν και να ανακηρύξουν εαυτόν πραγματικό νικητή των εκλογών.
Υπήρξαν και μεταγραφές αεροδρομίου, όπου διαπιστώσαμε οι επίμονοι παρατηρητές της πολιτικής...

Γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης αναβαθμίζει το δίλημμα της κάλπης

Προσδίδοντας και εθνική διάσταση, παράλληλα με την ευρωπαϊκή, στην κάλπη των ευρωεκλογών και δηλώνοντας ότι το όνομά του βρίσκεται σε κάθε ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε ουσιαστικά την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.
Με τον ίδιο τρόπο, ο πρωθυπουργός αναβάθμισε και το δίλημμα της κάλπης, «ξορκίζοντας» την χαλαρή ψήφο και την ψήφο διαμαρτυρίας, μιλώντας για τον κίνδυνο η χώρα να περάσει σε νέους πειραματισμούς και να θέσει σε κίνδυνο όσα έχουν επιτευχθεί. Γι’ αυτό και ζήτησε επί της ουσίας από τους πολίτες να ανανεώσουν, να επαναβεβαιώσουν την στήριξή τους στην κυβέρνηση και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για την τριετία, που υπολείπεται έως την λήξη της θητείας της...

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Εβδομάδα Παθών προ του Πάσχα

Πολλά τα γεγονότα την εβδομάδα που πέρασε με αποκορύφωμα τελικά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.
-Κατ΄ αρχάς η πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε ο κ. Ανδρουλάκης εναντίον της «αδίστακτης αγέλης εξουσίας» στη βάση αναμασημένων «αποκαλύψεων» για το «μοντάζ», το «μπάζωμα» και τα συναφή στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών. Επιδίωξε προφανώς να ηγηθεί κάποιου φαντασιακού «αντιδεξιού», «δημοκρατικού τόξου». Η πρόταση καταψηφίστηκε μετά φανών και λαμπάδων.
Μολονότι οργίασαν η αδίστακτη πολιτική τυμβωρυχία και πτωματολογία, οι απίθανες θεωρίες συνωμοσίας, η κυβέρνηση ψύχραιμα έδωσε ορθολογικές, αυτονόητες, πειστικές απαντήσεις και με...

Εάν μάθει γιατί τον παρακολουθούσαν, θα μας το πει ο Ανδρουλάκης;

Δεν είναι σίγουρο ότι θα τελειώσει σήμερα το σήριαλ της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, ο οποίος θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο.
Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, θεσμικά δεν μπορεί να ξέρει τον λόγο. Απελευθερώθηκε τώρα να τον μάθει, μετά την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο του 2021 σχετικά με την απαγόρευση ενημέρωσης.
Η φυσική ακολουθία πράξεων εναπόκειται στην ΑΔΑΕ, η οποία θα ζητήσει το πληροφοριακό δελτίο της παρακολούθησης καθώς και την εισαγγελική άδεια η οποία συναίνεσε να τεθεί υπό παρακολούθηση. Της επίσκεψης Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ θα ακολουθήσει συνεδρίαση της ολομέλειας της Αρχής η οποία θα απευθυνθεί στην ΕΥΠ προκειμένου να της...

Συνέδριο συσπείρωσης με πήχη το 30% στις ευρωεκλογές

Η ευρωπαϊκή «μάχη» για την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου έχει, παρά τα επιμέρους χαρακτηριστικά της κάθε χώρας, έναν κοινό «αντίπαλο» για τις πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης, τις ακραίες φωνές του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς, που υψώνονται στους κόλπους των «27».
Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού τέτοιες φωνές αντανακλούν και ενδυναμώνονται και στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Χαρακτηριστικές του κλίματος, άλλωστε, οι αναφορές της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας και το AfD της Γερμανίας, αλλά και του Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος υποστήριξε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται ηγεσία που βρίσκει λύσεις, χρειάζεται Κυριάκο και Ούρσουλα, όχι Λεπέν και Σαλβίνι, ούτε τους εγχώριους φίλους του Πούτιν»...

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Palmos Analysis: Προβάδισμα 17,7 μονάδων για τη ΝΔ - Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,1%

Δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, η διαφορά της ΝΔ παραμένει τεράστια σε σχέση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει πως κερδίζει τη μάχη από το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση.
Προβάδισμα 17,7 μονάδων δίνει η τελευταία δημοσκόπηση που έκανε η Palmos Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή για τις ευρωεκλογές η ΝΔ βρίσκεται στο 31,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 13%, η Ελληνική Λύση στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 9,4%, ενώ ακολουθούν Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, Νέα Αριστερά με 4%, Νίκη με 3,5% και Σπαρτιάτες με 3,3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%...

Μοχλός ανάπτυξης της ευρωζώνης η Ελλάδα σύμφωνα με το Bloomberg

Οι οικονομίες της Νότιας Ευρώπης, οι οποίες επί μακρόν περιφρονούνταν από τους πλουσιότερους βόρειους γείτονές τους, έχουν αντιστρέψει τα δεδομένα, καθώς εδραιώνουν τον ρόλο τους ως μοχλού ανάπτυξης στην «παραπαίουσα» ευρωζώνη.
Ως έναν από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας της ευρωζώνης, χαρακτηρίζει την Ελλάδα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του.
Οι οικονομίες της Νότιας Ευρώπης, οι οποίες επί μακρόν περιφρονούνταν από τους πλουσιότερους βόρειους γείτονές τους, έχουν αντιστρέψει τα δεδομένα, καθώς εδραιώνουν τον ρόλο τους ως μοχλού ανάπτυξης στην «παραπαίουσα» ευρωζώνη...

Supernova: Η βαρβαρότητα της Χαμάς κατά των αμάχων την 7η Οκτωβρίου 2023 (Videos)

Αρκεί η ανάκληση μία ημερομηνίας συνδεδεμένης με σπαρακτικό γεγονός για να επιδοθούν νους και ψυχή σε μία διαδικασία πένθους είτε αφορά ένα προσωπικό βίωμα είτε το συλλογικό βίωμα ενός έθνους - κράτους. 
Αυτό, διότι μία τρομοκρατική επίθεση λογίζεται ως τραύμα, ένα τέτοιο τραύμα παραμένει ανεπούλωτο και τέτοιου είδους τραύματα δεν τυγχάνουν επούλωσης καθότι –πέραν του βιωματικού για όσους βρέθηκαν εκεί– καταγράφονται στο συλλογικό ασυνείδητο των πολιτών.
Αναφέρομαι στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, την 7η Οκτωβρίου 2023· παρότι το πλήρωμα του χρόνου δεν έχει επέλθει αρκετά, η ημερομηνία αποτελεί ήδη μία ρωγμή. Την παρομοιάζω με μία σελίδα που έχει σχεδόν σχιστεί, αλλά παραμένει, στο βιβλίο της Ιστορίας του Ισραήλ. Τα σχισμένα μέρη της σελίδας –της κομβικής ημερομηνίας– είναι κόκκινα καθότι έχουν νοτιστεί με τις κραυγές και το αίμα περισσότερων από 1.200 ατόμων που δολοφονήθηκαν άδικα εκείνη την ημέρα, και περισσότερων από 240 ατόμων που απάχθηκαν ως όμηροι...

Εγώ, η Άνθρωπος: Ανθρωποκτονία ή Γυναικοκτονία;

Η φριχτή δολοφονία μιας ανυπεράσπιστης νέας γυναίκας έξω από αστυνομικό τμήμα στο οποίο είχε καταφύγει για να βρει βοήθεια - αλλά τελικά βρήκε τον θάνατο - έχει χωρίς αμφιβολία συγκλονίσει, αλλά και εξοργίσει για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη. 
Έχει επαναφέρει ωστόσο και την συζήτηση περί της νομικής αναγνώρισης του όρου γυναικοκτονία. Μια συζήτηση που κινδυνεύει να καλύψει την ουσία του προβλήματος - υπό έναν υποκριτικό μανδύα αποκάλυψής του.
Η γυναικοκτονία είναι ένας κοινωνιολογικός και πολιτικός όρος, τον οποίο οφείλουμε να...

Σε επιφυλακή οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας σε έξι περιφέρειες – 71 πυρκαγιές σε 12 ώρες και ισχυροί άνεμοι ως την Τρίτη

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιούν περιπολίες 
- Η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων που οδηγούν σε δασικές εκτάσεις
Σύσκεψη με ομάδα μετεωρολόγων και στη συνέχεια συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Αντικείμενο οι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν την Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με αποτέλεσμα τον...