Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Οι ερωτήσεις των εξετάσεων εισαγωγής στο Harvard το 1869 ήταν κυρίως για την Ελλάδα

imageΣήμερα ίσως φαίνεται απίστευτο αλλά πίσω στο στα τέλη του 1800 η ακαδημαϊκή ελίτ, μιλούσε ελληνικά, έγραφε ελληνικά, διάβαζε ελληνική ιστορία και φιλοσοφία και έλυνε γεωμετρικά προβλήματα της πυθαγόρειας και ευκλείδειας γεωμετρίας. 
Και αν αμφιβάλλετε γι' αυτό, τότε δείτε τις ερωτήσεις για τις εξετάσεις εισαγωγής στο Harvard το 1869 και θα καταλάβετε πως οι θεμελιωτές της αμερικανικής δημοκρατίας στήριξαν την εκπαίδευση τους στην αρχαία Ελλάδα στον υπερθετικό βαθμό.

Πέντε λόγοι που η Ευρώπη διαλύεται...

Μπορεί οι 3 διεθνείς οίκοι αξιολόγησης , να έχουν ως στόχο να τινάξουν στον αέρα την διεθνή οικονομία; 
Προφανώς όχι.
Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι στους στόχους τους, αφού και οι ίδιοι ως εταιρείες και ως οργανισμοί είναι μέρος του συστήματος της Δύσης. Μπορούν όμως να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις με την άδεια μάλσιτα των πελατών τους, που δεν είναι άλλοι από τα κράτη και τις μεγάλες τράπεζες και funds.
Οι οίκοι αξιολόγησης θέτουν τα «στοιχήματα» στα...

«Βοήθα, Παναγιά μου, μην πέσουμε σε αγανακτισμένους»

Μακριά από τα «αδιάκριτα βλέμματα» θα προσπαθήσουν να περάσουν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου εφέτος οι υπουργοί της κυβέρνησης, φοβούμενοι τις αποδοκιμασίες των αγανακτισμένων κατοίκων και επισκεπτών στα διάφορα μέρη των διακοπών τους
Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί είναι η επιλογή της εκπροσώπησης της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 
Στην...

Ο Μπεγλίτης ομολογεί τα παζάρια με τους Τούρκους για τα 12 μίλια

«Διέψευσε»... επιβεβαιώνοντας τις συζητήσεις με τους Τούρκους για τη μείωση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 6 μίλια ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης. 
Ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου ως το 2004 και συμμετείχε στις διερευνητικές επαφές, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM αντέκρουσε μεν τους ισχυρισμούς του πρώην πρέσβη της Τουρκίας Ντενίζ Μπολούκμπασι ότι επί θητείας Παπανδρέου η Ελλάδα είχε δεχτεί να μην επεκτείνει σε ορισμένες περιοχές τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όμως παραδέχτηκε ότι γίνονταν συζητήσεις,...

Σιγά μην άφηναν τα μπάνια για να πάνε στην κηδεία

Δεν θυσίασε τις διακοπές και την καλοπέρασή του ούτε για να παραστεί στην κηδεία του Αναστάση Πεπονή ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος παρέμεινε, με το κανό και τα βατραχοπέδιλά του, στη Σκιάθο. 
Αντίστοιχη συμπεριφορά επέδειξε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (και προσωπικός φίλος του εκλιπόντος επί δεκαετίες) Ευάγγελος Βενιζέλος, μολονότι διαβεβαίωνε ότι θα μετακινηθεί για τον σκοπό αυτό από τη Σκόπελο όπου κάνει τις δικές του διακοπές...
Αμφότεροι χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα τους αυγουστιάτικους ανέμους, που για λίγες ώρες εμπόδιζαν τις θαλάσσιες μετακινήσεις στην περιοχή των Σποράδων. Στην...

Καταστροφική συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 6,9% στο β' τρίμηνο


Τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στα τελευταία 25 χρόνια σημείωσε το ελληνικό ΑΕΠ στο β' τρίμηνο του 2011 σε ετήσια βάση, δείχνοντας ότι η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6,9%. 
Δεν υπήρχε κανείς που να περίμενε ανάπτυξη του ΑΕΠ αλλά το μέγεθος της μείωσης του είναι δραματικό. 
Μόλις πριν ένα χρόνο...

Ποιός ο ρόλος του Νίκου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ;

Φουντώνουν οι πληροφορίες για την «εμπλοκή» του Νίκου Παπανδρέου στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. 
Όσο μάλιστα τα όσα έχουμε γράψει κατ’ αποκλειστικότητα  δεν διαψεύδονται, τόσο θα επιμένουμε να γράφουμε τις πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας…
Ο Νίκος Παπανδρέου έχει βάλει σκοπό να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε καθαρά οικογενειακή υπόθεση. Πώς θα μπορούσε κανείς να τον «κακολογήσει», όταν μιλάμε για το κόμμα που έχει ιδρύσει ο αείμνηστος πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου και του οποίου ηγείται (θεωρητικά πάντα) ο αδερφός του, Γιώργος Παπανδρέου...

Η Γερμανία παίζει με τη φωτιά



«Αν το σπίτι του γείτονά σου πιάσει φωτιά, ακόμη κι αν είναι ένα μικρό σπίτι και, ίσως, το φταίξιμο είναι του γείτονά σου, θα ήταν καλύτερα να μην αγνοήσεις τη φωτιά»...
είχε δηλώσει προ καιρού ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, αναφερόμενος στην Ελλάδα, λίγο πριν την προσφυγή της στο μηχανισμό στήριξης.
Φαίνεται ότι η φράση του δεν βρήκε ευήκοα ώτα στην Γερμανία, οι χειρισμοί της οποίας στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχουν πολλάκις επικριθεί.
Σήμερα το Βερολίνο, παρά την κρίση, που...

Ο Ντομινίκ Στρος Καν στη... μικρή οθόνη!

Όχι, δεν αποφάσισε να αλλάξει καριέρα ο Γάλλος πολιτικός. Απλά η... περιπέτειά του και η απόπειρα βιασμού της καμαριέρας του Sofitel θα γίνει επεισόδιο στην πετυχημένη σειρά Law and Order.
Το πολυαναμενόμενο επεισόδιο του "Νόμος & Τάξη-ειδική ομάδα" θα μεταδοθεί στις 21 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. 
Το σενάριο θα είναι εμπνευσμένο απ' τη δικαστική υπόθεση, με κατηγορούμενο τον Στρος-Καν όπως η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού περιοδικού "Guide"
Στο επεισόδιο, λοιπόν, ένας παντοδύναμος...

Τώρα εξηγούνται όλα! Διαβάστε τι φταίει για τα επεισόδια στο Λονδίνο και τη χρηματοοικονομική κρίση...

Μήπως φταίνε τα φεγγάρια (έχει και πανσέληνο αύριο...); Ο μύθος του «ξεκούραστου και χωρίς ειδήσεις Αυγούστου» καταρρίπτεται. Και για αυτό φταίνε οι ηλιακές καταιγίδες!

Ο Αύγουστος θεωρείται (λανθασμένα) «νεκρή» εποχή από ειδήσεις. Ο φετινός όμως είναι διαφορετικός. Διεθνής οικονομική κρίση, σκαμπανεβάσματα στις διεθνείς αγορές, επεισόδια στο Λονδίνο με πέντε νεκρούς...

Η οικονομία μας, τα βασικά μεγέθη της σε γράφημα, 1981 - 2011

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η Σελήνη των Ελλήνων - 20 φωτογραφίες με το Ελληνικό φεγγάρι


Η Σελήνη ,σύμφωνα με την θεογονία του Ησιόδου, είναι η κόρη του Τιτάνα Υπερίωνα και της Τιτανίδας Θείας. Είναι αδελφή της Ηούς (Αυγής) και του Ήλιου ο οποίος την φωτίζει πάντα φανερώνοντας την αδελφική του αγάπη. Αναπαρίσταται συνήθως είτε να ιππεύει στο πλάι έναν ίππο είτε να οδηγεί ένα άρμα από ένα ζευγάρι δυνατών αλόγων (ή ταύρων). Η Σελήνια σφαίρα της ή η ημισέληνος της αναπαρίσταται συνήθως είτε ως στέμμα στο κεφάλι της είτε ως μια ανυψωμένη πτυχή της λαμπερής της κάπας. Αρκετοί μύθοι την θέλουν να οδηγεί ένα κοπάδι από ταύρους και γι' αυτό και παρομοιάζουν την ημισέληνό της με τα...

Ανοιχτή επιστολή του Δημήτρη Ιατρόπουλου στους «Πνευματικούς Ανθρώπους» του τόπου

Είσαστε Ξεφτίλες!

Ποιος μικροαστικός σεισμός ταρακούνησε ωφελιμιστικά την κρανιακή σας κάψα, ω «πνευματικοί άνθρωποι» αυτής εδώ της πατρίδας, (αν τη θεωρείτε ακόμα πατρίδα την Ελληνίδα Γη) και το βουλώσατε;
Ποιος υπαρξιακός πανικός σας πέταξε στην άκρη των γεγονότων, την ώρα ακριβώς που Εσείς, πρώτες και πρώτοι, έπρεπε να μιλήσετε, να εκραγείτε, να ειδοποιήσετε, να οδηγήσετε;

''Αρνιέμαι'' - Χαρά Νικοπούλου


Στα «κάγκελα» κυβέρνηση και αντιπολίτευση...

«ΝΑΙ» ο Βενιζέλος, «ΟΧΙ» ο Σαμαράς

Φαίνεται πως η νέα δανειακή σύμβαση θα απασχολήσει ιδιαίτερα το πολιτικό σύστημα τις επόμενες εβδομάδες και θα επαναφέρει την κόντρα της κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία.
Με προτροπή του Ευάγγελου Βενιζέλου, η κυβέρνηση ενδέχεται να αξιοποιήσει στην προσπάθειά της να επιτύχει τη συναίνεση τη διαδικασία ψήφισης στη Βουλή της...

Πλάτων, «Νόμοι», ΣΤ΄

«Ακόμα κι όταν η πατρίδα κινδυνεύει να σκλαβωθεί ή να πέσει στα χέρια ανάξιων κυβερνητών, είναι προτιμότερο να επαναστατήσεις παρά να την εγκαταλείψεις και να καταφύγεις στην εξορία.
» Είναι προτιμότερο να υποφέρουμε όλες αυτές τις ταλαιπωρίες παρά να δεχτούμε αλλαγή του πολιτεύματός μας με κάποιο άλλο που θα κάνει τους ανθρώπους χειρότερους»

(Πλάτων, «Νόμοι», ΣΤ΄, 770e)

Ο αφελληνισμός της ΄Ιμβρου.

Μια ιστορία ντροπής για την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Το 1964, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, θέτει σε εφαρμογή «Eritme Programi» ή «Πρόγραμμα Διάλυσης»
Ο βασικός στόχος του προγράμματος ήταν ο αφελληνισμός των δύο νησιών της Ιμβρου και της Τενέδου και προέβλεπε, μεταξύ άλλων:

O γραικυλισμός του πρωθυπουργού παίρνει διαστάσεις τραγωδίας για τη χώρα…

Quantcast
Ξεκινώ αυτή την ανάλυση υπενθυμίζοντας ότι οι Έλληνες, από την επαύριον της εθνικής ανεξαρτησίας και της συγκροτήσεως του κράτους, συνέστησαν τρία κόμματα με τις επωνυμίες αγγλικό, γαλλικό, ρωσικό. 
O γραικυλισμός, λοιπόν, είναι ενδημικό φαινόμενο της πολιτικής μας ζωής! 
Ωστόσο, ο γραικυλισμός αυτού του πρωθυπουργού –στους γνωστούς κύκλους υπερεθνικής εξουσίας που δυναστεύουν την πολιτική και την οικονομίας της χώρας μας– παίρνει διαστάσεις τραγωδίας…

Τα κοράκια

Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες εκείνων που λένε πως το ακίνητό τους κατασχέθηκε από την τράπεζα και αντί να βγει σε πλειστηριασμό, το προσέφεραν έναντι εξευτελιστικής τιμής σε καλούς πελάτες, ή σε πελάτες άλλων τραπεζών, προκειμένου να τους προσελκύσουν.
Η στρατηγική των τραπεζών είναι απλή. 

Ο στρατηγός «σέρφαρε» και έβγαλε "λαβράκι" υπερκοστολόγησης 1150%!



«Χακί» φέσι που φτάνει το 1150% για προμήθεια του Στρατού σε σύγκριση με τις τιμές της αγοράς αποκάλυψε η έρευνα του Αντιστράτηγου Π. Τσολακίδη
Ο Στρατηγός φαίνεται πως παραξενεύτηκε από τις τιμές που είδε για την Προμήθεια 5 Συστημάτων Τηλεδιάσκεψης (VTC) και είπε να το ψάξει περισσότερο με αποτέλεσμα να ανακαλύψει όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση τιμές πολύ χαμηλότερες στην λιανική στο διαδίκτυο «για τα ίδια ακριβώς υλικά».
Η ματαίωση του εν λόγω διαγωνισμού ήταν φυσικά μονόδρομος αφού όπως ...

Εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία και τώρα ψάχνουν για νομιμοποίηση και συνενόχους...


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα έχει τη μορφή της πρώτης σύμβασης ,καθώς «ο διακανονισμός γίνεται μέσω EFSF» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειάζονται 180 ψήφοι για την επικύρωσή της.”
Διαβάστε τώρα γιατί ο κ. Βενιζέλος θέλει 180 βουλευτές για την έγκριση της νέας δανειακής συμφωνίας μέσω EUROPEAN FINANCIAL STABILITY FACILITY (EFSF)..
Όλοι λίγο πολύ θυμόσαστε το τι ακριβώς συνέβη και πως ξεπούλησαν την εθνική μας κυριαρχία με την περίφημη δανειακή σύμβαση.
 Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή..

"Βρήκα δουλειά με παρόν και μέλλον"...

Σύμφωνα με τα "Νέα", "κατά 10% ακριβαίνουν, από την 1η Σεπτεμβρίου, οι υπηρεσίες εστιατορίων, μπαρ, φαστ φουντ κα. καθώς και προϊόντα όπως, μπουγάτσες και τυρόπιτες, χυμοί, καφέδες, τσάι και αναψυκτικά, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.
Την εγκύκλιο υπογράφει ο υπογράφει ο γεν. γραμματέας Φορολογικών θεμάτων Ι. Καπελέρης."
Συνάντησα λοιπόν σήμερα ένα φίλο νεκροθάφτη και μου είπε ότι είναι τρισευτυχισμένος με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, κι ότι "η δουλειά του έχει παρόν και μέλλον"..!
Του είπα ότι ...

Η ΕΠΟ χλεύασε Παπανδρέου - Γερουλάνο: -"Κύριοι φοράτε ζαρτιέρες..."

Η ΕΠΟ αθωώνοντας προκλητικά τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Καβάλα στην ουσία μετέτρεψε σε γυναικουλίστικες κουβεντούλες τα βαρύγδουπα λόγια του πρωθυπουργού στη Βουλή και του Γερουλάνου στις τηλεοράσεις, για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όταν μια κυβέρνηση είναι ανίκανη να καθαρίσει ακόμη και το ποδόσφαιρο από τις συμμορίες του, που θα βρεί τ αρχίδια να τα βάλει με το παρακράτος του Δημοσίου και τους Παπασπύρου-Φωτόπουλους;
Αει σιχτίρ ανίκανοι...

Δημόσιο: από τη μονιμότητα στην... εποχική εργασία - Που οδηγεί η εργασιακή εφεδρεία

- Η λίστα με τους 11 πρώτους οργανισμούς που συγχωνεύονται – καταργούνται
- Με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή όσων θα μείνουν στην “εφεδρεία”
- Πρώτοι στη λίστα όσοι υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου
- Ένας στους τρεις εποχικούς θα προέρχεται από τους “εφέδρους”

Τελικά όλα δείχνουν ότι μπαίνουν στη εργασιακή εφεδρεία ότι θα μπορούν να μείνουν στις ...

"Ψάχνουν" την αύξηση της θητείας!

Η μελέτη που είχαν κάνει στο ΠΑΣΟΚ το 2009, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν έτοιμη να ανακοινώσει τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες, είχε καταλήξει ότι το έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό που θα προέκυπτε, προσέγγιζε τις 22.000 στρατιώτες!

Το νούμερο είναι συγκλονιστικό για το μέγεθος του ελληνικού στρατού κι επίσης είναι γνώστο στον σημερινό...

International Herald Tribune: «Κάποιοι δε θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη»

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν προς όφελος όλων» υποστηρίζουν Γερμανοί οικονομολόγοι και το θέμα επαναφέρει στη δημοσιότητα η αμερικανική εφημερίδα και μάλιστα στο πρωτοσέλιδό της!

«Η Ελλάδα υπό πολιορκία, νιώθει να σπρώχνεται προς την έξοδο της ευρωζώνης» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας και αναφέρεται ...

Σε ποιους διανέμονται δημόσιες εκτάσεις

«Σάρκα και οστά» αναμένεται να πάρει από το Φθινόπωρο το σχέδιο Σκανδαλίδη για τη διανομή δημόσιων εκτάσεων σε επαγγελματίες του αγροτικού χώρου αλλά και για τη δημιουργία ενός ειδικού Ταμείου Εγγυοδοσίας που θα ασχολείται αποκλειστικά με τις χρηματοδοτήσεις αγοράς της αγροτικής γης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Ημερησία", o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο και σε συνεργασία με τους...

Πάνω απο 530 δισ. δολ. τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας



Ο όγκος των διεθνών αποθεμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας αυξήθηκε το 2011 κατά 58,3 δισεκ. δολάρια και έφτασε στις αρχές Αυγούστου στα 537,7 δισεκατομμύρια, που αποτελεί το μέγιστο ποσό από τον Οκτώβριο του 2008.
Η αξία του νομισματικού χρυσού στη σύνθεση των διεθνών αποθεμάτων ανέρχεται στα 43,6 δισεκ. δολάρια.
Το ιστορικό μάξιμουμ των αποθεμάτων της Ρωσίας σε χρυσό και ξένο συνάλλαγμα είχε καταγραφτεί τον...

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Ανακηρύσσουν de facto ΑΟΖ προς Τουρκία με θέσπιση "μέσης γραμμής"!


Με νόμο η Ελλάδα ("τη προτροπή" των ΗΠΑ) προχωρά στην de facto ανακήρυξη για πρώτη φορά Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) σε όλο το μήκος της ηπειρωτικής και νησιωτικής αιγιαλίτιδας ζώνης της, (πέρα από το Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη που περιλαμβάνονταν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες για την διενέργεια ερευνών και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου) και σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές της από τον Έβρο μέχρι την Μεγίστη (Καστελόριζο). 
Ο νόμος θα ψηφιστεί αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή από το θερινό τμήμα.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου κινούμενη μεταξύ των παραδοσιακών φοβικών συνδρόμων έναντι της Τουρκίας, της διάθεσης εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Άγκυρα και της αμερικανικής «δίψας» για φυσικό αέριο που θα ...

Αρματικό ισοζύγιο Ελλάδας - Τουρκίας. Η ανατροπή σε εξέλιξη

Κάθε χρόνο, στις 30 Αυγούστου, η Τουρκία γιορτάζει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τη νίκη των τουρκικών στρατευμάτων του Κεμάλ Ατατούρκ και τη συντριβή του Ελληνικού Στρατού το 1922. Αποκορύφωμα των εορτασμών της «ημέρας της νίκης» αποτελεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιείται στην Άγκυρα. 
Οι αριθμοί των μέσων και των στρατευμάτων που παρελαύνουν είναι πολλαπλάσιοι των αντίστοιχων των ελληνικών παρελάσεων. Οι γείτονες ακολουθούν τα παλαιά πρωσικά και σοβιετικά πρότυπα, σύμφωνα με τα οποία οι μεγάλοι αριθμοί και οι άψογοι σχηματισμοί των μέσων και των ανδρών προσδίδουν μεγαλοπρέπεια και...

Όταν ο πρωθυπουργός βάζει «το μαχαίρι στο κόκκαλο», εμείς γελάμε..!

Όταν ακούμε τον Παπανδρέου να δηλώνει, γιατί μόνο αυτό κάνει, ότι θα φθάσει «το μαχαίρι στο κόκκαλο», μας πιάνουν τα γέλια
Όσες φορές το είπε δεν έγινε απολύτως τίποτα και τα αποτελέσματα είναι γνωστά όπως συνέβη στην περίπτωση της Siemens ή των υποβρυχίων
Για το μεγάλο σκάνδαλο του ποδοσφαίρου σας το είπαμε από τις αρχές Ιουλίου, στις 3, «Επιχείρηση Κουκούλωμα» του μεγάλου ποδοσφαιρικού σκανδάλου. και επτά μέρες αργότερα στις 10 Ιουλίου, σας... προετοιμάσαμε:  Κουκούλωμα από… Δευτέρα και στα στημένα.
Έτσι σήμερα... ξαναγελάμε... 

Ο Πούτιν «ανακάλυψε» αμφορείς σε αρχαιοελληνική αποικία


Την καταποντισμένη Φαναγόρεια στον κόλπο του Ταμάν επισκέφθηκε ο σήμερα  ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τη μεγαλύτερη αρχαιοελληνική αποικία στο έδαφος της σημερινής Ρωσίας.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός, αφού περιόδευσε στις ανασκαφές ολόκληρης της χερσονήσου, βούτηξε σε βάθος 200 μέτρων, όπου ανακάλυψε, σύμφωνα με την....

Ευρωομόλογo: Τώρα! ( και μια 'κριτική' άποψη)

Οι εγγενείς αδυναμίες της ευρωζώνης έχουν φανερωθεί. 
Η προσπάθεια να υπάρξει μια κοινή νομισματική πολιτική, χωρίς κοινό ταμείο, απέτυχε. 
Οι επενδυτές δεν ξέρουν τι παίρνουν όταν αγοράζουν ένα ιταλικό ομόλογο (το στηρίζει η Γερμανία ή όχι;).
Σήμερα γνωρίζουμε ότι πρέπει να υπάρχουν φερέγγυες πιστωτικές εγγυήσεις που να στηρίζουν τη πίστωση των υπολοίπων, αλλιώς θα υπάρχουν διαρροές, όπως αυτές που εκτροχίασαν την Ελλάδα, την Ιρλανδία, και τη Πορτογαλία, και που απειλούν την Ιταλία και την Ισπανία. Η αμοιβαιότητα του χρέους μπορεί να μην σώσει το ευρώ, αλλά χωρίς αυτήν, η ευρωζώνη δεν θα αντέξει...

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ δες το video και η 'ενοχή' θα γίνει περηφάνεια!

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Σαμαράς


«Η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται, εντός και εκτός Ελλάδας, για την ορθότητα της κριτικής της και για το ρεαλισμό των θέσεών της», σημειώνουν επιτελικά στελέχη της ‘Συγγρού’, ζητώντας Επανεκκίνηση της Οικονομίας, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος.
Το οικονομικό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, βρίσκεται μάλιστα σε επαγρύπνηση αφού έχει λάβει ρητή εντολή να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, με τους Νότη Μηταράκη, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση να επιδίδονται –καταμεσής του Αυγούστου- σε ...

O Μουλούκμπασι μας έμαθε ότι η Ελλάδα δεν τολμά να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα

Ο ρέκτης Τούρκος διπλωμάτης, κ. Μπουλούκμπασι , επέτυχε το ακατόρθωτο : Να ασχοληθεί ο εξηλιθιωμένος ελληνικός Τύπος με τα εθνικά θέματα μεσούντος του Αυγούστου και ενώ τα νησιά γέμουν «τηλεπερσόνων», πολιτικών και λοιπών attractions της νεοελληνικής «επικαιρότητος» !
Και όχι μόνον !  
Να μάθουμε ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, με «ΓΑΠ» η οποίον άλλο υπουργό διαπραγματεύεται αενάως, «συζητά» τα πάντα, είναι «ψύχραιμο» και δεν κάνει …τσιγγουνιές όταν πρόκειται για εθνικό χώρο !
Στην ουσία λοιπόν ο  κ. Μπουλούκμπασι  είπε το αυτονόητο, ότι...

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων


Kραχ στην πραγματική οικονομία φοβάται η κυβέρνηση

Τα μηνύματα είναι εξόχως ανησυχητικά: τα ραβασάκια της εφορίας δεν παίρνουν απάντηση, ο ΦΠΑ δεν κατατίθεται, οικοδομική δραστηριότητα δεν υπάρχει, η ανεργία αυξάνεται, το χρηματιστήριο καταρρέει και ξένες επενδύσεις δε φαίνονται στον ορίζοντα ούτε με τηλεσκόπιο. 
Ο αρμόδιος υπουργός, Ευ. Βενιζέλος, επιμένει να δηλώνει αισιόδοξος, ξέρει, όμως, ότι το εγχείρημά του κρέμεται από μία κλωστή...

700 μονάδες κάτω οι βάσεις σε περιζήτητες σχολές

* - Άνοδος στις στρατιωτικές και τις σχολές τις αστυνομίας
* - Μόνο 40 τμήματα κρατούν ψηλά τον πήχη
* - Δείτε που θα κινηθούν οι βάσεις ανά σχολή

Οι λιγότερες κατά 10% θέσεις στις στρατιωτικές σχολές ανεβάζουν τις βάσεις με την Ικάρων να φτάνει ως και τις 17.500 μόρια, ενώ οι ιατρικές όπως της Θεσσαλονίκης μπορεί να φτάσουν ως και στα 19.500 μόρια.
Στις σχολές της αστυνομίας η Αστυφυλάκων θα κυμανθεί από τα 15.500 ως και τα 16.000 μόρια, ενώ η σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ θα ξεπεράσει τα...

Ούτε οι εφορίες δεν πιάνουν τους... στόχους

Μόνο δυο από τις 26 μεγαλύτερες εφορίες της χώρας κατάφεραν να ξεπεράσουν τους στόχους τους με την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε θέσει συγκεκριμένους στόχους για το πρώτο 6μηνο του 2011 και σύμφωνα με αυτούς, οι εταιρίες θα έπρεπε να μειώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη –που σήμερα φτάνουν τα 41,1 δισ. ευρώ- από 20% έως 40%.
Αλλά τα κατάφεραν μόλις δυο:

Στα αζήτητα τα πολυτελή αυτοκίνητα

Στα αζήτητα τα πολυτελή αυτοκίνητα
Στα αζήτητα παραμένουν δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα παρά το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες τους τα πωλούν πλέον σε πολυ χαμηλές τιμές. 
Σε μία εποχή κρίσης και υπό την απειλή των τεκµηρίων και των υψηλών τελών κυκλοφορίας, τα πολυτελή αυτοκίνητα αποτελούν «βαρίδιο» για τους ιδιοκτήτες τους. Και αν κάποτε αποτελούσαν το «όνειρο» του Νεοέλληνα, πλέον παραμένουν στα γκαράζ των σπιτιών...

Φοροδιαφεύγεις; Σου αφαιρούν το ΑΦΜ σου! Μένουν χωρίς ΑΦΜ χιλιάδες από 1η Σεπτέμβρη

Μια ακόμη «καινοτομία» εισάγει η κυβέρνηση στο κυνήγι της φοροδιαφυγής μήπως καταφέρει να βάλει κάποια χρήματα στην άκρη και να νοικοκυρέψει το ταμείον που είναι… μείον.
Για αυτό το λόγο επιχειρεί την «αφαίρεση» του ΑΦΜ για όσους ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες ή απλά φυσικά πρόσωπα -μισθωτούς και συνταξιούχους δηλαδή -δεν έχουν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις ΦΠΑ , έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία ή έχουν δημιουργήσει ...

NYTimes: «Η Ελλάδα νιώθει να εξωθείται εκτός ευρωζώνης»



«Εάν η ευρωπαϊκή κρίση χρέους ήταν μια παλιά ταινία επιβίωσης σε ναυάγιο, θα υπήρχε μια σκηνή στην οποία οι επιβάτες των σωσίβιων λέμβων θα συνειδητοποιούσαν ότι δεν έχουν επάρκεια τροφής και νερού για όλους κι ότι κάποιος θα πρέπει να αποχωρήσει. Εσένα κοιτάζω, Ελλάδα», αναφέρουν σε άρθρο τους οι New York Times.
Το σενάριο αυτό, έχει εκφραστεί ιδιαίτερα από οικονομολόγους και αναλυτές, ιδιαίτερα από τη Γερμανία. Η Ελλάδα, υποστηρίζουν, θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, τόσο για το δικό της καλό όσο και για το καλό της Ευρώπης. Ορισμένοι γερμανοί οικονομολόγοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι την ίδια πορεία θα πρέπει να ακολουθήσει η...

Τα λουκέτα...του Αυγούστου

Λουκέτο για περισσότερες από μία στις τέσσερις εμπορικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας και μία στις πέντε για το σύνολο της Αττικής (20,6%), φέρνει η οικονομική κρίση, κι ενώ το ποσοστό αυτό σε άλλες πόλεις της χώρας εξακοντίζεται ακόμη και στο 40%.
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που αφορούν στον αριθμό των καταστημάτων που έκλεισαν σε 10 πόλεις (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Καβάλα, Κοζάνη, Βέροια, Έδεσσα και Τρίπολη), όπως αναφέρει η...

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η ασυγκράτητη καθηγήτρια

Στη σύλληψη μιας 33χρονης καθηγήτριας που βιντεοσκόπησε τη συνεύρεση με ανήλικο μαθητή της προχώρησαν οι αρχές
Με την κατηγορία του βιασμού τρίτου βαθμού κατηγορείται μία καθηγήτρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που είχε συνάψει σχέση με ανήλικο μαθητή της.
Η 33χρονη ...

Οι πολιτικοί θέλουν να βοηθήσουν το τόπο και το λαό έχουν μόνο μια και μοναδική λύση: " Να συνεργασθούν".

Ας μην παραμυθιαζόμαστε…


Εδώ ο κόσμος χάνεται, κυριολεκτικά και μεταφορικά, κι εμείς ασχολούμαστε με τις περιφέρειές μας, γιατί ανέκαθεν οι Έλληνες έδιναν ιδιαίτερη σημασία στις… Περιφέρειές τους αγνοώντας την πραγματικότητα. 
Ακόμα και τώρα που οι αγορές απειλούν να ελέγξουν πλήρως τις εξελίξεις θέτοντας στο περιθώριο τις κυβερνήσεις, εμείς επιμένουμε αυτοκτονικά να θεωρούμε ότι η κρίση αποτελεί θέμα που αφορά την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση
Φθάσαμε μέχρι του σημείου να υποστηρίζουμε ότι...

Τα μπαράκια που όταν μεγάλωσαν ΔΕΝ έγιναν μπαρ.

Η ενηλικίωση δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση

Λένε ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 75% από νερό. 
Κι εγώ ρωτάω: Σε ποιες χώρες;
Γιατί στις περισσότερες γίνεται σωστή δουλειά, οι άνθρωποι το παλεύουν, ελαττώνουν όσο μπορούν το εξωφρενικό αυτό ποσοστό, πίνοντας υπεύθυνα, ώριμα και συνειδητά τον κώλο τους σε υπέροχα υπόγεια ή έστω ισόγεια μπαρ. 
Ο μύθος του Έλληνα που είναι καμάκι, μερακλής και πάνω από όλα πότης αυτοαναιρείται από την χυδαία νοοτροπία του απέναντι στα καταστήματα που σερβίρουν αλκοόλ. 
Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή...

Μια Ελλάδα παραδομένη στους κακοποιούς

Του Χρήστου Πασαλάρη
 
ΛΑΟΣ ΜΟΥΤΡΩΜΕΝΟΣ, λαός στριμωγμένος, λαός απελπισμένος... 
Πάνω από όλα, όμως, ΛΑΟΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ
Οπως ακριβώς τον θέλουν αυτοί που σήμερα τον χειρίζονται, ξένοι και ντόπιοι. 
Οι Ελληνες πολίτες φοβούνται όσο δεν έχουν φοβηθεί ποτέ στην ιστορία τους.

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ; Φοβούνται τους ανθρώπους που κατέχουν τις εξουσίες. Φοβούνται υπουργούς όπως ο...

Γερμανία-Κίνα-Ρωσία: Ο Νέος Άξονας του Κακού!

Με δύο εξαιρετικά σημαντικά γεγονότα μπαίνει τούτος ο - όπως είχαμε προβλέψει κακός - Αύγουστος.
Την υποβάθμιση από κινέζικο οίκο αξιολόγησης - ναι! υπάρχουν και εις την Κίνα! - του αξιόχρεου των ΗΠΑ
Την πλήρη επιβεβαίωση πλέον ότι μπαίνουν στο στόχαστρο των αγορών - μετά το μεσοβέζικο... ευρωπαϊκό μηχανισμό που πρόσφατα ανακοινώθηκε - οι "μεγάλοι" της Ευρωζώνης Ισπανία και Ιταλία και πλέον το παιχνίδι γίνεται σοβαρό και το πραγματικό πάρτυ τώρα αρχίζει.
Τι σημαίνουν τώρα τα δυο παραπάνω και που μας οδηγούν;

Η "χωματερή του καπιταλισμού"


‘Εφτασε η ώρα να σκάσει και η νεόπλουτη φούσκα του ιθαγενούς  Χρηματιστηρίου.
Εκατοντάδες εταιρείες -σαπάκια, δημιούργημα λαμογίων επιχειρηματιών, με δανεικά από ξιπασμένους τραπεζίτες και με την ώθηση της κυβέρνησης Σημιτάκου, μπήκαν στον τότε Ναό της Σοφοκλέους με τις γνωστές συνέπειες.
Οι δημιουργοί τους με τα φράγκα των ηλιθίων «επενδυτών» απέκτησαν βίλες, τζιπούρες, υπεράκτιες και συντρόφους από κείνες που οι μανάδες τους εκπαίδευαν για να γίνουν κορίτσια-στόχοι των νεόπλουτων ...

Ούτε μια μέρα χωρίς το κανό

Λάκισε ξανά για τις παραλίες  ο Παπανδρέου αμέσως  μόλις τον ειδοποίησαν  ότι θα ματαιωθεί η τηλεδιάσκεψη με άλλους ευρωπαίους ηγέτες.  
Θα επιστρέψει  αύριο για την κηδεία του Σάκη Πεπονή και αμέσως μετά θα ξαναφύγει.  
Ούτε μια μέρα δεν  κάνει  μακριά από το κανό του. 
Αυτή τη φορά  τον έχουν δει στην Σκιάθο .