Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Ο Μητσοτάκης στο Μέτσοβο: Τέσσερις ώρες πεζοπορία και πολιτική συζήτηση - Δείτε φωτογραφίες

mitsotakis-mets6

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε για τα μεγάλα έργα της Ηπείρου που μένουν σε εκκρεμότητα, ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα της περιοχής, ενώ από το τραπέζι δεν έλειψαν και τα εθνικά θέματα

Πεζοπορία και σπορ στο χιονοδρομικό του Ανηλίου στο Μέτσοβο έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η οικογένειά του σήμερα Σάββατο.
Ο πρωθυπουργός, λάτρης των Ηπειρωτικών...

Έρευνα: Οι πιπεριές τσίλι μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από έμφραγμα

Η συχνή κατανάλωση των καυτερών πιπεριών τσίλι συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από εγκεφαλικό ή καρδιά

σύμφωνα με μια νέα έρευνα Ιταλών επιστημόνων.

Η συγκεκριμένη πιπεριά χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου και ανά τους αιώνες έχουν αναφερθεί διάφορες θεραπευτικές ιδιότητές της.
Η νέα έρευνα, που έγινε σε 22.811 άτομα σε βάθος...

Οι κάμερες στα κράνη φόβος των μπαχαλάκηδων

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πήρε μια πολύ σωστή απόφαση. 
Να τοποθετηθούν κάμερες στα κράνη των αστυνομικών που επιχειρούν, στα περιπολικά και στις μοτοσυκλέτες. Έτσι, θα μπορούμε να ελέγχουμε κατά πόσον η ασκηθείσα βία ήταν απαραίτητη και αν ήταν υπερβάλλουσα.
Με άλλα λόγια οι κάμερες θα είναι μια ασπίδα προστασίας για την ΕΛΑΣ...

Πολιτικό πρόσωπο ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο βουνό είπε ότι θα πάει και στο βουνό βρίσκεται. 
Ο πρωθυπουργός πιστός στα όσα είχε ανακοινώσει εδώ και περίπου δύο μήνες, βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Μέτσοβο προκειμένου να περάσει λίγο χρόνο με την οικογένειά του. 
Το μεγάλο ερώτημα, όμως, που υπάρχει ανάμεσα στους δημοσιογράφους αλλά και στους πολιτικούς είναι το αν τελικώς ο κ.Μητσοτάκης θα συνδυάσει την μικρή «απόδραση» με την τελική επιλογή για το πρόσωπο του νέου προέδρου της Δημοκρατίας...

Καζάνι που βράζει η Λιβύη: Ο Σαράζ έφυγε για Λονδίνο - Προέλαση Χαφτάρ στην Τρίπολη – Στρατό στέλνει η Αγκυρα (Βίντεο & Φωτό)

Φωτογραφία: Bloomberg Abdullah Doma/AFP

Τύμπανα πολέμου ηχούν στη Λιβύη μετά τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις. 

Οι δυνάμεις των οποίων ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ έκαναν γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής ότι πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο κέντρο της πρωτεύουσας Τρίπολης, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντίπαλης κυβέρνησης, λίγες ώρες αφότου η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Φαγέζ αλ-Σάρατζ ζήτησε και επίσημα στρατιωτική βοήθεια από την Άγκυρα...

Λιβύη: Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Χαφτάρ πλησιάζουν στην Τρίπολη (Βίντεο & Φωτό)

Οι στρατιωτικές δυνάμεις των οποίων ηγείται ο Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ γνωστοποίησαν ότι πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο κέντρο της Τρίπολης, πρωτεύουσας της Λιβύης, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντίπαλης Κυβέρνησης, που έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Χαφτάρ, ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ανακοίνωσε μια νέα «αποφασιστική» μάχη για την Τρίπολη.
Τον Απρίλιο, ο στρατάρχης είχε δώσει...

Μητσοτάκης από το Μέτσοβο: «Γιορτές σημαίνει οικογένεια» (Photo)

Στο Μέτσοβο βρίσκεται από το απόγευμα των Χριστουγέννων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα παραμείνει μαζί με την οικογένεια του στο Μέτσοβο μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου. 
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία οικογενειακή φωτογραφία από την επίσκεψη στην εντυπωσιακή λίμνη των πηγών του Αώου.
«Γιορτές σημαίνει οικογένεια! Χρόνια...

Πώς πολιτογραφήθηκε Έλληνας ο Τομ Χανκς - Ο ρόλος του Μητσοτάκη

Σημαντικό ρόλο στην τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και της οικογένειάς του έπαιξε πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε την Παρασκευή την πολιτογράφηση του Αμερικανού ηθοποιού.
Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ είναι λάτρης της Ελλάδας είναι εδώ και χρόνια παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής, Ρίτα Γουίλσον.
Η πολιτογράφηση αφορά τόσο τον...

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Έλληνας ψαράς «στολίζει» στην Καλόλιμνο τουρκική ακτοφυλακή που παρενοχλεί το καΐκι του (Βίντεο)

H τουρκική ακτοφυλακή για άλλη μια φορά παρενόχλησε ελληνικά καΐκια που ψάρευαν στην Καλόλιμνο, την παραμονή των Χριστουγέννων.
Πρόκειται για ένα από τα πολλά παρόμοια περιστατικά που έχουν έρθει στο φως τη δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες – με αποκορύφωμα την απειλή από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να εμβολίσει καΐκι Ελλήνων ψαράδων στα Ίμια ανήμερα των Χριστουγέννων.
Αυτή τη φορά, οι Έλληνες ψαράδες έκαναν τη...

Απόβαση στη Λιβύη θα είναι η «Σικελική Εκστρατεία» του Ερντογάν

Αν ο Ερντογάν κάνει πράξη τις απειλές του και αποστείλει πράγματι στρατεύματα στη Λιβύη, θα βιώσει τη δική του Σικελική Εκστρατεία δηλώνει ο Αγγελος Συρίγος. 

Εξηγεί ότι η Λιβύη δεν είναι Συρία όπου οι τουρκικές βάσεις γειτνιάζουν, παρά βρίσκεται πολύ μακριά από τα επιχειρησιακά κέντρα της Άγκυρας...

Αντέχει ο τουρκικός στρατός έναν πόλεμο και στη Λιβύη;

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έκρυψε ούτε αυτή τη φορά πόσο τον έχει «πονέσει» η ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου και ηγετικού στελέχους των Αδελφών Μουσουλάνων της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, το 2013, η οποία του χάλασε τα σχέδια για τη συγκρότηση ενός πανίσχυρου «άξονα» στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. 
Το κατέστησε σαφές προαναγγέλλοντας την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στον εμφύλιο της Λιβύης, στο πλευρό της κυβέρνησης με έδρα την Τρίπολη της οποίας ηγείται ο Φαγέζ αλ-Σάρατζ...

Που το πάει ο «Ερντογάν» – Ποια είναι τα περιθώρια απάντησης της Αθήνας στις προκλήσεις

Ο δρόμος της επιλογής της κατάλληλης απάντησης στα τετελεσμένα που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα με το Μνημόνιο Συν αντίληψης που υπέγραψε με την κυβέρνηση της Τρίπολης για οριοθέτηση θαλασσίων δικαιοδοσιών στη Μεσόγειο αποδεικνύεται αρκετά δύσβατος.
Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν και αναζητείται συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία δεν μπορεί να εξαντληθεί στην απλή επανέναρξη των διερευνητικών επαφών ή στην προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας...

Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια στην Αττική θα φέρει η Ζηνοβία – Οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων

Όλες οι καιρικές προβλέψεις για την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο...

Ψυχρή εισβολή για τα καλά με χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας έρχεται από αύριο, Παρασκευή.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά με το meteo αναμένονται βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στο Αιγαίο, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται σήμερα Παρασκευή, ενώ μπορεί...

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κουμουνδούρου «σφάζονται» αλλά για τον Τσίπρα «πέρα βρέχει»

Στην Κουμουνδούρου μπορεί να «σφάζονται» νυχθημερόν, αλλά για τον Αλέξη Τσίπρα «πέρα βρέχει». 

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ καλοπερνάει, με βόλτες σε μπαράκια για ποτάκια αλλά και σε παραδοσιακές ταβέρνες.
Προ ημερών ο «σύντροφος» Αλέξης βρέθηκε στη...

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Νέα αντιπαράθεση στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας προκαλεί η… Λιβύη

Σε δοκιμασία τίθενται για μία ακόμη φορά οι σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας μετά τις νέες δηλώσεις Ερντογάν για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, αφού ληφθεί σχετική έγκριση από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση. 

Η Μόσχα επέλεξε δια του εκπροσώπου του Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει μήνυμα προς την Άγκυρα να αποφύγει οποιαδήποτε εμπλοκή
Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας που η Ρωσία...

Μητσοτάκης: «Θα υπερασπιστούμε τα δίκαια και την εθνική μας ακεραιότητα με κάθε μέσο»

Η Ελλάδα είναι υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων αλλά 
«θα υπερασπιστούμε αυτά τα δίκαια και την εθνική ακεραιότητά μας χρησιμοποιώντας κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας» 
δήλωσε από την Κάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία και την προκλητικότητα που επιδεικνύει έναντι της χώρας μας αλλά και γενικότερα στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε χθες, ανήμερα των Χριστουγένων δίπλα στους ...

Όχι άλλο εθνικό αυτομαστίγωμα

Σίγουρα στις σχέσεις μας με την Τουρκία κάναμε λάθη. 
Σίγουρα θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν ευνοϊκότερα για την πατρίδα μας. 
Αυτή η αναγνώριση χρόνιων αβελτηριών δεν πρέπει να μας οδηγήσει στην αδιέξοδη και εθνικά ψυχοφθόρα κατάσταση της λαθολογίας. 
Ήδη, τον τελευταίο καιρό βλέπουν το φως της δημοσιότητος απόψεις Ελλήνων πολιτικών και πανεπιστημιακών που χρεώνουν τα πάντα, για την σημερινή πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, στην Ελλάδα...

Τα δύο κύρια προβλήματα του Μητσοτάκη

Έγραψε ιστορία ο χρόνος που φεύγει καθώς για πρώτη φορά από την καταβύθισή μας στη δυστοπία των μνημονίων, ανεδείχθη μια μονοκομματική κυβέρνηση. 
Η ανάδειξή της δεν αποτελεί μόνο – ή δεν αποτελεί τόσο – επιτυχία του Μητσοτάκη και του κόμματός του,  όσο αποτέλεσμα της μεταστροφής μιας κρίσιμης μάζας, που αποδοκίμασε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αποτελεί μεταστροφή ωρίμανσης και αν θα είχε...

Θα επαληθευθεί και πάλι ο Ρουμπίνι;

Η ανάγνωση του πρόσφατου άρθρου του Nouriel Roubini με τίτλο: «Trump Will Make China Great Again» αν μη τι άλλο μας πρόσφερε μια ενδόμυχη ικανοποίηση, μιας και λίγο πολύ η στήλη έχει εκφέρει εδώ και καιρό παρεμφερείς απόψεις όσον αφορά τη σινοαμερικανική διαμάχη και την πιθανότατη κατάληξη της.
Στο άρθρο αυτό ο γνωστός οικονομολόγος υποστηρίζει ότι η πολιτική του Αμερικανού Προέδρου μετατρέπει ούτε λίγο ούτε πολύ την Κίνα στον απόλυτο κυρίαρχο του πλανήτη...

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

«Δι 'ημάς γαρ εγεννήθη παιδίον νέον ο προ των αιώνων θεός»... ΌΛΑ, με λίγα λόγια!



«Δι’ ημάς γαρ εγεννήθη παιδίο 

νέον ο προ αιώνων Θεός» 


Ένας από τους κυριότερους ύμνους των Χριστουγέννων καταλήγει σ’ αυτά τα λόγια, ταυτίζοντας το Βρέφος που γεννήθηκε στο σπήλαιο της Βηθλεέμ με τον «προ αιώνων Θεό»
Ο ύμνος αυτός συνετέθη τον 6ο αιώνα από τον περίφημο Βυζαντινό υμνογράφο Ρωμανό το Μελωδό:
«Ἡ Παρθένος σήμερον, τὸν προαιώνιον Λόγον, ἐν Σπηλαίῳ ἔρχεται, ἀποτεκεῖν...

Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2013. 
Ανάλγητος πατέρας, υπέβαλα τον 4ετή τότε γιο μου στο μαρτύριο της έρευνας αγοράς για το δώρο του. Του εξήγησα ότι θα του έπαιρνε ό,τι θα του άρεσε περισσότερο, αρκεί να το σήκωνε το οικογενειακό βαλάντιο. Το παιδί, όμως, για να παραλάβει το δώρο του, θα έπρεπε να κάνει υπομονή μέχρι την παραμονή της μεγάλης γιορτής.
Επισκεφτήκαμε τότε τέσσερα-πέντε καταστήματα παιχνιδιών στο κέντρο της...

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Συνεχής η έκπτωση Τσίπρα

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση κερδίζει πολιτικά στο μέτωπο της οικονομίας, αφαιρώντας συνεχώς επιχειρήματα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όσο περνά ο καιρός, το άλλοτε θεωρούμενο προνομιακό πεδίο του Αλέξη Τσίπρα συρρικνώνεται.
Ο μέχρι πρότινος «μεγάλος τιμονιέρης» μετά την απώλεια της εξουσίας δείχνει να μη βρίσκει βηματισμό, χάνει συνεχώς υποστηρικτές, οι επιχειρηματίες που τον υποστήριζαν κάνουν πως δεν τον ξέρουν, προσπαθεί ο Παππάς να τον...

Ποιος θα είναι ο Ρουσόπουλος του 2020;

Ο «εχθρός», κύριε Πρόεδρε, στοχεύει, συνήθως, στις νευραλγικές θέσεις του στρατεύματος. 
Πρώτα θα κτυπήσει με την αεροπορία τις υποδομές και ύστερα θα στείλει τον τακτικό στρατό για μάχες. Ομοίως και στην πολιτική. 
Θυμηθείτε πώς έπεσε ο Κώστας Καραμανλής. 
Πρώτα «χτυπήθηκε» ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και ύστερα άρχισαν να πέφτουν ένα ένα τα τουβλάκια από το κάστρο...

Η άκαιρη συζήτηση περί Χάγης και η επιθυμία ως πραγματικότητα

Ξαφνικά, μέσα στην πιο δύσκολη κρίση των τελευταίων ετών, όπου η Τουρκία δεν είναι πια αυτή που γνωρίζαμε, άρχισε η συζήτηση με αυτοκριτική διάθεση που φθάνει στα όρια αυτομαστιγώματος και αθώωσης της Τουρκίας και πλήρους ενοχοποίησης του «κακού μας κεφαλιού» ή των «Κυπρίων που μας έμπλεξαν».
«Τι πάθαμε που δεν δεχθήκαμε το Σχέδιο Ανάν», «τι συμφορά μας βρήκε που η Κύπρος δεν ζήτησε την άδεια της Τουρκίας για την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της», «γιατί δεν επιλέξαμε τη Χάγη». Και τώρα που φθάσαμε εδώ...

Κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά θα φέρει ο Ιανουάριος

Η επόμενη περίοδος θα έχει δυσκολίες και εντάσεις.

Αυτό προκύπτει από τέσσερα, τουλάχιστον, δεδομένα. 
Η προαναγγελθείσα υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed (2 Ιανουαρίου) όπως και η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ (7 Ιανουαρίου) αποτελούν δυο αφορμές για περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης από την Άγκυρα...

Σκόπια: Ο αρχηγός του VMRO θέλει να καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε δηλώσεις του, ο Μιτσκόσκι απείλησε ότι σκοπεύει να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τη Συνθήκη Φιλίας με τη Βουλγαρία, σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία, μετά τις εκλογές του Απριλίου

Νέα κόντρα ξέσπασε στη Βόρεια Μακεδονία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λίγους μόλις μήνες πριν τις κρίσιμες για τη χώρα εκλογές, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον ηγέτη...

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Αγριεύει η κόντρα για αστυνομική βία, καταλήψεις και πορείες

Στα ύψη η κόντρα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη βεντέτα αντιεξουσιαστών και αστυνομίας για τις καταλήψεις. 
Φαρ Ουέστ καταγγέλλει ο Τσίπρας. 
Στο κάδρο και οι πορείες και οι απεργίες από το Μητσοτάκη που ανοίγει μέτωπο και με το ΚΚΕ.
Ένα ιδιότυπο brad e fair μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτούν σε πολιτικό επίπεδο τα τελευταία κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.
Την ίδια ώρα αυτή η πολιτική αντιπαράθεση τροφοδοτείται από τη...

H απάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν, 30 μέρες μετά το Λονδίνο

Ορισμένοι τον επέκριναν για τους χαμηλούς τόνους έναντι της τουρκικής προκλητικότητας. Κάποιοι άλλοι τάχθηκαν υπέρ των σκληρών δηλώσεων και της απότομης κλιμάκωσης στην ένταση μεταξύ των δύο χωρών, ως απάντηση στις καθημερινές “τοξικές” δημόσιες παρεμβάσεις του Τούρκου προέδρου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά το τέτ α τετ που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο επέμεινε στην τακτική της ήπιας προσέγγισης με παράλληλη ενίσχυση των διεθνών συμμαχιών της...

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Νέες απειλές προς την Ευρώπη – Θέτει θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο (Βίντεο)

Παίζοντας άλλοτε το χαρτί της προσφυγικής κρίσης και άλλοτε του Αιγαίου, δε διστάζει να προκαλέσει, επιδιδόμενος σε σόου παραλογισμού.
Ξεπερνάει για άλλη μια φορά τα όρια ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας επιθέσεις προς πάσα κατεύθυνση.
Το νέο ευρωπαϊκό «μπλόκο» με την επίσημη ανακοίνωση για την υπογραφή του ενεργειακού αγωγού EastMed στις 2 Ιανουαρίου του 2020 στην Αθήνα φαίνεται να στριμώχνει κι άλλο τον τούρκο πρόεδρο...

Bίντεο με κουκουλοφόρο που επιχειρεί να χτυπήσει ηλικιωμένο


Βίντεο από κάμερα ασφαλείας αποτυπώνει κουκουλοφόρο που τρέχει να χτυπήσει έναν ηλικιωμένο ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει,στα  επεισόδια στο Μαρούσι. 
Την τελευταία στιγμή επεμβαίνει αστυνομικός ο οποίος απωθεί τον κουκουλοφόρο που τρέχει να διαφύγει. 
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί υποχωρούν για να εμφανιστεί ομάδα κουκουλοφόρων με πυροσβεστήρες, τραπέζια και λοστούς που επιτίθενται κατά των ΜΑΤ ενώ ένας...

Γυρνάνε, έξω από την πόρτα μας

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι γνωστά: 
από τη μία αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να «πατάξουν» το έγκλημα με επιχειρήσεις σε «γκέτο», 
από την άλλη οι «οργανωμένες συλλογικότητες» που λειτουργούν για «καλό» της κοινωνίας και των αδυνάμων. 
Απόρροια, να είμαστε όλες και όλοι είτε με το ένα μπλοκ είτε με το άλλο και να αναζητάμε ποιος παραβίασε περισσότερο τον νόμο, ποιο είναι το μικρότερο αναγκαίο κακό...

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

East Med : Διπλωματική νίκη της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας

Ως διπλωματική νίκη της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας, χαρακτηρίζονται οι εξελίξεις σε ότι αφορά στον αγωγό EAST MED, που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της ανατολικής μεσογείου προς την ευρωπαϊκή αγορά, μέσω της χώρας μας.

Η διακρατική συμφωνία Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας-Ιταλίας, αναμένεται να υπογραφεί την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου ( πιθανότατα στις 2 του μήνα), στην Αθήνα, από τους υπουργούς Ενέργειας, παρουσία των ηγετών των τεσσάρων χωρών.
Η υπογραφή της συμφωνίας στην Αθήνα...

Δυνάμεις του Χ. Χάφταρ κατέλαβαν πλοίο με Τούρκους ναυτικούς


Δυνάμεις πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, κατέσχεσαν πλοίο με σημαία Γρενάδας και πλήρωμα αποτελούμενο από Τούρκους ναυτικούς στα ανοιχτά της Λιβύης, όπως ανέφερε εκπρόσωπός τους, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης με την Άγκυρα, η οποία στηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης.
Όπως μεταδίδει το Reuters πολεμικό σκάφος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού σταμάτησε το πλοίο στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, στα ανοιχτά...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...