Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 11 Αυγούστου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων της Κυριακής 11 Αυγούστου 2024...

Νταουρέν Κουρουγκλίεφ: Το… λιοντάρι, η ηλικία, η αληθινή καταγωγή, η πάλη από τα 9 του και το Χάλκινο στους Ολυμπιακούς

Νταουρέν Κουρουγκλίεφ: Η ζωή και η πορεία του 32χρονου παλαιστή είναι γεμάτη από επιτυχίες και δυσκολίες.
Μεγαλωμένος στον Καύκασο, κοντά στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας, ο Κουρουγκλίεφ ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα στη Ρωσία, χωρίς ποτέ να ξεχάσει τις ρίζες του στο αγαπημένο του Νταγκεστάν.
Με τα χρόνια, κατάφερε να κάνει όνομα στον κόσμο της ελευθέρας πάλης, και τελικά, φορώντας τη φανέλα της Ελλάδας, έγραψε ιστορία κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Ο 32χρονος δεν είναι απλώς ένα στιγμιαίο φαινόμενο στον αθλητισμό· ό,τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα, το οφείλει στον κόπο, την επιμονή και την αφοσίωσή του...

Σεργκέι Μπούμπκα: «Ο Καραλής είναι σαν ήρωας, έγραψε Ιστορία στο επί κοντώ» (vids)

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε ο θρύλος του άλματος επί κοντώ Σεργκέι Μπούμπκα όπου εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα κατορθώματα της νέας γενιάς στο στίβο, ενώ αναφέρθηκε στον Εμμανουήλ Καραλή που τον χαρακτήρισε ήρωα.
Αναλυτικά δήλωσε στην ΕΡΤ ο επί σειρά ετών παγκόσμιος πρωταθλητής, Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν:...

Ρωσία: Οι χαμένες γενιές

Μπορεί η ουκρανική αντεπίθεση μέσα στα εδάφη της περιφέρειας Κουρσκ, να δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε για διάφορες εναλλακτικές προοπτικές, για τον τερματισμό αυτού του πολέμου, με νίκη πάντα της Ουκρανίας, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες αθέατες πλευρές, τις οποίες θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν για το πως μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας.
Το πουτινικό καθεστώς, είναι αλήθεια πως κατάφερε σχετικά γρήγορα να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες των κυρώσεων, του αποκλεισμού από το διεθνές τραπεζικό σύστημα κ.λπ.
Κατάφερε, ακόμη, να απορροφήσει τους κραδασμούς που δημιούργησε η περσινή «μερική επιστράτευση», η οποία, φυσικά, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με την κλήση των επίστρατων στα Στρατολογικά γραφεία, προκειμένου να υπογράψουν συμβόλαιο παροχής μισθοφορικών υπηρεσιών. Οι εφάπαξ αμοιβές για την υπογραφή του συμβολαίου έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί, ανάλογη δε αύξηση είχε και ο μηνιαίος μισθός των «επίστρατων»...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «87» έστειλαν τον Κασσελάκη να μετράει το βάθος της πισίνας

Η προσωρινή παύση των διακοπών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι σπασμωδικές κινήσεις όπως μια συνέντευξη ποταμός στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο μαιευτήριο «Έλενα», συμπίπτουν με την προειδοποίηση των «87» - δηλ. της ομάδας Τσίπρα – ότι τυχόν διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη «θα σημάνει άλλες ευρύτερες εξελίξεις.»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση υπέδειξε στον κ. Κασσελάκη ότι «μάλλον δεν καταλαβαίνει ότι σε λάθος χώρο βρίσκεται», τον συμβούλεψε να αφήσει ήσυχο τον Σπίρτζη και να ασχοληθεί με τα καυτά προβλήματα του ελληνικού λαού.
Υπό το βάρος του εσωτερικού κινδύνου των «87» που θα σχηματοποιηθεί στην πορεία προς το Συνέδριο, θορυβημένος ο κ. Κασσελάκης βγήκε να ζητήσει τα ρέστα απ΄όλα τα… συστήματα που...

Το πατατράκ του Πούτιν στο Κουρσκ

Στην Ιστορία αρέσει να παίζει παιχνίδια. Τέτοιες μέρες του 1943 έγινε στο Κούρσκ η μεγαλύτερη αρματομαχία του Β΄Π.Π. 
Ήταν μια προσπάθεια του Χίτλερ για να αλλάξει τη ροή του πολέμου μέσα στο σοβιετικό έδαφος. Ήταν τόσο σημαντική αυτή η μάχη, ώστε μετέφερε μια τεθωρακισμένη μεραρχία από την Ιταλία, αποδυναμώνοντας τις εκεί δυνάμεις του Άξονα. Τελικά, η γερμανική επίθεση εκφυλίστηκε, με τεράστιες απώλειες. Τα σοβιετικά τανκς, έχοντας πολύ πιο κοντά τις γραμμές ανεφοδιασμού και αναπλήρωσης, βγήκαν νικητές από αυτή την αρματομαχία.
Αυτά τότε
Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης. Ο ουκρανικός στρατός έχει εισβάλει σε αυτή την ιστορική περιοχή, έχει προελάσει περί τα 10 χιλιόμετρα και συνεχίζει. Φαίνεται πως αυτός ο ελιγμός αιφνιδίασε τους Ρώσους στρατηγούς. Τώρα τρέχουν και δε...

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Τι προκαλεί το τσίμπημα της αράχνης - Πώς θα προφυλαχθείτε

Σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Πύργου, νοσηλευόταν ο 48χρονος που τελικά έχασε τη ζωή του από τσίμπημα αράχνης, ενώ βρισκόταν στην Ηλεία για διακοπές.
Αν και οι περισσότεροι από εμάς φαίνεται πως δεν θα δώσουμε σημασία σε ένα τσίμπημα εντόμου στις διακοπές, εντούτοις, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε πώς πρέπει να κινηθούμε, καθώς κάποιες φορές ο κίνδυνος μπορεί να είναι μεγάλος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το patrisnews.com, ο 48χρονος πήγε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στο πόδι, χωρίς ωστόσο μέχρι και εκείνη την ώρα να έχει συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για τσίμπημα. Μάλιστα, νωρίτερα, ο ίδιος είχε επισκεφθεί ιδιώτη ορθοπεδικό, με τον ιατρό να τον...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (09-08-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Η ανοσία Γεωργιάδη και η σκάντζα βάρδια του Πολάκη

Το γεγονός ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι σαν το λοστό που πάει και χώνεται ανάμεσα στα «γρανάζια» και μπλοκάρει όλο το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πασίδηλο από την εποχή των επικών μαχών που έδινε το αντισύριζα μέτωπο. 
Οι μνήμες έχουν εξασθενήσει και κορυφαίοι εκφραστές του «Μένουμε Ευρώπη» ασφαλείς και εφησυχασμένοι, εμφανίζονται συγχωρητικοί και μεγαλόκαρδοι με όλους όσοι εισήγαγαν στην πολιτική ζωή της χώρας το δηλητήριο του συριζαϊκού νέο-εμφυλίου. Αφού απομακρύνθηκε ο κίνδυνος και η απειλή, θεωρούν ότι είναι cool να εμφανίζονται υπεράνω.
Αντιθέτως ο Αδ. Γεωργιάδης παραμένει, για λόγους που σχετίζονται με την ιδιοσυγκρασία του και κυρίως με την ψυχολογία των αντιπάλων του, κόκκινο πανί...

Στην Οικονομία, το «σήμερα» αποτελεί ήδη παρελθόν

Η συνέντευξη της καθηγήτριας, Αναστασίας Γιακουμέλου, σχετικά με την υστέρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας, ψηφιακής τεχνολογίας και προσέλκυσης κεφαλαίων, τάραξε τη θερινή ραστώνη των πολιτικών γραφείων και του βαθέως συστήματος λειτουργίας της χώρας μας, προκαλώντας αντιδράσεις από παντού.
Έτσι δεχθήκαμε αρκετά μηνύματα σχετικά με τη συγκεκριμένη συνέντευξη, εδώ, μέσω email και μέσω των ψηφιακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τα μηνύματα αυτά, αποδεικνύουν ότι ακόμα και σήμερα, δεκαπέντε έτη μετά από την ουσιαστική πτώχευση της χώρας και μόλις πέντε έτη από την πραγματική επανεκκίνηση της Οικονομίας, δεν έχουμε καταλάβει ούτε το τι έχει συμβεί, αλλά ούτε και το που βρισκόμαστε...

Μέχρι και 10χλμ εντός ρωσικών συνόρων ο στρατός της Ουκρανίας - Αναμένεται αντίδραση της Ρωσίας

Έως και 10 χιλιόμετρα εντός των Ρωσικών συνόρων βρίσκεται πλέον ο στρατός της Ουκρανίας 
- Αναμονή για τη ρωσική αντίδραση την ώρα που όλα δείχνουν πως οι εξελίξεις κλιμακώνονται στην περιοχή.
Κλιμάκωση του ρωσοοουκρανικού πολέμου φαίνεται πως προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις μετά την αντεπίθεση της Ουκρανίας σε ρωσικό έδαφος, με τον στρατό της μάλιστα να έχει προχωρήσει αυτή τη στιγμή έως και 10 χιλιόμετρα εντός των ρωσικών συνόρων.
Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επαίνεσε σήμερα (8/8) τον ουκρανικό στρατό για την ικανότητα του «να αιφνιδιάζει» και να πετυχαίνει αποτελέσματα, κάνοντας μια έμμεση...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χαλαρή βόλτα στα Χανιά και τσικουδιά στο Κουμ Καπί (video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μία βόλτα στο Κουμ Καπί και σταμάτησε σε ένα καινούργιο κατάστημα εστίασης, όπου ήπιε μια τσικουδιά και ευχήθηκε "καλές δουλειές"
Στα Χανιά βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως κάθε χρόνο, όπου απολαμβάνει τη θερινή ανάπαυλα ενόψει ενός ιδιαίτερα απαιτητικού φθινοπώρου, με πρώτη στάση τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός με την οικογένειά του θα κάνουν μικρές εξορμήσεις και στην ενδοχώρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, δεν παρέλειψε να κάνει μία βόλτα στο Κουμ Καπί το βράδυ της Τετάρτης (7.8.2024), ο οποίος σταμάτησε σε ένα καινούργιο κατάστημα εστίασης, όπου ήπιε μια τσικουδιά και ευχήθηκε «καλές δουλειές»...

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Όλα δήθεν, δήθεν και η πισίνα

Δήθεν «προ πισίνας»
Μετά τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παυσανία Παπαγεωργίου, που υποστήριξε ότι η πισίνα Κασσελάκη είναι δικαίωμα στο ποδόλουτρο, ήρθε η ακόμη ατυχέστερη τοποθέτησης περί «δήθεν πισίνας», δια στόματος της απείρως εμπειρότερης, εκπροσώπου της Κουμουνδούρου.
Κανείς δεν υποστήριξε ότι η πισίνα βάθους 1,40 (αν ισχύει) είναι ολυμπιακών διαστάσεων, αλλά το μέγεθος, δεν αίρει την παρανομία που έχει καταγγελθεί.
Είτε για ποδόλουτρα, είτε για τη δήθεν ψευδαίσθηση πολυτέλειας, η πισίνα υπάρχει και κατασκευάστηκε εκεί που απαγορεύεται δια ροπάλου. Έτσι τουλάχιστον λέει το Προεδρικό Διάταγμα του 1981, το οποίο σφράγισε με απόφαση του, το ΣτΕ - το 2016 επί κυβέρνησης Τσίπρα - όταν...

Το καλοκαίρι της κυοφορίας

Παράδοξο καλοκαίρι κυοφορίας για το πολιτικό σύστημα. 
Η ΝΔ είναι εγκλωβισμένη στις δαγκάνες της ακρίβειας. Ναι δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά αυτό δεν αφορά τον μέσο πολίτη. Το έδειξε με την ψήφο του στις ευρωεκλογές, αλλά η κυβέρνηση το εξέλαβε σήμα παρότρυνσης για επιστροφή στο κόμμα.
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή εφόσον λάβε εκρηκτικές διαστάσεις, θα επιδράσει στην τιμή του πετρελαίου, άρα στο κόστος ενέργειας, μεταφορών και παραγωγής προϊόντων, που θα έχουν άμεση αντανάκλαση στην τσέπη του καταναλωτή. Η κυβέρνηση θα στηρίξει τα νοικοκυριά, ειδικά στις ανατιμήσεις του ρεύματος, αλλά ουδείς γνωρίζει ως που θα φτάσουν αυτές.
Και επί πλέον ήρθε η «απρόσμενη» ανομβρία, με τους καύσωνες να καίνε την αγροτική παραγωγή...

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Άδ. Γεωργιάδης για Κασσελάκη: Κωμικό να λέει ότι θα απέλυε υπουργό του, ενώ δεν τολμά να διαγράψει τον Πολάκη

Απάντηση
στον Στέφανο Κασσελάκη έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης
με αφορμή μια ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούσε διάλογο του υπουργού με εργαζομένους σε νοσοκομεία των Δωδεκανήσων και κυκλοφόρησε στα social media.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε βίντεο από επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο της Κω, όπου μιλάει με εργαζομένους. «Η εικόνα μιλάει από μόνη της (και δεν είναι η πρώτη φορά μπροστά στους "κάφρους" και τα "ανθρωπάκια" που σώζουν ζωές)», έγραψε...

«De facto» κατάργηση του τουρκολιβυκού μνημονίου με ευρωπαϊκή άσκηση

Για «de facto» κατάργηση του τουρκολιβυκού μνημονίου με την άσκηση «Ευνομία», που ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου και στην οποία παίρνουν μέρος Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Κύπρος
κάνει λόγο σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε δέσμευση δύο περιοχών νοτιοανατολικά της Κάσου και της Καρπάθου.
Πρόκειται για την άσκηση που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2020 ως τετραμερής πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ασταθούς κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και αναφέρεται στη συλλογική πρόθεση και δέσμευση των τεσσάρων χωρών στην εφαρμογή και τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας., στην προαγωγή και διατήρηση της σταθερότητας στην...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μποϊκοτάζ στην Τελετή Λήξης και επίσημη καταγγελία από την Ρουμανία - Η ανάρτηση της Κομανέτσι

Η Ρουμανία προχωράει σε μποϊκοτάζ της τελετής λήξης και επίσημη καταγγελία, εξαιτίας της «ανήθικης» μεταχείρισης που υπέστησαν, όπως υποστηρίζουν, δύο αθλήτριές της κατά τη διάρκεια του τελικού της Ενόργανης Γυμναστικής στις ασκήσεις εδάφους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Η Άνα Μπαρμπόσου και η Σαμπρίνα Βοϊνέα έμειναν εκτός βάθρου, πίσω από τη Βραζιλιάνα Ρεμπέκα Αντράντε, την Αμερικανίδα σούπερ σταρ Σιμόν Μπάιλς και την συμπατριώτισσά της Τζόρνταν Τσάιλς.
Η Άνα Μπαρμπόσου, 18 ετών, ανακοινώθηκε αρχικά ως η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης, κυματίζοντας ακόμη και τη ρουμανική σημαία στη Bercy Arena, πριν υποβιβαστεί στην τέταρτη θέση μετά από αναπροσαρμογή της βαθμολογίας από τους κριτές της βαθμολογίας της Χιλής.
Όσο για τη Σαμπρίνα Βοϊνέα, που ήρθε πέμπτη, αμφισβήτησε το αποτέλεσμα της χωρίς επιτυχία...

«Ναι, καλά ακούσατε»: Viral σε όλον τον κόσμο το γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ από τον τερματοφύλακα της Νόα

Η ΑΕΚ υπέστη μια απροσδόκητη ήττα στην Αρμενία από τη Νόα, με το αποτέλεσμα του αγώνα να τραβάει τα βλέμματα και εκτός συνόρων.
Ωστόσο, το στοιχείο που έγινε γίνει παγκοσμίως viral είναι πιο συγκεκριμένα το απίθανο γκολ του Όγκνιεν Τσαντσάρεβιτς, με τον 35χρονο τερματοφύλακα να σκοράρει για πρώτη φορά στην καριέρα του με σουτ από το ένα τέρμα στο άλλο!
Όπως αναμενόταν, το Twitter πήρε φωτιά...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (07-08-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Οι αγιατολάδες τρέμουν την απάντηση του Ισραήλ

Είναι δεδομένο ότι μια στρατιωτική επιχείρηση θέλει τον χρόνο της προετοιμασίας της
Ως εκ τούτου είναι λογικό το Ιράν να καθυστερεί το κτύπημα αντιποίνων προς το Ισραήλ για να το οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά, με δεδομένη την απόσταση που χωρίζει τα δύο κράτη. Επίσης, θα πρέπει οι αγιατολάδες να αποφασίσουν και την ένταση του κτυπήματος. Και από εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.
Θα βάλουν σε αυτό το παιχνίδι και τη Χεζμπολάχ; 
Μόνον αν ο φανατισμός τους έχει τυφλώσει θα το κάνουν. Για έναν απλό λόγο. Αναμφίβολα το...

Σε έξαρση COVID-19, ιός του Δυτικού Νείλου και γαστρεντερίτιδες

Έξαρση παρουσιάζει ο κορονοϊός στη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να φτάνουν τις 120 με 150 ημερησίως, ενώ και ο ιός του Δυτικού Νείλου χτυπά κόκκινο.
Συγχρόνως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γαστρεντερίτιδες λόγω ροταϊών «κάνουν πάρτι» στις κατασκηνώσεις με κάποιους να μιλούν και για παράλληλη λοίμωξη με άλλο παράγοντα π.χ. σαλμονέλα.
Για αποφυγή των συμπτωμάτων, σε πρώτη φάση καθιερώνουμε έστω και τώρα την καλή υγιεινή των χεριών, κάτι που τονίζουμε να πράττουν επίσης και τα παιδιά, ενυδατώνουμε καλά και σωστά τον οργανισμό μας και αν έχουμε συμπτώματα, μένουμε σε ολιγοήμερη απομόνωση
Για τον κορονοϊό όσο και για τον ιό του Δυτικού Νείλου, μίλησε στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι ένας...

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα…διασκεδαστικό κόμμα

Η κατάσταση στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς είναι αρκούντως διασκεδαστική χωρίς να είναι και …δροσιστική, μέρες που είναι.
Κατ’ αρχάς υπάρχουν περισσότεροι δημοσιολόγοι από ότι στελέχη των ίδιων των κομμάτων, που παραινούν για ενιαία πολιτική έκφραση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «λαίλαπα», η «δυστοπία», η «ακροδεξιά» του Μητσοτάκη.
Κάτι που όμως  καθίσταται αδύνατο αφού ο Κασσελάκης ακούει για συνεργασία με τη «Νέα Αριστερά» των Χαρίτση, Αχτσιόγλου, η οποία είναι αποδεκτή από το ΠΑΣΟΚ, και αρχίζει τα…  ξόρκια. Ο ίδιος αποδέχεται πάντως για συνεργασία το ΠΑΣΟΚ και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Την οποία Ζωή όμως δεν αποδέχεται το όλον ΠΑΣΟΚ. 
Αλλά πιο διασκεδαστική είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες συνεδρίασε...

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Ιδού τι «κρύβει» ο... πάτος της «υδατοδεξαμενής» του Κασσελάκη

Η Kυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζονται αυτή τη στιγμή από τη διεθνή κοινότητα με έναν άνευ προηγουμένου σεβασμό, ο οποίος αντανακλά την αξιοπιστία που έχουμε παγκοσμίως.
Η κυριαρχία Μητσοτάκη, αν και υπέστη σημαντικές ρωγμές στις Ευρωεκλογές, εντούτοις εξακολουθεί να είναι αδιαμφισβήτητη. Οι αντίπαλοι του Μητσοτάκη «βλέπουν» ότι η κυβέρνηση... καταρρέει, καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες για να κρύψουν τη δική τους πολιτική γύμνια, χωρίς να το καταφέρνουν.
Στο ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόσωπο που θα ηγηθεί του κόμματος και θα... χτυπήσει την κυριαρχία του Μητσοτάκη, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα έχουν πάρει διαστάσεις... κωμωδίας με τον... πάτο της... υδατοδεξαμενής του Κασσελάκη! ...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (06-08-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Ο Καραλής έφερε το 6ο μετάλλιο της Ελλάδας στο Παρίσι, ισοφάριση του Ρίο και.... στόχος η Ατλάντα για την Team Hellas

Μια ακόμα ημέρα, ένα ακόμα μετάλλιο για την Ελλάδα. Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το χάλκινο μετάλλιο με το άλμα του στα 5.90μ και έφερε έτσι το 6ο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Νο 127 στην ιστορία της στο θεσμό.

Είχαν προηγηθεί δύο μετάλλια στην κωπηλασία, το χάλκινο των Παπακωνσταντίνου - Γκαϊδατζή και το χάλκινο των Κοντού - Φίτσιου καθώς επίσης το ασημένιο μετάλλιο του Χρήστου στην κολύμβηση (200μ. ύπτιο) και το χάλκινο του Τσελίδη στο τζούντο (κατηγορία των 90 κιλών), όπως φυσικά και το χάλκινο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους.

Το 6ο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αποτελεί ισοφάριση της συγκομιδής που είχε η Ελλάδα στο Ρίο πριν από οκτώ χρόνια. Επόμενος στόχος; Τα οκτώ (8) μετάλλια, που είχε κατακτήσει η Team Hellas στην Ατλάντα το 1996...

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το αντιπολιτευτικό αφήγημα περί τύχης και η πραγματικότητα

Διάφοροι αναλυτές και αρθρογράφοι επισημαίνουν συχνά πυκνά - με προφανή σκοπό να πριονίσουν την εικόνα αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης - ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι τάχα τυχερός επειδή έχει απέναντί του μια αντιπολίτευση σε νεκροφάνεια. 
Ιδίως μετά την αποχώρησή του - πέντε φορές ηττημένου - Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, την εμφάνιση του αταξινόμητου Κασσελάκη και την πλήρη αδυναμία του Νίκου Ανδρουλάκη να πείσει ως πρωθυπουργίσιμος, η επίκληση αυτής της τύχης είναι σκανδαλωδώς προπαγανδιστική.
Η μοίρα των κυβερνήσεων, όπως τουλάχιστον έχει δείξει η πολιτική ιστορία, εξαρτάται πρωτίστως από τις δικές της αποτυχίες και ελάχιστα συμβάλλει στην αποδόμησή τους, η επιτυχής αντιπολίτευση...

Τα αντιμεταναστευτικά επεισόδια στη Βρετανία, ως προβολή του μέλλοντός μας

Οι πολυήμερες ταραχές που ξέσπασαν στη Βρετανία, με αφορμή ένα ψέμα, αποτελούν εικόνα του μέλλοντος 
Τα αιματηρά περιστατικά και οι βίαιες διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν σαν προσάναμμα σχεδόν παντού στην Αγγλία, μια εβδομάδα μετά τη θανάσιμη επίθεση με μαχαίρι 17χρονου, που αφαίρεσε τη ζωή τριών κοριτσιών, 6,7 και 9 ετών.
Ο Φονιάς είχε μεν καταγωγή από τη Ρουάντα αλλά είχε γεννηθεί στο Κάρντιφ και ήταν Χριστιανός. Αυτό δεν εμπόδισε να γίνει πιστευτή η «πληροφορία» πως ήταν παράνομος μετανάστης και ριζοσπάστης μουσουλμάνος, που ζητούσε άσυλο.
Ειδικά σε Λίβερπουλ, Μπρίστολ, Μάντσεστερ, Στόουκ-ον-Τρεντ, Χουλ, Μπέλφαστ, Μπλάκπουλ, Λιντς, Μπέλφαστ, και αλλού, η κατάσταση ξέφυγε. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιές, έσπασαν βιτρίνες σε...

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Le Figaro: Τα χρήσιμα διδάγματα που μπορεί να αντλήσει η Γαλλία από την Ελλάδα του Μητσοτάκη

Την Ελλάδα και τα άλματα που έχει κάνει επί των ημερών της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έπειτα από την «αποτυχία της ακροαριστεράς» και την «αναγέννηση της Δεξιάς της ελπίδας» προβάλλει η «Le Figaro»
Η γαλλική εφημερίδα τονίζει ότι η Γαλλία έχει να αντλήσει χρήσιμα διδάγματα από τη χώρα μας.
Σε άρθρο γνώμης που υπογράφει στη γαλλική εφημερίδα ο απόφοιτος της Νομικής του Χάρβαρντ, συνεργάτης της δεξαμενής σκέψης Atlantic Council και επικεφαλής του ευρωπαϊκού σκέλους της εταιρείας συμβούλων διεθνούς εμπορίου McLarty, Ζερεί Γκαλόν, επιχειρεί μια ιστορική αναδρομή στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, «μια χώρα όπου σοσιαλιστές απαρατσίκ ωθούμενοι από ένα τοξικό μείγμα οπορτουνισμού και καριερισμού ήταν...

Πώς μέσα σε 17 ημέρες ανατράπηκε η εκστρατεία του Τραμπ - Προηγείται η Χάρις σε νέα δημοσκόπηση

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβηκε στη σκηνή του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, όπου οι σύνεδροι είχαν συσπειρωθεί γύρω του, μετά την απόπειρα δολοφονίας του, ένιωθε αήττητος. 
Ωστόσο, μέσα σε μία περίοδο 17 ημερών η δυναμική αυτή ανατράπηκε.
Ο αντίπαλός του, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ερχόταν πίσω στις δημοσκοπήσεις, η συγκέντρωση κεφαλαίων σημείωνε πτώση και ενδοκομματικές ανησυχίες εντείνονταν για το αν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές.
Και τότε η προεδρική κούρσα του 2024 ανατράπηκε.
Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ βγήκε εκτός σεναρίου και ο ίδιος έκλεισε την ομιλία του στο συνέδριο με τη γνωστή επιθετική ρητορική του, υποσκάπτοντας τις εκκλήσεις για ενότητα...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (05-08-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Εμμανουέλα Κατζουράκη: Επέζησε από τα μαρτυρικά Τέμπη και κατάφερε να γίνει 5η Ολυμπιονίκης στο Παρίσι!

Την 5η θέση κατέκτησε στον τελικό του skeet γυναικών η Εμμανουέλα Κατζουράκη
η οποία έγινε η πρώτη Ελληνίδα σκοπεύτρια που συμμετείχε σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων στο εν λόγω άθλημα.
Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η 23χρονη πρωταθλήτρια από τα Χανιά είχε μια πραγματικά σπουδαία παρουσία, καθώς αντιμετώπισε στα ίσια τις σπουδαίες αντιπάλους της. Ξεκίνησε αγχωμένη τη διαδικασία, αλλά στη συνέχεια είχε 10 επιτυχημένες βολές, με αποτέλεσμα να τερματίσει πέμπτη, με 23/30 βολές, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Πόσω μάλλον αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι ήταν επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 57 ανθρώπους, με την ίδια να γλιτώνει μεν, με σοβαρά τραύματα δε...

Η κρισιμότητα του Σεπτεμβρίου και ο σχεδιασμός Μαξίμου για τη ΔΕΘ

Η «αυλαία» στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, που έπεσε την Παρασκευή με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις παρακολουθήσεις, σηματοδότησε και τη θερινή ανάπαυλα για το πολιτικό σύστημα, παρά την οξεία αντιπαράθεση του Σαββατοκύριακου.
Τους ρυθμούς «ρίχνει» και η κυβέρνηση, με το κυβερνητικό επιτελείο να επικεντρώνεται πλέον στο σχεδιασμό για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, με τους υπουργούς, πάντως, να έχουν στο μυαλό τους τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ότι «τα μέτρα για την καθημερινότητα δεν πάνε διακοπές»...

Πολιτικά σχόλια παρά θιν’ αλός

Δε νομίζω να γνωρίζει κανείς αν ο Αύγουστος, μήνας διακοπών και άδειων πόλεων σε όλη την Ευρώπη, επιβεβαιώσει εφέτος κάποιο άγραφο κανόνα ότι «δεν έχει ειδήσεις»
Η εικόνα στις ξαπλώστρες κι ακρογιαλιές είναι πλέον οικεία, άπαντες αντί για τη θάλασσα «ατενίζουν» το κινητό τους. Επομένως, ιδιαίτερα σήμερα, λόγω της τεχνολογίας, η επαφή με τα διεθνή και εγχώρια γεγονότα κάθε άλλο παρά χάνεται. Κι αν υπάρξουν «ειδήσεις» αμέσως θα γίνουν γνωστές.
Ας πάρουμε μαζί με τις αποσκευές μας και κάποια απολύτως νωπά πολιτικά συμβάντα. Αξίζει...

Τουλάχιστον στο ΠΑΣΟΚ δεν λένε στους αντιπάλους… «ζακέτα να πάρεις»

Ανά τας οδούς και τας ρίμας των επαρχιακών πόλεων, ακόμη και μέσα στο καυτό λιοπύρι, έχουν ξαμοληθεί οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προσπορίσουν ψήφους.
Τα επιτελεία τους αντανακλούν μια διάχυτη αισιοδοξία, ότι ο κόσμος τους ακούει ως «όλον ΠΑΣΟΚ». Σαν να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι καιροί που ο Ευάγγελος έλεγε «δεν μας ακούνε ό,τι και να πούμε». Κάνουν μάλιστα ευοίωνες εκτιμήσεις ότι θα προσέλθουν στην εσωκομματική κάλπη περισσότεροι από τους 270 χιλιάδες που προσήλθαν στην προηγούμενη εκλογή που ανέδειξε τον Ανδρουλάκη.
Αν έχουν δίκιο στις εκτιμήσεις τους θα το επιβεβαιώσει η κάλπη της πρώτης Κυριακής. Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ συνολικά βρίσκεται στην πλέον ευνοϊκή συγκυρία για να ακουστεί. Το μόνο που...

Στ. Κασσελάκης: Βαθιά στο πηγάδι της προσωπικής και πολιτικής αναξιοπιστίας

Παλιός πολιτικός και πολιτειακός παράγοντας –ο οποίος το 2010 πέρασε «ξυστά» από την πρωθυπουργία πριν βάλει ο Θεός το χέρι του και καταλήξουμε στο Λουκά Παπαδήμο– στη δήλωση του Πόθεν Έσχες του είχε καταγράψει ως «δεξαμενή κολύμβησης» την πισίνα στο σπίτι του.
Πίστευε ότι περιγράφοντάς την έτσι, θα κάλυπτε την ύπαρξή της και δεν θα έμπαινε στο στόχαστρο όσων απειλούσαν ήδη να κρεμάσουν στο Σύνταγμα όσους έφεραν τα μνημόνια και ….χρεοκόπησαν τη χώρα. 
Φευ. Η αυθαιρεσία και η παρανομία στην πισίνα του μακαρίτη Φ. Πετσάλνικου, αποκαλύφθηκε με ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα, εξαιτίας κυρίως της απόπειρας να βαφτιστεί αλλιώς και να κρυφτεί. 
Λάβροι ήταν τότε στο ΣΥΡΙΖΑ. «Ώπα της! Και πισίνα ο Πετσάλνικος. Αυθαίρετη. Σωστός ο δεύτερος τη τάξει πολιτειακός παράγων της χώρας, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων», έγραφαν στην Αυγή...

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Η εισφορά από τα υπερκέρδη στο ρεύμα μπορεί να παραταθεί για τρεις μήνες

Το ενδεχόμενο παράτασης για άλλο ένα τρίμηνο της έκτακτης εισφοράς στην υπερβάλλουσα κερδοφορία των εταιρειών ρεύματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Στην εβδομαδιαία ανάρτηση-επισκόπηση του, τόνισε πως «δεν πρόκειται να ανεχθούμε «ουρανοκατέβατα κέρδη» που καταλήγουν στις τσέπες επιχειρήσεων και ανεβάζουν τεχνητά τους λογαριασμούς ενέργειας των καταναλωτών». Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ΔΕΚΟ που θα μετεξελιχθούν σε «μικρές ΔΕΗ».
Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι «έρχονται νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες: 58 έργα και 87 μεταρρυθμίσεις για τις πιεστικές προκλήσεις της καθημερινότητας»
Επίσης, αναφέρθηκε στον Προσωπικό βοηθό, τη συγχώνευση ΤΑΙΠΕΔ και ΤΧΣ στο Υπερταμείο, τη δημιουργία  νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου αλλά και στη μάχη κατά της ακρίβειας...

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 50 ρουκέτες κατά του Ισραήλ - Αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome (Videos) - Η μεγαλύτερη μετακίνηση αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή

Επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ τα ξημερώματα της Κυριακής. 
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε από το νότιο Λίβανο περίπου 50 ρουκέτες κατά του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας ως αντίποινα για τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο τμήμα της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρουκέτες αναχαιτίστηκαν στον ουρανό από το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ, Iron Dome.
«Η Ισλαμική Αντίσταση συμπεριέλαβε τον οικισμό Μπέιτ Χιλέλ (στο βόρειο Ισραήλ) στον κατάλογο των στόχων της και τον βομβάρδισε για πρώτη φορά με δεκάδες ρουκέτες», αναφέρει η ανακοίνωση του φιλοϊρανικού κινήματος...

Εκλογές στη Χειμάρρα: Σήμερα η μητέρα των μαχών

Προεκλογική περίοδος επτά μόλις ημερών, συρροή κυβερνητικών στελεχών με επικεφαλής τον ίδιο τον Σοσιαλιστή πρωθυπουργό Έντι Ράμα, αγωνιώδεις προσπάθειες και πολλές υποσχέσεις προκειμένου να επιβληθεί ο εκλεκτός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βαγγέλης Τάβος, ασυνήθιστη αύξηση του αριθμού των εκλογέων, επιστράτευση ενός ψευτοπαπά. 
 Στη Χειμάρρα η Ιστορία επαναλαμβάνεται σταθερά εδώ και δεκαετίες.
Με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας στις εκλογές του Μαΐου 2023 να παραμένει έγκλειστος στις φυλακές του Φιέρι και μετά από σειρά αποτυχημένων προσπαθειών εξεύρεσης διορισμένου δημάρχου, οι Χειμαρριώτες επιστρέφουν σήμερα, 4η Αυγούστου, στις κάλπες.
Η «Ομόνοια» και ο Φρέντη Μπελέρης στηρίζουν τον υποψήφιο ομογενή επιχειρηματία Πέτρο Γκικουρία, ενώ ο Ράμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα τον...

Ο Stefanos «συνελήφθη»… κλέβων οπώρας

Ο Stefanos εντοπίστηκε να παρανομεί, αλλά το «αριστερό» λεφούσι που τον ακολουθεί ξεσπάθωσε υπέρ του στα σόσιαλ μίντια. 
Γιατί η παρανομία, λέει, είναι μικρή και δεν συγκρίνεται με «αυτά που χρωστούν τα κόμματα στις τράπεζες». 
Προφανώς, δεν τους έμαθαν στο σχολείο το παλιό απλοϊκό, ότι δεν γίνεται να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια.
Είναι τρομερή η ελαστικότητα συνείδησης όταν πρόκειται να υπερασπισθούν αριστερό αρχηγό. Είτε πρόκειται για τον Τσίπρα που λίγες ημέρες μετά το ολοκαύτωμα του Ματιού απολάμβανε αμέριμνος και αναίσθητος, χλιδάτες διακοπές στο κότερο της Παναγοπούλου, είτε για τη βίλα στο Σούνιο με το ενοίκιο των 500 ευρώ.  
Το σημερινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος κυκλοφόρησε ήδη από χθες, και ο Κασσελάκης πρόλαβε να απαντήσει. Αφορά δημιουργία παράνομης πισίνας στο αρχοντικό...

Ο Στέφανος ψάρευε αστακούς αλλά «πνίγηκε» στην πισίνα του στις Σπέτσες

«Τζίφος η ''αποκάλυψη''»
υποστηρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος με τίτλο: 
«Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες».
Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει στην ανάρτησή του:
«Για την «πισίνα» (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε...