Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Τι ετοιμάζουν Καραμανλής και Ντόρα;

Ποιο μήνυμα μετέφερε η Μπακογιάννη στον πρώην πρωθυπουργό 

Συζητήθηκε έντονα η αιφνιδιαστική επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Καμία πλευρά δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και να αποκαλύψει τους λόγους της συνάντησης, εκτός από την Ντόρα που απάντησε με χιούμορ σε σχετική ερώτηση. «Αν γράψετε ότι μιλήσαμε για τη Συρία και για το πόσο μειώνεται ο αριθμός της χελώνας καρέτα-καρέτα, θα είσαι μέσα» δήλωσε αστειευόμενη η πρώην υπουργός της Ν.Δ.
Ωστόσο, η χρονική στιγμή που η Ντόρα επισκέπτεται τον Καραμανλή δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο Κώστας Καραμανλής μέσω διαρροών είχε δώσει το σύνθημα της έναρξης των προσπαθειών για ανασύσταση της κεντροδεξιάς....

Μελισσανίδης: Τελειώσατε!

melissanidis-kentrinews.grΚαυστικός ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης, στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας φανέλας της ΑΕΚ, όταν ρωτήθηκε για την πρόθεση του Ολυμπιακού να καταγγείλει τη σύμβαση με τον ΟΠΑΠ. 
“Στο καλό. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με καμία ομάδα. Ούτε με Παναθηναϊκό ούτε με Ολυμπιακό. 
Δεν ανοίγω βεντέτα με κανέναν. 
Εγώ τα βάζω με άντρες όχι με αυτούς που φοράνε φουρό και δεν πήγαν στον ελληνικό στρατό. Δεν ασχολούμαι. Αλβανικές καρ…ς είναι αυτές. Δεν...

Βάζει μπροστά το «Σχέδιο Β» ο Σαμαράς

Αποφασισμένος για όλα ο πρωθυπουργός 

– Τι αλλάζει στην κυβέρνηση και στο πρόγραμμα και στο κυβερνητικό έργο 

Υπήρχε πάντα στο συρτάρι του Σαμαρά, από την πρώτη ημέρα που πήγε στο Μαξίμου και οι πληροφορίες θέλουν να βγαίνει πια από το ντουλάπι και να υλοποιείται. 
Ο λόγος για το «Σχέδιο Β» που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ένα εναλλακτικό σχέδιο για την διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος σε περίπτωση που...

Η Ντόρα στον Καραμανλή... Τι συζήτησαν;

Ήταν, δεν ήταν 8.30 το πρωί της Πέμπτης όταν είδα την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να βγαίνει (χαρούμενη ομολογουμένως) από το γραφείο του κ. Κ. Καραμανλή στην οδό Παναγή Κυριακού (πίσω από την αμερικανική πρεσβεία). 
Τι γύρευε πρωινιάτικα στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού; ...

"Αυτός είναι ο Έλληνας Αξιωματικός" - Ένα συγκλονιστικό κείμενο του Κωνσταντίνου Τσάτσου

Ένα κείμενο του αειμνήστου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,Ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Τσάτσου, αποδεικνύεται εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα που η “σύγκρουση” για την λειτουργία των Στρατιωτικών Σχολών έχει για τα καλά φουντώσει.

Απόσπασμα απ΄ αυτό το συγκλονιστικό κείμενο χρησιμοποίησε στην ομιλία του στους πρωτοετείς Ευέλπιδες ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης.

Είναι ένα κείμενο που ο Κωνσταντίνος Τσάτσος έγραψε για το πρώτο τεύχος του περιοδικού του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Άμυνας.
Ας το διαβάσουν όλες οι “αντιμαχόμενες” πλευρές. Για να καταλάβουν ότι το ζητούμενο πρέπει να είναι η καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη επαγγελματική κατάρτιση αλλά και μόρφωση των αξιωματικκών μας. Είναι λες και γράφτηκε σήμερα:...

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Aυτή ήταν η πραγματική εικόνα της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

"Αραία-αραία" που λέει και η παροιμία...

Δεν ήταν και... πολύ μεγάλη η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες. 
Ο κόσμος ήταν πιο πολύ μπροστά - μπροστά κάνοντας το .. μπούγιο και σε απόσταση αναπνοής ήταν σκορποχώρι. 
Πάντως σκηνοθετικά η συγκέντρωση ήταν καλή, σε σχέση με παλαιότερες, καθώς τηλεοπτικά φαινόταν ότι είχε κόσμο, σε σχέση με παλαιότερες που η έλλειψη κόσμου φαινόταν. ...

200 δισ. ευρώ έχουν οι Έλληνες σε Ελβετικές τράπεζες

Mπορεί η ελληνική κυβέρνηση να ψάχνει εδώ και καιρό πόσα χρήματα έχουν οι Έλληνες στις Ελβετικές τράπεζες και να μην τα έχει εντοπίσει ακόμη, τα στοιχεία όμως δημοσιεύονται σε ντοκιμαντέρ του γαλλογερμανικού δικτύου Arte! 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, που άντλησε στοιχεία από το ντοκιμαντέρ, οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 200 δισ. ευρώ!!
Το ντοκιμαντέρ έχει θέμα τους απανταχού στον πλανήτη φορολογικούς παραδείσους, όπου χιλιάδες εταιρείες ξεπλένουν μαύρο χρήμα...

Μέρκελ: "Οι ίδιες οι χώρες του Νότου ευθύνονται για τα προβλήματά τους"

Προκαλεί και πάλι η Α. Μέρκελ. Τι δήλωσε απορρίπτοντας την αμοιβαιοποίηση των χρεών και τα ευρωομόλογα. Πώς την παρουσιάζει ο Economist

"Πολλοί άνθρωποι στην Νότια Ευρώπη γνωρίζουν καλά ότι δεν ευθύνομαι εγώ ή η Γερμανία για τα προβλήματά τους, αλλά οι δικές τους - επί χρόνια ή επί δεκαετίες - παραλείψεις", δήλωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κι επανέλαβε ότι η αρχή της είναι "αλληλεγγύη εάν και οι χώρες που πλήττονται επιτυγχάνουν στις προσπάθειές τους".
«Απορρίπτουμε την αμοιβαιοποίηση του χρέους και τα ευρωομόλογα», επανέλαβε ...

Όταν καταρρέει ο κουμπαράς του τίμιου 'Ελληνα

Αν απορεί κανείς για την ενίσχυση των πολιτικών άκρων, ας ρίξει μια ματιά στα επίπεδα της ανεργίας και στην πτώση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της χώρας αυτής. Πολλά εξηγούνται έτσι. 
Το τι έφταιξε, όπως και το τι πρέπει να γίνει, είναι γνωστά…
Από τον Ιούνιο του 2008 έως σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο έλληνες βρέθηκαν στην ανεργία. Τον Ιούνιο του 2008 ο αριθμός των ανέργων διαμορφωνόταν στους 361.482 και εφέτος τον Ιούνιο έφθασε τους 1.403.698 ανθρώπους...

Ρελάνς για το χρέος ετοιμάζει η Ελλάδα

Ρελάνς για το χρέος ετοιμάζει η Ελλάδα - «Μαύρες τρύπες» βλέπει το ΔΝΤΕντείνονται οι πιέσεις του ΔΝΤ να κλείσουν οι ευρωπαίοι τις «εκκρεμότητες» στο ελληνικό πρόγραμμα. Εκθεση με προτάσεις για μείωση του χρέους θα καταθέσει η Ελλάδα. Τι θα συζητηθεί στο Eurogroup. Γιατί πάει ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες.
Ο ηλιόλουστος - σχεδόν καλοκαιρινός καιρός της Λιθουανίας εξέπληξε ευχάριστα τους υπουργούς οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες της ΕΕ, καθώς...

Πόσες «χρεοκοπίες» θα αντέξουμε;


Αν κοιτάξουμε ψύχραιμα τα γεγονότα, θα διαπιστώσουμε ότι η χώρα μας έχει χρεοκοπήσει ήδη δύο φορές τα τελευταία χρόνια - και πάμε για την τρίτη.
Το πρώτο μνημόνιο προήλθε από αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών μας. Το δεύτερο μνημόνιο από αδυναμία αποπληρωμής του πρώτου - και συνοδεύθηκε από το κούρεμα των ιδιωτών πιστωτών.
Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα έχουμε την τρίτη χρεοκοπία...

Η Συρία αποδέχτηκε τη Σύμβαση που απαγορεύει τα χημικά όπλα "αφοπλίζοντας" τη Δύση

Η Συρία έγινε σήμερα κράτος-πλήρες μέλος της διεθνούς Σύμβασης απαγόρευσης της χρήσης χημικών όπλων, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας αυτής στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κάτι το οποίο είχε υποσχεθεί να πράξει η κυβέρνηση του Σύρου προέδρουΜπασάρ αλ Άσαντ, στο πλαίσιο μιας υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας για να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της χώρας.
"Από νομική άποψη, η Συρία έγινε αρχής γενομένης από σήμερα πλήρες (κράτος) μέλος της σύμβασης" για την απαγόρευση της χρήσης χημικών όπλων, όπως...

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Αρεστός ή χρήσιμος;

Γράφει ο Κλεισθένης
Αυτό το ερώτημα πρέπει να προβληματίσει όσους ασχολούνται με το blogging καταθέτοντας την δική τους προσωπική γνώμη.
Σ’ αυτό το ερώτημα έχω δώσει προ πολλού απάντηση σε ότι με αφορά. Προτιμώ να είμαι χρήσιμος, αν φυσικά το καταφέρνω, παρά αρεστός.
Αδιαφόρησα και αδιαφορώ για την επισκεψιμότητα, μ’ ενδιαφέρει μόνο η αναγνωσιμότητα και η προσπάθειά μου για αφύπνιση των συνειδήσεων μας...

Τι είναι οι ελεύθερες ρίζες και γιατί απειλούν την υγεία μας;


Συχνά ακούμε να γίνεται λόγος για τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για μια σειρά βλαβών που πλήττουν τον οργανισμό. 

Δείτε, τι ακριβώς είναι οι ελεύθερες ρίζες και πώς αντιμετωπίζονται...

Πολύδωρας: «Για ποιο πλεόνασμα μας μιλά το υπουργείο Οικονομικών; Εγώ έχω πλεόνασμα απελπισίας»

Μετά την κριτικής της αντιπολίτευσης σχετικά με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το πρωτογενές πλεόνασμα, οι διακηρύξεις της κυβέρνησης αμφισβητήθηκαν την Τετάρτη και εκ των έσω.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τέως Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχολίασε τις ανακοινώσεις λέγοντας: ...

Επιστροφή την κυβέρνηση θα ανακοινώσει ο Κουβέλης στη ΔΕΘ

Ποιος είναι ο όρος που θέτει 

Την προγραμματική βάση θέτει ως όρο για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε μία μελλοντική κυβερνητική λύση ο Φώτης Κουβέλης ενώ προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου της πολιτικής ζωής της χώρας.
«Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι παρακολουθηματική δύναμη κανενός» πρόκειται να τονίσει ο Φώτης Κουβέλης σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει το μεσημέρι στη ΔΕΘ....

Άγριο κάρφωμα Μπαμπινιώτη σε Ρεπούση

«Οι ανιστόρητοι δεν πρέπει να μιλάνε..!» 

σημείωσε ο πρώην υπουργόςΙδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην υπουργός Γιώργος Μπαμπινιώτης σε σχέση με τις δηλώσεις της Μαρίας Ρεπούση περί αρχαίων Ελληνικών. 
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM o κ. Μπαμπινιώτης έκανε λόγο για φληναφήματα και πρόσθεσε ...

Μπουχτίσαμε από ψεύτες πολιτικούς. Καιρός να το πάρουν αλλιώς…

Διάβασα σε ένα blog πως του Αλέξη του ξέφυγε και ότι αντί για brain drain είπε brain rain. 
Είμαι βέβαιος πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει τον σωστό όρο. Ότι έγινε κάποιο λάθος στην απομαγνητοφώνηση ή στην πληκτρολόγηση της συνέντευξης. Ο Δαίμων του Τυπογραφείου, όμως, μας προσφέρει μια υπέροχη ευκαιρία για προβληματισμό.
Επιχειρώντας να μιλήσει για τη φυγή των καλών μυαλών στο εξωτερικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε πως στην Ελλάδα επιπλέουν τα κούτσουρα. Ξέρετε, η γλώσσα που μπερδεύεται και λέει την αλήθεια...

20 Ελληνικά προϊόντα σαρώνουν στο εξωτερικό και απογειώνουν τις εξαγωγές

20 Ελληνικά προϊόντα σαρώνουν στο εξωτερικό και απογειώνουν τις εξαγωγέςΠολύ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγών (ΠΣΕ) και το Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) αφού δείχνουν πως τη συνέχιση της ανόδου των ελληνικών εξαγωγών κατά το Α' εξάμηνο του έτους επιβεβαίωση τη δυναμική των εξωστρεφών κλάδων της ελληνικής οικονομίας. 
Παράλληλα όπως αναφέρει και η πρόεδρος του ΠΣΕ κ.Χριστίνα Σακελλαρίδη παραδοσιακά εξαγώγιμα προϊόντα, όπως του αγροτοδιατροφικού τομέα, ακόμα και της κλωστοϋφαντουργίας δείχνουν να αντέχουν στο δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.
«Πλέον, οι ελληνικές εξαγωγές προϊόντων αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερου 15% του ΑΕΠ, όπως ...

Αυτές είναι οι προθέσεις του Καραμανλή

Όταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε κάνει την περίφημη δήλωση «Καραμανλή ή χάος», σε μια από τις πιο ταραγμένες  περιόδους της κυβέρνησης Καραμανλή, πολλοί είπαν πως ο νεαρός εκ Ροδόπης βουλευτής χτίζει το μελλοντικό αρχηγικό του προφίλ στην Κεντροδεξιά. 
Σήμερα που τα σενάρια για το τι σκέπτεται, τι θα κάνει και πώς θα αντιδράσει ο πρώην πρωθυπουργός δίνουν και παίρνουν, ολοένα και περισσότεροι βουλευτές και στελέχη πυκνώνουν τις τάξεις του «καραμανλικού στρατοπέδου».
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι ακόμα,όπως...

Συρία: Φωτογραφίες που αν τις δεις, δεν θα τις ξεχάσεις ποτέ

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψαν φωτογράφοι στη Συρία. Οι φωτογραφίες έχουν βραβευτεί και απεικονίζουν τη φρίκη του εμφυλίου (Pics)

Η επέμβαση που είχαν σχεδιάσει οι Η.Π.Α για τη Συρία μπαίνει στο "ψυγείο" προς το παρόν καθώς αναζητείται λύση μέσω της διπλωματίας.

Στην πολύπαθη χώρα που έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από εκατό χιλιάδες πολίτες και έχουν εκτοπιστεί περίπου 2.000.000, φωτογράφοι από όλο τον κόσμο προσπαθούν μέσα από το φακό τους να μας δείξουν τι πραγματικά συμβαίνει.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι βραβευμένες και έχουν τραβηχθεί από φωτογράφους που συνεργάζονται με το Associated Press...

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

10 σπάνιες γεύσεις... ανεκτίμητης αξίας

Το «μενού» των σπάνιων και ακριβών γευμάτων


Σερβίρονται σε πολυτελείς δεξιώσεις και επίσημα τραπέζια, χαρίζονται ως πολύτιμα δώρα ή τρώγονται για καθαρά προσωπική ευχαρίστηση.
Το «μενού» των σπάνιων και ακριβών γευμάτων μπορεί να περιλαμβάνει, από φρούτα και άνθη της φύσης, μέχρι φωλιές πουλιών και… χρυσό.
Σίγουρα, δεν είναι πιάτα που ταιριάζουν σε καιρούς κρίσης, αλλά μια γαστριμαργική περιήγηση στα ακριβότερα και πιο σπάνια γεύματα του κόσμου, θα μας χορτάσει…

Τα επαγγέλματα που γεννούν θέσεις εργασίας

Ποια τα δέκα επαγγέλματα που παρά την ύφεση και την τεράστια ανεργία αντιστέκονται στην κρίση και "γεννούν" νέες θέσεις εργασίας

Δέκα επαγγέλματα που παρά την ύφεση και την τεράστια ανεργία αντιστέκονται στην κρίση και "γεννούν" νέες θέσεις εργασίας καταγράφει πανευρωπαϊκή έρευνα της Κομισιόν.
Αυτά είναι τα εξής:...

Ο Καραμανλής επανέρχεται με συμβουλές!

Τι είπε στον Ευριπίδη Στυλιανίδη και πώς θα αντιδράσει ο πρώην υπουργός

Ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να μην τοποθετείται δημόσιο ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δίνει συμβουλές σε πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά του. 
Ένας από αυτούς είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. 
Ο Κώστας Καραμανλής λοιπόν προτρέπει ανοιχτά τον πρώην υπουργό να αλλάξει σύντομα...

Φεύγει από το ΠΑΣΟΚ και ο ...Βενιζέλος;


Ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο του Προέδρου και για πού ... τραβάει;


Μπορεί να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο εξ αιτίας των πιέσεων που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να αποσυρθεί από το πολιτικό προσκήνιο δίχως να κερδίσει κάτι καλύτερο από την θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Όπως διαβάζουμε στο SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο Ε. Βενιζέλος...

Προς πλαφόν 7% στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Στη θέσπιση ορίου 7% για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων με βάση το νέο σύστημα του ενιαίου ψηφοδελτίου 

προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια αφενός να μείνουν εκτός οι μικρές παρατάξεις και αφετέρου να είναι εφικτό να διοικηθεί ο δήμος ή η περιφέρεια.
Συγκεκριμένα, μετά και το προχθεσινό δείπνο των δημάρχων της ΝΔ στην Αττική με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών αλλά και από τις επαφές, που, σύμφωνα με τις...

Βόμβα από Καραμανλή: Ήρθε η σειρά μας!


Τι ετοιμάζει για την κεντροδεξιά ο πρώην πρωθυπουργός

Μετά τις πρωτοβουλίες για ανασύσταση της κεντροαριστεράς, ήρθε και η σειρά της ανασύστασης της κεντροδεξιάς.
Αυτό τουλάχιστον διαρρέεται από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται στην νέα πρωτοβουλία και προσπάθεια αυτή να έχει δυναμικό ρόλο.
Το άνοιγμα του Σαμαρά προς τον Καραμανλή από τη βήμα της ΔΕΘ δεν ήταν καθόλου τυχαίο και όπως αποκαλύπτουν τώρα καλά ενημερωμένες πηγές που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, ο Καραμανλής είναι διατεθειμένος να...

Ο Τσίπρας κι ο Ομπάμα ! - Πες τε μας... Ποιος είναι ο πλανητάρχης;

Αίσθηση έχει προκαλέσει μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο 

Στη μέση φωτογραφία εικονίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα να κρατά μόνος του την ομπρέλα κατά την διάρκεια ομιλίας του υπό βροχή σε Αμερικανική πολιτεία. 

Και επάνω ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της ΔΕΘ όπου επίσης σε μια βροχερή ημέρα του κρατούσαν δύο άτομα ομπρέλες πάνω από το κεφάλι του για να μην βραχεί!
Το ίδιο συνέβη και πέρυσι πάλι στη ΔΕΘ, δείτε εδώ 
Δείτε τις εικόνες και πέστε μας ποιος είναι ο ...πλανητάρχης! ...

ΣΟΚ! Χαιρετούσαν ναζιστικά στο γήπεδο την ώρα του Εθνικού Ύμνου!

Κάποιος να τους μάθει ιστορία!  


Πραγματικό σοκ προκάλεσε στο γήπεδο Καραισκάκη μια μερίδα, υποτίθεται οπαδών της Εθνικής Ελλάδος, η οποία την ιερή ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού μας ύμνου, ύψωσαν το δεξί χέρι και χαιρετούσαν ναζιστικά. 
Προφανώς σε αυτή την - ευτυχώς - μικρή μερίδα οπαδών, δεν έχει μάθει κανένας την ελληνική ιστορία και τι έχει περάσει ο λαός μας από τις θηριωδίες των ναζί...

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ελληνική Πατέντα: Ψύξη και θέρμανση από το έδαφος τώρα στα σπίτια!!!!


Ο ήλιος αλλά και το έδαφος μπορούν να ζεστάνουν ένα κτίριο το χειμώνα, να το κρατήσουν δροσερό το καλοκαίρι αλλά και να παρέχουν ζεστό νερό στους κατοίκους του!

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της πρότασης του...
Ηρακλειώτη Διπλωματούχου Μηχανολόγου Μηχανικού του Πολυτεχνείου Πατρών, συμβούλου εξοικονόμησης ενέργειας, κ. Κώστα Καπετανάκη, που διακρίθηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό με τίτλο «Κάνε την Καινοτομία Πράξη: Κάνε την Ελλάδα πιο Ανταγωνιστική».
Ο κ. Καπετανάκης...

Στάχτη και Burberry τα έκανε ο Αλέξης (ΦΩΤΟ)


Συνεχίζεται ο μεγάλος χαμός στο διαδίκτυο με την απίστευτη γκάφα του Τσίπρα που φόρεσε πανάκριβο πουκάμισο για να συμβολίσει το χαμένο πλούτο του λαού!

Και η πορεία θέλει τη μάρκα της, τον Αλέξη της και το Burberry του φυσικά.
Μην απορείτε από εδώ και πέρα γιατί δεν έχει κόσμο στις πορείες που διοργανώνει ο επαναστάτης Αλέξης Τσίπρας, είναι επειδή επιβάλει dress code στις ...

Η Συρία δέχεται την ρωσική πρόταση για διεθνή έλεγχο των χημικών της - Σε δύσκολη θέση ο Ομπάμα (video)

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών είπε "ναι" στην πρόταση της Μόσχας να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο. Κάμερον: "Θα ήταν σημαντικό βήμα". Σε δύσκολη θέση ο Ομπάμα (Vid)

Δεκτό έκανε το αίτημα της Μόσχας η Συρία, να θέσει τα χημικά της όπλα υπό τον διεθνή έλεγχο. 
Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Αλ Μουάλεμ συμφώνησε στην πρόταση του Ρώσου ομόλογού του Σεργκέι Λαβρόφ γεγονός που δείχνει ότι ενδέχεται να αποφευχθεί μια στρατιωτική επέμβαση από τη Δύση...

Έπιασε το νόημα η Μέρκελ: Έβαλε φωτιά στις κερκίδες ο ερωτικός χορός της! (ΦΩΤΟ)

Με σκανδαλιστικό σόου ξεσήκωσε τους ψηφοφόρους της

Πώς μπορεί ένα κόμμα να ενεργοποιήσει τους ψηφοφόρους του όταν ήδη έχει τεράστιο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών; 
Το ερώτημα βασάνιζε τους Χριστιανοδημοκράτες της Ανγκελα Μέρκελ. Η απάντηση βρέθηκε, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, σε ένα σόου ερωτικού χορού πριν από την ομιλία της Καγκελαρίου.
Σύμφωνα με το Spiegel, στόχος ήταν να «ζωντανέψουν» οι υποστηρικτές του κόμματος που αποφάσισαν να περάσουν την ηλιόλουστη Κυριακή σε ένα κλειστό γυμναστήριο στο Ντίσελντορφ επευφημώντας την Μέρκελ και άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματος...

Αυτοί προσλαμβάνονται στη Δημόσια Τηλεόραση (ΤΕΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

Δείτε όλα τα ονόματα των 439 που περιλαμβάνονται στη λίστα

Η τελική λίστα με τα ονόματα όσων προσλαμβάνονται στη Δημόσια Τηλεόραση δόθηκε στη δημοσιότητα. 
Η λίστα περιλαμβάνει 439 ονόματα και φέρει την υπογραφή του Ειδικού διαχειριστή Γκίκα Μάναλη και αφορά δίμηνες συμβάσεις.
Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ πρόκειται για εκείνους που «προκρίθηκαν» από την αρχική λίστα των 577 επιτυχόντων της προκήρυξης και όπως επισημαίνεται στην απόφαση, στην ...

Υπέρ... "Σωκράτη Μάλαμα"

Γιατί οι αριστεροί έχουν μόνο δικαιώματα...

Τεράστια έκταση πήρε σημερα στα social media, το θέμα της "άρνησης" του τραγουδοποιού Σωκράτη Μάλαμα, σε μια μερίδα εκπαιδευτικών που θέλησαν να υψώσουν πανό διαμαρτυρίας στην συναυλία του. 
Οι αντιδράσεις εναντίον του τραγουδιστή, ο οποίος δεν έχει δα και την φήμη του ...δεξιού (χωρίς να ξέρουμε , ούτε να μας αφορά τι είναι ο άνθρωπος) ξεπέρασαν πολλές φορές τα όρια. 
Εδικά στα ανεξέλεγκτα social media, όπου ο όχλος ζει και βασιλεύει, οι ύβρεις εναντίον του τραγουδιστή έφτασαν στα όρια της χυδαιότητας. Γιατί;...

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

“Modus vivendi” ο πόλεμος για τον Ομπάμα ;

Ξεκινώντας από ένα έγκλημα για το οποίο υπεύθυνη είναι η ίδια η κοινωνία, ο Ντοστογιέφσκι στο πρόσωπο του θύτη, που είναι συγχρόνως και θύμα, προβάλλει στο έργο του «Έγκλημα και τιμωρία» την υπαρξιακή του αγωνία σε έναν κόσμο ζοφερό. 
Η δράση φέρνει πάντα την αντίδραση και το έγκλημα την τιμωρία.
Σήμερα σε έναν κόσμο εξίσου ζοφερό και αλλόκοτο, στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, οι ηγέτες των χωρών αναζητούν λύση για το έγκλημα της Συρίας. Άλλοι απαντούν διπλωματικά , άλλοι παραπέμπουν στην...

Ο Τσίπρας ντύθηκε ... βλαχοδήμαρχος με Burberry και πήγε στην πορεία


Χαμός στο Twitter με το πουκάμισο του επαναστάτη Αλέξη


Το πουκάμισο γνωστής πολυτελούς αλυσίδας με το οποίο εμφανίστηκε στη διαδήλωση της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας δεν πέρασε απαρατήρητο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το Twitter όπου τα σχόλια έπεσαν βροχή.
Ο Τσίπρας λέει φόραγε Burberry Και που να δεις τον Τσε που φόραγε Rolex, βλακοθήκη
Και γιατί δηλαδή να μην πάει ο Αλέξης με μπέρμπερι στην πορεία;; Να πάει με ρούχο ότι νάναι, να τον φωνάζετε μετά αναρχοάπλυτο;;
Η μικρή συμμετοχή στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξηγηθεί. Υπήρχε dress-code. Όσοι δε...

Oι αιτίες της ανατροπής Καραμανλή το 2009: Υδρογονάνθρακες και 3+1 συμφωνίες με Πούτιν

Από το 2007 είχαν γίνει γνωστά στην αμερικανική κυβέρνηση τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Kρήτης και η αποκάλυψη αυτή φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά πιθανότατα συνδέεται και με άλλες καταστροφές που γνώρισε από τότε η χώρα, όπως οι πυρκαγιές του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2007 και οι ταραχές σε όλη (!) την χώρα που ακολούθησαν τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια τον Δεκέμβριο του 2008.
Όλες οι πρόσφατες εκθέσεις που ήρθαν στην δημοσιοτητα, δείχνουν κατ'αρχήν, ότι η δυνητική ΑΟΖ είχε γίνει "σουρωτήρι" από όλες τις εταιρείες από το 2004 και μετά. Όλοι ήξεραν που και τι ποσότητες υπάρχουν...

Αυτοί που θα κάνουν τις ερωτήσεις στο επόμενο debate πολιτικών αρχηγών

Θα ήταν, εκτιμώ, μια πολύ καλή ιδέα: Κατά τη διοργάνωση της επόμενης «τηλεμαχίας» -ανεξαρτήτως του πότε θα γίνουν βουλευτικές εκλογές- απέναντι 
στους Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλο, Κουβέλη, Καμμένο, Μιχαλολιάκο και Κουτσούμπα, δεν θα πρέπει να καθήσουν δημοσιογράφοι, μα πολίτες. 
Άνθρωποι που με καθάριο βλέμμα θα προκαλέσουν τους πολιτικούς αρχηγούς. Αν και είμαι σχεδόν βέβαιος πως δεν θα καλυφθούν από τις απαντήσεις…
Επέλεξα τρείς νέους, οι οποίοι θα απευθύνουν ερωτήσεις στους ηγέτες των παρατάξεων που...

Χριστιανοί Συρίας: Μας οδηγείτε σε ολοκαύτωμα - Υπάρχει σχέδιο εξόντωσής μας


Aυτό που όλοι υποψιαζόμαστε ότι συμβαίνει καταγγέλουν με επιστολή-καταπέλτη οι ελληνορθόδοξοι κάτοικοι της συριακής πόλης Maaloula 

η οποία δέχεται ανηλεείς επιθέσεις από τους "δημοκρατικούς" ισλαμιστές αντάρτες (οι οποία κατέλαβαν τελικά τον έλεγχο της έπειτα από την υποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων), και την απέστειλαν στο ίδιο το αμερικανικό Κογκρέσσο, το οποίο θα ψηφίσει, για το εάν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα ισοπεδώσουν την Συρία βοηθώντας τις δυνάμεις της Αλ Κάιντα να επικρατήσουν, και να επιβάλουν καθεστώς τρόμου.
Η επιστολή είναι συγκινητική, οι κάτοικοι καταγγέλουν διεθνές σχεδιο εξόντωσης της ελληνορθοδοξίας, και του χριστιανισμού γενικότερα...

Mε στρατιωτικά... παραγγέλματα οι χρυσαυγίτες στις Θερμοπύλες (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Κρατούσανε και ...δάδες 

Την ετήσια εκδήλωση της έκανε και φέτος η Χρυσή Αυγή για την επέτειο της μάχης των Θερμοπυλών, στο χώρο όπου υπάρχει το άγαλμα του Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα. 
Η εκδήλωση δεν θύμιζε σε τίποτα πολιτικό κόμμα, ΄πόσω μάλλον κοινοβουλευτικό, αλλά στρατιωτική οργάνωση, αφού τα παραγγέλματα και οι "προσοχές" , έπεφταν βροχή...

Spiegel, Guardian και NY Times: Οι μυστικές υπηρεσίες «παίζουν» τα smartphones σας στα δάκτυλα

Μας παρακολουθούν από παντού και το ξέρουμε

Προγράμματα για την αποκρυπτογράφηση απόρρητων πληροφοριών στο διαδίκτυο έχει στα χέρια της Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και η βρετανική ομόλογός της. 
Οι υπηρεσίες ασφαλείας σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα των χρηστών σε όλα τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα.
Το ίδιο...

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς να φτιάξετε καλό σπιτικό κρασί

927DCB6523B5DFE2393508E4511A5261Η συγκομιδή των σταφυλιών την κατάλληλη στιγμή, είναι ένα από τα πιο κρίσιμα βήματα της διαδικασίας παραγωγής σπιτικού κρασιού. Αν προηγουμένως έχει βρέξει, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 3 ημέρες πριν κάνετε τη συγκομιδή. Το διάστημα αυτό είναι απαραίτητο ώστε να αναπτυχθούν ξανά στο φλοιό των σταφυλιών οι ζυμομύκητες που είναι απαραίτητοι για την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης.
Θα πρέπει να επιλέξετε να κάνετε τη συγκομιδή των σταφυλιών όταν αυτά είναι ώριμα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι...

Μάθετε ποια είναι τα άγρια φαγώσιμα χόρτα της Ελλάδας


Στην Ελληνική ύπαιθρο υπάρχουν πολλά άγρια φαγώσιμα χόρτα. 


Πολλοί δεν τα γνωρίζουν εκτός από ένα δυο είδη, που ίσως έχουμε ψωνίσει για να φτιάξουν χόρτα ή πίτες. 
Τα άγρια χόρτα που φυτρώνουν στους αγρούς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, ω-3 λιπαρά οξέα και σε α-λινολενικό οξύ, συστατικά που συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού. 
Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω μερικά για την πιο εύκολη αναγνώριση, αξιοποίηση και χρήση τους στη διατροφή μας...

Πες μας τι πίνεις...


Με αυτή του την συνέντευξη ο Α. Τσίπρας απευθύνεται στους συμμαθητές του Έλληνες και τους τάζει τα πάντα !!!

Ακόμα και για λογαριασμό των δανειστών απαντά (τα κάνει όλα μόνος !!!) ώστε να μην χρειάζεται κανείς να περιμένει το τι θα πουν ...

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η "πολιτική" που ευαγγελίζεται ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στο "οικονομικό" μοντέλο που λέγεται Chicken...

Καυτή Ελληνίδα με σέξι εμφάνιση στην παραλία!


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος


εντυπωσιακή Δήμητρα Αλεξανδράκη με την τελευταία της εμφάνιση στην παραλία, τρέλανε κόσμο. 

Απολαύστε την…

Η χειρονομία της Μέρκελ που έγινε προεκλογική αφίσα

Πως οι Χριστιανοδημοκράτες κεφαλαιοποιούν την δημοφιλία της, βάζοντάς την ως κεντρική φυσιογνωμία στον προεκλογικό αγώνα

Ποια είναι η πιο γνωστή χειρονομία της Ανγκελα Μέρκελ; 
Μα φυσικά όταν ενώνει τους δείκτες και τους αντίχειρες των δύο της χεριών, σε σχήμα διαμαντιού όπως λέγεται, μπροστά ακριβώς από το στομάχι της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει ταυτιστεί  με αυτήν την κίνηση σε τέτοιο βαθμό, που οι σύμβουλοι επικοινωνίας των Χριστιανοδημοκρατών αποφάσισαν να την...

Ακροαριστερά και Ακροδεξιά εξίσου επικίνδυνες

Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και ανησυχία όταν ακούω ότι η Ακροαριστερά λογίζεται ως ήσσονος σημασίας πολιτικός χώρος σε σχέση με την Ακροδεξιά. 
Δηλαδή, ότι η Ακροαριστερά μάλλον δεν αποτελεί απειλή, ενώ η Άκρα Δεξιά είναι αυτή που εκφράζει κατά κόρον τον αντικοινοβουλευτισμό και την αντιδημοκρατικότητα. 
Προσωπικά, θεωρώ ότι παρόλο που οι δύο ακραίοι χώροι εμφανίζουν διαφορές μεταξύ τους, ωστόσο είναι εξίσου επικίνδυνοι για την αστική (φιλελεύθερη) Δημοκρατία.
Αμφότεροι...

Από του χρόνου και... βλέπουμε η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο

Από του χρόνου και... βλέπουμε η μείωση του φόρου στο πετρέλαιοΜέσα από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος περνάει η διεκδίκηση και της μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι η περίοδος που ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου δεν θα συνοδευθεί από αλλαγές στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης άρα το πετρέλαιο θέρμανσης θα συνεχίσει να διατίθεται με ΕΦΚ 0,33 ευρώ το λίτρο.
Ωστόσο, ήδη το υπουργείο Οικονομικών εκπονεί σενάρια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, με στόχο να φτάσει σε περισσότερα νοικοκυριά, έχοντας απόθεμα περίπου 200 εκατ. ευρώ από το αδιάθετο κονδύλι του...

Απρόσμενη βοήθεια στην Ελλάδα από τα "χαμένα κοινοτικά κονδύλια"

Τι επισήμανε ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν για την Ελλάδα και τα χαμένα ευρωπαϊκά κονδύλια της περιόδου 2000 - 2006. Που θα διοχετευθούν τα χρήματα

Βοήθεια ύψους 1,14 δισ. ευρώ από τα κοινοτικά διαρθρωτικά κονδύλια της περιόδου 2000 - 2006 που δεν αξιοποιήθηκε, μπορεί να ανακτήσει η Ελλάδα, επισημαίνει ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν...

Η Ελλαδάρα έστειλε τους Τούρκους σπίτι τους!

Μεγάλη εμφάνιση από την επίσημη αγαπημένη 

Να 'χα χίλια μάτια, την Εθνική να βλέπω! Μία αληθινή ομαδάρα ποδοπάτησε το τούρκικο μπουλούκι (61-84), προκρίθηκε και με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχει ταβάνι! 

Η Εθνική Ελλάδος έστειλε τους Τούρκους σπίτι τους και πλέον κοιτάζει τον πρώτο «τελικό» κόντρα στην αήττητη Ιταλία την Κυριακή (8/9, 18:45). 
Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι βρίσκεται ήδη στους «12» και πλέον απομένει να μάθουμε σε ποια θέση θα τερματίσουμε στην πρώτη φάση και πόσες νίκες θα μεταφέρει η ομάδα στη δεύτερη.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: ...